Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

22 Απριλίου 2012

Γαλλικές εκλογές: 20% η Μαρίν Λεπέν!

Γαλλικές εκλογές - 34% των ψήφων: Ολαντ 27%-Σαρκοζί 26,6%-Λεπέν 19,9%
Εκπληξη το πολύ μεγάλο ποσοστό της ακροδεξιάς υποψηφίου

Το σκηνικό μιας αμφίρροπης προεδρικής μονομαχίας μεταξύ του Φρανσουά Ολάντ και του Νικολά Σαρκοζί συνθέτουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας. Ο Σοσιαλιστής υποψήφιος έρχεται πρώτος με 27,%, ακολουθεί ο Νικολά Σαρκοζί 26,6% και την έκπληξη των εκλογών κάνει η Μαρίν Λεπέν με ένα ισχυρό 19,9% που μπορεί να καθορίσει την έκβαση της προεδρικής μάχης της 6ης Μαΐου. Ο Ζαν Λυκ-Μελανσόν της Αριστεράς περιορίζεται σε ένα 10% και ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού αποσπά 9,2% με καταμετρημένο το 34% των ψήφων.

Η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς εξωστρακίζει στην τέταρτη θέση τον Ζαν-Λυκ Μελασόν, ξεπερνώντας κατά πολύ το στόχο που είχε θέσει: να ξεπεράσει το ποσοστό του 16,8% που οδήγησε εν μέσω υψηλής αποχής τον πατέρα της και ιστορικό ηγέτη του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν στο δεύτερο γύρο στις προεδρικές εκλογές του 2002.
Η ίδια έχει δηλώσει ότι εν όψει της 6ης Μαΐου δεν πρόκειται να δώσει γραμμή στους ψηφοφόρους της, οι οποίοι παραδοσιακά μεν ψηφίζουν τη δεξιά, όχι όμως όλοι καθώς πολλοί προτιμούν την αποχή, ενώ σε αυτές τις εκλογές θεωρείται ότι κάποιοι ίσως «πορευτούν» και προς τον Ολάντ.


Ο υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλιστών έχει εγγυημένη τη στήριξη του Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο οποίος είχε ήδη δηλώσει ότι θα στηρίξει τον Φρανσουά Ολάντ στο δεύτερο γύρο, και αφότου έκλεισαν οι κάλπες κάλεσε στη συγκρότηση μετώπου κατά του Νικολά Σαρκοζί.

Για «τρομερή αποκήρυξη» έκανε λόγο το Σοσιαλιστικό Κόμμα ενόσω έφθαναν τα πρώτα αποτελέσματα για τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ στον πρώτο γύρο και οι υποστηρικτές του πανηγύριζαν. Ο Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να απευθυνθεί στο γαλλικό λαό από την Τιλ.

Στην πλατεία Στάλιγκραντ πλησίον του κτιρίου που στεγάζεται το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει δώσει το δικό του ραντεβού με τους ψηφοφόρους ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν του Αριστερού Μετώπου, ακολουθώντας την πάγια τακτική του για υπαίθριες συγκεντρώσεις.

Αίνιγμα αποτελεί προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν οι ψηφοφόροι του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού, ο οποίος έχει αποφύγει να τοποθετηθεί για το δεύτερο γύρο με τους αναλυτές να αναφέρουν πως βολιδοσκοπεί από ποια πλευρά μπορεί να αποκομίσει περισσότερα.

Οι προεδρικές εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες τόσο για τους Γάλλους, γεγονός που αποδεικνύεται από το υψηλό ποσοστό συμμετοχής που ξεπέρασε το 80%, καθώς και για το σύνολο της Ευρώπης καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή της σύνθεσης του πολιτικού σκηνικού εν μέσω της σαρωτικής οικονομικής κρίσης.

Το σύνολο των exit poll που δημοσιοποιήθηκαν πριν την επίσημη ροή αποτελεσμάτων έδωσε στον Φρανσουά Ολάντ τη νίκη στον πρώτο γύρο με ποσοστό κυμαινόμενο μεταξύ του 28,4% και του 29,3%. Ανάμεσα στο 25,5% και το 27% ήταν το ποσοστό του Νικολά Σαρκοζί.

Για την Μαρίν Λεπέν οι προβλέψεις των exit poll φθάνουν μέχρι το 20%. Στο 11,7% ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, 8,5% για τον Φρανσουά Μπαϊρού και μόλις 2% για την Ευά Ζολί των Οικολόγων, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde που βασίζεται σε μετρήσεις των Ipsos, Logica Business Consulting, France 2, France 3, France Inter, France Info, Le Point και της ίδιας.

-------------------------------
ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΕ Ο GUARDIAN:

French presidential election: Hollande on top but Le Pen delivers record result!

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ - Εκλογές - τομή στη ζωή όλων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Εκλογές - τομή στη ζωή όλων
22/4/2012
 
