Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

15 Απριλίου 2012

Ισραηλινός αντισυνταγματάρχης χτυπά Δανό διαδηλωτή – Βίντεο


Ισραηλινός αντισυνταγματάρχης χτυπά Δανό διαδηλωτή – Βίντεο


Ομάδα Παλαιστινίων και Ευρωπαίων ποδηλατιστών ενώ πραγματοποιούσαν διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων αλλά και για την άρνηση των ισραηλινών αρχών να τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν μέσα από την οδό 90  αναγκάστηκε να σταματήσει από δύναμη του ισραηλινού Στρατού που τους απαγόρευσε τη συνέχιση της διαμαρτυρίας τους.
Σε εκείνο το σημείο –όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο- ένας αντισυνταγματάρχης του ισραηλινού Στρατού με το κοντάκι του όπλου του χτυπά αναίτια στο πρόσωπο ένα Δανό πολίτη ο οποίος ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δανός διαδηλωτής χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο χείλος του ενώ από την επίθεση των Ισραηλινών στρατιωτών τραυματίστηκαν ακόμη  μια Παλαιστίνια και ένας Ολλανδός.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού χαρακτήρισε το επεισόδιο πολύ σοβαρό και ότι η στρατιωτική ηγεσία θα διεξάγει διεξοδική έρευνα αποφεύγοντας όμως να πεί οτιδήποτε σχετικά με τιμωρία του Ισραηλινού αντισυνταγματάρχη: «Η έρευνα θα καταδείξει τις συνθήκες οι οποίες κατέληξαν στο επεισόδιο που φαίνεται στο βίντεο. Θα εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα και θα ληφθούν  τα αναγκαία μέτρα», είπε στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η τρόικα αποτελειώνει την ιδιοκτησία με πλειστηριασμούς!

Η τρόικα αποτελειώνει την ιδιοκτησία με πλειστηριασμούς!


Είναι πασιφανές ότι το σχέδιο των ξένων δανειστών περιλαμβάνει την πλήρη εξόντωση των Ελλήνων πολιτών, την τιμωρία τους με όλους τους δυνατούς τρόπους, ώστε να πάψουν μια για πάντα να αισθάνονται "ευτυχείς και προνομιούχοι κάτοικοι μιας ηλιόλουστης χώρας". Με αυτό το "σκεπτικό" εξάλλου έχει μπει με τόση μανία στο στόχαστρο της τρόικας η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, και ειδικά οι κατοικίες.
Το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, που υπολογίζεται στο 73% από τη Eurostat, φαντάζει παράλογο στα μάτια των δανειστών μιας χώρας υπό καθεστώς επιτροπείας, γι'αυτό και δρομολογούν παρεμβάσεις-σοκ για να αλλάξουν τον χάρτη του real estate. 
Αυτό ακριβώς σημειώνει στο κυριακάτικο της φύλλο η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", σχολιάζοντας ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η τρόικα έχει απαιτήσει να αρθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών και για την πρώτη κατοικία, ένα μέτρο ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα στεγαστικά τους, το οποίο ισχύει από το 2008, με νόμο Αλογοσκούφη.

Η απαγόρευση των πλειστηριασμών, συνεχίζει η εφημερίδα, ισχύει μέχρι το τέλος του 2012 και η τρόικα ζητά να καταργηθεί με το πακέτο χαρατσιών και νέων μέτρων του Ιουνίου. Εάν ισχύσει κάτι τέτοιο, χιλιάδες Έλληνες με προβληματικά δάνεια θα δουν τα σπίτια τους και άλλα ακίνητα να βγαίνουν στο «σφυρί» και κόποι ζωής να χάνονται έναντι ενός πινακίου φακής...

Είναι ενδεικτικό, τέλος, ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδας, το 14% των στεγαστικών δεν εξυπηρετείται όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2010 ήταν 10%. Αυτό σημαίνει ότι από τα συνολικά 78,104 δισ. ευρώ, που έχουν χορηγηθεί, τα 11 δισ., ευρώ βρίσκονται στο «κόκκινο», όπως αναφέρει το defencenet.gr σε άλλη είδηση της α' σελίδας σήμερα.

Aς τους αφήσουμε λοιπόν να έρθουν να μας πάρουν και τα σπίτια για ένα κομμάτι ψωμί... Ήδη οι Γερμανοί έχουν εξελιχθεί σε κυνηγούς "φιλέτων" στα νησιά μας, όπως δημοσιεύσαμε μερικές μέρες πρινhttp://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=38766&Itemid=160
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι 6 μήνες που όλα άλλαξαν - Το λάθος της τρόϊκας που διέλυσε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ

Οι 6 μήνες που όλα άλλαξαν - Το λάθος της τρόϊκας που διέλυσε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ





Mπορεί το πολιτικό κλίμα να μας φαίνεται ίδιο σε επίπεδο αποδοκιμασίας των κομμάτων του Μνημονίου, ειδικά του ΠΑΣΟΚ και κατά δεύτερον της Ν.Δ αλλά και του ΛΑΟΣ, όμως μέσα σε έξι μήνες από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Απρίλιο του 2012, όλα έχουν αλλάξει στην πολιτική σκηνή της χώρας, ως αποτέλεσμα της αλλαγής πολιτικής στροφής και της υπερψήφισης και της συμμετοχής ΝΔ και ΛΑΟΣ στην μνημονιακή κυβέρνηση Παπαδήμου.

Για του λόγου του αληθές ανατρέξαμε στην ίδια δημοσκόπηση, της ίδιας εταιρείας που χρησιμοποιεί ένα αξιόπιστο μοντέλο αναγωγής επί των αναποφάσιστων της Public Issue

Τον Οκτώβριο του 2011 λοιπόν, όταν όλοι θεωρούσαν ότι το ΠΑΣΟΚ, είχε «καταρρεύσει» και εν τέλει όντως ανατράπηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου, το Κίνημα αποσπούσε στην δημοσκόπηση το 22,5% των ψηφοφόρων και κάπου 60-70 βουλευτές!
Ποσοστό που είναι ... όνειρο για τον σημερινό νέο αρχηγό Ε.Βενιζέλο!

Από εκεί και πέρα η ΝΔ συγκέντρωνε 31,5%, το ΚΚΕ 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,5%, ο ΛΑΟΣ με 9%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%. 
Ποια ήταν τα ποσοστά του πρόσφατου Βαρόμετρου της ίδιας εταιρείας σήμερα, τον Απρίλιο του 2012;

Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα μετά βίας φτάνουν αθροιστικά 33,5% με το ΠΑΣΟΚ να υποχωρεί στο 14,5%, η ΝΔ στο 19% (όλα αυτά με αναγωγή επί των αναποφάσιστων) και από εκεί και πέρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να "φλερτάρουν" πλέον με την τρίτη θέση, αφού φτάνουν το 11% με ανοδική τάση και οι "σκληροί" της δεξιάς, το εθνικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, να φτάνει στο 5,5%!
ΛΑΟΣ και Οικολόγοι μετά βίας φτάνουν στο 3% και η Ντόρα Μπακογιάννη και πάλι φαίνεται ότι δεν θα εισέλθει στη Βουλή, αφού φτάνει το 2% μόλις.

Ως προς τη νυν εκλογική επιρροή των κομμάτων, λοιπόν, η ΝΔ συγκεντρώνει 19%, το ΠΑΣΟΚ 14,5% (33,5% συγκεντρώνουν συνολικά τα δύο μεγάλα κόμματα), ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, η ΔΗΜΑΡ 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, το ΚΚΕ 11%, η Χρυσή Αυγή 5%, ο ΛΑΟΣ 3%, οι Οικολόγοι 3%, η ΔΗΣΥ 2%, η Δράση 2%, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και 3,5% τα λοιπά κόμματα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι μέσα σε έξι μόλις μήνες το ΛΑΟΣ εξαερώθηκε και έμεινε μόλις με το 33% της εκλογικής επιρροής που κατέγραφε τον Οκτώβριο και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απώλεσαν ομοιογενώς το 30% ακριβώς, της εκλογικής επιρροής που κατέγραφαν τον Οκτώβριο.

Αν λάβουμε υπ’όψιν τις εξελίξεις που ακολούθησαν και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις στην πολιτική της ΝΔ, οι Μνημονιακοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν εκλογές το Νοέμβριο ή στις 4 Δεκεμβρίου που πρότεινε ο Α.Σαμαράς και να σχηματίσουν μετεκλογικά μία κυβέρνηση με ποσοστό και των δύο κομμάτων άνω του 50%!

Βλέπουμε ότι η κοντόφθαλμη πολιτική της τρόϊκα που ήθελε πρώτα να ψηφιστεί το Μνημόνιο, η δανειακή, το PSI κλπ, οδήγησε στην κατάρρευση και τα τρία κόμματα που πλέον αδυνατούν και τα τρία μαζί να συγκεντρώσουν ούτε 40%!
Μέσα σε έξι μήνες, άλλαξαν τα πάντα. Ευτυχώς για τις δυνάμεις που μάχονται το Μνημόνιο…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΕΠΙΘΕΣΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ


Eπίθεση θανάτου με RPG-7 στους Έλληνες -
Το φιλμ της μάχης στην Καμπούλ-βίντεο






Σκληρή μάχη χωρίς απώλειες έδωσαν πριν από λίγο οι Έλληνες στρατιώτες στην Καμπούλ, καθώς δέχθηκαν σφοδρή επίθεση στο NATOϊκό στρατόπεδο όπου εδρεύει η δύναμη, από μεγάλη δύναμη Ταλιμπάν.

Κατά την διάρκεια της επίθεσης ερρίφθησαν τέσσερις ρουκέτες RPG-7 και χιλάδες σφαίρες από AK-47 κατά του στρατοπέδου στο οποίο βρίσκονταν οχυρωμένοι οι 99 Έλληνες.
Οι Ταλιμπάν υποχώρησαν με βαριές απώλειες αφού το σύνολο της ελληνικής 
δύναμης τους κτύπησε με ότι μέσο διέθεταν.

Tο φιλμ της επίθεσης, όπως μεταδόθηκε στο defencenet.gr από Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες οπου συμμετείχαν στην μάχη, έχει ως εξής: Η επίθεση ξεκίνησε λίγα λεπτά αφ'ότου οι Ταλιμπάν είχαν επιτεθεί στηνβρετανική και την γερμανική πρεσβεία, καθώς και το αρχηγείο του ΝΑΤΟ. Δυνάμεις επιχείρησαν να εξέλθουν του στρατοπέδου του ΝΑΤΟ και τότε δεχθηκαν καταιγισμό πυρών από πέντε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Το ελληνικό τμήμα έλαβε τις προκαθορισμένες θέσεις του στην περίμετρο του στρατοπέδου, ενώ οι Ταλιμπάν έβαλαν τη μία ρουκέτα μετά την άλλη. Μόνο στις ελληνικές θέσεις (το κτίριο της ελληνικής βάσης βρίσκεται μέσα στο μεγάλο στρατόπεδο του ΝΤΟ) έπεσαν 4 ή 5 ρουκέτες στις θέσεις των πολυβόλων που υπερασπίζονταν την περίμετρο,
Ευτυχώς οι Ταλιμπάν είχαν αναπτυχθεί σε αποστάσεις μεταξύ 200 και 500 μέτρων, μέσα σε αστική περιοχή και αυτό δυσκόλευε την σκόπευση από την πλευρά τους, αλλά και τον εντοπισμό τους από τους Έλληνες. Πάντως σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις εσίγησαν τα πυρά των Ταλιμπάν από ισάριθμες στοχευμένες βολές Ελλήνων στρατιωτών.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν Ταλιμπάν κατέλαβαν το ξενοδοχείο Star στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη βρετανική, την αμερικανική, τη γερμανική και την τουρκική πρεσβεία, το προεδρικό μέγαρο και ένα αμερικανικό στρατόπεδο.

Οι περισσότερες ρουκέτες ρίχθηκαν από το ξενοδοχείο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αφγανικού κοινοβουλίου ρουκέτες έχουν πλήξει την ρωσική πρεσβεία, αλλά και το κτίριο του Κοινοβουλίου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ για την επίθεση στην ελληνική δύναμη αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
"Την 15 Απριλίου 2012 και ώρα 13:46 (ώρα Ελλάδος), το στρατόπεδο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, στο οποίο στρατωνίζεται η Ελληνική Δύναμη, μαζί με άλλες Συμμαχικές Δυνάμεις, δέχτηκε πυρά ελαφρών όπλων πεζικού και αντιαρματικών όπλων από αγνώστους.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων  επιθέσεων κατά κυβερνητικών κτηρίων και στρατοπέδων στην περιοχή της Καμπούλ και άλλων περιοχών του Αφγανιστάν.
Οι Ελληνικές και Συμμαχικές Δυνάμεις ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά και το συμβάν έληξε χωρίς να υπάρξει κανένας απολύτως τραυματισμός.
Το στρατόπεδο παραμένει σε συναγερμό και απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις από τον Συμμαχικό Διοικητή της Καμπούλ".
Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι επιθέσεις έγιναν σε αντίποινα για την καύση αντιτύπων του Κορανίου σε μια βάση του ΝΑΤΟ, τη δολοφονία 17 Αφγανών αμάχων για την οποία έχει κατηγορηθεί ένας στρατιώτης των ΗΠΑ, καθώς και για τα βίντεο που δείχνουν πεζοναύτες των ΗΠΑ να ουρούν πάνω σε νεκρούς Ταλιμπάν.
Νωρίτερα, οι Αφγανοί Ταλιμπάν επιτέθηκαν εναντίον του υψίστης ασφαλείας συγκροτήματος όπου βρίσκεται το μέγαρο στο οποίο διαμένει ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ σε δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Ισχυρές εκρήξεις και πυρά εξακολουθούν να συγκλονίζουν το κέντρο της Καμπούλ καθώς πλησιάζει η νύχτα, καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται επί σχεδόν πέντε ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας και στη διπλωματική συνοικία της αφγανικής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα πάντως με τις αφγανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ένας από τους δύο αντιπροέδρους της χώρας, ο Μοχάμαντ Κάριμ Χαλίλι, ήταν στόχος των συντονισμένων επιθέσεων στην Καμπούλ.
Δύο βομβιστές αυτοκτονίας και ένας άλλος ένοπλος που συνελήφθησαν δήλωσαν ότι η ομάδα τους είχε διαταγές να επιτεθεί στην κατοικία του Χαλίλι, όπως δήλωσε ο Λουφτουλάχ Μάσαλ εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Εθνικής Ασφάλειας.
Την ίδια ώρα επιθέσεις σημειώθηκαν και εναντίον στόχων του ΝΑΤΟ και αφγανικών κυβερνητικών κτιρίων στις επαρχίες Λόγκαρ, Πάκτια και Νανγκαρχάρ.
Δύο ρουκέτες έπληξαν έναν πύργο ελέγχου της βρετανικής πρεσβείας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Isaf δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην αφγανική πρωτεύουσα πιθανόν σε επτά διαφορετικά σημεία.
«Η ANSF και η Isaf απαντούν αναλόγως», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος αναφερόμενος στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Τρεις ακόμη ρουκέτες έπληξαν ένα σουπερμάρκετ κοντά στη γερμανική πρεσβεία, το οποίο είναι δημοφιλές στους ξένους, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
Πυρά προέρχονταν από διάφορες κατευθύνσεις στην περιοχή κοντά στην αμερικανική και τη βρετανική πρεσβεία, ενώ καπνός υψωνόταν από τη γερμανική.
Οι ένοπλοι έριξαν ρουκέτες εναντίον του κοινοβουλίου, που βρίσκεται στη δυτική Καμπούλ, και της ρωσικής πρεσβείας, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του κοινοβουλίου.
Στο μεταξύ τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Νανγκαρχάρ, όπως δήλωσε ο Άχμαντ Ζία Αμπντουλζάι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.
Οι Ταλιμπάν έβαλαν στο στόχαστρό τους κυρίως το γραφείο ανοικοδόμησης του ΝΑΤΟ που βρίσκεται στην πόλη, πρόσθεσε ο Αμπντουλζάι.
Ο Σέντικ Σεντίκι, εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, σημείωσε από την πλευρά του ότι «δύο τρομοκράτες κατέλαβαν ένα κυβερνητικό κτίριο στην Πουλ-ε-Άλαμ, πρωτεύουσα της επαρχίας Λόγκαρ» και άνοιξαν πυρ.
Ο Σεντίκι πρόσθεσε ότι ένοπλοι έχουν καταλάβει ένα τετραώροφο κτίριο στην επαρχία Πάκτια, το οποίο βρίσκεται κοντά σε ένα κέντρο εκπαίδευσης της αφγανικής αστυνομίας, και έχουν ανοίξει πυρ.
Τέσσερις πολίτες έχουν τραυματιστεί, ενώ ένα ελικόπτερο του ΝΑΤΟ πυροβολεί εναντίον του κτιρίου.
Εμπλοκή του δικτύου Χακάνι στις επιθέσεις βλέπει η κυβέρνηση
Το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι, βάσει των πρώτων πληροφοριών που έχει συλλέξει, το δίκτυο Χακάνι φαίνεται να ευθύνεται για τις συντονισμένες επιθέσεις που σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας.
«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε, όμως τα προκαταρκτικά στοιχεία για τη σειρά των επιθέσεων που σημειώθηκαν στη χώρα δείχνουν εμπλοκή του δικτύου Χακάνι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σέντικ Σεντίκι στο Ρόιτερς.
Ο Σεντίκι πρόσθεσε ότι οι συγκρούσεις έχουν σταματήσει στις ανατολικές επαρχίες Πάκτια και Νανγκαρχάρ, αλλά συνεχίζονται σε κάποιες συνοικίες της κεντρικής Καμπούλ, όπως η Σερ Πουρ, αλλά και στη γύρω περιοχή ενός σουπερμάρκετ το οποίο προτιμούν οι ξένοι που ζουν στην πόλη.
Την ίδια ώρα πηγή από τη βρετανική πρεσβεία ανακοίνωσε ότι το προσωπικό της βρετανικής αποστολής στην Καμπούλ είναι ασφαλές.

45 ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

45 ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ
http://hercolano2.blogspot.com/
--------------------------------------

Άκης: «Το "όλον ΠΑΣΟΚ" αποφάσισε για τα υποβρύχια»!

Άκης: «Το "όλον ΠΑΣΟΚ" αποφάσισε για τα υποβρύχια»!



Το "όλον ΠΑΣΟΚ" βάζει στον μύλο της διαθφοράς ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος με δήλωση που "τηγανίζει" τόσο τον Κώστα Σημίτη, όσο και τον Γιώργο Παπανδρέου, συναρμόδιους και συναποφασίσαντες την προμήθεια των υποβρυχίων Type 214!
Ζητεί να κληθούν όλα τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ ΚΥΣΕΑ τα οποία είχαν λάβει αποφάσεις για την αγορά των τεσσάρων υποβρυχίων, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των Type 209/1200. Η δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του αναφέρεται σ΄ όλες τις κατηγορίες που έχει να αντιμετωπίσει αλλά και για τον “θεαματικό-θεατρικό” τρόπο της σύλληψής του”.


Όλη η δήλωση του δικηγόρου του Α.Τσοχατζόπουλου.
“Ο Καθηγητής κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου, εκφράζοντας τις νομικές θέσεις και των λοιπών πληρεξουσίων δικηγόρων (κ.κ. Ιωάννη Νικολάου, Ιωάννη Παγορόπουλου και Γρηγορίου Τσόλια)προέβη στην εξής δήλωση:

Σε σχέση με τη σύλληψη του τέως υπουργού κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου τη Μεγάλη Τέταρτη 11.4.2012 και την ορισθείσα απολογία του για τη Δευτέρα του Πάσχα 

16.4.2012 επισημαίνουμε τα εξής:


1. Το ένταλμα σύλληψης και προσαγωγής εκτελέστηκε με θεαματικό (θεατρικό) τρόπο την Μ. Τετάρτη 11.4.2012. Διευκρινίζεται ότι δεν είχε προηγηθεί κλήση προς απολογία του κ. Τσοχατζόπουλου, πράγμα που ποινικοδικονομικά στασιάζεται εντόνως μέσα στη θεωρία και στην πράξη. Συνιστά ανακριτική πράξη ελεγχόμενη με βάση το άρθρο 6 της Ε.Σ.Δ.Α.


2. Η πενθήμερη προθεσμία που δόθηκε από τον κ. Ανακριτή το απόγευμα της Μ. Τετάρτης δεν επαρκεί για την μελέτη δικογραφίας περίπου 10.000 σελίδων. Ερωτάται: Γιατί οι ανακριτικές αρχές δεν έλαβαν υπόψη τους αυτή την ανθρώπινη αδυναμία που ουσιαστικά αποδυναμώνει την εμμελή άσκηση των υπερασπιστικών καθηκόντων.


3. Το κατηγορητήριο καθώς και η συστοιχούμενη εισαγγελική έκθεση αναφέρονται και στην υπόθεση TOR που είχε απασχολήσει την εξεταστική επιτροπή της Βουλής το 2004 και είχε οριστικά κλείσει, αφού δεν είχαν εντοπιστεί ενοχοποιητικά στοιχεία. Ερωτάται: Γιατί αναμοχλεύεται παλαιά υπόθεση που έχει ερευνηθεί και οριστικά κλείσει από τη Βουλή;


4. Ο κ. Τσοχατζόπουλος καλείται να απολογηθεί για παραγεγραμμένα αδικήματα. Η απλή ανάγνωση που σχετικών νομοθετικών κειμένων και η αναφορά του χρόνου τέλεσης του αδικήματος οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα περί παραγραφής.


5. Η εισαγγελική έκθεση καταλήγει στην πρόταση-υπόδειξη προς τον κ. Ανακριτή περί προσωρινής κρατήσεως του κ. Τσοχατζόπουλου λόγω της καταστάσεως στα σύνορα της χώρας και των προθέσεων του κ. Τσοχατζόπουλου για διαφυγή προς το εξωτερικό. Διευκρινίζεται ότι σε καμία περίπτωση μέχρι σήμερα σε ολόκληρο το διάστημα των 20 μηνών που διαρκεί η εν λόγω δικαστική διαδικασία δεν παρουσιάστηκε η παραμικρή ασυνέπεια ή απροθυμία εκ μέρους του κ. Τσοχατζόπουλου για συνεργασία με τις Αστυνομικές ή Ανακριτικές αρχές. Τουναντίον ο κ. Τσοχατζόπουλος παρουσιάστηκε πάντοτε με απόλυτη συνέπεια και ακρίβεια στις ορισθείσες συναντήσεις. Επιπλέον από εβδομάδων στον κ. Τσοχατζόπουλο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και αφαίρεση του διαβατηρίου. Επισημαίνεται ότι η διάταξη του άρθρου 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπει αυστηρώς τις προϋποθέσεις.
Η (συσταλτική) εφαρμογή αυτής της διατάξεως αποτελεί το επαχθέστερο δικονομικό μέτρο και επιβάλλεται ως έσχατο μέσο και μόνο όταν είναι απολύτως αναγκαίο για τη διασφάλιση του κατηγορουμένου προσώπου, για την αποτροπή τέλεσης άλλων αξιόποινων πράξεων. Σε καμία περίπτωση η προσωρινή κράτηση (παλαιοτέρα προφυλάκιση) δεν αποτελεί «προ-ποινή» ή «προκαταβολή ποινής».


6. Το αδίκημα της δωροδοκίας που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο φέρεται να τελέστηκε σε χρόνο (πριν από το 2005), όταν ο σχετικός νόμος περί “ξεπλύματος” δεν το περιελάμβανε στα βασικά εγκλήματα.


7. Η απόφαση για την αγορά των 4 υποβρυχίων ελήφθη το Φεβρουάριο του 2000 από το Κ.Υ.Σ.Ε.Α. σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Το Κ.Υ.Σ.Ε.Α. εξουσιοδότησε στη συνέχεια τον τότε υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλο να υλοποιήσει την εν λόγω απόφαση . 
Ζητήθηκε τόσο στο πλαίσιο της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής όσο και στη διάρκεια της προκαταρκτικής εξετάσεως από την Εισαγγελία Αθηνών η κλήση των μελών της τότε συνθέσεως του Κ.Υ.Σ.Ε.Α. προς παροχή εξηγήσεων. 
Το αίτημα και στις δύο περιπτώσεις δεν έγινε δεκτό. Στο αίτημα αυτό θα επανέλθουμε στο πλαίσιο της τακτικής ανακρίσεως.


Αυτά επισημαίνονται προς τήρηση της νομιμότητας και διασφάλιση του κράτους δικαίου.”


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέα κυβέρνηση "μνημονιακών" κομμάτων: Κίνδυνος για την εσωτερική ασφάλεια


Νέα κυβέρνηση "μνημονιακών" κομμάτων: Κίνδυνος για την εσωτερική ασφάλεια
14-04-2012 22:44:20



O κίνδυνος η επομένη των εκλογών να βρει την χώρα με «μία από τα ίδια» από πολιτικής άποψης δηλαδή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, περιγράφεται σε δύο εκθέσεις χρηματοοικονομικών κολοσσών της Nomura και της η Goldman Sachs (η οποία κατονομάστηκε ως «παγκόσμια κυβέρνηση» από την Λεπέν στη Γαλλία).

Συγκεκριμένα η Goldman Sachs αναφέρει ότι το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα μπορεί να δώσει την διακυβέρνηση της χώρας και πάλι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την τοποθέτηση «έμπειρων, με ισχυρό τεχνικό υπόβαθρο, μεταρρυθμιστική  νοοτροπία και αξιοπιστία πολιτικούς», όπως ο Ε.Βενιζέλος, ο Φ.Σαχινίδης, ο Γ.Κουτρουμάνης, η Α.Διαμαντοπούλου κλπ.


Βέβαια και οι δύο σημειώνουν ότι για να σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση θα χρειαστεί να συγκεντρωθούν επάνω από 160 έδρες από τα δύο κόμματα (οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τους δίνουν μαζί περί τις 155 έδρες).
Πάντως υπάρχουν δυνάμεις, όπως το ΛΑΟΣ, το οποίο αν καταφέρει την Βουλή μπορεί να συνεισφέρει τις περίπου 10 έδρες του σε ένα δοκιμασμένο σχήμα συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς να λογαριάζουμε τις έδρες της Δημοκρατικής Αριστεράς οι οποίες έχουν έντονα «πράσινο» χρώμα λόγω κομματικού προηγούμενου των περισσότερων υποψηφίων της.


Από εκεί και πέρα ο κίνδυνος είναι ένα κυβερνητικό σχήμα, τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) που μάξιμουμ θα συγκεντρώνουν το 40% του ποσοστού των ψήφων θα δώσει μία ίδια κυβέρνηση με την σημερινή και μάλιστα με πρωθυπουργό τον Λ.Παπαδήμο, τον οποίο η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ουσιαστικά «ονομάτισε» ως νέο πρωθυπουργό σε μια δεύτερη ωμή παρέμβασή της στα ελληνικά πολιτικά πράγματα και τον «φωτογράφισε» ως «καταλληλότερο να ηγηθεί αυτής τον κύριο Παπαδήμο», μιλώντας την Μεγάλη Πέμπτη στο ινστιτούτο Brookings.


Αυτό που με παροιμιώδη αυτοσυγκράτηση των πολιτών έχει αποφύγει η χώρα από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα, δηλαδή ένα κλίμα εξέγερσης και απείθειας, με βίαιες ενέργειες κατά οποιουδήποτε συμβολίζει την εξουσία, θα είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί.


Λίγοι γνωρίζουν ότι η αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα και τα όσα ακολούθησαν με κορυφαίο γεγονός την επίθεση πολιτών κατά του ειδικού φρουρού, είχαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση άμεσης διενέργειας εκλογών και να ξεχαστούν οι όποιες σκέψεις για επιμήκυνση του χρόνου για την διενέργεια εκλογών.

Κάποιοι στην κυβέρνηση Παπαδήμου αρνήθηκαν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα και προτίμησαν να ακούσουν την λαϊκή απαίτηση. Κάτι που όμως θα είναι αναπόφευκτο, αν με διάφορα τρικ καταφέρουν οι μνημονιακοί να σχηματίσουν ισχυρή κυβέρνηση, όντας μειοψηφία…
Αν δεν εκφραστεί η λαϊκή βούληση με άμεση αλλαγή πολιτικής, από το φθινόπωρο, ίσως και πιο σύντομα θα αρχίσουν να θερίζουν θύελλες οι οποίες θα κάνουν την σημερινή κοινωνική αναταραχή να μοιάζει με την κοινωνική ηρεμία προαστείου της Ζυρίχης. Και τότε κανείς και τίποτα δεν θα μπορέσει να ελέγξει την οργή των πολιτών...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr