Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

23 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Μαύρο το μέλλον των Ελλήνων προβλέπει το ΔΝΤ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ:: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Μαύρο το μέλλον των Ελλήνων προβλέπει το ΔΝΤ
21/1/2013
Κατασπάραξαν οικονομικά τους Ελληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά και «ξεκοκάλισαν» με πρωτοφανή φορολογική αγριότητα τον ελληνικό πληθυσμό, ομολόγησε ακόμη και το... ΔΝΤ (!) στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Κατασπάραξαν οικονομικά τους Ελληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά και «ξεκοκάλισαν» με πρωτοφανή φορολογική αγριότητα τον ελληνικό πληθυσμό, ομολόγησε ακόμη και το... ΔΝΤ (!) στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται υπό μνημονιακό καθεστώς, την οποία κάνει το ΔΝΤ, είναι άκρως αποκαλυπτική. Στο συνολικό πακέτο περικοπών, στην Ελλάδα το 80% προέρχεται από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τον περιορισμό ή την κατάργηση κοινωνικών δαπανών. Στις υπόλοιπες μνημονιακές χώρες όμως της Ευρωζώνης, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 60% του συνόλου των περικοπών. Με το φορολογικό «γδάρσιμο» των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια, οι άμεσοι φόροι με τα αλλεπάλληλα χαράτσια έφτασαν να αποτελούν το 54% των εσόδων του κράτους, ενώ στις ομοιοπαθείς ευρωπαϊκές χώρες ανέρχονται στο 46%.
Το κωμικοτραγικό είναι ότι, αφού κάνει με κριτική διάθεση αυτές τις επισημάνσεις, το ΔΝΤ στη συνέχεια προτείνει να... συνεχιστεί η ίδια πολιτική και να μονιμοποιηθούν τα «έκτακτα» χαράτσια, όπως η ψευδεπίγραφη «εισφορά αλληλεγγύης», που υποτίθεται ότι θα έπαυε να καταβάλλεται από το 2015, οι φόροι στα ακίνητα κ.λπ. Δεν του φτάνουν αυτά του ΔΝΤ, απαιτεί και 25.000 «στοχευμένες απολύσεις» δημοσίων υπαλλήλων, μόνο μέσα στο 2013. Αναδεικνύοντας έμμεσα το ψευδέστατο του κυβερνητικού ισχυρισμού ότι δήθεν δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα περικοπών μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, το ΔΝΤ απαιτεί μέχρι τον Αύγουστο φέτος να έχουν προσδιοριστεί επακριβώς νέα μέτρα για πρόσθετα έσοδα ύψους 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016.
Το ΔΝΤ κρίνει ότι η χώρα μας δεν ξεπουλάει την κρατική περιουσία της με τους ρυθμούς που ήθελαν και επέβαλαν στα χαρτιά οι ξένοι δανειστές. Γι' αυτό και προβάλλει την απαίτηση, αν μέχρι τον Ιούνιο εξακολουθεί να μη θεωρείται ικανοποιητικός ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων, τότε να καθαιρεθούν και να απομακρυνθούν οι Ελληνες από τη διοίκηση του οργανισμού εκποίησης της κρατικής περιουσίας ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) και να αντικατασταθούν με «ξένους ειδικούς»! Να αναλάβουν δηλαδή ξένοι να πουλήσουν απευθείας σε άλλους ξένους χιλιάδες ακίνητα του ελληνικού κράτους! Εκτακτα! Ενώ πάντως η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι άτεγκτοι στα ζητήματα της περικοπής μισθών και συντάξεων εκατομμυρίων Ελλήνων, δείχνουν αντιθέτως μια εκπληκτική ευελιξία στη δραστική περικοπή προϋπολογιζόμενων εσόδων του κράτους είτε από τους φοροφυγάδες είτε από τις ιδιωτικοποιήσεις. Αρχικά έλεγαν ότι η Ελλάδα θα εισπράξει 50 δισ. από τις ιδιωτικοποιήσεις ως το 2015. Επειτα κατέβασαν το νούμερο αυτό στα 45 δισ. ευρώ και μάλιστα όχι ως το 2015, αλλά ως το 2020. Τώρα το ΔΝΤ εκτιμά ότι το ποσό αυτό θα πέσει στα 23,5 δισ., στο μισό δηλαδή του αναθεωρημένου στόχου ως και το 2016.
Στο μεταξύ απέτυχε παταγωδώς ο στόχος της είσπραξης 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2012 - έπιασαν μόνο... 100 εκατομμύρια (το 3% του στόχου!) όπως αναφέρει έκθεση της Κομισιόν που κατατέθηκε στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Βεστντόιτσε Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ (WAZ)». Μέσα σε αυτό το αλαλούμ έχει να γίνει τρομερό φαγοπότι λεηλασίας της ελληνικής δημόσιας περιουσίας. Αυτό όμως το επιθυμούν και το προωθούν διακαώς το ΔΝΤ και η ΕΕ, δεν προσπαθούν να το αποτρέψουν. Κάθε άλλο. Αντιθέτως, μέλημά τους είναι πώς να μην αποκτήσει η Ελλάδα αντιμνημονιακή κυβέρνηση. «Οι εκλογές αποτέλεσαν έναν ισχυρό πολιτικό κραδασμό, με το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα να έρχεται δεύτερο έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία σθεναρά αντίθετη στις πολιτικές του προγράμματος (σ.σ. της τρόικας). Εξτρεμιστικά κόμματα έγιναν επίσης δημοφιλή.
Παρ' όλα αυτά προέκυψε μια κυβέρνηση που στήριξε το πρόγραμμα» αναφέρει στην έκθεσή του το ΔΝΤ. Δεν καθησυχάζει όμως και προειδοποιεί: «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αυξανόμενη στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα αντιμνημονιακά κόμματα. Αυτό δεν θα είχε ως αποτέλεσμα μόνο καθυστερήσεις, αλλά θα οδηγούσε σε πολιτική κρίση, πυροδοτώντας χρεοκοπία ή και έξοδο της χώρας από το ευρώ». Το ΔΝΤ προσπαθεί να υποβάλει δηλαδή την ευνοϊκή για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη άποψη ότι η περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί περίπου με έξοδο ή αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με τη χρεοκοπία της χώρας μάλιστα να έχει προηγηθεί. Η νέα περικοπή μισθών και συντάξεων προφανώς δεν ενοχλεί το ΔΝΤ.

ΗΠΑ: Οι Εβραίοι οπλοφορούν στο Ισραήλ, αλλά στην Αμερική τάσσονται μαζικά υπέρ του περιορισμού των όπλων

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


ΗΠΑ: Οι Εβραίοι οπλοφορούν στο Ισραήλ, αλλά στην Αμερική τάσσονται μαζικά υπέρ του περιορισμού των όπλων


Φώτο: Νεαρή ισραηλινή κουβαλαέι το Μ-16 στην παραλία.

Το Ισραήλ είναι μια βαριά οπλισμένη κοινωνία με ευρεία ελευθερία στην χρήση όπλων. Οι εκπαιδευτικοί έχουν πρόσβαση σε όπλα στα σχολεία και οι έφηβες Ισραηλινές φέρουν πλήρως αυτόματα όπλα δημόσια. Οι Ισραηλινοί πολίτες έχουν επίσης το δικαίωμα να υπερασπιστούν την ιδιοκτησία τους απαντώντας με όπλα. Μόνο οι Αμερικανοί που ζουν στο Τέξας έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Ωστόσο, η κορυφαία εφημερίδα στο Ισραήλ αναφέρει ότι οι Εβραιο-Αμερικάνοι είναι καθολικά υπέρ του ελέγχου των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η είδηση από την Jerusalem Post

Οι νέες προτάσεις του Προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα για τον έλεγχο των όπλων βρήκαν την ευρεία υποστήριξη της εβραϊκής κοινότητας.

Η ομοιομορφία της εβραϊκής σύμφωνης απάντηση στις προτάσεις που παρουσίασε την Τετάρτη ο Ομπάμα βρίσκεται σε αντίθεση με την Ρεπουμπλικανική αντίθεση σε πολλά από τα προτεινόμενα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των όπλων επίθεσης και των αυστηρότερων ελέγχων του ιστορικού των αγοραστών όπλων.

Δηλώσεις υποστήριξης προήλθαν από το Ισραηλιτικό Συμβούλιο Δημοσίων Υποθέσεων, μια οργάνωση ομπρέλα που σκεπάζει ομάδες Μεταρρυθμιστών, Συντηρητικών και Ορθόδοξων Εβραίων.
     …
Στις άλλες εβραϊκές οργανώσεις που χαιρέτισαν τηνπρωτοβουλία περιλαμβάνονται : Jewish Women International, the National Council of Jewish Women, the Reform movement’s Religious Action Center, B’nai B’rith International, the National Jewish Democratic Council, the Conservative movement’s Rabbinical Assembly, Bend the Arc: A Jewish Partnership for Justice, καθώς και κορυφαίοι Εβραίοι γερουσιαστές των ΗΠΑ όπως η Dianne Feinstein (D-Calif.) και ο Ben Cardin (D-Md.).
 Φώτο: Οι δασκάλες στο Ισραήλ φέρουν όπλα.

Το περιοδικό ‘Forwardτο μεγαλύτερο εβραϊκό περιοδικό στον κόσμο, απαριθμεί έντεκα Γερουσιαστές και τριάντα τρεις Αντιπροσώπους, που είναι Εβραίοι. Μόνο ελάχιστοι είναι υπέρ των όπλων.
      ...

Υπάρχει και ένα σχετικό βίντεο (Jews Lead Gun ControlCharge) με τον Brother Nathanael Kapner, που λέει μεταξύ των άλλων:

Οι ‘Times of Israel’ δημοσίευσαν πρόσφατα ένα άρθρο με τίτλο, «Εβραίοι πολιτικοί οδηγούν την χορωδία που ζητά αυστηρότερη νομοθεσία περί όπλων». Το άρθρο έπεσε στην αντίληψή μου λόγω του γεγονότος ότι καθώς μεγάλωσα ως Ιουδαίος εμείς οι Εβραίοι πάντα νιώθαμε εντελώς αποξενωμένοι από την κουλτούρα των όπλων των εθνικών. Οι Εβραίοι πάντα αισθάνονταν μια διαρκή εχθρότητα προς τα «γκοίμ με τα όπλα τους». Αλλά μόλις το Ισραήλ άρχισε γίνεται γνωστό στον κόσμο για τα στρατιωτικά κατορθώματα και τις νίκες του στον πόλεμο, ο ενθουσιασμός για όλα τα είδη των όπλων από UZI πολυβόλα μέχρι Tavor διαπέρασε όλη την εβραϊκή κοινότητα. «Είμαστε τόσο καλοί όσο τα goys με τα όπλα τους», καυχηθήκαμε «και ακόμη καλύτεροι από αυτούς σε αυτό!»
Και τώρα με το Ισραήλ να είναι πλήρως εξοπλισμένα όχι μόνο με Uzis αλλά με εκατοντάδες πυρηνικές κεφαλές, δεν είναι ειρωνικό το γεγονός ότι οι Εβραίοι είναι επικεφαλής της επίθεσης, για μεγαλύτερο έλεγχο στα όπλα;
Με άλλα λόγια, τώρα οι Εβραίοι είναι οπλισμένοι μέχρι τα δόντια αλλά προσπαθούν να αφοπλίσουν όλους τους άλλους.
Παντού βλέπετε, ειδικά τώρα μετά από τη σφαγή στο Sandy Hook, (όπου υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα), οι Εβραίοι να φωνάζουν για μεγαλύτερο έλεγχο όπλων ... και να απολαμβάνει προνομιακή χρονική κάλυψη σε όλους τα εβραϊκής ιδιοκτησίας τηλεοπτικούς σταθμούς-CBS, NBC, ABC- προκειμένου να προωθήσουν τον αφοπλισμό των εθνικών.

………………
Το όλο θέμα του ελέγχου των όπλων είναι στην ατζέντα του Εβραίου γερουσιαστή Τζόζεφ Λίμπερμαν, που είναι επικεφαλής της επιτροπής της Γερουσίας για θέματα Εσωτερικής Ασφάλειας. Υπό τη διεύθυνση του Λίμπερμαν, η υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας πρόσφατα αγόρασε 1,4 ΔΙΣ - όχι για σκοποβολή - πυρομαχικά: 450 000 000 σφαίρες και 200 ​​εκατομμύρια φυσίγγια όπλου.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Θέλουν να μας …σώσουν ή να μας έχουν υπό ομηρία;


Θέλουν να μας …σώσουν ή να μας έχουν υπό ομηρία;





Υποτίθεται ότι εδώ και τρία χρόνια ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ μας σώζουν!
Ποιος δεν θυμάται τον κ. Παπακωνσταντίνου να δηλώνει, από το Βήμα της  Βουλής,  τον Φεβρουάριο του 2012, ότι η ύφεση «ρηχαίνει»;
Τον  αρχικό σχεδιασμό της τρόϊκας που  προέβλεπε ότι η Ελλάδα θα …έβγαινε στις αγορές…εφέτος;
Ποιος σοβαρός άνθρωπος στην οικουμένη πίστευε ότι  εκείνο το πρόγραμμα μπορούσε να αποδώσει τα αναμενόμενα;
Σήμερα μας φαίνονται αστεία. Όμως, το 2010 ήταν η επίσημη πολιτική της ΕΕ! Την οποία μάλιστα έπρεπε να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα! Ούτε εμείς την εφαρμόσαμε…..απαρέγκλιτα, ούτε οι εταίροι απεδείχθησαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους! Κάποιοι κερδοσκόπησαν σε βάρος μας και επωφελήθηκαν από τη δυστυχία που μας προκάλεσαν. Και κάποια  «κοράκια των αγορών», θησαύρισαν….
Μέχρι πρόσφατα, η κοινή πεποίθηση ήταν πως για την αποτυχία  έφταιγε η Ελλάδα που δεν. ..τηρούσε  υποχρεώσεις που αναλάμβανε. Σ’ ένα βαθμό είχαν δίκιο! Όμως, η αλήθεια είναι  ότι αυτά που μας ζητούσαν και στο τέλος, υπό το κράτος των εκβιασμών και την απειλή διακοπής της χρηματοδότησης, μας επέβαλλαν να αποδεχτούμε, απλά δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν με τέτοια ένταση και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Απόδειξη; Σε κάθε Σύνοδο Κορυφής διαπιστώναμε ότι η προηγούμενη λύση δεν ήταν αρκετή, ενώ και η νέα  κρατούσε …τρεις μέρες! Μετά  άρχιζε η αποδόμηση από τις αγορές και τη γνωστή συμμαχία των…Βορείων!
Ύστερα ήρθε το δεύτερο μνημόνιο, το κούρεμα του χρέους, η μείωση των επιτοκίων, η παράταση του προγράμματος, το τρίτο μνημόνιο , νέα αναδιάρθρωση του χρέους και η νέα…επέκταση του προγράμματος!
Και τώρα συζητείται νέο κούρεμα και ζητούνται …νέα μέτρα!
Εν τω μεταξύ μπαίνουμε στο έκτο χρόνο ύφεσης, η ανεργία αγγίζει το 30% (των νέων το 50%) και η μείωση του βιοτικού επιπέδου είναι πρωτόγνωρη σε περίοδο ειρήνης…
Για να φτάσουμε στο 2020, όπου, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, το  δημόσιο χρέος μας θα ανέρχεται  στο 124% του ΑΕΠ! Δηλαδή, ποσοστό υψηλότερο και από το 2009!
Ναι, αλλά τότε  δεν θα … παράγουμε  ελλείμματα, η οικονομία μας θα είναι …ανταγωνιστική και η χώρα θα έχει …..εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της!
Σωστά!
Ναι, μπορεί να τα πετύχουμε όλα αυτά!
Με ποιό τίμημα, αλήθεια;
Η Ελλάδα του 2020 τι χώρα θα είναι;
Με τι βιοτικό επίπεδο;
Τι κοινωνικές δομές;
Ποιες  προοπτικές;
Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά;
Διάβασα τη νέα έκθεση του ΔΝΤ για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Πρόκειται για …επικήδειο!
Λένε, τα  καλά λόγια που συνηθίζονται στις περιπτώσεις αυτές, για να προσθέσουν στη συνέχεια  ότι σχεδόν όλα κρέμονται από μια κλωστή ή καλύτερα βρίσκονται στον αέρα!
Τώρα ανακάλυψαν ότι φταίνε οι ….δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές!
Καλά, είμαστε σοβαροί; Είναι δυνατόν το ΔΝΤ να μη διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία να εκτιμήσει, έστω και κατά προσέγγιση την επίπτωση των μέτρων που πρότεινε, στην πραγματική οικονομία;
Αν δεν ήξεραν, είναι επικίνδυνοι ερασιτέχνες!
Αν ήξεραν (που ήξεραν), τότε είναι …κυνικοί εκτελεστές.
Προφανώς και το περιεχόμενο της Έκθεσης κάπου ….στοχεύει.
Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ δυναμιτίζει το πρόγραμμα του,  ούτε είναι η πρώτη φορά που …..προεξοφλείται η αποτυχία του. Τα ίδια και χειρότερα έκαναν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, αν και πρόσφατα λόγω των επερχόμενων εκλογών στη Γερμανία χαμήλωσαν τους τόνους.
Τι επιδιώκουν, λοιπόν;
Πρώτον, το ΔΝΤ θέλει να διαχωρίσει τη θέση του. Στο ΔΣ είναι ισχυρές οι φωνές που διαφωνούν με τη συνέχιση της βοήθειας στην Ελλάδα.
Δεύτερον, το Ταμείο θέλει να διασφαλίσει την….υστεροφημία και την αξιοπιστία του. Δεν αντέχει ακόμα μια αποτυχία.
Τρίτον, να μεταφέρει τις ευθύνες, αλλά και το βάρος της αποτυχίας στην ΕΕ και την ΕΚΤ.
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της …Έκθεσης είναι η  ….απειλή για τη στελέχωση του ΤΑΙΠΕΔ με ξένους …managers!
Δηλαδή είδαμε ….προκοπή από τον Τόμσεν και την παρέα του και θα μας επιβάλλουν και ξένους managers  για να προωθήσουν τις αποκρατικοποιήσεις;
Μήπως, τελικά όλη η φασαρία για αυτό γίνεται;
Για τις αποκρατικοποιήσεις;
Γιατί η τρόϊκα επέμεινε τόσο πολύ να κλείσουν η ΑΤΕ και το ΤΤ και να διασωθούν μόνον οι λεγόμενες συστημικές  τράπεζες;
Γιατί  …..ενδιαφέρει, για παράδειγμα, τους Αμερικανούς ποιος θα πάρει τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ;
Μήπως εκείνη η έκθεση της Deutsche  Bank για κοιτάσματα φυσικού αερίου ύψους  427 δις ευρώ Nοτίως της Κρήτης, είναι η αιτία;
Μήπως, τελικά, με το πρόγραμμα της τρόϊκα η Ελλάδα όχι μόνον δεν «σώζεται», αλλά τίθεται υπό καθεστώς ομηρίας;
Όμως, όλα αυτά είναι διαπιστώσεις!
Αυτό που έχει σημασία είναι πώς αντιδρά η χώρα από εδώ και στο εξής;
Θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο; Μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο;

Ο αναρχοαυτόνομος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλος είχε στοχοποιήσει το Mall;


Ο αναρχοαυτόνομος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλος είχε στοχοποιήσει το Mall;




«Βόμβα» για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αποκάλυψη ότι λίγες ημέρες πριν από την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο εμπορικό κέντρο The Mall, ο γνωστός αναρχοαυτόνομος βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος είχε κάνει τις εξής δηλώσεις:
«Ανομία είναι το Mall του κΛάτσητο οποίο είναι αυθαίρετο. Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμοστην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλοΑν δε σέβεσαι τη νομιμότητα και το κράτοςαν προσπαθείς για άλλους λόγους να πιέζεις από δίπλα ή από πάνω ή από κάτω,δημιουργούνται άλλες καταστάσειςΚι όταν αυτό έχει αρχίσει από το Κοινοβούλιο με αυτή τη συγκυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένουμε κατεπείγοντατότε περνάμε σε μια άλληκατάστασηΑυτή είναι η ανομίαΚαι όχι η βίλα Αμαλία».
Ο σύντροφος Διαμαντόπουλος αν καταλάβαμε καλά μας ζητά να πάρουμε τα όπλα; Και καλά εμείς δεν τα παίρνουμε, κάποιοι παλαβοί τρομοκράτες όμως, όπως αποδείχθηκε πήραν τα όπλα και τις βόμβες.
Δεν ξέρουμε αν ο κ. Βουλευτής στοχοποίησε έτσι το εμπορικό κέντρο. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Είναι όμως πολύ περίεργες οι συμπτώσεις. Βρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τους δημοσιογράφους, τους βάζουν γκαζάκια. Τσακώνεται άγρια με τη ΝΔ, πυροβολούν στα γραφεία της, μιλά για το αυθαίρετο mall, βάζουν βόμβα.
Δε λέμε, μπορεί κάποιοι να κάνουν προβοκάτσια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως και πάλι είναι πολύ περίεργα τα περιστατικά.
Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρει:
“Οι μάσκες και οι κουκούλες στην πολιτική μας ζωή ήρθε η ώρα να πέσουν μια για πάντα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του από χθες το βράδυ, επειδή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας τον κάλεσε να συνταχθεί, μαζί με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, υπέρ της προάσπισης της νομιμότητας. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί προσβολή!
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί προσβολή να ανήκει σε αυτόν ο κατά τη δήλωσή του «αναρχικός» βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, τέσσερις μόλις ημέρες πριν την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Mall είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο κτίριο «ανομία» σε συνέντευξη Τύπου. Αλλά και είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί στέλνει στους πολίτες το μήνυμα «αυτοκτόνα ή πάρε όπλο», απειλώντας μάλιστα τους πάντες ότι «οι μέρες τους είναι μετρημένες»!
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να επιλέξει: συντάσσεται με τη νομιμότητα ή συγκαλύπτει την ανομία; Ανέχεται την στοχοποίηση ή όχι από βουλευτή του; Δικαιολογεί τη βία, ως αντίδραση ή όχι; Ας αφήσει τις προφάσεις περί ευθιξίας και ας ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τις συνιστώσες του. Η πρόταση μομφής εις βάρος του από την ελληνική κοινωνία έχει ήδη υποβληθεί.”
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του Mall και κάλεσε τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση.
«Ο, κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, τέσσερις ημέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα. Από τον κ. Τσίπρα να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση και τον κ. Διαμαντόπουλο να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία», δήλωσε.
Για «άθλια επίθεση» εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό «την τρομοκράτηση της κοινωνίας», έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις βολές του κυβερνητικού εκπροσώπου. «Αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.
«Οι λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακέρα. Δεν αποκηρύσσουν τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί δικαιολογημένης οπλοχρησίας και τον διατηρούν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», αντέτεινε ο κ. Κεδίκογλου, με νεότερη ανακοίνωσή του.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζοντας «άθλιο» το non paper της Νέας Δημοκρατίας και κάνοντας λόγο για πλαστό βίντεο.
«Πρόκειται για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάσουν το σύνολο του επίμαχου βίντεο και όχι το πλαστογραφημένο από τη ΝΔ.
Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από τις δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου: «Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ελαιοτεχνία 2013


Ελαιοτεχνία 2013: Αναδεικνύει το υγρό χρυσάφι της Ελληνικής γης – Πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Παλαιού Αεροδρομίου Αθηνών μεταξύ 1 και 3 Μαρτίου 2013.


 

Η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα (τρίτη σε μέγεθος παραγωγής ελαιολάδου χώρα του κόσμου) θα πραγματοποιηθεί και φέτος συγκεντρώνοντας πλήθος ιδιωτικών ή Συνεταιριστικών επιχειρήσεων παραγωγής ή/και τυποποίησης ελαιολάδου, ελαιουργών, ελαιοπαραγωγών και καλλιεργητών από ολόκληρη την χώρα, εμπόρους, διανομείς, λιανοπωλητές, έλληνες εξαγωγείς και ξένους εισαγωγείς καθώς και τελικούς καταναλωτές που θέλουν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για το «υγρό χρυσάφι» (Όμηρος) και το «καλύτερο φάρμακο» (Ιπποκράτης) της γόνιμης ελληνικής γης (βλπ. σχετικό άρθρο μας 8 Απριλίου 2011 με τίτλο Ελαιόλαδο: Το υγρό χρυσάφι της Ελλάδος και οι εξαγωγικές του επιδόσεις σε Top-20 αγορές του εξωτερικού).
Η Ελαιοτεχνία 2013 αποτελεί ένα καθιερωμένο πλέον θεσμό, στο σταυροδρόμι Ευρώπης, Βαλκανίων & Μέσης Ανατολής που αγκαλιάζει σε έναν ενιαίο χώρο τα πάντα γύρω από το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά: παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση, προώθηση, διανομή, εμπόριο, κατανάλωση, γαστρονομία, μαζική εστίαση, εξαγωγές, τεχνολογία, πιστοποίηση και μηχανολογικό εξοπλισμό. Επί πλέον η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε σε συνδυασμό με την σημαντική αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών ελαιολάδου (σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2011 οι Ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν μεταξύ 2010 και 2011, σε ετήσια βάση, κατά 54% σε όγκο και 38% σε αξία) καθιστούν την φετινή έκθεση ακόμα πιο σημαντική!
Στα πλαίσια της φετινής έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και το 2ο συνέδριο «ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, Προοπτικές & δυνατότητες» κατά την διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν διάφορες προτάσεις όπως οι καλλιέργειες για στέβια, ιπποφαές, κρανιά,blueberrygoji berryaloe vera, ροδιές, τρούφα, μανιτάρια, αρωματικά φυτά, βιοκαύσιμα, πέλετς (pellets), αγριαγκινάρα, σαλιγκαροτροφία, σμέουρα, μύρτιλο, βατόμουρο, αρόνια, θερμοκήπια και σπόρους, λουλούδια, καρυδιές, κ.ά.
Το συνέδριο απευθύνεται σε νέους και σε ήδη υπάρχοντες αγρότες, υποψήφιους επιχειρηματίες, άνεργους που αναζητούν λύσεις για αυτοαπασχόληση. Στο συνέδριο θα μιλήσουν έμπειροι επιχειρηματίες και καλλιεργητές καθώς και καθηγητές Γεωπονικού Πανεπιστημίου, μεταδίδοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Παράλληλα με το συνέδριο, συνδιοργανώνονται και εργαστήρια (workshops) για επιτόπια πρακτική επίδειξη και ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται.


Στα πλαίσια της έκθεσης Ελαιοτεχνία 2013 η (οργανώτρια) εταιρία Compass Expo, σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου & Ελιάς (ΕΔΟΕΕ) και όλους τους φορείς του ελαιοκομικού τομέα, καθιέρωσαν και οργανώνουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου, «Κότινος».
Ο διαγωνισμός «Κότινος» προκειμένου να αναδείξει καλύτερα την υγιεινή και σωστή διατροφή με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και να πετύχει τους αντικειμενικούς του στόχους (αύξηση ανταγωνιστικότητας και βελτίωση της ποιότητας του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου που διατίθεται στην Ελληνική και στην Διεθνή αγορά, ενθάρρυνση των ελαιοκαλλιεργητών, των ελαιοπαραγωγών, των ελαιοτριβέων, των τυποποιητών και των λιανοπωλητών ώστε να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους, προώθηση της γνώσης και της ιδιαίτερης αξίας των υγιεινών, θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου και της Μεσογειακής διατροφής, ιδίως σε καταναλωτές μικρής ηλικίας και σε σχολές μαγειρικής / γαστρονομίας, σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, εστιατόρια τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό κ.α.), πραγματοποιείται σε δυο διαφορετικές κατηγορίες:
Η πρώτη κατηγορία αφορά τον διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου (ΙσχυρήςΜέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους). Τα βραβεία που απονέμονται στον διαγωνισμό Ποιότητας είναι: ΧρυσόςΑργυρός και ΧάλκινοςΚότινος στις κατηγορίες: ΙσχυρήςΜέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους, αντίστοιχα.
Η δεύτερη κατηγορία αφορά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου. Τα βραβεία που απονέμονται στον διαγωνισμό Κότινος Συσκευασίας είναι: ΧρυσόςΑργυρός καιΧάλκινος Κότινος Συσκευασίας  σε τέσσερις κατηγορίες (Συνολική ΕικόναΠεριέκτηςΕτικέτα και Καινοτομία).  


Η Ελαιοτεχνία 2013 θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Παρασκευής 1 Μαρτίου και Κυριακής 3 Μαρτίου 2013 στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο της Αθήνας, το οποίο διαθέτει εύκολη πρόσβαση (αυτοκίνητο, τραμ, λεωφορεία) και άνετη στάθμευση μπροστά από τον τεράστιο χώρο της έκθεσης, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Ειδικότερα:
Με αυτοκίνητο μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση από την Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας-Κορίνθου, την Λεωφόρο Βουλιαγμένης ή την  Λεωφόρο Αλίμου με κατεύθυνση προς την παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό.
Με Τραμ από το Σύνταγμα ή από τον Πειραιά με κατεύθυνση την Βούλα. Αποβίβαση στην 2η στάση Αγίου Κοσμά και ανάβαση στην πεζογέφυρα προς την Έκθεση. Το ίδιο ισχύει και για τον συνδυασμό Μετρό (από οποιαδήποτε στάση του με αποβίβαση στον Νέο Κόσμο) και Τραμ από την ίδια στάση.
Με Λεωφορεία από το κέντρο Αθήνας το Α2,  Ακαδημία – Βούλα (μέσω Αμφιθέας), αποβίβαση 2η στάση Αγ. Κοσμά, από Πολύγωνο το 140, Πολύγωνο – Γλυφάδα, 2η στάση Αγ. Κοσμά και από Πειραιά είτε το Α1, Πειραιάς – Βούλα, 2η στάση Αγ. Κοσμά, είτε το δρομολόγιο Πειραιάς – Βάρκιζα, 2η στάση Αγ. Κοσμά.
Περισσότερες πληροφορίες για την Ελαιοτεχνία 2013 υπάρχουν στην ιστοσελίδα της έκθεσης http://www.eleotexnia.gr/ ή παρέχονται στο τηλέφωνο  210-756 8888 της Compass Expo.
Όποιο τρόπο προσέλευσης στην Ελαιοτεχνία 2013 και να επιλέξετε, αξίζει τον κόπο να βρεθείτε εκεί!

Λεωνίδας Κουμάκης *
23 Ιανουαρίου 2013