Στα δύο χρόνια του μνημονίου οι εργαζόμενοι έχουν χάσει το 1/3 του εισοδήματός τους, η ανεργία σκαρφάλωσε στο 21,8%, το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση για τέταρτη συνεχή χρονιά, με το έλλειμμα στο 7,2% του ΑΕΠ!
Οι μισθοί έχουν πέσει κατά 40% ή και περισσότερο και οι τιμές προσδοκάται ότι θα μειωθούν λιγότερο από... 1%!
 -------------------
Ζωτικής σημασίας για το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων Ελλήνων θα είναι το αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής. Ο κυρίαρχος λαός καλείται να αποφασίσει αν επιθυμεί τη συνέχιση της εφαρμοζόμενης πολιτικής του μνημονίου, που τον εξοντώνει οικονομικά, ή αν τάσσεται υπέρ της ανατροπής της. Το τίμημα θα είναι βαρύτατο σε οποιαδήποτε επιλογή. Το δικαίωμα της επιλογής όμως ανήκει αποκλειστικά και κυρίαρχα στον ελληνικό λαό, ο οποίος άλλωστε θα υποστεί τις συνέπειες της απόφασής του. Το σημαντικότερο πάντως είναι ότι τώρα το εκλογικό σώμα δεν δικαιούται να επικαλεστεί οιαδήποτε δικαιολογία άγνοιας. Τα κόμματα έχουν χωριστεί καθαρά σε μνημονιακά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Ντόρα) και αντιμνημονιακά (όλα τα υπόλοιπα).
Εχει υποστεί στο πετσί του ο ελληνικός λαός την πολιτική του μνημονίου. Κανείς δεν δικαιούται να ισχυριστεί ότι ξεγελάστηκε ως προς την ουσία, τους στόχους και τις συνέπειές της. Ξέρει ότι αυτή η πολιτική τον φτωχαίνει ραγδαία. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΕΕ και το ΔΝΤ του λένε ότι αν θέλει να συνεχίσει να έχει ως νόμισμα το ευρώ, δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποδεχτεί να συνεχίσει να φτωχαίνει για πολλά χρόνια.
Οι μισθοί έχασαν 15% κατά μέσο όρο το 2011. Φέτος υπολογίζεται ότι οι μισθοί θα χάσουν τουλάχιστον 20% επιπλέον. Μέσα σε δύο χρόνια, δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα έχουν απολέσει το ένα τρίτο του εισοδήματός τους! Τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας δείχνουν μια δραματική τάση. Μέσα στο τελευταίο δίμηνο, και μόνο, έχουν υπογραφεί 58 επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας που προβλέπουν μειώσεις μισθών από 15% έως 35%. Επίσης, περίπου 18.000 άτομα έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας με περικοπές από 20% έως και 38%. Μέσα στο δίμηνο πάντα, περίπου 15.000 εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να στραφούν από την πλήρη στη μερική απασχόληση, χάνοντας σχεδόν τον μισό μισθό τους.
Καλπάζει η ανεργία. Από 15,1% που ήταν τον Ιανουάριο του 2011, εκτοξεύθηκε στο 21,8% τον Ιανουάριο του 2012. Οι άνεργοι έφτασαν το 1.100.000 άτομα. Τριπλασιάστηκαν (!) σε τρία χρόνια και σύντομα αναμένεται να ξεπεράσουν το ενάμισι εκατομμύριο. Τραγική η κατάσταση στους πολύ νέους έως 24 ετών. Το ποσοστό ανεργίας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ξεπέρασε το... 50,8% (!!!) βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ από 37,1% που ήταν τον Ιανουάριο του 2011. Η Ελλάδα στραγγαλίζει τους νέους της κατ' εντολήν του Μνημονίου.
Λιγότεροι οι εργαζόμενοι πλέον στην Ελλάδα από όσους δεν δουλεύουν! Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά - και προέρχονται από την ΕΛΣΤΑΤ. Τον Ιανουάριο οι απασχολούμενοι Ελληνες ήταν 3,9 εκατομμύρια. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (αυτοί δηλαδή που δεν εργάζονται και δεν αναζητούν εργασία γιατί είναι μαθητές, φοιτητές, νοικοκυρές, συνταξιούχοι κ.λπ.) ανερχόταν σε 3,3 εκατομμύρια άτομα. Αν στους τελευταίους προστεθούν και το 1,1 εκατομμύριο άνεργοι, έχουμε 3,9 εκ. που δουλεύουν και 4,4 εκατομμύρια που δεν δουλεύουν.
Μείωση του ΑΕΠ κατά 4,7% -δηλαδή βαθύτατη ύφεση- προβλέπει και για φέτος στη χώρα μας έκθεση του ΔΝΤ. Υφεση για τέταρτη συνεχή χρονιά. Μόνο σε εποχές πολέμων παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα. Ποτέ σε καιρό ειρήνης. Ανείπωτα βάσανα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ελλειμμα 7,2% του ΑΕΠ θα έχουμε φέτος κατά το ΔΝΤ - και να σκεφθεί κανείς ότι στην αρχή η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου μας έλεγε ότι στο τέλος του 2011 το έλλειμμα θα είχε πέσει κάτω από το 3%!
Παραμύθι η πτώση τιμών. Το ΔΝΤ προβλέπει αρνητικό πληθωρισμό μόλις... -0,5% φέτος και -0,3% το 2013. Πρόκειται για απερίγραπτη οικονομική γελοιότητα. Οι μισθοί δηλαδή θα έχουν πέσει 40% ή και περισσότερο και οι τιμές προσδοκάται ότι θα πέσουν λιγότερο από... 1%! Ποιον κοροϊδεύουν; Αυτό σημαίνει απλούστατα ότι οι Ελληνες θα γίνουν κατά 40% φτωχότεροι, τίποτε άλλο.
Μείωση μισθών 15% απαιτεί η ΕΕ στην τελευταία έκθεσή της - επιπλέον των μειώσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα! Σαφέστατη η διατύπωση: «Οπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος, τα μέτρα που θα απαιτηθούν για τη διόρθωση του κόστους εργασίας θα πρέπει... να έχουν ως στόχο τη μείωση του ονομαστικού κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά 15% την περίοδο 2012-2014», αναφέρει η Κομισιόν επί λέξει. Απορίες δεν υπάρχουν.

Πλήθος υποσχέσεων, με κάθε είδους φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και ανάπτυξη, από τον Αντώνη Σαμαρά

Πλήθος υποσχέσεων, με κάθε είδους φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και ανάπτυξη, από τον Αντώνη Σαμαρά
22-04-2012 14:25:51


Τα "έδωσε όλα", όσα μπορούσε τουλάχιστον κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας σήμερα στο Ζάππειο το πρόγραμμα της παράταξης με πλήθος φοροαπαλλαγών, σε ακίνητα, μισθωτούς, επιχειρήσεις, ΦΠΑ και εξαγγέλοντας παράλληλα, ότι στις επόμενες έξι εβδομάδες μετά τις εκλογές, θα παρουσιάσει τέσσερα νομοσχέδια: (1) Ένα για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα, (2) Ένα φορολογικό νομοσχέδιο για "πια απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα", (3) Ένα νομοσχέδιο για την περικοπή των δαπανών (4), Ένα πολύ-νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη "για να ξεκολλήσει η Οικονομία", όπως είπε...

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι «θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις, τα πολυτεκνικά επιδόματα και θα στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους» με ισοδύναμα μέτρα. Τέτοια είναι "η αύξηση του φόρου στα κέρδη από τα νέα ηλεκτρονικά παιγνίδια του ΟΠΑΠ και η μείωση ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ", είπε. Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς δεν είπε αν η τρόικα και οι δανειστές συμφωνούν με αυτό το πρόγραμμα ή με αυτά που τα κόμματα της κυβέρνησης Παπαδήμου έχουν δεσμευθεί ψηφίζοντας άλλωστε επακριβώς πλήθος δεσμεύσεων, δανειακών συμβάσεων και νόμων στη Βουλή, με το δεύτερο μνημόνιο. Επίσης δεν ξεκαθάρισε πως ακριβώς θα γίνουν όλα αυτά χωρίς συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ όπως επέμεινε, αφού τα ποσοστά της Νεας Δημοκρατίας, σαφώς και δεν επαρκούν.

Για τους δανειολήπτες υποσχέθηκε άμεση ανακούφιση με το ότι δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους !!! Είπε ότι οι ομολογιούχοι που έχασαν από το κούρεμα των ομολόγων πρέπει να αποζημιωθούν.Υποσχέθηκε και φθηνά δάνεια με επιδοτήσεις, μόλις υπάρξει ρευστότητα...

Ως προς το πού θα βρεθούν τα (14 δις ευρώ για την πρώτη διετία και συνολικά 25 δις ευρώ τα επόμενα χρόνια) περικοπών που θα χρειαστούν, είπε ότι αυτά θα προέλθουν κυρίως από την περικοπή της σπατάλης που υπάρχει παντού και δεσμεύτηκε "να κάνω τα πάντα", ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά. "Όχι ξανά μείωση μισθών,όχι νέοι φόροι,όχι νέα οριζόντια περικοπή στις συντάξεις,αλλά μείωση των απίστευτων σπαταλών του κράτους", είπε. Η εντύπωση όμως παρέμεινε ότι έχουν δοθεί πολλές υποσχέσεις που δεν συμβαδίζουν μεταξύ τους και ότι όλα αυτά είναι αντιφατικά..

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε χρονοδιάγραμμα μείωσης των φόρων, αρχής γενομένης με τη μείωση του φορολογικών συντελεστών των Νομικών Προσώπων στο 15%, καθώς και φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων, συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο, αύξηση των ποινών για όσους φοροδιαφεύγουν επιμελητηριακή πολιτική για τις εξαγωγές.

Προανήγγειλε φόρο νομιμοποίησης αυθαιρέτων υποσχόμενος οριστική "τακτοποίηση" αυθαιρέτων με χωροταξικό σχεδιασμό ώστε να είναι απόλυτα σύννομο και αντικατάσταση του λεγόμενου "χαρατσιού" με ένα ενιαίο νόμο για ακίνητη περιουσία όπως το ΕΤΑΚ, καθώς και μη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε και για διαρθρωτικές αλλαγές όπως χτύπημα της γραφειοκρατίας, μικρή κυβέρνηση 15 υπουργείων με στόχο τα 10 στην τετραετία, συνένωση υπηρεσιών του δημοσίου και αξιοποίηση των καλύτερων Ελλήνων.

Επίσης, μίλησε για έναν έκτακτο μηχανισμό από ειδικούς, που θα παρακολουθεί τι προχωράει και τι όχι με απευθείας λογοδοσία στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, καθώς και fast track για όλες τις σημαντικές επενδύσεις, με ειδική Υπηρεσία απεμπλοκής επενδύσεων.

Ως προς το θέμα της μείωσης των τιμών, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι πρώτος στόχος είναι να μικρύνουμε το χάος ανάμεσα στις τιμές των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι. "Θα εγκαινιάσουμε τα δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων και την ηλεκτρονική αγορά τους. Θα κάνουμε το αγρότη και τον κτηνοτρόφο επαγγελματία και επιχειρηματία. Με έμφαση στους κατ' αποκλειστικότητα αγρότες", είπε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Η γνώμη μας γιά το  ΠΑΣΟΚ συνάδει απολύτως με αυτήν του κ. Χρήστου Γιανναρά όπως την εκφράζει στην σημερινή (22-4-2012) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

''O κ. Eυάγγελος Bενιζέλος διετέλεσε υπουργός Eθνικής Aμυνας από τις 7.10.2009 ώς τις 16.6.2011. Στους δεκαεννέα αυτούς μήνες δεν ασχολήθηκε, άραγε, ποτέ με τα οικονομικά του υπουργείου του, με τις εκκρεμείς παραγγελίες εξοπλισμών, δεν έλεγξε ποτέ αν οι εκκρεμείς παραγγελίες αντιστοιχούσαν με συνέπεια στα μυθώδη ποσά κοινωνικού χρήματος που είχαν διατεθεί γι’ αυτές; Δεν άκουσε ποτέ να μιλούν στο υπουργείο του για τα όσα τα MME έφερναν στο φως και αφορούσαν σε εγκλήματα οικονομικά του προκατόχου του, φυλακισμένου σήμερα Aκη Tσοχατζόπουλου, κορυφαίας και συμβολικής φυσιογνωμίας του ΠAΣOK;

''Tα όσα η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε και οι δημοσιογραφικές αναλύσεις διασάφησαν συνιστούν όγκο τεκμηρίων που καθιστούν ένοχη τη σιωπή του κ. Bενιζέλου, συντρίβουν την αξιοπιστία του. Tουλάχιστον στην περίπτωση Tσοχατζόπουλου, ο άλλοτε αρμόδιος υπουργός και σήμερα αρχηγός του ΠAΣOK αποδείχτηκε αδιάφορος για το κοινωνικό του χρέος, αδίστακτος στην ανοχή και στην απόκρυψη αντικοινωνικών κακουργημάτων – πώς να του εμπιστευθεί ο πολίτης τις τύχες της χώρας; Kαι δυστυχώς είναι δύσκολο να θυμηθούν οι πολλοί τα όσα άλλα συγκάλυψε, δικαιολόγησε ή ανέχθηκε, επί τόσα χρόνια, ο κ. Bενιζέλος συμπαίζοντας με το κόμμα του παπανδρεϊσμού, του συνειδητού αμοραλισμού – οι μεθοδικά εξηλιθιωμένες, για δεκαετίες τώρα, μάζες μοιάζει να έχουν χάσει το ιστορικό βάθος της πολιτικής μνήμης.

''Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠAΣOK σε εξευτελιστική κατάρρευση, πολιτικά πια ανύπαρκτο. Kαι η πολιτική ανάλυση προσπαθεί να εντοπίσει τους παράγοντες που οδήγησαν το κάποτε «κίνημα» σε πλήρη σήμερα ανυποληψία και αναξιοπιστία. Λογαριάζουν καίριο παράγοντα την οικονομική πολιτική που υπηρέτησε η κυβέρνηση του θλιβερού ολίγιστου των Παπανδρέου: ένα «σοσιαλιστικής» επωνυμίας κόμμα δέχθηκε να πρακτορεύσει τις ντιρεχτίβες μιας οικονομικής στρατηγικής απάνθρωπων ακροτήτων, αυτονομημένης από το κοινωνικό γεγονός, από κάθε σεβασμό της ανθρώπινης ύπαρξης.

''Oμως το ΠAΣOK δεν ήταν απλώς ένα κόμμα, ήταν σύμπτωμα περιστασιακό μεν αλλά πραγματικά «πανελλήνιο»: ένα είδος έκρηξης, που έφερε στην επιφάνεια χρόνιες παθογένειες της ελλαδικής συλλογικότητας. Kυρίως την έκλειψη και απουσία άξονα κοινωνικής συνοχής των Eλληνώνυμων του βαλκανικού νότου, έκλειψη «νοήματος» της ελληνικότητας στο συγκεκριμένο παρόν, στις σημερινές ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες. Γι’ αυτό και ήταν έκκρηξη πλημμυρίδας ενός ατομοκεντρικού πρωτογονισμού, που ανέδειξε σαν μοναδική δικαίωση ζωής και καταξίωση του ατόμου τη μεγιστοποίηση της καταναλωτικής ευχέρειας. Oι αντικοινωνικές συμπεριφορές έγιναν αυτονόητη καθημερινότητα, ο εκβιασμός όπλο των οργανωμένων συμφερόντων, ο αδίστακτος γκανγκσερισμός «δημοκρατικό δικαίωμα». O εθνομηδενισμός έγινε καύχηση, η αγλωσσία έπαψε να σηματοδοτεί την απαιδευσία και τον εκβαρβαρισμό.

''Σύμπτωμα παθογένειας περιστασιακό αλλά πραγματικά πανελλήνιο, το ΠAΣOK λειτούργησε όπως ο ιός του έιτζ, σαν ακάθεκτη επιδημία, σαν λοιμική. Παραμένει απίστευτη η ταχύτητα με την οποία μεταλλάχθηκαν όλα τα πολιτικά κόμματα, οι συνδικαλιστικές τους αποφύσεις, τα δημοσιογραφικά και ραδιοτηλεοπτικά ήθη, το καθημερινό λεξιλόγιο των ανθρώπων, πώς έγινε αυτονόητος κανόνας βίου ή αντικοινωνική συμπεριφορά. Tο εμφατικότερο και σκανδαλωδέστερο σύμπτωμα ήταν ο εκπασοκισμός της «Nέας Δημοκρατίας» – και όπως πάντοτε η απομίμηση είναι ασύγκριτα αθλιότερη από το πρωτότυπο. Mε τον εκπασοκισμό της N.Δ. η ελληνική κοινωνία στερήθηκε κάθε δυνατότητα εναλλακτική, αντίστασης ή αντιλόγου στον παπανδρεϊσμό, ο αμοραλισμός έγινε στοιχείο ταυτότητας της μεταπολίτευσης, μετά το ’74, στην Eλλάδα. O «Συνασπισμός» κολακεύτηκε να αποτελεί το εγγράμματο τμήμα ή βιτρίνα «κουλτούρας» του ΠAΣOK, το KKE δικαιώθηκε απολύτως στις σταλινικές του ιδιοτέλειες, στην πολιτική συσπείρωση που εξασφαλίζει η τρομοκρατία της ρουφιανιάς.

''Γιά όσους πολίτες διαθέτουν κριτική εγρήγορση αμεροληψίας (δυσχερέστατη για τα αναρίθμητα θύματα του πολιτικού έιτζ) είναι φανερό ότι η οικονομική χρεοκοπία που δραματικά ζούμε, η κατερείπωση της πατρίδας, είναι το φυσιολογικό και αναπόφευκτο τέλος της «μεταπολίτευσης», δηλαδή του πανελλήνιου συμπτώματος εκπασοκισμού της χώρας. Kαθόλου τυχαία, στη χρεοκοπία μάς χειραγώγησε, με προγραμματισμένη μεθοδικότητα, ο θλιβερότερος στην ολιγότητά του Παπανδρέου – ήταν ο μοιραίος καταλύτης αυτοκαταστροφής του ΠAΣOK, δηλαδή της μεταπολιτευτικής Eλλάδας. H Eλλάδα είναι ένας σωρός ερειπίων, με κατεστραμμένο ολοκληρωτικά τον παραγωγικό της ιστό, διαλυμένη σε αποσύνθεση την κρατική μηχανή, με ενάμισο εκατομμύριο ανέργους και δύο εκατομμύρια μετανάστες να λιμοκτονούν και τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας σε βαριά κατάθλιψη ή πανικό.

''Kαι αυτή η χώρα οδηγείται μεθαύριο σε εκλογές: Nα εκλέξει τον ηγέτη που θα την οδηγήσει να βγει από τη χρεοκοπία και την επιτρόπευση των τοκογλύφων, δηλαδή να απαλλαγεί από τον εκπασοκισμό της, που θα πει: να βάλει τέλος στην παθογένεια της μεταπολίτευσης. Kαι ένας τέτοιος ηγέτης σαφώς δεν υπάρχει. Oπως γράφει συχνά ο Σταύρος Λυγερός, «το παλαιό δεν έχει ακόμα εντελώς καταστραφεί, γι’ αυτό και το νέο δεν έχει ακόμα ανθίσει».

''Tο ένστικτο αυτοάμυνας μάς απαγορεύει να ψηφίσουμε τον κ. Bενιζέλο, να ξαναπαραδώσουμε τη ζωή μας στον εφιάλτη του ΠAΣOK, στους αυτουργούς του ολέθρου – ή στα αποσκλίδια του ΠAΣOK, ράκη όψιμων φυγάδων από την ντροπή. ''

-------------------------------------------------

Ισλαμιστής, θαυμαστής του Κεμάλ και των τουρκικών Ε.Δ. υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ!

Ισλαμιστής, θαυμαστής του Κεμάλ και των τουρκικών Ε.Δ. υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ!

21-04-2012 22:21:32



Τελικά στη ΝΔ πρέπει να έχουν σοβαρό πρόβλημα στην επιλογή των υποψηφίων βουλευτών. Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός ότι εκτός από την περίπτωση Συμπιλίδη, αλλά και των τριών εν ενεργεία βουλευτών (ο ένας υφυπουργός) που παραιτήθηκαν και δεν θα είναι υποψήφιοι (αυτά δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στο κόμμα από το 1974), τώρα επέλεξαν ως υποψήφιο βουλευτή στο νομό Ροδόπης έναν φανατικό ... ισλαμιστή, θαυμαστή του Κεμάλ Ατατούρκ και της ισχύος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, τον Ερχάν Ιμάμογλου!
Δεν πρόκειται για τα συνήθη εξτρεμιστικά φυντάνια της μειονότητας, πρόκειται για κάτι πολύ πιο σοβαρό, ας πούμε θεωρείται ο άνθρωπος του "Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας" του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. Με σπουδές στην Βρετανία (...) και με σημαντική οικονομική επιφάνεια.
Το να πούμε ότι είναι "μειωμένου εθνικού φρονήματος" (και όταν λέμε "μειωμένου εθνικού φρονήματος" εννοούμε ελληνικού εθνικού φρονήματος, γιατί τουρκικού φρονήματος απ'ότι βλέπουμε από την σελίδα του στο facebook http://www.facebook.com/#!/imamogluerhan, δόξα τον Αλλάχ, ο άνθρωπος διαθέτει άφθονο), μάλλον δεν θα αποτελούσε είδηση. Και μάλιστα είναι και θαυμαστής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων: Την φωτογραφία την πήραμε από την σελίδα του στο facebook!


 
Αλλά όπως προείπαμε δεν είναι ένας απλός εξτρεμιστής της μειονότητας (στην μεγάλη της πλειοψηφία αποτελείται από νομοταγείς και ελληνικού φρονήματος ανθρώπους, η οποία κατατρομοκρατείται από το τουρκικό προξενείο).
Είναι ένας σκληρός ισλαμιστής, που το πρώτο πράγμα που διαβάζει κανείς στην σελίδα το στο facebook είναι ότι η θρησκεία του είναι το ... Ισλάμ!
Βέβαια, επειδή οι εξτρεμιστές της μειονότητας είναι κεμαλικού φρονήματος, μας ενημερώνει απαντώντας στο ερώτημα του facebook "Άτομα που εμπνέουν τον χρήστης Ερχάν", ποιον νομίζετε ότι επιλέγει; Τον σφαγέα του Ελληνισμού και πολλών άλλων εθνών που κατοικούσαν στην Τουρκία, τον Κεμάλ Ατατούρκ του οποίου και έχει βάλει και την φωτογραφία!
Δηλαδή για να καταλάβουμε καλά, στη ΝΔ επέλεξαν ως υποψήφιο βουλευτή του κόμματος σε έναν ευαίσθητο νομό, έναν ισλαμιστή, θαυμαστή του Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά και fun των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε; Και μη χειρότερα (που είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα τα αποφύγουμε...)
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ" ΜΕ ΟΡΓΗ ΤΗΝ Ν.Δ. !!!!

Δεν δέχθηκε την πρόταση της ΝΔ να παρευρεθεί στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙΙ ο Β.Μαρκεζίνης

Δεν δέχθηκε την πρόταση της ΝΔ να παρευρεθεί στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙΙ ο Β.Μαρκεζίνης
22-04-2012 18:56:50

Ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης, καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, εκδήλωσε έμπρακτα την αποδοκιμασία του προς την πολιτική υπερψήφισης των Μνημονίων της ΝΔ και παρά το γεγονός ότι είχε δεχτεί πρόσκληση από τη Γραμματεία της Ν.Δ. να βρίσκεται στη σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του κόμματος για την οικονομία, αρνήθηκε να παρευρεθεί.
Η καρέκλα του στην πρώτη σειρά των καθισμάτων της παρουσίασης παρέμεινε "ηχηρά" κενή καθ'όλη την διάρκεια της ομιλίας του Α.Σαμαρά, αφού ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να έχει εμπλοκή με κανένα κόμμα, παρά μόνον με την σύνταξη μιας εθνικής πολιτικής εξόδου από την κρίση.
Ο Β.Μαρκεζίνης θεωρεί ότι η ΝΔ ακολουθώντας την πολιτική των Μνημονίων και της απομάκρυνσης από την στρατηγική συμμαχία με την Ρωσία, της οποίας είναι φανατικός υπέρμαχος, το μόνο που καταφέρνει είναι να εμβαθύνει την οικονομική και γεωστρατηγική κρίση που βιώνει η χώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο

 
Το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο
Δίνει έμφαση στα ισοδύναμα μέτρα και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
Τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση, με έμφαση στα ισοδύναμα μέτρα, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φοροδιαφυγή, τα αναπτυξιακά μέτρα και τη μείωση των κρατικών δαπανών, παρουσίασε από το Ζάππειο o πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«
Οι εκλογές που έρχονται είναι οι πιο κρίσιμες από την Μεταπολίτευση του 1974» παραδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς στην αρχή της ομιλίας του, λέγοντας πως στόχος του κόμματός του είναι «να τα αλλάξουμε όλα: Το μοντέλο ανάπτυξης και το σύστημα διακυβέρνησης. Όχι ένα από τα δύο. Και τα δύο».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ πρόγραμμα για την οικονομία που αποτελεί το αντικείμενο του «Ζάππειο III» έχει προτεραιότητα την ανάκαμψη και την ανάπτυξη. Την ερχόμενη Πέμπτη, από το Ζάππειο πάλι, θα παρουσιαστούν οι προτάσεις για το σύστημα διακυβέρνησης, τους θεσμούς, την Παιδεία, την Υγεία, το Σύνταγμα, την ασφάλεια.


Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η χώρα έχει τεράστιο αναξιοποίητο πλούτο. «
Είναι μια πλούσια χώρα που την κατάντησαν υπερχρεωμένη», όπως είπε, καθώς «τα δικαιώματα των πολλών καταπατώνται από τα προνόμια των λίγων. Και οι περισσότεροι δεν έχουν ευκαιρίες [ΔΙΑΒΑΖΕΙ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"!!!]».
Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «
δεν έχει σχέδιο» παρά μόνο «για να δημιουργήσει και να συντηρήσει τους κομματικούς του στρατούς», αλλά και προς την Αριστερά, ότι «περιμένει την κρίση, ελπίζει στην κρίση και τρέφεται από την κρίση».

Ο Αντώνης Σαμαράς υπερασπίστηκε της στάση που τήρησε το κόμμα του, λέγοντας ότι «
επαληθευθήκαμε σε όλα», «επιμέναμε ότι μαζί με τις περικοπές του ελλείμματος πρέπει να υπάρξουν, ταυτόχρονα, και μέτρα ανάκαμψης», ενώ «ψηφίσαμε μείωση χρέους, μείωση των επιτοκίων. Και μετάθεση της αποπληρωμής για 30 χρόνια. Να πάρει ανάσα η Ελλάδα».

«
Είδαμε το συμφέρον της χώρας όταν καταψηφίσαμε το Μνημόνιο. Και πάλι όταν ψηφίσαμε το κούρεμα του χρέους» είπε.

«
Η μεγάλη διαφορά μας με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι εκείνο φώναζε παραμονές εκλογών 'λεφτά υπάρχουν'. Εγώ αντίθετα φωνάζω 'λεφτά δεν υπάρχουν'» είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας: «Για να επιτύχουμε χρειαζόμαστε την ομπρέλα της Ευρώπης. Τώρα χρειαζόμαστε την Ευρώπη περισσότερο από ποτέ. Πώς θα ήταν, επομένως, δυνατό να αφήσουμε τώρα, να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης ή απολύτως απομονωμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη;[ΕΛΕΟΣ! Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΑΣ "ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΝ"! ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΚΟΜΗ???]» είπε.

«Όχι» σε συγκυβέρνηση


Παράλληλα, επανέλαβε τους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετος με συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και ζητά αυτοδυναμία [!!!!!!]: «
Μπορώ να μειώσω το κράτος, αν πρέπει να μοιράζουμε υπουργεία με άλλα κόμματα σε συγκυβέρνηση; Μπορώ να αλλάξω ένα υπουργό που δεν κάνει, αν πρόκειται να ανατρέψω τις ισορροπίες της συγκυβέρνησης; Μπορώ να κινηθώ με την ταχύτητα που χρειάζεται, αν πρέπει για κάθε βήμα να υπάρχει 'σπασμένο τηλέφωνο' ατέλειωτων συνεννοήσεων; Μπορώ να μειώσω τους φόρους, όπως επιβάλλει η δική μου φιλελεύθερη ιδεολογία, μαζί με εκείνους που αύξαναν τους φόρους; Μπορώ να κάνω την Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, μαζί με εκείνους που μας έβαλαν στο Μνημόνιο; Μπορώ να αποκαταστήσω την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα μαζί με εκείνους που απομόνωσαν την Ελλάδα;»

«
Εμείς ζητάμε καθαρή εντολή και ισχυρή πλειοψηφία, για να κάνουμε αυτά που πρέπει να γίνουν, αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος. Ζητώ ισχυρή εντολή και για ένα λόγο ακόμα:Για να μπορέσω να αγκαλιάσω όλους τους Έλληνες! Δεν θέλω να κυβερνήσω αθροίζοντας κομματικές αδυναμίες. Θέλω να κυβερνήσω απελευθερώνοντας τις δυνάμεις ολόκληρου του Έθνους»[ΩΡΑΙΟ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ-ΠΑΡΗΧΗΣΙΣ!] τόνισε.

Οι οικονομικές εξαγγελίες

Ο Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε ότι στις επόμενες έξι εβδομάδες μετά τις εκλογές, θα παρουσιάσει τέσσερα νομοσχέδια: (1) Ένα για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα κλπ. (2) Ένα φορολογικό νομοσχέδιο «
για να αποκτήσουμε πια απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα» (3) Ένα νομοσχέδιο για την περικοπή των δαπανών (4) Ένα πολύ-νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη με αναπτυξιακές προτεραιότητες και θεσμικές παρεμβάσεις «για να ξεκολλήσει η Οικονομία».

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι «
θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις, τα πολυτεκνικά επιδόματα και θα στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους»[ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ, ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ!!! ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΙ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ!!!] με ισοδύναμα μέτρα που μπορούν να αποδώσον το καθένα άμεσα «πάνω από 300 εκατομμύρια αμέσως». Τέτοια είναι η αύξηση του φόρου στα κέρδη από τα νέα ηλεκτρονικά παιγνίδια του ΟΠΑΠ και η μείωση ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ.

«
Για να επανορθώσουμε αδικίες που απαιτούν 550 εκατομμύρια. Βρήκαμε ήδη διπλάσια ισοδύναμα» είπε χαρακτηριστικά.

Για τους δανειολήπτες υποσχέθηκε «
άμεση ανακούφιση» με το ότι «δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους». Παράλληλα τόνισε ότι οι ομολογιούχοι που έχασαν από το κούρεμα των ομολόγων πρέπει να αποζημιωθούν.

Ως προς το πού θα βρεθούν τα 11 δισ. περικοπών που θα χρειαστούν για τα επόμενα δύο χρόνια, ο κ. Σαμαράς είπε ότι αυτά θα προέλθουν κυρίως από την «
περικοπή της σπατάλης που υπάρχει παντού» και δεσμεύτηκε «να κάνω τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά». «Όχι ξανά μείωση μισθών, όχι νέοι φόροι, όχι νέα οριζόντια περικοπή στις συντάξεις, αλλά μείωση των απίστευτων σπαταλών του κράτους», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως «
ό,τι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, θα ιδιωτικοποιηθεί»[ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ "ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!!!], σημειώνοντας όμως ότι «όταν μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ ή αξιοποίηση περιουσίας ΔΕΚΟ, «δεν εννοούμε εκποίηση παραγωγικών μονάδων όσο-όσο» και ότι «η ιδιωτικοποίηση ιδιαίτερα της ενέργειας, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό».

Ως προς το πώς θα ξεκινήσει η ανάπτυξη νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: Πρώτον, αξιοποιώντας τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ, δεύτερον εξασφαλίζοντας ρευστότητα στην αγορά και, τρίτον, επιστρέφοντας τα 6,5 δισεκατομμύρια που χρωστά το δημόσιο σε επιχειρήσεις. Στάθηκε δε ιδιαίτερα στις συμβάσεις παραχώρησης υποδομών όπως περιφερειακά λιμάνια [ΝΑΙ, ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ!!!] και αεροδρόμια και στα μέτρα για την οικοδομή.


Ανεργία, στεγαστικά δάνεια


Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε ότι «
με το που αρχίζει να υπάρχει ρευστότητα, το 1o μέτρο θα είναι η επιδότηση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας με 2% για 10χρόνια» και εξήγγειλε ειδικά προγράμματα για την ανεργία των νέων, αλλά και για τη νεανική επιχειρηματικότητα. «Τέτοια ανεργία, όπως η τωρινή, δεν αντέχει καμία κοινωνία. Και καμία Δημοκρατία» είπε.

«
Το πρώτο που θα επιδιώξω είναι να σταματήσει η άνοδος της ανεργίας» είπε και εξήγησε ότι «διάλεξα, συμβολικά, να κατέβω ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Μαγνησίας, της περιοχής που έχει την ψηλότερη ανεργία στη χώρα».

Φορολογία, ρευστότητα, ακίνητα


Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε χρονοδιάγραμμα μείωσης των φόρων, αρχής γενομένης με τη μείωση του φορολογικών συντελεστών των Νομικών προσώπων στο 15%, καθώς και φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων, συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο, αύξηση των ποινών για όσους φοροδιαφεύγουν επιμελητηριακή πολιτική για τις εξαγωγές.


Υποσχέθηκε ακόμη οριστική τακτοποίηση αυθαιρέτων με χωροταξικό σχεδιασμό «
ώστε να είναι απόλυτα σύννομο», αντικατάσταση του λεγόμενου «χαρατσιού» με ένα ενιαίο νόμο για ακίνητη περιουσία όπως το ΕΤΑΚ, καθώς και μη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

«
Πρέπει να αναπνεύσει η Μεσαία Τάξη που συντρίβεται από τους φόρους! Μην ξεχνάμε: Η Ελλάδα είναι χώρα νοικοκυραίων» είπε χαρακτηριστικά.

Διαρθρωτικές αλλαγές

Ο κ. Σαμαράς μίλησε και για «διαρθρωτικές αλλαγές «
Χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτε άλλο», όπως χτύπημα της γραφειοκρατίας, μικρή κυβέρνηση 15 υπουργείων «με στόχο τα 10 στην τετραετία», συνένωση υπηρεσιών του δημοσίου και αξιοποίηση «των καλύτερων Ελλήνων».

Επίσης, μίλησε για έναν έκτακτο μηχανισμό από ειδικούς, «
που θα παρακολουθεί τι προχωράει και τι όχι» με απευθείας λογοδοσία στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, καθώς και fast track για όλες τις σημαντικές επενδύσεις, με ειδική Υπηρεσία απεμπλοκής επενδύσεων.

«
Πάνω απ' όλα και πριν απ' όλα, από την πρώτη στιγμή θα απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα» είπε ο κ. Σαμαράς ζητώντας να τεθεί τέλος στην «ηγεμονία των αριστερών ιδεών που 'στιγμάτιζε' την επιχείρηση και τον επιχειρηματία».

Μείωση τιμών


Ως προς το θέμα της μείωσης των τιμών, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι πρώτος στόχος είναι να «
μικρύνουμε το χάος ανάμεσα στις τιμές των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι». «Θα εγκαινιάσουμε τα δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων και την ηλεκτρονική αγορά τους» (τα οποία θα είναι ό,τι η «λαϊκή» για το χονδρικό εμπόριο) και ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«
Θα κάνουμε το αγρότη και τον κτηνοτρόφο επαγγελματία και επιχειρηματία. Με έμφαση στους κατ' αποκλειστικότητα αγρότες» είπε.

Σ’ αυτή τη «λαοθάλασσα» μίλησε ο Βενιζέλος στο Ηράκλειο!


ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα κολπάκια του εκλογικού νόμου και το όριο του 3%...


ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ, ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ, ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ, ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 3% !!!!

Mελετώντας τον εκλογικό νόμο διαπίστωσα -και δυστυχώς αποδεικνύονται πως είναι έτσι-  τα εξής:
Είτε ρίξεις λευκό είτε άκυρο είτε δεν πας καθόλου είτε -κι εδώ είναι το ζήτημα- ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3%, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των ψήφων που πήρε κάθε συνδυασμός από όσους πέρασαν το 3%. Αυτές οι ψήφοι θεωρούνται έγκυρες για την κατανομή των εδρών και μόνον αυτές.

Αν λοιπόν είμαστε 1000 πολίτες και 240 από μας θέλουν στην κυβέρνηση το κόμμα π.χ. ΝΔ (!)  και το ψηφίσουν, τι δύναμη έχει αυτό-Ποιο είναι το πραγματικό του ποσοστό-
Έχουμε και λέμε
Από τους 1000, ΝΔ θέλουν 240              στους 100  πόσοι- ( Χ-)
Έχουμε λοιπόν:    Χ = 240*100/1000 = 24%

Με μια λογική αποχή 20% (δηλαδή αν δεν πάνε να ψηφίσουν οι 200),  πόσο γίνεται το ποσοστό του-
Από τους 800, ΝΔ θέλουν 240 στους 100                          πόσοι- ( Χ-)
Χ = 240*100/800 = 30%  !

Υπάρχουν όμως και τα άκυρα… Αν απ’ τους 800 που πήγαν στις κάλπες, οι 50 ρίξουν άκυρο τότε, πόσο γίνεται το ποσοστό του-
Από τους 750, ΝΔ θέλουν 240 στους 100                   πόσοι- ( Χ-)
τώρα έχουμε:    Χ = 240*100/750 = 32% !

Κι αν απ’ τους 750 οι 60 ρίξουν λευκό, πόσο γίνεται το ποσοστό του-
Από τους 690, ΝΔ θέλουν 240 στους 100                          πόσοι- ( Χ-)
Χ = 240*100/690 = 34,8%  !!

Μα καλά, θα μου πείτε, αυτά ίσχυαν πάντοτε.   Είναι ο κλασσικός τρόπος του συστήματος για να παίρνουν έδρες που δεν τους αναλογούν.Ναι, αλλά τώρα οι έδρες δεν μοιράζονται με βάση απλά και μόνο τις «έγκυρες» ψήφους (σα να λέμε οι 690 του παραδείγματός μας) αλλά από το άθροισμα των ψήφων μόνο όσων κομμάτων πέρασαν το 3% -και υπό όρους, η ΝΔ με αυτό το ποσοστό κάνει κυβέρνηση.

Αν δηλαδή, από τους 690 πολίτες, οι 100 συνολικά ψηφίσουν συνδυασμούς που δεν περνούν το όριο του 3% τότε έχουμε και λέμε
Από τους 590, ΝΔ θέλουν 240 στους 100                      πόσοι- ( Χ-)
Πάμε πάλι:    Χ = 240*100/590 = 40,7 %  !!

Έλα όμως που -με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο- ένα τέτοιο ποσοστό δίνει την απόλυτη πλειοψηφία στη ΝΔ γιατί οι έδρες της θα είναι
Από τους 590  πολίτες, ΝΔ θέλουν 240 από τις 250  έδρες           πόσες θα πάρει- (Χ-)
και έχουμε τελικά:    Χ = 240*250/590 = 101 έδρες

Και επειδή το πρώτο κόμμα παίρνει και «δωράκι» 50 έδρες, η ΝΔ έχει τελικά 151 !

Αν θεωρείτε πως μόνη της η ΝΔ δεν μπορεί να έχει 240 πολίτες στους 1000, βάλτε και τους Πασόκους μαζί. Έτσι κι αλλιώς μαζί θα πάνε αν χρειαστεί να σώσουν το σύστημα.
Πώς πήγαμε από τους 1000 στους 590- Πώς έγινε και ένα κόμμα με πραγματική δυναμική 25% στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, να παίρνει 151 έδρες:
 
Σε όσες εκλογές έζησα, τέτοιο φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί ούτε και ως ενδεχόμενο. Να πώς γίνεται:
Αν δεν υπήρχε το «δωράκι» των 50 εδρών και εαν οι έδρες μοιράζονταν και στα κόμματα κάτω του 3% η ΝΔ θα έπαιρνε:
Από τους 690  πολίτες, ΝΔ θέλουν 240 από τις 250  έδρες           πόσες θα πάρει- (Χ-)
Χ = 240*250/690 = 87 έδρες.
Ακόμη και με το δωράκι, θα είχε μόνο 87 50 = 137 έδρες…

Αυτά διαπίστωσα φίλοι μου και είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι:

Αν δεν επιθυμείτε με τίποτα μια κυβέρνηση ΝΔ ή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και θέλετε να ψηφίσετε έναν συνδυασμό που κατά τη γνώμη σας δεν πρόκειται να ξεπεράσει το όριο του 3%, σκεφτείτε το καλά και πολύ.

Είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν από αυτούς τους συνδυασμούς που κατά πάσα πιθανότητα ξεπερνούν το όριο. Ειδάλλως οφείλετε να είστε έτοιμοι για μια ακόμη 4ετία όσων μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε.
Έγραψα απλώς τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τα νούμερα κι όπως πάντα. οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Το απέραντο φρενοκομείο της κάλπης αποτυπώνεται στον κυριακάτικο Τύπο...

Το απέραντο φρενοκομείο της κάλπης αποτυπώνεται στον κυριακάτικο Τύπο...

Από το www.greekmme.gr.ΟΙ παχιές αγελάδες της πολιτικής με τους παχυλούς λόγους χωρίς ουσία αλλά και το ρευστό πολιτικό σκηνικό μαζί με τα μέτρα και απολύσεις μετά τις εκλογές καταγράφει σύμφωνα με το www.greekmme.gr ο Κυριακάτικος Τύπος που επιμένει στο έθιμο των δημοσκοπήσεων καθώς σύντομα δεν θα επιτρέπεται η δημοσίευσή τους βάση του εκλογικού Νόμου. Πιο αναλυτικά η 'Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' τονίζει ότι "Οι εφιάλτες που σκοτώνουν τον Ευ. Βενιζέλο-Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τον ύπνο του βλέποντας ότι όχι μόνο δεν θα ξεπεράσει το κόμμα του το 20% αλλά και δεν θα μειώσει την διαφορά από την Ν.Δ.- Τρέχει από κανάλι σε κανάλι και ετοιμάζεται να αδειάσει τον Γιώργο που δεν του χρειάζεται πλέον". Το 'ΒΗΜΑ της Κυριακής' υπογράφει ότι "Πολιτικοί σε νευρική κρίση, ψηφοφόροι χαμένοι στη μετάφραση-Η μεγάλη αντίφαση- Ναι στο ευρώ αλλά όχι στα κόμματα που το στηρίζουν, Ναι σε συνεργασίες αλλά και έκρηξη των άκρων, οι Περιφέρειες που θα κρίνουν τα ποσοστά των κομμάτων".
@Με τίτλο: "Τον 'καταδίκασαν' οι φυλακισμένοι!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει ότι οι κρατούμενοι φώναζαν στον Ακη Τσοχατζόπουλο: "Φέρε πίσω τα κλεμμένα"! Στο πολυσέλιδο ρεπορτάζ της, η Realnews έχει αναλυτικό ρεπορτάζ για τις 120 ώρες στο κελί 2 του Κορυδαλλού, αναφέρεται "στη γυναίκα που ʽέδεσεʼ τον Τσοχατζόπουλο με τις μίζες", ενώ δημοσιεύει πληροφορίες για "ιδιωτικό τζετ που νοίκιαζε ο ʽωραίος Μπρούμελʼ για να πάει διακοπές με τη σύζυγό του στη μαγευτική Σαρδηνία". Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Μας θεωρούν... ηλίθιους;" και καυτηριάζει το γεγονός ότι "παρά την κρισιμότητα των στιγμών τα περισσότερα κόμματα και οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα και τυχοδιωκτικά".
@To 'ΕΘΝΟΣ' προσθέτει ότι "Νέες ισορροπίες στην Ε.Ε. από την όλο πιθανή νίκη Ορλάντ-Γαλλικό άρωμα αλλαγής πάνω από την Ευρώπη-Ενώ η Ισπανία φλέγεται, η ήττα Σαρκοζί αποσταθεροποιεί την Ευρώπη φρούριο της Μέρκελ-Ελπίδες και για επανατοποθέτηση του Ελληνικού ζητήματος". Η 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' αλά Παπαχελά συμπληρώνει ότι "Πρόθεση για τιμωρία αλλά και φόβοι ακυβερνησίας-Συσπείρωση επιχειρούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μετά τις εκλογές η τελική λύση για τις τράπεζες".
@Ο 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Τύπος' αποκαλύπτει ότι "ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του για την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει-Αλλαγή μνημονίου υπέρ των αδυνάτων-αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και πολυτεκνικών επιδομάτων με ισοδύναμα μέτρα που έχουν βρεθεί, κοινοτικά κονδύλια για τους μικρομεσαίους και μείωση φορολογίας από το 2013 και συντελεστής 15% στις επιχειρήσεις". Το 'ΠΡΩΤΟ Θέμα' επισημαίνει ότι "Η Εφορία ζητάει εξηγήσει από τον μυστηριώδη δωρητή-Ύποπτο έμβασμα 2 εκ. ευρώ στο ίδρυμα Καραμανλή-Ήρθε από off shore εταιρία άγνωστου Έλληνα μετανάστη από την Δανία ισχυρίζεται το ίδρυμα" και αποκαλύπτει μια πολυκατοικία υπουργού που αφορά τον κ. Διαμαντίδη...
@Το 'ΠΑΡΟΝ της Κυριακής' που πολλές φορές έχει τιτλοφορήσει με υπέριττλους που έχει αναρτήσει το greekmme εξηγεί ότι "Σε νευρική κρίση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-Απέραντο φρενοκομείο-Το 20% θα αποφασίσει το πρωι της Κυριακής τι θα ψηφίσει-Σταθερά μπροστά ο Σαμαράς και μέγα ερώτημα τι είδους Κυβέρνηση θα βγάλει η κάλπη". Το αδιάφορο 'ΑΡΘΡΟ' επιμένει ότι "Τελευταία ευκαιρία για την ανόρθωση των ποσοστών της Ν.Δ.-Το σχέδιο Σαμαρά για την Οικονομία-Έμφαση στην ανάπτυξη και μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες από το Ζάππειο 3"..Η 'ΒΡΑΔΥΝΗ' προτρέπει "Μέχρι τέλος του έτους οι ευνοικές ρυθμίσεις -Πρόωρη συνταξιοδότηση προλάβετε τώρα και κερδίστε". Τέλος ο 'Ριζοσπάστης'καταλήγει ότι "Στις εκλογές ισχυρό ΚΚΕ για να επιβάλλει ο λαός θετικές εξελίξεις".

ΣΟΥΗΔΙΑ: Πήγε σε πολυπολιτισμικό πάρτι και την βίασαν ομαδικά 7 Αφγανοί

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Επτά Αφγανοί που κατηγορούνταν για τον βιασμό μιας γυναίκας σε ένα χώρο στέγασης για αιτούντες άσυλο στο Småland στη νοτιοανατολική Σουηδία, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση την Τετάρτη από το Επαρχιακό Δικαστήριο του Eksjö.
"Ήλπιζα ότι θα γλύτωνα, ότι θα τελείωνε και ότι κάποιος θα έμπαινε στο δωμάτιο", είπε η γυναίκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet.
Η γυναίκα, 29 ετών, μητέρα δύο παιδιών, βρέθηκε σε ένα πάρτι, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2011, σε ένα διαμέρισμα που κατοικούσαν μετανάστες που ζητούσαν άσυλο σε συγκρότημα κατοικιών για μετανάστες (Migrationsverket).


Όμως επτά Αφγανοί την οδήγησαν δια της βίας σε μια κρεβατοκάμαρα και την βίασαν εκ περιτροπής.
«Στην αρχή δεν κατάλαβα τίποτα. Νόμισα ότι ήταν αστείο. Όλοι τους μέχρι εκείνη την ώρα ήταν καλοί και τότε ξαφνικά όλα άλλαξαν» είπε η γυναίκα στην Aftonbladet.
Οι αλλοδαποί την κρατούσαν και κάλυψαν το στόμα της για να την εμποδίσουν να φωνάξει. Αν και προσπάθησε να ξεφύγει με κλοτσιές, δεν τα κατάφερε.
Σύμφωνα με τη γυναίκα, κανένας από τους δράστες δεν προσπάθησε να σταματήσει  τους άλλους από το βιασμό της από τη στιγμή που ξεκίνησαν.
«Χτυπούσαν παλαμάκια και γελούσαν συνεχώς», είπε η γυναίκα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.
Όταν ο 25χρονος άνδρας που την έφερε στο πάρτι, επέστρεψε στο διαμέρισμα μετά από μερικές ώρες, η γυναίκα ήλπιζε ότι θα την σώσει, αλλά εκείνος ενώθηκε με τους άλλους.
Μόνο όταν κάποιοι έφυγαν και άλλοι κοιμήθηκαν, η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει και να ειδοποιήσει την αστυνομία.
Και οι επτά δράστες αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της γυναίκας, αλλά το δικαστήριο δέχτηκε ότι τα στοιχεία εναντίον τους ήταν πειστικά. Δύο από αυτούς μάλιστα, παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα, αλλά ισχυρίστηκαν ότι ήταν «συναινετική».
Τέσσερις από τους άνδρες καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης έξι ετών, δύο σε έξι ετών και έξι μηνών και ένας άλλος, που ήταν κάτω των 21 ετών, όταν διεπράχθη το έγκλημα, σε 4 έτη και έξι μήνες.
Όλοι οι καταδικασθέντες θα απελαθούν από τη Σουηδία και δεν θα τους επιτραπεί να γυρίσουν πίσω για τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια μετά την έκτιση της ποινής τους.
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΠΑΣΟΚ & ΝΔ ανοήτως δείχνουν ότι ... τρέμουν την Χρυσή Αυγή

ΠΑΣΟΚ & ΝΔ ανοήτως δείχνουν ότι ... τρέμουν την Χρυσή Αυγή

21-04-2012 21:07:51



Με αναφορά στην εξύβριση του Πέτρου Ευθυμίου (όπως ο ίδιος και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ διατείνονται) από μέλη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε την ομιλία του στη Λαμία, το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος πτώχευσε και επίσημα την Ελλάδα στις 12 Μαρτίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Η Βουλή δεν μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής των οπαδών του ναζισμού και του φασισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά, καταδικάζοντας την επίθεση από «συντεταγμένες δυνάμεις της Χρυσής Αυγής».
Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία δήλωση κατά των οπαδών του σταλινισμού, όπως είναι η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ που πρόσφατα αποκατέστησε την ιστορική μνήμη του ... Στάλιν, ομολογημένου φονέα 25-40 εκατ. ανθρώπων! Αλλά αν μιλήσει για "σταλινικό ΚΚΕ" Ο Ε.Βενιζέλος, θα ξηλώσουν και τα πεζοδρόμια στην Ιπποκράτους οι του ΠΑΜΕ...«Καταδικάσαμε με όλη τη δύναμη της πολιτικής μας φωνής αυτή την ενέργεια και καλέσαμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ενωθούν μαζί μας και να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και χαίρομαι γιατί έχει αρχίσει η ανταπόκριση των άλλων πολιτικών δυνάμεων του κοινοβουλευτικού τόξου σε αυτή την πρόσκληση» τόνισε σε πλήρη και αγαστή συνεννόηση τους συνεταίρους του στην κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία που προέβη σε σχετική δήλωση υπεράσπισης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που ισχυρίζεται ότι μέλη του κόμματος της Χρυσής Αυγής τον προπηλάκισαν.
Φυσικά η παραπάνω δήλωση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πολιτική ανοησία: Σε ένα πολιτικό σώμα που μισεί (ίσως εκεί είναι το πρόβλημα: ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι τους μισούν) ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εμφανίζονται να φοβούνται ένα κόμμα της τάξεως του 3-5%. Χωρίς να έχουν την ελάχιστη πολιτική αντίληψη να καταλάβουν ότι τέτοιες δηλώσεις σε ένα πολιτικό περιβάλλον που οι ψηφοφόροι αποδέχονται όποιον απορρίπτει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, λειτουργούν ενισχυτικά υπέρ των "σκληρών" της δεξιάς...
Και αντί να φοβίσουν τον κόσμο (γιατί κακά τα ψέματα, αυτός ήταν ο στόχος ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σήμερα με την θεατρική παράσταση "προπηλακισμός Ευθυμίου") ενισχύουν αυτό που θέλουν να αποτρέψουν: Την είσοδο στη Βουλή ενός μη ελεγχόμενου από το σύστημα, κόμματος...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Η ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ ΕΓΡΑΨΕ: 


Η υποκρισία ενός σάπιου πολιτικού κατεστημένου

 xryshaygh ---Απριλίου 21, 2012

“Διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες”

Τα δελτία όλων των «έγκριτων» τηλεοπτικών σταθμών, παρουσίασαν απόψε τις έντονες διαμαρτυρίες κατά του Πέτρου Ευθυμίου στο Μαρούσι. Σύσσωμο το ΕΝΟΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ (από την δεξιά έως την αριστερά), καθώς και οι παπαγάλοι του μνημονίου (ΜΜΕ) έσπευσαν να καταδικάσουν τους Έλληνες που, χωρίς κουκούλες, διαμαρτυρήθηκαν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος φρόντισε προηγουμένως να ειρωνευτεί εκείνους που μοίραζαν προεκλογικά φυλλάδια. Τέτοιο είναι το θράσος τους! Ακούστηκαν και εγράφησαν ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ. Καμία απάντηση δεν έχει νόημα, από την στιγμή που οι εικόνες που τα ίδια κανάλια μετέδωσαν, διέψευδαν τους ίδιους! Όλοι τους βουτηγμένοι στην υποκρισία και το ψέμα, τα απαραίτητα συστατικά δηλαδή, του πολιτικού συστήματος που οδήγησε τον λαό μας στην εξαθλίωση. Νομίζουν ότι με φτηνή προπαγάνδα θα σταματήσουν την Χρυσή Αυγή. Είναι πολύ γελασμένοι.
------------------------------------------------

Εκρηκτική αύξηση offshore στην Ελλάδα μέσα σε μια 8ετία


Mέσα σε διάστημα οκτώ ετών και έως το 2009, ο αριθμός των οffshore εταιρειών υπέρ-τετραπλασιάστηκε ενώ τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου από την είσπραξη φόρων μειώνονταν.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το Κρανίδι ανεδείχθη πρωτεύουσα των Offshore, καθώς εκεί έβριθαν εταιρείες ακινήτων με έδρα στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα, άτομα τα οποία εμφάνιζαν εισοδήματα έως 15.000 ευρώ, διαχειρίζονταν εταιρείες αξίας πολλών εκατομμυρίων.
Πρόκειται για εταιρείες ακινήτων, οι οποίες έχουν την έδρα τους σε χώρες που άλλες έχουν καθεστώς διοικητικής συνδρομής με την Ελλάδα και άλλες όχι, ενώ στην πλειονότητά τους ανήκουν σε ναυτιλιακούς και κατασκευαστικούς ομίλους.
Στις περισσότερες περιπτώσεις έδρα τους ήταν η Κυπριακή Δημοκρατία. Η Κύπρος διατηρούσε αυτό το φορολογικό καθεστώς ως το 2004.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τουρκικό δουλεμπορικό ξεφτιλίζει ΓΕΕΘΑ και Λιμενικό

Τουρκικό δουλεμπορικό ξεφτιλίζει ΓΕΕΘΑ και Λιμενικό
22-04-2012 05:01:21


Στην ... Λακωνία και πιο συγκεκριμένα στην Ελαφόνησο έφτασε δουλεμπορικό με 151 λαθρομετανάστες διαπλέοντας απολύτως ανενόχλητο, όλο το Αιγαίο, για την επιτήρηση του οποίου ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος είχε δηλώσει προ δύο εβδομάδων στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής ότι "Δεν περνάει ούτε κουνούπι χωρίς να το μάθουμε"!
Φαίνεται ότι το δουλεμπορικό με τους λαθρομετανάστες είναι κάτι μιρκότερο από ... κουνούπι και έτσι κατάφερε να ξεφύγει από την επιτήρηση ΓΕΕΘΑ και Λιμενικού και να φτάσει ανενόχλητο στην Ελαφόνησο.
Εντοπίστηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Νεάπολης, να βρίσκονται στο ξύλινο σκάφος προσαραγμένο στη βραχονησίδα Λεπτό Νησί ανοικτά της Ελαφονήσου.
Τώρα φιλοξενούνται στο δημοτικό σχολείο του χωριού Άγιος Γεώργιος Βοιών Λακωνίας. Οι αλλοδαποί στερούνταν φυσικά διαβατηρίων κλπ για να μην μπορεί κανείς να τους στείλει πίσω στην πατρίδα τους
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr