Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

23 Φεβρουαρίου 2012

Αλυσίδες χονδρικής & λιανικής: Το σύνολο των καταστημάτων των κορυφαίων αλυσίδων τα έτη 2010 & 2011, ο μέσος κύκλος εργασιών ανα κατάστημα το 2010 και οι πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων του 2011 & της πορείας για το 2012.

Αλυσίδες χονδρικής & λιανικής: Το σύνολο των καταστημάτων των κορυφαίων αλυσίδων τα έτη 2010 & 2011, ο μέσος κύκλος εργασιών ανα κατάστημα το 2010 και οι πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων του 2011 & της πορείας για το 2012.
CASSS 

 Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από μια ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση της καταναλωτικής δαπάνης εξ αιτίας της ασυνάρτητης «συνταγής» που μας επιβάλλουν οι πιστωτές μας προκειμένου να διαιωνίσουν το έγλημα της τοκογλυφίας που διαπράττουν κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση εναντίον της χώρας μας,  η ανάπτυξη του λιανεμπορίου στην Ελλάδα (κυρίως τροφίμων) συνεχίζεται και εν μέσω κρίσης, προσφέροντας σημαντικά ωφέλη στην εθνική οικονομία σε πολλούς τομείς όπως η απασχόληση (την δεκαετία του 2000 αυξήθηκε κατά 30%), οι επενδύσεις (την περίοδο 2002-2010 ξεπερνούν τα 6 δις Ευρώ), η συγκράτηση τιμών καταναλωτή (το 2010 χωρίς τις αυξήσεις του ΦΠΑ ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρουσιάζει μείωση -1,61%) κ.α.                 
Όπως προκύπτει από σχετική έρευνα (Ιούλιος 2011) του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) που αφορά την ανάλυση των τάσεων και των μεγεθών του κλάδου το έτος 2010, τα Σουπερμάρκετ είχαν την δεύτερη μεγαλύτερη ανάπτυξη δικτύου (+17,5%), αμέσως μετά από εκείνη των αρτοποιείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα καλύπτει τόσο τα ειδικευμένα καταστήματα του λιανεμπορίου τροφίμων (αρτοποιεία, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, κάβες, ιχθυοπωλεία κ.λπ), τις λαικές αγορές όσο και και τα μη ειδικευμένα σημεία (Σουπερμάρκετ, παντοπωλεία, περίπτερα).                    
Για την πορεία των κορυφαίων αλυσίδων λιανικής & χονδρικής το 2011, τον μέσο κύκλο εργασιών που πέτυχαν ανα κατάστημα το έτος 2010 (ανεξάρτητως μεγέθους και ανεξάρτητα αν το κάθε κατάστημα απευθύνεται σε καταναλωτές / Supermarket ή επαγγελματίες/ Cash & Carry) καθώς και τις εκτιμήσεις για το έτος 2012 που φαίνεται πως θα είναι η χρονιά της πιο σκληρής φορολογικής επιδρομής που γνώρισε μεταπολεμικά η Ελλάδα, μετά από σχετική έρευνα του www.casss.gr προέκυψε ότι το σύνολο σχεδόν των κορυφαίων αλυσίδων της χώρας μας συνέχισε και το 2011 την αναπτυξιακή τους πορεία. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία ως εξής:  
      
Ομιλος Carrefour / Μαρινόπουλος : O κορυφαίος όμιλος της χώρας μας, στον οποίο συνυπάρχουν επί ίσοις όροις με μερίδια 50% ο καθένας, η οικογένεια Μαρινόπουλου και η πολυεθνική Carrefour (δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη), «εισπράττει» τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης εντονώτερα λόγω του μεγάλου μεγέθους του. Το 2010 σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών για κάθε ένα από τα 567 καταστήματα κάθε κατηγορίας (από Carrefour Planet μέχρι και τα μικρά καταστήματα Express – χωρίς να υπολογίζονται τα καταστήματα σε Κύπρο και χώρες των Βαλκανίων τα οποία υπάγονται επίσης στην Ελλάδα) ήταν 3,9 εκατ. Ευρώ ανά κατάστημα. (4,8 εκ. Ευρώ αν λάβουμε υπ΄όψη τα στοιχεία που ανακοινώνει η Carrefour στην Γαλλία). Στο τέλος του 2011 τα καταστήματα (κάθε κατηγορίας) του Ομίλου μόνο στην Ελλάδα, με την ολοκλήρωση της μετατροπής των Dia και των 5΄Μαρινόπουλος, έφθασαν τα 772 (34 Υπερμάρκετ μαζί με το Carrefour Planet, 278 καταστήματα Carrefour Μαρινόπουλος, 270 καταστήματα Carrefour Express, 98 Smile και 92 OK). Ο συνολικός κύκλος εργασιών του 2011 στην χώρα μας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση (19/1/2012) του Ομίλου Carrefour στην Γαλλία,  παρουσίασε μείωση κατά 8,3% και έφθασε τα 2,497 δις Ευρώ έναντι 2,719 δις Ευρώ του 2010 (Στα οικονομικά αυτά στοιχεία προφανώς περιλαμβάνονται και κάποιες δραστηριότητες οι οποίες δεν λαμβάνονται υπ΄ όψη στα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνει η Carrefour /  Μαρινόπουλος). Δεδομένης της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας και το 2012, είναι πιθανή μια περαιτέρω μείωση του συνολικού κύκλου εργασιών του Ομίλου Carrefour / Μαρινόπουλος στην Ελλάδα και το τρέχον έτος – αντίθετα, οι εκτός Ελλάδος αγορές του Ομίλου Carrefour / Μαρινόπουλος, (Κύπρος, Βαλκάνια) σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σημειώνουν έντονους ρυθμούς ανάπτυξης, ακόμα και με διψήφιους αριθμούς αύξησης του συνολικού κύκλου εργασιών τους. 
      
Lidl Hellas: Όπως είναι γνωστό από παλαιότερα άρθρα μας, ο Γερμανικός Όμιλος Lidl έχει σαν σταθερή αρχή να μην παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα οικονομικά του μεγέθη. Για τον σκοπό αυτό έχει διαχωρίσει τις δραστηριότητες του και στην χώρα μας σε άγνωστο αριθμό Ομόρυθμων Εταιριών, προκειμένου να καταστεί αδύνατο για κάθε αναλυτή να προσδιορίσει τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου στην Ελλάδα (κύκλος εργασιών, μικτά και καθαρά κέρδη, συνολικές υποχρεώσεις κ.α.). Με δεδομένη την έλλειψη επίσημων στοιχείων, είμαστε υποχρεωμένοι κάθε χρόνο να ζητάμε την συνδρομή ειδικών αναλυτών της Γερμανικής αγοράς στην οποία προσθέτουμε την δική μας εκτίμηση για την πορεία του Ομίλου στην χώρα μας. Τα συμπεράσματα και οι εκτιμήσεις που καταλήξαμε για την πορεία της Lidl στην Ελλάδα το 2011, δεν είναι ικανοποιητικά, σε σημείο που να θεωρούμε πολύ πιθανή την απώλεια της δεύτερης θέσης που (κατά τις εκτιμήσεις μας) κατείχε μέχρι και το 2010 στην Ελληνική αγορά. Το 2010 σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών για κάθε ένα από τα 206 καταστήματα της αλυσίδας στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 8,5 περίπου εκατ. Ευρώ ανά κατάστημα. Στο τέλος του 2011 τα καταστήματα της αλυσίδας μετά την επέκτασή της που οφείλεται κυρίως στην αποχώρηση της Aldi από την Ελλάδα (βλπ. σχετικό άρθρο μας στις αρχές του 2011 με τίτλο Η Aldi έβαλε λουκέτο σε όλα τα καταστήματα της στην Ελλάδα, η Lidl αξιοποιεί την ευκαιρία και επεκτείνεται με σημαντικές επενδύσεις), έφθασαν τα 220. Ο κύκλος εργασιών όμως της αλυσίδας το 2011 εκτιμάται ότι επηρεάστηκε αρνητικά από διάφορους παράγοντες που δεν έχουν σχέση με την οικονομική κρίση, όπως: (α) η έντονα ανθελληνική εκστρατεία Γερμανικών ΜΜΕ μεγάλης κυκλοφορίας (Bild, Focus, Spigel κ.π.α.) με αποκορύφωμα το εξώφυλλο του Focus με την γνωστή χειρονομία του τεντωμένου δάκτυλου και φόντο την Ακρόπολη που έκανε τον γύρο του κόσμου. Όλα αυτά επηρέασαν αρνητικά τους έλληνες καταναλωτές έναντι των Γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και την Lidl (β) ο επαναλαμβανόμενος θόρυβος από την απόσυρση ακατάλληλων προϊόντων από τα ράφια της Γερμανικής αλυσίδας (βλπ σχετικό άρθρο μας 18/7/2011 με τίτλο Lidl Ελλάς, το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli και η αλλαγή φρουράς στον Ενιαίο Φορέα Τροφίμων - ΕΦΕΤ), (γ) η διάθεση περιορισμένου αριθμού ελληνικών προϊόντων από τα ράφια της αλυσίδας στην Ελλάδα που έχει (κατά την ταπεινή μας άποψη) επιπτώσεις στις συνολικές πωλήσεις, εν όψει του ραγδαία αναπτυσσόμενου κινήματος «Αγοράζουμε Ελληνικά!» στους ολοένα και περισσότερο συνειδητοποιημένους έλληνες καταναλωτές. 
        
