Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

1 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟΝ ΣΥΜΒΑΝ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΙΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ --ΟΠΩΣ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 'ΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ' ΑΠΟ ΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ-- ΔΙΔΟΥΝ  ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ!
ΗΔΗ ΕΧΩ ΕΙΠΗ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟΝ ΤΟΥ ''ΔΕΛΤΙΟΥ11''- ΟΜΩΣ ΙΔΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΙΝΚ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΛΗΨΙ, ΣΤΟ antinews ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ (http://www.antinews.gr/?p=48170):
«Η μία πλευρά του λόφου είναι η δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών που καταδικάζεται ακόμα και μέσα στην χώρα τους. Η άλλη πλευρά όμως, την οποία στιγμή δεν πρέπει να χάνουμε από τα μάτια μα,  είναι τα παιχνίδια της Τουρκίας που προσπαθεί να γίνει Μεγάλη περιφερειακή δύναμη με σοβαρούς, πολλαπλούς ρόλους.Κι ας μην ξεχνάμε ότι λίγους μήνες πριν μετά την γνωστή φραστική επίθεση του Ερντογάν προς το Ισραήλ, όταν πήγε στην Γάζα, οι Παλαιστίνιοι τον υποδέχθηκαν με πανώ που τον αποκαλούσαν «νέο Πορθητή». Σαν τον Μωάμεθ τον Πορθητή!
Ο επίδοξος σουλτάνος επιστρέφει στις παλιές επαρχίες της Αυτοκρατορίας των Οθωμανών με όπλο την ισλαμική αδερφοσύνη και τον αντισιωνισμό. Το παίζει προστάτης των αδυνάτων. Βολικό κι αποδοτικό και για το εσωτερικό της χώρας του, που έχει τον υψηλότερο αντισημιτισμό στον κόσμο.»
ΚΑΙ ΕΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΛΟΦΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ! ΚΑΙ  ΔΕΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ' ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΒΛΕΨΕΩΝ! ΑΦΗΝΟΜΕ ΤΑΣ  ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΜΕ ΣΤΑΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑΣ ΒΛΕΨΕΙΣ! ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ! 
ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ 'ΔΕΞΙΑ' ΜΜΕ ΕΤΗΡΗΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ ΣΤΑΣΙΝ ΕΞΙΣΩΣΕΩΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΚΟΝΤΙΖΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗΝ ΓΡΑΜΜΗΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ! Π.Χ. ΙΔΟΥ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΝ ΠΟΥ 'ΜΟΙΡΑΖΕΙ' ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗΝ:
ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΝ (ΑΤΥΧΩΣ) ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ


Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 - http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/06/blog-post.html


ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ...


Περίπτωση Πρώτη
 
Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής του, όπου και διαμένει, επειδή έχει αποκτήσει ξένη (Κολομβιανή) υπηκοότητα; 
 

1. Απελαύνεται από την χώρα.
2. Φυλακίζεται.
3. Του στερούνται τα πολιτικά του δικαιώματα.
4. Πληρώνει βαρύ χρηματικό πρόστιμο.
5. Πληρώνει 14.000 δρχ. στη χώρα αυτή και....
   

6. 

Γίνεται Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών,
 
Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής 
Οικονομίας (1982-1985), Διοικητής Εμπορικής Τράπεζας
 
(1981-1982), 
Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και  
Τεχνολογίας  (1979-1981), διευθυντής του διεθνούς 
 
αερολιμένα Αθηνών(2001 έως σήμερα ).
 
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ , ΓΙΑ ΤΟ
  
ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ
Το όνομα αυτού Κώστας Βαΐτσης  
  


Άλλη περίπτωση
 

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής;   

 

1. Στιγματίζεται ως φυγόστρατος.
2.. Δεν του επιτρέπεται να εργαστεί στο
 δημόσιο.
3. Δεν του επιτρέπεται η κατοχή όπλου.
4.  
 Πληρώνει για να μην υπηρετήσει 29.000δρχ. 
5. 
Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ και έχει υπό τις εντολές του  
ολόκληρο το στράτευμα, προχωρεί σε συμφωνίες αγορών
 
π
ολεμικού υλικού πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, την ώρα 
π
ου εάν του δώσουν ένα G3, θα το πιάσει από την κάνη. 
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑΓΙΑ ΤΟ
 
ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ , ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ! 
Το όνομα αυτού Άκης Τσοχατζόπουλος 
  


Υπάρχει και άλλη μία...
 

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του προφασιζόμενος όπως ομολόγησε, δύο φορές τον επικίνδυνο τρελό 
ώστε να τον βγάλουν Ι-5 για βαριά ψυχικά νοσήματα με τάσεις αυτοκτονίας; (Πράγμα που έγινε) 

1. Οδηγείται σε ψυχιατρική κλινική έως να θεραπευτεί.
2. Δεν του δίνεται άδεια οδήγησης
3. Δεν του επιτρέπεται να αποκτήσει άδεια οπλοφορίας / οπλοκατοχής 
 

4. 
Γίνεται ο πιο καλοπληρωμένος δημοσιογράφος
της Ελλάδος με 80.000.000 δρχ. συμβόλαιο τον μήνα,
  
οδηγεί πανάκριβα JEEP, απέκτησε όπλο χωρίς προφανώς 
 
χαρτί ! ψυχιάτρου, απέκτησε δεύτερο όπλο, δήλωσε
  
απώλεια του πρώτου όπλου , μετά από λίγο διάστημα δήλωσε
 
απώλεια του δεύτερου όπλου, και τελικά το κράτος του
   
έδωσε άδεια για τρίτο! 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑΓΙΑ ΤΟ
  
ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ , ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ! 
Το όνομα αυτού Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ή Ταρζάν
 


Δεν τελειώσαμε.... Κι άλλη μια...


Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του παριστάνοντας επίσης τον τρελό;  1. Εισάγεται σε κλινική για θεραπεία.
2.Του χορηγούνται ψυχοφάρμακα.
3. Δεν μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο.
4. Δεν μπορεί να καταλάβει υπεύθυνη διοικητική θέση οπουδήποτε. 5. 
Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ως υπουργός μάλιστα , εκτός απο την ΑΕΠΙ , υποχρέωσε (δια νόμου παρακαλώ) να πληρώνουν όλοι όσοι έχουν στο κατάστημα τους ακόμη και ένα.... ραδιόφωνο... εκτός από την ΑΕΠΙ και την.... Ενωση Μουσικοσυνθετών Ελλάδος. Ποιά είναι αυτή; Κάποιοι μουσικοσυνθέτες που δεν ήθελαν την ΑΕΠΙ για δικούς τους λόγους έφτιαξαν αυτή την περιβόητη... ένωση που βγαίνει και χαρατσώνει όπως η ΑΕΠΙ!!! Διπλό χαράτσι γιά το ίδιο θέμα ! Γιατί έχουν μουσική στο κατάστημά τους!!! 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑΓΙΑ   ΤΟ
 
ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ
Το όνομα αυτού Θάνος Μικρούτσικος....

  
 Ο Θεός να τα έχει καλά αυτά τα .....
Δ.Θ.

ΛΥΡΙΚΟΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 21

ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ - IN MEMORIAMΚΥΠΡΟΣ-Η ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Η ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Το πολιτικό κατεστημένο ακολουθεί τη δική του γραμμή αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού προβλήματος, τη λεγόμενη γραμμή της επανένωσης, την οποία χαρακτηρίζει άλλοτε οδυνηρό συμβιβασμό και άλλοτε έντιμο συμβιβασμό. 
Την υποχωρητικότητα αυτή την καλύπτει με διάφορα εύηχα συνθήματα όπως «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω» ή όπως αυτό που εκφώνησε σε πρόσφατη ομιλία του ο κ. Συλικίωτης «Δεν αποδεχόμαστε να χαρίσουμε σπιθαμή γης από την πατρίδα μας στον κατακτητή». Το θράσος των κρατούντων δεν έχει όρια! 
Από την άλλη βέβαια ο λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία φαίνεται να δυσπιστεί προς κάθε λύση ομοσπονδίας και συνεταιρισμού με τους κατακτητές και να αποδέχεται ως λύση την διχοτόμηση και το χτίσιμο ενός διαχωριστικού τείχους μεταξύ των κατεχομένων και των ελευθέρων εδαφών. 
Η ανάλυση αυτής της λαϊκής αντίληψης δείχνει ξεκάθαρα την αγεφύρωτη απόσταση του πολιτικού κατεστημένου από τη λαϊκή βούληση. Ο λαός δεν έχει εμπιστοσύνη στη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που του προτείνουν. 
Από την άλλη όμως δεν έχει καμία διάθεση να αγωνιστεί και να διεκδικεί το αυτονόητη, δηλαδή την απελευθέρωση της γης του από τους κατακτητές και ενώ δεν θέλει τη λύση των πολιτικών της υποχώρησης σκίζει τα ιμάτια για την υπεράσπιση τους και την επανεκλογή τους. 
Ο λαός αυτός βρίσκεται στην χειρότερη παρακμή του, δεν είναι ικανός να γεννήσει τίποτα μεγάθυμο και ηρωικό.
Κάποιοι θα πουν ότι αυτό δεν ισχύει αν κρίνουμε από το ΟΧΙ που είπε το 2004 στο δημοψήφισμα. 
Το ΟΧΙ όμως εκείνο δεν άλλαξε τα δεδομένα και δεν έθεσε αιτήματα απελευθέρωσης αλλά τουναντίον επέτρεψε την διολίσθηση σε νέες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις στους κατακτητές. 
Εάν το ΟΧΙ του 1940 οδήγησε τον Ελληνισμό στην επίθεση κατά των εισβολέων, το ΟΧΙ του 2004 τον οδήγησε στην παραίτηση και την υποχώρηση.
Μέσα από την κατάσταση της υπνώτουσας λαϊκής βούλησης τίποτα μεγάλο δεν μπορεί να γεννηθεί παρά μόνο ηγέτες με μικρή και κατάπτυστη ψυχή. 
Αν είναι να έρθει μια μέρα ελπιδοφόρα σε αυτό τον τόπο θα έρθει μόνο μέσα από ένα λαό αφυπνισμένο και αποφασισμένο να πολεμήσει για την γη του, για την ελληνικότητα του, για την τιμή του.
Λύση δεν είναι να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, λύση δεν είναι η διχοτόμηση και η ανέγερση τείχους. Λύση είναι μόνο μία, η απελευθέρωση.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)

Π. Ηφαιστος-Επιστημονική ανεντιμότητα και αναξιοπρέπεια

Παναγιώτης Ήφαιστοςwww.ifestosedu.gr


Επιστημονική ανεντιμότητα σημαίνει πολλά πράγματα. Σημαίνει πρωτίστως να μεταμφιέζεις πολιτική προπαγάνδα ή γνώμες και να τις εμφανίζεις ως επιστημονικές. Σημαίνει συνειδητά να γνωρίζεις πως δεν θεμελιώνεις και κρυμμένος πίσω από το πρόσχημα της «ελευθερίας επιστημονικής έκφρασης» να μεταμφιέζεις λάθη και ψεύδη ως επιστημονικά προσδίδοντάς τους κίβδηλο μανδύα επιστημονική εγκυρότητας και αξιοπιστίας. Και όλα αυτά για κάποια θεσούλα, κάποια κονδύλια ερευνητικά, κάποιες αναρριχήσεις και δεξιώσεις, κάποια ταξιδάκια αναψυχής και κάποιες ακριβοπληρωμένες διεθνικές συνάξεις. 
Όλα αυτά κανείς άμα είναι πολύ βυθισμένος με το κεφάλι κάτω από το νερό μπορεί και να πιστεύει ότι σωστά πράττει. Ανθρώπινο αυτό. Πολλοί στην ιστορία για λόγους ιδιοτελείς, μικροπρεπείς, φίλαυτους και φιλοτομαριστικούς, πράττουν ότι θέλουν και την εκλογικεύουν ανάλογα. 
Η ιδιοτέλεια είναι ανθρώπινη και η ιδιοτέλεια καθίσταται βαρβαρότητα όταν παραμένει παντελώς ανεξέλεγκτη. Κάθε λογικός και εχέφρων θα δεχόταν πως η διαφορά βαρβαρότητας και πολιτισμού έγκειται στο γεγονός ότι άνθρωπος καθίσταται πολιτισμένος μέσα στο Πολιτικό γεγονός μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής κοινωνίας. 
Όσο ισχύει αυτό τόσο περισσότερος (πολιτικός) πολιτισμός υπάρχει με αποτέλεσμα η ανθρώπινη ετερότητα να εντάσσεται πολιτικά ελέγχοντας την ιδιοτέλεια μέσα στον συλλογικό βίο, και το αντίστροφο. Κίβδηλη επιστημοσύνη είναι ούτως ή άλλως βαρβαρότητα γιατί κανείς δεν μπορεί να την ελέγξει εκτός και αν υπερτερούν οι πραγματικοί επιστήμονες, πράγμα σπάνιο.
Τώρα γιατί τα γράφω όλα αυτά; Μα λόγω Νταβούτογλου και της σημερινής κυκλοφορίας του βιβλίου του Στρατηγικό βάθος. Απλές κουβέντες. Κάποιοι στην Ευρώπη που μιλούν ελληνικά και  που συχνάζουν στα διεθνικά καταγώγια όπου σε μαθαίνουν να γράφεις κατ’ εντολή –αλλά και κάποιοι άλλοι λιγότερο επιρρεπείς– έλεγαν ότι ο Ερτογάν και η παρέα του είναι περίπου το μέλλον ενός ανθόσπαρτου ελληνικού βίου. Τώρα κυκλοφορεί η αυθεντική κοσμοθεωρία και η αυθεντική στρατηγική μέσα από την κατακλυσμιαία ανάλυση του μέντορά του, του Καθηγητή Νταβούτογλου. 
Μακριά από εμένα οι αφορισμοί κατά του Νταβούτογλου. Πρώτον, είναι ένα άτομο που αγαπά και πασχίζει για την πατρίδα του και ακόμη και αν βρισκόταν απέναντί μου στο πεδίο μιας μάχης θα τον σεβόμουν (ως αντίπαλο). Δεύτερον, είναι ένας άριστος διεθνολόγος που γράφει για το μεταψυχροπολεμικό περιβάλλον περιγράφοντας πράγματα που εγώ και μερικοί άλλοι στην Ελλάδα λέγαμε μια δεκαετία πριν από αυτόν. Δεν θα τον κατηγορήσω λοιπόν για αυτό. Τρίτον, μπορεί να είναι ένας φοβερός στρατηγιστής που εκτοξεύει την χώρα του στα υψηλότερα σκαλιά της ιεραρχίας ισχύος αλλά ακόμη και ως διεθνολόγος είναι το κατά πόσο η σκέψη του διέπεται από πολιτικό και στρατηγικό ορθολογισμό. Γιατί στις διεθνείς σχέσεις μόνο στην βάση ενός τέτοιου ορθολογισμού μπορεί κανείς να επικοινωνήσει.
Τώρα, για την νομιμότητα, τα νομιμοποιημένα συμφέροντα, την ειρηνική επίλυση των διαφορών, τις απειλές, τις αποτρεπτικές απειλές κτλ, έχω γράφει πολλά και θα γράψω πολύ περισσότερα. 
Εδώ μόνο θέλω να εκφράσω την αηδία μου για το πόσο φελλοί μπορεί να είναι κάποιοι … Ευρωπαίοι. Τώρα που η αυθεντική νέο-Οθωμανική κοσμοθεωρία και στρατηγική του Ερτογάν είναι στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου. Συγχύστηκαν και άρχισαν να παραμιλούν. Μου είπαν αλλά δεν το άκουσα για κάποιον άγνωστό μου που ως  παπαγαλάκι ονόμασε την νέο-Οθωμανική στρατήγημα. Έτσι στο πόδι και βιαστικά γιατί αισθάνθηκε πόσο ξεγυμνώνονται τα παρακολουθήματα του εκ Πενταγώνου ορμώμενου Βασιλιά (ο Βασιλιάς τους ήταν πάντα γυμνός). 
Θλίψη μου προκαλεί η κατάντια αυτή. Περιμένω να ακούσω με τα ίδια τα αυτιά του τα μουρμουρητά. Περιμένω και μερικά συγνώμη. Μάλλον μάταια.
Θυμάμαι που διάβαζα κάποιο αρχαίο κείμενο. Και είπε κάποιος σε κάποιον άλλον κυνικό και αφιλότιμο: Γιατί ρε άθλιε τα λίγα φθαρτά σου χρόνια προτιμάς να ζεις σαν κοπρόσκυλο. Δεν έχεις την επιθυμία λίγου αξιοπρεπούς, ενάρετου και αληθούς βίου! Οι ρίζες του de Sade για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι αρχαίες. Τα είχανε όλα οι κάτοικοι της Ανατολικής Μεσογείου. Λογικό λοιπόν συχνά να αναδύονται μια το ένα μια το άλλο. Οι συνέπειες για εμάς πάντως αν συμβεί κάτι τέτοιο όπως πάμε θα είναι φρικτές ...

CHEMTRAILS:ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ???