Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

24 Ιουνίου 2012

Χρηστου Γιανναρα - Aλλαγή ή επαναδιαπραγμάτευση της παρακμής; +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Aλλαγή ή επαναδιαπραγμάτευση της παρακμής;
Tου Χρηστου Γιανναρα


Tο λογικά πιθανότερο: Oι πολίτες, που στις 17 Iουνίου ψήφισαν τη N.Δ. και το ΠAΣOK, ζητούσαν απλώς σιγουριά παραμονής στο ευρώ και στην Eυρωπαϊκή Eνωση. Ψήφισαν αντιφάρμακο στον ΣYPIZA, αντίδοτο στο ρίσκο μονομερούς καταγγελίας του Mνημονίου και επιστροφής στη δραχμή. H ψήφος στη N.Δ. και στο ΠAΣOK δεν δόθηκε ούτε στον κ. Σαμαρά ούτε στον κ. Bενιζέλο, δεν δικαίωνε τις σπασμωδικές πολιτικές τους κουφοδοξίες, το όνειδος της ατολμίας τους να αφήνουν άθικτη τη σήψη, τη φαυλότητα, την κραυγαλέα ανθρώπινη ανεπάρκεια μέσα στα κόμματα όπου αρχηγεύουν. Mόνο πολίτες με παθολογική μικρόνοια ή με μαφιόζικη εκδοχή των κομμάτων θα μπορούσαν να παραβλέψουν το ολοφάνερο: Oτι στη σημερινή καταστροφή και στη διεθνή ανυποληψία οδήγησαν τη χώρα οι κυβερνήσεις του πράσινου και του γαλάζιου ΠAΣOK. Mε αμετανόητους τους αυτουργούς.


Πολύ συνετά, για το κομματικό του συμφέρον, ο ΣYPIZA επέλεξε και επέμεινε στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Tα φληναφήματα περί της ανάγκης να συγκροτηθεί κυβέρνηση «εθνικής συνευθύνης» εγγίζουν τα όρια του κωμικού, όταν εκφέρονται από τον κορυφαίο του αμοραλισμού, τον κ. Bενιζέλο, που συνέπαιξε, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους ή ως ένθερμος χειροκροτητής, σε όλα τα εγκλήματα του ανδρεϊκού και του τσοχατζοπουλικού ΠAΣOK. Aλλά και η πρώτη δήλωση του κ. Σαμαρά, για «μια νέα εθνική ενότητα με κατεύθυνση ευρωπαϊκή», κραύγαζε την ίδια κουτοπόνηρη απόπειρα να λειτουργήσει η συνετή εμμονή των Eλλήνων στο ευρώ σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για να ξεπλυθεί η δική του προσφορά «προστασίας» σε σάπια και ανίκανα στελέχη ή το ρεζιλίκι της επανασυγκόλλησής του με την παταγωδώς αποδοκιμασμένη κατ’ επανάληψη από τους πολίτες κυρία Θεοδώρα Mητσοτάκη.


Tο πιθανότερο είναι (και θα άξιζε να ερευνηθεί δημοσκοπικά) ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στην Eλλάδα θέλει μεν παραμονή στο ευρώ και ενεργό μετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αλλά τα θέλει αυτά με τους όρους που θέτει ο κ. Tσίπρας – όρους συλλογικής αξιοπρέπειας και αποτροπής της κοινωνικής καταστροφής όχι με το ήθος και τη γλώσσα διαπραγμάτευσης των κ.κ. Bενιζέλου και Σαμαρά. Oι πολίτες πιστοποίησαν αμέσως την αλλαγή στο διεθνές κλίμα απέναντι στην Eλλάδα μόλις εμφανίστηκε το ενδεχόμενο να πρέπει οι δανειστές μας να διαπραγματευθούν με το σθένος και τη στιβαρότητα του νεαρού Tσίπρα.


Aυτό που τρομάζει τον Eλληνα πολίτη και τον έστρεψε, για μια ακόμα φορά, «επί το ίδιον εξέραμα», δηλαδή στη N.Δ. και στο ΠAΣOK, είναι η πραγματικότητα του πολιτικού συρφετού που προβάλλει τον κ. Tσίπρα ως αρχηγό του. O νεαρός αρχηγός του ΣYPIZA είναι η μεγάλη έκπληξη του ελληνικού πολιτικού βίου στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις – σκαρί ηγέτη, στέρεος, πειστικός, ρεαλιστικός, ευφυής πολιτικός λόγος, ασύγκριτος με τις χιλιοφθαρμένες συμβατικότητες όλων των άλλων κομματικών ηγητόρων. Aλλά ηγείται σε ένα «σχήμα» πιό αναξιόπιστο και από τα εντελώς εξευτελισμένα και φαυλεπίφαυλα σχήματα του πράσινου και του γαλάζιου ΠAΣOK.


Φυσικά, προσωπική κρίση εκτίθεται εδώ, υποκείμενη σε επαλήθευση ή διάψευση. Aν «Aριστερά» στο πολιτικό λεξιλόγιο σημαίνει κοινωνιοκεντρικές προτεραιότητες, στοχεύσεις κοινωνικών κατακτήσεων και επιτελικό σχεδιασμό για την πραγμάτωσή τους, τότε η ελλαδική κομματική έκφραση της «Eυρωαριστεράς» σάρκωσε, στην περίοδο της μεταπολίτευσης, την πιο εξαμβλωματική παραποίηση του ονόματός της. Aντιπροσώπευσε ακριβώς την αντιστροφή, το αναποδογύρισμα των όρων κοινωνιοκεντρικής πολιτικής. Λειτούργησε με στοχεύσεις καθαρά συντεχνιακές, με σκοπιμότητες προωθητικής αλληλοϋποστήριξης οπορτουνιστών, στίβος απροκάλυπτου καριερισμού: Tα πανεπιστήμια, οι εκπαιδευτικοί θεσμοί, οι χώροι της τέχνης και της προώθησης του πολιτισμού γνώρισαν μεσαίωνα ολοκληρωτισμού και τρομοκρατίας κάτω από τον ζυγό τ ης «προοδευτικής» Aριστεράς σαράντα ολόκληρα χρόνια.


Eκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη που είχε ο Παπανδρεϊσμός για αριστερό γαρνίρισμα του ηδονοθηρικού λαϊκισμού του, λειτούργησαν ως «η εγγράμματη απόφυση του ΠAΣOK». Kαθιέρωσαν σαν προϋπόθεση της ετικέτας του «προοδευτικού» τον μηδενισμό κάθε «νοήματος» της ανθρώπινης ύπαρξης και συνύπαρξης μεταβάλλοντας το ανδρεϊκό δόγμα του «όλα επιτρέπονται» σε απόλυτη κανονιστική αρχή συμπεριφοράς. Tους γνωρίσαμε κατά σύστημα συνηγόρους σε δίκες εγκλημάτων τρομοκρατίας. Yπέρμαχους του «δικαιώματος» των Σκοπιανών να «αυτοπροσδιορίζονται» έστω και βιάζοντας βάναυσα την Iστορία. Mε πλήρη κατανόηση για τον τουρκικό επεκτατισμό που τον γεννάει ο δικός μας εθνικισμός, η πατριδοκαπηλεία μας! Aν και μαρξιστές (υποτίθεται), είναι οι πρώτοι που πειθαρχούν στα κελεύσματα του NATO για «συμφιλίωση» των λαών της ανατολικής Mεσογείου ξαναγράφοντας τα βιβλία της Iστορίας πειθήνια.


Tους ξέρουμε τόσο όσο και το ΠAΣOK ή τη N.Δ., άσκησαν και ασκούν εξουσία στη χώρα. Mας έχουν οδηγήσει στην εμπειρική βεβαιότητα ότι δεν πιστεύουν σε τίποτα, δεν έχουν φραγμούς και αναστολές, ο οπορτουνισμός και αριβισμός τους δεν έχει ιερά και όσια. Nα όμως που γέννησαν έναν ταλαντούχο ηγέτη, οι επικεφαλής των άλλων κομμάτων μοιάζουν σπιθαμιαίοι μπροστά του. Aν η άλλοτε λαϊκή, ελληνοκεντρική παράταξη ή η άλλοτε δυτικόφιλη εκσυγχρονιστική δεν αναδείξουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπέρτερο ή ανάλογο ηγετικό ανάστημα, το πολιτικό μέλλον ανήκει στον κ. Tσίπρα. Tο εγχείρημα της συγκυβέρνησης, και μάλιστα με πρωθυπουργό τον προκλητικά ασόβαρο κ. Σαμαρά, δεν μπορεί να επιβιώσει πέρα από ελάχιστους μήνες.


Oι δυνατότητες ιστορικής επιβίωσης του ελλαδικού παρακμιακού κρατιδίου μοιάζει να είναι δύο: Ή κάποια από τις παραδοσιακές πολιτικές παρατάξεις να γεννήσει αρχηγό ή ο κ. Tσίπρας να γεννήσει κόμμα. Oι παραδοσιακές παρατάξεις έχουν υπερβεί και την κλιμακτήριο, εμφανίζονται οριστικά στείρες, ο κ. Tσίπρας μοιάζει να διαθέτει τη φρεσκάδα και ζωτικότητα της πολιτικής γονιμότητας. Θα μπορούσε να συγκροτήσει ένα κόμμα τίμιας και συνεπούς κοινωνιοκεντρικής Aριστεράς, να υπουργήσει τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Θα του χαριστεί αυτή η (πάντοτε ανταποκριτική στην ανιδιοτέλεια) χάρη;
------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟΝ


««Oι δυνατότητες ιστορικής επιβίωσης του ελλαδικού παρακμιακού κρατιδίου μοιάζει να είναι δύο: Ή κάποια από τις παραδοσιακές πολιτικές παρατάξεις να γεννήσει αρχηγό ή ο κ. Tσίπρας να γεννήσει κόμμα.»»


ΟΧΙ, ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΙ ΠΡΟ ΤΟΥ 1909. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟΝ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ (ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΒΟΥΝΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΕΕΑ ΔΙΚΗΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΝ ΜΙΑ ΠΟΥ Ο ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΕΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟΝ ΚΚΕ Εσ.--ΤΩΡΑ ΤΑΣ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑΣ ΔΙΑ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΛΛ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΑΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ) ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΝ!
Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΘΑ ΤΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΟΛΑ! ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΜΗ ΔΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ!


ΟΘΕΝ: Oι δυνατότητες ιστορικής επιβίωσης (Ή ΜΗ) του ελλαδικού παρακμιακού κρατιδίου μοιάζει να είναι δύο:

---Ή να υπάρξη ΔΥΣΤΟΚΙΑ προερχομένη από την ΨΥΧΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΚΟΠΩΣΕΙ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟ ΝΕΟΝ, ΟΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΜΑ ΤΗΣ ΑΝΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΟΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΒΑΡΙΔΙ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ! ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΚΜΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ, ΘΑ ΥΨΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΑΦΟΥ --ΣΑΝ ΤΕΛΕΙΟΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ και όλα τ' άλλα ΑΝΤΙ--- ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΘΥΡΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΗ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΤΑΙΕΙ?? 


----Ή Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΥΝΗΘΗ ΝΑ ΥΠΕΡΒΗ ΕΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΝ ΤΟΥ ΚΟΠΩΣΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΙΝΗΝ ΠΛΥΣΙΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΙΣΙΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙΝΑΣΣΩΝ ΤΟΝ ΓΝΟΦΟΝ ΤΗΣ ΑΓΝΩΣΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΩΣ ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ, ΝΑ ΔΥΝΗΘΗ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ, ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΗΓΕΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΗ ΤΑΣ ΣΤΕΝΩΠΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΖΕΙ ΩΣ ΕΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΥΨΩΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΠΗΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!


ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ (ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΥΤΩ ΔΙΟΤΙ ΑΦ' ΕΝΟΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ, ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΕΙ Ο,ΤΙ ΥΨΗΛΟΝ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΝ ΚΡΥΒΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΘΩΝ ΤΟΥ)? ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ" (ΔΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ-Τί σημαίνει "ακροδεξιός" ?) ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΔΕΞΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΔΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ-ΔΕΞΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!).


ΙΠΠΑΡΕΤΗ
------------------------------------------------- 

Ποια τα αίτια της τρομερής ακρίβειας στην αγορά


Ποια τα αίτια της τρομερής ακρίβειας στην αγορά



Κλειστές αγορές και επαγγέλματα, γραφειοκρατία, τιμές καθορισμένες από το κράτος, χρεώσεις υπέρ τρίτων, αλλά και αντιανταγωνιστικές πρακτικές από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά είναι οι βασικές αιτίες που κρατούν ψηλά τις τιμές και συντηρούν την ακρίβεια, παρά τη δραστική συρρίκνωση των εισοδημάτων.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις καταναλωτικών αγαθών δύο είναι οι πλέον συνηθισμένες πρακτικές που στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό και φουσκώνουν τις τιμές.
Όπως δημοσιεύουν τα Νέα, στις πρακτικές αυτές περιλαμβάνονται οι λεγόμενες ρήτρες απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών, που δεν είναι άλλο από την υποχρέωση των λιανεμπόρων να μην αγοράζουν από θυγατρικές των προμηθευτών τους σε άλλες χώρες, όπου ενδεχομένως πωλούν φθηνότερα εκτός Ελλάδας. Η πρακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα τον έλεγχο του κόστους των προμηθειών, που σε πολλές περιπτώσεις είναι υψηλότερο από εκείνο με το οποίο η πολυεθνική πουλάει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο άλλος παράγοντας που επηρεάζει τις τιμές, αλλά και τα φορολογικά έσοδα του κράτους, είναι οι ενδοομιλικές συναλλαγές. Πρόκειται ουσιαστικά για παρεμβάσεις στο κόστος των εταιρειών ώστε να αποφεύγουν την υψηλή φορολόγηση, πρακτική που αυξάνει και τις τιμές.
Την ίδια στιγμή, η ύπαρξη συγκεκριμένων συνθηκών, συχνά στρεβλών, σε ορισμένες αγορές π.χ. των μεταφορών, των logistics κ.λπ., αλλά και νόμων και ρυθμίσεων που εμποδίζουν τον ανταγωνισμό, έχουν άμεση επίπτωση στις τιμές των προϊόντων.
Για παράδειγμα, στη χώρα μας το κόστος του τομέα εφοδιαστικής αλυσίδας στο σύνολο των κλάδων της αγοράς αντιπροσωπεύει κατά μέσον όρο 10%-15% του συνολικού κόστους του τελικού προϊόντος και είναι προφανής η ισχυρή επίδραση που έχει το κόστος αυτό στις τελικές τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, στον τομέα αυτόν είναι αναγκαίος ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπουργείων, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση στις τελικές τιμές.
Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης τονίζουν ότι η άρση των εμποδίων στις μεταφορές (π.χ. να επιτρέπονται μεικτά φορτία και συνδυαστικές μεταφορές και για τα φορτηγά Ι. Χ.) θα οδηγούσε σε σημαντική μείωση των κομίστρων εξαιτίας της έντασης του ανταγωνισμού με θετική επίπτωση στις τιμές των προϊόντων.
Πολεοδομικές αλλαγές των προδιαγραφών κτιρίων που προορίζονται για αποθηκευτικούς χώρους, με στόχο την αύξηση της αποθηκευτικής δυνατότητας και άρα τη μείωση του κόστους, είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα, όπως επίσης και η άρση της απαγόρευσης συνδυαστικών μεταφορών νωπών με άλλα προϊόντα.
Παράλληλα, σημαντικό όφελος θα έφερνε και η απλοποίηση των εμπορικών συναλλαγών με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Υπολογίζεται ότι σήμερα στην Ελλάδα διακινούνται ετησίως περίπου 40 εκατομμύρια τιμολόγια τον χρόνο και με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης η εξοικονόμηση του κόστους ετησίως μπορεί να ανέλθει σε 1,5 δισ. ευρώ.
Πάντως, σημαντική είναι η επιβάρυνση στις τιμές των προϊόντων που προκύπτει στην Ελλάδα και από την υψηλή φορολόγηση.
Οι τιμές βασικών αγαθών έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά και εξαιτίας της αύξησης των φόρων και κυρίως του ΦΠΑ που έχει διαμορφωθεί στο 23% και 13% (είναι ο υψηλότερος στην ευρωζώνη), αλλά και του ειδικού φόρου κατανάλωσης (σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα αλλά και ενέργεια) όταν σε άλλες χώρες της ΕΕ ο ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά είναι ακόμα και μονοψήφιος, όπως π.χ. στη Βρετανία όπου ο ΦΠΑ είναι 5% και 20% για είδη σουπερμάρκετ, ή στην Ισπανία που είναι 18% και 8% αντίστοιχα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι όμορφες χώρες, όμορφα καίγονται - Πώς διαλύθηκε (και...) το σύστημα αεροπυρόσβεσης

Οι όμορφες χώρες, όμορφα καίγονται - Πώς διαλύθηκε (και...) το σύστημα αεροπυρόσβεσης


Θα μπορούσε να είναι και η εικόνα μιας πολεμικής αναμέτρησης, αλλά ευτυχώς για την ώρα αφορά "μόνο" την καταστροφή ενός βασικού τομέα που έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής των πολιτών αυτής της χώρας, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια κρίσιμη οικονομική παράμετρος ευημερίας: Την καταστροφή του δασικού πλούτου, σε μια 100% ανοχύρωτη χώρα στους κάθε είδους εμπρηστές ντόπιους ή ξένους πράκτορες, ανεύθυνους πολίτες ή απλά από τα ατυχήματα που ελλοχεύουν να σπείρουν τον πύρινο όλεθρο.
Ο τομέας της εναέριας πυροσβεσης και η πολιτική μη προμηθειών σύγχρονων και αποτελεσματικών εναέριων μέσων έχει πολλές ομοιότητες με την κατάληξη των προμηθειών για την ασφάλεια της χώρας: Ενώ ο εχθρος είναι εδώ και είναι ισχυρός, κανείς δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει αυτό που βιώνουμε:
Συνεχείς "ήττες" που έχουν ως αποτέλεσμα την αποψίλωση του δασικού πλούτου.
Μερικά "αρχαία" CL-215, κάποια επίσης "κουρασμένα" λόγω της συνεχούς χρήσης και των ατυχημάτων CL-415 και ειδικα για εφέτος (ένα από τα τελευταία επονείδιστα "έργα" της τεευταία κυβέρνησης Παπανδρέου-Παπαδήμου) δεν υπάρχουν καν πυροσβεστικά ελικόπτερα που τις άλλες χρονιές "έβγαζαν το φίδι αό την τρύπα".
Με την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου από τα 13 απαρχαιωμένα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215 είναι διαθέσιμα μόνο τα οκτώ! Ενώ από τα οκτώ πιο σύγχρονα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 διαθέσιμα είναι τα έξι. Τα υπόλοιπα επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη βρίσκονται σε ετήσια συντήρηση, η οποία καθυστερεί λόγω έλλειψης υλικών συντήρησης (Κατάσταση NORS)!

Το ότι επιχειρύν να σβήσουν φωτιές με τα ... PZL που έχουν δυνατότητα κατάσβεσης ... σπίρτου, θεωρούμε ότι είναι απλά ... φόρος τιμής στον πρώην δικτάτορα της Πολωνίας Γιαρουζέλσκι, με την ίεση του οποίου το 1982 ο "φίλος" του Α.Παπανδρέου αγόρασε τα ψεκαστικα αυτά αεροσκάφη και τα μετέτρεψε σε ... πυροσβεστικά.
Τα πυροσβεστικά Beriev Be -200 που επρόκειτο να αγοραστούν το 2007 για να λύσουν οριστικά το πρόβλημα με την προσθήκη στο οπλοστάσιο των δυνάμεων αεροπυρόσβεσης του "πρωταθλητή" της κατηγορίας, όπως και η αντικατάσταση των απωλειών των CL-415 δεν ήρθαν ποτέ για ακατανόητους λόγους. Όπως αντίστοιχα για ακατανόητους λόγους έχουν πάψει οι επενδύσεις ασφαλείας εδώ και επτά χρόνια στις ΕΔ.
Και σαν να μην έφτανε αυτό το χάος, είχαμε και την εμπνευσμένη απόφαση (με άγνωστα κίνητρα...) της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Μ.Όθωνος) να ανατεθει στην ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία (NAMSA) η διεξαγωγή του διαγωνισμού για τα μέσα αεροπυρόσβεεσης της φετινής περιόδου!

Το αποτέλεσμα: Επιλέχθηκε ... τουρκική εταιρεία για την μεγάλη κατηγορία των ελικοπτέρων με κάδο μέχρι 14 τόνουςΗ οποία βέβαια θα επιχειρούσε από τα ελληνικά πολεμικά αεροδρόμια! Χρειάστηκε η επέμβαση του ΓΕΕΘΑ και η επιστολή του ίδιου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Φ.Φράγκου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να εξαιρεθει για εθνικούς λόγους η τουρκική εταιρεία, αλλά ακόμα δεν έχει κατακυρωθεί στον δεύτερο μειοδότη, το έργο και τα δάση στο μεταξύ καίγονται! 
Η έλλειψή των συγκεκριμένων εικοπτέρων φάνηκε με τον πιο ολέθριο τρόπο στις τελευταίες πυρκαγιές στην Κερατέα, όπου εσπευσμένα αναζητήθηκε η λύση των βαρέων μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου CH-47 Chinook, των οποίων όμως η ώρα πτήσης κοστίζει πενταπλάσια από αυτή των ρωσικών ελικοπτέρων που χρησιμοποιούσε η ελληνική εταιρεία. 

Η διαδικασία της μίσθωσης ελικοπτέρων πυρόσβεσης βαρέως και μεσαίου τύπου ξεκίνησε το 1998 και σε γενικές γραμμές, αν εξαιρέσουμε την υπόθεση της υπερκοστολογημένης μίσθωσης των αμερικανικών ελικοπτέρων "Έρικσον" για την οποία έχουν ασκηθεί οινικές διώξεις, το σύστηα απέδιδε. 

Τα ελικόπτερα βαρέως τύπου έχουν αποκλειστεί, ενώ για τα ελικόπτερα μεσαίου τύπου, όπου παρόλο ότι έχει μειοδοτήσει η ελληνική εταιρεία που ανελάμβανε το έργο τα τελευταία 14 χρόνια, η ΝΑΜSΑ αρνείται να της το κατακυρώσει εξ αιτίας των ενστάσεων που έχει κάνει η τουρκική εταιρεία διαμαρτυρόμενη γιατί δεν εγκρίνεται το έργο που έχει πάρει!
Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ήδη κάνει διάβημα στη NAMSA, επισημαίνοντας την εγκληματική καθυστέρηση επικύρωσης του διαγωνισμού...  
Την ίδια στιγμή στην κατηγορία των μεσαίων ελικοπτέρων αναδείχθηκε μειοδότρια η ελληνική εταιρεία, αλλά και πάλι η ΝΑΜSA που σημειωτέον έχει υποδιοικητή Τούρκο, έδωσε τον διαγωνισμό σε μία ... καναδέζικη που είχε έρθει δεύτερη με νομικά τερτίπια. Η ελληνική έχει κάνει ένσταση, αλλά απλά η χώρα αυτή την στιγμή στερείται εναέριων μέσων και τα δάση, τα σπίτια, οι άνθρωποι, καίγονται.
Και κανείς δεν συγκινείται. Και γιατί να συγκινηθεί; Για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που δεν παραγγέλθηκαν "έχουν γίνει οικονομίες", για το σύστημα ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων που λειτουργούσε άψογα τόσα χρόνια και εφέτος λόγω NAMSA "τινάχθηκε στον αέρα", οι υπεύθυνοι απλά δεν βρίσκονται πλέον ούτε καν στη Βουλή, οπότε από πoιον να ζητήσεις ευθύνες; Μήπως είναι καιρός να ξεκινήσει μια εισαγγελική έρευνα;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

RWANDA - 30 ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ http://hercolano2.blogspot.gr/
30 ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ RWANDA
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ  (ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, ΚΑΡΤΕΛ ΑΔΑΜΑΝΤΩΝ-ΧΡΥΣΟΥ, ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΟΗΕ κλπ) ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΩΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ 1994 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΜΑΔΑ ΟΛΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ -ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΡΟΥΑΝΤΑ-- ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 20 ΕΚΑΤ. ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΝΑΙ, ΟΙ ΙΔΙΕΣ, "ΚΑΡΜΠΟΝ" ΝΑΤΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!!! 
-------------------------------------------------------