Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

9 Ιουνίου 2010

Bloomberg: Πτώχευση της Ελλάδας "βλέπουν" αναλυτές και επενδυτές


http://www.capital.gr/News.asp?id=986950

Bloomberg: Πτώχευση της Ελλάδας "βλέπουν" αναλυτές και επενδυτές




Αποτυχία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης και πιθανότητα διάσπασης της Ευρωζώνης «βλέπουν» αναλυτές και επενδυτές που συμμετείχαν σε τριμηνιαία δημοσκόπηση του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg, η οποία διεξήχθη στις 2 και 3 Ιουνίου 2010.
Από τους 1.001 ερωτηθέντες, που επελέγησαν τυχαία μεταξύ των 300.000 συνδρομητών του Bloomberg παγκοσμίως, ποσοστό 73% εκτιμά ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πτώχευση, ενώ σε ποσοστό 41% εκτιμούν ότι η χώρα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.
«Υπάρχει ξεκάθαρα ένας κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης» δηλώνει στο πρακτορείο ο Geoff Marson, γενικός διευθυντής σε θυγατρική της Odey Asset Management του Λονδίνου.

Μεταξύ άλλων, η δημοσκόπηση αποτυπώνει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-ClaudeTrichet, σε ποσοστό 48%, έναντι της θετικής εικόνας που είχε καταγραφεί (σε ποσοστό 60%) στην προηγούμενη δημοσκόπηση τον Ιανουάριο.

«Θυσίασε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας», σχολιάζει στο Bloomberg ο Cyril Boudin, trader παραγώγων της Unicredit Group στο Λονδίνο, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα.

Επίσης, σε ποσοστό άνω του 60% οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση εκτιμούν ότι το ευρώ θα υποχωρήσει περαιτέρω έναντι του δολαρίου μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των Ευρωπαίων που συμμετείχαν στην έρευνα, το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης θα επιτύχει είναι υψηλότερο, φθάνοντας το 30% (έναντι 23% στο σύνολο των ερωτηθέντων).

Ωστόσο, μεταξύ των συμμετεχόντων τόσο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όσο και στην Ασία, η χώρα που εμφανίζει τις υψηλότερες πιθανότητες πτώχευσης είναι η Ελλάδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει το σθένος να ελέγξει μακροπρόθεσμα τις δαπάνες», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της RG Knox Co., Robert Knox.

Πιο αναλυτικά, και με εναλλασσόμενη σειρά στην λίστα των χωρών, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν: «Από τις ακόλουθες χώρες, παρακαλώ καταδείξτε αν θεωρείτε ότι είναι πιθανό ή ότι δεν είναι πιθανό να χρεοκοπήσουν λόγω του κρατικού χρέους».
Κατάταξη βάσει πιθανότητας
Πιθανό
Μη Πιθανό
Δεν Ξέρω
Ελλάδα
73
23
4
Πορτογαλία
35
60
5
Αργεντινή
31
53
16
Ισπανία
26
70
4
Ιρλανδία
17
78
5
Ιταλία
15
81
4
Ιαπωνία
8
88
4
Μ. Βρετανία
8
90
2
Ρωσία
8
83
9
Μεξικό
8
78
14
ΗΠΑ
5
93
2
Βραζιλία
4
89
7
Γαλλία
3
94
3
Νότια Κορέα
3
87
10
Γερμανία
1
98
1


Σε ό,τι αφορά την έξοδο από το ευρώ, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν: «Πόσο πιθανό θεωρείται ότι κάθε μία από τις παρακάτω χώρες θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ ως εθνικό νόμισμα;»

 
Πολύ Πιθανό
Αρκετά Πιθανό
Πιθανό
Μη Πιθανό
Δεν Ξέρω
Ελλάδα
24
17
23
34
2
Πορτογαλία
6
14
21
57
2
Ισπανία
5
10
18
65
2
Ιρλανδία
3
8
19
68
2
Ιταλία
3
7
13
75
2

Ο "ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ


Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 -- http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/06/blog-post_5103.html


Ο "ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ



Επιστρατεύοντας την πατρίδα και το έθνος, που με τόση εμπάθεια πολέμησε το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ όλα ετούτα τα χρόνια της εθνικής μειοδοσίας, προσπάθησε να κρούσει τις ευαίσθητες χορδές των Ελλήνων, προκειμένου να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τον ατομικό και οικογενειακό ανασκολοπισμό τους από το ΔΝΤ, το οποίο έμπασε στην Ελλάδα, υιοθετώντας τη «μπλόφα» του όψιμου συμμάχου του 
κ.Γ.Καρατζαφέρη!
 
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ 
ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ

του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου 
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα 

«Όλοι μαζί για την Ελλάδα» ωρύεται ο Πρόεδρος της κυβέρνησης και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ακροβατώντας πάνω σε ιστορικές και κοινωνιολογικές κατηγορίες στις οποίες δεν πιστεύει.

Για την απόδειξη αυτού του ισχυρισμού δεν θ’ ανατρέξω στις απόψεις που διατύπωσε εγγράφως, εδώ και πολλά χρόνια, ο σύντροφός του στο «κίνημα» που του έδωσε και το δαχτυλίδι της ηγεσίας, εκεί, κάπου στο... σοσιαλιστικό Κολωνάκι. Αυτός, λοιπόν, ο πολιτικός του μέντορας τον δίδαξε ότι «η ιδέα του έθνους και της πατρίδας είναι ξεπερασμένες έννοιες» (βλ. τη μπροσούρα του Κ. Σημίτη: «Εθνικιστικός Λαϊκισμός» (εκδ. «Γνώση», 1992).

Έκτοτε ολόκληρο το κίνημα βάδισε πάνω στις ράγες του αντιπατριωτικού και του αντιεθνικού, όπως εξάλλου επιτάσσει και ο μαρξικός σοσιαλισμός ήδη από την εποχή του «Μανιφέστου» του 1848 με τη διαφορά ότι ο «σοσιαλισμός» του «κινήματος» αποδείχθηκε κακέκτυπος. Είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία των ταγών του «κινήματος», οι οποίοι δεν παραλείπουν να κατακεραυνώνουν όλους εκείνους που τολμούν ν ‘αναφέρονται στην πατρίδα και το έθνος, μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης πολιτικής τους.

Όλοι αυτοί χαρακτηρίζονται αθρόως ως ρατσιστές και καθυστερημένοι πολιτικά και για να τους «ανεβάσει» πολιτικά, η σημερινή κυβέρνηση, με την πρώτη της πράξη κατάργησε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας τον επιθετικό προσδιορισμό «εθνικής». Αυτό είναι ένα και μόνο παράδειγμα, το οποίο συνάδει προς την συνολική... πολιτική φιλοσοφία του... εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, για το οποίο: όπου πατρίδα = καθυστέρηση και όπου έθνος = ρατσισμός!
Βαθύτατα ανιστόρητες απόψεις που..

- Αγνοούν (εσκεμμένα;) ότι ήδη ο Σωκράτης διακήρυσσε, δια μέσου του Πλάτωνος, ότι η πατρίδα είναι το τιμιώτερο και αγιώτερο των πραγμάτων.

-Αγνοούν (ιστορικά) ότι: Η Β’ Σοσιαλιστική Διεθνής διέλυσε γιατί με την έκρηξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα μέλη της έσπευσαν να υπερασπίσουν την πατρίδα τους.

-Ξεχνούν ότι ο Στάλιν, για να διασώσει τη Σοβιετική Ένωση από την ναζιστική επίθεση επικαλέστηκε τον πατριωτισμό του λαού.

Τώρα, ο Πρωθυπουργός «μας», για να καταπραΰνει την πείνα του «κυρίαρχου» λαού, για να παραμείνει στο θώκο, επιστρατεύει τον πατριωτισμό και το έθνος, δηλαδή τις υπέροχες κοινωνικές κατηγορίες στις οποίες δεν πιστεύει! (Για την έννοια και τη σημασία του έθνους και τα είδη του εθνικισμού βλ. την εισαγωγή μου στη μελέτη του Α. Παπαναστασίου: «Εθνικισμός», στο μηνιαίο περιοδικό «Ελληνόραμα», του Απριλίου 2008).

Καταλήγοντας θα έλεγα στον «πρωθυπουργό» - ο οποίος παραπέμπει την υποβολή των αιτημάτων των Ελλήνων στο ΔΝΤ – ότι οι έννοιες τις πατρίδας και του έθνους δεν ενδείκνυνται για την εξυπηρέτηση ατομικών και κομματικών σκοπιμοτήτων. Είναι πάνω απ’ αυτά και πάνω απ΄όλα, αν η Ελλάδα προορίζεται να ζήσει και να μεγαλουργήσει.

[ΣΧΟΛΙΟΝ: ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΗ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑ ΝΕΑ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ "ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ" ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΜΙΑ ΔΙΚΗ (ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥ 1922) ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!]

Αποπληθωρισμός με έκρηξη πληθωρισμού





ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΦΟΒΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ
Αποπληθωρισμός με έκρηξη πληθωρισμού
Εκτός ελέγχου βρίσκεται ο πληθωρισμός, ο οποίος πλέον «καλπάζει» με ετήσιο ρυθμό 5,4%. Πρόκειται για «ρεκόρ» των τελευταίων 13 ετών. Η αρνητική εξέλιξη ενισχύει την άποψη ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται μπορεί να εξυπηρετεί, ως ένα βαθμό, τα συμφέροντα των πιστωτών του ελληνικού Δημοσίου, δεν έχει, όμως, καμία σχέση με τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Προγραμματισμένη επιδείνωση
Η εντυπωσιακή άνοδος του πληθωρισμού πρέπει να αποδοθεί σε κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν σχέση με την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, την προσαρμογή προς τα πάνω των τιμολογίων της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ, την αύξηση των καταναλωτικών φόρων, την επιβολή έκτακτης φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων κ.λπ.
Σύμφωνα με την οικονομική θεωρία που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, όλα αυτά είναι αναγκαία για να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου και να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα με βάση τις δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.
Είναι, όμως, τεράστια η απόσταση που χωρίζει την οικονομική θεωρία από την οικονομική πράξη. Προς το παρόν η πληθωριστική έκρηξη συνοδεύεται από την αδυναμία αύξησης των εσόδων του Δημοσίου σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η επιβολή νέων φόρων και η αύξηση των παλαιών προκαλούν την επιδείνωση του οικονομικού, επιχειρηματικού κλίματος, βυθίζουν την οικονομία σε ύφεση και περιορίζουν τη δυνατότητα αύξησης των εσόδων του Δημοσίου.
Έχουμε επιτύχει ρεκόρ πληθωρισμού, ενώ η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει προγραμματίσει νέες αυξήσεις τιμών μέσα από νέα αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και τη μεταφορά πολλών αγαθών και υπηρεσιών από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή. Δημιουργούνται με ευθύνη της κυβέρνησης οι συνθήκες ενός στασιμοπληθωρισμού που θα δοκιμάσει τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και κυρίως της κοινωνίας.
Ανοησίες του ΔΝΤ
Όλο αυτό το πληθωριστικό οικοδόμημα στηρίχθηκε στη θεωρία του... αποπληθωρισμού που πρόβαλε ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Στρος-Καν σε μια προσπάθεια να πείσει την κυβέρνηση Παπανδρέου και την κοινή γνώμη για την ορθότητα των μέτρων. Θα αυξήσουμε τους φόρους και τον πληθωρισμό -με βάση τα μέτρα του ΔΝΤ- για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις σταθερής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Αυτή η διόρθωση, σύμφωνα πάντα με τη θεωρία του κ. Στρος-Καν, θα φέρει τον αποπληθωρισμό και την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Αυτή η ειδυλλιακή παρουσίαση της πολιτικής που εφαρμόζεται δεν μας απαλλάσσει, βέβαια, από τα προβλήματα. Τα ισοπεδωτικά φορολογικά μέτρα φέρνουν έκρηξη του πληθωρισμού και εξασθένιση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας την κρίσιμη διετία 2010-2011. Συμβάλλουν, επίσης, στο βάθεμα της οικονομικής ύφεσης, με αποτέλεσμα να μην πιάνουμε τους στόχους για αύξηση των δημοσίων εσόδων και μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Η ελληνική οικονομία μπαίνει με ευθύνη της τρόικας και κυρίως της κυβέρνησης Παπανδρέου σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, ελλειμμάτων, υπερχρέωσης και πτώσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας.
Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του οφείλουν να παρουσιάσουν «εδώ και τώρα» τις διορθωτικές κινήσεις που θα κάνουν για να περιορίσουν τις συνέπειες των λαθεμένων επιλογών τους. Πρέπει να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά. Έχουν στη διάθεσή τους τρεις έως έξι μήνες προτού συσσωρευθούν οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα και δημιουργηθεί μια πραγματικά εκρηκτική κατάσταση.
Η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα καλοκαίρι απογοήτευσης, ένα φθινόπωρο διαμαρτυρίας και ένα χειμώνα λαϊκής οργής. Η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται αναπαράγει την κρίση μέχρι τελικής οικονομικής και κοινωνικής πτώσης.
ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΩΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: 
ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: 20% ΚΑΤΩ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, 5,4 ΠΑΝΩ ΤΑ  ΑΓΑΘΑ.
ΥΠΟΤΙΜΗΣΙΣ: 20% ΚΑΤΩ ΟΛΑ - ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ

Ι. Κ. Πρετεντέρης-Οταν χτυπήσει η καµπάνα...