Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

5 Μαρτίου 2012

Ufo's - The landmark RB-47 1957 case (Best of the Best)

http://hercolano2.blogspot.com/2012/03/ufos-landmark-rb-47-1957-case-best-of.html
-----------------------------------------------------------

Γ. Φλωρίδης - Την Ιδεολογική και πολιτική του διακήρυξη έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

 
Γιώργος Φλωρίδης: Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί
Ιδεολογική και πολιτική διακήρυξη από τον πρώην υπουργό του ΠαΣοΚ
Μ' ένα πολυσέλιδο κείμενο ο πρώην υπουργός (και παραιτηθείς από το ΠαΣοΚ) κ. Γ. Φλωρίδης παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα, διαψεύδοντας παράλληλα ότι συζητά το ενδεχόμενο επανόδου του στο ΠαΣοΚ: «Το ΠαΣοΚ δεν προχώρησε ακόμα στον απολογισμό της διετίας που κυβέρνησε και επιπλέον δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής το πρόγραμμά του για την επόμενη δεκαετία», αναφέρει.
Στην ιδεολογικο_πολιτική πλατφόρμα του με τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί», ο κ. Φλωρίδης θέτει το θεμελιώδες_ κατά τον ίδιο ερώτημα_ «εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στις ευρωπαϊκές δομές ή με κάποιον τρόπο (αναγκαστικά ή οικειοθελώς) θα βγει από αυτές εντασσόμενη στο τριτοκοσμικό περιβάλλον».

Κατά τον κ. Φλωρίδη
«η ένταση του πολιτικού αδιεξόδου, είναι προφανές ότι θα ενισχύσει τη διάθεση αποχής ή εναντίωσης της κοινωνίας σε κάθε πρωτοβουλία εξόδου από την κρίση. Μερικές " κακομαθημένες" κοινωνικές ομάδες που παρασιτούν επί δεκαετίες στο σώμα ολόκληρης της κοινωνίας, είναι προφανές ότι θα προσπαθήσουν, μέσα σε συνθήκες συνολικής αποσύνθεσης και εντεινόμενης ανομίας να ματαιώσουν κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού των λειτουργιών της χώρας».

Ζητεί να δεχτούμε ότι εταίροι και οι δανειστές μας πήραν σημαντικές πρωτοβουλίες και διέθεσαν χρήματα (έστω και από δικούς τους προϋπολογισμούς) για να βοηθήσουν την Ελλάδα να υπάρξει και να κερδίσει χρόνο. Για να γίνει αυτό πρέπει, όπως επισημαίνει. η «χώρα να κυβερνηθεί». Και τέσσερα είναι τα στοιχεία της νέας κατεύθυνσης:

* Η σταθεροποίηση της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς

* Η βαθιά τομή στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος, με σκοπό την ενίσχυση της ποιότητας της Δημοκρατίας και της διακυβέρνησης

*Η ριζική αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, από παρασιτικό σε παραγωγικό, και,

*Η δημιουργία ενός νέου, υγιούς κοινωνικού κράτους.
Το δημοκρατικό σύστημα χρειάζεται να γίνει πιο δημοκρατικό, διαφανές και αποτελεσματικό και να αναλάβει επιτέλους το σημαντικό μερίδιο ευθύνης αλλά και του πόνου, όπως αναφέρει, που του αναλογεί.

Προτείνει:

* Ενίσχυση του Κοινοβουλίου, ή ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε η Δημοκρατία αν αποκτήσει θεσμικά αντίβαρα.

* Να μειωθεί στο μισό η οικονομική ενίσχυση των πολιτικών κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων να ανατεθεί σε Ανεξάρτητη Αρχή.

* Νέος εκλογικός νόμος, πιο αναλογικός και με σαφώς μικρότερες εκλογικές περιφέρειες.

* Σοβαρή λιτότητα και βαθύ «κούρεμα» στο πολιτικό σύστημα: «δεν μπορεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας να σφυρίζει αδιάφορα για τις αποδοχές του και τις άλλες διευκολύνσεις που του παρασχέθηκαν σε καιρούς ευημερίας, έστω δανειακής», σημειώνει.

* Όλοι οι τομείς παραγωγής να συμβάλλουν άμεσα στην ανάπτυξη. Οι παραγωγικές πρωτοβουλίες πρέπει να ενισχυθούν άμεσα και να βρουν πολλαπλασιαστές.

*Οι τομείς της ενέργειας και του τουρισμού πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή της αναπτυξιακής προσπάθειας.

*Ο ορυκτός πλούτος να αξιοποιηθεί με την επιβαλλόμενη περιβαλλοντική φροντίδα. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να αποκαλυφθούν στο ελληνικό λαό διάφοροι επαγγελματίες «οικολόγοι», κάτοικοι συνήθως πλουσίων προαστίων, που προβάλλουν κάθε είδους εμπόδια σε βάρος της ανάπτυξης της χώρας και, κυρίως σε βάρος της απασχόλησης.

* Για το κρίσιμο 2012 η ανάγκη είναι να ενισχυθούν άμεσα εκείνες οι λειτουργούσες παραγωγικές δραστηριότητες στη χώρα που μπορούν τώρα να δώσουν αποτέλεσμα.

* Απλό, λειτουργικό και διαφανές φορολογικό σύστημα.

*Άρση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων απέναντι στην επιχειρηματικότητα: «Κανένας δεν θα επενδύσει αν δεν γνωρίζει καθαρά σε ποιο οικονομικό περιβάλλον επενδύει και σε ποιό νόμισμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κατά τον κ. Φλωρίδη οι επερχόμενες εκλογές δεν θα κρίνουν κομματικά ζητήματα, αλλά στρατηγικά θέματα για την πορεία του εθνικού ζητήματος και της χώρας. Και για να καταφέρει η χώρα να παραμείνει στην Ευρώπη πρέπει, όπως υπογραμμαίζει, να κυβερνηθεί από τη συμμαχία εκείνων που αναλαμβάνουν ευθύνες και διαθέτουν σχέδιο και αποφασιστικότητα για την υλοποίηση του και καταλήγει: «τα θεμελιώδη ζητήματα θα κριθούν ξανά στο πεδίο της υπεύθυνης διακυβέρνησης και όχι στο πεδίο μιας ανεύθυνης και καταστροφικής αντιπολίτευσης».

Το κίνημα της πατάτας - Μια καπιταλιστική απάντηση στην ελληνική χρεοκοπία...

CAPITAL.GR
Μια καπιταλιστική απάντηση στην ελληνική χρεοκοπία...

1) Το κίνημα του καπιταλισμού απαντά στην ελληνική κρίση;

Το κίνημα της πατάτας αποτελεί το πρώτο μεταρρυθμιστικό βήμα μετά την χρεοκοπία που ξεκινά από την βάση της οικονομίας και της κοινωνίας και απειλεί τα μονοπώλια και τις συντεχνίες.

Το κίνημα της πατάτας δεν αφορά συντεχνίες που αποκλείουν δρόμους και με τις γροθιές υψωμένες προσπαθούν να εκβιάσουν τον «ουρανό» να βρέξει λεφτά, που έχουν αρπαχτεί βιαίως από τους φορολογούμενους ή θα αρπαχτούν στο μέλλον μέσω του τωρινού δανεισμού... Είναι ακριβώς το αντίθετο. Απαιτεί την λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού όπως δεν μπορεί να τα εξασφαλίσει το κράτος λόγω των αγκυλώσεων που έχει δημιουργήσει στην αγορά.

Τι είναι το κίνημα της πατάτας;

Από την μια πλευρά είναι παραγωγοί που επιδιώκουν το προσωπικό τους συμφέρον που είναι να πωλούν το προϊόν που παράγουν στην καλύτερη τιμή που μπορούν.

Από την άλλη πλευρά είναι οι καταναλωτές που θέλουν να αγοράζουν στην καλύτερη τιμή που μπορούν να βρουν στην αγορά.

Το αποτέλεσμα είναι οι παραγωγοί να πωλούν στην διπλάσια ή τριπλάσια τιμή από αυτή που πωλούσαν πριν και οι καταναλωτές να αγοράζουν στη  μισή ή το ένα τρίτο της τιμής που αγόραζαν πριν.

Πριν το κίνημα της πατάτας οι παραγωγοί πωλούσαν προς 0,10 ευρώ το κιλό και οι καταναλωτές αγόραζαν, προς 0,70 με 1 ευρώ το κιλό.
Το «κίνημα» εξασφάλισε τιμές διπλάσιες για τους παραγωγούς και μεταξύ 0,25-0,30 ευρώ για τους καταναλωτές. Η διαφορά αυτή επετεύχθη γιατί παραγωγοί και καταναλωτές παρέκαμψαν την μονοπωλιακή διαμεσολάβηση των χονδρεμπόρων και λιανεμπόρων που λυμαίνονταν την αγορά ελέω της απουσίας κανόνων ανταγωνισμού.

Αν τον κίνημα της αγοράς διατηρηθεί για μερικές εβδομάδες και επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα, το πιο πιθανό είναι οι χονδρέμποροί και λιανέμποροι του κλάδου, πιεσμένοι από τον κίνδυνο της εξαφάνισης, να φροντίσουν να προσαρμόσουν τα περιθώρια κέρδους τους ανάλογα με τα νέα δεδομένα.

