Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

17 Δεκεμβρίου 2013

Β. Βιλιάρδος - Ευρωζώνη, τελευταία ευκαιρία

http://www.analyst.gr/2013/12/14/5214/3/

Ευρωζώνη, τελευταία ευκαιρία



Το ρίσκο τραπεζικών πτωχεύσεων θα επιβαρύνει τους μετόχους τους, αμέσως μετά τους καταθέτες τους ενώ, στο τέλος, τους φορολογουμένους πολίτες των εθνικών τραπεζών – εάν υποθέσουμε βέβαια ότι θα υπάρχουν εθνικές τράπεζες
()
Οι περισσότεροι εξακολουθούν να αναμασούν «το θρίλερ του χρέους», καθώς επίσης τον, μάλλον ακατάσχετο, βερμπαλισμό των «αντιμνημονιακών κομμάτων»: Είναι μη βιώσιμο και πρέπει να διαγραφεί ή, έστω, να αναδιαρθρωθεί το χρέος; Η λύση των προβλημάτων μας είναι η δραχμή, αφού έτσι θα μπορούμε να κόβουμε μόνοι μας χρήματα και να σωθούμε ως δια μαγείας; Θα καταργήσουμε τα μνημόνια μονομερώς, χωρίς να διακινδυνεύουμε τις δανειακές συμβάσεις; Η Ευρώπη δεν θα άντεχε τη χρεοκοπία της Ελλάδας, οπότε μπορούμε να την εκβιάσουμε;    
Από την άλλη πλευρά η πλήρης αποστασιοποίηση των Ελλήνων, η παντελής έλλειψη αντίδρασης, η σιωπή των «αμνών» καλύτερα πριν από τη σφαγή τους, δεν έχει να κάνει απλά με τα ερωτηματικά που τους βασανίζουν ή με τις αυθαίρετες απαντήσεις – ούτε με την κατάθλιψη και τις συνέπειές της. Πρωτίστως οφείλεται σε έναν βαθιά ριζωμένο ατομικισμό, τον οποίο το σύστημα καλλιέργησε, με επιτυχία προφανώς, επί σειρά δεκαετιών.
Ακόμα και στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, ο «νομοταγής Έλληνας πολίτης» δεν αντιλαμβάνεται ότι, κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει όταν είμαστε ενωμένοι, για έναν κοινό και ξεκάθαρο σκοπό. Όμως, η ένωση και η συλλογικότητα προϋποθέτουν, έστω σε ένα βαθμό, το συμβιβασμό και την αναγνώριση του άλλου, ως άξιου σεβασμού – δεδομένο που προσκρούει δυστυχώς στην κλασική ελληνική έκφραση «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;
Ο ατομικισμός είναι επίσης αλληλένδετος με μία πρωτοφανή έλλειψη παιδείας, καθώς επίσης με μία συλλογική αυταπάτη. Όπως φαίνεται λοιπόν, και σε αυτό το κομμάτι έκανε πολύ καλή δουλειά το σύστημα, μέσω της ατελέστατης εκπαίδευσης – όπως επίσης μέσω των «συστημικών» ΜΜΕ, τα οποία επί δεκαετίες έτρεφαν τους θεατές, τους ακροατές και τους αναγνώστες τους με σκουπίδια (τελευταία και με τούρκικες σαπουνόπερες από κάποια κανάλια, τα οποία φαίνεται πως θαυμάζουν τον αθάνατο οθωμανικό πολιτισμό).
Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν στρατιές «λοβοτομημένων» οι οποίοι, μετά από μία τελική πλύση εγκεφάλου, απλά αναπαράγουν άθλια στερεότυπα και σαθρά πρότυπα – ενώ είναι ανίκανοι για συνδυαστική σκέψη και για απλή λογική
Ολοκληρώνοντας, μόνο εάν παραλύσει ο μηχανισμός που συντηρεί αυτό το σύστημα, το σύστημα θα καταρρεύσει. Ο μηχανισμός όμως αυτός δεν παραλύει μόνο με διαδηλώσεις και με διαμαρτυρίες. Εμείς οι ίδιοι τον συντηρούμε: με το να πληρώνουμε αυτά που μας επιβάλλει, με το να πηγαίνουμε υπάκουα στη δουλειά μας, με το να μη φέρνουμε αντιρρήσεις, με το να φοβόμαστε τον ίσκιο μας και με το να μην βλέπουμε τίποτα άλλο, πέρα απ’ την μίζερη ζωούλα μας και τον μικρόκοσμό μας.
Για να το πούμε απλά, εάν παραλύσουμε τον μηχανισμό που παράγει χρήματα και διεφθαρμένα κόμματα ή πολιτικούς, τότε αυτό το σαθρό σύστημα θα καταρρεύσει – αφού αυτό εξαρτάται από εμάς και όχι εμείς από αυτό.
Σε αυτή τη θέση βέβαια ο κλασικός αντίλογος των υπερασπιστών της υποτέλειας είναι ότι, θα κυριαρχήσει το χάος και η αναρχία. Όμως, είναι αδιαμφισβήτητο πλέον ότι ζούμε «κατ’ επίφαση εν τάξει» – εκτός εάν «τάξη» θεωρείται να μην ξέρεις τι φόρους θα σου επιβάλλουν την επόμενη εβδομάδα, αν θα έχεις δουλειά αύριο ή όχι, αν θα μπορείς να πληρώσεις φάρμακα, αν πρέπει να μεταναστεύσεις για να επιβιώσεις, αν τα νοσοκομεία θα έχουν γάζες, αν τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν και αν τα παιδιά σου θα έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται.
Ίσως πρέπει λοιπόν να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας – όχι όμως για να την παραδώσουμε ξανά σε κάποιον άλλον……” .
 .
Ανάλυση
Κρίνοντας από τις τελευταίες συζητήσεις, στις οποίες επικράτησε ξανά η θέση της Γερμανίας, η επείγουσα τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης, την οποία θα ακολουθούσε η  δημοσιονομική και η πολιτική, δεν πρόκειται να συμβεί – γεγονός που σημαίνει ότι, το νόμισμα χωρίς πατρίδα, το ευρώ, η «κατασκευή» του οποίου είναι εξαιρετικά προβληματική, θα συνεχίσει να υπηρετεί μονομερώς τη Γερμανία.
