Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

28 Μαρτίου 2020

ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ : ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ - 24/3/2020


ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ - 24/3/2020
----------
1) Μέγα μέρος των επιστημονικών θεωριών διόλου ΔΕΝ πληρούν τους επιστημονικούς κανόνες αλλ' είναι απλώς ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ προκατασκευασμένες ιδέες τις περισσότερες φορές απλές εκλογικεύσεις παλαιών δεισιδαιμονιών! Διά παράδειγμα, όταν στην Γαλλία σαφώς παρετηρήθη πτώσις μετεωριτών, η Ακαδημία, παρακάμπτουσα πλήρως την εμπειρικήν παρατήρησιν, απεφάνθη ότι «ΔΕΝ πέφτουν πέτρες από τον ουρανό!» Σήμερον, παραδεχόμεθα ότι «Βεβαίως πέφτουν πέτρες από τον ουρανό!», όμως ακλόνητο μένει το ταμπού, παρά τις περί του αντιθέτου αποδείξεις, ότι «ΔΕΝ πέφτουν μικρόβια από τον ουρανό!» διότι βλέπετε θίγει την Χριστιανικήν συνείδησιν των επιστημόνων!!
2) Η ιδία η εμπειρική παρατήρησις πλειστάκις μάς παραπλανά. Δείτε διά παράδειγμα τις σημερινές αλληλοσυγκρουόμενες παρατηρήσεις επί της Επιδημίας. Ως τονίζει ο Ιπποκράτης «η πείρα σφαλερή»!
3) Ούτε στην μέσην εκπαίδευσιν, ούτε στις διάφορες πανεπιστημιακές σχολές και δη στην Ιατρικήν, διδάσκεται η Λογική, η τέχνη του συλλογισμού. Οι επιστήμονες κάμνουν συλλογισμούς και εργασίες με τρόπον πρωτόγονον π.χ. είναι συχνές οι επιστημονικές εργασίες που εξάγουν στατιστικά αποτελέσματα από 20 περιστατικά!  Τό είχε παρατηρήσει και τό είχε υπογραμμίσει ο Ιπποκράτης: «η κρίσις χαλεπή»!
4) Τα μέτρα που λαμβάνονται διά την επιδημία, ως το «Μένουμε στο σπίτι», στερούνται επιστημονικής θεμελιώσεως διά πολλούς λόγους εκ των οποίων είναι ότι ΔΕΝ πληρούν «το κριτήριον της «διαψευσιμότητος»! Διά παράδειγμα, η θεωρία «Μένουμε στο σπίτι», ούτε προσδιορίζει επακριβώς ποιά είναι η χρονική περίοδος εντός της οποίας θα φανούν τα αποτελέσματα, ούτε πόσοι ακριβώς πρέπει να μείνουν σπίτι για να αποδώση αποτελέσματα, τουτέστιν η θεωρία δεν περιέχει τα στοιχεία που θα την έκαναν δυνητικά διαψεύσιμη. Επίσης, ούτε εξασφαλίζει ότι τα τυχόν αποτελέσματα οφείλονται στο «Μένουμε στο σπίτι», ως ελέχθη: Οι οπαδοί αυτής της λύσης συνήθως καταφεύγουν στο παράδειγμα της Κίνας που εφαρμόζοντας δρακόντια μέτρα καραντίνας υποτίθεται οτι συγκράτησε την μετάδοση του ιού. Ομως πώς γνωρίζομε οτι ο τερματισμός της μετάδοσης του ιού ηταν το αποτέλεσμα των δρακοντίων μέτρων και οχι η φυσική πορεία του ιού που εκανε τον κύκλο του; Ο γνωστός επιστήμων Hugo Lopez Gatell, ΓΓ του Υπουργείου Υγείας του Μεξικού, παρετήρησε ότι ο ιος στην φάση της εντάσεως διαρκεί πάνω-κάτω 12 εβδομάδες και η υποχώρηση του ιού στην Κινα αρχισε οπως ακριβώς προβλεπόταν μετα απο 6 εβδομάδες. «Στην Κίνα ο ιος εφτασε στο ζενιθ του στις 6 εβδομάδες και μετά αρχισε να μειώνεται οχι κατ' ανάγκην λόγω των μέτρων συγκράτησης που ειχαν ληφθή»! Η καλυτέρα δικαιολογία διά το «Μένουμε στο σπίτι» που έχομε ακούσει είναι ότι «αυτό εγίνετο πατροπαραδότως διά την αντιμετώπισιν των επιδημιών»!
5) Γενικώς, η Ιατρική σήμερον ΔΕΝ αντιμετωπίζει τα ζητήματα υγείας με γνώμονα το συμφέρον του ασθενούς και το συμφέρον της κοινωνίας! Αντιθέτως έχει ιδέες παραληρητικές προερχόμενες από την επικρατούσα τώρα, στην εποχήν της Νεωτερικότητος, θρησκείαν του Αφελούς Υλισμού, και από την επικρατούσαν ιδεολογίαν της «συναισθηματικής φλυαρίας»! Διά παράδειγμα, εξαντλούνται τα επιστημονικά μέσα, προς βλάβην του ασθενούς και της κοινωνίας, είς περιπτώσεις όπου αυτά στερούνται νοήματος ως εις την περίπτωσιν υπερηλίκων εις προθανάτιον κατάστασιν με κατάρρευσιν όλων των συστημάτων, στους οποίους γίνεται τραχειοτομία και εισαγωγή στην ΜΕΘ διά να εξασφαλισθή ζωή μιάς εβδομάδος! Οι σημερινοί δε ιατροί έχουν εξασκηθή να το βλέπουν αυτό λογικόν!
6) Ως τονίζει ο Ιπποκράτης ο ιατρός οφείλει να λαμβάνει υπ' όψιν του «τα έξωθεν», τουτέστιν την εκτός της περιμέτρου του νοσοκομείου κατάστασιν! Όμως κανών διά τον σημερινόν ιατρόν είναι να αδιαφορή διά  «τα έξωθεν»! Παράδειγμα, στην σημερινήν Επιδημίαν ρητορεύουν οι αρμόδιοι ιατροί υποστηρίζοντες ότι με το Α και Β περιοριστικόν μέτρον, θα σωθούν τόσοι ευπαθείς με υποκείμενα νοσήματα και τόσοι υπερήλικες των 90 ετών, παρορώντες ότι τα περιοριστικά μέτρα αυτά προκαλούν ανήκεστον βλάβην στην οικονομίαν και κοινωνικήν έκρηξιν και διάλυσιν με αποτέλεσμα την πλήρη αποξήλωσιν ολοκλήρου του ιστού της πολιτείας!

======================

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ;;; 23/3/2020
Τί σημαίνουν τα τερατώδη μέτρα;;
-----
ΔΕΝ είμαι από αυτούς που προσελκύονται από τις λεγόμενες «θεωρίες συνωμοσίας»! Πρέπει να έχω πραγματικές αποδείξεις διά να αμφισβητήσω αυτά που μάς λέγει η εκάστοτε κυβέρνησις και τα ΜΜΕ. Ιδίως μάλιστα τώρα που κυκλοφορούν απίθανες και γελοίες «θεωρίες συνωμοσίας» περί της Επιδημίας, από ότι ο ιός κατεσκευάσθη σε Αμερικανικό εργαστήριο για να τιμωρήση την Κίνα ο Πρόεδρος Τραμπ στα πλαίσια του εμπορικού τους πολέμου, έως ότι τον ιό τον έστειλε ο Θεός (των Χριστιανών) διά να μάς τιμωρήση διά την χαλάρωσιν των ηθών που παρατηρείται στην εποχήν μας! Μολοντούτο υπάρχουν πράγματα που δοκιμάζουν την πίστιν μας προς την Κυβέρνησιν και το επιτελείον της!
Χθές ωλοκληρώθη το ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ μέτρον της απαγορεύσεως της κυκλοφορίας των πολιτών! Τοιαύτης αυστηρότητος μέτρον -να κυκλοφορή μόνον με έγγραφα ένας άνθρωπος- ΔΕΝ έχει εφαρμοσθή ούτε στην Λομβαρδία με τους 550 θανάτους ημερησίως! Επίσης, ουδέποτε άλλοτε στο παρελθόν, εις ανωμάλους περιστάσεις, υπήρξε μέτρον απαγορεύσεως της κυκλοφορίας των πολιτών! Κατά την Κατοχήν, οι αρχές Κατοχής επέτρεπον την ελευθέραν κυκλοφορίαν στην Αθήνα, ελειτούργουν κανονικώς τα πάντα, από τα ΜΜΜ έως τα Πανεπιστήμια και τα καφωδεία και ουδείς ηλέγχετο! Ούτε ο θρυλικός εκείνος καρβουνιάρης που καθημερινώς μετέφερε υπό τα κάρβουνα τους Αγγλικούς σάκκους με τον οπλισμόν διά τους δολοφόνους της ΟΠΛΑ. Τα ΜΜΕ και οι αρθρογράφοι τους παρασιωπούν ότι ούτως έχομε ΠΕΡΙΣΤΟΛΗΝ απάντων των θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! Από το βασικώτατον Δικαίωμα της μετακινήσεως έως το Δικαίωμα του συνέρχεσθαι! Σημειώσατε δε ότι όλα αυτά συμβαίνουν παρανόμως με απλές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όχι με κήρυξιν Καταστάσεως Εκτάκτου Ανάγκης ως θα ήτο το νόμιμον!
Εμείς, ο εύπιστος λαουτζίκος τί να κάνωμε;; Να τά χωνέψουμε όλα αυτά;; Ευχαρίστως να τά χωνέψουμε!! Όμως, σαφώς υπάρχουν πράγματα που δοκιμάζουν την πίστιν μας προς την Κυβέρνησιν και το επιτελείον της! Παραδείγματα:
1) Είναι ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΝ να μάς λέγουν ότι η κυκλοφορία και ενός ανθρώπου  προκαλεί σημαντικήν βλάβην, ότι είναι τόσον κρίσιμος η κατάστασις, και συγχρόνως να μάς λέγουν ότι "ΔΕΝ τρέχει και τίποτε" ώστε να ακυρωθή η άσκησις του ΝΑΤΟ, όπου 40.000 άτομα θα αλωνίζουν την Ευρώπην! Αυτοί δεν μεταδίδουν την νόσο στο πέρασμά τους κι ούτε ο συμφυρμός 40.000 ατόμων είναι μεταξύ τους μεταδοτικός;; Αισθανόμεθα την ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑΝ, τουθόπερ σημαίνει χονδροειδεστάτην εξαπάτησίν μας!!! 


2) Η προχθεσινή απαγόρευσις (22/3/2020) μού απηγόρευσε να μεταβώ στο σπίτι μου στο νησί διότι υπάρχει πιθανότης να μεταφέρω τον ιόν!! Συγχρόνως όμως οι ελθόντες χθες εξ Ιταλίας Έλληνες ΔΕΝ ωδηγήθησαν εις 15θήμερον απομόνωσιν εις λοιμοκαθαρτήριον αλλά αφέθησαν ελεύθεροι να μεταβούν στις πόλεις και στα χωριά τους με υποχρέωσιν καταντίνας παραμονής κατ' οίκον! Κύριε Τσιόρδα, συγγνώμην, αλλά καραντίνα είναι δυνατόν να νοηθή αποκλειστικώς εις  λοιμοκαθαρτήριον, εις Λαζαρέττο, κι όχι ως κατ' οίκον περιορισμός, που σημαίνει φυσικά στο σπίτι τους με όλην την οικογένειάν τους, που περίμενε το παιδί που σπουδάζει στην Ιταλία, οπότε οι ελθόντες θα κολλήσουν όλους τους οικείους τους (ως εκόλλησε το παιδάκι της και τους οικείους της το Κρούσμα Μηδέν, η κυρία που επέστρεψε από την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου) κι αυτοί όλο το βιλαέτι!! Η ευκολία με την οποίαν ο κατ' οίκον περιορισμός (γνωστός μόνον ως περιστολή των κινήσεων ποινικώς διωκομένου) ωνομάσθη "καραντίνα" σημαίνει είτε παχυλήν ανοησίαν, είτε μέτρον προχείρου εξαπατήσεως της κοινωνίας!!
3) Είναι γνωστόν ότι ο λαός αντέδρασε στην μεταφοράν από την Λέσβο των λαθρομεταναστών εις διάφορα σημεία της ενδοχώρας (βεβαίως και τα διεθνή θέσφατα ορίζουν ότι όταν μεταφέρεις στην ενδοχώρα σου τον λαθρομετανάστη, μετά δεν δικαιούσαι να τον απελάσης). Τώρα όμως, που υποχρεωτικώς ο αφελής λαουτζίκος είναι κλεισμένος στο σπίτι του διότι θα μολύνη κλπ κλπ η Κυβέρνησις μεταφέρει καθ' ομάδας τριακοσίων ατόμων τους λαθρομετανάστες στην ενδοχώρα!! Ενα πρώτον ερώτημα είναι: Αυτοί κινούμενοι καθ' ομάδας τριακοσίων ατόμων δεν μεταδίδουν την νόσο;; Δεν κολλούν μεταξύ τους;; Τί συμβαίνει κι αυτοί είναι υπεράνω των συνθηκών και άτρωτοι κύριε Τσιόρδα μου;; Τούς προστατεύει ο Θεός τους;; Πιθανόν!! Όμως το θέμα έχει μίαν άλλην κυρίαν πτυχήν!! Τό να προβαίνεις εσύ ω Κυβέρνησις σε μίαν τοιαύτην πράξιν ενώ γνωρίζεις την λαϊκήν άρνησιν εκμεταλλευομένη την κατάστασιν εκτάκτου ανάγκης, το ότι περνά στο ψιλά των εφημερίδων και ότι ΔΕΝ είναι δυνατόν να οργανωθούν λαϊκές κινητοποιήσεις, αποτελεί ΑΤΙΜΙΑΝ κυριολεκτικώς, αποτελεί πράξιν μη προσήκουσαν εις εντίμους πολιτικούς άνδρες!! Πέραν δε του ατίμου της πράξεως, έχομε όλοι εμείς, ο λαουτζίκος, την αίσθησιν ότι η απαγόρευσις η τόσον αυστηρά της κυκλοφορίας είναι μία ΑΠΑΤΗ με σκοπόν να ελευθερώση τας χείρας της Κυβερνήσεως ή ότι η Κυβέρνησις χρησιμοποιεί την έκτακτον ανάγκην προς εξυπηρέτησιν ΑΝΟΜΩΝ σκοπών της!!!
4) Τί συμβαίνει με τις μυριάδες Αστυνομικούς, Δημοτικούς Αστυνομικούς, Λιμενικούς και λοιπούς που ξεχύθηκαν στους δρόμους τώρα το πρωΐ καθ' ομάδας δια να εποπτεύσουν την απαγόρευσιν της κυκλοφορίας;; Αυτοί δεν μεταδίδουν την νόσο;; Ούτε στον τυχόν ελεγχόμενον, ούτε στην μεταξύ τους παρέα;; Τί είναι αυτοί;; Δεν είναι άνθρωποι όπως εμείς;;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΩΣ: Με όλην την καλήν μας διάθεσιν, η υπόθεσις μάς ενθυμίζει χονδροειδή φάρσα, μπουφονερία σωστή!
ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ,
ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ:
Τίνι τρόπω καταλήξατε ότι η μετάδοσις της νόσου γίνεται αποκλειστικώς από ανθρώπου εις άνθρωπον ενώ είναι πλήρως αποδεδειγμένη η άποψις ότι σύννεφα μικροβίων πίπτουν εκ του Διαστήματος;; Είναι πλήρως αποδεδειγμένον ότι το Διάστημα είναι ένα οικοσύστημα και όχι μία νεκρή ζώνη!! ΔΕΝ σας προεκάλεσε αίσθησιν το ότι η νόσος είναι εντοπισμένη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ στο Βόρειον ημισφαίριον;; Και επιπλέον ότι στο Βόρειον ημισφαίριον εντοπίζεται κατά κύριον λόγον εις ωρισμένας περιοχάς;; Διατί η εστία εδώ στην Ελλάδα στην απομεμονωμένην περιοχήν της Δυτικής Μακεδονίας;; Διατί στην Ιταλίαν αποκλειστικώς σε μίαν περιοχήν της Λομβαρδίας;; Ως εννοείτε, εφ' όσον η νόσος πίπτει εξ ουρανού (γνωρίζω ότι θίγονται οι Χριστιανοί, συγγνώμην) είναι άχρηστη η απαγόρευσις της κυκλοφορίας!!
ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ:
Εκηρύξατε εν τοις πράγμασιν ΟΛΙΚΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΙΝ πάσης ανθρωπίνης οικονομικής ή άλλης δραστηριότητος!!! Υπελόγισες ω Κυβέρνησις πόσον είναι δυνατόν να διαρκέση αυτή η κατάστασις;; Οι άνθρωποι έγκλειστοί στα σπίτια τους όπως εις απομονωτήριον φυλακής με κλειστά τα μαγαζιά τους;;; Πόσο είναι δυνατόν να κρατήση αυτή η κατάστασις έως ότου η κοινωνία εκραγή και βγουν όλοι έξω με τα ρόπαλα;; Ο κ. πρωθυπουργός ΔΕΝ εξήγησε το πόσον θα κρατήση! ΔΕΝ γνωρίζει το πόσον θα διαρκέση η Επιδημία θα πείτε! Ορθώς, όμως ως πρωθυπουργός ασφαλώς οφείλει να γνωρίζη τις αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας!!
Οι λεγόμενες «θεωρίες συνωμοσίας» υποστηρίζουν ότι είτε ο ιός είναι τεχνητός με σκοπόν να προκαλέση την οικονομικήν και κοινωνικήν ανατροπήν, τουτέστιν τον πλήρη αφανισμόν της Μικρομεσαίας τάξεως και τον πλουτισμόν των μεγάλων επιχειρήσεων, που ήδη με την καθιέρωσιν της Τηλεργασίας κερδίζουν εκατομμύρια, είτε είναι μεν φυσικός λοιμός όμως οι Κυβερνήσεις τον εκμεταλλεύονται για τους δικούς τους σκοπούς!!
Η Κυβέρνησις ας μάς ειπή την γνώμην της!!!
===============================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου