Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

23 Μαρτίου 2012

UNITED NATIONS: Theft Of Palestinian Water

Gaza is Dying!

http://hercolano2.blogspot.com/2012/03/gaza-is-dying.html
---------------------------------------

The Mass Killer as Hero - From My Lai to Kandahar

Iraq snapshot - March 21, 2012

Thirsting for Justice Protest on World Water Day

Israel’s national water carrier violates Palestinians right to water

Israel banishes eight Palestinian children from their home town

Weekly Report On Israeli Human Rights Violations in the Occupied Palestinian Territory (15 – 21 March 2012)

Power Crisis Posing Serious Health Risks In Gaza

Gilad Atzmon – Baroness Ashton and Jewish Sensitivities

http://hercolano2.blogspot.com/2012/03/gilad-atzmon-baroness-ashton-and-jewish.html
------------------------------------------------------

Μυστικό γκάλοπ - σοκ στην Α' Αθηνών. Η "Χρυσή Αυγή" παίρνει 8%...

Καταποντίζονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τι ποσοστά παίρνουν. Πού βρίσκεται το κόμμα του Π. Καμμένου.

 
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR


Υπουργός του ΠΑΣΟΚ
(με ονοματεπώνυμο) που εκλέγεται στην Α' Αθηνών παργήγγειλε γκάλοπ εν όψει των εκλογών για την περιφέρεια αυτή. Τα αποτελέσματα -τα οποία παρέδωσε και στον Ευάγγελο Βενιζέλο με τον οποίο είχε σχεδόν και καθημερινή επαφή- ήταν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μου, σοκαριστικά.
Έτσι λοιπόν στην Α' Αθηνών
η ΝΔ, εμφανίζεται με βάση αυτή τη μέτρηση, να έχει μόλις...
 17%, όταν στις προηγούμενες εκλογές του 2009 είχε πάρει 31,75%. Δηλαδή έχει πέσει σχεδόν στο μισό.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη χειρότερα
. Παίρνει σχεδόν 12% όταν το 2009 είχε 35,5%. Δηλαδή τώρα έχει περίπου το ένα τρίτο!!!
Εντυπωσιακό ποσοστό
συγκεντρώνει η "Χρυσή Αυγή" στο γκάλοπ. Έχει 8%, όταν στις εκλογές του 2009 ήταν μόλις 0,51%!
Επίσης, κατά τις πληροφορίες
, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π. Καμμένου έχουν στην Α' Αθηνών, σύμφωνα με το γκάλοπ, 6,5%!
--------------------------------------------------------

ΑΙΣΧΡΗ ΜΕΘΟΔΙΑ - Περισσότεροι από 9.000 αλλοδαποί ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα το 2011

 Η ΘΕΣΙΣ ΜΑΣ:
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ! ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΘΕΜΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ!!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ π.χ. ΝΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΣΥΛΟΝ ΣΤΟΝ ΑΦΓΑΝΟ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΩΣ ΤΟΙΑΥΤΗΝ Η ΕΛΛΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΧΟΥΣΑ ΕΚΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΟΜΟΥ ΜΕ ΤΑΣ ΑΛΛΑΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ π.χ. Η ΕΛΛΑΣ ΑΦ' ΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΦΑΓΗ Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΚΑΙ ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΞΙΟΥΤΑΙ ΤΟΝ κ. ΑΛ ΜΑΛΙΚΙ (προσωπικός φίλος του κ. Γ. Παπανδρέου, όστις μεταβαίνει και στην Βαγδάτη δια να τον ιδή) ΚΑΙ ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΑΣΥΛΟΝ ΣΕ ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ!!!
ΤΩΡΑ ΔΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ --ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΜΙΤ! ΟΛΟΙ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΜΕ ΕΦΕΥΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΑΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ Σ' ΕΤΟΥΤΕΣ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΙΤΗΣΙΝ ΔΙ' ΑΣΥΛΟΝ! ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ, ΤΥΝΗΣΙΟΙ, ΑΛΓΕΡΙΝΟΙ, ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΛΗ Η ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ, ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ!!!

ΑΣΥΛΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΥΡΑΝΝΙΚΗ Η Γ.Σ. (ή ΕΣΤΩ ΤΟ Σ.Α.) ΤΟΥ ΟΗΕ  - ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΔΙΔΗ ΑΔΕΙΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΜΟΣΤΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΟΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΘΑΔΗΛΟΥΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ (ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΙ' ΑΥΤΟΝ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΗΕ)!
------------------------------------
Περισσότεροι από 9.000 αλλοδαποί ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα το 2011
23-03-2012 16:47:09

Περισσότερες από 9000 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο, για την ακρίβεια 9.310, δέχτηκε η Ελλάδα το 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι το 37% των αιτήσεων προέρχονται από το Πακιστάν και την Γεωργία (?) χώρες οι οποίες δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και κυβερνώνται από δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τη Eurostat, η Ελλάδα το 2011 εξέτασε συνολικά 8.670 αιτήσεις ασύλου, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 180 και απορρίφθηκαν οι 8.490. Την ίδια χρονιά, στις χώρες της ΕΕ υποβλήθηκαν συνολικά
301.000 αιτήσεις ασύλου από μετανάστες, οι οποίοι προέρχονταν κυρίως από το Αφγανιστάν (8%), τη Ρωσία (6%), το Πακιστάν (5%), το Ιράκ (5%) και τη Σερβία (5%).
Εξετάστηκαν, συνολικά 237.365 περιπτώσεις αιτήσεων ασύλου, εκ των οποίων απορρίφθηκε το 75% (177.900 αιτήσεις).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σταυρου Λυγερου - Μακέτες αναπλάσεων και λαθρομετανάστευση

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μακέτες αναπλάσεων και λαθρομετανάστευση

Tου Σταυρου Λυγερου


Εχουμε κατά καιρούς ακούσει πολλά για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και είναι αλήθεια ότι δρομολογήθηκαν ορισμένα προγράμματα με στόχο και την επιστροφή κατοίκων και την αναβίωση της εμπορικής κίνησης. Το μηδενικό αποτέλεσμα μπορεί να το διαπιστώσει όποιος κάνει τον κόπο να περπατήσει κάτω από την Ομόνοια. Το ζήτημα της ανάπλασης επανήλθε με την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση να χρηματοδοτήσει μια συνολική μελέτη.
Αξιέπαινη η πρωτοβουλία, τα γεγονότα διδάσκουν ότι καμία ανάπλαση και κανένα κίνητρο δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα εάν προηγουμένως δεν λυθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Το ιστορικό κέντρο έχει μετατραπεί σ’ ένα τριτοκοσμικό γκέτο, που όταν βραδιάζει γίνεται σχεδόν άβατο. Μεγάλα κτίρια που ήταν ακατοίκητα και δεν πληρούν καμία από τις προϋποθέσεις πολεοδομίας, πυρασφάλειας και υγιεινής, έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ανθρώπων. Σε κάθε δωμάτιο στοιβάζονται 10-15 λαθρομετανάστες, πληρώνοντας 4-6 ευρώ ο καθένας ημερησίως.
Οι ιδιοκτήτες κερδίζουν δεκάδες χιλιάδες αφορολόγητα ευρώ κάθε μήνα. Κανείς απ’ αυτούς, βεβαίως, δεν θα μπορούσε να τα βγάζει πέρα με το πλήθος, εάν δεν συνεργαζόταν στενά με τους «νονούς» που κάνουν κουμάντο στις διάφορες εθνοτικές ομάδες λαθρομεταναστών. Αυτοί επιβάλλουν τη δική τους τάξη και βεβαίως εγγυώνται την πληρωμή. Οι λαθρομετανάστες στις περιοχές υψηλής συγκέντρωσης, όπως οι συνοικίες κάτω από την Ομόνοια, δεν είναι ένα απλό άθροισμα ατόμων. Στις νέες συνθήκες αναπαράγεται η παραδοσιακή φυλετική δομή προστασίας των μελών έναντι υπακοής και ανταλλαγμάτων. Η δομή αυτή έχει ιεραρχία και κανόνες.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα σκουπίδια, η μετατροπή των δρόμων σε ουρητήρια και ο κίνδυνος μολυσματικών ασθενειών. Είναι και η εκρηκτική αύξηση της εγκληματικότητας. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε πιάτσες πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών. Οι κλοπές και οι ένοπλες επιθέσεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Οσοι Ελληνες ακόμα εργάζονται ή πολύ περισσότερο κατοικούν σ’ αυτή την περιοχή εξωθούνται να την εγκαταλείψουν. Η φυγή δεν πρόκειται να ανασχεθεί όσες αισθητικές παρεμβάσεις κι αν πραγματοποιηθούν. Οσα κονδύλια κι αν διατεθούν θα πέσουν σε μαύρη τρύπα. Οι επίμαχες περιοχές θα συνεχίσουν να υποβαθμίζονται.
Από μόνες τους, οι επιχειρήσεις «σκούπα» με σκοπό την εκκαθάριση του ιστορικού κέντρου από τους λαθρομετανάστες είναι ασπιρίνη. Μπορεί να επιφέρουν κάποια πρόσκαιρα αποτελέσματα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις εν όψει εκλογών, αλλά το πρόβλημα αργά ή γρήγορα θα επανεμφανισθεί. Οι λαθρομετανάστες δεν πρόκειται να εξαερωθούν. Θα μετακινηθούν προσωρινά κάπου αλλού και θα επανέλθουν.
Η κυβέρνηση προανήγγειλε τη μεταφορά λαθρομεταναστών σε παλαιά στρατόπεδα. Τέτοια στρατόπεδα μπορούν να φιλοξενήσουν ελάχιστες χιλιάδες. Στο Λεκανοπέδιο, όμως, έχουν συσσωρευθεί εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες. Καλές οι μακέτες, αλλά η ζωτική ανάγκη της χώρας είναι να εφαρμοσθεί άμεσα μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική, η οποία να εστιάσει όχι μόνο στην αποτροπή της παράνομης εισόδου, αλλά και στο συστηματικό επαναπατρισμό.

Τριάντα χρόνια πίσω γύρισε η αγορά αυτοκινήτου


Σε αφανισμό οδηγείται η ελληνική αγορά αυτοκινήτου καθώς η πτώση των πωλήσεων έχει αγγίξει το 70% στην τριετία και τα στοιχεία από το πρώτο δίμηνο του 2012υ ποδεικνύουν επιτάχυνση της συρρίκνωσης.

Η πετρελαιοκίνηση δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα,παρά την στροφή μερίδας αγοραστών προς αυτό το τμήμα της αγοράς, ενώ οι μαζικές εξαγωγές του ελληνικού στοκ προς την Ευρώπη γίνονται με μεγάλη ζημία για τους εμπόρους.Οι κάτοχοι αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού – υπό το βάρος της φορολόγησης και της κατανάλωσης -αδυνατούν να βρουν αγοραστή ακόμα και σε εξευτελιστικές τιμές ενώ οι λιγοστοί υποψήφιοι αγοραστές έχουν να αντιμετωπίσουν την αβεβαιότητα για το φορολογικό καθεστώς της αυτοκίνησης στην Ελλάδα αλλά και τις καλπάζουσες τιμές των καυσίμων. 

Το διάστημα Ιανουαρίου –Φεβρουαρίου 2012 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 16.736 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 27,4 % ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2011.Για ολόκληρο το 2011 η μείωση των πωλήσεων ήταν της τάξης του 31,3 % και 35,1% το 2010. Συνολικά στην τριετία η πτώση κυμαίνεται σε επίπεδα ρεκόρ της τάξης του 71% οδηγώντας πίσω την αγορά στα επίπεδα της δεκαετίας του 1970.

Από τους έμπορους τονίζεται πως η πετρελαιοκίνηση θα μπορούσε να δώσει κάποια ανάσα εάν επεκτεινόταν η άρση της απαγόρευσή της και για αυτοκίνητα που ανήκουν στην οδηγία εκπομπής καυσαερίων Euro4.Αυτό θα έδινε την δυνατότητα εισαγωγής ελαφρώς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μεdiesel κινητήρα με πολλαπλά οφέλη. 


Πηγή:www.capital.gr

ΣΤΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ -Απήγαγαν υπάλληλο και την γυναίκα του και αφού άδειασαν κοσμηματοπωλείο τους εγκατέλειψαν σε ερημική περιοχή

Απήγαγαν υπάλληλο και την γυναίκα του και αφού άδειασαν κοσμηματοπωλείο τους εγκατέλειψαν σε ερημική περιοχή

Στην αρχή τα στοιχεία που δόθηκαν από την αστυνομία μιλούσαν για μια απλή διάρρηξη σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Η διάρρηξη αυτή όμως - έτσι όπως συμβαίνει αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό - μετατράπηκε σε κινηματογραφική ταινία. Τα στοιχεία για ακόμα μια φορά δόθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα τρεις άγνωστοι διέρρηξαν ένα κοσμηματοπωλείο στην οδό Μικρας Ασίας, στη Νέα Ιωνία. Οι δράστες μάλιστα φρόντισαν να αρπάξουν και το αυτοκίνητο ενός φύλακα και να εξαφανιστούν. Όμως το επιτόπιο ρεπορτάζ άλλα έφερε στην επιφάνεια.


Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπεύθυνος του καταστήματος πλησίαζε με την σύζυγο του στο σπίτι τους στον Κολωνό. Κάτω από άγνωστες συνθήκες τρία άτομα τους πλησίασαν, τους έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τους «πήγαν σε άγνωστο σημείο».


Στη συνέχεια τους φόρεσαν κουκούλες στα κεφάλια και τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα. Κρατώντας όμηρο την γυναίκα υποχρέωσαν τον υπάλληλο να πάνε στο κατάστημα στη Νέα Ιωνία, να τους ανοίξει και με την ησυχία τους να αρπάξουν κοσμήματα αξίας περίπου 130 χιλιάδων ευρώ. Όμως ο 50χρονος φύλακας που επιτηρεί κάθε βράδυ τα καταστήματα παραξενεύτηκε όταν είδε λίγο πριν τα μεσάνυχτα το κοσμηματοπωλείο ανοιχτό. Πλησίασε να δει τι ακριβώς είχε συμβεί και τότε ο υπάλληλος φέρεται να του είπε: «Μην πεις τίποτα, κρατούν όμηρο την γυναίκα μου». Οι δράστες απείλησαν τον φύλακα και του άρπαξαν το αυτοκίνητο του με το οποίο εξαφανίστηκαν.


Στη συνέχεια οι ληστές και ενώ είχαν χτυπήσει στο κεφάλι τον άτυχο υπάλληλο τον εγκατέλειψαν με την σύζυγο του σε περιοχή του Μενιδίου. Μετά από ώρες κατάφεραν να βρουν ένα περίπτερο και να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες της περιοχής, το κοσμηματοπωλείο είχε γίνει στόχος ληστών και διαρρηκτών άλλες τρεις φορές στο παρελθόν ενώ διαθέτει και κάμερες κλειστού κυκλώματος που πιθανότατα έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Kapa Research, MRB, MARC


"Πρώτο κόμμα" οι αναποφάσιστοι, σε δημοσκόπηση της Kapa Research για το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Ξεπερνούν το 25%,

Όμως πιο εντυπωσιακά ακόμα είναι τα στοιχεία τόσο για τα κόμματα που ανεβαίνουν στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων αλλά και ποιός θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Η νέα δημοσκόπηση της Kapa Research, δίνει στη Νέα Δημοκρατία 18,1% στο ΠΑΣΟΚ 14,3%, στο ΚΚΕ 8,2% ενώ τέταρτο κόμμα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,2%.


Στην πέμπτη θέση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 6% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 4,9% ενώ ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 3,6% και η Χρυσή Αυγή 3,4%.


Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%, η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη με 1,1% και το Άρμα Πολιτών με 0,7%.


Οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν! Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 22,9%, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει το 21,7% και με το 52,5% να απαντά «κανένας από τους δύο».

-----------------------------------
Άλλη μία όμως δημοσκόπηση (MARC) που έγινε για λογαριασμό του Έθνους της Κυριακής δείχνει πολυκομματική βουλή.


Συγκεκριμένα η ΝΔ παίρνει 24,8%, το ΠΑΣΟΚ 18,4%, το ΚΚΕ 10,4 ενώ σε αυτή την δημοσκόπηση τέτατρο κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστέρα του Φώτη Κουβέλη με 10,2%.


Στην πέμπτη θέση είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 9,9% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,4%, το ΛΑΟΣ με 3,5% ενώ στην βουλή μπαίνει και η Χρυσή Αυγή 3,2%.

-----------------------

Μόνο στην δημοσκόπηση (MARC) του Έθνους της Κυριακής γίνονται αναγωγές στο εκλογικό αποτέλεσμα.

    Σύμφωνα με την αναγωγή αυτή (χωρίς λευκό - άκυρο - αναποφάσιστους) η ΝΔ συγκεντρώνει 24,8% και το ΠΑΣΟΚ 18,4%. Στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας πριν από την εκλογή Βενιζέλου η διαφορά ήταν 10,1%, γεγονός που δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ με το νέο αρχηγό του αποκτά μεγαλύτερη συσπείρωση. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 10,4%, η ΔΗΜΑΡ 10,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,4%, το ΛΑΟΣ 3,5%, η Χρυσή Αυγή 3,2%, η ΔΗΣΥ 2,95, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,7% και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1,6%.     Σύμφωνα με την ανάλυση της εφημερίδας με βάση αυτά τα ποσοστά, οι έδρες που θα έπαιρναν τα κόμματα θα κατανέμονταν ως εξής: ΝΔ 120, ΠΑΣΟΚ 52, ΚΚΕ 29, ΔΗΜΑΡ 29, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 28, ΣΥΡΙΖΑ 23, ΛΑΟΣ 10, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9.     Στο δίπολο Σαμαρά- Βενιζέλου, ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, προηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ με 28,5%, έναντι 28,3% του Ευ. Βενιζέλου.
-------------------------
  Σε δημοσκόπηση της MRB για τη real news , η ΝΔ συγκεντρώνει 20,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 8,6%, ο Σύριζα 7,9%, η ΔΗΜΑΡ 7,4 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, Οικολόγοι - Πράσινοι 3%, ΛΑΟΣ 2,5%, Χρυσή Αυγή 2,6% ΔΗΣΥ 2,5%, Αρμα Πολιτών 1,5%, Ανταρσυα 1,2% και Αδιευκρίνιστη ψήφος 20,5%. (Δεν υπάρχει αναφορά στην Κοινωνική Συμφωνία).

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ - "Σφραγίστηκε" από το ΓΕΕΘΑ η εισαγωγή αλλοδαπών στις Ε.Δ!

"Σφραγίστηκε" από το ΓΕΕΘΑ η εισαγωγή αλλοδαπών στις Ε.Δ!
23-03-2012 13:50:23


 Όπως το defencenet.gr πρώτο είχε αποκαλύψει ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την είσοδο αλλοδαπών με ελληνική ιθαγένεια, στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθότι αναφέρεται σαφέστατα ότι υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής ανεξαρτήτως του ΤΡΟΠΟΥ ΚΤΗΣΗΣ της ιθαγένειας το οποίο σε απλά Ελληνικά σημαίνει ότι δε ρωτάμε από που έρχεσαι ,που γεννήθηκες αλλά μόνο αν πήρες την ιθαγένεια.

Διευκρινίσεις για το διαγωνισμό επιλογής υποψήφιων σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ) δίνει το ΓΕΕΘΑ, κατόπιν σχετικών ερωτημάτων υποψήφιων σπουδαστών, επί της εγκυκλίου που έχει ήδη εκδοθεί.

Συγκεκριμένα, διευκρινίζονται τα εξής:

α. Από τα πιστοποιητικά του εθνικού δημοτολογίου, έχει αφαιρεθεί ο τρόπος κτήσης της ιθαγένειας. Θα γίνονται δεκτά πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, όπου θα προκύπτει η ιθαγένεια και ο χρόνος κτήσης της. Τα δικαιολογητικά που λαμβάνονται μέσω ΚΕΠ είναι προϊόντα τηλεομοιοτυπίας (ΦΑΞ) και γίνονται δεκτά. Όσοι υποψήφιοι έχουν εξασφαλίσει πιστοποιητικό γέννησης σύμφωνα με υπόδειγμα παλαιοτέρων προκηρύξεων, για το τρέχον έτος μπορούν να τα υποβάλουν (θα γίνουν δεκτά). Σε κάθε περίπτωση το πιστοποιητικό, θα γίνεται δεκτό είτε έχει γίνει ταυτοπροσωπία (επικόλληση φωτογραφίας - θεώρηση) από αρμόδια αρχή είτε όχι.

β. Η υποβολή της αίτησης, της προκήρυξης, γίνεται μόνο με συστημένη αποστολή και όχι αυτοπροσώπως.

γ. Η Βεβαίωση πιστοποίησης λόγω μη προσκόμισης Υγειονομικών εξετάσεων, όπως αναφέρεται και στην παράγραφο 11 της σελίδας Γ-3 της προκήρυξης, αφορά μόνο στις περιπτώσεις όπου υποψήφιοι-ες αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να προσκομίσουν τις απαιτούμενες εξετάσεις (άποροι - ανασφάλιστοι), προκειμένου να προγραμματίζονται από τη ΔΑΕ - Σχολή πρώτης προτίμησης για υγειονομικές εξετάσεις στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

δ. Με το δεδομένο ότι οι υγειονομικές εξετάσεις θα πρέπει να έχουν γίνει εντός διμήνου προ των προκαταρκτικών εξετάσεων, καθώς επίσης και ότι οι γραπτές εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας αρχίζουν την 21 Μαΐου 2012, θα γίνονται δεκτές εξετάσεις που έγιναν μεταξύ 23 Απριλίου και μετά, ακόμη και αν οριακά έχουν ξεπεραστεί το δίμηνο.

ε. Στην παραγρ. 2. δ. της σελίδας Γ-1-6, διευκρινίζεται ότι με την τροποποίηση του ΠΔ 56/2003 οι υποψήφιοι της ΣΙΡ επιπλέον δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί εγχείρηση για διόρθωση της διαθλαστικής ανωμαλίας με ακτινωτή κερατοτομή, ενώ εάν έχουν υποστεί διόρθωση διαθλαστικής ανωμαλίας με LASER, ο κερατοειδής πρέπει να είναι διαυγής, ο βυθός χωρίς παθολογικές αλλοιώσεις και η οπτική οξύτητα εντός των αναφερομένων στην παράγραφο ορίων.

στ. Το Γραφείο Ενημέρωσης κοινού του ΥΠΕΘΑ, έχει μεταφερθεί στην Μεσογείων 227 - 229 - Χολαργός - 15561 (τηλ: Στρατός Ξηράς 2106598661, Πολεμικό Ναυτικό 2106598662,Πολεμική Αεροπορία 2106598663 -4, Στρατολογικά θέματα 2106598667).

ζ. Όσον αφορά στη βεβαίωση του Λυκείου, θα γίνονται δεκτές και βεβαιώσεις διαφορετικές από το υπόδειγμα 5, αρκεί να αναγράφονται η διαγωγή και ο κωδικός υποψηφίου και να υπάρχει η σφραγίδα του Λυκείου και η υπογραφή του Λυκειάρχη.

η τρέχουσα εγκύκλιος περιλαμβάνει ορισμένες αλλαγές που ήδη είχε επισημάνει το ΓΕΕΘΑ:

- Οι ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών είναι περίπου ένα μήνα νωρίτερα.

-Η υποβολή γίνεται πλέον μόνο με συστημένη αποστολή και όχι αυτοπροσώπως.

-Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των υγειονομικών εξετάσεων και συγκεκριμένα οι εργαστηριακές εξετάσεις θα προσκομίζονται από τους υποψήφιους με δική τους ευθύνη και δεν θα διενεργούνται στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

-Προκηρύσσονται θέσεις για τη σχολή Ραδιοναυτίλων της Πολεμικής Αεροπορίας.

-Ο αριθμός των θέσεων θα γνωστοποιεί με νέα συμπληρωματική προκήρυξη, μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των συναρμοδίων Υπουργείων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δημοσκόπηση "φωτιά": 1ο κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες", 2ο κόμμα "Χρυσή Αυγή"!

Δημοσκόπηση "φωτιά": 1ο κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες", 2ο κόμμα "Χρυσή Αυγή"!
23-03-2012 11:04:27


Συντριπτικά για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι τα αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης που πραγματοποιεί το οικονομικό site, capital.gr με πραγματικά εκπληκτικό αποτέλεσμα ως προς τα δύο πρώτα κόμματα: Την πρώτη θέση, λοιπόν, στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση την καταλαμβάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 21% και την δεύτερη θέση το εθνικό κόμμα της "Χρυσής Αυγής" με 18%!
Το ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η δημοσκόπηση διεξάγεται από ένα μέσο ενημέρωσης, έγκυρο μεν και με υψηλή επισκεψιμότητα, αλλά το οποίο θεωρείται ότι εκφράζει ως πολιτική γραμμή τις "σκληρές" δυνάμεις του Μνημονίου.
Σίγουρα οι ψηφοφόροι του capital.gr εκφράζουν την αγορά, όχι μόνο στην στενή της έννοια όπου "αγορά" θεωρούνται οι τραπεζίτες, οι χρηματιστές, οι broker κλπ, αλλά στην ευρύτερη, των δεκάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών. Δηλαδή εκεί που κτυπά η καρδιά της ελληνικής οικονομίας. Και τι λέει η πραγματική ελληνική οικονομική αγορά στα δύο μεγάλα κόμματα του Μνημονίου; "Αντίο και να μην σας ξαναδούμε"!
Χαρακτηριστικό είναι ότι το δείγμα είναι εξαιρετικά μεγάλο (ξεπερνά τις 16.000 ηλεκτρονικές ψήφους) και αποτυπώνει πολύ ικανοποιητική αποδοχή από τους ψηφοφόρους του site (το οποίο επαναλαμβάνουμε, ως πολιτική γραμμή, βρίσκεται στον "σκληρό πυρήνα" της μνημονιακής πολιτικής) και στις δυνάμεις της Αριστεράς, δεδομένης βέβαια της γενικότερης κοινωνικο-πολιτικής κατεύθυνσης των αναγνωστών του: 6% λαμβάνει ο Συνασπισμός και 4% το ΚΚΕ, 3% οι Οικολόγοι, 5% η ΔΗΜΑΡ κλπ
Αλλά είναι πραγματικά απίστευτη η αποδοχή από την ελληνική οικονομική αγορά των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και των "σκληρών" της δεξιάς.
Η "Χρυσή Αυγή", ένα κόμμα που ακόμα και σήμερα προσπαθεί να "ενηλικιωθεί", περνώντας από την φάση του πολιτικού σχηματισμού διαμαρτυρίας, σε ένα κόμμα ευρύτερης αποδοχής (και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αμβλύνει ορισμένες πολιτικές του θέσεις), εν τούτοις οι ψηφοφόροι όπως δείχνουν και τα πανελλαδικές δημοσκοπήσεις, επιβραβεύουν την "καθαρότητα" και την πρακτικότητα των θέσεων της. Κάποιοι στην παραδοσιακή συντηρητική παράταξη δεν κατάλαβαν ότι η Ιστορία τους προσπέρασε και οι εθνικές και κοινωνικές ανάγκες τους έχουν ξεπεράσει. Ως μέλη του συστήματος δεν μπορούν να το προδώσουν και αυτή θα είναι η ήττα τους.
Για τους "Ανεξάρτητους Έλληνες", αν δεν κάνουν λάθη στην προεκλογική εκστρατεία, αυτές οι εκλογές μπορεί να τους ανήκουν, κληρονομώντας το κόσμο που έδιωξε η πολιτική της ηγεσίας της ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει πλεόν το δρόμο χωρίς επιστροφή. Κατέρρευσε, μαζί με το κράτος που είχε στήσει. Γιατί το ΠΑΣΟΚ, πάνω απ'όλα ήταν το κράτος. Το οποίο τώρα δεν υπάρχει...
Ας δούμε όλα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης του capital.gr
•  ΠΑΣΟΚ
 1648 ψήφοι 10 %
•  ΝΔ
 1415 ψήφοι 9 %
•  ΚΚΕ
 685 ψήφοι 4 %
•  ΛΑΟΣ
 147 ψήφοι 1 %
•  ΣΥΡΙΖΑ
 1040 ψήφοι 6 %
•  Δημοκρατική Αριστερά
 834 ψήφοι 5 %
•  Οικολόγοι Πράσινοι
 448 ψήφοι 3 %
•  Δημοκρατική Συμμαχία
 684 ψήφοι 4 %
•  Ανεξάρτητοι Έλληνες
 3411 ψήφοι 21 %
•  Κοινωνική Συμφωνία
 171 ψήφοι 1 %
•  Χρυσή Αυγή
 2992 ψήφοι 18 %
•  Άλλο
 2055 ψήφοι 13 %
•  Λευκό
 825 ψήφοι 5 %

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δελτίο Τύπου της ΕΣΕΕ για τη μείωση της απασχόλησης στο εμπόριο

Δελτίο Τύπου της ΕΣΕΕ για τη μείωση της απασχόλησης στο εμπόριο
Ημ/νία Δημοσίευσης: 22/03/2012
 
«Oι δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προκάλεσαν την επιδείνωση της ασυνέπειας στην ελληνική αγορά».
Οι εκτιμήσεις της Ε.Ε. επιβεβαιώνουν τις δυσμενείς συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ενώ οι πρόσφατες έρευνες της ΕΣΕΕ δείχνουν ξεκάθαρα την κατάρρευση των Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Τα μεγαλύτερα αγκάθια στη λειτουργία της επιχειρηματικότητας μετά από δυο χρόνια εξαγγελιών και ατελών μεταρρυθμίσεων εξακολουθούν να παραμένουν η γραφειοκρατία, η έλλειψη χρηματοδότησης αλλά και το δαιδαλώδες θεσμικό κανονιστικό και φορολογικό πλαίσιο, ενώ μεγάλες καθυστερήσεις καταγράφονται στις πληρωμές τόσο από το δημόσιο όσο και μεταξύ των επιχειρήσεων.
Η απάντηση στο μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και την ύφεση δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων που αποτελούν την πραγματική οικονομία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, όμως, με τα επιβαλλόμενα μέτρα υπερφορολόγησης που συνεπάγονται αποψίλωση και συρρίκνωση των εισοδημάτων και της καταναλωτικής ζήτησης φαντάζει εξαιρετικά αμφίβολη η προοπτική επενδυτικής δραστηριότητας και πρωτοβουλίας από τις Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις, όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται από την πολύ μικρή απορρόφηση των επενδυτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Η ΕΣΕΕ τεκμηριωμένα πιστεύει ότι η μόνη προοπτική εξόδου από την κρίση δεν μπορεί να είναι άλλη από την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας των Mικρών και Mεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες με εύκολο και άμεσο τρόπο θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της εσωτερικής αγοράς και στην ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης.
Η σημαντικότερη διαφορά που προκύπτει από τη σύγκριση των στοιχείων ανάμεσα στις ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με τις αντίστοιχες της ΕΕ είναι ότι οι ελληνικές χαίρουν μικρότερης εκτίμησης και στιγματίζονται από την Κυβέρνηση ως αποκλειστικά υπεύθυνες για τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, τις παθογένειες τη ελληνικής κοινωνίας, ακόμα και για τις συνέπειες της κρίσης χρέους. Κατά γενική ομολογία, οι Έλληνες Μικρομεσαίοι εκτός από αβοήθητοι νοιώθουμε και ανεπιθύμητοι στην ίδια μας τη χώρα.
Το ερώτημα πόσες και πόσο ακόμα μπορούν να αντέξουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν έχει απαντηθεί από την Τρόικα, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοίνωνε την στήριξη της Ε.Ε. στις 23.000.000 Μμε Επιχειρήσεις της Ευρώπης των 27 για τη διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας, χωρίς βέβαια να εξαιρεί την Ελλάδα.
Η δραματική επιδείνωση της οικονομικής ζωής των Ελλήνων υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον μια τριετία με εξαιρετικά επώδυνες συνέπειες, αφού τα μέτρα της Τρόικας θα συνεχίσουν να δημιουργούν μέχρι το 2015 βαθιά ύφεση, λουκέτα και ανεργία.
Η αγωνία όλων των Μικρομεσαίων σήμερα είναι πώς θα αποφύγουν το λουκέτο, αλλά και εάν ακόμα επιβιώσουν, είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουν τελικά να ανακάμψουν με τον εχθρικό τρόπο που αντιμετωπίζονται από τις φορολογικές εμπνεύσεις και την ανύπαρκτη στήριξη των τραπεζών.
Στην Ελλάδα της Τρόικας η ψήφιση και η εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης με τα μέτρα εξοντωτικής υπερφορολόγησης, ανεξέλεγκτης μείωσης των εισοδημάτων και κατάργησης των θεσμών, ουσιαστικά επιβεβαιώνει το ραντεβού των Ελλήνων Mικρομεσαίων με την απόλυτη φτώχεια και της χώρας μας με την οριστική πτώχευση.
Τέλος, το «κούρεμα» χρέους για τις Mικρομεσαίες επιχειρήσεις σημαίνει μία παρατεταμένη περίοδο διακοπής δανειοδότησής τους, οδηγώντας τις σε νέες περιπέτειες ρευστότητας, αφού οι ελληνικές τράπεζες προσπαθώντας να καλύψουν συνολικές ζημιές περίπου 52 δις δε θα μπορούν να στηρίξουν την πραγματική οικονομία. Αυτό που διαφαίνεται ότι θα συμβεί στην ελληνική αγορά μετά το «κούρεμα» της ζωής των Ελλήνων, είναι μία άγνωστης χρονικής διάρκειας περίοδος επιχειρηματικής απραξίας και παραγωγικής αδράνειας.
Συγκριτικά στοιχεία λειτουργίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
σε Ελλάδα και Ευρωζώνη
 • Η γενική εικόνα της Ελλάδας στο συγκεκριμένο τομέα δεν συμβάδιζε ποτέ με αυτήν των υπολοίπων χωρών και πάντα υπήρχαν έντονες διακυμάνσεις και αποκλίσεις σε βασικούς δείκτες.
 • Η απασχόληση στις ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 85% του εργατικού δυναμικού, δηλαδή πολύ παραπάνω από τον Μ.Ο. της Ε.Ε..
 • Ο αριθμός των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα με βάση το 100 ανέρχεται στο 93 έναντι 112 στην Ε.Ε., ενώ η προστιθέμενη αξία της Μικρομεσαίας Επιχείρησης στην Ελλάδα υποχωρεί συνεχώς όσο μειώνεται ο αριθμός των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
 • Η συμμετοχή των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας ανέρχεται στο 35.3% σε σχέση με το 21.8% των λοιπών χωρών της Ε.Ε.
 • Συγκρίνοντας το 2010 με το 2011 οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις είναι λιγότερες κατά 68.000 με απώλεια 135.000 θέσεων εργασίας, ενώ εκτιμάται ότι το 2012 άλλες 63.000 βρίσκονται στο κόκκινο και στα πρόθυρα να κατεβάσουν ρολά.
 • Το 2011 χάθηκαν 77.800 θέσεις εργασίας, μόνο στο εμπόριο, ενώ οι απολύσεις εμφανίζουν αύξηση κατά 55%.
 • Το ονομαστικό ωριαίο εργατικό κόστος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μειώθηκε συνολικά κατά 7,5 ποσοστιαίες μονάδες, με το μισθολογικό κόστος να μειώνεται κατά 6,0% και το μη μισθολογικό κόστος κατά 12.5%, σημειώνοντας έτσι την καλύτερη επίδοση καθώς ήταν η μοναδική χώρα που εμφάνισε αξιοσημείωτη πτώση του συγκεκριμένου δείκτη στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Οι μεγάλες επιχειρήσεις δημιουργούν μόλις το 14% των θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα, ενώ ο αντίστοιχος Μ.Ο. της Ε.Ε. είναι 33%.
 • Οι ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις απασχολούν κατά Μ.Ο. 2,9 άτομα, αριθμός αισθητά μικρότερος σε σχέση με τον Μ.Ο. της Ε.Ε., ο οποίος είναι 4,2 άτομα ανά επιχείρηση.
 • Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα, σε όρους πλήθους επιχειρήσεων, είναι σαφώς μικρότερες από τον Μ.Ο. της Ε.Ε. (34% έναντι 44%). Τα ίδια περίπου δεδομένα με τα παραπάνω ισχύουν, αναφορικά με την απασχόληση και την προστιθέμενη αξία, και στον τομέα των υπηρεσιών.
 • Από την άλλη πλευρά οι ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου είναι αναλογικά περισσότερες από τον Μ.Ο. της Ε.Ε (42% έναντι 31%).
 • Τα στοιχεία φορολόγησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα δείχνουν ότι αθροιστικά από άμεσους και έμμεσους τακτικούς ετήσιους φόρους, αλλά και από αναδρομικές και έκτακτες εισφορές προκύπτει μία επιβάρυνση που κυμαίνεται από 48% έως 53%, ενώ στην Ε.Ε. η φορολογία δεν ξεπερνά το 33%. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η χώρα μας είναι η μοναδική περίπτωση επιβολής 32 ειδικών, έκτακτων και αναδρομικών φόρων.
 • Ενώ ο ρυθμός δημιουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι σχεδόν παρεμφερής με αυτόν του Μ.Ο. της Ε.Ε. (14% σε Ελλάδα και 12% σε Ε.Ε.), το μερίδιο των επιχειρηματιών που εκμεταλλεύτηκαν τις κατάλληλες ευκαιρίες για να ανοίξουν μία επιχείρηση είναι σαφώς υποδεέστερο από εκείνο του Μ.Ο. των χωρών της Ε.Ε. (39% σε σχέση με το 55%). Αυτό το στοιχείο υπονοεί πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων επιχειρηματιών έχουν οδηγηθεί στο άνοιγμα της επιχείρησής τους λόγω ανάγκης και έλλειψης άλλων εναλλακτικών - προοπτικών.
 • Η προώθηση - διαφήμιση της επιχειρηματικότητας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι αισθητά μικρότερη στην Ελλάδα (34,5%) σε σχέση με τις λοιπές χώρες της Ε.Ε. (51,35%).
 • Παρόλο που το σύστημα έκδοσης αδειών και αδειοδοτήσεων στην Ελλάδα προσεγγίζει εκείνο του Μ.Ο. των χωρών της Ε.Ε., η επιβάρυνση από τα γραφειοκρατικά βάρη, η σχετική πολυπλοκότητα στο τμήμα της επικοινωνίας και η ανεπαρκής έως ανύπαρκτη πρόοδος στην απλοποίηση των κανόνων και των διαδικασιών τοποθετούν την Ελλάδα σε δυσμενή θέση σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Όσο για την διαφθορά, υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., χωρίς όμως αυτό να αποτελεί δικαιολογία για τη χώρα μας.
 • Οι ημέρες που απαιτούνται για να λειτουργήσει μια ελληνική επιχείρηση είναι 19 έναντι 14 στην Ε.Ε. και σε αυτό έχει βοηθήσει τον τελευταίο χρόνο η ενεργοποίηση του one stop shop στα επιμελητήρια.
 • Το κόστος που είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα εταιρικό σχήμα φτάνει το 21% (ως προς το κατά κεφαλήν εισόδημα) έναντι 5,5% στην Ε.Ε..
 • Η απαιτούμενη καταβολή ελάχιστου κεφαλαίου στην Ελλάδα είναι στο 22,3% (% ως προς το κατά κεφαλήν εισόδημα) έναντι 18,76% στον Μ.Ο. των χωρών της Ε.Ε.
 • Το απαιτούμενο κόστος μεταβίβασης περιουσίας (% ως προς την περιουσιακή αξία) είναι 12,7% στην Ελλάδα σε αντίθεση με την Ε.Ε. όπου κυμαίνεται στο 4,68%.
 • Για να κλείσει οριστικά μια επιχείρηση στην Ελλάδα χρειάζεται 2 χρόνια με κόστος περίπου 9% και είναι τα μόνα στοιχεία που ταυτίζονται με τον Μ.Ο. της Ε.Ε., με την προϋπόθεση ότι στην Ευρώπη ακολουθούν συγκεκριμένη πτωχευτική διαδικασία, ενώ στην Ελλάδα απλώς κατεβάζουν ρολά και συνεχίζουν να οφείλουν εισφορές με πρόστιμα και προσαυξήσεις επίχριστο.
 • Η διαθεσιμότητα των 8 βασικών κρατικών υπηρεσιών, οι οποίες παρέχουν βοήθεια στις ελληνικές επιχειρήσεις μέσω της χρήσης του διαδικτύου (ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των ελληνικών επιχειρήσεων), είναι αρκετά περιορισμένη στην πατρίδα μας σε σχέση με τις λοιπές χώρες της Ε.Ε. (62,5 έναντι 89,35).
 • Σε αυτόν το τομέα, η Ελλάδα καταγράφει τη χειρότερη επίδοση επί του συνόλου των χωρών της Ε.Ε., εξαιτίας κυρίως του υψηλού κόστους τόσο της έναρξης της λειτουργίας των επιχειρήσεων όσο και της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων αν και οι λοιποί δείκτες κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο με αυτό του Μ.Ο. των χωρών της Ε.Ε. .
 • Ο μέσος όρος πληρωμής των επιχειρήσεων από το δημόσιο για κρατικές προμήθειες είναι θεωρητικά 65 ημέρες έναντι 25 στην ΕΕ. Το σύνολο των οφειλών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις αγγίζει σήμερα τα 6 δις.
 • Αναφορικά με την οικονομική σχέση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με το κράτος, φαίνεται ότι το μερίδιο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στη συνολική αξία των κρατικών συμβολαίων είναι 31% στην Ελλάδα και 38% στην Ε.Ε., ενώ η ηλεκτρονική διαθεσιμότητα των προκηρύξεων κρατικών προμηθειών στην Ελλάδα προσεγγίζει μόλις το 43%, ενώ στην ΕΕ το 73%. Τέλος, προκύπτει πως η κρατική οικονομική βοήθεια προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι οριακά υψηλότερη (7,6%) από την Ε.Ε. (6,9%).
 • Το ποσοστό μη επιτυχών αιτήσεων από τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, για παροχή τραπεζικών δανείων ανέρχεται στο 58% στην Ελλάδα, ενώ αντίθετα στις άλλες χώρες της Ε.Ε. το ποσοστό αυτό υπολογίζεται στο 23%.
 • Ο Μ.Ο. εξόφλησης συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι περίπου 107 ημέρες έναντι 54 ημερών στην Ε.Ε..
 • Οι επενδύσεις υψηλού επιχειρηματικού ρίσκου είναι ιδιαίτερα περιορισμένες στην πατρίδα μας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, ενώ τα πιστωτικά ιδρύματα διακατέχονται από μία έντονη επιφύλαξη στη χορήγηση δανείων προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (58% έναντι 30% στην Ε.Ε.).
 • Το ποσοστό αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για την δημιουργία και ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων είναι στην Ελλάδα μόλις 12% έναντι 22% στην Ε.Ε..
 • Η Ελλάδα είναι η πρώτη από τις χώρες της Ε.Ε., η οποία παρουσιάζει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο των οδηγιών που ισχύουν στην Ε.Ε.. Η ενσωμάτωση των Κοινοτικών οδηγιών στην ελληνική νομοθεσία αργεί 5 φορές παραπάνω απ' ότι στο Μ.Ο. των χωρών της Ε.Ε., ενώ πολλές φορές αρκετές από αυτές τις κοινοτικές οδηγίες δεν ενσωματώνονται καθόλου στην εθνική νομοθεσία.
 • Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι αρκετά δεκτικές στην προώθηση νέων μεθόδων marketing και στην εφαρμογή νέων καινοτόμων πρακτικών (51,29% επί του συνόλου των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων έναντι 39,09% στην Ε.Ε.) καθώς επίσης και στη βελτίωση των εσόδων από τις πωλήσεις τους μέσω υιοθέτησης νέων μεθόδων 26,65% έναντι 13,26% ).
 • Παρ' όλα αυτά σημαντική υστέρηση παρατηρείται σε εκείνους τους δείκτες που καταγράφουν το επίπεδο των δεξιοτήτων - ικανοτήτων, καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις δε συμμετέχουν σε χρηματοδοτούμενες από την Ε.Ε. έρευνες (9,77% έναντι 20,95%, σε πλήθος 100.000 επιχειρήσεων), δε χρησιμοποιούν ευρέως το διαδίκτυο για την προώθηση των προϊόντων τους (8% έναντι 13%) και δεν πραγματοποιούν αγορές μέσω του διαδικτύου (10% των επιχειρήσεων έναντι 28% στην Ε.Ε.).
 • Μεγάλη απόκλιση παρουσιάζεται και στην ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση (21% έναντι 58,48% ως προς το σύνολό τους), ενώ και ο ρυθμός συμμετοχής των εργαζομένων σε εκπαιδευτικά προγράμματα απόκτησης νέων δεξιοτήτων είναι εμφανώς χαμηλότερος από αυτόν των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε. (4,7% σε σχέση με 12,62%).
 • Το μέσο κόστος που απαιτείται για εξαγωγή προϊόντων από τη χώρα μας διαμορφώνεται στα 1.153 δολάρια έναντι 1.043 στην Ε.Ε., ενώ ο απαιτούμενος χρόνος διεκπεραίωσης της διαδικασίας εκτιμάται σε 20 ημέρες έναντι 11,71 ημερών στην ΕΕ. με αριθμό συνοδευτικών εγγράφων 5 έναντι 4.
 • Για τις εισαγωγές των προϊόντων το κόστος είναι 1.265 δολάρια έναντι 1.097,64 στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές με απαιτούμενο χρόνο 25 ημερών έναντι 12,35 και με απαραίτητα έγγραφα 6 έναντι 5,35.
 • Και σε αυτόν το τομέα η Ελλάδα βρίσκεται πίσω σε σχέση με τον Μ.Ο. της Ε.Ε. και κρίνεται επιβεβλημένη η διεθνοποίηση της δραστηριότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και η ενίσχυση των διεθνών εταιρικών συνεργασιών.
Το μεγάλο πρόβλημα της πιστοληπτικής ικανότητας των
Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Η συμφωνία σύστασης του νέου Ταμείου Εγγυήσεων για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που συνυπόγραψε το υπουργείο Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αναμένεται να «ξεκλειδώσει» το πρώτο 1 δις ευρώ ρευστότητας από πόρους 1,44 δις που θα διατεθούν συνολικά τα επόμενα 2,5 χρόνια για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) θα συνδράμει την Ελλάδα αρχικά με 500 εκατομμύρια ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ, ως εγγύηση, προκειμένου να καταστεί δυνατή η δανειοδότηση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά τη μόχλευση 1:2 από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με το ποσό του ενός δις ευρώ, μέχρι το τέλος του 2013, μέσω τραπεζών που θα λειτουργούν και πάλι ως ενδιάμεσοι φορείς.
Το πρόβλημα της αγοράς εντοπίζεται στα κριτήρια επιλογής ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με κεφάλαιο κίνησης, σε συνάρτηση με την εξέλιξη της ασυνέπειάς τους και της καταγραφής σημαντικής επιβάρυνσης της πιστοληπτικής ικανότητάς τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας 2010-2011. Πραγματική στήριξη στο σύνολο των τομέων δραστηριότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μπορεί να αποτελέσει η εξέταση των οικονομικών τους στοιχείων και αποτελεσμάτων πριν το 2009, αφού από το 3,56% μέσο ποσοστό ασυνέπειας που εμφάνισαν οι ελληνικές επιχειρήσεις την περίοδο 2003-2009, το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε την περίοδο 2010-2011, στο 10%.
Στη πρόσφατη Μελέτη της ICAP επισημαίνεται πως η σημαντική αύξηση των ασυνεπών επιχειρήσεων κατά 181% αποτυπώνει την αύξηση του πιστωτικού κινδύνου στην επιχειρηματική αγορά ως συνέπεια της οικονομικής ύφεσης, της πτώσης της κατανάλωσης και κυρίως των δυσκολιών άντλησης χρηματοδότησης.
Η ανοδική τάση της ασυνέπειας επιβεβαιώνεται σε όλους τους τομείς, της Βιομηχανίας, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα, οι ασυνεπείς επιχειρήσεις της Βιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 166,09%, οι ασυνεπείς επιχειρήσεις του Εμπορίου κατά 226,95% και οι ασυνεπείς επιχειρήσεις των Υπηρεσιών κατά 143,31%, όπου και καταγράφεται συγκριτικά η μεγαλύτερη επιδείνωση της πιστοληπτικής τους ικανότητας (ποσοστό 68,16% έναντι 8,88% που εμφανίζουν βελτίωση), ακολουθούμενες από το εμπόριο (ποσοστό 58,07% έναντι 12,73%) και τη βιομηχανία. (ποσοστό 53,59% έναντι 13,5%).
Συγκεκριμένα, 6 στις 10 επιχειρήσεις, επιδείνωσαν την πιστοληπτική ικανότητά τους, ενώ αντίστοιχα μόνο 2 στις 10 επιχειρήσεις βελτίωσαν την πιστοληπτική ικανότητά τους, έστω και κατά μια βαθμίδα. Ειδικότερα, το ποσοστό των εμπορικών επιχειρήσεων που επιδείνωσαν την πιστοληπτική τους ικανότητα υπολογίζεται στο 58% έναντι του 13% των εταιρειών που τη βελτίωσαν, με την αναλογία υποβαθμίσεων προς αναβαθμίσεις να υπολογίζεται στο 5:1.
Παρατηρείται, επίσης, ότι στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις, στις οποίες επιδεινώθηκε η πιστοληπτική τους ικανότητα, οι 8 εμφάνισαν μείωση του περιθωρίου καθαρού κέρδους τους, κατά τουλάχιστον 5%, οι 9 μείωση της αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων τους και οι 4 μείωση της κάλυψης των χρηματοοικονομικών εξόδων. Τέλος, ο μέσος όρος προθεσμίας είσπραξης απαιτήσεων αυξήθηκε κατά 23 ημέρες και ο μέσος όρος προθεσμίας εξόφλησης προμηθευτών κατά επιπλέον 13 ημέρες.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά:
«Μετά από όλες τις αρνητικές διαπιστώσεις και συγκρίσεις λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με τις αντίστοιχες στην Ε.Ε., διερωτάται κανείς κατά πόσο τελικά, οι περίφημες ατελείς μεταρρυθμίσεις των δύο τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με τα υφεσιακά μέτρα, αντί να βελτιώσουν, επιδείνωσαν το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας.
Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που απέμειναν στην ελληνική αγορά, εξακολουθούν να λειτουργούν σε ένα δυσμενές και ασυνεπές περιβάλλον. Η ελληνική επιχειρηματικότητα χρειάζεται άμεσα, καλύτερη χρηματοπιστωτική αντιμετώπιση από τις τράπεζες και ταχύτερη πρόσβαση στους ευρωπαϊκούς πόρους.
Η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων για απευθείας επιχορήγηση και προκαταβολή κεφαλαίου κίνησης μέσω εγγυήσεων στις επιχειρήσεις είναι απολύτως απαραίτητη πριν η έκρηξη της ασυνέπειας οδηγήσει τους Μικρομεσαίους σε αναγκαστική παύση πληρωμών και το σύνολο της αγοράς σε πλήρη κατάρρευση».

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Harpy ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΡΑΝΤΑΡ


To Harpy των δυτικών...

22-03-2012 21:26:08
ImageΗ MBDA ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή του αντίστοιχου Harpy, με το όνομα Fire Shadow, για τον Βρετανικό Στρατό.
Το Fire Shadow είναι σύστημα με δυνατότητα παραμονής στον αέρα, κατ’ αντιστοιχία με το Harpy των Ισραηλινών. Το βάρος του φτάνει τα 200 κιλά, η ακτίνα δράσης του τα 100 χιλιόμετρα και το μέγιστο ύψος πτήσης τα 15.000 πόδια. Η μέγιστη διάρκεια παραμονής του στον αέρα ανέρχεται στις έξι ώρες. Σημαντικό στοιχείο είναι η δυνατότητα χρήσης του σε συνδυασμό με αεροχήματα και επιθετικά ελικόπτερα, τα οποία παρέχουν δεδομένα στοχοποίησης.
Το σύστημα μπορεί να εκτοξευθεί είτε από ξηράς ή από ναυτικές πλατφόρμες. Η εταιρεία έχει ήδη παραδώσει κάποιες μονάδες του συστήματος στον Βρετανικό Στρατό για τις δοκιμές αποδοχής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
------------------------------------
Dedicated for the Suppression of Air Defense (SEAD) mission, Harpy is an operational loitering attack weapon. The current version of Harpy is deployed as a fire and forget weapon. It patrols the assigned area, and will attack any hostile radar activated in its vicinity. When used in appropriate numbers, Harpy can be launched into a target area to support continuous operations, or time limited strike packages. Unlike anti-radar missiles such as HARM, whose speed, range and direction of approach are predictable, the killer drone deployment is more flexible and unpredictable, and therefore, conventional countermeasures techniques are not useful against it. In fact, Harpy is holding enemy radars at risk throughout its mission. Harpy system is designed to operate multiple munitions simultaneously over a specific area, to effectively cover the target. Each drone is deployed autonomously, without interference and overlapping the other drones. The Harpy mission is planned and programmed in the battery ground control center, as an independent mission, or planned in accordance with other manned or unmanned systems. Prior to launch, individual weapons are programmed and tested, to verify their operational readiness. After the rocket-assisted launch, the drone flies autonomously enroute to its patrol area, predefined by a set of navigational waypoints. Due to its low speed and economical fuel consumption, the drone can sustain a mission of several hours over the target area. Its radar seeker head constantly search for hostile radars, both along and across the flight track. Once suspicious radar is acquired, Harpy compares the signal to the library of hostile emitters, and prioritizes the threat. If the target is verified, the drone enters an attack mode, as it transitions into a near vertical dive, homing on the signal. The drone is set to detonate its warhead just above the target, to generate the highest damage to the antennae, and surrounding facilities. If the radar is turned off before Harpy strikes, the drone can abort the attack and continue loitering. If no radar was spotted during the mission, the drone is programmed to self destruct over a designated area. Follow-on systems which are already proposed to foreign clients, are calling for a combination of seeker and killer drones that will enable visual identification and attack of targets even after they turn off their emitters.
The drone weighs 135 kg, and is 2.1 meter long with a 2.7 meter span. It is sealed in its sealed launcher/container, to endure harsh battlefield conditions. It can be fueled or defueled in the launcher, therefore retaining its readiness at all time. The system uses periodical built-in test to maintain full readiness. In order to verify the drone’s operational capability, its seeker head is being tested by a special radar simulator just before launch, to ensure that all systems are working. 
The radar killer drone is launched from a canister which is also used as a launcher. Current Harpy modules are installed on trucks, and can be carried by C-130 transport aircraft. Each truck carries 18 weapon launchers. Each battery of Harpy is composed of three trucks, capable of deploying up to 54 drones for simultaneous, coordinated attack. The battery also has a ground control station and logistical support element. The system can also be deployed from the decks of assault landing ships, in support of marine or amphibious operations.
Harpy is currently operational with the Turkish, Korean, Chinese and Indian Armies, in addition to the Israel Air Force. In December 2004 China was reported to be interested in an upgrade of its systems to a more advanced version. Part of this work, conducted at IAI in 2005 caused severe friction between Jerusalem and Washington, as the Pentagon blamed Israel of assisting China in modernizing its weapon in breach of its agreements with the USA. In October 2005 a derivative of Harpy presented by MBDA in cooperation with IAI/MBT Division was selected as one of the finalists for the UK Loitering Munition Capability Demonstration (LMCD) program.

Η οργάνωση Τζουντ-αλ-Χιλάφα ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονίες στην Τουλούζη

Η οργάνωση Τζουντ-αλ-Χιλάφα ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονίες στην Τουλούζη
22-03-2012 21:24:04


Η οργάνωση Τζουντ-αλ-Χιλάφα ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονίες στην Τουλούζη και κάλεσε τη Γαλλία να αναθεωρήσει την πολιτική της απέναντι στους μουσουλμάνους, την οποία χαρακτηρίζει «εχθρική». Η οργάνωση αυτή συνδέεται με την Αλ Καιντα και στο παρελθόν έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις στο Αφγανιστάν και το Καζακστάν.
Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα Shamikh για τις επιθέσεις του Μοχάμεντ Μέραχ, «Αυτή η ευλογημένη επιχείρηση κλόνισε τα σιωνιστικά-σταυροφορικά στηρίγματα σε όλο τον κόσμο (...) και εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη». 
H οργάνωση καλεί τη γαλλική κυβέρνηση «να ξανασκεφθεί την πολιτική της απέναντι στους μουσουλμάνους και να εγκαταλείψει τις εχθρικές τάσεις της απέναντι στο Ισλάμ».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σοκαριστικός ο υγειονομικός χάρτης της Ελλάδας του Μνημονίου: Βία, ναρκωτικά & ψυχικά νοσήματα!

Σοκαριστικός ο υγειονομικός χάρτης της Ελλάδας του Μνημονίου: Βία, ναρκωτικά & ψυχικά νοσήματα!
23-03-2012 09:19:29Αύξηση των ψυχικών διαταραχών, κλιμάκωση της σχολικής βίας, επιδείνωση της χρήσης τοξικών ουσιών και επανεμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων, είναι μερικές μόνο από τις θλιβερές  διαπιστώσεις των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στον πρώτο Υγειονομικό Χάρτη που συντάχθηκε στη χώρα μας, όπως διαβάζουμε στο www.ygeianews.gr/

Οι ραγδαίες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές που συντελούνται έχουν άμεση επίπτωση στην υγεία των Ελλήνων, τονίζουν οι συντάκτες του Υγειονομικού Χάρτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι έφηβοι και τα παιδιά, στα οποία όσο βελτιώνονται οι δείκτες σωματικής υγείας τόσο μεγαλώνουν και επιδεινώνονται τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ένα στα δέκα Ελληνόπουλα υφίσταται συστηματικά κάποια μορφή αποκλεισμού μέσα στο σχολείο του, είτε με την άσκηση ψυχολογικής (λεκτικός εκφοβισμός), είτε με την άσκηση σωματικής βίας (ξυλοδαρμός)!   
Αντίστοιχα, οι διαρκώς αυξανόμενες μετακινήσεις πληθυσμών που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια φέρνουν στην επιφάνεια λοιμώδη νοσήματα που έτειναν να ξεχαστούν, ενώ και «επιδημίες» όπως το AIDS, με πορεία 30 ετών και πλέον, αποκτούν νέες τάσεις: το 2011 τα νέα κρούσματα HIV λοίμωξης που καταγράφηκαν στη χώρα μας έφτασαν τα 954, αριθμός αυξημένος κατά 57% σε σχέση με το 2010!
Το σημαντικότερο, όμως, στοιχείο που αναδεικνύεται από την αύξηση αυτή είναι η πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά «επιδημία» στους χρήστες ενδοφλέβιων ψυχοδραστικών ουσιών. Συγκεκριμένα, κατά την περσινή χρονιά δηλώθηκαν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) 241 HIV μολύνσεις, αριθμός που μεταφράζεται σε ποσοστιαία αύξηση 1500%!!!
Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στον  Υγειονομικό Χάρτη που εκπόνησαν από κοινού το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.)
Η συλλογή των στοιχείων γίνεται διαδικτυακά, με τη βοήθεια καταγραφικών εντύπων/ερωτηματολογίων. Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο Τομέα, έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο 455 ατόμων από τα Νοσοκομεία και 245 από τα Κέντρα Υγείας για τη συλλογή δεδομένων και πληροφοριών που σχετίζονται με το Χάρτη.
Το έργο της συλλογής στοιχείων από τα 134 Νοσοκομεία (συμπεριλαμβανομένων και των Στρατιωτικών) και τα 206 Κέντρα Υγείας της χώρας ξεκίνησε το Μάρτιο του 2011 και υποστηριζόταν καθ’ όλη τη διάρκειά του από το Γραφείο Υποστήριξης του Υγειονομικού Χάρτη. Στη συνέχεια, η ομάδα επεξεργασίας των πρωτογενών δεδομένων, ανέλαβε το έργο της τυποποίησης και ομογενοποίησης των εγγραφών της βάσης δεδομένων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το ΠΑΣΟΚ συντάσσει την πολιτική αυτοχειρία του

Το ΠΑΣΟΚ συντάσσει την πολιτική αυτοχειρία του
23-03-2012 09:03:24

Προς πολιτική αυτοκτονία οδεύει το ΠΑΣΟΚ με ιδανικό αυτόχειρα τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής που διερευνούν την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και «μαγειρεύουν» τα στοιχεία προκειμένου να βγάλουν «λάδι» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Με τον τρόπο αυτό γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό ότι ακόμα μια απόπειρα κοινοβουλευτικού ελέγχου σκοντάφτει στις καλένδες των μικροπολιτικών συμφερόντων ενώ παράλληλα «δικαιώνει» την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην συμμετέχουν βουλευτές της ΝΔ στην εξεταστική καθώς θεωρούσε ότι το έργο της είναι να ικανοποιήσει «προαλειμμένες αποφάσεις για την αθώωση του κ. Παπακωνσταντίνου».
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (υπό την καθοδήγηση του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου και προέδρου της επιτροπής Χρήστου Πρωτόπαπα) που μετέχουν στην επιτροπή προσανατολίζονται σε σύνταξη πορίσματος το οποίο θα περιγράφει μόνο τις πολιτικές ευθύνες που ανήκουν στην ΝΔ. Κυρίως, θα αποδίδουν λανθασμένους χειρισμούς στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου ενώ θα ζητούν και την ποινική δίωξη του τότε προϊσταμένου της στατιστικής υπηρεσίας Μανώλη Κοντοπυράκη για απόκρυψη στοιχείων.
Επιπροσθέτως, θα απαλλάσσουν από κάθε ευθύνη τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σκόπιμη ή τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος.
Προκειμένου δε να μετριάσουν την αναμενόμενη οργή του κόσμου που θα διαπιστώσει ότι ακόμα μια «προσπάθεια» για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα καταλήγει σε μεγαλοπρεπές φιάσκο αλλά και να δείξουν ότι «προβληματίστηκαν» από τις καταθέσεις των κ.κ. Γιώργου Προβόπουλου και Πέτρου Χριστοδούλου οι οποίοι επέκριναν τόσο τους χειρισμούς του κ. Παπαθανασίου όσο και αυτούς του κ. Παπακωνσταντίνου, προσανατολίζονται να εντάξουν στο πόρισμα ξεχωριστό κεφάλαιο το οποίο θα περιγράφει γενικόλογα ότι «ενδεχομένως θα έπρεπε να ληφθούν περισσότερα μέτρα τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr