Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

28 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Ο απόλυτος φορολογικός εφιάλτης







 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
 
Ο απόλυτος φορολογικός εφιάλτης
 
28/9/2011
 
Εξωφρενικά μέτρα. Μόνο αν θέλει να αυτοκτονήσει η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές

Απίστευτα κυριολεκτικά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εν είδει πανηγυρισμού για την επακολουθήσασα ομόθυμη και ενθουσιώδη έγκριση και από τους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του χαρατσιού που επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου στα ακίνητα με τον εκβιασμό ότι θα κόβει το ρεύμα σε όποιον δεν το πληρώσει. Ειδικά το μέτρο της υποχρέωσης των πολιτών να εμφανίζουν αποδείξεις ίσες με το... 50% ή 60% (!!!) των εισοδημάτων τους είναι κυριολεκτικά εξωφρενικό και πρωτοφανές. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Πρόκειται φυσικά για πρόσχημα νέας, ακόμη πιο αδίστακτης καταλήστευσης και λεηλασίας των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών κάθε κοινωνικού στρώματος, κυριολεκτικά ολόκληρου του ελληνικού λαού, από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Αντί να πουν π.χ. ότι επιβάλλουν συντελεστή φορολογίας εισοδήματος 50% ή 70% στους Ελληνες, τα μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου και η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος εφευρίσκουν διαρκώς νέους φόρους που τους επιβάλλουν αρπακτικά και σωρευτικά στον ελληνικό πληθυσμό, όπως έκαναν οι Τούρκοι επί Τουρκοκρατίας - ό,τι χρειάζονταν το άρπαζαν από τους υπόδουλους υπηκόους τους.

Ακόμη και όποιος εθελοτυφλούσε για πολιτικούς λόγους αντιλαμβάνεται πλέον ότι η ουσία της ασκούμενης πολιτικής από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το ΔΝΤ συνίσταται στην "κινεζοποίηση" της Ελλάδας.

Αποσκοπεί στην οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων, στη βίαιη πτώση των μισθών και των συντάξεων στο μισό ή και λιγότερο, προκειμένου η χώρα να καταστεί ελκυστική σε ξένους επενδυτές με αποικιακούς όρους. Να έρχεται επίσης εδώ ο σημερινός "μπατιροτουρίστας" Γερμανός συνταξιούχος και με ένα χιλιάρικο να περνάει έναν μήνα σαν πασάς, όπως τις δεκαετίες του 1960 ή του 1970.

Τα υπόλοιπα, περί δήθεν αποκατάστασης της ισορροπίας των δημοσιονομικών μεγεθών, είναι παραμύθια για κατανάλωση των αφελών. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως όσο αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στα 35 ολόκληρα χρόνια που κύλησαν από τη μεταπολίτευση του 1974 ως το 2009, τόσο θα αυξηθεί στα... 3 (!!!) χρόνια της διακυβέρνησης Παπανδρέου υπό καθεστώς Μνημονίου, που υποτίθεται ότι μας επιβλήθηκε για να λύσει το πρόβλημα πρώτα πρώτα του χρέους!

Δεν πρόκειται ούτε για αστοχία ούτε για λάθος συνταγή. Η συνταγή είναι απολύτως σωστή, μόνο που έχει τον εντελώς αντίθετο στόχο από τον διακηρυσσόμενο: αποσκοπεί ακριβώς στη χρεοκοπία της Ελλάδας, στο πλαίσιο όμως όρων που επιβάλλουν οι Γερμανοί. Τόσο η πορεία προς τη χρεοκοπία όσο και αυτή καθαυτή η συντεταγμένη χρεοκοπία που θα επιβάλει το Βερολίνο αξιοποιούνται και θα αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση Παπανδρέου για να επιταχυνθεί και να διευκολυνθεί η καταβαράθρωση των μισθών και των συντάξεων των Ελλήνων.

Με τέτοια γραμμή, μόνο αν ήθελε να αυτοκτονήσει πολιτικά ο πρωθυπουργός θα προχωρούσε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Η εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι απολύτως βέβαιη. Οσο κι αν μπορεί ο καθένας να ισχυριστεί βάσιμα ότι όσο περνάει ο καιρός και συνεχίζεται αυτή η πολιτική η ήττα του ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να προσλάβει διαστάσεις διαλυτικής πανωλεθρίας και παράλληλα η ΝΔ να διεκδικήσει με αξιώσεις κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, υπάρχει πάντα ο αντίλογος. Η ζωή είναι απρόβλεπτη.

Πολλά μπορούν να συμβούν και να αλλάξουν εκ βάθρων τους εκλογικούς συσχετισμούς και την εκλογική συμπεριφορά του πληθυσμού - ιδίως κάποια εθνική συμφορά, π.χ. με την Τουρκία, θεωρητικά μιλώντας.
Η ελπίδα (της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην προκειμένη περίπτωση) πάντα πεθαίνει τελευταία και πολύ λογικά από τη σκοπιά του ο Γ. Παπανδρέου επιθυμεί να εξαντλήσει πάση θυσία ολόκληρη την τετραετία για την οποία εξελέγη, ασχέτως αν κάνει τα εντελώς αντίθετα από όσα υποσχέθηκε.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μάταιη αναζήτηση θυμάτων-κορόιδων

 
Ακρως αποκαλυπτικός και ειλικρινέστατος ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας προ ημερών στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84: "Σε συνθήκες κρίσης, βλέπω ως προοπτική τη λύση της συστράτευσης περισσότερων πολιτικών δυνάμεων... Εάν αυτό καταστεί δυνατόν με τη ΝΔ, εγώ θα το καλοδεχόμουν. Ναι στη συγκυβέρνηση!" δήλωσε, προσθέτοντας αμέσως: "Αλλά εκλογές για να έρθει κάποιος άλλος... όχι, δεν επιθυμώ και θα προτιμούσα να εξαντληθεί η τετραετία"! Σε απλά ελληνικά, ο Θ. Πάγκαλος λέει: Βεβαίως ναι στη συγκυβέρνηση, αν η ΝΔ πάσχει από τέτοιον πολιτικό κρετινισμό ώστε να θέλει να αναλάβει κι αυτή πολιτικές ευθύνες για την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά φυσικά δεν είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο ηλίθιο ώστε να της παραδώσει την εξουσία από μόνο του μέσω εκλογών!

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Roland Berger

 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!!! ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ !!! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟΞΕΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ !!!!

 Σχέδιο «Εύρηκα»: Πως θα «σωθεί» η Ελλάδα από την κρίση χρέους
 
Τι προβλέπει η κωδική ονομασία της εταιρείας συμβούλων Roland Berger

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  16:08 ΤΟ ΒΗΜΑ

Με την κωδική ονομασία «Εύρηκα» η Roland Berger, μιας από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων της Ευρώπης, με ισχυρή επιρροή όπως λέγεται στην κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ, προβλέπει έξι βήματα για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης:
 
Στο 1ο βήμα, περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου ύψους 125 δισ. ευρώ συγκεντρώνονται σε μία εταιρεία συμμετοχών, η οποία πωλείται στην ΕΕ αντί 125 δισ. ευρώ.

Στο 2ο βήμα
, οργανισμός της ΕΕ, με έδρα το Στρασβούργο, αναλαμβάνει να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στον έλεγχο της εταιρείας συμμετοχών έως το 2025.
Εάν η διαδικασία αποφέρει κέρδη, αυτά αποδίδονται στην Ελλάδα, αφότου αφαιρεθούν οι προμήθειες. Στην περίπτωση που καταλήξει σε ζημιές (κάτι που η Roland Berger δεν περιμένει), αυτές πάλι βαραίνουν το ελληνικό δημόσιο.

Στο 3ο βήμα
, η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα έσοδα από την πώληση της εταιρείας συμμετοχών για να επαναγοράσει τα ομόλογά της από την ΕΚΤ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης EFSF. Με την επαναγορά, το ελληνικό δημόσιο χρέος πέφτει από το 145% στο 88% του ΑΕΠ. Η έκθεση της ΕΚΤ και των Ευρωπαίων φορολογούμενων στο ελληνικό χρέος πέφτει στο μηδέν.

Στο 4ο βήμα
, ο ευρωπαϊκός οργανισμός επενδύει 20 δισ. ευρώ στην αναδιάρθρωση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας συμμετοχών, ώστε να μεγιστοποιηθεί η αξία των αποκρατικοποιήσεων. Υπολογίζεται ότι με τη μέθοδο αυτή μπορούν να συγκεντρωθούν 40-60 δισ. ευρώ επιπλέον.

Στο 5ο βήμα
, εισρέουν στην ελληνική οικονομία διαρθρωτικά κονδύλια ίσα με το 8% του ελληνικού ΑΕΠ, τα οποία η χώρα δεν χρησιμοποιεί τώρα. Τα κονδύλια αυτά φέρνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από το -5% στο +5% και αυξάνουν τα φορολογικά έσοδα κατά 4% του ΑΕΠ.

Στο 6ο βήμα
, με τα επιπλέον φορολογικά έσοδα, η Ελλάδα προχωρά σε επαναγορές ομολόγων ίσες περίπου με το 1% του ΑΕΠ της ετησίως. Η μείωση του χρέους και η βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας επιτρέπουν τη μείωση του ύψους των τόκων κατά 50% τουλάχιστον. Έτσι, το χρέος πέφτει κάτω από το 60% του ΑΕΠ το 2018.

Σύμφωνα με Roland Berger, με βάση το σχέδιο, τα ελληνικά CDS καταρρέουν, επιφέροντας ζημιές σε όσους πόνταραν τόσο στην ελληνική χρεοκοπία όσο και στην κατάρρευση της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Επιπλέον, με τη σαρωτική ιδιωτικοποίηση του ελληνικού δημόσιο τομέα, πατάσσεται η διαφθορά και ευνοείται η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Με το σχέδιο αυτό, οι ελληνικές τράπεζες που έχουν στα χέρια τους κρατικά ομόλογα θα εγγράψουν κέρδη 30 δισ. ευρώ, αποκαθιστώντας τη φερεγγυότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Η Μαφία της διαπλοκής στήνει την επόμενη μέρα...

Πηγή:www.capital.gr

Χάνουν την πρόσβασή τους στο τραπεζικό σύστημα και παίζουν τα ρέστα τους για την επιβίωσή τους. Το κούρεμα των ομολόγων κατά 50% θα έχει ως αποτέλεσμα ένα νέο σχέδιο σωτηρίας των τραπεζών (κι όχι των μετοχών τους αυτή την φορά) με λεφτά της ΕΚΤ, η οποία και θα έχει πλέον τον έλεγχο όλης της κατάστασης.  Η Μαφία της διαπλοκής ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη ημέρα...

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες το τραπεζικό σύστημα έχει ανοίξει τους κρουνούς του για τα χρεοκοπημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι τράπεζες που σε άλλες περιπτώσεις οδηγούν στη χρεοκοπία υγιείς επιχειρήσεις, στην προκειμένη περίπτωση κλείνουν τα μάτια και πετάνε τα λεφτά τους στον Καιάδα.

Ο λόγος είναι απλός: Αύριο δεν θα βρίσκονται στο τιμόνι εκείνοι που δίνουν σήμερα τα λεφτά. Είναι δεδομένο ότι αυτή την στιγμή σκορπάνε λεφτά των καταθετών και του ελληνικού δημοσίου. Ο απαράδεκτος νόμος Αλογοσκούφη τους έδωσε το δικαίωμα να ασκούν εξουσία με λεφτά των φορολογουμένων, με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Οι συνταξιούχοι των 600 ευρώ στερούνται την σύνταξή τους για να πάρουν τα χρεοκοπημένα Μέσα Ενημέρωσης νέα δάνεια. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

Οι εντολές προέρχονται από το σάπιο και βαθιά διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Ο στόχος είναι εμφανής: Στην διαμόρφωση της νέας κατάστασης, μετά από το κούρεμα, να έχουν στα χέρια τους υποθηκευμένες συνειδήσεις για να πλάσουν κατά το δοκούν την επόμενη ημέρα. Αφού περάσει ο πρώτος καιρός του σοκ και επιχειρήσουν  να αναλάβουν και πάλι τα ηνία μέσα από νέα πολιτικά σχήματα! Οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια συμφέροντα, με άλλη πιθανότατα ενδυμασία.

Κι όσοι έχουν αρνηθεί να παίξουν σε αυτό το άθλιο παιγνίδι έχουν δει το όνομα τους πρωτοσέλιδο πίσω από την εκφοβιστική λέξη «σκάνδαλο».  Εδώ δεν μιλάμε για Μέσα Ενημέρωσης, αλλά για φωλιές εκβιαστών. Από πληρωμένα πιστόλια που περιμένουν την επόμενη αποστολή τους...



Πηγή:www.capital.gr

Χθες άρχισε να γράφεται το τέλος του ΠΑΣΟΚ



Η χθεσινή ψηφοφορία αποτελεί την αρχή της πτώσης της κυβέρνησης την αρχή του τέλους του κόμματος ΠΑΣΟΚ και την αρχή της πολιτικής εξαφάνισης του αλαζόνα φορολογικού και οικονομικού εκτελεστή των Ελλήνων Ευάγγελου Βενιζέλου.
Είναι γνωστό ότι η έννοια της ιδιοκτησίας είναι ιερή για τους Έλληνες και αποτελεί πατροπαράδοτη αρχή και αξία με κόπο και μόχθο να έχει ο καθένας μας από πάνω του το κεραμίδι του.
Η αγάπη μας για το σπίτι μας η ιερότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τον δικό μας χώρο είναι από τα λίγα πράγματα τα οποία μας έχουν μεταφερθεί αναλλοίωτα από την αρχαιοελληνική μας κληρονομιά.
Δεκάδες τα τραγούδια δημοτικά λαϊκά τα οποία υμνούν το σπίτι που αποτελεί το απάγκιο το καταφύγιο του καθένα μας.
Κάποτε μου έλεγε ένας από τους πρώτους Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία ότι την έννοια της ιδιοκτησίας στους Αυστραλούς την έμαθαν οι Έλληνες και οι Ιταλοί.
Η εμμονή μας στην ιδιοκτησία είναι από τα λίγα πράγματα που μας χαρακτηρίζουν στο σύνολο ως κοινωνία ανεξάρτητα από μορφωτικό κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
Πόσες φορές δεν μας έχει τύχει να μας ξεναγεί κάποιος στο σπίτι του με πηγαία περηφάνια είτε είναι εύπορος είτε φτωχός.
Αυτό το τελευταίο ιερό αποκούμπι του καθενός ήρθε να φορολογήσει να απαξιώσει οικονομικά η κυβέρνηση αποδεικνύοντας ότι πλέον δεν έχει καμία επαφή με τον κόσμο.
Μόνο ένας ξένος προς αυτόν τον τόπο προς τις συνήθειες του τις ευαισθησίες του τα ήθη και έθιμα του θα μπορούσε να εφαρμόσει κάτι τέτοιο.
Μια τέτοια σκληρότητα θα μπορούσε να δικαιολογηθεί σε έναν ξένο εισβολέα που στο παρελθόν έκαψε πόλεις και χωριά μας αλλά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα σε κάποιον που θέλει να εκπροσωπεί την φυλή μας.
Η χθεσινή ψηφοφορία δείχνει πόσο ξένο είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ προς την κοινωνία έχοντας μετατραπεί σε μια άλλη έκδοση των κουκουλοφόρων της κατοχής που εκτελούσαν άοκνα τις Γερμανικές εντολές.
Εντάξει, όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να μεταλλαχθήκαμε να γίναμε ξιπασμένοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και τελείως ξευτιλισμένοι.

Διαβάζω και εγώ σχόλια και αναρτήσεις για το τι κάνει ο κόσμος με όλα αυτά τα μέτρα για την μοιρολατρική διάθεση που δείχνει.
Η πλειοψηφία των συνανθρώπων μας δεν έχει τεχνοκρατική συγκρότηση και με την ανηλεή προπαγάνδα μέχρι σήμερα έσκυβε το κεφάλι.
Ο φόρος στα ακίνητα αγγίζει τις συναισθηματικές χορδές του καθένα, όχι γιατί πρέπει να δώσει χρήματα που μπορεί και να μην τα έχει, αλλά γιατί υπάρχει ένα ξεδιάντροπο κράτος μια αδίστακτη κυβέρνηση στην οποία επικρατεί η λογική του ποιο αδίστακτου σωματέμπορα που δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό μπροστά στην επιβίωση του.
ΥΓ. Η ΝΔ έπρεπε χαλάσει τον κόσμο για αυτόν τον άθλιο νόμο ακόμα και αν η μη ψήφιση του σήμαινε την χρεοκοπία της χώρας. Δεν μπορεί το κόμμα που θέλει να έχει εθνικές αναφορές να επιτρέπει να προσβάλλεται μια από τις αιώνιες αρχές αυτής της κοινωνίας που είναι ιδιοκτησία.