Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

5 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΚΠΛΗΞΙΣ ΤΟΥ "ΒΗΜΑΤΟΣ" !!!

Γράφει η Εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ:

Ηταν µια µεγάλη έκπληξη. Περιµέναµε αντιδράσεις για την αποκάλυψη περί χουντικών σταγονιδίων στη Σχολή Ευελπίδων. ∆εν περιµέναµε όµως χιλιάδες γραπτά σχόλια για το ρεπορτάζ του «Βήµατος» και το άρθρο του κ. Σταύρου Π. Ψυχάρη.

Αναψαν κυριολεκτικά τα κοµπιούτερ της εφηµερίδας καθώς έφταναν τα γραπτά σχόλια. ∆εν είναι δυνατόν, έλεγαν, να υπάρχουν τόσο πολλοί αναγνώστες που να υπερασπίζονται την... απριλιανή δικτατορία. Καταλήξαµε στο συµπέρασµα ότι µαζί µε τους όσους θιασώτες της δικτατορίας συµπαρατάσσονται και αφελείς ή απληροφόρητοι πολίτες. Πώς να χαρακτηρίσει κανείς διαφορετικά επιστολογράφους που µας συνιστούν να αφήσουµε ήσυχα τα παιδιά της Σχολής Ευελπίδων και να ασχοληθούµε µε τα καταγγελλόµενα σκάνδαλα των πολιτικών. Σε αυτούς τους απληροφόρητους και αφελείς έδωσαν το δικαίωµα να µιλάνε και να διατυπώνουν βαρύτατες καταγγελίες οι ίδιοι οι πολιτικοί που αλληλοκαταγγέλονται για σκάνδαλα επί µισό τουλάχιστον αιώνα.[...]
--------------
1. ΠΟΛΥ ΟΨΙΜΟ ΤΟ ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΝ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ !!!
Εμείς (σ'αυτό εδώ το μπλόγκ) ήμασταν αντιχουντικοί καθαρά και δημόσια απο την πρώτη μέρα, ομως το ΒΗΜΑ και ο ΔΟΛ ΔΙΟΛΟΥ δεν ήσαν, και αντιθέτως, στήριξαν με τον τρόπο τους την Χούντα (οπως στήριξαν και τη γερμανική κατοχή και γι' αυτό άλλαξαν τίτλο τα "Αθηναϊκά Νέα" και το "Ελεύθερον Βήμα")! Ποιά θα ήτο η καθαρά αντιχουντική στάσις??? Αυτή που κράτησε η Εφ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ !!! ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟΝ ΟΨΙΜΟΝ Αντιχουντικόν μένος !!!!

2. ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΨΥΧΑΡΗ, ΕΞΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ !!!
««Καταλήξαµε στο συµπέρασµα ότι µαζί µε τους όσους θιασώτες της δικτατορίας συµπαρατάσσονται και αφελείς ή απληροφόρητοι πολίτες»»! ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ! ΥΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ !!! Οταν συμφωνεί ο λαός με τον κ. Ψυχάρη, τότε είναι ώριμος!!! Οταν άλλα πιστεύει είναι ««αφελής και απληροφόρητος»»!!! ΩΡΑΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΙΣ !!! ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ !!!! ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΩΡΙΜΟΤΗΤΟΣ" !!!

3. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑ !!!
««Σε αυτούς τους απληροφόρητους και αφελείς έδωσαν το δικαίωµα να µιλάνε και να διατυπώνουν βαρύτατες καταγγελίες οι ίδιοι οι πολιτικοί»»! Περαιτέρω αναφέρει δια τον Κ. Καραμανλή, ότι τάχα αδίκως η Ενωσις Κέντρου τον κατηγορούσε γιά σκάνδαλα!!! ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΓΕΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΖΑΠΛΟΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !!! Κατόπιν αναφέρεται και ο Αν. Παπανδρέου !!! ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΔΙΚΩΣ ΕΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗ !!! ΑΜΩΜΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ !!!!  ΛΑΘΟΣ ΤΟ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" του κ. Αντιπροέδρου!! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ !!! Ο ΛΑΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΕ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΧΟΙ !!! --ΤΟ ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ !!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΘΕΩΡΟΥΝ (οι κύριοι του ΒΗΜΑΤΟΣ) ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΦΕΛΕΙΣ, ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΧΟΛΟΥΣ !!!

4. Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΣ ΕΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕ !!!
Περαιτέρω μας λέγουν οτι και η Χούντα είχε σκάνδαλα και γράφει επ' αυτού βιβλίο ο κ. Ψυχάρης !!! Το κύριον εκ των αναφερομένων σκανδάλων είναι ότι ο στρατηγός Ρουφογάλης είχε νυμφευθεί μοντέλο !!! ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ !!!! ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ κ. ΨΥΧΑΡΗ !!!! Αυτό ΔΕΝ υπήρχε στην Δημοκρατική αγωγή που μας κάνει τώρα και 40 χρόνια ο ΔΟΛ !!! ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ !!! ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ !!! ΘΑ ΚΑΝΩΜΕ ΠΑΡΕΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ "ΚΑΚΟΧΥΜΕΝΕΣ" ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΕΘΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ !!! ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΗ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΩ ΟΝΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ !!!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ:

Κύριε Ψυχαρη, κάθε δένδρον κρίνεται από τους καρπούς του!!! 
ΙΔΟΥ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ !!!!
Χωρίς μισθό και σύνταξη, εξευτελισμένοι και ανήμποροι στα νύχια του ΔΝΤ, χειρότεροι κι απ' την Γουατεμάλα του 1960, με τα σκάνδαλα να βοούν, με το "κόλπο γκρόσσο" του Χρηματιστηρίου νάχει φάει το 85% των οικονομιών των Ελλήνων, με τις βαλίτσες της Ζημενς με τα εκατομμύρια ομολογημένες, με την απάτη της εισόδου στην ΟΝΕ να μας έρχεται στο κεφάλι, κεραμίδα και μπούμεραγκ, κι αντί να στηθούν ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ (σαν αυτό του 1922 που έστησε η παράταξις που θέλετε να εκπροσωπείτε) για τους ενόχους της χρεοκοπίας, της καταληστεύσεως και του εξευτελισμού και του διεθνούς διασυρμού, ΣΕΙΣ βρίσκετε ότι το δεινόν της στιγμής τούτης είναι τα "χουντοσταγονίδια" !!! ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΘΕΡΜΑ !!! ΔΙΚΑΙΩΣ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ !!!

ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ-Το θερμό επεισόδιο!

 Ο Παν. Μαρίνης σχολιάζει:

Μας ερωτούν πολλοί φίλοι αν πιστεύομε οτι θα γίνη όπως διαβοείται καποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία [ "θερμό επεισόδιο" λέγονται σήμερον οι κεραυνοβόλοι πόλεμοι, όπως ο αραβοϊσραηλινός «πόλεμος των 6 ημερών»]!
Οχι ακριβώς ! Πιστεύομε ομως οτι θα έχομε μίαν απειλή πολέμου τύπου Ιμίων, όπου και πάλιν η Ελλάς θα μαζέψη την σημαία της και "με τα αυτιά κάτω και την ουράν υπό τα σκέλη" θα υποχωρήση ντροπιαστικά! Το επεισόδιον τούτο θα προστεθή εις την τρέχουσαν κατάστασιν δια να επέλθη μάλλον συντόμως η δορυφοροποίησις της Ελλάδος! Θεωρούμε ορθήν την άποψιν του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΔΥΛΗ, ο οποίος έγραψε (ΤΑ ΝΕΑ 14/12/1997):

««Κατά την εκτίμησή μου, η πιθανότερη εξέλιξη στο προβλεπτό μέλλον δεν είναι ο πόλεμος αλλά η περαιτέρω γεωπολιτική συρρίκνωση της Ελλάδας και η βαθμιαία μετατροπή της σε γεωπολιτικό δορυφόρο της Τουρκίας (με τη βοήθεια των ΗΠΑ και της «Ευρώπης»). Η πρόβλεψή μου αυτή αιτιολογείται λεπτομερώς στο βιβλίο μου «Θεωρία του Πολέμου».»»

