Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

1 Νοεμβρίου 2011

Πολιτικό sell-off στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Πολιτικό sell-off στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Πηγή:www.capital.gr

Του Δημήτρη Ζάντζα

Σε κατακόρυφη πτώση υποχρέωσαν την Τρίτη μετοχές και δείκτες του Χρηματιστηρίου της Αθήνας οι «ακροβασίες» της κυβέρνησης σχετικά με το δημοψήφισμα και η πολιτική «θύελλα» που πυροδότησαν.

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί έως και 7,80%, ο τραπεζικός δείκτης «βυθιζόταν» έως και 14,48%, τη στιγμή που σε βαρύτατες απώλειες υποχρεώνονταν και οι ευρωπαϊκές αγορές με επίκεντρο τα τεκταινόμενα στην Αθήνα.

Για «πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα» και για «εξελίξεις θα φορτίσουν αρνητικά την πορεία του Γενικού Δείκτη» έκανε σήμερα λόγο στο πρωινό της report η Beta Securities.

Η χρηματιστηριακή έκανε επίσης λόγο για «κλίμα ρευστότητας που συνεπάγεται η πολύμηνη αναμονή εφόσον η Ελλάδα πάει την δανειακή σύμβαση της 27ης Οκτωβρίου σε δημοψήφισμα» σημειώνοντας ότι «σε αυτό το κλίμα συνιστούμε διαχειριστική πειθαρχία σε ό,τι αφορά μοχλευμένες θέσεις, υπομονή και ψυχραιμία σε ό,τι αφορά την αναζήτηση επιπέδων εισόδου στην αγορά, καθώς η μεταβλητή του χρόνου είναι ένα νέο ζητούμενο για την Ελληνική αγορά».

«Η απόφαση του Πρωθυπουργού της χώρας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για δημοψήφισμα ήρθε σαν έκπληξη βάζοντας έτσι τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου σε ρίσκο» σχολίασε από την πλευρά της η Marfin Analysis.

«Μπαίνουμε σε περίοδο υψηλής αβεβαιότητας και πολιτικών ζυμώσεων. Δημοψήφισμα ή εθνικές εκλογές φαίνεται να είναι τα πιο πιθανά σενάρια» προσέθεσε η χρηματιστηριακή, εκτιμώντας ότι «μέχρι το τέλος της εβδομάδος και υπό την πίεση της ΕΕ τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν».

Στο ταμπλό, ο ΓΔ έκλεισε στις 752,65 μονάδες με πτώση 6,92%, ενώ διακινήθηκε συνολικός όγκος 46,6 εκατ. τεμαχίων αξίας 75,72 εκατ. ευρώ.

Για τον δείκτη των τραπεζών, οι συναλλαγές έκλεισαν με πτώση 11,30% στις 280,47 μονάδες.

Συνολικά 119 μετοχές έκλεισαν τη διαπραγμάτευση με απώλειες, 29 ολοκλήρωσαν σε θετικό έδαφος και 128 παρέμειναν αμετάβλητες.

Αναλυτικά στον FTSE20, οι μετοχές των Τ.Τ. και ΕΤΕ δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, υποχωρώντας 16,11% και 14,53% στα 0,302 και 1,47 ευρώ. Οι τίτλοι των Eurobank, ΟΠΑΠ και Αlpha Bank ακολούθησαν με πτώση 11,76%, 11,19% και 11,11% αντίστοιχα, ενώ περί του 10% υποχώρησαν οι Μυτιληναίος και MIG.

Για τις μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ και Motor Oil οι απώλειες ξεπέρασαν το 9%, σε ποσοστό περί του 8,8% υποχώρησαν οι Marfin Popular Bank και ΚΑΕ, ενώ για την Τρ. Κύπρου η συνεδρίαση έκλεισε με πτώση 7,80% στα 0,922 ευρώ.

Σε απώλειες 5,24% και 5,09% υποχρεώθηκαν οι Τρ. Πειραιώς και Jumbo, η Βιοχάλκο υποχώρησε 4,59% στα 3,12 ευρώ, ενώ με μικρότερες απώλειες ακολούθησαν οι ΕΛΠΕ (-3,46%), Τιτάν (-3,06%), Coca-Cola 3E (-2,74%) και Ελλάκτωρ (-2,21%).



Πηγή:www.capital.gr

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ κ. ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ !!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ κ. ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ !!!
ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΜΑΣ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗ , ΚΑΙ ΛΕΓΟΜΕ... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΙΛΕΝΑ... ΣΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΕΠΑΙΝΟΝ !! ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ !!!

Ανεξάρτητη βουλευτής η Μιλένα Αποστολάκη 

Την ανεξαρτητοποίηση της, ανακοίνωσε πριν λίγο με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, εκφράζοντας τη διαφωνία της με το εξαγγελθέν δημοψήφισμα και τονίζοντας πως πρόκειται για μια «βαθιά διχαστική διαδικασία».
«Παραμένοντας συνεπής με τις αποψεις μου εκφράζω την κατηγορηματική διαφωνία μου με αυτήν την επιλογή της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στη δισέλιδη επιστολή της, η κ. Αποστολάκη εξηγεί ότι αποφάσισε να διατηρήσει τη βουλευτική της έδρα, σημειώνοντας ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες» και πως «οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από τους βουλευτές που εξέλεξαν».
Με την ανεξαρτητοποίηση της κ. Αποστολάκη η δύναμη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μειώνεται στους 152 βουλευτές
---------
Επιστολή Μιλένας Αποστολάκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων   1/11/2011 Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2011

Προς:
τον Πρόεδρο της Βουλής των
Ελλήνων
κ. Φίλιππο Πετσάλνικο


Κύριε Πρόεδρε,

Η κρίση στο εσωτερικό της χώρας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και απειλεί τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.
Σήμερα μετά την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης τον Μάιο του 2010 και παρά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2011-2015, εσχάτως του εφαρμοστικού του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία καθώς και σειράς άλλων νόμων με τους οποίους οριζόντιες περικοπές οδήγησαν σε πρωτόγνωρη συρρίκνωση το εισόδημα εκατομμυρίων συμπολιτών μας, η διαδικασία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας είναι ανεπιτυχής. Οι στόχοι του προγράμματος δεν επιτυγχάνονται. Η νομοθετική υπερπαραγωγή αδυνατεί να μετουσιωθεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και η στόχευση των κυβερνητικών πολιτικών εξαντλείται στα συνήθη «υποζύγια» αδυνατώντας να θωρακίσει τα μέτρα που λαμβάνονται με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Την ίδια στιγμή απουσιάζει μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη πολιτική ανάπτυξης που θα απελευθερώσει δυνάμεις και θα μας σώσει από το τέρας της ύφεσης.
Η μέχρι σήμερα επιδίωξη της αναγκαίας για την αντιμετώπιση της κρίσης συναίνεσης δεν επετεύχθη και υπό τις παρούσες συνθήκες η ρητορική επίκλησή της αποτελεί κενό γράμμα.
Εκτός όμως από τις πολιτικές συμμαχίες που δεν μπορέσαμε να συνάψουμε αποτύχαμε να συνάψουμε και ένα minimum συμμαχιών με εκείνες τις κοινωνικές δυνάμεις που κατανοώντας την κρισιμότητα των γεγονότων και την αναγκαιότητα για μεταρρυθμίσεις και ανατροπές θα συμπορεύονταν μαζί μας και αυτή τους η συμπόρευση θα αποτελούσε την αναγκαία και ικανή συνθήκη για την επιτυχία του πολιτικού μας εγχειρήματος.
Είναι κοινός τόπος ότι έχει βαθμιαία επέλθει απονομιμοποίηση της σημερινής πολιτικής τάξης.
Η τιτάνια προσπάθεια που απαιτείται για την έξοδο από την κρίση έχει ανάγκη από εθνική απήχηση και κοινωνική στήριξη.
Αντ’ αυτών όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός αποφασίστηκε η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις αρχές του επόμενου έτους με αντικείμενο τη νέα δανειακή σύμβαση όπως αυτή θα διατυπωθεί με βάση τη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου.
Όπως είχα την ευκαιρία να πω κατά τη συζήτηση του σχετικού σχεδίου νόμου στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής το δημοψήφισμα αποτελεί μια βαθειά διχαστική διαδικασία. Συμπυκνώνεται σε μονοσήμαντα ερωτήματα τα οποία απαντώνται με ένα ναι ή ένα όχι διαιρώντας το λαό. Στην ίδια συνεδρίαση είπα ότι είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες.
Παραμένοντας συνεπής με τις απόψεις μου αυτές θέλω να εκφράσω την κατηγορηματική διαφωνία μου με αυτήν την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.
Ψήφισα σειρά νομοσχεδίων γνωρίζοντας ότι δεν εκφράζω τη βούληση των πολιτών που με εξέλεξαν αξιολογώντας ως πρώτιστο καθήκον μου την αποφυγή της χρεοκοπίας και της επακόλουθης στάσης πληρωμών.
Τούτη τη στιγμή εκπροσωπώντας ως βουλευτής σύμφωνα με το Σύνταγμα το Έθνος έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή απειλεί τη βιωσιμότητα της χώρας
Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από βουλευτές που εξέλεξαν.
Για το λόγο αυτό δεν παραιτούμαι από την εντολή που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου αλλά ανεξαρτητοποιούμαι αποχωρώντας από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Με τιμή,
Μιλένα Αποστολάκη

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ-ΟΧΙ !!!

 ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ  ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
           
                Α  Π  Α  Τ  Η       Κ  Α  Ι       Υ  Π  Ο  Κ  Ρ  Ι  Σ  Ι  Α


 Ο επιθανάτιος ρόγχος της Κυβέρνησης  σε συνδυασμό με την απροσμέτρητη μεγαλομανία και ανικανότητα των ηγετών της μας οδηγεί εδώ και δυόμιση χρόνια προς το απόλυτο χάος.
Παίζουν με τις αντοχές του λαού μας και χρησιμοποιούν τους θεσμούς αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Το νέο εύρημα του Δημοψηφίσματος είναι εντελώς υποκριτικό, αφού η Κυβέρνηση έχει πάρει ως τώρα άπειρες σοβαρότατες αποφάσεις και έχει υπογράψει συμφωνίες με τις οποίες έχει δεσμεύσει ασφυκτικά τον ελληνικό λαό και έχει υποθηκεύσει το μέλλον του, χωρίς ποτέ να τον ρωτήσει για τίποτα. Μας ρώτησε όταν μας οδήγησε στο ΔΝΤ; Ή όταν υπέγραφε την πρώτη δανειοληπτική σύμβαση; Τώρα που μας έδεσε χειροπόδαρα, τώρα θυμήθηκε το Δημοψήφισμα;

Όμως είναι γνωστό, ότι το Δημοψήφισμα είναι τρόπος δημοκρατικής έκφρασης της θέλησης του Λαού, όταν αυτός είναι ελεύθερος να αποφασίσει και όχι όταν τον έχουν φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων και κάτω από συνθήκες εκβιασμού. Τώρα που ο ελληνικός λαός είναι κυριολεκτικά παγιδευμένος εξ αιτίας της Κυβέρνησης και με τις δικές της υπογραφές, έρχονται να θέσουν υποκριτικά το ερώτημα αν συναινούμε στην τελευταία μόνο συμφωνία που υπέγραψαν τις μέρες αυτές, προσπαθώντας πονηρά να νομιμοποιήσουν αναδρομικά ό,τι αντισυνταγματικό έχουν κάνει ως τώρα και εκβιάζοντάς μας ότι αν δεν συναινέσουμε, θα χάσουμε ό,τι έχουμε, ακόμα και μισθούς και συντάξεις.

ΟΧΙ λοιπόν στο δημοψήφισμα.  Όσο για μας, έντονη προσπάθεια για τη δημιουργία του Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου Σωτηρίας.
   

ΟΧΙ στον Εκβιαστή, ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα!



ΟΧΙ στον Εκβιαστή, ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα!



Ο Εκβιασμός σταμάτησε να γίνεται πλέον στην Βουλή και άρχισε να γίνεται στον Ελληνικό Λαό!
Τι εννοούμε; Μέχρι σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου εκβίαζε την Βουλή με το γνωστό «Βουλευτές είτε ψηφίζετε ΝΑΙ είτε χρεοκοπούμε». Από σήμερα αλλάζει το τροπάρι «Ελληνικέ Λαέ είτε ψηφίζετε ΝΑΙ, είτε χρεοκοπούμε».
Απλά είναι τα πράγματα. Ο άνθρωπος είναι κοινός εκβιαστής!
Γνωρίζει ότι η περιβόητη συμφωνία, που λέει ότι πέτυχε στις 27η Οκτωβρίου, είναι ένα γράμμα κενό. Δεν υπάρχει συμφωνία γιατί δεν υπάρχει το τεχνικό κείμενο που να ορίζει πως, που και σε ποια ομόλογα θα γίνει το κούρεμα κλπ. Και αυτό το κενό συμφωνίας το βάζει σε δημοψήφισμα.
Απλά είναι τα πράγματα. Δεν υπάρχει συμφωνία, η χώρα βαδίζει σε χρεοκοπία και ο Γιώργος Παπανδρέου εκβιάζει για να χρεώσει στον Ελληνικό Λαό την αποτυχία του.
Θα...
μας τρελάνουν με ψεύτικα διλήμματα, με ψεύτικους εκβιασμούς. Σήμερα διακυβεύεται η ανεξαρτησία της Πατρίδας και αυτοί κατεβαίνουν σε δημοψήφισμα για να εκβιάσουν!
Εμείς αταλάντευτα λέγαμε ΟΧΙ στο μνημόνιο και τώρα λέμε ΟΧΙ στον Εκβιαστή,

ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα.
-----------------

Το δημοψήφισμα του ΓΑΠ: Αυτοματισμός της κατάρρευσης ή εκτέλεση «εντολής»;


Το δημοψήφισμα του ΓΑΠ: Αυτοματισμός της κατάρρευσης ή εκτέλεση «εντολής»;

Η καταρρέουσα κυβέρνηση αιφνιδίασε τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό με το Δημοψήφισμα που εξήγγειλε, για τη νέα δανειακή σύμβαση, ο πρωθυπουργός- ανδρείκελο…

Ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος ψελλίζει αμήχανα…

Όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις γνωρίζουν άριστα ότι ένα τέτοιο Δημοψήφισμα δεν θα σπείρει απλώς άγριες πολιτικές θύελλες, αλλά θα σημάνει και την τελειωτική και παταγώδη ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ του καθεστώτος.

Είναι σίγουρο, και αυτό το γνωρίζουν ΟΛΟΙ, ότι ο ελληνικός λαός, θα πει ΟΧΙ στην κατοχική δανειακή Σύμβαση, όποιο δόλιο τέχνασμα και αν εφευρεθεί…

Ένα τέτοιο ΟΧΙ πετάει την Ελλάδα έξω από την ΕΕ, εκβιάζει και εξαναγκάζει τα καθεστωτικά κόμματα να «αγωνιστούν» για το ΝΑΙ στη δανειακή Σύμβαση, δηλαδή τα «ξεβρακώνει» κυριολεκτικά και προκαλεί ανεξέλεγκτο χάος: Οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό…

Γιατί, λοιπόν, ο ΓΑΠ πέταξε αυτή τη «βόμβα» που επιταχύνει, εντείνει και πυροδοτεί εκρηκτικά τους ρυθμούς κατάρρευσης του καθεστώτος;

Αναμφίβολα ΟΧΙ μόνο η κυβέρνηση των ανδρεικέλων βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο και καταρρέει, σαν σκουληκιασμένο σύκο, αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΟ το καθεστώς με το κομματικό του τοπίο.

Από την άλλη, η λαϊκή ΟΡΓΗ παίρνει εκρηκτικές και ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ροπές και μορφές.

Σε τέτοιες καταστάσεις καταρρέουσας πτώσης οι καθεστωτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα οι κυβερνητικές οδηγούνται σε ανακλαστικές κινήσεις όμοιες με εκείνες του παγιδευμένου και ανήμπορου ζώου.

Όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, έχουν αυτόν τον χαρακτήρα του πανικού, της αυθάδειας και της ηλιθιότητας που γεννάει ο πανικός.

Αποτελεί, συνεπώς, το Δημοψήφισμα του ΓΑΠ, ένα τέτοιο αυτοματισμό του αδιεξόδου και πανικού;

Πιστεύουμε ΟΧΙ.

α). Ο ΓΑΠ είναι πιόνι και εκτελεστής «εντολών». Σήμερα άλλωστε σε κανέναν πολιτικό δεν υπάρχει στοιχειώδης αυτοτέλεια και ανεξαρτησία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον ΓΑΠ.

Σήμερα κυβερνούν απευθείας οι «νταβάδες», ιδιαίτερα εκείνοι των διεθνών μαφιών του χρήματος. Οι κυβερνήσεις, τα κόμματα και οι καθεστωτικοί πολιτικοί είναι οι «μαϊντανοί» τους, τα διακοσμητικά τους ντεκόρ…

β). Αυτοί, λοιπόν, οι «νταβάδες» και τα επιτελεία τους δεν θα έβαζαν μια τέτοια «βόμβα» (Δημοψήφισμα) επιτάχυνσης της κατάρρευσης του καθεστώτος. Δεν έχουν εξαντλήσει όλα τα «χαρτιά» τους, όπως αυτό των εκλογών (και άλλα) που ζητούν ΟΛΑ, πλέον, τα υπόλοιπα κόμματα.

Βεβαίως, σε τέτοιες στιγμές οξύτατης κρίσης κατάρρευσης, οι «νταβάδες» τρώγονται σαν τα σκυλιά και θα ήταν δυνατόν, μέσα από αυτόν το λυσσαλέο πόλεμο, να οδηγηθούν κάποιοι σε πράξεις τυχοδιωκτισμού, όπως το Δημοψήφισμα του ΓΑΠ.

Αυτή η εκδοχή φαίνεται όμως ότι δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά ελληνικά πράγματα διότι το ΣΥΝΟΛΟ των ελληνικών κομμάτων και καθεστωτικών επιτελείων είναι αντίθετο με την αυτοκτονική πρωτοβουλία του Δημοψηφίσματος.

γ). Ο λυσσαλέος, ωστόσο, πόλεμος υπάρχει, διαρκώς εντεινόμενος, σε διεθνές επίπεδο και μάλιστα μεταξύ αμερικανικής αυτοκρατορίας και ΕΕ.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται προ των πυλών της κατάρρευσής τους και επιχειρούν, με νύχια και με δόντια, να ξεπεράσουν αυτήν τη δραματική τους κατάσταση σε βάρος όλου του άλλου κόσμου και ιδιαίτερα σε βάρος του πιο αδύνατου και προβληματικού ιμπεριαλιστικού πόλου: Της ΕΕ.

Η ΕΕ με τη σειρά της πτωχεύει τα αδύνατα καπιταλιστικά κλαδιά της για τη διάσωση των ισχυρών: Της Γερμανίας, κατά πρώτο λόγο.

Η Ελλάδα, ως πρώτο θύμα αυτής της κατάστασης, έχει οδηγηθεί (με τα κυβερνητικά της ανδρείκελα, αλλά και τη νομιμοποίηση που παρείχε το σύνολο των καθεστωτικών κομμάτων) σε χρεοκοπία και σε εν δυνάμει αποικία των Γερμανών.

Παράλληλα η Ελλάδα αποτελεί και τον πιο αδύνατο κρίκο της ΕΕ, έναν κρίκο που με το σπάσιμό του θα επιταχύνει τους ρυθμούς κατάρρευσης της ευρωζώνης και του Ευρώ.

Η κατάρρευση της ευρωζώνης και του Ευρώ είναι αναπόφευκτη. Αυτό ακριβώς το γεγονός επιδιώκει να εκμεταλλευτεί, προς όφελός του, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός.

ΣΥΝΕΠΩΣ η ανώμαλη και παταγώδης κατάρρευση του ελληνικού καθεστώτος συμφέρει τους Αμερικανούς διπλά:

α). Προκαλεί θύελλες μέσα στην ΕΕ που μπορεί να τις αξιοποιήσουν κερδοσκοπικά…

β). Ισχυροποιεί τις επεμβάσεις τους στην Ελλάδα μετατρέποντάς την σε δική τους αποικία…

Συνθέτοντας όλο το παζλ καταλήγουμε: Ο ΓΑΠ, ως ηλίθιος, αλλά και πειθήνιος υπάλληλος των Αμερικανών προωθεί το Δημοψήφισμα, ενεργώντας κατ’ εντολήν των αφεντικών του…

Δεν φεύγει με τίποτα...

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο κ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ: Έχουν αλυσοδεθεί στην καρέκλα της εξουσίας και αρνούνται να την εγκαταλείψουν. Το κακό είναι ότι όσο βυθίζονται στον βούρκο, συμπαρασύρουν μαζί τους μία ολόκληρη κοινωνία...


Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011 - 07:20
Πηγή:www.capital.gr

Δεν φεύγει με τίποτα...

Ο κ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να μείνει στην εξουσία όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μπορεί. Το δημοψήφισμα είναι ένα εύρημα που θυμίζει κόλπο ταχυδακτυλουργού. Την ώρα που το κοινό απαιτεί να κατέβει ο καλλιτέχνης από την σκηνή, επειδή το θέαμα που του προσφέρεται βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τα χρήματα που έχει πληρώσει, ο «μάγος» αποφασίζει να βγάλει από το μανίκι του τον επόμενο άσσο. Το πρόβλημα, όμως,  είναι ότι το κοινό δεν συμπαθεί πλέον το πόκερ...

Ας πούμε ότι ο ελληνικός λαός πει «όχι» στο δημοψήφισμα. Επειδή είναι θυμωμένος με την κυβέρνηση, επειδή νιώθει απογοητευμένος από τις εξελίξεις, επειδή δεν βλέπει μέλλον για τον ίδιο και τα παιδιά του. Για όποιον λόγο, τέλος πάντων. Ας πούμε, λοιπόν, ότι πει «όχι». Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ισχύει η συμφωνία με τους Ευρωπαίους; Κι ας πούμε ότι είναι έτσι. Οι άλλοι το ξέρουν; Το ήξεραν όταν προσπαθούσαν να βρουν λύση για το ελληνικό χρέος; Με άλλα λόγια, ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε με ένα πολιτικό τέχνασμα να εξαντλήσει και τα τελευταία αποθέματα (μάλλον για ψήγματα μιλάμε)  αξιοπιστίας διέθετε...

Η καλύτερη λύση ήταν οι εκλογές. Οποιαδήποτε άλλη λύση σε αυτή την φάση και όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, δεν προσφέρει κάτι στον τόπο. Ο κ. Παπανδρέου φοβάται να πάει σε εκλογές. Φοβάται την κατάρρευση. Πολύ φοβόμαστε, όμως, ότι η συνέχιση της ακυβερνησίας θα έχει ολέθριες συνέπειες για την χώρα. Εκτός κι αν πιστέψει κανείς ότι στις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση Παπανδρέου θα κάνει ό,τι δεν έκανε σε δύο ολόκληρα χρόνια.

Για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε με τις εκλογές μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα δοθεί διέξοδος στα σημερινά αδιέξοδα. Αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι η όποια λύση προκριθεί από τις κάλπες θα έχει την νομιμοποίηση της λαϊκής ψήφου κι αυτό θα στερήσει από οποιανδήποτε να αγνοεί και να αμφισβητεί  την έννομη τάξη...

Ανεξάρτητα από την ρητορεία που χρησιμοποιούν μας οδηγούν στην δραχμή. Η πολιτική τους θα αποτελέσει μνημείο πολιτικής ανικανότητας για τις επόμενες γενιές. Αλίμονο! Έχουν αλυσοδεθεί στην καρέκλα της εξουσίας και αρνούνται να την εγκαταλείψουν. Το κακό είναι ότι όσο βυθίζονται στον βούρκο, συμπαρασύρουν μαζί τους μία ολόκληρη κοινωνία...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

Κυνικός εκβιασμός

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011
 ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ !!! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΟΛΙΟ, ΑΝΗΘΙΚΟ, ΚΥΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ, ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΣΑΤΑΝΙΚΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΗΔΥΝΑΝΤΟ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΣΤΟΜΙΣΟΥΝ !!! 
ΕΜΕΙΣ ΛΕΓΟΜΕ: ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ !!! ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΣΟΝ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟ !!!

Κυνικός εκβιασμός
Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ pantelak@ enet.gr

Σε άλλη εποχή (εκείνη του μεγάλου ανέφελου πάρτι, στο οποίο ο ίδιος δεν ήταν αμέτοχος) ο Γ. Παπανδρέου είχε το δικαίωμα να μπλοφάρει. Να παίζει τα πολιτικά του παιχνίδια, προκειμένου να παραμένει στην κομματική ή την πολιτική εξουσία.

 Στη σημερινή εποχή, ωστόσο, η χθεσινή του πρωτοβουλία ισοδυναμεί με ωμό και κυνικό εκβιασμό. Και δεν εκβιάζει τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα· αν συνέβαινε αυτό δεν -θα έπρεπε να- μας αφορά ιδιαίτερα. Για παιχνίδια εξουσίας πρόκειται.


Ομως, ο πρωθυπουργός εκβιάζει μια ολόκληρη κοινωνία, το βιοτικό επίπεδο της οποίας έχει μειωθεί σε δραματικό βαθμό, μια κοινωνία ανεργίας, φτώχειας και ανέχειας. Από αυτή τη ρημαγμένη κοινωνία ο κ. Παπανδρέου ζητάει ν' απαντήσει θετικά ή αρνητικά για τη νέα συμφωνία που υπέγραψε στις Βρυξέλλες. Ζητάει δηλαδή απ' όλους εμάς να μεταμορφωθούμε σε Κρούγκμαν ή Ρουμπινί και ν' αποφασίσουμε αν το «κούρεμα» των ομολόγων κατά 50% είναι ωφέλιμο ή όχι για την ελληνική οικονομία!

Είναι σαφέστατο πως ο κ. Παπανδρέου ποντάρει στο φόβο της κοινωνίας για ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, που ισοδυναμεί με απόλυτη χρεοκοπία. Εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι. Αρνηση έγκρισης της νέας συμφωνίας θα εμφανιστεί ταυτόσημη με χρεοπκοπία. Και ίσως δεν θ' αποτελεί ανακρίβεια αυτό.

Υπό αυτό τον φόβο, ο κ. Παπανδρέου θα εκβιάσει για θετικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Και η εγκλωβισμένη κοινωνία θα έχει νομιμοποιήσει νέες απολύσεις, νέους φόρους, νέα επώδυνα μέτρα. Γιατί η νέα σύμβαση, από τέτοια μέτρα συνοδεύεται...