Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

17 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ! Χιλιάδες λαθρομετανάστες περνούν τον Έβρο!

Χιλιάδες λαθρομετανάστες περνούν τον Έβρο - Ο "φράχτης" παραμένει στα χαρτιά
17-03-2012 11:04:41


Image
Τρεις χιλιάδες παράνομοι μετανάστες πέρασαν στη χώρα μας τους δυο πρώτους μήνες του 2012 μόνο από τον βόρειο Έβρο, τη στιγμή που ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι ήταν 1.609, δηλαδή σχεδόν οι μισοί. Παρά τις εξαγγελίες για την κατασκευή του «φράχτη» του Έβρου και την ενίσχυση των συνόρων από την «Frontex», το μόνο που έχει στηθεί σήμερα ήταν ένα… ομοίωμα του φράχτη!
Όπως αναφέρει το protothema.gr, η ταρίφα για να περάσει ένας μετανάστης από την Αδριανούπολη στην Ορεστιάδα σήμερα ανέρχεται στα 800 με 1200 ευρώ. Οι διακινητές περνάνε τους μετανάστες είτε από τα χερσαία σύνορα είτε από το ποτάμι με μικρές βάρκες που, αν και κανονικά δεν χωράνε πάνω από 4 άτομα, εκείνοι στιβάζουν ακόμη και δέκα άτομα με αποτέλεσμα πολλές βάρκες να βυθίζονται μαζί με τους μετανάστες. Τα σημεία στον Έβρο από όπου οι μετανάστες μπορούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα είναι εκατοντάδες.

«Οι διακινητές θεωρούν ακόμη και σήμερα αυτό το δρομολόγιο ευκολότερο, συντομότερο και οικονομικότερο και για αυτό εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η πίεση» εξηγεί στο «Πρώτο Θέμα» ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας κ. Γιώργος Σαλαμάγκας. Τα καραβάνια παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα συνεχίζουν να καταφθάνουν αμείωτα ακόμη και τις μέρες αυτές που στην περιοχή επικρατούν πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το ποτάμι του Έβρου έχει «φουσκώσει».

Οι διακινητές μάλιστα, για να μη συλληφθούν αποφεύγουν πλέον να συνοδεύουν τους μετανάστες και σπρώχνουν τις βάρκες στο ποτάμι με τους μετανάστες, για να φθάσουν μόνοι τους απέναντι, στην ελληνική πλευρά. Αποτέλεσμα είναι πολλές από τις βάρκες αυτές να ανατρέπονται και οι μετανάστες να πνίγονται στα παγωμένα νερά του Έβρου. Σε αρκετές περιπτώσεις οι αστυνομικοί που μέσα στη νύχτα έχουν πάρει θέσεις μάχης παρακολουθώντας με ειδικά κιάλια τις κινήσεις των δουλεμπόρων για να τους συλλάβουν, αναγκάζονται να τους αφήσουν να διαφύγουν για να σώσουν τους μετανάστες από το ποτάμι, ενώ μόνο τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ανασυρθεί έντεκα πτώματα.

Από τον Ιανουάριο έχουν συλληφθεί 7 Τούρκοι διακινητές. Ορισμένοι από αυτούς οπλοφορούν και δεν διστάζουν να πυροβολήσουν εναντίον των αστυνομικών όταν δουν ότι τους πλησιάζουν για να τους συλλάβουν. Τον προηγούμενο χρόνο τουλάχιστον τέσσερις φορές πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών τραυματίζοντας μάλιστα έναν από αυτούς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: Άγρια καταδίωξη με ένα νεκρό - Το θρίλερ συνεχίζεται

Άγρια καταδίωξη με ένα νεκρό - Το θρίλερ συνεχίζεται
17-03-2012 20:01:57


 Στο θάνατο ενός αλλοδαπού οδήγησε
έλεγχος ρουτίνας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη.

Η καταδίωξη ξεκίνησε στην εθνική οδό όταν οι αστυνομικοί θέλησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο ναρκωτικών
σε ένα μαύρο Golf, στο οποίο επέβαιναν τρεις αλλοδαποί.

Οι αλλοδαποί δεν σταμάτησαν στο σήμα των αστυνομικών και προσπάθησαν να διαφύγουν. Μάλιστα σε κάποιο σημείο εμβόλισαν ένα περιπολικό που προσπάθησε να τους αποκλείσει και τελικά κατέφυγαν πίσω από ένα βενζινάδικο.

Εκεί τους έφτασαν τα μέλη της ΟΠΚΕ, ένα από τα οποία όταν είδε κάποια λάμψη άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να πετύχει τον ένα από τους τρεις αλλοδαπούς στο κεφάλι. Σε ένα πρώτο έλεγχο στο αυτοκίνητο με το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν οι αλλοδαποί βρέθηκαν 30 κιλά ινδικής κάνναβης. Η καταδίωξη συνεχίζεται.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Oι τραμπούκοι της κυβέρνησης μιλάνε για τραμπουκισμούς...

Oι τραμπούκοι της κυβέρνησης μιλάνε για τραμπουκισμούς...
17-03-2012 13:01:36


Επίθεση στους πολίτες που διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική εξαθλίωσής τους εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηρίζοντάς τους "τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ"!
Σε αυτήν αναφέρει: «Την πρακτική των αντι - συγκεντρώσεων σε εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων, που κυριάρχησαν την δεκαετία του '60, με παρουσία τραμπούκων που προπηλάκιζαν και εξύβριζαν με σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών, φαίνεται πως ορισμένοι τις έχουν αναγάγει σε βασική τους πολιτική πρακτική».

»Καλώ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει ρητά και κατηγορηματικά την οργάνωση του κόμματος που διοργάνωσε την αντί - συγκέντρωση υβριστών και τραμπούκων σε συγκέντρωση που οργάνωσα την περασμένη Τρίτη στην Αγία Παρασκευή για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και συγκεκρίμενα για την εκλογή του Β. Βενιζέλου. Εδώ δεν υπάρχει το ψευδοάλλοθι ότι τάχα οι εκδηλώσεις αναφέρονται στην Υγεία, άρα και στο κυβερνητικό έργο. Πρόκειται για μία 100% εσωτερική δημόσια λειτουργία του Κινήματος και επομένως επρόκειτο για μια κατα κυριολεξία τραμπουκική συγκέντρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να την καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο».

Για τον τραμπουκισμό της κυβέρνησης και του ιδίου που με το έτσι θέλω απολύουν, εξαθλιώνουν, κόβουν μισθούς, οδηγούν σε απόγνωση εκατομμύρια Ελλήνων ο Α.Λοβέρδος δεν μίλησε... 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ευρωπαϊκό σωσίβιο 48 δις στις τράπεζες

Ευρωπαϊκό σωσίβιο 48 δις στις τράπεζες
17-03-2012 14:15:49


 Πακτωλό κεφαλαίων δαπανούν οι Ευρωπαίοι για τις ελληνικές τράπεζες, αδιαφορώντας για την πραγματική οικονομία και τα προβλήματα που σωρεύουν κάτω από το "χαλάκι". Ευρωπαϊκό σωσίβιο 48 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, με ένα αρχικό ποσό 25 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα καταστεί διαθέσιμο αμέσως, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Ο μηχανισμός στήριξης της ευρωζώνης πρόσθεσε ότι έχει επίσης δώσει ομόλογα αξίας 35 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να ανεβάσει το πιστωτικό προφίλ των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών και να τους επιτρέψει να συνεχίσουν να αντλούν από τα δάνεια με ευνοϊκούς όρους της ΕΚΤ.

Ωστόσο η βοήθεια αυτή αναμένεται να είναι προσωρινή και δεν περιλαμβάνεται στο συνολικό μέγεθος του δεύτερου σχεδίου στήριξης της Ελλάδας.

«Τα ομόλογα θα επιστραφούν αφού τελειώσει η περίοδος επιλεκτικής χρεοκοπίας (της Ελλάδας), γεγονός που αναμένεται να συμβεί τον ερχόμενο μήνα», σημείωσε το ΕΤΧΣ.

O επικεφαλής του ΕΤΧΣ Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι το ταμείο του έχει ακόμη διαθέσιμα 248 δισεκατομμύρια ευρώ, εκτός των δεσμεύσεών του προς την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Αυτό επιβεβαίωσε τις προσδοκίες ότι ο συνδυασμός του ΕΤΧΣ με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), το διάδοχό του μηχανισμό με τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ σε πόρους που θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο, θα εξοπλίσει την ευρωζώνη με ένα δίχτυ ασφαλείας ύψους λίγο κάτω από 750 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση για να ενισχυθεί το τείχος ασφαλείας της ευρωζώνης, το οποίο ζητούσαν εδώ και καιρό το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και οι ΗΠΑ, «αναμένεται να ληφθεί (σε άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ) στην Κοπεγχάγη στο τέλος αυτού του μήνα», επιβεβαίωσε ο Ρέγκλινγκ.
Τμήμα Ειδήσεων DefenceNet

ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ "ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ", ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΑΝ! Ανήλικοι "μπουκαδόροι" σε στρατόπεδα

Ανήλικοι "μπουκαδόροι" σε στρατόπεδα
17-03-2012 14:57:43




Όταν στο μυαλό των υπευθύνων, είναι μόνον πως θα ερημώσουν, απολύσουν ή πως θα κόψουν δαπάνες, δεν πρέπει να μας προξενεί εντύπωση που όλη η χώρα έχει γίνει ένα ξέφραγο αμπέλι. Όταν μάλιστα η φτώχεια θεριεύει, βλέπουμε και ενέργειες  καταδικασμένες να αποτύχουν. Ακόμη και στα φρουρούμενα στρατόπεδα αποτολμούν να τρυπώσουν οι ανήλικοι «κυνηγοί» μετάλλων για να κλέψουν μεταλλικά είδη που θα τους εξασφαλίσουν μεροκάματο!
Η εισβολή δυο πιτσιρικάδων ηλικίας 14 και 13 χρόνων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία, πάντως, δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους δράστες. Ο αξιωματικός υπηρεσίας του ΚΕΥΠ, εντόπισε τους δύο ανήλικους να κινούνται μέσα στο χώρο του στρατοπέδου και ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας τσάκωσαν τους «άγουρους» εισβολείς που έκλεβαν παλιά υλικά. Λίγο αργότερα, συνέλαβαν και τους γονείς τους που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Τμήμα Ειδήσεων DefenceNet

911

ΣΥΝΟΛΙΚΩΣ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΧΟΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΝΕΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: 911, ΣΤΟ 
http://hercolano2.blogspot.com/

-----------------------------------------------------------

911-What was the Cause of the WTC Destruction?

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΤΟ
http://hercolano2.blogspot.com/
-------------------------------------

911 - Eyewitness Testimony of Firefighters Believing They Were Nuked on 9/11

911 - Why It Should Be Obvious That the WTC Towers Were Brought Down by Demolition

911 - video/Photo Psychological Warfare

911-WTC1 Witness Reports

911 - The WTC1 Video Hoax

http://hercolano2.blogspot.com/2012/03/wtc1-video-hoax.html
---------------------------------------

ΤΟ ΑΝΗΜΕΡΟ ΘΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΥ! Ο Μέγας Μουφτής της Σαουδικής Αραβίας καλεί σε καταστροφή όλων των εκκλησιών!

ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ! ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ! ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΜΕΚΚΑ, ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ! ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑΙ! Η ΜΕΚΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΠΟΛΙΣ, Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΤΥΕΛΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ!
---------------------------------------------
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012


Ο Μέγας Μουφτής της Σαουδικής Αραβίας καλεί σε καταστροφή όλων των εκκλησιών στην περιοχή



Του Raymond Ibrahim (The Algemeiner) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Σύμφωνα με διάφορες αραβικές πηγές ειδήσεων, την περασμένη Δευτέρα, ο Σεΐχης Αμπντούλ Αζίζ Μπιν Αμπντουλάχ, ο Μεγάλος Μουφτής της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ότι "είναι αναγκαίο να καταστραφούν όλες οι εκκλησίες της περιοχής." (δες σχετικό άρθρο του Russia Today ΕΔΩ)
Ο Μεγάλος Μουφτής έκανε αυτό το σχόλιο απαντώντας σε ερώτηση που τέθηκε από μια αντιπροσωπεία από το Κουβέιτ: ένα μέλος του κοινοβουλίου του Κουβέιτ έκανε πρόσφατα έκκληση να «απομακρυνθούν» οι εκκλησίες (αργότερα έκανε «διευκρινίσεις», λέγοντας ότι απλώς είπε ότι δεν θα πρέπει να χτιστούν εκκλησίες στο Κουβέιτ ), και η αντιπροσωπεία εξέφρασε την επιθυμία να επιβεβαιώσει τη θέση της Σαρία για εκκλησίες.
(Στην φωτογραφία εκκλησία στο Κουβέιτ)
Κατά συνέπεια, ο Μεγάλος Μουφτής, "τόνισε ότι το Κουβέιτ είναι μέρος της Αραβικής Χερσονήσου, και ως εκ τούτου είναι ανάγκη να καταστραφούν όλες οι εκκλησίες σε αυτό."
Όπως και πολλοί μεγάλοι μουφτήδες πριν από αυτόν, ο Σείχης στήριξε την δήλωσή του στην περίφημη παράδοση, ή χαντίθ, όπου ο προφήτης του Ισλάμ δήλωσε στο νεκροκρέβατό του ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν δύο θρησκείες στην [αραβική] Χερσόνησο», κάτι που πάντοτε είχε την έννοια ότι μόνο η θρησκεία του Ισλάμ μπορεί να ασκείται στην περιοχή.
Ενώ το πράγμα μιλάει από μόνο του, σκεφτείτε ότι:
Ο Σεΐχης Αμπντούλ Αζίζ Μπιν Αμπντουλάχ δεν είναι απλά κάποιος τυχαίος μουσουλμάνος που μισεί στις εκκλησίες. Πρόκειταιι για τον Μεγάλο Μουφτή της χώρας που έφερε το Ισλάμ στον κόσμο. Επιπλέον, αυτός είναι ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Ulema [οι λόγιοι του Ισλάμ] και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής για την Επιστημονική Έρευνα και την Έκδοση Φετφάδων. Κατά συνέπεια, όταν πρόκειται να μιλήσει για το Ισλάμ, τα λόγια του είναι πάρα πολύ έγκυρα.
Λαμβάνοντας υπόψη την υστερία που διακατέχει τη Δύση, όταν μη έγκυρα άτομα προσβάλλουν το Ισλάμ, για παράδειγμα, εκείνος ο περιθωριακός, άγνωστος πάστορας - φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν ένας Χριστιανός ομόλογος του Μεγάλου Μουφτή, δηλαδή ο Πάπας, έβγαινε να δηλώσει ότι όλα τα μουσουλμανικά τεμένη στην Ιταλία πρέπει να καταστραφούν ! Φανταστείτε την ασταμάτητη Δυτική φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης αλλά και «ευαίσθητων» πολιτικών, που θα ξεσήκωναν όλο το κόσμο ουρλιάζοντας για «μισαλλοδοξία» και «φανατισμό», θα απαιτούσαν εκείνος που θα το έλεγε να ζητήσει συγγνώμη αν όχι να παραιτηθεί.
Ωστόσο, ο Μεγάλος Μουφτής - η υψηλότερη ισλαμική αρχή της «φίλης μας και συμμάχου μας» Σαουδικής Αραβίας – δεν έχει κανένα πρόβλημα να προτρέπει τους μουσουλμάνους να καταστρέψουν τις χριστιανικές εκκλησίες, όχι ότι χρειάζεται και κάποια επιπλέον υποκίνηση για αυτό (ούτε ένας μήνας δεν περνάει, χωρίς να καταστρέφονται και να βομβαρδίζονται εκκλησίες σε όλο τον ισλαμικό κόσμο).
Επίσης, εξετάστε τη σημασία της λογικής του Μεγάλου Μουφτή για την καταστροφή των εκκλησιών: απλά βασίζεται σε ένα χαντίθ. Αλλά όταν οι μη-Μουσουλμάνοι κριτικάρουν την χαντίθ (ισλαμική παράδοση) ότι αυτή ή κάποιες άλλες υποκινούν τη βία και τη μισαλλοδοξία έναντι των "απίστων", κατηγορούνται ότι είναι "ισλαμοφοβικοί" επειδή εκ προθέσεως συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν το Ισλάμ, βάζοντας εμπόδια στο "διάλογο" με τους μουσουλμάνους και ούτω καθεξής.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

“Κόψτε κι άλλο τους μισθούς”- Τι λέει η έκθεση του ΔΝΤ που ζητά νέα μέτρα 14 δισ. ευρώ

“Κόψτε κι άλλο τους μισθούς”- Τι λέει η έκθεση του ΔΝΤ που ζητά νέα μέτρα 14 δισ. ευρώ

Πρώτη δημοσίευση: 17.03.2012 | 08:44

- Σε επίπεδα Κροατίας θέλουν να κατεβάσουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα
- Ζητούν "μαχαίρι" στις κοινωνικές παροχές
- "Αναπόφευκτη η έξοδος από το ευρώ αν αποτύχει το πρόγραμμα"

Για την ανάγκη «αυστηρής τήρησης» της δανειακής σύμβασης προειδοποιεί το ΔΝΤ στην έκθεσή του τονίζοντας ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει «άτακτη έξοδο» από την Ευρωζώνη χωρίς χρηματοοικονομική στήριξη από την Ευρώπη, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το Ταμείο επισημαίνει την ανάγκη εξοικονόμησης 14 δισ. ευρώ (περίπου 7% του ΑΕΠ), ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2013 και 2014 και προειδοποιεί ότι καθυστερήσεις στην προώθηση διαρθρωτικών μέτρων θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε βαθύτερη ύφεση.


Στην έκθεσή του, αναφέρει ότι τα 14 δισ. θα πρέπει να βρεθούν απο μέτρα και αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Για τις περικοπές στο δημόσιο και τη μείωση των μισθών, το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η μείωση του εργατικού κόστους κατά 9,5% βελτίωσε μεν την ανταγωνιστικότητα, αλλά παραμένει κενό 15-20% που πρέπει να κλείσει, σημειώνεται χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι χρειάζεται προσαρμογή της τάξης του 7% του ΑΕΠ και ότι χωρίς την εφαρμογή αυτού του μέτρου, δεν θα καταστεί εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4,5% του ΑΕΠ το 2014.


Όσο αφορά την επιβολή φόρων, το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι θα έθετε «νέα εμπόδια» στην ανάκαμψη, προβάλλοντας ως προτεραιότητες την πάταξη της φοροδιαφυγής, την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος, τις ιδιωτικοποιήσεις, το κλείσιμο ζημιογόνων δημόσιων εταιριών και τις περικοπές στο δημόσιο. Αναφορά γίνεται και στις «σύνθετες, άνισες κοινωνικές παροχές», προτείνοντας πλήρη επανεξέτασή τους.


Το Ταμείο προβλέπει ότι η επάνοδος στις αγορές με λογικά επιτόκια θα γίνει «σταδιακά», ενώ διατυπώνεται η άποψη ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα ανέλθουν στα 164,5 δισ. ευρώ στην περίοδο 2012-2014 και επιπρόσθετα 8-21 δισ. ευρώ για το 2015 και το α' τρίμηνο του 2016, ανάλογα φυσικά της προόδου που θα έχει σημειωθεί στην αποκατάσταση της πρόσβασης στις αγορές.


Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η «βαθιά ύφεση» θα συνεχιστεί και το 2012, επισημαίνοντας ότι «θα υπάρξει μια σταθεροποίηση» το 2013 και «ήπια κυκλική ανάκαμψη» την περίοδο 2014 - 2017. Επίσης, σημειώνεται ότι οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και η υψηλή ανεργία θα προκαλέσουν σημαντικές πιέσεις στους μισθούς, καθώς και πτώση στις τιμές.    Το ΔΝΤ προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 της τάξεως του 4,5% του ΑΕΠ, το οποίο αναμένεται να υποχωρήσει στο 4% έως το 2020.



Λαγκάρντ: Επιμένει στις μειώσεις μισθών ακόμα και σε επίπεδα Κροατίας


Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λανγκάρντ, μέσω του ABC είπε οτι "ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή 50% υψηλότερος της Πορτογαλίας, 17% υψηλότερος από αυτόν της Ισπανίας και πολλαπλάσιος χωρών, όπως η Κροατία για παράδειγμα". Και συμπληρώνει:

“Είναι προφανές ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει σε πορεία βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Είναι επίσης σαφές ότι αυτές οι αλλαγές στο βασικό μισθό δεν θα φέρουν ανάπτυξη με λιγότερη κατανάλωση και έσοδα από φορολογία στον τομέα που αφορά την αγορά. Είναι όμως βασική παράμετρος για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας".

Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Περού-Κολομβίας







 ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕ ΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Ε.Ε. ΗΔΗ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΙΚΑΝΟΣ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΝΔΙΔΕΣ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ!
 ------------------------
Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Περού-Κολομβίας
17-03-2012 07:43:14 


Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσαν χθες ότι είναι έτοιμες να υπογράψουν μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Κολομβία και το Περού η οποία θα μπορούσε να αποφέρει ως και 500 εκατ. ευρώ το χρόνο μόνο από τους δασμούς που θα καταργηθούν.
«Αυτό είναι αξιοσημείωτο», δήλωσε ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Κάρελ Ντε Χουχτ στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
Ο Ντε Χουχτ έκανε την δήλωση αυτή αφού οι υπουργοί Εμπορίου της Ένωσης κατέληξαν σε μια «πολιτική συμφωνία» να συναφθεί η πολυμερής συμφωνία.
Πάντως, η υπογραφή της ΕΕ θα εξαρτηθεί από το εάν οι δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής θα καταγράψουν πρόοδο προς την παροχή προστασίας σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά προϊόντα, προειδοποίησε ο Ντε Χουχτ. Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα προστασίας είναι το να έχουν ευρωπαϊκά προϊόντα που παράγονται σε συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες ονομασίες προέλευσης (π.χ. η ιταλική παρμεζάνα, το γαλλικό μπρι).
Η συμφωνία θα σημάνει ότι θα ανοίξουν οι αγορές των υπηρεσιών· των δημοσίων συμβάσεων· και θα δώσει στην ΕΕ το ίδιο επίπεδο πρόσβασης που απολαμβάνουν στο Περού και στην Κολομβία οι ΗΠΑ, ανέφερε ανακοίνωση που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες.
Η συμφωνία θα περιλαμβάνει ρήτρες για την προστασία του περιβάλλοντος και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Σε ένα επόμενο στάδιο στην ίδια συμφωνία αναμένεται να ενταχθούν επίσης ο Ισημερινός και η Βολιβία, χώρες οι οποίες ανήκουν στην Κοινότητα των Άνδεων, όπως και το Περού και η Κολομβία, προστέθηκε στην ανακοίνωση της ΕΕ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημήτρης Δανίκας - Πόλεμος

 
Πόλεμος

Γκρεμίστηκαν. Σαρώθηκαν. Εξαερώθηκαν. Τίποτα δεν έμενε όρθιο. Ούτε κολυμπηθρόξυλο από τις εργασιακές σχέσεις. Ενα «φου» έκανε το κυρίαρχο σύστημα και οι κατακτήσεις ενός αιώνα έγιναν οδοντογλυφίδες για να καθαρίζουν τα δόντια τους οι ξένοι και ντόπιοι καρχαρίες. Κάθε σημείο του κοινωνικού συμβολαίου μετατράπηκε σε χαρτί τουαλέτας για να σκουπίζονται οι ολιγάρχες. Και τηρουμένων των αναλογιών όλα αυτά έγιναν τόσο εύκολα και τόσο απλά. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Μπαμ και κάτω. Μπαμ από το διευθυντήριο της Ευρωζώνης, κάτω κάθε εργαζόμενος αυτής της χώρας. 
 
Η κατρακύλα είναι τόσο κατηφορική που φοβούμαι ότι θα ξεπεράσει ακόμα και τα φραγκοδίφραγκα με τα οποία αμείβονται οι εργαζόμενοι στην Βουλγαρία. Με μπουλντόζες και γκασμάδες άνοιξαν τάφο γιγαντιαίων διαστάσεων εντός του οποίου ξεφορτώνουν ζωντανά κορμιά. Και το ακόμα χειρότερο απ' αυτό το πρωτοφανές τσουνάμι το καταστροφικό, είναι το μέλλον το εφιαλτικό. Το βάζω στοίχημα αυτό. Μετά τα εκλογικά πανηγύρια και το μέτρημα των κουκιών θα καταφθάσει νέο κύμα, ακόμα πιο άγριο απ' αυτό που ζούμε τώρα εδώ. Και το ερώτημα ένα και βασανιστικό. 
 
Γιατί τα Σωματεία, οι οργανωμένες δυνάμεις, οι μελλοθάνατοι τέλος πάντων, τα θύματα των «εκτελεστικών αποσπασμάτων» που με εντολές της Ευρωζώνης ντουφεκάνε λειτουργώντας με διπλοβάρδιες. Γιατί όλοι αυτοί οι νεκροζώντανοι οργανισμοί δεν ξεσηκώνονται, δεν ορμάνε, δεν κατεβαίνουν σε γενική απεργία. Γατί δεν εφορμούν και με το δικό τους μαζικό, ακατανίκητο «φου», δεν σαρώνουν κάθε επίθεση εχθρική; 
 
Η εκτίμησή μου διπλή: Πρώτο, ότι η καταστροφή του «υπαρκτού σοσιαλισμού» εξακολουθεί να λειτουργεί καταλυτικά και να παραλύει τις αντιστάσεις. Χωρίς αντίπαλο δέος κουρεύονται οι ελπίδες. Και χωρίς συγκεκριμένο παράδειγμα εναλλακτικής προοπτικής βαδίζεις πάνω σε τεντωμένο σχοινί. 
Και δεύτερο, επειδή για κάθε εργαζόμενο, ακόμα και τον άνεργο, καλύτερα τα τετρακόσια ευρώ μέσα στην ευρωζώνη παρά μερικά ψωροχιλιάρικα σε μια απομονωμένη Αλβανοποιημένη χώρα. 
Γι' αυτό. Με απλά λόγια κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και κάποιον αόριστο παράδεισο καρτερεί. 
Ομως - και να το θυμάστε αυτό - το μίσος συσσωρεύεται σε απίστευτες δόσεις και με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Το ίδιο και η οργή. Που πάει να πει ότι με την πρώτη ευκαιρία. Με την ολοκληρωτική απελπισία. Και με την ολοσχερή ταπείνωση, τα διευθυντήρια θα βρεθούν μπροστά σε μεγάλες και μη διαχειρίσιμες εκπλήξεις. Τότε - και θα είναι αργά - θα θυμηθούν την λαϊκή ρήση «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες». Η σημερινή μάχη χάθηκε. Ο πόλεμος είναι μπροστά!

911-UA175-Photos/Videos

 ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ 911-UA175-Photos/Videos (Το αεροπλάνο στον Πύργο αρ.2) ΕΧΟΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΚΤΩ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
----------------------------------------------