Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

17 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ--Η ΝΔ πασχίζει να σώσει Βενιζέλο και Παπανδρέου!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ  :: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Η ΝΔ πασχίζει να σώσει Βενιζέλο και Παπανδρέου!

Ο Αντ. Σαμαράς, για να σώσει την πρωθυπουργία του, δίνει μάχη μέχρις εσχάτων για τη σωτηρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πάση θυσία!
17/1/2013

Πλήρης αναμένεται και σήμερα ο νέος διασυρμός της Βουλής, με δράστες τους ηγέτες των κομμάτων της συγκυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη!

Πλήρης αναμένεται και σήμερα ο νέος διασυρμός της Βουλής, με δράστες τους ηγέτες των κομμάτων της συγκυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη!
Ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες που διοχετεύονταν χθες από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αναφορικά με το πώς σκέπτονται οι ηγέτες τους να μεθοδεύσουν τους τρόπους ψηφοφορίας για την παραπομπή ή όχι σε προανακριτική επιτροπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου.
Εμείς προτιμούμε να μην πιστέψουμε τίποτα από όσα φρικτά ακούγονται και να κάνουμε υπομονή λίγες ώρες ακόμη ώστε να διαπιστώσουμε εμπράκτως τι θα επιλέξουν οι τρεις κυβερνώντες αρχηγοί. Το μόνο που πάντως φαίνεται να αποκλείουν κατηγορηματικά είναι η πάγια διαδικασία που ακολουθεί το Κοινοβούλιο σε παρόμοιες περιπτώσεις. Να στηθούν δηλαδή τέσσερις κάλπες, όσοι και οι προτεινόμενοι προς παραπομπή, και ο κάθε βουλευτής να ρίξει μυστικά την ψήφο του υπέρ ή κατά της παραπομπής ενός εκάστου εκ των τεσσάρων κρινομένων. Ακριβώς την προβλεπόμενη μυστικότητα της βουλευτικής ψήφου είναι αποφασισμένοι να καταργήσουν στη συγκεκριμένη περίπτωση οι κυβερνώντες!
Ο λόγος είναι απλούστατος: Αν η ψηφοφορία είναι μυστική, δεν αποκλείεται καθόλου πολλοί ή λίγοι βουλευτές της ΝΔ, ακόμη και εσωκομματικοί του αντίπαλοι στο ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του Ευ. Βενιζέλου! Ακόμη πιθανότερο είναι κατά δεκάδες βουλευτές από πολλές πτέρυγες της Βουλής να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του Γιώργου Παπανδρέου. Ενώ όμως σε περίπτωση παραπομπής του Γ. Παπανδρέου ελάχιστοι είναι εκείνοι ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ που θα θλίβονταν -αντιθέτως, μεγάλο τμήμα του πληθυσμού θα πανηγύριζε και η κυβέρνηση θα κέρδιζε πόντους-, η περίπτωση του Ευ. Βενιζέλου είναι διαμετρικά αντίθετη. Οχι μόνο η παραπομπή του, αλλά ακόμη και η αποφυγή της για λίγες ψήφους θα είχε σοβαρότατες πολιτικές συνέπειες.
Η αποκάλυψη ότι δεκάδες βουλευτές των κυβερνώντων κομμάτων ή και κάποιοι του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του Ευ. Βενιζέλου, θα διερρήγνυε οριστικά και αμετάκλητα τις σχέσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. Θα λάμβανε χώρα μάλιστα μέσα σε ένα τέτοιο πολιτικό κλίμα, που ο Αντώνης Σαμαράς θα ήταν αδύνατον να συγκροτήσει κυβέρνηση με πυρήνα το κόμμα του.
Ακρως αμφισβητήσιμο θα ήταν και το ενδεχόμενο να σχηματιστεί οποιαδήποτε μνημονιακή κυβέρνηση, εναρμονισμένη με τις εντολές της Γερμανίας εκ των προτέρων. Είναι συζητήσιμο φυσικά τι είδους πολιτική θα είχε τα περιθώρια να ασκήσει στις παρούσες συνθήκες μια άλλη κυβέρνηση, αλλά την τριανδρία Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη την ενδιαφέρει πρωτίστως να συνεχίσει να κυβερνά η ίδια και όχι ο πρώτος από πρωθυπουργός να καταντήσει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι να τον καθαιρέσουν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, ο δεύτερος να βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με τα κάγκελα της φυλακής και ο τρίτος να επαιτεί την πολιτική μεγαλοψυχία του Αλέξη Τσίπρα για να παρασιτήσει ως «τσόντα» και στη διάδοχη πολιτική κατάσταση.
Δεν έχει καμία απολύτως διάθεση επομένως ο Αντώνης Σαμαράς να θυσιάσει την πρωθυπουργία και την εξουσία επειδή ο άλφα ή ο βήτα νεοδημοκράτης βουλευτής θέλει να βάλει φυλακή τον Βενιζέλο ή τον Παπανδρέου. Είναι αποφασισμένος να τους σώσει, για τον απλούστατο λόγο ότι μόνο έτσι μπορεί να σώσει την πρωθυπουργία του και την παραμονή του στην εξουσία.
Από τη στιγμή δε που αν γίνει μυστική ψηφοφορία δεν μπορεί να ελέγξει τους βουλευτές του, θα επιλέξει μια διαδικασία που θα τους υποχρεώνει ουσιαστικά να ψηφίσουν φανερά με ποινή τη διαγραφή τους, αν δεν συμμορφωθούν με την εντολή του αρχηγού τους. Θα ήταν βέβαια πολύ διασκεδαστικό να διαγράψει από τη ΝΔ ο Αντ. Σαμαράς δεξιούς βουλευτές για να υπερασπιστεί τον... Βενιζέλο και τον Παπανδρέου, αλλά ακόμη κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, πράγμα όχι πιθανό, τελικά θα συνιστά ασήμαντο γεγονός που γρήγορα θα ξεχαστεί.
Οσο για την καταρράκωση και απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, πολλοί είναι πλέον αυτοί που δεν αισθάνονται σεβασμό προς τη Βουλή και τους βουλευτές. Υπό το πρίσμα αυτό, ένας εξευτελισμός παραπάνω του Κοινοβουλίου δεν συνιστά και καμιά ανεπανόρθωτη ζημιά, σκέπτονται ίσως και με το δίκιο τους οι ταγοί της χώρας.

Προσπαθώντας να κρύψουν τον όγκο (ποινικών ευθυνών) Βενιζέλου

Προσπαθώντας να κρύψουν τον όγκο (ποινικών ευθυνών) Βενιζέλου


Ένα από τα γνωστά κλισέ της πολιτικής είναι το “πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού”. Δυστυχώς η τρικομματική κυβέρνηση που αποφάσισε να συντάξει μια γρήγορη πρόταση παραπομπής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική της Βουλής,ασκεί πλέον την πολιτική ως τέχνη του ανέφικτου. Στην περίπτωση της υπόθεσης “λίστα Λαγκάρντ”,το ανέφικτο είναι να αποσιωπηθούν οι ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου. Του υπουργού δηλαδή που δεν αξιοποίησε τη λίστα, στην συνέχεια την αφαίρεσε από το υπουργείο και τη χειρίστηκε ιδιωτικά επί 7 μήνες (πώς αλήθεια;) και στη συνέχεια ανακάλυψε πως υπάρχει. Οι λόγοι που γίνεται έντονη προσπάθεια να “βγει από το κάδρο” των ευθυνών ο Βενιζέλος είναι μάλλον απλοί. Ο Βενιζέλος αν παραπεμφθεί θα ρίξει την τρικομματική κυβέρνηση. Όχι δεν θα ζητήσει δηλαδή να ερευνηθούν οι κατηγορίες ευθυνών του, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε αξιοπρεπής πολιτικός που δεν θέλει να υπάρχουν σκιές εναντίον του.Ο δεύτερος λόγος είναι πως με την θυσία Παπακωνσταντίνου μπορούν να προφασίζονται “καθαρση” και “τιμωρία” καλύπτοντας όσα πραγματικά έχουν γίνει με την λίστα, είναι πέρα από όσα έχουν παραδεχθεί και δηλώσει δημόσια.
Στις 7 Οκτωβρίου του 2012,στις 10:40 το πρωί, ο Ευάγγελος Βενιζέλος,πέρασε την πόρτα του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη. Μετά τις αμοιβαίες τυπικότητες αλλά και φιλοφρονήσεις που υπήρξαν από τις δύο πλευρές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άρχισε να καταθέτει στον Εισαγγελέα,για την υπόθεση Λαγκάρντ. Είχε επιλεγεί το πρωί της Κυριακής, για να καταθέσουν μυστικά για την υπόθεση, τόσο ο Βενιζέλος όσο και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, στην έρευνά τους αναζητούσαν τις ευθύνες για την μη αξιοποίηση της λίστας από υπουργούς αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στις 26 Νοεμβρίου,ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου,διαβίβασε στην Βουλή τη δικογραφία για την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.Η διαβίβαση στη Βουλή σήμαινε πολύ απλά,πως οι Εισαγγελείς είχαν εντοπίσει πιθανές ευθύνες υπουργών στην υπόθεση και με βάση το νόμο (του ίδιου του Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών) έπρεπε να διαβιβάσουν στη Βουλή η οποία είχε την ευθύνη να διερευνήσει την ευθύνη των υπουργών.
Από τις 26 Νοεμβρίου η δικογραφία θάφτηκε.Τα τρία κυβερνητικά κόμματα τα οποία στις 31 Δεκεμβρίου κατέθεσαν πρόταση για να παραπεμφθεί ο Παπακωνσταντίνου για πιθανή αλλοίωση της λίστας,δεν ανέφεραν το παραμικρό για τις ευθύνες της μη αξιοποίησης.Για την μη είσπραξη δηλαδή φόρων από τους φοροφυγάδες της λίστας.Είναι προφανές.Το “κατηγορητήριο” κατά του Παπακωνσταντίνου απαλλάσει πλήρως τον Βενιζέλο εξετάζοντας μόνο την αλλοίωση.Ακόμη όμως και στο θέμα της αλλοίωσης,πρέπει η Προανακριτική της Βουλής να εξετάσει τις ευθύνες Βενιζέλου αφού υπήρξε ένας από αυτούς που χειρίστηκαν τη λίστα,θα μπορούσε δηλαδή να την αλλοιώσει.Όχι μόνο δεν τον οδηγεί στην Προανακριτική για να εξεταστούν οι ευθύνες του αλλά είναι χαρακτηριστικό πως στο ιστορικό της υπόθεσης όπως καταγράφεται από τα ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που παραπέμπουν τον Παπακωνσταντίνου,για τον Βενιζέλο ο οποίος κράτησε τη λίστα 14 μήνες από τους οποίους τους 7 παράνομα,υπάρχει μια πρόταση “ο κ. Βενιζέλος απέστειλε στο γραφείο του Πρωθυπουργού,κου Αντώνη Σαμαρά το παραπάνω USB»
Ενώ για όλους τους εμπλεκόμενους αναφέρει τι έκαναν με αυτό το USB,για τον Βενιζέλο δεν αναφέρει απολύτως τίποτα.Πώς το χειρίστηκε ως υπουργός,γιατί δεν το παρέδωσε στο Υπουργείο όταν έφυγε,πώς το χειρίστηκε ιδιωτικά;Όλα αυτά τα ερωτήματα δεν αποτελούν το πλαίσιο της φυσικής περιέργειας αλλά και της ποινικής ευθύνης για τον Βενιζέλο.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ελεγχθεί για σοβαρές ποινικές ευθύνες που είναι πιθανόν να έχει αφού: Δεν έδωσε εντολή ελέγχου Δεν έδωσε καμιά εντολή στα όργανα του Υπουργείου και τις ελεγκτικές αρχές να πραγματοποιήσουν ελέγχους για τη λίστα.Το κυριότερο είναι ότι όπως και ο Παπακωνσταντίνου δεν παρέδωσε τη λίστα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.Αυτός ήταν ο μόνος ο οποίος μπορούσε να αποφανθεί για τη νομιμότητα ή όχι του υλικού και όχι ο Υπουργός ή οποιοσδήποτε υπηρεσιακός παράγοντας.Οι δύο υπουργοί θα μπορουσαν ακόμη να νομοθετήσουν για την αξιοποίηση του υλικού,όπως έκαναν για δεκάδες ακόμη περιπτώσεις.Με τον ίδιο τρόπο που ο Βενιζέλος θεσμοθέτησε το ακαταδίωκτο για τον εαυτό του στους χειρισμούς που έκανε στο σκάνδαλο Λαυρεντιάδη,θα μπορούσε να θεσμοθετήσει και την έρευνα.Σε κάθε περίπτωση, λίστα μπορούσε να αξιοποιηθεί χωρίς νομικό υπόβαθρο,όπως γίνεται με χιλιάδες ανώνυμες καταγγελίες που φτάνουν στις ελεγκτικές αρχές και το ΣΔΟΕ.Ο Βενιζέλος με το πρόσχημα της «παρανόμως κτηθείσας» λίστας,σταμάτησε κάθε έρευνα από το ΣΔΟΕ.Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Διώτης «αν ο κ Βενιζέλος είχε δώσει εντολή ελέγχου θα προχωρούσα».
Με τον τρόπο αυτό ο Βενιζέλος έκανε παράβαση καθήκοντος. Στέρησε έσοδα από το Δημόσιο. Η παρεμπόδιση του ελέγχουν δεν είχε ως αποτέλεσμα μόνο την «προστασία» εκδοτών,υπουργών,επιχειρηματιών που τα ονόματά τους υπήρχαν στη λίστα,αλλά στέρησε από το Δημόσιο έσοδα από είσπραξη φόρων.Η είσπραξη αυτή μπορούσε να γίνει με εντολή να ελεγχθούν τα ονόματα της λίστας,χωρίς να χρειαστεί να γίνει ποτέ αναφορά σε αυτή.Και όλα αυτά την περίοδο που ο Βενιζέλος νομοθετούσε εισπρακτικά μέτρα κατ αποκλειστικότητα για τα χαμηλά εισοδήματα.Συνεπώς ο Βενιζέλος είναι ελέγξιμος για το αδίκημα της απιστίας («απιστία διαπράττει όποιος, εν γνώσει του, ζημιώνει την περιουσία άλλου, της οποίας (περιουσίας) έχει τη διαχείριση ή την επιμέλεια, βάσει Νόμου ή βάσει δικαιοπραξίας” άρθρο 390 Π.Κ)
Αφαίρεσε έγγραφα του Υπουργείου Αφού επί 7 μήνες που κατείχε τη λίστα ως υπουργός ο Βενιζέλος την καταχώνιασε,στη συνέχεια όταν έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών (21 Μαρτίου),δεν την παρέδωσε στον επόμενο υπουργό αλλά την πήρε μαζί του.Έκανε δηλαδή υπεξαγωγή εγγράφου.Σύμφωνα με το άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα το οποία χρησιμοποιούν για να παραπέμψουν τον Παπακωνσταντίνου «με την ίδια ποινή τιμωρείτα ο υπάλληλος (σσ ο υπουργός θεωρείται δημόσιος υπάλληλος) ο οποίος με πρόθεση νοθεύει,καταστρέφει,βλάπτει ή υπεξάγει έγγραφο».Πώς τα κόμματα που παραπέμπουν τον Παπακωνσταντίνου για νόθευση,δεν παραπέμπουν τον Βενιζέλο για υπεξαγωγή;Αν γίνει αποδεκτή η επιχειρηματολογία Βενιζέλου ότι η λίστα δεν ήταν νομίμως κτηθείσα,τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.Δηλαδή ο ίδιος είχε στην κατοχή του,εξωυπηρεσιακά παράνομο υλικό.Πρέπει επίσης να διερευνηθεί τι έκανε ο Βενιζέλος με την λίστα στο σπίτι ή στην τσέπη του επί μήνες.Τι είδους χρήση;Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως στις 3 Οκτωβρίου,όταν ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στους Financial Times πως δεν παρέλαβε καμία λίστα από τον προκάτοχό του,ο Βενιζέλος εμφανίστηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού και παρέδωσε τη λίστα.Έκανε δηλαδή και αυτόν αποδέκτη προιόντων εγκλήματος.
Είναι προφανές πως η μη παραπομπή Βενιζέλου και μάλιστα με την δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 26 Νοεμβρίου,δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τους νόμους αλλά με εξωθεσμικές λειτουργίες και συμφωνίες.Ακόμη και ο νόμος που έκανε ο Βενιζέλος για να προστατεύει τους Υπουργούς από την τιμωρία ( να είχε στο μυαλό του άραγε πως θα είναι ένας από αυτούς) δεν μπορεί αυτή τη φορά να τον προστατεύσει.Όποιος λοιπόν αναλάβει να το κάνει,συνεχίζει προφανώς μια παραθεσμική μεθόδευση.
[Του Κώστα Βαξεβάνη από koutipandoras.gr]