Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

24 Μαρτίου 2012

UFOs - Encounter in Arroyos, Argentina

What Is Causing The Strange Noises In The Sky That Are Being Heard All Over The World?

Surveillance, Spying and Security: Media Double Standards

Ali Abunimah and Gilad Atzmon at the OK Corral

http://hercolano2.blogspot.com/2012/03/ali-abunimah-and-gilad-atzmon-at-ok.html
-------------------------------------------------------

‘Al Qaeda’ Killer’s Extensive Links To French Authorities

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ! Υπερήφανος για τις πράξεις του Μοχάμεντ Μεράχ δηλώνει ο αδελφός του στην Γαλλική αστυ

Υπερήφανος για τις πράξεις του Μοχάμεντ Μεράχ δηλώνει ο αδελφός του στην Γαλλική αστυνομία
24-03-2012 20:10:04

 Υπερήφανος για τις πράξεις του αδελφού του, του 23χρονου που δολοφόνησε επτά ανθρώπους στην Τουλούζη και το Μοντομπάν της Γαλλίας, δήλωσε ο 29χρονος Αμπντελκαντέρ Μεράχ, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση και το Σάββατο μεταφέρθηκε μαζί με τη σύντροφό του στην έδρα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κοντά στο Παρίσι.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι στη διάρκεια της ανάκρισης ο 29χρονος παραδέχθηκε ότι ήταν μαζί με τον αδελφό του όταν εκείνος αγόρασε το σκούτερ, το οποίο χρησιμοποίησε κατά την επίθεση στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης. Ο Αμπντελκαντέρ Μεράχ αρνήθηκε, πάντως, ότι γνώριζε τα σχέδια του αδελφού του.

Το πρωί του Σαββάτου μια αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από πολλά οχήματα της αστυνομίας αναχώρησε από το κτίριο της κεντρικής αστυνομικής διεύθυνσης της Τουλούζης, μεταφέροντας τον Αμπντελκαντέρ Μεράχ και τη φίλη του στην έδρα της υποδιεύθυνσης αντιτρομοκρατικών υποθέσεων (SDAT), στο προάστιο Λεβαλουά-Περέ του Παρισιού.

Η μεταφορά τους είχε προγραμματιστεί από το βράδυ της Παρασκευής, καθώς εάν χρειαστεί να προσαχθούν σε δικαστήριο, αυτό πρέπει να γίνει στο Παρίσι, δεδομένου ότι την έρευνα έχει αναλάβει η Εισαγγελία της πρωτεύουσας.

Ο 23χρονος Μοχάμεντ Μεράχ ήταν μόνος όταν διέπραξε τις δολοφονίες τριών στρατιωτών, τριών παιδιών και ενός ραβίνου στην Τουλούζη και το Μοντομπάν.

Οι αρχές όμως αναζητούν αυτόν που θα μπορούσε να τον έχει βοηθήσει αφού, όπως διαπιστώθηκε, στο διαμέρισμα όπου ζούσε διατηρούσε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα των δύο ανδρών, που βρισκόταν υπό κράτηση, αφέθηκε ελεύθερη το Σάββατο χωρίς να ασκηθούν κατηγορίες σε βάρος της.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ! Ομαδικός βιασμός ανήλικου κοριτσιού στον Αλμυρό Μαγνησίας

Ομαδικός βιασμός ανήλικου κοριτσιού στον Αλμυρό Μαγνησίας
24-03-2012 20:29:25


  Χθές το απόγευμα στον Αλμυρό Μαγνησίας, άγνωστη γυναίκα, προσποιούμενη προβλήματα όρασης, έπεισε ένα ανήλικο κορίτσι να την ακολουθήσει σε κοντινό σημείο όπου βρισκόταν Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνδρες, που αιφνιδιαστικά με τη χρήση βίας την επιβίβασαν σε αυτό.

Έπειτα, την οδήγησαν σε ερημικό σημείο, όπου χρησιμοποιώντας βία και απειλές τη βίασαν διαδοχικά κατά φύση εντός του οχήματος. Στη συνέχεια, η ανήλικη εκμεταλλευόμενη την έλλειψη προσοχής από μέρους των δραστών τράπηκε σε φυγή.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών.

Η ανήλικη παρακολουθείται από παιδοψυχίατρο ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέτασή της.

Η αστυνομική έρευνα – προανάκριση που ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εστιάζει στην διακρίβωση τέλεσης του αδικήματος και περαιτέρω στην διερεύνηση όλων των πτυχών της καταγγελλόμενης υπόθεσης.  

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βρε, καλώς τον: Υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής ο Γ.Παπακωνσταντίνου στη θέση του Θ.Πάγκαλου

Βρε, καλώς τον: Υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής ο Γ.Παπακωνσταντίνου στη θέση του Θ.Πάγκαλου
24-03-2012 21:45:22

Ο νυν υπουργός ΠΕΚΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, ο νεκροθάφτης της ήδη ευρισκόμενης σε κώμα (για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους) το 2009 ελληνικής οικονομίας Γ.Παπακωνσταντίνου, και αυτός που "έδεσε" τη χώρα στα δεσμά του Μνημονίου θα θέσει υποψηφιότητα στο Υπόλοιπο του νομού Αττικής στη θέση του Θ.Πάγκαλου. Αυτό αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ. 
Τώρα τον λόγο έχουν οι Έλληνες πολίτες. Ακόμα και αυτοί που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ή μάλλον κυρίως αυτοί που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Δώστε του την ευκαιρία να νιώσει το βράδυ των εκλογών την ταπείνωση που σας έχει κάνει να νιώθετε εσείς καθημερινά.
Το βέβαιο είναι ότι δεν θα νιώσει, δυστυχώς ποτέ, την οικονομική ανασφάλεια στην οποία έχει οδηγήσει εκατομμύρια συμπολίτες του...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης [ΛΕΓΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ]: «Μέσα στο σπίτι μου πρέπει να μπορώ να πυροβολώ»

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ! ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:«Στο σπίτι μου, όταν μπουκάρει ο κακοποιός, να μπορώ να πυροβολώ για να υπερασπιστώ την οικογένειά μου»
--------------------------------------
Γιώργος Καρατζαφέρης: «Μέσα στο σπίτι μου πρέπει να μπορώ να πυροβολώ»
24-03-2012 21:37:06

  Αποκαλυπτικός ήταν για άλλη μία φορά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

«Έφυγα από την κυβέρνηση γιατί υπήρχε κίνδυνος για τον εθνικό πλούτο. Το αγγλικό δίκαιο σημαίνει ότι οι ξένοι μπορούν να έρθουν και να πάρουν ό,τι θέλουν». Ο ίδιος πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Είδα, έμαθα, τρόμαξα και αντιστάθηκα».

Σχετικά με ό,τι συνέβη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μετά την οποία αποφάσισε την αποχώρησή του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, είπε ότι κάποια στιγμή υπήρξε μια διαφωνία και οι πολιτικοί αρχηγοί είπαν «να πάρουμε τηλέφωνο τον Τόμσεν». «Ε όχι να πάρουμε και τον Τόμσεν», είπε ο Γ. Καρατζαφέρης, για να προσθέσει με γλαφυρό τρόπο: «Οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν... χ...νοι»!

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, είπε ότι «εάν είχαμε πάει σε κυβέρνηση Πετσάλνικου θα είχαμε γυρίσει στη δραχμή».

Η συζήτηση «άναψε» όταν αναφέρθηκε το θέμα της ασφάλειας. «Ο κόσμος μπορεί να αντέξει την πείνα, αλλά όχι αυτή την ανασφάλεια. Ο κόσμος δεν μπορεί να βγει στο κέντρο να πιει έναν καφέ».

Όσον αφορά την αμφιλεγόμενη δήλωσή του περί οπλοχρησίας, ο Γ. Καρατζαφέρης υπεραμύνθηκε της άποψής του: «Στο σπίτι μου, όταν μπουκάρει ο κακοποιός, να μπορώ να πυροβολώ για να υπερασπιστώ την οικογένειά μου».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΚΥΛΩΝ

Σταύρου Λυγερού - Η μετάβαση από το παλαιό στο νέο

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ   
Η μετάβαση από το παλαιό στο νέο
Του Σταύρου Λυγερού

Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι μετά το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχει εισέλθει σε τροχιά εκλογικής πτώσης. Η κρίση έπληξε τα θεμέλια του πελατειακού συστήματος, αλλά αυτό που κυρίως αποδομεί πολιτικοεκλογικά τα δύο κόμματα εξουσίας είναι η ταύτισή τους με το Μνημόνιο. Ολα δείχνουν ότι οι επικείμενες εκλογές θα αλλάξουν ριζικά τον πολιτικό χάρτη, αλλά δεν αναμένεται να αναδείξουν έναν παγιωμένο συσχετισμό δυνάμεων. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένας μεταβατικός σταθμός, αφού το παλαιό πολιτικό σύστημα δεν έχει ακόμα πεθάνει και το νέο δεν έχει ακόμα γεννηθεί.

Μέχρι πρότινος, σταθερά του πολιτικού σκηνικού ήταν η εναλλαγή ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στην εξουσία με τα μικρότερα κόμματα (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ) σε μόνιμο ρόλο ελάσσονος αντιπολιτεύσεως. Σήμερα, η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα, αλλά η αυτοδυναμία είναι όνειρο απατηλό. Εάν μέχρι το τέλος του 2011 ο Σαμαράς είχε κάποιες ελπίδες, μετά την προσχώρησή του στο στρατόπεδο του Μνημονίου δεν έχει καμία.

Μία σημαντική μερίδα της λαϊκής Δεξιάς θεωρεί πια τη Ν.Δ. συνεργό στο «έγκλημα» και στρέφεται αλλού. Το εντυπωσιακό δημοσκοπικό ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Καμμένου καταδεικνύει ότι ο ευρύτερος χώρος της Δεξιάς κατακερματίζεται. Η αρχή έγινε με το ΛΑΟΣ, αλλά τώρα πια έχουμε σημαντικά ρήγματα στον κορμό της Ν.Δ. όχι μόνο στο επίπεδο των στελεχών, αλλά και στο επίπεδο του σκληρού πυρήνα των ψηφοφόρων της.

Ακόμα πιο ρευστή είναι η κατάσταση στον χώρο της κεντροαριστεράς. Η τελετουργία ενθρόνισης του Βενιζέλου μπορεί να τροφοδότησε την ελπίδα ενός νέου ξεκινήματος, αλλά στην πραγματικότητα είναι άνευ πολιτικής σημασίας. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει για τον αριθμό των ψηφισάντων, αφού δεν υπήρξε ούτε δημόσιος έλεγχος, αλλά ούτε και ο εσωτερικός έλεγχος που δημιουργεί η ύπαρξη ανθυποψηφίων.

Στην Ιπποκράτους θέλουν να νομίζουν ότι μπόρα είναι και θα περάσει. Η προοπτική, όμως, είναι πολύ πιο σκοτεινή. Το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ είναι πια ένα μεσαίο κόμμα που με την πολιτική του έχει προκαλέσει βάναυσα τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Μπορεί να άλλαξε αρχηγό, αλλά δεν άλλαξε σελίδα, επειδή ο Βενιζέλος έχει ταυτισθεί με το Μνημόνιο όσο και ο προκάτοχός του. Το γεγονός ότι το συρρικνωμένο πια ΠΑΣΟΚ αναγόρευσε πανηγυρικά αρχηγό του έναν πολιτικό που έχει σε μεγάλο βαθμό καεί πολιτικά, είναι αλάνθαστη ένδειξη ότι έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία.

Ο Σαμαράς είχε παλαιότερα δηλώσει ότι εάν δεν έχει αυτοδυναμία θα ξαναστήσει κάλπες. Το γεγονός ότι αποφεύγει επιμελώς να επαναλάβει εκείνη τη δήλωση επιβεβαιώνει ότι πρώτη επιλογή του θα είναι να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας. Με δεδομένο ότι η Ν.Δ. έχει μπει στις ράγες του Μνημονίου, η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι να συνεργασθεί με το ΠΑΣΟΚ που επίσης κινείται στις ίδιες ράγες. Τα δύο αυτά κόμματα μπορεί να έχουν έναν παραδοσιακό ανταγωνισμό, αλλά αυτή την περίοδο έχουν αποδεχθεί την κοινή προγραμματική βάση που συνιστά το νέο Μνημόνιο.

Το ΠΑΣΟΚ θα προτιμούσε πρωθυπουργός μιας τέτοιας κυβέρνησης να είναι ο Παπαδήμος και πάντως όχι ο Σαμαράς. Το επιχείρημα που θα επικαλεσθεί είναι ότι το ίδιο είχε απαιτήσει ο αρχηγός της Ν.Δ. τον Ιούνιο 2011, όταν ο Παπανδρέου του είχε ζητήσει κυβερνητική συνεργασία. Τη λύση Παπαδήμου προτιμάει και η τρόικα, αλλά είναι μάλλον απίθανο ο Σαμαράς να παραχωρήσει την πρωθυπουργία, ειδικά εάν η εκλογική διαφορά της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη.

Το ευρωιερατείο δεν αναμένεται να επιμείνει στη λύση Παπαδήμου για να μη δημιουργήσει εμπλοκή, η οποία θα προκαλούσε νέα προσφυγή στις κάλπες με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η εφαρμογή του προγράμματος. Πιθανότατα, το ίδιο θα πράξει και ο Βενιζέλος, παρότι μία μερίδα του ΠΑΣΟΚ είναι κατηγορηματικά αντίθετη. Σύμφωνα, μάλιστα, με αξιόπιστες πληροφορίες, δεν αποκλείεται το ζήτημα αυτό να λειτουργήσει σαν αφορμή ακόμα και για την πρόκληση εσωκομματικού ρήγματος.

Εάν πάντως σχηματισθεί «γαλαζοπράσινη» κυβέρνηση, στο τέλος του 2012 πιθανότατα θα έχουμε νέα αρνητικά δημοσκοπικά ρεκόρ για τους εταίρους και κρίση πολιτικής νομιμοποίησης για μία κυβέρνηση με θητεία μόλις μερικούς μήνες. Εχει αποδειχθεί πια ότι το Μνημόνιο καταστρέφει την εκλογική επιρροή των κομμάτων που το υποστηρίζουν. Το είδαμε με το ΠΑΣΟΚ, το είδαμε με το ΛΑΟΣ, το βλέπουμε με τη Ν.Δ.

Αυτός είναι ο λόγος που ορισμένοι κύκλοι εκτός και εντός Ελλάδας θεωρούν ότι ο Παπαδήμος δεν θα ήταν σκόπιμο να ορισθεί αντιπρόεδρος και τσάρος της οικονομίας στη νέα κυβέρνηση, όπως έχει συζητηθεί. Είναι προτιμότερο να κρατηθεί σαν πολιτική εφεδρεία, ώστε εάν αποσταθεροποιηθεί η νέα κυβέρνηση να προωθηθεί η εναλλακτική λύση μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών τύπου Μόντι με επικεφαλής τον Παπαδήμο.

Χρήστου Γιανναρά - Eκλογίκευση της επετείου και της ψήφου

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Eκλογίκευση της επετείου και της ψήφου
Tου Χρήστου Γιανναρά

Γιατί συνεχίζουν οι κυβερνήσεις του Eλλαδιστάν να εορτάζουν «εθνικές επετείους»; Γιατί οι παρελάσεις, οι δοξολογίες, τα κενορρήμονα διαγγέλματα; Tα δύο κόμματα, που κυβερνούν από το '74 ώς σήμερα τη χώρα, έχουν περίτρανα αποδείξει την περιφρόνηση και τη χλεύη τους για όλα, μα όλα όσα συμβολίζουν ή θυμίζουν η 25η Mαρτίου και η 28η Oκτωβρίου. Ψέματα;

Tην ελευθερία, για την οποία τότε, στα γεγονότα που τιμώνται με τις επετείους, δεκάδες χιλιάδων Eλλήνων θυσίασαν όχι εισοδήματα ή δικαιώματα αλλά τη ζωή τους, αυτή την ελευθερία τη βγαλμένη, κυριολεκτικά, από τα κόκαλα των Eλλήνων τα ιερά, την πούλησαν, ωμά και χυδαία, οι πολιτικοί στους διεθνείς τοκογλύφους. Yπέταξαν την πατρίδα στον ζυγό εξωφρενικού χρέους, μόνο για να συντηρούν το πελατειακό κράτος της ρεμούλας, της μανιασμένης ψηφοθηρίας, της ασύδοτης αδικίας και λωποδυσίας. Tιμούν δήθεν τους αγώνες για ελευθερία οι αυτουργοί ομολογημένης απεμπόλησης της εθνικής κυριαρχίας. Aυτοί που αλυσόδεσαν χεροπόδαρα παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα σε σκλαβιά ανυπόφορη τερατώδους δανεισμού, καταδίκη λιμοκτονίας, ατίμωσης στο διηνεκές του ελληνικού ονόματος.

Ποια διάσωση της ελληνικότητας να γιορτάσουν σε εθνικές επετείους τα κόμματα που μεθοδικά και προμελετημένα αφελλήνισαν τον λαό επί τριάντα οχτώ ολόκληρα χρόνια; Bίαια και αυθαίρετα, ερήμην του λαού, έσπασαν τη συνέχεια δύο χιλιάδων χρόνων ελληνικής γραφής επιβάλλοντας το μονοτονικό σύστημα, κατάργησαν ή αχρήστευσαν ετσιθελικά τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στα σχολειά. Kαι μόνο με τα δύο αυτά εν ψυχρώ εγκλήματα απέκοψαν τον Eλληνα από την ενιαία γλωσσική του παράδοση, κάτι που δεν είχαν κατορθώσει ούτε τα τετρακόσια χρόνια της σκλαβιάς στους Tούρκους ούτε το ξερίζωμα από πανάρχαιες κοιτίδες του Mικρασιατικού, Ποντιακού και της Aνατολικής Pωμυλίας Eλληνισμού. Σήμερα ο πληθυσμός της Eλλάδας, ο κάτω των σαράντα ετών, δεν καταλαβαίνει να διαβάσει ούτε καν τον Pοΐδη ή τον Παπαδιαμάντη, και η αττική διάλεκτος ή η ποίηση της εκκλησιαστικής λατρείας τού είναι ξένη γλώσσα. Πρόκειται για πολιτισμικό εξανδραποδισμό, που οι αυτουργοί του κυκλοφορούν αδίκαστοι και ατιμώρητοι στην πασαρέλα της δημοσιότητας. Kαι ζητάνε την ψήφο μας, για να συνεχίσουν το πρακτοριλίκι συμφερόντων και σκοταδισμού.

Aυτοί είναι που στήνονται καμαρωτοί στις εξέδρες, για να αποτίσει στα πρόσωπά τους η νεολαία, μαθητιώσα και στρατευμένη, τιμή και σεβασμό για την πατρίδα, τους αγώνες της και τα θυσιασμένα παιδιά της - να εισπράξουν τον σεβασμό και την τιμή αυτοί, που έκαναν ό,τι πιο δόλιο μπορούσαν για να αφανιστεί η ιστορική συνείδηση, το φρόνημα των Eλλήνων. Aπάλειψαν από τα σχολικά βιβλία, στα κρίσιμα πρώτα χρόνια του Δημοτικού, ακόμα και τα ονόματα των ηρώων αγωνιστών της ελευθερίας. Xλεύασαν και συκοφάντησαν την πολιτισμική αντίσταση των Eλλήνων στον εξισλαμισμό τους την αποτυπωμένη συμβολικά στο «Kρυφό Σχολειό». Προπαγάνδισαν τον ραγιαδισμό, την υποταγή στις ντιρεχτίβες για «συμφιλίωση με τους γείτονες» αποκαλώντας το φριχτό μακέλεμα του Mικρασιατικού Eλληνισμού «στριμωξίδι» στην παραλία της πυρπολούμενης Σμύρνης. Yποχρέωσαν τα Eλληνόπουλα να ξεκινάνε τη μελέτη της Iστορίας με το δόγμα που πρότασσε το βιβλίο τους ότι «η οικονομία κινεί την Iστορία» - την κινεί ο μπεζαχτάς, οι παντοδύναμες αγορές.

Ξερίζωσαν μεθοδικά τα ζωτικά ριζώματα της ελληνικότητας από την ψυχή του Eλληνα. Aλλά συνέχισαν το ρεσιτάλ υποκρισίας, παρελάσεις και διαγγέλματα στις «εθνικές επετείους». Δεν είναι λοιπόν παρανοϊκό να μας μιλάνε πάλι σήμερα για «σωτηρία» της χώρας οι χαλασοχώρηδες υποκριτές; Aς μας πει ο κ. Σαμαράς, τίμια και συγκεκριμένα, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, ποιος από το κόμμα του θα διαχειριστεί τη ρημαγμένη παιδεία, ποιος θα αναλάβει να εξουδετερώσει τα θεσμικά μετερίζια του εθνομηδενισμού που άφησε πίσω της η κ. Γιαννάκου και ο ανεκδιήγητος Σπηλιωτόπουλος; Πώς θα συνυπάρξουν στο ίδιο κόμμα, από την αρχηγία του, και οι «τρώσαντες» και οι «ιατήρες»; Ποια στελέχη του θα διαχειριστούν την οικονομία συμπλέοντας στο κόμμα με τον ολετήρα Aλογοσκούφη, ή θα δρομολογήσουν την ανάπτυξη, με παραστάτη κομματικό τον μαγίστορα της μικροπολιτικής ιδιοτέλειας Σιούφα;

O κ. Σαμαράς έχει αφομοιώσει λίγο λιγότερο από τον κ. Bενιζέλο τις κομματικές παρωπίδες: έχει στα υπέρ του ότι τόλμησε κάποτε τη ρήξη με το κόμμα που τον ανέδειξε. Θα μπορούσε ίσως ευκολότερα να καταλάβει το προφανές: Oτι, με δεδομένη και εκρηκτική την αγανάκτηση και οργή των Eλλήνων, θα ήταν πιθανότερο να κέρδιζε την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση όποιο από τα δύο κυβερνητικά κόμματα μπορούσε να δεσμευτεί αξιόπιστα, παρά τα ασύγγνωστα εγκλήματά του στο άμεσο παρελθόν, σε μια υπόσχεση: Oτι, αν πλειοψηφήσει, θα κυβερνήσει εφαρμόζοντας το ασυμβίβαστο του υπουργικού με το βουλευτικό αξίωμα - πριν και από την επίσημη (νομοθετημένη) θεσμοποίησή του που αμέσως μετά θα επιδιώξει.

Mοιάζει κοινή πια συνείδηση ότι η συγκεκριμένη αυτή πρωτοβουλία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και κλίματος. Nα περιορίσει δραστικά τις καταγωγικές αφετηρίες του πελατειακού κράτους, να φράξει τα κεντρικά κανάλια αλυσίδωσης του ρουσφετιού. Nα επανασυνδέσει τα κόμματα με την κοινωνία, με την ανθρώπινη ποιότητα που αναδείχνεται στον κοινωνικό στίβο, να αξιοποιηθεί η πείρα και η σοφία, η εξειδίκευση και η πιστοποιημένη δημιουργική τόλμη.

Tο ασυμβίβαστο υπουργικού και βουλευτικού αξιώματος, σε άμεση εφαρμογή στα σημερινά δεδομένα, θα αποκαταστήσει τον βουλευτή στο λειτούργημα του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της νομοθετικής ευθύνης, στις υποχρεώσεις αντιπροσώπευσης του λαού, θα τον ελευθερώσει από τον ευτελισμό να είναι πιόνι του φεουδάρχη αρχηγού που ορίζει αυτός ποιες, σπάνιες φορές, θα ψηφίζει κατά συνείδηση ο βουλευτής και όχι σαν ανδρείκελο. Aλλά ελευθερώνει το ασυμβίβαστο και τον ταλαντούχο ηγέτη να τολμήσει τομές ανεμπόδιστος από εσωκομματικές βαρονίες υπουργήσιμων στελεχών και εξισορροπήσεις απαιτήσεων της «βάσης».

ΣΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ, ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ! Αφήνουν με ευνοϊκές διατάξεις ελεύθερους τους κακοποιούς να "αλωνίζουν"!



Αφήνουν με ευνοϊκές διατάξεις ελεύθερους τους κακοποιούς να "αλωνίζουν"!

24-03-2012 10:39:16



Σκληροί κακοποιοί, που συλλαμβάνονται για δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια ή για ένοπλες ληστείες, δεν προφυλακίζονται, αλλά αφήνονται ελεύθεροι, χάρη σε διατάξεις που επιτρέπουν την ευνοϊκή μεταχείρισή τους! 



Μόνο το 2011, συνελήφθησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, 15.562 άτομα και τα περισσότερα αφέθηκαν ελεύθερα, προκαλώντας αυτό που οι αστυνομικοί ονομάζουν «ανακύκλωση του εγκλήματος».

 

Αυτό τονίζει σήμερα η "Καθημερινή", και προσθέτει ότι προ ημερών, μια ανακρίτρια άφησε ελεύθερα, με χρηματική εγγύηση καταβλητέα μια εβδομάδα μετά, μέλη σπείρας που είχε διαπράξει 30 διαρρήξεις! Οι κακοποιοί δεν εμφανίστηκαν και δεν κατέβαλαν ποτέ την εγγύηση. 

Η αδυναμία των δικαστικών Αρχών να διαχειριστούν το έγκλημα στο σημαντικότατο πεδίο της έρευνας και της ποινικής κύρωσης, εμπεδώνει απόψεις περί εκτεταμένης ατιμωρησίας.
 
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της πλειοψηφίας των εισαγγελέων και δικαστών, οι νομοθετικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών έχουν κατεβάσει πολύ χαμηλά τον πήχυ έκτισης ποινών ακόμη και για σοβαρά αδικήματα. 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! «Εμείς πιάνουμε τους εμπόρους ναρκωτικών και εσείς τους αποφυλακίζετε;»


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
------------------------------------------- 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αντιμέτωπη με ένα φαινόμενο «ανακύκλωσης» του εγκλήματος βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία. Οπως προκύπτει από στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Κ», ακόμα και σκληροί κακοποιοί που συλλαμβάνονται για δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια ή για ένοπλες ληστείες δεν προφυλακίζονται, αλλά αφήνονται ελεύθεροι, χάρη σε διατάξεις του νόμου που επιτρέπουν την ευνοϊκή μεταχείρισή τους.

Εντονότατος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί σε ΕΛ.ΑΣ. και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το θέμα. 

Ενδεικτικά, στις 25 Ιανουαρίου, το «Διαρρηκτών» της Ασφάλειας, σε επιχείρηση στο Παγκράτι που πραγματοποιήθηκε ύστερα από διάρρηξη σε διαμέρισμα, συνέλαβε πέντε νεαρούς Γεωργιανούς. Από την έρευνα προέκυψε ότι, την τελευταία διετία, οι συλληφθέντες διέρρηξαν 60 σπίτια σε Αττική και επαρχία, αρπάζοντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν τρία πιστόλια. Την επομένη της σύλληψης, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος, κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος προφυλάκισής τους, τους άφησε ελεύθερους.

Στη διάρκεια του 2011, για κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες συνελήφθησαν σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας 15.562 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα λόγω ευνοϊκών διατάξεων της νομοθεσίας, προκαλώντας αυτό που οι αστυνομικοί ονομάζουν «ανακύκλωση» του εγκλήματος. Μιλώντας στην «Κ», ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας ανέφερε ότι «προ ημερών, ανακρίτρια άφησε ελεύθερα με χρηματική εγγύηση μέλη σπείρας που διέπραξε 30 διαρρήξεις σε σπίτια. Τους έδωσε, μάλιστα, δυνατότητα να πληρώσουν τα χρήματα της εγγύησης μία εβδομάδα μετά. Το αποτέλεσμα ήταν να μην εμφανιστούν ποτέ και η ανακρίτρια να βγάλει ένταλμα ζητώντας μας να τους συλλάβουμε για παραβίαση των περιοριστικών όρων...».

Παρόμοια εξέλιξη είχε υπόθεση σύλληψης άλλων δύο Γεωργιανών, ηλικίας 21 και 22 ετών, για διαρρήξεις σε σπίτια και αποθήκες πολυκατοικιών. Το διάστημα Μαΐου - Σεπτεμβρίου διαπιστώθηκε ότι είχαν «ανοίξει» 9 διαμερίσματα σε Αγ. Παρασκευή, Χαλάνδρι, Κορωπί και αλλού, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα κ.ά. Σε έρευνα στο σπίτι τους, εκτός από κλοπιμαία, βρέθηκαν κλειδαριές ασφαλείας τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να εξασκούνται και να αποκτούν εμπειρία στην παραβίασή τους. Και σε αυτήν την περίπτωση κρίθηκε ότι δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισής τους...

Αστυνομικοί από τον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται τα γραφεία Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, υποστηρίζουν ότι μεγάλο ποσοστό της αύξησης του εγκλήματος το 2011 οφείλεται στην επιεικέστερη αντιμετώπιση των κακοποιών. Σε πολλές περιπτώσεις, λένε, δράστες είναι τα ίδια πρόσωπα που έχουν συλληφθεί στο παρελθόν και έχουν αφεθεί ελεύθερα από εισαγγελέα και ανακριτή.
-----------------------------------------------
Τι λέει ο νόμος


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (διαμορφώθηκε επί υπουργίας Χ. Καστανίδη με κριτήριο την αποσυμφόρηση των φυλακών), το μέτρο της προφυλάκισης επιβάλλεται μόνο σε άτομα που διώκονται για κακουργήματα και εφόσον συντρέχουν ειδικές προϋποθέσεις, όπως ο κατηγορούμενος να «έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του ή, κατά το παρελθόν, να υπήρξε φυγόποινος ή να κρίθηκε ένοχος για απόδραση».

Ετσι, ακόμα και εμπλεκόμενοι σε σοβαρές υποθέσεις, όπως για παράδειγμα η φονική συμπλοκή στου Ρέντη με θύματα δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, τυγχάνουν τελικά ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς παρά τη σύλληψή τους, δεν οδηγούνται στη φυλακή. Ενδεικτικά, μέλη σπείρας που διέπρατταν ληστείες σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και είχαν διαθέσει κλεμμένο Ι.Χ. στους δράστες της δολοφονίας των αστυνομικών δεν προφυλακίστηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Την ίδια τύχη είχαν τον Σεπτέμβριο δύο Αλβανοί, 23 και 25 ετών, που συνελήφθησαν ως συνεργοί σπείρας κακοποιών που διέπραξε από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 8 ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ. Μάλιστα, σε μία από τις ληστείες στη Γλυφάδα είχαν τραυματίσει 55χρονη.
 --------------------------------

Αδίκαστα 7.000 κακουργήματα στην Αθήνα

Της Ιωαννας Μανδρου

Με τους δείκτες της εγκληματικότητας σε ανοδική τροχιά και τους αριθμούς των υποδίκων και καταδίκων να σπάνε όλα τα ρεκόρ στις ελληνικές φυλακές, η Δικαιοσύνη καλείται καθημερινά να αξιολογήσει εγκληματικές συμπεριφορές, πολλές φορές βαρύτατες και ακραίες, να επιβάλει κυρώσεις και να ισορροπήσει την ανάγκη της κοινωνίας να ζει με ασφάλεια και αίσθημα δικαίου. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν δικαστές, εισαγγελείς και έγκριτοι νομικοί, τα εφόδια που έχει στις μέρες μας η Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο όγκο της βαριάς εγκληματικότητας είναι πενιχρά και οι δυνατότητές της αναντίστοιχες των καιρών.
Τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά σε κάθε πολίτη, ενώ χρόνο με τον χρόνο, η αδυναμία των δικαστικών αρχών να διαχειριστούν το έγκλημα στο σημαντικότατο πεδίο της έρευνας και της ποινικής κύρωσης εμπεδώνει απόψεις περί εκτεταμένης ατιμωρησίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της πλειοψηφίας εισαγγελέων και δικαστών να ανταποκριθούν σε δύσκολες και περίπλοκες έρευνες για εγκληματικές συμπεριφορές, τα χρόνια προβλήματα του δικαστικού μας συστήματος ακυρώνουν στην πράξη κάθε προσπάθεια για γρήγορη εκδίκαση των εγκλημάτων και επιβολή ποινών ανάλογα με τη βαρύτητά τους.

Τα περίπου 7.000 αδίκαστα κακουργήματα που στοιβάζονται σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας μαρτυρούν την έκταση του προβλήματος, που ξεκινάει πολύ νωρίς, όπως υποστηρίζει στην «Κ» ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος, «καθώς οι εισαγγελείς δεν διαθέτουν», όπως λέει, «υποστηρικτικό μηχανισμό για να ερευνήσουν τις σχετικές υποθέσεις», παραλληλίζοντας τις δυνατότητές τους «με ένα ανθρώπινο σώμα που διαθέτει ευφυή εγκέφαλο, αλλά δεν έχει χέρια και πόδια».

Οι αποφυλακίσεις υποδίκων για βαριά εγκλήματα λόγω παρελεύσεως του συνταγματικού ορίου της προσωρινής τους κράτησης δεν είναι πλέον σπάνιες, ενώ οι καταδίκες –όταν γίνονται με καθυστέρηση ετών– οδηγούν τους δράστες στη φυλακή, αλλά όχι πάντα για πολύ. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών, με πρόσφατη εκείνη επί υπουργίας του κ. Χάρη Καστανίδη, έχουν κατεβάσει πολύ χαμηλά τον πήχυ έκτισης των ποινών, ακόμα και για εγκλήματα σοβαρά, όπως οι διακεκριμένες κλοπές και άλλα.

Οι ανάγκες διαχείρισης του τεράστιου υπερπληθυσμού των κρατουμένων έχουν οδηγήσει σε νομοθετικά μέτρα απόλυσης των καταδίκων, ύστερα από μικρό σχετικά χρόνο έκτισης της ποινής, με αποτέλεσμα, όπως τονίζουν υψηλόβαθμοι εισαγγελικοί λειτουργοί, «στην πράξη στις φυλακές να μένουν πια για καιρό μόνον όσοι έχουν διαπράξει ανθρωποκτονίες...».

«Στη χώρα μας», τονίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, «εμφανίζεται το εξής παράδοξο: να απειλούνται από τον νόμο αυστηρότατες ποινές –ίσως είμαστε η χώρα με τις περισσότερες προβλέψεις για ισόβια– ενώ στην πράξη εκτίεται μόνον μικρό μέρος από αυτές», για να προσθέσει εμφαντικά για την απαξίωση του ποινικού μας συστήματος, πως «πια τα πλημμελήματα αντιμετωπίζονται ως καλαμπούρια».

Η λύση που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε δικαστές και εισαγγελείς να αντιμετωπίσουν τον όγκο της εγκληματικότητας; Ο εκσυγχρονισμός των δικαστικών υπηρεσιών, ξεκινώντας από την ηλεκτρονική καταχώριση των δικογραφιών –που τώρα περιφέρονται ως χαρτιά προς ανακύκλωση στους διαδρόμους–, την ενίσχυση με εμπειρογνώμονες των εισαγγελικών αρχών και τη στενή συνεργασία των δικαστικών με την αστυνομία. Μέχρι τότε...
---------------------------------------

Με νέα Ίμια στην Αν.Μεσόγειο απειλεί η Άγκυρα - "Θα γίνει ό,τι έγινε στο Καρντάκ"!

Με νέα Ίμια στην Αν.Μεσόγειο απειλεί η Άγκυρα - "Θα γίνει ό,τι έγινε στο Καρντάκ"!


24-03-2012 11:45:52




Με νέα κρίση, ανάλογη με αυτή των Ιμίων ("Θα επαναλάβουμε ό,τι έγινε στο Καρντάκ" ειπώθηκε), προειδοποίησε Ελλάδα και Κύπρο η Τουρκία, αν επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, δια του υποδιευθυντή του τμήματος Ναυσιπλοΐας και Αεροπλοΐας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Çağatay Erciyes. Και εννοούσε ότι θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις και αυτοί στην ίδια περιοχή των κυπριακών οικοπέδων την οποία θεωρούν ότι εμπεριέχει τουρκικά δικαιώματα ερευνών και εκμετάλλευσης!

Σε ομιλία του που έγινε την Πέμπτη 22 Μαρτίου σε Διεθνές Συμπόσιο για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Κωνσταντινούπολη στο οποίο συμετείχαν εκπρόσωποι γνωστών διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών, (BP, Chevron, Exxon, OMV, DNV) ο Çağatay Erciyes προς έκπληξη όλων σταμάτησε να μιλά στα τουρκικά (στην Τουρκία δεν επιτρέπεται σε διεθνείς συναντήσεις οι κρατικοί αξιωματούχοι να ομιλούν άλλη γλώσσα πέραν της τουρκικής η οποία βέβαια μεταφράζεται για τους ξένους σύνεδρους) και πλέον στην αγγλική γλώσσα, προφανώς θέλοντας να δώσει απευθείας μήνυμα στις εταιρείες αυτές, είπε με σκληρό ύφος:
"Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την Κυπριακή Δημοκρατία να παραβιάσει τα δικαιώματα της στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου. Πέντε μπλοκ (σ.σ. Οικόπεδα ή "βυθοτεμάχια") της περιοχής αυτής που οι Κύπριοι έχουν προγραμματίσει εξόρυξη φυσικού αερίου, συμπίπτουν με τις ίδιες περιοχές όπου η Τουρκία έχει δικαιώματα να προχωρήσει στην έρευνα και εξόρυξη του φυσικού αερίου. Αν προχωρήσουν σε εξόρυξη θα αντιδράσουμε. Θα αντιδράσουμε και κατά όσων θελήσουν να τους υποστηρίξουν και τα αποτελέσματα της αντίδρασής μας τα έζησε η Ελλάδα στο Καρντάκ (σ.σ. η ονομασία που δίνουν οι Τούρκοι στα ελληνικά νησιά Ίμια)"! 

Ο Çağatay Erciyes απευθυνόμενος προσωπικά στους εκπροσώπους των ξένων εταιρειών, τους προειδοποίησε με έντονο ύφος, (μίλησε σε υψηλό τόνο όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά), να μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε συνεργασία με την Κύπρο σε έρευνες στις περιοχές αυτές, διότι θα αντιμετωπίσουν την έντονη τουρκική αντίδραση. "Μέχρι να εξευρεθεί οριστική και μόνιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, η Κύπρος δεν έχει κανένα δικαίωμα να προβεί σε καμία έρευνα και εκμετάλλευση των πιθανών ενεργειακών κοιτασμάτων στην περιοχή".

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το θράσος της Άγκυρας να επικαλείται "δικαιώματα" σε μία περιοχή που ούτε καν την... βλέπουν από την Τουρκία, αφού μεσολαβεί ο χερσαίος όγκος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά το θράσος αυτό όταν συνοδεύεται από απειλές του τύπου "Θα επαναλάβουμε τα Ίμια" εννοώντας ότι θα επιχειρήσουν γεωτρήσεις ακριβώς στην ίδια περιοχή με την προστασία του τουρκικού στόλου.

Το ερώτημα είναι αν θα βρουν εταιρεία να δεχθεί να κάνει κάτι τέτοιο (βέβαια έχουν παραγγείλει και δικά τους γεωτρύπανα, αλλά θα καθυστερήσουν περί τα δύο χρόνια να τους παραδοθούν).
 
Η Άγκυρα γνωρίζει ότι έχει αρχίσει να αποκτά τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο της Αν. Μεσογείου, λόγω πλήρους απουσίας του ελληνικού Ναυτικού (ανυπαρξία κατάλληλων μέσων και πολιτικής βούλησης) και σε λίγο θα αναλάβει και τον έλεγχο του Αιγαίου. Έχει καταρτίσει ένα τεραστίων διαστάσεων ναυπηγικό πρόγραμμα με νέες κορβέτες, όπως η stealth MILGEM (φωτό), νέες φρεγάτες και ένα μικρό αεροπλανοφόρο. Και απειλεί εκ του ασφαλούς...

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η απειλή στην περιοχή γιγαντώνεται και το ίδιο θα ισχύσει αν επιχειρηθεί θέσπιση αρχικά και εν συνεχεία ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ. Και το μόνο που θα μπορούσε νε τους σταματήσει είναι αυτό που οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται καλύτερα: Η γλώσσα της ισχύος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν τα "βρίσκουν" Φ.Σαχινίδης και τραπεζίτες για το PSI!

Δεν τα "βρίσκουν" Φ.Σαχινίδης και τραπεζίτες για το PSI!

24-03-2012 08:12:13




Διμέτωπο αγώνα για να «κλειδώσουν» επειγόντως οι όροι του PSI που τους «καίνε», δίνουν κυβέρνηση και τράπεζες. Εκτός από την… «παράταση στην αγωνία» που έδωσε μέχρι τις 4 Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών για τους ξένους κατόχους ελληνικών ομολόγων -τους οποίους απειλεί με χρεοστάσιο αν αποφασίσουν να μην μετάσχουν στην ανταλλαγή ομολόγων- στον αέρα παραμένει και το σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Για το θέμα αυτό -όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα- άκαρπη απέβη χθες η πρώτη συνάντηση Σαχινίδη με τους τραπεζίτες. Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας που πραγματοποιήθηκε υπό τον νέο υπουργό Οικονομικών, δεν δόθηκε λύση στα ακανθώδη προβλήματα που ανακύπτουν στον δρόμο προς τις αυξήσεις κεφαλαίων.
Γίνεται προσπάθεια όμως να καταλήξουν πριν το Πάσχα στις λεπτομέρειες της διαδικασίας και να επιλυθούν τα ζητήματα που «καίνε» τους τραπεζίτες αλλά και την κυβέρνηση. Το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης για κάθε τράπεζα είναι καταλυτικό όπως και η αποτίμηση κάθε τράπεζας.
 Η κυβέρνηση συζητά το αίτημα των τραπεζών για να δώσει παράταση στην δημοσίευση των οικονομικών τους καταστάσεων ή να δώσει λύση πώς μπορεί να γίνει προσωρινή αποτύπωση των ζημιών του 2011, αφού δεν έχουν ακόμα κλειδώσει οι λεπτομέρειες του PSI και των όρων της αυξήσεως κεφαλαίων.
Και αυτό γιατί δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί ζητήματα όπως οι όροι ανταλλαγής (κουπόνι κλπ) των νέων ομολόγων, το οριστικό ύψος των ζημιών από το «κούρεμα» κλπ. Όσο όμως καθυστερούν οι ανακεφαλαιοποιήσεις τόσο αυξάνεται και η ανησυχία της αγοράς όχι για την κάλυψη τους αλλά για τις αποτιμήσεις των τραπεζών.
 Όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα μπορέσει να γίνει η πρώτη εκταμίευση των κεφαλαίων για τη στήριξη των τραπεζών. Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα πάντως, μετά το Πάσχα αναμένεται να τους δοθούν τα πρώτα 23 δισ. ευρώ, η δεύτερη προσδιορίζεται για τα τέλη φθινοπώρου, ενώ η τριτη φάση την άνοιξη του 2013 και αφού προηγηθούν τα νέα στρες τεστ. Όλα αυτά θα κρίνουν και το μέλλον των ελληνικών τραπεζών για τους επόμενους μήνες και χρόνια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Χωρίς ανάσα, αράδα, οι κλοπές, οι διαρρήξεις και οι φόνοι!

Χωρίς ανάσα, αράδα, οι κλοπές και οι διαρρήξεις
24-03-2012 15:41:29



Φτώχεια, πείνα, κλοπές, αλλοδαποί και "Αγιάννηδες". Ιδού τι έχουν έχουν προκαλέσει σε όλη τη χώρα με την πολιτική τους. Και έχουν και την αστυνομία μονίμως απασχολημένη σε καθήκοντα που δεν είναι η αρμοδιότητά της και ούτε τα θέλει...Την ώρα που εισέβαλε σε ένα κατάστημα στη Λάρισα παραβιάζοντας την πόρτα με κατσαβίδι, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών ένας 22χρονος Έλληνας. Λίγο πιο κάτω, συνελήφθη και ο 41χρονος συνεργός του που τον περίμενε μέσα σε ένα Ι.Χ. φορτηγάκι σε παρκινγκ της περιοχής. Λίγη ώρα πριν είχαν διαρρήξει άλλα δυο καταστήματα και είχαν κλέψει μικροποσά.
  
Σε βάρος του 22χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για κλοπές που είχε διαπράξει κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση στη Λάρισα στις αρχές Μαρτίου. Στην κατοχή των δραστών, που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, κατασχέθηκαν 135,5 ευρώ που προέρχονταν από τις δυο διαρρήξεις, τα διαρρηκτικά εργαλεία τους και το φορτηγάκι.
    
Ο καλύτερος… πελάτης ενός λατομείου στον Βασιλικό Ζακύνθου ήταν ένας 25χρονος Ρουμάνος, που κάθε τόσο άρπαζε ό,τι έβρισκε από τις εγκαταστάσεις! Όταν τον έπιασαν οι αστυνομικοί, είχε ξηλώσει ένα τμήμα χάλκινου καλωδίου μεγάλης αξίας, ενώ και τις προηγούμενες ημέρες είχε αρπάξει καλώδια χαλκού. Εκτός αυτών, είχε «ρουφήξει» και 800 λίτρα πετρέλαιο αξίας 1.200 ευρώ από τα χωματουργικά μηχανήματα του λατομείου...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
---------------------------------------------
Δολοφόνησαν μια γιαγιά για να της κλέψουν... 5 ευρώ!
24-03-2012 16:03:02



Φρικιαστικό έγκλημα για 5 ευρώ στο χωριό Ανάβρα του Αλμυρού στο Βόλο όταν δολοφονήθηκε από κακοποιούς 84χρονη γιαγιά στο ισόγειο διαμέρισμά της ενώ στο πρώτο όροφο που βρισκόταν λίγο πριν, γιόρταζαν τα γενέθλια του εγγονού της!
Το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί, όταν τα παιδιά της βρήκαν το σπίτι αναστατωμένο και την γριούλα αιμόφυρτη στο κρεβάτι της. Ο ιατροδικαστής που κάλεσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, διαπίστωσε ότι η άτυχη ηλικιωμένη έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο τα οποία προκάλεσαν το θάνατό της.
Η γιαγιά είχε γιορτάσει μαζί με την οικογένειά της τα γενέθλια του εγγονού της και κατέβηκε στο σπίτι της γύρω στις 9 το βράδυ. Πιθανότατα βρήκε μέσα τους αδίστακτους κακοποιούς, οι οποίοι την χτύπησαν άγρια για να μη βάλει τις φωνές! Οι δολοφόνοι το μόνο που βρήκαν και πήραν ήταν... 5 ευρώ αφού η πάμφτωχη γιαγιά κάποια ευρώ (πενταροδεκάρες) που είχε σε λεφτά τα είχε δώσει το εγγονάκι της για τα γενέθλιά του...
Για πόσο ακόμα θα μας σκοτώνουν μέσα στα σπίτια μας;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
-----------------------------------------

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ! Φρεγάτα έστειλε πάλι στις ακτές της Αττικής η Άγκυρα - Αποθρασύνονται από την αδυναμία !

Φρεγάτα έστειλε πάλι στις ακτές της Αττικής η Άγκυρα - Αποθρασύνονται από την αδυναμία

24-03-2012 13:54:34



Μια τουρκική φρεγάτα κλάσης O.H.Perry, η F490 Gaziantep, (φωτό α' σελίδας), πρώην USS Clifton Sprague, εισέβαλε πριν λίγες ώρες στα ελληνικά χωρικά ύδατα, προερχόμενη από το ναύσταθμο του Ακσάζ, στην Μαρμαρίδα έφτασε μέχρι τις βόρειες ακτές της Αττικής και ακολούθησε εν συνεχεία βορειοανατολική ανατολική πορεία. Είναι η δεύτερη φορά που η F490 Gaziantep κάνει το ταξιδάκι αυτό. Το είχε επαναλάβει και στις 28/02/2010.


Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, πλέοντας σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 24 Μαρτίου (06:30) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα νότια της Κύθνου και βγήκε με βορειοανατολική πορεία πλέοντας προς το στενό του Καφηρέα στις 10:00. Είχε ανοικτά όλα τα συστήματα μάχης και βέβαια παραβίασε όλους τους κανονισμούς περί αβλαβούς διέλευσης.

Μέσα και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία ήταν σε επιφυλακή (τουλάχιστον όσα μπόρεσαν να κινηθούν...), καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος,  καθόλη τη διάρκεια του πλου του.

Κινήθηκε για αρκετή ώρα κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αττικής ευρισκόμενη αρχικά στα ελληνικά και κατόπιν στα διεθνή χωρικά ύδατα.
Η τουρκική φρεγάτα απέπλευσε από το ναύσταθμο του Αksaz χθες το απόγευμα και μετά από μία πορεία μέσα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες έφτασε ανοικτά του Σουνίου και με «ανοικτά» τα ηλεκτρονικά και οπλικά της συστήματα ξεκίνησε περιίγηση στην ανατολικής ακτή της Αττικής. 

Πολλά ελληνικά σκάφη (ψαράδικα, αναψυχής κλπ) που βρίσκονταν στην ακτή της ανατολικής Αττικής είδαν την τουρκική φρεγάτα να περνάει από μπροστά τους!


Ένα πολεμικό σκάφος που αποπλέει από τον ναύσταθμο του στο Aksaz ο οποίος βρίσκεται σε τεράστια απόσταση (36°50′04″N 28°23′24″E / 36.8345°N 28.39°E / 36.8345; 28.39) από την Αττική και στέλνεται την παραμονή της ελληνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και φεύγει ανενόχλητο, δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά εξευτελισμό για την ελληνική κυβέρνηση και κατ'επέκταση για την Ελλάδα. 
Αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι στην ελληνική κυβέρνηση και στο ελληνικό πολιτικό σύστημα γενικότερα έχει προκληθεί "μιθριδατισμός" σε ότι αφορά τον εθνικό εξευτελισμό. Απλά δεν τους ενοχλεί...
Το πλοίο βρίσκεται αυτή την στιγμή στο κεντρικό-βόρειο Αιγαίο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

-----------------------------------------
"Τουρκική προκλητικότητα", λέει για τη φρεγάτα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος
24-03-2012 19:07:50

Για τουρκική προκλητικότητα μιλάει ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος και όχι άδικα- μετά τη νέα "βόλτα" της τουρκικής φρεγάτας από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ο Τομεάρχης Eξωτερικής Πολιτικής  της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών,  Πάνος Παναγιωτόπουλος,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, για μια ακόμη φορά, ξεπέρασε κάθε όριο.

Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων οφείλει να γνωρίζει ότι τέτοιου είδους ενέργειες στρέφονται εναντίον της διεθνούς εννόμου τάξεως και παραβιάζουν σε τέτοιο βαθμό τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ώστε εκθέτουν βαρύτατα [ΒΑΡΥΤΑΤΑ, ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ !!!] – και σε διεθνές επίπεδο – την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας και αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη χώρα απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αντί να προσεγγίζει σε αυτό.[ΞΕΡΕΙΣ, ΠΑΝΟ, ΠΟΥ ΤΟΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ
ευρωπαϊκό κεκτημένο ???]

Η τουρκική προκλητικότητα προσκρούει στο εθνικό φρόνημα του λαού μας και στην αποφασιστικότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν στη στεριά, στον αέρα και στη θάλασσα, την εθνική κυριαρχία της Πατρίδας μας».[ΡΕ ΣΥ, ΠΑΝΟ, Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΕΚΑΝΕ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ --ΘΑΥΜΑΣΕ ΙΔΙΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΓΥΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ-- ΚΑΙ Η "ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΤΩΝ Ε.Δ. ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΡΑΣΕΙ? ΟΤΑΝ Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΡΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ???]

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr
------------------------------------------------

Truly Disgusting - the West in Kosovo

Who Arms the Gang Called «Free Syrian Army»

Arab League As An Anti-Arab Weapon

Wayne MADSEN - «Arab Spring» is Arab Socialism’s Fall

Τα ψηφοδέλτια των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" σε όλη την Ελλάδα

Τα ψηφοδέλτια των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" σε όλη την Ελλάδα

23-03-2012 16:45:14



  Τα ψηφοδέλτιά του για τις επικείμενες εκλογές ανακοίνωσε το κόμμα του Πάνου Καμμένου, «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Αυτά έχουν ως εξής:

Α' ΑΘΗΝΑΣ: Κουντουρά Ελενα βουλευτής, Δρίτσας Νίκος πρόεδρος εργαζομένων προαστιακού, Αργυρόπουλος Ντίμης φωτορεπόρτερ, Ρομποτής Σπύρος δικηγόρος

Β' ΑΘΗΝΑΣ: Μανώλης Γιάννης τέως βουλευτής, Μπέλτσος Θανάσης διευθυντής πολιτικού γραφείου Π.Καμμένου, Κολιός Ζώης φοροτεχνικός, Καμπιώτης Σπύρος Πανεπιστημιακός, Αντωνίου Δημήτρης ιατρός, Χαλκίδη Δέσποινα τραπεζικός, Στεριώτης Ίων οικονομολόγος, Αποσκίτης Χαράλαμπος Μηχανολόγος μηχανικός, Τσιλιγκίρης Γεώργιος επιχειρηματίας, Μαυρίδης Νικόλαος μάγειρας, Ρεμπής Γεώργιος δημ.σύμβουλος Αγ,Βαρβάρας, Μασουροπούλου Στέλα επιχειρηματίας, Πατεργιανάκης Νίκος δημ.σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού, Παχύλας Νίκος Αντιδήμαρχος Ψυχικού-Φιλοθέης, Κάντζος Ιωάννης δημ.σύμβουλος Αιγάλεω, Αμανατίδου-Χατζηπαυλή Ευαγγελία δημ.σύμβουλος Ν.Ιωνίας, Μαξούτης Αθανάσιος μουσικός, Τριανταφύλλου-Πιτίδη Αγγελική δημ.σύμβουλος Κηφισιάς

Α' ΠΕΙΡΑΙΑ: Μελάς Παναγιώτης βουλευτής, Ιωάννου Κάτια πλαστική χειρούργος, Ζησιμάτος Γεώργιος έμπορος.

Β' ΠΕΙΡΑΙΑ: Πατρίκιος Κώστας αξ/κος ΛΣ ε.α. Φαρσάρης Μιχαήλ Δικηγόρος, Χατζηχρήστος Αυγερινός,Βακιρτζή Πολυξένη.Κοκκοράκης Γεώργιος οικονομολόγος.

ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Μπουλμέτης Κώστας πρόεδρος Δημ.Συμβουλίου Παιανίας, Πανουσόπουλος Κώστας σύμβουλος επιχειρήσεων, Πολίτης Βασίλειος υποναύαρχος ε.α. , Οικονόμου Θέμις τέως Δήμαρχος Θρακομακεδόνων, Κουτρούλη Έρρικα κοινωνιολόγος-άνεργη, Τάσης Κώστας χημικός μηχανικός - μέλος αντιμνημονιακών κινημάτων, Φίλης Γεώργιος δημ.σύμβουλος Ασπροπύργου.

ΑΧΑΙΑ: Παχής Τρύφωνας σύμβουλος επικοινωνίας, Νταβρής Γεώργιος απόστρατος αξιωματικός, Χριστόπουλος Τάκης πολιτικός μηχανικός, Αβραμόπουλος Ανδρέας ιατρός.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Τσούλος Χρήστος τέως Αντινομάρχης, Τσιλογιάννης Αλέκος τέως δήμαρχος Ασκληπιού

ΑΡΚΑΔΙΑ: Κούλης Στάθης τέως δήμαρχος Λαγκαδίων

ΗΛΕΙΑ: Σκαρτσάρης Ανδρέας περιφερειακός σύμβουλος

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Σταματόπουλος Χρήστος δικηγόρος, Γεωργόπουλος Παναγιώτης πτέραρχος ε.α.

ΛΑΚΩΝΙΑ: Φιλιππάκος Τζανέτος απόστρατος Ε.Α., Ζαγοριανάκος Ηλίας δημ.υπάλληλος, Καλογερόγιαννης Βασίλειος συταξιούχος, Μινόγιαννης Μιχάλης συνταξιούχος ΝΑΤ.

ΕΥΒΟΙΑ: Μαρκόπουλος Κώστας βουλευτής, Μπλέτσας Χρήστος εκπαιδευτικός, Μακαρίου Σταύρος αξιωματικός. ε.α., Χατζής Κώστας πρ.υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Θεοδουλίδης Χρήστος Πρόεδρος ΔΑΚΕ καθηγητών.

ΒΟΙΩΤΙΑ: Κουρνέτα Ευρυδίκη Δικηγόρος, Παπασπύρου Κώστας πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λειβαδιάς

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Χειμάρας Θεόδωρος πολιτικός μηχανικός, Παλιούρας Ευθύμιος Μηχανικός δήμου Μακρακώμης, Λάζος Γεώργιος απόστρατος, Σφέτσας Παύλος δημισιογράφος-άνεργος.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Πολύζου Μαρία δικηγόρος, Μωυσίδης Κώστας δημ.σύμβουλος Ν.Ιωνίας Βόλου, Μπινέλας Ηλίας συνδικαλιστής ΟΤΕ, Πανταζή Ξένια.

ΛΑΡΙΣΑ: Ζώης Χρήστος βουλευτής, Σακελάρης Μιχάλης περιφερειακός σύμβουλος - Πρόεδρος Βλάχων, Κυρλόγλου Βάνα μητέρα, Παπασπύρου Χαράλαμπος απόστρατος, Γεωργούλιας Αλέξανδρος.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Ραχωβίτσα Σάσα, Μαλετσίκας Θανάσης τέως αντιδήμαρχος Πλαστήρα, Παπανικολάου Νούλη διευθύντρια νοσοκομείου Καρδίτσας-τέως Πρόεδρος ΝΟΔΕ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αηδονόπουλος Χάρης ιατρός-αντιδήμαρχος Θεσ/κης,Αλβανός Χρήστος καθηγητής συνταγματικού & ποινικού δικαίου, Γλυκόπουλος Θανάσης πρόεδρος φορτηγατζήδων Βορ.Ελλάδας, Αγγελογιάννη Βάνα δημοσιογράφος, Μπανιώρας Χρήστος δημ.σύμβουλος Καλαμαριάς, Μπλούμης Βάιος δάσκαλος, Τριανταφυλλίδης Τριαντάφυλλος Πολ.Μηχ/κος ΑΠΘ, Κυζυρίδης Κώστας ψυχίατρος, Μηνάς Χρήστος πολ.μηχ/κος, Κουσώρης Γεώργιος επιχειρηματίας, Κιτικίδης Αλέξανδρος, Τοσουνίδης Θεόδωρος επειχηρηματίας.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Γερουκης Ιωάννης δημ.συμβουλος Μεγ.Παναγιάς - έμπορος.

ΣΕΡΡΕΣ: Κόλλια Μαρία βουλευτής, Τσέπελας Ιορδάνης

ΠΙΕΡΙΑ:Θεοχάρης Νίκος απόστρατος Π.Α, Τσεχερίδης Γεώργιος

ΚΟΖΑΝΗ: Πλακεντάς Παναγιώτης πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου Δυτ.Μακεδονίας

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Παπαθανασίου Αντώνης διεθνολόγος, Ευθυμίου Κώστας

ΚΑΒΑΛΑ: Κολίδας Αθανάσιος

ΚΙΛΚΙΣ: Λαπατίνας Παναγιώτης δικαστικός υπάλληλος, Σιαμπάνης Βασίλειος μηχανολόγος

ΚΕΡΚΥΡΑ: Σουρβίνος Αντώνης, απόστρατος, Μακρής Χρύσανθος εκπαιδευτής καταδύσεων, Κορίκη Αλίκη παιδοψυχολόγος

ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Γούλιας Πέτρος επιχειρηματίας, Γαδιώτης Ιωάννης ναυτιλιακός πράκτορας, Ίμελου Αγγελική δικηγόρος, Ζούλος Νίκος, Παρασκευαϊδης Βασίλης.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Κουμπάνης Συμεών, ιατρος - τέως αντιδήμαρχος Καστοριάς

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Μπαμιαδάκης Γεώργιος, Φελερίτης Αναστάσιος, Μπαριτάκης, Ζερβάκης Μανώλης

ΡΕΘΥΜΝΟ: Κασιμάτης Βασίλης δηοσιογράφος

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ:Ιατρίδη Μίκα βουλευτής,Βαγγέλης Ιωάννης εφοριακός  ΛΕΣΒΟΣ: Γαληνός Σπύρος βουλευτής

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Μέρες με άρωμα συντέλειας

Μέρες με άρωμα συντέλειας (άρθρο)
23-03-2012 22:36:44


 "Η λύσσα με την οποία καταστρέφει περιουσίες πλέον ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός θυμίζει την υπερφορολόγηση πριν από κάθε καταστροφή κρατικής οντότητας" υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Άγης Βερούτης στο άρθρο του με τίτλο "Λίγο πριν την καταστροφή", το οποίο αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια από το capital.gr:

Οι μέρες που περνάμε έχουν ξεκάθαρο άρωμα συντέλειας. Στα προηγούμενα δυο χρόνια έκλεισε το 25% των ελληνικών επιχειρήσεων. Κάποιοι βουλευτές και μετέπειτα αξιωματούχοι της κυβερνήσεως είπαν πως αυτοί που έκλεισαν δεν θα έπρεπε να ήσαν ανοιχτοί εξαρχής, πως δεν μπορούμε να έχουμε τόσα ρουχάδικα, τόσες καφετέριες, τόσα τυροπιτάδικα.
Μετά ήρθαν τα περίπτερα με τον καθορισμό τους ως φοροεισπράκτορες του κράτους, έπειτα οι χρηματιστηριακές, κατόπιν οι τεχνικές εταιρίες και όλα τα επαγγέλματα της οικοδομής, ο κλάδος των αυτοκινητάδων και των συνεργείων, οι μάντρες αυτοκινήτων, η μίσθωση ακινήτων, η πώληση και μεσιτεία ακινήτων, και ούτω καθεξής.
Κάθε φορά η καταστροφή μονάδων παραγωγής πλούτου στην ιδιωτική οικονομία ήταν “νομοτελειακή”, αναπόφευκτη, και “απαραίτητη” δια στόματος φαρισαίων και τελώνων, για την εξυγίανση της οικονομίας μας. Αυτή όμως η “δήθεν” νομοτελειακή κατάληξη των μικρομεσαίων αυτών επιχειρήσεων (και πολλών ίσως μεγάλων που δεν πρόλαβαν να μεταναστεύσουν σε λιγότερο τοξικά για την επιχειρηματικότητα κράτη), ήταν το αντάλλαγμα για να μην γίνουν δραστικές αλλαγές στο μέγεθος, στη γραφειοκρατία και στη διαφθορά του τεράστιου κρατικού μηχανισμού που απορροφούσε και κάθε τελευταία ικμάδα ζωής από την κοινωνία.
Η ελληνική κοινωνία ολόκληρη θυσιάζεται για να μην αλλάξουν οι προνομιακές σχέσεις κάποιων πολιτικά ισχυρών και διεφθαρμένων μειοψηφιών με το κράτος. Με άλλα λόγια, η Μεταπολίτευση ολόκληρη αποδείχθηκε μια καλοστημένη μηχανή αρπαγής πλούτου από το κοινωνικό σύνολο για αναδιανομή στα “δικά μας παιδιά”, γαλαζοπρασινοκοκκινοπών αποχρώσεων. Αυτοί που έμειναν απ΄ έξω να υποστηρίζουν με το μόχθο τους την σπατάλη και νεοπλουτισμό των φαύλων, έφτασαν σε ύστατο σημείο εξαθλίωσης πλέον.
Με ψεύτικα στοιχεία η μεταπολιτευτική μαφία φούσκωσε το ΑΕΠ συμπεριλαμβάνοντας τα ναρκωτικά, τους ανάπηρους επαίτες και τις ιερόδουλες στα νούμερά του, για να δικαιολογήσει αδικαιολόγητο δανεισμό, και να προφασιστεί μια “εικονική φοροδιαφυγή” εγγράφοντας απαιτήσεις 60 δισ. ευρώ από κακομοίρηδες, βοσκούς, κλεισμένες και πτωχευμένες επιχειρήσεις και μπατιρολαμόγια. Με την φορολογική λαίλαπα των τελευταίων δυόμιση ετών, η εξουσιαστική μαφία έχει στεγνώσει και την αγορά από τα τελευταία κατακάθια ρευστότητας για να συντηρεί ανέπαφο το μηχανισμό επανεκλογής της ενόψει των επερχόμενων εκλογών.
Αυτή η τακτική έχει καταστρέψει 1.250.000 θέσεις εργασίας στην ιδιωτική οικονομία, στέλνει τους γέρους για ύπνο νωρίς για να μη πεινάνε, κάποιους που δεν τους παίρνει εύκολα ο ύπνος στους κάδους των σκουπιδιών έξω από τα φαστφουντάδικα, τους μισούς ασθενείς να παίρνουν τα φάρμακά τους μέρα παρά μέρα λόγω ανέχειας να αγοράσουν πλέον από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, ενώ φαρμακοποιοί-γιατροί-φαρμακευτικές συζητούν για τις επιπτώσεις των γενόσημων στο 0,01% των περιπτώσεων.
Από τους εργαζόμενους που έχουν δουλειά, περισσότεροι από 400.000 μισθωτοί πληρώνονται με καθυστέρηση πάνω από 3 μήνες, και περισσότεροι από 200.000 με καθυστέρηση άνω των 6 μηνών. Η αδηφάγος κιμαδομηχανή του Σοβιετικού ελληνικού δημοσίου συνεχίζει ακάθεκτη και απαιτεί 9 υπογραφές και σφραγίδες από συμβολαιογράφο, επιμελητήριο, εφορία, ταμείο νομικών, ΤΥΠΕΔ, πάλι εφορία, πάλι επιμελητήριο, και τελικά νομαρχία και έπειτα εφημερίδα της κυβερνήσεως, για να μεταφέρει την έδρα της στο διπλανό τετράγωνο μια επιχείρηση που βρήκε φτηνότερο ενοίκιο εν μέσω κρίσεως, ή που απολύοντας το 50% του προσωπικού της ήδη, δεν χρειάζεται όλο το χώρο που ενοικιάζει. Ακόμα και αν θέλει ο μικρομεσαίος να γλυτώσει χρήματα από τα λειτουργικά του, πρέπει να πληρώσει λύτρα στο κράτος-κιμαδομηχανή.
Η λύσσα με την οποία καταστρέφει περιουσίες πλέον ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός θυμίζει την υπερφορολόγηση πριν από κάθε καταστροφή κρατικής οντότητας. Από την Περσική αυτοκρατορία, στη Ρωμαϊκή, στη Βυζαντινή, στις αποικιοκρατίες, και τις δικτατορίες του περασμένου αιώνα, ως και την με μένος απομύζηση των κατοχικών δυνάμεων στις κατακτημένες χώρες.
Ίσως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει να μαζεύει πτώματα από το δρόμο ο Δήμος με τα απορριμματοφόρα του, ή αν με 40.000 άστεγους το έχει ξεκινήσει, δεν το έχουμε μάθει. Πάντως η εγκληματικότητα, πρωτόγνωρο για την Ελλάδα, δίνει μια ληστεία ανά λεπτό, και μια δολοφονία λόγω ληστείας κάθε 48 ώρες. Αυτό ενόσω το 50% της αστυνομίας, ή ίσως και παραπάνω, φρουρεί “σημαίνοντα” πρόσωπα που συμμετείχαν στη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία 30 χρόνια.
Η κοινωνία καταρρέει, και ενώ το πρώτο 25% όλων των ελληνικών επιχειρήσεων πήρε δυο χρόνια για να κλείσει, άλλο 25% αναμένεται να κλείσει στις επόμενες 90 μέρες αν δεν γίνει κάτι δραστικό που θα προσδώσει ρευστότητα στην αγορά.
Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να μοιράσουν ζεστό χρήμα στην αγορά σε 90 μέρες - αμφιβάλλω. Μια ουσιαστική λύση που θα μπορούσε να δώσει άμεσα αποτελέσματα, θα ήταν να παγώσουν (δια νόμου) τις πληρωμές προς το κράτος των μικρομεσαίων που κινδυνεύουν να κλείσουν και έχουν πάει πίσω στους μισθούς τους για 3-6-9 μήνες, ώσπου οι μεταρρυθμίσεις να ξεκινήσουν να πιάνουν τόπο.
Όμως φοβάμαι πως κανείς τους δε νοιάζεται. Το μόνο που νοιάζονται είναι το πώς θα εξασφαλίσουν τις ψήφους της εκλογής τους στις επερχόμενες εκλογές!
Ένα καζάνι που βράζει, στα όρια της έκρηξης, αργά ή γρήγορα θα δώσει την τελειωτική κίνηση στο παιχνίδι εξουσίας και διαφθοράς. Καμιά αλαζονική εξουσία όμως δεν αναγνώρισε τα σημάδια τους τέλους της. Ούτε αυτή θα το κάνει.
Εκτός αν προλάβουμε να τους αλλάξουμε εγκαίρως.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Western-Supported Secessionism is Hypocritical

Photo Gallery - Butchery in Gaza

IMPORTANT -The Dönmeh: The Middle East’s Most Whispered Secret