Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

24 Μαρτίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Η κρίση απειλεί το ευρώ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ:: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Η κρίση απειλεί το ευρώ
Οταν εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι... απεχθάνονται πλέον το ενιαίο νόμισμα, οι Γερμανοί είναι απολύτως βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους κλυδωνισμούς, χωρίς μάλιστα αλλαγή της πολιτικής τους
24/3/2013
Ξανά και ξανά επανέρχεται το ερώτημα: θα επιβιώσει τελικά το ευρώ; Η αρχική βεβαιότητα ότι τίποτα δεν μπορεί να διαλύσει την Ευρωζώνη γίνεται όλο και πιο ομιχλώδης, κάθε φορά που μια καινούργια χώρα βυθίζεται στη δυστυχία εξαιτίας της υπαγωγής της σε καθεστώς μνημονιακής πολιτικής υπεράσπισης του ενιαίου νομίσματος
Ξανά και ξανά επανέρχεται το ερώτημα: θα επιβιώσει τελικά το ευρώ; Η αρχική βεβαιότητα ότι τίποτα δεν μπορεί να διαλύσει την Ευρωζώνη γίνεται όλο και πιο ομιχλώδης, κάθε φορά που μια καινούργια χώρα βυθίζεται στη δυστυχία εξαιτίας της υπαγωγής της σε καθεστώς μνημονιακής πολιτικής υπεράσπισης του ενιαίου νομίσματος. Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, αλλά και Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος. Δίπλα τους και οι χώρες που συνήθως ξεχνάμε να αναφέρουμε, γιατί υποφέρουν χωρίς να μιλούν δυνατά, καθώς συγκαταλέγονται στα συντρίμμια του αλήστου μνήμης «υπαρκτού σοσιαλισμού»: Σλοβενία, Εσθονία, Σλοβακία. Οι λαοί τους δυστυχούν σιωπηλά. Ολο και μακραίνει η ουρά των κρατών που υποχρεώνονται να υποστούν τα βασανιστήρια του «ευρω-καθαρτηρίου» κατ' απαίτηση των Γερμανών. Οι 9 από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης βρίσκονται ήδη στην κατάσταση αυτή.
Αβυσσαλέο χάσμα αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ανάμεσα στο πώς βλέπουν τα μνημόνια οι Γερμανοί και πώς τα αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι που υπάγονται σε μνημονιακό καθεστώς. Τουλάχιστον σε φραστικό επίπεδο -και δεν είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται οπωσδήποτε για προπαγάνδα- ο γερμανικός Τύπος πείθει τους αναγνώστες του ότι πρόκειται για πράξη... αλληλεγγύης!
Φρύαξαν οι Γερμανοί από το γεγονός ότι η κυπριακή Βουλή όχι μόνο τόλμησε να πει «Οχι» στους όρους υποταγής και κατάσχεσης τμήματος των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες που αποπειράθηκε να επιβάλει το Βερολίνο στη Λευκωσία, αλλά και στράφηκε για στήριξη προς τη Ρωσία. «Ενα μέλος της ΕΕ, το οποίο απομακρύνεται από τους εταίρους του και ζητιανεύει στη Μόσχα - τίποτα άλλο δεν έδειξε μέχρι στιγμής με τρόπο που δεν επιδέχεται καμία παρανόηση πόσο αδύναμοι είναι κάποτε οι δεσμοί που σφυρηλατεί το ευρώ» έγραψε σε κύριο άρθρο της η σοβαρή δεξιά γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Να... διώξουν (!) την Κύπρο από το ευρώ επειδή απευθύνθηκε στη Ρωσία για βοήθεια προτείνει σε πρωτοσέλιδο άρθρο του ο εκ των συνδιευθυντών της ίδιας εφημερίδας Γκίντερ Νόνενμαχερ: «Στην Κύπρο έφτασε το όριο της αξιοπιστίας της η ούτως ή άλλως εύθραυστη πολιτική διάσωσης του ευρώ. Αν δεν καταστεί δυνατόν να τηρηθεί εκεί η αρχή ''Αλληλεγγύη έναντι συνοχής'', πρέπει οι Κύπριοι να βαδίσουν στον δικό τους δρόμο, μόνοι τους. Οικονομικά και πολιτικά πρέπει να είναι σφικτή η ''αποστείρωση'' μιας αποχώρησης της Κύπρου από την Ευρωζώνη» τονίζει.
Το Βερολίνο παραλογίζεται. Απαιτεί από την Κύπρο να ληστέψει τους καταθέτες, να διαλύσει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και να παραδώσει τα μελλοντικά έσοδά της από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στους Γερμανούς και στους υπόλοιπους μεγάλους της ΕΕ. Επειδή όμως η Λευκωσία αρνείται, η Γερμανία την κατηγορεί... ως «αχάριστη (!)» και θέλει να την πετάξει εκτός Ευρωζώνης. Προφανώς για να τρομοκρατηθούν οι υπόλοιπες χώρες του ευρώ και να μην τολμή-σει ποτέ καμία να αρνηθεί να υπακούσει αμέσως στις εντολές του Βερολίνου. Η τακτική των εκτελέσεων προς παραδειγματισμό των υπολοίπων που ακολουθούσαν οι Γερμανοί κατακτητές στη διάρκεια της Κατοχής, σε νέα έκδοση.
Εξαλλοι και οι Ρώσοι με την εμφανή προσπάθεια των Γερμανών να αρπάξουν καταθέσεις ρωσικών συμφερόντων στην Κύπρο ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ. Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί κάποια ανεκτή λύση στη Κύπρο «και δεν θα καταστραφούν οι σχέσεις της Ρωσίας με την ΕΕ» δήλωσε έξω φρενών ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Οι Αμερικανοί, βέβαια, θα ήταν ευτυχείς αν όντως διαρρηγνύονταν οι σχέσεις του Κρεμλίνου με το Βερολίνο. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί. Η ένταση πάντως στις γερμανορωσικές σχέσεις αυτήν τη στιγμή δεν είναι εντελώς αμελητέα.
Θα επιβιώσει το ευρώ μέσα σε αυτό το κλίμα που προκαλεί η γερμανική πολιτική; Οι Γερμανοί είναι απολύτως βέβαιοι ότι το ενιαίο νόμισμα θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους κλυδωνισμούς, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί αλλαγή της πολιτικής του Βερολίνου. Γνωρίζουν φυσικά ότι εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι δεν υποστηρίζουν πλέον το ευρώ. Αισθάνονται αποξενωμένοι ή διάκεινται εχθρικά προς αυτό. Τα αισθήματα των πολιτών όμως αφήνουν τους Γερμανούς παγερά αδιάφορους.
Καμιά κυβέρνηση κράτους που ανήκει στην Ευρωζώνη δεν τολμά να αντιταχθεί στο Βερολίνο. Ολες οι κυβερνήσεις που ακολουθούν ευρωλιτότητα συντρίβονται όταν γίνονται εκλογές, αλλά αντικαθίστανται από άλλες εξίσου υποτακτικές στη Γερμανία. Διαμαρτυρίες υπάρχουν παντού, εξεγέρσεις όμως πουθενά, σε καμία χώρα. Αρα, τάξις και ευρώ-ασφάλεια επικρατεί καθ' άπασαν την επικράτειαν του Τέταρτου Ράιχ, εκτιμούν οι Γερμανοί.

ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ-ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 : ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!


ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 : ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Τηνν 25η Μαρτίου 1821 ο Ελληνισμός απεφάσισε να εγκαταλείψη την μεγάλη Ε.Ε. της εποχής όπου ήτο και πρώτος τόσον στις δημόσιες θέσεις όσον και στο εμπόριον και μαζί να εγκαταλείψη και το θαυμαστό νόμισμα της εποχής, τον "παρά" που η λαϊκή φαντασία δεν έπαψε έκτοτε να εξυμνή και να καλοτυχίζει όποιον έχει το "παραδάκι". Επανεστάτησε, επολέμησε, κατεστράφη, υπέστη τα πάνδεινα, βγήκε στο άγνωστο κι όλα αυτά διότι ως υπέρτερον όλων αγαθόν προέκρινε την εθνικήν ανεξαρτησίαν, την πολιτικήν ελευθερίαν, την αυτοδιάθεσιν, την ανθρωπίνη αξιοπρέπεια.
Στις ημέρες μας οι αξίες αυτές αντεστράφησαν! Εξωνημένοι και ουτιδανοί και δόλιοι "πολιτικοί" και οι ουρές τους, τα άθλια ΜΜΕ, με το ολέθριο φαρμάκι της πλύσεως εγκεφάλου μας έπεισαν ότι ΠΡΕΠΕΙ να παραδώσουμε εθελουσίως την Εθνική Ανεξαρτησία μας, τουτέστιν την εθνική μας νομοθετική ικανότητα και το εθνικό μας νόμισμα και να μπούμε δεμένοι χειροπόδαρα και "φτωχοί συγγενείς" στην ποντικοπαγίδα της ΕΟΚ και μετά του Ευρώ, γιατί; Διότι έτσι λέει, θα ζούσαμε πλούσια, θα "φυσούσαμε το παραδάκι"! Κι έγινε έτσι, όπως είπε ο Μακρυγιάννης, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΩΡΑ! 
"Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης…"
Και ΣΗΜΕΡΑ, όταν πλέον καταλάβαμε τον εμπαιγμό και την ξεδιάντροπη εκμετάλλευσι και είδαμε γυμνό το πρόσωπο το βδελυρό και απεχθές του Διεθνούς Τοκογλύφου, που στην μωρία και αφέλειά μας πολύ αγαπήσαμε κι είπαμε "αυτός αξίζει να κυβερνήση την Υφήλιο, ΑΕΡΑ!", ναί σήμερα, όπου ο Έλλην έχει γίνει η ΧΛΕΥΗ της οικουμένης κι όπου τον ιδούν του πετούν του επαίτη περιπεκτικά ένα ευρώ, ναί σήμερα, έχουν υψώσει την βδελυρή φωνή τους όλοι, ναί όλοι οι άθλιοι, Δεξιοί και Αριστεροί, Κοσμοπολίτες και "Ελληνολάτρες" και ο κάθε μπεχλιβάνης, και μας λέγουν, σήμερα όπου ήμεθα, ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ, στο τελευταίο σκαλοπάτι του εξευτελισμού: "Πρέπει να εξευτελισθής ως το τέλος, να εκπορνευθής, να ξεπουληθής και να ταπεινωθής, να γίνης σκουλίκι της γής, γιατί αλλοιώς κάηκες! Θα πεινάσης, δεν θάχης μισθούς και συντάξεις!"
Ναι! Ούτως κρώζουν οι κόρακες οι ευτελείς του θανάτου του Ελληνισμού!
Αι! Λοιπόν ΟΧΙ! Χίλιες φορές να πεινάσουμε, να πεθάνουμε, χαρακίρι να κάνουμε! Χαθήτε από προσώπου γης άθλιοι πράκτορες της ακαθαρσίας της Ευρώπης! Υψώνουμε στο Μεσολόγγι το λάβαρο της Επαναστάσεως, γράφουμε στις ντάπιες και στους πύργους: ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
=============