Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

16 Φεβρουαρίου 2012

The Great Airships, First Encounters

Drone Assaults on Civil Liberties

Pentagon wants $3 billion for the War in Iraq that we thought was over

Former Latin Patriarch of Jerusalem: Israel is turning Jerusalem into a Jewish City

Palestinian Teen from Qattana: Israeli Soldiers Break His Legs, Force Him to Walk

ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΡΟ ΣΑΔΙΣΤΙΚΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ??? ΟΧΙ, ΦΥΣΙΚΑ "ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ" (ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΜΜΕ, ΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ)! ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΡΑ ΣΑΔΙΣΤΙΚΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!!! ΟΙ ΝΙΚΗΤΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ !!!

http://hercolano6.blogspot.com/2012/02/palestinian-teen-from-qattana-israeli.html
----------------------------------------

Taliban's spokesman interview with CNN

Iraq snapshot - February 15, 2012

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ- Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 16-2-2012 - Επαναδιαπραγμάτευση των όρων και της ουσίας του μνημονίου

Κατσέλη: Επαναδιαπραγμάτευση των όρων και της ουσίας του μνημονίου
Τα βασικά σημεία της εισήγησής της
Κατσέλη: Επαναδιαπραγμάτευση των όρων και της ουσίας του μνημονίου


 
Επαναδιαπραγμάτευση των όρων και της ουσίας του νέου μνημονίου έστω και την τελευταία στιγμή πρότεινε η κυρία Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν λίγη ώρα.


Η πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι «πρέπει να καταρριφθεί η αντίληψη πως οι πολιτικές επιλογές κινούνται μεταξύ άσπρου και μαύρου ή με συνεχή εκβιαστικά διλήμματα» και προσέθεσε ότι «οι αποφάσεις σε κατάσταση πανικού και τρόμου είναι επικίνδυνες για την Δημοκρατία».


Μίλησε για ανεπίτρεπτη εκστρατεία εκφοβισμού των πολιτών και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και η τρόικα τρομοκρατούν συνεχώς επισείοντας ως απειλή την έξοδο από το ευρώ και τη χρεοκοπία τη στιγμή που καμία διάταξη δεν κατοχυρώνει νομικά κάτι τέτοιο,  ενώ το πακέτο οδηγεί με μαθηματική, όπως είπε, βεβαιότητα σε χρεοκοπία σε χρόνο, όμως, και με όρους που θα επιλέξουν οι πιστωτές μας.


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η κυρία Κατσέλη επισήμανε ότι οι απόψεις που εκπροσωπεί θεωρεί πως θα πρέπει να συνεχίσουν να εκφράζονται στα συλλογικά όργανα του ΠΑ.ΣΟ.Κ και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εξοβελισθούν ενώ συνέδεσε τη δική της στάση από τις εσωκομματικές εξελίξεις και εμμέσως από το αν θα υπάρξει διαγραφή της από το κόμμα.


Απαντώντας, δε, σε ερώτηση για την επόμενη ημέρα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ είπε «Στεναχωριέμαι γιατί δεν θέλω το ΠΑΣΟΚ να γίνει νεοφιλελεύθερο κόμμα» .


Η πρώην υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση Παπαδήμου για τεχνοκρατική και οργανωτική αδυναμία καθώς και για άγνοια του πραγματικού ευρωπαϊκού περιβάλλοντος ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα συνέβαινε αν δεν ψηφιζόταν το μνημόνιο τόνισε ότι «το πολύ - πολύ που θα συνέβαινε θα ήταν οι εταίροι να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι και να ξανασυζητήσουν».


Τα βασικά σημεία της εισήγησης



I Γιατί η Συνέντευξη;

Δεδομένου ότι ο Κανονισμός της Βουλής δεν έδινε δυνατότητα αιτιολόγησης της ψήφου και ακόμα επειδή η σιωπή δίνει λαβή σε παρερμηνείες, άλλοτε καλόβουλες, άλλοτε κακόβουλες, θεωρώ αναγκαία τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για να απαντήσω σε ερωτήματα τα οποία έχουν γεννηθεί. Γιατί το όχι; Tί μπορούσε να είχε γίνει μέχρι την Κυριακή; Tί πρέπει να γίνει τώρα;

Πριν απαντήσω επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι επιτέλους πρέπει  να καταρριφθεί μια για πάντα η πρωτόγονη και επικίνδυνη αντίληψη ότι οι πολιτικές επιλογές   κινούνται μεταξύ άσπρου και μαύρου και ότι η πολιτική γίνεται στη βάση απλουστευτικών, εκβιαστικών διλημμάτων όπως: Αποδοχή του Νέου Μνημονίου  ή χρεοκοπία, ψήφιση νομοσχεδίου ή έξοδος από την Ευρωζώνη.

Τα διλήμματα είναι πάντα σύνθετα. Οι απαντήσεις απαιτούν πληροφόρηση, τεκμηρίωση, νηφάλιο διάλογο. Αποφάσεις που εκβιάζονται κάτω από καθεστώς πρόκλησης πανικού και τρόμου στην κοινωνία είναι επικίνδυνες αποφάσεις για τη δημοκρατία και  δεν προάγουν ούτε το εθνικό ούτε το  δημόσιο συμφέρον.
 Δυστυχώς , για άλλη μια φορά , η Κυβέρνηση της χώρας ενήργησε με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο :

α) Κανένα στοιχείο, καμμία τεκμηρίωση  ούτε για τις νομικές επιπτώσεις των συμβάσεων , ούτε για τη βιωσιμότητα του χρέους  ούτε για τα αναμενόμενα αποτελέσματα  των μέτρων.
β) Ψήφιση του ΝΣ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος που σημαίνει μόνο λίγες ώρες συζήτηση στη Βουλή και
γ)Ανεπίτρεπτη εκστρατεία εκφοβισμού και δημιουργίας πανικού : H ψηφίζουμε ναι σε όλα ή χρεοκοπούμε αύριο. Ένα ανυπόστατο  ψευτοδίλημμα.

Κι ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο διότι πιστεύω ότι είναι πολύ κρίσιμο.
Η κυβέρνηση και η Τρόικα τρομοκρατούν το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία με τον εκβιασμό ότι το «όχι» στο νέο Μνημόνιο σημαίνει έξοδος από το ευρώ και  χρεοκοπία. Στην πραγματικότητα είναι το Νέο Μνημόνιο που εγκυμονεί τέτοιους κινδύνους για τη χώρα .
Και εξηγούμαι:  Καταρχήν, δεν υπάρχει καμία διάταξη που να προβλέπει την αποβολή ενός κράτους-μέλους από την Ε.Ε. ή την ΟΝΕ χωρίς τη θέλησή του. Αυτό είναι γνωστό και νομικά τεκμηριωμένο ακόμα και από τις νομικές υπηρεσίες της ΕΚΤ. Κατέθεσα τη σχετική έκθεση στη Βουλή. Ας θάψουμε λοιπόν αυτόν τον μύθο μια για πάντα.

Σχετικά με το δεύτερο επιχείρημα, ότι αν δεν συναινέσουμε στο πακέτο ως έχει δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, οι δημοσιονομικές συνθήκες έχουν σήμερα βελτιωθεί σε σχέση με  το 2010, και για πρώτη φορά εμφανίζεται ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα το δεύτερο εξάμηνο του 2011 στο Τακτικό Προϋπολογισμό, της τάξης των 831 εκ. ευρώ. Αυτό ισχυροποιεί τη διαπραγματευτική μας βάση, ιδιαίτερα όταν μπορούμε να αποδείξουμε ότι το νέο Μνημόνιο χειροτερεύει τις προοπτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης. 

Ας μην ξεχνάμε τέλος ότι ακόμα και τώρα μπορεί να επέλθει πιστωτικό γεγονός   εάν επαληθευθούν οι προβλέψεις, ότι λόγω του μεγάλου «κουρέματος» η συμμετοχή των ιδιωτών δεν θα είναι η αναμενόμενη  και ενεργοποιηθούν οι λεγόμενες ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC’s). Κάτι τέτοιο γίνεται πιο πιθανό όσο παρατείνεται η αβεβαιότητα, όσο βαθαίνει η ύφεση στην ελληνική οικονομία και όσο γερμανοί αξιωματούχοι όπως ο κ. Σόιμπλε εξακολουθούν να κάνουν απερίσκεπτες δηλώσεις και να συνεχίζουν τις παρελκυστικές τακτικές τους.


II Γιατί ψήφισα επομένως όχι;

Ψήφισα «όχι» για 4 βασικούς λόγους : 

Α) Γιατί δεν είχα  καμμία έγκυρη νομική διαβεβαίωση ότι με τη  Νέα Δανειακή Σύμβαση , το σχέδιο της οποίας εγκρίναμε, δεν περιορίζεται σημαντικά η εθνική μας κυριαρχία και δεν παραβιάζονται σημαντικές συνταγματικές ρυθμίσεις.

Β) Γιατί έχω την ακλόνητη  πεποίθησή  ότι τα μέτρα που τη συνοδεύουν ενισχύουν επικίνδυνα την υφεσιακή διολίσθηση στην ελληνική οικονομία και  αντιστρατεύονται την βιωσιμότητα του χρέους και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Τα ίδια τα μέτρα του Νέου Μνημονίου  οδηγούν τη χώρα σε επίσημη ή άτακτη χρεοκοπία σε χρόνο επιλογής των πιστωτών μας, όταν δηλαδή έχουν διασφαλιστεί πλήρως τα συμφέροντα των πιστωτών μας και των τραπεζών και  έχουν πετύχει να απομονώσουν « το πρόβλημα Ελλάδα» ώστε να μην υπάρξουν   αρνητικές επιπτώσεις στο ευρώ και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Γ) Γιατί , αντίθετα με τις επιλογές του Πρώτου Μνημονίου , οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Νέο Μνημόνιο, καταπατούν  με   αντισυνταγματικό τρόπο  ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις  και το σημαντικότερο αποδομούν πλήρως το θεσμικό οικοδόμημα  των  συλλογικών  διαπραγματεύσεων που αποτελεί τη βάση προάσπισης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού κεκτημένου . 

Δ) Γιατί  τα μέτρα που υιοθετούνται είναι κοινωνικά δυσβάστακτα,  και προωθούν μια πρωτόγνωρη  ανακατανομή οικονομικής δύναμης σε βάρος των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων που  εντείνει τη ανισότητες ,διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή , κάνει την πολιτική διαχείριση του Νέου Μνημονίου και της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων βαθύτατα προβληματική και υπονομεύει τη δημοκρατία στον τόπο. 

Ζυγιάζοντας προσεκτικά τις αρνητικές επιπτώσεις των τεσσάρων αυτών παραμέτρων με τα όποια οφέλη από ένα « ναι» και λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες που είχαμε και ακόμα έχουμε να διαπραγματευθούμε  μια εναλλακτική  πρόταση μέτρων κατέληξα ανεπιφύλακτα στο «όχι» .
Λίγα μόνο πρόσθετα λόγια για καθένα από τους 4 λόγους : 

Α) Νομικές Δεσμεύσεις:
Υπενθυμίζω ότι η Σύμβαση για το Πρώτο Μνημόνιο  ήρθε στη Βουλή για κύρωση τον Ιούνιο του 2010 στα Αγγλικά  αλλά αποσύρθηκε και  δεν κυρώθηκε χωρίς να εξηγηθεί ποτέ ο λόγος . Εξουσιοδοτήσαμε τότε τον πρώην Υπουργό Οικονομικών να υπογράψει τη Σύμβαση η οποία θεωρήθηκε  μια απλή δανειακή σύμβαση . Σήμερα το σχέδιο τη Νέας Σύμβασης έρχεται στη Βουλή για έγκριση. Δεν είμαι νομικός με εξειδικευμένες γνώσεις . Αλλά ως οικονομολόγος με πολυετή εμπειρία σε διεθνείς διαπραγματεύσεις θεωρώ εξαιρετικά επίφοβες διατάξεις όπως την παραίτηση από ασυλία όχι μόνο του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και της  Τραπέζης της Ελλάδος που πρώτη φορά επιβάλλεται.  Αυτό παραπέμπει ευθέως ,στο μυαλό μου τουλάχιστον, σε δυνατότητα κατάσχεσης όχι μόνο της ιδιωτικής τουλάχιστον περιουσίας του δημοσίου αλλά και περιουσιακών στοιχείων της Τραπέζης της Ελλάδος κάτω από εξαιρετικά  περιορισμένες εξουσίες  του Έλληνα δικαστή. Σε αυτά είναι πιθανό να συμπεριλαμβάνονται και τα  αποθέματα  χρυσού του Ελληνικού Δημοσίου που φυλάσσονται εκεί .  Η Σύμβαση αυτή δεν είναι επομένως μια απλή δανειακή Σύμβαση αλλά μια διεθνής Σύμβαση που περιορίζει  την εθνική κυριαρχία και έπρεπε να κυρωθεί ως τέτοια και μάλιστα με την αυξημένη απαρτία που προβλέπει το Σύνταγμα . Πόσο μάλλον όταν απ’ ό,τι γνωρίζω είναι  η πρώτη  φορά που χώρα της ΕΕ και  της Ευρωζώνης υπάγει Διεθνή Συνθήκη την οποία συνάπτει σε αλλοδαπό δίκαιο και δέχεται να υπαχθεί στη δικαιοδοσία αλλοδαπού δικαστηρίου.   Κάποιος μου είπε : H Γερμανία ακόμα και όταν έσφαξε κόσμο αρνήθηκε να  παραιτηθεί  από την ασυλία της χώρας . Και εμείς το κάνουμε έτσι ελαφρόμυαλα για μια τέτοια  Σύμβαση; 

Β) Οικονομικές Επιπτώσεις:
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με τη διαγραφή χρέους 100 δις. ευρώ το χρέος γίνεται πλέον βιώσιμο με πιθανότητα το 2020 να κινείται  στο επίπεδο του 120% του ΑΕΠ. Χθες ο ίδιος ο κος Γιούνκερ αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα του υπάρχοντος χρέους και τις προβλέψεις αυτές.
Την ίδια άποψη έχει από καιρό και το ΔΝΤ.
Η τραγική αλήθεια όμως είναι ότι με το Νέο Μνημόνιο το  χρέος όχι μόνο δεν γίνεται βιώσιμο αλλά διογκώνεται. Η εξυπηρέτησή του ,ακόμα και μετά μια επιτυχημένη ολοκλήρωση του  PSI, γίνεται πιο προβληματική. Η εμπειρία του 2011 αποτελεί απόδειξη : το  χρέος αυξήθηκε κατά 24 δις , δηλαδή περίπου κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.
Με συντηρητικούς υπολογισμούς που κατέθεσα για άλλη μια φορά στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής , η ύφεση το 2012 και το 2013 θα βαθύνει επικίνδυνα . Θα ξεπεράσει το -7 %. Οι εκτιμήσεις της Κυβέρνησης και της Τρόικας είναι εντελώς εξωπραγματικές .
Δυστυχώς για άλλη μια φορά φοβάμαι ότι θα επιβεβαιωθώ εκ των υστέρων όπως έγινε και για τις αρνητικές προβλέψεις για το 2011 που κατέθεσα πριν λίγους μήνες  όταν συζητούσαμε το Πολυνομοσχέδιο και το Άρθρο 37.  Η βαθειά ύφεση θα μειώσει τα έσοδα και τις ασφαλιστικές εισφορές, θα διογκώσει τη δαπάνη για επιδόματα ανεργίας και κοινωνικές παροχές , θα  διευρύνει τα ελλείμματα και θα κάνει την  εξυπηρέτηση του χρέους πολύ δύσκολη ακόμα και μετά το PSI. Με τα μέτρα αυτά κυνηγάμε την ουρά μας. Όπως έχει αποδειχθεί σε άλλες χώρες, παρόμοιες πολιτικές σκληρής λιτότητας θα οδηγήσουν σε άτακτη χρεοκοπία. Άρα το «όχι» στα μέτρα αυτά, και όχι το «ναι», αποτρέπει τη χρεοκοπία.  

Γ) Αποδόμηση Συλλογικών Διαπραγματεύσεων
Η Κυβέρνηση και η Τρόικα ισχυρίζονται , ότι  η δραστική περικοπή  μισθών στον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των κατώτατων μισθών καθώς και η αποδόμηση εργασιακών κεκτημένων και συλλογικών συμβάσεων  θα καταστήσουν την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική μειώνοντας την ανεργία.
Όπως κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας ξέρει, μια τέτοια θέση  προδίδει στην καλλίτερη περίπτωση  παντελή άγνοια των συνθηκών της Ελληνικής αγοράς .  Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συνθλίβονται από την έλλειψη τζίρου όχι μόνο δεν θα προβούν σε νέες προσλήψεις αλλά πολλές θα αναγκαστούν να κλείσουν κάτω από το βάθεμα της ύφεσης. Οι μεγάλες δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις δεν θα επηρεασθούν καθώς κερδίζουν από την σωστή αξιοποίηση του στελεχιακού τους δυναμικού. Ποιοι θα κερδίσουν ; Κυρίως  οι Τράπεζες ,μεγάλα  ξενοδοχεία στο χώρο του Τουρισμού , Σούπερ Μάρκετ και κάποιες προβληματικές επιχειρήσεις που θα μειώσουν το εργατικό τους κόστος για να κρατηθούν στην αγορά ή και να αυξήσουν τα κέρδη τους χωρίς να προσλάβουν πρόσθετο κόσμο. Το πιο πιθανό : θα μειωθούν κι άλλο οι μισθοί και θα αυξηθεί η ανεργία.
Το δεύτερο Μνημόνιο όμως  δεν εξαντλείται σε οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που ενδεχομένως στο μέλλον θα μπορούσαν να αντιστραφούν όπως έκανε το πρώτο Μνημόνιο.
Περιλαμβάνει μέτρα που καταλύουν το Ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο. Αποδομεί  ολόκληρο το σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ακυρώνεται στην ουσία το δικαίωμα προσφυγής στη διαιτησία από τους εργαζόμενους. Οι όροι εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, παύουν να αποτελούν αντικείμενο  διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και ρυθμίζονται είτε από τον εργοδότη μέσω ατομικών συμβάσεων είτε με κρατική παρέμβαση. Ακόμα και ο κατώτατος μισθός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας γίνεται από τον Ιούλιο ένα «βαρέλι δίχως πάτο», καθώς όποτε η Τρόικα ή η Κυβέρνηση το απαιτεί μπορεί να μειώνεται. Η Ελλάδα καθίσταται έτσι ο Δούρειος Ίππος για την ανατροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Κεκτημένου στα εργασιακά. 

Δ) Κοινωνικές και Πολιτικές Επιπτώσεις  
Τα μέτρα του Νέου Μνημονίου ιδιαίτερα δε τα  εργασιακά  όχι μόνο θα διευρύνουν επικίνδυνα  τις ανισότητες, όχι μόνο θα αυξήσουν την ανεργία και τη φτώχεια  αλλά θα υπονομεύσουν  επικίνδυνα την εργασιακή ειρήνη και την επίτευξη στοιχειώδους κοινωνικής συναίνεσης που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων κάθε  προγράμματος. Το πρόβλημα με το Νέο Μνημόνιο  είναι διττό : στερείται οικονομικής λογικής  αλλά στερείται και πολιτικής λογικής. Οι μεταρρυθμίσεις πετυχαίνουν όταν εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις μιας ελάχιστης κοινωνικής συναίνεσης. Όταν η κοινωνία στο σύνολό της αντιδρά, δεν πιστεύει ότι τα μέτρα θα αποδώσουν. Εκβιάζεται για να συναινέσει και δέχεται συνεχώς απειλές και προσβολές , τότε γρήγορα ή αργά εξεγείρεται . Η εξέγερση έχει πολλές εκφάνσεις –όλες εξίσου επικίνδυνες. Η πιο επικίνδυνη για μένα είναι η πλήρης απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος και των δημοκρατικών θεσμών .


ΙΙΙ Υπήρχε και Υπάρχει Έστω και Τώρα Εναλλακτική ;

Και υπήρχε και υπάρχει εναλλακτική πρόταση . Στοιχεία αυτής της εναλλακτικής « Για έναν  Προοδευτικό Χάρτη Εξόδου από την Κρίση» τα είχα καταθέσει στην Εθνική Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ  στις 3 Σεπτέμβρη του 2011. Ποτέ δεν συζητήθηκε . Από τότε και ιδιαίτερα μετά το Πολυνομοσχέδιο του Οκτωβρίου, όταν διέβλεψα σωστά το πού οδηγούμεθα, πρότεινα και δημοσίως και κατ ιδίαν και στον Υπουργό Οικονομικών και στον Πρωθυπουργό να   ετοιμασθεί έγκαιρα ένα «Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης» που θα έπρεπε να αποτελέσει τη βάση των διαπραγματεύσεων.  Θα μπορούσαμε με αυτό τον τρόπο να προτάξουμε αξιόπιστα εναλλακτικά  μέτρα με τη μέγιστη δυνατή δημοσιονομική απόδοση και την ελάχιστη δυνατή υφεσιακή επίπτωση. Δεν εισακούσθηκα.
Αντί  αλλαγής τ
ου διαπραγματευτικού πλαισίου που θα μπορούσε να επιχειρήσει και να πετύχει, η Κυβέρνηση Παπαδήμου προσήλθε χωρίς το δικό της σχέδιο στις διαπραγματεύσεις. Επέλεξε να δώσει μάχη οπισθοφυλακής και  τελικά να συρθεί και να συμφωνήσει με τις περισσότερες απαιτήσεις της Τρόικας, στη βάση αναποτελεσματικών ,  ξεπερασμένων νεοφιλελεύθερων επιλογών που αντιστρατεύονται τις επιδιώξεις του όλου εγχειρήματος.
Αυτή η επιλογή είναι  ακόμα και τώρα ανοικτή δεδομένης και της παρελκυστικής τακτικής των εταίρων μας που ανέβαλαν το Eurogroup και  αναζητούν πρόσθετες εγγυήσεις.
Η σοσιαλδημοκρατική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να στείλει μία «εναλλακτική τρόικα» στην Ελλάδα για να επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση βασισμένο στην ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα.
Ο ίδιος υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις γαλλικές Προεδρικές εκλογές κ. Francois Hollande, τόνισε ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα δεν αποτελούν συνταγή εξόδου από την κρίση. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, ήταν και παραμένει απούσα από αυτή τη συζήτηση.

Η Κυβέρνηση επομένως  έχει τη δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών :

--να προτείνει αλλαγές στο νέο Μνημόνιο στη βάση ενός Εθνικού Προγράμματος με συγκεκριμένες δεσμεύσεις των εταίρων μας για παροχή ρευστότητας και δεσμεύσεις εκ μερους μας για αποτελεσματική εφαρμογή

--να γίνουν σημαντικές αλλαγές στις ρυθμίσεις για τα εργασιακά, που είναι αντισυνταγματικές και αντιστρατεύονται το ευρωπαϊκό κεκτημένο

--να γίνει μία εκστρατεία ενημέρωσης προς όλα τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. αλλά και διεθνώς, και ιδιαίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης,  στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας απέναντι σε μέτρα και πολιτικές που ναρκοθετούν τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και καθιστούν μη βιώσιμη τη διαχείριση του χρέους.
Για να γίνουν αυτά όμως θα πρέπει τόσο η Κυβέρνηση όσο και η κοινωνία να πιστέψουν ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγματεύσεων. Να καταστεί αντιληπτό είναι ότι το Νέο Μνημόνιο δεν είναι  και δεν θα μπορούσε να είναι μονόδρομος.

Στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
 
Πιστεύω ότι οι θέσεις αυτές πρέπει να γίνουν αντικείμενο εκτεταμένης συζήτησης και διαλόγου τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στα θεσμικά όργανα όλων των κομμάτων, και ιδιαίτερα όσων στηρίζουν τη κυβέρνηση Παπαδήμου.
Στο ΠΑΣΟΚ έχουν δοθεί μάχες για ένα ανοικτό και δημοκρατικό κόμμα. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα, μπορούν να εξοβελιστούν ιδέες και προτάσεις από τα συλλογικά όργανα. Η αντιπαράθεση ιδεών και προτάσεων είναι απαραίτητη όσο ποτέ, πρέπει να γίνει μέσα στα συλλογικά όργανα με τη συμμετοχή όλων.
Μόνο μετά από ένα ανοιχτό και επίπονο διάλογο μπορεί να αναδειχθούν νέες προγραμματικές προτάσεις, να νομιμοποιηθούν διαδικασίες ανάδειξης θεσμικών οργάνων και  εκλογή νέου Προέδρου του κινήματος από τη βάση.
 Όσοι αποφασίσουν διαφορετικά θα σηκώσουν στους ώμους μια βαριά ιστορική ευθύνη γιατί διασπώντας το κίνημα, προσβάλουν την ιστορία του και ακυρώνουν την προοπτική του.