Κίνδυνος για τους επαγγελματίες «μεσάζοντες»...

Μόνο το ΚΚ έχει αντιληφθεί υποσυνείδητα τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει για το καθεστώς της παρασιτοκρατίας και βγήκε να το καταδικάσει, με το πάγιο σκεπτικό πως όλα τα προβλήματα θα λυθούν στη μετά «θάνατο» ζωή. Δηλαδή στην μετά την σοσιαλιστική επανάσταση κοινωνία. Βλέπε: Το ΚΚΕ καταδικάζει το κίνημα της πατάτας...

Η υπόλοιπη αριστερά, βυθισμένη στο οίστρο του λαϊκισμού που την χαρακτηρίζει,  δεν αντελήφθη πως το κίνημα της πατάτας, αποτελεί την  έμπρακτη αμφισβήτηση του γραφειοκρατικού κεντρικού σχεδιασμού που ευαγγελίζεται.

Το κίνημα της πατάτας ίσως αποτελεί το πρώτο βήμα της ώθησης, από την βάση της κοινωνίας και της οικονομίας, των μεταρρυθμίσεων που αδυνατεί να φέρει σε πέρας το κράτος των συντεχνιών και των μονοπωλίων.

Παραγωγοί και καταναλωτές μπορεί να μην γνωρίζουν τίποτα για τον Ανταμ Σμίθ, αλλά οι πράξεις τους  αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση των διαπιστώσεών του.  Ιδού  γιατί:
«Στις οικονομίες της αγοράς το ατομικό συμφέρον αποτελεί τον κύριο μοχλό της λειτουργίας τους.

Όλοι οι φορείς της οικονομικής δραστηριότητας, καταναλωτές, παραγωγοί, εργαζόμενοι, επενδυτές, ιδιοκτήτες γης και ακινήτων και άλλοι, επιδιώκουν να ικανοποιήσουν όσο γίνεται καλύτερα το ατομικό τους συμφέρον.

Σύμφωνα με τον Σμιθ, αυτό δε δημιουργεί προβλήματα για τη μεγιστοποίηση της κοινωνικής ευημερίας. Αντίθετα συμβάλλει σε αυτήν διότι δίνει προσανατολισμό και συνέπεια στην οικονομία, η οποία, διαφορετικά, λειτουργώντας χωρίς την άσκηση πίεσης και χωρίς κεντρική κατεύθυνση από κάποιο όργανο, θα κατέληγε σε χάος.» Πηγή: Ο ρόλος του ατομικού συμφέροντος...
 
Η επιδίωξη του ατομικού συμφέροντος ενισχύει τον ανταγωνισμό, την σωστή κατανομή των πόρων, την ορθολογική κατανομή του παραγωγικού δυναμικού και την καινοτομία. Αποτελεί το μόνο δρόμο βιώσιμης εξόδου από την κρίση της χρεοκοπίας του ελληνικού μοντέλου.

Το κίνημα της πατάτας κινδυνεύει από τους διαμεσολαβητές που στην προκειμένη φάση εμφανίζονται οι δήμοι. Αν οι δήμοι επιδιώξουν και αυτοί το ατομικό τους συμφέρον τότε στη θέση των παλιών μονοπωλίων θα προκύψουν καινούργια. Παραγωγοί και καταναλωτές θα πρέπει να διατηρήσουν την επαφή και τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού...

Το κράτος το μόνο που έχει να κάνει είναι να διασφαλίσει την καλή λειτουργία των κανόνων της αγοράς μεταξύ των δύο πλευρών.

Έφτασε η ώρα της κρίσης για το ΙΚΑ

Έφτασε η ώρα της κρίσης για το ΙΚΑ
Πηγή:www.capital.gr
Της Ρούλας Σαλούρου

Θέμα μηνών, ίσως και εβδομάδων θεωρείται η κατάρρευση του ΙΚΑ και κατά συνέπεια το κρατικού προϋπολογισμού για το 2012. Η είδηση για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο κάθε άλλα παρά καθησύχασε το οικονομικό επιτελείο, αφού καταδεικνύει στην πράξη, το τεράστιο πρόβλημα  ρευστότητας που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας. Το ΙΚΑ, μόνο κατά τον πρώτο  μήνα του έτους χρειάστηκε να εκταμιεύσει το 50,5% της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης.

Το Capital.gr έχει από τα μέσα Ιανουαρίου αποκαλύψει το έλλειμμα που ξεπέρασε τα 700 εκατ. ευρώ και το οποίο ανάγκασε τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομίας και Εργασίας να δεχθούν την εκταμίευση του 50,5%  της προβλεπόμενης για το σύνολο του 2012 κρατικής επιχορήγησης. Στο δελτίο εκτέλεσης του προϋπολογισμού, το γεγονός αυτό δικαιολογείται λόγω της ανάγκης για αναπλήρωση της σημαντικής μείωσης των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές. Να σημειωθεί ότι, τον Ιανουάριο δεν είχε ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο και συνεπώς δεν φαίνονται οι συνέπειες της μείωσης των κατώτατων μισθών κατά 22% και κατά 32% στους νέους κάτω των 25%. Συνολικά, ο προϋπολογισμός εκταμίευσε για τη χρηματοδότηση των ταμείων τον Ιανουάριο,  2,531 δισ. ευρώ έναντι 1,857 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2011.

Βέβαια, λίγες ημέρες πριν, η διοίκηση του ΙΚΑ εξέδιδε δελτίο τύπου για να «πανηγυρίσει» την αύξηση των εισπράξεων του ταμείου κατά 13% σε σχέση όμως με αυτές του Δεκεμβρίου 2011. Σύμφωνα με αυτό,  οι εισπράξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές του Ιανουαρίου 2012 ανήλθαν σε 940.233.634 ευρώ. Επίσης, αναφερόταν ότι «η συγκράτηση των εσόδων, παρά την αύξηση της ανεργίας και της μείωσης του επιπέδου των αποδοχών, οφείλεται κυρίως στην διευρυνόμενη ένταξη των επιχειρήσεων στις προβλεπόμενες ρυθμίσεις διακανονισμού παλαιών οφειλών».

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, βάσει των στοιχείων του ΙΚΑ,  έχουν υποβληθεί 27.763 αιτήσεις (καταλογισθέντα ποσά 771.482.983,39 ευρώ) υπαγωγής στη ρύθμιση και έχουν διεκπεραιωθεί στις ταμειακές υπηρεσίες του Ιδρύματος  οι 21.102.

«Η εξέλιξη αποτελεί ουσιαστική ένδειξη ότι η ένταση των προσπαθειών του ΙΚΑ για την άντληση εσόδων από τις παλαιότερες οφειλές, μέσω των ιδιαίτερα ευνοϊκών ρυθμίσεων, μπορεί να αντισταθμίσει τις απώλειες των εσόδων που προκύπτουν από την αύξηση της ανεργίας και μείωση των αποδοχών», κατέληγε τότε η ανακοίνωση...

Να σημειωθεί ότι, το 2011, το ΙΚΑ χρειάστηκε έκτακτη επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό 1,44 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις απώλειες ασφαλιστικών εισφορών που προκαλούνται από τη δραματική αύξηση της  ανεργίας, τις μειώσεις των αμοιβών και την έλλειψη ρευστότητας των επιχειρήσεων. 

Βάσει του προϋπολογισμού για το 2012, τα έσοδα του Ιδρύματος θα παρουσιάσουν δραματική πτώση της τάξης του 26,5%, διαμορφούμενα στα 5,77 δισ. ευρώ, έναντι  7,85 δισ. το 2011, και 9,96 δισ. ευρώ το 2010.

Μάλιστα, η διοίκηση του ταμείου, στον προϋπολογισμό του 2012 συνυπολογίζει στα έσοδα δάνειο ύψους 1,37 δισ. ευρώ από τιτλοποίηση εσόδων και μελλοντικών οφειλών.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τόσο εξαιτίας των νέων μέτρων που ψηφίστηκαν με το νέο Μνημόνιο και εφαρμόζονται από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, όσο και από την πρόβλεψη για μείωση κατά 5 μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών.  Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκτιμούν ότι μόνο από αυτό το μέτρο θα οδηγηθούμε σε νέα σκληρή ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με κεντρικό στόχο τη μείωση των συντάξεων στο ΙΚΑ κατά 10%.

Μηδαμινή μπροστά στο μέγεθος της «τρύπας» σημαντική όμως για τη λειτουργία του Ιδρύματος, είναι και η απώλεια εσόδων περίπου 100 εκατ. ευρώ φέτος και 500 εκατ. ευρώ μέχρι το 2015, που επιφέρει η απόσυρση της τροπολογίας για τη νομιμοποίηση της εργασίας των μεταναστών, λόγω της έντονης αντίδρασης της ΝΔ.

Τώρα, το βάρος πέφτει στην αύξηση των εσόδων, μέσα από το νέο τρόπο είσπραξης των εισφορών. Όπως προβλέπεται και στο Μνημόνιο, στο αμέσως επόμενο διάστημα η  ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα προχωρήσει στην είσπραξη των εισφορών μέσω Τραπεζών, ταυτόχρονα με την καταβολή της μισθοδοσίας αλλά και της παρακράτησης φόρου.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης του ταμείου, εντός του 2012 θα προχωρήσει η διασταύρωση των δηλούμενων και των καταβαλλόμενων εισφορών σε μηνιαία βάση και η διασταύρωση στοιχείων με τις φορολογικές αρχές, γεγονός που θα οδηγήσει, βάσει των εκτιμήσεων της διοίκησης, σε μείωση και της εισφοροδιαφυγής

Mεγάλη πτώση του τζίρου στις χειμερινές εκπτώσεις


Απώλειες 4,5 δισ. ευρώ για τα ταμεία των επιχειρήσεων «Βουτιά» του τζίρου στις χειμερινές εκπτώσεις
Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012 17:01
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=2146084



Κατακόρυφη μείωση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων, που σε ορισμένες περιοχές άγγιξε μάλιστα το 80%, καταγράφει έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας η μείωση του τζίρου σε μικρές και μεγάλες πόλεις κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 43%, ενώ σε αρκετές πόλεις καταγράφηκε μείωση τζίρου μεγαλύτερη του 60%. Τα ποσοστά μείωσης του τζίρου των χειμερινών εκπτώσεων, μεταφράζονται σε απώλεια εσόδων περίπου σε 4,5 δισ. ευρώ για τα ταμεία των επιχειρήσεων και αντίστοιχα έσοδα τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ για τα δημόσια ταμεία.

Ειδικότερα, στους παραδοσιακούς κλάδους του λιανικού εμπορίου το ποσοστό μείωσης των πωλήσεων στη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων του 2012, διαμορφώνεται ως εξής: -40% στις πωλήσεις εκτός καταστημάτων, -38% στα καταστήματα ένδυσης - υπόδησης, -31% στα καταστήματα επίπλων - ηλεκ. ειδών-οικ. εξοπλισμού, -29% στα καταστήματα καυσίμων και λιπαντικών, -23% στα καταστήματα φαρμακευτικών - καλλυντικών, -15% καταστήματα βιβλίων -χαρτικών, -10% πολυκαταστήματα και -3,8% τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, εννέα στους δέκα εμπόρους δήλωσαν μείωση των πωλήσεών τους κατά 40% στη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, αλλά και κατά το πρώτο δίμηνο του 2012, ενώ το 80% χρησιμοποιούν ιδιωτικές καταθέσεις, οικογενειακές οικονομίες και δανεικά για να διατηρήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους.

Η πλειονότητα των εμπόρων (επτά στους δέκα) δεν μπορούν να πληρώσουν τους ανοικτούς λογαριασμούς στους προμηθευτές τους για εμπορεύματα που αγόρασαν πέρυσι και λόγω έλλειψης πίστωσης και εκκρεμών οφειλών δυσκολεύονται να δώσουν νέες παραγγελίες, ενώ έξι στους δέκα αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις τράπεζες, τα πλαφόν, τις σφραγισμένες επιταγές τρίτων, ενώ έχουν ληξιπρόθεσμες δόσεις δανείων.

Την ίδια ώρα, οι μισοί επιχειρηματίες καθυστερούν την πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ, ενώ πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους με έναντι καταβολή του μισθού, ενώ τρεις στους δέκα χρωστούν μισθούς ακόμα και τριών μηνών και δεν μπορούν να απολύσουν εργαζόμενους γιατί δεν έχουν τα χρήματα της αποζημίωσης.

Η μείωση του τζίρου διαμορφώνεται ανά την Ελλάδα ως εξής: στην Αθήνα μείωση 20-50%, στη Θεσσαλονίκη τα Φάρσαλα και τη Λειβαδιά 40%, στον Πειραιά, το Παλαιό Φάληρο, το Περιστέρι, το Μοσχάτο, στο Ρέθυμνο, τη Λάρισα την Πάτρα, στη Σύρο, τα Λεχαινά Ηλείας τη Λαμία, το Αγρίνιο , η Μήλος η Σαντορίνη και στη Γλυφάδα 20-30%, στη Νέα Ιωνία 35-50%, στα Μέγαρα στην Αρχαία Ολυμπία, στην Ιθάκη και το Γαλάτσι 30-45%, στο Μαρούσι 30-35%, στο Βόλο την Ξάνθη τη Μυτιλήνη την Ανδραβίδα το Βαρθολομιό, το Κατάκολο, στην Καλαμπάκα, το Τραγανό και στα Τρίκαλα στη Κάλυμνο τη Σιάτιστα Κοζάνης και το Ναύπλιο 45-60%, στην Κομοτηνή, την Πτολεμαϊδα, τη Ρόδο, την Καβάλα, την Καστοριά , την Κατερίνη στη Δράμα , στον Πύργο, την Αλεξανδρούπολη και τη Θήβα 30-45%, στο Ηράκλειο 10-20%, στα Χανιά 30%, στη Βέροια 5-25%, στα Γρεβενά 80%, η Γαστούνη και η Πρέβεζα 60% και άνω, στα Γιαννιτσά και το Μεσολόγγι 30%, στο Λουτράκι 70%, Πέλλα και Σητεία 10% και Σιθωνία 10-20%.

Σε δηλώσεις του, αναφορικά με την εικόνα της αγοράς, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης ανέφερε ότι «με το τέλος των χειμερινών εκπτώσεων τελείωσαν και οι αντοχές της αγοράς». «Η τέταρτη χρόνια ύφεσης έφερε την κατάρρευση της κατανάλωσης, "εκτέλεσε" το εμπόριο και "ερήμωσε" την αγορά που δεν μπορεί άλλο να συνεχίσει σε κατάσταση φτώχειας», παρατήρησε ο κ. Κορκίδης, προειδοποιώντας ότι η μεγάλη μείωση του τζίρου στη διάρκεια των φετινών χειμερινών εκπτώσεων θα φέρει σύντομα νέο κύμα «λουκέτων» και απολύσεων.

Σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο οι υψηλοί συντελεστές φορολόγησης και ΦΠΑ καθώς και η μείωση εισοδημάτων είναι οι κύριες αιτίες που συρρίκνωσαν την κατανάλωση τον τελευταίο χρόνο.

Εποχή μοιραίων ηγετών

Εποχή μοιραίων ηγετών
Tου Κωστα Iορδανιδη

Δημοσκοπήσεις καταγράφουν ως επικείμενη την εξαέρωση των δύο πολυσυλλεκτικών κομμάτων εξουσίας - ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Αφρων η εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων για το αποτέλεσμα των επικειμένων εκλογών. Βέβαιο ωστόσο ότι μία νέα πολιτική πραγματικότητα αναδύεται, που απειλεί τα δύο κόμματα εξουσίας με θρυμματισμό.

Με δεδομένη την αποδόμηση ενός σαθρού οικονομικού συστήματος, μία εξέλιξη προς την κατεύθυνση αυτή είναι απλώς φυσιολογική. Παράδοξο θα ήταν ενώ τα πάντα καταρρέουν στην Ελλάδα το σύστημα της μεταπολιτεύσεως να παραμείνει ανέπαφο. Η χώρα έφθασε στο τέλος μίας ασυνάρτητης πορείας.

Η υπαγωγή της Ελλάδος στον απόλυτο έλεγχο των Βρυξελλών, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών θεμάτων, καταργεί τις πελατειακές σχέσεις, χάρη στις οποίες τα δύο κόμματα εξουσίας εναλλάσσονταν στην εξουσία από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.

Θεωρητικώς, βεβαίως, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι ιδεολογικές διαφορές. Αλλά και αυτές έπαυσαν να υφίστανται. Το ανατρεπτικό ΠΑΣΟΚ, έπειτα από μεταλλάξεις συνεχείς, κατέληξε σε διαχειριστή φιλελευθέρων πολιτικών της πλέον απόλυτης μορφής. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, που αναδείχθηκε στην εξουσία από τη Λαϊκή Δεξιά και καταψήφισε μετά πολλού θορύβου το πρώτο Μνημόνιο, τον Μάιο του 2010, προσχώρησε στην πολιτική που διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ μετά από «μάχες» που απλούστατα αποδείχθηκαν ατελέσφορες.

Δύο διαγραφέντα και επί σειράν ετών προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η κ. Λούκα Κατσέλη και ο κ. Χάρης Καστανίδης, αναμένεται να εξαγγείλουν την επόμενη εβδομάδα την ίδρυση νέου κόμματος. Παράλληλα, η εξαγγελθείσα υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Παπουτσή ως διεκδικητή της προεδρίας του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, εκ των πραγμάτων, θα διχάσει ό,τι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ.

Το ρήγμα στη συντηρητική παράταξη συνετελέσθη εδώ και χρόνια με την ίδρυση του ΛΑΟΣ, που όμως διεμβολίζεται από το νέο κόμμα της άκρας Δεξιάς, τη «Χρυσή Αυγή». Η εκδίωξη από τη Ν.Δ. της κ. Ντόρας Μπακογιάννη -μόνη αυθεντική Φιλελεύθερη πολιτικό, που έχει στοχοποιηθεί με τρόπο συστηματικό- την ώθησε στη δημιουργία νέου κόμματος. Ο κ. Πάνος Καμμένος προχώρησε ήδη στην ίδρυση πολιτικού σχήματος με πιθανότητες εκπροσωπήσεως στη νέα Βουλή. Τέλος, εάν οι δεκαέξι μη «προβεβλημένοι» διαγραφέντες βουλευτές από τον κ. Σαμαρά συμπήξουν κόμμα, μπορεί να προσεγγίσουν σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων της Λαϊκής Δεξιάς, καθώς θα εστιάσουν την κριτική τους στα επιφανή στελέχη της Ν.Δ., ως ευεπίφορα σε πιέσεις εξω-παραταξιακών παραγόντων.

Κανένα από τα κόμματα που υφίστανται ή θα δημιουργηθούν δεν εκπροσωπεί κάτι το νέο. Είναι συντρίμμια ενός οικτρού παρελθόντος. Η ισχύς και ο «νεωτερισμός» εκφράζονται από την τρόικα, με τρόπο άτεγκτο. Η εκτόνωση στην οποία προσβλέπουν όσοι επιμένουν στην προσφυγή στις κάλπες ενδέχεται να λειτουργήσει με εκδικητική μανία εναντίον των δύο κομμάτων εξουσίας, που εξακολουθούν να λειτουργούν με συνθηματολογία του παρελθόντος και αισιοδοξούν. Καλλιεργούν ελπίδες που θα αναιρεθούν τον Ιούνιο και τότε θα έρθει η ώρα της Αριστεράς. Ζούμε στην εποχή μοιραίων ηγετών.

Ο Blogger έκλεισε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» - ellinikoforum.blogspot.com!!!

ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΤΑΡΑΧΘΗΚΑΜΕ! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Google ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΑΨΕ-ΣΒΗΣΕ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΘΑΡΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΑΙΣΧΡΟ-ΧΥΔΑΙΟ ? ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΙΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!! ΝΑΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!!

Ο Blogger της Google έκλεισε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»!!! Ενα blog θα μας κλεινουν...2 θα ανοιγουμε!!

 Το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» καταργήθηκε. Κάποιοι φρόντισαν η τελευταία εικόνα να είναι αυτή.

 Ας φροντίσουμε όλοι μας, τουλάχιστον η εικόνα της πατρίδας μας να είναι διαφορετική από αυτή που της επιφυλάσσουν οι προσκυνημένοι.


=== Αξίζει ίσως να σημειώσουμε, πως η επίθεση στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» ξεκίνησε και κορυφώθηκε, μόλις η Νέα Δημοκρατία άρχισε να βγάζει τη μάσκα της επίπλαστης λαοφιλίας, και να την αντικαθιστά με την κουκούλα του απροσχημάτιστου δοσιλογισμού. Και ακόμη δεν έγινε κυβέρνηση.

=== Όσοι από σας έχετε κρατήσει τις αναρτήσεις μας, αν χρειαστεί να ανατρέξετε σ αυτές, θα διαπιστώσετε πόσο βάσιμη ήταν η κριτική μας όταν προειδοποιούσαμε πως «ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ» και πως η Ελληνική κοινωνία οφείλει να έχει αυξημένη επαγρύπνηση.

=== Με τις παραπάνω διαπιστώσεις, είναι αυτονόητο πως δεν επιχειρούμε ούτε κατά διάνοια να βγάλουμε λάδι τον πράσινο δοσιλογισμό. Είναι άλλωστε γνωστή η μαχητικότητα του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ» απέναντι στην πράσινη κατάντια.

=== Επισημαίνουμε απλώς τα γεγονότα, και ο καθένας ας βγάλει καλόπιστα τα συμπεράσματά του.

=== Όσο για το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ», ίσως να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια νέα αρχή, ίσως και όχι. Σε κάθε περίπτωση θα είστε ενήμεροι.

=== Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε από καρδιάς και τους φίλους μπλόγκερς που στήριξαν την προσπάθειά μας, και τους πολύτιμους αναγνώστες που μας εμπιστεύθηκαν.

=== Ευχή και προτροπή μας, είναι η προσπάθεια όλων να συνεχιστεί για να απαλλαγεί ο τόπος μας από τη σαβούρα των προσκυνημένων οριστικά, και να μην αρκεστούμε στην με οποιαδήποτε μορφή εναλλαγή του ραγιαδισμού στην εξουσία.

=== Θα είναι η ύψιστη υποχρέωσή μας απέναντι στην Ελληνική κοινωνία.

Με εκτίμηση

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΙΤΝΑ - ΝΕΑ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΙΤΝΑΣ 5/3/2012 - ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ

5-3-2012 6η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΚΗ

 πρίν απο 12 ωρες

Βρυχάται η Αίτνα για τρίτη φορά μέσα σε τρεις μήνες. Η στήλη καπνού υψώνεται στα 5.000 μέτρα και κατευθύνεται νοτιο-δυτικά.
Το ηφαίστειο της Σικελίας, ξύπνησε ξανά, την Κυριακή (4/3/2012), καθώς σημειώθηκε μια σύντομη έκρηξη, με αποτέλεσμα να διοχετευθεί στην ατμόσφαιρα στάχτη και λάβα.Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Κατάνια, εκροή λάβας διαπιστώθηκε στην κορυφή του ηφαιστείου, στο επίπεδο του νοτιο-ανατολικού κρατήρα, με κατεύθυνση της περιοχή της Βάλε ντελ Μπόβε.
Οι αξιωματούχοι απαγόρευσαν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο της γειτονικής πόλης Κατάνια, ενώ ειδικοί του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας της πόλης, εξέτασαν το ηφαίστειο. Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου, χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, επιχείρησαν να καθαρίσουν τους διαδρόμους από τη στάχτη, αλλά οι δυνατοί άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο τους.
Οι επιστήμονες φαίνονται  καθησυχαστικοί καθώς το ηφαίστειο δεν προκαλεί κάποια σεισμική δόνηση η προβλήματα σε κατοικημένες περιοχές.

ΝΕΟΝ ΒΙΝΤΕΟ (ΠΡΟ 4 ΩΡΩΝ)

Ν. Κοτζιάς - Προεκλογικές τακτικές του Kόμματος του Μνημονίου...

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012 --

Προεκλογικές τακτικές του Kόμματος του Μνημονίου...

Του Νίκου Κοτζιά

Η τρόικα δεν θέλει εκλογές, αλλά ετοιμάζεται…
Η τρόικα ασφαλώς και δεν θέλει εκλογές. Διαθέτει δικό της πρωθυπουργό και υπουργούς και δεν έχει κανένα λόγο να διακινδυνεύσει την αλλαγή τους. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να τραβήξει η κυβέρνηση Παπαδήμου σε μάκρος με την ελπίδα ότι έτσι θα υπάρξει επαρκής χρόνος για τους ίδιους και γιατί όχι φθοράς για τη ΝΔ. Από την άλλη, η ΝΔ βρίσκεται σε μια παράδοξη κατάσταση: χάνει δυνάμεις εκλογικά και στην βουλή, αλλά την ίδια στιγμή ενισχύεται η δυνατότητά της να επιβάλλει πρόωρες εκλογές. Κανονικά θα έπρεπε να το έχει ήδη κάνει εάν δεν έχει αποδεχτεί την πρωτοκαθεδρία της τρόικας στην εσωτερική πολιτική ζωή. Ελπίζει, βέβαια, ότι στο άμεσο επόμενο διάστημα, η τελευταία θα συναινέσει με τη διενέργεια εκλογών προκειμένου να μην εκραγεί η κοινωνία και διαλυθεί παντελώς το δικομματικό σύστημα.

 Οι εκλογές, λοιπόν, πιθανόν να γίνουν και προς τον σκοπό αυτό, η κυβέρνηση παίζει με τον χρόνο. Φροντίζει, επί παραδείγματι, ορισμένα αντιλαϊκά μέτρα να εφαρμοστούν μετά από μια πιθανή ημερομηνία εκλογών στις αρχές Μαΐου. Γενικότερα, η κυβέρνηση κρύβει το εύρος των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ήδη ετοιμαστεί για τον Ιούνιο του 2012. Ταυτόχρονα εμφανίζεται να λαμβάνει μέτρα ανακούφισης ως προς τα δάνεια των δημόσιων υπαλλήλων, αλλά πιθανά και άλλων κατηγοριών εργαζομένων, θυμίζοντας το γνωστό ανέκδοτο του Χότζα που γέμισε ένα μικρό σπιτάκι με πολλά ζώα, μέχρι να μην μπορούν οι κάτοικοι του να αναπνεύσουν, και στη συνέχεια τους «ανακούφισε» αφαιρώντας μια κότα. Συνολικά, το κύριο παραμένει ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει πολλά περιθώρια ελιγμών. Για αυτό η κύρια προεκλογική κατεύθυνση των κυβερνώντων θα αναφέρεται σε ιδεολογικές-πολιτικές κατευθύνσεις με τις οποίες θα επιδιωχθεί να μετακυλήσει τις εγκληματικές ευθύνες της σε τρίτους. 

Η προετοιμασία της επόμενης κυβέρνησης
Η πρώτη κατεύθυνση είναι η προετοιμασία του χαρακτήρα της επόμενης κυβέρνησης. Τρόικα και κυβερνώντες γνωρίζουν ότι κανένα από τα κόμματα του δικομματισμού δεν θα λάβει αυτοδυναμία. Δημοσκοπικά, τουλάχιστον, υπάρχει αμφιβολία αν τα δύο αυτά κόμματα θα έχουν έστω και αθροιστικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για αυτό οι κυρίαρχοι του πολιτικού σκηνικού προετοιμάζουν διάφορα αναχώματα, θεσμικά και ιδεολογικά, προκειμένου να μπει φραγμός στην απώλεια ψήφων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η δεύτερη κατεύθυνση είναι η προβολή από το Κόμμα του Μνημονίου (κόμματα στήριξης του Μνημονίου, τραπεζίτες, διαπλοκή, τρόικα και εν γένει ο ξένος παράγοντας καθώς και οι κονδυλοφόροι τους) σειράς επιχειρημάτων – ιδεολογημάτων. Αυτά ήδη έχουν αρχίσει να προβάλλονται μέσα από τις στήλες εντύπων, όπως η Καθημερινή, καθώς και από κανάλια, ιδιαίτερα το Mega και τη δημόσια τηλεόραση.
Τα επιχειρήματα που προβάλλονται και πιθανόν να προβληθούν με παραλλαγές σε μια προεκλογική καμπάνια, μπορούν να διαχωριστούν σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη συμπεριλαμβάνω προσπάθειες του Κόμματος του Μνημονίου να εκφοβίσει τους πολίτες και να εκβιάσει συνειδήσεις. Στη δεύτερη μπορούν να καταταχτούν ιδεολογήματα που έχουν με μια έννοια στρατηγικές προεκτάσεις. Μάλιστα, τις δύο κατηγορίες «επιχειρημάτων» τις χρησιμοποιούν τα κόμματα που κυβερνούν, δείχνοντας ότι όχι μόνο έχουν μεταλλαγεί πολιτικά, αλλά ότι επιστρέφουν σε παλιού τύπου ακροδεξιά επιχειρήματα. 

Νέος μονόδρομος και οι τακτικές εκβιασμών
Ως προς τους εκβιασμούς, όλα δείχνουν ότι το κλίμα της εβδομάδας που η Βουλή ενέκρινε το Μνημόνιο 2 και τις άλλες συμβάσεις χωρίς να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενό τους και πολύ λιγότερο χωρίς αριθμούς επί των κειμένων ήταν μια γενική πρόβα για τυχόν εκλογές. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στα επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία κάθε άλλη επιλογή, πέραν της τρόικας και του Μνημονίου 2, θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα. Εδώ διακρίνω μια ουσιαστική μετατόπιση της κυβερνητικής προπαγάνδας. Δεν υποστηρίζεται, πλέον, ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και για αυτό ότι κάνει είναι η μοναδική λύση, αλλά ότι όλοι οι άλλοι δρόμοι είναι καταστροφικοί. Αντίθετα ο δικός της δρόμος ίσως μπορέσει «να σώσει την παρτίδα» (όχι ασφαλώς την πατρίδα).Η νέα επιχειρηματολογία για τον μονόδρομο δεν αφορά την μη ύπαρξη άλλου δρόμου, αλλά τη μη ύπαρξη προοπτικών σε κάθε άλλο δρόμο. Αυτό ασφαλώς δεν αληθεύει, αλλά η δύναμη της προπαγάνδας του κατεστημένου είναι μεγάλη και κυρίαρχη και αξιοποιεί κάθε δυνατή μορφή εκβιασμού. Δεν είναι τυχαίο ότι στη συνεδρίαση του Γερμανικού Κοινοβουλίου κυριάρχησε από τη πλευρά των κυβερνητικών στελεχών ότι αν οι «έλληνες δεν ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», τότε η Γερμανία θα αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. 

Η δήθεν ανυπαρξία άλλου δρόμου που να λύνει τα προβλήματα της χώρας έχει με τη σειρά του δύο επιμέρους συστατικά. Το ένα συνίσταται στο γεγονός ότι ψευδώς εμφανίζεται η πολιτική της κυβέρνησης ως έχουσα προοπτική επιτυχίας. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι το παρόν πρόγραμμα όχι μόνο είναι άδικο και αντιαναπτυξιακό, αλλά δεν βγαίνουν οι αριθμοί του και ότι θα χρειαστεί και τρίτο Μνημόνιο που πιθανά να είναι και το επίσημο μνημόσυνο της ελληνικής οικονομίας, ή αλλιώς, η συμφωνία ελεγχόμενης -από τους Γερμανούς- χρεοκοπίας. Το άλλο έγκειται στη συστηματική αποσιώπηση από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης των εναλλακτικών προτάσεων που διατυπώνουμε πολλοί μελετητές-αναλυτές, αλλά και πολιτικές δυνάμεις. Η αποσιώπηση αυτή συνοδεύεται με απλουστευμένες προβολές των όσων υποστηρίζουμε. Επί παραδείγματι, το Κόμμα του Μνημονίου προβάλλει το δίλλημα με αφορμή το Ευρώ και την ΕΕ: «ή υποταγή, ή έξοδος». Στην πραγματικότητα αυτό είναι το δικό τους δίλλημα μέσα από το οποίο θέλουν να αποκρύψουν ότι δεν παλεύουν εντός της ΕΕ με τα όπλα που διαθέτει κάθε κράτος μέλος, όπως είναι το βέτο, η διαμόρφωση συμμαχιών, οι προσφυγές σε ευρωπαϊκά δικαστήρια, οι διαφορετικές πολιτικές κοκ. Αντί λοιπόν να γίνει προσπάθεια αξιοποίησης αυτών των εργαλείων όπλων, τα κυβερνώντα κόμματα επιδιώκουν να ταυτίσουν κάθε διαφορετική φωνή με την έξοδο προς τη δραχμή. Πρόκειται για σκόπιμα χυδαία απλοποίηση, στην υπηρεσία εκείνων που θεωρούν την υποταγή και τον νέο ραγιαδισμό ως μονόδρομο.
Συνολικά, όλα δείχνουν ότι οι δυνάμεις του Κόμματος του Μνημονίου θα «τσακώνονται» μεταξύ τους στα δευτερεύοντα, ενώ στα κύρια θα προβάλλουν τους συνειδητά ψευδείς ισχυρισμούς ότι κάθε άλλη πολιτική θα οδηγήσει στην χρεοκοπία της χώρας και στην έξοδο του Ευρώ. Ουσιαστικά θέλουν να αποδώσουν τα αυξανόμενα αρνητικά αποτελέσματα της δικής τους πολιτικής και των συμφωνιών που έχουν κάνει σε τρίτους. 

Τα ψέματα και η μετακύλυση ευθυνών
Στα ιδεολογήματα που ανέφερα, προστίθεται ένα θεμελιακό απατηλό και ψευδές επιχείρημα. Σύμφωνα με αυτό, για ότι αρνητικό προκύψει στην Ελλάδα «θα φταίνε οι δυνάμεις της άρνησης» (Καθημερινή 27.2.12) ή κατά τη ΝΔ, «η αριστερά που δεν κυβέρνησε». Δηλαδή, ενώ τα δύο κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κυβερνούν σχεδόν μονοπωλιακά τη χώρα εδώ και 38 χρόνια, ενώ διαχειρίστηκαν την κρίση σε όλη τη διάρκειά της, το Κόμμα του Μνημονίου προσπαθεί να χρεώσει την καταστροφή της χώρας, όταν θα φτάσει στο ολοκληρωμένο άκρο της, σε όσους δεν κυβέρνησαν! Με άλλα λόγια, διαπλοκή, καναλάρχες και τραπεζίτες, θα προσπαθήσουν να φορτώσουν τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα στην αντιπολίτευση των μνημονίων. Με άλλα λόγια, επιθυμούν να χρεώσουν τα αποτελέσματα της δικής τους πρακτικής σε αυτούς που αντιπάλεψαν ακριβώς αυτή την πολιτική. Το Κόμμα του Μνημονίου πιστεύει ότι μπορεί να ξαναγράψει όχι απλά την ιστορία, αλλά και τα άμεσα πρόσφατα γεγονότα με τη δύναμη του ψεύδους. 

 Στα ψευδή επιχειρήματα «ιστορικής μετακύλυσης» που επικαλείται το Κόμμα του Μνημονίου ανήκει και αυτό σύμφωνα με το οποίο όποιος κάνει κριτική και αποκαλύπτει το άδικο και αδιέξοδο περιεχόμενο της σημερινής κυρίαρχης πολιτικής θέλει να επιστρέψει η Ελλάδα στη δεκαετία του ογδόντα. Καταρχάς στην δεκαετία του ογδόντα άρχισε η πολιτική και κυβερνητική καριέρα πολλών υπουργών που εργάζονται και για τη σημερινή κυβέρνηση. Επίσης, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα του προηγούμενου αιώνα έγινε η προσπάθεια να επιβληθούν οι συνταγές που εφαρμόζονται σήμερα. Υπάρχει, βέβαια, και ένα γενικότερο ζήτημα: την ελληνική οικονομία και το κράτος ποιος τα έφτιαξε; Δεν είναι οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του Κόμματος του Μνημονίου; Δεν είναι δικά τους τα έργα και τα αποτελέσματα που οδήγησαν στην κρίση και στη συνέχεια στην σημερινή καταστροφική κατάσταση; Ή μήπως θεωρούν ότι όποιος αντιτίθεται στην κατάργηση των δικαιωμάτων που καταχτήθηκαν από τους πολίτες γίνεται οπαδός του δικού τους παρελθόντος. Πρόκειται για πολιτική συκοφαντία με κοντά ποδάρια να εμφανίζουν τους αντίπαλους της σημερινής καταστροφικής πολιτικής τους ως οπαδούς της δικής τους χθεσινής άδικης και αντιπαραγωγικής πολιτικής!

ΣΧΟΛΙΟΝ: Η ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

 ΣΧΟΛΙΟΝ ΙΔΙΚΟΝ ΜΑΣ:
ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΧΟΜΕ ΗΔΗ ΓΡΑΨΕΙ π.χ. ΙΔΕ:
ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΙΝ ΔΙΑ ΤΑΣ ΠΕΝΤΕ ΕΤΑΙΡΙΑΣ-ΠΙΡΑΝΧΑΣ (ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ) --ΙΔΕ:
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΝΑ "ΤΣΕΠΩΣΗ" ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΤΑ ΕΞΗ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ! ΟΘΕΝ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΘΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ-ΜΜΕ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΙΑΤΡΟΙ! ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΔΙΑΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΟΤΙ, ΑΦ' ΕΝΟΣ, ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΘΗ Ο,ΤΙ ΛΙΓΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΤΕ ΑΚΜΑΖΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΚΑΤΑ 90% ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ '81-85 ΜΕ ΜΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ (ΕΚΤΕΝΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙ Ο ΣΩΤ. ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΧΡΩΠΕΙ), ΚΑΙ, ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ, ΘΑ ΕΠΕΛΘΗ Η "ΣΟΒΙΕΤΟΠΟΙΗΣΙΣ" ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ, ΟΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ AMOXIL, ΕΝΩ ΤΟ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΑΜΟΞΥΣΙΛΛΙΝΗ!
ΕΠΙΣΗΣ, ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΔΙΑΤΙ ΙΑΤΡΟΙ-ΜΜΕ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ κλπ ΜΕ ΘΕΡΜΗΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΝ ΖΗΛΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ!!!
----------------------------------

25 Shocking Facts About the Pharmaceutical Industry

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών γιά τα γενόσημα

«Ο Γ. Παπανδρέου, οι Ισραηλινοί και τα ξένα συμφέροντα στα φάρμακα»

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών καταγγέλλει ποιοι και γιατί έχουν κάνει πειραματόζωα τους ΄Ελληνες, ενώ δηλώνει έτοιμος να τα πει και στον εισαγγελέα!

Για ισραηλινά συμφέροντα, τα οποία –σύμφωνα με τις πληροφορίες του- βρίσκονται πίσω από τη φασόν παραγωγή πάμφθηνων φαρμάκων σε χώρες του Τρίτου Κόσμου μιλά ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, με αφορμή τον εφαρμοστικό νόμο για την Υγεία που ψηφίστηκε την Τετάρτη και θεσμοθετεί την επιλογή του φθηνότερου σκευάσματος. Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, σε συνέντευξή του στο newsbomb.gr, επισημαίνει ότι τα συγκεκριμένα συμφέροντα είχαν, προ διετίας, συνδεθεί με τον Γ. Παπανδρέου –που ήταν τότε και υπουργός Εξωτερικών- όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως κερκόπορτα. «Εχουμε γίνει πειραματόζωα» τονίζει ο ίδιος στο newsbomb.gr και, αφού ξεκαθαρίζει ότι είναι έτοιμος να καταθέσει και στον εισαγγελέα εφόσον κληθεί, προσθέτει: «Λόγω της οικονομικής κρίσης, "δικαιολογούνται" πια κάθε είδους τακτικές».
Ο κ. Λουράντος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι οι ξένοι κολοσσοί με τα φθηνά σκευάσματα από χώρες του Τρίτου Κόσμου θα μονοπωλήσουν την ελληνική αγορά, θα εξαφανίσουν τα ελληνικά φάρμακα, θα διαλύσουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και –στη συνέχεια, όταν θα «παίζουν» μόνοι τους στο γήπεδο- θα αυξήσουν τις τιμές τους, εκτοξεύοντας τελικά τη φαρμακευτική δαπάνη. Επίσης, ο ίδιος αμφισβητεί ότι -στο εξής- η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να διασφαλίζει την ποιότητα των φαρμάκων που κυκλοφορούν στη χώρα «όταν εν ονόματι του φθηνότερου φαρμάκου θα έρχεται ο κάθε ένας να φέρνει φάρμακα από οπουδήποτε με πλαστά πολλές φορές πιστοποιητικά».
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Λουράντος στο newsbomb.gr:

Κύριε Λουράντο, υπάρχει μεγάλη κριτική στο νέο νομοσχέδιο για την Υγεία. Τελικά λύνει τα προβλήματά μας ή δημιουργεί νέα;

Με μόνο ένα νομοσχέδιο δεν μπορούν να λυθούν τα πάντα. Και είναι γεγονός ότι, προϊόντος του χρόνου, μπορούν να δημιουργηθούν και νέα προβλήματα. Ξέρετε ότι στην Ελλάδα, που αυτήν την στιγμή πλήττεται οικονομικά, και που οι κάτοικοί της θεωρούνται και λίγο «πειραματόζωα», μπορούν να γίνουν τα πάντα εν ονόματι μνημονίων. Επειδή υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, υπάρχουν και αποφάσεις που «δικαιολογούν» τέτοιου είδους τακτικές. Έτσι συμβαίνει και με τα φάρμακα.

Φοβάστε, δηλαδή, ότι θα καταντήσουμε πειραματόζωα των φαρμακευτικών;

Εκεί θέλω να καταλήξω. Το φάρμακο έχει μια διττή υπόσταση. Είναι και εμπόρευμα, αλλά περισσότερο είναι κοινωνικό αγαθό. Αν το δεις σαν εμπόρευμα, οφείλεις να φέρεις το φθηνότερο. Σαν εμπόρευμα, όσο πιο φθηνό, τόσο πιο συμφέρον. Σαν κοινωνικό αγαθό, όμως, το φάρμακο πρέπει να είναι το καλύτερο. Πρέπει να είναι το σωστότερο. Πρέπει να είναι το αποτελεσματικότερο. Αυτό που θα κάνει τον άρρωστο να σηκωθεί το δυνατόν συντομότερο από το κρεβάτι του.
Αυτήν την στιγμή, όλο μας το πρόβλημα εστιάζεται στο οικονομικό, ενώ θα πρέπει να προσεχθεί πάρα πολύ και η ποιότητα. Η ποιότητα μέχρι στιγμής δεν είναι το αντικείμενο της προσοχής, διότι τα φάρμακα που υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλά και εγγυημένα από τον ΕΟΦ.

Φοβάστε ότι με την διάταξη περί δραστικής ουσίας και την έλευση νέων, φθηνότερων φαρμάκων, ο ΕΟΦ δεν θα μπορεί να τα ελέγξει και να χαθεί η υψηλή ποιότητα που απολαμβάνουμε;

Ο ΕΟΦ παίρνει τις βιοϊσοδυναμικές μελέτες που έχουν γίνει στις άλλες χώρες, στο Βέλγιο, για παράδειγμα, στην Ισπανία κλπ, και λέει ότι «εφόσον εκεί έχουν γίνει οι κατάλληλοι έλεγχοι, δεν έχουμε λόγους να μην τα εγκρίνουμε». Και σωστό είναι αυτό. Όμως, εγώ αμφισβητώ αν αυτό θα εξακολουθήσει να υφίσταται από εδώ και πέρα, όταν εν ονόματι του φθηνότερου φαρμάκου θα έρχεται ο κάθε ένας να φέρνει φάρμακα από οπουδήποτε με πλαστά πολλές φορές δικαιολογητικά.

Από τι χώρες φοβάστε ότι θα είναι τα φάρμακα αυτά;

Δεν θέλω να τρομοκρατήσω τον κόσμο μιλώντας για χώρες. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν γενόσημα που προέρχονται από την Κίνα, πολύ γνωστά –δεν θα πω ονόματα, αλλά είναι πολύ γνωστά. Ένα, για παράδειγμα, πολύ γνωστό, έρχεται εδώ σε μεγάλες ποσότητες από την Κίνα και συσκευάζεται στην Πάτρα. Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τις χώρες προέλευσης. Θα πρέπει όμως να φοβόμαστε ότι εν ονόματι του οικονομικά φθηνότερου θα έλθουν και φάρμακα που δεν θα ανταποκρίνονται στα ποιοτικά μας στάνταρ. Γιατί το προσόν του, για να εισαχθεί αυτό το φάρμακο, θα είναι μόνο η τιμή του και όχι η ποιότητα.

Δηλαδή μαζί με τα «καλά», θα μας περάσουν και «κακά» κάποιοι μεγαλοεισαγωγείς;

Βεβαίως. Όταν θα γίνονται οι διαγωνισμοί και το κάθε Ταμείο θα ορίζει ότι θα πρέπει να χορηγείται το τάδε φάρμακο επειδή είναι το φθηνότερο, τα υπόλοιπα δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. Σιγά σιγά αυτά θα φύγουν από την αγορά. Θα μείνει μόνο ένα, και θα έχουμε δημιουργήσει έναν κολοσσό. Μετά θα αυξήσει την τιμή του. Θα έχει γίνει μονοπώλιο.
Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει μια εταιρεία να έχει κατορθώσει να ελέγξει όλη την αγορά...
Θα σας το πω ως εξής: Φάρμακο που δεν συνταγογραφείται, παύει να υφίσταται. Με την σημερινή οικονομική δυσπραγία στην Ελλάδα, όταν μπορείς να αγοράσεις ένα υπερτασικό, για παράδειγμα, σχεδόν δωρεάν μέσω του Ταμείου σου, δεν θα δώσεις τα 30 ευρώ για ένα άλλο καλύτερο, άλλης εταιρείας. Η πείρα έχει δείξει ότι τα περισσότερα φάρμακα που αποσύρθηκαν από την αγορά, δεν αποσύρθηκαν επειδή δεν ήταν καλά, αλλά επειδή δεν συνταγογραφούνταν. Άλλο είναι ένα εργοστάσιο να παράγει 1 εκατομμύριο κουτιά του τάδε φαρμάκου και άλλο να παράγει 10.000. Το 90% των φαρμάκων που αποσύρονται από την αγορά, λοιπόν, αποσύρονται για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Άρα μιλάμε και για ένα μεγάλο πλήγμα που θα δεχτεί και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Δεν το συζητώ. Πριν από λίγο μιλούσα με τον κ. Κωλέτη, τον Πρόεδρο της ΠΕΦ, ακριβώς γι' αυτό το πρόβλημα. Έχουμε την καλύτερη φαρμακοβιομηχανία. Αν δεν την προσέξουμε, θα διαλυθεί. Και δεν είναι μόνο ότι θα πάνε σπίτια τους οι χιλιάδες εργαζόμενοι. Το μεγάλο θέμα είναι ότι καταστρέφουμε το «διαμάντι» μας. Τα δικά μας φάρμακα γίνονται ανάρπαστα σε άλλες χώρες. Μιλούσα με ένα συνάδελφο στην Αλβανία και εκεί τα φάρμακά μας βρίσκονται στην κορυφή, όπως σχεδόν και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Υποψιάζεστε λοιπόν ότι όλο αυτό έχει γίνει και για το συμφέρον κάποιων;

Όχι απλά υποψιάζομαι. Θα το πω καθαρά και ας με καλέσει ο Εισαγγελέας. Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Θα σας πω ένα στοιχείο: Πριν από δύο χρόνια, επί Κυβερνήσεως Παπανδρέου, όταν ο ίδιος ήταν και Υπουργός Εξωτερικών, έκανε μια συμφωνία με το Ισραήλ για τα Superpharm, για τα φαρμακεία – αλυσίδες που είναι στον Καναδά, στο Ισραήλ και την Πολωνία. Δεν μπορούσαν όμως να μπουν στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει ιδιοκτησιακό καθεστώς που να το επιτρέπει. Ο νόμος απαγορεύει την αλυσίδα φαρμακείων. Δεν επιτρέπεται και πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Ήθελαν λοιπόν να μπουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Γιατί έχουμε γίνει πειραματόζωα.
Ψάχνοντας λοιπόν να βρω στοιχεία για την εταιρεία αυτή, είδα ότι είναι καναδοϊσραηλινών συμφερόντων. Και προχθές άκουσα τον κ. Λοβέρδο να μιλάει ειδικά για το Ισραήλ -ότι δεν έχουμε σκοπό να φέρουμε φάρμακα από εκεί. Και απόρησα. Γιατί ακουγόντουσαν πολλά για διάφορες χώρες του Τρίτου Κόσμου, για το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, αλλά δεν είχε πει κανείς για το Ισραήλ... Έτσι μπήκανε ψύλλοι στ' αυτιά μου.
Βλέποντας όλη αυτήν την διαδικασία, ανακαλύπτω ότι πίσω από την εταιρεία αυτή, την Superpharm, βρίσκεται μία άλλη μεγάλη εταιρεία –αλλά δεν θα σας πω το όνομά της, γιατί δεν μπορώ να δώσω όρκο για την πιστότητα των πληροφοριών μου, κι εγώ με πάσα επιφύλαξη τις μεταφέρω- η οποία κάνει φασόν φάρμακα σε Τρίτες Χώρες με πάρα πολύ χαμηλές τιμές.
Αυτό με θορύβησε. Γιατί υπάρχει το άρθρο στο νομοσχέδιο που λέει ότι θα επιλέγεται το φθηνότερο φάρμακο. Αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά, εγώ, χωρίς να είμαι επαΐων, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Εγώ, λοιπόν, θέλω διαβεβαιώσεις ότι αν έλθει ένα πολύ φθηνό φάρμακο στην ελληνική αγορά θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο και να έχει την αξία που έχει το πρωτότυπο. Πιστοποιημένο όχι μόνο με χαρτιά. Να έχει γίνει έλεγχος. Να είναι πιστοποιημένο με μελέτες βιοϊσοδυναμίας. Οπουδήποτε κι αν έχουν γίνει αυτές.

Ως φαρμακοποιός, την ευθύνη να δίνετε αυτό το φάρμακο πώς την αντιμετωπίζετε;

Ο φαρμακοποιός είναι επιστήμονας. Μπορούμε να κρίνουμε ποιο φάρμακο να χορηγήσουμε. Και όποιος φαρμακοποιός δεν θέλει να έχει την ευθύνη, να πάει σπίτι του. Δεν είμαστε διαχειριστές συνταγών, γνωρίζουμε το αντικείμενό μας και μπορούμε, αν για παράδειγμα έχει έλλειψη το ένα φάρμακο, να χορηγήσουμε το άλλο. Δεν θέλουμε όμως να έχουμε την ευθύνη να δίνουμε ένα φάρμακο που δεν έχει ελεγχθεί επαρκώς.
------------------------------
newsbomb.gr

Τα made in India φάρμακα μειώνουν το προσδόκιμο ζωής!

Ποιες είναι οι πέντε πολυεθνικές που περιμένουν στη γωνία για να πάρουν όλη την αγορά γενοσήμων εν μια νυκτί!

Η σπουδή της κυβέρνησης σε θέματα υγειονομικής υφής και ειδικά των φαρμάκων, απειλούν να γυρίσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη στη δεκαετία του '60 και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.
Η σύγκρουση φυσικά που γίνεται δήθεν στο όνομα των επιταγών της τρόικας, έχει και κάποιο σκοπό. Την πίτα των 5 – 6 δισ. ευρώ που είναι πλέον οι φαρμακευτικές πωλήσεις.
Η κυβέρνηση με επικίνδυνους ελιγμούς οδηγεί τους Έλληνες ασθενείς να πίνουν φάρμακα από την Ινδία και το Μπαγκλαντές.
Περιμένουν στη γωνία οι πολυεθνικές
Πέντε ξένες εταιρείες γενόσημων, η Actavis από την Ισλανδία, η Mylan και η Watson από τις ΗΠΑ, η Teva από το Ισραήλ και η Ranbaxy από την Ινδία, με την συμπαράσταση της τρόικας και ορισμένων ελληνικών ΜΜΕ περιμένουν στη γωνία την απόφαση για «συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία» και την επιλογή του φθηνότερου φαρμάκου για να μπουν στην αγορά των γενόσημων στην Ελλάδα και να αρπάξουν κομμάτι από την πίτα.
Από την άλλη οι ελληνικές εταιρείες φαρμάκων προσπαθούν με νύχια και με δόντια να βρουν λύσεις, ώστε να μην αναγκαστούν να διώξουν τους χιλιάδες υπαλλήλους που έχουν.

Τα μαζεύουν από την Ελλάδα οι πολυεθνικές
Οι συνεχείς μειώσεις τιμών, οι καθυστερήσεις στην εισαγωγή νέων φαρμάκων και τα χρέη δισεκατομμυρίων από τα νοσοκομεία , οδηγούν τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να αναχωρήσουν και να αναζητήσουν αλλού πρόσφορο έδαφος για επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Μικρότερο το προσδόκιμο ζωής
Την ίδια ώρα οι ασφαλισμένοι που οι μισθοί τους μειώνονται συνεχώς, αγκομαχούν βλέποντας τη φαρμακευτική δαπάνη να μεταφέρεται για μια ακόμα φορά στην πλάτη τους.

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα δεν θα ξεπερνά τα 23 ευρώ το μήνα κατά κεφαλήν, δηλαδή 276 ευρώ το χρόνο.

Το ποσό αυτό αποσπά την Ελλάδα από τις χώρες με προσδόκιμο επιβίωσης τα 80+ χρόνια και μας φέρνει στην ομάδα των χωρών με προσδόκιμο ζωής τα 70 -75 χρόνια, μαζί με την Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία, λίγο πιο πάνω δηλαδή από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Επίθεση ΚΚΕ στο "κίνημα της πατάτας" - Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ

ΑΣΕ ΜΑΣ "ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ" (ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΤΟΜΩΜΕΝΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ) ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΤΑΤΙΤΣΑ ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΠΡΟΤΟΥ ΕΛΘΗΣ ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ!
ΕΝΘΥΜΟΥΜΕΘΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΩΛΟΥΣΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΑ ΟΥΡΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ! ΕΝΤΥΠΩΣΙ ΤΟΥ ΕΝΕΠΟΙΗΣΕ ΜΙΑ ΛΕΠΤΗ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΘΛΙΜΜΕΝΟ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΠΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ! ΛΟΙΠΟΝ, ΜΟΛΙΣ ΕΦΘΑΣΕ Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ, Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΡΟΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΓΡΑΦΗ "ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΕΛΟΣ"! ΩΡΑΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!
--------------------------------

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012 -- ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Επίθεση ΚΚΕ στο "κίνημα της πατάτας"

Σκληρή κριτική στο κίνημα της φθηνής πατάτας από το ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας" σε βάρος του λαού.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι πρόκειται για κόλπο εφάμιλλο των προσφορών στα σούπερ μάρκετ και προσθέτει ότι η ακρίβεια οφείλεται στα μονοπώλια και τις ληστρικές τιμές που επιβάλλουν.

Χαρακτηρίζει το "κίνημα της πατάτας" αντίστοιχο με το "κίνημα της πλατείας, που σύμφωνα με το ΚΚΕ είχαν ως στόχο.....

τον αποπροσανατολισμό και την εξαπάτηση του κόσμου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ


"Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.


Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.


Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.


Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει.


Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών.


Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ.


Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων - καταναλωτών.


Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός. Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.


Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει".

Στα ύψη οι τιμές στα σουπερμάρκετ παρά τις μειώσεις μισθών

 
Στα ύψη οι τιμές στα σουπερμάρκετ παρά τις μειώσεις μισθών
Οι προσφορές στα σουπερμάρκετ δεν αρκούν για να ανακόψουν την ακρίβεια και οι καταναλωτές σφίγγουν το ζωνάρι
Τη στιγμή που η χώρα βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, η ανεργία καλπάζει, οι μισθοί μειώνονται και η καταναλωτική δύναμη συρρικνώνεται, η ακρίβεια στο καλάθι της νοικοκυράς, παρά τις προσφορές στα τρόφιμα και στα προϊόντα σουπερμάρκετ, καλά κρατεί. Σύμφωνα τόσο με τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου όσο και με αυτά του ΚΕΠΚΑ (Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή), την τελευταία διετία της κρίσης καταγράφονται σημαντικές αυξήσεις τιμών σε πολλά βασικά είδη διατροφής, όπως λαχανικά, γάλα, ζάχαρη, αλεύρι, ενώ οι μειώσεις είναι ελάχιστες και μικρές. 
 
«Στην Ελλάδα δεν έχουμε παραγωγή, ο ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι υψηλότερος σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ η ελληνική αγορά σουπερμάρκετ είναι πολύ μικρή σε σχέση με άλλες αλυσίδες μεγάλων χωρών, οπότε οι πολυεθνικές έχουν διαφορετικές τιμές» αναφέρει ο κ. Γ. Δουκίδης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Μάνατζμεντ και Ηλεκτρονικού Εμπορίου, προσπαθώντας να εξηγήσει την ακρίβεια που έχουν να αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά στην κρίση, και προσθέτει πως «αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθεια στην Ελλάδα, η οποία επηρεάζει σημαντικά την τελική τιμή του προϊόντος, φθάνει το 70%, ο ΦΠΑ το 15% και το υπόλοιπο 15% αφορά τα έξοδα του λιανεμπορίου». 
 
Οσον αφορά την προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα τρόφιμα που γίνεται τελευταία, αναφέρει ότι «οι μειώσεις είναι μικρές γιατί ανέβηκαν οι πρώτες ύλες παγκοσμίως κατά 20%-80% το 2011, το κόστος των logistics στην Ελλάδα αγγίζει το 20% και επιβαρύνει τα προϊόντα, ενώ είναι υψηλό το κόστος μεταφοράς των προϊόντων». 
 
Για τις τιμές στα τρόφιμα ο κ. Ν. Τσεμπερλίδης, πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ, αναφέρει ότι στην Ελλάδα λίγες πολυεθνικές ελέγχουν το λιανεμπόριο και επιβάλλουν τις πολιτικές που θέλουν, ενώ πωλούν τα ίδια προϊόντα φθηνότερα σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Προσθέτει ακόμη ότι «τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ακολουθούν το παιχνίδι των τιμών του ηγέτη, με αποτέλεσμα ακόμη και αυτά να είναι ακριβά. Η μάχη με τα επώνυμα προϊόντα και την ακρίβεια πρέπει να κερδηθεί για να επωφεληθούν οι καταναλωτές και να ενισχυθεί η ελληνική ανταγωνιστικότητα». 
 
Ενα άλλο σημείο που χρήζει προσοχής, σύμφωνα με τον κ. Τσεμπερλίδη, είναι το γεγονός ότι «τα σουπερμάρκετ προχωρούν σε προσφορές προϊόντων και όχι σε πραγματικές μειώσεις τιμών, διότι οι προσφορές διαρκούν ένα χρονικό διάστημα και μετά επανέρχονται οι κανονικές τιμές. Παρ' όλο που υπάρχει μια τάση για μικρές μειώσεις στα τρόφιμα, στην ουσία οι τιμές δεν έχουν εκλογικευθεί, διότι τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα είναι πολύ ακριβά και γιατί το πολιτικό σύστημα δεν συγκρούεται με τα οικονομικά συμφέροντα».
Η συμπεριφορά των καταναλωτών συμβάλλει, σύμφωνα με την ψυχολόγο-σύμβουλο καριέρας κυρία Ελισάβετ Γεωργίου, στη διαμόρφωση των τιμών. Οσο οι καταναλωτές μαζεύονται εκτιμά ότι οι τιμές θα συγκρατηθούν και ενδέχεται να υποχωρήσουν. «Οι οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας και η ραγδαία αύξηση της ανεργίας έχουν επηρεάσει σε όλα τα επίπεδα τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Η ανασφάλεια για το μέλλον και τη διατήρηση του εισοδήματος έχει άμεσο αντίκτυπο στην καταναλωτική συμπεριφορά. Είτε λόγω πραγματικής ανάγκης είτε για προληπτικούς λόγους οι καταναλωτές θέτουν προτεραιότητες στις αγορές τους και τις περιορίζουν στις απολύτως απαραίτητες» καταλήγει.

Πέρες: «Το Ισραήλ θα νικήσει το διαβολικό Ιράν»





Πέρες: «Το Ισραήλ θα νικήσει το διαβολικό Ιράν»

«Το Ιράν χρηματοδοτεί την τρομοκρατία»

Πέρες: «Το Ισραήλ θα νικήσει το διαβολικό Ιράν»
4/3/2012
 
Λάβρος κατά του Ιράν, εμφανίστηκε ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες, διαβεβαιώνοντας ότι το Ισραήλ «θα νικήσει» εάν αναγκαστεί ν' αντιμετωπίσει το «διαβολικό, σκληρό και ηθικά διεφθαρμένο» ιρανικό καθεστώς, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε φιλοϊσραηλινό λόμπι στην Ουάσινγκτον.
«Η ειρήνη είναι πάντα η επιλογή που προτιμούμε, όμως εάν αναγκαστούμε να πολεμήσουμε, πιστέψτε με: θα νικήσουμε», υπογράμμισε ο Πέρες, μιλώντας στην Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημόσιων Υποθέσεων (Aipac).
Το ιρανικό καθεστώς «βασίζεται στην καταστροφή, είναι προσβολή προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», σημείωσε ο πρόεδρος του Ισραήλ. «Το Ιράν είναι το κέντρο, ο προστάτης και ο χρηματοδότης της τρομοκρατίας στον κόσμο. Το Ιράν είναι ένας κίνδυνος για όλο τον κόσμο», επεσήμανε.
«Απειλεί τόσο το Βερολίνο όσο και τη Μαδρίτη, τόσο το Νέο Δελχί όσο και τη Μπανγκόκ. Όχι μόνο το Ισραήλ», συνέχισε ο Πέρες.
«Η φιλοδοξία του Ιράν είναι να ελέγξει τη Μέση Ανατολή, έτσι θα μπορέσει να ελέγξει το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας. Πρέπει να το σταματήσουμε και θα το σταματήσουμε», υπογράμμισε ο ισραηλινός πρόεδρος που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «διεξάγει μία παγκόσμια, περίπλοκη και αποφασιστική πολιτική επιβάλλοντας οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις στο Ιράν. Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει αφήσει να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν να γίνει μία πυρηνική δύναμη», δήλωσε ο Πέρες και κατέληξε: «Όλες οι πιθανότητες είναι στο τραπέζι».
---------------------------------