Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

14 Οκτωβρίου 2011

Τα μυστήρια των μυστικών κονδυλίων


 ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Τα μυστήρια των μυστικών κονδυλίων


ΤΗΝ ΩΡΑ που πρώτος στόχος της κυβέρνησης -όπως τον έχουν θέσει ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, αλλά και οι ελεγκτές της τρόικας- πρέπει να είναι η περιστολή των κρατικών δαπανών, τουλάχιστον σε έναν τομέα του κράτους παρατηρείται αλματώδης αύξησή τους.

Μάλιστα, πρόκειται για έναν τομέα που διαχρονικά χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια, δηλαδή οι δαπάνες αυτές δεν μπορούν να ελεγχθούν!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τα περίφημα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία είναι μια παλιά αμαρτία του ελληνικού κράτους. Ομως, τα στοιχεία που ήρθαν χθες στη δημοσιότητα προκαλούν πολλά ερωτήματα. Το 2009 είχαν προϋπολογιστεί απόρρητες δαπάνες ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά τελικά εκταμιεύθηκαν 57 εκατ. Αύξηση 210%! Την επόμενη χρονιά (2010) εκταμιεύθηκαν 68 εκατ. (από 18 που είχαν προϋπολογιστεί). Αύξηση 270%! Και το 2011 (μέχρι σήμερα) έχουν εκταμιευθεί 43 εκατ., ενώ για όλη τη χρονιά είχαν προϋπολογιστεί 34 εκατ.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ προκύπτουν από επίσημα έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο εκταμιεύει τα ποσά. Ομως, σε πολλά από τα έγγραφα αυτά -όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, που έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία- δεν διευκρινίζεται ποιος ζητούσε τα χρήματα. Απλώς περιλαμβανόταν η διατύπωση «ανάγκη αντιμετώπισης απόρρητων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών».

ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ αυτές είναι απόρρητες βάσει του νόμου. Και αυτήν την απάντηση έδιναν από το υπουργείο Εξωτερικών, με την προσθήκη ότι συνδέονται με «λόγους εθνικής ανάγκης». Προφανώς, δεν έχει νόημα το ερώτημα πού πήγαν τα χρήματα αυτά, αφού δεν πρόκειται ποτέ να δοθεί απάντηση. Και με το νόμο!

ΟΜΩΣ, πρέπει να γίνει μία επισήμανση. Τα τρία τελευταία χρόνια η εξωτερική πολιτική της χώρας μάλλον βρίσκεται σε ήρεμα νερά. Δεν παρατηρήθηκε μια έξαρση στα γνωστά εθνικά θέματα (σχέσεις με Τουρκία, Σκόπια κ.λπ.), ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί μια τόσο μεγάλη αύξηση.

ΑΝ, ΛΟΙΠΟΝ, η «εθνική ανάγκη» δεν αφορά τα γνωστά εθνικά θέματα, ανακύπτει το πρόσθετο ερώτημα μήπως τα μυστικά κονδύλια συνδέονται με τις περίφημες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες έχουν απορροφήσει πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια.

ΜΕΧΡΙ στιγμής η κυβέρνηση απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε επίσημη απάντηση στις καταγγελίες αυτές. Θα είναι, όμως, λάθος να προσπαθήσει να την αποφύγει, ποντάροντας ότι το θέμα θα ξεχαστεί μέσα στα τόσα θέματα που κατακλύζουν την επικαιρότητα. Αλλωστε, η ίδια ομνύει στη διαφάνεια.

ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ από τη φύση τους οι δαπάνες αυτές να είναι απόρρητες -εξάλλου μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί αίτημα να ανακοινωθεί πού κατευθύνθηκαν τα ποσά- αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και ανεξέλεγκτες. Να εκταμιεύονται, δηλαδή, ποσά μόνο με υπογραφή ενός υπουργού.

ΛΥΣΕΙΣ υπάρχουν. Μπορεί, για παράδειγμα, μια επιτροπή της Βουλής να ενημερώνεται για τα ζητούμενα ποσά και όχι να αποκαλύπτεται εκ των υστέρων ότι αυξήθηκαν πέρα από κάθε όριο. Σε χαλεπούς καιρούς ποιο μήνυμα στέλνει αυτή η πρακτική; 
----------------

ΟΤΙ ΕΣΠΕΙΡΕ, ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΣΑΠΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ !

Φοιτητές με βούρδουλα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ -- ΤΟ ΒΗΜΑ:  13/10/2011

Το πανεπιστήμιο παραδίδεται με ταχύ ρυθμό στην παραφροσύνη. Ένα επεισόδιο στην Κρήτη επιβεβαιώνει την υποψία. Οι καθηγητές του τμήματος Φυσικής είχαν συνέλευση όταν κάποιοι φοιτητές έκαναν αυτό που κοσμίως ονομάζεται «παράσταση διαμαρτυρίας» δηλαδή μπούκαραν διακόπτοντας τη συζήτηση. Ζήτησαν να γίνουν οι εξετάσεις, οι οποίες χάθηκαν λόγω της φθινοπωρινής κατάληψης. Κάτι τέτοιο είναι παράνομο, καθώς ο νέος νόμος, ο νόμος ο μισητός, ο νόμος  της ευρείας συναίνεσης, δεν επιτρέπει να εξετάζονται οι φοιτητές όταν έχουν αρχίσει τα μαθήματα. Η εξεταστική τοποθετείται υποχρεωτικά σε κενό διδασκαλίας.
Οι καθηγητές αρνήθηκαν να συναινέσουν και στο πλαίσιο της δημοκρατικής ανταλλαγής απόψεων οι φοιτητές είπαν ότι θα γίνει το δικό τους. Για να γίνουν πιο πειστικοί κλείδωσαν τους διδάσκοντες επί δεκατρείς ώρες. Δεν τους επέτρεπαν να πιούν νερό ούτε να πάνε προς νερού τους. Κάποιος από τους έγκλειστους ειδοποίησε τη αστυνομία και από αυτό το σημείο ξεκινά το δεύτερο δείγμα παραφροσύνης. Η έγνοια του πρύτανη, ο οποίος εξέδωσε δελτίο τύπου, ήταν να διευκρινίσει ότι η αστυνομία δεν μπήκε ποτέ μέσα στο κτήριο. Είχε την αγωνία να εξηγήσει ότι δεν καταλύθηκε το άσυλο!!!
Η βίαιη κράτηση των καθηγητών είναι θλιβερή γιατί εν πρώτοις δείχνει την κατάργηση μιας σχέσης που είναι θεμελιώδης για τη συνοχή μιας κοινωνίας. Είναι η σχέση του δασκάλου με τον μαθητή του. Μια σχέση που διαθέτει στοιχεία σεβασμού, αγάπης, ευγνωμοσύνης. Μια σχέση που περιέχει αμφισβήτηση, αντιπαλότητα  και υγιείς δυνάμεις οι οποίες οδηγούν προς τα εμπρός. Η ομηρεία των καθηγητών της Κρήτης είναι πολύ πιο σοβαρή ώστε να εξαντλείται σε ανακοινώσεις για το άσυλο.