Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

20 Μαΐου 2011

Στο παρουσιολόγιο της Ιστορίας θα δηλώσεις απών;

Στο παρουσιολόγιο της Ιστορίας θα δηλώσεις απών;Σήμανε η ώρα να γίνουμε ένα...

Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Μέσα σε έναν πλανήτη που βιώνει τεράστιες γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις, η Ελλάδα έχει βρεθεί εγκλωβισμένη, με μία κυβέρνηση που μάλλον δεν έχει συναίσθηση ούτε των ευθυνών της, αλλά ούτε και της κρισιμότητας στην οποία πρέπει να ανταπεξέλθει.

Το μεγάλο δυστύχημα, όμως, για την χώρα, δεν είναι η ανικανότητα (ή η δολιότητα κατ’ άλλους) της παρεούλας που (δια)κυβερνά την χώρα. Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η δύσκολη οικονομική θέση της Ελλάδας, που απειλείται έως και με γεωγραφική συρρίκνωση. Εξάλλου, τα προβλήματα υπάρχουν για να λύνονται, ακόμη και με την μέθοδο του Μ. Αλεξάνδρου όταν συνάντησε τον Γόρδιο Δεσμό...

Το ζητούμενο, αλλά μη ευρισκόμενο, το ποθούμενο είναι η συνειδητοποίηση του προβλήματος και η ενότητα των πολιτών. Αυτό μας λείπει… δυστυχώς.

Ιστορικά, είμαστε ένας λαός, ο οποίος είχε πάντα μεγάλες διαφωνίες. Ενίοτε αυτές οι διαφωνίες υπήρξαν και καταστροφικές. Όμως, αυτό το μειονέκτημά μας είναι συνάμα και όπλο δημιουργίας. Γιατί μέσα από την διαφωνία, μέσα από την διαφορετική άποψη είναι δυνατόν να γεννηθεί κάτι νέο, να δημιουργηθεί κάτι πρωτότυπο και μοναδικά υπέροχο. Αυτή η ανησυχία του ελληνικού πνεύματος, υπήρξε άλλωστε και η γενεσιουργός δύναμη σε όλα όσα κατόρθωσε ο Ελληνισμός.

Σήμερα, όμως, οι πολίτες της χώρας βρίσκονται σε ένα παράξενο καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης, λογικής συντριβής και πλήρους απραξίας…! Είναι γεγονός πως αυτό το «κράμα» ενέχει τεράστιους κινδύνους πρώτα για τον ίδιο τον λαό κι έπειτα για όλους τους άλλους. Διαπιστώνοντας πως ενώ έχουμε συνειδητοποιήσει την ρίζα του προβλήματος που γιγαντώνεται σε καθημερινή βάση και απειλεί την ίδια μας την ύπαρξη, παρατηρώ πως δεν είμαστε σε θέση να αφήσουμε στην άκρη όλα εκείνα (τα μικρά ή τα μεγάλα) που μας χωρίζουν, προκειμένου να σταθούμε απεγκλωβισμένοι απέναντι στο κοινής διαπίστωσης πρόβλημά μας. Συνεχίζουμε να αναμασάμε ο ένας τα λάθη του άλλου, αλλά δεν βρίσκουμε τη δύναμη της ψυχής που απαιτείται για να πιαστούμε χέρι-χέρι και να σταθούμε απέναντι σε όσα μας απειλούν.

Έντεχνα, το σύστημα διαρρέει τις «φωνές» που το διατηρούν στην εξουσία, τις «φωνές» του «διαίρει και βασίλευε». Και όλοι εμείς, «μοιραίοι και άβουλοι αντάμα» πιανόμαστε με τα μικρά δικά μας λάθη, αντί να πιέσουμε και να σπάσουμε το απόστημα που δηλητηριάζει την κοινωνία και τον πολιτικό βίο.

Αδέρφια είμαστε, σε τούτη τη χώρα που ποτέ δεν δίστασε να τα βάλει με τους μεγάλους του πλανήτη. Ακόμη και όταν ήξερε ο Έλληνας πως έδινε αγώνες που τις είχε χαμένες, έπεφτε αγωνιζόμενος επειδή η ψυχή του δεν σήκωνε το να ζήσει ατιμασμένος. Μεγάλη κατάρα η διχόνοια και κόστισε πολύ αίμα σε τούτη τη γη. Διχόνοια και μικροψυχία πάνε μαζί. Αυτό μας αξίζει; Χωρίς καμιά προσπάθεια, δίχως να δώσουμε κανέναν αγώνα, γραφόμαστε στα βιβλία των υποτακτικών της άρχουσας ανίκανης τάξης…;

Σήμερα, αυτοί οι «άρχοντες» και οι δούλοι τους, φροντίζουν να μας βομβαρδίζουν με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο και σε κάθε ώρα της ημέρας. Χρησιμοποιούν όλα τους τα όπλα. Και ξέρετε γιατί; Επειδή φοβούνται… Επειδή τρέμουν την δύναμη που έχουμε όλοι μας όταν γινόμαστε ένα...

Ελάτε λοιπόν αδέρφια. Ας παραμερίσουμε αυτά που μας χωρίζουν. Ελάτε να κάνουμε ένα βήμα μπρος, για να γίνουμε ένα απέναντι σε αυτά που μας απειλούν. Μετά, όταν όλα θα έχουν τελειώσει, μαζί θα γεννήσουμε κάτι νέο, μαζί θα χτίσουμε μέσα από τα παθήματά μας, μέσα από τα λάθη μας, αλλά και μέσα από τον κοινό μας αγώνα. Κι αν θέλετε, αν έτσι το προτιμάτε, όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή να μαλώσουμε και πάλι, να πιαστούμε και πάλι με τα μικρά που φαντάζουν μεγάλα. Και ξέρετε γιατί θα το κάνουμε; Θα το κάνουμε επειδή θα μπορούμε!!! Αν όμως δεν βαδίσουμε σήμερα ο ένας πλάι στον άλλο, τότε αύριο δεν θα μπορούμε να μαλώσουμε ούτε για τα μικρά και ασήμαντα, επειδή θα έχουμε χάσει τα μεγάλα, τα σπουδαία… τα ιδανικά!

Μην αναρωτιέστε αν μπορούμε. Ρωτήστε μόνο τους εαυτούς σας αν θέλετε να σηκώσετε το ανάστημά σας απέναντι στους εργολάβους που καταστρέφουν τις ζωές μας για να μας στριμώξουν στην φυλακή τους...

Κωνσταντίνος Μιχαήλ

[ΑΚΟΥΣΕ ΚΩΝ/ΝΕ! ΓΙΑ ΝΑ "ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ" ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΠΡΟΣΕΞΕ,  ΠΡΟΫΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ! ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΗ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΚΩΝ/ΝΕ ?? ΘΑ ΕΙΠΗ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ "ΠΑΤΡΙΔΑ" --ΝΑΙ, ΚΩΝ/ΝΕ! ΤΟ ΠΕΦΙΛΗΜΕΝΟ ΧΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΪ ΜΑΣ , ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ, ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ!!! ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΩΝ/ΝΕ!!! ΑΚΟΥ!!! ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!! ΕΓΩ ΔΕΝ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ", ΑΛΛΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΕΜΠΡΟΣ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΝΟΝ ΘΕΩΡΩ ΕΓΚΥΡΟ!!! ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΘΗΣ ΑΥΤΑ ΚΩΝ/ΝΕ ??? ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ "ΠΡΟΝΕΩΤΕΡΙΚΟΣ" ??? ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΟΡΚΙΣΘΗΣ "ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΠΡΟΜΑΧΗΣΑΝΤΑΣ ΕΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙ" ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΗΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΙ ΤΟΥΣ??? ΑΝ ΝΑΙ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΛΜΗΤΙΑΣ, ΠΡΟΧΩΡΑ!!! ΑΝ ΟΧΙ, ΤΟΤΕ ΑΣΤΑ-ΒΡΑΣΤΑ!!! ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΥΡΕΣ !!!]ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙ, ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΟΙΣΟΙ !!!


Το περιβάλλον Παπανδρέου έπαιξε σε CDS την πτώχευση της Ελλάδας;


  • Οι βουλευτές της κυβέρνησης οφείλουν άμεσα να αποσύρουν την στήριξη στην κυβέρνηση
Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν μετά από την ενδελεχή έρευνα του βουλευτή Πάνου Καμμένου που πραγματικά δεν υπολόγισε τίποτα και φέρνει στο φως την εταιρεία που κερδοσκόπησε εις βάρος της πατρίδας. Μετά από αυτό, η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί ούτε μία ημέρα. Όσοι την στηρίζουν είναι συνυπεύθυνοι. 26 δις εκτιμάται το κέρδος της υπεραξίας.
Η εταιρεία έχει τον απίστευτο τίτλο: Informed Justice Partners, Που βέβαια ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα αφού ο βαθμός πληροφόρησης της είναι τεράστιος ώστε να ποντάρει στο επίμαχο CDS την ώρα που μία πανίσχυρη κυβέρνηση είχε διαδεχθεί την παραπαίουσα κυβέρνηση Καραμανλή.
Δείτε τώρα τα πρόσωπα που απαρτίζουν την Informed Justice Partners:

Και στο Advisory board φιγουράρει η πασίγνωστη κυρία Μιράντα Ξαφά, του… ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. Πήγε εκεί μετά την παραίτηση της!
Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγένθυση
Πως σχετίζονται τα πρόσωπα αυτά με το βαθύ ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο;
Διαβάστε και φρίξτε:
Jose Maria Figueres: Σύμβουλος στο ίδρυμα i4cense που ιδρυσε ο Ανδρίκος Παπανδρέου, αδερφός του πρωθυπουργού! Σας λέει κάτι το περιβόητο “σκουώς” που έπαιξε με τον αδερφό του και πρωθυπουργό προ ολίγων ημερών; Το ντοκουμέντο που ακολουθεί αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου συνεργάζεται 1. Με εταιρεία του αδερφού του και 2. Με εταιρεία που συμμετέχει στέλεχος της IJ Partners!

Οι οικογένειες Παπανδρέου – Figueres, διατηρούν στενές σχέσεις και σε άλλα επίπεδα, με φόντο την “Πράσινη Ανάπτυξη”. Καμαρώστε* την κυρία Figueres και τον Γιώργο Παπανδρέου στο Davos πριν από λίγο καιρό.
Ξέρετε όμως γιατι δεν ήταν ο κύριος Figueres στο WEF; Γιατί απλούστατα παραιτήθηκε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με μίζες από την εταιρεία Alcatel που φερόταν να έχει λάβει!

Θεόδωρος Μαργέλλος, ο οποίος στο εξαιρετικά λιτό βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του fund αναφέρει «ότι είχε μια άκρως επιτυχημένη καριέρα ως έμπορος προϊόντων και επιχειρηματίας στον τομέα των γεωργικών επιχειρήσεων». Επισημαίνεται ότι επιχειρηματίας με το όνομα Θεόδωρος Μαργέλλος είχε εμπλακεί στη δεκαετία του ’90 με την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, το οποίο επιτήδειοι «βάφτιζαν» ελληνικό και καρπώνονταν επιδοτήσεις εκατομμυρίων δραχμών. (πηγή: Το Ποντίκι). Ο επιχειρηματίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ενώ οι πληφορορίες που τον θέλουν να “εξαφανίζεται” μαζί του με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στα ταξίδια – μυστήριο του πρωθυπουργού στο Παρίσι, διαρρέονται από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Michael Demirel (!!). Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, την εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη υπέγραφε τα περιβόητα Swaps με τον κύριο Παπακωνσταντίνου σύμβουλο, για τα οποία η νυν κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμα τα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις μηνύσεις. Εάν θέλετε να μάθετε την ιστορική οικογένεια που κατάγεται ο κύριος Demirel, διαβάστε εδώ: Πως ήταν η μέρα σου Γιαβρί μ’; Λάδωσα δυό υπουργούς και δυό διοικητές αγάπη μου.
Άλλη μία διαχρονική αγάπη δηλαδή: Η Siemens xορηγός σε ΜΚΟ του Αντρίκου!
Και βέβαια, στην i4cense φιγουράρει το όνομα της κόρης του Ισμαήλ Τζεμ. Δεν είναι βέβαια η πρώτη Τουρκάλα σύμβουλος των Παπανδρέου, αφού έχει προηγηθεί το ασύλληπτο “μπουμπούκι” κυρία Nur Batur, ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ηurriyet στην Αθήνα, συγγενή πρώτου βαθμού γυναίκας διπλωμάτη, η οποία υπηρετούσε ως πρόξενος της Ελλάδας στη χώρα μας και είχε δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων. Η Βatur συνόδευε αποστολές Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό, «παρακολουθώντας» εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα, ενώ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα με την «αλλοίωση» κειμένου συνέντευξης υπουργού της κυβέρνησης της ΝΔ, προκαλώντας την πρώτη σοβαρή κρίση στους κόλπους της. H Νur Βatur που πρωτοστατεί σήμερα στην ίδρυση ελληνοτουρκικού συνδέσμου δημοσιογράφων, ήταν εκείνη που υπέγραφε το καλοκαίρι του 2000 συκοφαντικό άρθρο της Hurriyet με τίτλο «Σκάνδαλο ομοφυλοφιλίας στην ελληνική πολιτική» με αθλιότητες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Αθλιότητες που εδώ αναπαρήγαγε ένας άλλος υποστηρικτής του μνημονίου, ο κύριος Καρατζαφέρης.
Η συνέχεια στους “επαγγελματίες της ενημερωσης” και βέβαια στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
* Οι φωτογραφίες εδώ:

Christiana Figueres – World Economic Forum Annual Meeting 2011

DAVOS/SWITZERLAND, 27JAN11 – Christiana Figueres, Executive Secretary, United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), Bonn; Global Agenda Council on Climate Change, is caputred during the session ‘The New Reality of Climate Change’ at the Annual Meeting 2011 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 27, 2011.
Copyright by World Economic Forum
swiss-image.ch/Photo by Michael Wuertenberg

George A. Papandreou – World Economic Forum Annual Meeting 2011

DAVOS/SWITZERLAND, 27JAN11 – George A. Papandreou, Prime Minister of Greece, gestures during the session ‘Europe: Back to the Drawing Board?’ at the Annual Meeting 2011 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 27, 2011.
Copyright by World Economic Forum
swiss-image.ch/Photo by Moritz Hager
και ο σύνδεσμος: http://www.flickr.com/photos/worldeconomicforum/5393266681/in/photostream/
http://www.flickr.com/photos/worldeconomicforum/5393266863/in/photostream/
Βαριές σκιές για τον Πρωθυπουργό από τα CDSΧωρίς στήριξη ο ΓΑΠ από κυβέρνηση & ΠΑΣΟΚ… Τι σχέση έχουν τα Credit Default Swap (CDS) με την υψηλή μαγειρική;
Το να χαρακτηρίζει μέλος εθνικού κοινοβουλίου τον πρωθυπουργό ως «έμμισθο μπρόκερ των διεθνών κερδοσκόπων» και να μην υπάρχει μια έστω δήλωση υπεράσπισης του πρωθυπουργού από μέλος της κυβέρνησης ή κομματικού στελέχους, δεν…
έχει ξαναγίνει στον πλανήτη…
Τι συμβαίνει;
ΣΣ. Τι σχέση έχουν τα Credit Default Swap (CDS) με την υψηλή μαγειρική;
- Αναζητείται υπουργός, κυβερνητικό στέλεχος, κομματικό στέλεχος να διαψεύσει κατηγορηματικά τον Πάνο Καμμένο…
- Δεν υπάρχει ένας υπουργός, έστω ένα στέλεχος να υπερασπιστεί τον Γ. Παπανδρέου;

Ο Π. Καμμένος αποκαλεί τον ΓΑΠ broker των διεθνών τοκογλύφων κι αυτοί κρύβονται.

Λέτε κάτι να ξέρουν;

ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε χαμηλό 14,5 ετών ο ΓΔ


Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14,5 ετών κατρακύλησε ο ΓΔ την Τετάρτη σε μία συνεδρίαση που ξεκίνησε με καλές προοπτικές καθώς τόσο τα ελληνικά ομόλογα όσο και οι ευρωπαϊκές τράπεζες σημείωναν άνοδο, για να καταγραφή μία πλήρης αντιστροφή αργότερα και προς το κλείσιμο της συνεδρίασης, οδηγώντας το ΓΔ σε απώλειες της τάξης του 1,39% στις 1328 μονάδες.
Ο ΓΔ χάνει περισσότερο από 7% μέσα στο Μάιο και αν ο μήνας κλείσει με απώλειες θα πρόκειται για τον 4ο διαδοχικό, γεγονός που θα σηματοδοτήσει το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Ιανουάριο του 2010. Η πτώση είναι ακραία τόσο χρονικά όσο και επίπεδο τιμών και αυτό δημιουργεί μία υποτιμημένη κατάσταση η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες αν η χρηματοπιστωτική εικόνα παρουσιάσει βελτίωση.

Εβδομαδιαίες απώλειες 4,3% για ΓΔ και 3,8% για Τράπεζες…


Άλλη μια κακή συνεδρίαση ήρθε να προστεθεί σήμερα στην εικόνα απαξίωσης του Χ.Α. των τελευταίων εβδομάδων, με το κλίμα να είναι επιφυλακτικό από το πρωί και τις απώλειες να διευρύνονται όσο περνάει η ώρα και το ΓΔ να κλείνει τελικά στις 1.297,36 μονάδες (χαμηλά πάντα 14 ετών), -1,88%.
Να αναφέρουμε ότι ο συνολικός τζίρος διαμορφώθηκε στα 78εκ ευρώ. Να αναφέρεται ότι το κλίμα αβεβαιότητας συνεχίζεται πάντα εν’ όψει της πολύ κρίσιμης επόμενης εβδομάδας.
Αναφορικά με τα spreads των ελληνικών ομολόγων σημειώνεται σημαντική άνοδος, με αυτό του δεκαετούς να βρίσκεται στα επίπεδα των 1.358 μονάδων, ενώ άνοδος και για τα CDs, με αυτό του 5ετούς ομολόγου στις 1.485 μονάδες βάσης. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, στο 4,3% διαμορφώθηκαν οι απώλειες για το ΓΔ και στο 3,8% για τις τράπεζες. Να σημειωθεί ότι παρά τα κέρδη τα οποία καταγράφονταν κατά τη διάρκεια της ημέρας, πτωτικά έχουν γυρίσει οι βασικοί δείκτες στο εξωτερικό, με την προσοχή να είναι στραμμένη στις εταιρικές ειδήσεις, ενώ αναζωπυρώνονται τα τελευταία λεπτά και πάλι οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία. 
Στα της τεχνικής ανάλυσης, η εικόνα των δύο δεικτών παραμένει πάντα αρνητική, ενώ όπως συνεχώς τονίζουμε όσο μια ισχυρή αντίδραση δεν έρχεται ο ΓΔ αναμένεται να κινηθεί, τις επόμενες συνεδριάσεις/εβδομάδες, προς τις 1.200 – 1.250 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης προς τις 900 μονάδες.
Νέα πτώση σήμερα για τις τραπεζικές μετοχές, με το δείκτη αυτών να κλείνει στις 957,13 μονάδες, -1,84%. Στις επιμέρους μετοχές, με σημαντική πτώση η μετοχή της ΕΤΕ (4,67 ευρώ, χαμηλό ημέρας, -2,30%), της Τράπεζας Κύπρου (2,16 ευρώ, -3,14%), ενώ με απώλειες και η μετοχή της Alpha Bank (3,38 ευρώ, -1,74%), της EFG Eurobank (3,22 ευρώ, -1,34%), της Πειραιώς (1,03 ευρώ, -0,96%) και του ΤΤ (2,74 ευρώ, -0,36%).
Στο υπόλοιπο ταμπλό, με σημαντική πτώση η μετοχή του ΟΠΑΠ (12,82 ευρώ, -4,33%), του ΟΤΕ (6,66 ευρώ, -2,63%), του Ελλάκτωρα (2,55 ευρώ, -2,67%), του Μυτιληναίου (5,05 ευρώ, -3,07%) και των ΕΛΠΕ (6,76 ευρώ, -1,89%). Με κέρδη από την άλλη πλευρά η μετοχή της Jumbo (5,08 ευρώ, +0,20%) και της ΔΕΗ (10,21 ευρώ, +0,59%).
Αναφορικά με τα στατιστικά της σημερινής συνεδρίασης:
Συνολικά 47 μετοχές σημείωσαν κέρδη, 83 βρέθηκαν χαμηλότερα, ενώ 151 μετοχές παρέμειναν αμετάβλητες.
Στους επιμέρους δείκτες, με σημαντική πτώση 2,10% ο FTSE/ASE 20 στις 577,61 μονάδες, ενώ με απώλειες 0,93% ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASE 40, στις 1.345,21 μονάδες. Με πτώση 1,83% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASE 80, στις 249,64 μονάδες.

ΝΑ ΜΠΗ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟ ΣΠΑΘΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!!!

ΤΟ ΕΧΟΜΕ ΕΙΠΗ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ!!! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ" ΤΩΡΑ!!! ΝΑ ΚΛΕΙΣΗ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΙΝΗ--ΑΜΕΣΩΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!!! ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΟΥ ΕΛΘΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ!!!

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011


ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ..."ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ" ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΟΥΦΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ... Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ???

Μήπως κάποιοι ονειρεύονται ένα νέο γκέτο, τουρκικό θύλακα στο κοσμοπολίτικο νησί; Κι εκεί έφτασε η χάρη του υποδαυλίζοντας νέες καταστάσεις και μειονοτικά ζητήματα σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν.

Στις αρχές Μαΐου (10-12 Μαΐου του 2011) ξεκίνησε άνοιγμα επαφών εκτός Θράκης ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ επισκεπτόμενος την αραβική πρεσβεία, την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα τους μειονοτικούς βουλευτές, αλλά και πηγαίνοντας μέχρι την Ρόδο και Κω για να ξυπνήσει από το λήθαργο και την εκεί μειονότητα. Ωραίο τρόπο για ανοιξιάτικα ταξιδάκια βρήκε ο κ. Μετέ που στις δημόσιες σχέσεις αποδεικνύεται μανούλα.

Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε ότι: «Οι επισκέψεις ξεκίνησαν με εκείνη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου του 2011 στο γενικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα και στη συνέχεια ο Μετέ επισκέφτηκε τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Χασάν Γκιογούς. Ανακοινώθηκε ότι μετά τις επισκέψεις ο ψευτομουφτής Ξάνθης Μετέ γευμάτισε με τον Τούρκο πρέσβη Χασάν Γκιογούς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν Κομοτηνής και Τσετίν Μάντατζη Ξάνθης και τονίστηκε ότι αργότερα οι βουλευτές ήπιαν καφέ μαζί με τον Μετέ στην πλατεία Συντάγματος», δεν αναφέρουν σε ποια ξενοδοχεία φιλοξενήθηκε και με τίνος έξοδα.


Πάντως ο κ. Μετέ εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση προς τον Τύπο και ανέφερε ότι «είναι ευχαριστημένος από το ενδιαφέρον που του έδειξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν και το ανέφερε σε μια προσπάθεια δημόσιας αποκατάστασης των τεταμένων σχέσεων που υπήρχαν. Ο ψευτομουφτής Ξάνθης πληροφορούμαστε ότι «την ίδια μέρα πήγε στην Κω όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου Μαζλούμ Μπέϊ και με τους υπευθύνους του συλλόγου. Στην συνάντηση ήταν παρόντες οι κύριοι Χασάν και Χαγιατί, ο παλιός και ο νέος χότζας του νησιού αντίστοιχα. Στην συνάντηση οι πλευρές αντάλλαξαν ιδέες για τα υπάρχοντα προβλήματα και αναφέρθηκε ότι ο Μετέ την Τετάρτη 11 Μαΐου πέρασε στην Ρόδο όπου συναντήθηκε με τους διαχειριστές του συλλόγου στο νησί». «Παρατήρησα ότι η κατάσταση των αδερφών μας στην Κω και στην Ρόδο είναι πολύ πιο δύσκολη σε σύγκριση με τους μουσουλμάνους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

Για αυτόν τον λόγο πρέπει να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε εκείνες τις περιοχές και να πυκνώσουμε τις επισκέψεις», σημείωσε ο Μετέ, γεγονός που δείχνει ότι θα στρέψει και προς τα εκεί το ενδιαφέρον του. Καλοκαιράκι έρχεται καλά θα κάνει η Ρόδος είναι ιδανικός προορισμός Άντε τώρα να δούμε καραβάνια επισκέψεων μουσουλμάνων από την Θράκη στο νησί των ιπποτών. Μακάρι για να δουν πως ζουν οι άνθρωποι στην υπόλοιπη Ελλάδα εκεί που δεν υπάρχει η σαρία, οι φερετζέδες και οι γνωστές κοινωνικές θρησκευτικές κι άλλες καταπιέσεις από την ηγεσία της ίδιας της μειονότητας στον απλό κόσμο. Εκεί που είναι πλήρως ενταγμένοι στην κοινωνία μιλούν άπταιστα ελληνικά ζουν κι εργάζονται ισότιμα. Μήπως κάποιοι ονειρεύονται ένα νέο γκέτο, τουρκικό θύλακα στο κοσμοπολίτικο νησί;

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΝΕΑΡΗ ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΝΕΑΡΗ ΚΟΠΕΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Πάτρα: Ομάδα μεταναστών αποπειράθηκε να βιάσει κοπέλα - Το θύμα υπέστη σοκ και νοσηλεύεται. Το περιστατικό, όπως καταγγέλλει η κοπέλα, έγινε προχθές τα ξημερώματα στις σκάλες της Αγ. Νικολάου. 

Τον τρόμο έζησε μια νεαρή στο κέντρο της Πάτρας, αφού όπως καταγγέλλει ομάδα μεταναστών της επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις. Η κοπέλα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, εξαιτίας του σοκ που υπέστη.

Το περιστατικό συνέβη προχθές τα ξημερώματα στην Αγίου Νικολάου, την ώρα που η νεαρή ανέβαινε τις σκάλες. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας τςη Πάτρας «Πρωινή Γνώμη» οι αλλοδαποί αποπειράθηκαν να την βιάσουν, και μάλιστα εξαιτίας του σοκ που υπέστη νοσηλεύεται ακόμη στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αρκετοί αλλοδαποί φέρεται να έπεσαν πάνω της, η ίδια όμως άρχισε να ουρλιάζει με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φύγουν, ενώ διερχόμενοι ακούγοντας τις φωνές έσπευσαν στο σημείο.
Το γύρο της Ελλάδας έχει κάνει απο το πρωί η αποκάλυψη της σοκαριστικής υπόθεσης απόπειρας ομαδικού βιασμού μιας νεαρής κοπέλας σε ενα απο τα πιο κεντρικά σημεία της Πάτρας απο ομάδα αλλοδαπών. Η νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται σε άθλια κατάσταση στο νοσοκομείο μη μπορώντας να συνέλθει ακόμη απο την φρικιαστική περιπέτεια που έζησε...


Η νέα επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κρουσμάτων που αναστατώνουν την πόλη για περισσότερο από ένα χρόνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρωινή Γνώμη", η άτυχη κοπέλα δέχθηκε την επίθεση άγνωστου αριθμού μεταναστών την στιγμή που ανέβαινε τις σκάλες κεντρικού δρόμου της Πάτρας. Οι αλλοδαποί έπεσαν πάνω της και προσπάθησαν να της βγάλουν τα ρούχα με πρόθεση να ασελγήσουν σεξουαλικά πάνω της! Όμως, εκείνη άρχισε να ουρλιάζει με αποτέλεσμα να τρέξουν περαστικοί και οι δράστες να αναγκαστούν να τραπούν σε φυγή. Τρέμοντας και χωρίς να μπορεί να αρθρώσει λέξη, η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί αφωνία από το σοκ που της προκάλεσε η επίθεση και παρέμεινε για νοσηλεία και ψυχολογική υποστήριξη.

Πριν από λίγες ημέρες, άλλη μία γυναίκα είχε ζήσει εφιαλτικές στιγμές όταν έπεσε απόπειρας βιασμού ενώ περπατούσε έξω από το Αρχαίο Ωδείο της πόλης. Μάλιστα, οι αλλοδαποί επίδοξοι βιαστές είχαν καταφέρει να της βγάλουν το εσώρουχο πριν εξαφανιστούν στη θέα περαστικών!
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/05/blog-post_2183.html

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI


Ι.Κ. ΠΡΕTΕΝΤΕΡΗ-Τι τους εµποδίζει;

EMΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ 

Τι τους εµποδίζει;

ΤΟΥ Ι.Κ. ΠΡΕTΕΝΤΕΡΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 19 Μαΐου 2011--http://www.tanea.gr/empisteytika.htm
ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ότι ο Πολ Τόµσεν είναιο σοβαρότερος της τρόικας. Οι χθεσινές δηλώσειςτου, για παράδειγµα, φωτίζουνµε διαφορετικό τρόπο τη σύγχυση των ηµερών.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΟΜΣΕΝ; Τρία (επιτρέψτε µου να πω) αυτονόητα πράγµατα.

ΠΡΩΤΟΝ, ότι δεν πρέπει να γίνει νέα περικοπή σε µισθούς και συντάξεις και ότι τα φορολογικά βάρη είναι ήδη «πολύ υψηλά».

∆ΕΥΤΕΡΟΝ, ότι το µεγάλο πρόβληµα είναι το ∆ηµόσιο – εννοώντας, φυσικά, ότι δεν έχει προχωρήσει τίποτα.

ΤΡΙΤΟΝ, ότι αυτό που χρειάζεταιτώρα είναι επιτάχυνση των µεταρρυθµίσεων στον δηµόσιο τοµέα.

ΝΑ ΤΟΣ Ο ΛΟΓΙΚΟΣ άνθρωπος. Μας λέει ότι «το πρόβληµά σας, κύριοι, είναι το κράτος». Καιόσο το πρόβληµα παραµένει τοκράτος δεν έχει κανένανόηµα να κόβεις µισθούςκαι συντάξεις ή να αυξάνεις τους φόρους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ. Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση δεν σηκώνει τα µανίκια (που έλεγε και προεκλογικά ο Πρωθυπουργός) να ασχοληθεί σοβαρά µε το κράτος; Γιατί δενβάζει πραγµατικά χέρι στις ∆ΕΚΟ, τους αναρίθµητους φορείς και οργανισµούςτου ∆ηµοσίου; Ποιος την εµποδίζει να το κάνει; Η έλλειψη συναίνεσης; Ή το κεφάλι τους; ΝΑ ΠΑΡΩ ένα παράδειγµα. Η ΕΛΛΑ∆Α διαθέτει έναν δηµόσιοραδιοτηλεοπτικό φορέα, κανένα πρόβληµα και να τον χαίρεται. Πείτε µου, όµως, για ποιον λόγο αυτός ο δηµόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας πρέπει να διαθέτει τρία κανάλια εθνικής εµβέλειας, τέσσερα ψηφιακά κανάλια, είκοσι εννέα (!) ραδιοφωνικούς σταθµούς (επτά µε έδρα την Αθήνα, τρεις µε έδρα τη Θεσσαλονίκη και δεκαεννέα σε ολόκληρη την Ελλάδα), δύο µουσικά σύνολα, εκδόσεις κ.λπ.;

∆ΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καµία λογική απάντηση. Και επί δεκαεννέα µήνες η κυβέρνηση δεν κάνει καµία προσπάθεια να την αναζητήσει.Αυτό που ισχύει στη ραδιοτηλεόραση, ισχύει σε όλα τα µήκη και πλάτη του κράτους. Εχουµε ένα κράτος που µας βουλιάζει.

ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ τι πληρώνει τώρα η χώρα; Οτι επί της ουσίας σε αυτό το επίπεδο δεν έχει γίνει έωςτώρα τίποτα. Με αποτέλεσµα να πιέζουν τώρα την κυβέρνηση να τα κάνει όλα.∆ιότι, σε αντίθεση µε την κυβερνητική αµεριµνησία, οι Ευρωπαίοι αρνούνται να καταλάβουν πώς γίνεται να ξέρεις το πρόβληµα και ναµην κάνεις τίποτα να το αντιµετωπίσεις. Ή να κοροϊδεύεις την κοινωνία λέγοντας ότι θα πουλήσεις µετοχές της ∆ΕΗ ή του Ταµιευτηρίου.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, δηλαδή, να µεταφέρεις όλο το βάρος και όλο το κόστος της κρίσης στον ιδιωτικό τοµέα, αλλά να αφήνεις ανέγγιχτο εκείνο που αποτελεί την ουσία του προβλήµατος; Εχει πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση; Να το δεχθώ. Ωστόσο, το οικονοµικό κόστος που πληρώνουµε οι υπόλοιποι είναι πολύ µεγαλύτερο!

Και η σφαγή συνεχίζεται : Κοσμηματοπώλης πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στα Κάτω Πατήσια

ΣΥΝΕΒΗ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ


Αιματηρή ληστεία στα Κ. Πατήσια
Άγνωστοι πυροβόλησαν ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου τρεις φορές.
Με πολλαπλά τραύματα στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου, ο οποίος πυροβολήθηκε από άγνωστο μέσα στο κατάστημά του, στα Κάτω Πατήσια.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ληστεία καθώς όταν έφθασαν στο σημείο χτυπούσε ο συναγερμός
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Και η σφαγή συνεχίζεται : Κοσμηματοπώλης πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στο λαιμό στα Κάτω Πατήσια


19-05-2011
ImageΚαμπούλ θυμίζει η Αθήνα μετά τα απανωτά κρούσματα εγκληματικότητας. Ένας ακόμα Έλληνας πολίτης πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στο λαιμό κατά πάσα πιθανότητα από δύο αλλοδαπούς όταν οι τελευταίοι στις 2 περίπου το μεσημέρι χτύπησαν το τζάμι της πόρτας του μαγαζιού του και το θύμα τους απάντησε.
Οι τρείς σφαίρες βρήκαν τον άτυχο Έλληνα στο λαιμό και αμέσως μετά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παμμακάριστος σε κρίσιμη κατάσταση. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Ευγενίας Καραβία 56 στα Κάτω Πατήσια μία περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη από την συσσώρευση μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΚΑΜΜΕΝΟΣ : ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΙΣΘΟΣ BROKER Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!


ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
Βαρύτατες καταγγελίες για τον πρωθυπουργό τον οποίο για μια ακόμη φορά αποκάλεσε "έμμισθο broker των διεθνών κερδοσκόπων", εκτόξευσε πριν από λίγο στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον...
Real Fm, ο Πάνος Καμμένος. Ο γαλάζιος βουλευτής παρουσίασε μια σειρά από στοιχεία για να υποστηρίξει πως το 2009 και το 2010 πουλήθηκαν συμβόλαια ασφαλίστρων κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε εταιρία στην οποία συμμετέχουν "παλαιοί συνέταιροι του αδερφού του πρωθυπουργού". Στην ίδια εταιρία, η οποία κατά τον κ. Καμμένο, κέρδισε 26 δις $, μετέχουν και Έλληνες, που σχετίζονταν πριν από πολλά χρόνια στο σκάνδαλο του καλαμποκιού, ενώ ενέπλεξε και την κυρία Μιράντα Ξαφά που διετέλεσε οικονομική σύμβουλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο βουλευτής εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες και καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν από το παιχνίδι με τα spreads, εξαιτίας της τότε κυβερνητικής πολιτικής, και ότι αυτοί έχουν σχέση με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.
http://fimotro.blogspot.com/2011/05/broker_19.html 


Στη κρίση κάποιοι γίνονται Κροίσοι - Τζόγος, κραυγές και ψίθυροι


19-05-2011 20:23:36
Αυτό που συζητείται χαμηλόφωνα εδώ και 16 μήνες στους διαδρόμους της πολιτικής, ότι κυβερνητικά στελέχη επιδίδονται σε νομισματοπιστωτικά παίγνια στην πλάτη της χρεοκοπίας της χώρας, κερδίζοντας τεράστια ποσά όταν προβαίνουν σε προκαθορισμένες και προσυνεννοημένες κινήσεις ή δηλώσεις ήρθε στην επιφάνεια. Μάλιστα ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος αρχικά σε ραδιοφωνικό σταθμό και εν συνεχεία στην Βουλή, αποκάλεσε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «έμμισθο broker των διεθνών κερδοσκόπων» προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Γ.Ραγκούση! Τι είπε ο βουλευτής: 
«Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009 που ο Ντ. Σ Καν λέει ότι ήδη είχε συμφωνηθεί η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ., εκείνη την εποχή πουλήθηκε ένα ασφάλιστρο κινδύνου από το Τ.Τ. ένα CDS αξία 1,3 δισ. δολαρίων. Αυτό το CDS πουλήθηκε και σήμερα με τη διαφορά των spread η αξία του είναι 16 δισ. και σε περίπτωση που έχουμε credit event, όπως χρεοκοπία, πάει στα 60 δισ.
Το θέμα είναι .. πού πουλήθηκε: Σε εταιρία που συμμετέχουν παλιοί συνεταίροι του αδερφού του πρωθυπουργού. Η εταιρία λέγεται “I. J. Partners”, όπου υπάρχουν ως μέτοχοι και διαχειριστές Έλληνες και οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι σε παλαιότερα σκάνδαλα. Γενική διευθύντρια της εταιρίας είναι η Μ. Ξαφά.
Ενώ πουλήθηκε αυτό το CDS, την ώρα που γνώριζε ότι η είσοδος στο ΔΝΤ, θα οδηγούσε τα spreads ψηλά, άρα και αυτό το ασφάλιστρο κινδύνου θα κάλυπτε πιθανές απώλειες του Τ.Τ., πουλήθηκε και αγοραστής φέρεται σε ένα μέρος να είναι εταιρία όπου εμπλέκονται πρόσωπα που είναι στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού και αν όχι του πρωθυπουργού, επειδή ήταν συμμαθητής του, πρόσωπα που μαζί με τον αδερφό του πρωθυπουργού συμμετέχουν σε οργανώσεις και εταιρείες ανάπτυξης πράσινης ενέργειας. Το κόμμα μου ακόμα δεν το έχω ενημερώσει πλήρως γιατί συλλέγω στοιχεία.
Είπα στη Βουλή μήπως κάποιοι ποντάρουν σε πολιτικά CDS; και εννοώ αυτούς που αγόρασαν CDS που πουλήθηκαν από Ελληνική Τράπεζα. Ρώτησα επίσημα από το βήμα της Βουλής: ποιοι αγόρασαν, ποιοι κατέχουν, σε τι τιμή αγόρασαν, σε τι τιμή είναι σήμερα και σε τι τιμή θα βγουν αυτά τα ασφάλιστρα κινδύνου σε περίπτωση που γίνει haircut ; Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια.
Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός μιλά με τον Στρ. Καν και δεν ενημερώνει κανένα, αυτό είναι πάρα πολύ βαρύ. Κάποιος κερδίζει 26 δισ. δολάρια και κάποιοι από αυτούς φέρονται να είναι πρόσωπα που εμπλέκονται στην Ελληνική πολιτική σκηνή.
Ομιλώ για την “I.J. Partners”, όπου προϊστάμενος είναι ο εμπλεκόμενος με το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συμμαθητής του πρωθυπουργού Θ. Μαργέλος, που συμμετείχε στους νέους επιχειρηματίες που στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου, είναι ο κ. Κουκέρεζ πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο οποίος είναι σε μη κυβερνητική οργάνωση με τον αδερφό του πρωθυπουργού και πρόεδρος είναι η Μ. Ξαφά.
Είναι και άλλοι Έλληνες, ο κ. Χ. Μάκας, είναι ο Μ. Ντεμιρελ της γνωστής οικογένειας και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε μήπως υπάρχει σχέση με τη σύζυγο του κ. Χριστοφοράκου και ένα σωρό πρόσωπα που είχαν αυτά εσωτερική ενημέρωση επιμένω ότι ο πρωθυπουργός λειτούργησε σαν broker.
Όταν πουλάς CDS από κρατική τράπεζα σημαίνει ότι αυτή την ασφάλεια την δίνεις σε ιδιώτες κάτι που είναι νομικά κολάσιμο. Τα CDS αυτά αν γίνει credit event δίνουν κέρδος μέχρι και 65 φορές παραπάνω από ότι έχουν ποντάρει.
Είναι γυμνά και δεν τα παίρνουν για να καλύψουν ομόλογα αλλά για να κάνουν το παιχνίδι τους. Ποντάρουν στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας.
Καλώς έκανε που αγόρασε τα CDS ο κ. Φιλιππίδης. Ο επόμενος το πούλησε χάνοντας το κέρδος».
Την καταγγελία σιγοντάρησε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης: "Προκύπτουν ερωτήματα για τον αδελφό του πρωθυπουργού: «Πρέπει να εξαντληθεί το θέμα στο Κοινοβούλιο πριν φουσκώσει. Είναι δυνατόν ο αδελφός του κ. Παπανδρέου να συμμετέχει σε "πάρτι" του κ. Μαργέλου;»

Από πλευράς κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης  Ραγκούσης, που βρισκόταν στο Κοινοβούλιο, καθώς στην Ολομέλεια συζητούνταν το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ο Γ.Ραγκούσης ανέφερε πως «η εκστρατεία λάσπης δεν μας εκπλήσσει… Το μείζον θέμα όμως είναι του κ. Σαμαρά και όχι του κ. Καμμένου. Αν τον κρατήσει στις τάξεις της ΝΔ, θα σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς αναλαμβάνει πλήρη ευθύνη για την κατάπτωση στην οποία οδηγεί τη χώρα ο βουλευτής του. Ο κ. Παπανδρέου έχει πει ότι έχει αδέλφια, φίλους και υπουργούς, αλλά για τον ίδιο δεν υπάρχει τίποτε σημαντικότερο από το συμφέρον του ελληνικού λαού. Αυτό το λέω, για να ξέρουν ότι πλανώνται πλάνη οικτράν, όσοι νομίζουν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν το ήθος του πρωθυπουργού».
Πρόκειται για «πισώπλατο μαχαίρωμα στον πρωθυπουργό», συμπλήρωσε, για το οποίο άμεσα πρέπει να πάρει θέση ο Α.Σαμαράς.

Απο πλευράς ΝΔ απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος μίλησε για «βαρύτατο κοινοβουλευτικό ολίσθημα του υπουργού» να επιχειρήσει να δημιουργήσει «θέμα Σαμαρά», όταν δεν έχει την παραμικρή σχέση με το γεγονός, ενώ τόνισε στον κ. Ραγκούση πως «δεν έχετε δικαίωμα να υπαγορεύετε στον πρόεδρό μας το τι θα κάνει».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΝΕΩΤΕΡΟΝΑντιπαράθεση στη Βουλή για το χαρακτηρισμό του Π. Καμμένου για τον πρωθυπουργό
Θύελλα αντιδράσεων από το χαρακτηρισμό Καμμένου προς τον πρωθυπουργό, ως «έμμισθο broker».
Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή το χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού από το βουλευτή της ΝΔ Πάνο Καμμένο ως «έμμισθο broker», δηλαδή μεσίτη ξένων συμφερόντων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κάλεσε τη ΝΔ να πάρει θέση απέναντι στο χαρακτηρισμό του Πάνου Καμμένου, χαρακτηρίζοντας «γελοία» τη συμπεριφορά του. Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι τα CDS((συμβόλαια ασφαλίστρων κινδύνου) αγοράστηκαν από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο του 2009 επί ΝΔ και η μεγάλη πώληση έγινε το Νοέμβριο του 2009 με τη διοίκηση που είχε οριστεί επί ΝΔ.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα Καμμένου αλλά θέμα Σαμαρά». Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης για το αν θα κρατήσει τον κ. Καμμένο στο κόμμα του και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να πάρει θέση.
Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας κράτησε αποστάσεις, λέγοντας ότι «ό,τι λέει ένας βουλευτής δε σημαίνει ότι έχει και την υποστήριξη του κόμματος». Ανάλογη στάση κράτησε και ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης λέγοντας: «όποιος εκφράζει τέτοιες απόψεις, οφείλει να φέρνει και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν».
Για λεγόμενα που υπερέβησαν τα όρια έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
Να απαντηθούν τα ερωτήματα ζήτησε ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «όσο καλούμε την κυβέρνηση άλλο τόσο καλούμε και τον κ. Καμμένο να δώσουν τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα».
Αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης καλώντας το βουλευτή να αιτιολογήσει τα λεγόμενά του. Τέλος, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι θα καταθέσει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΙΣ

ΑΦΡΑ ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!  ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΙ, ΟΜΩΣ ΜΕ  ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!! ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ , ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ! ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΓΟΥΝΤΕΝ ΝΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΞΥΡΑΦΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΤΟΥΣ, ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. !!! ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ --ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ-- ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΦΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΛΕΥΗ ΚΑΘΕ ΚΑΦΡΙΔΗ ή ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΡΘΕ ΝΑ 'ΡΘΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΕΛΓΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!!! 

ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΜΑΣ!!!

ΕΧΘΡΟΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΑΔΙΚΟΠΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΝ ΘΡΑΣΟΣ!!!

Αθώοι πρύτανης και 2 αντιπρυτάνεις του ΕΜΠ για τη φιλοξενία του Indymedia


Αθώωσε τον πρύτανη και δύο αντιπρυτάνεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (την περίοδο 2006 έως 2010) το ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο, για τη «φιλοξενία» της ιστοσελίδας Indymedia στο σέρβερ του Ιδρύματος.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν ο πρώην πρύτανης Κώστας Μουτζούρης και οι αντιπρυτάνεις Ι. Πολύζος και Γ. Σπαθής, που κλήθηκαν να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου ηθικού οφέλους.

Απαλλακτική για τους καθηγητές ήταν κι η Εισαγγελική πρόταση, ενώ ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε στο Δικαστήριο ο νυν πρύτανης του ΕΜΠ κ. Σιμόπουλος.
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν, στις απολογίες τους, την κατηγορία και χαρακτήρισαν την δίωξη τους «πολιτική». Οι ίδιοι επισήμαναν ότι καταδικάζουν πληθώρα αναρτήσεων της ιστοσελίδας, αλλά «δεν είχαν ούτε τεχνική, ούτε νομική υποχρέωση να "την κατεβάσουν"». Επισήμαναν ακόμη ότι αρμόδιοι για την εν λόγω διαδικασία ήταν η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι αρμόδιοι Εισαγγελείς.
Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ανέφερε στο δικαστήριο πως «ο χώρος της ακαδημαϊκής ελευθερίας πρέπει να επεκτείνεται στα ακραία όρια, γιατί μόνο τότε είναι ελευθερία» και υπογράμμισε πως οι πρυτανικές αρχές δεν είχαν δυνατότητα να επέμβουν.
Σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση, οι τρεις πανεπιστημιακοί καθηγητές έκαναν λόγο για «θρίαμβο της Δικαιοσύνης» και υποστήριξαν ότι «με την απόφαση, η έννοια της ελευθερίας του λόγου και του πανεπιστημιακού ασύλου γίνονται πιο δυνατές».

ΑΛΗΘΕΙΑ?? ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΖΗΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ???? 

Σκληρό προφίλ καλοδιαβασμένου αντάρτη

 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΓΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ) ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ", ΤΗΣ ΑΠΟΘΕΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ,  ΤΗΣ ΑΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑΣ & ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ!!! ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕ ΕΤΣΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!!! ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑ!! --ΑΝ ΣΩΘΗΣ ΑΠ' ΤΝ ΦΑΛΤΣΕΤΤΑ ΤΟΥ ΑΛΓΕΡΙΝΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ!!!

Σκληρό προφίλ καλοδιαβασμένου αντάρτη διαθέτει ο 21 χρόνος..


Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής σκιαγραφούν το προφίλ ενός εξαιρετικά εκπαιδευμένου και καλοδιαβασμένου πάνω στα λάθη του παρελθόντος ένοπλου αντάρτη.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, μόλις 21 χρόνων, και παρά το σοκ από τα τραύματα που προκλήθηκαν από τα αστυνομικά πυρά, είχε την ψυχραιμία να....
δώσει ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας, γνωστού στο αντιεξουσιαστικό κίνημα ατόμου, ώστε σε στρέψει σε λανθασμένη κατεύθυνση την έρευνα της αντιτρομοκρατικής. Έτσι έδωσε το απαραίτητο χρονικό περιθώριο στους...

συντρόφους του να λάβουν μέτρα απόκρυψης μέσων και οπλισμού.

Δεν είχε επάνω του κανένα προσδιοριστικό στοιχείο της ταυτότητας του, ούτε και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να οδηγήσει σ’ αυτόν, ή σε χώρους στους οποίους κινήθηκε. Δεν είχε κινητό, τηλεκάρτες, ούτε και κλειδιά, παρά μόνο τα απαραίτητα για την ασφάλεια του και για την υλοποίηση του σχεδίου, που όπως πιθανολογείται ήταν η κλοπή ενός αυτοκινήτου.

Λένε επίσης, πως από τη στιγμή που ξύπνησε από τη νάρκωση του χειρουργείου και είδε φωτογράφο της αστυνομίας έκλεισε τα μάτια κι έκτοτε τα κρατά ερμητικά κλειστά. Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής λένε πως δεν έχει αλλάξει πλευρό και στην αλλαγή ορού, προτείνει μόνο το χέρι του. Λένε επίσης πως δε δέχεται νερό και πως όταν το κάνει χρησιμοποιεί βαμβάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει εξακριβώσει τα στοιχεία και του δεύτερου συνεργού του, ενώ ήδη έχουν γίνει περισσότερες της μια κατ’ οίκον έρευνες με την πιο βασική να τοποθετείται στον Χολαργό.

Στην ευρύτερη περιοχή του ηλιακού χωριού της Πεύκης, βρέθηκαν δύο κλεμμένα οχήματα, ένα βαν από την Κυψέλη και μια μοτοσικλέτα από τα Πατήσια, που όμως δεν μπορούν ακόμα να συσχετιστούν.

Στην αντιτρομοκρατική δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η γιάφκα των δύο νεαρών που ήρθαν σε ένοπλη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, να βρίσκεται σε κοντινό σημείο της Πεύκης.

Π. Ἤφαιστος-Τα αίτια της ελληνικής κρίσης

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΤΟΥ κ. Π. ΗΦΑΙΣΤΟΥ & 1-2 ΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑ


Μου ζητήθηκε επιφυλλίδα για τα αίτια της κρίσης. Παραθέτω το κείμενο που έστειλα:
Τα αίτια της προαναγγελθείσης κρίσης είναι γνωστά και αλληλένδετα

 Θα θιγούν συντομογραφικά τρία ζητήματα. Τι συγκροτεί και συγκρατεί ένα κράτος, τι σημασία έχει η ημετέρα πολιτική παράδοση και τι σημαίνει το γεγονός ότι ήμαστε αχθοφόροι της και όχι φορείς της.
Για να παραφράσω τον Παναγιώτη Κονδύλη, το τι συγκροτεί και συγκρατεί ένα κράτος σε κατάσταση εύτακτη και εύρυθμη είναι γνωστό. Είναι η εσωτερική ανθρωπολογική συνοχή. Οι συνήθως φλύαροι και αερολογούντες πολιτικοί επιστήμονες ποτέ δεν συμφώνησαν ως προς το τι σημαίνει ανθρωπολογική συνοχή. Το εκκρεμές των παραδοχών ταλαντώνεται προς τα δύο άκρα όπου στην μια πλευρά βρίσκεται μια γενοκτονική ρατσιστικά νοούμενη ανθρωπολογική συνοχή και στην άλλη πλευρά η αφελής πεποίθηση πως ο ένας ή άλλος «καλός θεσμός» και «καλός νόμος» δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας ανθρωπολογικά αδιάφορης διακυβέρνησης. Αμφότερα τα άκρα και όλοι οι ενδιάμεσοι σταθμοί  ενδύονται εσχατολογικά δόγματα, πλην αν και το περιεχόμενο διαφέρει μορφικά τα δόγματα αυτά είναι πανομοιότυπα. Περιττεύει να υπενθυμίσω πως αυτή είναι η μοντερνιστική θεώρηση των τελευταίων αιώνων που αν και κυρίαρχη λόγω ηγεμονικών αξιώσεων και αποικιοκρατίας είχε ως αποτέλεσμα τεράστια νεκροταφεία που γέμισαν με εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς που εκτείνονται από αυτά των αυτοχθόνων της Βορείου Αμερικής, των ναζιστικών κρεματορίων και των σοβιετικών Γκούλακ
[ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙ ΕΔΩ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΜΕ ΤΟ ''η μοντερνιστική θεώρηση'' ΔΙΟΤΙ η  σφαγή των αυτοχθόνων της Βορείου Αμερικής οφείλεται στην προνεωτερικη κοσμοπολιτική θρησκεία του Χριστιανισμού, ενώ αυτή των σοβιετικών Γκούλακ στην κοσμοπολιτική θρησκεία του Μαρξισμού (αμφοτέρων εχθρων της ''ράτσας'' διότι την έχουν αντικαταστήσει ΑΠΟΛΥΤΩΣ με την απόλυτα ρατσιστική παραδοχή των 2 κοσμοπολιτικών εθνισμών πιστός-άπιστος (ΑΠΟΛΥΤΩΣ ρατσιστική καθώς και ο πλέον φυσικός ρατσιστής είναι δύσκολον να αρνηθή το δικαίωμα στην ύπαρξι ενός αλλοεθνούς, ενώ ακόμη και σήμερον ο Χριστιανισμός {μάλιστα, εδώ στην Ελλάδα--δεν δέχεται ότι υπάρχει ο εθνισμός ''ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΗΣ'' και ο Μαρξιστής ΔΕΝ δέχεται να αφήση να ζη ένας ''μοναρχοφασίστας''--''θάνατος με τσεκούρι'' η ποινή που επέβαλε το  αλήστου μνήμης ''ΕΑΜ-ΕΛΑΣ''! αξια η σύνταξις που λαμβάνει!!} ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΑΣ! ΑΣ ΑΦΗΣΩΜΕ ΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ!].

          Η ημετέρα μακραίωνη παράδοση πολιτικής σκέψης μπορούσε να είναι άλλη. Αυτή του διαχρονικού ελληνικού έθνους που θεωρεί τον πολιτικό βίο άθλημα δημοκρατικού κατ’ αλήθειαν βίου που αναζητεί τον συλλογικό τρόπο ζωής {Λεγει ο Αριστοτέλης οτι συλλογική ζωή νοείται ΜΟΝΟΝ όταν οι κάτοικοι της πόλεως ειναι ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ! ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΘΑΧΟΥΜΕ ΜΕ ΦΕΡ' ΕΙΠΕΙΝ, ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ??} που είναι συμβατός με την ανά πάσα στιγμή ανθρωπολογική εξέλιξή μας. Δημοκρατικός βίος νοούμενος ως ευθεία και άμεση σχέση εντολέα πολίτη με την εντολοδόχο εξουσία. Καμιά σχέση δεν έχει η ημετέρα παράδοση με επινοήματα, ιδεολογήματα περί έμμεσης αντιπροσώπευσης (έμμεση «δημοκρατία» την λένε οι φιλελεύθεροι όλων των αποχρώσεων) ή επιφάσεις και εποικοδομήματα της κομμουνιστικής ιδεολογίας. Ανθρωπολογική συνοχή νοούμενη όχι ρατσιστικά αλλά ως πολιτικός πολιτισμός της δημοκρατίας {ΑΛΗΘΕΙΑ ?? ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ?? ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΦΙΡ?? ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ?? ΘΑ ΝΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΛΤΣΕΤΤΑ ΣΑΝ ΑΡΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΤΕΟ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ --ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΦ' ΕΝΟΣ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΔΕΝ ΑΠΕΛΟΓΗΘΗ ΚΑΙ ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΥΠΟ ΤΑ ΣΚΕΛΗ!!!}   που αναζητά διαρκώς την ατομική, κοινωνική και πολιτική ελευθερία και που διαθέτει τόσο  κοσμοθεωρητικές παραδοχές {ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ! ΑΛΛΑ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ κοσμοθεωρητικές ΕΧΕΙ Ο ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ } πάνω στις οποίες κτίζεται η ηθικά επικυρωμένη διακυβέρνηση. Ανθρωπολογία μεν πολιτική, πολιτισμική, οικονομική, κτλ,  και όχι ρατσιστική {ΑΛΗΘΕΙΑ ?? ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ??? Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ!!! ΚΟΙΝΗ ΖΩΗ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑΧΗΣ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΡΑΤΣΑ!!!. Δουλεμένη ζηλευτά, πάντως, μακραίωνα. Διαβάστε Ρήγα Βελεστινλή, και θα καταλάβετε.{ΑΛΗΘΕΙΑ ?? πολιτικός πολιτισμός της δημοκρατίας ΜΕ ΑΛΓΕΡΙΝΟΥΣ, ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΝΕΓΡΙΔΕΣ & ΚΑΦΡΙΔΕΣ ??? ΑΛΗΘΕΙΑ??}
          Οι κοσμοθεωρία μας που αντλεί μέσα από τις μακραίωνες παραδόσεις του δημοκρατικού πολιτικού μας πολιτισμού υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει {ΑΛΗΘΕΙΑ ?? στις μακραίωνες παραδόσεις του δημοκρατικού πολιτικού μας πολιτισμού ΘΑ ΕΙΣΑΓΑΓΩΜΕ, εκτος των Μωαμεθανών & τους ΧΟΥΤΟΥ της ΡΟΥΑΝΤΑ-ΟΥΡΟΥΝΤΙ??}
{ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΘΕ! Κ. ΗΦΑΙΣΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΡΑΤΗ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΑΤΑΡΑΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ! ΣΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ,  ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ  ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΩΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΙΝ ΤΟΥ συμφώνως προς την μυθολογίαν της ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ! ΕΚΕΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΡΑΤΣΑ, ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΣ DNA ΚΑΙ  ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟΝ ΤΟΥ 1958 ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ Ο ΓΑΜΟΣ ΜΕ ΑΛΛΗ ΡΑΤΣΑ!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΥΠΑΝΔΡΕΥΘΗ  ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ φερ' ειπείν!!! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΘΕΩΣΙΣ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΡΑΤΣΑΣ!!! ΤΙ ΛΕΤΕ?? ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ?? ΕΜΕΙΣ, ΟΝΤΕΣ ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΟΙ, ΤΟ ΕΧΟΜΕ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟΝ & ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ!! ΔΕΝ ΚΑΝΩΜΕ ΚΑΛΑ ??} 
Πλην μερικά μόνο χρόνια μετά την εθνική ανεξαρτησία μας την κατέστειλε μέχρι και σήμερα η ξενοκρατία και η συμπαρομαρτούσα ξένη πολιτική εξάρτηση. Ποτέ δεν υπήρξαμε, βασικά, ανεξάρτητοι τους δύο τελευταίους αιώνες. Κάποιες αναλαμπές εθνικής ανεξαρτησίας έσβηναν γρήγορα. Αναπόδραστο ήταν έτσι να κινούμαστε από την μια καταστροφή στην άλλη. Τον τελευταίο ενάμιση αιώνα, αντί να παλεύουμε για μια ηθικά επικυρωμένη διακυβέρνηση συμβατή με το ιστορικό διαχρονικό δημοκρατικό μας υπόβαθρο, αγόμαστε και φερόμαστε. Αντί η κοσμοθεωρητική παραδοχή της εθνικής ανεξαρτησίας να αποτελεί το λάβαρο της ελευθερίας μας, πολλοί άλλες σημαίες κρατούσαν.
Ανυπεράσπιστα τα μέλη της ελληνικής κοινωνίας παραμυθιάζονταν, άγονταν και φέρονταν και συχνά σκοτώνονταν στο όνομα της μιας ή άλλης ξενόφερτης ιδεολογίας που θα ένωνε δήθεν τον πλανήτη ή θα δημιουργούσε ένα δήθεν ανθόσπαρτο βίο αβλαβούς ηγεμονικής διακυβέρνησης.
          Αφού δεν ασκούσαμε πολιτική αυτοδιάθεση παρά μόνο αγόμασταν και φερόμασταν από την ξένη εξάρτηση μέσω κάποιων ντόπιων τοποτηρητών της ξένης εξάρτησης που δημιούργησαν ένα αυτοτροφοδοτούμενο φαυλοκρατικό μεταπρατικό πολιτικοπαραταξιακό σύστημα, αναμενόμενο ήταν πάντοτε οι αποφάσεις μας να ήταν λάθος.
Βλέπαμε τις μεγάλες δυνάμεις ως πάτρωνες και τους εαυτούς μας δούλους, το εθνοκρατοκεντρικό διεθνές σύστημα ως προσωρινό ενόψει της  μιας ή άλλης ενοποίησης και κατά συνέπεια την εθνική μας ανεξαρτησία αναλώσιμη και τους εαυτούς μας ως κακούς, ψυχρούς και ανάποδους ακόμη και όταν μας απειλούσαν και μας άρπαζαν αυτά που μας έδωσε (ή καλύτερα άφησε) η ιστορία και τα τετελεσμένα που συγκροτούν την διεθνή νομιμότητα. Πάντοτε αυτό ίσχυε, αλλά ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες δεκαετίες μια στρατιά διανοουμένων βάλθηκαν να πείσουν τους έλληνες πως δεν πρέπει να υπάρχουν, είτε γιατί αποτελούν κατά λάθος ιστορικό γέννημα είτε επειδή ο δολλαροπαραγεμισμένος εγκέφαλός τους έβλεπε την αγαθοεργή αμερικανική ηγεμονία ως ιστορική νομοτέλεια αν όχι και το τέλος της ιστορίας.
          Φυσικό ήταν τέλος να δούμε και την Ευρώπη λάθος. Αντί να δούμε την ΕΕ ως μια μοναδική ευκαιρία θεμελίωσης της εθνικής μας κυριαρχίας γραφειοκρατικοδίαιτοι έμμισθοι της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας έπεισαν πολλούς στην Ελλάδα πως το τέλος της ιστορίας προέκυψε, στην Δυτική Ευρώπη. Σωστή μεν η ένταξη αν θα αποτελούσε ευκαιρία όπως όλοι κάνουν στην Ευρώπη να ανταγωνιστούμε με ίσους όρους, να καταστήσουμε την οικονομία και τους θεσμούς ανταγωνιστικούς, να ενισχυθούμε διπλωματικά, να συγκροτήσουμε μια σιδερένια αποτρεπτική στρατηγική κατά κάθε περιφερειακής απειλής και να ενισχύσουμε την συμβατότητα των θεσμών διακυβέρνησης με την ελληνική ανθρωπολογική ετερότητά μας. Για να μην επεκταθώ περισσότερο, φυσικό ήταν αφού οι πληρωμένοι διανοούμενοι έλεγαν λάθος πράγματα να κατανοούμε στρεβλά τον κόσμο και την Ευρώπη. Αφού στρεβλά βλέπαμε στρεβλά διαπραγματευόμασταν. Τελευταίο οικτρό παράδειγμα η διαπραγμάτευση του παράνομου και ξενοκρατικού «μνημονίου». Αντί να εκμαιεύσουμε λύσεις για τις οποίες περισσότερο από εμάς είχαν ανάγκη τα μεγάλα κράτη φορέσαμε ζυγό στο όνομα, όπως λέχθηκε, του … ευρώ και της … επερχόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Εξαρχής δεν γνωρίζαμε, για παράδειγμα, όπως είναι πλέον σαφές, ότι η ΟΝΕ ήταν μια στρατηγική συμφωνία Γερμανίας – Γαλλίας το 1991-92 όταν η δεύτερη επέβαλε στην πρώτη ένα μηχανισμό με τον οποίο σκόπευε (ή μάλλον ήλπιζε) να ελέγξει την γερμανική νομισματική πολιτική και να συγκρατήσει την γερμανική οικονομική κυριαρχία. Για τα υπόλοιπα κράτη που δεν διάθεταν προϋποθέσεις ανταγωνισμού λάκκος των λεόντων ήταν η ΟΝΕ και μόνο πάσχοντες από σύνδρομα αυτοχειριασμού θα μπορούσαν να αποφασίσουν να εισέλθουν πριν η χώρα καταστεί οικονομικά, θεσμικά και τεχνολογικά ανταγωνιστική. Εκατό κρητικές οικογένειες, έγραψα πριν δέκα χρόνια, θα χρειάζονται ένα καλοκαίρι για να γεμίσουν ένα  καράβι καρπούζια που θα στοιχίζει όσο και μερικά αυτοκίνητα πολυτελείας που παράγονται σε μερικές ώρες. Η συντριβή μας ήταν μαθηματικά αναπόδραστη και η επιπολαιότητα των δραστών πολιτικών που μας έσπρωξαν στο βάραθρο αναπόδραστη.
Το ότι η ΝΔ προσπάθησε να συμπεριφερθεί ως «τραβεστί ΠΑΣΟΚ» κατά την διάρκεια της πενταετούς διακυβέρνησης Καραμανλή απέκλειε κάθε αλλαγή προς την κατεύθυνση πιο ορθολογιστικών αποφάσεων.
Εν τέλει, όλα μαζί τα προαναφερθέντα συνέτειναν για την κατασπάραξή μας. Γυμνοί πνευματικά, διαλυμένοι θεσμικά από το φαυλοκρατικό σύστημα και οικονομικά έκθετοι στον ανελέητο ανταγωνισμό, λογικό ήταν να  οδηγηθούμε στην συντριβή. Λογικό επίσης οι δράστες πολιτικοί μας περιδεείς να συνεργαστούν για την συντριβή μας με το μοιραίο «μνημόνιο» που τα μεγάλα κράτη διασώζει (αν τα διασώσει) και όχι εμάς. Έτσι, αντί να ενοχοποιηθεί ο άκρατος και δολοφονικός ανταγωνισμός που προκάλεσε η απόφαση για την ΟΝΕ, το μεγαλύτερο ίσως λάθος των ευρωπαίων μετά το 1945, ενοχοποιήσαμε τους εαυτούς μας.
Ας διακρίνουμε, στο σημείο αυτό, την πολιτική συμμορία του «μαζί τα φάγαμε» από τον έλληνα πολίτη που εργάζεται, παράγει και ελπίζει για ένα καλύτερο μέλλον. Το ότι τον έλληνα πολίτη τον εκμαύλισε και τον σκανδάλισε η ξενοκρατική διακυβέρνηση δεν υπάρχει αμφιβολία. Ακόμη, το ότι συχνά εξωθείται στην παρανομία από το δυναστικό, έωλο και ατελές κράτος, είναι επίσης μια αιτία της ασυμβατότητας μεταξύ ελλήνων και νεοελληνικής διακυβέρνησης.  
 
Τα αίτια της κρίσης είναι λοιπόν φανερά όπως και η θεραπεία. Ο κόσμος και η Ευρώπη είναι εθνοκρατοκεντρικά. Αυτό προϋποθέτει ισχυρό ελληνικό εθνοκράτος αρχίζοντας από την πανίσχυρη και ιστορικά δουλεμένη κοσμοθεωρία μας και την δημοκρατική μας πολιτική παράδοση. {ΑΛΗΘΕΙΑ ?? ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!!! ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟΝ!!! ΕΘΝΟΚΡΑΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ή ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΡΑΤΣΕΣ!!! ΑΥΤΟ ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ!!! ΕΘΝΟΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΗ!!! ΕΔΩ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΙΝΔΙΑΣ & ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΚΡΑΤΟΣ ???}
Αυτά είναι και η περιουσία  που κουβαλούμε μαζί μας όταν συμμετέχουμε στην Ευρώπη και στο υπόλοιπο διεθνές σύστημα και αυτά είναι που μας θωρακίζουν κατά των ξένων αρπακτικών, συνάμα σμιλεύουν και την δημοκρατική μας παράδοση. Ποτέ δεν θα βγούμε από την κρίση όταν κυριαρχεί η ηγεμονικοδιεθνιστική συμβατική σοφία που καλλιεργεί την άποψη πως οι έλληνες είναι περιττοί και αναλώσιμοι.
Τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά και τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρξει μια κοσμοθεωρητική, ηθική και δημοκρατική-πολιτική επανάσταση.{Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΙΩΞΗ ΟΛΟΥΣ--ΝΑΙ ΟΛΟΥΣ -- ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-- ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΘΕ!!! ΑΥΤΟΙ ΗΛΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ & ΑΥΡΙΟ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ!!!---ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΠΕΒΙΩΣΕ ΔΙΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΣΚΕΦΘΗ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ!!! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΡΑΞΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ!!!}

Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου-Η κυρία Μπιρμπίλη και ο πόλεμος κυβέρνησης κατά χώρας

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Μπράβο Τίνα! Για την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη ο λόγος, που δεν φοβήθηκε να διαφωνήσει με τον τοποτηρητή της τρόικας «Υπερυπουργό» Οικονομικών, τόσο ως προς τη μαζική και φτηνή νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, όσο και ως προς την πώληση, τουλάχιστον τώρα, της ΔΕΗ. Με τη στάση της, η Υπουργός έβαλε τα «γυαλιά» σε πολλούς άρρενες συναδέλφους της οι οποίοι, αφού έκαναν καριέρα και περιουσία ως βουλευτές, στελέχη και Υπουργοί του «Σοσιαλιστικού» Κινήματος, τώρα, πέραν της γραφικής «μουρμούρας» τους, μιας κατά το μάλλον ή ήττον γελοίας προσπάθειας, δήθεν «διαφοροποίησης», στηρίζουν με την ψήφο και τις πράξεις μια πολιτική εξανδραποδισμού του ελληνικού λαού, που θέλει να γυρίσει την Ελλάδα σε καθεστώς θλιβερής αποικίας, τύπου Ούλεν και Πάουερ.

Απομένει βέβαια να δούμε κατά πόσον η Υπουργός θα μείνει μέχρι τέλους συνεπής στις απόψεις της, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο γράφων το εύχεται, αλλά φυσικά δεν μπορεί διόλου να το προεξοφλήσει. Η σπονδυλική στήλη, όπως και η αξιοπρέπεια, παραμένουν ουσιώδες εν μεγίστη ανεπαρκεία στην κυβέρνηση, το πολιτικό προσωπικό, την κρατική ηγεσία, τις πάσης φύσεως «ελίτ» της χώρας. Και μόνο άλλωστε η χρήση του όρου ελίτ για να περιγράψει αυτό το απίστευτο συνονθύλευμα, φτάνει για να δείξει το βάθος της ελληνικής κρίσης.

Μερικοί θεωρούν την Τίνα κάπως «εξωτική», «αλλοπαρμένη», της προσάπτουν εκκεντρικότητα, καταθλιπτικό χαρακτήρα, πως ντύθηκε στην ορκωμοσία της και δεν ξέρω τι άλλο. Μπορεί νάναι έτσι. Εγώ προτιμώ την «εκκεντρικότητά» της από τη σοβαροφάνεια των συναδέλφων της, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα, γραβατωμένοι και υποτίθεται σοβαροί, μέσα στα υπουργικά και βουλευτικά κουστούμια και τις λιμουζίνες τους, να επιδεικνύουν ασύστολα θράσος και αναισθησία. Να λένε π.χ., ότι εργάζονται για τη «σωτηρία της χώρας», την ώρα που στέλνουν, με την πολιτική που στηρίζουν και εφαρμόζουν, τους γέροντες αυτής της χώρας να ψάχνουν απεγνωσμένα στους κάδους των σκουπιδιών για να επιζήσουν στην Ελλάδα του Μνημονίου. Τέτοιο ήθος, τέτοια δημοκρατία, τέτοιος σοσιαλισμός!

Στην πραγματικότητα δεν είναι τυχαίο ότι η εντονότερη μέχρι τώρα αντίσταση στον Υπουργό Οικονομικών προήλθε από μία «εκκεντρική», «μη επαγγελματία» πολιτικό. Σε καταστάσεις σαν τη σημερινή, όταν ένα έθνος ολάκερο βαδίζει, με παραλυμένη τη βούλησή του, ακόμα και το συλλογική ένστικτο επιβίωσης, χωρίς φρένο και αντίδραση στην (αυτο)καταστροφή του, μόνο από μικρό κι από τρελλό μπορεί να ακούσεις την αλήθεια. Ακριβώς γιατί περιγράφει τέτοιες καταστάσεις, έμεινε κλασικό ανά τους αιώνες το παιδί του ‘Αντερσεν που φώναξε «Ο Βασιληάς είναι γυμνός». Πρέπει νάσαι λίγο «αλλοπαρμένος» για να πεις ένα όχι. Οι υπόλοιποι, οι «μη αλλοπαρμένοι», συνδυάζουν την πειθαρχία του προβάτου, που βαδίζει όπου το πάει ο τσομπάνης, με την ιδιοτέλεια και την απάτη που χαρακτηρίζουν τους επαγγελματίες της πολιτικής.

Υπάρχει κάτι τραγικό στις ομόκεντρες αυτοκαταστροφικές δίνες του Πρωθυπουργού και των «μοιραίων και άβουλων» που τον ακολουθούν, της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ, της Ελλάδας (μπορεί και της ΕΕ στο τέλος). «Είναι τρέλλα, αλλά έχει μέθοδο», λέει ο Πολώνιος στον ‘Αμλετ. «Αυτοί θα κάνουν όλα όσα είπαν ότι δεν θα κάνουν», προέβλεψε για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, πριν από ένα χρόνο, σε μια συζήτηση, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου. Και επαληθεύθηκε μέχρι τώρα με μαθηματική ακρίβεια. ‘Ολοι μαζί βαδίζουν στη δική τους και τη δική μας καταστροφή με παραδειγματική για τις περιστάσεις πειθαρχία. Χρειάζεται να είναι μία Υπουργός «αλλοπαρμένη» για να μπορέσει να σκεφτεί κάτι τελείως στοιχειώδες, που δεν μπορούν να σκεφτούν τόσοι και τόσοι στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος: ότι θέλει να μείνει στην ιστορία ως Υπουργός Περιβάλλοντος, όχι ως Υπουργός της Καταστροφής του!

Γιατί αυτό της ζητάει ο Υπουργός Οικονομικών, που συμπεριφέρεται απέναντι στους μεν συναδέλφους του περίπου ως λοχίας, με τη δύναμη που του προσφέρει η ιδιότητα του επιτηρητή, στη δε ελληνική οικονομία ως «σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι», κόβοντας ότι δαπάνη βρει και όπου τη βρει, χωρίς κανένα σχέδιο και καμιά φροντίδα για το μέλλον της χώρας, μαζεύοντας λεφτά με τους πιο καταστροφικούς τρόπους και ξεπουλώντας ότι πιο χρήσιμο και αναγκαίο έχει το κράτος στην ιδιοκτησία του. Βέβαια, για να πούμε και του «στραβού το δίκηο», από μία άποψη ορθώς κάνει, γιατί αυτή είναι η ουσιώδης λογική του Μνημονίου, προγράμματος καταστροφής και όχι σωτηρίας της Ελλάδας. Από την άποψη αυτή τουλάχιστο, ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι περισσότερο συνεπής με τον εαυτό του απόσο οι δυσφορούντες αλλά ψηφίζοντες, και άρα συνυπεύθυνοι για την καταστροφή, συνάδελφοί του στη Βουλή, την κυβέρνηση, την κρατική ηγεσία.

Το Μνημόνιο, τον βάναυσα αντισυνταγματικό χαρακτήρα του οποίου επεσήμαναν πάλι πρόσφατα δύο τόσο σημαντικοί δάσκαλοι, όπως ο Γιώργος Κασιμάτης και ο Κώστας Μπέης, δεν έχει απλώς αποτύχει. Η αποτυχία του είναι κολοσσιαία και τρομακτική, όλοι το ξέρουν και βεβαίως οι αριθμοί είναι αδυσώπητοι. Σε σημείο πούρχεται τώρα το Βερολίνο, που επέβαλε, μαζί με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, και με την ενθουσιώδη συνεργασία της Αθήνας, αυτό το απίθανο πρόγραμμα και λέει δεν βγαίνει, πρέπει να διαγραφεί το μισό χρέος της Ελλάδας, προτιμώντας τα μεγάλα ρίσκα της αναδιάρθρωσης, από τον τεράστιο πολιτικο-οικονομικό κίνδυνο χρεωκοπίας μιας χώρας-μέλους της ΕΕ.

Οι μόνοι που δεν θέλουν να παραδεχτούν την αλήθεια, γιατί τρέμουν, όχι τη χρεωκοπία της Ελλάδας, αλλά την αναπόφευκτη δική τους, είναι οι κυβερνητικοί. Πανικόβλητοι από την υστέρηση των εσόδων, από το κραχ που έχουν οι ίδιοι προκαλέσει με την πολιτική τους στην ελληνική οικονομία, πιάνονται τώρα από τα μαλλιά τους, όπως οι πνιγμένοι, προσπαθώντας να μαζέψουν ψίχουλα αριστερά και δεξιά, «καρατομώντας» κράτος, οικονομία, κοινωνία. την ίδια ώρα που έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε εκρηκτική αποσύνθεση. Ουδέποτε είχαν εθνικό σχέδιο σωτηρίας και αναγέννησης της χώρας. Τώρα ακόμα λιγότερο. Αντί να φτιάξουν ένα άθλιο δημόσιο, το ξεπουλάνε στους ξένους. Αντί να κάνουν τις αμυντικές δαπάνες εργαλείο βιομηχανικής πολιτικής και διπλωματικής ισχυροποίησης, διαλύουν το στρατό και την αμυντική ικανότητα της χώρας. Αντί να εκπονήσουν, έστω και τώρα, ένα γενναίο, ειλικρινές, δίκαιο πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την τραγική κατάσταση που βρέθηκε, στηρίζονται και χρησιμοποιούν τις χειρότερες όψεις του ‘Ελληνα και της Ελλάδας.

Με τη μαζική νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, η κυβέρνηση Παπανδρέου επιβραβεύει την παρανομία και την καταστροφή του φυσικού πλούτου, που θα μπορούσε να είναι και τεράστιας σημασίας οικονομικός πόρος, όπως έχουμε την τάση να ξεχνάμε στην «Ελλάδα της ‘κονόμας». Προηγουμένως, με την περαίωση, δικαίωσε και επιβράβευσε τη φοροδιαφυγή, βασικό μηχανισμό εκμετάλλευσης των Ελλήνων εργαζομένων και διαστρέβλωσης της οικονομίας. Σε μια χώρα που κατεστράφη μεταπολεμικά από τους εισαγωγείς αυτοκινήτων και τους εργολάβους οικοδομών (και μεταπολιτευτικά από τους εργολήπτες), που έχει συγκεντρώσει το μισό πληθυσμό της σε μια Αθήνα «ωρολογιακή βόμβα», η κυβέρνηση δεν βρήκε τίποτα καλύτερο να κάνει από το να δώσει κίνητρα δια της αποσύρσεως στους ‘Ελληνες να αγοράσουν περισσότερα ΙΧ, στην υγεία των γερμανικών βιομηχανιών, περιορίζοντας ταυτόχρονα, αντί να εκσυγχρονίσει, ακόμη και αυτό το ισχαιμικό σιδηροδρομικό δίκτυο που διαθέτει η χώρα. ‘Οσο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, πως θα μπορούσε να την πετύχει μια πολιτική τάξη που λαδωνόταν en masse από τη Ζήμενς; Πολύ φυσιολογικά, η σχετική κυβερνητική καμπάνια κατέληξε, όπως και οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ προηγουμένως, στο «ανέκδοτο του αιώνα», προσφέροντάς μας άφθονο και ανούσιο θέαμα δια των «εξεταστικών», την ίδια ώρα που η κυβέρνηση άφηνε τον τρίτο ύποπτο στέλεχος της Ζήμενς να διαφύγει κανονικά από τη χώρα, σα να μη τρέχει τίποτα. Δεν υπάρχει σχεδόν τομέας της κυβερνητικής πολιτικής, όπου οι αρμόδιοι να μην εκδήλωσαν ακραία περιφρόνηση προς τη χώρα και τον λαό τους.

Η χειρότερη ζημιά που έκαναν ήταν η ηθική. Η κυβέρνηση υπονόμευσε κάθε είδους εθνική αυτοπεποίθηση, κάθε είδους εμπιστοσύνη στο κράτος και οποιοδήποτε συλλογικό σχέδιο, που είναι η πιο ουσιαστική προϋπόθεση για την ανόρθωση της χώρας. Τρομοκράτησε και ενοχοποίησε τους ‘Ελληνες, αποσυνέθεσε, με το παράδειγμά της, κάθε ελπίδα στη χώρα. Καλλιέργησε και στηρίχτηκε στην καταστροφική για όλους ιδιοτέλεια ατόμων και στρωμάτων, τον κοινωνικό «αυτοματισμό». ‘Εβγαλε στην επιφάνεια τη χειρότερη όψη του ‘Ελληνα, αντί να κινητοποιήσει την καλύτερη. Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι για το πόσο καταλαβαίνουν τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης τον ρόλο που παίζουν, είναι πιθανότατο όμως ότι καταλαβαίνουν πολύ καλά τι κάνουν οι αναρίθμητοι ξένοι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού.
http://konstantakopoulos.blogspot.com/

ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-Η αυτοκρατορία του Χάους


Τί κρύβεται στο παρασκήνιο της συζήτησης περί εξόδου της χώρας από το ευρώ και που οδηγείται Ελλάδα και Ευρώπη με τους επαναλαμβανόμενους «Μνημονιακούς κύκλους».
H Αθήνα ενδεχομένως πιέζεται να προχωρήσει στην μετατροπή του συνόλου του χρέους σε ενυπόθηκο, να πουλήσουμε δηλαδή όχι μόνο ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, αλλά και κάθε μέλλον αυτής της χώρας.


Όσο η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα του χρέους με μερική διαγραφή του, τόσο θα μεταβάλλεται σταδιακά σε «Τρίτο Κόσμο», συμμετέχοντας στη μαζική «φτωχοποίηση» των Ευρωπαίων σε καιρό ειρήνης.

TOΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
konstantakopoulos.blogspot.com

Το ζήτημα της εξόδου –ή της «αποβολής»– της Ελλάδας από το ευρώ επανήλθε για πολλοστή φορά στο προσκήνιο, ενδεχομένως για λόγους άσκησης πίεσης στο κυβερνών κόμμα. Που καλείται τώρα να πάρει και να εφαρμόσει νέα μέτρα «ακρωτηριασμού» του ελληνικού κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας, που επιθυμεί η τρόικα, περιλαμβανομένης της εκποίησης ή υποθήκευσης σημαντικών τμημάτων της δημόσιας περιουσίας. Η οποία εκποίηση εμφανίζεται τώρα ως «μαγική» λύση, όπως και το Μνημόνιο πέρσι, του οποίου ήδη ομολογείται από όλους η παταγώδης αποτυχία και η επιδείνωση, αντί βελτίωσης, του προβλήματος χρέους της χώρας.
Φυσικά πρόκειται περί ιδιοτελών και υστερόβουλων ανοησιών, διαχεόμενων στο εσωτερικό της χώρας από το ευρύτερο νεοφιλελεύθερο «Κόμμα του Μνημονίου». Η εκποίηση θα ήταν όντως λύση υπό δύο προϋποθέσεις: Να ξαναφέρναμε μέσω αυτής το χρέος σε ικανοποιητικό επίπεδο, να έμενε μια βιώσιμη Ελλάδα στο τέλος της διαδικασίας. Καμία από τις δύο δεν συντρέχει. Οι προτεινόμενες ιδιωτικοποιήσεις θα αυξήσουν χρέος και έλλειμμα, στερώντας το κράτος από πολύτιμα έσοδα έναντι ασήμαντου ανταλλάγματος. Θα στερήσουν, επίσης, την Ελλάδα από τις τελευταίες υποδομές και τις βασικές επιχειρήσεις της που παραμένουν υπό εθνικό έλεγχο. Δεν θα εξυπηρετήσουν παρά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν δανείσει την Ελλάδα και τις ξένες δυνάμεις που θέλουν να την ελέγξουν, χρησιμοποιώντας την οικονομική αποικιοποίηση ή/και καταστροφή της.
Το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται, ολοένα και περισσότερο, να υιοθετήσει μέτρα που πλέον δεν μπορεί να «χωνέψει» το ίδιο, συνειδητοποιώντας ότι συνιστούν αυτοχειριασμό. Όσο κι αν διάφοροι λόγοι εξηγούν την αξιοσημείωτη πειθαρχία με την οποία το κυβερνών κόμμα βαδίζει κατευθείαν στον γκρεμό, αυξάνονται όσοι στις τάξεις του συνειδητοποιούν ότι οι ίδιοι και το κόμμα τους δεν έχουν απολύτως κανένα μέλλον. Το κύμα λαϊκών αποδοκιμασιών που ξεσπά, κάθε φορά που εμφανίζονται δημοσίως ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι βουλευτές, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο μετά την αποστασία του 1965. Αλλά δεν θα είναι τίποτα συγκρινόμενο με όσα θα συμβούν σε αυτή τη χώρα όταν ο ελληνικός λαός συνειδητοποιήσει πλήρως την έκταση των ερειπίων που θα του κληροδοτήσει η παρούσα κυβέρνηση. Όσο μεγαλύτερο χρόνο παραμείνει η παρούσα κυβέρνηση στην εξουσία, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η τελική καταστροφή και τόσο μεγαλύτερο και το τίμημα που θα καταβάλουν όσοι συνήργησαν σε αυτή.

Ενυπόθηκο χρέος

Το ίδιο «σενάριο», πιθανής αναδιάρθρωσης του χρέους και εξόδου από το ευρώ, «παίχτηκε» κατά καιρούς και με τρόπο περίπου πανομοιότυπο, στη διάρκεια της όλης ελληνικής κρίσης. Από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Παπανδρέου, οι εγχώριες κυβερνητικές δηλώσεις –«Τιτανικοί», Εντατικές κ.λπ.–, οι καμπάνιες των διεθνών media κατά της Ελλάδας και των άλλων «γουρουνιών» της Ευρωζώνης και η δράση των «αγορών» στην αγορά CDS συνέκλιναν και συνδυάστηκαν με σκοπό –ή τουλάχιστον αποτέλεσμα– να δημιουργήσουν το απαραίτητο πολιτικο-ψυχολογικό κλίμα για να περάσουν αδιανόητα μέτρα αναπτυξιακού και κοινωνικού ακρωτηριασμού στην Ελλάδα πρώτα και αλλού στη συνέχεια, αλλά και να δικαιολογηθεί η, επίσης αδιανόητη μέχρι πρότινος, είσοδος του ΔΝΤ στην Ευρώπη.
Ακόμη χειρότερα, η Αθήνα ενδεχομένως πιέζεται ώστε να προχωρήσει, το ταχύτερο δυνατό, η κυβέρνηση Παπανδρέου στην εγκληματική πράξη –μερικοί θα την ονόμαζαν ίσως «προδοτική»– που συνιστά η μετατροπή του συνόλου του χρέους της χώρας σε ενυπόθηκο προς εξασφάλιση των δανειστών της. Δεν θα πουλούσαμε, δηλαδή, μόνο ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, θα πουλούσαμε και κάθε μέλλον αυτής της χώρας. Έναν τέτοιο κίνδυνο επεσήμανε ήδη ο Βασίλειος Μαρκεζίνης σε συνέντευξή του στον Κόσμο του Επενδυτή, το περασμένο Σάββατο, ενώ στην ίδια κατεύθυνση συγκλίνουν και δηλώσεις Ιταλών αξιωματούχων. Δεν αποκλείεται να ξαναδούμε την Goldman Sachs, ή κάποια «συνάδελφό» της, να μας προτείνει πάλι τα περίτεχνα swaps που εισήγαγε ο Σημίτης και συνέχισε ο Καραμανλής, υπό την εποπτεία του βετεράνου της αμερικανοεβραϊκής τράπεζας κ. Χριστοδούλου, τον οποίο η κυβέρνηση Παπανδρέου συνεχίζει και σήμερα να έχει υπεύθυνο διαχείρισης του δημόσιου χρέους.

Σε ξένες τράπεζες οι ελληνικές καταθέσεις

Αυτό που δεν σκέφτηκαν –στην καλύτερη περίπτωση, που δεν είμαστε βέβαιοι ότι ισχύει– οι αρχιτέκτονες αυτής της μεθόδου είναι ότι, μαζί με τις αντιστάσεις της ελληνικής κοινωνίας, κατέστρεψαν και την ελληνική οικονομία. Η οικονομία είναι κατά το ήμισυ ψυχολογία. Πανικό στον πανικό, τρόμαξαν μεν οι Έλληνες, πήραν όμως μεγάλο μέρος των καταθέσεών τους έξω. Πολλοί ομολογιούχοι επεχείρησαν, επίσης, να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα, έστω και με ζημία, ασκώντας πίεση στα επιτόκια και τα CDS. Θα περάσουν πολλά χρόνια προτού οποιοσδήποτε ξένος επενδυτής, έχων σώας τας φρένας, αποφασίσει να επενδύσει στη χώρα. Το Βερολίνο, που πούλησε, όπως ο Φάουστ, την ψυχή του στο διάβολο των «αγορών» για να «πειθαρχήσει» την Ευρωζώνη, κινδυνεύει στο τέλος να βρεθεί με μια ανεξέλεγκτη κρίση, που θα ξεπεράσει την ικανότητα διαχείρισης που διαθέτει και θα του κοστίσει πολύ περισσότερο, πολιτικά, οικονομικά ίσως και στρατηγικά.
Το ερώτημα είναι πόσο καιρό ακόμα θα είναι δυνατό να παίζεται αυτό το «κυκλικό» παιχνίδι πανικού, κάμψης αντιστάσεων, υποτιθέμενης «σωτηρίας» και ανακούφισης γιατί «επιζήσαμε» άλλη μια φορά. Κάθε νέος «γύρος» εξαντλεί τόσο τα οικονομικά περιθώρια της χώρας, που απειλείται κάθε τόσο να γίνει «Lehman Brothers» για να βάλει μυαλό, όσο και τα πολιτικά περιθώρια διαχείρισης της ελληνικής κρίσης. Αυξάνεται ο κίνδυνος οι «κύκλοι» να σπάσουν κάποια στιγμή ανεξέλεγκτα.

Το σενάριο εξόδου από το ευρώ

Η συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εκτός από άσκηση πίεσης στην Αθήνα, μπορεί επίσης να τροφοδοτείται από κερδοσκοπικές επιδιώξεις, από (μειοψηφικούς) γερμανικούς κύκλους που θα ήθελαν να «ξεφορτωθούν» την αδύναμη περιφέρεια, κύκλους που επιδιώκουν να ελέγξουν το γεωπολιτικό χώρο ή δυνάμεις που επιθυμούν την πλήρη αποκατάσταση του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού. (Η τεράστια παρασκηνιακή επιρροή του αμερικανικού κατεστημένου και, πρώτα από όλα, του ισραηλινού λόμπι των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Παπανδρέου ενδέχεται, επίσης, να έχει βάλει το χεράκι της, αφού είναι σε θέση να χρησιμοποιούν έντεχνα την Αθήνα για δικές τους επιδιώξεις, χωρίς καν αυτή να αντιλαμβάνεται πως τη χρησιμοποιούν.)
Όσο καιρό η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει ριζικά το πρόβλημα του χρέους, με μορφή μερικής διαγραφής του συνόλου του, αλλά και της «επανίδρυσής» της, ώστε να πάει σε διαφορετικό οικονομικό μοντέλο –κεϋνσιανισμός, με πολιτική ανάπτυξης και συνοχής, συν προστατευτισμός, συν επανακοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα–, μοντέλου που να μην παράγει δομικά χρέος αλλά ανάπτυξη και συνοχή, θα τίθεται πρακτικά προ του εξής διλήμματος:
• είτε να μεταβάλλεται σταδιακά σε «Τρίτο Κόσμο», κατεδαφίζοντας το κοινωνικό της κράτος υπό τη δικτατορία της Γερμανίας και των «αγορών»
• είτε να αποσυντεθεί μέσα στο χάος, τροφοδοτώντας και ολοκληρωτικές τάσεις, απαραίτητες για την καταστροφή της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, που μακροχρόνια είναι απαραίτητη για να περάσει, εντέλει, ένα πρωτοφανές πρόγραμμα μαζικής «φτωχοποίησης» των Ευρωπαίων σε καιρό ειρήνης
Δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο ότι οι (μετα)φασίστες της Μαρίν Λεπέν έχουν καταστήσει την έξοδο από το ευρώ κεντρικό τους σύνθημα. Η Ελλάδα, δυστυχώς, είναι η πρώτη υποψήφια για να εισάγει το χάος στην Ευρώπη. (Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε ότι η χώρα μας, βρίσκεται και σε εξαιρετικά κρίσιμη γεωπολιτικά και γεωοικονομικά περιοχή, όπου διασταυρώνονται παγκόσμιες στρατηγικές και ισχυρές μεταναστευτικές ροές και εντάσεις.)
Αν δεν αναπτυχτεί, ταυτόχρονα και σύντομα, και ελληνική και ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση, η τελευταία κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτη και καταστροφική. Προς το παρόν όμως, οι πολιτικές ηγεσίες σε Ελλάδα και Ευρώπη αδυνατούν όχι μόνο να παράγουν ικανοποιητικές απαντήσεις, αλλά ακόμα και ορθή διάγνωση του προβλήματος. Αφήνουν έτσι την πρωτοβουλία στις δυνάμεις του Χάους και της Αποσύνθεσης, που δεν είναι άλλες από το «παγκόσμιο τέρας» του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, που παρήγαγαν τέσσερις δεκαετίες neοφιλελευθερισμού, «απελευθερώσεων», «απορρυθμίσεων», «αποφορολόγησης», η κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η εξαγορά και συνθηκολόγηση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό οργανώνει την κρίση, για να κατεδαφίσει τις κοινωνικές κατακτήσεις, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία της Ευρώπης, μετακυλίοντας στους ευρωπαϊκούς λαούς όλο το βάρος του χρέους που δημιούργησε και εμπεδώνοντας την εξουσία μιας «Ολοκληρωτικής Αυτοκρατορίας της Παγκοσμιοποίησης».

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Από τον Bulava στον Soyuz: Απλοϊκές «πυραυλικές» ερμηνείες ουράνιων φαινομένων


11-05-2011
Την προηγούμενη φορά ήταν η αποτυχημένη εκτόξευση του Bulava που είχε προκαλέσει το γνωστό σπειροειδές φαινόμενο στον ουρανό της Νορβηγίας.
Στις 5 Μαίου ήταν η επιτυχημένη –αυτή τη φορά- εκτόξευση ενός πυραυλικού φορέα Soyuz. «Αύριο» τι δικαιολογία θα βρουν, αναρωτιούνται πολλοί σκεπτικιστές στη Ρωσία αλλά και διεθνώς καθώς περίεργα φαινόμενα  κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους. Και οι περιπτώσεις αυτές δεν αφορούν τα συνήθη φώτα στον ουρανό που αναγάγουν στα γνωστά και «φιλικά» UFO αλλά κάτι ευρύτερο τουλάχιστον στην εικόνα του.
Το περίεργο φαινόμενο που αναστάτωσε προχθές το Αικατερίνμπουργκ την 5η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας φώτισε πρακτικά το νυκτερινό ουρανό ενώ όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι μπορεί να είναι αυτό. Οι «εξηγήσεις» δεν άργησαν να έρθουν: Επρόκειτο για ένα πυραυλικό φορέα Soyuz με προωθητές Fregat  ο οποίος μετέφερε σε τροχιά ένα στρατιωτικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Meridian 4 ο οποίος αντικαθιστά σταδιακά τους παλαιότερους Molniya.
Βέβαια, το γεγονός ότι η εκτόξευση έγινε από το κοσμοδρόμιο Plesetsk 800 χλμ. βόρεια της Μόσχας –κοντά στον αρκτικό κύκλο- ενώ το Αικατερίνμπουργκ βρίσκεται 1667 χλμ. ανατολικά της Μόσχας στα σύνορα Ευρώπης και Ασίας δε φαίνεται να απασχολεί κανένα. Σε ευθεία γραμμή η απόσταση που χωρίζει τα δύο σημεία είναι τουλάχιστον 1350 χλμ. ενώ σε αυτή μεσολαβεί και η μεγάλη οροσειρά των Ουραλίων...Έτσι εκτός του γεγονότος της ήδη μεγάλης απόστασης, η εκτόξευση του δορυφόρου έγινε με κατεύθυνση βόρεια καθώς τοποθετήθηκε σε πολική τροχιά –γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη πιο πολύ την παρατήρηση του φαινομένου- ενώ τέλος οι κάτοικοι της πόλης δηλώνουν ότι το φαινόμενο ήταν ορατό πολύ πριν την εκτόξευση του πυραύλου.
Μια αξιόπιστη εξήγηση πάντως για το τι προκάλεσε το φαινόμενο αυτό δεν έχει υπάρξει, όπως δεν υπάρξει ακόμη και για το γεγονός ότι αν επρόκειτο τελικά για την εκτόξευση του Soyuz γιατί αυτή γιατί έγινε ορατή μόνο στο Αικατερίνμπουργκ και όχι σε οποιοδήποτε άλλο άλλο σημείο που μεσολαβεί στα 1350 χλμ. απόσταση που χωρίζει την πόλη από το κοσμοδρόμιο;
Κάποιοι συσχετίζουν το φαινόμενο με τον επερχόμενο κομήτη Εlenin –για τον οποίο το defencenet,gr σύντομα θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα-  ακόμη όμως  δεν έχει παρουσιαστεί κάποια άλλη περισσότερο ή –και λιγότερο- αξιόπιστη ερμηνεία. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως Βulava δεν ήταν αυτή τη φορά...
Image

Image
Δύο φωτογραφίες από το φαινόμενο που αναστάτωσε το Αικατερίνμπουργκ.
Image
Το σπειροειδές φαινόμενο που αναστάτωσε τη Νορβηγία το 2010. Ήταν ο Bulava (!) «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» οι επαίοντες και γέλασε και ο κάθε πικραμένος.


Φωτογραφία του κομήτη Elenin. Θα είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά της αστρονομίας όπου ένας κομήτης θα έχει και «συνοδά» αστρικά σώματα,, όπως φαίνεται στο δεύτερο frame. Υπάρχει εξήγηση και για αυτό επιμένουν πολλοί: Ή ο bulava είναι, ή ο Soyuz… 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

Monday, May 24, 2010


Amazing nautilus-spiral sky Canada ( meerdere bronnen..)
Amazing Spiral in the sky across Western Canada

The Norway spiral comes to mind when TheWeatherSpace.com received photographs and even an amazing video of the event. An object swooped down from the sky and then returned in a brilliant display on Friday night across the Western Canada areas.

Three different photographers have given their photos to TheWeatherSpace.com in what looks like something out of a science fiction movie. We cannot see what would cause this one Earth. The Norway spiral was said to be caused by a missile launch in the Russian territory. But what is this?

The only known areas to launch on the Western coast are the Vandenberg Air Force Base and Alaskan areas. Vandenberg confirms no launches and Kodiak Island has to be ruled out due to the direction of travel (from the west).

The photographs show a very similar shape and mysterious object off the coast of Canada. The object is not a missile as one photograph from the beach has the trajectory curving up! What is it?

A video was sent to TheWeatherSpace.com and the web team has added it to the video server on YouTube.com. The video shows the entire sequence of this object as filmed by Steven Murray.

"I have four sky cameras to catch meteors on and number three caught it", Murray said. "I saw it from my office while doing work. The object was on the monitor. By the time I rushed outside the object was gone but the loudest boom I ever heard from a distance struck shortly after."
http://the-embassadorion.blogspot.com/2010/05/amazing-spira-sky-canada-meerdere.html