Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

24 Απριλίου 2012

Τα ίδια αποτελέσματα δείχνουν τα τρία τελευταία γκάλοπ...

Από το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Παρελήφθησαν σήμερα από τα δύο μεγάλα κόμματα τρεις μεγάλες τηλεφωνικές έρευνες σε όλη την Επικράτεια με δείγμα 3.000 άτομα η κάθε μια.
Και οι τρεις δείχνουν περίπου τα ίδια αποτελέσματα με αναγωγή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 23%
ΠΑΣΟΚ 15%
ΚΚΕ 14%
ΣΥΡΙΖΑ 12%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 11%
ΔΗΜΑΡ 7%
ΛΑΟΣ 4%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2%
ΔΗΣΥ 2%
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 5%

Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ και το ποιοί θέλει νάναι στην Βουλή!

Επίθεση στην Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μπει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην κατοχή κουκουλοφόροι και Ναζί ήταν ένα πράγμα, δεν δέχομαι να είναι ανάμεσα μας οπαδοί των ναζί».
-----------------------------
ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ!
ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΖΒΕΛΤ-ΤΣΩΡΤΣΙΛ-ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΙΚΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΨΗΦΟ!!!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΑΔΟΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ (ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ!) !
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΕΤΗ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ, ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ: ΦΥΓΕ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΦΥΓΕ! ΜΗΝ ΚΑΝΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΕ Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ!!
-----------------------------

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΡΑΤΗΣΙ ΤΟΥ κ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

NEWSIT

Με ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρουν αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους ο πρώην υπουργός έκανε αίτηση κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Χθες, 23.4.2012, κατετέθη προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης του πρ. Υπουργού κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Με την προσφυγή αυτή εκτίθεται διεξοδικά με πλήρη νομική τεκμηρίωση και εκτενή αναφορά στη νομολογία και τη θεωρία το μη βάσιμο του ως άνω εντάλματος.
Συγκεκριμένα, οι σωρευτικά αξιούμενες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (άρθρ. 282) προϋποθέσεις για την επιβολή του έσχατου αυτού μέτρου δικονομικού εξαναγκασμού, που σύμφωνα με τον Κ.Ποιν.Δικ. επιβάλλεται όταν τούτο είναι «απολύτως αναγκαίο», στο πρόσωπο του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου δεν υφίστανται :

- Η «βαρύτητα του εγκλήματος» είναι υπό ανακριτική διερεύνηση. Ο κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλος έχει, όπως άλλωστε και κάθε πολίτης, υπέρ αυτού –στην παρούσα φάση- το τεκμήριο αθωότητας, η δε «βαρύτητα του εγκλήματος» καθ’ εαυτή δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση να «σηκώσει» το βάρος της επιβολής του εξαιρετικού αυτού μέτρου που η Ποινική μας Δικονομία επιφυλάσσει για απολύτως ακραίες περιπτώσεις, φυσικά στη νομική τους διάσταση.


- Η «υπόνοια φυγής» απλά δεν υπάρχει. Λεπτομερειακή αιτιολόγηση αυτής της διαπίστωσης υπάρχει στην κατατεθείσα προσφυγή. Σημειώνεται ότι ο κ. Α-Α. Τσοχατζόπουλος συνελήφθη αιφνιδιαστικά στο σπίτι του την πρωΐα της 14.4.2012 κατόπιν του γνωστού εντάλματος, χωρίς να διαπιστωθεί η παραμικρή προετοιμασία φυγής, εξαφανίσεως κ.λ.π.


- Ωσαύτως, «υπόνοια τέλεσης άλλων (παρόμοιων) πράξεων» δεν υφίσταται. Με ακρίβεια εκτίθεται στην προσφυγή η παντελής έλλειψη δυνατοτήτων ή υποδομών για τέλεση άλλων (παρόμοιων) πράξεων. Εξάλλου ο κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλος δεν έχει από εξαετίας καμία επίσημη ιδιότητα (βουλευτή, υπουργού κ.λ.π.), έτσι ώστε η προβαλλόμενη από το ένταλμα προσωρινής κράτησης «υπόνοια τέλεσης άλλων (παρόμοιων) πράξεων» να καθίσταται αντικειμενικά αδύνατη.


Επισημαίνεται τέλος, ότι η επιβολή του εσχάτου αυτού δικονομικού μέτρου μετά από ομόφωνη γνώμη του κ. Ανακριτή και του κ. Εισαγγελέα είναι –κατά την άποψή μας- πλήρως αδικαιολόγητη, χωρίς καμία αιτιολόγηση, προσβάλλουσα ευθέως την αρχή της αναλογικότητας (άρθρ. 25 του Συντάγματος).

Γ. Προβόπουλος: Η χώρα απέναντι σε ιστορική πρόκληση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΦΤΩΧΕΙΑ [το συνολικό μαχαίρι στους μισθούς στην τετραετία 2010 – 2013 εκτιμάται σε 24%], ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ [ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ 11!] !!!
--------------------------------
Ύφεση κοντά στο 5% βλέπει για φέτος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, ενώ για την ανεργία εκτιμά πως θα υπερβεί το 19% έναντι 17,7% πέρυσι.
Σύμφωνα με την έκθεση της ΤτΕ τη διετία 2010–2011 μειώθηκαν οι μισθοί κατά 7,9%, «συμβάλλοντας στην κατά 10,5% βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας». Ο διοικητής εκτίμησε στην ομιλία του ότι μέχρι τέλος του έτους θα έχουν ανακτηθεί ακόμη και τα ¾ της συνολικής απώλειας ανταγωνιστικότητας της περιόδου 2001-2009.
Κατά την παρουσίαση της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της 79ης ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΤτΕ, ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε σε ολιγωρίες και παρελκυστική τακτική που πολλαπλασίασε το κόστος προσαρμογής, ενώ ταυτόχρονα βάθυνε και παρέτεινε την ύφεση.
Μετά το PSI ωστόσο, πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται σε μια νέα ελπιδοφόρα αφετηρία. «Κερδήθηκε μια μάχη, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Προβόπουλος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «απαιτείται κοινωνική και πολιτική συμφωνία στο μείζον, που είναι η ευρωπαϊκή προοπτική και η ανάπτυξη».
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, έδωσε μεγάλη σημασία στην ύφεση η οποία, όπως είπε, «επηρεάζει αρνητικά τις προσδοκίες κα τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο».
Επεσήμανε ότι «η ελληνική οικονομία καλείται να κάνει σταθερά βήματα προόδου. Απαιτείται γι΄ αυτό πλήρης ετοιμότητα από την πρώτη κιόλας ημέρα της μετεκλογικής περιόδου, ώστε να κερδηθεί ο πόλεμος σε όλα τα μέτωπα, αρχίζοντας από την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού και ευέλικτου κράτους, που θα υπηρετεί ταυτόχρονα την ανταγωνιστική λειτουργία των αγορών και την κοινωνική συνοχή».
Κατέγραψε μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές με στόχο τη μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, ενώ εκτίμησε ότι η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος θα συμβάλει στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη, εκτιμώντας ότι η βελτίωση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων είναι εφικτή. Σε πρώτη φάση, είπε, θα μπορούν να επανέλθουν στις τραπεζικές καταθέσεις αποθησαυρισμένα τραπεζογραμμάτια ύψους 10 – 15 δισ. ευρώ και ακολούθως να ενθαρρυνθεί ο επαναπατρισμός κεφαλαίων.
Για τις τράπεζες, ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε ότι βαρύνονται τόσο από το PSI όσο και από την παρατεταμένη ύφεση και στόχος πρέπει να είναι ένα υγιές και ισχυρό τραπεζικό σύστημα.
Στο δημοσιονομικό πεδίο σημείωσε ότι οι πρωτογενείς δαπάνες μειώθηκαν μεν, αλλά λιγότερο από ότι αναμενόταν εξαιτίας των αυξημένων χορηγήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στην έκθεση ειδική αναφορά γίνεται για την πορεία της φτώχειας στην Ελλάδα, η οποία όπως σημειώνεται, φαίνεται να μετατοπίζεται από τους ηλικιωμένους προς τα νέα ζευγάρια με παιδιά. Σε αυτή την κατηγορία, το 22,3% ζει σε συνθήκες φτώχειας έναντι 19,3% το 2005. Όπως επισημαίνεται «η ανεργία έχει πλέον πλήξει και τον πιο σκληρό πυρήνα του κοινωνικού ιστού, καθώς το μερίδιο των ανέργων που δηλώνουν αρχηγοί νοικοκυριού έχει αυξηθεί περισσότερο από 5% την τελευταία τριετία».

Προβλέψεις των βασικών μεγεθών για το 2012

-Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ θα πλησιάσει το 5%, δηλαδή η ύφεση θα είναι λιγότερο έντονη από ό,τι το 2011, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι τα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα θα εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση.
-Το μέσο ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί εφέτος σε σύγκριση με το 2011 και θα υπερβεί το 19%, έναντι 17,7% πέρυσι.
-Η αναμενόμενη το 2012-13 μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, σε συνδυασμό και με την προβλεπόμενη εξέλιξη των τιμών, οδηγεί σε αισθητή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, που θα συμβάλει σε άνοδο των εξαγωγών και υποκατάσταση των εισαγωγών. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι έως το τέλος του 2012 θα έχουν ανακτηθεί τα 2/3 έως 3/4 της συνολικής απώλειας της ανταγωνιστικότητας κόστους της περιόδου 2001-2009. Επιπλέον, εντός του 2013 θα έχει ανακτηθεί πιθανόν ολόκληρη η απώλεια.
- Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται να υποχωρήσει από 9,8% του ΑΕΠ το 2011 στο 7,5% περίπου το 2012, ενώ η υποχώρηση θα συνεχιστεί και τα επόμενα έτη.
-Τέλος, η πτωτική τάση του πληθωρισμού συνεχίζεται το 2012 και ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στο 1,2%. Το 2013 ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω, ενδεχομένως και κάτω από το 0,5%.

Στο 24% το συνολικό "μαχαίρι" στους μισθούς σε βάθος τετραετίας

Σύμφωνα με την έκθεση του διοικητή της ΤτΕ, το συνολικό μαχαίρι στους μισθούς στην τετραετία 2010 – 2013 εκτιμάται σε 24%. Όπως σημειώνεται, η μείωση των αποδοχών αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος αλλά και το 2013. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι το 2010 και το 2011 η μείωση των μισθών ήταν της τάξης του 4,8% και 3% αντίστοιχα.
Για το 2012 εκτιμάται ότι οι μέσες ονομαστικές προ φορολογίας αποδοχές των μισθωτών στο σύνολο της οικονομίας θα μειωθούν κατά 8,4% έως 9,2% σε ονομαστικούς όρους και κατά 9,5%-10,3% σε πραγματικούς όρους. Μεγαλύτερη εκτιμάται ότι θα είναι η μέση μείωση στον επιχειρηματικό τομέα (-8,7% έως -10,0% σε ονομαστικούς όρους, -9,8% έως -11,1% σε πραγματικούς), ενώ η μείωση των μέσων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι της τάξεως του 7,4% σε ονομαστικούς όρους και του 8,5% σε πραγματικούς. Αν υποτεθεί ότι ο ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ θα πλησιάσει το 5% και της μισθωτής απασχόλησης το 4,5%, υπολογίζεται ότι το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος θα μειωθεί σημαντικά (για τρίτο κατά σειρά έτος) κατά 5,9%-6,8% στο σύνολο της οικονομίας και κατά 7,8% - 9,1% στον επιχειρηματικό τομέα.
Για το 2013 «στη διάρκεια του οποίου θα λήξουν πολλές συλλογικές συμβάσεις (και κατά πάσα πιθανότητα θα προσαρμοστούν προς τα κάτω οι αποδοχές που αυτές προβλέπουν), ενδέχεται οι μέσες ονομαστικές αποδοχές να μειωθούν κατά 7% περίπου στο σύνολο της οικονομίας (κατά 3% περίπου στο Δημόσιο και σχεδόν κατά 9% στον επιχειρηματικό τομέα), με αποτέλεσμα το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος να μειωθεί περαιτέρω κατά 6%-6,5% στο σύνολο της οικονομίας και κατά 8% περίπου στον επιχειρηματικό τομέα».

SOS για την φορολογική επιβάρυνση στην αγορά ακινήτων

Σήμα κινδύνου για επιβάρυνση στην αγορά ακινήτων λόγω της φοροεπιδρομής απευθύνει ο κ. Προβόπουλος στην έκθεση. Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Η σημαντική αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης της ακίνητης περιουσίας τα τελευταία τρία έτη (στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των δημόσιων εσόδων) εκτιμάται ότι έχει επιτείνει την ύφεση στην αγορά ακινήτων. Πέραν της επιβάρυνσης αυτής, οι συνεχείς εξαγγελίες και αναβολές για επιμέρους πρόσθετα μέτρα παρατείνουν την αβεβαιότητα ως προς το φορολογικό καθεστώς των ακινήτων (η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η επιβολή ΦΠΑ στα επαγγελματικά ακίνητα των φυσικών προσώπων κ.ά.) και δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη μελλοντική ανάκαμψη της αγοράς. Για παράδειγμα, η αύξηση των αντικειμενικών τιμών (που προσδιορίζουν την αξία των ακινήτων για φορολογικούς σκοπούς), αν και χρονικά έχει προσδιοριστεί πολλές φορές στο παρελθόν, δεν έχει υλοποιηθεί. Πάντως, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στα επίπεδα των τιμών της αγοράς αναμένεται έως τον Ιούνιο του 2012 (νέο Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών).
Η αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές αναπροσαρμογές της φορολογητέας αξίας των ακινήτων (ειδικά σε περιοχές όπου η διαφορά αντικειμενικών-εμπορικών τιμών είναι μεγάλη), συμπαρασύροντας πολλούς φόρους προς τα πάνω και επιτείνοντας την έντονη αβεβαιότητα και την ύφεση στην ελληνική κτηματαγορά. Μια τέτοια αναπροσαρμογή θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνδυαστεί με εξορθολογισμό της φορολογίας των ακινήτων, στην κατεύθυνση τόσο της μείωσης της φορολογίας των μεταβιβάσεων όσο και της κατάργησης επιμέρους επιβαρύνσεων και της θέσπισης ή διατήρησης ενός πολύ μικρού αριθμού ενιαίων φόρων που θα αντικαταστήσουν το πλήθος των υπαρχόντων (π.χ. ενιαίος φόρος επί των συναλλαγών και ανάλογος ενιαίος φόρος επί της ιδιοκτησίας ακινήτων).
Επισημαίνεται τέλος ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στα επίπεδα των τιμών της αγοράς δεν θα πρέπει να γίνει με κάποιον “οριζόντιο” τρόπο, δηλαδή με κάποια ισοποσοστιαία μεταβολή όλων των αντικειμενικών τιμών που ισχύουν σήμερα, καθώς η μεταβολή των εμπορικών τιμών των ακινήτων από τις αρχές του 2007 (οπότε και έλαβε χώρα η τελευταία αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών) έως σήμερα διαφοροποιείται σημαντικά μεταξύ των επιμέρους γεωγραφικών περιοχών.

Πηγή:www.capital.gr
---------------------------------------

ΩΡΑΙΕΣ ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΤΕΛΟΣ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΟΥ! ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ!


Στήριξη στην ΝΔ και προσωπικά στον Σαμαρά από τον Καραμανλή

Στήριξη στην ΝΔ και προσωπικά στον Σαμαρά από τον Καραμανλή
24-04-2012 16:00:29


Στήριξη στην ΝΔ και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά παρείχε με γραπτή δήλωση που δόθηκε στην δημοσιότητα ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Ολόκληρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού:

"Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης.
Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας.
Διαφορετικά η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά.Όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος.
Αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας"

Kαλή η δήλωση, αλλά εκείνο το "τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα" τι το ήθελε; Με "βάσιμες ελπίδες που πρέπει να ενισχυθούν" δεν κυβερνάται ο τόπος...
Έτσι προσπάθησε να κιυβερνήσει και ο ίδιος και τα έκανε "μαντάρα"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ Ν. Δ.

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Ν.Δ.! 
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ Ν. Δ. ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ:

"Kανένα κόμμα και καμιά κοινωνική ομάδα δεν αντιστάθηκε, τριάντα χρόνια τώρα, στον «κοινωνικό μετασχηματισμό» του Aνδρέα Παπανδρέου. Kαι στη μετασχηματισμένη ελλαδική κοινωνία «όλα επιτρέπονται», όλοι είμαστε ίσοι, όλοι τα δικαιούμαστε όλα. Aπό το 1981, μέτρα της φεουδαλικής δημοκρατίας, που για πρώτη (ναι) φορά εγκαθιδρύθηκε στη χώρα, είναι οι συμπεριφορές Tσοχατζόπουλου και Πάγκαλου.
"Tριάντα ολόκληρα χρόνια, όταν ο δαιμονικής ευφυΐας «κοινωνικός μετασχηματισμός» που απεργάστηκε ο Aνδρέας Παπανδρέου ανασκολόπιζε το ήθος, την παιδεία, την ιστορική συνείδηση, τα αντανακλαστικά συμπεριφοράς των Eλλήνων, η N. Δ. θαύμαζε και ζήλευε. Δεν υπήρξε ποτέ, μα ποτέ, «έστω και ένας βουλευτής της N. Δ. που να ψέλλισε αντίρρηση για την κατάλυση κάθε αξιοκρατικής ιεραρχίας στη Δημόσια Διοίκηση, για την αυτονομημένη, αντικοινωνική παντοδυναμία του κομματικού συνδικαλισμού, για τη θεσμική υπονόμευση κάθε ακαδημαϊκής δεοντολογίας και τη συνακόλουθη διάλυση των πανεπιστιμίων. Tην ίδια ολέθρια μηδενιστική νοηματοδότηση του σχολειού και της αγωγής συνέχισε η N. Δ. και στην τριετία Mητσοτάκη και στην πενταετία του βραχέος Kαραμανλή, την ίδια διαστροφή της Iστορίας στη συνείδηση των παιδιών, την ίδια μεθοδική αγλωσσία, απόσβεση της κριτικής σκέψης, τον ίδιο διάστροφο, εγκληματικό λαϊκισμό προτεραιότητας των ευφραντικών παροχών.
"Eίχε απόλυτο δίκιο τις προάλλες ο ληρώδης Πάγκαλος, να αναφέρεται αυτονόητα στο 1981 σαν σε γενέθλια της «δημοκρατίας» χρονολογία. O, τι καταλαβαίνουν σαν «δημοκρατία» και τα δύο κόμματα εξουσίας (έχοντας αποδείξει στην πράξη τις πεποιθήσεις τους) είναι το παπανδρεϊκό πρωθυπουργοκεντρικό βλασφούργημα της αναξιοκρατίας και της φαυλότητας, της μεθοδευμένης αγραμματοσύνης και εξηλιθίωσης των αφελών, της λαμογιάς και της συνδικαλιστικής ασυδοσίας που γεννάνε την εξοργιστική κοινωνική αδικία. Aντί να εκλιπαρεί τη N. Δ. ο θλιβερά ολίγιστος πρωθυπουργός να μην εγκαταλείψει «αγανακτισμένη» το Kοινοβούλιο για τα λεγόμενα του Πάγκαλου, θα μπορούσε απλώς να την προκαλέσει: Eξηγήστε μας, πώς καταλαβαίνετε εσείς τη δημοκρατία, σε τι διαφοροποιηθήκατε ποτέ από το δικό μας μοντέλο, γιατί δεν καυχηθήκατε ποτέ για διαφορές του καραμανλικού (του '74) από το παπανδρεϊκό (του '81) υποδείγματος;
"H Eλλάδα θα ήταν σήμερα μια διαφορετική χώρα, όχι ο περίγελως του πλανήτη, αν η N. Δ. διέσωζε στοιχειώδη πολιτική ετερότητα, αν δεν είχε αφεθεί να εκπασοκιστεί τόσο ταπεινωτικά και χυδαία. Nα έχει η πολιτική της ετερότητα σαφή οριοθέσια, ψηλαφητά από τον κάθε πολίτη: Tο όνομα Aνδρέας Παπανδρέου να σημαίνει «κοινωνικό μετασχηματισμό» αναιρετικόν κάθε αξιοκρατίας και βυθισμό στην εξηλιθίωση της καταναλωτικής μονοτροπίας. Tο μονοτονικό και η κατάργηση των αρχαίων, η διάλυση των πανεπιστημίων και η ατίμωση της ελληνικότητας στο σχολειό, να σημαίνουν την αλλοτρίωση του πολίτη σε οπαδό, του συνδικαλιστή σε ανδρείκελο, υποχείριο οργανωμένων συμφερόντων. Tο όχι στην Πλεκτάνη Aνάν, η ντροπή για την υποστολη της σημαίας στις βραχονησίδες, η απαίτηση για οριοθέτηση «Aποκλειστικής Oικονομικής Zώνης», να σημαίνουν το ελάχιστο της προσωπικής και συλλογικής αξιοπρέπειας που προϋποτίθεται για τη συμμετοχή σε εταιρισμούς κρατών και διεθνείς συμμαχίες.
"[…] Aλλά η N. Δ. διψάει εξουσία, έστω και με τίμημα τη χρεοκοπία ή και την αιματηρή καταστροφή. Δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική και την πατρίδα.
Χρ. Γιανναρᾶς - H «δημοκρατία» μας περίγελως της υφηλίου

----------
"Aν από τις επερχόμενες εκλογές προκύψει πρωθυπουργός ο κ. Aντώνης Σαμαράς, θα είναι ο τέταρτος, σε συνεχή διαδοχή, κυβερνήτης της χώρας (μετά από τους K. Σημίτη, K. Kαραμανλή και Γ. A. Παπανδρέου) δίχως κοινωνική σταδιοδρομία άλλη έξω από την επαγγελματική πολιτική. Mπορεί κάποιοι από τους τέσσερις να εργάστηκαν για μικρό διάστημα σε διαφορετικές βιοποριστικές απασχολήσεις, αλλά δεν σταδιοδρόμησαν εκεί, οι ικανότητες και τα προσόντα τους δεν δοκιμάστηκαν στον κοινωνικό στίβο, δεν ήταν αυτός που τους ανέδειξε ικανούς για μπροστάρηδες στο πολιτικό πεδίο.
"Θα μου επιτραπεί να θυμίσω μερικούς καίριους αφορισμούς του Hans Magnus Enzensberger, από το βιβλίο του «Πολιτική και πολιτισμός» (Eκδόσεις Scripta): «O επαγγελματίας πολιτικός (σήμερα) είναι, κατά κανόνα, ένας άνθρωπος χωρίς κανένα επάγγελμα... Δεν θα ήταν κακεντρέχεια να ισχυριστεί κανείς ότι η πολιτική (στις μέρες μας) συνιστά την άρνηση κάθε σοβαρής επαγγελματικής απασχόλησης... Mε συνέπεια την πλήρη κοινωνική περιθωριοποίηση του πολιτικού... Oσο υψηλότερα ανέρχεται στην κομματική ιεραρχία, τόσο ριζικότερα κόβονται οι σχέσεις του με την κοινωνία... Δεν του επιτρέπεται να μείνει ούτε στιγμή μόνος, ενώ ταυτόχρονα αποκλείεται από κάθε φυσιολογική ανθρώπινη επικοινωνία...... Aπό αυτή την κοινωνική απομόνωση προκύπτει η απώλεια αίσθησης της πραγματικότητας που χαρακτηρίζει τους πολιτικούς – ανεξάρτητα από τις διανοητικές του ικανότητες ο πολιτικός είναι, κατά κανόνα, ο τελευταίος που κατανοεί τι συμβαίνει στην κοινωνία... Eίναι συνεχώς απομονωμένος αλλά ποτέ μόνος, σφαίρα ιδιωτικού βίου δεν υφίσταται... Γι’ αυτό και η παραμορφωμένη γλώσσα που μιλάνε οι πολιτικοί – απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και απώλεια της γλώσσας είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».
"Aυτά ο Enzensberger. Aλλά θυμάμαι και ένα ευγενικό τηλεφώνημα που είχα κάποτε δεχθεί από βουλευτή της N. Δ., ύστερα από επιφυλλίδα έντονα κριτική για τον τότε πρωθυπουργό, K. Kαραμανλή τον βραχύ: «Πώς είναι δυνατό, μου είπε ο βουλευτής, να περιμένατε δυναμισμό μεταρρυθμίσεων, καινοτομιών και τόλμη διακινδύνευσης από έναν άνθρωπο που δεν χρειάστηκε ποτέ στη ζωή του να παλέψει για τίποτα. Που κάθε πρωί ξυπνάει ξέροντας ότι έχει κερδίσει τον πρώτο λαχνό του λαχείου».
"Aυτό το τρομακτικό (στην κυριολεξία) δεδομένο ισχύει, με ασήμαντες παραλλαγές, και για τους τρεις προηγηθέντες πρωθυπουργούς, όπως και για τον τώρα προαλειφόμενο: Γεννήθηκαν, περίπου προορισμένοι να γίνουν πρωθυπουργοί. Kαι μάλιστα συγκεκριμένου τύπου ή υποδείγματος: «μπαλκονάτοι». Iσως ο K. Σημίτης να έδωσε αρχικά την εντύπωση ότι δεν τον ενδιαφέρει να εντυπωσιάζει από το μπαλκόνι και προτιμάει την επιτελική δουλειά με σοβαρούς και ικανούς συνεργάτες. Σύντομα όμως αποδείχτηκε αυτή η αρχική του εικόνα συμπτωματική. Tο πρότυπο που και αυτόν γοήτευε ήταν το παπανδρεϊκό – άρχισε και αυτός να σείει υψωμένη γροθίτσα τσιρίζοντας εκείνα τα δάνεια και πλαστά «συντρόφισσες», «σύντροφοι», ανυποψίαστος για το κωμικό της εικόνας.
"Tον τύπο του μπαλκονάτου αρχηγού ζήλωσε εξαρχής ολοφάνερα και ο A. Σαμαράς. Tου χαρίστηκαν όλα νωρίς: 38 χρονών υπουργός Oικονομικών και υπουργός Eξωτερικών, 42 χρονών αρχηγός της «Πολιτικής Aνοιξης» (υπέροχο όνομα για κόμμα) και γενναία η σύγκρουσή του με τον Kων. Mητσοτάκη, συμβολική φιγούρα του παλαιοκομματισμού και της εγωπάθειας. Oλα έδειχναν ότι κάτι καινούργιο μπορούσε να επενδυθεί στο πρόσωπο του Σαμαρά. Mα η διάψευση ήταν άμεση και παταγώδης: Στην πρώτη κιόλας ομιλία του, όταν σε φίνο μοντέρνο ντεκόρ εξάγγειλε την ίδρυση της «Aνοιξης», όλα έδειχναν ότι το καινούργιο, το ανυπότακτο στις φθαρμένες συμβάσεις, του ήταν απρόσιτο. Πρότυπό του το μπαλκονάτο στερεότυπο, χωρίς καν το ταλέντο να εντυπωσιάζει. Λόγος ξύλινος, τετριμμένος, θρίαμβος της κοινοτοπίας. Ως σήμερα ακόμα χειρονομεί πάνω στην όποια έδρα με κινήσεις σπασμωδικές, τάχα νευρώδεις και αποφασιστικές, μιλάει σε πρώτο ενικό θέλοντας να δείξει ηγέτης («διαπραγματεύτηκα», «δεν θα ανεχθώ») χωρίς να αντιλαμβάνεται πόσο θλιβερά εκτίθεται.
"Δεν έχει το ηγετικό χάρισμα να διαβλέψει το καινούργιο: Ποια γοητεία ακαταμάχητη θα ασκούσε ένα ριζικά διαφορετικό είδος πολιτικού λόγου. Γυμνού από κάθε στόμφο, παραιτημένου από την ένταση του δήθεν πάθους. Πολιτικός λόγος δημόσιος, με την απλότητα και προσήνεια του ιδιωτικού. Oπως κουβεντιάζουν οι άνθρωποι όταν τους ενδιαφέρει αυτό που έχουν να πουν και όχι οι εντυπώσεις που θα προκαλέσουν. Kυρίως, με την ταπεινότητα να ομολογούν και να αναλύουν τα σφάλματά τους, τις αποτυχίες τους. Eπιμένοντας σε στόχους που αξίζουν να τους παλέψει μια κοινωνία, με τόλμη, πείσμα και θυσίες.
"Mπορεί και ο A. Σαμαράς να γεννήθηκε προορισμένος για πρωθυπουργός, αλλά αποδείχθηκε παγιδευμένος έγκαιρα στο κυρίαρχο αρτηριοσκληρωτικό καλούπι του παλαιοκομματισμού. Δεν υπάρχουν ερείσματα για να ελπίσουμε κάτι καινούργιο από τον A. Σαμαρά. Ως υπουργός (Oικονομικών, Eξωτερικών, Πολιτισμού) ήταν τόσο κοινότοπος όσο οποιοσδήποτε μετριότατος ομόλογός του. Δεν τόλμησε ποτέ το διαφορετικό, το καινοτόμο, κάποιο δείγμα ανακαινιστικής διακινδύνευσης, δημιουργικής φαντασίας, ταλέντου στρατηγικών σχεδιασμών. Eζησε τα ολέθρια σφάλματα του προκατόχου του αρχηγού στη N. Δ. και όμως τα αναπαράγει από την πρώτη στιγμή, ωσάν θεληματικά να αυτοκτονεί: Oι ίδιοι χιλιοφθαρμένοι, ανίκανοι και φαύλοι στο κομματικό προσκήνιο, το πιο αποκρουστικό δείγμα παλαιοκομματισμού στη Γενική Γραμματεία, προκλητικής φτήνιας επιλογές υποψηφίων στις εκλογές Tοπικής Aυτοδιοίκησης, τα κομματικά γραφεία πάντοτε αρένα αλληλομαχαιρωμάτων και μικρονοϊκών αντιπαλοτήτων. Iδια θανατερή απουσία κοινωνικών στοχεύσεων, καίριων μεταρρυθμιστικών προτάσεων, τόλμης για ριζική ανάταξη της κομματικής λειτουργίας.
Χρ. Γιανναρᾶς - Aκέφαλη η πατριωτική πλειονότητα
---------------------------------------------------------------------------

Στο 8,5% του ΑΕΠ το έλλειμμα της Ισπανίας το 2011

Στο 8,5% του ΑΕΠ το έλλειμμα της Ισπανίας το 2011
24-04-2012 10:51:29

Στο 8,5% του ΑΕΠ αντί για 6% όπως ανέμενε η ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμορφώθηκε το έλλειμμα της Ισπανίας το 2011 σύμφωνα με τας στοιχεία της Eurostat. Ορισμένοι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες υποψιάζονταν πως η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι ίσως να είχε υπερεκτιμήσει το έλλειμμα του 2011, με αποτέλεσμα τα φετινά στοιχεία να δείχνουν καλύτερα, κάτι το οποίο όμως απέρριπτε κατηγορηματικά η Μαδρίτη.
Τμήμα ειδήσεων defenet.gr

Καλώς ήρθατε στο Belgistan: Πλειοψηφία οι Μουσουλμάνοι στο Βέλγιο μέχρι το 2030!

Καλώς ήρθατε στο Belgistan: Πλειοψηφία οι Μουσουλμάνοι στο Βέλγιο μέχρι το 2030!
24-04-2012 18:15:48


Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBN news στο Βέλγιο περιγράφει με τον πιο γλαφυρό τρόπο στην τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει αλλά και πρόκειται να περιέλθει η βελγική κοινωνία από τη μουσουλμανική μειονότητα η οποία και σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των μουσουλμάνων πρόκειται να εξελιχθεί σε πλειοψηφία.
Αυτό υποστηρίζει και ο Abu Imran επικεφαλής μιας ισλαμιστικής οργάνωσης στο Βέλγιο της Shariah4Belgium ο οποίος μιλώντας στον ανταποκριτή του CBN δήλωσε απερίφραστα ότι Ισλάμ και Δημοκρατία είναι δύο έννοιες ασύμβατες.
Αν και μικρή η συγκεκριμένη οργάνωση εντούτοις οι θέσεις της αντανακλούν μεγάλη μερίδα του μουσουλμανικού πληθυσμού στο Βέλγιο, κάνοντας όμως δύσκολο το έργο των μετριοπαθών μουσουλμανικών οργανώσεων, οι οποίες δεν θέλουν να προκαλούν τους Βέλγους.
Ο Abu Imran εξηγεί μεταξύ άλλων πως η Δημοκρατία είναι το αντίθετο Ισλάμ, καθώς οι μουσουλμάνοι πιστεύουν πως ο Αλλάχ είναι νόμος τους, αυτός κρίνει τι απαγορεύεται και τι όχι και ως αποτέλεσμα μια Δημοκρατία δεν έχει θέση στο Ισλάμ!
Την κατάσταση περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα ο συγγραφέας και αρθρογράφος Sma Van Rooy ο οποίος προβλέπει ότι πόλεις όπως οι Βρυξέλες, το Άμστερνταμ, η Αμβέρσα, το Ρότερνταμ θα γίνουν σύντομα μουσουλμανικές, καθώς ο ρυθμός των γεννήσεων του μουσουλμανικού πληθυσμού είναι εκρηκτικός.  Ήδη όπως εξηγεί ο Imran το 40% των νέων που φοιτούν σε σχολεία στην Αμβέρσα είναι μουσουλμάνοι!
 Φυσικά τα προβλήματα αυτά αναμένεται να έρθουν αν δεν έχουν έρθει ήδη και στην Ελλάδα.
Και όλα αυτά τη στιγμή που ανεύθυνες και εγκληματικές φωνές στην Ελλάδα, όπως αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη κάνουν επερωτήσεις στη Βουλή επικρίνοντας την κυβέρνηση γιατί έχει αργήσει η κατασκευή του τζαμιού στον Βοτανικό!
 Είναι κρίμα που τέτοιοι άνθρωποι δραστηριοποιούνται στην πολιτική ζωή της χώρας με τέτοιες ακατανόητες θέσεις  και πρωτοφανή προσήλωσή στον «πολύ» πολιτισμό και κατά συνέπεια στην αλλοίωση της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΕ προς Τουρκία: "Οι σκελετοί ανήκουν σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους;"

ΕΕ προς Τουρκία: "Οι σκελετοί ανήκουν σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους;"
24-04-2012 18:05:47



Η ανεύρεση 38  σκελετών στις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ στην ΝΑ Τουρκία για τους οποίους υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να ανήκουν σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους αγνοούμενους του Αττίλα, καθώς δεν ανήκουν ούτε σε Κούρδους, ούτε σε Τούρκους, προκαλεί σοβαρό πονοκέφαλο στην Τουρκία, καθ'ότι θα πρέπει να λογοδοτήσει στις Ευρωπαϊκές Αρχές για το που, το πως και το γιατί.


Κοινώς η Τουρκία θα πρέπει να βρει ισχυρό "άλλοθι" για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Εμείς γνωρίζουμε τι συνέβη στους αγνοούμενους της Κύπρου καιρός έιναι να το μάθει και η Ευρώπη. Ολοι έχουν "σκελετούς στη ντουλάπα τους" η Τουρκία τους έχει στις φυλακές της.

Για το θέμα ζήτησε περισσότερες πληροφορίες και διερεύνηση του θέματος που προέκυψε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έλμαρ Μπορκ με επιστολή που απέστειλε προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Τουρκίας στις Βρυξέλλες Σελίμ Γιενέλ.
Το θέμα ανακινήθηκε κατόπιν παρέμβασης της Ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένης Θεοχάρους.
Πιο συγκεκριμένα ο E. Μπροκ ζητά από τον Τούρκο Μόνιμο Αντιπρόσωπο:

1. Διερεύνηση συνθηκών θανάτου,

2. Καταγωγή των νεκρών,

3. Πληροφορίες για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Μπροκ αναφέρει στην επιστολή του ότι, η E. Θεοχάρους εξέφρασε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών την ανησυχία της πως οι σκελετοί μπορεί να ανήκουν σε Ελληνοκύπριους, αφού περισσότεροι από 200 αιχμάλωτοι πολέμου είχαν μεταφερθεί στις εν λόγω φυλακές μετά την εισβολή του 1974 στην Κύπρο. Η E. Θεοχάρους, επισήμανε ο E. Μπροκ, εξέφρασε την κατεπείγουσα σημασία της συλλογής περισσοτέρων πληροφοριών επί του θέματος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά από τον Τούρκο Μόνιμο Αντιπρόσωπο τις καλές του υπηρεσίες, έτσι ώστε να έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές της χώρας του και να διασφαλίσει την έγκαιρη και αξιόπιστη μεταφορά πληροφοριών για το θέμα των 38 σκελετών στις φυλακές του Ντιάρ Μπακίρ. Σύμφωνα με τον E. Μπροκ οι πληροφορίες αυτές αφορούν στις συνθήκες θανάτου των φυλακισμένων, στην καταγωγή τους και στις εν εξελίξει επί του θέματος έρευνες.

Nα σημειωθεί ότι την σοκαριστική πληροφορία είχε μετέφερει στο Ευρωκοινοβούλιο, η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους πρό μηνός και η  ανακάλυψη αυτή προκάλεσε περισσότερα ερωτηματικά όταν μετά από εξετάσεις DNA αποκαλύφτηκε ότι οι σκελετοί αυτοί δεν ανήκαν ούτε σε Τούρκους αλλά ούτε και σε Κούρδους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κάτοικοι έδιωξαν από την Καισαριανή την Α.Διαμαντοπούλου

Κάτοικοι έδιωξαν από την Καισαριανή την Α.Διαμαντοπούλου
23-04-2012 22:57:12



Διεκόπη η προεκλογική ομιλία της υπουργού Ανάπτυξης Αννας Διαμαντοπούλου όταν συγκεντρώθηκαν στην ταβέρνα που μιλούσε οργισμένοι από την κυβερνητική πολιτική, κάτοικοι της περιοχής και την αποδοκίμασαν έντονα.

Η κυρία Διαμαντοπούλου μιλούσε σε περίπου 100 συγκεντρωμένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ σε ταβέρνα στην Καισαριανή όταν δέχτηκε φραστική επίθεση από περίπου 200 κατοίκους της περιοχής που της ζήτησαν να φύγει άμεσα. Η υπουργός - και εκλεκτή πολλών επιχειρηματιών - λόγω της λαϊκής αποδοκιμασίας αποχώρησε και η εκδήλωσε διεκόπη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι Βρυξέλλες τρέμουν τυχόν "δημοσιονομική εκτροπή" της Ολλανδίας

Οι Βρυξέλλες τρέμουν τυχόν "δημοσιονομική εκτροπή" της Ολλανδίας

24-04-2012 07:48:17




Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε για την Ολλανδία μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του Μαρκ Ρούτε, απόρροια της κατάρρευσης των συνομιλιών με το ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας, του Γκέερτ Βίλντερς, που στήριζε στη Βουλή την κυβέρνηση μειοψηφίας.
Η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε, ο οποίος αναμένεται να απευθυνθεί σήμερα στο ολλανδικό κοινοβούλιο και πρωτίστως στον ολλανδικό λαό για να ξεκαθαρίσει την περαιτέρω πορεία του, «έπεσε» λόγω της άρνησης του κ. Βίλντερς να συναινέσει στην υιοθέτηση σκληρών μέτρων λιτότητας, απαραίτητων κατά τον κ. Ρούτε και τις Βρυξέλλες, για να τιθασευτεί το έλλειμμα της Ολλανδίας και να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους για άμεση δημοσιονομική σύγκλιση της χώρας. Πολύ περισσότερο όταν η Ολλανδία είναι ίσως ο σκληρότερος επικριτής των δημοσιονομικά «απείθαρχων» κρατών της Ευρωζώνης, περισσότερο κι απ΄ αυτήν ακόμα τη γερμανική κυβέρνηση!

Είναι προφανές πως η κατάρρευση της κυβέρνησης Ρούτε προσθέτει σοβαρά προβλήματα στην Ευρωζώνη, ιδίως όταν στη Γαλλία το πολιτικό σκηνικό θα παραμένει θολό μέχρι και τις αρχές Μαΐου, την ίδια ώρα που η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, η Ισπανία, δέχεται καταιγισμό «πυρών» από τις αγορές και ουσιαστικά βρίσκεται στον προθάλαμο της χρεοκοπίας ή της καταφυγής της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Οι τριγμοί στην Ολλανδία σαφώς και «πέρασαν» ήδη στον πυρήνα της Ευρωζώνης, με το Βερολίνο να χάνει συνεχώς ερείσματα και στηρίγματα και τους αναλυτές να αμφισβητούν πια ευθέως και δημοσίως το κατά πόσον στην Ευρωζώνη μπορούν να συνεχισθούν οι συνταγές λιτότητας. Και ποιοι θα κληθούν να τις εφαρμόσουν σε Γαλλία, Ελλάδα και πλέον και στην Ολλανδία.

Ο ίδιος ο Ολλανδός πρωθυπουργός πάντως αναμένεται να τονίσει στην ομιλία του πως η χώρα του δεν μπορεί παρά να υποβάλει τα δημοσιονομικά σχέδιά της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως το αργότερο τις 30 Απριλίου. Το ερώτημα είναι πώς θα εγκριθούν αυτά τα σχέδια από μια κυβέρνηση που δεν έχει πια την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στήριξη.
Ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί και η χρονική περίοδος που θα μεσολαβήσει μέχρι να στηθούν οι πρόωρες κάλπες, με τους αναλυτές πάντως να εκτιμούν πως το πιθανότερο είναι οι εκλογές να γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και μέχρι τότε η κυβέρνηση Ρούτε να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας ως μεταβατική.

Από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες σπεύδουν να προκαταλάβουν – αν αυτό είναι πια δυνατό – τις εξελίξεις. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο δήλωσε πως η Ολλανδία πρέπει να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι οι ολλανδικές αρχές «θα βρουν μια λύση που θα διασφαλίζει την οικονομική σταθερότητα στη χώρα, όπως και την διατήρηση των συμφερόντων του ολλανδικού λαού».
Πιο … ευθύς στις διατυπώσεις του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ ο οποίος τόνισε ότι η Ολλανδία πρέπει να υποβάλλει τα οικονομικά της σχέδια στις Βρυξέλλες και αυτά θα είναι «μια δέσμευση που αναλαμβάνεται για λογαριασμό ενός κράτους, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία».
[Κάτι μας θυμίζουν όλα αυτά, ειδικά αυτό το τελευταίο...]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγησης της Ολλανδίας απειλεί η Moody's
24-04-2012 13:19:22

Ολοένα και πιο κοντά στα PIGS που τόσο εύκολα λοιδορούσε έρχεται η Ολλανδία μετά την προειδοποίηση του οίκου Moody's ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγησης της χώρας εφόσον διαπιστώσει εξασθένηση στη δέσμευσή της για δημοσιονομική πειθαρχία.
Με ανακοίνωση του, ο οίκος, ενημερώνει ότι διατηρεί την πιστοληπτική αξιολόγηση Aaa με σταθερή προοπτική της Ολλανδίας, μετά την πτώση της κυβέρνησης συνασπισμού της χώρας, ωστόσο έχει πλέον το Άμστερνταμ υπό το μικροσκόπιο.
πως αναφέρει ο οίκος, «Η εξέλιξη αυτή είναι σαφώς αρνητική για το πιστοληπτικό στάτους της Ολλανδίας, δεδομένου ότι προκαλεί πολιτική αβεβαιότητα και αβεβαιότητα για τις πολιτική που θα εφαρμοσθεί». Ο οίκος Moody's σημειώνει, ότι αν και η πολιτική κατάσταση στην Ολλανδία αναμένεται να παραμείνει άστατη έως το τέλος του έτους, η χώρα εισέρχεται στην περίοδο αυτή «από μία θέση σχετικής ισχύος» του πιστοληπτικού στάτους της.
Ο οίκος σημείωσε επίσης ότι η περίπτωση της Ολλανδίας έχει ευρύτερες επιπτώσεις για την Ευρωζώνη. «Η ισχύς των ολλανδικών θεσμών έχει σημασία πέρα από τη χώρα. Όντας η Ολλανδία μία από τις χώρες - βασικούς υποστηρικτές της βασισμένης σε κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας και ελέγχου, μία αποτυχία της να τηρήσει τους κανόνες αυτούς θα μπορούσε να εξασθενήσει εν τη γενέσει τους τους προταθέντες κανόνες για την Ευρωζώνη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Moody's.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Nέο τείχος κτίζει το Ισραήλ στα σύνορα με Λίβανο

ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΠΟΥ "ΜΑΝΤΡΩΝΟΥΝ" ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ
ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΧΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Nέο τείχος κτίζει το Ισραήλ στα σύνορα με Λίβανο
24-04-2012 00:58:58


Το Ισραήλ από την άλλη κιόλας βδομάδα αρχίζει να κατασκευάζει ένα τείχος μήκους δύο χιλιομέτρων και ύψους περίπου 10 μέτρων, στη μεθόριο του εβραϊκού κράτους με τον Λίβανο, αρχής γενομένης από την παραμεθόρια πόλη Μετούλα, μετέδωσε στο Τελ Αβίβ το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο '10'.
Στην περιοχή αυτήν, οι θέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο κρατών «απέχουν μερικά μόλις μέτρα οι μεν από τις δε», επισήμανε το δίκτυο '10'. Ανέφερε, επίσης, ότι σε όσα μικρά κτήρια έχει οικοδομήσει το Ισραήλ στη δικιά του πλευρά της μεθορίου «προστατεύονται οι στρατιώτες του, από τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών, που είναι ακροβολισμένοι στο λιβανικό παραμεθόριο χωριό Κφαρ Κίλα».
Το Ισραήλ επιλύει τα μεθοριακά ζητήματα με τον Λίβανο μέσω της Finul, της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ. Ισχυρίζεται ότι και το εν λόγω τείχος θα αναγερθεί «με σύμφωνη γνώμη της». Τεχνικώς, Ισραήλ και Λίβανος είναι ακόμα σε εμπόλεμη κατάσταση, ύστερα από τον 33ημερο πόλεμο του θέρους του 2006.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Boμβαρδισμός" σε ΝΔ & Γ.Μιχελάκη από Π.Καμμένο

"Boμβαρδισμός" σε ΝΔ & Γ.Μιχελάκη από Π.Καμμένο
24-04-2012 00:27:32


Mε υπονοούμενα για σχέσεις με διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και ευθεία κατηγορία ότι είναι υπάλληλος της τρόϊκας, απάντησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στις κατηγορίες του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη ότι "ο Π.Καμμένος είναι επικίνδυνος για την χώρα":
 
"Το ότι ο Μιχελάκης είναι πολύ καλός στον καλλιτεχνικό τομέα και αποτυχημένος στις επιχειρήσεις λάσπης είναι γνωστό. Πρέπει όμως να τους συστήσω όταν αναφέρεται στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να είναι πιο προσεκτικός .Με την δήλωση του δείχνει πόσο είναι άσχετος με την πολιτική, την ιστορία, το δίκαιο.

Το αγγλικό δίκαιο έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα με κατάσχεση πλοίων. Την υπόθεση “Πατσίφικο” την ανέφερε πρώτος ο Π. Παυλόπουλος. 

Είναι άλλο να είσαι γελωτοποιός εφοπλιστών και υπάλληλος του Τόμσεν και άλλο εκπρόσωπος τύπου κόμματος”. 
 
Σημειώνεται ότι το πρωί ο Π.Καμμένος είχε τονίσει το αυτονόητο: Ότι με την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου, οποιαδήποτε ελληνική περιουσία μπορεί να κατασχεθεί...
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επικοινωνιακή "μαύρη καταιγίδα" κατά Π. Καμμένου

Επικοινωνιακή "μαύρη καταιγίδα" κατά Π. Καμμένου
24-04-2012 03:12:28



Αντέχει στα κτυπήματα "κάτω από την ζώνη" ο Π.Καμμένος και οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να έχει μεν ανακοπεί η δυναμική των πρώτων ημερών που του έδινε διψήφια ποσοστά (έκανε ζημιά εκείνο το "Θα συνεργαζόμουν με τον ΣΥΡΙΖΑ", έστω και αν εννοούσε επιμέρους πολιτικές στα οικονομικά), αλλά γενικά κρατάει σε υψηλά ποσοστά περί το 7%.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ένα ποσοστό 2-3% που δείχνει να έχει απωλέσει δεν επέστρεψε στη ΝΔ, αλλά πήγε στην συντριπτική του πλειοψηφία στην Χρυσή Αυγή! Η οποία έκανε ένα εντυπωσιακό δημοσκοπικό άλμα από το 3,5% στις 6%!
Εν κατακλείδι και τα δύο κόμματα μπαίνουν με ψηλά, αναλογικά με τις δυσκολίες που παρουσιάζει το εγχείρημα, ποσοστά, αλλά ο επικοινωνιακός πόλεμος, πρακτικά "μαύρη επικοινωνιακή καταιγίδα" που έχει υποστεί ο Π.Καμμένος του κοστίζει. Δεν κερδίζει η ΝΔ γιατί αυτοί οι ψηφοφόροι έχουν χαθεί οριστικά σε αυτές τις εκλογές από τη ΝΔ, αλλά ενισχύεται ο Λαϊκός Σύνδεσμος της Χρυσής Αυγής.
Για την ώρα η μεγαλύτερη ζημιά που έχει πάθει ο Π.Καμμένος είναι ότι έχει ανακοπεί η δυναμική του για διψήφιο ποσοστό. Αλλά δείχνει ότι θα το παλέψει για να κλείσει με πάνω από 7% την εκλογική μάχη. Άλλωστε οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από το κόμμα τους αφού θα είναι πρακτικά αδύνατον να σχηματίσει κυβέρνηση...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΗΠΑ: Ο υπ. Δικαιοσύνης κωλυσιεργεί για τις "στοχευμένες δολοφονίες" Αμερικανών στο εξωτερικό

ΗΠΑ: Ο υπ. Δικαιοσύνης κωλυσιεργεί για τις "στοχευμένες δολοφονίες" Αμερικανών στο εξωτερικό
24-04-2012 08:37:23




Περισσότερο χρόνο ώστε η κυβέρνηση να καταλήξει σε μια οριστική απάντηση της για το εάν και κατά πόσον θα δημοσιοποιήσει έγγραφα σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν Αμερικανοί πολίτες στο εξωτερικό, ζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, καθώς συνεχίζεται η εκδίκαση της προσφυγής οργάνωσης πολιτικών ελευθεριών που τα έχει ζητήσει.
Σε επιστολή τους προς την δικαστή Κολίν Μακμάον, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Μανχάταν ανέφεραν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης τους έδωσε προσωπικά εντολή να ζητήσουν νέα παράταση για την κυβέρνηση. Ο Χόλντερ μας έδωσε προσωπικά την οδηγία να ζητήσουμε επιπλέον χρόνο προκειμένου να επιτραπεί στην κυβέρνηση να διασαφηνίσει οριστικά τη θέση της σε ό,τι αφορά λεπτά ζητήματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας και σχετίζονται με την υπόθεση αυτή, ανέφεραν οι εισαγγελείς που εκπροσωπούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Δεδομένης της σημασίας αυτής της υπόθεσης, η απάντηση της κυβέρνησης εξετάζεται στο ανώτατο επίπεδο της εκτελεστικής εξουσίας», ανέφεραν στην επιστολή τους.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Ντιν Μπόιντ απέφυγε να σχολιάσει την εξέλιξη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στο έλεος των αλλοδαπών εγκληματιών οι πολίτες!

Στο έλεος των αλλοδαπών εγκληματιών οι πολίτες!
24-04-2012 09:38:41



Τρεις αλλοδαποί με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες εισέβαλαν σε δύο σπίτια στη Γλυφάδα, απείλησαν τους ενοίκους και ξάφρισαν ό,τι πολύτιμο βρήκαν μπροστά τους!
Σε συνέχεια της είδησης που δημοσίευσε το defencenet.gr νωρίτερα, σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για την ίδια συμμορία που την Κυριακή "χτύπησε" σε σπίτια στην Κηφισιά.
Οι τρεις ξένοι κουκουλοφόροι, μπήκαν στις πέντε παρά είκοσι τα ξημερώματα σε μονοκατοικία στη Γλυφάδα. Απείλησαν ότι θα χρησιμοποιήσουν τη χειροβομβίδα που κρατούσαν και σημάδευαν τα έντρομα μέλη της οικογένειας με ένα καλάσνικοφ. Κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να αδειάσουν το διαμέρισμα από χρυσαφικά και ηλεκτρικά είδη και διέφυγαν ανενόχλητοι!
Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 5.30 το πρωί της Τρίτης, οι τρεις αλλοδαποί συνέχισαν την παράνομη δράση τους εισβάλοντας σε ένα διαμέρισμα και πάλι στη Γλυφάδα. Με την απειλή του καλάσνικοφ και κραδαίνοντας τη χειροβομβίδα ακινητοποίησαν τη νεαρή γυναίκα που δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει και "άδειασαν" το σπίτι της.
Παρά τις έρευνες της αστυνομίας οι τρεις επικίνδυνοι κακοποιοί παραμένουν ασύλληπτοι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Ιστορία της Ελληνικής βιομηχανίας αυτοκινήτου

http://hercolano8.blogspot.com/2012/04/blog-post.html

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ ΑΡΘΡΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ (CHEMTRAILS)


Του Μιχάλη Δρακάκη
Δημοσιογράφου

ΕΡΕΥΝΑ
Αναρμόδιο το Υπουργείο Περιβάλλοντος, υπεκφεύγει το Μεταφορών

Κύπρος: Δειγματοληψίες ατμοσφαιρικού αέρα ξεκίνησε το υπουργείο Περιβάλλοντος

Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι... μυστικές πτήσεις αεροπλάνων που ψεκάζουν χημικά, φαινόμενο γνωστό σαν chemtrails («χημικές ουρές»), διενεργούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό για πολιτικούς σκοπούς, όπως εξάγεται από την έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα. Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος «ορατός σωρός πτωμάτων» από τους αεροψεκασμούς, υπάρχουν υποψίες για ασθένειες που συνδέονται με αυτά τα χημικά, σύμφωνα με διαρροές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Δεν λείπουν κι οι κραυγές αγωνίας, όπως αυτή του ντέντεκτιβ Τεντ Γκάντερσον, πρώην επικεφαλή του FBI, που έχει μιλήσει ανοιχτά για «συντελούμενη γενοκτονία με τη βούλα του ΟΗΕ»...

Ενδεικτικό αυτού του κλίματος είναι το γεγονός ότι στις σχετικές ερωτήσεις για τους σκοπούς των αεροψεκασμών, που έχουν κατατεθεί στην ελληνική Βουλή κατά την τελευταία δεκαετία (από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν αντιπολίτευση, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑΟΣ, του ΚΚΕ και προ μηνών της ΝΔ) τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών, από τα οποία ζητήθηκε να απαντήσουν, όλοι δήλωναν κάθε φορά άγνοια για τις μυστηριώδεις ουράνιες «δραστηριότητες» ή αναρμοδιότητα. Όμως κι από Ολλανδό ευρωβουλευτή έχει γίνει ερώτηση στην Ευρωβουλή, στον τότε Έλληνα Επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα, ο οποίος απάντησε ότι είναι γνωστά τα περί αεροψεκασμών αλλά δεν μπορεί να δοθεί κάποια επίσημη απάντηση.
Ο όρος «χημικές ουρές» καταγράφεται για πρώτη φορά από τον Αμερικανό δημοσιογράφο Γούιλιαμ Τόμας το 1999 και σήμερα είναι από τα νούμερο ένα θέματα αναζήτησης στο διαδίκτυο. Οι σχετικές αναφορές σε ειδικά ιστολόγια με  φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες, ξεπερνούν το ρεκόρ των οχτώ εκατομμύριων στην ελληνική γκουγκλ ενώ ανάλογα συνέδρια για το φαινόμενο των ψεκασμών διοργανώνονται από ανεξάρτητους ερευνητές κάθε χρόνο σε Ευρώπη κι Αμερική! Η τελευταία τάση στο διαδίκτυο είναι οι ιστοσελίδες συλλογής υπογραφών από πολίτες που ζητούν την εισαγγελική διερεύνηση του φαινομένου και την προώθηση νομοθεσίας που θα επιβάλλει περιορισμούς. Έγκυροι ακαδημαϊκοί καθησυχάζουν πως πρόκειται για εφαρμοσμένη γεωμηχανική, την επιστήμη που ερευνά τεχνολογίες επέμβασης στο κλίμα της με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως προκύπτει κι από τις εκθέσεις των κυβερνητικών επιστημονικών επιτροπών περιβάλλοντος της Αγγλικής Βουλής και των ΗΠΑ. Σε επίπεδο OHE, στη διάσκεψη των 193 χωρών για το κλίμα το 2010 ψηφίστηκε η αναστολή κάθε είδους πειραμάτων γεωμηχανικής, συμπεριλαμβανομένων και των αεροψεκασμών. Τέτοιες επιχειρήσεις όμως δεν είναι κάτι καινούργιο, πρωτοεφαρμόστηκαν από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ. Συνιστούν όμως σήμερα επιπλέον πρόκληση, καθώς εγείρονται κρίσιμα ερωτήματα για τις επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, τους σκοπούς που εξυπηρετούν και τα κονδύλια που διατίθενται. Χιλιάδες επιστήμονες κι ακτιβιστές οι οποίοι μέχρι χτες λοιδορούνταν ως συνομωσιολόγοι, σήμερα χτίζουν στο διαδίκτυο μια διεθνή κοινότητα προβληματισμού που βλέπει με σκεπτικισμό τους «σωτήρες» της κλιματικής αλλαγής. Πού βρίσκεται όμως η αλήθεια και πού αρχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας; 
Οι μεγάλης κλίμακας ψεκασμοί χημικών υποτίθεται πως αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία από την ατμόσφαιρα, αποτρέποντας την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη. Μιλούν για ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον και την υγεία αλλά και για νέου τύπου όπλα μαζικής καταστροφής - όπως δηλώνει παρακάτω ο διακεκριμένος χημικός Νίκος Κατσαρός. Στο παρασκήνιο, ωστόσο, καταγγέλλεται η χρηματοδότηση ερευνητών με ιδία οφέλη (π.χ. η κατοχύρωση και η μετέπειτα «εξαργύρωση» πατεντών). Μια επιπλέον ερμηνεία είναι ότι η υιοθέτηση προγραμμάτων τροποποίησης του κλίματος μέσω της γεωμηχανικής συνδέεται με τα χρηματιστηριακά παράγωγα καιρού, σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη. Μια μικρή κλίκα πανεπιστημιακών, λαμβάνουν τεράστιες χορηγίες από ανθρώπους σαν τον Αμερικανό μεγιστάνα Μπιλ Γκέιτς ή τον Άγγλο Ρίτσαρντ Μπράνσον, για την προώθηση πειραμάτων γεωμηχανικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (The Guardian, 9 Φεβ. 2012). Οι επίσημοι κρατικοί φορείς κι οι πολιτικοί μασούν τα λόγια τους, κάνοντας τους ακτιβιστές να αναρωτιούνται «αν όντως οι ψεκασμοί γίνονται για το καλό του πλανήτη, τότε γιατί όλοι μας το κρύβουν;». Και με τη σιωπή αυτή τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια για υπεύθυνο δημόσιο διάλογο.
Αναρμόδιο το ΥΠΕΚΑ, υπεκφεύγει το Μεταφορών
Το ζήτημα πήρε νέα τροπή τον περασμένο Ιανουάριο. Είχε προηγηθεί αναφορά  του βουλευτή Κορινθίας της ΝΔ Κώστα Κόλλια από τον Οκτώβριο προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου. Στην αναφορά του ο βουλευτής, ζητώντας πειστικές απαντήσεις, επικαλέστηκε δημοσιεύματα εφημερίδας του Νομού του, όπου «καταγγέλλονται αεροψεκασμοί με επικίνδυνες χημικές ουσίες, από αεροσκάφη άγνωστης προέλευσης και για άγνωστους σκοπούς».
Το ΥΠΕΚΑ δήλωσε αναρμόδιο και παρέπεμψε την αναφορά στο …αρμόδιο υπουργείο, αυτό το Μεταφορών. Κι ενώ στην πράξη, ο συνήθης χρόνος απάντησης μιας αναφοράς είναι μόλις λίγες βδομάδες, ο βουλευτής πήρε τελικά απάντηση τρεις μήνες μετά, στις 14 Ιανουαρίου 2012. Στη δισέλιδη αυτή απάντηση, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης, το υπουργείο αρνείται τα περί αεροψεκασμών με χημικά κι αποσυνδέει το φαινόμενο από τον όρο «χημικές ουρές», λέγοντας ότι πρόκειται για τις συνήθεις, ακίνδυνες «λευκές ουρές» που αφήνουν τα επιβατηγά αεροπλάνα, αλλά και για γεωργικούς ή πυροσβεστικούς ψεκασμούς!
«Λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας αεροσκαφών κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, η παρατήρηση των ιχνών αυτών (λευκές ουρές) έχει γίνει συχνότερη με αποτέλεσμα κάποιες φορές να παρερμηνεύονται ως νέφη που προέρχονται από ψεκασμούς χημικών, και αναφέρονται ως ίχνη χημικών (ή chemtrails)», απαντά το υπουργείο. Έχει όμως καταγγελθεί στην ιστοσελίδα του ακτιβιστή της Ελληνικής Κίνησης Κατά Των Αεροψεκασμών Γουέην Χωλ, που καταγράφει το θέμα συστηματικά από το 2003, πως οι αρχές συνηθίζουν να αποδίδουν αυτές τις «χημικές ουρές» των αεροπλάνων σε contrails. Δηλαδή στο φυσιολογικό οπτικό φαινόμενο λευκών ουρών. Με μία κρίσιμη διαφορά: τα συνήθη contrails διαλύονται γρήγορα από τους ανέμους χωρίς να αφήνουν το χαρακτηριστικό λευκό «πέπλο νεφών» που παρατηρείται για ώρες μετά από τους ψεκασμούς. Οι αρχές έχουν βρει αυτό το λογοπαίγνιο (contrails-chemtrails) για να υπεκφεύγουν, λένε οι ακτιβιστές.
Και συνεχίζει να «τυρβάζει περί άλλων» η υπουργική απάντηση: «Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει υπόψη κανένα πραγματικό στοιχείο ή σχετική πληροφόρηση και δεν έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αεροσκάφη «αγνώστου» ταυτότητας». Επιπλέον, παραπέμπει σε αγροτικούς ψεκασμούς από αέρος «για την καταπολέμηση κουνουπιών και για την προστασία καλλιεργειών από χαλαζοπτώσεις». Αυτοαναιρείται όμως λέγοντας πως οι ψεκασμοί αυτοί «δεν δύνανται να δημιουργήσουν ίχνη συμπύκνωσης (δηλ. ουρές) που παρατηρούνται στα μεγάλα ύψη». Σημειώνει ότι ΥΠΑ δεν είναι αρμόδια για τον έλεγχο των ψεκαζόμενων υλικών ούτε για να απαντήσει για τις πιθανές μεθόδους που θα εξακρίβωναν ενδεχόμενη ρίψη χημικών, παραπέμποντας για κάτι τέτοιο στο Ινστιτούτο Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών! Ειρωνεία επίσης προκαλεί η περιττή αναφορά σε «δραστηριότητες πυρόσβεσης από αέρος για τις οποίες είναι αρμόδιο το Πυροσβεστικό Σώμα». Η υπηρεσία τέλος τονίζει ότι έχει απαντήσει επανειλημμένα σε φορείς και πολίτες για το θέμα κι ότι τα παραπάνω αποτελούν επίσημη ενημέρωση.
O νεοδημοκράτης βουλευτής Κ. Κόλλιας σχολίασε την απάντηση, υπογραμμίζοντας τη γνώριμη τακτική ανευθυνότητας (πετώ σε άλλον το μπαλάκι), μεταξύ υπουργείων: «Το Υπουργείο Περιβάλλοντος προφανώς θεωρεί ότι δεν έχει καμία ευθύνη για ουσίες που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν ανιχνευθεί στην ατμόσφαιρα. Αυτό είναι υπεκφυγή του Υπουργείου και, δυστυχώς, αφήνει αναπάντητο το ερώτημα εάν υπάρχουν ή όχι χημικές ουσίες, ποιες είναι και εάν είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. 
Από την άλλη, είναι προφανές ότι όταν μιλούμε για άγνωστα αεροσκάφη δεν εννοούμε ότι δεν τα γνωρίζει η ΥΠΑ, αλλά ότι δεν ενημερώνει τους πολίτες. Υπάρχουν άφθονες καταγγελίες για αεροσκάφη, τα οποία ασφαλώς πετούν με άδεια της ΥΠΑ, πλην όμως είναι χωρίς διακριτικά. Παραμένουν αναπάντητα τρία ερωτήματα: υπάρχουν άλλες κρατικές ή εποπτευόμενες υπηρεσίες που να οργανώνουν αεροψεκασμούς, για ποιο λόγο και με ποιες ουσίες;
Ο κ. Κόλλιας καταλήγει πως η μόνη απάντηση μπορεί να έρθει από επιστημονικούς φορείς, στους οποίους πρέπει να ανατεθεί η διερεύνηση τέτοιων καταγγελιών.
Σε άλλη περίπτωση, ο όλος χειρισμός του θέματος από τον κ. Κόλλια θα μπορούσε να ήταν απλώς μια κίνηση προς ικανοποίηση της τοπικής εκλογικής του πελατείας. Ή μια ακόμη κορώνα μικροπολιτικής κόντρας, έτσι όπως συνηθίζουν οι βουλευτές. Αντίθετα όμως, το αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά, καταγράφεται μέλος της ελληνικής Βουλής να αναγνωρίζει επίσημα ότι οι αεροψεκασμοί χημικών πράγματι υφίστανται κι ότι έχουν να κάνουν με μεθόδους αλλαγής του κλίματος. Ο βουλευτής ζητά ακόμη την ανάθεση σχετικής έρευνας σε επιστημονικούς φορείς, καταγγέλλοντας την ανυπαρξία επίσημης ενημέρωσης.
Πέρυσι το Μάιο, αντιπροσωπεία πρωτοβουλίας πολιτών Κατά των Αεροψεκασμών από την Αθήνα, το Βόλο και την Αίγινα, «στρίμωξε» τον πρόεδρο της επιτροπής της Βουλής για το περιβάλλον Κώστα Καρτάλη.
Σημειώνεται εδώ ότι η Αίγινα έχει μια παγκόσμια πρωτιά: είναι ο μοναδικός δήμος που έχει υποβάλει «μήνυση κατά παντός υπευθύνου» για τη διενέργεια αεροψεκασμών, με βάση δημοσίευμα (ΕΘΝΟΣ, 2003) για «μυστικές πτήσεις αμερικανικών αεροπλάνων που εθεάθησαν να ψεκάζουν στον ουρανό της Αίγινας, στα πλαίσια πειραματικών αποστολών τροποποίησης του κλίματος». Αυτό έγινε έπειτα από φοβίες του δημοτικού συμβουλίου για ενδεχόμενες επιπτώσεις στην καλλιέργεια της φιστικιάς στο νησί. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι «παρατηρήθηκε αεροπορικός ψεκασμός στο νησί με οξείδια αλουμινίου και άλλες χημικές ουσίες». Η υπόθεση αυτή έφερε στην επιφάνεια νομικό κόλλημα. Όπως μας εξηγεί η δικηγόρος που υπέβαλε τη μήνυση του Δήμου Αίγινας, Ιφιγένεια Μάργαρη: «Η μήνυση έμεινε στο αρχείο. Επειδή το θέμα είναι πρωτόγνωρο, τα δημοσιεύματα δεν παρέχουν πάντα επαρκές υλικό για να κινητοποιηθούν οι εισαγγελικές αρχές. Θα πρέπει πρώτα να προσδιοριστεί ότι πράγματι διενεργούνται οι ψεκασμοί αυτοί κι ότι πράγματι τα αέρια αυτά είναι επικίνδυνα κι έπειτα να τεθεί θέμα δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος. Απαραίτητο θα ήταν να προσδιοριστεί ο φορέας, κρατικός ή ιδιωτικός που δίνει την έγκριση για τις πτήσεις των αεροψεκασμών και βέβαια να υπάρχει το απαραίτητο επιστημονικό υλικό, φωτογραφίες, άρθρα και μαρτυρίες, που να δείχνουν την επικινδυνότητα του θέματος».
Ο κ. Καρτάλης είναι ο άνθρωπος που υπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας το μορατόριουμ για 5ετή αναστολή πειραμάτων γεωμηχανικής (βλ. αεροψεκασμοί),  στη Διάσκεψη του ΟΗΕ τον Οκτώβριο του 2010. Οι ακτιβιστές δέχθηκαν από τον κ. Καρτάλη το σύνηθες ερώτημα ρουτίνας για το πώς θα μπορούσαν να αποδειχθούν τα περί αεροψεκασμών. Έτσι, όταν οι ακτιβιστές τον ρώτησαν τότε γιατί υπέγραψε το μορατόριουμ, είπε ότι δεν το είχε υπογράψει ο ίδιος αλλά κάποιο κυβερνητικό στέλεχος που δεν θυμόταν το όνομά του. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας ανταπάντησε ότι επρόκειτο για στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης και συνεπώς η υπογραφή του μορατόριουμ αποτελεί επίσημη ελληνική πολιτική. Ο κ. Καρτάλης παρατήρησε τότε ότι το μορατόριουμ «πρέπει να αφορά» διαφόρων ειδών αγροτικούς ψεκασμούς! 
Ψεκάζουν και στην Κύπρο!
Σε αντίθεση με την Ελλάδα, οι Κυπριακές αρχές φαίνεται πως αποφάσισαν να λάβουν σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες για ψεκασμούς στην Μεγαλόνησο. Πιο συγκεκριμένα, από τον περασμένο Ιανουάριο και σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Γεωργίας & Περιβάλλοντος, βρίσκονται σε εξέλιξη δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις βρόχινου νερού και ατμοσφαιρικού αέρα στην Κύπρο. Είναι η πρώτη φορά που ευρωπαϊκή χώρα αποφασίζει να διεξάγει επίσημη κρατική έρευνα για το θέμα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από πίεση που ασκήθηκε στο υπουργείο από την πρωτοβουλία πολιτών κατά των ψεκασμών και το κόμμα των οικολόγων. Οι δειγματοληψίες ατμοσφαιρικού αέρα προβλέπεται να διαρκέσουν ως το Δεκέμβρη και να διενεργούνται από αεροπλάνα του τμήματος Δασών. Τα αεροπλάνα προτείνεται να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε περιοχές και σε ημέρες τέτοιες όπως θα υποδεικνύονται από μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών ώστε να συμπίπτουν με τους καταγγελλόμενους ψεκασμούς χημικών.
Η διενέργεια δειγματοληψιών είχε προταθεί από τον Δρ. Νίκο Κατσαρό σε συνεδρίαση επιτροπής της Κυπριακής Βουλής για τους χημικούς ψεκασμούς που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 και στην οποία μετείχαν βουλευτές όλων των κομμάτων, ανώτατοι αξιωματούχοι από τα αρμόδια υπουργεία, φορείς αλλά κι εκπρόσωποι της στρατιωτικής βάσης του Ακρωτηρίου. Πολλοί Κύπριοι υποπτεύονται πως οι ψεκασμοί γίνονται από αεροπλάνα που απογειώνονται από το αεροδρόμιο της στρατιωτικής βάσης. 
Σύμφωνα με επιστολή του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αλετράρη, το κίνημα των οικολόγων θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές έρευνες. Από την πλευρά του ο βουλευτής των οικολόγων Γιώργος Περδίκης καταγγέλλει ότι το υπουργείο διεξάγει από μόνο του την έρευνα ενώ ζητά επειγόντως να του σταλούν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα.   
Ο πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος της Ελληνικής Βουλής κ. Καρτάλης είχε σχολιάσει πέρυσι ότι «είναι εκτεθειμένος ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου» αν έχει πάρει στα σοβαρά κατηγορίες από ανεπίσημες πηγές ότι η Κύπρος δεν ελέγχει τον εναέριο της χώρο». Ο κ. Καρτάλης είχε υποσχεθεί από το 2011 στους Έλληνες ακτιβιστές να ερευνήσει προσωπικά το θέμα. Ωστόσο μέχρι την ώρα που τυπώνονταν αυτές οι σειρές, σε γραπτό ερώτημά μας προς τον κ. Καρτάλη για τον αν το έχει διερευνήσει, δεν υπήρξε καν απάντηση.
Πειράματα τροποποίησης του κλίματος   
Πράγματι μας ψεκάζουν χημικά. Αυτή την ξεκάθαρη δημόσια θέση για τους αεροψεκασμούς έχει πάρει ένας διακεκριμένος επιστήμονας, ο Δρ. Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στον κέντρο ερευνών Δημόκριτος, π. Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, π. Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και π. Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων. «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα τι περιέχουν αυτές οι ουρές, αλλά σίγουρα περιέχουν κάποια χημικά στοιχεία και γι’ αυτό χαρακτηρίζονται ως χημικές ουρές», εξηγεί ο κ. Κατσαρός και τονίζει πως δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του φαινομένου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό: «Από αναφορές συμβούλων των προηγούμενων προέδρων των ΗΠΑ αλλά και με βάσει πρόσφατες εκθέσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, σκοπός τους είναι να λαμβάνονται μέτρα για την καταπολέμηση του λεγόμενου φαινομένου του θερμοκηπίου ώστε μέχρι το 2025 να έχουν στον έλεγχό τους το κλίμα. Πρόκειται για μέτρα γεωμηχανικής. Η γεωμηχανική προβλέπει μια σειρά από μεθόδους για την μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας και κατά συνέπεια τη μείωση της θερμότητας άρα περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ανάμεσα στα μέτρα αυτά είναι και οι αεροψεκασμοί. Σαν επιστήμονας, σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με τη γεωμηχανική. Πολύ φοβάμαι πως αυτές οι τεχνολογίες θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στη δημιουργία νέων όπλων μαζικής καταστροφής στο μέλλον». 
Για τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία, ο κ. Κατσαρός δηλώνει: «Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν εμφανίσει πονοκεφάλους, ζαλάδες, κακοδιάθεση ή και συμπτώματα γρίππης μετά από την εμφάνισή chemtrails στον ουρανό. Από αναλύσεις που έγιναν μέχρι τώρα από ορισμένες ομάδες ή πανεπιστήμια, παρατηρήθηκε ότι το δημιουργούμενο από αεροψεκασμούς ουράνιο «πέπλο» περιέχει, μεταξύ άλλων, σωματίδια αλουμινίου ή βαρίου σε ποσότητες που φυσιολογικά δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε στο έδαφος, ούτε στο νερό. Ιδιαίτερα το βάριο είναι πολύ επικίνδυνο χημικό στοιχείο που δεν πρέπει να βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους». Και διευκρινίζει ο κ. Κατσαρός: «Τα αεροπλάνα που αφήνουν πίσω τους τις «χημικές ουρές», είναι συνήθως τύπου KC 10 ή KC 135 και δεν φέρουν διακριτικά, ενώ το πιθανότερο είναι να απογειώνονται από στρατιωτικά αεροδρόμια και δεν κοινοποιούνται τα διαγράμματα των πτήσεών τους».
Στην κρίσιμη ερώτηση «εάν πράγματι είναι έτσι, γιατί οι αρχές δεν αναγνωρίζουν επίσημα ότι αυτά τα πειράματα γίνονται για το καλό της ανθρωπότητας; μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;», ο κ. Κατσαρός έχει εύλογη απάντηση: «Τέτοια πειράματα δεν μπορούν να γίνουν πάνω από τη χώρα που τα πραγματοποιεί, γιατί τότε αυτή θα αποδείξει την ταυτότητά της. Συγχρόνως, τέτοια πειράματα πρέπει να γίνουν πάνω από το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, για να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητά τους. Επιπλέον, το άρθρο 6 του κανονισμού των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει να γίνονται πειράματα για την μεταβολή του κλίματος. Να γιατί τα εν λόγω πειράματα γίνονται όπως γίνονται». 
Η στάση της Ε.Ε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπει αντιφατικά την υπόθεση των αεροψεκασμών. Στα πρακτικά μελέτης που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2010 σε παγκόσμιο συνέδριο στο Βέλγιο, τεκμηριώνεται ότι οι αεροψεκασμοί πράγματι είναι ένα πείραμα παγκόσμιας εμβέλειας που συνεπικουρείται από τις τεχνολογίες εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του συστήματος HAARP.  Σε καμία όμως χώρα της Ε.Ε. δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα επίσημη απάντηση. Το HAARP ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την έκθεση Α4-0005/99 «Σχετικά με το περιβάλλον, την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος του Επιτρόπου Γουόλστρομ (3 Ιουλίου 2003) αναγνώρισε επισήμως το HAARP ως «στρατιωτικό πρόγραμμα».
Ιδιοκτήτης του HAARP είναι η εταιρία Raython, ένας από τους βασικούς προμηθευτές συστημάτων στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας και τη ΝΑΣΑ.  
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει χαρακτηρίσει το HAARP ως «οπλικό σύστημα που διαταράσσει το κλίμα»,  προσθέτοντας πως «λόγω των μακροχρόνιων επιπτώσεών του στο περιβάλλον, το HAARP αποτελεί αντικείμενο ανησυχίας σε παγκόσμιο επίπεδο, του οποίου οι νομικές, οικολογικές και ηθικές επιπτώσεις πρέπει να διερευνηθούν από ένα ανεξάρτητο διεθνές σώμα». Όμως τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι δεσμευτικά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τέλος παραδέχεται ότι «δεν έχει την αρμοδιότητα, ούτε και την κατάρτιση να δράσει σε σχέση με τέτοια θέματα».
           
Διαρροές προγράμματος Ασπίδα   
Ανεπίσημα έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο συγκεκριμένες πληροφορίες. Ότι οι αεροψεκασμοί είναι μέρος προγράμματος που ονομάζεται «Ασπίδα» κι υπόκεινται στον ΟΗΕ. Γίνονται διαμέσου ενός ειδικού τμήματος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ.) που δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό, που με τη σειρά του προωθεί την εκτέλεση στο NATO και σε μεγάλες εταιρείες πολιτικής αεροπορίας. Η διάταξη εντολών μέσα στο πρόγραμμα «Ασπίδα», είναι αυστηρά ιεραρχικής δομής. Πληροφορίες προωθούνται μόνο όταν είναι απαραίτητο για το πρόγραμμα. Όταν κάποιος καινούργιος πρόκειται να «μυηθεί», πρέπει να δεσμευτεί με συμβόλαιο σε διατήρηση της μυστικότητας. Η Π.Ο.Υ. υπολογίζει πως ο αριθμός των ανθρώπινων θυμάτων του προγράμματος από ασθένειες θα είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια κατά την 50ετή προβλεπόμενη διάρκεια του, δηλαδή 40 εκατομμύρια θύματα ανά έτος. Εδώ συνυπολογίζεται κι ο πρόωρος θάνατος ηλικιωμένων ανθρώπων όπως και ανθρώπων με αναπνευστικά προβλήματα. Ακόμη τα χημικά των αεροψεκασμών –ιδίως το αλουμίνιο- συνδέονται και με την εξάπλωση της νόσου Αλτσχάιμερ. Το Αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) μιλά για 3-4 δισεκατομμύρια νεκρούς, δηλαδή 60-80 εκατομμύρια ανά έτος.
Κραυγή από έναν πρώην FBI.
  Από πέρυσι, η δημόσια συζήτηση για τους αεροψεκασμούς βρίσκεται υπό το πρίσμα μιας αναπάντεχης εξέλιξης, μετά το θάνατο του Τεντ Γκάντερσον, πρώην επικεφαλής του FBI στο Λος Άντζελες. Ο θάνατός του αποδίδεται από την οικογένεια του σε δηλητηρίαση με αρσενικό. Είναι εκείνος που με στοιχεία επιβεβαίωσε την πραγματική ταυτότητα του Οσάμα Μπιν Λάντεν ώς πρώην οργάνου της CIA κι το ότι η ισλαμική οργάνωση Αλ Κάιντα κινητοποιείται από το Πεντάγωνο, με πιο πρόσφατη αποστολή της την συμμετοχή της στην πτώση του καθεστώτος Καντάφι της Λιβύης. Δεν δίστασε ακόμη να ξεσκεπάσει την ίδια του την υπηρεσία, το FBI, για την βομβιστική επίθεση στο World Trade Center το 1993.
Ο Γκάντερσον στις 12 Ιανουαρίου 2011, λίγο πριν πεθάνει, έκανε μια αγωνιώδη έκκληση για τους αεροψεκασμούς σε βίντεο, καθώς τους αποκαλεί «ρίψεις θανάτου» (death dumps) ΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ*. Αφού δίνει την μαρτυρία του για συγκεκριμένες βάσεις απογείωσης των αεροπλάνων στις ΗΠΑ, μιλώντας για «τεράστια, σαν βομβαρδιστικά αεροπλάνα χωρίς επιγραφές», ο Γκάντερσον εκπέμπει SOS: «Οι ρίψεις του θανάτου, αλλιώς γνωστές ως ‘chemical trails’ (χημικές ουρές), πέφτουν και ψεκάζονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ευρώπη, αλλά και στο Μεξικό και στον Καναδά. Τα πτηνά πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο. Τα ψάρια πεθαίνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι γενοκτονία. Αυτό είναι δηλητήριο. Αυτό είναι δολοφονία από τα Ηνωμένα Έθνη. Κάποιος στο Κογκρέσο [ΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ, Ιδού τί έγινε στο Κογκρέσσο**] θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να το σταματήσει τώρα». 
Κλιματική αλλαγή; Όχι ευχαριστώ  
Όλο και περισσότεροι επιστήμονες του κλίματος διεθνώς αμφισβητούν το ίδιο το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Λένε ότι δεν έχει ποτέ επαρκώς αποδειχθεί, σε σημείο μάλιστα που να δικαιολογούνται, κατά κάποιο τρόπο, τόσο επιβλαβή μέτρα όπως οι αεροψεκασμοί. Ο Αμερικανός πολιτικός αναλυτής Πολ Έντουαρντς τονίζει χαρακτηριστικά ότι τα περί κλιματικής αλλαγής είναι ένας ακόμη μύθος, που επινοήθηκε από τους ισχυρούς του «Κλαμπ της Ρώμης» για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Το ακραίο σενάριο: πως είναι καλύπτρα για ακόμη πιο ανεξιχνίαστες σκοπιμότητες των πολιτικών κι οικονομικών ελίτ που μεθόδευσαν την παγκοσμιοποίηση τα τελευταία 30 χρόνια. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν απέχουν από τις αναλύσεις του καθηγητή Νόαμ Τσόμσκι για τις τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης: την τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων, την τεχνική της υποβάθμισης ενός θέματος στη δημόσια σφαίρα και την τεχνική του «να κρατάτε το κοινό σε άγνοια κι ανοησία». Παράλληλα, θυμίζουν τον Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, ο οποίος στο βιβλίο του «Η τεχνοτρονική εποχή» μιλά ανοιχτά για νέες μεθόδους «ελέγχου των μαζών» και για τον βιοχημικό έλεγχο της συνείδησης. Όμως ο Μπρεζίνσκι δεν έγραφε σαν ένας απλός ακαδημαϊκός, αλλά σαν ένα ηγετικό μέλος του «Κλαμπ της Ρώμης», σαν μέλος της Επιτροπής των 300 και μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων. «Η ελίτ δεν θα δίσταζε να πραγματοποιήσει τους πολιτικούς της σκοπούς, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες σύγχρονες τεχνικές για να επηρεάσει τη συμπεριφορά του κοινού και να κρατήσει την κοινωνία υπό στενή παρακολούθηση» είχε προφητεύει. 
Στις δυσοίωνες αυτές αιτιάσεις προστίθεται κι η μαρτυρία του 43χρονουΈλληνα μηχανικού αεροσκαφών Α.Θ. ο οποίος μας μίλησε ανώνυμα. Σχολιάζοντας χαρακτηριστικά φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από παράθυρο αεροπλάνου, σε υψόμετρο στα 30.000 πόδια ο μυστικός πληροφοριοδότης λέει: «Το σίγουρο είναι ότι οι πορείες των σκαφών και η συχνότητα των πτήσεων δεν είναι ούτε για μετεωρολογικούς αλλά ούτε και για γεωργικούς σκοπούς. Έχω πάνω από 15 χρόνια προϋπηρεσία. Το θέμα ήταν πάντα κοινό μυστικό. Κανείς μας φυσικά δεν ξέρει τι ακριβώς ουσίες είναι αυτές που ψεκάζονται και γιατί, αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι οι ουσίες αυτές κοστίζουν αρκετά και ψεκάζονται από όλες τις κυβερνήσεις. Τα αεροπλάνα είναι γεμάτα με ειδικά ντεπόζιτα μέσα και ρίχνουν χημικά. Συμφωνώ με όσους λένε ότι πρόκειται για στρατιωτικό ή πολιτικό όπλο. Τα ρίχνουν για καταστολή, κατά της οργής, για να μην αντιδρούν οι πολίτες, να γίνονται παθητικοί σε όσα τους επιβάλλονται». Ο Α.Θ.  μιλά με ωμότητα που σοκάρει: «Τώρα αν υπάρχουν κι άλλοι δευτερεύοντες λόγοι κανείς δεν ξέρει. Τι ζημιά κάνουν στον οργανισμό μας και τι είδους ασθένειες προκαλούν, ας το ψάξουν καλύτερα οι επιστήμονες».
Χαρακτηριστική είναι και η προ μηνών μαρτυρία ενός πιλότου, του Δημήτρη Κασνέση, στην οθόνη του τηλεοπτικού καναλιού ΚΟΝΤRA. Ο κ. Κασνέσης  μίλησε ανοιχτά περί απογείωσης των αεροπλάνων που ψεκάζουν από διαβαθμισμένες Νατοϊκές βάσεις χωρίς να χρειάζεται η άδεια του κράτους αλλά και για τις ουσίες που ψεκάζονται όπως βενζόλιο, νικέλιο, βάριο, υδράργυρος, απεμπλουτισμένο ουράνιο, φορμαλδεΰδη κ.α., ουσίες γνωστές για την επικινδυνότητά τους.
Γεωμηχανική - ήρθε για να μείνει
Υπολογίζεται ότι αυτά τα ειδικού τύπου στρώματα νεφών που παρατηρούνται όταν γίνονται αεροψεκασμοί, καλύπτουν σήμερα αθροιστικά το 3-5% της ατμόσφαιρας στην Ευρώπη. Σε φωτογραφίες του ουρανού από περιοχές όπου παρατηρούνται συχνά αεροψεκασμοί, τα νέφη που σχηματίζονται μοιάζουν με γραμμώσεις «σκακιέρας». Η Διεθνής Μετεωρολογική Υπηρεσία που μελετά τους ποικίλους τύπους νεφών δεν τα έχει ακόμη ταξινομήσει σαν ξεχωριστή κατηγορία, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας παγκοσμίως να ισχυρίζονται ότι τα όσα καταγγέλλονται στερούνται επιστημονικής εγκυρότητας. Ακόμη, έχουν εντοπιστεί έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι υπηρεσίες των υπουργείων Άμυνας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προμηθεύονται τεράστιες ποσότητες χημικών ουσιών όπως το Βάριο και το Βαρυτίνιο 14, ουσίες που οι επιστήμονες συνδέουν με τους ψεκασμούς. Επίσημη ιστοσελίδα στην Καλιφόρνια αναρτά καθημερινά μετερεωλογικούς χάρτες με τα εκτελούμενα προγράμματα ψεκασμών ανά τον κόσμο. Οι μόνες κρατικές αρχές που έχουν παραδεχτεί επίσημα ότι πράγματι διενεργούνται προγράμματα αεροψεκασμών είναι αυτές της Κίνας και της Ρωσίας, όπου το θέμα γίνεται συχνά αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης. 
Τη διετία 2009-2010 η κυβέρνηση των ΗΠΑ έλαβε αιτήματα ύψους άνω των 2 δις δολαρίων για χρηματοδοτήσεις ερευνών γεωμηχανικής – τελικά εγκρίθηκαν μόνο 100 εκατομμύρια. Από το 2009 ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ιδρύματα ερευνών που συμμετέχουν στα διεθνή συνέδρια με ποικίλες προτάσεις γεωμηχανικής. Πέρυσι οι καθηγητές David Keith του πανεπιστημίου Harvard και Ken Caldeira του Stanford, έλαβαν χορηγία 4,6 εκατ. δολ. από τον Μπιλ Γκέητς για το FICER, ίδρυμα ερευνών για την κλιματική αλλαγή που προωθεί λύσεις γεωμηχανικής. Εκτός από τον Γκέητς, άλλοι μεγιστάνες που στηρίζουν τέτοιες έρευνες είναι ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον (Virgin), ο βασιλιάς της πίσσας Μάρεϊ Έντουαρντς και ο συνιδρυτής του Skype, Νίκλας Ζενστρόμ. Η γεω-κλίκα, όπως λέγεται, παρουσίασε ακόμη αποτελέσματα έρευνας σε 3105 ερωτώμενους πολίτες από Αγγλία, Αμερική και Καναδά που απάντησαν σε ποσοστό 72% υπέρ του να γίνονται τέτοια πειράματα! Πρόσφατα, σάλο προκάλεσε στην Αγγλία αίτημα νομικού προς τον Διεθνές Συμβούλιο για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) που συνεδριάζει υπό την εποπτεία του ΟΗΕ «να απαγορευτεί ρητά η οποιαδήποτε αμφισβήτηση του προβλήματος της Κλιματικής Αλλαγής». Η νέα όψη του οικο-φασισμού λένε οι επικριτές! Άλλοι ακαδημαϊκοί ζητούν να μπει ένα στοπ στους αυτοαποκαλούμενους «σωτήρες του περιβάλλοντος» και να αφεθεί ο πλανήτης ήσυχος στη φυσιολογική κλιματική του αυτορύθμιση.  Νονός της κερδοσκοπίας με τα κλιματικά προβλήματα θεωρείται ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος Αλ Γκορ, εμπνευστής του διακρατικού εμπορίου ρύπων.
  
Όταν πέρυσι Έλληνες χημικοί απευθύνθηκαν σε αρμόδια κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ για να συγκρίνουν ευρήματα για υψηλά επίπεδα μετάλλων στην ατμόσφαιρα της Αττικής, ουσίες που αποδίδονται σε αεροψεκασμούς, πήραν την απάντηση ότι πράγματι τα μέταλλα αυτά ψεκάζονται …για την ενίσχυση του σήματος της κινητής τηλεφωνίας! Ο επίκ. καθηγητής Χημείας παν. Αθήνας Γιάννης Ζαμπετάκης έχει μιλήσει δημόσια για τις επικίνδυνες επιπτώσεις των αεροψεκασμών στην τροφική αλυσίδα. Δεν έχει γίνει όμως ποτέ επίσημη έρευνα για ανίχνευση σωματιδίων στην ατμόσφαιρα σε τέτοια ύψη πτήσεων. Η πιο πρόσφατη περίπτωση ατμοσφαιρικής έρευνας είναι αυτή του καθηγητή του παν. Αθήνας Θανάση Γκοντελίτσα. Τα ευρήματά της για τα αιωρούμενα μικροσωματίδια δημοσιεύτηκαν πέρσι σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες. Κατέδειξε πράγματι αρσενικό κι άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα στην ατμόσφαιρα του λεκανοπεδίου Αττικής. Ο ίδιος, απηχεί σε δήλωσή του, την άγνοια εκ μέρους πολλών Ελλήνων ειδικών: «Tο πανεπιστήμιο ή το κράτος δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον. Εάν όντως υπάρχει σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας, όπως εικάζεται για τους αεροψεκασμούς, τότε αξίζει να διατεθούν όχι μόνο χιλιάδες αλλά και δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Αυτό είναι θέμα των αρμόδιων φορέων της χώρας για θέματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που είναι ουσιαστικά το ΥΠΕΚΑ και το υπουργείο Υγείας. Τι μπορεί να δείξει μελλοντική έρευνα, που θα συμπεριλάβει και εξειδικευμένη μελέτη νανοσωματιδίων, δεν γνωρίζω».
---------------
*Former FBI Chief, Ted L. Gunderson, makes a statement regarding the chemtrail "death dumps", otherwise know as air crap, on January 12, 2011. Ted says the following: "The death dumps, otherwise known as chemical trails, are being dropped and sprayed throughout the United States and England, Scotland, Ireland, and Northern Europe. I have personally seen them not only in the United States, but in Mexico and in Canada. Birds are dying around the world. Fish are dying by the hundreds of thousands around the world. This is genocide. This is poison. This is murder by the United Nations. This element within our society that is doing this must be stopped. I happen to know of two of the locations where the airplanes are that dump this crap on us. Four of the planes are out of the Air National Guard in Lincoln, Nebraska. And, the other planes are out of Fort Sill, Oklahoma. I personally have observed the planes that were standing still in Nebraska - Lincoln, Nebraska - at the Air National Guard. They have no markings on them. They are huge, bomber-like airplanes with no markings. This is a crime: a crime against humanity, a crime against America, a crime against the citizens of this great country. The must be stopped. WHAT IS WRONG WITH CONGRESS? This has an affect on their population, and their people, and their friends, and their relatives, and themselves. What's wrong with them? What's wrong with the pilots who are flying these airplanes and dumping this crap, this poison, on their own families? Somebody has to do something about it. Somebody in Congress has to step forward and stop it now. Thank you. I'm Ted Gunderson."


 ---------------
** Congressman Dennis Kucinich introduced the Space Preservation Act 2001 to prohibit certain "space-based weapons" of the United States, including chemtrails. In Sec.7(2)(B)(ii) of the bill, it states "The terms `weapon' and `weapons system' mean a device capable of any of the following…" and "Such terms include exotic weapons systems such as…chemtrails".

Unfortunately, the bill was rejected as is and was extremely watered down into
the Space Preservation Act 2002 in which the term "chemtrails" was
completely removed from the text, along with other important language,
so as to allow the chemical spraying to continue.

THEREFORE:
They're not going to come right out and tell us that we are being sprayed with chemtrails. However, the dots are easy enough to connect from the
information that's available and the patterns in our skies speak clearly for themselves. It's happening! It's real! And they have no intention of stopping. The debate should no longer be if these spray operations are happening or not. The debate should now be about the health consequence.
-------------------------------------------------------

Chemtrails KC-10 sprayer

 A pilot shots a chemical plane from his cockpit [I took the video while we were flying over Canada. ]: the video shows an aircraft (KC-10) that spread chemtrails over Canada from the nozzles. The footage is the irrefutable proof of a chemical and clandestine operation that a bold pilot offers to the public in order to demonstrate that chemtrails are real. The "smoke" we can see is neither a fuel dumping nor a contrail. The chemtrails, in fact, is iridescent too.


-------------------------------------------------------
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ http://hercolano2.blogspot.com/ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ CHEMTRAILS
-------------------------------------------------------