ΑΒ Βασιλόπουλος: Είναι πολύ πιθανό ο «πρωταθλητής» των επιδόσεων του 2010, η «ΑΒ Βασιλόπουλος» (ανήκει 100% στον Βελγικό Όμιλο Delhaize), να βρίσκεται ήδη στην δεύτερη θέση της Ελληνικής αγοράς, ανάλογα με τα αποτελέσματα του 2011 που θα ανακοινωθούν σύντομα. Πάντως, το 2010 σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών για κάθε ένα από τα 223 καταστήματα της αλυσίδας υπολογίζεται σε 7,1 εκατ. Ευρώ ανά κατάστημα (ανεξαρτήτως κατηγορίας ή μεγέθους). Στο τέλος του 2011 τα καταστήματα (κάθε κατηγορίας και μεγέθους) του Ομίλου στην χώρα μας έφθασαν τα 251 σημειώνοντας σημαντική αύξηση, ενώ αναμένεται να έχει βελτιωθεί και το 2011 τόσο ο κύκλος εργασιών της αλυσίδας, όσο και τα μερίδια που κατέχει στην ελληνική αγορά. 
     
Σκλαβενίτης: Η μεγαλύτερη ελληνική (100% ελληνικών συμφερόντων) αλυσίδα καταστημάτων συνέχισε και το 2011 την αθόρυβη αλλά σταθερή της ανάπτυξη: Το 2011 πέτυχε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 6% σε 1,262 εκ. Ευρώ περίπου, ενώ το 2010 σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών για κάθε ένα από τα 73 καταστήματα λιανικής της αλυσίδας, (τα οποία βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής) υπολογίζεται σε 16,3 εκατ. Ευρώ ανά κατάστημα (η καλύτερη επίδοση ανά λιανικό κατάστημα στην χώρα μας και κορυφαία σε ευρωπαικό επίπεδο). Στο τέλος του 2011 τα καταστήματα της αλυσίδας αυξήθηκαν κατά 10 φθάνοντας συνολικά τα 83. Το 2012 προγραμματίζεται να λειτουργήσουν 2 νέα καταστήματα. 
   
Βερόπουλος : Ο Όμιλος Βερόπουλου (πέμπτος στην γενική κατάταξη της ελληνικής αγοράς) το 2010 λειτουργούσε 243 συνολικά καταστήματα (μαζί με Σερβία και Σκόπια) τα οποία, σύμφωνα με δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, πραγματοποίησαν κατά μέσο όρο κύκλο εργασιών 3,9 εκατ. Ευρώ ανά κατάστημα ανεξαρτήτως μεγέθους.  Στο τέλος του 2011 τα καταστήματα της αλυσίδας ήταν 241 με αντίστοιχα, ελαφρά μειωμένο συνολικό κύκλο εργασιών.
             
ΜΕΤΡΟ : Ο Όμιλος Παντελιάδη (εκτος στην γενική κατάταξη της ελληνικής αγοράς – 100% ελληνικών συμφερόντων) το 2010 λειτουργούσε συνολικά 84 καταστήματα (37 C&C + 47 My Market) τα οποία, σύμφωνα με δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, πραγματοποίησαν κατά μέσο όρο κύκλο εργασιών 8,0 εκατ. Ευρώ ανά κατάστημα ανεξαρτήτως μεγέθους ή τύπου καταστήματος. Το 2011 τα καταστήματα του Ομίλου αυξήθηκαν σε 90 (40 C&C + 50 My Market) με κύκλο εργασιών ελαφρά βελτιωμένο σε σχέση με το 2010. Για το 2012 προγραμματίζεται η λειτουργία 10 νέων καταστημάτων (5 Cash & Carry και 5 My Market) τα οποία θα ανεβάσουν τον αριθμό των συνολικών καταστημάτων του Ομίλου σε 100.
                
ΜΑΣΟΥΤΗΣ : Ο Όμιλος Μασούτη (έβδομος στην γενική κατάταξη της ελληνικής αγοράς – 100% ελληνικών συμφερόντων) το 2010 λειτουργούσε συνολικά 215 καταστήματα (187 Σούπερ Μάρκετ, 11 Grand Μασούτης και 17  Cash & Carry) τα οποία, σύμφωνα με δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, πραγματοποίησαν κατά μέσο όρο κύκλο εργασιών της τάξεως των 3,0 εκατ. Ευρώ ανά κατάστημα ανεξαρτήτως μεγέθους ή τύπου καταστήματος. Το 2011 τα καταστήματα του Ομίλου αυξήθηκαν σε 234 με κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 10,5% σε σχέση με το 2010 (από 634,4 σε 702 εκ. Ευρώ περίπου). Για το 2012 προγραμματίζεται η λειτουργία 6 νέων καταστημάτων τα οποία θα ανεβάσουν τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων του Ομίλου Μασούτη σε 240 στο τέλος του τρέχοντος έτους. 
                
Γαλαξίας (ΠΕΝΤΕ ΑΕ):  Η αλυσίδα καταστημάτων Γαλαξίας (100% ελληνικών συμφερόντων - η μοναδική στην οποία το 80% των μετοχών της ανήκουν σε εργαζόμενους σε αυτήν - όγδοη στην γενική κατάταξη της ελληνικής αγοράς) το 2010 λειτουργούσε συνολικά 133 καταστήματα τα οποία, σύμφωνα με δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, πραγματοποίησαν κατά μέσο όρο κύκλο εργασιών 3,1 εκατ. Ευρώ ανά κατάστημα ανεξαρτήτως μεγέθους. Το 2011 τα καταστήματα του Ομίλου ήταν 132 (με ελαφρά αυξημένο συνολικό κύκλο εργασιών), ενώ για το 2012 προγραμματίζεται η λειτουργία 2 νέων καταστημάτων.  
                 
ΜΑΚRO Cash & Carry : H Γερμανικών συμφερόντων Makro Cash & Carry αποτελεί θυγατρική του τέταρτου μεγαλύτερου Ομίλου – αλυσίδας καταστημάτων του κόσμου (βλπ. σχετικό άρθρο μας 31/1/2012 με τίτλο Top 10: Οι δέκα μεγαλύτερες αλυσίδες του παγκόσμιου λιανεμπορίου για το 2010). Η Makro Cash & Carry το 2010 λειτουργούσε στην χώρα μας 9 πολύ μεγάλα καταστήματα Cash & Carry μόνο για επαγγελματίες τα οποία, σύμφωνα με δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, πραγματοποίησαν κατά μέσο όρο κύκλο εργασιών 36,1 εκατ. Ευρώ ανά κατάστημα. Το 2011 τα καταστήματα του Ομίλου παρέμειναν 9 αλλά υπολογίζεται μια επί πλέον μείωση του συνολικού κύκλου εργασιών της αλυσίδας δεδομένου ότι, κατά την εκτίμηση μας, δεν αντιμετωπίζει μόνο ανάλογα προβλήματα με εκείνα της Lidl (εκτός από τις αποσύρσεις προϊόντων οι οποίες δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν καν) αλλά αντιμετωπίζει επι πλέον τα ευρύτερα προβλήματα από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης όπως η συρρίκνωση των εργασιών ή τα λουκέτα των επαγγελματιών – πελατών της. Για το 2012 δεν μπορεί εύκολα να προβλεφθεί η πορεία του Ομίλου στην Ελλάδα ενω δεν απουσιάζει εντελώς και η φημολογία για πιθανό περιορισμό των δραστηριοτήτων του στην χώρα μας.
             
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ : Η αλυσίδα καταστημάτων  Αρβανιτίδης (δέκατη στην γενική κατάταξη της ελληνικής αγοράς – 100% ελληνικών συμφερόντων) το 2010 λειτουργούσε συνολικά 161 καταστήματα τα οποία, σύμφωνα με δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, πραγματοποίησαν κατά μέσο όρο κύκλο εργασιών 1,4 εκατ. Ευρώ ανά κατάστημα ανεξαρτήτως μεγέθους ή τύπου καταστήματος. Το 2011 τα καταστήματα του Ομίλου αυξήθηκαν σε 163 με σταθεροποιημένο κύκλο εργασιών σε σχέση με το 2010. Για το 2012 προγραμματίζεται η λειτουργία 8 νέων καταστημάτων τα οποία θα ανεβάσουν τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων της αλυσίδας Αρβανιτίδης σε 171 στο τέλος του τρέχοντος έτους. 
---------------------------------------

 Ακολουθεί ένας συνοπτικός πίνακας με τον συνολικό αριθμό καταστημάτων που λειτούργησαν στην χώρα μας οι 10 κορυφαίες αλυσίδες λιανικής / χονδρικής πώλησης τα έτη 2010 και 2011, με τον μέσο όρο κύκλου εργασιών ανά κατάστημα (ανεξαρτήτως μεγέθους ή τύπου) για το έτος 2010 με βάση τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα 1/1-31/12/2010.  Στον ίδιο πίνακα έχουν προστεθεί και τρείς ακόμα αλυσίδες (100% ελληνικών συμφερόντων) με αξιόλογη παρουσία στην ελληνική αγορά: 

ΑΛΥΣΙΔΑ
Καταστήματα στις 31/12/2010
Μέσος τζίρος ανά
κατ/μα το έτος 2010
Καταστήματα στις
31/12/2011
Πρόβλεψη για το
Έτος 2012
Ομιλος Carrefour / Μαρινόπουλος

567

3,9 - 4,8 εκ. Ευρώ

772

-
Lidl 
Hellas

206

8,5 εκ. Ευρώ

220

-
ΑΒ Βασιλοπουλος / Delhaize

223

7,1 εκ Ευρώ

251

-
Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.  

73

16,3 εκ. Ευρώ

83

+2
Ομιλος
 Βερόπουλου

243

3,9 εκ. Ευρώ

241

-
Ομιλος Παντελιάδη / METRO AEBE

84

8,0 εκ. Ευρώ

90

+9
Ομιλος
Μασούτης ΑΕ

215

3,0 εκ. Ευρώ

234

+6
ΠΕΝΤΕ ΑΕ
/ ΓΑΛΑΞΙΑΣ

133

3,1 εκ Ευρώ

132

+2
MΑΚΡΟ
ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΑΕ

9

36,1 εκ. Ευρώ

9

-
Αρβανιτίδης
 ΑΕ & ΕΕ

161

1,5 εκ Ευρώ

163

+8

Top-10

1.914


1.954

+27
ΙΝ.ΚΑ
Χανίων*

25*

6 εκ. Ευρώ*

-*

-*
ΜΑΡΚΕΤ – ΙΝ
ΑΕΒΕ

85

1,4 εκ. Ευρώ

103

+7
Προμηθευτική
 Τροφίμων

37

2,3 εκ. Ευρώ

41

-
Πίνακας: Λεωνίδας Κουμάκης, Φεβρουάριος 2012.
Λεωνίδας Κουμάκης
23 Φεβρουαρίου 2012

Taliban statement -Statement of Islamic Emirate regarding the desecration of the Holy Quran by the American invaders in Bagram

Gaza Gripped by Crisis

Villagers: Israeli forces bulldoze olive trees on Hebron land

FITNA - REMEMBER TEO VAN GOGH

ΕΝΑ ΦΙΛΜ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΗ ΤΖΙΧΑΔ!
http://hercolano2.blogspot.com/2012/02/fitna-remember-teo-van-gogh.html
---------------------------------------

ΣΧΟΛΙΟΝ: ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ !!!

Πέταξαν τον Μέγα Αλέξανδρο από τον Παπάγο – Χολαργό!


«Θίχτηκαν» τα «δημοκρατικά» αισθήματα των αριστεριστών
Από τον Μάκη Βραχιολίδη (Ανεξάρτητος Παρατηρητής)

Η πρωτοβουλία 250 κατοίκων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού να ανεγερθεί το υπό κατασκευήν άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε πλατεία της πόλης, ζητώντας παράλληλα τη μετονομασία της οδού «17 Νοεμβρίου» που θα φιλοξενήσει το γλυπτό, σε «Μεγάλου Αλεξάνδρου», τορπιλίστηκε από φανατικούς αριστεριστές, οι οποίοι με απειλές, ακόμη και σε βάρος του Δημάρχου, ανάγκασαν την απόσυρση της πρότασης!!!
Να υπογραμμιστεί ότι σε ολόκληρη την Αττική δεν υπάρχει ούτε ένα άγαλμα αφιερωμένο στον Μέγα-Αλέξανδρο!

Η πρωτοβουλία 250 κατοίκων οι οποίοι ενυπογράφως αιτήθηκαν τη συζήτηση της πρότασής τους από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παπάγου-Χολαργού, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ενορχηστρωμένη σφοδρή αντίδραση αριστεριστικών φασιστικών στοιχείων, οι οποίοι αφού συγκεντρώθηκαν σε café της περιοχής, εξέδωσαν απειλητικά μηνύματα που στρέφονταν ευθέως κατά της δημοκρατίας και των θεσμών της. Ανάμεσα στα όσα απειλητικά εκτόξευσαν, ήταν: "Κανένας δήμαρχος, κανένας άρχοντας δε θα ορίσει την αλλαγή ονόματος της κεντρικής οδού εισόδου στο Χολαργό… ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.."
Λίγες ημέρες πριν, γνωστός ιστότοπος που κινείται επίσης σε «αριστεριστικό» χώρο, αναρτούσε απειλητικού περιεχομένου μηνύματα, όπως το ακόλουθο: «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Η 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ… ΣΑΝ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ...».

Μετά από αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη, ο δωροδότης του αγάλματος, αρχιτέκτονας Μπάμπης Στάϊκος, απέσυρε την χορηγία του γλυπτού, εκφράζοντας την απογοήτευσή του, διότι ποτέ δεν φανταζόταν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος θα δίχαζε, αντί να ενώνει τους πολίτες!

Ο…εξοβελισμός του γλυπτού του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τις πόλεις Παπάγου-Χολαργού, έρχεται σε μια δύσκολη για τη χώρα συγκυρία, την ώρα δηλαδή που βάλλεται από εντόπιους και εξωτερικούς εχθρούς. Όταν μάλιστα, οι Σκοπιανοί αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες», κλέβοντας την ιστορία μας και τα ιερά σύμβολα της Μακεδονίας, όταν οι γείτονές μας έχουν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κεντρική πλατεία των Σκοπίων, έχοντας ταυτόχρονα δώσει το όνομα του Μακεδόνα στρατηλάτη στο αεροδρόμιό τους, οι βίαιες αντιδράσεις ορισμένων φανατισμένων σε βάρος της τοποθέτησης του αγάλματος του Μέγα-Αλέξανδρου σε κεντρικό σημείο της πόλης του Χολαργού, δείχνει το επίπεδο κατάπτωσης στο οποίο έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία!
Οι 250 πολίτες, υπό το κράτος απειλών και προπηλακισμού (ένας πολίτης δέχθηκε επίθεση με κλωτσιές και γροθιές), υποχρεώθηκαν βιαίως να αποσύρουν την πρότασή τους για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
------------------------------------------------
ΙΔΙΚΟΝ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ ???? 

ΟΠΩΣ ΕΧΟΜΕ ΕΙΠΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΤΕΛΙΚΩΣ Ο ΕΘΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ Η ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ!!!

ΤΟ ΝΑ ΛΕΓΩΜΕ ΟΤΙ 20-30 ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ "ΚΑΝΟΥΝ ΖΑΦΤΙ" ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!! ΑΠΛΩΣ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟ (ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ), ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΛΟΙ ΔΙΟΛΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΙ !!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 250 ΚΙΟΤΗΔΕΣ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ?? ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ" ?? ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ "ΚΟΤΣΙΑ", ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΣΤΕΙΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!!!

ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΛΕΓΟΜΕ!!! Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΑΓΑΛΜΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΝ 5.000 ΠΗΧΕΩΝ!!! ΝΑΙ, Σ' ΑΥΤΟΥΣ!!! ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΞΙΖΕΤΕ!!!! Ο ΕΘΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ Η ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ!!! ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!!! ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ, ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΓΩ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ!!!!


IMPORTANT- 164 Jihad Verses in the Koran

Ο ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΑΝΙΑ --ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

ΔΑΝΙΑ: Ο αντιπρόεδρος συλλόγου υπέρ της πολυπολιτισμικότητας ξύπνησε άσχημα (από ΧΤΥΠΗΜΑ στο κεφάλι) και έκανε στροφή 180 μοιρών


Το Gellerupparken, είναι ένα πολυπολιτισμικό προάστιο του Aarhus της Δανίας, με ιστορικό αυξημένης βίας από μετανάστες. (Οι μετανάστες είναι κυρίως από το Μαρόκο, την Τουρκία, την Αίγυπτο, το Ιράκ και την Σομαλία). Θεωρείται το πιο επικίνδυνο μέρος στη Δανία. Παρακάτω θα διαβάσετε μία ιστορία για έναν πρώην υπερασπιστή της πολυπολιτισμικότητας και της «ανεκτικότητας», που ξύπνησε απότομα (κυριολεκτικά από χτύπημα στο κεφάλι!) και είδε τι γίνεται στο Gellerupparken. Τώρα έχει γυρίσει 180 μοίρες και έχει γίνει ένας σφοδρός επικριτής του Ισλάμ.
Η ιστορία δεν είναι νέα – είναι από τον Οκτώβριο του 2011. Μεταφρασμένη από τα δανέζικα από την ιστοσελίδα της δανέζικης εφημερίδας ‘B.T.’:
Ο Αντιπρόεδρος της ‘Πολυπολιτισμικής Ένωσης’ έχει κάνει στροφή 180 μοίρες - Λιθοβολήθηκε έξω από το Gellerupparken: «Τώρα ξέρω το Ισλάμ!»
Της Charlotte Nielsen (30 Οκτωβρίου 2011)

Έξι χρόνια πριν, ο Dan Ritto ήταν ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ‘Πολυπολιτισμική Ένωση’ (Multikulturel Forening). Σήμερα είναι ένας κυνικός κριτικός του Ισλάμ.
Κάτι πέταξε προς το πρόσωπό του και έπεσε στο έδαφος μερικά μέτρα μπροστά του. Με πιο γρήγορο ρυθμό συνέχισε κατευθυνόμενος προς το διαμέρισμά του. Ωστόσο, και άλλα αντικείμενα ήρθαν και προσγειώθηκαν κοντά στα πόδια του.
Τα παίρνει και τα μελετά στο σκοτάδι. Στη συνέχεια, μια πέτρα χτυπά το σακάκι του, και καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Κάποιος του πετάει πέτρες. Κάποιος προσπαθεί να τον λιθοβολήσει μέσα στο Gellerupparken.
"Ήμουν τόσο μπερδεμένος γι’ αυτό. Τότε άκουσα κάποιους ανθρώπους να αρχίζουν να μου φωνάζουν όταν μπήκα στην περιοχή τους, και δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα γι’ αυτό. Τότε σκέφτηκα ότι έπρεπε να μάθω περισσότερα για το Ισλάμ. Έτσι διάβασα το Κοράνι».
Είναι τέλη του 2007 και ο Dan Ritto ζει στο Gellerupparken.
Είχε διακόψει τις σπουδές του για να γίνει καθολικός ιερέας στο Λονδίνο και είχε αρχίσει μια «καριέρα» ως ερευνητής - σχολιαστής και blogger με διάφορα blogs για την κοινωνία, την πολιτική και τη θρησκεία.
Έχοντας ως βάση του το Gellerupparken άρχισε ενεργά να εργάζεται στον τομέα της ένταξης των μεταναστών. Ως Αντιπρόεδρος της Πολυπολιτισμικής Ένωσης, είχε πολλές επαφές στην περιβόητη περιοχή γκέτο του Aarhus.
Εκείνη την εποχή, όταν έτρωγε στο πολυεθνικό Bazar Vest, οι Μουσουλμάνοι συνήθιζαν να τον σταματάνε και να του μιλάνε. Τον θεωρούσαν ως ένα από τους «δικούς τους». Σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα, δε ζει πια στο Gellerupparken.
Είναι πολύς καιρός από τότε που παραιτήθηκε από την Πολυπολιτισμική Ένωση. Είναι ακόμα ένας ενεργός σχολιαστής και μπλόγκερ, αλλά σήμερα ο Dan Ritto έχει κάνει στροφή 180 μοίρες. Έχει γίνει ένας κριτικός του Ισλάμ. Γιατί; Επειδή τώρα ξέρει το Ισλάμ, όπως λέει.

Μαριονέτες για τους ιμάμηδες

«Όταν ήρθα στο Gellerup, η στάση που είχα απέναντι στη θρησκεία ήταν ότι όλα έχουν σχέση με το να είσαι ‘ένας καλός άνθρωπος’. Και εγώ επίσης, θεωρούσα ως δεδομένο ότι όταν ζει κάποιος στη Δανία, ζει σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους. Αποδέχεται το σύστημα».
«Δεν ήξερα τίποτα απολύτως για το Ισλάμ, αλλά ήμουν ένας από εκείνους τους τύπους που συνήθιζαν να πηγαίνουν στο Vest Bazar [πολυπολιτισμικό εμπορικό κέντρο]. Σταδιακά κατάλαβα μέσα από συζητήσεις ότι οι μουσουλμάνοι δεν θέλουν να είναι μέρος μιας κοινωνίας όπου ο νόμος είναι ίσος για όλους και όπου δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που είναι μουσουλμάνοι και σε αυτούς που δεν είναι μουσουλμάνοι. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν ένα αστείο. Αλλά, σιγά-σιγά, κατάλαβα ότι το εννοούσαν», λέει ο Dan Ritto.
Λίγους μήνες αργότερα, κάποιος του πέταξε πέτρες, και ξέσπασαν ταραχές στο Gellerupparken.
Μια ομάδα νεαρών λεηλατούσαν την περιοχή, πυρπολούσαν αυτοκίνητα και κτίρια και συγκρούονταν με την αστυνομία. Εδώ, ο Dan Ritto ανακάλυψε κάτι που πραγματικά τον έκανε να δει το θέμα της «ένταξης» με μια άλλη προοπτική.
«Ανακάλυψα ότι οι γονείς των ταραχοποιών είχαν συναντήσεις με τους ιμάμηδες σε ένα κοινόχρηστο χώρο στο πάρκο του Gellerup. Όταν οι ιμάμηδες δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι οι νέοι πιθανώς, σύντομα θα ‘τρελαίνονταν’, τότε αυτό είναι που έκαναν οι νεαροί - παραδόξως.
"Όταν οι ιμάμηδες είπαν ότι οι νέοι σύντομα θα ηρεμήσουν και πάλι, αυτό ακριβώς έγινε και οι νεαροί ησύχασαν - και πάλι, αρκετά παραδόξως. Απλά κάθονταν εκεί και έλεγχαν το παιχνίδι. Με αυτού του είδος τη συμπεριφορά το έργο της αστυνομίας γίνεται αρκετά δύσκολο», λέει.

Η Θρησκεία πάνω από το Νόμο

Ένα βράδυ, δέχτηκε επίθεση. Επαναλαμβάνει το ίδιο μερικές φορές και τώρα έχει συνειδητοποιήσει ότι κάποιος τον θέλει έξω από το Gellerupparken. Και σιγά-σιγά και ο ίδιος καταλαβαίνει γιατί.
«Είχα γράψει ένα op-ed άρθρο όπου ανέφερα ότι η ισλαμοφοβία προκαλείται από τους ίδιους τους μουσουλμάνους [επειδή τα παιδιά πετούσαν πέτρες, κλπ.]. Δεν ήταν πρόθεσή μου να είμαι εχθρικός. Αντίθετα, έγραφα στην πραγματικότητα με τον πιο φιλικό τρόπο, επειδή τότε ήμουν πολύ θετικός. Πολλοί μουσουλμάνοι γνωρίζουν ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, αλλά δεν λένε τίποτα. Ήθελα να σηκωθώ και να πω: «Όχι στο όνομά μου». Και έτσι αυτό ήταν που έγραψα», λέει.

Αυτό που ο Dan Ritto δεν κατάλαβε ήταν ότι - γράφοντας αυτά τα πράγματα - είχε εκφράσει αμφιβολίες για το Ισλάμ. Και αυτό πραγματικά δεν θα έπρεπε να το κάνει.
«Ξαφνικά εξέφραζα ανοιχτά τις αμφιβολίες μου. Και τότε όλα μπορούν να συμβούν. Αλλά δεν κατάλαβα τίποτα από αυτά εκείνη τη στιγμή. Έτσι αποφάσισα να διαβάσω το Κοράνι. Μετά από αυτό ήταν εύκολο, και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε φυσικά δίκιο. Έκανε ακριβώς αυτό που ο Μωάμεθ είπε ότι πρέπει να κάνει. Εξαπέλυσε πόλεμο κατά των απίστων. Ή αλλάζεις (θρησκεία) ή πεθαίνεις».

Ο Dan Ritto κοιτάζει τον ορίζοντα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Στην αρχή πίστευα ότι αυτό δεν θα ερχόταν ποτέ στη Δανία. Ποτέ δεν θα συμβεί εδώ. Αλλά συμβαίνει. Περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού στο Gellerupparken το υποστηρίζει. Πιστεύει ότι η θρησκεία πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου. "
[Σχόλιο από το άρθρο της B.T :]
Σήμερα η B.T. ήρθε σε επαφή με πολλά πρόσωπα που αρνούνται τον ισχυρισμό του Dan Ritto, ότι το Κοράνι ευθέως κάνει έκκληση για πόλεμο και τρομοκρατία κατά των μη-μουσουλμάνων. Στο πλαίσιο αυτό η B.T. θα ήθελε να διευκρινίσει ότι η άποψη που διατύπωσε ο Dan Ritto είναι δική του και μόνο. Οι απόψεις αυτές δεν μπορεί συνεπώς να θεωρηθούν ότι εκφράζουν την γενική θέση της ΒΤ.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
-----------------------------------
ΙΔΙΚΟΝ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΔΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗ ΤΟ ΤΙ ΛΕΓΕΙ ΤΩ ΟΝΤΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟΝ ΕΧΟΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟΝ: IMPORTANT- 164 Jihad Verses in the Koran (ΕΔΩ)
----------------------------------