Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

19 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΥΝ, ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


THE GOVERNMENTS OF BRITAIN AND THE UNITED STATES PROCLAIMED THE GERMAN DISCOVERY OF THE KATYN FOREST MASSACRE A MONSTROUS LIE. TIME HAS EXPOSED THIS ALLIED WAR CRIME.


French Ambassador Fernand de Brinon visits the place of the mass murder in the forest of Katyn accompanied by German officers. April 1943.
Bundesarchiv, Bild 183-J15385 / CC-BY-SA [CC-BY-SA-3.0-de (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/de/deed.en)], via Wikimedia Commons

-------------------------------------------------------------------------

Kάλυπταν το έγκλημα του Στάλιν

Ρούσβελτ και Τσόρτσιλ γνώριζαν ότι οι Σοβιετικοί είχαν δολοφονήσει 22.000 Πολωνούς στο δάσος του Κατίν

Δημοσίευση: 12 Σεπ. 2012 20:00
Ο Φράνκλιν Ρούζβελτ και ο Γουίνστον Τσόρτσιλ γνώριζαν αλλά συγκάλυψαν τις αποδείξεις ότι η σοβιετική μυστική αστυνομία είχε δολοφονήσει χιλιάδες πολωνούς στρατιώτες στο δάσος του Κατίν, το 1940, επειδή φοβούνταν ότι αυτό θα αποξενώσει τον σύμμαχό τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, Ιωσήφ Στάλιν. Αυτό αποκαλύπτουν ντοκουμέντα που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ.
Περισσότεροι από 22.000 πολωνοί στρατιώτες και αξιωματικοί, που ως πολίτες ήταν γιατροί, δικηγόροι και εκπαιδευτικοί, έχασαν τη ζωή τους έπειτα από εντολή του Στάλιν στη σφαγή του Κατίν, στη Δυτική Ρωσία. Πολλοί από αυτούς μεταφέρθηκαν με φορτηγά από στρατόπεδα συγκέντρωσης, πυροβολήθηκαν στο κεφάλι από πίσω και ρίχθηκαν σε μαζικούς τάφους. Η σφαγή ρίχνει ακόμη βαριά τη σκιά της στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Πολωνίας, αλλά τα νέα ντοκουμέντα στρέφουν αλλού το ενδιαφέρον: στο ότι τόσο η Ουάσιγκτον όσο και το Λονδίνο απέφυγαν να κατηγορήσουν το Κρεμλίνο, παρότι ήξεραν ότι η διαταγή είχε προέλθει από εκεί. Αντιθέτως, επί χρόνια υποστήριζαν την επίσημη εκδοχή της Σοβιετικής Ενωσης ότι η ναζιστική Γερμανία ήταν υπεύθυνη για τη σφαγή στο Κατίν, μόλο που δεκάδες αναφορές των μυστικών υπηρεσιών και καταθέσεις μαρτύρων αποδείκνυαν το αντίθετο.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. Σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες αναφέρει ότι ως απάντηση σε πληροφοριοδότες που ήθελαν να ενημερώσουν για τα γεγονότα στο Κατίν, οι αμερικανικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν: «Εάν εννοείτε την υπόθεση του Κατίν ενδιαφερόμαστε μόνο εάν τα στοιχεία σας δείχνουν την ενοχή των Γερμανών». 
Η Ρωσία παραδέχθηκε τη σφαγή μόλις το 1990, αφού επί πέντε δεκαετίες την απέδιδε στους Ναζί, οι οποίοι ωστόσο δεν κατέλαβαν την περιοχή παρά το 1943. 
Στα ντοκουμέντα περιλαμβάνεται και η μαρτυρία του αμερικανού αιχμαλώτου πολέμου, αντισυνταγματάρχη Τζον Βαν Βλιτ, τον οποίο μετέφεραν στον τόπο της σφαγής οι γερμανοί φύλακές του και κατόπιν έστειλε κωδικοποιημένα μηνύματα στη χώρα του για τα όσα είδε.

Το έγγραφο αυτό - μαζί με περίπου 1.000 ακόμη - που δόθηκε στη δημοσιότητα αποδεικνύει ότι η αμερικανική και η βρετανική κυβέρνηση γνώριζαν πολύ καλά ότι ο Στάλιν είχε δώσει την εντολή, δεν ήθελαν όμως να χαλάσουν τις σχέσεις τους μαζί του. Τα πρώτα χρόνια μετά τον πόλεμο η αντίδραση κάποιων αμερικανών αξιωματούχων για τη συγκάλυψη προκάλεσε τη δημιουργία μιας ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής στις ΗΠΑ προκειμένου να ερευνηθεί το Κατίν. 
Στο πόρισμά της, το 1952, η επιτροπή κατέληξε ότι δεν υπήρχε αμφιβολία για τη σοβιετική ενοχή, χαρακτήρισε τη σφαγή ως «ένα από τα πιο βάρβαρα διεθνή εγκλήματα στην παγκόσμια Ιστορία» και πρότεινε οι υπεύθυνοι να δικαστούν από διεθνές δικαστήριο. 
Παρά τα συμπεράσματα αυτά, ο Λευκός Οίκος τήρησε τη σιωπή του επί δεκαετίες, δείχνονταν απροθυμία να θίξει ένα θέμα που θα είχε αυξήσει την πολιτική ένταση με τους Σοβιετικούς στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Οι Πολωνοί πάντως πίεζαν, μέσω της εξόριστης κυβέρνησής τους στο Λονδίνο, από το 1940 τον Τσόρτσιλ και τον Ρούζβελτ να διεξαγάγουν έρευνες προκειμένου να αποδειχθεί ότι το έγκλημα ήταν των Σοβιετικών. Μάλιστα ο Ρούζβελτ σε επιστολή του προς τον Στάλιν αναφέρει ότι ο πολωνός ηγέτης στρατηγός Σικόρσκι «κάνει λάθος» που πιέζει για έρευνα.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΣΤΕΑ
----------------------------------------

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΠ' ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΜΥΘΟΝ ΠΕΡΙ "ΚΑΛΩΝ" ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΑΙ "ΑΓΝΩΝ" ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ KAI ΤΗΝ ΜΑΝΙΧΑΪΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩΜΕ ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ (ΤΟ ΚΑΛΟΝ ΗΣΑΝ ΟΙ ΡΟΥΖΒΕΛΤ-ΤΣΩΡΤΣΙΛ-ΣΤΑΛΙΝ) ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΣΤΟ http://hercolano2.blogspot.gr ΣΤΟ ΘΕΜΑ Katyn.

Γερμανός σοσιαλιστής δήμαρχος λέει την πικρή αλήθεια για το μεγάλο ψέμα της πολυπολιτισμικότητας

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Γερμανός σοσιαλιστής δήμαρχος λέει την πικρή αλήθεια για το μεγάλο ψέμα της πολυπολιτισμικότητας

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από το νέο βιβλίο του Heinz Buschkowsky, του Σοσιαλιστή δημάρχου του Neukölln, ενός από τα πιο ισλαμοποιημένα μέρη του Βερολίνου και της Γερμανίας. Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Το Neukölln είναι Παντού», γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτό είναι το μέλλον που βλέπει ο Buschkowsky, για τη Γερμανία και την Ευρώπη συνολικά. Ο Buschkowsky ήταν ένας από τους λίγους που υπερασπίστηκε τον Thilo Sarrazin (σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών του Βερολίνου που έκανε πάταγο με το βιβλίο του «Η Γερμανία αυτοκαταργείται»). Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η κυκλοφορία του βιβλίου θα έχει καμία συνέπεια και για τη δική του θέση.  
Από τη Bild : «Σε αυτό το σημείο για μένα έχει σημασία η έννοια της καθημερινής αδυναμίας σε έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ, παίρνουν τα αγαθά και φεύγουν περνώντας μπροστά από το ταμείο χωρίς να πληρώσουν, καθιστώντας σαφές στη γυναίκα υπάλληλο του ταμείου τι θα συμβεί σε αυτήν, εάν ειδοποιήσει την αστυνομία να έρθει.

Εκεί, όπου πέντε άνθρωποι περπατούν κατά μήκος της πλευράς του πεζοδρομίου από την πλευρά και όλοι οι άλλοι πρέπει να βγούμε από το δρόμο .. Εκεί, όπου σε ένα κόκκινο φανάρι ο καθένας κοιτάζει μπροστά όσο το δυνατόν πιο ευθεία, ώστε να αποφευχθεί λεκτική επίθεση από το αυτοκίνητο δίπλα σας που θα σας ρωτήσει : "Έχεις πρόβλημα; Θα το λύσουμε τώρα"'.

Εκεί, όπου οι μεγαλύτεροι νεαροί απαιτούν από τα μικρά παιδιά να πληρώνουν διόδια ή τέλη χρήσης για τον εξοπλισμό αναρρίχησης. Όπου οι νεαρές γυναίκες ρωτιούνται αν θέλουν να μείνουν έγκυες. Όπου ο οδηγός του λεωφορείου δέχεται να του χύνουν κόκα κόλα στο κεφάλι του, αν ζητήσει τα εισιτήρια.

... Εχθροί τους είναι οι μισητοί Γερμανοί. Αυτοί είναι ο στόχος των επιθέσεών τους, και μπορούν να υιοθετήσουν εύκολα την κουλτούρα του flash mob. Με μια κλήση μέσω SMS, μέσα σε λίγα λεπτά, θα βρεθούν πολλοί άνθρωποι εκεί, με απειλητικές διαθέσεις. Οι Γερμανοί θεωρούνται εύκολα θύματα.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον καθένα στην καθημερινή ζωή. Θα μπορούσατε να εκπλαγείτε αν είχατε κάποια σύγκρουση με το αυτοκίνητό σας, με ένα αυτοκίνητο που έρχεται και σας χτυπάει από πίσω και το άλλο άτομο που εμπλέκεται στο ατύχημα, προσδιορίζονταν ως μετανάστης.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα μαζευτούν αμέσως γύρω σας πολλοί «μάρτυρες», οι οποίοι θα έχουν δει τα πάντα με ακρίβεια. Δεν είναι ότι εκείνος σας χτύπησε από πίσω, αλλά ότι εσείς επιταχύνατε με όπισθεν και πέσατε πάνω του.

Χωρίς αμφιβολία, ο κανόνας είναι να βοηθήσουμε τους εθνικούς αδελφούς και αδελφές μας. Η αλήθεια δεν έχει καμία σημασία, όταν πρόκειται για έναν "άπιστο". Τέτοιες είναι οι καθημερινές μικρές εμπειρίες που κάνουν τους ανθρώπους εδώ τόσο "ευτυχισμένους" μεταξύ τους.

Εμείς ανατρέφουμε τα παιδιά μας στο να αποφεύγουν τη βία. Εμείς περιφρονούμε τη βία προς τους άλλους και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας ανάλογα. Οι άλλοι ανατρέφουν τα αγόρια τους να είναι δυνατά, γενναία και έτοιμα να πολεμήσουν. Η κατάσταση από το ξεκίνημα είναι άνιση».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 
-----------------------------
ΤΟ ΙΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! ΕΔΩ ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ "ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ"! 
ΕΞ ΥΠΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΡΧΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ (ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: "ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ"!), ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ (ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ¨ΚΟΤΤΕΣ") ΝΑ ΤΑ "ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ" ΣΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΥΦΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΟΥΛΟΥ, ΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ, ΕΙΤΕ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!!!
ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!
--------------------------------

Άσαντ: "Ο πόλεμος εναντίον της Συρίας έχει ως στόχο ολόκληρο τον αντι-ισραηλινό άξονα αντίστασης"

Άσαντ: "Ο πόλεμος εναντίον της Συρίας έχει ως στόχο ολόκληρο τον αντι-ισραηλινό άξονα αντίστασης"



Ο πόλεμος εναντίον της Συρίας έχει ως στόχο όχι μόνο τη συγκεκριμένη χώρα αλλά ολόκληρο τον αντι-ισραηλινό άξονα αντίστασης, υποστήριξε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά τη συνάντησή του με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

Η Συρία έκανε άνοιγμα προς όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν υποβληθεί προκειμένου να βρεθεί λύση στην κρίση, τόνισε ο Άσαντ. Το κλειδί για την επιτυχία αυτών των πρωτοβουλιών εξαρτάται από τις ειλικρινείς προθέσεις, πρόσθεσε.

Για τον Άσαντ, τον άξονα αντίστασης απαρτίζουν η Συρία, το Ιράν και η Χεζμπολάχ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

30 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΣΑΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΑΤΙΛΑ

30 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΣΑΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΑΤΙΛΑ ΣΤΗΝ ΒΗΡΥΤΤΟ. ΕΝΘΥΜΟΥΜΕΘΑ, ΚΑΤΑΘΕΤΟΜΕ ΝΟΗΤΟ ΚΛΑΔΟ ΦΟΙΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ (ΙΔΕ ΕΙΣ http://hercolano2.blogspot.gr ΤΟ ΘΕΜΑ Sabra-Shatila massacre.
---------------------------------

ΕΛΛΑΣ-ΣΥΡΙΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ!

Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ:
ΕΛΛΑΣ-ΣΥΡΙΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ!
ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΤΗ, ΕΥΦΥΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ, ΟΤΑΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ (ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ, ΜΕΤΑΛΛΑ, ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ) ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ, ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ, ΕΧΕΙ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΔΥΝΑΤΑΙ. . . . .
ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΓΓΛΟΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΞΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ-ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ-ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ. . . . . .
ΑΛΛΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ!
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΗ Η ΣΥΡΙΑ, ΠΑΡΟΤΙ ΕΥΡΩΠΗ-ΑΜΕΡΙΚΗ-ΙΣΡΑΗΛ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ, ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ!
ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΙΣΙΘΑΝΑΤΟ, ΟΣΗΜΕΡΑΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΚΙ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ!
-----------------------------------------

Al-Halqi: Syrian Economy Balanced, Syrian Pound Stable Despite Economic Sanctions

Sep 14, 2012

DAMASCUS, SANA_ Prime Minister al-Halqi stressed that the Syrian economy is strong with all its components including services, reserve of foreign currencies and gold and that the economic situation is stable despite the embargo and the US and European sanctions imposed on Syria.
In an interview with the Syrian TV broadcast on Thursday evening, al-Halqi said that Syria will remain steadfast as long as it enjoys economic, social and food security and depends on its national resources.
Al-Halqi reassured the Syrian people that food security is achieved despite the embargo since Syria is subjected to such embargo long time ago.
Al-Halqi refuted rumors on the deterioration of the Syrian Pound and the Central Bank of Syria as "untrue", saying that "Syria's reserve of Syrian currency exceeds SYP 600 billion and its reserves of foreign currencies are enough to survive for many years."
The Premier said that the Syrian Pound is stable and has preserved its stability for 18 months since September 2011 when the sanctions were imposed on the Syrian banks and the difficulty of exchange which has been overcome through linking the Syrian Pound with other currencies.
He added that the intervention of the Central Bank of Syria in selling and purchasing operations and allowing private banks and exchange offices to issue currency exchange rate bulletin by a margin of 1% contributed to the stability of the Syrian Pound.
The Premier stressed the stability of Syrian banks, indicating that the security situation necessitates the closure of some branch of the Syrian banks to protect them from looting and burglary.
He reviewed the series of the US and the European Union sanctions on Syria since the beginning of the crisis which started with banning oil exports and imports to reach the Syrian banks and banning the importation of maintenance spare parts which stepped up pressure on economy and caused the overall economic growth to slow.
Al-Halqi added that the armed terrorist groups which targeted the economic and services infrastructure in Syria starting with oil fields, pipelines and facilities, railways, transports and extended to attack factories, banks, serves and humanitarian institutions, the health sector and the educational and tourism facilities and all these acts affected the Syrian economy.
He said that the government is working on meeting the citizens' needs of diesel next winter as it will distribute 200 liters as a first stage to meet the heating needs.
Al-Halqi added that Syria needs 8 billion liters of fuel annually, adding that Syria produces 50 % and imports the rest 50% from other countries - in return for crude oil, clarifying that the Syrian government spent SYP 320 billion every year to meet diesel needs.
He said that the embargo and sanctions on banks and oil sector made it harder to fulfill the needs of oil derivatives, indicating that Syria has adapted to the new situation and found new outlets in cooperation with its friends all over the world.
The Premier said that Syria has strategic storage of domestic cooking gas, indicating that the problem lies in means of transporting and delivering it after the attacks and sabotage acts against railways.
Al-Halqi said that the Ministry of Oil and Mineral Resources transports gas through tankers and signed a contract to import 25 tankers for this purpose.
Premier al-Halqi stressed that heading to the east is not new as it started since 2005 though visits to Asian countries, countries of South America and Russia which resulted in joint investment projects and partnerships in several sectors such as energy and health, in addition to supporting Syria in international forums in the current crisis.
He expressed desire to boost relations with the east and the recent visits to Russia and Iran serve this purpose, stressing close relations with these countries to provide oil derivatives, strategic and necessary materials.
Al-Halqi said that Syria is facing a conspiracy hatched by western countries (the US and the European Union), regional countries, topped by Turkey and Arab countries (Qatar and Saudi Arabia).
He added this war can be described to be a global war with all its military, intelligence, political, economic and media components, the arms and financial support, the training and harboring gunmen, the fatwas allowing the killing and sabotage acts in violation of holy religions.
The Premier said that Syria is targeted for its support to the Arab national renaissance project against the Zionist-US-western project and for being a key state in the axis of the resistance, adding that Syria is punished for its national stances and the victory achieved in Lebanon and Gaza.
Al-Halqi stressed that the battle against Syria reached to the end thanks to the steadfastness of its people and the achievements of the Syrian army in the face of the armed terrorist groups.
He said that Syria is going ahead with the reconciliation project launched by the Ministry of National Reconciliation which exerts great efforts to help the return of security and stability and building the renewed Syria.
Al-Halqi said Syria dealt with the external part of the crisis based on the principle of national sovereignty and attaining the Syrian people's interests, adding that Syria was open to all initiatives since the very beginning and provided all facilitations unlike the western countries which hindered these initiative and led them to a dead point as they want none of them to success.
Premier al-Halqi said that Syria welcomes the UN envoy Lakhdar Brahimi and we are optimistic to reach a solution despite rumors about the difficulty and the impossibility of his mission since they want no good for him or any initiatives that fulfill the Syrian people's aspirations to end violence and engage into a political process that help a democratic and peaceful solution.
He said Brahimi's mission is a completion of Annan's six-point plan and the most important point in dealing and dialogue with Brahimi is the principle of national sovereignty, adding that "we will not allow any foreign intervention in the Syrian affair under any pretext. We will be positive and objective in dealing with Brahimi as long as he holds the same ideas."
Al-Halqi said that Syria will ask Brahimi to call upon countries which support terrorism in Syria, particularly the neighboring countries, on top of them Turkey and the Arab countries such as Qatar and Saudi Arabia to stop providing arms and financial support, in addition to the US and western countries since no initiative will succeed if foreign intervention in Syria continued.
He said that there are armed groups fighting against the Syrian government and they are extremist, jihadist and takfiri groups, some of which are linked to al-Qaeda.
Premier al-Halqi said several initiatives were proposed before the Non-Aligned Movement Summit in Tehran such as the Egyptian, the Iraqi or the Troika initiatives but all of them have not matured till now, indicating that a recent meeting by senior officials of the foreign ministries of 4 countries was held in Cairo to discuss the Egyptian initiative but its features have not been crystallized yet.
He said that a conference for national opposition was scheduled to be held this week but it has been postponed to an unspecified date due to some differences between the opposition forces, adding that "We, as government, support all what would help sit down to dialogue and reach a peaceful settlement.
Al-Halqi added that the problems of families who were forced to leave due to the terrorist acts are a priority for the government which formed a special ministerial committee to estimate the damage caused to private sector and provide shelter to the affected families, adding that there are sub-committees established throughout the Syrian provinces for the same purpose.
He said that there are more than 840 center for damaged families and the government spares no effort to meet their needs of water, electricity, food and health care.
Al-Halqi stressed the government's efforts to rehabilitate damaged infrastructure before calling upon citizens to return, in addition to giving advanced payment to the affected families and forming a committee to compensate the damaged.
Al-Halqi called upon families who left to the neighboring countries to return to Syria.
He stressed the importance of enhancing confidence between the citizens and the government through calling upon those who carry arms to put it aside and engage into society.
He stressed that Syria will go on to restore security and stability to every part of Syria and hold those who threatened its security accountable in line with its efforts to achieve national reconciliation and its belief in that the solution should be political through national dialogue.
R. Raslan / Ghossoun 

Ν. Λυγερός-Ελληνική υψηλή στρατηγική


Ελληνική υψηλή στρατηγική

Ν. Λυγερός

Ενώ έχουμε μια ιστορία γεμάτη με στρατηγικές κινήσεις στην Αρχαιότητα, στο Βυζάντιο, στην Επανάσταση, πολλοί θεωρούν ότι δεν μπορούμε να έχουμε υψηλή στρατηγική. Προωθούν επιχειρήματα που δίνουν έμφαση στους άλλους, αλλά ποτέ στην ελληνική πραγματικότητα. Μιλούν συνεχώς για κοινωνική μιζέρια, λες και δεν έχουμε άλλη επιλογή για το μέλλον μας.
Κι όμως η ελληνική σκέψη εφηύρε τη στρατηγική, για να μπορεί ο αδύναμος να αντιμετωπίσει τον δυνατό, μέσω της νοημοσύνης του. Γι’ αυτό το λόγο, δεν ισχύει η προηγούμενη προσέγγιση.
Το άλλο πρόβλημα που προκαλεί αυτή η στάση, είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού κοιτάζει απαξιωτικά τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να φεύγει η νεολαία μας στο εξωτερικό, διότι δεν έχει κατανοήσει, ούτε επινοήσει ότι υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα.
Το πιο προβληματικό είναι να πείσουμε κι αυτόν τον πληθυσμό όσο πιο γρήγορα γίνεται, διότι η φυγή του ενισχύει την λανθασμένη αρχική άποψη.
Ένας άλλος τομέας έχει υποστεί κόστος και είναι αυτός των Ενόπλων Δυνάμεων. Εδώ οι δυσκολίες έρχονται η μία μετά την άλλη κι η ακολουθία τους δεν δείχνει κανένα φως. Κι όμως, ειδικά η αεροπορία θα αποκτήσει γρήγορα μια μεγαλύτερη σημασία παράλληλα με το ναυτικό λόγω του απέραντου γαλάζιου.
Αν δεν έχουμε αυτά τα δεδομένα στο μυαλό μας, όχι μόνο δεν μπορούμε να σκεφτούμε την ιδέα της ελληνικής υψηλής στρατηγικής, αλλά δεν βλέπουμε καν πώς μπορεί ν’ αλλάξει η κατάσταση στη χώρα μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι η υψηλή στρατηγική δεν εξαρτάται από το μέγεθος της χώρας, αλλά από τη νοημοσύνη του λαού της.
Έχουμε ένα διαχρονικό παρελθόν που δεν αξιοποιούμε λόγω της κυριαρχίας της κοινωνίας που δεν πιστεύει στις αξίες μας. Η οικονομική προσέγγιση των πάντων δεν επιτρέπει την ανάπτυξη σκέψης του μέλλοντος. Έτσι έχουμε πολλούς άξιους ανθρώπους στην Ελλάδα που προσπαθούν να επιβιώσουν ενώ θα μπορούσαν να προσφέρουν όλοι τους ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα μας.
Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να δώσουμε έμφαση στη στρατηγική και να μην περιοριζόμαστε συνεχώς στο τακτικό επίπεδο. Αλλιώς δεν υπάρχει πλαίσιο για τη στρατηγική διαχείριση των κρίσεων. Αυτό που λείπει είναι το στρατηγικό βάθος της σκέψης, ενώ κοιτάζουμε συνεχώς το μέτωπο. Μόνο που μέτωπο δίχως βάθος δεν επιτρέπει τη δράση του εγκεφάλου.
Για να αλλάξουμε πραγματικά και ουσιαστικά τα δεδομένα πρέπει να αναπτύξουμε την υψηλή στρατηγική μας, για να αναδείξουμε την εμβέλεια της σκέψης μας. Αλλιώς είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε τις πιέσεις των άλλων.
Ο Ελληνισμός όμως είναι μια αντεπίθεση στη βαρβαρότητα. Αυτό είναι το μήνυμά του για όλους μας. Όταν το κατανοήσουμε σε βάθος, θα επινοήσουμε την ανάγκη της υψηλής στρατηγικής για την Ελλάδα μας.
----------------------------------------------------

Β. Βιλιάρδος -ΤΟ ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ


ΤΟ ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ: Τα μέτρα που λαμβάνονται, δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική επιστήμη - σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς, εάν ο απώτερος σκοπός τους δεν είναι η νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση και η εξόφληση των δανειστών, αλλά ο πλήρης αφανισμός της Ελλάδας

Την ίδια ώρα που ανακοινώνονται ακόμη πιο επώδυνα μέτρα, ως συνήθως εις βάρος των αδύναμων εισοδηματικών τάξεων, η προπαγάνδα στην κυριολεξία οργιάζει.

Οι «υπεύθυνοι» για τα νέα αυτά μέτρα των 11,8 δις €, τα οποία ολοκληρώνουν την οικονομική γενοκτονία της πατρίδας μας, δεν είναι ούτε οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων, ούτε οι (νόμιμα φοροδιαφεύγοντες) διεθνείς πολυεθνικές, ούτε οι όποιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί - οι οποίοι χρέωσαν τη χώρα με τα δεκάδες δις € που έλαβαν από τους «εργοδότες» τους.  

Οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι είναι, σύμφωνα πάντοτε με ορισμένα «ελληνικά» ΜΜΕ, οι μικρομεσαίοι Έλληνες φοροφυγάδες, οι άεργοι δημόσιοι υπάλληλοι, η διαφθορά των πολιτών, καθώς επίσης εκείνοι οι συνδικαλιστές, οι οποίοι αμείβονται πλουσιοπάροχα. Αυτοί κυρίως ανάγκασαν την πάμπλουτη χώρα μας να δανειστεί πάνω από 400 δις €, οδηγώντας την στη χρεοκοπία – κανένας άλλος.    

Τις αποδείξεις του εγκλήματος, της φοροδιαφυγής ειδικότερα (υπολογίζεται στα 11,2 δις €, όσο και τα μέτρα – πρώτη σύμπτωση), η οποία «αιτιολογεί» τα μέτρα εξόντωσης της Ελλάδας που θέλουν να επιβάλλουν τα παιδιά του Σικάγου, προσφέρει(δεύτερη σύμπτωση), η μελέτη μίας «Ελληνίδας» από το Σικάγο – μία μελέτη η οποία ανακοινώνεται ακριβώς λίγο πριν από την ημερομηνία της καταδίκης των Ελλήνων στη λεηλασία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στον αφελληνισμό.

Την ίδια ακριβώς ημερομηνία (τρίτη σύμπτωση), ο νέος υπεύθυνος του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως επενδυτικό El Dorado - ανακοινώνοντας μία σειρά ιδιωτικοποιήσεων, για το καλό της πατρίδας μας. Φυσικά προηγείται ο κερδοφόρος ΟΠΑΠ, ενώ ακολουθούν η εταιρεία ύδρευσης της Θεσσαλονίκης και η εταιρεία φυσικού αερίου

Λίγο αργότερα, θα έλθει η σειρά της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ κοκ., έως εκείνη τη χρονική στιγμή όπου, η Ελλάδα θα πεταχτεί στα σκουπίδια της ιστορίας, σαν τη  στυμμένη λεμονόκουπα – ενώ, με κριτήριο άλλες χώρες (Αργεντινή, Βραζιλία, Τουρκία κλπ.), ένα ελάχιστο μέρος των εσόδων από τη λεηλασία και την εκποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων, δημόσιων και ιδιωτικών, καταλήγει στα ταμεία του κράτους.  

Περαιτέρω, η σιωπή των αμνών συνεχίζεται, αφού κανένας λαός, ούτε δυστυχώς ο Ελληνικός, δεν μπορεί να αντισταθεί στην καταπληκτική προπαγάνδα των εισβολέων - ακόμη και αν υποθέσουμε ότι έχει την απαιτούμενη αρετή και τόλμη που προϋποθέτει η ελευθερία.  

Ακολουθούν μερικά ανεξάρτητα μεταξύ τους κείμενα, τα οποία αναφέρονται σε διαφορετικά γεγονότα και χρονικές περιόδους, με στόχο την ενημέρωση:

Υποκλίσεις και καθυστερήσεις

Οφείλουμε να μην είμαστε απαισιόδοξοι, σε σχέση με τις προοπτικές εξόδου της πατρίδας μας από την κρίση - με τις πιθανότητες απομάκρυνσης της από το μάτι του κυκλώνα, από το επίκεντρο της διαμάχης καλύτερα των Η.Π.Α με τη Γερμανίακαθώς επίσης της διεθνούς ελίτ με τη δημοκρατία.

Εν τούτοις είναι μάλλον φανερό ότι, η πολιτική των υποκλίσεων, την οποία «υπηρετούν» οι «τυπικές» κυβερνήσεις μας των τελευταίων ετών, ευρίσκεται αντιμέτωπη με την πολιτική των καθυστερήσεων, εκ μέρους της πραγματικής κυβέρνησης στο παρασκήνιο - με εξαίρεση φυσικά τις αποκρατικοποιήσεις των κοινωφελών (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ), των κερδοφόρων (ΟΠΑΠ) και των στρατηγικών επιχειρήσεων του δημοσίου, για τις οποίες όλοι πλέον βιάζονται.

Περαιτέρω, τόσο η έκθεση της Τρόικα, η οποία αυτή τη φορά θα καθυστερήσει αρκετά, όσο και η τοποθέτηση της πληρωμής της επόμενης δόσης των 31,5 δις € για το Νοέμβρη, δημιουργούν την υποψία ότι, τα πάντα αναβάλλονται για την επομένη των αμερικανικών εκλογών - χωρίς φυσικά να αποκλείουμε τη λάθος εκτίμηση εκ μέρους μας.

Ειδικά η καθυστέρηση της δόσης των 31,5 δις € (από το πρώτο πακέτο ακόμη), μεγάλο μέρος της οποίας λέγεται πως θα διατεθεί για την «πολυπόθητη» ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητική - αφού το πολλοστό πακέτο λιτότητας που μας επιβάλλεται (11,8 δις €), σε συνδυασμό με την αδυναμία των τραπεζών να δανείσουν την αγορά, παράλληλα με την υφιστάμενη τρομακτική ύφεση και ανεργία, απειλούν τη χώρα μας με «απορρύθμιση, με κατάρρευση και με πραξικόπημα» (κατά τον τίτλο παλαιότερου άρθρου μας).

Στα πλαίσια αυτά διακρίνει κανείς ότι, πολλές από τις συνεχείς νέες απαιτήσεις της Τρόικα (των εντολέων της φυσικά, αφού τα άτομα που εμφανίζονται στη σκηνή κινούνται από το παρασκήνιο), εξυπηρετούν απλά και μόνο την πολιτική των καθυστερήσεων - στην οποία δυστυχώς συνεχίζουμε να αντιπαραθέτουμε μονότονα την πολιτική των υποκλίσεων.

Από την άλλη πλευρά, η πιθανότητα να μην επιβιβαστεί τελικά η Ελλάδα στο νεότευκτο πλοίο της Ευρώπης, στη σχεδιαζόμενη ομοσπονδία των ανεξάρτητων μεταξύ τους κρατών δηλαδή (εάν τελικά πραγματοποιηθεί), δεν είναι πλέον αμελητέα - ενώ η δόση των 31,5 δις € δεν είναι καθόλου δεδομένη.

Αυτό που ήταν και δυστυχώς συνεχίζει να είναι δεδομένο είναι το ότι, τα πάσης φύσεως μέτρα που λαμβάνονται, δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική επιστήμη - σε σημείο που να αναρωτιέται πανικοβλημένος κανείς, μεταφορικά φυσικά, εάν ο απώτερος σκοπός τους δεν είναι η νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση, η είσπραξη των δανείων και η λεηλασία της περιουσίας των Ελλήνων, αλλά ο πλήρης αφανισμός της Ελλάδας.

Ενέσεις κορτιζόνης

"Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα μείωνε την αξία των επενδύσεων μεταξύ 50% και 70%. Για εκείνο το χρονικό διάστημα λοιπόν, κατά το οποίο δεν είναι δεδομένη η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες επενδύσεις ή/και να εισρεύσει νέο χρήμα - ενώ οι εκροές στο εξωτερικό δυστυχώς θα συνεχίζονται.

Κατ' επέκταση, η πιστωτική στενότητα στη χώρα μας θα επιδεινωθεί, λειτουργώντας μεταξύ άλλων ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία - η οποία θα συνεχίσει να ωθεί την οικονομία στη βαθύτερη ύφεση, τις επιχειρήσεις στη χρεοκοπία, τα νοικοκυριά στην απόγνωση, τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών στα ύψη και την Ελλάδα στην έξοδο
".

 

Σε σχέση με τα παραπάνω έχουμε την άποψη ότι, η Ελλάδα δεν πρόκειται να οδηγηθεί στη δραχμή ή στο διπλό νόμισμα, πριν από τις αμερικανικές εκλογές - καθώς επίσης για εκείνο το χρονικό διάστημα, εντός του οποίου η Ευρωζώνη δεν θα έχει προλάβει να οχυρώσει την Ισπανία και την Ιταλία, απέναντι στις επιθέσεις των αγορών (ευτυχώς για την πατρίδα μας, κάτι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί).

Περαιτέρω, η κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν έχει σε καμία περίπτωση επιλυθεί - ενώ είναι αδύνατον να καταπολεμηθεί μόνο από την ΕΚΤ. Όπως λέγεται δε χαρακτηριστικά, “η αύξηση της ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες της Δύσης, το ναρκωτικό δηλαδή, ενεργεί δραστικά – δημιουργεί όμως εξάρτηση, με οδυνηρά μελλοντικά αποτελέσματα για τους «χρήστες»”.

Οι ριζικές λύσεις, οι οποίες απαιτούνται, είναι κυρίως πολιτικές - με την πολιτική να αποτελεί δυστυχώς τη ρίζα των προβλημάτων, αφού διεθνώς συναντώνται πάρα πολλές ανεπαρκείς κυβερνήσεις, με αδύναμους ηγέτες.

Οι επιθέσεις τώρα των αγορών δεν πρόκειται να σταματήσουν, εάν δεν πεισθούν απόλυτα ότι, το πείραμα του κοινού νομίσματος δεν είναι ανατρέψιμο - δηλαδή ότι, η Ευρωζώνη δεν είναι ένας δρόμος με επιστροφή. Απλούστερα, για εκείνο το χρονικό διάστημα, εντός του οποίου είναι δυνατόν να αποφασισθεί η διάλυση της Ευρωζώνης, οι αγορές θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους - με διαλλείματα, όπως μέχρι σήμερα.

Καλώς ή κακώς, η απόφαση για έκδοση ευρωομολόγων, τα βήματα προς τη δημοσιονομική και πολιτική ολοκλήρωση, η πλήρης εκχώρηση των αρμοδιοτήτων της Bundesbank και του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου, στην ΕΚΤ και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο αντίστοιχα, η ένωση των ευρωπαϊκών τραπεζών κλπ. είναι μερικές από τις απαιτήσεις των αγορών - οι οποίες, εάν δεν ικανοποιηθούν, δεν πρόκειται να τις ηρεμήσουν.

Παράλληλα το ευρώ, σαν αποτέλεσμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, γίνεται όλο και λιγότερο αγαπητό, ως κοινό νόμισμα- τόσο στις πλεονασματικές, όσο και στις ελλειμματικές οικονομίες της Ευρωζώνης.

Το γεγονός αυτό δεν αυξάνει την εμπιστοσύνη των αγορών, οι οποίες πανηγυρίζουν αποκλειστικά και μόνο από τις ενέσεις ρευστότητας (κορτιζόνης) της ΕΚΤ και τις Fed - κάτι που δεν θα διαρκέσει για πολύ, αφού η πραγματική οικονομία υποφέρει.

Στα πλαίσια αυτά, η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέες ψευδείς ελπίδες και κενές υποσχέσεις από την ηγεσία της, αλλά επειγόντως ένα ρεαλιστικό σχέδιο Β - αφού τεκμηριωμένα η πολιτική της υποτέλειας, η οποία συνεχίζει να ακολουθείται, έχει ημερομηνία λήξης.

Το χρονικό ενός «εγκλήματος»

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, από την αρχή του 2010 έως και το τέλος του 2011, οι ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, η ίδια η ΤτΕ και αρκετοί ιδιώτες αποταμιευτές, αγόρασαν πολύ μεγάλο αριθμό ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου (αύξηση 51,2%).

Την ίδια ώρα μειώθηκε εντυπωσιακά το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο των αλλοδαπών τραπεζών (από 141 δις € την αρχή του 2010 σε 45,9 δις € στο τέλος του ίδιου έτους και σε 35 δις € το τέλος του 2011). Υπενθυμίζεται ότι, εκείνη την περίοδο η τότε κυβέρνηση ήταν αντίθετη με την επιλογή της αναδιάρθρωσης (PSI) του ελληνικού χρέους - την οποία όμως αργότερα ψήφισε, με συνεργό την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το ερώτημα είναι: γιατί οι ελληνικές τράπεζες και ιδίως τα ασφαλιστικά ταμεία δέχονταν να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα, δεδομένης της πασίγνωστης επισφάλειας τους; Οι μελλοντικές τιμές αυτών των ομολόγων θα ήταν, ούτως ή άλλως, πολύ χαμηλότερες καθώς πιθανολογούνταν η πτώχευση του ελληνικού κράτους.

Η απάντηση θα ήταν το ότι, οι τράπεζες ενθαρρύνθηκαν από την αναμενόμενη ερχομό του ΔΝΤ, το οποίο δεν θα τις άφηνε να πτωχεύσουν - ενώ τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων τα χειρίστηκε η ίδια η ΤτΕ, χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν.

Ταυτόχρονα, η αγορά ομολόγων συγκρατούσε (χειραγωγούσε;) την άνοδο των spreads - πράγμα που επιθυμούσε η κυβέρνηση, επειδή έτσι διαμόρφωνε ένα ευνοϊκό υπέρ αυτής κλίμα, παρέχοντας την περαιτέρω πίστωση χρόνου.

Οι διαδικασίες αυτές οδήγησαν σε μια ελληνοποίηση του χρέους, πράγμα που σήμαινε ότι το PSI επέδρασε κυρίως στα στοιχεία του ενεργητικού των ελληνικών (αλλά και των κυπριακών) τραπεζών - τις απώλειες των οποίων θα έπρεπε είτε να αναπληρώσουν με δικά τους κεφάλαια, είτε να αποφασισθεί η ανακεφαλαιοποίηση τους με τη βοήθεια της ΕΕ, είτε να χρεοκοπήσουν, είτε να εκποιηθούν σε ξένες (Λ.Τ. με δικές μας παρεμβάσεις).


Απόλυτα δίκαιο είναι, σύμφωνα με τον Hagen Fleischer, το ελληνικό αίτημα για την καταβολή των αποζημιώσεων από τη Γερμανία. Ο ιστορικός σημειώνει πως η Ελλάδα ήταν η μόνη από τις κατεχόμενες από τη ναζιστική Γερμανία μη σλαβικές χώρες (μετά την Πολωνία, τη Γιουγκοσλαβία και τη Σοβιετική Ένωση) η οποία είχε τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημίες. Ο αυστριακής καταγωγής, ιστορικός και καθηγητής νεότερης Ιιτορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Hagen Fleischer, δίνει πλήρη απάντηση και τοποθετείται στο θέμα, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Der Standard».

Απαριθμώντας αυτές τις απώλειες, επισημαίνει πως, πέρα από τους 60.000 Έλληνες Εβραίους που δολοφονήθηκαν, δεκάδες χιλιάδες άλλοι Έλληνες εκτελέστηκαν, τουλάχιστον 100.000 πέθαναν από πείνα, ένας στους τρεις Έλληνες υπέφερε από επιδημικές ασθένειες μετά τη γερμανική οπισθοχώρηση, πολλοί ήταν άστεγοι, καθώς είχαν καταστραφεί περί τις 100.000 κατοικίες, ενώ ολόκληρη η οικονομία και οι υποδομές της χώρας καταστράφηκαν στη διάρκεια της κατοχής και η Ελλάδα, από τότε, ποτέ δεν συνήλθε.

Οι εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς, το 1945, αναφερόταν σε ζημιά η οποία ξεπερνούσε τα δέκα δισεκατομμύρια προπολεμικά δολάρια. Η Ελλάδα πήρε από αυτά περί τα 25 εκατομμύρια δολάρια, σε σημερινές τιμές, κυρίως σε μορφή αποσυναρμολογημένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων από τη Γερμανία που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα, αλλά ακόμη και αυτά τα 25 εκατομμύρια δολάρια δεν πληρώθηκαν στην Ελλάδα από τους Γερμανούς, αλλά από την Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Συμμάχων.

Λόγω του ψυχρού πολέμου το αίτημα της Ελλάδος και γενικότερα το ζήτημα των αποζημιώσεων ουσιαστικά χάθηκε μπροστά σε μία ευρύτερη ευρωπαϊκή πολιτική, με στόχο να καταστεί η Γερμανία προγεφύρωμα κατά των ανατολικών χωρών.

Όπως σημειώνει ο κ.Fleischer, η τωρινή χρονική στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για το ζήτημα των αποζημιώσεων, καθώς η γερμανική πλευρά διατείνεται πως η Ελλάδα θυμήθηκε ξαφνικά το θέμα, επειδή είναι τώρα χρεοκοπημένη. Όμως αυτό δεν αληθεύει, διότι το ζήτημα ετίθετο κάθε τόσο, επί δεκαετίες, από την ελληνική πλευρά, παρά το επίσημο μπλοκάρισμα του θέματος.

Πριν από τη γερμανική επανένωση χρησιμοποιούνταν το επιχείρημα πως ολόκληρη η Γερμανία είχε διεξάγει το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν μπορούν να ζητούνται αποζημιώσεις από το ένα τμήμα της Γερμανίας - ενώ μετά το 1990 το επιχείρημα ήταν πως έχει περάσει τόσος πολύς χρόνος από τότε και στο μεταξύ τα ζητήματα έχουν λυθεί από μόνα τους.

Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί εντελώς ουτοπικό το να δεχθεί η γερμανική πλευρά να πληρώσει επανορθώσεις για την Ελλάδα, γιατί αυτό θα δημιουργούσε προηγούμενο. Ως εκ τούτου πιστεύει πως η Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρωθεί στο λεγόμενο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, το οποίο μάλιστα είχε αναγνωριστεί, τόσο από τις ναζιστικές δυνάμεις όσο και από τον ίδιο τον Χίτλερ, ως δάνειο που θα αποπληρωνόταν, αλλά χωρίς τόκους.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι πως οι πρώτες δόσεις επιστράφηκαν και το «υπόλοιπο χρέος» είχε υπολογιστεί σε 476 εκατομμύρια χιτλερικά μάρκα ως «χρέη του 3ου Ράιχ προς την Ελλάδα» - σε σημερινές τιμές περίπου 6 έως 7 δις €, χωρίς τους τόκους, που αν συνυπολογιστούν, τότε το ποσό είναι αστρονομικό.

Τέτοια δάνεια, όπως αυτό που υποχρεώθηκε να καταβάλει η Ελλάδα στη ναζιστική Γερμανία, δεν είχαν επιβληθεί αλλού, γι’ αυτό και δεν υπάρχει προηγούμενο.  Επιστρατεύει επιπλέον ο Αυστριακός ιστορικός τη γνώση του για τα γερμανικά αρχεία της δεκαετίας του 1950 όπου και αναφέρεται ρητά ότι κύριος στόχος της γερμανικής πολιτικής προς την Ελλάδα ήταν «η εξαφάνιση του πολεμικού παρελθόντος» - δηλαδή, ήταν συνειδητή επιλογή η αποσιώπηση του θέματος των αποζημιώσεων, ενώ χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα έναντι των Ελλήνων. «Ξεχάστε τις απαιτήσεις για επανορθώσεις, αφού θέλετε να ενταχτείτε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα», ήταν η τάση..

Το 1995, μετά την απεμπλοκή της Συνθήκης του Λονδίνου στο θέμα των χρεών, ως επακόλουθο της γερμανικής επανένωσης, η Ελλάδα έθεσε επίσημα το θέμα των επανορθώσεων. Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, που βρισκόταν τότε στη Βόννη, αρνήθηκε να την παραλάβει διότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης, είχε παρέλθει ο χρόνος διευθέτησης του θέματος - ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι 65.000 αγωγές ιδιωτών που ζητούσαν αποζημιώσεις.

Σε ότι αφορά την επιτροπή που έχει συσταθεί για την εξέταση του αιτήματος για τις πολεμικές αποζημιώσεις, ο κ.Fleischer τονίζει ότι η επιτροπή αυτή ήταν μια αντίδραση στην πίεση που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση από την αντιπολίτευση. Ωστόσο το όλο εγχείρημα δεν έχει νόημα, εφόσον δεν αντιδρά η γερμανική πλευρά.

Και στο παρελθόν υπήρξαν τέτοιες επιτροπές, όπου όμως και πάλι δεν αντέδρασε η γερμανική κυβέρνηση - πολύ περισσότερο δεν θα το κάνει τώρα που η Ελλάδα δεν θεωρείται ισότιμος εταίρος.

Όπως καταλήγει στη συνέντευξή του ο Αυστριακός ιστορικός, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, μετά το 1990, διακήρυτταν επίσημα πως δεν παραιτούνται από τις απαιτήσεις, τις οποίες θα θέσουν σε μια ευνοϊκή χρονική στιγμή - στιγμή όμως, που ποτέ δεν ήλθε και τώρα είναι φυσικά η πλέον δυσμενής στιγμή για να τεθεί αυτή η ιστορικά και ηθικά θεμελιωμένη αξίωση.(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Πώς έσωσε τις ξένες τράπεζες ο Γ. Παπανδρέου

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ :: ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ :: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Πώς έσωσε τις ξένες τράπεζες ο Γ. Παπανδρέου
18/9/2012
Μέσω του Μνημονίου οι ξένες τράπεζες ξεφορτώθηκαν σε λίγους μήνες ελληνικά ομόλογα αξίας... 100 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Με το «κούρεμα» που έκαναν φέτος Βενιζέλος και Σαμαράς, ρήμαξαν το τραπεζικό σύστημα και τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας!


Απαρατήρητα σχεδόν πέρασαν, κατά παράδοξο τρόπο, τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τα μέσα ενημέρωσης, τα όντως συγκλονιστικά επί της ουσίας στοιχεία που κατατέθηκαν από το υπ. Οικονομιών στη Βουλή και αφορούν στα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που είχαν στην κατοχή τους οι ξένες τράπεζες.

Στοιχεία που αποδεικνύουν με αδιαφιλονίκητο τρόπο ότι το ολέθριο Μνημόνιο, στο καθεστώς του οποίου υπήγαγε την Ελλάδα ο Γ. Παπανδρέου, έσωσε όχι την πατρίδα μας αλλά τις... ξένες τράπεζες!

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών, στις 31 Δεκεμβρίου του 2009 οι ξένες τράπεζες (σχεδόν αποκλειστικά ευρωπαϊκές) κατείχαν ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 141,5 δισ. ευρώ.

Σε συνθήκες κρίσης, θα συνιστούσε εφιάλτη για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενδεχόμενη στάση πληρωμών εκ μέρους της Αθήνας. Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα υφίστατο σοβαρότατο πλήγμα από ελληνική αδυναμία εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και γι' αυτό οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών ήταν υποχρεωμένες να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις της προκειμένου να προφυλάξουν τις δικές τους τράπεζες. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Παπανδρέου εκλέγεται θριαμβευτικά πρωθυπουργός στις 4 Οκτωβρίου 2009. Αμέσως αρχίζουν οι ανεκδιήγητες δηλώσεις τόσο του ίδιου όσο και του υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου περί «ελληνικής οικονομίας στην εντατική», περί «ελληνικής οικονομίας... Τιτανικού» και πάει λέγοντας. 
Εκ των υστέρων είμαστε πλέον πεισμένοι ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν εσκεμμένες και εντάσσονταν στο πλαίσιο υπόσκαψης κάθε ίχνους διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την υπαγωγή της σε καθεστώς Μνημονίου. 
Οντως, τις πρώτες μέρες του Μαΐου του 2010, ο Γ. Παπανδρέου υπογράφει την παράδοση της χώρας στις επικυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αρχίζει ο υπέρμετρος δανεισμός της Ελλάδας μέσω Μνημονίου.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2010, η κατάσταση αναφορικά με τις ξένες τράπεζες και τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έχει αλλάξει εκπληκτικά. Τα στοιχεία αφήνουν εμβρόντητο όποιον τα κοιτάζει:
Από 141,5 δισ. ευρώ που είχαν προ ενός μόλις έτους, τώρα οι ξένες τράπεζες κατέχουν ελληνικά ομόλογα αξίας μόλις... 45,9 δισ.! Μέσω του Μνημονίου οι ξένες τράπεζες ξεφορτώθηκαν μέσα σε λιγότερους από οκτώ μήνες ελληνικά ομόλογα του τρομερού ύψους των... 100 δισ.!!! 
Ουσιαστικά όλα τα λεφτά των δανείων του Μνημονίου πήγαν στα θησαυροφυλάκια των ξένων τραπεζών και έτσι αντί η Ελλάδα να χρωστάει σε ιδιωτικές ξένες τράπεζες βρέθηκε μέσω Μνημονίου να χρωστάει περισσότερα λεφτά σε ξένα κράτη! Πρόκειται για κόλπο τρομακτικών διαστάσεων που έσωσε τις ευρωπαϊκές τράπεζες μέσω της υποθήκευσης της χώρας μας! Από το σημείο αυτό και έπειτα οποιαδήποτε ελληνική στάση πληρωμών ήταν απολύτως διαχειρίσιμη από τους Ευρωπαίους - πόσω μάλλον που τα 46 δισ. ευρώ του τέλους του 2010 μειώθηκαν ακόμη περισσότερο σε 35 δισ. στις 31 Δεκεμβρίου του 2011.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Παπανδρέου (όπως και η διάδοχός της κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου) φόρτωνε μέσω των εγκάθετων διοικήσεων ελληνικά ομόλογα που η ίδια τα είχε καταντήσει «σκουπίδια» στις ελληνικές τράπεζες και στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Από 56,9 δισ. ευρώ σε κρατικά ομόλογα που κατείχε ο εγχώριος τομέας στις 31 Δεκεμβρίου του 2009, η αξία των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας είχε εκτιναχθεί στα 86,16 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011. 

Με το «κούρεμα» που έκαναν φέτος Βενιζέλος και Σαμαράς, ρήμαξαν το τραπεζικό σύστημα και τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας! Τα χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία εν ψυχρώ και υπολογισμένα  (Η κυβέρνηση τους έφαγε 14 ολόκληρα δισεκατομμύρια, δηλ. το 75% των αποθεματικών τους!*).
-----------------------------------------
*ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕ:


Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ -- ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έφαγαν τις συντάξεις!

Υποχρεώθηκαν τελικά να το ομολογήσουν επισήμως και ενώπιον της Βουλής: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπό την ηγεσία των Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά «λήστεψαν» τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας με το μεγαλοφυές «κούρεμα» που υποτίθεται ότι θα μείωνε το ελληνικό δημόσιο χρέος απέναντι στους ξένους!
Πριν από το περιβόητο «κούρεμα» των ομολόγων του Δημοσίου της 12ης Μαρτίου 2012, βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για να απαντηθεί ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, η συνολική αξία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που κατ' επιταγήν του νόμου ήταν υποχρεωτικά κατατεθειμένα στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ανερχόταν σε 18,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα, μετά το αναγκαστικό «κούρεμα» κατά 53,5% όλων αυτών των ομολόγων, χάθηκαν αμέσως 8,3 δισεκατομμύρια. Οι απώλειες όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς άλλο ένα 32% της αξίας των ομολόγων που κατείχαν τα ασφαλιστικά ταμεία αντικαταστάθηκε με νέα «ομόλογα - σκουπίδια» του ελληνικού Δημοσίου που λήγουν μάλιστα μετά από... 20 έως 30 χρόνια! Μόλις το 15% της αξίας των ομολόγων που είχαν τα ασφαλιστικά ταμεία αντικαταστάθηκε με διετή ομόλογα υπό την εγγύηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Μόνο τα ομόλογα αυτά όντως αξίζουν όσο και η ονομαστική τους αξία. Οπως είναι ευνόητο, κανένα ασφαλιστικό ταμείο δεν είναι σε θέση να κρατήσει μέχρι το... 2042 (!) το αργότερο ή μέχρι το 2021 το νωρίτερο (!) τα «ομόλογα - σκουπίδια» που του πάσαραν εξαναγκαστικά οι Σαμαράς και Βενιζέλος. Είναι υποχρεωμένο να τα πωλήσει οπωσδήποτε νωρίτερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, να τα «σκοτώσει» δηλαδή όσο όσο, όπως λέμε στη λαϊκή γλώσσα. Αυτά τα σκουπιδόχαρτα όμως δεν πιάνουν ούτε το... 20% (!) της ονομαστικής τους αξίας. Τα Ταμεία δηλαδή χάνουν τουλάχιστον το... 80% (!) της αξίας των ομολόγων του Δημοσίου που τους έδωσαν με το ζόρι Βενιζέλος και Σαμαράς.
Τελικά, τα ομόλογα που έχουν σήμερα στα χέρια τους τα ασφαλιστικά ταμεία, από 18,7 δισ. ευρώ που άξιζαν προ «κουρέματος», σήμερα αξίζουν μόνο... 4,7 δισεκατομμύρια, αν τα ρευστοποιήσουν! Η κυβέρνηση τους έφαγε 14 ολόκληρα δισεκατομμύρια, τα τρία τέταρτα, το 75% των αποθεματικών τους!
Με άλλα λόγια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδήγησαν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σε ουσιαστική χρεοκοπία.
------------------------------

Να γιατί δεν πέφτουν οι τιμές...

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΑΡΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ:Τρέμουν να πούν τα πράγματα με το όνομά τους... 

Οι έμποροι περιγράφουν τη δικτατορία των καρτέλ στην Ελλάδα χωρίς να τα κατονομάζουν. Φοβούνται τα σκληρά αντίποινα εξόντωσης.Γνωρίζουν ότι όσοι έχουν καταγγείλει καρτέλ στην Ελλάδα έχουν πεθάνει, έχουν καταστραφεί η απειλούνται με φυλακή !

Να γιατί δεν κατονομάζουν τα καρτέλ που ληστεύουν τον κόσμο στην Ελλάδα!...

Γνωρίζουν ότι όσοι έχουν καταγγείλει καρτέλ στην Ελλάδα έχουν πεθάνει, έχουν καταστραφεί η απειλούνται με φυλακή!

Παραδείγματα: 
-To ολιγοπώλιο της NESTLE και ο θάνατος του γνωστού καφέμπορου Γιώργου Δρίτσα 
-Το καταγγελμένο και κουκουλωμένο καρτέλ του χάλυβα και η καταστροφή/απειλή με φυλακή των μικρομεσαίων που το κατήγγειλαν.
-Το καταγγελμένο και κουκουλωμένο καρτέλ των τραπεζών- της ναυαρχίδας των ελληνικών καρτέλ- και ο πόλεμος με το STOPCARTEL που έχει στείλει τους μεγαλοτραπεζίτες και τα όργανά τους-χωρίς φυσικά μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα-στην <<Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού>> -και στα δικαστήρια..

και τόσα άλλα που γνωρίζει όλη η ελληνική αγορά. 

Και πολύ περισσότερο η <<Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού>> που τα προστατεύει εκεί, στην οδό Πατησίων και Κότσικα γωνία, όπου υποτίθεται ότι λειτουργεί και προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών..

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΑΡΑ

Υπάρχει η πλειάδα των καταγγελμένων επίσημα απο χρόνια τεράστιων σε οικονομικό μέγεθος καρτέλ που έχει θαφτεί στα συρτάρια της <<Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού>> η οποία ασχολείται επιλεκτικά μόνο με τους <<μικρούς και ανώδυνους >> του είδους, ώστε να δικαιολογείται στην Ελλάδα η παρουσία της και τα εκατομύρια ευρώ που στοιχίζει στούς φορολογούμενους η κάλυψη και προστασία των καρτέλ και ολιγοπωλείων απο αυτήν..

Μήπως αυτή τη φορά η κυβέρνηση πρέπει να τους αποκαλύψει;

Υπάρχει όμως η παραμικρή πιθανότητα κύριε Βασίλη Κορκίδη, πρόεδρε τηςΕθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου,να αποκτήσει ξαφνικά την τεράστια πολιτική βούληση που απαιτείται προκειμένου να το πράξει, επαναστατώντας κατά των μεγάλων αφεντικών;


Να γιατί δεν πέφτουν οι τιμές...

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης,στο παρακάτω κείμενο εξηγεί όσο πιό ανώδυνα γίνεται τους λόγους για τους οποίους στην Ελλάδα παραμένει υψηλή η τιμή των βασικών αγαθών:

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ οι 13 σημαντικότεροι λόγοι που δεν «πέφτουν» οι τιμές στην ελληνική αγορά, παρά την κρίση, είναι οι εξής (Με μπόλντ γράμματα οι παράγοντες που σημαίνουν λειτουργία καρτέλ, ολιγοπωλείων και μονοπωλείων):

 1.Οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ. Στην Ελλάδα αυξήθηκαν οι συντελεστές ΦΠΑ και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο του 13% και 23%, αρκετά υψηλότερα από την Ισπανία (οι αντίστοιχοι είναι 8% και 18%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (5% και 20%).

2.Ενδοομιλικές συναλλαγές πολυεθνικών οι οποίες φουσκώνουν τις τιμές αλλά και το κόστος προκειμένου να αποφεύγουν τη φορολογία στην Ελλάδα. Οι εν Ελλάδι θυγατρικές εισάγουν προϊόντα με τεχνητά υψηλό κόστος, το οποίο μετακυλίεται μέσω των υψηλών τιμών, στους καταναλωτές

3.Ρήτρες απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών, ο εξαναγκασμός δηλαδή των λιανεμπόρων να μην αγοράζουν από θυγατρικές των προμηθευτών τους σε άλλες χώρες όπου ενδεχομένως πωλούν φθηνότερα σε σχέση με την ελληνική αγορά.

4.Στρεβλώσεις σε σχετικές με το εμπόριο αγορές όπως στις μεταφορές,εφοδιαστική αλυσίδα (logistics) κλπ, οι οποίες, εξαιτίας της ιδιομορφίας τους, εμποδίζουν τον ανταγωνισμό και συμβάλλον στη διόγκωση των τελικών τιμών πχ. απαγόρευση συνδυαστικών μεταφορών νωπών με άλλα προϊόντα.

5.Πολεοδομικοί περιορισμοί στις προδιαγραφές κτηρίων που εμποδίζουν την πλήρη εκμετάλλευση των αποθηκευτικών χώρων και λοιπά, γραφειοκρατικού τύπου προσκόμματα, όπως η δυνατότητα προμήθειας φθηνότερων μεν καυσίμων από το εξωτερικό αλλά υπό την αυστηρή όμως προϋπόθεση της ύπαρξης αποθηκευτικού χώρου  που θα προσφέρει απρόσκοπτα καύσιμα για χρονικό διάστημα 60 ημερών.

6.Ολιγοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς χονδρικού εμπορίου (πιο πρόσφατο παράδειγμα το καρτέλ στην αγορά κοτόπουλου που εντόπισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το καρτέλ στο χονδρεμπόριο των νωπών οπωροκηπευτικών σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου).

Υπάρχει πλειάδα καταγγελμένων τεράστιων σε οικονομικό μέγεθος καρτέλ που έχει θαφτεί για χρόνια στα συρτάρια της <<Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού>> η οποία ασχολείται επιλεκτικά μόνο με τους <<μικρούς και ανώδυνους >> του είδους ώστε να δικαιολογείται στην Ελλάδα η παρουσία της και τα εκατομύρια ευρώ που στοιχίζει στούς φορολογούμενους.

7.Διατήρηση υψηλών περιθωρίων κέρδους σε τμήμα της εγχώριας αγοράς παρά την ύφεση, σύμφωνα με την Έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για το 2011. Ειδικότερα αναγράφεται χαρακτηριστικά: «γενικότερα ωστόσο, παρατηρείται ότι από τη σύγκριση της προαναφερθείσας μείωσης του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στο σύνολο της οικονομίας το 2011 με την αύξηση του αποπληθωριστή του ΑΕΠ (κατά 1,6%) προκύπτει διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους στην οικονομία συνολικά. Το ίδιο συμπέρασμα συνάγεται και από τις προβλέψεις για τη διετία 2012-2013».

8.Μεγάλη εξάρτηση από τις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών πετρελαίου και αδυναμία πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων, με επιβάρυνση στην τελική τιμή σε σειρά προϊόντων όπου τα καύσιμα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη έχουν αυξήσει το κατά μονάδα κόστος καθώς έχουν εκτινάξει και το κόστος των μεταφορών.

9.Η πεπατημένη πως οι βραχυπρόθεσμες εκπτώσεις και προσφορές λειτουργούν περισσότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές παρά οι μόνιμα χαμηλές τιμές. Επίσης η εσφαλμένη επιλογή των ταχέως και βραδέως κινούμενων εμπορευμάτων, οδηγεί σε λάθος υπολογισμό αντικατάστασης (stock replacement) και σωστού ποσοστού κέρδους.

10.Η πτώση του μισθολογικού κόστους αλλά και του κόστους μίσθωσης επαγγελματικής στέγης (ενοίκια) αντισταθμίστηκε πλήρως, αφενός από την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και αφετέρου εξαιτίας της παύσης των πιστώσεων που επιβλήθηκε στις ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις από τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό, λόγω της έλλειψης αξιοπιστίας της χώρας μας (country risk), υποχρεώνοντάς τις στην ουσία να επωμίζονται εξολοκλήρου και της μετρητοίς το κόστος αγοράς πριν την παραλαβή.

11.Αδυναμία πλήρους αποτύπωσης της ελληνικής πραγματικότητας αφού σε πολλές περιπτώσεις άτυπες εκπτώσεις και «παζαριού» του υψηλού ΦΠΑ λαμβάνουν χώρα στο ταμείο, πριν την έκδοση της απόδειξης, ανάλογα μάλιστα και με τον τρόπο πληρωμής, γεγονός που οδηγεί σε διαμόρφωση διαστρεβλωμένων στοιχείων.

12.Μονομερής προσήλωση των κρατικών φορέων στην άρση των εμποδίων εισόδου των επιχειρήσεων στην αγορά όταν θα ήταν αποτελεσματικότερο να ενταθούν οι προσπάθειες στην κατεύθυνση της διερεύνησης εκείνων των παραγόντων που διαμορφώνουν το κέρδος Π.χ. Πως καθορίζεται το ποσοστό κέρδους στα φάρμακα.

13.Η έλλειψη μελέτης «ελαστικότητας» από τα αρμόδια Υπουργεία και η μη έγκαιρη αξιολόγηση της καταγραφής των επιπτώσεων από τους «σοφούς» της Τρόικας, διαμόρφωσε τις τιμές της αγοράς σε πολλούς κλάδους του εμπορίου χαμηλότερα από την τιμές του τέλειου ανταγωνισμού, ενώ στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης περισσότερο κοντά στις τιμές μονοπωλίων.


Όλοι οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουν πολύ καλά οτι στο εμπόριο το κέρδος δεν βρίσκεται στην τιμή λιανικής πώλησης, αλλά στην τιμή αγοράς και κάποιοι δεν αφήνουν τις ανταγωνιστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αγοράσουν φθηνά, ώστε να τις αναγκάσουν με δικαιολογία την κρίση, σε κλείσιμο.