Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Αυγούστου 2011

ΔIATI οι βρυχηθμοί κατά των ιστολογίων!



OPΘΩΣ EΞEΓEIPETAI TO "PEΣAΛTO"

Μ. Παπαϊωάννου: Νέοι βρυχηθμοί κατά των ιστολογίων



Ο Νέος σατραπίσκος του υπουργείου Δικαιοσύνης διεμήνυσε ότι θα προωθηθεί νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση εγκλημάτων μέσω διαδικτύου, με αιχμή την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs.

Είναι γνωστό ότι ένα καθεστώς που βρίσκεται σε αποσύνθεση δεν βρίσκει άλλο μέσον άμυνας από τις διώξεις, τα εδώλια, τις απειλές και την τρομοκρατία. Και μόνο αυτό αποδείχνει τη δραματική πολιτική και ηθική του κατάπτωση, τη σαθρότητά του και την καταθλιπτική αδυναμία του.

Οι φασιστικές πρακτικές
της λογοκρισίας, της φίμωσης των ιδεών και των τρομοκρατικών διώξεων των «ενοχλητικών», αποτελούν στρατηγικό στόχο κάθε καθεστώτος.

Για την κυβέρνηση των ανδρεικέλων ο «στόχος» αυτός παίρνει μορφές εξουσιαστικής παράνοιας: «Συμβόλαια θανάτου» που πρέπει να εκτελεστούν το ταχύτερο δυνατόν.

Το κατοχικό καθεστώς είναι τόσο σάπιο και τόσο κυνικά θηριώδες εναντίον του ελληνικού λαού που έχει άμεσα την ανάγκη να περάσει σιδερένιους κύκλους γύρω από το σώμα της ελληνικής κοινωνίας, σαν κι αυτούς που περιτυλίγουν ένα σάπιο βαρέλι για να μη διαλυθεί.

Επιχειρούν, λοιπόν, οι υπάλληλοι των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων), να θωρακίσουν τα εγκλήματά τους με τρομοκρατικά νομοθετήματα.

Να θυμίσουμε το προτεινόμενο τρομοθέτημα του Καστανίδη (του προγενέστερου υπουργού) το οποίο ανήγαγε το «ρατσισμό και την ξενοφοβία» σε ΚΕΝΤΡΙΚΗ δαιμονική απειλή!!!

Σήμερα, μετά το «Μανιφέστο» των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, το οποίο προβλήθηκε αφηνιασμένα, μέσω του τρομοκρατικού εγκλήματος των μυστικών υπηρεσιών στη Νορβηγία, ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ η μακάβρια πλευρά αυτού του τρομοθετήματος, αλλά και ο μεθοδευμένος ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ προώθησης τέτοιων αντιρατσιστικών «συμβολαίων θανάτου» ...

Τώρα, ο διάδοχος του Καστανίδη, ο οποίος δεν διαθέτει ούτε την «γλυκύτητα» και την ευφυΐα του, ΒΡΥΧΑΤΑΙ (θυμάστε το έργο: «Το ποντίκι που βρυχάται») εναντίον του διαδικτύου!!!

Βλέπετε, η λαϊκή ΟΡΓΗ έχει πάρει παλιρροϊκές και εκρηκτικές διαστάσεις.

Η «πλουραλιστική» δικτατορική μονοφωνία έχει κλονιστεί θανάσιμα…


Η «επιδημία» των ιστοσελίδων,
παρ’ όλες τις παιδικές της ασθένειες, αποτυπώνει την πιεστική ανάγκη της φιμωμένης έκφρασης, τη ζωογόνο πνοή της κριτικής, της αποκάλυψης και της αποκαθήλωσης των ψεμάτων και των ακαθαρσιών του κατεστημένου οικοδομήματος.

Η φωνή των ιστολογίων, κραυγή και βοή του συμπιεσμένου και εξορισμένου κοινωνικού θυμού, κλονίζει συθέμελα το σαθρό οικοδόμημα της ψευτιάς και της βρωμιάς των ποικίλων εξουσιών.

Κυρίως, όμως, ξεγυμνώνει τους αυτοκράτορες: Τους πανίσχυρους προπαγανδιστικούς «κρουνούς» του καθεστώτος (ΜΜΕ) και όλο το γαγγραινώδες «σύστημα» της διαπλοκής τους, όλον αυτόν τον κόσμο της οικονομικής, δημοσιογραφικής και πνευματικής αυθάδειας και σαπίλας.

Επεξεργάζεται, λοιπόν, η κατοχική κυβέρνηση, τρόπους, μεθόδους και νομοθετήματα, αλλά και τα «άλλοθι» και τα «ερείσματα» για μια ολομέτωπη και συνολική επίθεση κατά των ιστολογίων.

Εδώ και πολύ καιρό οι «νταβάδες» και ο κόσμος τους προετοιμάζουν το έδαφος για τη φίμωση, την τρομοκρατία και τη δίωξη των μπλογκ.

Η κυβέρνηση αυτή, πριν καταρρεύσει, πρέπει να εκτελέσει και αυτό το «συμβόλαιο»…

Ο κλήρος έπεσε στο σατραπίσκο Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος μέσα στην έπαρση της βλακώδους αλαζονείας του, πιστεύει ότι οι κοινωνίες μπορεί να καθίσουν πάνω σε ξιφολόγχες…

Δεν έχουν διδαχτεί οι άμοιροι τίποτα από την Ιστορία…

Το ποτάμι της λαϊκής ΟΡΓΗΣ δεν γυρίζει πίσω…


Η λαϊκή ευρηματικότητα και η σοφία δεν «κλειδώνονται», ούτε είναι υπολογίσιμα «στοιχεία» από τους τεχνοκράτες της εξουσίας.

Με τέτοια μέτρα δίωξης, τρομοκρατίας και φίμωσης σκάβουν οι ίδιοι το λάκκο τους. Ακριβέστερα επιταχύνουν το θάψιμό τους, γιατί ο λάκκος τους έχει σκαφτεί…

METΩΠO YΠEP THΣ ΦIMΩΣEΩΣ TOY ΔIAΔIKTYOY!


 TΩPA KAI H EΛEYΘEPOTYΠIA ΣTO METΩΠO YΠEP THΣ ΦIMΩΣEΩΣ TOY ΔIAΔIKTYOY, ΣTHN KATAΣTAΣI ΠOY EΣTPΩΣAN ME KYPIA APΘPA TOYΣ H KAΘHMEPINH KAI TA NEA ΓIA NA ΠPOANAΓΓEIΛEI XΘEΣ TON BΔEΛYPO NOMO ΠOY ETOIMAZEI O κ. YΠOYPΓOΣ THΣ ΔIKAIOΣYNHΣ!

EΛEYΘEPOTYΠIA, OTAN EIΣAI ΣΩΣTH ΣE EΠAINOYME (OΠΩΣ ΣTHN AΠOKAΛYΨI THΣ YΠOΘEΣEΩΣ THΣ PROTONBANK) KAI ΣE ANAΠAPAΓOYME KAI ΣE YΠOΣTHPIZOYME, AΛΛA EIΠE MOY, EINAI ΔYNATON EΣY ΠOY ΠHΓEΣ ΦYΛAKH ΓIATI  EΠEMENEΣ NA ΔHMOΣIEYHΣ TIΣ (ANΩNYMEΣ ΦYΣIKA) ΠPOKHPYΞEIΣ TΩN ΣTYΓEPΩN ΦONEΩN THΣ 17N ΓIATI AYTO EΠITAΣΣEI H "ENHMEPΩΣH", TΩPA NA KATAΦEPEΣAI KATA THΣ ANΩNYMIAΣ TOY ΔIAΔIKTYOY ????
 
 ΓIA EMAΣ, H ANΩNYMIA TOY ΔIAΔIKTYOY EINAI KATAKTHΣH KAI ΔIKAIΩMA ANΘPΩΠINO KAI TO MONO ΠOYXEI AΠOMEINEI ΠIA ΣTON AΠΛO ANΘPΩΠAKO TΩPA ΠOY AΓOPA (TYΠOY APXAIΩN AΘHNΩN) ΔEN YΠAPXEI KAI MONON ENAΣ KPOIΣOΣ MΠOPEI NA ΔIAΘETH OIOΔHΠOTE AΛΛO MEΣO ΔIAΔOΣEΩΣ THΣ ΓNΩMHΣ (PAΔIOΦΩNIKO ΣTAΘMO, THΛEOΠTIKO ΣTAΘMO, EΦHMEPIΔA ή ΠEPIOΔIKO)!

OΠΩΣ EXOME ΞANAΓPAΨEI EINAI YΠOKPITIKON OTI <<Στις εφημερίδες δεν υπάρχει ανωνυμία>>! ΣYΓΓNΩMHN, TI ΣHMAINEI π.χ. "THΛETYΠOΣ A.E." ???? ΠOIOI EINAI OI METOXOI (ZHTAΣ METOXOYΣ ΣE "ANΩNYMO ETAIPEIA"!) ??? EΠI THι EYKAIPIAι, ΠHTE MAΣ ΠOIOI EINAI OI IΔIOKTHTEΣ THΣ "THΛETYΠOΣ A.E." NA MAΘOYME KI EMEIΣ !!! KAI O YΠEYΘYNOΣ-ΦYΣIKO ΠPOΣΩΠO ΠOY "TPABIETAI" ΣTA ΔIKAΣTHPIA EINAI ENAΣ ΦOYKAPAΣ YΠAΛΛHΛOΣ THΣ ΓPAMMATEIAΣ !!!

OΘEN, AΓΩNIZOMEΘA YΠEP THΣ ANΩNYMIAΣ TOY ΔIAΔIKTYOY, ΠAPOTI ΠIΣTEYOME OTI KEPΔIZEIΣ ENA ΔIKAIΩMA AΣKΩNTAΣ TO KAI OTI ΔEN YΠAPXEI ΛOΓOΣ NA MHN βγάλουμε και κάρτα μπλόγκερ, με φωτογραφία και ΑΦΜ>> KAΘΩΣ EXOYME BΓAΛEI HΔH !! Σ' OΛA TA SITE TA ΠPOΣKEIMENA ΣTHN EΛΛHNIKH ETAIPEIA APXAIOΦIΛΩN YΠAPXOYN HΔH KAI ONOMATA KAI ΦΩTOΓPAΦIEΣ TOY KTHTOPOΣ ή TOY WEBMASTER KAI O,TI ΓPAΦOYME TO YΠOΓPAΦOYME!! ΔIATI ?? ΔIOTI ΠIΣTEYOME ΣTHN IΣONOMIA KAI ΣTHN IΣOΠOΛITEIA KAI EΠOMENΩΣ OTAN ANΘPΩΠOI OΠΩΣ O κ. ΠPΩΘYΠOYPΓOΣ KI OI YΠOYPΓOI TOY  ΔEN ΔIΣTAZOYN NA KOINOΠOIOYN TAΣ OΠOIAΣ AΠOΨEIΣ TΩN, ΔEN YΠAPXEI ΛOΓOΣ NA ΔIΣTAΣΩME EMEIΣ--KAI ΣTHN EΠOXH THΣ XOYNTAΣ EΞAΛΛOY EKΦPAZAME ΔHMOΣIΩΣ TAΣ AΠOΨEIΣ MAΣ KAI TAΛAIΠΩPHΘHKAME ΓI' AYTO KAI MOΛONTOYTO ΔEN ΔIΣTAΣAME NA AΓΩNIΣΘOYME ΣTO ΠOΛYTEXNEIO!! <<


Ελευθεροτυπία, Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η ανωνυμία των μπλογκ

Στις εφημερίδες δεν υπάρχει ανωνυμία. Ακόμη και για τα κείμενα χωρίς υπογραφή, την ευθύνη έχει η διεύθυνση. Και οι νόμοι περί Τύπου για συκοφαντία είναι δρακόντειοι. Ετσι στην παραδοσιακή δημοσιογραφία έχουμε μάθει πως δεν μπορούμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε, για όποιον θέλουμε, χωρίς να στηρίζουμε τα ρεπορτάζ μας σε στοιχεία. Εντάξει, εξαιρέσεις υπάρχουν...
Αντίθετα στα μπλογκ, στη λεγόμενη δημοσιογραφία των πολιτών, ανθεί η ανωνυμία και δυστυχώς μαζί της ο λίβελος, η συκοφαντία, ακόμη και ο ωμός εκβιασμός. Οχι απ' όλους φυσικά, αλλά από τους λίγους επικίνδυνους που ταυτίζουν την ελευθερία του λόγου με τον πάγκο του χασάπη. Σε αυτό το υπόβαθρο βρήκε χώρο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, να προαναγγείλει νομοθετική ρύθμιση που θα αίρει την ανωνυμία των μπλογκ. Η καλή εκδοχή λέει ότι το κάνει για να αντιμετωπίσει τα παραπάνω. Η κακή εκδοχή λέει ότι η κυβέρνηση έχει βρει τον μπελά της με τη δύναμη του Διαδικτύου και φέρνει νόμους... Κορέας.
Οι μπλόγκερ ξεσηκώθηκαν. Φωνάζουν πριν δουν καν το νομοσχέδιο. Θεωρούν την ανωνυμία θεμελιώδες δικαίωμα. Εχουν δίκιο. Αλλά έχουν και άδικο. Στον πραγματικό κόσμο δεν μπαίνει κάποιος φορώντας μάσκα σε ένα καφενείο, για να κατηγορήσει ένα θαμώνα ότι κλέβει στο τάβλι. Γιατί να το κάνει στον ψηφιακό κόσμο; Από την άλλη, να είναι εκ των προτέρων γνωστό το ονοματεπώνυμο του μπλόγκερ, είναι αυταρχισμός. Στο παράδειγμα του καφενείου, θα ήταν σαν να ζητούν ταυτότητα για να μπεις! «Μήπως πρέπει να βγάλουμε και κάρτα μπλόγκερ, με φωτογραφία και ΑΦΜ;» σχολίασαν ευφυώς κάποιοι.
Μια κατ' έγκληση άρση της ανωνυμίας, όταν η Δικαιοσύνη πειστεί ότι υπάρχει λόγος, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Σε ένα υποθετικό (;) σενάριο κάποιος φτιάχνει 100 διαφορετικά μπλογκ και αναπαράγει μαζικά λίβελους για κάποιον άλλο. Μια αναζήτηση στο Google για τον θιγόμενο θα αποδώσει ένα προφίλ σαν του Τζακ του Αντεροβγάλτη! Πώς θα αμυνθεί ο τελευταίος;
Κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να μας πείσουν εδώ και καιρό ότι επαγγελματικά ειδησεογραφικά σάιτ, που απασχολούν εργαζομένους, είναι το ίδιο μ' ένα προσωπικό μπλογκ. Ε, δεν είναι!
Αρα μια ρύθμιση που θα ξεχωρίζει πορτοκάλια από μήλα, και ειδικά από σάπια μήλα, δεν είναι αναγκαστικά κακή. Τα πράγματα θα ήταν απλούστερα, αν οι ίδιοι οι μπλόγκερ είχαν ασχοληθεί με το θέμα. Αν πρότειναν λύσεις. Αν λοιδορούσαν τον κάθε «συνάδελφο» που παραβιάζει μια άτυπη, ηθική, δεοντολογία. Το ίδιο βέβαια θα έπρεπε να κάνουν και οι δημοσιογράφοι...
Το απόρρητο της επικοινωνίας δεν μπορεί να ισχύει για ιστοσελίδες, δηλαδή για δημόσια αναρτημένη πληροφορία. Αντίθετα ένα e-mail, και αυτό δεν το έχουν υπερασπιστεί επαρκώς οι δικαστές μας, είναι προσωπική επικοινωνία, άρα εκεί πρέπει να ισχύει το απόρρητο όπως και στην αλληλογραφία. Αυτές δεν είναι «λεπτές διαφορές», όπως νομίζουν κάποιοι ψηφιακά αναλφάβητοι. Είναι η ουσία που παραβλέπεται.
Επίσης, όπως έχει αποδείξει η διεθνής εμπειρία, μια αντικαθεστωτική φωνή ελευθερίας θα βρει τρόπους να ακουστεί στο Διαδίκτυο. Ακόμη και ρισκάροντας την προσωπική ασφάλειά του - κι εκεί είναι το θαυμαστό. Υπάρχουν προγράμματα, όπως το Tor, που τα έχει φτιάξει η κοινότητα των προγραμματιστών γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.
«Η πένα είναι δυνατότερη από το σπαθί» είχε πει κάποιος που το όνομά του έχει χαθεί στους αιώνες. «...Οταν το σπαθί είναι κοντό και η πένα αιχμηρή» συμπλήρωσε ο Τέρι Πράτσετ. Ο,τι να 'ναι, αρκεί να μην καρφώνει πισώπλατα, θα λέγαμε.

Στο απυρόβλητο τα έσοδα και η περιουσία της Εκκλησίας





Την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία βιώνει μια πρωτοφανή επίθεση στα εισοδήματά της και η δημόσια περιουσία οδηγείται στο ξεπούλημα, η Εκκλησία κατορθώνει όχι μόνο να κρατά αφορολόγητα τα έσοδά της, αλλά και να αυξάνει την περιουσία της.
Εκατοντάδες φόροι έχουν θεσπιστεί τα τελευταία 50 χρόνια για τη φορολόγηση των εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας, αλλά πάντα η Εκκλησία και οι ιερές μονές καταφέρνουν να μην πληρώνουν φόρους, είτε λόγω του χαμηλού συντελεστή φορολόγησης των εσόδων τους είτε λόγω των διπλών βιβλίων που κρατούν.
Η πρώτη ουσιαστική απόπειρα φορολόγησης της ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας έγινε με το νόμο 3634/2008, που προβλέπει την επιβολή ενιαίου τέλους ακινήτων 0,1% επί της αξίας των εκμισθούμενων ή δωρεάν παραχωρούμενων ακινήτων, αλλά δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη η αποτελεσματικότητά της. Μάλιστα δε, στην πρόσφατη συνάντηση του τσάρου της οικονομίας Βαγγέλη Βενιζέλου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, δεν τέθηκε καν θέμα συνεισφοράς της περιουσίας αυτής στην αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ συμφωνήθηκε να συσταθεί μια επιτροπή που θα καταγράψει, δηλαδή θα «αποδώσει» στην Εκκλησία, τη διακατεχόμενη από την ίδια περιουσία.
Πρόκειται για όλες εκείνες τις εκτάσεις γης που το ελληνικό κράτος παρείχε στους διαχειριστές, στην προκειμένη περίπτωση στις μονές και στην Εκκλησία, μόνο την επικαρπία, κρατώντας για λογαριασμό του την κυριότητα. Και ως τίτλους σ' αυτή την καταγραφή η Ιερά Σύνοδος θα επικαλεστεί τα βυζαντινά χρυσόβουλα και τα τουρκικά ταπία που κατέχει.
Φαίνεται ότι, αν και οι εξελίξεις καθημερινά αλλάζουν τον κόσμο, το Βυζάντιο καλά κρατεί για την Εκκλησία. Παρότι σαρώθηκε ουσιαστικά από την Αγρια Δύση με όλες εκείνες τις φοβερές συμμορίες, τους σταυροφόρους -σήμερα τις λένε διεθνείς αγορές- που ως όλεθρος ενέσκηψαν στους λαούς και στις χώρες της Ανατολής, εντούτοις τα χρυσόβουλά του (το ίδιο ισχύει και για τα ταπία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) εξακολουθούν για κάποιους να αποτελούν τίτλους κυριότητας.
Οπως λόγου χάριν ο Νικηφόρος Φωκάς, αυτοκράτορες και αυτοκρατόρισσες, κάθε λογής και ισχύος άτομα της βυζαντινής ίντριγκας έκαναν δώρα -για να σωθεί η ψυχή τους!- όπως οι πασάδες και οι αγάδες χάριζαν στις φιλενάδες και στους οσφυοκάμπτες τους, που συνεχίζουν ακόμη και μετά χιλιετίες και εκατονταετίες, με εργαλείο άλλοτε τους μοναχούς και άλλοτε τους παπάδες, να ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.
Ο τόπος μας ταλαιπωρήθηκε τρία χρόνια από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη ήττα για τον ελληνικό λαό, όχι τόσο γιατί δεν αποδόθηκαν ευθύνες (έχει ήδη συνδέσει τα πολιτικά σκάνδαλα με τις παραγραφές), ούτε γιατί έχασε τη λίμνη Βιστονίδα, αλλά γιατί τα χρυσόβουλα αναγνωρίστηκαν και από την πολιτεία ως ακλόνητα στοιχεία για την κατοχύρωση δικαιωμάτων κυριότητας επί ακίνητης περιουσίας. Κι επειδή μέχρι σήμερα καμία ρύθμιση που να αφορά την ακίνητη περιουσία δεν έθιξε την εκκλησιαστική περιουσία -εκτός του νόμου 1700/87 του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση, που την επομένη της ψήφισής του τον κατέστησε ανενεργό ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου- φαίνεται ότι το αντικείμενο της επιτροπής που συμφώνησαν ο υπουργός Οικονομικών και ο αρχιεπίσκοπος θα είναι η απόδοση στην Εκκλησία της κυριότητας των 2.000.000 στρεμμάτων, διακατεχόμενων από αυτή εκτάσεων.
Μια τέτοια αναγνώριση δημιουργεί νέα δεδομένα για τη νομιμοποίηση διεκδικήσεων και άλλων εκατομμυρίων στρεμμάτων από φυσικά και νομικά πρόσωπα σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, και μάλιστα ενδέχεται να οδηγήσει και στην κατάργηση του τεκμηρίου κυριότητας του Δημοσίου. Αλήθεια, γιατί βιάζεται ο κ. Βενιζέλος να προχωρήσει σε μια τέτοια διαδικασία, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου;
Αν τελικά εκποιηθεί η ακίνητη δημόσια περιουσία, όπως με το Μεσοπρόθεσμο έχει συμφωνηθεί, χαριστεί η διακατεχόμενη γη, όπως παραπάνω τονίστηκε, και αποδοθεί η καταπατημένη γη με την καταβολή τιμήματος, τότε τι θα μείνει τελικά σ' αυτή τη χώρα για να μπορέσει να σταθεί ξανά όρθια;
* Πρώην βουλευτής Ευβοίας

The Great Hiroshima Cover-Up

 "The Great Hiroshima Cover-Up"  IΔE:

http://hercolano2.blogspot.com/2011/08/great-hiroshima-cover-up.html


HIROSHIMA SURVIVORS

EIKONA XAPAKTHPIΣTIKH KAI ΣYMBOΛIKH TOY METAΠOΛEMIKOY KOΣMOY ΠOY ΘEΛHΣAN KAI OIKOΔOMHΣAN OI NIKHTAI TOY ΠOΛEMOY (OI AΛΛΩΣ "MEΓAΛOI MAΣ ΣYMMAXOI")
 EIKONA XAPAKTHPIΣTIKH AΠ' THN XIPOΣIMA, AΠ' TO NAΓKAΣAKI, AΠ' THN ΔPEΣΔH, AΠ' TO AMBOYPΓO, AΠ' THN BAΓΔATH, AΠ' TO BEΛIΓPAΔI, AΠ' THN KAMΠOYΛ, AΠ' OΠOIA ANOXYPΩTH* ΠOΛI KI AN ΦANTAΣΘEITE... Σ' OΛH THN ΓH ΦΘANEI TO XEPI THΣ KAKOYPΓIAΣ TOYΣ!
NA TOYΣ XAIPOMEΘA TOYΣ ΔIEΘNEIΣ TOKOΓΛYΦOYΣ (OI ΠPAΓMATIKOI KYPIOI ΠIΣΩ AΠO KAΘE AXYPANΘPΩΠO, TΣΩPTΣIΛ ή ΣTAΛIN ή KΛINTON ή OMΠAMA) KAI NA EOPTAZΩME KAI THN NIKH TOYΣ MEΓAΛOΠPEΠΩΣ, KAI ΔIOΛOY NA MHN MAΣ ΣTENOXΩPEI AN OTAN ΔEN MAΣ PIXNOYN BOMBEΣ (ATOMIKEΣ ή AΛΛEΣ) MAΣ ΦTΩXAINOYN KAI MAΣ ΠNIΓOYN KAI MAΣ AΦHNOYN ANEΣTIOYΣ, ME TA SPREAD, TA CDS, KAI TA AΛΛA MYΣTHPIA OΠΛA THΣ KATAXΘONIOY EΞOYΣIAΣ TOYΣ!
--------
*ANOXYPΩTH ΠOΛI= ΔEN EXOYN TO ΘAPPOΣ OI ΨOΦOΔEEIΣ NA KATEBOYN KAI N' ANAMETPHΘOYN ΣTO ΠEΔIO THΣ MAXHΣ! BOMBAPΔIZOYN! KAI ΓIA NA KAMΠTOYN TO ΦPONHMA TΩN ANTIΠAΛΩN TOYΣ ΔEN BOMBAPΔIZOYN ΣTPATIΩTIKAΣ EΓKATAΣTAΣEIΣ AΛΛA ANOXYPΩTOYΣ ΠOΛEIΣ-ΓYNAIKOΠAIΔA KAI HΛIKIΩMENOYΣ! BEBAIΩΣ, AYTO AΠAΓOPEYETAI AΠO TAΣ ΔIEΘNEIΣ ΣYMBAΣEIΣ, AΛΛA AYTOI ΞEPETE ΠOY "TIΣ ΓPAΦOYN"--EΠIΣHMΩΣ AI HΠA TAΣ XAPAKTHPIZOYN "ΠAPΩXHMENAΣ" !!!