ΠαΣοΚ και διαγραφή



Η κ. Κατσέλη διεγράφη από το ΠαΣοΚ μετά την ψηφοφορία επί του νέου Μνημονίου, την Κυριακή. Εκτός από την κ. Κατσέλη διεγράφησαν άλλοι 21 βουλευτές.


Μετά τη διαγραφή της, η κ. Κατσέλη δήλωσε ότι «το νέο Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος» και αυτό επιβεβαιώνεται από την απόφαση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών να αποστείλουν στην Ελλάδα μια «εναλλακτική τρόικα» ώστε, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες και κοινωνικούς θεσμούς, να επεξεργαστεί ένα εναλλακτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.


«Δεν αποτελούν μονόδρομο μέτρα και πολιτικές που ναρκοθετούν τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και καθιστούν μη βιώσιμη τη διαχείριση του χρέους» τόνισε η κ. Κατσέλη, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα γίνεται σήμερα το 'εργαστήρι' για την αποδόμηση και κατάρρευση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου και την παγίωση νέοφιλελεύθερων συνταγών που είναι ατελέσφορες και υπονομεύουν τη βιώσιμη ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας».


«Η στήριξη του μετώπου των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ανοίγει την προοπτική για τη διαπραγμάτευση βιώσιμων λύσεων τόσο για την Ελλάδα όσο και για το ίδιο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα» επισήμανε.
ΤΟ ΒΗΜΑ
---------------------------

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΪ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ!

Ακόμη δύο αλλοδαποί στα χέρια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ για διαρρήξεις
16-02-2012 16:51:50


Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ληστειών και διαρρήξεων από αλλοδαπούς στην Αθήνα, σε μια κατάσταση που είναι πλήρως ανεξέλεγκτη εξαιτίας της πλήρους κυβερνητικής απάθειας στο θέμα της λαθρομετανάστευσης.
 
Έτσι εχθές τις πρωινές συνελήφθησαν στα Κάτω Πατήσια, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ( Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δυο αλλοδαποί εκ των οποίων ένας από τη «φίλη» χώρα Γεωργία  και ένας Βούλγαρος, γιατί λίγο πριν είχαν διαρρήξει δύο διαμερίσματα πολυκατοικίας στην οδό Χειμαριώτου.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., μετά από καταγγελία ενοίκων της πολυκατοικίας, έσπευσαν στο σημείο και μετά από έρευνες εντόπισαν τους δύο δράστες και συνέλαβαν τον πρώτο στο κλιμακοστάσιο του 6ου ορόφου ενώ προσπαθούσε να διαφύγει προς την ταράτσα και τον δεύτερο μέσα σε διαμέρισμα επίσης του 6ου ορόφου, κρυμμένο κάτω από ένα κρεβάτι υπνοδωματίου.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία και τροχισμένα κλειδιά που ανοίγουν πόρτες ασφαλείας, τηλεκάρτες, γάντια, κάλτσες καθώς και ένα στιλέτο. Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α Πατησίων προέκυψε ότι οι συλληφθέντες έχουν διαρρήξει συνολικά 36 διαμερίσματα και συγκεκριμένα:
Είκοσι έξι στην περιοχή των Πατησίων, έξι στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, τρία στην περιοχή του Γαλατσίου, ένα στην περιοχή της Ν. Σμύρνης.

Βέβαια το ενδιαφέρον –εάν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι- σημείο της υπόθεσης είναι η ώρα που επιχείρησαν οι δύο αλλοδαποί να πραγματοποιήσουν τις διαρρήξεις τους και αυτή ήταν 11 το πρωί. Είναι επομένως αξιοσημείωτο ότι το θράσος των αλλοδαπών διαρρηκτών είναι μεγάλο και δε διστάζουν να πραγματοποιούν εισβολές σε σπίτια μέρα μεσημέρι. 

Τώρα το κατά  πόσο και αν καταλήξουν στη φυλακή, καθώς και αν οι δύο αυτοί αλλοδαποί –ιδιαίτερα ο Γεωργιανός- βρίσκονταν νόμιμα ή όχι στη χώρα, είναι απλές λεπτομέρειες σε ένα πλήρως διαλυμένο κράτος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
-----------------------------------------------------------

Xάθηκαν 150.000 θέσεις εργασίας στις κατασκευές σε τρία χρόνια!

Xάθηκαν 150.000 θέσεις εργασίας στις κατασκευές σε τρία χρόνια!
16-02-2012 14:58:19




Μέσα σε τρία χρόνια (2008-2011) χάθηκαν 157.000 θέσεις εργασίας από τον κατασκευαστικό κλάδο, απώλειες οι οποίες είναι οι υψηλότερες σε σύγκριση με κάθε άλλο κλάδο οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Xάθηκαν μιάμιση φορά περισσότερες απ' όσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της δεκαετίας 1998-2008, όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών, στην έκθεση για τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

Βασική αιτία, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, η δραματική συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
-----------------------------------------------

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ!
ΕΜΕΙΣ, ΙΔΙΩΣ, ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα ονόματα υπόπτων για τα επεισόδια της Κυριακής
16-02-2012 18:20:04



Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ τα ονόματα οι φωτογραφίες πέντε βασικών υπόπτων για τα επεισόδια της Κυριακής και τα οποία κατέληξαν στους βανδαλισμούς και εμπρησμούς των κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.
Έτσι και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις, στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε (5) προσώπων, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και από κοινού σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έκρηξης εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε ανθρώπινη ζωή, καθώς και για αντίσταση κατά της Αρχής. Ένας από τους πέντε, αλλοδαπός, υπήκοος Παλαιστίνης, κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και κλοπή από κοινού.
Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και οι φωτογραφίες αφορούν την έρευνα που διενεργείται σχετικά με τα παραπάνω αδικήματα, τα οποία συνέβησαν τις απογευματινές και βραδινές ώρες της προηγούμενης Κυριακής, 12.02.2012, στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι παραπάνω συμμετείχαν σε ομάδες προσώπων που παρεισέφρησαν στον κύριο όγκο πλήθους διαφόρων φορέων, που πραγματοποιούσε συγκέντρωση στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, και εκδήλωσαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων με ρίψεις βομβών μολότοφ, πετρών και άλλων αντικείμενων. Ο αλλοδαπός, Παλαιστινιακής καταγωγής, τις βραδινές ώρες, εκμεταλλευόμενος τις παραπάνω επιθέσεις αφαίρεσε με βία χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και εμπορεύματα από ιδιώτη καταστηματάρχη.
Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των υπόπτων μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ στο σύνδεσμο της ΕΛ.ΑΣ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
-----------------------------------------------------------

WAR ISN'T THIS CENTURY'S BIGGEST KILLER

R.J. Rummel-Definition of Democide

R.J. Rummel-LETHAL POLITICS-ch,I (MORTACRACY IN THE USSR)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ -- ΝΑ ΤΗΝ ΤΥΠΟΣΕΤΕ, ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΣΑΥΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ (ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ")


http://hercolano2.blogspot.com/2012/02/rj-rummel-lethal-politics-chi.html
----------------------------------------------

Eπιβεβαίωση από ΥΠΕΘΑ: Πως μπορεί μέσω Μνημονίου να κατάσχεται ιδιωτική περιουσία!

Eπιβεβαίωση από ΥΠΕΘΑ: Πως μπορεί μέσω Μνημονίου να κατάσχεται ιδιωτική περιουσία!
16-02-2012 12:07:59



Επιβεβαιώνει πλήρως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defencenet.gr για την δημιουργία επιτροπής επιτάξεων. Η απόφαση υπογράφηκε στις 23 Ιανουαρίου, αλλά δημοσιεύθηκε μόλις την Τρίτη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δύο ημέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου και δίνει την δυνατότητα στο κράτος να προχωρά σε αναγκαστικά απαλλοτριώσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας των πολιτών βάζοντας κατ’αυτό τον τρόπο το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, υπό επίταξη, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση.
Η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη: Θα συνεδριάζει η Επιτροπή, θα αποφασίζει ότι το τάδε ακίνητο πρέπει να επιταχθεί και να τεθεί στην κυριότητα του κράτους, έναντι μιας συμβολικής αποζημίωσης.
Εν συνεχεία και αν κάτι «έχει πάει στραβά» και δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης του χρέους (να είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα φροντίσουν «να μην πάει καλά» για να αναλάβει έργο η τρόϊκα), ενεργοποιείται το Μνημόνιο και οι δανειστές που έχουν δικαίωμα επί της δημόσιας περιουσίας, απαιτούν από το δημόσιο, το οποίο ούτως άλως θα ελέγχουν απόλυτα, να προχωρά σε αναγκαστική επίταξη "Για εθνικούς λόγους" συγκεκριμένης κινητής ή ακίνητης περιουσίας και να αποκτούν στην κυριότητα του ακινήτου ή της κινητής περιουσίας η οποία θα είναι πλέον δημόσια! Και όταν λέμε κινητής εννοούμε π.χ. πλοία!
Πιστεύει κανείς ότι «Όλα θα πάνε καλά» και θα έχουμε από το 2014 ρυθμούς ανάπτυξης της Οικονομίας της τάξεως του 4-7% ετησίως για να μην υπάρξει ο κίνδυνος των αναγκαστικών κατασχέσεων;
Η απάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στο δημοσίευμα μεταξύ άλλων ότι «Η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών των επιτασσόμενων κινητών και ακινήτων εντάσσεται στις αρμοδιότητες των Διοικητικών Επιτροπών Στρατιωτικών Επιτάξεων, μεταξύ των οποίων και στην Διοικητική Επιτροπή Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του Κράτους (ΔΕΣΕΠΚ). Η θητεία των μελών της προαναφερόμενης Διοικητική Επιτροπή Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του Κράτους (ΔΕΣΕΠΚ) είναι ετήσια και τα μέλη της ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ή του Υφυπουργού σε περίπτωση μεταβίβασης της αντίστοιχης αρμοδιότητας».
Δηλαδή απλά εναπόκειται στο κράτος – το οποίο βέβαια θα ελέγχεται πλήρως από την τρόϊκα βάσει του νέου Μνημονίου – να επιλέξει ποια κινητή η ακίνητη περιουσίας θα κατάσχει για να περιέλθει εν συνεχεία στις αποζημιώσεις της τρόϊκας! 
Καταληκτικά η ανακοίνωση προσπαθεί αδέξια να διαψεύσει ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος με τα εξής λόγια:
«Κατόπιν των ανωτέρω, είναι ανάγκη να διευκρινιστεί ότι οποιαδήποτε απόπειρα να συνδεθεί μια τετριμμένη γραφειοκρατική διαδικασία, που επαναλαμβάνεται ετησίως τα τελευταία περίπου εκατό χρόνια, με την οικονομική συγκυρία, φανταστικούς κινδύνους και φαντάσματα του παρελθόντος, θεωρείται από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εμένα προσωπικά, τουλάχιστον αμελής, αν όχι και ατυχής».
Φυσικά απόλυτα ηθελημένα παρακάμπτει την ουσία του δημοσιεύματος, η οποία δεν είναι η σύσταση της Επιτροπής Επιτάξεων, αλλά ο συνδυασμός της Επιτροπής Επιτάξεων και το νέο Μνημόνιο. Γιατί μέχρι τώρα, η Επιτροπή αφορούσε επίταξη-απαλλοτρίωση σε καιρό πολέμου. Μπορεί η επιτροπή να υπάρχει πολλά χρόνια, αλλά τώρα μπορεί α μετατραπεί ανά πάσα στιγμή σε εργαλείο αρπαγής της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Το Μμημόνιο πλέον είναι εδώ και αλλάζει τα πάντα, από την στιγμή που έχει αλωθεί το δημόσιο!
Τώρα αφορά σε περίοδο Μνημονίου, που δίνει την δυνατότητα στους ξένους δανειστές να κατάσχουν επί τόπου με απόφαση του δικαστηρίου του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, την οποία η ελληνική Πολιτεία είναι 100% υποχρεωμένη να αποδεχθεί, να κατάσχουν περιουσία του δημοσίου σε περίπτωση που δεν αποπληρωθούν εγκαίρως τα νέα δάνεια.
Και οι ξένοι θα έρθουν να πάρουν συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία έχουν στοχοποιήσει από τώρα: Ακίνητα-φιλέτα, δίκτυα που ανήκουν σε ιδιώτες, ακτοπλοϊα κλπ.
Και αυτή η επιτροπή μπορεί ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε κατάσχεση ιδιωτικής περιουσίας την οποία προηγουμένως θα έχει επιτάξει «για τις ανάγκες της πατρίδας»! Όλα αυτά τα ψήφισε την Κυριακή ο υφυπουργός κ. Κ.Σπηλιόπουλος. Ή μήπως δεν διάβασε, ούτε αυτός, τις 600+ σελίδες του Μνημονίου πριν τις ψηφίσει;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟΝ: ΩΡΕΣ-ΩΡΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΗΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012


Ειδικός φρουρός μηνύθηκε γιατί μπήκε στο Πάντειο με τη στολή του....Την ώρα που κάποιοι κάνουν στα πανεπιστήμια παρασκευαστήρια μολότοφ και δεν τους πειράζει κανένας..

Ένας εκπαιδευόμενος ειδικός φρουρός πήγε σήμερα το μεσημέρι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ώστε να δει τη φίλη του, που εκείνη την ώρα εξεταζόταν.

Ο ειδικός φρουρός, στη φούρια να δει την καλή του ξέχασε να βγάλει τη φόρμα του αστυνομικού και τα άρβυλα, με αποτέλεσμα όταν τον εντόπισαν οι φοιτητές να αρχίσουν τα…

γαλλικά.

Επειδή ένας αστυνομικός για να μπει ένστολος σε πανεπιστημιακό χώρο θα πρέπει να υπάρχει καταγγελία για διάπραξη κακουργήματος μέσα σε αυτό, η διοίκηση του πανεπιστημίου τον… κατήγγειλε για … παράτυπη παρουσία του στο ίδρυμα με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του για διατάραξη οικιακής ειρήνης και να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.


Ο νεαρός προς χάριν του έρωτα και της απροσεξίας του τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για το συμβάν.

 Ο αστυνομικός τους πείραξε γιατι όλα τα άλλα κυλούν ομαλά μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Ούτε καταλήψεις γίνονται από άτομα που δεν έχουν σχέση μ αυτά..Ούτε παρασκευαστήρια μολότοφ είναι..Αλλά ούτε βία ασκούν κάποιοι σε όποιον έχει αντίθετη άποψη από την άκρα αριστερά...
Ο απόλυτος παραλογισμός...

Η Κρίση ... κρίση και ο πολυπολιτισμος... πολυπολιτισμός

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012


 Μπορεί η πατρίδα μας να βιώνει την μέγιστη οικονομική κρίση του αιώνα, αλλά οι οπαδοί του πολυπολιτισμού συνεχίζουν να ... επελαύνουν κάνοντας την δουλειά τους. Προσπαθώντας δηλαδή να επιβάλλουν τον πολυπολιτισμό ως κυρίαρχη ιδεολογία στην χώρα. Έτσι μαθαίνουμε ότι και στον ... Δήμο Θηβαίων τελειώνουν οι διαδικασίες, προκειμένου να συγκροτηθεί "Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών".

Και ο Δήμος απευθύνει πρόσκληση:



Α) Στους φορείς των μεταναστών (Συλλόγους, κ.λπ.), των οποίων η έδρα ή παράρτημά τους βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων.


Β) Στους Κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι αναπτύσσουν εντός του Δήμου δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών, να μας υποδείξουν εγγράφως τους εκπροσώπους τους καθώς και τους αναπληρωτές τους, το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011.


Επίσης καλεί τους μετανάστες για την περίπτωση όπου δεν υφίσταται φορέας μεταναστών του οποίου η έδρα ή παράρτημά του να βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, υποβάλλοντας σχετική αίτηση μέχρι και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011.


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μετανάστες που συγκεντρώνουν τις προβλεπόμενες και για τους Έλληνες εκλογείς προϋποθέσεις (πλην της ελληνικής ιθαγένειας) και κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στο Δήμο.


Η υπόδειξη των εκπροσώπων των φορέων ή η αίτηση για τη συμμετοχή στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών κατατίθεται στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία διαθέτει και σχετική φόρμα αίτησης.


Έργο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του Δήμου ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν.


Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών αυτό αποτελείται από εννέα (9) μέλη, με ισάριθμα αναπληρωματικά, εκ των οποίων τέσσερις (4) είναι δημοτικοί σύμβουλοι, τα τρία (3) μέλη τουλάχιστον είναι εκπρόσωποι φορέων/κοινότητας μεταναστών και έως δύο (2) μέλη είναι εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων. Ο αριθμός των εκπροσώπων των φορέων/κοινότητας μεταναστών δύναται με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση αυτού να αυξηθεί κατά ένα μέλος με αντίστοιχη μείωση του αριθμού των κοινωνικών φορέων εφόσον ήθελε κριθεί ότι τούτο απαιτείται για την ευρύτερη εκπροσώπηση των μεταναστών στο Συμβούλιο.


Σύλλογοι Μεταναστών, Κοινωνικοί φορείς. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Κοινωνική μηχανική, στα καλυτερά της... Και όλοι αυτοί θα ... συναποφασίζουν για το που θα πηγαίνουν τα κονδύλια του Δήμου. Δώσε κι άλλο μπάρμπα...
www.elkosmos.gr/

ΕΟΡΤΑΖΟΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΔΟΥΛΩΣΙΝ ΜΑΣ!!!

Στην Αθήνα σήμερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ για την επέτειο προσχώρησης της Ελλάδας
16-02-2012 09:11:43


Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την προσχώρηση της Ελλάδας στον Οργανισμό το 1952.
Ο Ράσμουσεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, κατά την ημερίδα «Ελλάδα και ΝΑΤΟ: παρόν και μέλλον» που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο Μέγαρο Μουσικής, όπου και οι δύο θα είναι ομιλητές.

Ο κ. Δήμας θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον κ. Ράσμουσεν στις 12:55 στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, ο κ. Ράσμουσεν θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

----------------------------------------------------- 
Η ΕΛΛΑΣ ΕΝΩ ΗΤΟ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΕΝΗ ΕΘΕΛΟΥΣΙΩΣ ΔΟΥΛΟΣ, ΕΔΕΧΘΗ ΩΣ ΝΑ ΗΤΟ ΕΥΤΕΛΗΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ, ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΤΕΙΑΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!!! ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΥΜΗΔΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ ΧΑΝΟΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΡΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ, ΕΧΟΜΕ ΠΟΛΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ??? ΤΩΡΑ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΩΣ ΜΑΣ!!!
-----------------------------

Η έκθεση της γερμανικής πρεσβείας που τρόμαξε το Βερολίνο και άλλαξε τα δεδομένα

Η έκθεση της γερμανικής πρεσβείας που τρόμαξε το Βερολίνο και άλλαξε τα δεδομένα
16-02-2012 01:00:34


Για όποιον απορεί γιατί ξαφνικά οι Γερμανοί και η τρόϊκα θέλουν πρόσθετες εγγυήσεις και δεν τους αρκεί πλέον ούτε η δήλωση νομιμοφροσύνης του Α.Σαμαρά (την οποία αντίθετα με το Νοέμβριο τώρα ο πρόεδρος της ΝΔ την έδωσε προθυμότατα εντυπωσιάζοντας εχθρούς και φίλους), αλλά και γιατί ο Β.Σόϊμπλε σε μία πρωτοφανή ενέργεια επενέβη χονδροειδώς στα εσωτερικά μιας ξένης χώρας (αν το έκαναν αυτό πχ. οι Αμερικανοί τι θα λέγαμε;) για να μην γίνουν εκλογές, τα πράγματα έχουν συγκεκριμένη εξήγηση: 

Μία αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Δευτέρα, όπου περιγραφόταν το κύμα των διαφωνούντων βουλευτών ως «σημαντική έκπληξη που μπορεί να έχει καθοριστικές επιπτώσεις στην ελληνική πολιτική» και βέβαια τέθηκε άμεσα υπ’όψιν του Β.Σόϊμπλε. 

Και ειδικά «ταρακούνησε» το Βερολίνο ο αριθμός και η «ποιότητα» των «επαναστατών» της ΝΔ, ενός κόμματος που μέχρι την Κυριακή υποτίθεται ότι ήταν στο «κατώφλι» της εξουσίας και παρ’όλα αυτά βρέθηκε 21 βουλευτές και ένα στέλεχος ανεξάρτητος βουλευτής, ο Π.Καμμένος και αδιαφορώντας αν θα τους διαγράψει είπαν ΟΧΙ στη Μνημόνιο.
Και μέσα σε αυτούς πρωτοκλασσάτα στελέχη, όπως οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Η «επανάσταση» αυτή κλόνισε όλους αυτούς που πίστευαν ότι αρκούσε να «κλειδώσουν» τον Α.Σαμαρά για να έχουν εξασφαλισμένες τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η κίνηση των «22» πρακτικά ακύρωσε ή εν πάση περιπτώσει «πετσόκοψε» την εικόνα του Α.Σαμαρά στην Γερμανία και έγινε πλέον αντιληπτό ότι η ΝΔ πιθανότατα δεν θα είναι κυβέρνηση, ούτε καν επικεφαλής συνασπισμού ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ (όπως υπολόγιζαν) μετά τις επόμενες εκλογές.

Στην ίδια έκθεση γίνεται αναφορά και στις ανάλογες, αν και περισσότερο αναμενόμενες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ που πάντως ποσοστιαία δεν έχασε τόσους βουλευτές όσους η ΝΔ. Η περίφημη «αλλαγή αρχηγού», πλέον δεν έχει καμία σημασία για το ΠΑΣΟΚ: Ο Ε.Βενιζέλος, το πουλέν των Γερμανών, θα παραλάβει ένα κόμμα της τάξεως του 8-10% με προσωπική δημοφιλία που κυμαίνεται στο 18% επί του συνόλου των ψηφοφόρων στην δημοσκόπηση της VPRC. Το 82% απλά δεν του έχει εμπιστοσύνη! Και θα έχει να αντιμετωπίσει στις κάλπες μια αντιμνημονιακή "σφήνα" των διαγραμμένων που θα κάνουν ένα "fast track" κόμμα!

Στο Βερολίνο ήρθαν κάπως απότομα αντιμέτωποι με μία πολιτική πραγματικότητα που οι αναλυτές τους δεν την είχαν προβλέψει: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα καταλάβουν αθροιστικά στις επόμενες εκλογές το πολύ 32%! Και ότι αντίθετα με ότι προσπαθεί να τους πείσει ο Ε.Βενιζέλος ότι στην ελληνική πολιτική σκηνή «Υπάρχει μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ» η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. 

Για την ακρίβεια το ΠΑΣΟΚ απλά υπάρχει μόνο στο μυαλό όσων νομίζουν ότι θέλουν να υπάρχει και η περίπτωση της ΝΔ θα διδάσκεται στα τμήματα πολιτικών επιστημών των Πανεπιστημίων για το πώς ένα κόμμα έχασε την εξουσία, ευρισκόμενο μονίμως στην … αντιπολίτευση!

Η δημοσκόπηση της VPRC, με αναγωγή των αναποφάσιστων, που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα», είναι αρκούντως διαφωτιστική: Ολοκληρώθηκε ΠΡΙΝ από την ψηφοφορία της Κυριακής στη Βουλή για το Μνημόνιο (αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί οι κυλιόμενες τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά την Κυριακή δείχνουν πολύ χειρότερα ποσοστά για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπως γνωρίζει άριστα το defencenet.gr) και δείχνει την εξής εικόνα: ΠΑΣΟΚ 11% , Νέα Δημοκρατία 27,5%,  Δημοκρατική Αριστερά 16%, το ΚΚΕ στο 14%,  ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%,  ΛΑΟΣ  4,5% (για όποιον απορεί με την οβιδιακή μεταμόρφωση του Γ.Καρατζαφέρη κατά του Μνημονίου) με μάλιστα με πτώτικες τάσεις, Οικολόγοι-Πράσινοι 3,5%, Χρυσή Αυγή 2,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 2%, ενώ η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επανεμφανίζεται με ποσοστό 1%.

Οι πρώτοι υπολογισμοί με δύο καινούρια κόμματα ένα από τους διαγραμμένους της ΝΔ και ένα από αυτούς του ΠΑΣΟΚ με σαφή αντιμνημονιακή κατεύθυνση θα σημάνει περαιτέρω περικοπή της εκλογικής επιρροής της ΝΔ που θα την περιορίσει περί το 20-22%, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για πρώτη φορά και της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φ.Κουβέλη, αφού αρκετοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ θα προσεγγίσουν την αντιμνημονιακή έκδοση του ΠΑΣΟΚ των διαγραμμένων.
Τι σημαίνουν όλα αυτά: Ότι μετά τις επόμενες εκλογές η τρόϊκα και η Γερμανία θα βρεθεί με έναν τόμο ενός νόμου που η αξία του θα είναι μικρότερη από το βάρος του, καθώς θα έχει καταργηθεί την βραδιά των εκλογών. Γιατί αυτοί που την Κυριακή το ψήφισαν, δεν θα υπάρχουν ή θα έχουν "καεί" από την φλόγα των Ελλήνων πολιτών, που απλά βαρέθηκαν να είναι υποζύγια…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
-----------------------------------------------

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 15-2-2012 +ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 15-2-2012 +ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ

Σφοδρή επίθεση εναντίον του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ο κ. Καρ. Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας στα σκληρά σχόλια του κ. Σόιμπλε με τα οποία εμφανίζεται να αμφισβητεί την ειλικρίνεια της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτήν να υλοποιήσουν τη συμφωνία με την τρόικα, τόνισε:

«Δεν δέχομαι να λοιδορείται η πατρίδα μου από τον κ. Σόιμπλε. Δεν το δέχομαι σαν Έλληνας! Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φιλανδοί; Εμείς πάντοτε είχαμε την περηφάνια να υπερασπιστούμε όχι μόνο τη δικιά μας ελευθερία, όχι μονάχα τη δικιά μας πατρίδα, αλλά την ελευθερία της Ευρώπης»
.
--------------------------------------
ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ:

1, ΕΞΟΧΩΤΑΤΕ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ, ΜΗΝ ΕΡΩΤΑΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ! 
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ, ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ!!! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ! ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ!!! ΠΟΥ ΕΚΑΜΑΝ ΠΡΑΞΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΚΑΡΕΛΙΑΣ: "ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΙ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΔΟΥΛΟΥΣ ΕΔΕΙΞΕ, ΤΟΥΣ ΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ"!!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ!!! Ο ΜΑΝΕΡΧΑΪΜ!!!
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ??? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΠΟΠΩΦ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΗΡΙΟΥΣ ΤΙΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΩΦ!!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΧΩΡΙΣ "ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΧΝΑ" ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ 1.5 ΕΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ!!!

2. ΕΞΟΧΩΤΑΤΕ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ, ΛΕΤΕ: Εμείς πάντοτε είχαμε την περηφάνια να υπερασπιστούμε όχι μόνο τη δικιά μας ελευθερία, όχι μονάχα τη δικιά μας πατρίδα, αλλά την ελευθερία της Ευρώπης».!
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΡΕΔΟΘΗ ΠΙΣΘΑΓΚΩΝΑ ΔΕΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΡΟΥΖΒΕΛΤ-ΤΣΩΡΤΣΙΛ-ΣΤΑΛΙΝ, ΑΔΕΙΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΚΡΥΠΤΟΝΤΟ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΟΝ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΕΣΠΟΤΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!
ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΟ ΛΕΤΕ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"  ΕΞΟΧΩΤΑΤΕ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ!!
ΤΟΤΕ, ΕΞΟΧΩΤΑΤΕ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ, ΔΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΘΕ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΙΓΟΨΗΝΟΥΝ ΣΑΔΙΣΤΙΚΑ ???? ΤΙ ΑΛΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ??? ΑΠΟ ΚΟΡΑΚΑ "ΚΡΑ"!!!  ΕΧΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΛΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ??? ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΝ ΕΔΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΔ ΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥΧΕ ΤΟΚΟ 99% (!!!!) ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ 2002!!!! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΑΥΤΑ, ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΗΡΩΪΚΩΤΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ "ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ" ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟ, ΣΕΙΣ, ΕΞΟΧΩΤΑΤΕ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ, ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" !!! ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ!!! ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗΝ!!! ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ, ΕΞΟΧΩΤΑΤΕ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ, ΔΙΑ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΣΥΝΕΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗΝ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΟΡΓΙΖΕΣΘΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΣΤΙΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΤΟΥΝ --ΣΤΙΜΕΝΕΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ-- ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!! ΤΙ ΑΛΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ??? ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΕΙΠΟΥΝ "ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΩΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΟΚΟ"! ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ???
------------------------------------

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup 15-2-2012

Δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ.
Ευάγγελου Βενιζέλου μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.

Είχαμε μια τρίωρη τηλεφωνική συζήτηση στο Eurogroup. Είδαμε αναλυτικά όλα τα θέματα. Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις προαπαιτούμενες ενέργειες που είχε αναλάβει να εκπληρώσει πριν από τη λήψη της απόφασης του Eurogroup. Έχουν
αποσαφηνιστεί τα ζητήματα των πολιτικών δεσμεύσεων, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που μετέχουν στην Κυβέρνηση έστειλαν τις επιστολές, το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία 2/3 υπέρ του προγράμματος και επίσης νομοθετήσαμε όλες τις δύσκολες διατάξεις για την αγορά εργασίας. Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία γιατί είναι μια αξιόπιστη απάντηση σε όλους εκείνους που στην Ευρώπη αμφισβητούν την ικανότητά μας να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και να συνεχίσουμε την εφαρμογή του και μετά τις επόμενες εκλογές.
Επίσης, αποσαφηνίστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την κάλυψη του
δημοσιονομικού στόχου του 2012. Το μεγάλο κονδύλι των 325 εκατομμυρίων ευρώ έχει οριστικοποιηθεί, άρα είμαστε, από την άποψη αυτή, εντάξει και αυτό βοήθησε τη συζήτηση.
 

Αλλά, αντικείμενο της συζήτησης ήταν και πολιτική και η κοινωνική κατάσταση, το τι θέλει η ελληνική κοινωνία, το τι θέλουν οι Έλληνες πολίτες, εάν και η επόμενη Βουλή και η επόμενη Κυβέρνηση, με βάση τις επιλογές και τη βούληση τουλληνικού λαού, μπορεί να συνεχίσει αξιόπιστα την εφαρμογή ενός προγράμματος που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη.
 
Εκτός από αυτό, τίθενται και άλλα θέματα, θέματα τεχνικά αλλά κατά βάθος
πολιτικά, που αφορούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε, σύμφωνα με την
απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Τα θέματα αυτά, λοιπόν, προετοιμάστηκαν, θα
προετοιμαστούν και στη συνάντηση του EuroWorking Group την Κυριακή στις
Βρυξέλλες, ώστε με το καλό να ληφθεί η οριστική απόφαση για την έγκριση του
προγράμματος και για τη δημόσια ανακοίνωση του PSI τη Δευτέρα.

 
Από εμάς εξαρτάται εάν αυτές τις μέρες θα κινηθούμε με ταχύτητα,
αποτελεσματικότητα, ενότητα, προκειμένου να προστατέψουμε τον Έλληνα πολίτη και το συμφέρον του ελληνικού λαού. 

Τι θέλω να πω; Να το πω πιο καθαρά, κοιτώντας τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα στα μάτια: Όσοι υποστηρίζουν αόριστα μια άλλη λύση, αλλά δεν λένε ποια είναι η λύση αυτή, ή όσοι υποστηρίζουν μια λύση εξόδου από το ευρώ, επιστροφής στη δραχμή, μια λύση χρεοκοπίας, δεν προσφέρουν καμία βοήθεια στον Έλληνα πολίτη. 
Όσοι μας κατηγορούν γιατί παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις, κόβοντας μισθούς και συντάξεις ή μειώνοντας τα εισοδήματα, το επίπεδο ζωής, δεν αντιλαμβάνονται ότι με την τυφλή και μυωπική τους αντίδραση θέτουν σε κίνδυνο τα εισοδήματα, τις συντάξεις, τους μισθούς, το επίπεδο ζωής που μπορούν ξαφνικά να καταρρεύσουν.
Άρα, λοιπόν, το τι λέμε εδώ σε πολιτικό επίπεδο έχει άμεση επίπτωση στο οικονομικό συμφέρον, στο εισόδημα, στην τσέπη, στην προοπτική, στην ασφάλεια κάθε Έλληνα πολίτη. Και καλά αυτοί που ευθαρσώς λένε “χρεοκοπία ή επιστροφή στη δραχμή”.
Αυτοί που λένε “Ευρώπη αλλά χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς υποχρεώσεις” δεν έχουν το επίπεδο ευθύνης που αρμόζει στις περιστάσεις. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα από
σήμερα έως και την οριστική απόφαση της Δευτέρας.

 
Δημοσιογράφος: Ζητάνε πολιτικές δεσμεύσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα;
Ευ. Βενιζέλος: Ετέθη και το ζήτημα της στάσης των άλλων κομμάτων και το ζήτημα γενικότερα του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, αλλά και του τρόπου λειτουργίας των κοινωνικών εταίρων στην Ελλάδα. Γιατί συγκρίνουν πάντα τα δεδομένα της Ελλάδας με τα δεδομένα άλλων χωρών, όπως ίναι η Πορτογαλία, η Ιρλανδία ή η Ιταλία. Έχουν παραδείγματα πολύ νωπά μπροστά τους.
Τους εξήγησα ότι κάθε δημοκρατικό πολίτευμα έχει τις ιδιομορφίες του, ότι στο
πλαίσιο της εθνικής και λαϊκής μας κυριαρχίας εμείς θα κάνουμε, ως Έλληνες
πολίτες, τις επιλογές, όποιες κι αν είναι οι επιλογές αυτές, αλλά αυτοί από τη δική
τους μεριά θέλουν να ξέρουν ότι έχουν απέναντί τους μια χώρα, η οποία είναι
αξιόπιστη, όχι το ένα ή το άλλο κόμμα, τη μία ή την άλλη κυβέρνηση, αλλά μία χώρα που έχει συνέχεια και συνέπεια. Και αυτό είναι κάτι το οποίο νομίζω τους το
εξηγήσαμε με πολύ μεγάλη, νομίζω, σαφήνεια.
Επίσης, είναι προφανές ότι τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα που συνεργάζονται στην Κυβέρνηση Παπαδήμου είναι οι δύο δυνάμεις πάνω στις οποίες μπορεί να βασιστεί ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή η εφαρμογή του προγράμματος. )εν υπάρχει και άλλη λύση.

 
Δημοσιογράφος: Τα 325 εκατομμύρια από πού θα κοπούν τελικά;
Ευ. Βενιζέλος: Θα κάνουμε αναλυτικές ανακοινώσεις μετά τη συνεδρίαση του
Υπουργικού Συμβουλίου. Έχω τώρα την υποχρέωση να ενημερώσω τον
Πρωθυπουργό. Θα ενημερωθούν και οι αρχηγοί των κομμάτων και από τον
Πρωθυπουργό και από εμένα, έτσι ώστε ο καθένας να έχει συνείδηση του
προβλήματος και πλήρη γνώση όλων των δεδομένων. -

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΙ - Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΙΓΡΕΩΣ

Μεγάλη εικόνα(wallpaper)-δώρο, κατεβάστε την!

Στο Ρατζαστάν της βόρειας Ινδίας οι κάτοικοι ενός ολόκληρου χωριού αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή προκειμένου να προστατευθούν οι τίγρεις της περιοχής.
Περισσότεροι από 350 άνθρωποι από 82 οικογένειες του χωριού Ούμρι, στο καταφύγιο τίγρεων της Σαρίσκα, άλλαξαν τόπο κατοικίας.
Ο αριθμός των τίγρεων στο εθνικό πάρκο της Σαρίσκα είχε πέσει στο μηδέν, προτού αρχίσει να αυξάνεται, σε πέντε, τα τελευταία τρία χρόνια.
Ο πληθυσμός των τίγρεων έχει συρρικνωθεί σε ανησυχητικό βαθμό τις τελευταίες δεκαετίες στην Ινδία, με τον αριθμό τους να έχει συρρικνωθεί από 100.000 σε 1.700 τα τελευταία 100 χρόνια.
Το Ούμρι είναι το δεύτερο χωριό στη Σαρίσκα που εκκενώνεται για να εξασφαλιστεί καταφύγιο των τίγρεων σε φυσικό περιβάλλον, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός τους.
Οι χωρικοί μετακόμισαν την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, υπάρχουν 11 χωριά με συνολικό πληθυσμό 2.500 ανθρώπων που βρίσκονται στην καρδιά του καταφυγίου τίγρεων και θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλη τοποθεσία, για να προστατευθούν οι τίγρεις.
«Είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, επειδή οι κάτοικοι πρέπει να συμφωνήσουν για την μετεγκατάστασή τους. Δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε να φύγουν από τα σπίτια τους. Μπορούμε μόνο να τους πείσουμε», είπε τοπικός αξιωματούχος στο BBC.
Οι κάτοικοι των χωριών αποζημιώνονται με γη, χρήματα και κοπάδια αξίας μέχρι 15.000 ευρώ, και εγκαθίστανται στις πιο κοντινές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, εκτός του καταφυγίου των τίγρεων.
Η πιο πρόσφατη απογραφή τίγρεων στην Ινδία, που έγινε πέρυσι, βρήκε ότι ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί σε 1.706 από 1.411, to 2007.
----------------------------

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις διαγραφές και το νέο μνημόνιο

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις διαγραφές και το νέο μνημόνιο
15-02-2012 21:17:53

Η πρώτη δημοσκόπηση, μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, αλλά και τις διαγραφές των βουλευτών που δεν πειθάρχησαν στις επίσημες κομματικές τοποθετήσεις των δύο κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση έρχεται στη δημοσιότητα αύριο από το περιοδικό "Επίκαιρα" και έχει διενεργηθεί από την εταιρεία VPRC.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί κατά μία μονάδα –από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας- καταγράφοντας ποσοστό 11%, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι έρχεται αντιμέτωπη με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο και να διαγράψει 21 βουλευτές, καταγράφοντας ποσοστό 27,5%, ενώ τα κόμματα της αριστεράς διαγράφουν υψηλά ποσοστά και πάλι. Τέλος για άλλη μια φορά το εθνικό κόμμα της Χρυσής Αυγής διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό του στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα τα κόμματα της Αριστεράς καταγράφουν υψηλά ποσοστά με τη Δημοκρατική Αριστερά να φθάνει στο 16%, το ΚΚΕ στο 14% και το ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%. 

Τραυματισμένο εμφανίζεται το ΛΑΟΣ παρά την πρόσφατη αντι-μνημονιακή στροφή του καθώς αφενός πέφτει στο 4,5% αφετέρου αυτό παρουσιάζει  πτωτικές τάσεις σε σημείο που να απειλείται ακόμη και η ίδια η κοινοβουλευτική εκπροσώπησή του!

Η Χρυσή Αυγή εντυπωσιάζει με τη σταθερότητα που δείχνει στα ποσοστά της κατά πρώτον και κατά δεύτερο με τις ανοδικές τάσεις που δείχνει ο εκλογικό της δείκτης καταγράφοντας πολύ υψηλό ποσοστό της τάξης του 2,5%. 

 Οι Οικολόγοι-Πράσινοι συνεχίζουν να «μπαίνουν» στη Βουλή διατηρώντας ένα σταθερό ποσοστό γύρω στο 3,5%, ενώ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά καταγράφει ποσοστό 2%, ενώ η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επανεμφανίζεται με ποσοστό 1%.

 Το «άλλο κόμμα» καταγράφει ποσοστό 2,5% και η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα φθάνουν στο 31,8%.
  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
------------------------------------------------ 

Mystery of Train #1702

Underwater civilizations