Υπέρ των Σκοπίων η απόφαση του Δικαστηρίου τη Χάγης

ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΣΥΝΕΤΟΙ, ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΕΘΕΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΑΓΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ !!! ΤΩΡΑ ΔΡΕΠΟΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΦΕΛΟΥΣ ΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ !!!!

Υπέρ των Σκοπίων η απόφαση του Δικαστηρίου τη Χάγης - Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα

- Με ψήφους 14-2 το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Ελλάδα παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία
- Οι Σκοπιανοί δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν πουθενά τον Ήλιο της Βεργίνας και άλλα εθνικά σύμβολα της Ελλάδας
- Πως μπορούν να εκμεταλλευθούν οι Σκοπιανοί αυτή την απόφαση

Μια ώρα και κάτι κράτησε η ανάγνωση του σκεπτικού και της απόφασης του Διεθνής Δικαστηρίου της Χάγης για τη διαφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ όσον αφορά στο ελληνικό βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2008.

Η απόφαση, όπως αναμενόταν, λέει πως τα Σκόπια έχουν κάθε δικαίωμα να θέλουν να γίνουν μέλη οργανισμών που αποτελούνται από κράτη-μέλη με τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ωστόσο, αναμένεται να μη λάβει θέση για το αίτημα των Σκοπίων να μη μπορεί η Ελλάδα να αρνηθεί την ένταξη τους στους Οργανισμούς στο μέλλον.

Είναι σίγουρα μια κακή απόφαση για την Ελλάδα, κυρίως σε ηθικό και διπλωματικό επίπεδο. Μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο τα επόμενα τρία 24ωρα στη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, όπου οι Σκοπιανοί μπορούν να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση ένταξης και η ελληνική πλευρά θα κληθεί να αντιμετωπίσει το αίτημα με επιχειρήματα που μόλις το Δικαστήριο της Χάγης «ψαλίδισε».

Στη λογική του 50-50, το Δικαστήριο απαγόρευσε στους Σκοπιανούς τη χρήση εθνικών συμβόλων, όπως ο Ήλιος της Βεργίνας, μια απόφαση που φυσικά δικαιώνει την Ελλάδα, μόνο στα σημεία όμως, καθώς οι Σκοπιανοί κινούμενοι σωστά σε διπλωματικό επίπεδο έχουν φροντίσει να αφαιρέσουν από τη σημαία τους τον Ήλιο της Βεργίνας.

NEWSIT

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ-ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΗ


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΗ

Δευτέρα, 5 Δεκέμβριος 2011 - 00:50

Του Γιώργου Κράλογλου

Πηγή:www.capital.gr

Όσο περισσότερο αντέχουμε την μιζέρια και την εξαθλίωση που μας περιβάλλει τόσο καλύτερα εξυπηρετούνται τα σχέδια όλων εκείνων που έχουν να κερδίσουν από την κατάντια μας αυτή. Δανειστές, Έλληνες πολιτικοί όλου του φάσματος, κρατικοδίαιτοι, και ύποπτοι «κεφαλαιούχοι» έχουν τώρα κοινή επιδίωξη. Να κερδίσουν χρόνο για να ανασυνταχθούν ασελγώντας αργότερα στο κουφάρι της Ελλάδας.

Οι δανειστές πρώτοι απ΄ όλους δεν βλέπουν κανένα λόγο να μας σώσουν όσο έχουν στα χέρια τους την διαχείριση της οικονομίας και την εθνική κυριαρχία για μεταρρυθμίσεις και ριζικές κοινωνικές ανακατατάξεις. Κερδίζοντας χρόνο θα δουν τι τελικά θα κάνουν με την ασήμαντη (γι΄ αυτούς) Ελλάδα όταν αναμορφώσουν τον ευρωπαϊκό οικονομικό χάρτη. Μέχρι τότε θα μας έχουν σβήσει παντελώς από την ευρωπαϊκή μεταποιητική και εμπορική γεωγραφία.

Τα περί εξαγωγών και εξωστρέφειας της εθνικής παραγωγής
είναι ελαφρώς αστεία και επειδή συνδέονται μόνο με κλαδικά επιχειρηματικά αιτήματα θα έχουν σύντομα και ημερομηνία λήξεως.

Το επόμενο σκέλος που θα σβήσει θα είναι η ενεργειακή Ελλάδα που βρίσκεται ήδη στο περιθώριο των ανακατατάξεων της ενεργειακής ζώνης της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής των χωρών του Ευξείνου Πόντου. Άλλωστε οι  γνωστές εγχώριες πολιτικές «φούσκες»  των κυβερνήσεων από τον κ. Κ. Σημίτη μέχρι και σήμερα για τον δήθεν ρόλο της Ελλάδος στις ενεργειακές ανακατατάξεις έχουν ήδη σκάσει . Και θα εξαφανιστούν τελείως όταν η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ και τα ακόμη ελεγχόμενα, έμμεσα, από το κράτος διυλιστήρια θα αλλάξουν χέρια. Με ταχύτατες μάλιστα διαδικασίες. Όταν φθάσει ή ώρα της αποκρατικοποίησης, με ρυθμό πολυβόλου, τότε θα αντιληφθούμε ότι ο αφανισμός της Ελλάδας και από τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης ήταν προσχεδιασμένος τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ευρώπη πριν από το 2000. Απλώς μας άφησαν να νομίζουμε ότι έχουμε ρόλο στις ευρωπαϊκές ενεργειακές μπίζνες και τα σχέδια για τις χώρες που πραγματικά θα αναλάβουν ρόλο όπως, για παράδειγμα, η Τουρκία.

Οι πολιτικοί του σημερινού πολιτικού φάσματος θέλουν επίσης χρόνο για να ανασυνταχθούν και να επανακάμψουν ως «Σωτήρες» του έθνους και των σκληρά δοκιμαζόμενων Ελλήνων...  Όσο δεν βρίσκουν τα πρόσωπα, τα σχήματα και ιδίως την ιδεολογία που θα καλύψει την «σταυροφορία» σωτηρίας της χώρας... τόσο θα χρειάζονται χρόνο και συνεπώς θα πρέπει να συντηρούν την σημερινή μιζέρια για να μεγαλώνει η αγανάκτηση και η προσδοκία των χαχόλων (έτσι μας βλέπουν) ψηφοφόρων. Συνεπώς και οι πολιτικοί δεν έχουν ούτε την άδεια (από τους δανειστές) ούτε την δυνατότητα, λόγω των δικών τους επαγγελματικών προβλημάτων, να μας σώσουν.  Άρα και αυτοί συνεχίζοντας το παρατράγουδο των υποχρεώσεών μας προς τους δανειστές θα γονατίζουν τους φορολογούμενους και όποιον μπορεί ακόμη να σηκώσει κεφάλι.

Οι «κεφαλαιούχοι» και οι «επενδυτές διαχειριστές» των κεφαλαίων εκείνων που παίζουν χοντρά το παιχνίδι της δραχμής θα συνεχίζουν να τζογάρουν με την ψυχολογία των πανικοβλημένων καταθετών για να αδυνατίζουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και να διασφαλίζουν την συνέχιση της κακομοιριάς και της εξαθλίωσης στην χώρα. Συνεπώς και αυτοί κερδίζουν όσο δεν διακρίνεται σωτηρία του τόπου.

Οι επιχειρηματίες κρατικοδίαιτοι και μη όλων των τομέων της οικονομίας
θέλουν επίσης χρόνο για να ολοκληρώσουν της προϋποθέσεις εφαρμογής μιας εργασιακής πολιτικής χωρίς όρια, χωρίς οροφές, χωρίς συλλογικότητα και πάνω απ΄ όλα χωρίς ωράρια, αντιρρήσεις και αντιδράσεις. Η εξίσωση μισθών και ημερομισθίων σε εκείνα της Βουλγαρίας και αργότερα της Τουρκίας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της εθνικής παραγωγής είναι θέμα χρόνου.

Και αυτόν τον χρόνο επιδιώκουν και οι επιχειρηματικές τάξεις που δεν έχουν κανένα λόγο να βάλουν τα κεφάλαιά τους για να σώσουν ακόμη και τις επιχειρήσεις τους. Αν βρεθεί κράτος και κυβέρνηση που θα θελήσει να σώσει τις επιχειρήσεις τους με προνομιακές χρηματοδοτήσεις προκειμένου να σωθούν οι τελευταίες θέσεις εργασίας έχει καλώς. Διαφορετικά τα δικά τους τα κεφάλαια δεν πρόκειται να θυσιαστούν στον αγώνα για την διάσωση του τόπου.

Χρόνο θέλουν ακόμη και οι επαγγελματίες συνδικαλιστές κυρίως των κρατικών συντεχνιών για να ανασχεδιάσουν την «αγωνιστικότητα» τους και να πείσουν τους αφανισμένους οικονομικά εργαζόμενους και τους ανέργους ότι είναι χρήσιμοι και στο μέλλον παρά την αποκάλυψη τους καταστρεπτικού τους ρόλου σε όλα τα επίπεδα.

Χρόνο θέλουν ακόμη και αυτοί που περιμένουν να αγοράσουν την κρατική περιουσία με το γνωστό «σύστημα αξιοποίησης» μιας και η σημερινή κυβέρνηση είναι προσωρινή και δεν μπορεί να οδηγηθεί σε ριζοσπαστικές αποφάσεις «σωτηρίας του έθνους».

Αυτόν τον ρόλο τον περιμένουν από την (βεβαία) συγκυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Άρα ούτε αυτοί οι « επενδυτές» είναι αποφασισμένοι να μας σώσουν τώρα και να χάσουν έτσι τα βέβαια κέρδη που θα τους εξασφαλισθούν μετά τις εκλογές.

Με δεδομένες όλες αυτές τις επιδιώξεις και τους στόχους, δανειστών, πολιτικών, «κεφαλαιούχων», «επενδυτών» και εργοδοτών κανείς δεν μπορεί να περιμένει κινήσεις σωτηρίας αλλά μόνο σχεδιασμούς για την δική τους οικονομική σωτηρία... george.kraloglou@capital.gr

Αι δηλώσεις Χρυσοχοίδη στο MEGA (4/12/2011)





Χρ. Γιανναρας-Το κατεπείγον πολιτικό ζητούμενο

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ --  04-12-11
       
Το κατεπείγον πολιτικό ζητούμενο

Tου Χρηστου Γιανναρα

Η προεκλογική φαρσοκωμωδία έχει μάλλον ξεκινήσει. Με τον στρουθοκαμηλισμό που τη χαρακτήριζε και σε περιόδους πλασματικής αμεριμνησίας. Ο πνιγμός και το αδιέξοδο που βιώνει η ελληνική κοινωνία, δεν αγγίζουν τους κομματανθρώπους. Δεν λογαριάζουν αυτοί ούτε καν την οργή των πολιτών, την κοινή αγανάκτηση και αηδία που τους περιμένει μόλις τολμήσουν να ξεμυτίσουν στο δρόμο.

Οσο αρνιόταν ο κ. Σαμαράς να δώσει και έγγραφη τη συναίνεσή του στις αξιώσεις των δανειστών μας (την είχε δώσει προφορικά και έμπρακτα), έμοιαζε να συγχέει το προεκλογικό νταηλίκι με την πατριωτική παλληκαριά. Και οι αντίπαλοί του εφορμούσαν προληπτικά να τον χρεώσουν εγκληματική ανευθυνότητα, τον λοιδορούσαν προκαταβολικά σαν αίτιο για την απώλεια της έκτης δόσης του δανείου και το συνακόλουθο χάος.

Ποια πραγματικά θα μπορούσε να είναι, στις σημερινές συνθήκες, η γνησιότητα της πατριωτικής παλληκαριάς; Νομίζω, το να παραδεχτεί ο κ. Σαμαράς με γενναιότητα, δηλαδή με ρεαλιστική ταπεινότητα, τη συντελεσμένη καταστροφή της πατρίδας και το μερίδιο ευθύνης του κόμματός του (και του ίδιου προσωπικά) για τον πανικό, την ανασφάλεια, την απόγνωση που φόρτωσαν σε εκατομμύρια συμπολιτών τους. Να αποδεχτεί, με ειλικρινή συντριβή, ως αναπόφευκτη τη διεθνή ανυποληψία του ελληνικού ονόματος, τις εξευτελιστικές ταπεινώσεις που του επέβαλαν οι δανειστές μας αμφισβητώντας τη συνέπεια του λόγου του, την εντιμότητά του.

Αναπόφευκτη η ανυποληψία, οργανική συνέπεια της φαυλότητας, διαφθοράς και ανικανότητας του πολιτικού προσωπικού στην Ελλάδα, δεκαετίες τώρα. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ούτε διανοήθηκε να αποκόψει από το κόμμα του και να απομακρύνει από το περιβάλλον του πρόσωπα κραυγαλέου αμοραλισμού και αποδεδειγμένης ολιγόνοιας – πώς λοιπόν να τον εμπιστευθούν οι δυτικοί γκαουλάιτερ του χρεοκοπημένου μας κρατιδίου;

Πατριωτική παλληκαριά και δείγμα έκτακτου ηγετικού χαρίσματος είναι η ψύχραιμη παραδοχή του εκπεσμού, γι’ αυτό και αποδείχνεται ακαταμάχητο όπλο διαπραγμάτευσης. Φυσικά και δεν αρκεί μόνη μια τέτοια παραδοχή, αν δεν συνοδεύεται από προτάσεις γενναίων μεταρρυθμίσεων. Τι είδους μεταρρυθμίσεων; Με την οικονομία χρεοκοπημένη, το κράτος υπό καθεστώς επιτροπείας, την εθνική κυριαρχία σε αναστολή, θα συνιστούσαν απάτη ή ηλιθιότητα πολιτικές προτάσεις που θα στόχευαν σε δονκιχωτισμούς στρατηγημάτων επιστροφής στην πλασματική ευζωία, στη δανειοδοτούμενη ευμάρεια. Αλλο είναι σήμερα το πολιτικό ζητούμενο.

Το κατεπείγον πολιτικό ζητούμενο είναι η αλλαγή στο ψυχολογικό κλίμα: Θεσμικές μεταβολές και καινοτόμες πρωτοβουλίες που να κάνουν συγκεκριμένη και απτή την καταξίωση της ποιότητας στον κοινό βίο, της ποιότητας καθεαυτήν, δίχως υπονόμευση από τη χρησιμοθηρία. Να ανατραπεί ο πρωτογονισμός της μεταπολιτευτικής ξιπασιάς που ταύτισε την «ανάπτυξη» με τη μεγιστοποίηση της καταναλωτικής ευχέρειας, την «πρόοδο» με τον μηδενιστικό λαϊκισμό του «όλα επιτρέπονται». Να αντλήσει ο Ελληνας σήμερα αυτοσεβασμό, αξιοπρέπεια, χαρά της ζωής όχι από το σισύφειο κυνηγητό της οικονομικής ευπραγίας, την εξασφάλισή της μέσω του κομματικού παρασιτισμού, του πελατειακού κράτους, της εγωκεντρικής αυθαιρεσίας. Να μπορέσει να καυχηθεί ο Ελληνας για ποιοτικές κατακτήσεις συλλογικές και ατομικές.

Αν είχε έκτακτο ηγετικό χάρισμα ο κ. Σαμαράς, θα κατέβαινε σε αυτές τις εκλογές, του πανικού και του αδιεξόδου, με επαγγελίες άλλου επιπέδου, άλλης λογικής: Οτι θα εξασφάλιζε στην ελλαδική κοινωνία τα καλύτερα στην Ευρώπη κλασικά λύκεια (έχει το ανθρώπινο υλικό για να τολμήσει το εγχείρημα, δίχως το παραμικρό επιπλέον οικονομικό κόστος). Οτι θα αναδιάρθρωνε ριζικά τη γλωσσική διδασκαλία και τη διδασκαλία των μαθηματικών στα σχολειά, για να έχουν τα Ελληνόπουλα πρόσβαση στη γλώσσα ως λογική και στα μαθηματικά ως γλώσσα. Οτι θα ξεκινούσε τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής από την τετάρτη του Δημοτικού, σαν παιχνίδι, ώς το τέλος του Λυκείου σαν άσκηση της κριτικής σκέψης.

Με τέτοιου είδους επαγγελίες θα κατέβαινε στις εκλογές ο κ. Σαμαράς, αν είχε πατριωτική παλληκαριά και ηγετικό χάρισμα. Θα γνωστοποιούσε ονόματα, καταξιωμένους πολίτες, που θα τους είχε επιστρατεύσει να συντάξουν νέο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, ικανόν να μεταβάλει τη δημοσιοϋπαλληλία σε πεδίο ανάδειξης των αρίστων (και όχι της ρουσφετολογικής σαβούρας). Να είναι τιμή και αξίωμα ο τίτλος του κρατικού λειτουργού, στίβος για τους προικισμένους με δημιουργική φαντασία και κοινωνική ευαισθησία.

Το κράτος πολλαπλασιάζει τα έσοδά του, όταν αμείβει (με τη φορολογική του πολιτική) την παραγωγική πρωτοβουλία και τόλμη, είτε του μικρής περιουσίας αγρότη είτε του γενναίων επενδύσεων επιχειρηματία. Αν στην άσκηση πολιτικής πρωτεύει η καταξίωση της ποιότητας, η συλλογικότητα ξαναγίνεται κοινωνία, ξορκίζεται η ζούγκλα. Η ελληνική κοινωνία θα ανακάμψει, όχι με νταηλίκια προς τους δανειστές, αλλά αν αποβάλει τη λογική του δανεισμού, που τη γέννησε το κομματικό ρουσφετολογικό κράτος και ο εκβιαστικός, γκανγκστερικός συνδικαλισμός, αυτό το καρκίνωμα καταξίωσης της αδιαντροπιάς, της συμφεροντολογικής κτηνωδίας.

Απλές αλήθειες, στέρεες, ικανές να αλλάξουν το κλίμα, να χτίσουν ανάκαμψη. Εχουν ένα ελάττωμα: Δεν κατακτώνται με μόνη την κατανόηση. Προϋποθέτουν κερδισμένη με μόχθο ανιδιοτέλεια, έξοδο από το εγώ – κι αυτό όχι για να πειθαρχήσει ο άνθρωπος σε κώδικες Ηθικής και συστήματα «αξιών», ρομαντικές ουτοπίες για ψυχολογική κατανάλωση, αλλά μόνο για τη χαρά της αυταπάρνησης, τη χαρά να κοινωνείς τη ζωή, να τη μοιράζεσαι. Να χαίρεσαι την τιμή καταξίωσης της ποιότητας, «τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών», τα δύσκολα και τ’ ανεκτίμητα Εύγε».

Την επαφή με την πραγματικότητα αυτής της ποιότητας την έχουν χάσει οι κομματάνθρωποι. Και πρόκειται για απώλεια αρμοδιότητας ψυχιάτρων. Πρέπει κατεπειγόντως να τους στείλουμε στα σπίτια τους. Να ιδιωτεύσουν.