Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

18 Μαρτίου 2012

Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Λευκορωσία

ΠΑΡΟΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΟΝ κ. Λουκασένκο ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΝ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ [ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΜΟΝΙΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ κ. Aliaksandr Milinkevich ΩΣ "ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"], ΜΟΛΟΝΤΟΥΤΟ, ΛΕΓΟΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΗ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΕΘΑΝΑΤΩΘΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!
Διεθνείς αντιδράσεις για την εκτέλεση δύο ανδρών στη Λευκορωσία
Είχαν καταδικαστεί για την αιματηρή βομβιστική επίθεση στο μετρό το 2011
Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση της εκτέλεσης στη Λευκορωσία δύο ανδρών -του Βλάντισλαβ Κόβαλεφ και του Ντμίτρι Κονόβαλοφ- που είχαν καταδικαστεί για την αιματηρή βομβιστική επίθεση στο μετρό το 2011. Αρχικά οι Αρχές ανακοίνωσαν την εκτέλεση του Κόβαλεφ, αλλά αργότερα έγινε γνωστό ότι εκτελέστηκαν και οι δύο.

Οι εκτελέσεις έγιναν παρά τις διαμαρτυρίες από ευρωπαϊκές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις εκκλήσεις να υπάρξει επανεκδίκαση της υπόθεσης.

Θεωρείται, δε, πολύ πιθανό να επιδεινώσουν περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην πρώην σοβιετική δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ενωση, οι πρεσβευτές των κρατών-μελών της οποίας εγκατέλειψαν το Μινσκ αυτό τον μήνα μετά από μια σειρά διπλωματικών αντεγκλήσεων εξαιτίας των νέων κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Λευκορωσία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη στην οποία συνεχίζει να επιβάλλεται η θανατική ποινή. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν καλέσει την κυβέρνησή της να μην προχωρήσει στην θανάτωση των δύο καταδικασθέντων στην εσχάτη των ποινών, των 25χρονων Βλάντισλαβ Κόβαλεφ και Ντμίτρι Κονόβαλοφ.

Ομως, το πρακτορείο BelTA μετέδωσε με ένα σύντομο τηλεγράφημά του ότι και οι δύο άνδρες εκτελέστηκαν.

«Καταδικάζω την εκτέλεση του Βλάντισλαβ Κόβαλεφ και λυπούμαι που ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο αγνόησε όλες τις διεθνείς εκκλήσεις να μην επιμείνει στη θανατική ποινή» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, όταν ήταν γνωστή μόνο η εκτέλεση του Κόβαλεφ. [Κύριε Βεστερβέλε, ΑΝ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ, ΤΟΤΕ ΔΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΕΣ, ΤΗΝ ΕΦΗΡΜΟΣΑΝ ΣΕ 300 ΑΤΟΜΑ ???]

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι η εκτέλεση του προκάλεσε «φρίκη». «Η θανατική ποινή είναι απάνθρωπη και ατιμωτική» είπε.[Κύριε Σουλτς, ΑΝ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ, ΤΟΤΕ ΔΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΕΣ, ΤΗΝ ΕΦΗΡΜΟΣΑΝ ΣΕ 300 ΑΤΟΜΑ ???]

Οι Κονόβαλοφ και Κόβαλεφ είχαν καταδικαστεί τον περασμένο Νοέμβριο για την επίθεση στο σταθμό «Οκτώβριος» του μετρό στο κέντρο του Μινσκ, το 2011, η οποία είχε προκαλέσει τον θάνατο 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό 200 άλλων.

«Λάβαμε μια επιστολή από το Ανώτατο Δικαστήριο σήμερα το πρωί που έλεγε ότι η ποινή εκτελέστηκε»
δήλωσε το Σάββατο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η Τατιάνα Κοβάλεβα, αδελφή του Κόβαλεφ. «Η επιστολή είχε ημερομηνία 16η Μαρτίου. Τα έκαναν όλα πολύ γρήγορα» είπε η ίδια.[Δνις Κοβάλεβα, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΣΠΟΥΔΗ, ΤΟΤΕ ΔΙΑΤΙ, ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΕΣ, ΕΦΗΡΜΟΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΕ 300 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΣΤΡΑΠΗΣ ???]

Στη δίκη των δύο ανδρών, ο Κόβαλεφ δεν είχε παραδεχθεί την ενοχή του και είπε πως συμφώνησε να καταθέσει εναντίον του παιδικού του φίλου Κονόβαλοφ μόνο όταν άκουσε τα ουρλιαχτά του από το κελί της φυλακής όπου κρατείτο και ο ίδιος. Αφού καταδικάστηκε, ζήτησε από τον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο να δείξει επιείκεια.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι αρνήθηκε να απονείμει χάρη στους δύο καταδικασθέντες, επικαλούμενος τη βαρύτητα του εγκλήματος για το οποίο κρίθηκαν ένοχοι.

Ο Λουκασένκο, τον οποίο η αντιπολίτευση και η ΕΕ χαρακτηρίζουν αυταρχικό ηγέτη, βρίσκεται στην εξουσία από το 1994 κι έχει κρατήσει τη Λευκορωσία εκτός του κύριου ρεύματος στην Ευρώπη. Οι σχέσεις της Λευκορωσίας με την ΕΕ έφθασαν σε ένα νέο ναδίρ μετά την καταστολή των μαζικών διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης τον Δεκέμβριο του 2010.

ΘΕΣΙΣ: ΑΥΤΟ ΕΙΜΕΘΑ: Αυτόκλητοι «προστάτες» της δημόσιας τάξης!

ΘΕΣΙΣ: ΑΥΤΟ ΕΙΜΕΘΑ: Αυτόκλητοι «προστάτες» της δημόσιας τάξης!

A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be infringed.
- The Second Amendment to the United States Constitution, 15 December 1791

No free man shall ever be debarred the use of arms.
- Thomas Jefferson, 1 Thomas Jefferson Papers, 334

And what country can preserve its liberties, if its rulers are not warned from time to time that this people preserve the spirit of resistance? Let them take arms.... The tree of liberty must be refreshed from time to time, with the blood of patriots and tyrants.
- Thomas Jefferson in a letter to William S. Smith in 1787

ΠΕΡΙ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ"   
Κύριε Χρυσοχοΐδη να μην λέτε σε εμάς "για την ασφάλεια των πολιτών είναι η Αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα" να το λέτε στον κακομοίρη τον περιπτερά που του άνοιξαν το κεφάλι και στους δυο ηλικιωμένους που τους εκαναν κομματάκια με τα σκεπάρνια οι Βούλγαροι!
Επι τη ευκαιρία, Κύριε Χρυσοχοΐδη, τι απέγινε με το μπακαλικάκι στον Ασπρόπυργο που μπήκε ο ληστής μέσα στις 7 το απόγευμα και εφόνευσε την 16χρονη κόρη του ιδιοκτήτη και τον παρατυχόντα συμμαθητή της? Βρήκατε ποιός είναι ο φονεύς? 'Η μήπως το περιστατικό το λησμόνησαν όλοι και μόνον εμάς έχει στοιχειώσει?
Κύριε Αντωναράκο, γι' αυτό τό περιστατικό διατάξατε επείγουσα προκαταρτική εξέταση? Γιά την υπόλοιπη εγκληματικότητα??
Επίσης, Κύριε Χρυσοχοΐδη, σας παρακαλώ, μην μιλάτε γιά Σύνταγμα, είσθε σε μία Κυβέρνησι που ΔΕΝ προβλέπεται απο το Σύνταγμα!!!
ΠΕΡΙ "ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ"
Καλούμε για τη δημιουργία πολιτοφυλακών?? ΝΑΙ! ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ, εμείς εδώ, αυτό κάνομε, διότι είμεθα ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι βρέφη προς σοσιαλιστική κηδεμονία! ΝΑΙ! ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΕΘΑ δια να προστατεύσουμε το σπίτι μας, την γειτονιά μας και γενικώς (ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΕΣ) «να προστατεύσουμε τους πολίτες, τους οποίους το κράτος έχει αφήσει στο έλεος των κακοποιών»!
ΠΕΡΙ "ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ"
ΑΣ ΜΗ ΟΜΙΛΟΥΝ οι "Αλληλέγγυοι" δια ξενοφοβία! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ έχει ξενοφοβία --σείς κύριε δημοσιογράφε του ΒΗΜΑΤΟΣ έχετε?-- ΑΣ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ!! ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ φωτογραφία του σπιτιού του όπου ΔΕΝ έχει βάλει πολλές, μα πολλές, σιδεριές και κλειδαριές!! ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ, ΜΑ ΠΟΛΥ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ!! ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΡΟΛΛΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ, ΚΑΙ ΤΖΙΓΚΙΝΑ ΕΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!! ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΝΟΥΜΕ???
ΠΕΡΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ"
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, ΕΧΟΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΕ 100% ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ!!! --ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ, ΔΕΝ  ΠΕΙΡΑΖΕΙ! "ΞΥΔΑΚΙ"!!!
ΠΕΡΙ "ΑΥΓΟΥ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ"
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟ (ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΜΕ Β, ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ, ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ) ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ, ΕΔΩ ΣΑΣ ΕΧΩ ΝΕΑ!!!! ΤΟ ΦΙΔΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ, ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΦΟΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ 22 ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ "ΤΣΑΚΩΣΕ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΟΥΛΑ ΜΑΣ!!!
ΜΕ ΚΟΠΟ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΑΤΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΕΔΩ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ!!!
ΕΣΕΙΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ΑΛΛΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ, ΕΙΣΘΕ ΟΙ "ΑΚΡΑΙΟΙ" (ΕΔΩ) ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΕΘΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΑΝΙΣΘΟΥΜΕ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!


Αυτόκλητοι «προστάτες» της δημόσιας τάξης
«Επίλεκτοι» εκπαιδεύονται στα βουνά και καλούν αριστερούς να πάνε μαζί στις γειτονιές
Τις τελευταίες ημέρες ιδιαίτερης προβολής έτυχε η εμφάνιση διαφόρων οργανώσεων που καλούν για τη δημιουργία πολιτοφυλακών προκειμένου, όπως ισχυρίζονται, «να προστατεύσουν τους πολίτες, τους οποίους το κράτος έχει αφήσει στο έλεος των κακοποιών». Μέσα από ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο προσκαλούν τους Ελληνες να ενταχθούν στις δυνάμεις τους και να πάρουν μέρος στις εξορμήσεις εκπαίδευσης που διοργανώνουν ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το χάος που, όπως σημειώνουν, είναι «προ των πυλών». Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη την οποία καταδίκασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης ο οποίος ερωτηθείς για πρωτοβουλίες πολιτών για δημιουργία πολιτοφυλακών είπε ότι υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών είναι η Αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα. «Δεν δικαιούται κανείς άλλος, ούτε να κάνει χρήση των όπλων, ούτε να αυτοδικεί» ανέφερε χαρακτηριστικά. Για το ίδιο θέμα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Νίκος Αντωναράκος διέταξε, την περασμένη Πέμπτη, επείγουσα προκαταρτική εξέταση για τη δράση και τη λειτουργία των «οργανώσεων» αυτών. Η όλη κατάσταση έχει άρωμα άλλων εποχών. Πολλοί εκτιμούν ότι τα φαινόμενα αυτά είναι ανάλογα με εκείνα που έκαναν την εμφάνισή τους στη Γερμανία τη δεκαετία του 1930 πριν από την άνοδο στην εξουσία του Χίτλερ. Αλλοι επισημαίνουν ότι σε εποχές κρίσης η αύξηση της ξενοφοβίας και η άνοδος της Ακροδεξιάς, που είναι κύριος εκφραστής της, είναι φυσικά επακόλουθα. Τέλος, υπάρχουν αρκετοί που τονίζουν ότι όταν κοιμάται το κράτος, ξυπνά το παρακράτος. Ζούμε λοιπόν την εκκόλαψη του αβγού του φιδιού;


Μία από τις ομάδες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους διατρανώνοντας ότι «θα προστατεύσουν τους πολίτες από το έλεος των κακοποιών» και είναι στο στόχαστρο των ερευνών αυτοαποκαλείται Πατριωτική Πολιτοφυλακή (ΠΠ). Εκπρόσωπός της είναι ο κ. Γεώργιος Ανεστόπουλος, ο οποίος υπογράφει επίσης και ως «Γεράκι του Αιγαίου».
«Η Πολιτική Πολιτοφυλακή είναι μια από τις εκατοντάδες (πανελλαδικά) ομάδες εφέδρων που με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, φυσιογνωμία και οργανωτικό σχήμα, συνεχίζουν τη στρατιωτική τους εκπαίδευση ακόμη και στην πολιτική τους ζωή» λέει.
Οπως εξηγεί, φιλοδοξία της οργάνωσης είναι σε καιρό πολέμου «να αφήσει πίσω της μια οργανωμένη μονάδα πολιτοφυλακής από μη επίστρατους και γυναίκες οι οποίοι θα μπορέσουν να συμβάλουν στην προστασία του άμαχου πληθυσμού από τα ξένα εχθρικά στρατεύματα». Τονίζει ωστόσο ότι «ουδέποτε ήταν στις προθέσεις μας, ούτε θα είναι ποτέ η συμμετοχή μας στην καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων».


«Για τους ανθέλληνες, αν χρειαστεί»
Οι απόψεις του κ. Ανεστόπουλου έχουν έντονο άρωμα θεωριών συνωμοσίας. Διαβεβαιώνει ότι «δεν έχουμε καμία διάθεση να πάρουμε τον ρόλο του αυτόκλητου σωτήρα, αλλά - εάν και εφόσον χρειαστεί - προτιμούμε να είμαστε έτοιμοι την "κρίσιμη ώρα" προκειμένου να προστατέψουμε τις οικογένειές μας (και τον πληθυσμό μας) από τον (εντός των τειχών) πόλεμο που κάποιοι "μη Ελληνες - ανθέλληνες" ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ενάντια στον λαό μας, αντί να σφαγούμε ανυπεράσπιστοι σαν το σκυλί στ' αμπέλι, τη στιγμή που η Πολιτεία αποδεικνύει καθημερινά την ανεπάρκειά της επί της προστασίας του λαού μας».
Σχετικά με την εκπαίδευση την οποία παίρνουν τα μέλη της εξηγεί ότι πρόκειται βασικά για «Basic Soldiering». «Σαφώς όμως υπάρχει διάταξη μικρογραφίας ενός τακτικού στρατού. Καθένας / καθεμία ανάλογα με την ειδικότητά του και τις ικανότητές του στον τομέα που μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Και βεβαίως, οι ικανότεροι και πιο ειδικά εκπαιδευμένοι σχηματίζουν την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων» σημειώνει.
Μεγαλύτερη απειλή κατά τον κ. Ανεστόπουλο, ο υπερβολικός αριθμός των λαθρομεταναστών. Στην ερώτηση αν οι Ελληνες θα πρέπει να οπλιστούν για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας, όπως πρότεινε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, απαντά: «Βεβαίως, πλην υπό προϋποθέσεις. Αν κάποιος έχει ψυχικά ασταθή χαρακτηριστικά, σαφώς και δεν μπορεί, ούτε πρέπει να φέρει όπλο, και αυτό μπορεί να διαγνωσθεί. Και φυσικά, απαιτείται μια εξαιρετικά επισταμένη εκπαίδευση του πολίτη στη χρήση του όπλου προτού επιτραπεί σε κάποιον να το κατέχει ελεύθερα για αυτοπροστασία».
Στην επισήμανση μάλιστα ότι αν οι πολίτες πάρουν τον νόμο στα χέρια τους κινδυνεύουμε να διολισθήσουμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις χάους, απαντά: «Δυστυχώς, όταν η Πολιτεία αποδεικνύεται ανεπαρκής στην προστασία του πολίτη και της περιουσίας του, τέτοιες "διολισθήσεις" είναι αναπόφευκτες» και προσθέτει ότι ο λαός έχει μια παροιμία: «Καλύτερα να σε πάνε χωροφύλακες, παρά παπάδες».


«Χαράκωμα» από την Εθνική Εταιρεία
Η Πολιτική Πολιτοφυλακή στην ιστοσελίδα της δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της Εθνικής Εταιρείας αν και εφόσον κληθεί. Τι είναι όμως η Εθνική Εταιρεία; Οπως εξηγεί ο κ. Ν. Αργυρόπουλος, υπεύθυνος επικοινωνίας, «είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία. Σκοπό έχει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ελλήνων, τα οποία δεν τα υπερασπίζεται κανείς». Η εταιρεία δημοσιοποίησε τη δράση της στις 12 Μαρτίου 2012 με μια εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο.
«Η Εθνική Εταιρεία δεν είναι κόμμα, είναι χαράκωμα αμύνης έναντι της κρατικής αυθαιρεσίας που πλήττει βάναυσα τους Ελληνες, έναντι όλων αυτών που πλήττουν τους συμπολίτες μας, είτε είναι νόμοι είτε υπουργικές αποφάσεις είτε αυθαιρεσίες κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων» επισημαίνει. Μία από τις πρώτες κινήσεις της ήταν «η μηνυτήρια αναφορά που υπεβλήθη κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου με την κατηγορία της κατάλυσης του Συντάγματος και της εσχάτης προδοσίας. Και οι δύο παραβίασαν τα άρθρα 37 και 38 του Συντάγματος, το οποίο άλλα ορίζει για την ανάθεση της πρωθυπουργίας από αυτά που έκαναν οι δύο αυτοί πολιτικοί».
Για το θέμα της Πολιτικής Πολιτοφυλακής ο κ. Αργυρόπουλος λέει ότι «είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων. Κάνουν μαθήματα πρώτων βοηθειών και μαθήματα προστασίας των πολιτών σε έκτακτες ανάγκες και καταστάσεις», ενώ τονίζει ότι είναι εναντίον «όσων καλούν για εξοπλισμό των πολιτών. Εμείς θεωρούμε ότι η ελληνική Πολιτεία πρέπει, αντίθετα, να φροντίσει να μαζέψει τα όπλα που κυκλοφορούν εκεί έξω και βρίσκονται στα χέρια των κακοποιών».


Η πολιτοφυλακή της... γειτονιάς
Σε άλλο μήκος κύματος και διαφορετικές παραμέτρους κινείται το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων το οποίο καλεί για την οργάνωση ενός κινήματος που αποκαλεί «Φύλακες της Γειτονιάς» (neighborhood watch).
Οπως εξηγεί ο διευθυντής του κέντρου κ. Θεόδωρος Λιόλιος, αναπληρωτής καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Εφαρμογών στη Σχολή Ευελπίδων, η εγκληματικότητα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ως εκ τούτου θεωρεί απαραίτητη «τη συγκρότηση ομάδων πολιτών που θα περιπολούν στις γειτονιές και θα ελέγχουν την εγκληματικότητα στην περιοχή τους με τη βοήθεια της Αστυνομίας. Οι ηλικιωμένοι και οι ανήμποροι συμπολίτες μας θα μπορούν να επικοινωνούν με τις ομάδες αυτές σε περίπτωση που πέσουν θύματα ή διαπιστώσουν εγκληματικές δραστηριότητες και τα μέλη των ομάδων θα επικοινωνούν άμεσα με την Αστυνομία ή θα χτυπούν την πόρτα του ηλικιωμένου προκειμένου να αποτρέψουν τους εγκληματίες».
Ο κ. Λιόλιος λέει ότι θα απαγορεύεται στα μέλη των ομάδων να οπλοφορούν ή να εμπλέκονται σε αντιπαραθέσεις με τους εγκληματίες και ότι η παρουσία τους θα έχει κυρίως αποτρεπτικό χαρακτήρα. Μάλιστα αναφέρει ότι «στις ομάδες αυτές θα μπορούν να συμμετέχουν και μετανάστες που έχουν καλύτερη αντίληψη της κουλτούρας και καλύτερες επαφές με τους συμπατριώτες τους», ενώ καλεί ακόμη και τις οργανώσεις της Αριστεράς να συμμετέχουν στις δραστηριότητές της. Υποστηρίζει ότι ανάλογες κινήσεις θα μπορούσαν να οργανωθούν και στα σχολεία.



«Θα βάζαμε πάλι νάρκες στον Εβρο αν ήμασταν εμείς κυβέρνηση»
Η Χρυσή Αυγή διαχωρίζει τη θέση της από τις «πολιτοφυλακές», αν  και κάτοικοι μιλούν για «περιπολίες» μελών της στον Αγιο Παντελεήμονα
Αν η εμφάνιση των οργανώσεων πολιτοφυλακής εγείρει ερωτηματικά και ξυπνά φόβους, η δράση της Χρυσής Αυγής διχάζει τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες έχει έντονη παρουσία. Οι εκπρόσωποί της δηλώνουν πως «ουδεμία σχέση έχουμε με τις πολιτοφυλακές». Οπως λένε, είναι πολιτικό κόμμα με συγκεκριμένη οργάνωση, θέσεις και δράσεις.
Κέντρο των «επιχειρήσεών» της οι γειτονιές γύρω από τον Αγιο Παντελεήμονα και την πλατεία Αττικής, που τα τελευταία χρόνια έχουν μεταμορφωθεί σε ένα ιδιότυπο πεδίο μάχης ανάμεσα σε δυνάμεις της Ακροδεξιάς και σε οργανώσεις από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και οργανώσεις για τα δικαιώματα των μεταναστών. Το γεγονός ότι στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση του 2010 η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε ποσοστό 5,29%, κερδίζοντας μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, οφείλεται ως επί το πλείστον σε ψήφους των κατοίκων αυτής της περιοχής.


«Αλληλεγγύη» μόνο σε Ελληνες
Οπως εξηγεί ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της οργάνωσης και υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής, τα τελευταία χρόνια υπάρχει σαφώς μια αλλαγή στον τρόπο που ο κόσμος αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή. «Εμείς δεν έχουμε αλλάξει καθόλου, αλλά ο κόσμος έχει αλλάξει απέναντί μας. Η κρίση λειτούργησε σαν ένα μέσο αφύπνισης πολλών Ελλήνων. Δηλαδή με τη μείωση των εισοδημάτων άρχισαν να αντιλαμβάνονται αυτό που δεν αντιλαμβάνονταν τόσα χρόνια, ότι το σύστημα είναι διεφθαρμένο και προβληματικό και λειτουργεί εις βάρος του έθνους και του λαού» παρατηρεί.
Αποδίδει τη μεταστροφή μερίδας πολιτών υπέρ της Χρυσής Αυγής στο «κοινωνικό έργο» της οργάνωσης. «Τον τελευταίο χρόνο έχουμε ιδρύσει την Κίνηση Αλληλεγγύης Ελλήνων μέσω της οποίας συλλέγουμε εθελοντικές εισφορές ελλήνων πολιτών και κάνουμε διανομή σε ελληνικές οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Αυτό αφορά αποκλειστικά Ελληνες και όχι αλλοδαπούς. Σε αυτό το σημείο διαχωρίζουμε τη θέση μας από ανάλογες δραστηριότητες άλλων φορέων» λέει.
Από την άλλη πλευρά, θεωρεί ότι το πολιτικό σύστημα είναι «πιο επικίνδυνο από τους λαθρομετανάστες. Αν τη χώρα τη διοικούσαν πραγματικοί Ελληνες, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες. Δεν θα υπήρχε ούτε ένας σε ολόκληρη τη χώρα. Θα εφαρμόζαμε τους νόμους και οι παράνομοι θα διώκονταν εκτός των συνόρων» λέει και προσθέτει: «Αν γινόμασταν ποτέ κυβέρνηση, θα ξαναβάζαμε ναρκοπέδια στα σύνορά μας με την Τουρκία, τα οποία τα έχουν καταργήσει». Το γεγονός ότι γίνεται μια παγκόσμια εκστρατεία για να καταργηθούν οι νάρκες κατά προσωπικού δεν φαίνεται να τον απασχολεί.


Τι λένε κάτοικοι στον Αγιο Παντελεήμονα
Οι απόψεις για τη Χρυσή Αυγή όσων διαβιούν στις γύρω γειτονιές διχάζονται. Τόσο κάτοικοι της περιοχής, έλληνες και μετανάστες, όσο και αριστερές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι τα μέλη της έχουν επιβάλει μια ιδιότυπη τρομοκρατία, κυρίως σε όσους έχουν την ατυχία να είναι μελαψοί και να βρεθούν στο διάβα τους.
Οπως αναφέρει ο κ. Γιάννης Γ. που εργάζεται σε καφετέρια της περιοχής «κυκλοφορούν κατά ομάδες και ουσιαστικά, με την ανοχή της Αστυνομίας, ελέγχουν την περιοχή. Κυρίως όταν σκοτεινιάζει τους βλέπεις να τριγυρνάνε με μαύρα μπουφάν και να περιπολούν στους δρόμους. Πολύ συχνά ακούμε για επιθέσεις που κάνουν εναντίον μεταναστών, οι οποίοι δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν τα βράδια».
Ο Σαΐντ είναι ένας Ιρακινός που ζει τα τελευταία οκτώ χρόνια στην περιοχή και εργάζεται σε ψητοπωλείο. «Τα βράδια φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο. Γνωρίζω πολλούς μετανάστες που έχουν ξυλοκοπηθεί άγρια από μέλη της οργάνωσης» λέει. Στην ερώτηση γιατί δεν κατέφυγαν στην Αστυνομία απαντά ότι αν το έκαναν, το πιο πιθανόν είναι να τους έδιωχναν από τη χώρα, αφού δεν βρίσκονται νόμιμα εδώ.
Από την άλλη πλευρά η κυρία Μαρία Γ. που εργάζεται σε ψιλικατζίδικο κοντά στην πλατεία Αττικής λέει ότι η παρουσία της οργάνωσης έχει αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. «Πριν από λίγο καιρό ήταν οι Ελληνες που δεν τολμούσαν να κυκλοφορήσουν στους γύρω δρόμους. Αν δεν έχετε μείνει εδώ, δεν καταλαβαίνετε τι σας λέω. Παλαιότερα έτρεμα ότι από στιγμή σε στιγμή θα ανοίξει η πόρτα και θα μπουν να με ληστέψουν, σήμερα νιώθω πιο ασφαλής» εξηγεί.
Στην ερώτηση αν την τρομάζει το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είναι οργάνωση του ακροδεξιού χώρου, η κυρία Μαρία λέει: «Δεν με νοιάζει η πολιτική τους τοποθέτηση. Ας έρχονταν οι αριστεροί να διώξουν τους μετανάστες. Τότε θα ψήφιζα αυτούς, όπως στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ψήφισα τη Χρυσή Αυγή».

Καρατζαφέρης για Βενιζέλο-Σαμαρά: "Δεν θα μπορούν να βγουν από την πόρτα..."

Καρατζαφέρης για Βενιζέλο-Σαμαρά: "Δεν θα μπορούν να βγουν από την πόρτα..."
18-03-2012 17:02:03



Απίστευτος; Ναι, αλλά δύσκολα θα του δώσουν πια σημασία, όχι γιατί έχει πάντα άδικο, αλλά γιατί ξεχνά πως αυτά που λέει για τους άλλους, ισχύουν ακόμα περισσότερο για τον ίδιο. Μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων τον Ιούνιο, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα μπορούν όχι μόνο να κυβερνήσουν, αλλά «ούτε καν να βγουν από την πόρτα τους», δήλωσε ο πρόεδρος του του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας σε ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος στον Πύργο Ηλείας.

«Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί. Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος μετά τον Ιούνιο, όταν θα τεθούν σε εφαρμογή τα πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ, δεν θα μπορούν όχι να κυβερνήσουν, αλλά ούτε να βγουν από την πόρτα τους εξ αιτίας αυτών που έχουν υπογράψει και κυρίως της ρήτρας που προβλέπει ότι όσο πολιτεύονται δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε ένα "κόμμα"» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν αυτοί, μπορούμε να το κάνουμε εμείς που δεν υπογράψαμε, δεν ενδώσαμε, δεν υποκύψαμε στην κ. Μέρκελ και τους συνεταίρους της» πρόσθεσε. Χα!Τι ξέχασε; Πολλά. Ότι ψήφισε το πρώτο και καθοριστικό μνημόνιο για την υποδούλωση της χώρας. Αν ισχύουν αυτά που λέει για το δεύτερο, γιατί ψήφισε το πρώτο;
Ότι απέτρεψε εκλογές μετά την παραίτηση Παπανδρέου και απαίτησε επιβάλλοντας, τον Λουκά Παπαδήμο, όπως όλοι θυμούνται. Άρα συνέβαλε καθοριστικά σε Συνταγματική εκτροπή χάρη στην οποία προέκυψε το δεύτερο μνημόνιο. Λίγη σημασία, έχει ότι δεν το ψήφισε. Έκανε τα πάντα για να υπάρξει και να ψηφιστεί όμως, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του "λαγού" στην κούρσα. Κι αυτό δεν ξεχνιέται...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μ. Kοντοπυράκης καθίζει Γ. Παπακωνσταντίνου στο εδώλιο

Μ. Kοντοπυράκης καθίζει Γ. Παπακωνσταντίνου στο εδώλιο
18-03-2012 14:32:46


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου, αν δεν τον σώσουν οι ξένοι, πάνε ... τρέχοντας προς το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για την πλαστογράφηση-τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος της χώρας: Σε μια συγκλονιστική δήλωση ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Μανώλης Κοντοπυράκης στην Real News, αποκαλύπτει ότι επρόκειτο περί προειλημμένης απόφασης να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ και την χρεοκοπία μέσω του τεχνητού φουσκώματος των ελλειμμάτων.

Μετά το άδειασμα από τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους Πέτρο Χριστοδούλου και, βεβαίως, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, ήρθε σήμερα ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Μανώλης Κοντοπυράκης να διατυπώσει μια συγκλονιστική καταγγελία:

«Το ίδιο βράδυ (σ.σ. 7 Οκτωβρίου 2009) και πριν πάω τα στοιχεία, του μίλησα στο τηλέφωνο και του είπα: ' Κύριε υπουργέ, η στατιστική υπηρεσία ανακοινώνει αυτά τα αποτελέσματα που στείλαμε αφού η Eurostat βγάλει το δελτίο Τύπου, στις 21 Οκτωβρίου του 2009'. Μου είπε: 'Θα το ανακοινώσω εγώ, γιατί πρόκειται να το αλλάξω'. Όταν το είπε αυτό, ήταν υπουργός μιας ώρας, δεν είχε δει τα στοιχεία ακόμα, δεν τα είχα πάει. Έμεινα άφωνος, διότι δεν είχα συναντήσει ποτέ τέτοια συμπεριφορά από κανέναν υπουργό. Αυτό ήταν ωμή παρέμβαση», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Στο στριπ-τιζ που του γίνεται ο υπόδικος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αντιδρά με τρόπο που δείχνει ακριβώς απώλεια ψυχραιμίας: "Ο κ. Κοντοπυράκης ως Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας έχει βαρύτατες ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι στις 2 Οκτωβρίου του 2009 διαβίβασε στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία εν γνώσει του ψευδή στοιχεία". 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Χρηστου Γιανναρα - Aκέφαλη η πατριωτική πλειονότητα


Aκέφαλη η πατριωτική πλειονότητα
Tου Χρηστου Γιανναρα

Aν από τις επερχόμενες εκλογές προκύψει πρωθυπουργός ο κ. Aντώνης Σαμαράς, θα είναι ο τέταρτος, σε συνεχή διαδοχή, κυβερνήτης της χώρας (μετά από τους K. Σημίτη, K. Kαραμανλή και Γ. A. Παπανδρέου) δίχως κοινωνική σταδιοδρομία άλλη έξω από την επαγγελματική πολιτική. Mπορεί κάποιοι από τους τέσσερις να εργάστηκαν για μικρό διάστημα σε διαφορετικές βιοποριστικές απασχολήσεις, αλλά δεν σταδιοδρόμησαν εκεί, οι ικανότητες και τα προσόντα τους δεν δοκιμάστηκαν στον κοινωνικό στίβο, δεν ήταν αυτός που τους ανέδειξε ικανούς για μπροστάρηδες στο πολιτικό πεδίο.

Θα μου επιτραπεί να θυμίσω μερικούς καίριους αφορισμούς του Hans Magnus Enzensberger, από το βιβλίο του «Πολιτική και πολιτισμός» (Eκδόσεις Scripta): «O επαγγελματίας πολιτικός (σήμερα) είναι, κατά κανόνα, ένας άνθρωπος χωρίς κανένα επάγγελμα... Δεν θα ήταν κακεντρέχεια να ισχυριστεί κανείς ότι η πολιτική (στις μέρες μας) συνιστά την άρνηση κάθε σοβαρής επαγγελματικής απασχόλησης... Mε συνέπεια την πλήρη κοινωνική περιθωριοποίηση του πολιτικού... Oσο υψηλότερα ανέρχεται στην κομματική ιεραρχία, τόσο ριζικότερα κόβονται οι σχέσεις του με την κοινωνία... Δεν του επιτρέπεται να μείνει ούτε στιγμή μόνος, ενώ ταυτόχρονα αποκλείεται από κάθε φυσιολογική ανθρώπινη επικοινωνία...

... Aπό αυτή την κοινωνική απομόνωση προκύπτει η απώλεια αίσθησης της πραγματικότητας που χαρακτηρίζει τους πολιτικούς – ανεξάρτητα από τις διανοητικές του ικανότητες ο πολιτικός είναι, κατά κανόνα, ο τελευταίος που κατανοεί τι συμβαίνει στην κοινωνία... Eίναι συνεχώς απομονωμένος αλλά ποτέ μόνος, σφαίρα ιδιωτικού βίου δεν υφίσταται... Γι’ αυτό και η παραμορφωμένη γλώσσα που μιλάνε οι πολιτικοί – απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και απώλεια της γλώσσας είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».

Aυτά ο Enzensberger. Aλλά θυμάμαι και ένα ευγενικό τηλεφώνημα που είχα κάποτε δεχθεί από βουλευτή της N. Δ., ύστερα από επιφυλλίδα έντονα κριτική για τον τότε πρωθυπουργό, K. Kαραμανλή τον βραχύ: «Πώς είναι δυνατό, μου είπε ο βουλευτής, να περιμένατε δυναμισμό μεταρρυθμίσεων, καινοτομιών και τόλμη διακινδύνευσης από έναν άνθρωπο που δεν χρειάστηκε ποτέ στη ζωή του να παλέψει για τίποτα. Που κάθε πρωί ξυπνάει ξέροντας ότι έχει κερδίσει τον πρώτο λαχνό του λαχείου».

Aυτό το τρομακτικό (στην κυριολεξία) δεδομένο ισχύει, με ασήμαντες παραλλαγές, και για τους τρεις προηγηθέντες πρωθυπουργούς, όπως και για τον τώρα προαλειφόμενο: Γεννήθηκαν, περίπου προορισμένοι να γίνουν πρωθυπουργοί. Kαι μάλιστα συγκεκριμένου τύπου ή υποδείγματος: «μπαλκονάτοι». Iσως ο K. Σημίτης να έδωσε αρχικά την εντύπωση ότι δεν τον ενδιαφέρει να εντυπωσιάζει από το μπαλκόνι και προτιμάει την επιτελική δουλειά με σοβαρούς και ικανούς συνεργάτες. Σύντομα όμως αποδείχτηκε αυτή η αρχική του εικόνα συμπτωματική. Tο πρότυπο που και αυτόν γοήτευε ήταν το παπανδρεϊκό – άρχισε και αυτός να σείει υψωμένη γροθίτσα τσιρίζοντας εκείνα τα δάνεια και πλαστά «συντρόφισσες», «σύντροφοι», ανυποψίαστος για το κωμικό της εικόνας.

Tον τύπο του μπαλκονάτου αρχηγού ζήλωσε εξαρχής ολοφάνερα και ο A. Σαμαράς. Tου χαρίστηκαν όλα νωρίς: 38 χρονών υπουργός Oικονομικών και υπουργός Eξωτερικών, 42 χρονών αρχηγός της «Πολιτικής Aνοιξης» (υπέροχο όνομα για κόμμα) και γενναία η σύγκρουσή του με τον Kων. Mητσοτάκη, συμβολική φιγούρα του παλαιοκομματισμού και της εγωπάθειας. Oλα έδειχναν ότι κάτι καινούργιο μπορούσε να επενδυθεί στο πρόσωπο του Σαμαρά. Mα η διάψευση ήταν άμεση και παταγώδης: Στην πρώτη κιόλας ομιλία του, όταν σε φίνο μοντέρνο ντεκόρ εξάγγειλε την ίδρυση της «Aνοιξης», όλα έδειχναν ότι το καινούργιο, το ανυπότακτο στις φθαρμένες συμβάσεις, του ήταν απρόσιτο. Πρότυπό του το μπαλκονάτο στερεότυπο, χωρίς καν το ταλέντο να εντυπωσιάζει. Λόγος ξύλινος, τετριμμένος, θρίαμβος της κοινοτοπίας. Ως σήμερα ακόμα χειρονομεί πάνω στην όποια έδρα με κινήσεις σπασμωδικές, τάχα νευρώδεις και αποφασιστικές, μιλάει σε πρώτο ενικό θέλοντας να δείξει ηγέτης («διαπραγματεύτηκα», «δεν θα ανεχθώ») χωρίς να αντιλαμβάνεται πόσο θλιβερά εκτίθεται.

Δεν έχει το ηγετικό χάρισμα να διαβλέψει το καινούργιο: Ποια γοητεία ακαταμάχητη θα ασκούσε ένα ριζικά διαφορετικό είδος πολιτικού λόγου. Γυμνού από κάθε στόμφο, παραιτημένου από την ένταση του δήθεν πάθους. Πολιτικός λόγος δημόσιος, με την απλότητα και προσήνεια του ιδιωτικού. Oπως κουβεντιάζουν οι άνθρωποι όταν τους ενδιαφέρει αυτό που έχουν να πουν και όχι οι εντυπώσεις που θα προκαλέσουν. Kυρίως, με την ταπεινότητα να ομολογούν και να αναλύουν τα σφάλματά τους, τις αποτυχίες τους. Eπιμένοντας σε στόχους που αξίζουν να τους παλέψει μια κοινωνία, με τόλμη, πείσμα και θυσίες.

Mπορεί και ο A. Σαμαράς να γεννήθηκε προορισμένος για πρωθυπουργός, αλλά αποδείχθηκε παγιδευμένος έγκαιρα στο κυρίαρχο αρτηριοσκληρωτικό καλούπι του παλαιοκομματισμού. Δεν υπάρχουν ερείσματα για να ελπίσουμε κάτι καινούργιο από τον A. Σαμαρά. Ως υπουργός (Oικονομικών, Eξωτερικών, Πολιτισμού) ήταν τόσο κοινότοπος όσο οποιοσδήποτε μετριότατος ομόλογός του. Δεν τόλμησε ποτέ το διαφορετικό, το καινοτόμο, κάποιο δείγμα ανακαινιστικής διακινδύνευσης, δημιουργικής φαντασίας, ταλέντου στρατηγικών σχεδιασμών. Eζησε τα ολέθρια σφάλματα του προκατόχου του αρχηγού στη N. Δ. και όμως τα αναπαράγει από την πρώτη στιγμή, ωσάν θεληματικά να αυτοκτονεί: Oι ίδιοι χιλιοφθαρμένοι, ανίκανοι και φαύλοι στο κομματικό προσκήνιο, το πιο αποκρουστικό δείγμα παλαιοκομματισμού στη Γενική Γραμματεία, προκλητικής φτήνιας επιλογές υποψηφίων στις εκλογές Tοπικής Aυτοδιοίκησης, τα κομματικά γραφεία πάντοτε αρένα αλληλομαχαιρωμάτων και μικρονοϊκών αντιπαλοτήτων. Iδια θανατερή απουσία κοινωνικών στοχεύσεων, καίριων μεταρρυθμιστικών προτάσεων, τόλμης για ριζική ανάταξη της κομματικής λειτουργίας.

Eστω αυτή την έσχατη ώρα, μόλις δυο μήνες πριν από τις κρίσιμες, όσο ποτέ άλλοτε, εκλογές, ας αφυπνιστούν κάποιοι ζωντανοί στο πεθαμένο κομματικό απολειφάδι της πατριωτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Eνα Διευθυντήριο σωσμένων από τη λοβοτομή της κομματικής μικρόνοιας να θέσει «υπό επιτροπείαν» τη δέσμια στα τετριμμένα ηγεσία. Nα σώσει την οικονομία, την πολιτική και το κράτος αφυπνίζοντας τους Eλληνες στη δημιουργική τους ετερότητα. Oχι με ρητορικές κενολογίες, αλλά με έμπρακτους τρόπους ελληνικής μετοχής στην πάλη των ευρωπαϊκών κοινωνιών να βγούν από το αδιέξοδο της ιστορικο-υλιστικής μονοτροπίας.

Φαήλος Κρανιδιώτης - “Φέρτε τα κλεμμένα πίσω, οι κλέφτες φυλακ

“Φέρτε τα κλεμμένα πίσω, οι κλέφτες φυλακή”

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

 «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα», «οι κλέφτες φυλακή» φωνάζουν οι πολίτες. Η οργή για την ατιμωρησία αυξάνει όσο περισσότερο δουλεύει το τσεκούρι στους μισθούς και τις συντάξεις. Πρακτικά πράγματα λοιπόν. Πριν λίγες εβδομάδες κάναμε εγχείρηση με αλυσοπρίονο στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, γιατί ψάχναμε αγωνιωδώς εκατό εκατομμύρια ευρώ, που μας λείπανε. Όπως απέδειξε η πρόσφατη υπόθεση του ΙΚΑ Καλλιθέας, τεράστια ποσά, λάφυρα της λεηλασίας του Δημοσίου από επιτήδειους επίορκους, υπάρχουν χωμένα σε λογαριασμούς, κούτες, σεντούκια, γίνανε σπίτια κι αυτοκίνητα.

Το πρόβλημα στις υποθέσεις των καταχραστών του Δημοσίου, όπως και σε όλες βέβαια τις κακουργηματικές υποθέσεις, είναι η χρονοβόρα διαδικασία μέχρι να φτάσουμε σε αμετάκλητη απόφαση.

Ιδού λοιπόν μια απλή πρόταση. Με μια πρόταση νόμου η ανάκριση στις υποθέσεις κακουργηματικής φοροδιαφυγής, κατάχρησης, απάτης, απιστίας, δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, με απόλυτη προτεραιότητα να περατώνεται από ειδικούς ανακριτές εντός μηνός και να εισάγεται στο Συμβούλιο. Το Συμβούλιο, εφόσον κρίνει ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για παραπομπή, να στέλνει την υπόθεση στο ακροατήριο σε δικάσιμο που δεν θα απέχει πάνω από μήνα. Να χωρεί μία και μόνο αναβολή που κι αυτή δεν θα απέχει πέραν του μηνός. Η έφεση να εκδικάζεται κι αυτή εντός μηνός από την άσκηση της και να επιτρέπεται μία και μοναδική αναβολή εντός μηνός κι αυτή.
Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι, μέσα σε ένα εξάμηνο το πολύ, θα έχεις αμετάκλητη απόφαση, οι αθώοι σπίτια τους κι οι ένοχοι να κόβουν βόλτες στο προαύλιο του Κορυδαλλού. Ο Λαός να ακούει για την τιμωρία των κλεφτών του ιδρώτα του, πριν ξεχαστεί η υπόθεση. 
Έτσι δεν θα χτυπηθεί μόνο η ατιμωρησία. Μέσα σε έξι μήνες από την έναρξη της ανάκρισης τα ποσά των δεσμευμένων λογαριασμών, τα κατασχεμένα μετρητά, κινητά και ακίνητα, που ήταν τα προϊόντα του εγκλήματος, θα δημεύονται, θα ανακτά το κράτος τα κλεψιμέϊκα. Το μαύρο χρήμα θα περνάει απευθείας στο δημόσιο ταμείο, το κράτος θα προχωρά και στον πλειστηριασμό κινητών και ακινήτων ή στην οικονομική εκμετάλλευση τους. Βίλες, σπορ αυτοκίνητα, στο σφυρί.
Αυτές οι υποθέσεις αξίζει να πάρουν απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με τα κοινά αδικήματα, τα ναρκωτικά, τις λοιπές απάτες μεταξύ ιδιωτών.
Κι επειδή η Δικαιοσύνη έχει τα δικά της προβλήματα επάνδρωσης, να απολυθούν καμιά πεντακοσαριά σύμβουλοι υπουργών, να κλείσουν οι άχρηστες «ανεξάρτητες αρχές» και με τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν, να προσληφθούν νέοι δικαστές και γραμματείς. Κυρίως όμως οι υποθέσεις αυτές να δικάζονται από αμιγώς Ορκωτά Δικαστήρια, μόνο από ενόρκους με έναν τακτικό Δικαστή να προεδρεύει. Επτά απλοί πολίτες, εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, επιστήμονες, οτιδήποτε, να δικάζουν τους κλέφτες και καταχραστές, τους επίορκους λειτουργούς και τους ιδιώτες συνεργούς τους ή ηθικούς αυτουργούς. Δηλαδή  να τους δικάζει ο Λαός. Όπως κάνουν οι «χαζοί» αμερικάνοι, που τακτικότατα όμως μπουζουριάζουν πανίσχυρα λαμόγια. Κι επειδή το Σύνταγμα αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει αμιγώς Ορκωτά Δικαστήρια, μέχρι να το κάνουμε αυτό στην συνταγματική μεταρρύθμιση, προσωρινά οι υποθέσεις αυτές να περάσουν, ως τότε, στην αρμοδιότητα των υφιστάμενων Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων, που αποτελούνται από τέσσερις ενόρκους – πολίτες και τρεις τακτικούς Δικαστές.
Να προχωρήσουμε σε βάθος δεκαετίας σε έλεγχο πόθεν έσχες όσων εργάζονται ή εργάστηκαν σε υπηρεσίες όπου ξέρουμε ότι γινόταν το έλα να δεις, καθώς και σε έλεγχο των συγγενικών τους προσώπων, όπως και σε όλες τις περίεργες υποθέσεις ελέγχων και προστίμων πάσης φύσεως, που περαιώθηκαν εξίσου περίεργα. Όποιοι βρεθούν εκτεθειμένοι, να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη με την παραπάνω διαδικασία, που θα είναι μεν εξπρές αλλά έχει εχέγγυα δίκαιης δίκης.

Γιατί στο κάτω – κάτω και οι τυχόν αθώοι να ταλαιπωρούνται επί πέντε και δέκα χρόνια; Η καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης μόνο τους ενόχους ωφελεί. Ο αθώος θέλει όσο πιο γρήγορα γίνεται να λήξει η ταλαιπωρία κι ο διασυρμός του. Ο ένοχος είναι που θέλει σαν τρελός το κατενάτσιο.
Είμαι βέβαιος ότι έτσι θα έρθει Νέμεση για την Ύβρη σε βάρος του Έθνους και θα ανακτήσει η Πατρίδα πολύτιμα δισεκατομμύρια, που θα επιτρέψουν την επιστροφή στους πιο αδύναμους, μέρους τουλάχιστον, όσων βίαια τους αφαιρέθηκαν από το εισόδημα τους.

Καμία Τρόϊκα, κανένα Μνημόνιο, καμία δανειακή σύμβαση δεν μας εμποδίζει σε κάτι τέτοιο. Γιατί το καινούργιο πεισιθανάτιο παραμύθι είναι ότι όλα είναι τάχα σικέ και προκαθορισμένα, πως άλλοι αποφασίζουν για όλα και πως τετέλεσται κι απλώς θα περιμένουμε τον οικονομικό και κοινωνικό μας θάνατο. Ελεεινό ψεύδος, βολικό για όσους επενδύουν στο χάος, για τους επαγγελματίες των τζάμπα καταγγελιών κι όσων φυσικά ελπίζουν μέσα στον γενικό χαμό να μην γίνει τίποτε και να την σκαπουλάρουν, έχοντας «παντελονιάσει» το λουφέ της πολυετούς δράσης τους σε βάρος της Πατρίδας.
Να λοιπόν μια άμεση και πρακτική λύση με ηθικό, οικονομικό και πολιτικό αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο, μια ριζοσπαστική και γρήγορη διαδικασία, σαν αυτή που προτείνω, δεν θα είναι μόνο φόβητρο κατά των επίορκων λειτουργών και των ιδιωτών μαφιόζων συνεργών τους, δεν θα φέρει απλά πίσω πολλά από τα κλεμμένα και θα οδηγήσει στα σίδερα τα καθάρματα, ικανοποιώντας το αίτημα που κραυγάζουν οι πολίτες. Κυρίως θα νομιμοποιήσει ξανά στις συνειδήσεις των Ελλήνων το Κράτος τους και την Ηγεσία του.

Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα

Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα



Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων μπαίνει η Νέα Δημοκρατία. Μέχρι το τέλος του μηνός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι γαλάζιες λίστες θα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και οι «φάκελοι» με όλα τα ονόματα που θα δώσουν τη μεγάλη μάχη για τη νίκη της Ν.Δ. βρίσκονται πλέον στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας έχουν κατατεθεί από χιλιάδες νέα πρόσωπα, έμπειρα στελέχη και προσωπικότητες με διάθεση προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες, στοιχείο που θα αποτελέσει και το κυρίαρχο κριτήριο της τελικής επιλογής. Οπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη της λεωφόρου Συγγρού, οι οριστικές αποφάσεις ανήκουν στον πρόεδρο του κόμματος, ενώ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το χειρίζεται προσωπικά.
Ο «ΤτΚ» δημοσιεύει αύριο όλα τα ονόματα των γαλάζιων στελεχών και μελών που έχουν καταθέσει αίτηση υποψηφιότητας για τα ψηφοδέλτια, αλλά και τις υποψηφιότητες που σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν «κλειδώσει». Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται από συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., η εικόνα των ψηφοδελτίων θα είναι η οριστική με την επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου.

A’ Αθηνών
Η δομή του ψηφοδελτίου είναι σχεδόν ολοκληρωμένη. Έμπειρα στελέχη και νέα πρόσωπα έχουν ξεκινήσει δυναμικά τον προεκλογικό αγώνα. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα διεκδικήσει και πάλι την ψήφο των πολιτών, όπως και ο Προκόπης Παυλόπουλος. Η Φωτεινή Πιπιλή είναι η εν ενεργεία κυρία που παραμένει καθώς η Ελενα Κουντουρά μετά τη διαγραφή της προσχώρησε στον Πάνο Καμμένο, ενώ εκτός της Ν.Δ. παραμένει η Ελίζα Βόζεμπεργκ που δεν επιδιώκει μεταγραφές διαμηνύοντας ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει το σπίτι της.
Στη μάχη έχουν μπει εδώ και ενάμιση χρόνο η Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία μετακινείται από το Ρέθυμνο, και ο Βασίλης Κικίλιας. Υποψήφιοι στην ίδια περιφέρεια είναι η Ευγενία Τσουμάνη Σπέντζα, ο Νότης Μηταράκης, ο Ανδρέας Ψυχάρης, ενώ την πρόθεσή του να επιστρέψει στην εκλογική του περιφέρεια έχει δηλώσει ο Νικήτας Κακλαμάνης. Υποψήφιοι είναι επίσης ο Μανώλης Αγγελάκας, η Μαίη Ζαννή και ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

 Β’ Αθηνών
Στην πιο κρίσιμη περιφέρεια όλης της χώρας, οι γαλάζιοι έχουν ήδη λάβει θέση μάχης. Είναι οι εν ενεργεία Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστή Χατζηδάκης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Βύρων Πολύδωρας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος, αλλά και εκείνοι που παίρνουν το βάπτισμα του σταυρού: ο Ευάγγελος Αντώναρος, η Αννα Καραμανλή, ο Νίκος Κωστόπουλος. Ο Θανάσης Γιαννόπουλος μετακινείται από τη Φθιώτιδα στη Β’ Περιφέρεια, ενώ το νέο πρόσωπο είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης μετά την προσχώρησή του από τον ΛΑ.Ο.Σ. στη Ν.Δ. Και πάλι υποψήφιοι θα είναι η Κατερίνα Παπακώστα και ο Λευτέρης Ζαγορίτης, η Τάνια Ιακωβίδου και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Επίσης, τη μάχη του σταυρού δίνουν οι κυρίες Λίλιαν Βασιλείου-Καρτσάτου, η πρώην δήμαρχος Εκάλης Βάσω Σπηλιωτοπούλου, η Ολγα Παυλίδου-Κουτρουμάνη, η Αγάπη Γερογιάννη, η Κατερίνα Γλυκού-Φωτεινιά, η Μέμα Χαλιώτη. Υποψήφιοι και οι Βασίλης Θαλασσινός, Γιώργος Σαμαά, Κώστας Αξελός.

Α’ Πειραιά
Ο «χάρτης» των υποψηφιοτήτων αλλάζει με τη διαγραφή του Παναγιώτη Μελά και στο μεγάλο λιμάνι μπαίνουν δυναμικά ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Σπύρος Σπυρίδων και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, όπως και η Ζωή Ρούσσου. Ερωτηματικό παραμένει το αν θα είναι υποψήφιος ή όχι ο Πέτρος Μαντούβαλος.

 Β’ Πειραιά
Εκτός από τον Γιάννη Τραγάκη και τον Τάσο Νεράντζη, υποψήφιοι θα είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Γιάννης Κουράκος, η Βαρβάρα Ανεμοδουρά. Πληροφορίες μιλούν επίσης για τον Βασίλη Βουγιουκλάκη και την Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.

Αττική
Εκτός ψηφοδελτίων βρίσκεται ο Γιώργος Βλάχος και οι εν ενεργεία βουλευτές της Ν.Δ. είναι πλέον ο Θανάσης Μπούρας και ο Νίκος Καντερές. Μετά την προσχώρησή του στη Ν.Δ., ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης θα είναι υποψήφιος στην ίδια εκλογική περιφέρεια -παρά τις φήμες για μετακίνηση στη Β’ Αθηνών- ενώ στα νέα πρόσωπα προστίθενται ο Πάνος Λειβαδάς, ο Στέφανος Αγιάσογλου, ο Δημήτρης Τσανικλίδης, γιατρός, και ο Μάκης Γάκης. Πληροφορίες φέρουν επίσης ως υποψηφίους τους Θανάση Κατσιγιάννη, Γεωργία Μαρτίνου και Απόστολο Σταύρου, ενώ το χρίσμα πήρε και ο Πέτρος Δούκας.

Α’ Θεσσαλονίκης
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για μια θέση στη γαλάζια λίστα της συμπρωτεύουσας. Στο ψηφοδέλτιο έχουν ήδη μια θέση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Γιάννης Ιωαννίδης και η Ελενα Ράπτη. Ο Κώστας Γκιουλέκας παραμένει εκτός Ν.Δ., ωστόσο έχει αποκλείσει κάθε σενάριο για προσχώρησή του σε άλλο κόμμα σημειώνοντας ότι θα δώσει τη μάχη για τη νίκη της Ν.Δ. Υποψήφιοι θα είναι ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Δημήτρης Πανοζάχος, ο Κώστας Μαργαρίτης, ο Δημήτρης Κούβελας, ο Παναγιώτης Κόκκορης. Αίτηση υποψηφιότητας έχουν υποβάλει επίσης ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο Αναστάσιος Τσόγγαλης, η Φαίη Κυριλλίδου, η Γωγώ Παπαϊωάννου, η Αννυ Ευθυμίου, η Βαρβάρα Ρόζα, η Αρτεμις Διαλυνά, η Μαρία Μήτσιου, ο Ορέστης Αγγελίδης, ο Νίκος Βαλάνος, ο Παντελής Καζαντζίδης, η Μαρία Προκοπίδου, ο Νίκος Βεζυρτζής, ο Γιώργος Ορφανός.

Β’ Θεσσαλονίκης
Μαζί με τους εν ενεργεία βουλευτές Θεόδωρο Καράογλου και Σάββα Αναστασιάδη, τη μάχη θα δώσουν η έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, ο Γιάννης Καραγιάννης, ο Γιάννης Παλαιστής. Αίτηση υποψηφιότητας έχουν καταθέσει ο Αδάμ Ρεγκούζας, η Εύα Παντούσα, ο Παντελής Τσακίρης, ο Βασίλης Πετσάνας. Μία θέση στο ψηφοδέλτιο επιθυμούν η Δήμητρα Κοασίδου, ο Αρης Αραμπατζής, ο Βασίλης Κανάκας, η Γιάννα Τζάκη, η Εφη Βασιλειάδου. Μία θέση επιθυμεί και η Ανθή Σαλαγκούδη.

Kεντρική Μακεδονία
Νέοι και έμπειροι πολιτικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη Νέα Δημοκρατία σε έξι κρίσιμους νομούς.
Στην Ημαθία, εκτός από το νυν βουλευτή Μιχάλη Χαλκίδη, κατέθεσαν αίτηση υποψηφιότητας ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, η Σταυρούλα Γιαννούτσου, ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, ο Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Χρήστος Μάμαλης, ο Τάσος Μπαρτζώκας, δικηγόρος και μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, η Γεωργία Μπατσαρά, ο Γιώργος Ορφανός, ο Ζήσης Πατσίκας, ο Ξενοκράτης Σακλάς, ο Στάθης Σαρηγιαννίδης και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.
Στο Κιλκίς υπάρχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μία θέση στη λίστα διεκδικούν: ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, ο πρώην βουλευτής Θεόδωρος Πασσαλίδης, ο πολιτευτής Γιώργος Γεωργαντάς, ο Δημήτρης Αϊδίνης, υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Θεσσαλονίκη το 2009, ο Πρόδρομος Πετζερετζής, δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, η Κωνσταντίνα Συμεωνίδου-Τσιβρεμετζή, υπεύθυνη γυναικών της ΝΟΔ, και η Ελισάβετ Δημητριάδου, δημοτική σύμβουλος Παιονίας.
Στην Πιερία, εκτός από το βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο, αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν η Αννα Μάνη, ο Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, ο Ανέστης Ινεγλης, ο Ξενοφών Μπαραλιάκος, ο Δημήτριος Μπέης, η Ανατολή Κωνσταντινίδου, ο Βασίλειος Τουλίκας και ο Δημήτριος Χριστογιάννης.
Στη Χαλκιδική, έδρα του Γιώργου Βαγιωνά που διαγράφηκε από τη Ν.Δ., μία θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν ο Ευθύμης Καρανάσιος, ο Δημήτρης Πάχτας, ο Νίκος Καραμανλής, ο Γιώργος Τσιουπλάκης, ο Απόστολος Μαρκογιαννάκης, ο Γιώργος Τσανανάς, ο Νίκος Ψαράς και η Ολγα Παπαμέτη.
Στην Πέλλα, εκλογική περιφέρεια του Γιώργου Καρασμάνη, ο οποίος επίσης διαγράφηκε από τη Ν.Δ., το ενδιαφέρον των υποψηφίων είναι μεγάλο. Αίτηση κατέθεσαν η πρώην βουλευτής Παρθένα Φουντουκίδου, ο πολιτικός μηχανικός Διονύσης Σταμενίτης, η Μαρία Ζωγράφου, ο Δημήτρης Νικέζης, ο Αλκης Νουσηκύρου, ο Γιάννης Μουράτογλου, η Αννα Βαμβάκη, η Ελένη Σαρπασίδου, ο πρώην βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής και ο Κώστας Μπαρμπαγιάννης.
Στις Σέρρες, τα γραφεία της ΝΟΔΕ κυριολεκτικά βομβαρδίστηκαν από υποψηφιότητες: πριν από δύο 24ωρα επέστρεψαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. οι Θεόφιλος Λεονταρίδης και Ανδρέας Καρυπίδης, ενώ εκτός παραμένει η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Μία θέση στη γαλάζια λίστα διεκδικούν οι Μενέλαος Λάχβεης, καρδιοχειρουργός, Σπυρίδων Μάμαλης, πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, Αθανάσιος Μασλαρινός, περιφερειακός σύμβουλος, Αθανάσιος Μπασδάνης, περιφερειακός σύμβουλος, Ευστάθιος Πανταζής, οδοντίατρος και πρώην υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., Γεώργιος Σπυρόπουλος, δικηγόρος, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, δικηγόρος, Κωνσταντίνος Στάγκος, τέως πρόεδρος ΝΟΔΕ Σερρών, Γεώργιος Τσιμερίκας, τέως πρόεδρος ΔΕΥΑΣ, Κωνσταντίνος, Τσιπλάκης, πρώην βουλευτής, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, δικηγόρος, και οι κυρίες Φωτεινή Αραμπατζή, διευθύντρια τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, Αγγελική Μήκα, τέως δήμαρχος Νιγρίτας, και Σωτηρία Πάνου, μέλος ΝΟΔΕ Σερρών.

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Πραγματικός συνωστισμός παρατηρείται στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Στη Δράμα, ο Μαργαρίτης Τζίμας παραμένει εκτός Ν.Δ. και γαλάζιο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από τον πρώην δήμαρχο της πόλης Θωμά Μαργαρίτη, τον πρώην πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Δημήτρη Κυριακίδη, την Αννα Δαϊλάκη, ανιψιά του πρώην βουλευτή Σταύρου, τον Σταύρο Παπαδόπουλο και τη Νικολέτα Τσεπέλη.
Στην Καβάλα, όπου νυν βουλευτής είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν οι Γιάννης Πασχαλίδης, Γιώργος Καλαντζής, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, Βασιλική Παπουτσή-Μήττα, Δήμητρα Τσανάκα, Χρήστος Τριανταφυλλίδης, Θεόδωρος Καλλιοντζής, Μαρίνα Φιλιππίδου, Ειρήνη Κουρτίδου και Νικόλαος Κιοσές.
Στην Ξάνθη θα είναι και πάλι υποψήφιος ο νυν βουλευτής Αλέκος Κοντός. Μια θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν ο πολιτευτής Κώστας Ζαγναφέρης, η πολιτευτής Γεωργία Ανδρέου, ο επιχειρηματίας Σάκης Κριτσίνης και ο οικονομολόγος Κώστας Τριανταφυλλίδης. Από το χώρο της μειονότητας, τη φιλοδοξία τους να κατέβουν υποψήφιοι με το κόμμα της Ν.Δ. φέρονται να κατέθεσαν ο δικηγόρος Αδνάν Πετσενίκ από τον Ορεινό Ογκο και ίσως του Μπαντάκ Σιαμπάν από τα Κιμμέρια.
Στη Ροδόπη, εκλογική περιφέρεια του βουλευτή και γραμματέα Προγράμματος Ευρυπίδη Στυλιανίδη, υποψηφιότητα κατέθεσαν ο Κυριάκος Μπαμπασίδης, η γιατρός Βούλα Ελευθεριάδου, ο εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Καζαντζής και ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Παναγιώτης Τσίτσιος. Από τη μειονότητα ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι Αχμέτ Ιδρύς και Ιλχάν Ιμάμογλου.
Στον Εβρο επέστρεψε στη Ν.Δ. ο βουλευτής Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος. Στο νομό κατέθεσαν αίτηση υποψηφιότητας για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο ο Ακης Γεροντόπουλος, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά επί σειράν ετών, ο πρώην βουλευτής Σταύρος Κελέτσης, η πρώην διευθύντρια του ΙΕΚ Ελένη Δημούδη, η Παγώνα Καράκη, η Φανή Μπαχαρίδου, η νεαρή δικηγόρος Χριστίνα Καπετανίδου, ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης, ο Σταύρος Καβαρατζής (γιος του παλιού βουλευτή), ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός Βαγγέλης Ρούφος και ο Νίκος Νικολαΐδης.

Δυτική Μακεδονία
Στα Γρεβενά αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν ο Απόστολος Τσένης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, ο Αθανάσιος Σδράλης, προσωπάρχης στη Ν.Δ. και από τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον Αντώνη Σαμαρά από την περίοδο της Πολιτικής Ανοιξης, ο Τιμολέων Κοψαχείλης, ο Φώτης Σιούμπουρας, ο Γιάννης Μήτσιου, ο Σ. Σκόδρας.
Στην Καστοριά, όπου επανέκαμψε ο βουλευτής Ζήσης Τζικαλάγιας, αίτηση κατέθεσαν η Μαρία Αντωνίου, ο Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Μαγαλιός.
Στην Κοζάνη, τη γαλάζια μάχη ξεκίνησαν ο Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, στέλεχος της Ν.Δ. επί σειράν ετών, ο Θεόδωρος Κουκάκης, ο Γεώργιος Τοπαλίδης, η Αννα Νανοπούλου, η Ελσα Φωτιάδου, ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Φώτης Ζυγούρης, η Ευλαμπία Πρώιου και Ιωάννης Δεληγιάννης.
Στη Φλώρινα, μία θέση στη λίστα διεκδικούν οι Γιάννης Αντωνιάδης, Απόστολος Ασλανίδης, Σωτήρης Βόσδου, πρώην περιφερειάρχης, Γιώργος Κουλίδης, Σταύρος Παπασωτηρίου, οικονομολόγος.

 Ηπειρος
Στα Ιωάννινα, εκτός από τον Κώστα Τασούλα, γραμματέα της Κ.Ο. και τον Σταύρο Καλογιάννη, το χρίσμα του υποψηφίου διεκδικεί η Αννα Ασημακοπούλου, δημοτική σύμβουλος, ο Γιώργος Γοργόλης, ο Γιάννης Εμμανουηλίδης, πρώην δήμαρχος Ανατολής, ο Παντελής Κολόκας, αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, ο δημοσιογράφος Στέλιος Λεύκοβιτς, η πολιτευτής Γιούλα Μητροκώστα, ο Φίλιππος Σιάκκας, ο Βασίλης Τσαλιαμάνης και ο Κώστας Χαραλαμπόπουλος.
Στην Αρτα, εκτός Ν.Δ. παραμένει ο Κώστας Παπασιώζος. Για μια θέση στη λίστα κατέθεσε αίτηση υποψηφιότητας η Εύη Καραμπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα, ο Χριστόφος Μίχος, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην νομάρχης Αρτας Γιώργος Παπαβασιλείου, η δημοτική σύμβουλος Τασούλα Σίμου, ο πολιτευτής Γιώργος Στύλιος και ο σύμβουλος Περιφέρειας Ηπείρου Χρήστος Τσιρογιάννης. Επίσης, ο γιος του πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαδημητρίου, Ντίνος Παπαδημητρίου.
Στη Θεσπρωτία, εκτός του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν ο πρώην νομάρχης Βασίλης Γιόγιακας, ο Γιάννης Γεωργόπουλος, ο Νίκος Κάτσιος, ο Μάκης Κιάμος και ο Κώστας Μπέσης.
Στην Πρέβεζα, εκλογική περιφέρεια του Δημήτρη Τσουμάνη, τη μάχη επιθυμούν να δώσουν ο Στέργιος Γιαννάκης, ο Λάμπρος Πρέντζας και η Γεωργία Ξώνα.

 Θεσσαλία
Στη Λάρισα, εκλογική περιφέρεια του Μάξιμου Χαρακόπουλου, γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, η Ν.Δ. θα έχει δυναμική παρουσία. Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Ζώης έχει διαγραφεί. Τη μάχη του σταυρού προσδοκούν να δώσουν ο Γιώργος Αδαμούλης εκπαιδευτικός, η Ελένη Αξιόγλου, δικηγόρος, ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Βουνάτσος, ο καθηγητής Δημήτρης Γρηγοριάδης, η δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαχείλα, η πολιτικός μηχανικός Μαίρη Καμηλαράκη, η αρχιτέκτονας Κατερίνα Καρέλα και ο Χρήστος Πλιάτσικας.
Στα Τρίκαλα -όπου έχει διαγραφεί ο Σωτήρης Χατζηγάκης- στον αγώνα μπαίνει ο Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Κώστας Σκρέκας, γιος του πρώην βουλευτή, ο Μιχάλης Ταμήλος, ο Νίκος Σακκάς, ο Κώστας Τσουρβάκας, ο Απόστολος Τσαντίλας και ο Χρήστος Μαγειρίας.
Στην Καρδίτσα αίτηση έχουν καταθέσει ο ανιψιός του πρώην Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, Παύλος Σιούφας, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο Σωτήρης Μπούσδρας, ο Γιώργος Κωτούλας, η Ασημίνα Σκόνδρα, ο Νίκος Παππάς και ο Νίκος Πολύζος.
Στη Μαγνησία, εκλογική περιφέρεια του Θανάση Νάκου, έχουν ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα η πρώην βουλευτής Ζέττα Μακρή, ο σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. σε θέματα διαφάνειας Γιώργος Σούρλας, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Σπύρος Δεσύλλας, η Μαρία Καπάνη και ο Αργύρης Μποτός.

 Ιόνιο
Στην Κέρκυρα, όπου εκλέγεται ο Νίκος Δένδιας, αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν ο πολιτευτής Στέφανος Γκίκας, ο Χρήστος Ανθης, πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, ο Σπύρος Σκιαδόπουλος, πρώην νομαρχιακό στέλεχος, η Αμαλία Μακρή, περιφερειακή σύμβουλος, και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας, Νίκος Καλόγερος.
Στην Κεφαλλονιά επιστρέφει ο υφυπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, ο Γιώργος Κουρής, η Σοφία Λουκέρη, που μετακομίζει από την Α’ Αθηνών, ο Παύλος Παπαδάτος, επικοινωνιολόγος – διαφημιστής, ο Σταύρος Τραυλός, πολιτικός μηχανικός.
Στη Ζάκυνθο αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν ο Παύλος Κολοκοτσάς, ο Διονύσης Γάσπαρος, πρώην νομάρχης, και ο Κώστας Τσιριγώτης-Μολοντός. Στη Λευκάδα οι πληροφορίες μιλούν για υποψηφιότητα του Θεόδωρου Σολδάτου.

Δυτική Ελλάδα
Στην Αχαΐα έτοιμοι για τη μάχη του σταυρού δηλώνουν οι πολιτευτές Αγγελος Τσιγκρής, Νίκος Παπαδημάτος και Νατάσα Ράγιου, ο Γιώργος Καραμαλίκης, ναύαρχος ε.α., ο Αθανάσιος Νταβλούρος, πρώην διοικητής Ασφάλειας Πατρών, Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Ελένη Πανίτσα, ο Νίκος Πυλαρινός, περιφερειακός σύμβουλος, ο Βασίλης Καρκούλιας, οικονομολόγος, ο Γιώργος Μητρόπουλος, ο Δημήτρης Αντωνακόπουλος.
Στην Αιτωλοακαρνανία το τοπίο είναι διαφορετικό μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος δεν θα είναι στις γαλάζιες λίστες. Επίσης, δεν θα είναι υποψήφιος ο Σπήλιος Λιβανός και τα νέα δεδομένα φέρνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης τον Θύμιο Δρόσο, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Παπαναστασίου, την Ελενα Μάντζιου-Κοτρολού, τον Δημήτρη Αρβανίτη, τον Νίκο Καραπάνο, τη Γεωργία Μπόκα, τον Ασημάκη Φωτόπουλο, τη Μαρία Φωκά.
Στην Ηλεία, όπου εκλέγεται ο Κώστας Τζαβάρας, επιθυμούν να δώσουν το γαλάζιο αγώνα η Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο Διαμαντής Σεϊτανίδης, ο Διονύσης Χιόνης. Οι πληροφορίες μιλούν επίσης για τους Χάρη Λαμπρόπουλο, Γιώργο Κατσάμπερη και Παναγιώτη Αδρακτά.

 Στερεά Ελλάδα
Στη Βοιωτία, εκλογική περιφέρεια του Μιχάλη Γιαννάκη που παραμένει μέχρι σήμερα εκτός Ν.Δ., την υποψηφιότητά τους κατέθεσαν ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Παντελής Φραγκούλης, ο Γιάννης Καράμπελας, ο Τάσος Ιγγλέζος, ο Λουκάς Υπερήφανος, ο Γιώργος Μεγάλος, ο Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο Χαράλαμπος Κουτσόπουλος, ο Νίκος Λαδογιάννης και οι κυρίες Σωσώ Μανάρα και Κική Μαχαίρα.
Στη Φωκίδα θέλουν να μπουν στη μάχη του σταυρού ο Παναγιώτης Ευσταθίου, γιατρός, ο πολιτικός μηχανικός, Απόστολος Λυμπέρης, η δικηγόρος Ασπασία Μανδρέκα, ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και ο εκπαιδευτικός Αναστάσιος Φλώρος.
Στην Εύβοια παραμένει στις λίστες ο Σίμος Κεδίκογλου, ενώ ο Κώστας Μαρκόπουλος είναι εκτός των γαλάζιων ψηφοδελτίων και έχει προσχωρήσει στο κόμμα του Πάνου Καμμένου. Αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν οι Βάσω Παππά, Σίσσυ Λαΐου, Σταμάτης Γκάβαλης, Σταύρος Καρκαλέτσης και Ελένη Θαλασσινού. Δεν αποκλείεται η συμμετοχή του Θεόδωρου Σταματίου, συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά από την Πολιτική Ανοιξη.
Στη Φθιώτιδα, όπου εκλέγεται ο Χρήστος Σταϊκούρας, υποψήφιοι επιθυμούν να είναι ο Νίκος Σταυρογιάννης, ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, ο Γιάννης Μπρεκουλάκης, ο Δημήτρης Μπριάνης, ο Νίκος Διαμαντής και ο Αλέξης Κορδολέμης.
Στην Ευρυτανία μπαίνει δυναμικά στον προεκλογικό αγώνα ο πρώην νομάρχης Κώστας Κοντογιώργος. Μία θέση στη λίστα διεκδικούν επίσης οι Χρήστος Αρμάγος, Φώτης Κουλαρμάνης, Μαρία Γαλανού και Χρήστος Μπούρας.

Πελοπόννησος
Η ΟΝΝΕΔ έχει αναλάβει τα social media στην προεκλογική εκστρατεία
Στην Αρκαδία, όπου εκλέγεται ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Λυκουρέντζος, διεκδικούν μία θέση στο ψηφοδέλτιο ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ, ο Παναγιώτης Καρβελάς, αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ενωσης, ο Κώστας Βλάσσης, γιατρός, ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ο Μαρίνος Τσίρμπας και ο Κωνσταντίνος Αυγερινός.
Στη Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, θέλουν να είναι υποψήφιοι, εκτός του εν ενεργεία βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου, , ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο  Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο Αγγελος Κωτσιόπουλος, ο Γιάννης Αδαμόπουλος, ο Μανώλης Μάκαρης, ο Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Παύλος Ιωαννίδης, ο Γιώργος Γιαννακόπουλος και η Αντωνία Μπούζα.
Στην Κορινθία, όπου εκλέγεται ο εν ενεργεία βουλευτής Κώστας Κόλλιας, θέλουν να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο ο γιος του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα, Χρίστος Δήμας, ο γνωστός γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η πρώην βουλευτής Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, ο πρώην νομάρχης Νίκος Ταγαράς, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Π. Καλλίρης, η περιφερειακή σύμβουλος Μ. Σούκουλη, ο δικηγόρος Π. Ανδρικόπουλος, ο δικηγόρος Δ. Παπαγεωργίου, ο πολιτευτής Στ. Μάρκελλος και ο οικονομολόγος Χ. Οικονομόπουλος.
Στην Αργολίδα, εκτός του βουλευτή Γιάννη Ανδριανού -η Ελσα Παπαδημητρίου έχει διαγραφεί-, θέλουν να δώσουν τη μάχη του σταυρού ο Βασίλης Σιδέρης, πρώην Αντινομάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος, ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, δήμαρχος Ναυπλίου, ο Φώτης Κολεβέντης, οι κυρίες Κατερίνα Μπόμπου, τέως αντινομάρχης, και Θεοδώρα Καλογεράκου και Γεωργαντά. Επίσης, ενδιαφέρονται ο Δημήτρης Κρανιάς και ο Βαγγέλης Μπαρμπάκος.
Στη Λακωνία, εκτός των Γρηγόρη Αποστολάκου και Θανάση Δαβάκη, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Κώστας Φούρκας, ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης και ο Θεόδωρος Ματάλας.

Βόρειο Αιγαίο
Στη Λέσβο, όπου έχει διαγραφεί από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο ο Σπύρος Γαληνός, τοπικά στελέχη της Ν.Δ. εκτιμούν ότι ετοιμάζεται ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο. Οπως όλα δείχνουν, ανοίγει ο δρόμος για τον Κώστα Μουτζούρη, τον πρώην νομάρχη Παύλο Βογιατζή, τον Γιάννη Γιαννέλη, και τον Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Η τοπική κοινωνία μιλά για ανοιχτό ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Αρη Χατζηκομνηνού.
Στη Σάμο, ενδιαφέρον για μία θέση στη λίστα εκδηλώθηκε από τον πρώην περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον Γιάννη Χατζηκωνσταντή, πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, τον Τάσο Καλατζή και τον Μάνο Λογοθέτη.
Στη Χίο, εκλογική περιφέρεια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Μουσουρούλη, οι πληροφορίες μιλούν για τη Μαρία Σώδη.

Νότιο Αιγαίο
Στα Δωδεκάνησα βρίσκεται εκτός Ν.Δ. η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη. Η Ν.Δ. στελεχώνει το ψηφοδέλτιό της με νέα πρόσωπα και με χαρακτηριστικό τη διάθεση προσφοράς. Εχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Γιάννη Παππά, ενώ ενδιαφέρον για συμμετοχή στη λίστα εκδήλωσαν οι Βασίλης Υψηλάντης, Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Χρύσης, Στράτος Καρίκης, Γιάννης Φλεβάρης, Γιάννης Καμπανής, Δημήτρης Μαραγκός και Γιάννης Πήλιαρης.
Στις Κυκλάδες, έδρα του Γιάννη Βρούτση, αίτηση έχουν καταθέσει οι Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, Χρήστος Καφτηράνης, Παναγιώτης Ευθυβουλίδης, Γιώργος Μπαφίτης.

 Κρήτη
Στο Ηράκλειο, όπου επέστρεψε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, θέλουν να είναι υποψήφιοι ο πρώην βουλευτής Γιώργος Δεικτάκης, η Ελένη Κουντουράκη, ο Κωστής Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Ματαλιωτάκης, η Ρέα Αλεξανδράκη, ο Κώστας Στραταντωνάκης, ο Μάξιμος Σενετάκης, ο Μανώλης Μαράκης, η Αντιγόνη Ανδρεάκη.
Στα Χανιά θα είναι υποψήφιοι ο Μανούσος Βουλουδάκης και ο Κυριάκος Βιρβιδάκης. Μία θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν ο Κώστας Γύπαρης, ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης, η Αννα Κοντολαιμάκη, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης.
Στο Λασίθι, όπου θα είναι και πάλι υποψήφιος ο βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης, φαίνεται να ανάβει το πράσινο φως για την Ελένη Βλάση.
Στο Ρέθυμνο φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Γιάννη Κεφαλογιάννη, γιου του Αχιλλέα Κεφαλογιάννη.

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΕΣ ΡΟΥΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ!

Ανήλικες Ρουμάνες έκλεβαν πορτοφόλια ηλικιωμένων
18-03-2012 08:19:37

Τρία ανήλικα κορίτσια από τη Ρουμανία κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα της Ναυπάκτου και να ανακρίνονται για να εξακριβωθεί πόσα πορτοφόλια έχουν αρπάξει από ηλικιωμένα άτομα!
Παράλληλα, όπως αναφέρει το thebest.gr, αναζητείται ένας ενήλικας ομοεθνής τους που μετέφερε τις ανήλικες στην πόλη και θα τις παραλάμβανε αφού ολοκλήρωναν το… έργο τους.
Οι τρεις ανήλικες Ρουμάνες έπεσαν στα χέρια αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τις είδαν να αρπάζουν τα πορτοφόλια από τις τσέπες ηλικιωμένων με την μέθοδο της απασχόλησης και τις τσάκωσαν πριν προλάβουν να ξεφύγουν. Όμως, ο αρχηγός τους πρόλαβε να εξαφανιστεί με ένα αγροτικό φορτηγάκι το οποίο αναζητείται.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΡΑΧΗ!

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΡΑΧΗ!

ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

Για "μυστική" δημοσκόπηση η οποία "έφερε πανικό σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ" κάνει λόγο το site ΦΗΜΕΣ. [ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΛΗΘΗΣ, ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΗ]

Όσο για τις άλλες μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις (οι οποίες, ως γνωστόν, δείχνουν τα κάποτε "μεγάλα κόμματα" να χάνουν μεν δύναμη, αλλά εν γένει "να μην εξαφανίζονται") το ανωτέρω δημοσίευμα τις χαρακτηρίζει "μαϊμού".

Ιδού τα αποτελέσματα της εν λόγω "μυστικής" (ΤΙ άλλο θα μπορούσαν να κάνουν με αυτήν;) δημοσκόπησης:


ΝΔ 19%
ΚΚΕ 17,5%
Σύριζα 13%
ΠΑΣΟΚ 8%
Ελεύθεροι Έλληνες 8%
Δημαράς 5,5%
ΔΗΜΑΡ 4%
χρυσή αυγή 4%
Λάος 3,5%
οικολόγοι 3,5%
Μπακογιαννη 1%
ανταρσία 1%
ΛΕΥΚΟ 12% 
---------------------------------------

Και ο βουλευτής Τάκης Δημητρουλόπουλος στο κόμμα της Λούκας Κατσέλη

Και ο βουλευτής Τάκης Δημητρουλόπουλος στο κόμμα της Λούκας Κατσέλη
17-03-2012 17:32:10



Όλο και πιο σύνθετο - όχι όμως και δυσνότητο γίνεται το πολιτικό σκηνικό, με τα μικρά κόμματα να αποκατούν δύναμη και κάποια από αυτά και οικονομική αυτοτέλεια... Και τέτοια περίπτωση φαίνεται πως είναι ο σχηματισμός Κατσέλη- Κατσανίδη, που "εισέπραξε" ήδη, έναν ακόμα βουλευτή. Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ και την προσχώρησή του στο νέο κόμμα της κυρίας Λούκας Κατσέλη (Κοινωνική Συμφωνία), ανανακοίνωσε στα τοπικά μέσα ο βουλευτής Ηλείας, Τάκης Δημητρουλόπουλος.

Στη δήλωσή του σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ με οποιαδήποτε ηγεσία παραμένει εγκλωβισμένο στον καταστροφικό μονόδρομο της ύφεσης. «Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσει έτσι ή με ποιο τρόπο θα απελευθερώσουμε ξανά όπως το 1981, το πάθος, τη δύναμη και τη θέληση κάθε Ελληνίδας και Ελληνα για πρόοδο και αλλαγή». Εύλογα αναρωτάται κανείς αν ο κ. Δημητρουλόπουλος είναι με το νέο κόμμα ή παραμένει ΠΑΣΟΚ. Αλλά είναι όλο και πιό φανερό ότι τηην ίδια ερώτηση θα μπορούσε κανείς να απευθύνει και στην ηγεσία του νέου σχηματισμού, ο οποίος ήδη εικάζεται ότι θα αρχίσει να κόβει ψήφους από την ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr