Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

7 Οκτωβρίου 2013

Ο Snowden, ο Orwell και η ακατονόμαστη προέλευση του κράτους παρακολούθησης


Ο Snowden, ο Orwell και η ακατονόμαστη προέλευση του κράτους παρακολούθησης

Άρθρο του Tobias Langdon (Occidental Observer) /ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Alan Rusbridger είναι ο συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας ‘The Guardian’, της μεγαλύτερης φιλελεύθερης εφημερίδας της Βρετανίας. Όπως και πολλοί φιλελεύθεροι, έτσι και αυτός είναι ένα καλό παράδειγμα της τεράστιας διαφοράς μεταξύ της νοημοσύνης και της σοφίας. Μιλάει λοιπόν για τον Edward Snowden και την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, τη γνωστή NSA (National Security Agency). Σνόουντεν είναι ο Αμερικανός διαχειριστής συστημάτων που εργαζόταν για την NSA και την CIA και διέρρευσε στον τύπο απόρρητες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις] :
Ο Rusbridger (φώτο) είπε ότι όλες αυτές οι ιστορίες για την NSA "σαφώς" δεν είναι μια ιστορία για τον ολοκληρωτισμό, αλλά ότι είχε δημιουργηθεί μια υποδομή που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη αν έπεφτε σε «λάθος χέρια».

«Ο Ομπάμα είναι ένας συμπαθητικός τύπος. Ο David Cameron είναι ένας ωραίος Σοσιαλδημοκράτης. Περίπου τρεις ώρες από το Λονδίνο, στην Ελλάδα υπάρχουν μερικά πολύ ‘άσχημα’ πολιτικά κόμματα. Αυτό που υπάρχει, είναι η υποδομή για ολοκληρωτική παρακολούθηση, δήλωσε ο Rusbridger, μιλώντας στο συνέδριο Advertising Week(Άρθρο:Η επιτήρηση της NSA ξεπερνάει τη φαντασία του Όργουελ, The Guardian, 23 Σεπτεμβρίου 2013).

Γιατί είναι ο Ομπάμα "καλό παιδί"; Ε, δεν θέλει φαντασία. Έχει σκούρο δέρμα και μιλά πολύ για τη «δικαιοσύνη» και την «ισότητα». Έτσι, δεν έχει σημασία ότι είναι στην πραγματικότητα ένας φθοροποιός ναρκισσιστής που μισεί την Λευκή Αμερική και εργάζεται σκληρά για να την καταστρέψει, σε συνεργασία με τους Ρεπουμπλικάνους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μετά τον Ομπάμα, ο Rusbridger αναφέρει τον Ντέιβιντ Κάμερον, τον ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος (και πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας). Και ναι, σωστά αναγνωρίζει ότι ο Κάμερον είναι ένας «σοσιαλδημοκράτης» και όχι ένας συντηρητικός.

Το "άσχημο πολιτικό κόμμα" (“nasty political party”) στην Ελλάδα είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία θέλει την Ελλάδα να την διοικούν γηγενείς Έλληνες και όχι ξένοι τραπεζίτες και τριτοκοσμικοί μετανάστες. Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί μια σημαία με έμβλημα που μοιάζει με σβάστικα και έχει θαυμαστές του Αδόλφου Χίτλερ. Ο Rusbridger πιστεύει ότι αυτό τους κάνει να ανυπομονούν να επιβάλλουν μια «ολοκληρωτική παρακολούθηση» του ελληνικού λαού. Έχει λάθος. Αν είχε γνώση της ιστορίας, αντί του φιλελευθερισμού, θα έπρεπε να ξέρει ότι η ναζιστική Γερμανία ήταν ένα πολύ λιγότερο αστυνομικό κράτος από την κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία. Και δεν χρειάζεται να πιστέψετε στα δικά μου λόγια για αυτό :

«Η Στάζι (η μυστική αστυνομία της κομμουνιστικής Αν. Γερμανίας) ήταν πολύ, πολύ χειρότερη από την Γκεστάπο, αν σκεφτεί κανείς μόνο την καταπίεση του ίδιου του λαού τους», σύμφωνα με τον Simon Wiesenthal (1908 – 2005), τον Εβραίο από την Βιέννη της Αυστρίας, ο οποίος κυνηγούσε ναζί εγκληματίες για μισό αιώνα. "Η Γκεστάπο είχε 40.000υπαλλήλους να παρακολουθούν μια χώρα 80 εκατομμυρίων, ενώ η Στάζι απασχολούσε 102.000 για τον έλεγχο μόνο 17εκατομμυρίων. "Θα μπορούσε κανείς να προσθέσει ότι η ναζιστική τρομοκρατία κράτησε μόνο δώδεκα χρόνια, ενώ η Στάζι είχε τέσσερις δεκαετίες για να τελειοποιήσει τα μηχανήματα της καταπίεσης, της κατασκοπείας και της διεθνούς τρομοκρατίας και της ανατροπής. («Stasi : Η ανείπωτη ιστορία της μυστικής αστυνομίας της Ανατολικής Γερμανίας» / “StasiThe Untold Story of the East German SecretPolice”, John O. Koehler, Westview Press, 1999).

Όταν οι κυβερνήσεις διοικούν προς όφελος της πλειοψηφίας, δεν φοβούνται την πλειοψηφία και δεν χρειάζεται να την έχουν υπό στενή παρακολούθηση. Ο Ναζισμός και ο Φασισμός δεν είναι τα πολιτικά ιδεώδη μου, αλλά ήταν πραγματικά λαϊκά κινήματα. Ο Μαρξισμός δεν ήταν ποτέ δημοφιλής και χρειαζόταν να στήσει ένα καθεστώς επιτήρησης. Αφού ο κομμουνισμός κατάπιε την Ανατολική Ευρώπη στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κρατούσε τους πάντες υπό στενή παρακολούθηση, πλην όμως εξακολουθούσαν να υπάρχουν μεγάλες εξεγέρσεις στην Πολωνία, την Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία. Η σύγχρονη Ουγγαρία διαθέτει και αυτή ένα "άσχημο πολιτικό κόμμα" που ονομάζεται Jobbik, και έχει σύνθημα «Magyarország a Magyaroké»,  «Η Ουγγαρία για τους Ούγγρους». Τακτικά (το κόμμαπεριγράφεται ωςρατσιστικόξενοφοβικό και αντισημιτικό.
Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το Jobbik θυμάται τι συνέβη στο βραχύβιο, εβραϊοκρατούμενο κομμουνιστικό καθεστώς με επικεφαλής τον Béla Kun (δηλαδή, Cohen) το 1919. Το καθεστώς Kun οδήγησε σε μια φανατική επίθεση στην ζωή, την ιδιοκτησία , τον πολιτισμό και τη θρησκεία των χριστιανών Ούγγρων. Οι Εβραίοι επίσης, υπερεκπροσωπούνταν υπερβολικά στον ρωσικό κομμουνισμό, στην μεταπολεμική κυβέρνηση της Ουγγαρίας ("στην οποία εντελώς κυριαρχούσαν" Εβραίοι [βλ. εδώ, σελ. 89]) και στα κομμουνιστικά κόμματα της Δύσης. Αυτά τα γεγονότα ενέπνευσαν έναν Άγγλο συγγραφέα να πει κάτι συγκλονιστικό κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου : "Αυτό που νιώθω είναι ότι κάθε Εβραίος, δηλαδή Εβραίος της Ευρώπης, θα προτιμούσε το είδος του κοινωνικού συστήματος του Χίτλερ αντί του δικού μας, αν δεν συμπεριλάμβανε τις διώξεις που έκανε εναντίον τους".
Μα ποιος μπορεί να ήταν αυτός ο άγρια ​μισαλλόδοξος ​συγγραφέας ; Ήταν ο ‘κοσμικός άγιος’ George Orwell (δείτεεδώ). Ο Orwell , επίσης, συνέταξε έναν κατάλογο πιθανών κομμουνιστών συμπαθούντων ή πρακτόρων που πίστευε ότι θα έπρεπε να αποκλείονται από την εργασία στο Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Ο ίδιος επεσήμανε ακόμη ότι ορισμένοι ύποπτοι στον κατάλογο ήταν Εβραίοι. Τα λόγια του αυτόματα καταδικάζονται σήμερα, βέβαια, επειδή ήταν ένοχος για κάτι που έχει γίνει ‘αιρετικό’: το να κάνεις εύστοχες παρατηρήσεις ενός σημαντικού φυλετικού μοτίβου. Οι Εβραίοι πράγματι συντάχθηκαν με αυταρχικά κοινωνικά συστήματα όπως ο κομμουνισμός, μόνο εφ’ όσον είχαν τα ηνία. Ο Orwell είχε μια πολύ βαθύτερη κατανόηση του κόσμου από τους σύγχρονους φιλελεύθερους θαυμαστές του :
Η δυνατότητα του κράτους επιτήρησης, ξεπερνάει πολύ οτιδήποτε γράφτηκε στο 1984 του Τζορτζ Όργουελ, είπε ο Alan Rusbridger, εκδότης της Guardian, είπε σε ένα ακροατήριο στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα. Μιλώντας στον απόηχο μιας σειράς αποκαλύψεων της Guardian σχετικά με την έκταση των δραστηριοτήτων παρακολούθησης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, ο Rusbridger είπε : "Ο Orwell δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κάτι τόσο πλήρες όσο αυτό, αυτή την έννοια του σαρώματος των πάντων όλη την ώρα." (NSA surveillance goes beyond Orwells imagination).
Ο Rusbridger έχει άγνοια του Orwell, όπως έχει και της ιστορίας. Ο Orwell σίγουρα τα φαντάστηκε όλα αυτά. Αυτό είναι ό, τι καταλαβαίνει ο Winston Smith (ο πρωταγωνιστής στο βιβλίο του Όργουελ) μετά τη σύλληψή του στο ‘NineteenEighty-Four’ (1948):
Ήξερε πλέον ότι για επτά χρόνια, η Αστυνομία της Σκέψηςτον έβλεπε σαν ένα σκαθάρι κάτω από ένα μεγεθυντικό φακό. Δεν υπήρχε καμία φυσική πράξη, καμία λέξη που μίλησε δυνατά, που να μην είχαν παρατηρήσει, δεν υπήρχε καμία διαδρομή της σκέψης που δεν ήταν σε θέση να συναγάγουν. Ακόμη και ο κόκκος σκόνης στο εξώφυλλο του ημερολογίου του είχε επανατοποθετηθεί προσεκτικά. Είχαν παίξει sound-tracks στον ίδιο, και του έδειχναν φωτογραφίες. Μερικές από αυτές ήταν φωτογραφίες της Τζούλια και του ίδιου. Ναι , ακόμη και ... Εκείνος δεν μπορούσε να καταπολεμήσει το Κόμμα πια(‘Nineteen Eighty-Four’, Μέρος Τρίτο, κεφ. 4)

Ο Orwell κατανοούσε το μαρξισμό και τι κάνουν οι μειονότητες όταν πάρουν στα χέρια τους την εξουσία. Τα καθεστώτα μειοψηφίας είναι παρανοϊκά και θέλουν να κρατήσουν τον καθένα υπό επιτήρηση. Το καθεστώς της Αλεβίτικης μειονότητας στη Συρία κατασκόπευε και καταδίωκε τη σουνιτική πλειοψηφία, επαναστάτησαν, όπως η μη κομμουνιστική πλειοψηφία έκανε στην Πολωνία, την Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία. Αντίθετα, η Γερμανία του Χίτλερ, η Ιταλία του Μουσολίνι και η Ισπανία του Φράνκο δεν υπήρξαν κράτη επιτήρησης. Η κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία ήταν σίγουρα ένα κράτος επιτήρησης :

Αστυνομικοί πλήρους απασχόλησης στάλθηκαν σε όλες τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες (η εκτατικοποίηση της επιτήρησης σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το πόσο πολύτιμο είναι ένα προϊόν για την οικονομία) και ένας ενοικιαστής σε κάθε πολυκατοικία ορίστηκε ως φύλακας που έδινε αναφορά σε μια αντιπροσωπευτική περιοχή της Volkspolizei (Vopo). Κατάσκοποι κατέδιδαν κάθε συγγενή τους ή φίλο τους που έμενε το βράδυ στο διαμέρισμά του άλλου. Μικροσκοπικές τρύπες ήταν διάτρητες στους τοίχους δωματίων διαμερισμάτων και ξενοδοχείων μέσω των οποίων οι πράκτορες της Stasi βιντεοσκοπούσαν τους πολίτες με ειδικές κάμερες. Στα σχολεία, στα πανεπιστήμια και στα νοσοκομεία είχαν εκτενώς διεισδύσει. (Βλέπε Stasi στηWikipedia).

Οι Μαρξιστές συμπεριφέρονται έτσι, επειδή ο μαρξισμός διοικείται από και για τις μειονότητες. Η πιο σημαντική από αυτές τις μειονότητες είναι οι Εβραίοι. Το πως βλέπουν την ιστορία τους είναι απλό : για χιλιετίες, άμεμπτοι Εβραίοι έχουν διωχθεί, σφαγιαστεί και εκδιωχθεί από Λευκούς Χριστιανούς και παγανιστές, που δεν τους οδηγούσε τίποτα άλλο παρά παράλογες προκαταλήψεις και κακία. Γι’ αυτό οι Εβραίοι θέλουν να διατηρήσουν την πλειοψηφία των ‘εθνικών’ (μη Εβραίων) υπό στενή επιτήρηση και γι’ αυτό οSir Malcolm Rifkind (φωτο), ο εβραϊκής καταγωγής Συντηρητικός πολιτικός και Πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών και της Επιτροπής Ασφαλείας από το 2010, λέει ψέματα σαν και αυτό :
Στο πρόγραμμα παρακολούθησης ‘Tempora’, έχει γνωστό ότι τα καλώδια οπτικών ινών που μεταφέρουν σημαντικό μέρος των επικοινωνιών του κόσμου περνούν κοντά στη Βρετανική ακτογραμμή και θα μπορούσαν να προσφέρουν ευκαιρίες μυστικών υπηρεσιών. Η πραγματικότητα είναι ότι το βρετανικό κοινό γνωρίζει πολύ καλά ότι οι μυστικές υπηρεσίες της δεν έχουν ούτε το χρόνο, ούτε το παραμικρό ενδιαφέρον για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του πάνω από το 99 % του πληθυσμού που δεν είναι ούτε εν δυνάμει τρομοκράτες, ούτε σοβαροί εγκληματίες. Οι σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής κάνουν επιτρεπτό τον διαχωρισμό εκείνων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον από την συντριπτική πλειοψηφία που δεν παρουσιάζουν. (Άρθρο: Τι ανοησίες Sir Simon ! Οι Υπηρεσίες πληροφοριών μας δεν είναι εκτός νόμου, The Guardian, 20 Σεπ., 2013)
«Εμπιστευθείτε μας!», φωνάζει ο Sir Rifkind, μέλος της πιο αυτολυπούμενης μειονότητας του κόσμου. Ναι, όπως θα εμπιστευόμουν έναν πεινασμένο κροκόδειλο σε ένα νηπιαγωγείο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / 

Β. Βιλιάρδος - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ: Αφού εξουδετερωθεί η συγκεκριμένη συμμορία, μάλλον θα έλθει η σειρά της επόμενης – η οποία θα είναι πολύ πιο εύκολο να καταπολεμηθεί, αφού τα μέλη της, τα οποία θριαμβολογούν σήμερα, έχουν πολύ πιο ήπια χαρακτηριστικά

Οι μαζικές συλλήψεις τόσο του «προέδρου», όσο και ορισμένων «στελεχών» του «νόμιμα εκλεγμένου εγκληματικού κόμματος της ακροδεξιάς» το πρωινό του Σαββάτου, με την αριστοτεχνικά οργανωμένη επίθεση στους ιδιωτικούς χώρους των κατηγορουμένων, θυμίζει έντονα γερμανικές μεθόδους αντιμετώπισης των πάσης φύσεως εγκληματιών – μεταξύ των οποίων και των υπόπτων φοροδιαφυγής, χωρίς να απαιτούνται βέβαια αποδείξεις.

Λόγω αυτού ακριβώς του γεγονότος, πολλοί Γερμανοί Πολίτες παραπονιούνται ότι ευρίσκονται στο έλεος μίας προσεκτικά καλυμμένης «δημοκρατικής δικτατορίας» - η οποία ουσιαστικά τους στερεί, σχεδόν εξ ολοκλήρου, την ελευθερία τους.    

Αν και προφανώς οι συγκεκριμένες συλλήψεις οφείλονται σε απόλυτα σεβαστές αποφάσεις των δικαστικών αρχών, δημιουργούν έντονα συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας στους περισσότερους πολίτες της χώρας μας – ο οποίοι εύλογα σκέφτονται ότι, πίσω από όλα αυτά, κρύβεται κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Ορισμένοι βέβαια θεωρούν πως άνοιξαν οι «ασκοί του Αιόλου» – με οδυνηρές συνέπειες για το μέλλον της πατρίδας μας, αφού κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει αντίστοιχες ενέργειες, όσον αφορά ιδιώτες ή κόμματα, στην περίπτωση που θα τολμούσαν να τοποθετηθούν δημόσια εναντίον της σκιώδους διακυβέρνησης της Ελλάδας.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και αυτοί, οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί δεν έχουν χαρακτηρισθεί ανάλογα, ως εγκληματικά δηλαδή, εκείνα τα υπερχρεωμένα κόμματα με τις αποδεδειγμένα «μαύρες» πηγές χρηματοδότησης - ή εκείνοι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, οι οποίοι πλούτισαν ασύδοτα εις βάρος της Ελλάδας, οδηγώντας την στη χρεοκοπία.

Περαιτέρω οι «πατριώτες», άρα και αυτοί που αντιτίθενται στην εισβολή του ΔΝΤ και της Γερμανίας, φαίνεται να χαρακτηρίζονται αυθαίρετα ως «εν δυνάμει» οπαδοί της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης – εθνικιστές, ρατσιστές, κοινοί εγκληματίες και περιθωριακοί, οπότε είτε πρέπει να διώκονται ποινικά, είτε να πάψουν να «διακατέχονται» από τέτοιου είδους «αγκυλώσεις». Ανεξάρτητα τώρα από τα παραπάνω, τα εξής:

(α) Όταν τα οικονομικά μεγέθη μίας χώρας είναι φυσιολογικά, τότε η πολιτική δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, όσον αφορά τη διακυβέρνηση. Εάν τυχόν διαπιστώσει «ανησυχία» στο λαό, «μοιράζει» κάποιες υποσχέσεις και αυξάνει τους μισθούς ή τις συντάξεις – είτε κλιμακώνοντας τους φόρους, είτε δανειζόμενη, αφού δεν έχει δικά της χρήματα. Επομένως, η ανησυχία «αμβλύνεται» και δεν απειλείται η Δημοκρατία, η ησυχία, η τάξη και η ασφάλεια.

(β) Όταν τώρα τα οικονομικά μεγέθη μίας χώρας δεν είναι καθόλου καλά, αλλά διαθέτει ισχύ, τότε εξισορροπεί την αδυναμία της για κοινωνικές παροχές, με την «επίκληση» εξωτερικών εχθρών – τρομοκρατών, εγκληματικών καθεστώτων κοκ., στα οποία κηρύσσει τον πόλεμο. Πρόσφατο παράδειγμα οι Η.Π.Α., οι οποίες έχουν βυθιστεί στη μεγαλύτερη ίσως οικονομική κρίση της ιστορίας τους, με κίνδυνο κατάρρευσης ακόμη και του νομίσματος τους.

(γ) Στην περίπτωση όμως που μία χώρα ευρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, έχοντας παραδώσει την εθνική της κυριαρχία και μη διαθέτοντας στρατιωτική ισχύ, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα.

Ειδικότερα, οι πολίτες ενός τέτοιου κράτους παύουν να σέβονται την εξουσία, τοποθετούνται εχθρικά απέναντι της, αναζητούν τους υπευθύνους των δεινών τους, απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία τους, διαμαρτύρονται, απεργούν, εξεγείρονται κοκ. – με αποτέλεσμα να απειλείται η σωματική ακεραιότητα των πολιτικών, η Δημοκρατία, η ησυχία, η τάξη και η ασφάλεια.

Ο μοναδικός τρόπος τώρα για να μπορέσει η πολιτική να χειρισθεί τα προβλήματα που δημιουργούνται, είναι η επίκληση εσωτερικών εχθρών – τρομοκρατών, εγκληματικών οργανώσεων κλπ. Με τον τρόπο αυτό αποκτά τη δυνατότητα να «πουλήσει προστασία» και ασφάλεια στους πολίτες, οι οποίοι τότε είναι πρόθυμοι να φορολογηθούν ακόμη περισσότερο – επομένως, να συνεχίσουν να υποφέρουν μη εξεγειρόμενοι.

Φυσικά για να το επιτύχει, «στρατολογεί» όλα τα ΜΜΕ της χώρας της – κάτι όχι και τόσο δύσκολο, αφού διακινδυνεύει και η δική τους εξουσία. Διακινδυνεύει επίσης η ασφάλεια τους, όπως δυστυχώς και η «σωματική ακεραιότητα» των πολιτικών – με δεδομένη τη συμμετοχή των περισσοτέρων στην αντισυνταγματική παράδοση της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους εισβολείς.

Ολοκληρώνοντας, επειδή πιστεύουν οι πολίτες πως το τίμημα που απαιτείται από την πολιτική τους ηγεσία, για να συνεχίσουν «να έχουν την ησυχία τους», αξίζει μεγαλύτερες θυσίες εκ μέρους τους, αποδέχονται τη «νέα τάξη πραγμάτων» (την επιβολή δηλαδή των νέων μέτρων λεηλασίας τους και την απολυταρχική ηγεμονία των ξένων «εισβολέων»), πειθαρχούν ξανά, γίνονται υπάκουοι και παύουν εντελώς να διαμαρτύρονται – αιτιολογώντας την όχι και τόσο θαρραλέα συμπεριφορά τους, με την πίστη τους προς τη Δικαιοσύνη και στη Δημοκρατία, η οποία δήθεν απειλείται και πρέπει να προστατευθεί.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Θα μπορούσε να μας ρωτήσει κανείς εάν θεωρούμε «ένοχη» την κυβέρνηση, για την σταδιακή εγκατάσταση της «δημοκρατικής δικτατορίας» που φαίνεται πως επιχειρείται. Στην προκειμένη περίπτωση, θα απαντούσαμε ανεπιφύλακτα όχι – όχι περισσότερο δηλαδή, από όσο ήταν υπεύθυνη για τα δεινά της πατρίδας μας η κυβέρνηση που εγκατέστησε η Γερμανία, όταν κατέλαβε την Ελλάδα στο 2ο παγκόσμιο Πόλεμο.  

Μία δεύτερη ερώτηση θα ήταν ίσως ποιο θεωρεί ως μεγαλύτερο πρόβλημα της η σκιώδης διακυβέρνηση των δανειστών - ως ουσιώδες εμπόδιο καλύτερα, σε σχέση με αυτά που θέλει να επιβάλλει στην Ελλάδα (μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται αναμφίβολα η λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων).

Κατά την άποψη μας, η απάντηση εδώ είναι αυτονόητη. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η εγκληματική οργάνωση της ακροδεξιάς, η οποία δεν θα μπορούσε εύκολα να υποταχθεί στις εντολές της σκιώδους εξουσίας - διαθέτοντας επί πλέον τα μέσα, το μίσος, την οργή και το θράσος να την πολεμήσει.

Αργότερα, αφού δηλαδή εξουδετερωθεί η συγκεκριμένη συμμορία, θα έλθει η σειρά της επόμενης – η οποία θα είναι πολύ πιο εύκολο να καταπολεμηθεί, αφού τα μέλη της, τα οποία πιθανότατα θριαμβολογούν σήμερα, έχουν πολύ πιο ήπια χαρακτηριστικά      

Η τελευταία ερώτηση θα αφορούσε ενδεχομένως τις επιδιώξεις της Γερμανίας – όπου φυσικά δεν αναφερόμαστε στους Γερμανούς Πολίτες, αλλά σε εκείνη τη βιομηχανική ελίτ, η οποία κυβερνάει της χώρα απολυταρχικά, κρυμμένη στο παρασκήνιο. 

Πρόκειται σε πολλές περιπτώσεις για απογόνους των ναζί, αρκετοί από τους οποίους ανέκτησαν τις ιδιοκτησίες τους με τα κλεμμένα χρήματα κατεκτημένων λαών, τα οποία είχαν «φυγαδεύσει» έγκαιρα εκτός Γερμανίας – μεταφέροντας τα αργότερα προσεκτικά στη χώρα τους. Τα βασικά σχέδια τους είναι επιγραμματικά τα εξής:

(α) Η ανάκτηση της εθνικής τους κυριαρχίας, η ανεξαρτητοποίηση τους καλύτερα από τις Η.Π.Α. - μέσω την κατάκτησης μίας ηγεμονικής θέσης στην Ευρωζώνη, κατ’ επέκταση στην Ευρώπη, με οικονομικά μέσα.

(β) Η εξασφάλιση της εξόφλησης των απαιτήσεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της Γερμανίας, από τις χώρες-οφειλέτες της, μέσω της «κατάληψης» του εκάστοτε υπουργείου οικονομικών και της επιβολής υψηλών φόρων. Διαφορετικά θαχρεοκοπήσει η Γερμανία, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν πολλές χώρες και ζητούν διαγραφή χρεών.    

(γ) Η δημιουργία ζωνών φθηνού εργατικού δυναμικού και χαμηλού κόστους στο Νότο, καθώς επίσης στην Ανατολική Ευρώπη - έτσι ώστε να παράγονται προϊόντα ανταγωνιστικά των κινεζικών και λοιπών ασιατικών.

(δ) Οι επενδύσεις των γερμανικών χρηματικών πλεονασμάτων στις περιοχές αυτές (εξαγορά των κερδοφόρων κοινωφελών επιχειρήσεων, οικοπέδων κλπ.),  υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ασφαλείς – γεγονός που σημαίνει ότι, θα πρέπει να ελέγχονται ασφυκτικά όλες οι χώρες-αποικίες.

(ε) Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα και την Κύπροπλήρης έλεγχος με στόχο την εξασφάλιση πρόσβασης στα ενεργειακά αποθέματα τους – επίσης, καλύτερη πρόσβαση στα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής, έτσι ώστε να αποφευχθεί η πλήρης σχεδόν ενεργειακή εξάρτηση της Γερμανίας από τη Ρωσία.   

Προφανώς, για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω μεγαλεπήβολα σχέδια, δεν θα πρέπει να υπάρχουν κανενός είδους αναταραχές στις χώρες κατοχής – πόσο μάλλον απείθαρχες και βίαιες εγκληματικές οργανώσεις, με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Φυσικά ελπίζουμε να κάνουμε λάθος προβλέψεις και εκτιμήσεις, αφού η πατρίδα μας έχει υποφέρει ήδη πάρα πολλά, στα έξι χρόνια ύφεσης που έχουν μεσολαβήσει.  


Πρόσφατη ανάλυση:

Αθήνα, 29. Σεπτεμβρίου 2013
viliardos@kbanalysis.com