Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

21 Μαρτίου 2012

«Κοινωνική Συμφωνία» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ-Βολές κατά Προβόπουλου από Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη

 
Βολές κατά Προβόπουλου από Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη
Η «Κοινωνική Συμφωνία» έχει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου
Επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλου εξαπέλυσαν πριν από λίγη ώρα η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» κυρία Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος κ. Χάρης Καστανίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ρόλο του κ. Προβόπουλου στο διάστημα που προηγήθηκε του πρώτου μνημονίου η κυρία Κατσέλη υπαινίχθηκε σαφώς ότι δεν υπήρξε εκ μέρους του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έγκαιρη προειδοποίηση για το κλείσιμο των αγορών.

«Πότε κατάλαβε ο κ. Προβόπουλος ότι οι αγορές θα έκλειναν ; Τι έκανε γι' αυτό  και τι συμβούλεψε τον τότε υπουργό Οικονομικών ;» αναρωτήθηκε η κυρία Κατσέλη.

Από την πλευρά του ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι για τα θέματα αυτά θα πρέπει να ερωτηθεί κάποια στιγμή και ο ίδιος ο κ. Προβόπουλος και επισήμανε ότι «αν είχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας άποψη για την οικονομική κατάσταση της χώρας γιατί δεν παραιτήθηκε;».

Ο κ. Καστανίδης επισήμανε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του βίου της κυβέρνησης Παπανδρέου υπήρξε εξ' αρχής εσωτερική σύγκρουση στο ΠαΣοΚ ανάμεσα σε ένα νεοφιλελεύθερο ρεύμα και σε ένα κοινωνικό ρεύμα.

Και η σύγκρουση αυτή εξελίχθηκε σε έκρηξη τον Οκτώβριο του 2011. Τόσο ο κ. Καστανίδης όσο και η κυρία Κατσέλη επανέλαβαν ότι για το δεύτερο Μνημόνιο δεν έγινε καμία απολύτως διαπραγμάτευση ενώ ο πρώην υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι στην κυβέρνηση Παπανδρέου υπήρχαν πρόσωπα που στήριζαν τον πρώην πρωθυπουργό , υπονομεύοντας την πολιτική που εφάρμοζε και άλλα που τον υπονόμευαν, στηρίζοντας την ακολουθούμενη πολιτική.

Η κυρία Κατσέλη υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι η δανειακή σύμβαση που εγκρίθηκε από τη Βουλή είναι επικίνδυνη επειδή δένει τη χώρα χειροπόδαρα με υποχρεώσεις που δεν μπορούν και δεν πρόκειται να υλοποιηθούν ενώ στο πλαίσιο αυτό είπε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Βενιζέλος, σαν υπουργός Οικονομικών, έχουν τεράστιες ευθύνες.

Εν' όψει των επικείμενων εκλογών οι δυο επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμφωνίας» υπογράμμισαν ότι πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν για να εκφρασθεί ο λαός, ο οποίος σε κρίσιμες στιγμές δεν εκφράσθηκε.

Σε ερώτηση ως προς το τι απαντούν στους ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ, που δείχνουν να στρέφονται προς την Δημοκρατική Αριστερά ο κ, Καστανίδης επισήμανε ότι το κόμμα του  κ.Κουβέλη δεν έχει καταθέσει καμία συγκεκριμένη πρόταση πέραν της άρνησής του στο μνημόνιο.

Αντιθέτως, η Κοινωνική Συμφωνία, όπως είπε έχει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις στη βάση των εθνικών ισοδύναμων και ανέφερε χαρακτηριστικά ως παράδειγμα τους πόρους που θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν από τη στέγαση υπηρεσιών του δημοσίου προκειμένου να μην περικοπούν τα 350 εκατ. ευρώ από συντάξεις και κοινωνικές παροχές,

Στο ίδιο ερώτημα η κυρία Κατσέλη προέταξε ως πλεονεκτήματα της Κοινωνικής Συμφωνίας την εμπειρία διοίκησης και διαχείρισης καθώς και την εμπειρία της διαπραγμάτευσης.

Και οι δύο χαρακτήρισαν ψευτοδιλήμματα τις συζητήσεις περί εξόδου της χώρας από το ευρώ ενώ η κυρία Κατσέλη με αφορμή την κριτική της για το δεύτερο μνημόνιο υπογράμμισε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε οι πρόσοδοι από πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας να μην δεσμευθούν σε ένα ειδικό ταμείο.

Η εγκληματικότητα πλέον αποκτά ανεξέλεγκτες διαστάσεις-Μέρα μεσημέρι 4 ληστές με “καλάσνικοφ” εισέβαλαν σε χρυσοχοείο

Μέρα μεσημέρι 4 ληστές με “καλάσνικοφ” εισέβαλαν σε χρυσοχοείο

Τελευταία ενημέρωση: 21.03.2012 | 08:41

Η εγκληματικότητα πλέον αποκτά ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το πολεμικό όπλο “καλάσνικοφ” είναι το πλέον διαδεδομένο όπλο μεταξύ των κακοποιών που δεν διστάζουν να κάνουν κανονικές καταδρομικές επιχειρήσεις την ημέρα.

Ένα λεπτό πριν τη μία το μεσημέρι τέσσερις άνδρες με δύο μηχανές πάρκαραν δίπλα σε ένα χρυσοχοείο στις Αχαρνές.

Σαν... κύριοι έβγαλαν από ένα “καλάσνικοφ” και μπήκαν στο κατάστημα όπου βρισκόταν η ιδιοκτήτρια μόνη της.


Η άτυχη γυναίκα πάγωσε. Δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό. Οι τέσσερις δράστες απόλυτα οργανωμένοι άδειασαν κυριολεκτικά το χρυσοχοείο με γρήγορες κινήσεις και μέσα σε δευτερόλεπτα ανέβηκαν ξανά στις μηχανές τους και εξαφανίστηκαν.


Μέχρι να συνέλθει η άτυχη γυναίκα από το σοκ και να ειδοποιήσει την αστυνομία οι δράστες είχαν γίνει “καπνός”

ΘΡΑΚΗ - Ισλαμικές οργανώσεις επιδοτούν στα ανήλικα κορίτσια τη μαντίλα

 ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΤΗΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΗ, ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ, ΤΟ ΠΤΥΕΛΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ!!! Ο ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΟΜΕΝΟΣ "ΑΛΩΝΙΖΕΙ"!!!
ΦΑΝΤΑΣΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ??? ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΣΠΟΝΣΟΡΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔ. ΑΡΑΒΙΑ ??? ΕΚΕΙΔΕΝΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ !!! ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΟΒΕ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΛΤΣΕΤΤΑ Ο ΜΟΥΦΤΗΣ (ΕΔΩ)!!

Ισλαμικές οργανώσεις επιδοτούν στα ανήλικα κορίτσια τη μαντίλα

21-03-2012 13:08:11


 Σε καιρό κρίσης τα 500 ευρώ για όσους τηρούν αυστηρά τα ισλαμικά καθήκοντα και βάζουν στα ανήλικα παιδιά την μαντίλα, είναι ένα σημαντικό ποσό που λειτουργεί ως κίνητρο.

Έτσι και μετά τα κοράν κορουσού, τα κατηχητικά σχολεία που ζωντανεύουν στα τζαμιά σε μια προσπάθεια ελέγχου των μικρών παιδιών μέσα από την θρησκεία, και σε συνδυασμό με την παρουσία φιλοϊσλαμικών οργανώσεων που ρίχνουν πακτωλό χρημάτων προκειμένου να υπάρξει στροφή σε ένα συντηρητικότερο πρότυπο ζωής τόσο για τα νέα κορίτσια όσο και για τις παραδόσεις στα αγόρια της μειονότητας, είναι εμφανής μαζί μ΄ ένα περιρρέοντα συντηρητισμό που έχει να κάνει και με την εφαρμογή της σαρίας.

Η αύξηση της μαντίλας στα νέα κορίτσια στην ελληνική Θράκη δεν είναι τυχαία, αλλά εντάσσεται σε ένα μεγάλο ποσοστό και στην προσέγγιση που με εύστοχο τρόπο επιχειρούν τελευταία πολλές ισλαμικές οργανώσεις από την Σαουδική Αραβία κυρίως που καταβάλλοντας το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως ή και άλλα βοηθήματα στις οικογένειες εξαναγκάζουν την στροφή στα ισλαμικά στερεότυπα της νέας γενιάς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Ανήκουστο: «Επενδυτική» πρόταση στην Τουρκία για την αγορά του 30% της Ελλάδας!

Ανήκουστο: «Επενδυτική» πρόταση στην Τουρκία για την αγορά του 30% της Ελλάδας!
21-03-2012 18:35:27


Υπό πώληση τίθεται επίσημα το 30% της ελληνικής επικράτειας! Αυτό ήταν ουσιαστικά το μήνυμα που έδωσε στην Τουρκία και δη στους Τούρκους «επενδυτές» ο εκπρόσωπος του Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Πάνος Πρωτοψάλτης σε επιχειρηματικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε εχθές στην Κωνσταντινούπολη.
Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet  ο Π. Πρωτοψάλτης και κρατώντας ουσιαστικά την ταμπέλα «ΠΩΛΕΙΤΑΙ»  ανά χείρας δήλωσε πως τώρα είναι η ευκαιρία για όσους θέλουν να πάρουν –μισοτιμής;- όσα εκτάρια ελληνικής γης θέλουν καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση»!
Είναι πράγματι θλιβερό να βλέπει κανείς στελέχη του κυβερνητικού μηχανισμού να ζητούν ενδεχομένως και να εκλιπαρούν από Τούρκους επενδυτές και «επενδυτές» να αγοράσουν έναντι «πινακίου φακής» εκτάσεις Ελλάδας, χωρίς δεύτερη σκέψη ποιοι μπορεί να είναι αυτοί, ποια τα πραγματικά τους κίνητρα, ποιες περιοχές και πόσο εθνικά ευαίσθητες μπορεί να είναι.
Σίγουρα το θέαμα ενός έλληνα αξιωματούχου στην Τουρκία να εκλιπαρεί από τον Τούρκο «Αγά» για να δώσει λίγα «γρόσια»  και να πάρει ότι θέλει, θα προκαλούσε τουλάχιστον αισθήματα τουλάχιστον απαξίωσης  αν όχι οργής πριν ακόμη και από λίγα χρόνια. Θα φαινόταν απλά ως ένα κακόγουστο αστείο.
 Όχι όμως και τώρα, δείχνοντας με τον πιο σαφή τρόπο το μέγεθος της  κατάπτωσης στο οποίο  έχει έρθει αυτή η χώρα.
 Όχι όμως και τώρα καθώς προπαγανδίζεται ως μέγιστη επενδυτική ευκαιρία για τους Τούρκους επιχειρηματίες οι οποίοι πολλές φορές δρουν ως η βιτρίνα της ΜΙΤ.
Μάλιστα οι ίδιος αξιωματούχος δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα πως στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερες από 71.000 ιδιοκτησίες συνολικής έκτασης 3,4 δισ. τετ. μέτρων τα οποία περιμένουν επενδυτές από το εξωτερικό.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στο ίδιο συνέδριο ο πρόεδρος του ελληνοτουρκικού συμβουλίου επιχειρήσεων Δημήτρης Παπανικολάου δήλωσε ότι η συνεργασία ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας καθώς στη δεδομένη συγκυρία το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν χρηματοδοτεί αναπτυξιακά έργα. «Οι δύο ακτές του Αιγαίου έχουν έρθει πιο κοντά με την κρίση» λέει χαρακτηριστικά στην τουρκική εφημερίδα.
Αυτό όμως που παρέλειψε ίσως να εξηγήσει ο Δ. Παπανικολάου είναι για ποιες ακτές μιλά. Για τις ακτές απέναντι από τη Μεγίστη, το Αγαθονήσι, την Καλόλιμνο όπου τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν σαν να βρίσκονται στον δικό τους εναέριο χώρο;
Τόσο κοντά έχουν έρθει; Τα ίδια δεν έλεγαν και με τους σεισμούς του ΄99. Και τότε δεν είχαν έρθει πιο κοντά; Αυτές δεν είναι ακτές αυτές είναι κυλιόμενες σκάλες.
Παράλληλα η Hurriyet αναφέρει –σχεδόν ειρωνικά- πως οι ελληνικές αρχές βλέπουν την Τουρκία «ως ένα ισχυρό αντίπαλο δέος στους επενδυτές από τη Δύση».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Ελλάδα τελεί υπό την ασφυκτική πίεση των πιστωτών της για την πώληση αεροδρομίων, λιμανιών, αυτοκινητοδρόμων και άλλων υποδομών προκειμένου να εισρεύσουν κεφάλαια στο δημόσιο ταμείο για τη μείωση του χρέους.
Είναι απερίγραπτη η κατρακύλα της εθνικής αξιοπρέπειας –όση έχει απομείνει στους κρατούντες- απερίγραπτος και τρόπος που αυτή εκφέρεται και "περιφέρεται" στο εξωτερικό. Ποτέ η χώρα δεν γονάτισε τόσο πολύ ζητώντας εν είδει επαίτη τη σωτηρία της από τους Τούρκους «πασάδες» - «επενδυτές».
Επιπρόσθετα κανείς δεν αναρωτήθηκε για τις διαδικασίες της πώλησης αυτής. Για να επενδύσει κάποιος στην Τουρκία υπάγεται σε ειδικό καθεστώς  για λόγους εθνικής ασφάλειας. Στην περίπτωση της Ελλάδας τι προβλέπεται;
Και εν τέλει ποιος εξουσιοδότησε τους κύριους αυτούς να προβαίνουν σε δημοπρασίες ελληνικών εδαφών σε μια χώρα η οποία έχει σταθερά επεκτατικές βλέψεις έναντι της Ελλάδας;
Να θυμίσουμε το τουρκικό casus belli σε περίπτωση επέκτασης των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων στα 12 ν.μ., να θυμίσουμε ότι μας υπαγορεύουν ουσιαστικά την ανακήρυξη της ΑΟΖ και την ένωσή της με την αντίστοιχη κυπριακή, τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών, τις διελεύσεις τουρκικών σκαφών μέσα από τα 6 ν.μ. των χωρικών μας υδάτων, τη διαρκή υποδαύλιση του θέματος της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη και όλα αυτά κάτω από τη διαρκή του Piri Reiss που αλωνίζει στο Αιγαίο παραβιάζοντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα και αυτό μόλις σήμερα(!);
Σε αυτούς θέλουν να πωλήσουν κομμάτια από Ελλάδα; Με ποιο δικαίωμα και εξ ονόματος ποίου; Λίγη ντροπή δεν υπάρχει πια σε αυτόν τον τόπο;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Πάει για φούντο" και η Πορτογαλία - Τριπλασιάστηκε το έλλειμμά της!

"Πάει για φούντο" και η Πορτογαλία - Τριπλασιάστηκε το έλλειμμά της!
21-03-2012 17:54:27




Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού της Πορτογαλίας σχεδόν τριπλασιάσθηκε στο πρώτο δίμηνο του 2012, καταδεικνύοντας ότι η βαθιά οικονομική ύφεση μειώνει τα έσοδα και αυξάνει τις ανησυχίες ότι η χώρα μπορεί να μην επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της και να χρειασθεί και δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα αυξήθηκε στα 799 εκατ. ευρώ, από 274 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο του 2011, όταν είχε υποχωρήσει πάνω από 70%, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Πορτογαλίας.

Οι δαπάνες, στις οποίες συμπεριλήφθηκαν και έκτακτες μεταβιβάσεις σε δημόσιες επιχειρήσεις, αυξήθηκαν κατά 3,5% σε 7,06 δισ. ευρώ περίπου.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4,3% σε 6,26 δισ. ευρώ, εξέλιξη που οι αρχές την απέδωσαν κυρίως στην πληρωμή των μερισμάτων από τις επιχειρήσεις στο τέλος του 2011, αντί στις αρχές του 2012.

Η πορτογαλική κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους και μειώνει τις δαπάνες, έχοντας ως στόχο τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού, με βάση τους όρους του προγράμματος διάσωσης που συμφώνησε με την τρόικα.

Η Λισαβόνα πέτυχε το στόχο για τη μείωση του ελλείμματος το 2011 στο 5,9% του ΑΕΠ από 9,8% το 2010, αλλά αυτό έγινε σε μεγάλο βαθμό χάρη στην έκτακτη μεταφορά των αποθεματικών των συνταξιοδοτικών ταμείων των τραπεζών στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο στόχος για το 2012 είναι να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα στο 4,5% του ΑΕΠ.

Η αύξηση του ελλείμματος δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που τέθηκαν με το πρόγραμμα βοήθειας ύψους 78 δισ. ευρώ, αν και ακολούθησε στενά την αυστηρή συνταγή λιτότητας των πιστωτών της.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΜΑ

CAPITAL.GR
από janudecem  

Αγαπητέ αδελφέ Νίκο,

Τα βλέπεις; Τα βλέπεις που ανησυχούσες και έτρεμες σαν ψάρι όταν αρχίσαμε την επιχείρηση;
"Θα μας λιντσάρουν!", έλεγες. . .
"Θα μας κρεμάσουν στην πλατεία οικογενειακώς", επαναλάμβανες. . .
"Ούτε τα παιδιά μας και οι γυναίκες μας δεν θα γλυτώσουν!", φοβόσουν. . .
"Από το πρώτο λεπτό θα ξεσηκωθούν!", υπολόγιζες. . .
Τίποτε απολύτως δεν έγινε! Όπως ακριβώς τα είχα προβλέψει.
Τους τα πήραμε όλα και φύγαμε σαν κύριοι. Ακόμα θυμάμαι την έκπληξη και την αμηχανία στο πρόσωπο του οπαδού μας στο αεροδρόμιο. Η χώρα ήταν σε φάση "Σομαλίας" κι εμείς με τις Samsonite, να περιμένουμε στην αίθουσα VIP το αεροσκάφος που θα μας έφερνε στον επίγειο παράδεισο μας, εδώ στην Καλιφόρνια.

Θυμάσαι που σου έλεγα "Θ αρθεί μια μέρα που θα τα θυμόμαστε και θα γελάμε";
Λοιπόν αδελφέ Νίκο, η ημέρα ήρθε!
Η μπάζα ήταν καλή. Όχι μόνο εμείς αλλά και τα εγγόνια μας θα ζήσουν πλουσιοπάροχα.
Ο μόνος κίνδυνος πια βρίσκεται στην χοληστερίνη που περιέχει ο αστακός!
Θυμάσαι τί αντίκρισαν τα μάτια μας (μέσα απο τις θωρακισμένες Mercedes) καθώς πηγαίναμε στο αεροδρόμιο;
Μελαψούς μετανάστες να λεηλατούν την πρωτεύουσα μετά την οικονομική κατάρρευση.
Παιδιά να περιφέρονται μόνα τους μέσα στα χαλάσματα ψάχνοντας τις δολοφονημένες μάνες τους.
Καπνοί παντού απο τα σπίτια που καιγόταν.
Ορδές πανικόβλητων να λεηλατούν τα supermarkets.

Και στο αεροδρόμιο ΟΎΤΕ ΕΝΑΣ να φωνάξει έστω κάτι εναντίον μας! Ούτε ένα "προδότες" ή "κλέφτες" ή "κρεμάστε τους"! Μουδιασμένοι όλοι και παράλυτοι μάς έβλεπαν να φεύγουμε με τις βαλίτσες παραφουσκωμένες. Το διαισθάνονταν οτι δεν θα μας ξαναδούν. Η κωμωδία είχε τελειώσει. Ο θίασος έφευγε (με τις εισπράξεις). Οι θεατές θα μείνουν μόνοι να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα.

Τί θεατρικό και αυτό! Θυμάσαι; Άρχισε το 1981. Τότε που "ο φίλος του λαού" ανέβηκε στην εξουσία. "ΑΛΛΑΓΗ" φώναξε και τα πλήθη ρίγησαν. Ακόμη και ψηφοφόροι "της επάρατης συντήρησης" τον ψήφισαν! Υπάλληλοι πήγαν την άλλη μέρα στη δουλειά με υπεροπτικό ύφος σίγουροι ότι η επιχείρηση του αφεντικού θα είναι πλέον δική τους! Η "αλλαγή" μόλις είχε αρχίσει. Ο "λαός" έζησε στιγμές μοναδικής επαναστατικής μέθης. Καταλήψεις, απεργίες, πανό, σημαίες. . .
Ώσπου οι "κακοί καπιταλιστές" πήραν τα εργοστάσιά τους και τα πήγαν στη διπλανή χώρα.
Τα υπόλοιπα εργοστάσια έγιναν "κοινωνική ιδιοκτησία". "Ο λαός είναι πάνω απο τους θεσμούς" φώναζε ο "ηγέτης" και το πλήθος παραληρούσε. Επιτέλους! Είχε έρθει η "ώρα του λαού"! Κανείς πια δεν σε φακέλωνε αν διάβαζες "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ". Άλλωστε η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και η "ΑΥΡΙΑΝΗ" ήταν πια οι Εφημερίδες της Κυβερνήσεως. Ό, τι, γραφόταν εκεί ήταν νόμος απαράβατος. Τι αξία είχε πια η θεσμοθετημένη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως; Ποιος της έδινε σημασία;

Το μέλλον διαφαινόταν ακόμα πιο λαμπρό . Η πατέντα με το "μοτοσακό χωρίς γκάζια" θα μας έφερνε αμύθητα πλούτη μόλις την αξιοποιούσαμε (για την ακρίβεια, δεν θα ξέραμε που να τα βάλουμε!) Κάποια στιγμή το θέμα αποσύρθηκε απο τα δελτία ειδήσεων. Ποιος έδωσε σημασία;
Το Ελληνικό αντιαεροπορικό "Άρτεμις" θα μας έφερνε αμύθητα πλούτη μόλις το βγάζαμε σε παραγωγή. Κάποια στιγμή και αυτό αποσύρθηκε από τα δελτία ειδήσεων. Ποιος έδωσε σημασία;
Σημασία είχε πλέον η ΑΤΑ (Αγνώστου Ταυτότητος Αυνανισμός): Ανεβαίνουν οι τιμές; Σου ανεβάζω το μισθό! Ξανανεβαίνουν οι τιμές; Σου ξανανεβάζω τον μισθό! Κάποιοι ψέλλισαν "Μα οι τιμές ανεβαίνουν ακριβώς επειδή μας ανεβάζεις συνεχώς τον μισθό!" Ποιος τους έδωσε σημασία;

Τα σχολεία αλλάξανε. Τώρα όλοι πήγαιναν "για σπουδές"! Δεν νοείται ο "αφέντης λαός" να δουλεύει στα χωράφια και στις οικοδομές. ΟΛΟΙ θα πάνε στο πανεπιστήμιο! Τί και αν δεν χρειαζόμασταν τόσους "επιστήμονες". Ποιος έδινε σημασία;

Σημασία είχε πλέον η "δημοκρατία". Ο αστυνομικός που είχε την αφέλεια να πυροβολήσει τον κλέφτη άκουγε τα δελτία ειδήσεων να ανακοινώνουν την διεύθυνση όπου κατοικούσε! Αν τολμούσε ας νοιαζόταν ξανά για το καθήκον!

Ποιός έδινε σημασία στις βιομηχανίες που κλείνανε; Αφού οι άνεργοι γινόταν αμέσως δημόσιοι υπάλληλοι; Ποιός αναρωτιόταν "Πού βρίσκετε τα λεφτά να πληρώσετε τόσους δημόσιους υπαλλήλους αφού δεν παράγει η χώρα τίποτα;" Αυτά τα ερωτήματα δεν είχαν πλέον σημασία. Μόνο αφελείς και γραφικοί ασχολούνταν με αυτά.
Αφού ο "ηγέτης" το είχε δηλώσει ξεκάθαρα: "Τα πήρα απο τους βιομήχανους!" Και όταν άρχισαν να διαρρέουν τα πρώτα μαντάτα για τις μεγάλες μάσες, ο "ηγέτης" είχε φροντίσει ώστε οι κομματικοί μηχανισμοί να έχουν έτοιμη την απάντηση που θα έδινε ο "λαός" στην "επάρατη συντήρηση": "ΦΆΓΑΝΕ ΑΥΤΟΊ ΑΛΛΆ ΦΆΓΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!"

Κάποια στιγμή άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτοι μετανάστες. Κακό μεν (κάτι σαν να μην του άρεσε του "λαού") αλλά αφού οι μισθοί τάνγκα-ντάγκα ερχόταν κάθε 15νθήμερο, δε βαριέσαι. . .
Σαν τον Μιθριδάτη, ο "αφέντης λαός" συνήθιζε το δηλητήριο που αυξανόταν κάθε μέρα. Οι μετανάστες ξεπέρασαν κάθε όριο . . .
Η εγκληματικότητα ξεπέρασε κάθε όριο . . .
Η ανεργία ξεπέρασε κάθε όριο. . .
Τα σκάνδαλα ξεπέρασαν κάθε όριο. . .
Οι εθνικές ταπεινώσεις ξεπέρασαν κάθε όριο . . .
Οι φωτιές ξεπέρασαν κάθε όριο. . .
Οι αρρώστιες ξεπέρασαν κάθε όριο. . .
Τα σκουπίδια ξεπέρασαν κάθε όριο . . . .
Οι "αναρχικοί" ξεπέρασαν κάθε όριο. . .

Κάποια στιγμή (όταν παρατραβήξαμε το σχοινί) και εγώ φοβήθηκα, το ομολογώ. Πήγα στο πιο απομακρυσμένο νησάκι για να ανακοινώσω την χρεωκοπία της χώρας. Το σκάφος περίμενε έτοιμο να με φυγαδεύσει στην διπλανή χώρα αν οι στρατιωτικοί έκαναν κίνημα. Τι κουτός που ήμουν! Φύλλο δεν κουνήθηκε! Τότε πήρα θάρρος για τα καλά. Είπα μέσα μου "Μεγάλε, είσαι πολύ μεγάλος! Κάνε ό, τι θέλεις!"

Δεν σταμάτησα πουθενά: Αστυνομικοί, στρατιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι. . . Τους κατεδάφισα όλους. Δεν άφησα ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις, ούτε δικαιώματα. . . Απορούσα και απορώ πάντα με την ανθρώπινη βλακεία: Αυτοί που σκοτώνονται με τον γείτονα για ένα εκατοστό οικοπέδου, με έβλεπαν να ληστεύω ασύστολα την χώρα τους και δεν μιλούσαν!

Πάντα οι ομοεθνείς μας με είχαν στο ψιλό:
"Περιορισμένης ευθύνης το καημένο. . . "
"Για οδοκαθαριστής καλός είναι αλλά για παραπάνω δεν τραβάει το φουκαριάρικο. . . "
"Η καψερή η μάνα του, πώς αντέχει τέτοια συμφορά. . . "
Μόνο η μάνα μας πείσμωσε και είπε "Τώρα θα δείτε, που κοροϊδεύετε το παιδί. . . "
Πραγματικά , αν δεν ήταν η μάνα μας δεν θα είχαμε αποτολμήσει τέτοιο έργο.
Δες τώρα όλους τους φαρμακόγλωσσους: Εγώ, το "καημένο", συνέτριψα την Έλληνα που ήταν προαιώνιος εχθρός μας. Τώρα όλοι "μούγκα". Ούτε "καημένο" ακούς ούτε τίποτα. Όλοι τεμενάδες μου κάνουν και έχουν καταπιεί την γλώσσα τους.

Το μεγάλο αστείο είναι ότι τώρα εκεί πίσω στην Ελλάδα, οι οπαδοί μας ακόμη πιστεύουν ότι την χώρα την βούλιαξε η "επάρατη συντήρηση"! Βλέπεις, αυτήν αφήσαμε να διοικεί τώρα. Τώρα που τα παιδιά τους πεθαίνουν από υποσιτισμό και οι πρωθυπουργοί τους είναι μελαψά τέκνα μεταναστών, ακόμη θυμούνται με αγάπη τον "ηγέτη" που τους "έδωσε να φάνε ψωμί" και βροντοφώναξε ή Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!" Τι τα θες; η ζωή έχει πολύ πλάκα μερικές φορές!

Καλά που έπλασε ο θεός (μας) τους βλάκες για να μας ψυχαγωγούν. Ειδικά εδώ στην βίλα στην Καλιφόρνια (έχω καταπληκτική θέα στον Ειρηνικό, στο είπα; ) η ανία θα ήταν αφόρητη αν δεν είχα αυτά να θυμάμαι και να τα συζητώ με κάποιους πρωτοκλασάτους (τότε) του "κινήματος" που είχαν και αυτοί την ευστροφία να βγάλουν έγκαιρα τη μπάζα τους στο εξωτερικό και να αγοράσουν εδώ βίλες.
Είναι εδώ ο "FIVE SEASONS" και ο "μαζί τα φάγαμε". Φυσικά δεν μπορούσαν να λείπουν (δικοί μας γαρ) ο "ταϊβανέζος", η σύζυγος του τραγουδιστή (χωρίς τον τραγουδιστή, τι να τον κάνει τον τρελό!) και ο ξάδελφος της ο "φαστφουντάς". Ο τελευταίος χώρισε την γυναίκα του (Ελληνικής καταγωγής) και συζεί με μια δικιά μας. Είναι και κάνα δύο από την περίφημη "γενιά του Πολυτεχνείου" (ω ρε πλάκες και μ' αυτή την ιστορία!) Αυτοί ειδικά αποδείχτηκαν λυσσασμένοι για "δημοκρατία": Έχουν σπιτώσει κάτι μικρές (δικές μας!) και τον χώνουν σε όλες τις μεριές!
Για τους άλλους, τους ρομαντικούς και τους αφελείς (που ξέμειναν πίσω) πού και πού μαθαίνω κάνα νέο. Εκείνος ο αρχιμάλαξ, που έβαφε με μολύβι τα μάτια του, έμαθα ότι είναι σε ψυχιατρείο. Ο άλλος, που το έπαιζε αδιάφθορος, τον σπάσανε στο ξύλο κάτι πιτσιρικάδες (αν και προσπάθησε να κρυφτεί σε κάτι τουαλέτες) και πέθανε. . .

Και τώρα σιγά-σιγά απομακρύνομαι από το σκηνικό όπως τα αρπακτικά που μόλις βρουν τη λεία τους απομακρύνονται για να την απολαύσουν με την ησυχία τους…. (έδωσα την πρωθυπουργία στον Τραπεζίτη που μου υπέδειξαν, αλλά και την ηγεσία του καταστρεμμένου ΠΑΣΟΚ στον Χοντρό)


Αδελφέ Νίκο
Όταν τελειώσεις την ιστορία με την πιτσιρίκα στις Μπαχάμες, σε περιμένω να τα πούμε απο κοντά (φέρε και τη σύζυγο). Αν δεν κουράστηκες, ο Μεγάλος μας πρότεινε να ξανακάνουμε μια παρόμοια δουλειά σε μια άλλη χώρα κάπου στην Κεντρική Αμερική (δεν θυμάμαι τώρα το όνομα). Η χρηματοδότηση, ως συνήθως, εξασφαλισμένη και οι ντόπιοι πράκτορες έτοιμοι. Σκέψου το!

Με φιλιά
Γεωργάκης


Πηγή:www.capital.gr

Η επερχόμενη κοινωνία χωρίς μετρητά - Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΒΙΟΥ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΒΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟΥ !!!

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012


Η Σουηδία οδεύει προς μια οικονομία χωρίς μετρητά



Η Σουηδία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εισήγαγε χαρτονομίσματα το 1661. Τώρα έχει έρθει φτάσει η ώρα που ετοιμάζεται να απαλλαγεί από αυτά.
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να εκτυπώνουμε χαρτονομίσματα πλέον», λέει ο Bjoern Ulvaeus, πρώην μέλος των ΑΒΒΑ, του διάσημου ποπ συγκροτήματος του 1970, που είναι ένθερμος υπερασπιστής ενός κόσμου χωρίς μετρητά.
Το περίγραμμα αυτής της κοινωνίας έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά σε αυτό το υψηλής τεχνολογίας έθνος, εμποδίζοντας όσους προτιμούν να χρησιμοποιούν νομίσματα και χαρτονομίσματα αντί για ψηφιακό χρήμα.
Στις περισσότερες πόλεις της Σουηδίας, τα δημόσια λεωφορεία δεν δέχονται μετρητά. Τα εισιτήρια προπληρώνονται ή αγοράζονται με ένα γραπτό μήνυμα από το κινητό. Ένας μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων λαμβάνει πλέον μόνο κάρτες, και μερικές τράπεζες – που κάνουν χρήματα για ηλεκτρονικές συναλλαγές - έχουν σταματήσει εντελώς να χειρίζονται μετρητά.
«Υπάρχουν πόλεις όπου δεν είναι καθόλου δυνατό πια να μπεις σε μια τράπεζα και να χρησιμοποιήσεις μετρητά», παραπονιέται ο Curt Persson, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Συνταξιούχων της Σουηδίας.
Λέει ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα για τους ηλικιωμένους στις αγροτικές περιοχές που δεν έχουν πιστωτικές κάρτες ή δεν ξέρουν πώς να τις χρησιμοποιήσουν για την ανάληψη μετρητών.
Η μείωση των μετρητών είναι αισθητή ακόμα και σε εκκλησίες, όπως η Εκκλησία Carl Gustaf στο Karlshamn της νότιας Σουηδίας, όπου ο εφημέριος Johan Tyrberg εγκατέστησε πρόσφατα έναν αναγνώστη καρτών για να καταστεί ευκολότερο για τους προσκυνητές να κάνουν προσφορές.
"Πολλοί άνθρωποι ήρθαν σε μένα αρκετές φορές και είπαν ότι δεν έχουν μετρητά, αλλά θα ήθελαν να δωρίσουν χρήματα," λέει ο Tyrberg.
Τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα δεν αντιπροσωπεύουν παρά το 3 τοις εκατό της οικονομίας της Σουηδίας, σε σύγκριση με το μέσο όρο του 9 τοις εκατό στην ευρωζώνη και του 7 τοις εκατό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, μία οργάνωση-ομπρέλα για τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου.
Όμως και το τρία τοις εκατό είναι ακόμα πάρα πολύ, αν θέλετε να ρωτήσετε τον Ulvaeus. Μια κοινωνία χωρίς μετρητά μπορεί να φαίνεται σαν ένα περίεργο όραμα για κάποιον που έκανε μια περιουσία με το "Money, Money, Money" και άλλες επιτυχίες των ΑΒΒΑ, αλλά για τον Ulvaeus είναι θέμα ασφάλειας.
Αφότου ο γιος του έπεσε θύμα ληστείας για τρίτη φορά άρχισε να υποστηρίζει μια πιο γρήγορη μετάβαση σε μια πλήρως ψηφιακή οικονομία, έστω και μόνο για να γίνει πιο δύσκολη η ζωή για τους κλέφτες.
"Εάν δεν υπάρχουν μετρητά, τι θα κάνουν;" λέει ο 66χρονος Ulvaeus.
Ο Σουηδικός Σύνδεσμος Τραπεζιτών, λέει ότι η συρρίκνωση της οικονομίας μετρητών έχει ήδη αντίκτυπο στις στατιστικές της εγκληματικότητας.
Ο αριθμός των ληστειών σε τράπεζες στη Σουηδία μειώθηκε από 110 το 2008 σε 16 το 2011 - το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία πριν από 30 χρόνια. Λέει ότι οι κλοπές σε εταιρίες security που μεταφέρουν χρήματα έχουν επίσης μειωθεί.
"Το να κυκλοφορούν λιγότερα μετρητά κάνει τα πράγματα πιο ασφαλή, τόσο για το προσωπικό που τα διαχειρίζονται όσο φυσικά και για το κοινό», λέει ο Par Karlsson, ειδικός σε θέματα ασφαλείας του Συνδέσμου.
Η επικράτηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών - και το ψηφιακό ίχνος που παράγουν - βοηθά επίσης να εξηγηθεί γιατί η Σουηδία έχει ελάχιστα προβλήματα με τον χρηματισμό (κοινώς λάδωμα) σε σχέση με χώρες με ισχυρή κουλτούρα στα μετρητά, όπως η Ιταλία ή η Ελλάδα, λέει ο καθηγητής οικονομικών Friedrich Schneider του Πανεπιστημίου Johannes Kepler στο Αυστρία.
«Εάν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν περισσότερο τις κάρτες, ασχολούνται λιγότερο με δραστηριότητες παραοικονομίας», λέει ο Schneider, που είναι εμπειρογνώμονας σε υπόγειες οικονομίες.
Στην Ιταλία - όπου τα μετρητά είναι ένα κοινό μέσο για την αποφυγή του φόρου προστιθέμενης αξίας και την απόκρυψη των κερδών από την εφορία - ο Πρωθυπουργός κ. Mario Monti, τον Δεκέμβριο πρότεινε μέτρα για τον περιορισμό των συναλλαγών σε μετρητά για πληρωμές πάνω από 1.000 ευρώ, από 2.500 ευρώ που ήταν πριν.
Η άλλη πλευρά όμως είναι ο κίνδυνος των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με το σουηδικό Εθνικό Συμβούλιο για την Πρόληψη του Εγκλήματος, ο αριθμός των περιπτώσεων απάτης πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων ‘skimming’ (τοποθέτηση συσκευών υποκλοπής σε αυτόματες ταμειακές μηχανές), διογκώθηκε σε περίπου 20.000 το 2011 από 3.304 που ήταν το 2000.
Ο Oscar Swartz, ο ιδρυτής του ‘Banhof’, του πρώτου παροχέα Internet στη Σουηδία, λέει ότι η ψηφιακή οικονομία δημιουργεί επίσης θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής λόγω του ηλεκτρονικού αποτυπώματος που έχουν οι συναλλαγές. Υποστηρίζει την ιδέα της σταδιακής κατάργησης των μετρητών, αλλά λέει ότι θα πρέπει να εισαχθούν άλλοι ανώνυμοι τρόποι πληρωμής.
"Κάποιος πρέπει να είναι σε θέση να στείλει χρήματα και να δωρίσει χρήματα σε διαφορετικούς οργανισμούς, χωρίς να εντοπίζεται κάθε φορά», λέει.
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Σουηδία και άλλες σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται στην πρωτοπορία των εξελίξεων αυτών, δίνοντας έμφαση δίνεται στην τεχνολογία και την καινοτομία.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Σουηδία κατέχει την πρώτη θέση στο Global Information Technology Report που κυκλοφόρησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τον Ιανουάριο. (Το Global Information Technology Report επισημαίνει το βασικό ρόλο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως καταλύτη για το μετασχηματισμό της κοινωνίας και της οικονομίας στην επόμενη δεκαετία, μέσω του εκσυγχρονισμού και της καινοτομίας).
Το Economist Intelligence Unit επίσης βάζει την Σουηδία στην κορυφή της τελευταίας ψηφιακής οικονομικής της κατάταξης, το 2010. Και οι δύο βαθμολογίες μετρούν πόσο μακριά έχουν προχωρήσει οι χώρες στην ενσωμάτωση τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών στις οικονομίες τους.
Τα διαδικτυακά startups στη Σουηδία και αλλού εργάζονται τώρα σκληρά για την ανάπτυξη πληρωμής τραπεζικών υπηρεσιών για smartphones.
Η σουηδική εταιρεία iZettel έχει αναπτύξει μια συσκευή για μικρές επιχειρήσεις, παρόμοια με την Square των ΗΠΑ, που συνδέεται στο πίσω μέρος ενός iPhone και μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα τερματικό πιστωτικών καρτών. Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Σουηδίας αναμένεται να ξεκινήσουν μια κοινή υπηρεσία εντός του τρέχοντος έτους, που θα επιτρέπει στους πελάτες να μεταφέρουν χρήματα από ένα λογαριασμό στον άλλο σε πραγματικό χρόνο με τα κινητά τους.
Οι περισσότεροι ειδικοί δεν αναμένουν τα μετρητά να εξαφανιστούν σύντομα, αλλά ότι το ποσοστό τους στην οικονομία θα συνεχίσει να μειώνεται καθώς τέτοιες επιλογές πληρωμής θα είναι διαθέσιμες. Πριν να αποσυρθεί ως αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Σουηδίας, ο Lars Nyberg είπε πέρυσι ότι τα μετρητά θα επιβιώσουν, "όπως ο κροκόδειλος, ακόμα κι αν αναγκαστεί να δει το ‘βιότοπό’ του σταδιακά να αποψιλώνεται."
Η Andrea Wramfelt, της οποίας το μπόουλινγκ στη νότια πόλη του Landskrona σταμάτησε να δέχεται μετρητά από το 2010, κάνει μια πιο τολμηρή πρόβλεψη: Πιστεύει ότι τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα θα πάψουν να υφίστανται στη Σουηδία μέσα σε 20 χρόνια.
«Προσωπικά νομίζω ότι αυτό είναι που οι άνθρωποι θα πρέπει να περιμένουν στο μέλλον», λέει.
Αλλά υπάρχουν θύλακες αντίστασης. Ο Hanna Celik, του οποίου η οικογένεια έχει ένα περίπτερο εφημερίδων σε ένα εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης, λέει ότι η ψηφιακή οικονομία είναι ένα θέμα των τραπεζών που αναζητούν μεγαλύτερα κέρδη.
Ο Celik λέει ότι χρεώνει περίπου 5 σουηδικές κορόνες ($ 0,80) για κάθε συναλλαγή με πιστωτική κάρτα, και ένας νόμο που ψηφίστηκε από το Σουηδικό Κοινοβούλιο τον εμποδίζει να μεταφέρει αυτή την επιβάρυνση στον καταναλωτή.
«Αυτό βρωμάει», λέει. «Γι 'αυτούς (τις τράπεζες), αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσουν πολλά χρήματα, αυτό είναι το όλο θέμα. Κάνουν τεράστια κέρδη».
------------------------------------------

Η Μ. Βρετανία θα είναι κοινωνία χωρίς μετρητά το 2016


Μια νέα έκθεση δείχνει ότι η Βρετανία θα είναι σε μεγάλο βαθμό κοινωνία χωρίς μετρητά (αχρήματη κοινωνία) από το έτος 2016, με την διάδοση της τεχνολογίας των έξυπνων ανέπαφων καρτών σε καταστήματα και άλλους χώρους.
Το έγγραφο, που συνέταξε η ανεξάρτητη εταιρεία διεξαγωγής τεχνολογικών και οικονομικών μελετών Forrester, αναφέρει ότι τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα θα είναι η πρώτη γενιά χωρίς μετρητά, αφού θα είναι σε θέση να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες με ένα κινητό πορτοφόλι.
Αυτό το συμπέρασμα βγήκε με την ομιλία σε ανώτερα στελέχη βρετανικών εταιρειών, όπου οι εννέα στους δέκα δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η «ψηφιακή μετάβαση» θα έχει λάβει χώρα μέσα σε τέσσερα χρόνια από σήμερα.
Ωστόσο, οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι η αλλαγή θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε τρία χρόνια καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν τα οφέλη που αυτή η τεχνολογίας μπορεί να τους προσφέρει.
«Θα δούμε μια τεράστια αλλαγή για τα επόμενα χρόνια στον τρόπο που θα ψωνίζουν και θα πληρώνουν για αγαθά οι άνθρωποι» δήλωσε ο Carl Scheible από το PayPal, την εταιρεία για την οποία έγινε η μελέτη.
«Έως το 2016, θα είστε σε θέση να αφήσετε το πορτοφόλι σας στο σπίτι και να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας ως το ψηφιακό πορτοφόλι του 21ου αιώνα».
Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι τα μετρητά, οι κάρτες και οι επιταγές δεν θα έχουν εξαφανιστεί τελείως, αλλά θα συμπληρώνουν τις ανέπαφες πληρωμές.
Η Orange και η Barclaycard και οι δύο σήμερα προσφέρουν στους πελάτες τους την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Near Field Communication (NFC - επικοινωνία σε κοντινό πεδίο) για να πληρώσουν για αγαθά με τα κινητά τους ή τις πιστωτικές τους κάρτες.
Εν τω μεταξύ, η Coca-Cola βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για την εισαγωγή μηχανημάτων αυτόματης πώλησης χωρίς τη χρήση μετρητών, στο Λονδίνο το χρόνο της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, αναφέρει πρόσφατα το περιοδικό Marketing.
Ωστόσο, οι καταναλωτές δεν θα περιορίζονται στη χρήση της τεχνολογίας, όταν θα είναι έξω και σε διάφορα μέρη, καθώς η Intel ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την MasterCard για να προσθέσει τεχνολογία NFC σε ορισμένους από τους νέους φορητούς υπολογιστές της.
Οι Online αγοραστές θα είναι σε θέση να κουνάνε μια κάρτα μπροστά από έναν αναγνώστη για να πληρώσουν για τις αγορές τους, αντί να χρειάζεται να συμπληρώνουν σελίδες με λεπτομέρειες για την επαλήθευση των στοιχείων τους.
-----------------------------------------

Εισβολή των Σαρωτών Φλέβας για μία Αχρήματη Κοινωνία


Του Brandon Turbeville (Activist Post) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Σε ένα άρθρο που είχα γράψει στα τέλη Οκτωβρίου του 2011 ("Τα Μεταφορικά Μέσα στο Νιου Τζέρσεϋ Κάνουν Άνοιγμα στην Κοινωνία Χωρίς Μετρητά Με το Google Wallet App για Πληρωμές Μέσω Smartphone"), περιέγραψα λεπτομερώς μια νέα πολιτική που εφαρμόζεται στους Σταθμούς Διέλευσης του Νιου Τζέρσεϋ και το Σιδηροδρομικό Σταθμό του Διεθνούς Αεροδρομίου Newark Liberty, καθώς και σε στο σταθμό Penn και τον Τερματικό Σταθμό Λεωφορείων της Αρχής Λιμένος Νέας Υόρκης, στη Νέα Υόρκη. Εκείνη την εποχή, έκρινα το πρόγραμμα, ως "την πιο πρόσφατη οργουελική πολιτική Μεγάλου Αδελφού υπό το πρόσχημα της «μεγαλύτερης ευκολίας για τον ταξιδιώτη». Μια ιστορία για την εισβολή στην ιδιωτική ζωή, που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, όταν επιχειρεί να εισαγάγει το hi-tech αστυνομικό κράτος πλέγμα ασφαλείας . "
Ουσιαστικά, η νέα διαδικασία που εισάγεται είναι ένα ασύρματο πρόγραμμα πληρωμής που επιτρέπει στους επιβάτες να κουνάνε τα smartphones τους μπροστά από ένα ειδικό αισθητήρα για να αγοράσουν ένα εισιτήριο για το ταξίδι. Ο αισθητήρας βρίσκεται πάνω στο μηχάνημα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων, ενώ τα εισιτήρια και του τρένου και του λεωφορείου υπάρχει πρόσβαση μέσω του Google Wallet - μιας εφαρμογής που παρέχει δυνατότητες για ασύρματες πληρωμές. Στο άρθρο που αναφέρεται πιο πάνω, υποστήριξα ότι η εφαρμογή μιας τέτοιας τεχνολογίας είναι η προαναγγελία της επερχόμενης κοινωνίας χωρίς μετρητά η οποία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο πλέγμα ελέγχου του ολοκληρωτικού αστυνομικού κράτους που έχει εγκατασταθεί μπροστά στα μάτια μας.
Δυστυχώς, όμως, το αστυνομικό κράτος και η αχρήματη κοινωνία έχουν προχωρήσει πέρα ​​από την χρήση των smartphones και άλλων κομματιών της σκληρής τεχνολογίας με την οποία εγκαθίστανται ως η νέα κανονική κατάσταση στο μυαλό και την κουλτούρα μιας ολόκληρης γενιάς.
Πηγαίνοντας το αχρήματο δίκτυο ελέγχου ένα βήμα παραπέρα, ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 8 Αυγούστου 2011 στο περιοδικό Technology Review, με τίτλο «Πέρα από τα Κινητά - Πορτοφόλια, η Βιομετρική Υπόσχεται Πραγματικά το Μέλλον χωρίς Πορτοφόλι» (“Beyond Cell Phone Wallets, Biometrics Promise Truly Wallet-Free Future,”), εξηγεί ότι οι μεγάλες εταιρείες δεν περιμένουν καν για το ‘ψηφιακό πορτοφόλι’ να πιάσει. Στην πραγματικότητα κινούνται προς τα εμπρός με ένα σύστημα που θα επιτρέπει σε ένα άτομο να κουνάει την παλάμη του, όχι το τηλέφωνό του, μπροστά από μια ψηφιακή συσκευή αναγνώρισης, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορα κτίρια, να πληρώσει για τα εμπορεύματα, ή αλλιώς για να εντοπιστεί ο ίδιος.
Αν και η τεχνολογία γνωστή ως PalmSecureδεν είναι τεχνολογία Near Field Communication, (NFC - επικοινωνία κοντινού πεδίου) επιτρέπει όμως στους χρήστες να παρακάμψουν τελείως τις πιστωτικές κάρτες και τα μετρητά με τα τηλέφωνά τους, ήταν πιο αργή για να πιάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες από ό, τι έχει σε ορισμένες περιοχές της Ασίας – στην Ιαπωνία ειδικότερα. Παρ 'όλα αυτά, η εμμονή με την ‘ευκολία’ που έχει το αμερικανικό κοινό χωρίς αμφιβολία, θα την κάνει να γίνει αποδεκτή μαζικά και σε μεγάλους αριθμούς από τη στιγμή που βγαίνει όλο και ευρύτερα στην αγορά και είναι διαθέσιμη.
Το νέο σύστημα, γνωστό ως PalmSecure, δεν είναι NFC. Το PalmSecure δεν απαιτεί κανένα απτό υλικό από την πλευρά του χρήστη, έτσι ώστε τα τηλέφωνα δεν είναι απαραίτητα. Το μόνο που απαιτεί είναι ότι να κουνήσει ο χρήστης τα χέρια του μπροστά από έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη και η μικρή συσκευή θα διαβάσει το μοναδικό πρότυπο των φλεβών, μέσω του εγγύς υπέρυθρου φωτός.
Η νέα μέθοδος πληρωμής που επιτρέπεται την πρόσβαση με βάση τα βιομετρικά στοιχεία είναι αυτή που από μίλια μακριά μπορούσαμε εύκολα να δούμε ότι έρχεται. Στην πραγματικότητα, πολλοί, συμπεριλαμβανομένου και εμού, έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους αυτού του τύπου τεχνολογίας για κάποιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το δέλεαρ της «ευκολίας» σε συνδυασμό με τη διαφήμιση για «καλύτερη ασφάλεια» κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουν το νέο σύστημα ακόμα πιο εύπεπτο για το ευρύ κοινό.
Πράγματι, αυτό το νέο είδος τεχνολογίας, ακόμα και αυτό το συγκεκριμένο προϊόν, έχει ήδη εισαχθεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Για παράδειγμα, Ιατρικό Κέντρο Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης έχει ήδη εφαρμόσει τους σαρωτές φλέβας σε ορισμένες από τις ιατρικές εγκαταστάσεις του. Κατασκευασμένες από την Fujitsu, οι σαρωτές τοποθετούνται εντός του νοσοκομείου υπό το πρόσχημα της «μεγαλύτερης ευκολίας» και της ταχύτερης πρόσβασης σε ιατρικά αρχεία. Τα ιατρικά ιστορικά, οι μορφές ασφάλισης, και άλλα έγγραφα, όλα διεξάγονται ηλεκτρονικά και με πολύ ταχύτερους ρυθμούς, με τη βοήθεια των νέων σαρωτών φλέβας.
Όπως ο Jonathan Allen αναφέρει στο Reuters:
Το αρχικό set-up για ένα νέο ασθενή διαρκεί περίπου ένα λεπτό, δηλώνει το νοσοκομείο, ενώ σε μεταγενέστερους ελέγχους χρειάζεται μόνο περίπου ένα δευτερόλεπτο.
"Μπορούμε στη συνέχεια να κάνουμε μία μόνο ερώτηση: «Έχει αλλάξει η ασφάλειά σας;» λέει ο Bernard Birnbaum, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και επικεφαλής των δραστηριοτήτων του νοσοκομείου. Εάν «όχι», δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν ένα ενιαίο έντυπο. "
Επί του παρόντος, το πρόγραμμα είναι προαιρετικό και ο Birnbaum ισχυρίζεται ότι μόνο το 1% των ασθενών έχει αντιρρήσεις.
Δυστυχώς, στο 2011, αυτό είναι απολύτως πιστευτό.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι σχεδόν κάθε στοιχείο του κάθε δικτύου ελέγχου ξεκινά με το να είναι «προαιρετικό», όταν εισάγεται για πρώτη φορά στον πληθυσμό που έχει ως στόχο. Αλλά, καθώς όλο και περισσότερα άτομα θα συναινούν με το σύστημα, τόσο πιο άβολο και δύσκολο θα είναι στη συνέχεια, για εμάς τους υπόλοιπους να αποχωρήσουμε. Τελικά, η ικανότητα να αποχωρήσει κάποιος θα αφαιρεθεί εντελώς.
Αν και το πρόγραμμα του NYU έχει λάβει περισσότερη προσοχή από ό, τι οι άλλοι σταθμοί με σαρωτές φλέβας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είναι το μοναδικό στο είδος του. Είναι απλώς ένα από τα πρώτα που θα εφαρμοστούν σε ένα νοσοκομείο στα βορειοανατολικά. Αρκετά άλλα νοσοκομεία έχουν ήδη εισαγάγει το σύστημα και κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσουν και άλλα.
Τα σχολεία, επίσης, έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν τα συστήματα της Fujitsu. Για παράδειγμα, η σχολική περιφέρεια της επαρχίας Pinellas στη Φλόριντα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει εισαγάγει το σύστημα, προκειμένου «να αναγνωρίσει τους μαθητές και, συνεπώς, να μειώσει τις απουσίες και την απειλή της πλαστοπροσωπίας."
Με τους νέους σαρωτές, οι μαθητές είναι σε θέση να αφαιρείται η τιμή από τα γεύματά τους από το λογαριασμό τους, μετά τη σάρωση της παλάμης τους, καθώς στέκονται στην ουρά για την σίτιση κατά τη διάρκεια του γεύματος. Φυσικά, αυτό το είδος της τεχνολογίας δεν είναι νέο στην Pinellas County. Οι μαθητές πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους σαρωτές δαχτύλων, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο γεύμα τους για χρόνια.
Προφανώς, η εισαγωγή των σαρωτών φλέβας της Fijitsu στο νοσοκομεία της NYU και στο Pinellas County School District είναι απλώς δύο ακόμη παραδείγματα για το πώς βαθμιαία χρήση τέτοιων συστημάτων χρησιμοποιείται για την πλήρη αποδοχή των εν λόγω τεχνολογιών ως «αναγκαίων στην ζωή» από το κοινό. Συγκεκριμένα, αν η νέα γενιά μπορεί να εκπαιδευτεί για να αποδεχθεί να σαρώνεται η παλάμη της ακόμη και για τα πιο βασικά και κοινά αγαθά και υπηρεσίες, τότε η γενιά αυτή αλλά και η επόμενη ποτέ δεν θα σκεφτεί να αμφισβητήσει τη διογκούμενη ψηφιακή φυλακή όταν αυτή εξαπλωθεί σε κάθε τομέα της ζωής και της κοινωνίας.
Όχι μόνο μια ολόκληρη γενιά θα δεχθεί τους σαρωτές ως κάτι συνηθισμένο, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι τελικά θα τους απαιτήσουν. Πράγματι, κανείς δεν πιστεύει ότι θα πρέπει να περιμένουμε να έρθει μια επόμενη γενιά που θα έχει πλήρως κατηχηθεί για κάτι τέτοιο.
Όπως γράφει ο Christopher Mims στο Technology Review:
Αν η αργή εξάπλωση των NFC δίνει κάποιο μάθημα, είναι ότι το σπάσιμο του μονοπωλίου του υφιστάμενου συστήματος πληρωμών είναι δύσκολο, ειδικά όταν οι έμποροι αναλαμβάνουν τα έξοδα. Όμως, ένα βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης θα μπορούσε να είναι ένα μοναδικό αναγνωριστικό που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τα επιπλέον έξοδα για μερικούς πωλητές. Αν νομίζετε ότι το να κουνάτε το τηλέφωνό σας για να πληρώσετε για κάτι είναι βολικό αρκετά για να σας πείσει να πάτε σε ένα coffee shop, φανταστείτε πόσο ενθουσιασμένοι οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι αν θα πρέπει απλώς να σηκώσουν το χέρι τους;
Αν αυτό όντως συμβαίνει, τότε όσοι από εμάς θεωρούμε ύψιστες αξίες την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερίας καλύτερα να αρχίσουμε να φωνάζουμε.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

911 - JACK WHITE's 911 PHOTO STUDIES

911 - JACK WHITE's 911 PHOTO STUDIES: ΣΥΝΟΛΙΚΩΣ 13 ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣ
http://hercolano2.blogspot.com/
---------------------------------------------

Ζητάμε από τους Τούρκους να αγοράσουν δημόσιες επιχειρήσεις!

Ζητάμε από τους Τούρκους να αγοράσουν δημόσιες επιχειρήσεις!
20-03-2012 20:35:40



Έλληνες αξιωματούχοι τόσο του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, όσο και του υπουργείου Εξωτερικών προσπαθούν σύμφωνα με το Bloomberg  να προσελκύσουν Τούρκους επενδυτές οι οποίοι θα ήθελαν να αγοράσουν Δημόσια περιουσία που ιδιωτικοποιείται.
Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Turcas Petrol AS (TRCAs), Μπατού Ακσόι μετά από συνάντηση που είχε με Έλληνες αξιωματούχους,  «Είναι σπουδαίο που η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Η γεωγραφική εγγύτητα της Ελλάδα προς την Τουρκία είναι πολύ σημαντική». 
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρεται συνολικά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της χώρας και υπογραμμίζει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ, του ΟΠΑΠ, καθώς και των ΕΛΠΕ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! 55 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ Lazard !

ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ Lazard (Lazard Frères & Co.), ΟΙ ΔΙΑΒΟΗΤΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ*! ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ! ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΑΙ ΤΗΣ ΕΥΩΧΙΑΣ!!!

Σκόρπισαν μερικά εκατομμύρια έξτρα για το "καλό κούρεμα"!
21-03-2012 08:32:26


Συνολικά 74 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο στις εταιρείες Lazard και Hamilton για τις συμβουλευτικές τους υπηρεσίες στη διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) μετά την τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, στο πλαίσιο της συζήτησης της νέας δανειακής σύμβασης στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία εγκρίνονται επιπλέον 4 εκατομμύρια ως έξτρα αμοιβή «συμβολής τους στην επιτυχία του PSI».

Αναλυτικά -όπως διαβάζουμε στο protothema.gr- σύμφωνα με το κείμενο «εγκρίνεται η καταβολή πρόσθετης αμοιβής στους Αντιπροσώπους Ολοκλήρωσης Συναλλαγής (closing agents) ποσού μέχρι του ύψους των 4 εκατομμυρίων ευρώ ως αμοιβή συμβολής τους στην επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων…».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με παλαιότερη απάντηση του κ. Σαχινίδη οι αμοιβές των Lazard και Hamilton LLP καθορίζονται ως εξής:

- Οσον αφορά την «Cleary, Gottlieb Steen & Hamilton LLP», η σύμβαση προέβλεπε αμοιβή 6.000.000 ευρώ και 1.500.000 ευρώ έξτρα αμοιβή για κάθε μηνα που παρατείνεται η σύμβαση. Με δεδομένο ότι η σύμβαση έληγε στις 6 Οκτωβρίου και το PSI δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, η εταιρία έχει λαμβάνειν συνολικά 14.000.000 ευρώ: Τα 6.000.000 ευρώ της αμοιβής συν 9 ακόμα (1.500.000 x 6 μήνες) για τους πέντε μήνες που έχουν περάσει.

- Για τη Lazard τα πράγματα είναι... ακόμα χειρότερα. Η Lazard αμείβεται με το 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγοραστεί. Με βάση το PSI του Ιουνίου, που ήταν «κούρεμα» 21%, οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι η αμοιβή θα έφτανε τα 25.000.000 ευρώ. Μολονότι όμως το «κούρεμα» έφτασε στο 50%, το ποσοστό της Lazard δεν μειώθηκε, με αποτέλεσμα η αρχικώς εκτιμηθείσα αμοιβή των 25.000.000 ευρώ να υπερδιπλασιάζεται -όπως και το «κούρεμα»- και να φτάνει τώρα περίπου στα 55.000.000 ευρώ. Το σύνολο δηλαδή και για τις δύο εταιρίες ανέρχεται στα 70.000.000 ευρώ + τα έξτρα 4 εκατ. ευρώ που προβλέπει η τροπολογία, δηλαδή 74 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, η τροπολογία προβλέπει 3,4 εκατ. ευρώ «προς το IIF ως έξοδα νομικής υποστήριξης του Οργανισμού και της Οργανωτικής Επιτροπής των Πιστωτών για τη διενέργεια του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων» καθώς και την παράταση των συμβάσεων του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του ΟΔΔΗΧ έως την 31.12.2012.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

---------------------------------------
*http://en.wikipedia.org/wiki/Lazard

Early years

Lazard Frères & Co. was founded in 1848 when brothers Alexandre, Lazard, and Elie Lazard emigrated from Lorraine, France to New Orleans, Louisiana and formed a dry goods business with a combined contribution of $9,000. Shortly thereafter, the brothers relocated to San Francisco to capitalize on the California Gold Rush. There they opened a business selling imported goods and exporting gold bullion. The enterprize progressively expanded into financial transactions, first with its retail clients then increasingly with commercial interests.
Over time, Lazard Frères grew further into the banking and foreign exchange businesses. Seeking to expand operations to Europe, the brothers opened offices in Paris and London in 1852 and 1870, respectively. By 1876, Lazard's was strictly focused on financial services. 
-----------------------------------

Η πίστη στα μνημόνια ως νέα εθνικοφροσύνη

Η πίστη στα μνημόνια ως νέα εθνικοφροσύνη –
Της Βασιλικής Σιούτη, από το ΜΟΝΟ #4
Μαρτίου 19, 2012

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μπαίνουν χέρι χέρι στην προεκλογική περίοδο, αποσιωπώντας εντελώς ότι πρόκειται για τα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ κι ετοιμάζονται να μοιράσουν τα νέα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων, όπου νομιμόφρονες θα είναι οι «δυνάμεις του ευρώ» που στηρίζουν τα μνημόνια και αντιφρονούντες θα είναι «οι δυνάμεις της δραχμής», όπως θα χαρακτηρίζουν οποιονδήποτε διαφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική, άσχετα εάν είναι πραγματικά υπέρ της δραχμής ή όχι.
Οι εκλογές πλέον, όσο κι αν προσπάθησαν να τις αποφύγουν, είναι αναπόφευκτες, και στην προεκλογική περίοδο που ξεκινά θα δούμε πολλά. Οι μηχανές της προπαγάνδας ζεσταίνονται ήδη από τις δυνάμεις που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση και ετοιμάζονται να αναλάβουν τα ηνία της επόμενης, αλλάζοντας απλώς τα ποσοστά συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Γιατί πείστηκαν να επιτρέψουν τις εκλογές

Με ένα σκεπτικό, που μοιάζει με αυτό που προκάλεσε τη γνωστή φράση «alea jacta est» (ο κύβος ερρίφθη) και αποδίδεται στον Ιούλιο Καίσαρα (όταν αποφάσισε να περάσει τη γέφυρα του ποταμού Ρουβίκωνα με συντεταγμένο στρατό, έχοντας επίγνωση των κινδύνων και των συνεπειών), οι ευρωπαίοι κηδεμόνες αποφάσισαν τελικά την προπερασμένη εβδομάδα να προχωρήσει η χώρα στη διεξαγωγή των εκλογών.
Είναι γνωστή η μέχρι πρότινος εμμονή τους στην εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση Παπαδήμου, στο πρόσωπο του οποίου βλέπουν τον τέλειο υπάλληλο που εφαρμόζει πειθήνια την πολιτική τους. Και είναι πολλά αυτά που θέλουν να γίνουν ακόμα (και αδιατάρακτα) , όπως π.χ. το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Πώς να θέλουν λοιπόν τις εκλογές, όταν διαπιστώνουν ότι οι δυνάμεις του δικομματισμού που στηρίζουν την πολιτική τους καταρρέουν και οι αντίθετες δυνάμεις διογκώνονται;
Η πραγματικότητα όμως και η ανάγκη να την αντιμετωπίσουν, ήταν αυτή που τους άλλαξε γνώμη. Οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση τους έπεισαν ότι δεν φτάνει η στροφή του Αντώνη Σαμαρά για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της πολιτικής αυτής για τα επόμενα (πολλά) χρόνια όπως τους είναι αναγκαίο. Γιατί ακριβώς μετά από αυτή τη στροφή του προέδρου της Ν.Δ. έχει αρχίσει η πτώση και των δικών της ποσοστών, όπως είχε συμβεί πριν με το ΠΑΣΟΚ. Με τρόμο λοιπόν, και τη συμβολή των δημοσκοπήσεων, διαπιστώνουν πως όσο πιο πολύ αργούν οι εκλογές, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τις «δυνάμεις του μνημονίου» (όπως καθιερώθηκε να τις λέμε για να συνεννοούμαστε) να λάβουν τα ποσοστά αυτά που θα τους επιτρέψουν τον σχηματισμό νέας υπάκουης κυβέρνησης.  
Η υποχώρηση των ποσοστών της Ν.Δ., από τότε που στηρίζει ξεκάθαρα αυτή την πολιτική, είναι ήδη τέτοια που, αν αργήσουν κι άλλο οι εκλογές, είναι πολύ αμφίβολο αν θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση, ακόμα και με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ (που είναι προαποφασισμένη μεταξύ κάποιων στελεχών που έχουν δώσει «όρκους» στους Ευρωπαίους).
Μετά από πολύ σκεπτικισμό και αρκετούς δισταγμούς λοιπόν, οι Ευρωπαίοι, προκειμένου να πετύχουν την εξασφάλιση μιας πειθήνιας κυβέρνησης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (αντί για ένα μόνο με τη σημερινή), αποφάσισαν να διαβούν τον Ρουβίκωνα με το συντεταγμένο «στρατό» τους, έχοντας επίγνωση του ριψοκίνδυνου -όπως νόμιζαν- εγχειρήματος.

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μαζί ως «δυνάμεις της ευθύνης»! 

Όλα τα υπόλοιπα έχουν αποφασιστεί εδώ και πολύ καιρό. Τα επικοινωνιακά επιτελεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν καταστρώσει ήδη τη στρατηγική που το επόμενο διάστημα θα δούμε να ξεδιπλώνει τις πτυχές της.
Η εκλογική αυτή αναμέτρηση δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τις προηγούμενες, ούτε θα έχουμε την κλασική μέχρι τώρα σύγκρουση του δικομματισμού, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Αντιθέτως τα δύο –μέχρι πρότινος- μεγάλα κόμματα θα έχουν κοινή επικοινωνιακή στρατηγική και θα συμπτύξουν το μέτωπο του μνημονίου εναντίον όσων αντιτίθενται σε αυτό.
Σε κάποια επιτελεία που εργάζονται πυρετωδώς, το σχέδιό τους αποκαλείται ήδη «οι δυνάμεις του ευρώ εναντίον των δυνάμεων της δραχμής» ή «της συμμορίας της δραχμής» όπως αρέσκονται να αποκαλούν όσους διαφωνούν με την πολιτική της τρόικας.
Και παρ’ ότι κανένα ελληνικό κόμμα αυτή τη στιγμή δεν βάζει θέμα επιστροφής στη δραχμή, το «μέτωπο του ευρώ», όπως αυτοαποκαλείται, θα χαρακτηρίζει έτσι όλες τις αντίθετες με την πολιτική αυτή δυνάμεις. «Θέλετε έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή; Πείτε το καθαρά», προκάλεσε πριν από λίγο καιρό ο Ευ. Βενιζέλος τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, δίνοντάς μας μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει, καθώς η ερώτηση αυτή πηγαίνοντας προς τις εκλογές, θα μετατραπεί σε κατάφαση και θα εκτοξεύεται σαν να είναι κατηγορία. Το αστείο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε συζήτησε καν την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα (ούτε το ΚΚΕ δεν προτάσσει τέτοιο ζήτημα) κάτι για το οποίο δέχεται και κριτική από την πτέρυγα του «Αριστερού Ρεύματος» του Π. Λαφαζάνη. Αλλά η αλήθεια είναι λεπτομέρεια για ορισμένους. Έτσι λοιπόν και σε αυτό το πρελούδιο της σύγκρουσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς να λάβει καταφατική απάντηση, συνέχισε σαν να την είχε λάβει: «Παίζετε με την καταστροφή της χώρας και πίσω από την καταστροφή υπάρχουν συμφέροντα τα οποία περιμένουν να στήσουν το πανηγύρι τους».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι «δυνάμεις του ευρώ» στήνουν ολόκληρο προπαγανδιστικό μηχανισμό, που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί (αν και θα έχει κάποια χαρακτηριστικά κοινά με αυτά του σχεδίου Ανάν, λένε οι ίδιες πηγές) για να αντιπαρατεθούν σε μία πολιτική θέση που… δεν υιοθετεί κανένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι κερδίζει έδαφος σε μεμονωμένους πολιτικούς όλων των κομμάτων αλλά και μεταξύ των πολιτών. Με βάση τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, περίπου το 20-25% των Ελλήνων (σχεδόν το ένα τέταρτο) συμφωνεί με αυτή και το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί περισσότερο, καθώς θα συνεχίζονται οι πιέσεις στην κοινωνία.
Οι προτάσεις για «στάση πληρωμών» προς τους δανειστές χαρακτηρίζονται καταστροφικές και επικίνδυνες και ταυτίζονται με την «άτακτη χρεοκοπία» και την έξοδο από το ευρώ. Ιδού τι μας λέει ο Λουκάς Παπαδήμος ότι θα συνέβαινε εάν δεν εφαρμοζόταν η δική του πολιτική: «Οι αποταμιεύσεις των πολιτών θα κινδύνευαν (…) Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, και να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία (…) Δεν θα μπορούσαμε να εισάγουμε βασικά αγαθά (…) επιχειρήσεις θα έκλειναν μαζικά, αδυνατώντας να αντλήσουν χρηματοδότηση…» Σύμφωνα μάλιστα με τον πρωθυπουργό, που ευελπιστεί να παίξει ρόλο και μετά τις εκλογές, «αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Και η υπόμνησή της δεν αποτελεί εκβιασμό».
Τα πράγματα έχουν έλθει έτσι, που το δίλημμα θα είναι σαφέστατο: «ευρώ ή δραχμή, Ελλάδα εντός του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. ή εκτός;».

Σύμπλευση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Μία πρόγευση της προεκλογικής τακτικής που θα ακολουθήσει ο Αντώνης Σαμαράς μας έδωσε η ομιλία του στις 28/2 στη Βουλή για τον Εφαρμοστικό Νόμο, απαντώντας στο ερώτημα που μόνος του έθεσε για το «τι πραγματικά διακυβεύεται σήμερα». Είπε λοιπόν ότι: «Από το Μάιο του 2010 ως τα τέλη του 2011, αναπτύχθηκαν στην Ευρώπη δυνάμεις που προωθούν, ανοικτά πια, την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποτρέψουμε. Γιατί το σοκ που θα υποστεί η χώρα από μια τέτοια εξέλιξη είναι δύσκολο να το αντέξει οποιαδήποτε κοινωνία, οποιαδήποτε δημοκρατία και οποιαδήποτε οικονομία».
Η σύμπλευση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά είναι πλέον φανερή και αναμένεται να αποκαλυφθεί σε όλη της την έκταση τις επόμενες μέρες. Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο κάθε άλλη πολιτική σημαίνει επιστροφή στη δραχμή «με δραματικές ισοτιμίες και τεράστια υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων» και τότε «θα πρέπει να ζήσουμε μόνοι μας με τα δικά μας χρήματα, με ό,τι συνεπάγεται για μισθούς και συντάξεις…». Για να γίνει ακόμα πιο δραματικός σε αυτή την πρόβα (γιατί το έργο θα ανέβει μόλις μπούμε επίσημα στην προεκλογική περίοδο) συμπλήρωσε: «Δεν θα μας συγχωρήσει το Έθνος εάν δεν κάνουμε το σωστό».
Στόχος της επικοινωνιακής στρατηγικής τους θα είναι όλη η Αριστερά και ό,τι αντιμνημονιακό πασοκογενές θα έχει απομείνει και πιθανώς και δυνάμεις της λαϊκής δεξιάς που θα θελήσουν να διαφοροποιηθούν. Αναμένεται να εξαιρεθεί η «αριστερά της ευθύνης» όπως αποκαλούν τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έχει δώσει «διαπιστευτήρια». Σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία είχε δηλώσει: «Η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή είναι καταστροφικό ενδεχόμενο, θα οδηγήσει τη χώρα σε απομόνωση, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει, η νέα δραχμή δεν θα γίνεται αποδεκτή σε πολλές διεθνείς αγορές, θα υπάρξει ανικανότητα καταβολής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών».
Από κοντά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, που θα διαβεβαιώνει, όπως έκανε πρόσφατα σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ότι αν επικρατήσουν οι «δυνάμεις της δραχμής» θα γίνει «αληθινή κόλαση» και «θα παρουσιαστούν ελλείψεις σε πρώτες ύλες και αγροτικά προϊόντα», ενώ «τα σχολεία, τα νοσοκομεία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους, κι ελλείψει καύσιμων ο στρατός και η αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν τα οχήματά τους».
Τα ΜΜΕ έχουν αρχίσει κι αυτά να ξετυλίγουν σιγά σιγά την επίθεση στη «συμμορία της δραχμής», όπως θα ακούμε όλο και πιο συχνά ν’ αποκαλούν όσους διαφωνούν με τις πολιτικές των μνημονίων. Πότε πιο προσεκτικά, ανεβάζοντας τους τόνους σταδιακά, και πότε βιαστικά και ανυπόμονα. Η Καθημερινή μέσα από τα κύρια άρθρα της έθεσε ήδη ξεκάθαρα το δίλημμα που θα κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα από τις δυνάμεις που ελέγχουν την εξουσία: «Όποτε και αν διεξαχθούν οι εκλογές, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι μας ότι δεν θα ψηφίσουμε απλώς ένα κόμμα ή ποιον θέλουμε πρωθυπουργό την επόμενη ημέρα.
Τα πράγματα έχουν έλθει έτσι, που το δίλημμα θα είναι σαφέστατο: «ευρώ ή δραχμή, Ελλάδα εντός του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. ή εκτός;».

H εκλογή νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και η αριθμητική της φθηνής προπαγάνδας

PUBLIC ISSUE -- Η νέα αριθμητική της διαδοχής

Πως το 3,5% μετατρέπεται σε 22%

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012
Ανάλυση
του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΗ

Μετά την εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του και τα Μέσα «της παράταξης» αισιοδοξούν. «Ο απρόβλεπτα υψηλός βαθμός συμμετοχής στην ψηφοφορία θέτει ευθέως σε αμφισβήτηση το σύνολο των τελευταίων δημοσκοπικών ευρημάτων, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων αντιστοιχεί περίπου στο 3,5% του εκλογικού σώματος. Επομένως, σύμφωνα με τις κατάλληλες αναγωγές, η αφετηρία του ΠΑΣΟΚ σήμερα θα βρισκόταν γύρω στο 22%» (ΤΑ ΝΕΑ 19/3/2012).Το 2004, στην πρώτη εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του Προέδρου συμμετείχε 1 στους 3 ψηφοφόρους του κόμματος στις εθνικές εκλογές (34%, πίνακας 1). Αυτός ο αριθμός αντιστοιχούσε στο 13,8% του συνολικού εκλογικού σώματος (με βάση τα έγκυρα). Αντίστοιχα, το 2007, συμμετείχαν σχετικά λιγότεροι (28% των ψηφοφόρων του), που αντιστοιχούσε συνολικά, στο 10,7% του εκλογικού σώματος. Διατυπωμένο αντίστροφα, το 2004, η σχέση των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ προς τα μέλη και τους φίλους του, αποδείχθηκε 2,9:1, ενώ το 2007, 3,5:1.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1: Συμμετοχή στις εκλογές για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Βουλευτικές Εκλογές Εκλογικό σώμα (Έγκυρα) Ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ Ποσοστό ΠΑΣΟΚ % Εκλογή Προέδρου Ψήφισαν για Πρόεδρο % επί των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ % επί του εκλογικού σώματος
2004 7.404.934 3.002.531 40,55 8/2/2004 1.020.146 33,98 13,78
2007 7.159.006 2.727.279 38,1 16/9/2007 769.156 28,20 10,74
2009 6.858.342 3.012.373 43,92 18/3/2012 236.151 7,84 3,44

Ας δεχθούμε προς στιγμήν και χάριν ευκολίας, ότι στη διαδικασία της περασμένης Κυριακής συμμετείχαν, πράγματι, 236.151 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 3,4% του συνολικού εκλογικού σώματος του 2009. Το τελευταίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue (Μάρτιος 2012) εκτιμά την σημερινή εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ (πριν την εκλογή του νέου Προέδρου σε 11%. Η σχέση ψηφοφόρων/φίλων που προκύπτει, με βάση την εκτίμηση υπολογίζεται σε 3,2:1, λόγος που δεν αποκλίνει από τα ιστορικά δεδομένα.
Αντιθέτως, το ποσοστό 22%, που αναφέρεται από τα Μέσα ως «απολύτως ρεαλιστικός» εκλογικός στόχος, με βάση το εκλογικό σώμα των Β2009, αντιστοιχεί σε 1.508.835 άτομα. Επομένως, για να πραγματοποιηθεί, πρέπει στις προσεχείς εκλογές να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον 6πλάσιος αριθμών πολιτών, από αυτούς που συμμετείχαν στην εσωκομματική διαδικασία της περασμένης Κυριακής.
Για την ακρίβεια ο λόγος ψηφοφόρων/φίλων που προκύπτει με βάση τον εκλογικό «στόχο» είναι 6,5:1 (22%: 3,4%). Ακόμη και αν υποτεθεί ότι η αποχή προσεγγίσει τα αυξημένα επίπεδα των Ευρωεκλογών του 2009 και ληφθεί ως βάση το αντίστοιχο συρρικνωμένο εκλογικό σώμα των 5.127.237 πολιτών, τότε και πάλι για να επιτευχθεί το 22% (που αντιστοιχεί θα αντιστοιχεί τότε σε 1.127.992 ψηφοφόρων), η σχέση ψηφοφόρων προς «φίλους», πρέπει να αποδειχθεί 4,8:1. Διαφορετικά ειπωμένο, θα πρέπει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις κάλπες των εθνικών εκλογών σχεδόν 5πλάσιοι από όσους συμμετείχαν στην εκλογή του νέου Προέδρου. Πρόκειται, αναμφίβολα, για μεγαλεπήβολο εγχείρημα, που αν πετύχει, θα στείλει δικαίως τις δημοσκοπήσεις στον κάλαθο των αχρήστων.