Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

4 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ !!!

Κηδείες και κρίση

Ο κ. Γιώργος Καµίνης, δήµαρχος Αθηναίων, παραβρέθηκε την περασµένη Τετάρτη στην πολιτική κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου στο ιστορικό Α’ Νεκροταφείο της πρωτεύουσας. Στην κηδεία αυτή παραβρέθηκαν επίσης, µαζί µε κάποιες χιλιάδες πολίτες, πολλοί εκπρόσωποι της ηγεσίας της χώρας: δεξιοί, κεντροαριστεροί και αριστεροί. Είναι αδύνατον να µη διαπίστωσαν µερικά πολύ απλά πράγµατα.

Το πρώτο είναι ότι η σορός του Λεωνίδα είχε εκτεθεί σε µια νέα, µικρή αίθουσα, ειδική για τις πολιτικές κηδείες, και όχι στις γνωστές αίθουσες όπου µπορούµε να αποχαιρετήσουµε για ύστατη φορά, πριν από την εκκλησιαστική κηδεία, τους άλλους νεκρούς και να βρούµε, όταν τα βρίσκουµε, δυο λόγια παρηγοριάς για τους δικούς τους. Ποιο είναι το νόηµα του συµβολικού αυτού «απαρτχάιντ», αυτού του «από ‘δώ οι µεν, από ‘κεί ο άλλος»; Ισως ένας δύσκολος συµβιβασµός µε τους κληρικούς για τα όσα συµβαίνουν σε ένα νεκροταφείο που δεν τους ανήκει; Βέβαια, αποτελεί πρόοδο η έµµεση αυτή παραδοχή του θεσµού της πολιτικής κηδείας, γιατί ως πρόσφατα οι κηδείες αυτές ήταν (ψυχολογικά τουλάχιστον) ηµιπαράνοµες.

Το δεύτερο είναι ότι η πολιτική τελετή, ελλείψει άλλης λύσης, έγινε στον υπαίθριο χώρο µπροστά από το οστεοφυλάκιο. Οι οργανωτές είχαν εγκαταστήσει µερικά καθίσµατα για τους πολύ επίσηµους και καλά έκαναν γιατί οι περισσότεροι δεν θα άντεχαν την ορθοστασία. Η ΕΜΥ δεν είχε αποκλείσει βροχή _ ευτυχώς, δεν έβρεξε... Καυτό υγρό ήλιο είχε και δεν ήταν καλύτερα. 






ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ??? ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΝ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ "ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ", ΟΜΩΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΝΑ ΑΝΕΓΕΡΘΗ Ο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΠΤΟΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΦΑΜΜΙΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ Χ.Ο.) ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΙΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-Χ.Ο. ! ΟΙΚΟΘΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΑΦΗΣ ΠΙΣΤΩΝ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ (π.χ. ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ ή ΠΑΠΙΚΩΝ) ΤΟΤΕ ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΝΕΓΕΙΡΕΙ ΚΑΙ ΔΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟΝ ΝΑΟΝ ! 

Το τρίτο είναι ότι δεν υπάρχει ακόµα υποδοµή για την καύση των νεκρών. Προφανώς, δεν είχε ζητήσει καύση ο Λεωνίδας Κύρκος, που είχε καταγράψει εν ζωή τις επιθυµίες του για την οργάνωση της κηδείας του. Ο καθένας όµως µπόρεσε να διαπιστώσει εκεί ότι η υποδοµή αυτή, που ξεκινά στη Θεσσαλονίκη από τον Μπουτάρη, για την Αθήνα και τον Καµίνη παραµένει στα «υπόψη». Κι ας µη διαθέτει Ανθιµο. Βιώνουµε µια σκληρή κρίση και το επιχείρηµα ότι άλλα προέχουν και όχι αυτά ακούγεται λογικό. Αλλά δεν είναι. Οσοι επιθυµούν «για µετά» την καύση και όσοι επιθυµούν πολιτική κηδεία δεν µπορούν να περιµένουν να τελειώσει η αγωνία µας µε την τρόικα: µία φορά πεθαίνουν, όπως µία φορά γεννήθηκαν. 






Η ΚΑΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΩΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ, ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ, ΔΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΝ.

Οπως είναι όχι µόνο λογικό αλλά απλώς ανθρώπινο το πρόβληµα µε τις µεταµοσχεύσεις. Οι µητροπολίτες µας, που ξέχασαν τις ανατριχιαστικές προσευχές τους να βρεθεί µόσχευµα για τον Χριστόδουλο, δηλαδή να πεθάνει κάποιος για να σωθεί αυτός, προσπαθούν µε κούφια και προσβλητικά επιχειρήµατα να εµποδίσουν τον νόµο του Ανδρέα Λοβέρδου που θα έδινε ελπίδα ζωής σε τόσους συνανθρώπους µας. Ολα αυτά υπενθυµίζουν, σε όσους επίµονα το αρνούνται, ότι πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουν οι σχέσεις, φυσικά και οι οικονοµικές, Πολιτείας και Εκκλησιών.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ !!!

 Ο ΛΑΟΣ ΜΕΝΕΙ ΑΔΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΧΑΥΝΟΣ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΑΙ ΜΑΣ (ΔΗΛΑΔΗ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΗΣ) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ!

Προβλέπεται θερμό Φθινόπωρο στο Σύνταγμα


Εάν κρίνουμε από τις κινήσεις των αστυνομικών αρχών, χθες, στο ξεκίνημα των νέων κινητοποιήσεων των Αγανακτισμένων Πολιτών στο Σύνταγμα, προβλέπεται ένα θερμό φθινόπωρο στην πλατεία.
Μπορεί να σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, όμως η αίσθηση που δόθηκε, ήταν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις , έχουν λάβει σαφείς εντολές να μην καταφέρουν οι Αγανακτισμένοι να «ανακαταλάβουν» την Πλατεία Συντάγματος.
Περίπου στις δέκα χθες το βράδυ, σημειώθηκαν ρίψεις πλαστικών μπουκαλιών κατά των αστυνομικών μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη από τους γνωστούς επιτήδειους που προκαλούσαν τα επεισόδια και τις προηγούμενες φορές, με αποτέλεσμα να παρέμβουν τα ΜΑΤ και να απωθήσουν τον κόσμο από την Αμαλίας στην πλατεία Συντάγματος και τους παράλληλους δρόμους.
Λίγο μετά νεαροί κουκουλοφόροι προκαλέσαν μικροζημιές μέσα στην Πλατεία Συντάγματος, την στιγμή που το συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκίμαζε έντονα τις πράξεις τους, με γιουχαΐσματα.
Απαγορεύονται οι φωτογραφίες στο Σύνταγμα ;

Βέβαια είχε και το Antinews την … τιμητική  του.
Όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και χθες κατεβήκαμε στην πλατεία για να καλύψουμε την εκδήλωση.
Ένας συνεργάτης μας, όμως, που του έχουμε πει να τραβάει φωτογραφίες από την απαιτούμενη ασφαλή απόσταση, την πάτησε.
Την στιγμή λοιπόν που έπαιρνε φωτογραφία τον μέγα πάτερ Νεκτάριο, μπροστά από το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, του πέρασαν χειροπέδες κατηγορώντας τον ότι  φωτογραφίζει τους αστυνομικούς.
Αφού  εξήγησε στους αστυνομικούς ότι είναι δημοσιογράφος για το Antinews, τον αφήσαν ελεύθερο.
Είναι όμως προφανές ότι εάν ο συνάδελφος τραβούσε φωτογραφίες τους αστυνομικούς στον ιδιωτικό τους χορό, τότε θα είχαν κάθε δικαίωμα να τον συλλάβουν.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν δημοσίως και μάλιστα  την ώρα μίας διαδήλωσης πολιτών στην πλατεία Συντάγματος πού ήταν γεμάτη από αστυνομικούς.

Όταν αξιωματικοί, δάσκαλοι και γιατροί γίνονται ζήτουλες τελειώσαμε …

 Όταν αξιωματικοί, δάσκαλοι και γιατροί γίνονται ζήτουλες τελειώσαμε …

ΑΝΤΙΝEWS -- Από factorx στις 28/08/2011

Ένας μάχιμος αξιωματικός της αεροπορίας μου έλεγε πριν λίγες ημέρες ότι στη μονάδα τους, που αποτελείται από 70 άτομα, βάζουν ο καθένας 2 ευρώ το μήνα για να αγοράσουν καθαριστικά για τις τουαλέτες και άλλα είδη υγιεινής αφού η υπηρεσία δεν τους τα παρέχει.
Ένας εκπαιδευτικός σε σχολείο της επαρχίας μου έλεγε αγοράζει ο ίδιος, με δικά του λεφτά τις φωτοτυπίες που μοιράζει στους μαθητές.
Πρόσφατα σε ένα νοσοκομείο, ασθενής ζήτησε από τη νοσοκόμα κάποιο αναλγητικό και η νοσοκόμα απόλυτα φυσιολογικά απάντησε: Δυστυχώς έχουμε μόνο δύο διαφορετικά, αν θέλετε αγοράστε εσείς να μας δώσετε και εμάς να το έχουμε.
Είναι τρία μόνο από τα δεκάδες παραδείγματα για το πώς λειτουργούν κρίσιμοι τομείς για τη χώρα, ο στρατός, η υγεία και η εκπαίδευση. Στην εποχή του Μνημονίου και των περικοπών, θεωρούν κάποιοι ότι είναι αυτονόητο αξιωματικοί του στρατού να κάνουν έρανο για να έχουν καθαρές τουαλέτες.
Κάποιοι καρεκλοκένταυροι πολιτικοί που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους θεωρούν αυτονόητο οι δάσκαλοι των παιδιών μας να γίνονται ζήτουλες για να αγοράζουν φωτοτυπίες και γραφική ύλη, την ίδια στιγμή που οι περικοπές τους έχουν τσακίσει σε οικογενειακό επίπεδο.
Ορισμένοι βολεμένοι με τεράστιους μισθούς πιστεύουν ότι είναι ορθό να φέρνουν οι ασθενείς τα φάρμακα στα νοσοκομεία διότι αυτά δεν έχουν τα στοιχειώδη.
Θα πει κάποιος που θέλει να… νοικοκυρευτούν τα οικονομικά της χώρας: Να σταματήσουν οι σπατάλες, να μπει τάξη στις δημόσιες δαπάνες, ή δεν υπάρχουν λεφτά.
Να βρεθούν τα λεφτά άθλιοι, για τόσο κρίσιμα θέματα. Δε μπορεί να δημιουργούνται επιτροπές και σύμβουλοι, να γίνονται προσλήψεις χωρίς ελέγχους κι από την άλλη να μην υπάρχουν τα στοιχειώδη για το στρατό, για τα παιδιά μας, για τους ασθενείς στα δεκάδες νοσοκομεία.
Αν αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια προβολή στο μέλλον τότε καλύτερα να μην ξημερώσει αυτό το μέλλον. Και καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι να τσακιστούν να βρουν κονδύλια για τους κρίσιμους τομείς αυτής της χώρας.

-----------------

ΟΧΙ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΑΚΤΟΡΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ "να τσακιστούν να βρουν" , ΟΥΤΕ ΝΑ τσακιστούν να φύγουν !!! 
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ 
ΠΑ-ΡΑ-ΔΕΙ-ΓΜΑ-ΤΙ-ΚΑ !!! 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ !! Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΞ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ (ΜΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΟΝ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟ,  ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΝΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ) !!!
..............


Searching for Nessie

16 ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ NESSIE ΕΙΣ ΤΟ  http://hercolano2.blogspot.com/

ΜΙΚΡΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ: 
ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ, ΠΝΙΓΗΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΕΙΣ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΚΤΟΝΟΥ ΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ", ΤΟΥ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ", ΤΟΥ "ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ", ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΤΣΙΦΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ Ε.Ε., ΤΗΣ Ο.Ν.Ε., ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟ "ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ", ΤΩΝ ΜΠΑΤΙΡΟΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ.... 
ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ Ν' ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΥΔΑΤΑ ΤΟΥ LOCH NESH !