Επιλέγοντας πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να εισέλθουν στο ίδιο «κλουβί με τα θηρία»,ελπίζοντας να «εξημερωθούν» και να γίνουν αλληλέγγυα μεταξύ τους, έχουν πλέον εγκλωβιστεί – χωρίς καμία προοπτική για -το μέλλον τους, επειδή εάν δεν δημιουργηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, οι δυνατότητες τους να ανταγωνιστούν τη Γερμανία είναι μηδενικές.
Ειδικότερα, εάν δεν δώσει κανείς σημασία στις «πομπώδεις» ανακοινώσεις περί διάσωσης του ευρώ με κάθε θυσία, επιλέγοντας να διαβάσει τα «μικρά γράμματα», θα διαπιστώσει πως μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, οι τραπεζικές διασώσεις θα παραμείνουν θέμα των εθνικών κρατών – τα οποία θα τις χρηματοδοτούν με δικά τους μέσα και όχι απ’ ευθείας από το ESM (τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, ο οποίος θα μετατραπεί στο ΔΝΤ της Γερμανίας).
Συνεχίζοντας, αυτό που μας προξενεί μεγάλη εντύπωση δεν είναι το ότι επιβάλλεται η Γερμανία, αλλά η προθυμία, με την οποία όλοι οι ηγέτες της Ευρωζώνης αποδέχονται την ηγεμονία της – παρά το ότι γνωρίζουν, τουλάχιστον στο θέμα της τραπεζικής ένωσης, πως αυτά που συμφωνήθηκαν θα επιδεινώσουν τις υφεσιακές πιέσεις στις οικονομίες τους.
Η αιτία είναι το ότι, η ΕΚΤ θα τοποθετήσει κάτω από την εποπτεία της συνολικά 128 μεγάλες τράπεζες –ερευνώντας τους ισολογισμούς τους, για να ανακαλύψει τα επισφαλή δάνεια. Στη συνέχεια, θα δρομολογήσει τις γνωστές μας «προσομοιώσεις ακραίων καταστάσεων» (stress test), υποχρεώνοντας εκείνες τις τράπεζες, οι οποίες θα αποδειχθεί πως δεν έχουν τα αναγκαία κεφάλαια, να προβούν στην αύξηση τους.
Γνωρίζοντας το οι τράπεζες, είναι προφανές ότι θα μειώσουν τα ρίσκα τους, περιορίζοντας τα δάνεια τους προς την πραγματική οικονομία – με αποτέλεσμα να ενταθεί επικίνδυνα η παγίδα ρευστότητας, να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων και να κλιμακωθεί η ύφεση σε πολλές χώρες, εξελισσόμενη σεαποπληθωρισμό.
Περαιτέρω, επανερχόμαστε στον ίδιο «φαύλο κύκλο» – όπου οι τράπεζες έσωζαν τα κράτη αγοράζοντας τα ομόλογα τους, χρεοκοπούσαν εξ αυτού  και στη συνέχεια τα κράτη έσωζαν τις τράπεζες, με χρήματα των φορολογουμένων τους. Στην ιστορία λοιπόν με τους δύο μεθυσμένους, οι οποίοι στηρίζονται μεταξύ τους για να μην πέσουν στο έδαφος – αδιαφορώντας εντελώς για το τι συμβαίνει γύρω τους.
Εάν τώρα, όπως λέγεται, απαγορεύσει η ΕΚΤ τις αγορές κρατικών ομολόγων από τις τράπεζες, για να μην κινδυνεύουν όταν τυχόν χρεοκοπούν τα κράτη, τότε θα έχουν τοποθετηθεί οι βάσεις πτώχευσης των κρατών, αποκλειστικά και μόνο εις βάρος των πολιτών τους – γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τις χώρες του Νότου, οι οποίες θα μετατραπούν σε χρεοκοπημένα προτεκτοράτα, απόλυτα εξαρτημένα από την ΕΚΤ και τη Γερμανία.
Αντί λοιπόν να υποχρεωθούν οι τράπεζες να συνεισφέρουν περισσότερα χρήματα σε ένα κοινό ταμείο διάσωσης, είτε δικής τους, είτε των καταθέσεων τους, καθώς επίσης να δρομολογηθεί ο διαχωρισμός τους σε επενδυτικές και εμπορικές, έτσι ώστε να είναι πιο ασφαλείς οι καταθέτες τους, η Ευρώπη, η Γερμανία δηλαδή, «θεσμοθετεί» την απόλυτη κυριαρχία των μεγάλων τραπεζών.
Την ίδια στιγμή, μεταφέρεται το ρίσκο τυχόν τραπεζικών πτωχεύσεων στους μετόχους τους, αμέσως μετά στους καταθέτες τους (haircut) και, τέλος, στους φορολογουμένους πολίτες των εθνικών τραπεζών – εάν υποθέσουμε βέβαια ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν εθνικές τράπεζες αφού, κρίνοντας τουλάχιστον από την Ελλάδα, ο ενδιάμεσος ιδιοκτήτης τους, το ΤΧΣ, έχοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών τους, θα τις πουλήσει στις ξένες μεγαλύτερες.
Στην περίπτωση αυτή θα καλούνται, για παράδειγμα, οι Έλληνες ή οι Ιταλοί να διασώζουν τράπεζες τυπικά δικές τους και ουσιαστικά γερμανικές – επειδή διαφορετικά θα χάνουν τις καταθέσεις τους. Πιθανότατα λοιπόν η Γερμανία θα εξασφαλίσει τον έλεγχο του κυκλοφοριακού συστήματος της Ευρωζώνης, των τραπεζών δηλαδή, θέτοντας κάτω από την απόλυτη ηγεμονία της όλες τις χώρες.
Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ
Εάν οι ευρωπαϊκές χώρες, υιοθετώντας το κοινό νόμισμα, γνώριζαν πως δεν θα ακολουθούσε η τραπεζική, η δημοσιονομική, καθώς επίσης η πολιτική ένωση της Ευρώπης, τότε στην κυριολεξία αυτοκτόνησαν – αφού είναι αδύνατον να ανταγωνιστούν τη Γερμανία.
Απλά και μόνο η εσωτερική αγορά της (100 εκ. άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας και μέρους της Ελβετίας), επιτρέπει στις επιχειρήσεις της να αναπτύσσονται πολύ πιο εύκολα - αυξάνοντας τα μεγέθη τους σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην μπορούν να τις ανταγωνισθούν οι άλλες χώρες. Στη συνέχεια, εισβάλλοντας χωρίς συναλλαγματικά ή άλλα ρίσκα στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης μπορούν, χρησιμοποιώντας μεθόδους «damping», να κυριαρχήσουν πλήρως στις αγορές τους.
Αναλυτικότερα, χαμηλώνουν στην αρχή τις τιμές πώλησης κάτω του κόστους, «επιδοτούμενες» από τις υψηλότερες τιμές στην εσωτερική τους αγορά – με αποτέλεσμα να κλείνουν ή να εξαγοράζουν τις ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Αφού συμβεί αυτό, τότε αυξάνουν τις τιμές στις χώρες που μονοπωλούν, μειώνοντας τες πλέον στη δική τους – οπότε επιδοτείται ουσιαστικά το βιοτικό επίπεδο των Γερμανών, εις βάρος των Ολλανδών, των Ελλήνων, των Ιταλών κοκ.
Οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σήμερα, σαν αποτέλεσμα της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης – από την οποία, όπως είναι γνωστό, τρέφεται η Γερμανία, όσο καμία άλλη χώρα στον πλανήτη, αφού εισρέουν στην οικονομία της πολύ μεγάλα ποσά χρημάτων, με μηδενικό κόστος (χαμηλά επιτόκια), διευκολύνοντας την αύξηση των εξαγωγών και του ΑΕΠ της, οπότε των εσόδων του δημοσίου της, χωρίς να ανατιμάται το νόμισμα της.  Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται η εξέλιξη των γερμανικών τόκων, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ της χώρας:
.
Τόκοι του δημοσίου στη Γερμανία (ποσοστά επί του ΑΕΠ). (*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
Τόκοι του δημοσίου στη Γερμανία (ποσοστά επί του ΑΕΠ).
(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
.
Η εξέλιξη δε των επιτοκίων δανεισμού της Γερμανίας, ειδικά μετά το ξέσπασμα της κρίσης (2007), τεκμηριώνει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τα τεράστια οφέλη της – εις βάρος φυσικά όλων των υπολοίπων κρατών:
 .
Πραγματικό (αποπληθωρισμένο) επιτόκιο του γερμανικού-δημοσίου (σε ποσοστά του χρέους του εκάστοτε προηγουμένου έτους). (*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
Πραγματικό (αποπληθωρισμένο) επιτόκιο του γερμανικού-δημοσίου (σε ποσοστά του χρέους του εκάστοτε προηγουμένου έτους).
(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
.
Επανερχόμενοι στα τεράστια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των εταιρειών της, οφείλουμε να σημειώσουμε πωςόταν ένα κράτος δανείζεται με χαμηλά επιτόκια, τότε το ίδιο συμβαίνει με τις τράπεζες, καθώς επίσης με όλους τους υπόλοιπους οφειλέτες – τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Στα πλαίσια αυτά, η βιομηχανία, καθώς επίσης όλες οι υπόλοιπες εταιρείες της Γερμανίας, εξοικονομούν τόσο μεγάλα ποσά από τους τόκους (γράφημα που ακολουθεί), τα οποία τις καθιστούν «de facto» ασυναγώνιστες– σε σχέση με τις επιχειρήσεις των άλλων «εταίρων» της.
.
Εξοικονόμηση τόκων των γερμανικών επιχειρήσεων (πορτοκαλί = επιτόκιο παλαιών χρεών, μπλε = επιτόκιο νέων χρεών, πράσινο = εξοικονόμηση). (*Πατήστε στην εικόνα μεγέθυνση)
Εξοικονόμηση τόκων των γερμανικών επιχειρήσεων
(πορτοκαλί = επιτόκιο παλαιών χρεών, μπλε = επιτόκιο νέων χρεών, πράσινο = εξοικονόμηση).
(*Πατήστε στην εικόνα μεγέθυνση)
 .
Όπως φαίνεται από το γράφημα, η εξοικονόμηση των γερμανικών επιχειρήσεων μόνο από τους τόκους έως το 2016 φτάνει στα 70 δις € – όπου τα παλαιά δάνεια τους είχαν επιτόκιο 5,68%, ενώ τα καινούργια μόλις 2,84%. Προφανώς είναι αδύνατον να τις ανταγωνιστούν οι ελληνικές ή άλλες επιχειρήσεις, όταν όχι μόνο χρεώνονται με πολύ υψηλότερα επιτόκια, αλλά δυσκολεύονται ακόμη και οι υγιείς να εξασφαλίσουν το δανεισμό τους.
Εάν δε προσθέσουμε στους τόκους τη συνεχώς αυξανόμενη φορολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων, το κόστος της γραφειοκρατίας και όλα τα υπόλοιπα, τότε θα κατανοήσουμε πως η υπεροχή της Γερμανίας δεν οφείλεται σε κάποιο θαύμα -  αλλά στις οικονομικές συνθήκες που έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση της, με τη βοήθεια της ζώνης του ευρώ, εις βάρος όλων των υπολοίπων.
Συμπεραίνουμε λοιπόν πως κάτω από τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν υπάρχει μέλλον για καμία χώρα της Ευρωζώνης – όσο η Γερμανία έχει τα παραπάνω πλεονεκτήματα, με αποτέλεσμα να εισβάλλει οικονομικά σε όλα τα κράτη, τα οποία αδυνατούν να προστατεύσουν τα σύνορα τους.
Επομένως, υπάρχουν δύο μόνο λύσεις για τη ζώνη του ευρώ, εκ των οποίων η δεύτερη είναι ίσως προτιμότερη, κάτω από τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η παγκοσμιοποίηση:
(α)  Η ελεγχόμενη διάλυση της, έτσι ώστε όλες οι χώρες που την αποτελούν να επιστρέψου στην αφετηρία – ανακτώντας τη νομισματική τους κυριαρχία, για να προστατεύουν καλύτερα τις οικονομίες τους.
(β)  Η εκδίωξη της Γερμανίας από την Ευρωζώνη, έτσι ώστε να μπορέσουν να ενωθούν ισότιμα όλες οι υπόλοιπες χώρες – τραπεζικά, δημοσιονομικά και πολιτικά δηλαδή, δημιουργώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.
Άλλη λύση δεν υπάρχει και δεν πρόκειται φυσικά να υπάρξει – ενώ, εάν αργήσει να συνειδητοποιηθεί, τα επακόλουθα για όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, θα είναι εξαιρετικά οδυνηρά.
Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ
Έχοντας αναφερθεί σε πολλές αναλύσεις μας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες ανεξαιρέτως οι περιοχές του πλανήτητο γράφημα που ακολουθεί παρουσιάζει τις βασικές τους ασθένειες από γερμανικής «σκοπιάς» – τις χρηματοπιστωτικές φούσκες ειδικότερα, η ενδεχόμενη «έκρηξη» των οποίων θα προκαλέσει τεράστιες ζημίες στον πλανήτη.
.
(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
.
Κατά την άποψη μας, το ασφαλέστερο λιμάνι είναι ακόμη η Ευρώπη – ενώ η «απελευθέρωση» της από τη Γερμανία θα έλυνε το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων της. Από την άλλη πλευρά, η πλέον επικίνδυνη περιοχή, παρά το ότι δεν εμφανίζεται στο «χάρτη», είναι η Ιαπωνία – η οποία ευρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Οι Η.Π.Α. βέβαια, εάν χειρισθούν σωστά την ποσοτική χαλάρωση (γράφημα που ακολουθεί), παράλληλα με τις αυξημένες δυνατότητες τους πλέον στην ενέργεια, θα μπορέσουν ίσως να ξεφύγουν πρώτες από την κρίση – την οποία φυσικά οι ίδιες προκάλεσαν και εξήγαγαν στον πλανήτη.
 .
Η αποτελεσματικότητα των QE. (*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
.
Με βάση το γράφημα, η αποτελεσματικότητα των «προγραμμάτων χαλάρωσης» εξαρτάται αφενός μεν από τα χρήματα που δαπανώνται, αφετέρου από το τι κάνουν οι άνθρωποι με αυτά τα χρήματα.
Εάν οι άνθρωποι αγοράσουν αντικείμενα που ρευστοποιούνται άμεσα (μετοχές κλπ. – «πράσινος δρόμος»), τότε η αποτελεσματικότητα θα είναι μηδαμινή. Εάν συμβεί το αντίθετο («λευκός δρόμος»), εάν δηλαδή επενδυθούν τα χρήματα στην πραγματική οικονομία, τότε το πρόγραμμα θα αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχημένο.
 .
ΕΠΙΛΟΓΟΣ  
Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι, όλοι σχεδόν οι Ευρωπαίοι Πολίτες, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με εμάς – αφού όλοι υποφέρουμε από την κατάλυση της Δημοκρατίας, από τη δικτατορία των αγορών, από τις επεκτατικές βλέψεις της πρωσικής Γερμανίας, από την ανεπάρκεια των πολιτικών, από τη διαφθορά, από τη διαπλοκή κοκ.
Ειδικά όσον αφορά τους Γερμανούς Πολίτες οι οποίοι, από πολλά χρόνια τώρα, έχουν υποχρεωθεί σε μία διαρκή πολιτική λιτότητας, συνδυασμένη με τρομακτικές φορολογικές επιδρομές, προς όφελος της ισχυροποίησης του κράτους τους, θεωρούμε ότι είναι ίσως αυτοί που υποφέρουν περισσότερο από όλους μας – υποθέτοντας φυσικά ότι δεν θέλουν να βιώσουν ξανά τα αποτελέσματα ενός παγκοσμίου πολέμου.
Αν και θεωρούμε λοιπόν ότι, δεν είμαστε οι μοναδικοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ πιστεύαμε ανέκαθεν στην Ευρωπαϊκή Ιδέα, είμαστε παράλληλα υποχρεωμένοι να λάβουμε τα μέτρα μας – να μην επιτρέψουμε δηλαδή τον περαιτέρω εξευτελισμό ή/και το διασυρμό μας, την άσκοπη κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας, τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής μας περιουσίας, καθώς επίσης την καταδίκη της πατρίδας μας σε μία «κυλιόμενη χρεοκοπία». Στα πλαίσια αυτά, η έγκαιρη αναζήτηση πραγματικών, πρακτικών και εφαρμόσιμων λύσεων, ακόμη και ανατρεπτικών, είναι ίσως η μεγαλύτερη υποχρέωση μας.
Οι λύσεις αυτές οφείλουν να είναι αρχικά μέσα στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης και του κοινού νομίσματος – σημαντικότατα επιτεύγματα, τα οποία δεν πρέπει σε καμία απολύτως περίπτωση να θυσιάσουμε, επειδή μία και μόνο χώρα δημιουργεί προβλήματα. Εν τούτοις, οφείλουμε να ερευνήσουμε και άλλες δυνατότητες, οι οποίες θα εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από εμάς – αφού δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας, όσο και αν το επιθυμούμε.
Σε κάθε περίπτωση φυσικά, θα ήταν προτιμότερο όλων το να αποβληθεί η Γερμανία, εάν συνεχίσει να παραμένει αδιάλλακτη και μη συνεργάσιμη – αφού, εάν καθυστερήσει η τραπεζική, η πολιτική, καθώς επίσης η δημοσιονομική ένωση, με την παράλληλη «ενεργοποίηση» της ΕΚΤ (Ευρωομόλογα κλπ.), η ήδη «παραπαίουσα» Ευρωζώνη θα καταδικαστεί αμετάκλητα.

Το Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή της πολυπολιτισμικότητας στους ευρωπαϊκούς λαούς και την «απαλλαγή» της Ευρώπης από την ιδέα του «λευκού πολιτισμού»

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Το Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή της πολυπολιτισμικότητας στους ευρωπαϊκούς λαούς και την «απαλλαγή» της Ευρώπης από την ιδέα του «λευκού πολιτισμού»

ΚΟ: Τον Φεβρουάριο του 2000, το πνεύμα τηςπαγκοσμιοποίησης και της ισοπέδωσης του εθνικού κράτους και πολιτισμού εκδηλώθηκε απροκάλυπτα σε ένα σχέδιο Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφερόταν στην «καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας». 

Στο εν λόγω σχέδιο, η εισηγήτριά του, Βρετανίδα βαρόνηSarah Ludford επιδοκιμάζει απροκάλυπτα το διάλογο για μια«πολυφυλετική, πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμικήΕυρώπη», ενώ οι ιδέες περί εθνικής ομοιογένειαςχαρακτηρίζονται... «ξεπερασμένες και καταστροφικές» και προβάλλεται η άποψη ότι «η Ευρώπη πρέπει να απαλλαγεί από την ιδέα του "λευκού πολιτισμού" και να ενσωματώσει μέσα στη δικαιοδοσία ενός κράτους την εμπειρία και τον πολιτισμό των μειονοτικών κοινοτήτων...».
Όπως αναφέρει το βιβλίο «Κόκκινο Χαλί για τον Αντίχριστο», του αρχιμ. Δαβίδ Τσέλικα, το οποίο και περιέχει στο χρονολόγιό του αυτήν την είδηση, "Σταθερός στόχος στην πορεία για την παγκόσμια σιωνιστική κυριαρχία είναι πάντα η Ευρώπη να αποχριστιανοποιηθείκαι οι εθνικές συνειδήσεις να αποχρωματιστούν.."

Αξίζει να πούμε ότι η ευρωβουλευτής Sarah Ann Ludford, μέλος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, είναι αντιπρόεδρος της ομάδας του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών για τους ομοφυλόφιλους (LGBT + Φιλελεύθεροι Δημοκράτες), καθώς και μέλος της ομάδας του κόμματος«Φίλοι του Ισραήλ» και «Φίλοι της Τουρκίας».

Έτσι εξηγείται η «έκκλησή» της πέρσι, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην κατοχυρώσει την προστατευόμενη ονομασία προέλευσης του χαλουμιού στην Κυπριακή Δημοκρατία. Προηγουμένως, η «φίλη της Τουρκίας» Ludford, είχε  συναντηθεί αντιπροσωπεία τουρκοκυπρίων και συζήτησε το θέμα του χαλουμιού, ενώ καταφέρθηκε κατά της Ε.Ε., που δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε στους Τ/κ για άρση της «απομόνωσής» τους.
Όλη την έκθεση μπορείτε να την διαβάσετε εδώ. Αποσπασματικά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι…
….Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
- Επισημαίνει ότι η κατανόηση του ζητήματος των μειονοτήτων διαφέρει μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και σε ολόκληρη την Ευρώπη αντανακλούν εν μέρει διαφορετικά πρότυπα ιστορίας και μετανάστευσης, και η ορολογία διαφέρει, για παράδειγμα, από «μαύρος» και «εθνική μειονότητα» στο «μετανάστης», «ξένος» ή «αλλοδαπός»….
- Χαιρετίζει την εθνοτική, θρησκευτική, πολιτιστική και γλωσσική πολυμορφία στην Ευρώπη, καθώς :
- Είναι πηγή της κοινωνικής ζωής που θα πρέπει να αγκαλιαστεί, να εκτιμηθεί και να απολαμβάνεται από όλους τους Ευρωπαίους, διότι εμπλουτίζει και ενισχύει τις ζωές μας, τις ιδέες μας, τη δημιουργικότητά μας και την πολιτική μας….
- Είναι απαραίτητη για τη μελλοντική οικονομική ευημερία της Ευρώπης, καθώς και της κοινωνικής επιτυχίας, μέσω της αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων ταλέντων και παρέχουν οικονομικό πλεονέκτημα σε μια παγκόσμια οικονομία....
- Δεδομένου ότι η ίδια η ουσία του ευρωπαϊκού πολιτισμού, ήταν ανέκαθεν πορώδης, υβριδικός και ετερογενής, η αναγνώριση και η γιορτή της διαφοράς μεταξύ των ανθρώπων και η παγκοσμιοποίηση και ηπολυπολιτισμικότητα απλώς ενισχύουν αυτά τα χαρακτηριστικά....
Απορρίπτοντας τις πτυχές του σύγχρονου εθνικισμού που βασίζονται στις ξεπερασμένες και καταστροφικές ιδέες της ομοιογένειας που προωθούν τη διαίρεση και τη φυλετική εχθρότητα και πιστεύοντας ότι η Ευρώπη πρέπει νααπαλλαγεί από την ιδέα ενός λευκού πυρήνα πολιτισμού και να επαναπροσδιορίσει το τι σημαίνει «έθνος» στις κοινότητες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του κράτους και ότι η ευρωπαϊκή ταυτότητα πρέπει να ενσωματώνει την εμπειρία και τον πολιτισμό των μειονοτικών κοινοτήτων…
- Προειδοποιώντας όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις ότι η πολιτική ρητορική βασισμένη στον υπερ – εθνικισμό ή στα εθνοτικά διακριτικά μπορεί να ανοίξει το δρόμο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία συμπεριλαμβανομένης της βίας….,
- Αναγνωρίζοντας ότι η υποβάθμιση της κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη και οι ανησυχίες για την ανεργία, οι κακές συνθήκες στέγασης και το έγκλημα δεν αποτελούν ούτε λογική βάση ούτε και δικαιολογία για τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων στις μειονότητες….
- Υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρχουν στρατηγικές για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ιδίωςμε την ψήφιση νομοθεσίας κατά των διακρίσεων…
- Απαιτείται: εκπαίδευση για την προώθηση της ανεκτικότητας και των μη διακρίσεων, της αμοιβαίας εκτίμησης των διαφόρων εθνοτικών μειονοτικών ομάδων και πολιτισμών, καθώς και του πλούτου της διαφορετικότητας… και επαρκείς έλεγχοι σχετικά με το ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, περιλαμβανομένου του Διαδικτύου… και ικανότητα να αντιμετωπίσουμε τις εξτρεμιστικές απόψεις
Παροχή επαρκών πόρων στις ΜΚΟ που εργάζονται για τις εθνοτικές μειονότητες, για θέματα μετανάστευσης και προσφύγων.. Έκκληση στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ να καταρτίσουν, να εγκρίνουν και να συμμορφώνονται αυστηρά με τους κώδικες αυτορρύθμισης που αποσκοπούν στηναποφυγή εμφάνισης ως αποδιοπομπαίων τράγων των συγκεκριμένων ομάδων και προσώπων ή την παρουσίασή τους με ένα δυσμενές φως…
- Ζητεί από την Επιτροπή, κατά την εφαρμογή του προγράμματος συνεργασίας της ΕΕ για την αστική εγκληματικότητα στα πλαίσια του κονδυλίου B5 -820, να περιλάβει και αποκλεισμό των εθνοτικών μειονοτήτων ως βασική αιτία της εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένων και των ρατσιστικών εγκλημάτων…  
- Ψήφιση Νομοθεσίας κατά των διακρίσεων…

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

«Η ανοχή είναι γενοκτονία» (video)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

«Η ανοχή είναι γενοκτονία» (video)


Πριν ένα μήνα ο ΚΟ έγραψε για το Νομοσχέδιο οργουελικής έμπνευσης που προτάθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από ΜΚΟ, με την οποίο τίθεται εκτός νόμου η ελευθερία του λόγου και στήνονται γκουλάγκ για τους «εγκληματίες σκέψης». Μια κίνηση (που χαρακτηρίστηκε “μαύρη μέρα για την ευρωπαϊκή δημοκρατία”), πίσω από την οποία είναι ο Μοσέ Κάντορ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κονγκρέσου και ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι, οι οποίοι ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη δημιουργία «εθνικών μονάδων επιτήρησης» για την παρακολούθηση πολιτών των 27 κρατών μελών της ΕΕ υπόπτων για “μη-ανοχή”.
Παρακάτω είναι ένα βίντεο με την παρέμβαση του ηγέτη του εθνικιστικού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος Nick Griffin, ο οποίος εξηγεί ότι πρόκειται για Πρόγραμμα Γενοκτονίας που διεξάγεται εναντίον των λαών της Ευρώπης και τελειώνει την ομιλία του λέγοντας κοφτά αυτό που άλλοι διστάζουν να πουν ή κάνουν ότι δεν βλέπουν: «Η ανοχή είναι γενοκτονία».
Ο Griffin λέει ότι το εν λόγω έγγραφο μιλά για «εκπαίδευση», αλλά πρόκειται για την εξάλειψη της αντίθετης γνώμης και την προώθηση ενός δόγματος που πρεσβεύει μια πολύ απομονωμένη κατεστημένη ομάδα, η οποία όμως θέλει να επιβληθεί πάνω στα εκατομμύρια των Ευρωπαίων που απεχθάνονται το τεράστιο αυτό οργανωμένο σχέδιο για τη μετανάστευση που καταστρέφει την ταυτότητά μας. Δεν είναι «εκπαίδευση», είναι στην πραγματικότητα «κατήχηση». Από την κούνια μέχρι τον τάφο. Είναι αντιδημοκρατικό. Είναι «1984» του Όργουελ. Θέλουν να καταπιέσουν τους αυτόχθονες λαούς και να απαγορεύσουν κάθε αντίσταση στο έργο αυτό, μετατρέποντας τους λαούς μας σε μειονότητες μέσα στις ίδιες τους τις πατρίδες. Τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας που βρίσκονται πίσω από την έμπνευση αυτού του σχεδίου, θα πρέπει να γνωρίζουν περί καταπίεσης, καθώς έχουν πολύ ισχυρή ταυτότητα στο κράτος του Ισραήλ, καταπιέζοντας τους Παλαιστίνιους με τον τρόπο που έκαναν παλιά οι ναζί. Πρόκειται για Πρόγραμμα Γενοκτονίας. Πρόκειται για προπαγάνδα. Νομίζω ότι ένα νέο σλόγκαν πρέπει να γραφτεί την κορυφή του οργουελικού «Υπουργείου της Αλήθειας», εκτός από το «Ο Πόλεμος είναι Ειρήνη», «Η Ελευθερία είναι Σκλαβιά». Τι λέτε για το «Η Ανοχή είναι Γενοκτονία»;

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΒΕΛΓΙΟ: «Οι Βέλγοι που δεν τους αρέσει η πολυπολιτισμικότητα θα πρέπει να μεταναστεύσουν!», λέει ο πρόεδρος της Αραβικής Λίγκας

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΒΕΛΓΙΟ: «Οι Βέλγοι που δεν τους αρέσει η πολυπολιτισμικότητα θα πρέπει να μεταναστεύσουν!», λέει ο πρόεδρος της Αραβικής Λίγκας




Οι ντόπιοι που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην πολυπολιτισμική πραγματικότητα θα πρέπει να μεταναστεύσουν. Ποιος τα λέει αυτά ; Τα λόγια αυτά είναι του ηγέτη της AEL (Arabic European League) της Αμβέρσας,Dyab Abou Jahjah, στο τελευταίο τεύχος του ολλανδικού περιοδικού ‘Society Quarterly’. 

Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί οι οποίοι δεν μπορούν να ζήσουν σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία μέσα στη δική τους χώρα, πρέπει να αποχωρήσουν, λέει ο Jahjah (φώτο). [Ο 42χρονος Jahjah γεννήθηκε στο Λίβανο, ήρθε στο Βέλγιο στην ηλικία των 19 ετών για μια "καλύτερη ζωή", σπούδασε σε καθολικό πανεπιστήμιο, δηλώνει σοσιαλιστής, "μοντέρνος μουσουλμάνος", ενώ όταν ήρθε στο Βέλγιο υποστήριξε ότι ήταν μέλος της Χεζμπολάχ, κάτι που αποδείχτηκε ψέμα].
«Όλα έχουν έρθει πάνω κάτω», ανταποκρίνεται ο Βέλγος ηθικός φιλόσοφος Etienne Vermeersch. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποστολή του Abou Jahjah είναι να περάσει το Ισλάμ στην Ευρώπη, αλλά λέει αντιφατικά πράγματα.
Οι μουσουλμάνοι με το πρόσχημα της θρησκευτικής ελευθερίας, προωθούν την δική τους ατζέντα και σύντομα θα έχουμε πολλά προβλήματα με αυτό, προβλέπει ο καθηγητής Ισλαμικών Σπουδών Urbain Vermeulen. Μέσα σε τζαμιά σε Ολλανδία και Βέλγιο κυκλοφορούν βιβλία που μιλάνε για τον «ιερό πόλεμο» (τζιχάντ), την κακοποίηση των γυναικών, τον λιθοβολισμό, το μίσος για τους ομοφυλόφιλους κλπ.

Η Κρατική Ασφάλεια γνωρίζει πολύ καλά αυτά που κηρύττονται στα τζαμιά, λέει ο επικεφαλής της Κρατικής Ασφάλειας της χώρας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΙΤΑΛΙΑ: «Η Ιταλία είναι σκλάβα των Εβραίων τραπεζιτών», λέει ο ηγέτης του κινήματος κατά της λιτότητας

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΙΤΑΛΙΑ: «Η Ιταλία είναι σκλάβα των Εβραίων τραπεζιτών», λέει ο ηγέτης του κινήματος κατά της λιτότητας

Την Παρασκευή, ο Andrea Zunino, εκπρόσωπος του ιταλικού κινήματος Forconi’ (‘Δίκρανο’), βγήκε και επέκρινε την υποδούλωση της Ιταλίας στους Εβραίους τραπεζίτες. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, ο Zuninoείπε :

«Θέλουμε η κυβέρνηση να παραιτηθεί ... Θέλουμε την κυριαρχία της Ιταλίας, η οποία σήμερα είναι σκλάβα στους τραπεζίτες, όπως είναι οι Ρότσιλντ. Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι πέντε ή έξι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο είναι Εβραίοι, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί».
Αμέσως, μετά τις δηλώσεις, ο Renzo Gattegna, πρόεδρος της Ένωσης των Ιταλο – Εβραϊκών Κοινοτήτων, χαρακτήρισε τις δηλώσεις “παραληρηματικές”, ενώ εκτός από τους ‘συνήθεις υπόπτους’, όπως την εβραϊκή  ADL των ΗΠΑ και το σύνολο των εβραϊκών μέσων ενημέρωσης, βγήκε και ένας εκπρόσωπος των Αράβων και καταδίκασε τις δηλώσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Il Messaggero’, ο μουσουλμάνοςFoad Aodi, πρόεδρος της Κοινότητας του Αραβικού Κόσμου, στην Ιταλία, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Zunino«παραληρηματικές, επικίνδυνες που προσπαθούν να χειραγωγήσουν σχετικά με τις θρησκείες και ειδικά την Ιουδαϊκή θρησκεία», ενώ προειδοποίησε ότι οι διαδηλώσεις που γίνονται σήμερα στην Ιταλία «έχουν πολλά κοινά με τη λεγόμενη “Αραβική Άνοιξη”, η οποία ξεκίνησε αρχικά από την βάση και με δημοκρατικό τρόπο, αλλά καπελώθηκε και αξιοποιήθηκε από πολιτικά κινήματα και θρησκευόμενους».

Ο Andrea Zunino, είναι ο εκπρόσωπος του κινήματος ‘Forconi’, ενός κινήματος που βρίσκεται πίσω από ένα κύμα διαδηλώσεων κατά των μέτρων λιτότητας που εξαπλώθηκε σε όλη την Ιταλία αυτή την εβδομάδα.

Ο Zunino είναι αγρότης από την Μπιέλα της βόρειας Ιταλίας.

Στην συνέντευξή του επαίνεσε, επίσης, τον Beppe Grillo, ηγέτη του κινήματος «5 Αστέρια» (M5S) και τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Viktor Orban.

Το κίνημα ‘Forconi’ ξεκίνησε στη Σικελία την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των αγροτών που έχουν ξεσηκωθεί για την αύξηση των φόρων και σύντομα εξαπλώθηκε σε οδηγούς φορτηγών, ιδιοκτήτες καταστημάτων και τεχνίτες, οι οποίοι είναι όλο και πιο απογοητευμένοι με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η Ρώμη.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

ΣΟΥΗΔΙΑ: Εφημερίδα συνεργάζεται με ομάδες Antifa για την κατάρτιση καταλόγων ατόμων που επικρίνουν τη μετανάστευση στο διαδίκτυο

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΣΟΥΗΔΙΑ: Εφημερίδα συνεργάζεται με ομάδες Antifa για την κατάρτιση καταλόγων ατόμων που επικρίνουν τη μετανάστευση στο διαδίκτυο


 
Islam Versus Europe (The Local) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Σύμφωνα με την σουηδική ιστοσελίδα Friatider, η εφημερίδα Expressen συνεργάζεται με μια «ομάδα έρευνας» που έχει συσταθεί από τον βίαιο «αντι-φασίστα» ακτιβιστή Martin Fredriksson, στην κατάρτιση καταλόγων με χιλιάδες Σουηδούς που έχουν αναρτήσει επικριτικά σχόλια σχετικά με τη μετανάστευση σε ιστοσελίδες όπως το Avpixlat, Friatider και Exponerat. Το όνομα και η διεύθυνση μερικών ή όλων από αυτούς τους ανθρώπους έχει ληφθεί, ενδεχομένως από μια ιστοσελίδα hack.

Πληροφορίες λένε ότι υπάρχει βάση δεδομένων της «ομάδας» με 29 εκατομμύρια σχόλια!
Η εφημερίδα Expressen επιλεκτικά πλέον δημοσιεύει ορισμένες από τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν για να προκαλέσει προβλήματα στα άτομα που έχουν αναγνωρισθεί. Αυτό ήδη προκαλεί τριγμούς στο «ακροδεξιό» κόμμα τωνΣουηδών Δημοκρατών(Sverigedemokraterna, SD, έλαβε 5.7% στις εθνικές εκλογές του 2010) το οποίο, παρά την επικριτική στάση του προς τη μετανάστευση, επιμένει να παίζει με τουςπολιτικά ορθούς κανόνες.

Ένα κορυφαίο μέλος των Σουηδών Δημοκρατών, η Marie Stensby, εκπρόσωπος του κόμματος στη βόρεια Σουηδία, αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε δημοσιεύσει «ξενοφοβικά» και προσβλητικά μηνύματα σε διάφορες ακροδεξιές ιστοσελίδες. 

«Για μας είναι ένα ζήτημα, κυρίως, ότι δεν πρέπει ποτέ οι εκπρόσωποί μας να αντιπροσωπεύουν τον εξτρεμισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Martin Kinnunen την Τρίτη.

Η Marie Stensby (φώτο) αντιπροσώπευε τους Σουηδούς Δημοκράτες στο Jamtland στη βόρεια Σουηδία και ψηφίστηκε ως αναπληρωματικό μέλος της εκτελεστικής επιτροπής στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος και μέχρι την αποκάλυψη της Τρίτης στην Expressen, προοριζόταν να θέσει υποψηφιότητα για εκλογή στο σουηδικό κοινοβούλιο της Σουηδίας το 2014.

Η Stensby είχε γίνει θέμα της επικαιρότητας το Νοέμβριο του 2012, όταν έκανε έκκληση για τη δημιουργία ενός «καταυλισμού για τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Σουηδίας» στην πατρίδα της, την επαρχία Jämtland.

«Στις πιο σκοτεινές στιγμές μου αναρωτιέμαι αν (ο πρωθυπουργός Fredrik Reinfeldt) ...θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει ένα παλιό αμερικανικό μοντέλο.Για εμάς τους Σουηδούς που θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε τέτοιοι, δηλαδή Σουηδοί», εξήγησε εκείνη την εποχή.

Η Stensby είναι μεταξύ ένδεκα αντιπρόσωπων των Σουηδών Δημοκρατών που αποκαλύφθηκε από την Expressen ως ένας από τους ανθρώπους πίσω από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούν για να εκφράσουν «προσβλητικά και ξενοφοβικά» σχόλια σε διάφορες ιστοσελίδες της Σουηδίας που επισκέπτονται «ακροδεξιοί».
Τα ψευδώνυμα αποκαλύφθηκαν από μια ομάδα που ονομάζεται ‘Researchgruppen’ η οποία ιδρύθηκε από την εφημερίδα μέσω του φόρουμ ‘Disqus’. Η ‘Researchgruppen’ έχει ευρέως αναφερθεί ότι έχει δεσμούς με ακροαριστερές οργανώσεις, όπως η ‘AFA’, μια οργάνωση που τάσσεταιυπέρ της βίας για την επίτευξη των πολιτικών της στόχων.

Η Stensby παραιτήθηκε από όλες τις θέσεις του κόμματος την Τρίτη μετά τις αποκαλύψεις ότι έγραψε ένα σχόλιο που έλεγε «ελπίζω να πεθάνουν από την πείνα» σε ένα άρθρο για τους κάποιους νεαρούς αιτούντες άσυλο, οι οποίοι έκαναν απεργία πείνας.

Πολλά από τα σχόλια που αποδίδονται σε άλλους αντιπροσώπους των Σουηδών Δημοκρατών περιείχαν υποτιμητικές και ρατσιστικές απόψεις για τους μουσουλμάνους και τους Αφρικανούς. Πολλοί παραδέχτηκαν ανοιχτά τα σχόλια τους και τα ψευδώνυμα τους, ισχυριζόμενοι ότι οι ιστοσελίδες είναι τα μόνα μέρη που θα μπορούσαν να πουν τις απόψεις τους.

Πλέον, μετά τις αποκαλύψεις και άλλα μέλη του κόμματος κινδυνεύουν να διωχθούν από το κόμμα. «Οι ενέργειές τους δεν θα είναι χωρίς συνέπειες», είπε ο γραμματέας του κόμματος Björn Söder στο πρακτορείο ειδήσεων TT, την Τρίτη. 
Ο Tommy Jonsson, ο οποίος εκπροσωπεί τους Σουηδούς Δημοκράτες στο Ystad στη νότια Σουηδία, φέρεται να έχει γράψει «τι χωρίζει τους ανθρώπους από τους πιθήκους; Η Μεσόγειος», ενώ κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο “shejken” (ο σεΐχης). Αναφέρεται επίσης ότι έχει γράψει «Μπορείτε να βγάλετε το νέγρο από τη ζούγκλα, αλλά δεν μπορείτε να βγάλετε τη ζούγκλα από το νέγρο» και έκανε προσβλητικά σχόλια για τους Ρομά.

Αλλού θέτει το ρητορικό ερώτημα «Ο Αδόλφος ήταν πραγματικά λάθος;».

Ο Gerd Wall, ο οποίος εκπροσωπεί τους Σουηδούς Δημοκράτες στο δήμο Vadstena στην κεντρική Σουηδία, φέρεται να έχει γράψει «υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο οι τσιγγάνοι (sic) είναι μισητοί σε ολόκληρο τον κόσμο, ξέρουμε πώς συμπεριφέρονται».

Όταν ερωτήθηκαν από δημοσιογράφο της Expressen να εξηγήσουν τις παρατηρήσεις τους, ο Jonsson ισχυρίστηκε ότι ήταν ένα αστείο και ο Wall ότι έτσι εκφράζει την απογοήτευσή του για το πώς κατάντησε η Σουηδία.
Ο Anders Dahlberg, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το γραφείο των Σουηδών Δημοκρατών στις εκκλησιαστικές εκλογές νωρίτερα αυτό το έτος, αποκαλύφθηκε ότι έκανε έκκληση για τη χαλάρωση της νομοθεσίας για τα όπλα με τα οποία οι "εθνικά Σουηδοί" θα μπορούσαν να οπλιστούν.

«Είναι καλύτερο εμείς οι εθνοτικοί Σουηδοί να οπλιστούμε. Κατά προτίμηση με ένα Glock 17 και εμάς τους κυρίους και ένα Glock 19 για τις κυρίες. Τότε μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ενάντια στους “enrichers”, μια ειρωνική αναφορά που αναφέρεται στους μετανάστες, που μας «εμπλουτίζουν πολιτιστικά».

Επίσης ο Dahlberg έχει χρησιμοποιήσει τις λέξεις «κάτοικοι των σπηλαίων», «νέγρος», «παράσιτα», ενώ κρύβονταν κάτω από το ψευδώνυμο "Malmoman64" στις αναφορές  του σε ομάδες μεταναστών.
Πριν από τις αποκαλύψεις αυτές, ο ηγέτης του κόμματοςJimmie Åkesson είχε ήδη ανακοινώσει τον Οκτώβριο του 2012, ότι υπάρχει ανάγκη να "καθαρίσει" η κομματική βάση, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο κόμμα.

Ο γνωστός καθηγητής νομικής Mårten Schultz πιθανολογεί ότι ορισμένα από τα σχόλια που έκαναν οι εκπρόσωποι των Σουηδών Δημοκρατών θα μπορούσαν να είναι παράνομα και να υπόκεινται σε ποινική δίωξη.

«Εικάζω ότι ορισμένα από αυτά είναι "Hets mot folkgrupp" (ρητορική μίσους)», είπε στη Local.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή