Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

18 Μαΐου 2010

Η άποψις Του P. Krugman

Η άποψις Του P. Krugman


What makes Greek problems so intractable is the fact that there’s little hope for growth for years to come, because Greek costs and prices are out of line and will need years of painful deflation to get back in line.


P. Krugman-Ignoring The Elephant In the Euro --ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ NEWS INTERNATIONAL

ΛΥΡΙΚΟΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 15


Roberto Murolo, Anema 'e Core

O Pat Buchanan μας δίδει την ορθή συμβουλή

O Pat Buchanan μας δίδει την ορθή συμβουλή


Why not quit the EMU, default, repudiate the euro, restore the drachma and devalue? 
That would make Greek exports more competitive and make Greece a more desirable place in which to site one's next factory. 
And with its currency devalued, Greece would also become a more attractive destination for Western tourists.
ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΦΩΝΗ  ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ!


From Economic Nationalism—Will the PIGS Blow Up Europe? - ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ NEWS-INTERNATIONAL


ΛΥΡΙΚΟΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 14

Fred Buscaglione - Una Sigaretta

Ο κ. Καρατζαφέρης και οι πεποιθήσεις του.


ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΛΩΤΩΝ

Κυριακή, 09 Μαΐου 2010Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης συνεπής στις ακροδεξιές του πεποιθήσεις ζήτησε κυβέρνηση αστικής ενότητας (την αποκάλεσε «κυβέρνηση εθνικής ενότητας»), διαχωρίζοντας ξεκάθαρα τον ελληνικό λαό σε αστική κοινωνία και σε κοινωνία της αριστεράς που, όπως είπε, πήρε ένα δικό της δρόμο.
Πρώτα απ’ όλα κακώς ερμηνεύει τα πράγματα ο κύριος Καρατζαφέρης. Ο κόσμος που εναντιώνεται στα μέτρα που ικανοποιούν τους διεθνής τοκογλύφους δεν είναι απλά οι ψηφοφόροι της αριστεράς αλλά ένα ευρύ λαϊκό μέτωπο που αρνείται τις επιλογές των κομματικών μηχανισμών που στήριξαν αυτά τα μέτρα. Από την άλλη βέβαια τα δύο κόμματα της αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ορθώς δεν αποδέχονται συμμετοχή τους σε ένα «εθνικό συμβούλιο» με προειλημμένες αποφάσεις που λαμβάνονται μάλιστα σε ξένα κέντρα. Μία εξ αυτών των αποφάσεων φαίνεται ότι είναι ο διαχωρισμός της ελληνικής κοινωνίας σε αστούς και είλωτες ούτως ώστε τα οικονομικά μέτρα να συνοδευτούν με σωρεία άλλων κατασταλτικών μέτρων που θα κρατήσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του λαού σε μια παρατεταμένη ανέχεια που θα ισοδυναμεί με υποτέλεια στους εντολοδόχους του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Υπερκράτους.

Θέλουν ένα λαό υποτελή, σκυφτό κάτω από ένα ιδιόμορφο ζυγό τυραννίας που θα δουλέψει σκληρά για να πληρώσει τα γλέντια των τραπεζιτών, της ολιγαρχίας του πλούτου και των πολιτικών που κατάκλεψαν τους φόρους του λαού. Με την τοποθέτηση του αυτή ο κύριος Καρατζαφέρης και το κόμμα του αποκαλύπτει τις πραγματικές ιδεολογικές του συνάφειες με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Ας ανοίξουν τα μάτια τους οι αγνοί πατριώτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αυτό το κόμμα της πλουτοκρατίας που απέβαλλε πια το λαϊκίζων προσωπείο του.
Χρέος του εθνικισμού είναι να πολεμήσει τα αντιλαϊκά μέτρα. Σε αυτό τον αγώνα είτε το θέλουμε είτε όχι θα βρεθούμε στον ίδιο δρόμο με τους κομμουνιστές και τους αριστερούς για να απευθυνθούμε κι εμείς προς τον λαό με την εθνικιστική μας ιδεολογία και το λαϊκό πρόγραμμα μας.
Στο διαχωρισμό που κάνει ο κ. Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ ανάμεσα σε είλωτες και αστούς εμείς οι εθνικιστές πρέπει να δηλώσουμε με την αγωνιστική μας παρουσία ότι τασσόμαστε με τους είλωτες, τασσόμαστε με τον έλληνα εργάτη που του αρπάζουν το ψωμί και τα δικαιώματα ντόπιοι πολιτικάντηδες και ξένοι λαθρομετανάστες. Τασσόμαστε με την οικογενειακή και μικρομεσαία επιχείρηση που κατασπαράσσεται από τους τραπεζίτες. Τασσόμαστε με τον έλληνα αγρότη που του κλέβουν τον ιδρώτα οι μεσάζοντες και τα καρτέλ. Τασσόμαστε με λίγα λόγια υπέρ όλων των παραγωγικών δυνάμεων του ελληνικού λαού για να κάνουμε μια Ελλάδα μεγάλη και δυνατή που να ανήκει στον λαό της.
Κανένας συμβιβασμός με την ξενοκρατία. Κανένα τείχος δεν θα μπορέσει να κρατήσει την θυελλώδη ορμή των ειλώτων που διεκδικούν λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΥΠΡΟΥ (ΕΔΗΚ)

ΚΥΠΡΟΣ:Προετοιμασία μειοδοτών


ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΓΛΟ-ΤΟΥΡΚΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010Η ένταξη της Κύπρου το 2004 στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) σήμανε την αφετηρία αλλαγής των γεωπολιτικών δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που εκτείνεται προς Β. Αφρική και Μέση Ανατολή .Έγκριτοι αναλυτές των γεωπολιτικών εξελίξεων επιβεβαιώνουν το γεγονός της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του χώρου της Κύπρου ως προς την εξακτίνωση της Ευρωπαϊκής βούλησης δια της Κύπρου στις γειτνιάζουσες περιοχές .
Τα πλεονεκτήματα αυτής της γεωπολιτικής αλλαγής θα διαφανούν πλήρως με την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας. Η συνθήκη της Λισσαβόνας αναφέρει ρητά την πρόνοια στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών–μελών για αναβάθμιση των εθνικών αμυντικών δυνατοτήτων ξεχωριστά αλλά και της Ευρωπαϊκής άμυνας ως συνόλου .
Από την εξέλιξη αυτή πλήττονται άμεσα τα συμφέροντα της Αγγλίας με τις βάσεις που διατηρεί στη Κύπρο , τις οποίες «εξασφάλισε» μέσα από τη συνθήκη της Ζυρίχης που αποτελούσε παράταση της αποικιοκρατίας με άλλη μορφή . Πλήττονται επίσης και τα συμφέροντα της Τουρκίας διότι δυνητικά θα ανατραπούν τα κατακτητικά σχέδια της αφού θα είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το δίκαιο της Κυπριακής Δημοκρατίας που για πρώτη φορά στην ιστορία μας συμπίπτει με το συμφέρον της Ευρώπης .Το Ισραήλ προσέτι θα χάσει τις υπηρεσίες που απολαμβάνει από την παραμονή των αγγλικών βάσεων στο νησί .
Αυτός είναι και ο λόγος που αυτές οι τρεις δυνάμεις , της Αγγλίας , της Τουρκίας και του Ισραήλ προσπαθούν να προλάβουν τον χρόνο , να προλάβουν τις εξελίξεις και να «νομιμοποιήσουν» την παρουσία τους στο νησί μέσω μιας «λύσης του κυπριακού» .
Γνωρίζουν πολύ καλά πως αν η Κύπρος επιμείνει στη διεκδίκηση των δικαίων της ο χρόνος μετρά υπέρ της και εναντίον εκείνων που την επιβουλεύονται .
Αυτός είναι και ο λόγος που πιέζουν με χίλιους τρόπους την επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν το συντομότερο δυνατό στη «λύση του προβλήματος»
Σε αυτή τους τη προσπάθεια βρίσκουν σύμμαχο και συνοδοιπόρο τους , το πολιτικό κατεστημένο του τόπου με προπομπό το ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση Χριστόφια .
Αυτό το αγγλόδουλο κατεστημένο εξυπηρετεί τις αγγλο-τουρκο-σιωνιστικές δυνάμεις με την άρνηση του να συνταχθεί στο αμυντικό γίγνεσθαι της Ε.Ε. που θα σήμαινε άμεση ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την ειρήνη και με την κατάθεση στο τραπέζι των συνομιλιών την καταστροφική πρόταση της αποστρατικοποίησης .Το ΑΚΕΛ πρωτοστατεί σε αυτές τις θέσεις ενώ ο ΔΗΣΥ συναινεί στις εσπευσμένες και ταχύρυθμες διαδικασίες λύσης στα πλαίσια μάλιστα διεθνούς ή διευρυμένης διάσκεψης όπως την ονομάζουν . Το κοινό ανακοινωθέν του εθνικού συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2009 φέρει και τα άλλα κόμματα της κυπριακής βουλής να συμφωνούν επισήμως με την γραμμή της αποστρατικοποίησης
Η μαύρη προπαγάνδα του πολιτικού κατεστημένου οργιάζει επίσης στα λαϊκά στρώματα με επίκεντρο την εγκατάλειψη της Κύπρου από την Ελλάδα ειδικά υπό την οικονομική κρίση στην οποία περιέπεσε .Αυτό το αντεθνικό ψέμα το βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας στις διαφωτιστικές εξορμήσεις μας προς το λαό .Είναι ένα ψέμα που ισοπεδώνει κυριολεκτικά το σθένος του λαού μας και τον καθιστά ανίκανο να αντισταθεί στην υποχώρηση των κρατούντων. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδος «Σημερινή» στις 4-5-2010 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Ε. Βενιζέλος
«ζήτησε αναβάθμιση του μνημονίου συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδος ώστε η Ελληνική Αεροπορία και το Ελληνικό Ναυτικό να μπορούν να ενεργούν στην περιοχή της Κύπρου με τις ευλογίες της Ε.Ε.» Δυστυχώς όμως , το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου ακολουθεί άλλη γραμμή.
Το συμπέρασμα είναι ένα : Με στρατηγική διεκδίκησης του δικαίου μας , με ευθυγράμμιση με το αμυντικό γίγνεσθαι της Ε.Ε. , με αναβάθμιση της άμυνας μας με την Ελλάδα , ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ μας.
Να κατατεθεί άμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα Ηνωμένα Έθνη ολοκληρωμένη εθνική διεκδικητική πρόταση και να σταματήσει άμεσα κάθε υποχώρηση . Μέσα από αυτό το δρόμο είμαστε βέβαιοι πως η πατρίδα μας θα νικήσει.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ


Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΥΘΗΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010
Δυσοίωνες προοπτικές διαγράφονται αναφορικά με το Κυπριακό από την συσσώρευση πολλών αρνητικών δεδομένων. Μερικά από αυτά τα δεδομένα είναι τα εξής:
1. Οι πιέσεις που ασκούνται από την Αγγλία για άνοιγμα εμπορικών σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – κατεχομένων.
2. Παρατηρείται μια προσπάθεια υπέρβασης των λεγομένων διακοινοτικών συνομιλιών και αναζήτησης ή επιβολής λύσης στα πλαίσια Διεθνούς Διάσκεψης.
3. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η πρόσφατη συμφωνία-εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από την Τουρκία.
4. Η προσπάθεια αφοπλισμού του Αιγαίου και μετατροπή του σε γκρίζα ζώνη.
5. Η καταφυγή ελληνοκυπρίων στα όργανα της κατοχής και η εκχώρηση της πατρώας γης στους Τούρκους κατακτητές. Γεγονός που προκάλεσε την αρνητική απόφαση του ΕΔΑΔ.
6. Η οικονομική στήριξη των κατεχομένων από τους ελληνοκύπριους με τις συχνές επισκέψεις στα κατεχόμενα και την χρησιμοποίηση ακόμα και του αεροδρομίου της Τύμπου για ταξίδια στην Τουρκία.
7. Η συσσώρευση χιλιάδων λαθρομεταναστών μέσω των κατεχομένων στην ελεύθερη Κύπρο.
Εξ αυτών φαίνεται ξεκάθαρα ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων είχε μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Το αίτημα των εθνικιστών για άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων ως και αυξημένο στρατιωτικό έλεγχο στην περιοχή των Αγγλικών βάσεων Δεκέλειας όπου αποτελεί πύλη εισόδου τούρκων και λαθρομεταναστών θα είναι ένα σωτήριο μέτρο για την Κύπρο. Για την κατάσταση αυτή ευθύνονται οι πολιτικοί που αποδέχτηκαν ευθύς εξ αρχής το άνοιγμα των οδοφραγμάτων που ισοδυναμούσε με άρση της εμπολέμου καταστάσεως και έμμεση αποδοχή των τετελεσμένων της κατοχής. Οι ίδιοι αυτοί ηγέτες που απεδέχθησαν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων απεδέχθησαν ενσυνειδήτως στην συνέχεια την συμμετοχή των χιλιάδων εποίκων στο δημοψήφισμα του 2004. Η ευθύνη βέβαια βαραίνει όλο το πολιτικό κατεστημένο αλλά κυρίως τον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο. Είναι η γνωστή τακτική του Ζυριχικού κατεστημένου να εισάγει την προδοσία με πατριωτικό περιτύλιγμα.
Αναφορικά με τις ασκούμενες πιέσεις για διεθνή διάσκεψη αλλά και για άνοιγμα απευθείας εμπορίου Ε.Ε.–κατεχομένων ευθύνεται επίσης το σάπιο πολιτικό κατεστημένο του τόπου που δεν έθεσε ξεκάθαρα την πρόταση της Ευρωπαϊκής λύσης και που δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να καταγγείλει τα σημεία εκείνα του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης που αντιβαίνουν στο νόημα ενός αυτόνομου και ανεξάρτητου κράτους, ισότιμου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ευθύνονται επίσης οι εδώ κρατούντες αλλά και οι εν Ελλάδι, διότι άφησαν το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος-Κύπρου να παραλύσει αντί να το ενισχύσουν και να το δυναμώσουν.
Ευθύνονται επίσης για την υποβάθμιση του Κυπριακού προβλήματος από πρόβλημα εισβολή και κατοχής σε διακοινοτική «παρεξήγηση». Δεν τόλμησαν επίσης να καταγγείλουν την συμμετοχή της αποσχισθείσας τουρκοκυπριακής μειονότητας στο έγκλημα της αρπαγής της Κύπρου. Άντ’ αυτού έσφιγγαν τα χέρια των φονιάδων και διακήρυτταν όρκους φιλίας και συνεργασίας.
Συμπεραίνεται πως η κύρια αιτία της ζοφερής καταστάσεως που επικρατεί είναι το ενδοτικό πολιτικό κατεστημένο. Μια καινούργια στρατηγική διεκδίκησης και αγώνα θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα και να χαράξει ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Αυτή τη νέα στρατηγική θέτει το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζοντας τις σκέψεις και τους πόθους των ανυποχώρητων Ελλήνων της Κύπρου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)

Η ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΟΔΟΤΩΝ

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010Καινούρια ορολογία προβάλλει τώρα το πολιτικό κατεστημένο .Δεν χρησιμοποιούμε πια , είπε ο κ. Χριστόφιας , τον όρο «συνιστώντα κράτη» αλλά τον όρο «ομοσπονδιακές μονάδες» . Ποια είναι η διαφορά , δεν καταλάβαμε . Άλλαξε σε κάτι το περιεχόμενο αυτών των όρων ; όχι βέβαια . Εκείνο που καταλάβαμε είναι ότι με τη νέα ορολογία έμεινε ικανοποιημένος και ο κ. Σιλλούρης του ΕΥΡΩΚΟ .Σημαντική εξέλιξη τούτη , προς την σύγκλιση απόψεων και την πολυπόθητη ενότητα του πολιτικού κατεστημένου ! Ένα άλλο στοιχείο που συμβάλλει σε αυτή την γενική ευθυμία του ενδοτικού κατεστημένου είναι το παράθυρο που άφησε ο κ. Χριστόφιας για απόσυρση της πρότασης για την εκ περιτροπής προεδρία . Το επιβεβαίωσε τούτο και ο πολλά γινώσκων πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Καρογιάν , σε ομιλία του σε σύναξη των στελεχών του κόμματος του.
Αναμένεται λοιπόν να περάσει αυτή η μακρά περίοδος της στημένης αντιπαράθεσης και ένα πρωί να ηχήσουν ο καμπάνες της «εθνικής ενότητος» πάνω στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με την οποία ας σημειωθεί συμφωνούν άπαντες προ αμνημονεύτων χρόνων .Κοντά στο πολιτικό κατεστημένο στέκεται βέβαια και η εκκλησία η οποία μάλιστα θα διατυμπανίζει την νίκη της, που με την κριτική που άσκησε στο κ. Χριστόφια πέτυχε την απόσυρση των απαράδεκτων προτάσεων που είχε καταθέσει στο τραπέζι των συνομιλιών . Η ώρα αυτή της καθολικής σύγκλισης των μειοδοτών , πλησιάζει . Αυτή θα είναι και η πιο δύσκολη ώρα του αγώνα ενάντια στην καθολική υποχώρηση . Καλούμε τις εθνικές λαϊκές δυνάμεις να ενισχύσουν τα οχυρά του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος και να ετοιμάζονται για τον μεγάλο αγώνα, την θυελλώδη επίθεση των εθνικών δυνάμεων ενάντια στην υποταγή και την τουρκοποίηση της Κύπρου .
Θάρθει μια στιγμή που όσοι δεν θα είναι μαζί μας θα είναι εναντίον μας .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)


Αυτή η είδηση δεν άρεσε στα ΜΜΕ


Οι Φρουροί της Πατρίδας : γιατί δεν άρεσε αυτή η είδηση στα ΜΜΕ;


Μέσα στον ορυμαγδό των τελευταίων δυσμενών εξελίξεων για την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, και καθώς συμβαίνουν μια σειρά από τουλάχιστον ύποπτες «αλλαγές» ή «βελτιώσεις» σε ζητήματα πού αγγίζουν ευαίσθητες πτυχές των εθνικών μας θεμάτων (κατάργηση υπουργείων Μακεδονίας και Αιγαίου, κατάργηση στρατιωτικών οχημάτων από παρελάσεις, αφαίρεση του όρου «εθνικός» από τα υπουργεία Παιδείας και Αμύνης, νομιμοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών κ.α.) προβλήθηκαν ελάχιστα γεγονότα, τα όποια δείχνουν ξεκάθαρα, πώς στην τόσο ταλαιπωρημένη και «ευνουχισμένη» πνευματικά και ηθικά κοινωνία μας,υπάρχουν νέοι άνθρωποι πού εξακολουθούν να σέβονται ιδέες, αξίες, αρχές και θεσμούς, αντίθετα με την αδιάφορη και απαθή στάση των πολλώνΗ στάση τους αυτή μας γεμίζει ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας αλλά και βαθειά αίσθηση υποχρέωσης να μιμηθούμε όλοι το παράδειγμα τους, ειδικά στις δύσκολες στιγμές πού περνάει ο τόπος.
...άφορα στον 
τραγικό θάνατο του Υπολοχαγού Χαράλαμπου Χαραλάμπους στην ΚύπροΟ νεαρός Υπολοχαγός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος προς την πατρίδα, κατά την παραλαβή του πολεμικού υλικού του λόχου του πού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Προτίμησε να θυσιαστεί για να γλιτώσει τους στρατιώτες του. Δεν πέταξε μία οπλοβομβίδα πού είχε από μόνη της οπλίσει, αλλά την κράτησε στην αγκαλιά του δίνοντας σε τρία άλλα νεαρά παιδιά, τον ελάχιστο χρόνο πού χρειάζονταν για να απομακρυνθούν από το φυλάκιο. Ο ίδιος σκέπασε με το σώμα του την οπλοβομβίδαπού με την έκρηξη της του προκάλεσε θανάσιμα τραύματα.
Το φυλάκιο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Λευκωσίας,ακριβώς απέναντι από τους εισβολείς και τον προμαχώνα Ρόκας, κοντά στην Πύλη Πάφου. 
Το τραγικό ατύχημα έγινε όταν καταμετράτο το πολεμικό υλικό του φυλακίου με την αλλαγή της διοίκησης του λόχου. Ο 29χρονος υπολοχαγός είχε στα χέρια του τη μοιραία οπλοβομβίδα όταν ακούστηκε ένα παράξενο κλικ στο εσωτερικό της. Για άγνωστη αίτια όπλισε ο πυροκροτητής και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Ο δόκιμος Αντρέας Χριστοδούλου στα 4 με 5 δευτερόλεπτα πού μεσολαβούν μόλις πρόλαβε να του πει «μήπως και εκραγεί, κύριε λοχαγέ». Έκανε τρία βήματα προς τα πίσω μαζί με άλλους δύο στρατιώτες πού ήταν παρόντες, την ίδια στιγμή πού ο υπολοχαγός ίσως προσπαθούσε να κάνει κάτι. Σύμφωνα με όσα είπε ο νεαρός δόκιμος, είδε τον υπολοχαγό να παίρνει τη χειροβομβίδα κοντά στο στήθος του και να την κρύβει με τα χέρια και το σώμα του. Είχε καταλάβει ότι η έκρηξη θα ακολουθούσε την επόμενη στιγμή και θέλησε να σώσει τα άλλα τρία παιδιά πού ήταν μαζί του στο στενό και αποκλεισμένο χώρο των πυρομαχικών. Ακολούθησε η έκρηξη και ο δόκιμος με τους δύο στρατιώτες βρέθηκαν εκτός του χώρου πού πνίγηκε μέσα σε καπνούς, σκόνες και θραύσματα. Ο δόκιμος γύρισε μετά από λίγα δευτερόλεπτα πίσω και βρήκε νεκρό το λοχαγό του, πεσμένο σε μία λίμνη αίματος. Βγήκε ακολούθως έξω και με το κινητό του τηλεφώνησε στο Νοσοκομείο και στο ΓΕΕΦ.

Ο πατέρας του δόκιμου Γιώργος Χριστοδούλου δήλωσε ότι 
αν ακολουθούσε έκρηξη των πυρομαχικών όλο το τετράγωνο θα ανατιναζόταν και θα κατέρρεε με πολλά θύματα. «Εν ο Θεός πού μας λυπήθηκε και η αυτοθυσία του υπολοχαγού να καλύψει με το σώμα του την έκρηξη» είπε χαρακτηριστικά. Οι ειδικοί ανέφεραν ότι οι οπλοβομβίδες δεν εκρήγνυνται μόνες τους, αλλά κάτι σίγουρα πήγε στραβά. Έγινε αποκόλληση και ο πυροκροτητής ενεργοποιήθηκε. Σαν αποτέλεσμα ένα λαμπρό παλικάρι, ένας εξαίρετος αξιωματικός απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων έχασε τη ζωή του και άφησε ασήκωτο πόνο στην οικογένεια του και τη νεαρή του σύζυγο Φρόσω.Ο άτυχος υπολοχαγός Πάμπος Χαραλάμπους είναι γιος του Μιχάλη Χαραλάμπους από το Μένοικο και της Δήμητρας Πατσαλοσαββή από τον κατεχόμενο Καραβά. Η γυναίκα του είναι επίσης παιδί προσφύγων από το Μαραθόβουνο Μεσαορίας.
Το άκουσμα του θανάτου του προκάλεσε βαρύ πένθος και θλίψη στην Εθνική Φρουρά και στον κυπριακό Ελληνισμό καθώς και πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες ασφάλειας των πυρομαχικών στα στρατόπεδα. Ωστόσο η ηρωική του απόφαση μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτουνα θυσιασθεί ο ίδιος για να σώσει τους τρεις συστρατιώτες του (αλλά και πολύ περισσότερους αν εκρήγνυντο και τα άλλα πυρομαχικάτον καθίστα μάρτυρα και πρότυπο αυταπάρνησης και αυτοθυσίας για όλους μας.
Δυστυχώς η ηρωική του πράξη δεν προβλήθηκε καθόλου από τα ελλαδικά Μ.Μ.Ε. που αναλίσκονται να παρουσιάζουν παρακμιακά και διεφθαρμένα πρότυπα και αγνοούν ή υποβαθμίζουν τέτοιες εκδηλώσεις θυσίας.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (18/5/10)

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΔΕΧΘΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑΝ: 
"Στις συμφωνίες για τη λαθρομετανάστευση και την ενέργεια εντοπίζεται το ενδιαφέρον μετά το τέλος των εργασιών του Α.Δ. Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος- Τουρκίας. 
Στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, στο οποίο η Τουρκία εξακολουθεί να μην υλοποιεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής του 2001, η Κοινή Διακήρυξη που συμφωνήθηκε εστιάζει σε δύο βασικά σημεία:


Πρώτον, η Τουρκία θα καθορίσει εντός τριμήνου ένα λιμάνι στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης από όπου θα μπορούν να επαναπροωθούνται λαθρομετανάστες που εντοπίζονται στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Αυτή η υποχρέωση προβλεπόταν στο Πρωτόκολλο του 2001, αλλά η Τουρκία επανειλημμένως είχε αρνηθεί να την υλοποιήσει, απειλώντας με μονομερή καταγγελία του Πρωτοκόλλου.

Δεύτερον, η τουρκική κυβέρνηση συμφώνησε να δέχεται ετησίως 1.000 αιτήματα επανεισδοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αιτήματα αυτά θα είναι ατομικά. Παραμένει όμως ακόμη προς απόδειξη, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, το αν θα γίνονται αποδεκτά και τα 1.000 αιτήματα. 

[ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΠΙΛΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!
ΕΤΗΣΙΩΣ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ, ΚΑΤ' ΕΚΤΙΜΗΣΙΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ, ΕΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 380.000 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ 1.000!!!] 
ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ 'ΧΟΝΤΡΑ'!

Μήνυμα του Α. Βγενόπουλου για τους τραγικούς θανάτους


Μήνυμα του Ανδρέα Βγενόπουλου, Προέδρου της MARFIN POPULAR BANK, προς όλους τους εργαζομένους της Τράπεζας, για τους τραγικούς θανάτους.

18 Μαΐου 2010
Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,
Δεκατρείς μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα η οδύνη μας δεν έχει υποχωρήσει και η οργή μας έχει μεγαλώσει. Με την ιδιότητά μου, του μη εκτελεστικού Προέδρου του Ομίλου της MARFIN POPULAR BANK, ολοκλήρωσα σήμερα τη δική μου έρευνα για τις συνθήκες της άνανδρης δολοφονίας, αφού είχα και προσωπικές επαφές με το Σύλλογο Εργαζομένων στην MARFIN – ΕΓΝΑΤΙΑ και με τους διασωθέντες συναδέλφους του Καταστήματος Σταδίου.
Γνωρίζετε όλοι σας ότι, προτού καν κηδεύσουμε τους νεκρούς μας συναδέλφους, δεχθήκαμε μια...
 απίστευτη επίθεση λάσπης κυρίως μέσα από blogs που δημοσίευαν ανώνυμες ή «επώνυμες» επιστολές ανύπαρκτων συναδέλφων μας. Τα ασύστολα ψεύδη των ανώνυμων ή «επώνυμων» δήθεν συναδέλφων υιοθετήθηκαν χωρίς κανέναν έλεγχο αλλά, αντίθετα, με ενθουσιασμό, από όλους αυτούς που ψάχνουν αφορμή για να τα βάλουν με το κεφάλαιο και την «κακή εργοδοσία», από αυτούς που τα κομματικά τους στελέχη και οι θιασώτες τους φώναζαν έξω από κατάστημα «κάψτε τους» και πετούσαν πέτρες σ’αυτούς που προσπαθούσαν να διασωθούν.Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική.
Η MARFIN – ΕΓΝΑΤΙΑ είναι ένα παράδειγμα εργοδοσίας που έχει άριστες σχέσεις με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της. Πραγματοποιήσαμε συγχώνευση τριών τραπεζών και παρόλο που προέκυψαν πολλοί υπεράριθμοι δεν απολύθηκε κανείς. Τα αιτήματα των εργαζομένων που μας διαβιβάζονται μέσω του Συλλόγου τους ικανοποιούνται πάντα, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Και φυσικά, ποτέ δεν έχουν υπάρξει οποιασδήποτε μορφής εμπόδια για όποιον εργαζόμενο θέλει να απεργήσει. Ποτέ δεν έχει υπάρξει επίπτωση σε έναν εργαζόμενο που έχει απεργήσει ούτε για την προαγωγή του, ούτε για τη μισθολογική του εξέλιξη, ούτε για το bonus του. Ποτέ δεν μου έχει καταγγείλει ο Σύλλογος ότι υπήρξε περίπτωση διάκρισης σε βάρος εργαζομένου που έχει απεργήσει. Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Σταδίου δέχθηκαν επίσκεψη από εκπροσώπους του Συλλόγου και στις 4 Μαΐου αλλά και στις 5 Μαΐου το πρωί για να ενημερωθούν για την απεργία. Οι διασωθέντες συνάδελφοι με διαβεβαίωσαν ότι ουδείς τους πίεσε ή τους πιέζει να μην απεργήσουν. Τη λάσπη λοιπόν αυτή ότι δήθεν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζά μας πιέζονται ή απειλούνται να μην απεργήσουν την γυρίζουμε πίσω σε όλους αυτούς που με χαρά την πέταξαν. Δεν μας αγγίζει. 
Στις 5 Μαΐου, με ευθύνη των Διευθυντών επτά καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα που ανησύχησαν, τα καταστήματά τους δεν λειτούργησαν για πολλές ώρες ή και καθόλου. Στην Τράπεζά μας, εάν υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία σε θέματα ασφαλείας, τα καταστήματα δεν λειτουργούν. Ουδείς πίεσε ποτέ τους Διευθυντές καταστημάτων για το αντίθετο. Το κατάστημα Σταδίου, έχοντας πολλές προηγούμενες εμπειρίες όπου ακόμα και επίθεση με βόμβες μολότοφ έχει αντιμετωπισθεί και η φωτιά έχει σβήσει με τη χρήση πυροσβεστήρων, δεν ανησύχησε από τη μεγάλη ειρηνική πορεία που εξελισσόταν υπό τη φρούρηση των ΜΑΤ. Εάν ανησυχούσαν, δεν θα τους εμπόδιζε κανείς να κλείσουν το κατάστημα και να φύγουν. Όταν ανησύχησαν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στο απέναντι βιβλιοπωλείο πήραν την απόφαση ότι ήταν πιο ασφαλές να μείνουν μέσα στο κατάστημα, παρά να βγουν έξω. Τη λάσπη ότι δήθεν οι συνάδελφοί μας ήθελαν να φύγουν από το πρωί και κάποιος δεν τους άφησε τους τη γυρίζουμε πίσω. Δεν μας αγγίζει.
Το κατάστημα Σταδίου είχε όλα τα από το νόμο προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, πυρανίχνευση, πυρασφάλεια με 16 πυροσβεστήρες, έξοδο κινδύνου, ενισχυμένα τζάμια, με τους περιορισμούς όμως ενός διατηρητέου κτιρίου που δεν μπορούσε από την υφιστάμενη νομοθεσία να μετατραπεί σε φρούριο. Η Τράπεζά μας συνεργάζεται και με εξωτερικούς συμβούλους, εξειδικευμένη εταιρεία η οποία μας αναφέρει κάθε μήνα μετά από επί τόπου επιθεώρηση εάν υπάρχει κάποια έλλειψη ή παράλειψη για τα μέτρα ασφαλείας και για το κατάστημα αυτό δεν υπήρχε καμία παρατήρηση. Μάλιστα, το κατάστημα αυτό έχει δεχθεί επανειλημμένα επιθέσεις και με πυροσβεστήρες είχε σβηστεί και πυρκαγιά που ξέσπασε από απλές βόμβες μολότοφ. 
Όμως εδώ επρόκειτο για άριστα οργανωμένη δολοφονική επίθεση που δεν θα σταμάταγε αν δεν υπήρχαν νεκροί. 
Το τζάμι χτυπήθηκε με αλλεπάλληλα χτυπήματα από δύο βαριοπούλες και, παρόλο που δεν έσπασε, σε κάποια σημεία υποχώρησε και κάπου ανοίχτηκε μια τρύπα υπό συνθήκες που ασφαλώς θα μας εξηγήσει το πόρισμα των ανακριτικών αρχών. 
Από εκεί πετάχτηκαν ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ και αδειάστηκε το περιεχόμενο ενός μπιτονιού που περιείχε ένα ειδικό εύφλεκτο υλικό που προκαλεί άμεσα πυκνό καπνό και συνθήκες ασφυξίας. Οι διασωθέντες το παρομοιάζουν με «βόμβες napalm». 
Ένας συνάδελφος χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα και εγκατέλειψε την προσπάθεια όταν είδε ότι δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Μια άλλη συνάδελφος έπιασε ένα πυροσβεστήρα που δεν πρόλαβε καν να τον χρησιμοποιήσει, λόγω των συνθηκών ασφυξίας που είχαν δημιουργηθεί. 
Το όλο δράμα εκτυλίχτηκε μέσα σε 4 λεπτά το πολύ. 
Τη λάσπη λοιπόν ότι δήθεν δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας ή ότι δεν δούλεψαν αποτελεσματικά τους τη γυρίζουμε πίσω. Δεν μας αγγίζει.
Την ώρα όπου εξελισσόταν το δράμα οι συνάδελφοι μας που προσπαθούσαν να διαφύγουν δεχόντουσαν επίθεση με πέτρες και φραστικές επιθέσεις από ένα τμήμα των διαδηλωτών που φώναζαν «κάψτε τους» και «να πεθάνουν οι απεργοσπάστες τα γουρούνια». Ένας συνάδελφος που διέφυγε από την κυρία είσοδο, που σύμφωνα με τη λάσπη ήταν κλειδωμένη, κινδύνεψε να λιντσαριστεί δια λιθοβολισμού. 

Αυτοί οι λίγοι υπάνθρωποι είναι κυρίως αυτοί που προσπαθούν να ολοκληρώσουν το έργο τους μέσω των μηχανισμών που διαθέτουν πετώντας λάσπη. Τους τη γυρίζουμε πίσω. Δεν μας αγγίζει.
Είμαι υπερήφανος για τους συναδέλφους που αποφάσισαν να απεργήσουν, όμως είμαι υπερήφανος και για τους συναδέλφους που αποφάσισαν να δουλέψουν.
Είμαι υπερήφανος για την υποδιευθύντρια και τον ταμία που την ώρα που οι δολοφόνοι χτυπούσαν με τις βαριοπούλες το τζάμι το πρώτο μέλημά τους από υπερβολική ευσυνειδησία ήταν να βάλουν τις επιταγές των πελατών στο χρηματοκιβώτιο και μετά να φροντίσουν για την αποχώρησή τους (γενναία πράξη που βέβαια δεν πρέπει να επαναληφθεί από κανέναν συνάδελφο σε παρόμοιες περιστάσεις).
Είμαι υπερήφανος για τους δύο συναδέλφους που διέσωσαν άλλους πέντε συναδέλφους με κίνδυνο της ζωής τους.
Είμαι υπερήφανος που η Τράπεζά μας δεν έχει πάρει καμία κρατική ενίσχυση και που όλοι μαζί, Διοίκηση και εργαζόμενοι, προσπαθούμε να προστατέψουμε με την εργασία μας την ανεξαρτησία της Τράπεζας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. 
Φίλες και φίλοι,
Για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα ούτε εμείς, ούτε άλλοι εργοδότες, ούτε η κοινωνία, η υπόθεση της δολοφονίας των συναδέλφων μας πρέπει να εξετασθεί με ηρεμία, ειλικρίνεια και σε βάθος από όλες τις αρμόδιες Αρχές ως προς την ενεργητική ή παθητική συμμετοχή όλων των κατά νόμο εμπλεκομένων, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Πολεοδομία, Επιθεώρηση Εργασίας, Εργοδοσία και για την απόδοση τυχόν ευθυνών αλλά και για προληπτικούς λόγους για το μέλλον.
Ως προς την ουσία όμως του τραγικού περιστατικού σας διαβεβαιώνω και προσωπικά ότι δεν πρόκειται να ησυχάσουμε ποτέ αν δεν βρεθούν και τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των συναδέλφων μας. 

Όσο για τους ηθικούς αυτουργούς και τους κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς που τους συντηρούν και τους φανατίζουν ας λογοδοτήσουν στην οικογένειά τους, στην κοινωνία και στο Θεό.
Εμείς στην οικογένεια της MARFIN – ΕΓΝΑΤΙΑ με μεγαλύτερη συσπείρωση και αποφασιστικότητα από ποτέ, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τη δουλειά μας για τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας και προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Θα εξακολουθήσουμε να θεωρούμε και το δικαίωμα της απεργίας αλλά και το δικαίωμα της εργασίας ιερά. Και δεν θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ τους συναδέλφους μας. Το τραγικό κατάστημα στην Σταδίου δεν θα λειτουργήσει ποτέ ξανά. Η 5η Μαΐου θα είναι πάντα για μας μέρα αργίας και μνήμης των συναδέλφων μας και οι οικογένειές τους έχουν γίνει ήδη και δικές μας. Η λάσπη δεν μας αγγίζει. 

Η οδύνη μας βαραίνει, αλλά και μας δυναμώνει για τη κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. 
Αναπάντητο όμως μένει το ερωτηματικό σε ποια Πολιτεία και σε τι κοινωνία ζούμε επιτέλους.

Συνταγή αποτυχίας





ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Συνταγή αποτυχίας


Η κυβέρνηση πρέπει να φέρει σε πέρας τους επόμενους μήνες το μεγαλύτερο και δυσκολότερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων των τελευταίων εξήντα ετών στη χώρα .
Δεν είναι, όμως, σαφές αν το έχει πραγματικά αντιληφθεί η ίδια, σε όλες του τις διαστάσεις. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός πως ο πρωθυπουργός συνεχίζει τα μη ζωτικής σημασίας ταξίδια, ότι δεν υπάρχει ένα σφικτό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου που να συντονίζει αυτό το πρόγραμμα και πως προφανέστατα ανεπαρκείς υπουργοί παραμένουν στις θέσεις τους.
Το στοίχημα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και η αποτυχία του προγράμματος θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα στη χρεοκοπία. Η συνέχιση της κυβερνητικής ρουτίνας είναι βέβαιη συνταγή παταγώδους αποτυχίας.


Hμερομηνία :  18/5/10   
Copyright:  http://www.kathimerini.gr


ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 18/5/2010


ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: 
Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Οικονομική πολυτέλεια η κ. Γκερέκου
Οι οικογενειακές φορολογικές περιπέτειες της υφυπουργού Τουρισμού κ.Γκερέκου εξαφανίζουν την όποια πολιτική χρησιμότητά της. Η ελληνική κοινωνία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, δεν ανέχεται κυβερνητικά στελέχη με τέτοια χαρακτηριστικά.
Τελευταία ευκαιρία
Ελπίζουμε το πάθημα του κ. Παπανδρέου, ο οποίος εμπιστεύθηκε μία θέση στρατηγικής σημασίας στην κ. Γκερέκου χωρίς να υπάρχει σοβαρός επαγγελματικός ή πολιτικός λόγος, να έγινε μάθημα. Η κ. Γκερέκου, μια ωραία γυναίκα, με συμπαθητική δημόσια εικόνα [...] δεν μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πολυδιάστατης κρίσης του ελληνικού τουρισμού. Δεν έχει τις επαγγελματικές γνώσεις, δεν έχει την αναγκαία διασύνδεση στην Ελλάδα και διεθνώς με το χώρο, είναι μαθηματικά βέβαιο πως δεν μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση εξαιρετικά σύνθετων προβλημάτων. 
[ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΤΣΟ, ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΝ ΥΛΙΚΟΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΟΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΤΕΩΣ (ΠΛΕΟΝ) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΕΠΑΡΚΕΙΑΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΔΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗ ΠΛΗΡΩΣ ΕΙΣ ΤΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΑ ΑΡΜΟΖΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΦΥΩΣ ΤΟΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΣ]

Ι.Κ.Πρετεντέρης-Ενας φαύλος κύκλος


Γ. Κύρτσος-Δύσκολη η κάθαρση


Δύσκολη η κάθαρση
Η κυβέρνηση Παπανδρέου κάνει στο θέμα της αναγκαίας κάθαρσης του δημοσίου βίου το ίδιο λάθος που έκανε με την οικονομία σε διεθνές επίπεδο. Οι κυβερνητικοί παράγοντες μιλάνε περισσότερο απ’ ό,τι πρέπει και θέτουν εξωπραγματικούς στόχους σε μια περίοδο κατά την οποία οφείλουν να είναι διακριτικοί και αποτελεσματικοί.
Ύστερα από ένα μπαράζ προπαγάνδας κατά της φοροδιαφυγής, χωρίς αυτό να συνοδεύεται σε όλες τις περιπτώσεις από την αποτελεσματική αντιμετώπισή της, αποκαλύφθηκε ότι η κ. Γκερέκου πραγματοποιεί με το σύζυγό της, γνωστό τραγουδιστή, Τόλη Βοσκόπουλο ρεκόρ οικογενειακής φοροδιαφυγής. Ο κ. Βοσκόπουλος οφείλει πάνω από 5 εκατομμύρια στο ελληνικό Δημόσιο και επικαλείται αδυναμία πληρωμής, ενώ αγοράζει μαζί με τη σύζυγό του ακίνητα μεγάλης αξίας.
Έμφαση στο αποτέλεσμα
Με την οριστική αθώωση των κατηγορούμενων μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΚΑ κατά την περίοδο του σκανδάλου του χρηματιστηρίου παύει οριστικά, σε κρατικό επίπεδο, η αναζήτηση ευθυνών για το σκληρό παιχνίδι που παίχτηκε σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και των μικροεπενδυτών.
Από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη έκρινε ότι δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη για κρατικούς λειτουργούς για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, που κορυφώθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη, υπονομεύεται, στην αντίληψη της κοινής γνώμης, η καμπάνια της κάθαρσης που αναπτύσσει η κυβερνητική ηγεσία.
Τα νέα είναι ιδιαίτερα άσχημα για την κυβέρνηση και στο θέμα της παραγγελίας άλλων τριών γερμανικών υποβρυχίων. Η κυβερνητική ηγεσία βάζει τη χρυσή υπογραφή, η οποία θα επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους με άλλα 1,3 δισ. ευρώ, με έναν τρόπο που την εκθέτει ανεπανόρθωτα.
Πρώτον, έχει αποδειχθεί από τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές ότι η πρώτη παραγγελία τεσσάρων υπερσύγχρονων γερμανικών υποβρυχίων του ίδιου τύπου -που πραγματοποιήθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη και με υπουργό Άμυνας τον κ. Τσοχατζόπουλο- συνοδεύτηκε από καταβολή μιζών που ξεπερνούν τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Πώς, λοιπόν, μια κυβέρνηση που φιλοδοξεί να επιβάλει την κάθαρση στο δημόσιο βίο επαναλαμβάνει μία κατά τεκμήριο «αμαρτωλή» προμήθεια, και μάλιστα σε πολύ πιο δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες απ’ ό,τι το 2000; Τα κυβερνητικά λάθη και οι παραλείψεις αλλά και γνωστά θεσμικά προβλήματα τείνουν να μετατρέψουν και τη νέα επιχείρηση κάθαρσης σε ακόμη ένα πολιτικό φιάσκο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ:Οι στόχοι του Ελληνισμού και το πολιτικό μας σύστημα


Οι στόχοι του Ελληνισμού και το πολιτικό μας σύστημα



Υποστηρίζουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη από δεκαετίες σε καμπή και αναζητά σαφείς εθνικούς στόχους και αποτελεσματικούς τρόπους στήριξής τους, όπως και νέους ορίζοντες όσον αφορά την οικονομία, την κοινωνία, την ιδεολογία, την πολιτική και εν τέλει τον πολιτισμό.Πρόκειται, με άλλα λόγια, για τις θεμελιώδεις αξίες, τις αρχές και τα ιδεώδη τα οποία συνιστούν κοινές κατευθύνσεις και επιδιώξεις όλων των πολιτών, αλλά και των θεσμών, ώστε να υποστηρίζονται οι προσανατολισμοί και οι στρατηγικοί στόχοι της χώρας.[ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕ ΕΝΑ ΛΟΓΟ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΕΘΑ "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ" ΚΑΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΩΣ "ΕΘΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ" ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΗ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΤΑ 200 ΕΤΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑι ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΙΝ "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" -αι  βασικαι  αρχαι επι  των οποιων εδραζεται  εν Κρατος λεγονται  "Πολιτεία", ενω οι κανόνες  της καθημερινής διεκπερραιώσεως των κρατικων υποθέσεων "Πολίτευμα"]  Η κρίση του πολιτικού μας συστήματος συναρτάται απολύτως με την αδυναμία του να υποστηρίξει τους εθνικούς στόχους, να ακολουθήσει με συνέπεια βασικές προγραμματικές αρχές, αλλά και να προτείνει νέους προσανατολισμούς, δηλαδή ένα νέο όραμα. [Πως να  'ακολουθήσει με συνέπεια βασικές προγραμματικές αρχές' ΔΗΛ. ΜΙΑ 'ΠΟΛΙΤΕΙΑ' -'ΠΟΛΙΤΕΙΑ' ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ βασικές προγραμματικές αρχές του Κράτους- ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ Η ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,  η λεγομένη "ΕΘΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ"?]Ήδη η καθολική μας κρίση κορυφώθηκε και βρίσκεται σε παροξυσμό. Τόσο, ώστε τίθενται σε αμφισβήτηση ουσιαστικά επιτεύγματά μας και πιστοποιείται στα πράγματα η αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος.[ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ 'ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ' ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ 'ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ' ΔΙΟΤΙ ΑΙ ΒΑΣΙΚΑΙ ΑΡΧΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΕΙΣ 'ΣΥΣΤΗΜΑ'. ΟΤΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Η 'ΠΟΛΙΤΕΙΑ', ΔΗΛ.  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 'βασικές προγραμματικές αρχές', ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ 'ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ', ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝΑΡΧΟΣ (ΜΕΡΑ ΜΕ  ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ)ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ]  Είναι, λοιπόν, κατά βάση σημαντικό και αναγκαίο το να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε τους μόνιμους και σταθερούς στόχους, στους οποίους προσβλέπουμε ως άτομα, ως κοινωνία και ως έθνος. [ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ''ΕΘΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ'' ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΩΜΕ] 
Εξετάζοντας πολύ γενικά τα πράγματα μπορούμε να διατυπώσουμε τους μεγάλους στόχους που από την διαμόρφωσή του έθεσε ο Νέος Ελληνισμός [ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΤΕΛΗ "ΕΘΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΘΝΣΥΝΕΛΕΥΣΙ]  και που φαίνεται ότι σε κάποιο βαθμό παραμένουν πάντα σε ισχύ. Κατά την αντίληψή μας, οι μεγάλοι στόχοι του Νέου Ελληνισμού μπορούν πολύ γενικά να διατυπωθούν με τις ακόλουθες προτάσεις:

1)   Το ζήτημα της επιβίωσης και της ανάπτυξης του ελληνικού έθνους. Βάσεις αποτελούν η ελληνική γλώσσα και η ελληνική ιστορία, αλλά και οι κοινές παραδόσεις. Ελληνική αρχαιότητα, Βυζάντιο και Νέος Ελληνισμός  θεωρούνται ως ιστορική συνέχεια και γίνονται αντιληπτά ως προϋποθέσεις της ύπαρξης του ελληνικού έθνους.
 [ΜΕ ΕΝΑ ΛΟΓΟ, ΕΝΡΟΝΙΣΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗΝ ΘΕΣΙΝ, ΩΣ ΚΟΡΩΝΙΔΟΣ ΤΩΝ ΛΑΤΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ, ΤΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΟΣ 'ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ']
Ιδιαίτερη ιδιομορφία αποτελεί η συνάρτηση της εθνικής ταυτότητας με την ορθόδοξη πίστη.
[ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ! ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η '"ΕΘΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ" ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΙ ΤΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΚΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ Ο.Ε. ΚΑΘΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΝ ΤΟΥ 'ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ' ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΕΩΣ ΚΑΘΩΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΘΗ ΜΕ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΙΑΥΤΗΣ (π.χ. στούς Ελληνες αρέσει το Θεατρον, οι αθλητικοι Αγωνες, τα Λουτρά, η φυσιολογικη σεξουαλικότης--εμείς πράττομε τα αντίθετα: ΔΕΝ πηγαίνομε στο Θέατρο, καταδικάζομε τους Αγώνας,  ΔΕΝ πλενόμεθα, καταδικάζομε την φυσιολογικη σεξουαλικότητα και εχομε τους  'οικους ομοφύλων'κ.ο.κ.)]
[ΑΣ ΤΟ ΕΙΠΩΜΕΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ:
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ''ΕΘΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ'' ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΙ ΤΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΚΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ Ο.Ε.] 

2)   Το ζήτημα της δημιουργίας, της εδραίωσης, της διατήρησης και της ανάπτυξης του νέου ελληνικού κράτους. Το κράτος αυτό στηρίζεται στην ιδεολογία της συνέχειας της ελληνικής ιστορίας και ελέγχεται από ομοιογενή μεσαία στρώματα, τα οποία αποτελούν και την πλειονότητα. Η πραγμάτωση αυτού του στόχου απαιτεί κοινωνική ισορροπία. Η εξωτερική ασφάλεια του κράτους στηρίζεται στις εθνικές δυνάμεις και πόρους. Η ιδιαίτερη όμως θέση της χώρας και το γεωπολιτικό περιβάλλον καθιστούν αναγκαία την παράλληλη ενίσχυση της ασφάλειας του κράτους, με την αναζήτηση της προστασίας ξένων δυνάμεων, ή πιο πρόσφατα, με τη συμμετοχή σε μεγάλες υπερεθνικές συσσωματώσεις και τον συνεταιρισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
[ΕΔΩ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ: ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ, ΟΥΤΕ ΛΕΚΤΙΚΩΣ!ΠΡΟΣΗΛΘΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΙΕΤΑΧΘΗΜΕΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΝΑ ΧΑΘΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΩΣ ΧΩΝΕΥΤΗΡΙΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΥΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΘΝΙΣΜΩΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΩΣ ΕΧΘΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ]

3)   Το ζήτημα της εθνικής ολοκλήρωσης, ήγουν η συμμετοχή όλων των ελληνικών πληθυσμών στο νέο ελληνικό κράτος και η ενσωμάτωση τμήματος των εδαφών στα οποία ιστορικά κατοικούν. Η εθνική ολοκλήρωση πραγματοποιείται με εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες και εδαφική επέκταση, ενώ υποστηρίζεται ιδεολογικά στην πρώτη φάση της από τη ρωμηοβυζαντινή ιδεολογία.

4)   Το ζήτημα της οικονομικής μεγέθυνσης. Η προσπάθεια οικονομικού πλουτισμού στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία μεγάλης μάζας μεσαίων στρωμάτων, τα οποία προσβλέπουν προς την παιδεία και τον εκσυγχρονισμό ως μέσα συμμετοχής σε ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον. Παράλληλα, η οικονομική μεγέθυνση στηρίζεται στο κεφάλαιο, από το οποίο συχνά απαιτείται συμμετοχή στις προσπάθειες εθνικής ασφάλειας και εθνικής ολοκλήρωσης. Η αναδιανομή του πλούτου αποβλέπει κατά κανόνα στη στήριξη και διεύρυνση των στρωμάτων που αποτελούν τη βάση του κράτους. Η ένταξη στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα γίνεται μετά από τις αναγκαίες προσαρμογές και τον κατάλληλο εκσυγχρονισμό για τον οποίο πρότυπο αποτελεί πάντα η Δύση.

5)   Το ζήτημα της εφαρμογής και της διάδοσης της παιδείας. Αυτό αποτελεί ιστορικό αίτημα και επιθυμία ευρύτατων μεσαίων στρωμάτων. Βάση συνιστούν η ελληνική παράδοση και ο σύγχρονος ευρωπαϊκός πολιτισμός. Μόνιμο αίτημα παραμένει ο εκσυγχρονισμός, που είναι πάντα σύμφωνος προς τα πρότυπα που επικρατούν στον δυτικό κόσμο.

6)   Το ζήτημα της διαμόρφωσης και της διατύπωσης ιδεολογίας για τη στήριξη της ταυτότητας και της κοινωνικής και εθνικής συνείδησης. Κύρια πλαίσια και στηρίγματα αποτελούν το αίτημα για εκσυγχρονισμό με πόλο τη Δυτική Ευρώπη και τη συμμετοχή στον κεντρικό πυρήνα λήψεις αποφάσεων που δυτικού κόσμου, καθώς και η αντίληψη της συνέχειας του ελληνικού έθνους και της ελληνικής γλώσσας.
[ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ! Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ "ΕΘΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ"] 

Η ασυναίσθητη παρουσία των στόχων αυτών συγκροτεί ένα κεντρικό και θεμελιώδες συνειδησιακό υπόβαθρο κοινό για όλους τους πολίτες και ανεξάρτητο από την κοινωνικοπολιτική τους ιδεολογία. Δύσκολα ένα έθνος μπορεί να επιβιώσει χωρίς να υποστηρίζεται από μια καθολική συνείδηση, όπως αυτή που προσπαθούμε να περιγράψουμε.
[ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ! ένα έθνος ΔΕΝ μπορεί να επιβιώσει ΑΝΕΥ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΠΑΤΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΗ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ,  ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΕΥ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΩΣ 'ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ']
Οι στόχοι αυτοί είναι μόνιμοι, αλλά παρά το ότι μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε ως αποτελέσματα συναίνεσης δεν αποτελούν μόνιμες συνιστώσες συμπεριφορών. Τα φιλελεύθερα κοινοβουλευτικά καθεστώτα της Ελλάδας, για παράδειγμα, παρά το ότι αποδέχονται την ανάγκη της στήριξης της κοινωνικής βάσης του κράτους, συχνά αδιαφορούν για την αναδιανομή και τον έλεγχο του πλούτου.
[ΝΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥΝ ΜΙΑΝΑΛΛΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΙΝ, ΝΕΩΤΕΡΙΚΗΝ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" Η ΟΠΟΙΑ ΟΥΔΕΝ ΚΟΙΝΟΝ ΣΗΜΕΙΟΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΙΝ"]
 Άλλωστε, ο πελατειακός χαρακτήρας του ελληνικού κράτους και η αντίληψη της νομής της εξουσίας αποτελούν εμπόδια για την καθολική υιοθέτηση των εθνικών στόχων. Αυτό που ζητείται είναι η κατά το δυνατόν συμφωνία των κοινωνικών και των πολιτικών εταίρων με τους μόνιμους αυτούς στόχους.

Είναι φανερό ότι οι στόχοι αυτοί αποτελούν ένα μόνιμο και σταθερό υπόβαθρο στο οποίο είναι δυνατό να στηριχθούν αποτελεσματικά ορθολογικές και επιτυχείς οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συμπεριφορές, ανάλογες με αυτές που παρατηρούνται σε σύγχρονες κοινωνίες. Η ταχύρυθμη ανάπτυξη της χώρας κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αναπτυξιακή και εκσυγχρονιστική νοοτροπία, που καλλιεργήθηκαν με στήριγμα τους στόχους που  περιγράφουμε.
 
Η δυναμική των προηγούμενων δεκαετιών θα μπορούσε να μας είχε οδηγήσει σήμερα στην ικανοποιητική εκπλήρωση μεγάλου τμήματος από τους στόχους που περιγράψαμε. Εκείνο που πρέπει να παρατηρήσουμε, όμως, είναι ότι όχι μόνο υπάρχουν ελλείμματα αλλά και ότι σήμερα κλονίστηκαν οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορέσουμε να επιτύχουμε την εκπλήρωση των εθνικών στόχων:
[ΔΗΛΑΔΗ,  ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΠΗ  "ΕΘΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ" ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΗ]

1)   Όσον αφορά την επιβίωση του Ελληνισμού διαπιστώνεται διάβρωση των στοιχείων που συνιστούν την πολιτισμική μας ιδιαιτερότητα. Αυτό έχει σημασία, αφού σύμφωνα με την ιστορική εμπειρία μας η ασφαλέστερη και μονιμότερη ανεξαρτησία εδράζεται στην πολιτισμική αυτοδυναμία, ενώ η πιο απόλυτη υποταγή είναι αποτέλεσμα πολιτισμικής αλλοτρίωσης. Αλλά και με αντικειμενικά ποσοτικά κριτήρια είναι εμφανής η αποδυνάμωση του συνολικού γεωπολιτικού δυναμικού του Ελληνισμού.
[ΝΑΙ, διαπιστώνεται διάβρωση των στοιχείων που συνιστούν την πολιτισμική μας ιδιαιτερότητα ΔΙΟΤΙ ΕΠΕΧΕΙΡΗΘΗ ΑΠΟ ΤΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΘΩΜΕΝ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΙΣ ΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΟΥΣ ΤΗΣ 'ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ' ΔΙΟΤΙ Η ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑΝ ΟΥΔΕΜΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΟΓΜΑΤΙΖΕΙ  ΤΡΙΑ ΤΙΝΑ: 1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΤΟΜΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΛΑ ΑΤΟΜΑ ΑΝΕΥ ΟΥΔΕΝΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ, ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΤΑ 'ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ' ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟΝ, ΤΗΝ 'ΚΑΘΟΛΙΚΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΝ! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η 'ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΙΣ' ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΕΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ, ΩΣ ΑΙ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΘΝΟΣ, ΚΡΑΤΟΣ,  ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ/ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΤΑΤΑ, ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ". Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΔΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΛΛ' ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ --π.χ.  Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΣΑ ΠΡΟΝΕΩΤΕΡΙΚΗ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΙ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' ΔΙΤΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ Η ΟΝΤΟΤΗΣ 'ΠΟΛΙΣ', ΤΑ ΔΕ ΑΤΟΜΑ ΟΥΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ 'ΦΥΣΙΚΟΝ'  ή 'ΑΤΟΜΙΚΟΝ']
 
2) Όσον αφορά την πραγμάτωση του νέου ελληνικού κράτους διαπιστώνουμε αποδυνάμωση της ιδεολογικής του βάσης, εκφυλισμό της κρατικής οντότητας, έξαρση της διαφθοράς και οξύ πρόβλημα εξωτερικής ασφάλειας. Υπάρχουν διεκδικήσεις και επεκτατική διάθεση από ιστορικούς αντιπάλους μας σε Βορρά και Ανατολή. Παράλληλα, η άνιση διπλωματία που εφαρμόζουν εις βάρος μας οι ισχυροί προστάτες που είμαστε αναγκασμένοι να αναζητούμε, κρατά τη χώρα σε καθεστώς ομηρίας. Αλλά και η αποτυχία του πολιτικού συστήματος να εξασφαλίσει ένα αποτελεσματικό κράτος μας καταδικάζει σε αλλεπάλληλες αποτυχίες. Είναι γνωστός ο πελατειακός χαρακτήρας του ελληνικού κράτους και η εξαγορά του εκλογικού σώματος από το πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει αυτονομηθεί και επιδιώκει ανοιχτά τη νομή της εξουσίας. Επί πλέον είναι εμφανής η αντινομία διοίκησης – πολιτών και η απουσία αμοιβαίας αποδοχής και υποστήριξης. Για το ιδιόμορφο αυτό φαινόμενο έχουν προταθεί διάφορες εξηγήσεις. Υποστηρίζεται ότι η συγκρότηση του Ελληνισμού σε κρατικό μόρφωμα σημαίνει και το τέλος του, αφού αναγκάσθηκε έτσι να υιοθετήσει θεσμούς ξένους και να απεμπολήσει τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του. Οπωσδήποτε, εδώ βρισκόμαστε στον πυρήνα του προβλήματός μας, αφού τουλάχιστον τέσσερις από τους έξι στόχους που προσδιορίσαμε εξαρτώνται απόλυτα από την ύπαρξη ενός επιτυχημένου και αποτελεσματικού κράτους.

3)   Όσον αφορά την εθνική ολοκλήρωση θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο στόχος αυτός έπαψε να έχει έννοια μετά τη μερική εκπλήρωσή του και τη μερική αποτυχία του. Ωστόσο, μετά το 1922 ο εκτός συνόρων αλύτρωτος Ελληνισμός διαλύεται και παύει να υπάρχει, ενώ το δεύτερο ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε στην ανατολική Μεσόγειο, αντιμετωπίζει πρόβλημα ύπαρξης. Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι το νέο ελληνικό κράτος δημιουργείται στην περιφέρεια του τότε Ελληνισμού και η πρωτεύουσά του δεν απελευθερώνεται. Μετά το 1922 η Ελλάδα περιορίζεται όλο και περισσότερο σε μια χώρα των συνόρων. Τα σύνορά μας δεν βρίσκονται πια μόνο στον Έβρο, το Αιγαίο ή την Κύπρο, αλλά και παντού εκεί όπου φθάνει η παιδεία μας, η αίσθηση του τόπου και η συνείδηση της ταυτότητας.
[ΛΑΘΟΣ! Ο  ΠΟΛΙΙΣΜΟΣ ΔΙΑ ΝΑ ΑΝΘΙΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΩΡΟΝ ΙΔΙΚΟΝ ΤΟΥ! ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΧΩΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΒΑΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΕΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΗΡΩΪΚΩΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΗΡΩΪΚΗ ΗΤΟ Η 'ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ' ΔΙΑ ΝΑ  ΚΕΡΔΙΣΗ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Η ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΗ ΟΥΤΩ ΝΑ ΙΔΡΥΘΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΟ ΙΕΡΟΝ ΧΩΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟΥΣΙΑΝ 2.000 ΕΤΩΝ! Ο ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΟΥΤΩ ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ ΕΙΣ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΦΕΤΙΧ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑΝ ΤΟΥ 'ΙΕΡΟΥ ΧΩΜΑΤΟΣ' ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΕΤΑΙ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ! ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Ο ΚΕΜΑΛ ΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΕΔΑΦΟΣ (Η ΠΡΑΞΙΣ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ, ΟΥΤΩΣ ή  ΑΛΛΩΣ, ΒΑΣΙΚΟΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ 'ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ' ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΟΡΙΣΜΟΝ ΤΗΣ), ΟΥΤΩΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΟΡΙΣΩΜΕ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΙΠΟΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΠΙ 2.000 ΕΤΗ! Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΘΗ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΣΑ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΗ ΕΚ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2.000 ΕΤΗ ΟΙΚΙΣΤΑΣ ΤΟΥ!] 

4)   Όσον αφορά την οικονομική μεγέθυνση, πετύχαμε κάποιο βαθμό πλουτισμού, διατηρώντας όμως δομές ξεπερασμένες, στερούμενοι μιας μακροπρόθεσμης οικονομικής πολιτικής, ενώ το όλο οικονομικό μας σύστημα φαίνεται να είναι επισφαλές και ήδη βρίσκεται σε αμφισβήτηση. Η οικονομική μας απογείωση κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα οδήγησε την κατάταξη της χώρας στην ομάδα των αναπτυγμένων χωρών με καλές επιδόσεις. Ωστόσο, η δημοσιονομική μας αποτυχία έθεσε σε αμφιβολία τα επιτεύγματα αυτά.

5)   Όσον αφορά το αίτημα για παιδεία, αυτό έχει πάρει την μορφή τυπολατρικής επιδίωξης δικαιωμάτων και ωφελημάτων. Αμφίβολο και αμφιλεγόμενο είναι το περιεχόμενο της παιδείας, ενώ αμφισβητούνται τα ιδεολογικά της στηρίγματα.
[ΝΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞ  ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΕΩΣ ΩΣ ΠΡΕΣΒΕΥΟΝΤΑ ΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΙΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣ ΜΙΚΡΑΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΣ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΝΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΜ ΣΜΙΘ (Ν.Δ.), ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ (ΠΑΣΟΚ) ή ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ, ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΚΚΕ) ή ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ!--ΟΥΤΩ, ΘΕΛΟΥΝΠΑΙΔΕΙΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΓΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΝ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ] 

6)   Όσον αφορά την ιδεολογική υποδομή επικρατεί σύγχυση, ενώ αποδομούνται η ιστορική και η πολιτισμική ταυτότητά μας. Μίμηση και εθελοδουλία χαρακτηρίζουν το ιδεολογικό μας περιβάλλον, ενώ εθνομηδενιστικές απόψεις διαδίδονται στους κύκλους που παίρνουν τις αποφάσεις.
[ΑΣΦΑΛΩΣ εθνομηδενιστικές απόψεις διαδίδονται στους κύκλους που παίρνουν τις αποφάσεις ΚΑΘΩΣ Η ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΩΣ ΜΗ ΔΕΧΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΥΠΕΡΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ] 

Ιδού λοιπόν ευρύ και λαμπρό πεδίο για άσκηση πολιτικής που θα φιλοδοξεί να  αναγεννήσει την παράδοση, να γεφυρώσει τα χάσματα και να αντιστρέψει τον κατήφορο μιας φθίνουσας Ελλάδας.
Η ιστορική εμπειρία μας διδάσκει πώς μέσα από τα ερείπια και τις καταρρεύσεις ανορθώνεται και πάλι το Ελληνικόν.
[ΟΘΕΝ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΕΘΑ "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ" ΚΑΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΩΣ "ΕΘΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ"  ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑι ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΙΝ "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ"--ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!]