Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

3 Μαΐου 2012

Χρίστος Γούδης - ΜΕ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ


ΜΕ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Χρίστος Γούδης

Η πολυδιάσπαση του πατριωτικού χώρου, η διασπορά δηλαδή των εκφραστών του στο πολιτικό φάσμα, υπήρξε η κύρια αιτία της προσωρινής μου απόσυρσης από την ενεργό συμμετοχή μου στα δρώμενα της ευρύτερης Δεξιάς. Η πολιτική πολυδιάσπαση είναι πάντως ένα γενικότερο φαινόμενο των ημερών που υπερβαίνει τα όρια της Δεξιάς και της Αριστεράς. Η βιαιότητα της σύγκρουσης των πολιτικών οντοτήτων της χώρας με τον αστεροειδή της οικονομικής κατάρρευσης δημιούργησε βαρυτιακές αστάθειες στο εσωτερικό τους, με αποτέλεσμα τον κατακερματισμό τους. Και τούτο διότι μπροστά στην αμεσότητα των προβλημάτων προκρίθηκε, ως κριτήριο επαναπροσδιορισμού της πολιτικής τους, η ακολουθητέα οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της Κρίσης. Οι αντιδικίες και τα ψευτοδιλήμματα περί μνημονίων και αντιμνημονίων, λόγω της άρνησής τους να κοιταχτούν στον καθρέφτη, δημιούργησαν τις μείζονες εσωτερικές κρίσεις που οδήγησαν στην αυτοδιάσπασή τους, εν ονόματι της επίλυσης της Κρίσης.

Κυριάκο Μάτση, μη μετανοιώνεις ποτέ γιατί «επισκέφθηκες τον κόσμο με αθωότητα και εμπιστοσύνη».  Χρίστος Γούδης
Η Κρίση όμως δεν είναι οικονομική. Η οικονομική κατάρρευση δεν είναι παρά το επιφαινόμενο μιας μακρόχρονης διαβρωτικής υπονόμευσης των θεμελίων της κοινωνίας μας, η οποία εφθάρη και εκφυλίσθηκε εθνικά, θρησκευτικά, πολιτισμικά, ηθικά και ψυχολογικά. Εκεί βρίσκονται τα βαθύτερα προβλήματα της χώρας και αυτούς τους πυλώνες απαιτείται να αναστηλώσει εξ’ υπαρχής μια ανασυνταγμένη, διευρυμμένη και συντονισμένη πατριωτική παράταξη. Μια παράταξη στην οποία κινητήριος μοχλός των πολιτικών της αναφορών και αποφάσεων οφείλει να είναι η εθνική ιδεολογία και όχι τα δεύτερα συνθετικά της τα σχετικά με επιλογές οικονομικών προτύπων (εθνικοφιλελευθερισμός, εθνικοκοινωνισμός και τα συναφή), τα οποία, όταν προβάλλονται απλά και μόνον για να προβληθούν δίκην φωτεινής προμετωπίδας μιας βιτρίνας κενής περιεχομένου, καλύπτουν εν πολλοίς προσωπικές διαφοροποιήσεις, με στόχο την αναρρίχηση στην εξουσία. Γιατί η ακολουθητέα οικονομική στρατηγική είναι πάντοτε συνυφασμένη με συγκεκριμένες επιλογές ελεγχόμενες, κατά την χρονική στιγμή που πρέπει να αποφασισθούν, τόσο από την κοινωνική και γεωπολιτική δυναμική ενός έθνους όσο και από τις αδήριτες διεθνείς συγκυρίες ισχύος που εκ των πραγμάτων περιορίζουν αυτές τις επιλογές.
Το ποιός θα εκφράσει την εθνική ιδεολογία (το ομαιμο, το ομόγλωσσο, το ομόδοξο και ομότροπο) δεν είναι θέμα επίπλαστης ρητορικής και εικονικής πολιτικής πραγματικότητας, αλλά θέμα βαθύτερης εντιμότητας και συνέπειας απόψεων, που μόνον η ζωϊκή δύναμη (vis vitalis) και η ανιδιοτελής νεανική ορμή (élan) του Έθνους των Ελλήνων μπορεί να ενσαρκώσει στην πράξη, «με αθωότητα και εμπιστοσύνη», στις μέρες που έρχονται.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, οι επικείμενες εθνικές εκλογές πιθανόν να αποδειχθούν ευεργετικές, εάν, μέσα από την συμπίεση που θα προκαλέσει το σοκ των αποτελεσμάτων τους, αποτελέσουν την ροδαυγή (morgenröte), τον καταλύτη δηλαδή της ανάδειξης ενός ομογενούς εθνικού χώρου ο οποίος θα αποτελέσει και τον πυρήνα ανάταξης και επαύξησης του. Κάπως έτσι δημιουργούνται και τα άστρα στο κοσμικό διάστημα, μέσα από τα κύματα σοκ που προκαλούνται από τον εκρηκτικό θάνατο γηραιότερων αστεριών που πνέουν τα λοίσθια. Για να δημιουργηθεί ένας καινούργιος κόσμος, ένας παλιός πρέπει να πεθάνει. Ας βοηθήσουμε την φύση στο έργο της.

Χρίστος Γούδης

Πρόβλεψη Reuters: "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο 38% και οι δύο την Κυριακή"!

Πρόβλεψη Reuters: "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο 38% και οι δύο την Κυριακή"!


Πανικός έχει καταλάβει την γραφειοκρατία των Βρυξελλών από το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση σνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής και κατ'αυτό τον τρόπο να μην εφαρμοστεί στο Μνημόνιο και να πάνε σε συνολική επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών. 
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του πρακτορείου Reuters και των Financial Times που επικαλούνται μυστικές δημοσκοπήσεις των τελευταίων τριών ημερών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν συγκεντρώνουν πάνω από 38% αθροιστικά!
Το δημοσίευμα επικαλείται τις τελευταίες δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες "Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστό που ενδεχομένως να κυμανθεί στο 38% και το οποίο αντιστοιχεί σε μια ισχνή πλειοψηφία εδρών στο Κοινοβούλιο και αυτή αν καταφέρουν να την έχουν"!Ο  συντάκτης του αμερικανικού πρακτορείου εκτιμά ότι αν οι δανειστές της Ελλάδας επιδείξουν ακαμψία προς την Ελλάδα τότε οι τριγμοί δεν θα πλήξουν μόνο τη χώρα αλλά συνολικά το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. H βρετανική εφημερίδα Finanacial Times αναφέρει σε άρθρο του ανταποκριτή της στην Ελλάδα ότι :"Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ πιθανόν να βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις καθώς δεν αναμένεται να συγκεντρώσουν ποσοστά που θα τους παρέχουν μια άνετη αυτοδυναμία στο νέο συσχετισμό δυνάμεων μετά τις εκλογές της Κυριακής".Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γράφει η εφημερίδα, θεωρούν ότι το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά θα είναι ο πλέον αξιόπιστος σύμμαχος στην εφαρμογή του μνημονίου, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσει να κυβερνήσει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Και... ξαφνικά ανακαλύπτουν την υγειονομική βόμβα από εκατοντάδες παράνομους οίκους ανοχής!

Και... ξαφνικά ανακαλύπτουν την υγειονομική βόμβα από εκατοντάδες παράνομους οίκους ανοχής!


  • Σε συνθήκες παρανομίας απασχολούνται εκατοντάδες εκδιδόμενες γυναίκες στο κέντρο της Αθήνας. Δυο στις τρεις δεν διαθέτουν την απαραίτητη κάρτα υγείας.
  • Η κατάσταση είναι απογοητευτική και στις νόμιμα απασχολούμενες, καθώς λιγότερες από τις μισές δεν υφίστανται τον υποχρεωτικό έλεγχο αντιαφροδισιακό έλεγχο.
  • Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπολογίζει ότι οι οίκοι ανοχής, συνυπολογίζοντας και τα στούντιο, ξεπερνούν τους 600 στο κέντρο της Αθήνας. Από αυτούς, άδεια λειτουργίας δε διαθέτει κανένας. Οι υγειονομικοί έλεγχοι, όπως αναφέρει το Έθνος, δείχνουν ότι τα ποσοστά των νόμιμα εκδιδομένων που υποβάλλονται στις τακτικές ιατρικές εξετάσεις είναι λίγο πάνω από 40%.

  • Πάντως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, υπολογίζεται ότι λειτουργούν τουλάχιστον 315 παράνομοι οίκοι ανοχής εντός των ορίων του.
  • Μόνο το 2011, οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, ύστερα από συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, που είναι αρμόδια για τον έλεγχο, εξέδωσαν αποφάσεις για τη σφράγιση 87 τέτοιων οικημάτων, σφραγίστηκαν 82, ενώ χρειάστηκε να γίνουν και 196 επανασφραγίσεις κτιρίων.
  •  
  • Στο μεταξύ χτες οι έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ αποκάλυψαν ακόμα πέντε οροθετικές ιερόδουλες. Ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται πλέον σε 17 με τις οποίες εκτιμάται ότι έχουν έρθει σε επαφή χιλιάδες άνδρες.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

400.000 θέσεις εργασίας έχασε η Βουλγαρία με ..τους "ανταγωνιστικούς" μισθούς


400.000 θέσεις εργασίας έχασε η Βουλγαρία με ..τους "ανταγωνιστικούς" μισθούς


Μέσα σε τρία χρόνια η βουλγαρική οικονομία έχασε 400.000 θέσεις εργασίας, επιπλέον το σοβαρότατο πρόβλημα για τη Βουλγαρία είναι η φτώχεια αλλά και το άνευ προηγούμενου άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ των υψηλότερων και των χαμηλότερων αποδοχών στη χώρα. Αυτό που όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι οι χαμηλοί μισθοί δεν φέρνουν ανταγωνιστικότητα και οικονομική ανάπτυξη επιβεβαιώνει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας Πλάμεν Ντιμιτρόφ.

Όπως δήλωσε ο Ντιμιτρόφ, «Η ανταγωνιστικότητα, που στηρίζεται στο χαμηλό κόστος της εργασίας, δεν έχει μέλλον». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας: «Η Βουλγαρία, όπως εξάλλου και όλη η Ευρώπη, χρειάζεται νέα οικονομική πολιτική με αυστηρά μέτρα καταπολέμησης της «γκρίζας οικονομίας», με επιβολή φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, με έμφαση στις προηγμένες τεχνολογίες, με κατάλληλη πληρωμή της εργασίας, με λογική χρήση των πόρων και των πρώτων υλών».

Μέσα σε τρία χρόνια η βουλγαρική οικονομία έχασε 400.000 θέσεις εργασίας, επιπλέον το σοβαρότατο πρόβλημα για τη Βουλγαρία είναι η φτώχεια αλλά και το άνευ προηγούμενου άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ των υψηλότερων και των χαμηλότερων αποδοχών στη χώρα.

Για την καλύτερη αντίληψη της κατάστασης που επικρατεί στην γειτονική χώρα σημειώνεται ότι για την ομαλή διαβίωση ενός ατόμου στη Βουλγαρία απαιτούνται 550 λέβα (περίπου 275 ευρώ) το μήνα, ενώ ο κατώτερος μισθός πρόσφατα αυξήθηκε από 270 λέβα (περίπου 135 ευρώ) σε 290 λέβα από την 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, η Βουλγαρία αλλά και το σύνολο της Ε.Ε. πρέπει να συντονίζει τους ρυθμούς της ανάπτυξης της και την εισοδηματική πολιτική της με την ανάγκη για αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης έναντι της Κίνας και των Η.Π.Α.

Τμήμα ειδήσεων defencnet.gr

Ρωσία έτοιμη για πόλεμο! - «Μετά το Ιράν, ΗΠΑ και Ισραήλ θα χτυπήσουν στον Καύκασο»

Ρωσία έτοιμη για πόλεμο! - «Μετά το Ιράν, ΗΠΑ και Ισραήλ θα χτυπήσουν στον Καύκασο»



  • Την στιγμή που στην Ελλάδα οι πάντες ασχολούνται με την εκλογική αναμάτρηση της Κυριακής, πολύ κοντά μας φαίνεται ότι τα πράγματα λαμβάνουν εξαιρετικά αρνητική τροπή σε ότι αφορά την ασφάλεια της περιοχής μας.
  • Σύμφωνα με ανάλυση του WSWS η Ρωσία εδώ και μήνες προετοιμάζεται εντατικά για ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν, κάτι που ήδη έχει αποκαλύψει το defencenet.gr σε σχετική άρθρο του στις 6/4, αλλά πλέον έχουμε επώνυμες δηλώσεις του προέδρου του κορυφαίου κρατικού think tank της Ρωσίας του Προέδρου της Γενικής Ακαδημίας Επιστημών και Γεωπολιτικής της Ρωσίας, Leonid Ivashov.
  • Επίσης το ρωσικό Γενικό Επιτελείο Στρατού θεωρεί ότι η επίθεση στο Ιράν θα γίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα έχει τεράστιες συνέπειες όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά και στην περιοχή του Καυκάσου και ο λόγος αυτός έχει προκαλέσει μία μείζονα πολεμική προετοιμασία των ρωσικών ενόπλων δυ΄νάμεων που δείχνουν να δίνουν μία μάχη με τον χρόνο: Να προωθηθούν στην πρώτη γραμμή τα σύγχρονα οπλικά συστήματα της Ρωσίας, και να επανδρωθούν οι μονάδες πρώτης γραμμής.

  • Η Ρωσία εδώ και καιρό αναβαθμίζει εξοπλιστικά τα στρατεύματά της που εδρεύουν στην περιοχή του Καυκάσου, ενώ έχει θέσει σε ετοιμότητα τη συστοιχία πυραύλων που βρίσκεται στην Κασπία Θάλασσα και είναι στις ακτές του Νταγκεστάν. Η μοναδική στρατιωτική βάση που υπάρχει στο Νότιο Καύκασο, βρίσκεται στην Αρμενία και έχει τεθεί επίσης σε ετοιμότητα. Το περασμένο φθινόπωρο, η Ρωσία έστειλε το αεροπλανοφόρο Kuznetsov στο λιμάνι της Ταρτούς, στη Συρία.

  • Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Ρωσία θα έχει έμμεση εμπλοκή σε ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ – Ισραήλ στο Ιράν, παρέχοντας του (Ιράν) για αρχή τεχνογνωσία. Πριν από μέρες, ο Πρόεδρος της Γενικής Ακαδημίας Επιστημών και Γεωπολιτικής της Ρωσίας, Leonid Ivashov, δήλωσε ότι: «Ένας πόλεμος εναντίον του Ιράν, ουσιαστικά θα είναι ένας πόλεμος εναντίον της Ρωσίας», ενώ δεν δίστασε να καλέσει σε μια πολιτική και διπλωματική Συμμαχία την Κίνα και την Ινδία.

  • Σύμφωνα με τον ίδιο τον Leonid Ivashov, τα όσα έχουν σκοπό να ξεκινήσουν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με το Ισραήλ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, έχουν ως απώτερο σκοπό να αποσταθεροποιήσουν την ευρύτερη περιοχή ώστε η κρίση αυτή αρχικώς να πλήξει και δευτερεύων μεταφερθεί στα σύνορα της Κίνας, της Ρωσίας και στο εσωτερικό της Ευρώπης.

  • «Ένας πόλεμος εναντίον του Ιράν εκτός τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που θα πάρει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, θα επεκταθεί στον Καύκασο με στόχο να αποδυναμώσει τη θέση της Ρωσίας στην Κασπία Θάλασσα»,επισημαίνει ο Leonid Ivashov.
  • Τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια Kavkaz-2012 που ετοιμάζει η Ρωσία για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανάπτυξη των μέσων και του προσωπικού έχει ξεκινήσει κυρίως λόγω του ευμετάβλητου γεωστρατηγικού κλίματος στην περιοχή εξαιτίας της  επαπειλούμενης στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν.
  • Νέα συστήματα και εξοπλισμός επικοινωνιών που θα μπορούν να χρησιμοποιούν δεδομένα στόχευσης από το ρωσικό δορυφορικό σύστημα GLONASS έχει εγκατασταθεί στην περιοχή που θα εξελιχθεί η άσκηση (Νότιος Καύκασος).
  • Η ρωσική Αεροπορία του νότιου στρατιωτικού συγκροτήματος (ΝΣΣ) έχουν επανεξοπλιστεί πλήρως στο 100% της δύναμής τους με νέα μαχητικά και επιθετικά ελικόπτερα. Να σημειωθεί πως στην αντίστοιχη άσκηση Kavkaz-2008 οι ασκήσεις αυτές επέτρεψαν στο ρωσικό Στρατό να αναπτύξει μυστικά δυνάμεις στην περιοχή –κάτω από την κάλυψη της άσκησης- δυνάμεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στην εμπλοκή με τη Γεωργία.
  • Οι πολεμικές προετοιμασίας της Μόσχας πάντως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
  • Οι πρώτοι 1.300 ελεύθεροι σκοπευτές αναπτύχθηκαν στο ΝΣΣ στις 16 Ιανουαρίου. 
  • Μονάδες στην Απχαζία, την Οσσετία, την Τσετσενία και το Βόλβογκραντ έχουν επανεξοπλιστεί με άρματα T-90A και T-72BM.
  • Οι ίδιες μονάδες έχουν παραλάβει τουλάχιστον 7000 βαρέα όπλα πεζικού.
  • Οι Ρώσοι επιτελείς θεωρούν πως εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στρατιωτικά στο Ιράν, θα αναπτύξουν δυνάμεις στη σύμμαχό τους Γεωργία καθώς και πολεμικά σκάφη στην Κασπία με ενδεχόμενη βοήθεια από το Αζερμπαϊτζάν.
  • Έτσι οι δυνάμεις του ΝΣΣ έχουν εξοπλιστεί τουλάχιστον με 20 νέα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Tornado-G MRLS προς αντικατάσταση των παλαιότερων Grad MRLS.
  • "SMD units have received 20 new Tornado-G MRLS launchers (first procured in 2012) to replace the aging Grad MRLS. The Grad was massively used by the Russian troops against the Georgians in 2008" αναφέρει σχετικό τηλεγράφημα από την Μόσχα.
  • Οι νέοι αυτοί μη κατευθυνόμενοι πύραυλοι των 122 χλστ. έχουν καλύτερη ακρίβεια και εμβέλεια που φτάνει τα 100 χλμ.
  • Ο διοικητής των αερομεταφερόμενων δυνάμεων της Ρωσίας (VDV) στρατηγός Vladimir Shamanov ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα στην Αρμενία θα ενισχυθούν με νέες δυνάμεις αλεξιπτωτιστών επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα, για την διενέργεια αεραποβάσεων. 
  • Στις 28 Ιανουαρίου ο διοικητής της 58ης Στρατιάς –ο σχηματισμός ο οποίος ηγήθηκε της στρατιωτικής επέμβασης στην Οσσετία το 2008- στρατηγός Andrei Gurulev ανακοίνωσε «Οι στρατιωτικές δυνάμεις της πρώτης γραμμής οι οποίες φροντίζουν για την διατήρηση της ειρήνης έχουν επανεξοπλιστεί στο 60% της δύναμής τους».
  • Κατά την πρόσφατη την επιθεώρηση μονάδων του ΝΣΣ από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Anatoly Serdyukov ανακοινώθηκε ότι ειδικές δυνάμεις του ρωσικού θα αναπτυχθούν στην Σταυρούπολη και το Kislovodsk.
  • Η μεγάλη ανησυχία της Μόσχας για ένα πόλεμο στο Ιράν είναι οι συνέπειες που θα υπάρξουν για εκείνη στην περιοχή κυρίως του Νοτίου Καυκάσου. Μια περιοχή που ο μοναδικός σύμμαχος της Ρωσίας είναι η Αρμενία η οποία έχει καλές οικονομικές σχέσεις με το Ιράν, σε αντίθεση με τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν που διατηρούν πολύ καλές οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με ΗΠΑ και Ισραήλ.

  • Στην περίπτωση που το Αζερμπαϊτζάν συμμαχήσει με τις ΗΠΑ και Ισραήλ στο θέμα του Ιράν θα ήταν πλήγμα για τα Ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή του νοτίου Καυκάσου. Το Αζερμπαϊτζάν συνορεύει με Ιράν, Ρωσία, Αρμενία ενώ έχει «έξοδο» στην Κασπία Θάλασσα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 το Αζερμπαϊτζάν φιλοξενεί Αμερικανικές βάσεις και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή του νοτίου Καυκάσου. 


Τμήμα ειδήσεων defencnet.gr

Είναι απίστευτοι: Αύξησαν το έλλειμμα 4,74 δισ. ευρώ!

Είναι απίστευτοι: Αύξησαν το έλλειμμα 4,74 δισ. ευρώ!



Είναι απίστευτο, αλλά αυτοί που έχουν φέρει την οικονομία σε αυτό το σημείο που θα διαβάσετε παρακάτω ζητάνε την ψήφο μας: Το συνολικό έλλειμμα -μετά και τις πληρωμές τόκων από παλαιά και νέα δάνεια- διευρύνθηκε αντί να μειωθεί μετά από όλη αυτή την οικονομική αφαίμαξη των πολιτών.

Στο α΄τρίμηνο φέτος το δημόσιο στο σύνολό του υποχρεώθηκε να πληρώσει 7 δισ. ευρώ, έναντι μόλις (;) 3,33 δισ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Έτσι το πλεόνασμα των 2,3 δισ. μετατράπηκε τελικά σε έλλειμμα 4,74 δισ. ευρώ (έναντι ελλείμματος 2,8 δισ. τον ιανουάριο του 2011). 
Από τα δεδομένα αυτά φαίνεται πως αν δεν υπάρξει άμεσα ανάπτυξη και σπάσιμο των δεσμών του Μνημονίου, η "δημοσιονομική προσαρμογή" χάνεται στςι αρχές της επόμενης δεκαετίας και αν...
Ούτε ένα σχόλιο δεν έχει γίνει από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το θέμα αυτό...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΚΕ: Από τον Στάλιν και τον Ζαχαριάδη στον Κιμ Σουνγκ Ιλ και ... Α.Παπαρήγα, τέλος;

ΚΚΕ: Από τον Στάλιν και τον Ζαχαριάδη στον Κιμ Σουνγκ Ιλ και ... Α.Παπαρήγα, τέλος;



Σεισμικά αποτελέσματα φαίνεται ότι θα έχει το αποτέλεσμα της Κυριακής, όχι τόσο στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ που είναι πλέον βέβαιο ότι δεν θα επιτευχθεί ο βασικός εκλογικός τους στόχος να ξεπεράσουν το 50% των ψήφων, αλλά στο ... ΚΚΕ, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που φέρουν το ΚΚΕ τέταρτο κόμμα. Σημεία ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει; Δεν ξέρουμε, αλλά πλέον η ηγεσία της Α.Παπαρήγα, δείχνει να  έχει τεθεί υπό σοβαρή αμφισβήτηση.

Η εσωκομματική αμφισβήτηση της Αλέκας Παπαρήγα δεν είναι βέβαια κάτι το νέο, υποβόσκει εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, αλλά πλέον η απόρριψη της πρότασης Τσίπρα για συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια αριστερή κυβέρνηση και ο τρόπος που έγινε αυτή η απόρριψη, που επί της ουσίας στήριξε τις δυνάμεις του Μνημονίου το ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχει αυξήσει την δυσαρέσκεια για την Α.Παπαρήγα.

Ηγετικά στελέχη όπως ο Θ.Παφίλης, αλλά και η πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής έχουν θέσει εδώ και καιρό θέμα αποτελεσματικότητας των επιλογών της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ.
Η επιστροφή των φαντασμάτων στον Περισσό, όπως η αποκατάσταση του σφαγέα Στάλιν, δεν έχει γίνει χωρίς  να υπάρξουν αντιδράσεις, οι οποίες όμως δεν βγήκαν από τον «σφραγισμένο» Περισσό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψαν να υπάρχουν.
Ακόμα και η αποκατάσταση του σταλινικού πρώην ηγέτη του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη που ευθύνεται για την σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων κατά τον Εμφύλιο (από την τελετή "αποκατάστασης" είναι και η φωτό της α'σελίδας) έγινε περισσότερο στο πλαίσιο "βορειοκορεατοποίησης" δηλαδή απομόνωσης του κόμματος από τα "αστικά" μικρόβια, παρά οτιδήποτε άλλο.
Η διαφοροποίηση του υιού Χαλβατζή πρόσφατα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Οι ακραίες θέσεις της Α.Παπαρήγα που άνετα θα μπορούσαν να αποτελέσουν υλικό για σατιρική επιθεώρηση («Δεν θέλουμε να υπάρχει καμία κυβέρνηση», «Λέμε όχι σε συμμετοχή μας σε κυβέρνηση γιατί ο λαός δεν θα μπορεί να διαδηλώνει», «Έχουμε πόλεμο» και άλλα τέτοια) βρίσκονται μακριά από αυτά που πιστεύει ένα μεγάλο τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ, αλλά οι θέσεις αυτές είναι πολύ βολικές για τα κόμματα του Μνημονίου που χρησιμοποιούν το ΚΚΕ ως "σφουγγάρι" της δυσαρέσκειας τμημάτων των πολιτών.

Στέλεχος του κόμματος μιλώντας στο defencenet.gr σημείωνε ότι «Το ζήτημα της ηγεσίας και της γενικότερης γραμμής του κόμματος είναι πολύ σοβαρό για να μπορέσουμε να το αναλύσουμε με δύο κουβέντες. Ίσως οι εποχές θέλουν κάποια άλλα πράγματα, αλλά αυτά αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στους κόλπους του κόμματος».

Η Α.Παπαρήγα, ακολουθώντας ανάλογη γραμμή με το άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος, τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή(«Μόνοι εναντίον όλων») είναι ελάχιστα ελκυστική για μεγάλες μάζες ψηφοφόρων.
Το 8,5% των περασμένων εκλογών θα μπορούσε να είναι διπλάσιο σήμερα αν ο Περισσός έμοιαζε περισσότερο σε ένα σύγχρονο κόμμα, παρά στην ευρωπαϊκή έκδοση του ΚΚΛΔΒΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Λαϊκής Δημοκρατίας Βορείου Κορέας).
Άλλωστε ήταν και το μοναδικό κόμμα της Ευρώπης που έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα όταν πέθανε ο «λαοπρόβλητος ηγέτης» της Βορείου Κορέας, Κιμ Σουνγκ Ιλ.
Την Κυριακή, αν το ΚΚΕ δει την «πλάτη» του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την, κατά τα άλλα συμπαθή, Αλέκα. Αν όχι, οι εξελίξεις μπορεί να αναβληθούν, αλλά όχι να αποτραπούν...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΓΕΛΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-Η ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΗΣ ΞΥΛΙΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΥΑΣΕΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΗΛΗ.
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΝΕ ... ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΟΜΙΛΩΝ.

Κυρίες και κύριοιη πραγμάτωση τών στόχων πού έχουμε θέσειμας επιβάλλει νά αναλύσουμε πολύ προσεκτικτικά και συνειδητάτις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και τά θεσμικά πλαίσια
Από τήν άλλη πλευρά
η έκταση και ή μέθοδος διαμόρφωσης των στελεχώνπαίζουν σημαντικό ρόλο γιά νά καθορίσουμετους άξονες μιας μελλοντικής πορείας
Και ταυτόχροναΗ σταθερή άνοδος στην ποιότητα και τήν ποσότητα τών προσπαθειών μαςμας υποχρεώνει νά προσδιορίσουμε και νά καθορίσουμεένα γενικότερο σύστημα πλατιάς συμμετοχής
Δεν πρέπει όμως να μας διαφύγει ότιή παρούσα δομή του συστήματος αυτούμας βοηθάει νά προετοιμάσουμε και να αφομοιώσουμετις νέες τάσεις και κατευθύνσεις απέναντι στην πρόκληση των καιρών
Κατά τον τρόπο αυτόένα νέο μοντέλο πολύπλευρης δράσηςεγγυάται τήν ευρύτερη δυνατή απήχηση ώστε νά επεξεργαστούμετις νέες συνιστώσες και συντεταγμένες
Ή καθημερινή πρακτική έχει αποδείξει ότιή ανάπτυξη της ποικιλόμορφης δραστηριότητας μαςσυμβάλλει μά τρόπο αποφασιστικό στο να σηματοδοτήσειτις βάσεις μιας προοδευτικής μετεξέλιξης
Περιττεύει νά υπογραμμίσω τη σημασία αυτών τών στοιχείων διότιή αδιάκοπη προσήλωσή μας στην πρακτική της τεκμηρίωσης και ενημέρωσηςβοηθάει αποφασιστικά στην προσπάθεια νά στερεώσουμεένα δυναμικό σύστημα αντιμετώπισης τών νέων μεγάλων απαιτήσεων του καιρού μας
Η πολύμορφη και πλούσια εμπειρία, αλλά καιτο δυνάμωμα και η επέκταση των δομώνμας δίνουν σε μεγάλο βαθμό τήν ευχέρεια νά εκτιμήσουμετις καλύτερες δυνατές συνθήκες γιά την επιτάχυνση του έργου μας
Ή επιμέλεια της οργάνωσης και προπάντωνη πλατειά συμμετοχή των λαϊκών μαζών στις σχετικές επεξεργασίεςαποτελούν μια πολύ σημαντική βάση γιαένα καινούργιο μοντέλο ανάπτυξης
Τά ιδεολογικά κριτήρια, όταν συνδυαστούν καιμε το ξεκίνημα μιας αποφασιστικής καμπάνιαςεγκαινιάζουν μια διεργασία που συμβάλλει στο να τελειοποιήσουμετις διάφορες μορφές ενίσχυσης της επιρροής μας

Johan Galtung


Νορβηγός καθηγητής, πρωτοπόρος στην μελέτη για την παγκόσμια ειρήνη, υπαινίσσεται σύνδεσμο μεταξύ της σφαγής στη Νορβηγία και της Μοσάντ

Άρθρο από την ισραηλιτική Haaretz / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Κάνοντας αρκετά αντισημιτικά σχόλια, ο Νορβηγός κοινωνιολόγος Johan Galtung υπερασπίζεται επίσης «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» και λέει ότι η εβραϊκή επιρροή ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στο Άουσβιτς.
Ο Johan Galtung, Νορβηγός κοινωνιολόγος που έχει το παρατσούκλι "ο πατέρας των μελετών της ειρήνης," έκανε αντισημιτικά και αντι-ισραηλινά σχόλια, ενώ δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε αργότερα στο νορβηγικό Τύπο και σε μια συνέντευξη με την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ που ακολούθησε.
Μεταξύ των άλλων, ο Galtung υποστήριξε ότι υπάρχει μια πιθανή σύνδεση μεταξύ της ευθύνης για τη σφαγή των παιδιών στη Νορβηγία το περασμένο καλοκαίρι, (από τον Μπρέιβικ) και της Μοσάντ«Οι Εβραίοι ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, και τα κατευθύνουν για χάρη του Ισραήλ», έγραψε ο Galtung σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στη Νορβηγία.
Επεσήμανε ότι ένας από τους παράγοντες πίσω από τα αντισημιτικά συναισθήματα που οδήγησαν στο Άουσβιτς ήταν το γεγονός ότι οι Εβραίοι κατείχαν θέσεις με επιρροή στη γερμανική κοινωνία.
Ο Galtung συνέστησε επίσης την ανάγνωση του βιβλίου "Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» - ένα από τα πιο δημοφιλή αντισημιτικά κείμενα στον κόσμο.
Ο καθηγητής Galtung, 82-χρονών, είναι ένας από τους ιδρυτές του μαθήματος που ονομάζεται «Μελέτες για την Ειρήνη και την Επίλυση των Συγκρούσεων», καθώς και ιδρυτής της διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη - Peace Research Institute στο Όσλο. Θεωρείται αξιοσέβαστος κοινωνιολογικός ερευνητής, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, και είναι ο συγγραφέας πάνω από χιλίων άρθρων και πάνω από εκατό βιβλίων. Μερικά από τα έργα του έχουν μεταφραστεί επίσης στα εβραϊκά.
Τα αντισημιτικά σχόλια του Galtung εκτέθηκαν από την ιστοσελίδα του νορβηγικού περιοδικού, “Humanist” (Http://humanist.no). Ορισμένα από τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης στο Πανεπιστήμιο του Όσλο το περασμένο καλοκαίρι, και άλλα γράφτηκαν από τον Galtung σε απάντηση ενός άρθρου που τον επέκρινε και που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό.
Μεταξύ άλλων ισχυρισμών, ο Galtung δήλωσε ότι υπάρχει πιθανή σχέση μεταξύ του Anders Behring Breivik, υπεύθυνου για την σφαγή δεκάδων παιδιών στη Νορβηγία το περασμένο καλοκαίρι, και εβραϊκών και ισραηλινών φατριών. Η σύνδεση αυτή υποτίθεται ότι βασίζεται στο γεγονός ότι ο δολοφόνος έχει δεσμούς με τους "Ελευθεροτέκτονες", οργάνωση η οποία έχει εβραϊκή καταγωγή," σύμφωνα με Galtung. Η υποτιθέμενη σύνδεση με το Ισραήλ είναι μέσω της Μοσάντ - η οποία πιστεύει ο Galtung, ότι μπορεί να διέταξε τον Breivik.
Στο ίδιο πνεύμα, ο Galtung ανέφερε μια θεωρία συνωμοσίας, που συνδέει τη σφαγή του περασμένου καλοκαιριού στη Νορβηγία με την επίθεση από την Etzel (πρόκειται για την Ιργκούν, σιωνιστική στρατιωτική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ οργάνωση ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΜΕΝΑΧΕΜ ΜΠΕΓΚΙΝ) το 1946 στο ξενοδοχείο King David [ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ ΑΝΕΤΙΝΑΧΘΗ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΕΠΗΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΥΠΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΟΜΗΤΟΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΟΤΤΕ, ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ (ΤΟΚΑΨΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ) ΤΗΣ ΚΩΜΟΠΟΛΕΩΣ ΝΤΕΪΡ ΓΙΑΣΙΝ ΚΛΠ ΚΛΠ],  - και οι δύο επιθέσεις έλαβαν χώρα στις 22 Ιουλίου. Τελείωσε με αυτό τον εκπληκτικό ισχυρισμό: «Θα είναι ενδιαφέρον να διαβάσετε την έκθεση της νορβηγικής αστυνομίας σχετικά με το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της δίκης."
Σε μια ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την Haaretz, την Κυριακή, ο Galtung ζήτησε να ξεκαθαρίσει τους ισχυρισμούς του. "Όταν δεν ξέρουμε τίποτα για το ποιος είναι πίσω από τον Breivik, συμπεριλαμβανομένου του εάν δεν υπάρχει κανείς σε όλα, κάθε υπόθεση είναι νόμιμη. Αυτό είναι στη φύση της έρευνας," έγραψε ο Galtung.
"Θεωρώ ότι είναι η Μοσάντ κάτι εξαιρετικά απίθανο, αλλά είναι παράνομο να εξαλειφθεί ως μια υπόθεση χωρίς να υπάρχουν στοιχεία", συνέχισε ο Galtung.
Όταν ρωτήθηκε τι εννοούσε σχετικά με την έκθεση της αστυνομίας για το Ισραήλ, ο Galtung απάντησε: «Ακριβώς αυτό που είπα. Υποθέτω ότι είναι ανοικτή σε κάθε ενδεχόμενο, και όχι μόνο μια διερεύνηση πράξεων που διενεργήθηκαν από τον Breivik, όπως επίσης και σε άλλες εικασίες. "
Στην αλληλογραφία με την Haaretz, αναφέρθηκε Galtung σε αυτό που αποκαλεί  "αμφισημία του κάθε τι ανθρώπινου." Για να το εξηγήσει, έφερε παραδείγματα από το Μεσαίωνα και τη σύγχρονη περίοδο. Σύμφωνα με τον Galtung, «Τα τρομακτικά προγράμματα», κατά των Εβραίων, είχαν άλλη μια «προβληματική» πλευρά. "Οι Εβραίοι έπαιξαν ένα ρόλο στο να απαιτούν την καταβολή των χρεών από τους αγρότες», έγραψε ο Galtung.
Σύμφωνα με τον Galtung, το «τρομερό Άουσβιτς», είχε δύο πλευρές. «Δεν ήταν κάτι χωρίς πρόβλημα το ότι οι Εβραίοι είχαν θέσεις κλειδί σε μια κοινωνία που ταπεινώθηκε από την ήττα στις Βερσαλλίες," έγραψε ο Galtung, παραπέμποντας στη Γερμανία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Galtung συνέχισε: «Σε καμία περίπτωση, με κανένα απολύτως τρόπο, αυτό δεν δικαιολογεί τις θηριωδίες. Αλλά δημιούργησε τον αντισημιτισμό που θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί. "
Ένας άλλος ισχυρισμός από τον Galtung σε νορβηγικό περιοδικό, είναι ότι οι Εβραίοι ελέγχουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. "Έξι εβραϊκές εταιρείες ελέγχουν το 96% των μέσων ενημέρωσης», έγραψε ο Galtung. Ανέφερε ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών, τηλεοπτικών δικτύων και κινηματογραφικών στούντιο, που ισχυρίστηκε ότι ελέγχονται από τους Εβραίους. Ο  μεγιστάνας των media Ρούπερτ Μέρντοχ, επίσης περιλαμβάνεται στον κατάλογο. «Αυτός δεν είναι Εβραίος, αλλά πολλοί από τους ανθρώπους που είναι υπό τις διαταγές του είναι," έγραψε ο Galtung, αναφερόμενος στον Μέρντοχ. «Πολλοί από αυτούς είναι φανατικά υπέρ του Ισραήλ," τόνισε. Αμέσως μετά τους ισχυρισμούς αυτούς, ο Galtung έγραψε ότι «εβδομήντα τοις εκατό των καθηγητών στα 20 πιο σημαντικά αμερικανικά πανεπιστήμια είναι Εβραίοι."
Ο Galtung βασίζει το δόγμα του σε ένα άρθρο που γράφτηκε από τον William Luther Pierce, ιδρυτή της «Εθνικής Συμμαχίας» (“National Alliance”), μιας οργάνωσης λευκών ρατσιστών. Το ίδιο άρθρο ενέπνευσε τον Timothy McVeigh να πραγματοποιήσει τις βομβιστικές επιθέσεις στην Οκλαχόμα που βρήκαν τον θάνατο 168 άτομα το 1995.[ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟ, ΟΠΩΣ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΕΝΝΕΝΤΥ (ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ), ή Η 911]
Όταν ρωτήθηκε από την Haaretz για να περιγράψει τις επιπτώσεις του "εβραϊκού ελέγχου" των μέσων ενημέρωσης, ο ίδιος απάντησε ότι θα μπορούσε να είναι ένα καλό πράγμα,[ΠΩΣ ΝΑΝΑΙ "ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ"? ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΘΝΟΤΗΣ, ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΜΜΕ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟΝ ΤΗΣ] όσον αφορά την ποιότητα της διανοίας, αλλά ότι θα μπορούσε επίσης να "περιορίσει τη συζήτηση για το οτιδήποτε έχει σχέση με το Ισραήλ. "
Ως παράδειγμα, ανάφερε την ενημέρωση για το Ιράν από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον Galtung, "τα αμερικάνικα μέσα μαζικής ενημέρωσης συζητούν για το Ιράν μόνο όσον αφορά τα πυρηνικά όπλα», και δεν συζητούν για την αμερικανική ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν. Ο Galtung έγραψε για το τραύμα του 1953 – το χτύπημα της CIA-ΜΙ6 εναντίον ενός νόμιμα εκλεγμένου πρωθυπουργού. [ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΩΣΣΑΝΤΕΚ]Ένα άλλο παράδειγμα, σύμφωνα με τον Galtung, είναι ότι «η Αραβική Άνοιξη, συζητήθηκε μόνο από την άποψη της δικτατορίας-δημοκρατίας, όχι και από την άποψη του ρόλου των ΗΠΑ και του Ισραήλ πίσω από αυτές τις δικτατορίες. "
 Ο Galtung πραγματοποίησε επίσης ένα φόρουμ ανοικτής συζήτησης σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», [ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ http://hercolano8.blogspot.com/2012/05/r.html ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ http://www.kivotoshelp.gr/pages/Sofoi%20SION.htm ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Julius Evola-Preface to 'The Protocols of the Elders of Zion'ένα από τα πιο γνωστά αντισημιτικά έργα σε όλο τον κόσμο. «Αναρωτιέμαι πόσοι άνθρωποι με τέτοιες ισχυρές απόψεις για το βιβλίο το έχουν καν διαβάσει», έγραψε. "Είναι αδύνατο να το διαβάσουμε σήμερα, χωρίς να σκεφτόμαστε τη Goldman Sachs," πρόσθεσε. Η Goldman Sachs είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων που ιδρύθηκε και διευθύνεται από Εβραίους, και έχει κατηγορηθεί στα μέσα ενημέρωσης κατά καιρούς ως "καπιταλιστικό γουρούνι."
"Τα πρωτόκολλα," είναι μια πλαστογραφία, που δημιουργήθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατά τις ημέρες του τσάρου, και υποτίθεται ότι απεικονίζει το εβραϊκό σχέδιο που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια μυστικής συνάντησης που ονομάζεται «Σοφοί της Σιών» για να κυριεύσουν τον κόσμο. Ο Galtung, όμως, έχει άλλη γνώμη. "Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η ρωσική μυστική αστυνομία ήταν σε θέση να είναι τόσο συγκεκριμένη," έγραψε ο Galtung. Σε επικοινωνία με την Haaretz, ήταν λιγότερο κατηγορηματικός, γράφοντας "Δεν ξέρω ακριβώς ποιος έγραψε τα πρωτόκολλα."
Ο Gad Yair, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, ήταν ο πρώτος που εξέθεσε τα αντισημιτικά σχόλια του Galtung στο Ισραήλ. Ο Yair έγραψε για τις παρατηρήσεις του Galtung στο blog του: "Ο καθηγητής Galtung ήταν ένα αξιόλογο και τιμημένο μέλος οποιασδήποτε δημόσιας ή ακαδημαϊκής συζήτησης, μέχρι τώρα. Εάν χρειαζόταν ποτέ, οπουδήποτε στον κόσμο, ένας αξιόπιστος πρεσβευτής της ειρήνης, αυτός ήταν ο Νορβηγός καθηγητής Johan Galtung. Αυτό το υπόβαθρο δίνει νόημα στην έκπληξη των νορβηγικών πανεπιστημίων μπροστά στις παρατηρήσεις του αυτές....

Συνέντευξη Βασίλειου Μαρκεζίνη 2 Μαΐου 2012 στην ΕΤ3