Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

27 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!!!

 ΟΙ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ" ΚΑΙ "ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΙ" ΒΟΥΛΕΥΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΑΣ, ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΩΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ!!!
 
ΤΟ ΒΗΜΑ

Η Ελλάδα υπέγραψε την συνθήκη ACTΑ για την πνευματική ιδιοκτησία

Εκπρόσωποι 22 χωρών-μελών της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τελικά την αμφιλεγόμενη διεθνή συνθήκη ACTA, η οποία καλύπτει τη διαδικτυακή πειρατεία και πολλά ακόμα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η είδηση προκαλεί οργισμένες αντιδράσεις, όπως ογκώδεις διαδηλώσεις στην Πολωνία και απειλές από τους «χακτιβιστές» Anonymous, λόγω των καταγγελιών ότι η συνθήκη είναι προϊόν μη δημοκρατικών διαδικασιών και περιστέλλει τις διαδικτυακές ελευθερίες.

Επιπλέον, ο Γάλλος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Καντέρ Αρίφ, ο οποίος είχε αναλάβει να παρακολουθεί τα πρακτικά της συνθήκης, παραιτήθηκε από αυτή τη θέση διαμαρτυρόμενος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να περιορίσει το δημόσιο διάλογο για το θέμα και ότι δεξιές ομάδες προσπαθούν να επιβάλλουν την ACTA χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες. «Δεν θα λάβω μέρος σε αυτή την παρωδία» δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

Η ACTA είναι μια διεθνής συνθήκη με στόχο τον εναρμονισμό της προστασίας  του copyright και των στάνταρτς της πνευματικής ιδιοκτησίας. Καλύπτει όχι μόνο τη διαδικτυακή πειρατεία αλλά και τα λεγόμενα προϊόντα «μαϊμού» -ακόμα και τα πλαστά φάρμακα- και έχει την υποστήριξη της βιομηχανίας μουσικής και κινηματογράφου, καθώς και των φαρμακοβιομηχανιών.

Από το τελικό κείμενο της συνθήκης που επικύρωσαν οι 22 χώρες-μέλη έχουν απαλειφθεί ορισμένα μέτρα, όπως η απαίτηση να κόβονται οι διαδικτυακές συνδέσεις για τους χρήστες που επιμένουν να κατεβάζουν πειρατικό υλικό.

Οι επικριτές της συνθήκης, όμως, επιμένουν:

- Η ACTA είναι προϊόν τετραετών διαπραγματεύσεων που κρατήθηκαν εν πολλοίς μυστικές, χωρίς δημόσιο διάλογο, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για «εμπορικό» θέμα.

- Η συνθήκη θολώνει τα όρια ανάμεσα στα πειρατικά προϊόντα και τα προϊόντα «μαϊμού», αγνοώντας το γεγονός ότι οι καταναλωτές που αγοράζουν προϊόντα «μαϊμού» συχνά νομίζουν ότι πρόκειται για αληθινά.

- Η συνθήκη επιβάλλει ποινικές κυρώσεις ακόμα και για παραβάσεις για τις οποίες ισχύουν σήμερα αστικές κυρώσεις. Για παράδειγμα, το αμφιλεγόμενο Άρθρο 23 της συνθήκης προβλέπει ότι ποινικές κυρώσεις πρέπει να επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν ή βοηθούν την παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας σε «μαζική κλίμακα». Αυτό θα σήμαινε ότι οι πάροχοι πρόσβασης θα θεωρούνται υπεύθυνοι αν δεν εμποδίζουν τους πελάτες τους να κατεβάζουν ή να διακινούν πειρατικό υλικό.

- Η ACTA βάζει εμπόδια σε τυχόν μελλοντική αλλαγή της νομοθεσίας σε εθνικό επίπεδο, και επιπλέον στερεί από τις αναπτυσσόμενες χώρες τη δυνατότητα να επιλέγουν τις πλέον συμφέρουσες πολιτικές, όπως τη χρήση γενόσημων φαρμάκων. Πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ακόμα ότι η συνθήκη παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με τα αμφιλεγόμενα νομοσχέδια SOPA και PIPA, τα οποία τελικά αποσύρθηκαν στις ΗΠΑ λόγω ευρείας κατακραυγής από χρήστες, οργανώσεις και υπηρεσίες όπως το Google και η Wikipedia.

H ACTA δεν μπορεί πάντως να τεθεί σε ισχύ προτού τεθεί σε ψηφοφορία τον Ιούνιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο έχει ήδη εκφράσει ενστάσεις.

Την αντίθεσή τους στη συνθήκη ACTA έχουν δηλώσει πολλές διαδικτυακές εταιρείες και οργανώσεις όπως το Electronic Frontier Foundation, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα και η Oxfam.

Ψήφισμα κατά της ACTA έχει εκδώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο επισήμανε ότι «οι κίνδυνοι όσον αφορά την οικονομία και την καινοτομία πρέπει να εκτιμώνται προτού επιβληθούν ποινικές κυρώσεις σε περιπτώσεις όπου ισχύουν ήδη αστικές κυρώσεις».

Οι χώρες-μέλη της ΕΕ που επικύρωσαν τη συνθήκη την Πέμπτη στο Τόκιο είναι: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Βρετανία.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών, οι υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ (Κύπρος, Γερμανία, Εσθονία, Σλοβακία, Ολλανδία) αναμένεται να επικυρώσουν την ACTA μετά την επίλυση εσωτερικών θεμάτων.

Η συνθήκη έχει ήδη επικυρωθεί από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, το Μαρόκο, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη.
-----------------------------

Fitch: Υποβάθμισε πέντε ευρωπαϊκές χώρες

ΤΟ ΒΗΜΑ

Fitch: Υποβάθμισε πέντε ευρωπαϊκές χώρες
Το αποδίδει στην ορατή επιδείνωση των προοπτικών της οικονομίας


Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας πέντε ευρωπαϊκών χωρών -μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ισπανία και η Κύπρος- προχώρησε την Παρασκευή η Fitch εκτιμώντας ότι οι χώρες εξακολουθούν να είναι ευάλωτες σε νομισματικά και χρηματοοικονομικά σοκ.

Συγκεκριμένα ο οίκος υποβάθμισε:

    Την Ιταλία από A+ σε Α- με αρνητικές προοπτικές.
    Την Ισπανία από AA- σε A με αρνητικές προοπτικές.
    Το Βέλγιο από AA+ σε AA με αρνητικές προοπτικές.
    Τη Σλοβενία από AA- σε Α με αρνητικές προοπτικές.
    Την Κύπρο από BBB σε ΒΒΒ- δηλαδή μία βαθμίδα πάνω από την κατηγορία junk επίσης με αρνητικές προοπτικές.

Ακόμη η Ιρλανδία παραμένει στo BBB+ αλλά το outlook μετατρέπεται αρνητικό.

Σύμφωνα με τη Fitch οι υποβαθμίσεις δικαιολογούνται από την ορατή επιδείνωση των προοπτικών της οικονομίας στην Ευρώπη και την απουσία «αξιόπιστου τείχους έναντι στη μετάδοση των κρίσεω
ν και των αυτοεκπληρούμενων κρίσεων ρευστότητας».
-------------------------

Αποτελέσματα με αριθμούς, ύστερα από τις θυσίες των πολιτών

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ευάγγελος Ι. Λαζαρίδης, Υφηγητής Πολιτικής Οικονομίας

Αποτελέσματα με αριθμούς, ύστερα από τις θυσίες των πολιτών

Οι ημέρες περνάν γρήγορα, αλλού αφήνουν αναμνήσεις καλές και αλλού στεναχώριες και φτώχια. Αναφέρομαι στην Ελλάδα και τις περιπέτειες της, μετά το σφιχτό εναγκαλισμό της με τους φίλους και εταίρους της Ευρωζώνης, οι οποίοι, για να μη πτωχεύσει η Ελλάδα, μας «έδεσαν χειροπόδαρα» με τη γνωστή σύμβαση δανείου 110 δις ευρώ και το πρώτο, στη σειρά, μνημόνιο.

Μετά την εκλογή της Κυβέρνησης, τον Οκτώβριο του 2009, ο τότε Πρωθυπουργός βεβαίωνε τους Έλληνες: η Ελλάδα δεν κινδυνεύει οικονομικά, επαναλάμβανε η Ελλάδα δεν χρειάζεται τη βοήθεια κανενός θα τα βγάλει πέρα μόνη της, με τη δική της οικονομία και τα καλύτερα μυαλά του κόσμου, θα μας βοηθούσαν με τη σοφία/γνώσεις τους, έτσι καταλήξαμε στο Καστελόριζο. Από το ηλιόλουστο νησί, ο Πρωθυπουργός, την 23η Απριλίου του 2010, ζήτησε την βοήθεια των  εταίρων της ευρωζώνης, με τα εξής, «πειστικά, για τον ίδιο», επιχειρήματα: Το πραγματικό δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν, για το 2009, ποσοστό 13,6% του ΑΕΠ, η Κυβέρνηση που έφυγε άφησε ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί και μια οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας, είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική να ζητήσουμε, επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που από  κοινού δημιουργήσαμε».

Αναφέρθηκε εν συνεχεία στη «νέα Οδύσσεια» του Ελληνισμού, λέγοντας... ξέρουμε το δρόμο για την  Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά»

Σε ένα, από όλα, η δήλωση του πρωθυπουργού ήταν σωστή, ο δρόμος προς την Ιθάκη! Όλα τα άλλα ήταν μέρος της απόφασης, η Ελλάδα  πρέπει να αδυνατίσει, να φτωχύνει, οι πολίτες να πάθουν τον πανικό του αιώνα.

Για να ζητήσει ο πρωθυπουργός επισήμως την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης σημαίνει, είχαν  αρχίσει ανεπισήμως οι διαπραγματεύσεις από τότε όταν δήλωνε  δε θα χρειαστούμε την βοήθεια κανενός. Αν δεν είχαν προηγηθεί οι συζητήσεις, θα χρειαζόταν η Ευρωζώνη τουλάχιστον 30 ημέρες να αποφασίσει, όχι μια νύχτα για να απαντήσουν οι δανειστές: σας δίνουμε 110 δις ευρώ και εσείς θα μας δώσετε, ως εγγύηση-εμπράγματη ασφάλεια- την περιουσία του ελληνικού κράτους, θα παραιτηθείτε των ένδικων μέσων, ούτε ένα ευρώ δεν θα κρατήσετε για ανάκαμψη της οικονομίας, τα λεφτά του δανείου τα δίνουμε για να πληρώνετε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας. Έτσι και έγινε, υπογράφτηκε χωρίς να διαβαστεί η σύμβαση δανείου και το μνημόνιο ν. 1,  από το υπουργικό συμβούλιο.

Καμία χώρα δεν βυθίζεται στα βαθιά γιατί έχει έλλειμμα 12,7%,  μετά από λίγους μήνες 13,6%, τον Απρίλιο του 2010, και από 13,6% στο 15,4% τον Νοέμβριο. Δεν μεσολάβησε καμία οικονομική/αναπτυξιακή πρωτοβουλία αλλαγής στην πορεία της οικονομίας, δεν έγινε καμία επένδυση η οποία θα «βοηθούσε» έστω και στα γρήγορα την μείωση του ελλείμματος μπορούσε να ανατρέψει τους δείκτες της οικονομίας, να βοηθήσει  στην αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού, παρά ταύτα το έλλειμμα μειώθηκε για τη χρήση 2010, από 15,4 % σε 10,5%. Το ερώτημα είναι, πως αυξήθηκε το 2009 (και τρεις μήνες Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) και μειώθηκε 5 ολόκληρες μονάδες το 2010! Η μόνη αλλαγή, για τη χρήση 2010, ήταν: ήρθε νέος πρόεδρος στην μόλις ιδρυθείσα Στατιστική Αρχή και τον επισκέφτηκε ο Διευθυντής της Eurostat κ. Walter Rademacher. Κανένας υπάλληλος, κανένα στέλεχος τη Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δεν παραιτήθηκε, κανείς δεν απολύθηκε ή παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό, γιατί αλλοίωσε στατιστικά δεδομένα! Η Ιρλανδία είχε έλλειμμα -32,4%, το Ηνωμένο Βασίλειο – 10,4%, η Ισπανία -9,2%, η Πορτογαλία – 9,1%, οι Ηνωμένες Πολιτείες 12,5%, η Ιαπωνία 10,2%, καμία από αυτές τις χώρες δεν βυθίστηκε στο βυθό.

Να δούμε το δρόμο για την  Ιθάκη, με τα χαρτογραφημένα νερά, σε αριθμούς, για εμάς.

Απασχόληση. Το ποσοστό ανεργίας για το σύνολο του πληθυσμού, άνδρες γυναίκες και  νέους  ηλικίες 15 – 29 ετών, την περίοδο των ετών 2000-2011 καταγράφεται κατωτέρω (ο δεύτερος δείκτης ανεργίας  αφορά τις ηλικίες 15-29.

Η ανεργία έτρεξε καλπάζοντας, δεν φαίνεται πιθανότητα να συγκρατηθεί:

2000-11,2/23,0} 2001-10,4/21,5} 2002- 9,3/20,4}

2003-10,2/19,5} 2004-   9,6/20,1}  2005-9,6/18,8}

2006-   8,8/17,8} 2007-   8,1/17,0} 2008-7,2/15,5}

2009-   8,9/17,7} 2010- 11,8/22,8} 2011-15,9%/30,9}.

Πηγή: Διεύθυνση   Στατιστικών και Αγοράς Εργασίας, ΕΛΣΤΑ.- τα στοιχεία αναφέρονται στο Β ‘ τρίμηνο κάθε έτους, εκτός από το έτος 2011, αναφέρονται στο πρώτο τρίμηνο.                                                               

Η ποσοστιαία κατανομή, των απασχολουμένων κατά τομέα της οικονομίας, το Γ’ τρίμηνο του 2011 ήταν:

Πρωτογενής παραγωγή 12,4%, Δευτερογενής παραγωγή 17,8%, τριτογενής παραγωγή 69,9%. (ΕΛΣΤΑ,.- Ελληνική Οικονομία Αύγουστος, 2011) Τα στοιχεία παρουσιάζονται στα κατωτέρω διαγράμματα

           Πηγή: Δελτίο Τύπου ΕΛΣΤΑ, 15 Δεκεμβρίου 2011

Το συμπέρασμα, είναι: η ανεργία καλπάζει, δημιουργεί προβλήματα στην παραγωγή και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων Τα εισοδήματα των νοικοκυριών, τα οποία επηρεάζουν την καταναλωτική δαπάνη μειώνονται, η μείωση της καταναλωτικής δαπάνης αποτελεί το κυρίαρχο  σημείο αναφοράς για τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού. Εξετάζοντας την εξέλιξη του αριθμού των απασχολουμένων, ανά τομέα της οικονομίας, βλέπουμε ότι σε όλους τους τομείς έχουμε μείωση στον αριθμό απασχολουμένων σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους.

Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν(Εθνικός Πλούτος), σε σταθερές τιμές.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε σταθερές τιμές είχε αυξητική τάση την περίοδο 2001 μέχρι το 2008, μειώθηκε το 2009 και 2010, στοιχεία για το 2011 δεν έχουν δημοσιευθεί.

Σε εκατομμύρια ευρώ, ποσοστό % του ΑΕΠ ήταν:

2001-142,001} 2002-146,885} 2003-155,615}

2004-162,412}2005-166,116} 2006-174,697}

2007-182,173} 2008-184,036} 2009-180,274}

2010-172,217}. Πηγή: Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών, ΕΛΣΤΑΤ

Δεν ήταν σημαντική η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ μέχρι και το 2008, χρόνος που η κρίση της οικονομίας άρχισε να επηρεάζει τις οικονομίες. των αναπτυγμένων χωρών. Δεν δικαιολογείται η τόσο μεγάλη  μείωση του ΑΕΠ από το 2009 και μετά. Η μείωση του ΑΕΠ δείχνει την αρνητική αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.                                                           

Χρέος Γενικής Κυβέρνησης.
Η εξέλιξη του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης, για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, ήταν δραματική, τις συνέπειες που ακολούθησαν τις ζούμε τώρα όλοι μαζί.

Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης είχε την εξής αυξητική τάση. Σε εκατομμύρια ευρώ, κατά  τα έτη 2000-2011:

2000-140,971}    2001-151,869} 2002-159,214}

2003-168,025}    2004-183,187} 2005-212,418}

2006-224,915*}  2007-239,364} 2008-262,318}

2009-298,706}   2010-328,588}   2011-340,187}.

(* Από το έτος 2006 στο έλλειμμα και στο χρέος περιλαμβάνονται οι δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν ανά/ταξινομηθεί στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης).

Πηγή: Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών, ΕΛΣΤΑΤ.

Κύρια Μεγέθη Γενικής Κυβέρνησης.
Τα βασικά μεγέθη της οικονομίας/Γενική Κυβέρνηση,  είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και την ικανότητα της εκάστοτε κυβέρνησης να δραστηριοποιήσει τις παραγωγικές πήγες νέου πλούτου. Τα μεγέθη της Γενικής Κυβέρνηση για την περίοδο 2000-2010 ήταν (σειρά αριθμών: Έσοδα/Συνολικές Δαπάνες/ισοζύγιο Γενικής Κυβέρνησης* ως ποσοστό του ΑΕΠ:

2000=43,0/46,7/-3,7/103,4

2001=40,9/45,3/-4,5/103,7

2002=40,3/45,1/-4,8/101,7

2003=39,0/44,7/-5,6/  97,4

2004=38,1/45,5/-7,5/  98,9

2005=38,6/44,0/-5,2/109,0

2006=39,2/45,2/-5,7/106,4

2007=40,0/46,6/-6,4/105,4

2008=39,9/49,7/-9,8/110,7

2009=37,3/52,9/-15,4/142,8

*Ισοζύγιο κατά τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος (περιλαμβάνονται οι συναλλαγές ανταλλαγής ομολόγων)

Πηγή: Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών ΕΛΣΤΑΤ.

Έντεκα χρόνια ανύπαρκτης οικονομικής ανάπτυξης, μια συνήθης πολιτική, αντιγραφή ανύπαρκτου έργου της προηγούμενης οικονομικής πολιτικής κυβέρνησης ή διαδοχής υπουργών της ίδιας κυβέρνησης.

Ανταγωνιστικότητα: Το έχω γράψει περισσότερες φορές: η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωζώνη, δεν έχουν τους ικανούς διαχειριστής της κρίσης, για αυτό και τα δεινά της Ευρώπης αυξάνουν. Οι εκπρόσωποι των δανειστών, για την διαμόρφωση προτάσεων και έλεγχο της πορείας του μνημονίου, στην Ελλάδα, είναι κατώτεροι της ικανότητας διαχείρισης της κρίσης, δεν έχουν τη γνώση της παραγωγής, την πολιτική ανάκαμψης της οικονομίας. Ασχολούνται μόνο με το ταμειακό και όποιον πάρει ο χάρος, όχι το πώς θα έχει το ταμείο χρήματα από την παραγωγή, για να μπορεί να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις η χώρα.

Τα έκαναν θάλασσα, με την παρουσία τους, στην Ελλάδα.

Το μισθολογικό κόστος, δεν είναι κυρίαρχο στοιχείο της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, είναι και το μισθολογικό σε πολύ δευτερεύουσα θέση. Το καλό μεροκάματα, είναι συντελεστής ανταγωνιστικότητας, αν υπάρχει καλή οργάνωση της παραγωγής. Η μείωση της εργατικής αμοιβής/μεροκάματου, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την όποια ανταγωνιστικότητα υπήρχε στην παραγωγή. Η μείωση των μισθών θα οδηγήσει: στην αύξηση της ανεργίας, τη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας,  θα περιορισθεί η ζήτηση. Ήδη το ζει η ελληνική παραγωγή.

Τα νέα της ημέρας. Ο κ. Γ.Α. Παπανδρέου δήλωσε από το μακρινό Πόρτο Ρίκο, όπου βρίσκεται για να προεδρεύσει της Σοσιαλιστικής Διεθνούς : Το έλλειμμα στην Ελλάδα δεν ήταν όπως δήλωσε η προηγούμενη  Κυβέρνηση, αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερο μετά ένα χρόνο σκληρής δουλειάς η Eurostat, διαπίστωσε, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδος ήταν πολύ πιο πάνω από το 16%. Αν δεν ήξεραν στη Κεντρική Αμερική ότι υπάρχει και αυτή η χώρα, μας έμαθαν δια στόματος πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος και με αριθμούς...

----------------------------

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ-Η ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:

ΕΙΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟΝ "ΒΗΜΑ" ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΘΡΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟΝ: ««Στο αντάρτικο κατά του μνημονίου η λαϊκή δεξιά [εννοεί την εντός του κόμματος της Ν.Δ.]! Στο «οπλοστάσιό» της βάζει και ισχυρές δόσεις αντιευρωπαϊσμού και ξενοφοβίας!»»

ΕΙΣ ΑΥΤΑΣ ΤΑΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ !!! ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΑΝΗΚΟΜΕ ΣΤΗΝ "ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ"!!
ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΕ ΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΣ ΜΑΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ (ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΙ, ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ!), ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΛΕΓΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ:
ΔΟΥΛΟΥ ΤΟΔ' ΕΙΠΑΣ: ΜΗ ΛΕΓΕΙΝ Α ΤΙΣ ΦΡΟΝΕΙ !!!
ΑΝΗΚΟΜΕ ΣΤΗΝ "ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ" ΤΗΣ Ν.Δ., ΟΠΟΥ ΕΙΜΕΘΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΑΚΕ) ΑΠΟ ΤΟ 1964!! ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1964 ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ--ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΙ ΚΑΙ Ο κ. ΜΑΡΙΝΗΣ (που έχει την ιδίαν με εμάς πολιτικήν πορείαν), «ΗΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ»!!! ΝΑΙ, ΣΗΜΕΡΟΝ, ΠΟΥ ΕΨΗΦΙΣΑΜΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΜΕ, ΤΟΝ κ. ΣΑΜΑΡΑ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ!!!
ΟΘΕΝ ΛΕΓΟΜΕ:

1. ΕΙΜΕΘΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΔΕΞΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ!!!  ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΜΕ ΟΤΙ ΕΠ' ΑΥΤΟΥ Ο ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ, ΕΞΗΓΗΣΑΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΔΙΑΤΙ:
  -----------------------------
[[ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ-ΔΕΞΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !

ΖΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗΝ ΟΠΟΥ Η ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΙΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ "ΤΟ ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ!!!

ΟΥΤΩΣ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΑΙ ή ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ή "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ", ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ "ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΩΛΗΣΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!! ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ "ΔΕΞΙΟΙ" (ή ΚΑΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ")!!!


ΕΔΩ, ΟΦΕΙΛΟΜΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΩΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΕΦ'ΟΣΟΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΘΕΛΗ ΝΑ ΕΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΘΗΣΟΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!! ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΝΑ "ΔΙΩΞΗΣ" ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ !!!! Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΠΑΡΕΙΧΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ, ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΟΝΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟ ΕΠΑΙΤΗ!!!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ!!! ΘΕΛΕΙ "ΚΟΤΣΙΑ"!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΧΕΙ ΛΥΣΙ!!! ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΟΥ!!!!

ΟΤΑΝ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΛΕΣ "ΘΕΛΩ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ" ή ΤΑ ΑΛΛΑ, ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ, ΟΠΩΣ, "Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ", "ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ'' κ.ο.κ. ΤΟΤΕ, ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΘΗΣΟΜΕΝΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΗ:

1. ΙΔΙΚΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ/ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ.
2.ΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΙΔΙΚΟΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ.
4. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΠΗΓΗΣ ΤΟΥ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΠΑΣΙΔΗΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΩΣ ΕΧΕΙΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΩΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΩΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ!!!

ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ, ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΟΡΟΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟΝ "ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΚΑΤΑΛΗΓΩΜΕ ΟΤΙ:

"ΕΘΝΙΚΗ ή ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΟ ΤΙΝΑ:

ΠΡΩΤΟΝ. ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΣΟΝ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΟΙ "ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ" ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟΝ ΑΙ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΙ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ, Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ). Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ 19ος ΑΙΩΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΜΕ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΙΝ ΣΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑΣ ΜΕΛΕΤΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙ ΑΠΕΙΡΟΠΛΗΘΕΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!! ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΟΣΟΝ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟΝ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΟΥ!!! ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΠΟΚΡΟΥΟΜΕ ΔΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΙΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΩΝ/ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ/ΠΩΛΟΥΜΕΝΩΝ ΥΠΟ ΤΩΝ "ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ", ΥΠΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (π.χ. πολλαί 'μικρομεσαίαι' βιοτεχνίαι ενδυμάτων και αντιστοίχως πολλοί χονδρέμποροι και καταστήματα λιανικής--άλλον σημερινόν παράδειγμα: Στό Αργοστόλιον υπήρχον αρκετοί εισαγωγείς τροφίμων κλπ και πολλά καταστήματα λιανικής. Ολας αυτάς τας επιχειρήσεις τας είχον εντόπιοι και εκεί ήσαν μισθωτοί πολλοί  πάλιν εντόπιοι, και το χρήμα παρέμενε κατα κύριον λόγον και εκινείτο εις το νησί και παρήγε ανακυκλούμενον γενικόν πλούτον! Τώρα ήλθε το LIDL και τά 'εσάρωσε' όλα --μά όλα-- και το χρήμα φεύγει, πάει στην Γερμανία, και κατάφερε επιπλέον να απασχολή ελάχιστον προσωπικόν, ούτε το ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟΝ όσων απησχολούντο άλλοτε με αυτήν την δραστηριότητα! ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ "ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ" ΚΑΙ "ΖΗΤΩ, ΗΛΘΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΑΙ", ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ "ΔΟΥΛΕΙΕΣ"!! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ!!! ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ!!!)!!!
ΑΣΦΑΛΩΣ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ:

Α) ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟΝ, ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΑ ΤΑΞΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΒΙΩΣΙΜΟΥΣ ΚΛΗΡΟΥΣ!!!

Β) Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΜΕΣΑΙΑ ΜΙΣΘΩΤΗ ΤΑΞΙΣ" ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ/ΣΤΡΑΤΟΥ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ/ΔΕΚΟ/ΤΡΑΠΕΖΩΝ κλπ) ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΕΙΣ ΤΩ ΟΝΤΙ ΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΡΙΓΚΟΥΤΑΙ ΔΙΑ "ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΟΣ" ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΝ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΙΝ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ, ΟΥΣΑ ΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟΝ ΤΟΣΟΝ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΑΡΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ)

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ κ.ο.κ. ΟΠΩΣ, ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ, Η ΔΕΗ, Η ΕΥΔΑΠ, Ο ΟΤΕ, Η (πάλαι ποτέ) ΜΟΜΑ κλπ. κλπ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (ΩΡΙΣΜΕΝΑΙ ΥΠΑΓΟΜΕΝΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ) ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΜΕΝΑΣ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΟΝ ΠΟΣΟΣΤΟΝ (ΕΙΣ ΥΓΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΝ)! ΑΙ ΔΕ ΜΕΤΟΧΑΙ ΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑ (ως το πάλαι αυτά της ΔΕΗ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΙΝ. ΟΙΚΟΘΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΙ (Η ΕΘΝΙΚΗ, Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ. συν ΤΟ Τ.Τ.) ΑΙ ΟΠΟΙΑΙ, ΑΥΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΙ, ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΡΑΤΙΚΗΝ ΕΓΓΥΗΣΙΝ!!!
ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΗ ΟΤΙ, ΑΥΤΑΙ ΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΜΕΓΑΛΑΙ", ΒΕΒΑΙΩΣ, ΟΜΩΣ, ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΣΟΝ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ "ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ" ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!

ΟΘΕΝ, Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ "ΔΕΞΙΟΥ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΗΤΗ!! ΠΟΣΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ (ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ "ΤΖΙΡΟ") ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΑΦΗΣΕΣ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕΣ !!!

ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΔΕΞΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ", ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕ ΩΣ ΤΗΝ ΜΟΝΗΝ ΟΡΘΗΝ ΛΥΣΙΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ!!!

ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑΡΠΑΚΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ "ΤΣΕΠΩΣΕ" ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΗΜΕΝΗ "ΦΟΥΣΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ" ΤΟ 75% ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ/ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (Π.χ. ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΝΑ ΛΕΓΗ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ") ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ "ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΧΜΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΙΚΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΙΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ !!!

ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΗΝ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗΝ ΟΣΟΝ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΡΟΣ!!!]]
-----------------------------
 2. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ ΕΝΤΟΝΩΣ!!! ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΣΤΑΙ!!! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ! ΜΕ ΤΑΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕ, ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ! ΟΜΩΣ ΕΙΜΕΘΑ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ "ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΡΟΥΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΕΔΩ ΣΥΓΧΑΙΡΟΜΕ ΤΟΝ κ. ΣΑΡΚΟΖΥ), ή ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ ή ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ! ΒΕΒΑΙΩΣ, ΕΙΜΕΘΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!
ΟΜΟΙΩΣ, ΕΙΜΕΘΑ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΕΘΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ "ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΑΤΡΙΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ", ΩΣ ΛΕΓΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΥΤΖΟΣ! ΟΜΩΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΕΘΑ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΟΞΕΩΣ, ΟΞΥΤΑΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ, ΟΛΑΣ ΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΑΣ --ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΚ-ΚΙΝΛΕΪ-- ΩΣ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑΣ!!! ΔΙΟΤΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ ΕΠΡΟΔΟΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΟΔΟΠΑΤΗΣΑΝ, ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ, ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΝ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ, ΤΑΣ ΠΡΟΣΤΑΓΑΣ ΚΑΙ ΤΑΣ ΥΠΟΘΗΚΑΣ  ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ (ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΖΕΦΦΕΡΣΟΝ-ΚΟΡΑΗ) ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!
---
3. ΠΕΡΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ!!! ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΤΙ ΝΑΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΑ ΠΟΛΛΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ!!! ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩΜΕ ΝΕΟΝ ΖΑΛΟΓΓΟΝ!! ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩΜΕ ΝΕΑΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΝ!!! ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΡΗΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΗΜΑΖΑΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΔΩ ΩΣ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"!!! ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ ΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ΑΓΡΙΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΝΑΙ!!! ΤΟ ΣΧΕΔΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!!! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ (ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΜΑΝΩΛΗ!)!!! ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΘΩΡΗΚΤΑ "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΚΑΙ "ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΡΕΝΑΝ" ΠΟΥ  ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΣΑΡΑΪΓ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ -- ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΑΝ ΕΙΣΘΕ "ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ", ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗΝ ΤΥΡΑΝΝΩΝ!!! ΟΠΟΙΟΝ ΕΓΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ, ΕΙΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΕΙΤΕ ΓΑΛΛΟΙ, ΕΙΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΤΕ "ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ", ΕΙΤΕ ΔΙΑΒΟΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!!! ΒΕΒΑΙΩΣ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ ΠΟΛΥ, ΜΑ ΠΟΛΥ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΧΑΜΟ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΩΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΝΤΙΓΚ ΚΑΙ ΤΑ "ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ" (ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΝΑ ΑΝΘΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΓΡΑΨΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ "ΔΟΛΙΟΥΣ")!!!
---
ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΟΒΑΡΟΝ!!! ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑΝ Ο ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ !!! ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ "ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ" (ΟΡΟΣ ΔΙΑΠΕΠΛΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΦΑΗΛΟ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ) ???? 
ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ, ΛΕΓΟΜΕ ΟΤΙ Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 100% ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ" ΤΟΥΣ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕ ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΣΤΟΥΣ "ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ", ΣΤΟΥΣ "ΚΑΡΡΙΕΡΙΣΤΕΣ", ΣΤΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΠ. ΚΛΠ. !!!! ΑΥΤΟ ΦΑΝΗΚΕ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!! ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΙ, ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΚΑΘΗΣΑΝ ΟΡΘΙΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΟΛΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΛΟΥΦΛΗΔΩΝ!!!
----------

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΙΣ!


 
Τι δεν μάθαμε στα Ιμια
Δεκάξι χρόνια πέρασαν από την κρίση των Ιμίων. Οι τηλεοπτικές εικόνες του στόλου να φεύγει από το ναύσταθμο και την ελληνική ηγεσία πίσω του να τα χει χαμένα, έχουν αντικατασταθεί με εκείνες, τις εξίσου τραγικές, των πολιτών που κάνουν ουρές στο Σύνταγμα για δωρεάν πατάτες. Όμως, παρά τη σημερινή τραγωδία, ο χρόνος είναι ικανός αλλά και απόλυτα κατάλληλος για να αναρωτηθούμε τι πραγματικά διδάχθηκε η Ελλάδα από εκείνη την περιπέτεια. Κι η απάντηση, δυστυχώς, είναι ελάχιστα… Θα αναρωτηθεί ίσως κάποιος από πού προκύπτει αυτό το συμπέρασμα. Η απάντηση είναι πολύ απλή: από την πραγματικότητα και μάλιστα σε πολλά επίπεδα.

Με την Ελλάδα να έχει εισέλθει και επισήμως στην εποχή της μειωμένης κυριαρχίας και με τον κόσμο γύρω μας να τρίζει συθέμελα από πρωτοφανείς ανακατατάξεις, η χώρα βρίσκεται στο θανατερό επίκεντρο μιας πολύ μεγάλης ευρωπαϊκής κρίσης, αλλά, ταυτόχρονα, και στις παρυφές μιας άλλης, γεωπολιτικής, που ουδείς γνωρίζει πού και πώς θα καταλήξει. Και με όλα αυτά να συμβαίνουν, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που θεωρούν ότι τα ζητήματα ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής, είναι δευτερεύοντα και ελάχιστη σημασία τους αποδίδουν. Μάλιστα, αντί να ανησυχούν ακόμα πιο πολύ λόγω ακριβώς της κρίσης και των αντικειμενικών αδυναμιών που φέρνει, την επικαλούνται για να ξεφύγουν από την ουσία του ζητήματος. Ας μείνουμε όμως προς στιγμή σε ότι έχει να κάνει με την τόσο άκριτα και επιπόλαια υποβαθμισμένη στα μάτια πολλών, αμυντική επάρκεια της Ελλάδας.


Πρώτον, η Ελλάδα έζησε από τότε μέχρι σήμερα με το ψευδές ιδεολόγημα μιας ευρωπαϊκής Τουρκίας που θα σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες και την καλή γειτονία: με δύο λέξεις, κοροιδεύουμε τον εαυτό μας. Κάνουμε δηλαδή ακριβώς ότι κάναμε και με το χρέος, από την κρίση του οποίου δεν διδαχθήκαμε και πολλά για το τι μπορεί να σημαίνει το να σκάσει ξαφνικά μια μέρα το κακό…


Δεύτερον, στο επίπεδο των συμμαχιών, δεν καταφέραμε ακόμα ούτε διπλωματικά ούτε αμυντικά να καταστήσουμε τη χώρα ισχυρό και αξιόπιστο περιφερειακό παράγοντα, που να είναι σε θέση ο λόγος της και τα συμφέροντά της να γίνονται επαρκώς σεβαστά. Απλούστατα η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς ρόλο, ενώ θα μπορούσε, αξιοποιώντας σειρά πλεονεκτημάτων της, να είναι μια χώρα με ισχυρό ρόλο. Το τελευταίο διάστημα γίνονται πράγματι κάποιες προσπάθειες. Είναι όμως τόσο λίγος ο χρόνος, που είναι αντικειμενικά πολύ δύσκολο να αποτιμηθούν αυτή τη στιγμή το βάθος, η αποτελεσματικότητα και η πιθανή διάρκειά τους.


Τρίτον, παρά τη μείζονα εκείνη κρίση του 1996, το αμυντικό ισοζύγιο της χώρας σε σχέση με την Τουρκία έχει, σε αυτά τα χρόνια, επιδεινωθεί και μάλιστα ουσιωδώς. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα προχώρησε, αμέσως μετά την κρίση, σε πολύ μεγάλες εξοπλιστικές δαπάνες, οι οποίες, όμως, όχι μόνον δεν έφεραν επαρκή αποτελέσματα για την άμυνά της, αλλά, αντιθέτως, λειτούργησαν σε πλήθος περιπτώσεις μόνον ως πεδία διαφθοράς...


Στο καθοριστικό όπλο, την πολεμική αεροπορία, η εικόνα είναι ήδη απογοητευτική και, σύντομα, θα καταστεί δραματική: η είσοδος του τύπου στελθ αεροσκάφους F 35 στο Αιγαίο περίπου από το 2015-2016 για λογαριασμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα αλλάξει ριζικά το μεταπολιτευτικό τοπίο της αμυντικής ισορροπίας. Όλα αυτά τα χρόνια, ζούμε με το μοντέλο «παραβιάσεις – αναχαιτίσεις», το οποίο θα εξαφανιστεί. Όχι επειδή οι Τούρκοι δεν θα μπαίνουν, αλλά επειδή εμείς δεν θα μπορούμε να τους δούμε όταν θα μπαίνουν, παρά μόνον μόλις το θελήσουν… Αλλά και στο ποσοτικό επίπεδο, η αναλογία δυνάμεων στον αέρα προκαλεί τρόμο: η ψαλίδα ανοίγει γρήγορα και επικίνδυνα.


Στη θάλασσα, το πάγιο ελληνικό πλεονέκτημα, τα πράγματα είναι επίσης πολύ άσχημα. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ελληνοτουρκική ιστορία, σήμερα το πλεονέκτημα αυτό σταδιακά χάνεται. Ο ελληνικός στόλος δεν ανανεώνεται, σε αντίθεση με τον τουρκικό που μεγαλώνει και εξελίσσεται σε βαθμό πλήρους ανατροπής των δεδομένων: η Τουρκία οδηγείται σταθερά σε υπεροχή στη θάλασσα κι αυτό πρέπει να προβληματίσει πάρα πολύ όλους όσους πιστεύουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της δεν χτίζονται κοιτώντας προς το Αιγαίο. Μπορεί η αεροπορία και ο στρατός ξηράς της να έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με τα ανατολικά της, όμως, πολύ σημαντικός αριθμός από φρεγάτες, κορβέτες, ελικόπτερα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και άλλα μέσα που ήδη χτίζονται για το τουρκικό ναυτικό, μάλλον δεν έχουν να κάνουν…


Ο στρατός ξηράς ίσως είναι το μοναδικό όπλο που, παρά τα μεγάλα προβλήματα, δεν παρουσιάζει τέτοιο βαθμό αποκλίσεων. Όμως κι εκεί, θέματα πυρομαχικών και ανταλλακτικών έχουν μείνει πολύ πίσω…

Τέλος, πολλά από τα ζητήματα χειρισμού κρίσεων, επαφής στο τρίγωνο πρωθυπουργικό γραφείο – υπουργείο Αμυνας – υπουργείο Εξωτερικών, παραμένουν ακόμα και σήμερα, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα. Οι μηχανισμοί πάσχουν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει ακόμα σκεφτεί καν να δημιουργήσει ένα απολύτως απαραίτητο για την ελληνική ιδιαιτερότητα Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Στην Ελλάδα λίγοι έχουν προβληματισθεί από το γεγονός ότι η Τουρκία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα μέσα του μεγαλύτερου εξοπλιστικού προγράμματος στην ιστορία της. Αρκούνται στις τουρκικές ρητορείες και αγνοούν τα γεγονότα. Εν τω μεταξύ, η οικονομική κρίση, ανοίγει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα, καθώς οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μένουν στάσιμες. Ο χρόνος που περνά, κυλά εντελώς εις βάρος μας.


Ούτε στα προηγούμενα, τα πριν την κρίση, χρόνια, ούτε, πολύ περισσότερο, σήμερα, ζητά κανείς η Ελλάδα να μπει σε μια ξέφρενη πορεία εξοπλισμών. Όμως, από αυτό, μέχρι το να μην διαθέτει ούτε τα απαιτούμενα ανταλλακτικά, υπάρχει πολύς δρόμος και πάρα πολλά που πρέπει και μπορούν να γίνουν. Υπάρχουν έξυπνοι τρόποι και συνέργιες που μπορούν να στηρίξουν αμυντικά την Ελλάδα ώστε να διαθέτει επαρκή αμυντικό βραχίονα χωρίς να πρέπει να γίνει ξανά ένα «πάρτι» όπως αυτό μετά τα Υμια. Γιατί, βασικά, αυτό συνέβη…


Κάτι τα μεταπολιτευτικά σύνδρομα, κάτι τα πολιτικά παιγνίδια, κάτι η επιπολαιότητα, κάτι οι ψευδαισθήσεις, κάτι τα οικονομικά προβλήματα, τελικά, οι ελληνικές ηγεσίες δεν έχουν πάρει στο σύνολό τους όλα αυτά τα χρόνια στα σοβαρά την απειλή. Οι απίστευτοι πρόσφατοι χειρισμοί [ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ] της προηγούμενης κυβέρνησης με την πρώην ηγεσία των Ε.Δ. το απέδειξαν άλλωστε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Δεν κατάλαβαν ότι, όπως ένα πρωί βρεθήκαμε ξαφνικά μπροστά στη χρεοκοπία που επί χρόνια κάναμε ότι δεν βλέπαμε πώς θα έρθει, έτσι ακριβώς, ένα άλλο πρωί, κινδυνεύουμε να βρεθούμε και μπροστά στην έμπρακτη εκδήλωση της εξωτερικής απειλής. Και τότε… 
--------------------------------------
 ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:
ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ!
ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ, ΑΣΦΑΛΩΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΙ, ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΩΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ! ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ Η ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΕΝ ΤΡΩΤΟΝ ΣΗΜΕΙΟΝ! ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ  ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΙ ΑΡΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠ' ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟΝ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ π.χ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΜΑΛΑΙΟΥΣ κ.ο.κ.!!! ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΙΣ!!!
ΘΑ ΖΗΤΗΣΩΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΤΑΙΡΟΥΣ" ΜΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ (ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ--ΕΞ ΑΛΛΟΥΤΟ ΕΙΠΕ Η κ. ΜΕΡΚΕΛ ΟΤΙ "ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ"!) ΚΑΙ ΑΛΛΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗΝ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ! ΔΙΟΤΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ "ΧΟΝΤΡΑ"!!! Π.χ. προ ημερών ο κ. Κοέν Μπεν-ντίτ (ο γνωστός ΓΑΛΛΟΣ επαναστάτης του Μάη του '68 που τώρα έχει μεταμορφωθή σε ΓΕΡΜΑΝΟ ευρωβουλευτή) είπε να σταματήσωμε να εξοπλιζόμεθα και ΜΕΤΑ--ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΜΕΤΑ... ΜΕΤΑ την ήτταν-- θα μας βοηθήσουν!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΡΟΠΟΝ!!! ΔΗΛΑΔΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ!! ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΜΙΑΝ ΣΥΝΘΗΚΗΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΟΣ! ΟΧΙ ΔΕ ΜΙΑΝ, ΚΑΠΟΙΑΝ! ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΣ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑΝ! Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ ΟΠΟΥ Η ΛΕΞΙΣ "ΠΟΛΩΝΙΑ" ΘΑΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΙΝ "ΕΛΛΑΣ" ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ!!! ΤΟΣΟΝ ΑΠΛΑ!!! ΝΑΙ,ΤΟΣΟΝ ΑΠΛΑ!!! 
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΜΑΣ, ΑΠΛΗ, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ!!! ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ, ΙΔΟΥ Η ΣΥΝΘΗΚΗ, ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ !!!!
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗΝ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΗ Ο ΦΙΛΤΑΤΟΣ "ΕΤΑΙΡΟΣ" ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ, Ο κ. ΟΜΠΑΜΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΑΠΛΗ--ΗΔΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΟΠΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ ΤΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ AURORA!!! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΛΘΕΙ ΕΔΩ Η κυρία ΧΙΛΛΑΡΥ, ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΩΣ ΝΑ ΖΗΤΗΘΗ!!!
 
ΚΑΙ, ΘΑ ΠΕΙΤΕ, ΑΝ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ????
ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΩΜΕ ΤΟΥΝ "ΕΤΑΙΡΟΥΣ" ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΥΓΩΜΕ ΕΙΣ ΑΛΛΗΝ ΜΕΓΑΛΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΩΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩΜΕ ΕΙΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟΝ!!!
 
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΜΑΣ, ΑΠΛΗ, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ!!! 
-------
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ --ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΦΙΛΟΣΟΒΙΕΤΙΚΟΣ, ΠΑΤΣΙΦΙΣΤΗΣ, ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΑΝ ΤΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑ-ΓΚΕ-ΜΠΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ-- ΜΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕ, "ΚΑΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟ 1% ΤΟΥ ΑΕΠ ???" -- ΟΧΙ, ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ! ΕΚΕΙ, ΔΙΕΤΙΘΕΤΟ ΠΑΝΤΟΤΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΣΟΝ ΑΝΩ ΤΟΥ 40% ΤΟΥ ΑΕΠ!!! ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ "ΜΟΛΟΓΑΤΕ"!!!
-----------------------------

Super-rich party people say: Let’s go to Montenegro

Edible Microchips, Biometric Identity Systems And Mind Reading Computers