Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Ιουλίου 2012

Hγέτης-ικέτης: "Σταματήστε να δηλώνετε ότι θα μας βγάλετε από το ευρώ"!

Hγέτης-ικέτης: "Σταματήστε να δηλώνετε ότι θα μας βγάλετε από το ευρώ"!


 Άμεση πρωτοβουλία για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και τροποποίηση όσων ισχύουν για τη βουλευτική ασυλία, μέτρα υπέρ των μισθωτών και συνταξιούχων, αποδοχή του Μνημονίου ως έχει και προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης σε δεύτερο χρόνο και απόρριψη οποιασδήποτε προσπάθειας να αλλάξει κάτι τώρα, ειδικά με μονομερείς ενέργειες, ήταν τα βασικά σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή.

Ήταν σαφές το μήνυμα ότι θα εφαρμόσει ως έχει το Μνημόνιο και .... "βλέπουμε".
Δήλωσε ότι θα επιζητήσει συνεννόηση με τους εταίρους μας, αλλά εξέφρασε και παράπονο κατώ των ξένων ηγετών όπως ο Β.Σόϊμπλε, η Α.Μέρκελ, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας κλπ που "κάθε τρεις και λίγο" απειλούν να βγάλουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Χαρακτήρισε "υπονόμευση" αυτές τις θέσεις που δεν αναγνωρίζουν την προσπάθεια του ελληνικού λαού.
Είναι εντυπωσιακό το ότι αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα. Είναι αντιληπτό το πρόβλημα που δημιουργούν οι διάφοροι απίθανοι υπουργο-πρωθυπουργοί της ευρωζώνης με τις δηλώσεις τους, αλλά με το να αναγνωρίσει δημοσίως το πρόβλημα απλώς το επέτεινε, εκτιμούμε. Φάνηκε ηγέτης-ικέτης.
Τι θα κάνει αν αύριο επαναληφθούν (που θα επαναληφθούν, το μόνο βέβαιο) αυτές οι δηλώσεις; Θα φανεί ότι τον περιφρονούν, ότι δεν λογαριάζουν την έκκλησή του...
Εν συνεχέια υποστήριξε ακόμα ότι θα επισπευσθούν οι διαδικασίες συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, ότιν θα ξεκινήσουν οι αποκρατικοποιήσει (αυτό το ακούμε από τους πολιτικούς μας από το 1990!)  ότι θα περιοριστεί το δημόσιο, η γραφειοκρατία κλπ.
Μίλησε και για την προσωπική περιπέτεια υγείας του και γενικά προσπάθησε να δώσει έναν νέο αέρα στην διακυβέρνηση της χώρας παό την τρικομματική κυβέρνηση που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα συνοχής.

Η ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ήταν μικρότερη απ' ό,τι συνηθίζεται καθώς ο κ. Σαμαράς παρότι επέστρεψε στα καθήκοντά του είναι σε ανάρρωση και υπό την διαρκή παρακολούθηση των ιατρών του.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η Ελλάδα όμως μπορεί να πετύχει» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο Α. Σαμαράς, ο οποίος όπως είπε θα μιλήσει χωρίς περιστροφές, υποσχέσεις και υπεκφυγές.

Ας σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του χαιρέτησε το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μιλώντας μάλιστα για κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, με στόχο όπως είπε να βγει η χώρα από την κρίση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΣΥΡΙΖΑ για προγαμματικές Α.Σαμαρά: "Σαν Παπαδήμος χωρίς το ΛΑΟΣ"!


Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι προγραμματικές δηλώσεις του 
πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό επαναδιαπραγμάτευση, αλλά προωθούν τη σκληρή εφαρμογή του μνημονίου. Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί οργανική συνέχεια της κυβέρνησης Παπαδήμου. Το μόνο που άλλαξε, είναι ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Α.Σαμαράς: "Ποια ανακήρυξη ΑΟΖ; Είμαστε απροετοίμαστοι για ανακήρυξη ΑΟΖ"!

Α.Σαμαράς: "Ποια ανακήρυξη ΑΟΖ; Είμαστε απροετοίμαστοι για ανακήρυξη ΑΟΖ"!


Επιβεβαιώνοντας απόλυτα τις πληροφορίες του defencent.gr, o πρωθυπουργός Α.Σαμαράς πριν λίγο από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της ανάνγωσης των προγραμματικών δηλώσεων, ουσιαστικά δήλωσε την αναβολή οποιασδήποτε κίνησης προς την πλευρά ανακήρυξης της ΑΟΖ, κάτι που προεκλογικά είχε κάνει "σημαία", μιλώντας για άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ.
Σήμερα μίλησε απλά για "Συστηματική προετοιμασία για την ανακήρυξη μελλοντικά της ΑΟΖ" που σημαίνει ότι αυτή η "προετοιμασία" μπορεί να διαρκέσει .... ποιος ξέρει πόσο! Ίσως όσο και η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια που βέβαια παραμένει "αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας". Που σημαίνει ότι τώρα - κατά τον Α.Σαμαρά - είμαστε απροετοίμαστοι για ανακήρυξη ΑΟΖ
Το defencenet.gr δεν διαφωνεί με τη νυν θέση του Α.Σαμαρά: Δεν είμαστε έτοιμοι για ανακήρυξη ΑΟΖ, δεν έχουμε την απαραίτηη ένοπλη ισχύ, ούτε τις συμμαχίες που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε κάτι τέοιο.
Χώρα της οποίας οι πολιτικοί δεν διαθέτουν ούτε καύσιμα για τα μαχητικά της, πόσο μάλλον τα κατάλληλα εργαλεία για την άμυνά της δεν μπορεί απέναντι σε έναν εχθρό που υπερξοπλίζεται να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις. Όσο και αν "πονάει", αυτή είναι η αλήθεια.
Πρώτα όπλα, μετά ΑΟΖ.
Υπάρχει βέβαια και ο δρόμος του συμβιβασμού και το μοίρασμα της ελληνικής περιουσίας με τον πειρατή της περιοχής, την Τουρκία. Είναι μία επιλογή που έχει προταθεί στον Α.Σαμαρά.
Αυτό που διαφωνούμε κάθετα και για το οποίο "κακίζουμε" τον Α.Σαμαρά είναι ότι είχε "φλομώσει" στο ψέμα (και...) για το θέμα της ΑΟΖ τους Έλληνες πατριώτες (γιατί αυτοί συγκινούνται με το θέμα αυτό) προεκλογικά. Δεν είναι σωστό κ.πρωθυπουργέ να παίζουμε με την ψυχή και τον πόθο των πατριωτών...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΧΟΜΕ  ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟ
http://hercolano6.blogspot.gr/
ΚΑΙ ΣΤΟ
http://hercolano2.blogspot.gr/
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΕΔΩ, ΟΘΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΕΛΙΔΩΝ ΔΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣΘΕ!
------------------------

