Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

24 Μαΐου 2010

ΛΥΡΙΚΟΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 20

Savina Giannatou, Min ton rotas ton ourano, singing with piano, Chanea 10-03-10


Τα σχέδια στη Θράκη


Τα σχέδια στη Θράκη
Το παιχνίδι της Αγκυρας με τους ιμάμηδες

Συνάντηση κορυφής εφ΄ όλης της ύλης με την ηγεσία της μειονότητας είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ | Αθήνα - Κυριακή 23 Μαΐου 2010

«Γκρίζες ζώνες» στη Θράκη αναζητεί η Αγκυρα, χρησιμοποιώντας ως μοχλό την εκλογή μουφτήδων και αξιοποιώντας όταν μπορεί την αναβλητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων. Το ζήτημα έθεσε επιτακτικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, αν και η κίνησή του να μην επισκεφθεί την περιοχή ερμηνεύθηκε θετικά. Αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς της Θράκης θα επιφέρουν και οι αλλαγές του «Καλλικράτη», καθώς στη Ροδόπη οι μουσουλμάνοι ξεπερνούν το 50% του πληθυσμού και στην Ξάνθη αποτελούν περίπου το 40%. Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε και συνάντηση κορυφής με σύσσωμη την ηγεσία της μειονότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκλογή μουφτήδων αποτελεί το πρώτο βήμα της τουρκικής στρατηγικής στη Θράκη. Ακολουθεί η δημιουργία παράλληλων δομών σε εκπαίδευση και θρησκεία, ώστε να εκπροσωπηθούν σταδιακά όλοι οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας. Και το τελικό στάδιο είναι η διαμόρφωση- μακροπρόθεσμα- ενός πόλου θρησκευτικής και πολιτικής επιρροής στα Βαλκάνια.

Η εκλογή του μουφτή
Η σημασία που αποδίδει η Αγκυρα στη μειονότητα της Θράκης ήταν εμφανέστατη κατά την επίσκεψη του κ. Ερντογάν. Ο τούρκος πρωθυπουργός έθεσε πάλι στην πρώτη γραμμή το ζήτημα της αμοιβαιότητας μεταξύ ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη και μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Αυτή τη φορά δεν περιορίστηκε μόνο στον συσχετισμό της εκλογής μουφτήδων με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Προχώρησε περισσότερο συνδέοντάς την με αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχη.

«Οπως εμείς δεν θεωρούμε δικαίωμά μας να εκλέγουμε Πατριάρχη, έτσι και εσείς θα πρέπει να αναγνωρίσετε το δικαίωμα στη μουσουλμανική κοινότητα να εκλέγει τον δικό της θρησκευτικό ηγέτη»δήλωσε ο κ. Ερντογάν.

Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί την εκλογή ενός μουφτή από τον λαό. Πέραν του ότι αυτό θα τον μετέτρεπε αυτομάτως σε πολιτικό ηγέτη,δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα κάτι ανάλογο. Η εκλογή θα μπορούσε να γίνει από ένα εκλεκτορικό σώμα ιμάμηδων».Εκπαίδευση και ιμάμηδες
Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο τούρκος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής Αχμέτ Μετέ και Ιμπραήμ Σερίφ αντιστοίχως, καθώς και μειονοτικούς συλλόγους. Παρόντες ήταν κορυφαίοι τούρκοι υπουργοί όπως ο Εγκεμέν Μπαγίς αλλά και η Νιμέτ Τσουμπουκτσού, υπουργός Παιδείας.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν, κατά πληροφορίες, θέματα εκπαίδευσης. Η αύξηση της επιρροής των δημοσίων σχολείων έναντι των μειονοτικών ανησυχεί τη Συμβουλευτική Επιτροπή, που λειτουργεί ως συντονιστικό όργανο της μειονότητας. Η τουρκική πλευρά θεωρεί ότι έτσι μειώνεται η απήχηση των δίγλωσσων μειονοτικών σχολείων, όπου τα μαθήματα διδάσκονται μισά μισά στα ελληνικά και στα τουρκικά. Παράλληλα ενόχληση προκαλεί στη «φιλοτουρκική» πτέρυγα της μειονότητας η υποχρεωτική εκπαίδευση στα δημόσια νηπιαγωγεία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που αυτά δεν θα είναι δίγλωσσα.

Οσο για τους ιμάμηδες, εκπρόσωποι της μειονότητας θεωρούν ότι ο τελευταίος ελληνικός νόμος που προβλέπει τον διορισμό τους από επιτροπή στην οποία μετέχουν πέντε χριστιανοί αποτελεί«τερατούργημα» και πρέπει να καταργηθεί. Αντιπροτείνουν την επιλογή τους από τους ψευδομουφτήδες. Ο έλεγχος των ιμάμηδων όμως είναι κρίσιμος εν όψει μιας μελλοντικής εκλογής μουφτήδων, εξ ου και ο προβληματισμός της ελληνικής κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα έχει συσταθεί ένας άτυπος «τριμερής μηχανισμός» που προωθεί τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Σε αυτόν συμμετέχουν:

Πρώτον, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, που έχει έδρα τη Γερμανία και έχει αναλάβει τη διεθνή δράση υπέρ της μειονότητας.

Δεύτερον, η Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας, η οποία δρα ως το βασικό συντονιστικό όργανο εντός Ελλάδος.

Τρίτον, ο Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δυτικής Θράκης, με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Επικεφαλής του συλλόγου είναι ο Φερούχ Οζκιάν, Δυτικοθρακιώτης και σύμβουλος του τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ
Εκλογή και όχι διορισμός μουφτήδων Αποκλειστικά δίγλωσσα σχολεία Ορισμός ιμάμηδων από τον μουφτή Διορισμός των βακουφικών επιτροπών από τη μειονότηταΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ
(ψευδομουφτής Ξάνθης)
«Είμαστε Τούρκοι αλλά δεν το παραδέχεστε»
«Εμείς είμαστε Τούρκοι. Αλλά δεν το παραδέχεστε» λέει στο «Βήμα της Κυριακής» ο Αχμέτ Μετέ. Ο ψευδομουφτής Ξάνθης επιμένει ότι πρέπει να υπάρχει αμοιβαιότητα ανάμεσα στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης και στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Και ξεκαθαρίζει ότι οι μουφτήδες στη Θράκη «πρέπει να εκλέγονται. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να μας αναγνωρίσει».

Ο κ. Μετέ τονίζει ότι «στην Αθήνα βρίσκονται αυτή τη στιγμή πολλές χιλιάδες μουσουλμάνοι. Αυτούς ποιος θα τους ελέγξει; Ας αρχίσουμε λοιπόν την εκλογή μουφτή από τη Θράκη. Και μετά μπορούμε να εκλέξουμε και κάποιον που θα εκπροσωπεί όλους τους μουσουλμάνους στην Ελλάδα. Θα είναι κάτι σαν “αρχιεπίσκοπος”, σαν “αρχιμουφτής”».

Στην ερώτηση αν οι μουφτήδες πρέπει να ασκούν ή όχι δικαστικές αρμοδιότητες εφαρμόζοντας τον ισλαμικό νόμο (σαρία), ο κ. Μετέ αναρωτιέται: «Ποιος θα κάνει όσα λέει το Κοράνι; Αυτές οι αρμοδιότητες αφορούν τη μειονότητα» . Ο κ. Μετέ διαμαρτύρεται και για την εκπαιδευτική πολιτική της Αθήνας. «Η εκπαίδευση είναι κακή. Δεν υπάρχει ούτε ένα σχολείο για τους ιμάμηδες.Στην Ξάνθη υπάρχουν 30 λύκεια και μόλις ένα είναι μειονοτικό» υποστηρίζει.

Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι η μόνη επίσημα αναγνωρισμένη μειονότητα στην Ελλάδα.
Ο πληθυσμός της κυμαίνεται από 80.000 ως 120.000 άτομα. Διακρίνεται σε τρεις εθνοτικές - γλωσσικές ομάδες:
α) Τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, που ομιλούν την τουρκική γλώσσα και αποτελούν το 40%-50% του πληθυσμού της μειονότητας. β) Τους Πομάκους, που είναι γηγενείς, ομιλούν μια σλαβική διάλεκτο, εξισλαμίστηκαν κατά την οθωμανική περίοδο και αποτελούν το 35%-40% της μειονότητας.
γ) Τους Ρομά, που αποτελούν το 15%-20% του πληθυσμού της μειονότητας.

Α. Ανδριανόπουλος-ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ


Ανδρέας Ανδριανόπουλος
ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Δεν είναι επι τέλους όλα μαύρα κι’ άραχνα. Σε κάθε κρίση υπάρχει και το έναυσμα μιάς καινούργιας αρχής. Φτάνει να προσεγγίσει κάποιος τα ζητήματα νηφάλια, με λογική και με αποφασιστικότητα. Το τελευταίο ίσως είναι και το περισσότερο κρίσιμο. Αν διακρίνουμε τα πράγματα ψύχραιμα θα συμπεράνουμε εύκολα πως η κρίση, αν την χειρισθούμε σωστά, θα μας απαλλάξει από μια εκ γενετής ασθένεια του ελληνικού κράτους. Την προσκόλληση δηλ. της πλειοψηφίας του πληθυσμού πάνω στο κράτος για καριέρα η για την αντιμετώπιση της όποιας δυσκολίας. Οι απολύσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και η κατάργηση των λογής εργασιακών προνομίων των δημοσίων υπαλλήλων πιθανώς να στρέψει τελικά τον κόσμο σε παραγωγικότερες ενασχολήσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Η κραυγαλέα επίσης αποτυχία του κράτους να αντιμετωπίσει ζητήματα της καθημερινότητας είναι πιθανό να ενθαρρύνει τάσεις συλλογικής δράσης ώστε κοινά προβλήματα να αρχίσουν να αντιμετωπίζονται εκ των ενόντων από πρωτοβουλίες της γειτονιάς η της κοινότητας. Κι όχι με επίκληση κι ανάμιξη της «πολιτείας». Η στροφή στο ιδιωτικό είναι δυνατόν να επαναφορτίσει την ελληνική κοινωνία, εγκαταλείποντας την αδράνεια πολλών δεκαετιών.

Μαζί με τον περιορισμό της ανάμιξης του κράτους, οι αναστατώσεις των τελευταίων εβδομάδων ίσως να αναχαιτίσουν την τάση περιφρόνησης της έννομης τάξης. Δεν υπάρχει περίπτωση η χώρα να ξεφύγει από τις συμπληγάδες της κρίσης δίχως την εμπέδωση του σεβασμού σε κάποιους κανόνες γενικής αποδοχής. Εφ όσον υπάρχουν νόμοι αυτοί θα πρέπει να εφαρμόζονται. Από όλους. Αλλως να καταργούνται. Η πορεία στην παρακμή περνάει μέσα από την καταρράκωση και την ασέβεια προς τους θεσμούς.

Η ασυδοσία των ισχυρών ομάδων αλλά και οι αυθαιρεσίες ατόμων μέσα στην σιγουριά της ατιμωρησίας κλονίζει την ισορροπία της κοινωνικής συμβίωσης. Οταν ο ένας δεν σέβεται τον άλλο, και όλοι μαζί τις όποιες αρχές που θεσμοθετημένα έχουν ευθύνη για την ομαλότητα της κοινωνικής ζωής, τότε τα αδιέξοδα γιγαντώνονται. Από παλιά η Ελλάδα είχε περάσει τέτοιες τραγικές στιγμές. Κυρίως στο ξεκίνημα περιόδων παρακμής που είχαν τελικά οδηγήσει σε καταρρεύσεις και τραγικές καταστροφές. Ο Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.), λίγο πριν από την κατάρρευση της Αθήνας που δεν άντεξε τις καινούργιες προκλήσεις της τότε εποχής, είχε σημειώσει:

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία."

Λόγια που ηχούν σαν να γράφτηκαν για την τωρινή Ελλάδα!

Πέρα όμως από το κοινωνικό περιβάλλον υπάρχει και το πελώριο ζήτημα της ανάπτυξης. Η κρίση δεν ξεπερνιέται δίχως κοινωνική αρμονία. Και για την πετύχει κάποιος αυτή είναι απαραίτητο να υπάρχει εκτόνωση της λαικής δυσαρέσκειας. Κι αυτό δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί δίχως διαθέσιμο λαικό εισόδημα και ευκαιρίες απασχόλησης. Η χώρα λοιπόν είναι απαραίτητο να μην πειράξει πλέον το εισόδημα των πολιτών και να επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις που περικόπηκαν.

Η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι δύσκολη. Εχω σημειώσει κι άλλη φορά πως το σχήμα βοήθειας προς την Ελλάδα εξυπηρετεί κυρίως μεγάλες ευρωπαικές τράπεζες που, μια δική μας κατάρρευση, θα τους δημιουργούσε τεράστια προβλήματα. Λόγω ελληνικών ομολόγων που έχουν αγοράσει. Κερδίζουν λοιπόν τώρα χρόνο να «κλείσουν θέσεις» και να πάψουν να διακινδυνεύουν. Στην περίπτωση που θα κηρύτταμε πτώχευση. Τώρα λοιπόν πρέπει να απαιτήσουμε την αποκατάσταση των σχετικών δικαιωμάτων. Αργότερα θα είναι αργά.

Και ταχύτατα βέβαια να προχωρήσουμε σε ριζικές πρωτοβουλίες. Αμεση κατάργηση κρατικών φορέων, άχρηστων κι αντιπαραγωγικών. Και απόλυση προσωπικού. Κατάργηση επίσης γραφειοκρατικών διαδικασιών με τις λογής εγκρίσεις, άδειες, θεωρήσεις, προθεσμίες κλπ. Τα απολύτως απαραίτητα θα εξασφαλίζονται με υπεύθυνες δηλώσεις που θα ελέγχονται δειγματοληπτικά. Όχι νέοι φόροι. Κανένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο για πέντε τουλάχιστον χρόνια. Κανένα επάγγελμα κλειστό. Οι νόμοι που αφορούν στην αγορά εργασίας να μην διαφέρουν από τους υπόλοιπους ευρωπαικούς.

Μόνο έτσι θα λάμψει η ελπίδα.

Κάθε ημέρα και μία δολοφονία από 'μετανάστες'


ΔΕΥΤΈΡΑ, 24 ΜΑΙΟΥ

Κάθε ημέρα και μία δολοφονία από μετανάστες (αυτές που μαθαίνουμε ΜΟΝΟ)

Πτώματα, πτώματα, πτώματα... 

Η Καμπούλ του «πετυχημένου» υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έχει γεμίσει από σωρούς δολοφονημένων.

Πάνω από δέκα οι νεκροί, μέσα σε δύο μόλις ημέρες!

Έχουμε και λέμε: ένα πτώμα νέου άνδρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ άλλο ένα καμένο πτώμα άγνωστου ατόμου, βρέθηκε, αυτή τη φορά αγροτική έκταση στην περιοχή της Αγιάς, στο νομό Χανίων.

Νεκρός από μαχαιριές στο λαιμό, βρέθηκε 60χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Καισαριανή. Οι δράστες τον λήστεψαν και τον σκότωσαν.

Άγνωστοι δράστες, σκότωσαν 50χρονο εφοριακό και την ανατολικοευρωπαία ερωμένη του, στη μεζονέτα του πρώτουστην Κρήτη, στις Γούβες Ηρακλείου. Τα δύο θύματα είχαν βασανιστεί.

Νεκρός εντοπίστηκε 34χρονος Αλβανός, σε πεζόδρομο τηςΚαρδίτσας. Είχε κακοποιηθεί βάναυσα.

Δολοφονία αλλοδαπού στη Βούλα, βρέθηκε γαζωμένος από σφαίρες στην κυριολεξία.

Το πτώμα γυναίκας ηλικίας περίπου 60 ετών, βρέθηκε την Τρίτη το πρωί σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Αλκμήνης, στην περιοχή των Πετραλώνων.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονταιπαράνομα στη χώρα, καθώς, οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο (είχε κλαπεί στον Κολωνό) χτύπησαν και παράτησαν αιμόφυρτο στο δρόμο ένα 12χρονο αγόρι στη Ναύπακτο.

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη, δύο νεαροί αλλοδαποί, ως δράστες της δολοφονίας δύο ανδρών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν στο Χορτιάτη. Οι σοροί τους έφεραν τραύματα απόπυροβόλα όπλα.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 73χρονου συμπατριώτη μαςμέσα στο σπίτι του στο ΒύρωναΔράστες δύο νεαροί Αλβανοί, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Τα υπόλοιπα...

Συμπλοκή αστυνομικών στην Κάτω Αχαΐα με τη συμμορία των Βούλγαρων με τα καλάσνικοφ, μετά από ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα της Βάρδας. Η καταδίωξη δεν έφερε αποτέλεσμα, καθώς οι δράστες διέφυγαν.

Δύο Γεωργιανοί κακοποιοί, οι οποίοι ευθύνονται γιαληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στο Κεφαλόβρυσο Μεσολογγίου.

Άγνωστος πυροβόλησε κατά γεμάτου λεωφορείου στην οδό Αχαρνών, την Τρίτη το βράδυ.

Αλλοδαποί επιτέθηκαν την Τρίτη το πρωί επί της συμβολής των οδών Αναξαγόρα και Γερανίου σε άνδρα για να τονληστέψουν και τον τραυμάτισαν ελαφρά με μαχαίρι.

Έναν 40χρονο αλλοδαπό συνέλαβαν το πρωί της Τετάρτης αστυνομικοί στο Αίγιο, για διάρρηξη σε καφετέρια.

Αλλοδαποί δουλέμποροι κρατούσαν ομήρους στα Πατήσια 28 μετανάστες, προσπαθώντας να τους πείσουν ναδουλέψουν για αυτούς. Τους είχαν μάλιστα χτυπήσει άσχημα, με σφυριά και καρφιά. Η ΕΛΑΣ απελευθέρωσε τα θύματα, όπως έκανε και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις στονΚάλαμο, στο Μενίδι και στο Ρέντη.

Ληστείες από αλλοδαπούς την Τετάρτη, δύο σε Καλλιθέα και από μια σε Μοσχάτο και Φιλοθέη.

Την προηγούμενη, ληστεία γυναίκας μέσα στο σπίτι τηςστου Ζωγράφου.

Συνελήφθη 33χρονος Σουδανός, ο οποίος εισέβαλε μετά τα μεσάνυκτα της Τρίτης σε κατάστημα γυναικείων εσωρούχων στην Πάτρα!

Έχουμε και θέματα με πλαστά βιβλιάρια υγείας, που κάποιοι επιτήδειοι πλασάρουν σε αλλοδαπούςΈνας κάτοχος ήδη έγινε τσακωτός στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά. Πήγε εκεί για να το «ανανεώσει»...

Τι ακριβώς μας συμβαίνει (συνοπτικά)


Τι ακριβώς μας συμβαίνει (συνοπτικά)

Από Factorx | Κυρ. 23 Μαι 2010, http://www.antinews.gr/?p=47073
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣΛεφτά υπάρχουν
Αγρότες παραμείνετε στα μπλόκα και διεκδικήστε
Ξεπουλάτε τα λιμάνια στους κινέζους
Δεν κάνετε τίποτα για να δώσετε ανάσες στην αγορά
Δεν βοηθάτε τους μικρομεσαίους
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Τιτανικός
Δεν υπάρχει σάλιο
Τα spread από τις 160 στις 1000 μονάδες
Στα μπλόκα των αγροτών πήγε να δώσει λύση ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΔΝΤ
Κατάργηση των λέξεων «ΕΘΝΙΚΟΣ»,  «ΕΘΝΙΚΗ» από παντού
Κατάργηση των υπουργείων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ και ΑΙΓΑΙΟΥ
Απαγόρευση των αναχαιτίσεων των τούρκικών μαχητικών
Κατάργηση εορτασμού 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
Εισαγωγή τουρκικών ώς πρώτης γλώσσας στα σχολεία της Θράκης
Συνάντηση με τον Ερντογάν την χειρότερη περίοδο και μάλιστα την ημέρα που η ΘΡΑΚΗ γιορτάζει τα ελευθέριά της
Την ημέρα μνήμης της Ποντιακής γενοκτονίας η κυρία Διαμαντοπούλου μας «έβαλε» θέμα εξετάσεων για το «σπίτι του Κεμάλ»
ΕΛΛΗΝΕΣ ξεσηκωθείτε γιατί θα μας διαλύσουν πριν το πάρουμε χαμπάρι
( φωτό από την επίσκεψη Ερντογάν.. «τα καλά παιδιά», ΓΑΠ – Παπουτσής με Ερντογάν  και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ματατζή και Χατζηοσμάν)

Οικογένεια Σιούφα: Λαός & Κολωνάκι


Οικογένεια Σιούφα: απο τον Ελληνόπυργο Καρδίτσας στο … Κολωνάκι

Από Factorx | Δευτ. 24 Μαι 2010, http://www.antinews.gr/?p=47089
Το “αποκαλυπτικό” δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος  για την οικογένεια Σιούφα… ο “πολύς” κάποτε κ. Σιούφας είναι ένας απο τους παράγοντες της εκλογικής συντριβής της ΝΔ οπότε καλό είναι να θυμόμαστε όλοι:
Κόντρα στο ρεύμα της εποχής που θέλει τους νέους δικηγόρους να αμείβονται με μόλις 700 ευρώ, ο γιος του πρώην προέδρου της Βουλής Γιώργος Σιούφας κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια -την εποχή της «γαλάζιας» διακυβέρνησης- να αποκτήσει ακίνητα συνολικής εμπορικής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ και, φυσικά, διαμέρισμα με πισίνα δίπλα στον Λυκαβηττό…
ΔΥΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΟΚΤΩ αποθήκες (με αδιευκρίνιστη χρήση) και τρεις θέσεις στάθμευσης στο Κολωνάκι, που, σύμφωνα με μεσίτες της περιοχής, η συνολική τους εμπορική αξία αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ, κατάφερε να αποκτήσει ο 35χρονος γιος του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, δικηγόρος κ. Γιώργος Σιούφας.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως όλη αυτή η περιουσία που εμφανίζεται στο όνομα του γιου του κ. Σιούφα αποκτήθηκε μόλις σε τέσσερα χρόνια, την περίοδο δηλαδή που ο κ. Γιώργος Σιούφας βρισκόταν στην αρχή της δικηγορικής του καριέρας και συγκεκριμένα από τα 28 έως και τα 32 του χρόνια. Η εκτόξευση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του υιού Σιούφα, σε τόσο μάλιστα νεαρή επαγγελματικά ηλικία, συμπίπτει χρονικά με την εποχή που ο πατέρας του είναι ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα της κυβέρνησης Καραμανλή.
Η περιοχή του Κολωνακίου φαίνεται όμως πως είναι από τις αγαπημένες πατέρα και γιου Σιούφα, αφού την αρχή έκανε το 1988 ο κ. Δημήτρης Σιούφας, αγοράζοντας μαζί με τη σύζυγό του ένα διαμέρισμα 135 τ.μ. στην Πατριάρχου Ιωακείμ με αντικειμενική αξία, τότε, 15 εκατ. δραχμές. Η πραγματική αξία του ακινήτου για την εποχή εκείνη κοστολογείται γύρω στα 60 εκατ. δραχμές. Το διαμέρισμα του ζεύγους Σιούφα, το οποίο αποτελείται από πέντε κύρια δωμάτια, βοηθητικούς χώρους, κουζίνα και υπόγεια αποθήκη, χρησιμοποιείται πλέον ως γραφείο της δικηγορικής εταιρείας «Σιούφας και Συνεργάτες».
Την προτίμησή του στο Κολωνάκι άρχισε να δείχνει και ο κ. Γιώργος Σιούφας, σε αρκετά νεαρή ηλικία μάλιστα.Μόλις στα 28 του χρόνια, τον Νοέμβριο του 2003, έκανε την πρώτη του αγορά στην οδό Αριστίππου 30, όπου για ένα πάρκινγκ 11 τ.μ., στο τρίτο υπόγειο μιας πολυκατοικίας, φαίνεται ότι πλήρωσε 4.680,27 ευρώ, τη στιγμή που σύμφωνα με τους μεσίτες της περιοχής η εμπορική του αξία αγγίζει τα 25.000 ευρώ.
Μόλις δύο χρόνια αργότερα, όταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δεχόταν ευχές για τα 30ά γενέθλια του γιου του, ο ίδιος ο γιος φαίνεται πως έκανε ένα πολύ ακριβό δώρο στον εαυτό του. Ετσι, τον Απρίλιο του 2005, ο κ. Γιώργος Σιούφας αγοράζει ένα διαμέρισμα 180 τ.μ. και πάλι στο Κολωνάκι, αλλά αυτή τη φορά στην οδό Πλουτάρχου. Το διαμέρισμα του 6ου ορόφου αποτελείται από έξι δωμάτια, δύο μπάνια, δωμάτιο υπηρεσίας με λουτρό, δώμα αλλά και αποθήκη, και η αντικειμενική του αξία ήταν 467.809,32 ευρώ, ενώ στο συμβόλαιο αναγραφόταν πως ο κ. Σιούφας θα αγόραζε το ακίνητο προς 495.000 ευρώ και θα κατέβαλλε 5.000 ευρώ μετρητοίς, ενώ τις υπόλοιπες 490.000 ευρώ θα τις έπαιρνε ως δάνειο από τη Nova Bank. Ωστόσο, σύμφωνα με τους μεσίτες της περιοχής, η πραγματική αξία του ακινήτου για το συγκεκριμένο έτος εκτιμάται γύρω στις 900.000 ευρώ.
Λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 7 Νοεμβρίου του 2005, ο υιός Σιούφα αποκτά το δεύτερο σπίτι του και πάλι στην περιοχή του Κολωνακίου. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα μπορεί να είναι μικρότερο σε έκταση, ωστόσο έχει θέα στον Λυκαβηττό και διαθέτει και πισίνα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες του τετραώροφου κτιρίου.
Ετσι, την ώρα που οι 30χρονοι σήμερα νέοι δικηγόροι θεωρούνται παιδιά της γενιάς των 700 ευρώ, ο κ. Γιώργος Σιούφας υπέγραφε συμβόλαιο αγοράς διαμερίσματος 70,05 τ.μ. με ημιυπαίθριο χώρο 22,86 τ.μ, στην οδό Αριστίππου, αντικειμενικής αξίας 147.697,43, δηλώνοντας για ευνόητους λόγους αξία ακινήτου 148.000 ευρώ. Η εμπορική αξία του ακινήτου, όπως εκτιμάται από τους ειδικούς, ανέρχεται στις 450.000 ευρώ, καθώς διαθέτει και θέση για πάρκινγκ στο δεύτερο υπόγειο.
Η επόμενη επενδυτική κίνηση στην αγορά ακινήτων γίνεται από τον κ. Γιώργο Σιούφα δεκατέσσερις ημέρες αργότερα, όταν στις 21 Νοεμβρίου του ίδιου έτους προχωράει σε αγορά όχι μίας, ούτε δύο, αλλά επτά υπόγειων αποθηκών, επίσης στην οδό Αριστίππου, κάτω από την πολυκατοικία που στεγάζει το διαμέρισμά του.
Οι αποθήκες, συνολικής έκτασης περίπου 60 τ.μ., βρίσκονται σε δύο υπόγεια και συγκεκριμένα στο πρώτο υπόγειο βρίσκονται οι έξι και η μία στο δεύτερο. «Πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο», λέει στο «ΘΕΜΑ» γνωστός μεσίτης της περιοχής και συνεχίζει: «Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγοράζουν αποθήκες και τις μετατρέπουν σε στούντιο για δική τους χρήση, είτε για να τις ενοικιάζουν». Οι επτά αποθήκες του κ. Σιούφα είχαν ως αντικειμενική αξία τις 3.403,20 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον μεσίτη η εμπορική τους αξία εκτιμάται γύρω στις 50.000 ευρώ.
Οσον αφορά στο ενδεχόμενο ενοικίασής τους σε περίπτωση που έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να αποτελούν έναν ενιαίο χώρο, το κόστος μπορεί να αγγίξει και τα 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Πάντως, η αλλαγή χρήσης αποθηκών σε χώρο κύριας χρήσης απαγορεύεται, καθώς στις αποθήκες δεν προσμετράτε ο συντελεστής δόμησης. Απαγορεύεται επίσης ακόμα και η διάνοιξη πόρτας προς τον ακάλυπτο με βάσητην κείμενη νομοθεσία. 
Τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι δηλαδή και τον Δεκέμβριο του 2007, αν και παρατηρήθηκε μια σχετική εγκράτεια από μέρους του κ. Γιώργου Σιούφα, φαίνεται πως δεν σταμάτησε να δείχνει την αδυναμία του στις αποθήκες και τις θέσεις στάθμευσης. Ετσι, στις 25 Μαΐου του 2006 αγόρασε ακόμα ένα υπόγειο πάρκινγκ 11,05 τ.μ. στην οδό Αριστίππου, του οποίου η αντικειμενική αξία ήταν 5.692,50 ευρώ. Ο ίδιος δήλωσε 5.700 ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για εμπορική αξία 28.000 ευρώ. Ο κύκλος των αγορών φαίνεται πως κλείνει τον Δεκέμβριο του 2007, μόλις δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, όταν ο κ. Γιώργος Σιούφας αγοράζει ακόμα μία υπόγεια αποθήκη στην οδό Αριστίππου, αρ. 32, έκτασης μόλις 6,29 τ.μ.
Η αντικειμενική αξία του υπογείου ήταν 2.372,21 ευρώ, ο κ. Σιούφας δήλωσε 2.380 ευρώ, ενώ η πραγματική αξία του εκτιμάται στις 10.000 ευρώ

Η … αντζελοποίηση του ΠΑΣΟΚ


Η … αντζελοποίηση του ΠΑΣΟΚ

Από Factorx | Δευτ. 24 Μαι 2010, http://www.antinews.gr/?p=47109
Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ – κυβέρνηση και κόμμα – περιγράφεται ως εξής:
- Αρκεί ένα ανώνυμο δημοσίευμα σε ένα μπλογκ για να φέρει το πάνω κάτω την κυβέρνηση.
- «Τα σενάρια που έφεραν την Άννα Διαμαντοπούλου υπό παραίτηση ερμηνεύονται από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου ως προάγγελος «στοχοποίησης» και άλλων μελών του υπουργικού συμβουλίου».  Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ δεν στοχοποιούσε τη ΝΔ τόσα χρόνια. Όταν βρίζουν τον Καραμανλή αυτό λέγεται «διαφάνεια». Όταν αποκαλύπτονται τα δικά τους λερωμένα κι άπλυτα λέγεται «στοχοποίηση»
- Η περίπτωση Θεοδώρας Τζάκρη μαζί με αυτή της Γκερέκου αποτελούν ισχυρότατο πλήγμα κατά του περίφημου ηθικού πλεονεκτήματος που πλάσαρε τόσο πολύ ο Τζωρτζ. Μιλάμε για τρείς υφυπουργούς – μαζί με τον Ρόβλια – εκτός σε επτά μήνες. Φαντάζεστε να είχε γίνει αυτό επί κυβέρνησης Καραμανλή τι θα γινόταν τώρα;
- Οι εξελίξεις στις Εξεταστικές Επιτροπές – ιδίως της Ζήμενς – μπλέκουν πλέον το ίδιο το ΠΑΣΟΚ «στα γρανάζια της σκανδαλολογίας που πυροδότησαν οι εξεταστικές επιτροπές». Πως λέμε «όταν σκάβεις το λάκκο του άλλου….»
- Αντάρτικο Βάσως Παπανδρέου εναντίον Προβόπουλου – Παπακωνσταντίνου. Αιχμή του δόρατος το περίφημο θέμα της διευκόλυνσης των συναλλαγών σε ομόλογα από την Τράπεζα της Ελλάδος που ευνόησε τους κερδοσκόπους και εξελίσσεται σε βραδυφλεγή βόμβα για την κυβέρνηση – η ΝΔ πότε θα ζητήσει εξεταστική επιτροπή;
- Ο  Γιώργος κυβερνά με μια μικρή ομάδα μυστικοσυμβούλων του , εγκατεστημένων στον όγδοο όροφο του υπουργείου Εξωτερικών με αποτέλεσμα να εντείνεται το κλίμα καχυποψίας και αλληλουπονόμευσης στο ΠΑΣΟΚ.
- Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης προκάλεσε πολλά προβλήματα και θέλουν τώρα να τον απομακρύνουν. Αλλά που να βρουν αντικαταστάτη; Λέτε να βάλουν τον …Λαλιώτη το όνομα του οποίου κυκλοφορεί πολύ τελευταία;
- Ο εξαναγκασμός της Γκερέκου σε παραίτηση θεωρείται πλήγμα κατά του ίδιου του Πρωθυπουργού
- Ο Νίκος Κοτζιάς πρώην στενότατος συνεργάτης του Γιώργου και από τους εκφραστές του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ» ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του.
- Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί. Ο λόγος για τον οποίο δεν λειτουργεί;  Σειρά υπουργών – κάνουν ο,τι μπορούν για να αποφύγουν την πλήρη εφαρμογή των μέτρων μπας και … ξαναεκλεγούν. Αν δεν το πιστεύετε διαβάστε ακόμα και τις φιλοκυβερνητικές  φυλλάδες που αναγκάζοντας να το παρουσιάσουν κομψά ως «έντονες κυβερνητικές αρρυθμίες»
- Αποτέλεσμα, δεν εφαρμόζονται πλήρως τα μέτρα και σε ΔΝΤ και ΕΕ έχουν αρχίσει να τα παίρνουν. Παραδείγματα: η σύγκρουση  Καστανίδη – Παπακωσταντίνου για τις  κατώτατες αμοιβές των δικηγόρων. Το θέμα της απελευθέρωσης των μεταφορών που αφορά τον κ. Ρέππα. Ο κ. Λοβέρδος που τα χώνει στις κυρίες Κατσέλη και Ξενογιαννακοπούλου για τη μεγάλη φαρμακευτική δαπάνη…
- Πολλαπλασιάζονται οι ενδοκυβερνητικές κόντρες: Η κ. Κατσέλη δε κρύβει πλέον την αντιπάθειά της για τον κ. Παμπούκη και τον κ. Παπακωνσταντίνου.  Οι κυρίες Μπιρμπίλη, Ξενογιαννακοπούλου και Μπατζελή είναι μόνιμος στόχος άλλως συναδέλφων τους για την αναποτελεσματικότητά τους. Ο κ. Πεταλωτής θυμίζει κάθε ημέρα και περισσότερο τον …κ. Αντώναρο και σκέφτονται μήπως τον αλλάξουν με τον κ. Γερουλάνο που δεν ενθουσίασε με την διοικητική απόδοσή του. Ο κ. Παπακωνσταντίνου θέλει να φύγει από το υπουργείο Οικονομικών για να γλυτώσει από την κακογλωσσιά όλων, αλλά ποιος θα τον αντικαταστήσει;
- Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι καζάνι που βράζει σε μια στιγμή που η κυβέρνηση πρέπει να περάσει κρίσιμα νομοσχέδια με μεγάλο πολιτικό κόστος: Το Ασφαλιστικό, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τον νέο εκλογικό νόμο. Η περίπτωση των «δέκα της Βάσως» και των Γ. Δημαρά, Β. Οικονόμου και Σοφίας Σακοράφα δείχνει την μορφή των πραγμάτων που έρχεται
- Ο δύσκολος ανασχηματισμός. Η  τοποθέτηση του κ. Γ. Νικητιάδη στη θέση της κ. Άντζελας Γκερέκου ερμηνεύθηκε ως μήνυμα κατευνασμού του κ. Γ. Παπανδρέου προς τους παλαιούς -και ως εκ τούτου πιο «επικίνδυνους»- βουλευτές υπό την έννοια ότι ο πρωθυπουργός, σε περίπτωση ευρύτερου ανασχηματισμού δεν πρόκειται να προβεί σε «νεωτερισμούς» ή να στραφεί στο στενό του περιβάλλον, όπως έπραξε κατά τον σχηματισμό της πρώτης του κυβέρνησης τον περασμένο Οκτώβριο.
- Η γνώμη μας πάντως είναι ότι δεν είναι και πολλοί εκείνοι που θέλουν να υπουργοποιηθούν (λόγω πολιτικού κόστους) και για αυτό διαβάζετε για υπουργούς που θέλουν να γίνουν …δήμαρχοι.
- Το σημαντικότερο κατά την γνώμη μας στο θέμα του ανασχηματισμού και των δυνατοτήτων αντεπίθεσης είναι ότι ο Γιώργος δεν διαθέτει εφεδρείες. Φαντάζεστε να βάλει τον …Γιάννο στην κυβέρνηση; Ή κάποιον άλλον από τους παλιούς;
- Να λοιπόν γιατί αποκτά αξία το ΝΑΙ της Ντόρας και η προσχώρηση …Καρατζαφέρη στο στρατόπεδο της  «Αλλαγής».
Αλλά γι αυτά θα τα πούμε αλλού