Eπειδή είναι πολύ "δημοκράτες" εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσουν όταν μιλήσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος


Κι όμως είναι πολύ "δημοκράτες"! Ακολουθούν ακριβώς (όσο τους παίρνει βέβαια) τα διδάγματα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ!
--------------
Eπειδή είναι πολύ "δημοκράτες" εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσουν όταν μιλήσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος

«Θερμό» επεισόδιο αναμένεται να εκτυλιχθεί στην Βουλή όταν ανέβει στο βήμα για να τοποθετηθεί επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή που ο κ. Μιχαλολιάκος θα ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, θα αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Μάλιστα η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, παρόντος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΜΕΣΑ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ!


Επιθέσεις Αριστερών & Πακιστανών κατά ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012 - 00:32
Για πρώτη φορά στην νεότερη ελληνική πολιτική ιστορία ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα συντάχθηκαν με ... Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς, Αφγανούς και λοιπούς λαθρομετανάστες (και λέμε λαθρομετανάστες γιατί είναι βέβαιο ότι ουδείς από αυτούς ήρθε νόμιμα στην Ελλάδα έστω και αν κάποιοι νομιμοποιήθηκαν εν συνεχεία) κατά έτερου ελληνικού κοινοβουλευτικού κόμματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς  (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ), λειτουργώντας σαφώς αντιδημοκρατικά διοργάνωσαν πριν λίγο συλλαλητήριο στη Νίκαια, εναντίον του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και απαιτούσαν (οι λαθρομετανάστες!) να κλείσουν τα γραφεία του κόμματος στην περιοχή!
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ! ΜΑΣ ΛΕΓΕΙ ΑΝ ΘΑΜΑΣΤΕ ΝΕΟΝΑΖΙ ή ΟΧΙ!
ΑΙ ΡΕ! ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥΧΕΙΣ! ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΑΔΙΚΟ! ΑΦΟΥ ΣΕ ΦΕΡΑΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΠΟΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΗΤΩΡΑ! ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ @@@@ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙΣ!
Βέβαια η συγκέντρωση κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία (ούτε καν 200 άτομα) και η συγκέντρωση πολιτών που διοργάνωσε ο Λαϊκός Σύνδεσμος ήταν τριπλάσια σε μέγεθος από αυτή των ΣΥΡΙΖΑ, λαθρομεταναστών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. Τα μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου κατάφεραν να προστατέψουν τελικά τα γραφεία τους, καθώς ο όγκος τους δε επέτρεψε σε κανέναν να τα πλησιάσει.
Λαθρομετανάστες επιτέθηκαν σε πολίτες της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής, αλλα χάρη στην επέμβαση της ομάδας περιφρούρησης του κόμματος δεν επεκτάθηκαν τα επεισόδια.
Χαρακτηριστικό είναι ότι έφτασε να κάνει δήλωση κατά του ελληνικού κόμματος που συγκέντρωσε το 7% των ψήφων και είναι στο Κοινοβούλιο και ο ... πρόεδρος της κοινότητας των Πακιστανών στην Ελλάδα!

Αραγε μπορεί να σωθεί η χώρα;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αραγε μπορεί να σωθεί η χώρα;
Της Ζέζας Ζήκου
Διαλυμένα νοσοκομεία, απλήρωτοι γιατροί, χρεοκοπημένα ταμεία, κατάρρευση της κατανάλωσης, υψηλοί φόροι, αδυναμία δανεισμού και φόβος για το αύριο έχουν δημιουργήσει συνθήκες απελπισίας στους πολίτες. Η κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι τραγική. Η αγορά έχει διαλυθεί, με τις περισσότερες επιχειρήσεις να απειλούνται με πολλά λουκέτα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Για όλους εμάς που ζούμε τη σκληρή πραγματικότητα. Αλλά όχι μόνο! «Η κατάσταση είναι κρίσιμη για την ελληνική οικονομία» προειδοποίησε χθες από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο επικεφαλής της task force Χορστ Ράιχενμπαχ.
Για εκείνους που ακόμη τρέφουν αυταπάτες και για όσους αρχίζουν σιγά σιγά να συνειδητοποιούν τη ζοφερή αλήθεια: πως έχουν ακόμη μπροστά τους πολλά χρόνια λιτότητας, καθώς οι περικοπές των μισθών και η συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών δεν φαίνεται να τους βγάζουν από την κρίση, αυτό που ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν χαρακτηρίζει «αυταπάτη της λιτότητας». Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα καθυστερούν όλα τα μέτρα που αφορούν την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Αραγε η χώρα μπορεί να σωθεί; Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (task force) στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ στην ομιλία του για την ελληνική οικονομία είπε ότι «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις που θα φέρουν αποτελέσματα αύριο, ακόμη και με τις μεταρρυθμίσεις η επιτυχία δεν είναι απόλυτη εάν δεν τύχουν σωστής διαχείρισης τα οικονομικά». Και υπογράμμισε ότι έχουν ληφθεί πολλά μέτρα από την Ε.Ε. για να στηριχθεί η Ελλάδα και για να αρθεί το πρόβλημα πρόσβασης σε κονδύλια. Για τον λόγο αυτό επεσήμανε ότι τα μέτρα που θα προτείνει τους επόμενους μήνες η Ομάδα Δράσης πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Ο ίδιος χαρακτήρισε, επίσης, πολύ σημαντικές τις ιδιωτικοποιήσεις για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας. Σημείωσε δε ότι περιμένει η νέα κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που θα ξεκλειδώσουν την ανάπτυξη.
Για τη διαχείριση των εσόδων, είπε, ότι τα τελευταία δύο χρόνια καταβάλλεται κοινή προσπάθεια με το ΔΝΤ για τη συλλογή των φόρων, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων Δανών, Ολλανδών και Γάλλων. Υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή Βρετανών και Γερμανών τεχνοκρατών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία με την Ελβετία. Για τον δημόσιο τομέα είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από τον ΟΟΣΑ αλλά και από τους Γάλλους εμπειρογνώμονες να υπάρξει διυπουργική δομή για γρήγορη λήψη αποφάσεων, κάτι που εξετάζεται από την ελληνική κυβέρνηση. Για τη βελτίωση των εξαγωγών έχει ήδη υποβληθεί από τον Απρίλιο έκθεση για τις διοικητικές πολυπλοκότητες, ιδιαίτερα στα σύνορα και στα τελωνεία. Στόχος είναι να μειωθούν οι άδειες και τα πιστοποιητικά από εκατοντάδες που είναι σήμερα σε λίγες δεκάδες μέσα στο επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, καταφθάνει στην Ελλάδα εντός του μήνα πολυμελής ομάδα τεχνοκρατών από την Ολλανδία, για να δώσουν τις συμβουλές τους για τον καλύτερο τρόπο δόμησης των εξαγωγών.
Ομως, το 30% των καταστημάτων στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους είναι κλειστά, ενώ ώς το τέλος του 2012 τουλάχιστον 225.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες εκτιμάται ότι θα βάλουν λουκέτο. Ο Ελληνας άρχισε να αλλάζει, από ανάγκη ή άμυνα, ως προς την καταναλωτική συμπεριφορά και τις εξόδους του, και αυτή είναι μια σοβαρή μεταβολή. Ομως η πιο βαθιά μεταστροφή έχει να κάνει μάλλον με ένα αίσθημα κενού, ματαιότητας, ότι δεν έχει τίποτα να περιμένει ή περιμένει τα χειρότερα.
Παλαιότερα, μέσα στην ασθματική καθημερινότητα, βρισκόμασταν συνεχώς έξω από τον εαυτό μας, χαμένοι σε μια διαρκή, χρήσιμη ή και άσκοπη κινητικότητα. Χίλια πράγματα απαιτούσαν ταυτόχρονα την προσοχή μας και την απορροφούσαν στιγμιαία, αποσπασματικά, οι ώρες κυλούσαν γρήγορα, εξανεμίζονταν. Σήμερα οι μέρες αγωνίας μετρούν πλέον αλλιώς τον διεσταλμένο, βασανιστικό χρόνο. Χίλια πράγματα μας τρομάζουν, αφήνοντας μια ανησυχητική αίσθηση ανασφάλειας, σύγχυσης, απώλειας. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα άλλαξε ριζικά ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το μέλλον - μια μαύρη κουρτίνα (παλαιότερα ο κόσμος έβλεπε σταθερά προς τα εμπρός ελπίζοντας πάντα σε κάτι καλύτερο, ακόμη και μέσα στην πιο βαριά δυστυχία ανέμενε ένα αύριο φωτεινότερο). Το σοκ είναι ισχυρό. Αντιφατικές οι έντονες εσωτερικές αντιδράσεις.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ: "ΚΙ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ...θα αφεθούν ελεύθεροι... ΚΑΙ ΠΑΛΙ"


 
Εξαφάνιση Μαζιώτη-Ρούπα: φόβοι της αστυνομίας για 4ο αντάρτικο πόλης
«Δεν έγινε "μάθημα" η υπόθεση Χριστόφορου Μαρίνου» λένε στην ΕΛ.ΑΣ
«Φοβόμαστε ότι σύντομα ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφος του, αν δεν συλληφθούν, θα δημιουργήσουν μία νέα ένοπλη ομάδα που θα προχωρεί σε συχνές επιθέσεις, με αφορμή την οικονομική κρίση. Εκτιμούμε ότι ήδη έχουν προετοιμασθεί και θα βρουν πρόσφορο έδαφος λόγω της σημερινής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης. Ισως αυτόν τον καιρό δημιουργείται ο 4ος κύκλος του ελληνικού αντάρτικου πόλης. Πρέπει να έχουν φύγει, από το σπίτι που έμεναν στα Εξάρχεια, πριν από δέκα ημέρες και ίσως σχεδίαζαν πολύ καιρό αυτή την ενέργειά τους. Στην περίπτωση της εξαφάνισής τους η ΕΛ.ΑΣ δεν διδάχθηκε τίποτα από την περίπτωση του αναρχικού Χριστόφορου Μαρίνου (κατηγορήθηκε για συμπλοκή στην Καλογρέζα το 1987), ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος, λόγω παρέλευσης 18μηνου στις αρχές του 1989, και εξαφανίσθηκε. Βρέθηκε περίπου 2,5 χρονια αργότερα -τον Ιούλιο του 1991- στην Βουδαπέστη, από κλιμάκιο Ελλήνων αξιωματικών και της CIA, από την παρακολούθηση ενός τηλεφωνήματος _από περίπτερο_ που έκανε μια φίλη του. Τότε είχε αποφασισθεί να υπάρχει αυστηρή επιτήρηση των υπόπτων κατηγορούμενων-αντεξουσιαστών για ένοπλες επιθέσεις. Ομως κάτι τέτοιο εγκαταλείφθηκε και αποδείχθηκε ανέφικτο. Δεν μπορεί να υπάρχει παρουσία δεκάδων αστυνομικών στην περιοχή των Εξαρχείων για να επιτηρούν 13 κατηγορούμενους για συμμετοχή σε ένοπλες επιθέσεις που έχουν αφεθεί, την τελευταία διετία, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ομως ακόμη και αν εντοπισθεί ο Μαζιώτης και η σύντροφος του Πόλα Ρούπα θα κατηγορηθούν για το πλημμέλημα της παραβίασης των όρων προφυλάκισης και λόγω πάλι του 18μηνου θα αφεθούν ελεύθεροι...».
Σε αυτή την εκτίμηση προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα» ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης των Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα οι οποίοι κατηγορούνται ως ηγετικά μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», που προχώρησε σε περίπου 20 ένοπλες επιθέσεις την περίοδο 2004-2010 και συνελήφθησαν ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Τα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για την εξαφάνιση των δύο υποδίκων ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, την δυσφορία τους έχουν εκφράσει και αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την Μ. Βρετανία.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν ότι «αν αναλύσει κάποιος τις προσωπικές επιλογές και την δράση του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του, θα αντιληφθεί ότι θα επιμείνει στην συνέχιση της ένοπλης δράσης». Αλλωστε είναι γνωστό στις Αρχές η ευχέρεια του Μαζιώτη να βρίσκει κρυψώνες, να χρησιμοποιεί πλαστές ταυτότητες και να εξαϋλώνει τα ίχνη του.
Επισήμως την έρευνα για τον εντοπισμό των δύο άφαντων κατηγορούμενων για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», πραγματοποιεί το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλεια Αττικής που έχει την σχετική αρμοδιότητα. Ομως η εξαφάνιση των Μαζιώτη και Ρούπα έχει σημάνει συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και στην ΕΥΠ. Κρίσιμη θεωρείται η μαρτυρία ιδιώτη που φέρεται να φιλοξενούσε στα Εξάρχεια τους δυο αναζητούμενους. Ερευνες πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Μεσσηνία, Κύθηρα, Μαγνησία, Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη, όπου στο παρελθόν έδινε παρόν ο Νίκος Μαζιώτης. Ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε προκύψει από παλαιότερες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο Νίκος Μαζιώτης είχε ταξιδέψει στο παρελθόν στην Ιταλία, στο Μεξικό και σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων για να εντοπισθεί το «στίγμα» των δύο εξαφανισθέντων. Σημειώνεται ότι η δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα» θα συνεχιστεί κανονικά με ωσεί παρόντες τους δύο αναζητούμενους. Σύμφωνα με νομικούς η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τον Οκτώβριο.

Σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του ΑΤ Εξαρχείων
Με απόφαση του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων.
Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»  Ν.Μαζιώτης και Π.Ρούπα δεν εμφανίστηκαν στο Τμήμα βάσει των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.
Παράλληλα, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια διατάχθηκε ΕΔΕ.[ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΠΛΕΟΝ ΑΣΤΕΙΟΤΗΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ 18ΜΗΝΟΥ, ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΕ-ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ]
Για το θέμα, η «Δράση» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:

«Έντονη ανησυχία υπάρχει για την πιθανή εξαφάνιση των Μαζιώτη και Ρούπα. Ελάχιστοι όμως ανησυχούν για το γεγονός ότι παρήλθαν 18 μήνες και οι ελληνικές δικαστικές αρχές δεν κατάφεραν να δικάσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να κυκλοφορούν νομίμως ελεύθεροι.
» Πομφόλυγες λοιπόν οι βαρύγδουπες κατά καιρούς κυβερνητικές εξαγγελίες αλλά και οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει προς τη διεθνή κοινότητα. Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα κινείται με εξαιρετικά αργούς γραφειοκρατικούς ρυθμούς αδιαφορώντας για τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της μη απονομής της.»

"ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ", ΜΟΝΟΝ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ!!!


 
Νέος Κόσμος: Αγνωστοι πυροβόλησαν και έριξαν χειροβομβίδα σε περιπολικό
Οταν αστυνομικοί επιχείρησαν να τους ελέγξουν - Δεν υπάρχουν τραυματίες
Tρεις άγνωστοι πυροβόλησαν και έριξαν χειροβομβίδα σε περιπολικό στη διασταύρωση των οδών Αγκύλης και Χατζημιχάλη στον Νέο Κόσμο, τα ξημερώματα της Παρασκευής, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Όπως έγινε γνωστό στις 4:20 τα ξημερώματα στη διασταύρωση των οδών Αγκύλης και Λασσάνη στην ίδια περιοχή, το πλήρωμα διερχόμενου περιπολικού εντόπισε τρία άτομα τα οποία κρίθηκαν ύποπτα. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους ελέγξουν και τότε οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη και τότε τα άτομα αυτά άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών ενώ έριξαν και μια χειροβομβίδα που εξερράγη, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε παρακείμενα οχήματα.

Τελικά οι δράστες κατάφεραν να εξαφανιστούν και αναζητούνται. 

H οικογένεια Ρότσιλντ και η οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας

H οικογένεια Ρότσιλντ και η οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας

Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Οι δηµιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νοµισµατικού συστήµατος της χώρας, συνιδρυτές και βασικοί µέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας για δεκαετίες, µεγαλοµέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας, µέχρι πρόσφατα σύµβουλοι του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις. Αν νοµίζετε πως δεν έχουν συµµετοχή σε όσα συµβαίνουν στην εποχή µας στην Ελλάδα, πλανάστε…

Αδυτό τους είναι οι κρύπτες του χρυσού και των νοµισµάτων, αλλά κανείς δεν θα τους συναντήσει δίπλα του παρόλο που συχνά θα αισθανθεί να παγώνει η ζωή του από τις αποφάσεις που αυτοί παίρνουν, ερήµην όλων µας!

Πολλοί τους θεωρούν κάτι σαν… χρηµατοπιστωτικά βαµπίρ, πλάσµατα απροσπέλαστα από τους «κοινούς θνητούς», ίσως διαφορετικά σε όλα από εµάς, µεταλλαγµένα από τη δύναµη που τους δίνει ένας απίστευτος πλούτος: είναι οι Ρότσιλντ, ίσως οι µόνοι αληθινοί βασιλιάδες σε αυτόν τον πλανήτη!

Εκείνο που οι Έλληνες δεν έχουν προσέξει είναι ότι στην Πανεπιστηµίου υπάρχει όντως ένα δηµιουργηµένο από εκείνους άδυτο και κανείς δεν ξέρει όσους έχουν δικαιώµατα αποφάσεων σε αυτό. Η πρόσβαση είναι σχεδόν απαγορευµένη, ενώ µέσα σε αυτή τη στηµένη στην άσφαλτο καθεδρική του θεού του πλούτου κρύβονται όσα όλοι εµείς αποκαλούµε χρήµα, οφειλές, πιστώσεις, υλικές αξίες, χρεόγραφα ή ακόµη και χρυσάφι –κανείς δεν ξέρει πόσο κάθε φορά και πότε όλα αυτά µεγαλώνουν ή χάνουν µέρος της αξίας τους. Πρόκειται για το µυστικό των µυστικών του κόσµου του χρήµατος και µύστες τους είναι άνθρωποι σαν και εµάς, που όµως η ιδιότητα «εκπρόσωποι συµφερόντων Ρότσιλντ» που επιµελώς κρύβουν, τους καθιστά αυτοµάτως µέλη ενός ιερατείου για το οποίο κανείς δεν ξέρει µέχρι πού φθάνει η αλήθεια για αυτούς και πού αρχίζει το ψέµα ή ο µύθος, που και αυτός έχει… αντίκρισµα αφού εξυπηρετεί την ανάγκη της επιβολής του δέους «άµα τη εµφανίσει» κάποιας υπογραφής ή «εντολής» των Ρότσιλντ!

Οι αµύητοι ας µην εισέλθουν…

Ένα ποσοστό πτώσης της τάξης του 50%, περίπου, του Γενικού Δείκτη του Χρηµατιστηρίου στους τελευταίους µήνες, όσο και, κυρίως, η τεράστια αρνητική απόκλισή του από τις διεθνείς αγορές µετοχών, που έχει φτάσει να παρουσιάζει τη µεγαλύτερη αρνητική συσχέτιση µε βασικούς δείκτες όπως ο S&P 500, από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 οφείλεται σε έναν «άγνωστο πόλεµο»!

Η Neuberger Berman είναι µια από τις εταιρείες που έπαιξαν το ρόλο εµπροσθοφυλακής στη χρηµατιστηριακή επίθεση εναντίον του ΧΑ και καταλυτικό ρόλο στην πτώση του ελληνικού χρηµατιστηρίου, πουλώντας 1,7 εκατοµµύρια µετοχές της Εθνικής Τράπεζας –τη µετοχή µε τη µεγαλύτερη βαρύτητα στο ΓΔ– στο τελευταίο τρίµηνο του έτους.

Ο νυν πρόεδρός της ήταν κατά δαιµονική σύµπτωση πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τµήµατος της Lehman Brothers, πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τµήµατος της Goldman Sachs και στενό συγγενικό πρόσωπο του τέως προέδρου των ΗΠΑ George Bush. Εκείνο που ενοποιεί όλα αυτά, όµως, είναι πως η συγκεκριµένη εταιρεία έχει ιδρυθεί από ένα µέλος της οικογένειας Rothschild, της µεγαλύτερης δυναστείας του χρήµατος στον κόσµο.
Ένας κάποιος µυστήριος και µυστηριακός στην έκφραση των σκέψεών του τύπος, ο Nathaniel Rothschild, τον Φεβρουάριο του 2010 υποστήριξε µε δηλώσεις του στη «Les Echos» πως η ελληνική και η ευρωπαϊκή κρίση δηµιουργούν «πολλή φασαρία για το τίποτα» και ότι στην πραγµατικότητα τον καταλυτικό ρόλο στη δηµιουργία της έπαιξαν οι κερδοσκόποι και όχι τα πραγµατικά οικονοµικά προβλήµατα.

Κάτι θα ήξερε. Όπως εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραµµές µπορεί να είστε µηχανικός, οικονοµολόγος, γιατρός, υπάλληλος ή έµπορος, και εγώ που τις γράφω δηµοσιογράφος, έτσι αυτός που δήλωσε όλα αυτά µπορεί να τα στηρίζει όχι σε καµία απόδειξη αλλά µόνο και µόνο στην αναγγελία του ονόµατός του: δεν χρειάζεται σαν όλους εµάς κάποια ιδιότητα, αρκεί που είναι ένας… Ρότσιλντ!
-- «Ο ρόλος των κερδοσκόπων στην ελληνική κρίση ήταν πολύ πολύ µεγάλος», είπε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι «όλα έγιναν πολύ εύκολα για τους κερδοσκόπους αν αναλογιστούµε ότι το πρωτογενές έλλειµµα της Ευρώπης δεν είναι άσχηµο συγκρινόµενο µε αυτό των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και άλλων κρατών». Ο Nathaniel Rothschild ξέρει τι λέει για τα οικονοµικά προβλήµατα της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Ελλάδας, αλλά και για το ρόλο των κερδοσκόπων στη δηµιουργία της τεχνητής ελληνικής και στη συνέχεια ευρωπαϊκής κρίσης. Είναι ένας Ρότσιλντ, άλλωστε…

Ο Οίκος, αυτό που εµείς λέµε οικογένεια, έχει τη µεγαλύτερη παράδοση στον κόσµο στο εµπόριο χρέους, έχοντας χρηµατοδοτήσει δεκάδες κράτη για περισσότερα από 200 χρόνια, ενώ αποτελεί τη µεγαλύτερη τραπεζική δυναστεία διεθνώς µε ανυπολόγιστη περιουσία και αµέτρητες «εµπλοκές» σε χρηµατιστηριακές και χρηµατοπιστωτικές κρίσεις.

Πολύ αποκαλυπτικά, η «Chicago Evening American» στις 3 Δεκεµβρίου 1923 είχε γράψει σχετικά: «Οι Rothschilds µπορούν να ξεκινήσουν ή να εµποδίσουν πολέµους. Ο λόγος τους µπορεί να δηµιουργήσει ή να διαλύσει αυτοκρατορίες.»
Η New York Evening Post στις 22 Ιουλίου 1924 είχε επίσης γράψει: «Ο Κάιζερ έπρεπε να συµβουλευτεί έναν Rothschild προκειµένου να µάθει αν µπορεί να κάνει πόλεµο ή όχι. Ένας άλλος Rothschild σήκωσε όλο το βάρος της διαµάχης που οδήγησε στην κατάρρευση του Ναπολέοντα».

Η οικογένεια Rothschild είναι στο τιµόνι του µεγαλύτερου διεθνούς δικτύου εξόρυξης και εµπορίας χρυσού, διαµαντιών, πολύτιµων λίθων και µετάλλων, µέσα από εταιρείες όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto κ.λπ., ενώ είναι από τις ισχυρότερες οικογένειες της βιοµηχανίας πετρελαίου.
Οι Rothschilds εισήγαγαν τον υπολογισµό της spot τιµής του χρυσού στο χρηµατιστήριο του Λονδίνου και ήταν υπεύθυνοι για τη συγκεκριµένη διαδικασία καθηµερινά από το 1919 µέχρι το 2004, όταν τοποθέτησαν ως αντικαταστάτη τους την Barclays, εταιρεία µε την οποία έχουν ισχυρούς δεσµούς.

Σύµφωνα µε υπολογισµούς αναλυτών για τα έσοδα της δυναστείας Rothschild το 2001, δηλαδή τον τζίρο τους από τόκους δανείων (έτσι αnποδίδονται µε τραπεζικούς όρους τα όνειρα πολιτών και κρατών) που είχαν πουλήσει, το ποσό ξεπερνούσε τα 5 δισ. δολάρια ηµερησίως. Τότε το παγκόσµιο κρατικό χρέος υπολογίζονταν κοντά στα 10 τρισ. δολάρια ενώ σήµερα αγγίζει τα 40 τρισ.

Τα δάνεια Rothschild ήταν από τα πρώτα και µεγαλύτερα που έλαβε το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος µετά το 1821, ενώ οι Rothschild είναι οι δηµιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νοµισµατικού συστήµατος της Ελλάδας, καθώς υπήρξαν βασικοί χρηµατοδότες, συνιδρυτές και µεγαλοµέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, µέσα από την οποία εισήγαγαν το κλασµατικό αποθεµατικό / κεντρικό τραπεζικό σύστηµα στη χώρα, παρέχοντας στην ΕΤΕ την άδεια να τυπώνει χρήµα χωρίς αντίκρισµα, ένα ποσοστό του οποίου ανήκε στους ίδιους. Ο ρόλος των Rothschild στην Ελλάδα υπήρξε από τότε και είναι ακόµη εξαιρετικά σηµαντικός, και αυτό κάνει τις συµπτώσεις ακόµη πιο ενδιαφέρουσες. Έχοντας τον νοµισµατικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήµατος στην Ελλάδα στα χέρια τους, µπόρεσαν να παίξουν κύριο ρόλο, σε βάθος χρόνου, στην έκδοση δανείων για τη δηµιουργία έργων υποδοµής, ενώ δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και δεκάδες βιοµηχανίες.

Μέχρι του σηµείου όπου τα στοιχεία γίνονται ασαφή, παρέµεναν βασικοί µέτοχοι της ΕΤΕ µέσω πολλών εταιρειών (µια εκ των οποίων είναι η περιβόητη Neuberger Berman), αλλά και οι πιθανότεροι µεγαλοµέτοχοι της ιδρυθείσας στην πορεία Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία πήρε το ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας από την ΕΤΕ.
Το γεγονός πως η Neuberger Berman πρωταγωνίστησε στην πτώση της ΕΤΕ στο κρίσιµο τελευταίο τρίµηνο του 2009 και φυσικά είναι συµφερόντων Rothschild, αποτελεί µια πολύ ενδιαφέρουσα, αξιοπερίεργη αλλά και παράδοξη, στατιστικά, σύµπτωση. Δεν είναι, όµως, η µοναδική.
Η N.M. Rothschild & Sons υπήρξε σύµβουλος του ελληνικού κράτους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Δηµόσιας Επιχείρησης Αερίου, σύµβουλος της Cosmote, των ΕΛΠΕ, της Τράπεζας Εγνατία, της Γενικής Τράπεζας, της Μυτιληναίος, της Eurobank και δεκάδων άλλων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ,
Οι Ρότσιλντ...

• Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρότσιλντ ήταν τα πρώτα και από τα µεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα µετά το 1821.

• Ήταν οι δηµιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νοµισµατικού συστήµατος της Ελλάδας.

• Ήταν βασικοί χρηµατοδότες, συνιδρυτές και µεγαλοµέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).

• Εξέδιδαν δάνεια για τη δηµιουργία έργων υποδοµής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιοµηχανίες. Έχοντας τον νοµισµατικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήµατος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δύο επίπεδα.

• Παρέµειναν βασικοί µέτοχοι της ΕΤΕ µέσω πολλών εταιρειών (όπως της Neuberger Berman).

• Είναι µεγαλοµέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας (η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα).

• Η N. M. Rothschild & Sons ήταν µέχρι πρόσφατα σύµβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις (της ΔΕΗ και της Δηµόσιας Επιχείρησης Αερίου), και σύµβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα (Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank κ.ά.)


ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Μια µικρή εβραϊκή κοινότητα, αποτελούµενη από έναν περιορισµένο αριθµό εβραϊκών οικογενειών από τη Γερµανία, ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα µετά την ανακήρυξή της ως πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Ελλάδας το 1834. Ανάµεσά τους και ο χρηµατιστής Μαξ ντε Ρότσιλντ, ο οποίος συµµετείχε στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα. Μέσω της Δούκισσας της Πλακεντίας αποκτήθηκε µια µεγάλη έκταση για την ανέγερση της Συναγωγής (1843). Η Δούκισσα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1831 και ανέπτυξε µέσω της µελέτης της Βίβλου µια βαθιά συµπάθεια για τον Ιουδαϊσµό. Το 1847 οι ελληνικές Αρχές απαγόρευσαν τη δηµόσια περιφορά του οµοιώµατος του Ιούδα του Ισκαριώτη για να µην προσβληθεί ο βαρόνος ντε Ρότσιλντ, ο οποίος βρισκόταν τότε στην Αθήνα. Σε αντίποινα, ένα µέρος του πλήθους έκαψε την κατοικία του Ισραηλίτη Δαυίδ Πατσίφικο, Βρετανού υπηκόου και επίτιµου προξένου της Πορτογαλίας. Η βρετανική κυβέρνηση απαίτησε την καταβολή αποζηµίωσης και, τελικά, ο υπουργός Εξωτερικών λόρδος Πάλµερστον απέκλεισε το 1850 µε αγγλικά πλοία το λιµάνι του Πειραιά. Το 1852 η Δηµοτική Αρχή αποποιήθηκε τη δωρεά της Δούκισσας της Πλακεντίας για ανέγερση Συναγωγής. Αργότερα, τον Ιανουάριο του 1897, ο Φερδινάνδος Ρότσιλντ πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη µε το σκάφος του, σταµάτησε στη Χαλκίδα και συνάντησε εκπροσώπους της Εβραϊκής Κοινότητας, οι οποίοι του έθεσαν τα οικονοµικά κυρίως προβλήµατα που αντιµετώπιζε η Κοινότητα. Ο βαρόνος ανταποκρίθηκε άµεσα στην έκκληση της Κοινότητας προσφέροντας οικονοµική ενίσχυση στις πολυµελείς οικογένειες που είχαν µείνει άστεγες λόγω του καταστροφικού σεισµού που είχε χτυπήσει την πόλη πριν από δυόµισι χρόνια. Επίσης, συνέβαλε οικονοµικά στην κατασκευή ενός τοίχου περιµετρικά στο εβραϊκό νεκροταφείο της Χαλκίδας.

Ο βαρόνος Φερδινάνδος Ρότσιλντ, µεταξύ άλλων επαφών που είχε, συνάντησε και τον υπουργό Ι. Κωλέττη για θέµατα που αφορούσαν στην Εβραϊκή Κοινότητα.

Στη συνέχεια ο βαρόνος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, όπου ασχολήθηκε µε επιχειρηµατικές δραστηριότητες, καλλιεργώντας παράλληλα στενούς δεσµούς µε τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης.

Για τη σηµαντική προσφορά της οικογένειας Ρότσιλντ στην εβραϊκή ζωή της Ελλάδας, οι Κοινότητες της Αθήνας και της Χαλκίδας, στις αναµνηστικές µαρµάρινες πλάκες όπου αναγράφονται τα ονόµατα των µεγάλων ευεργετών, αναφέρουν και το όνοµα της οικογένειας Ρότσιλντ. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωριστεί ότι οι δεσµοί µελών της οικογένειας Ρότσιλντ µε τους Εβραίους της Ελλάδας υπάρχουν από τα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Σε όλη την Ευρώπη µέλη της οικογένειας υποστήριζαν των αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, τόσο οικονοµικά όσο και ηθικά, χρησιµοποιώντας την πολιτική καθώς και την κοινωνική τους επιρροή στους διπλωµατικούς κύκλους της Ευρώπης.

Ωστόσο αξίζει να υπενθυµίσουµε ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (και καθόλου τυχαία όχι… Ελληνική Εθνική Τράπεζα), ιδρύθηκε το 1841 και ήταν εξαρχής ιδιωτική τράπεζα, η οποία είχε το προνόµιο της έκδοσης του χρήµατος στην Ελλάδα µέχρι το 1928, όταν µια άλλη ιδιωτική Τράπεζα, η «Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος», πήρε τα προνόµια . Και πάλι, όχι τυχαία…

Για όσους δεν κατάλαβαν ακόµη, ισχύει το «Δώσε µου τον έλεγχο των χρηµάτων ενός έθνους και δεν µε νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόµους», όπως έλεγε τον 18ο αιώνα ο Μάγιερ Άµσκελ Ροτσιλντ, µέλος της γνωστής οικογένειας βεβαίως βεβαίως, η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη γέννηση του παγκόσµιου χρηµατοπιστωτικού συστήµατος.Οι Ρότσιλντ συµµετείχαν στο κονσόρτσιουµ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατηµένη Ελλάδα το 1824, ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς µετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841. Ο χρηµατιστής Μαξ ντε Ρότσιλντ ήταν µεταξύ των Εβραίων που εγκαταστάθηκαν από τη Γερµανία στην Ελλάδα µετά το 1834 και την ανακήρυξη της Αθήνας ως πρωτεύουσας του ανεξάρτητου κράτους, συµµετείχε µάλιστα στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα, ενώ το 1890 ένας ακόµη Ρότσιλντ, ο Κάρολος, διετέλεσε πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας εδώ. Όταν ελλείψει αρσενικού διαδόχου ο οίκος της Φρανκφούρτης έκλεισε τις πόρτες του, τίποτε δεν τελείωσε. Το 1989 επέστρεψε ξανά, χάρη στον βρετανικό επενδυτικό βραχίονα και τα ελβετικά της υποκαταστήµατα. Από τα τέλη του 19ου αιώνα, η οικογένεια διατηρεί ένα χαµηλό δηµόσιο προφίλ.

Αναφέρεται συχνά ότι η «οικογένεια εξαιτίας της δύναµης που απέκτησε αποτέλεσε πολλές φορές θέµα έρευνας και σχολιασµού, ενώ το όνοµα “Ρότσιλντ” πρωταγωνιστεί και σε πολλές συνωµοσιολογικές αναφορές».

Για τον γράφοντα αυτά δεν ισχύουν. Είναι κάτι πολύ πιο... δύσκολο να εξηγηθεί ή να περιγραφεί µε όρους της δικής µας καθηµερινότητας.

Κάτι πιο φοβερό από όσα κατανοούµε µε τις προσλαµβάνουσες και τις εµπειρίες µας. Είναι απλώς Ρότσιλντ! pressing.gr

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

SOS-ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Προκαλούν Εμφύλιο: Επιθέσεις Αριστερών & Πακιστανών κατά Λαϊκού Συνδέσμου!


Για πρώτη φορά στην νεότερη ελληνική πολιτική ιστορία ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα συντάχθηκαν με ... Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς, Αφγανούς και λοιπούς λαθρομετανάστες (και λέμε λαθρομετανάστες γιατί είναι βέβαιο ότι ουδείς από αυτούς ήρθε νόμιμα στην Ελλάδα έστω και αν κάποιοι νομιμοποιήθηκαν εν συνεχεία) κατά έτερου ελληνικού κοινοβουλευτικού κόμματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς  (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ), λειτουργώντας σαφώς αντιδημοκρατικά διοργάνωσαν πριν λίγο συλλαλητήριο στη Νίκαια, εναντίον του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και απαιτούσαν (οι λαθρομετανάστες!) να κλείσουν τα γραφεία του κόμματος στην περιοχή!
Βέβαια η συγκέντρωση κατέληξε σε παταγώdη αποτυχία (ούτε καν 200 άτομα) και οι αντισυγκέντρωση πολιτών που διοργάνωσε ο Λαϊκός Σύνδεσμος ήταν τριπλάσια σε μέγεθος από αυτή των ΣΥΡΙΖΑ, λαθρομεταναστών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. Τα μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου κατάφεραν να προσττέψουν τελικα τα γραφεία τους, καθώς ο όγκος τους δε επέτρεψε σε κανέναν να τα πλησιάσει.
Να πούμε και να υπογραμμίσουμε ότι τα ίδια ακριβώς θα γράφαμε αν η Χρυσή Αυγή ζητούσε να κλείσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή του ΚΚΕ σε μια περιοχή.
Το αν το ΚΚΕ λατρεύει τον σφαγέα Στάλιν και είναι κατά του κοινοβουλευτισμού ή αν ο ΣΥΡΙΖΑ περιθάλπτει κουκουλοφόρους και εξτρεμιστές, αυτά είναι ζητήματα που θα τα κρίνουν οι πολίτες στις εκλογές και από την στιγμή που ένα κόμμα είναι νόμιμο και ειδικά με την ψήφο του ελληνικού λαού αντιπροσωπεύονται στην Βουλή, όλες οι άλλες ενέργειες που καταδικάζουν την ύπαρξή του, είναι απλά φασισμός/σταλινισμός/ναζισμός. Μα μία λέξη ολοκληρωτισμός.
Κανείς δεν δικαιούται σε μία δημοκρατία να ζητεί να μην εξασκούνται νόμιμα δικαιώματα από νόμιμους πολιτικούς σχηματισμούς και με ευάριθμη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. 

Στην συγκεκριμένη συγκέντρωση, λαθρομετανάστες επιτέθηκαν σε πολίτες της ης Χρυσής Αυγής, αλλα χάρη στην επέμβαση της ομάδας περιφρούρησης του κόμματος δεν επεκτάθηκαν τα επεισόδια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έφτασε να κάνει δήλωση κατά του ελληνικού κόμματος που συγκέντρωσε το 7% των ψήφων και είναι στο Κοινοβούλιο και ο ... πρόεδρος της κοινότητας των Πακιστανών στην Ελλάδα!

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ.Ταβέντ Ασλάμ πρόεδρος της κοινότητας των Πακιστανών στην Ελλάδα, «Οι Πακιστανοί δεν προστατεύονται από την Αστυνομία. Θέλω να καταγγείλω τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία. Υπάρχει στήριξη από την Αστυνομία στα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Σήμερα υπάρχουν εδώ εκατοντάδες αστυνομικοί. Οταν χτυπάνε τους μετανάστες, που είναι η αστυνομία; Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους Αριστερούς που είναι πάντα δίπλα μας».
Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, ο Πακιστανός ζητά από την ελληνική αστυνομία να παρέμβει και να καταστείλει τις δραστηριότητες ενός κόμματος, το οποίο εκπροσωπείται στην Βουλή για να μην ενοχλούνται οι ομοεθνείς του, τους οποίους εν πάση περιπτώσει ουδείς ενοχλεί (και δεν πρέπει να ενοχλεί...) αν δεν κάνουν κάτι παράνομο ή δεν βρίσκονται παράνομα στην χώρα!
Αλλά τί παράδειγμα να πάρουν οι Πακιστανο-αφγανοί και λοιποί συμπαρομαρτούντες όταν το πολιτικό κατεστημένο ενοχλείται από την παρουσία ριζοσπαστικών δεξιών δυνάμεων στο ελληνικό Κοινοβούλιο και δεν μπορεί να αποδεχθεί ούτε καν την βούληση του ελληνικού λαού;
Σε ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ρέπει να προστατεύσουμε το δικαίωμά μας να λέμε την γνώμη μας μέσα στην ίδια την πατρίδα μας για όλα αυτά που μας πληγώνουν και καλούμε τους πάντες να προστατέψουν τα γραφεία μας σε όλα τα μέρη της Ελλάδας". 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr