Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

9 Ιανουαρίου 2013

Ωμή παρέμβαση ΗΠΑ μέσα στη νύχτα για να μην πουληθούν ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ σε ρωσικές εταιρείες!

ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ, ΤΙΣ ΗΠΑ-ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ-ΠΑΙΔΟΝΟΜΟ-ΕΚΒΙΑΣΤΗ, ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ???
--------------
Ωμή παρέμβαση ΗΠΑ μέσα στη νύχτα για να μην πουληθούν ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ σε ρωσικές εταιρείες!


Με μία χονδροειδή, όσο και αναμενόμενη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας, ανάλογη με αυτές που συνήθιζαν στις δεκαετίας του '50 και του '60, οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στη νύχτα, έλαβαν επίσημα θέση κατά του ενδεχομένου πώλησης των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ σε μία εκ των ρωσικών εταιρειών Gazrpom και Sintez!
Επιβεβαιώνοντας αυτούς που υποστήριζαν ότι η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων μπορεί να αναδειχθεί σε "γεωστρατηγικό ναρκοπέδιο" για την κυβέρνηση.
Και αυτό γιατί και η Μόσχα έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι "Αν δεν τηρηθούν οι δεσμευτικές πλειοδοτικές διαδικασίες της προκήρυξης του διαγωνισμού των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ οι σχέσεις των δύο χωρών θα υποστούν καίριο πλήγμα" αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα γίνει δεκτός στην Μόσχα ο Α.Σαμαράς!
Εκτός του ότι θα "παγώσει" συνολικά το ρωσικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα που με εξαίρεση κάποιες αραβικές χώρες είναι το μοναδικό που προσφέρει άφθονο "ζεστό" χρήμα στις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις.
Ιδού τα όσα πρωτοφανή διατυπώθηκαν από τις ΗΠΑ, διά της εκπροσώπου, μάλιστα, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ (φωτό) η οποία απαντώντας σε ερώτηση όσον αφορά την απόφαση της Ελλάδας για την πώληση της ΔΕΠΑ, το ενδιαφέρον της Ρωσίας να αγοράσει την εν λόγω εταιρεία και κατά πόσον η αμερικανική κυβέρνηση είναι επιφυλακτική σ' αυτή την προοπτική, είπε:
"Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ανοικτές και διαφανείς εμπορικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις στα θέματα της ενέργειας στη Μεσόγειο.
Προφανώς, είναι μια κυρίαρχη απόφαση για την Ελλάδα, όπως θα ήταν για οποιαδήποτε χώρα σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το είδος των ρυθμίσεων στα θέματα ενέργειας που επιθυμεί να κάνει σε εμπορική βάση.
Στην περίπτωση της, η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τη δική της εθνική νομοθεσία και πρέπει να συμμορφωθεί και με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό που συμβουλεύουμε όλες τις χώρες είναι να έχουν διαφορετικές πηγές εφοδιασμού για τις εθνικές ενεργειακές τους ανάγκες, έτσι ώστε να μην μπορούν να κρατούνται όμηροι"!
Απαντώντας σε δεύτερη ερώτηση "Αν η αμερικανική κυβέρνηση φοβάται ότι η Ελλάδα θα καταστεί όμηρος της Ρωσίας στα θέματα της ενέργειας", υποστήριξε ότι "Είναι ένα γενικό σχόλιο σχετικά με την πολιτική μας οπουδήποτε στον κόσμο".
Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μία αμερικανική εταιρεία που να έχει καταθέσει κάποια πρόταση ή να συμμετέχει στον διαγωνισμό.
Και με την αμερικανική λογική εκτός του διαγωνισμού πρέπει να τεθεί και η τρίτη σε σοβαρότητα εταιρεία που είναι η SOCAR (κρατική εταιρία φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν) γιατί κι αυτή είναι εταιρεία παραγωγός φυσικού αερίου!
Τι μέλλει γενέσθαι;
Από την αρχή πιεζόταν η κυβέρνηση να βρεί φόρμουλες ώστε να μείνουν εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας οι ρωσικές Gazprom και Sintez, του μεγιστάνα Λεονίντ Λεμπέντεφ ή τουλάχιστον να μην ανακηρυχθεί πλειοδότρια η Gazprom  στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, όταν θα αξιολογηθούν οι οικονομικές προσφορές. Πάντως η Sintez φαίνεται ότι έχει συμμαχία με τον όμιλο Λάτση...
Ανάλογες πιέσεις ασκούνται και από ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα, που  έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις δύο ιδιωτικοποιούμενες εταιρίες, αλλά δεν είναι σε θέση  να κοντράρουν τους Ρώσους σε πλειοδοτική διαδικασία.
Αν η κυβέρνηση εισακούσει την "φιλική προτροπή" των ΗΠΑ, (αλλά και κάποιες αντιδράσεις από το διευθυντήριο των Βρυξελλών) πρέπει να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό, αφού τις προσφορές των δύο ρωσικών κολοσσών, ούτε για αστείο δεν τις φτάνουν ούτε η SOCAR, ούτε οι δύο ελληνικές κοινοπραξίες.
Κυμαίνονται μεταξύ των 1,14-1,33 δισ. ευρώ για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, όταν η Sintez λέγεται ότι έχει φτάσει την προσφορά της στο 1,9 δισ. ευρώ!
Οι οποίες ελληνικές κοινοπραξίες για τα εγχώρια δεδομένα να είναι πολύ μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι (και με σημαντικά τραπεζικά χρέη από την άλλη), αλλά οι προσφορές τους είναι κλάσμα των δύο ρωσικών εταιρειών που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  ξεπερνούν σε αξία το 1,5 δισ. ευρώ και για τις δύο εταιρείες (ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ).
Ποιες εταιρείες απομένουν, πέραν των δύο ρωσικών: Η εταιρία Μ&Μ Gas (που αποτελεί κοινοπρακτικό σχήμα των ομίλων Βαρδινογιάννη/Motor Oil-Μυτιληναίου) θέλει μόνον την ΔΕΠΑ και δεν ενδιαφέρεται για τη θυγατρική της ΔΕΣΦΑ (που διαχειρίζεται δίκτυα αερίου και υποδομές). Αντίθετα, η κοινοπραξία ΓΕΚΤΕΡΝΑ-ΡΡ Fund θέλει να εξαγοράσει μόνον την ΔΕΣΦΑ.
Τα δύο σχήματα μπορεί λοιπόν να συνεργασθούν και να εμφανισθούν απο κοινού στην τελική φάση του διαγωνισμού, εάν ζητηθεί να κατατεθούν προσφορές για το συνολικό “πακέτο” και όχι για κάθε εταιρεία χωριστά.
Η προσέγγιση δεν θα είναι δύσκολη, αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι και στο σχήμα ΓΕΚΤΕΡΝΑ/ΡΡ Fund εκπροσωπούνται συμφέροντα της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η οποία μέσω Motor Oil  συμμετέχει επίσης στην Μ&Μ Gas.
Η προσέγγιση δεν θα είναι δύσκολη, αλλά το να βρουν λεφτά της τάξεως των 1,5 δισ. ευρώ θα είναι πολύ-πολύ δύσκολο. Δικά τους λεφτά δεν βάζουν και μάλλον θα το κάνουν "επιχειρείν a la ελληνικά": Πρώτα το παίρνουμε με τις πολιτικές μας "άκρες" και μετά δανειζόμαστε. 
Βέβαια, υπάρχει και κάτι άλλο: Μπορούν στην τελική φάση του διαγωνισμού να προσεταιριστούν "ισχυρούς παίκτες" με ρευστότητα. Δηλαδή να χρησιμοποιήσουν την πολιτική ισχύ τους εντός της κυβέρνησης και να εμφανιστούν με κάποιον άλλο μεγάλο παίκτη που για την ώρα δεν έχει εμφανιστεί. Π.χ. την ρωσική Rosneft ή την Lukoil ή κάποιον άλλο.
Αλλά το αμερικανικό βέτο, μπλοκάρει οποιονδήποτε παραγωγό και κανείς από τους παραπάνω ελληνικούς ομίλους δεν μπορεί να πάει κόντρα στην θέληση των ΗΠΑ με τις οποίες συνεργάζονται στενά άλλωστε.
Άρα; Κανονικά μία ελληνική κυβέρνηση που σέβεται τους πολίτες και τον δημόσιο πλούτο θα έπρεπε να μην δώσει σημασία στις "συμβουλές" των ΗΠΑ.
Τα περί αποτροπής δημιουργίας μονοπωλίων (ο προμηθευτής δεν μπορεί να κατέχει και τα δίκτυα) δεν είναι νόμος ούτε κανονισμός της ΕΕ.
Είναι μια γενική οδηγία. Και σε τελική ανάλυση ήταν πολύ εύκολο όταν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός να περιλάβουν την οδηγία στην προκήρυξη. Κανείς Ρώσος ή Αζέρος δεν θα εμφανιζόταν και δεν θα μπορούσε να καταθέσει προσφορά. Δεν περιελήφθη η οδηγία στην αρχική προκήρυξη, άρα δεν μπορεί να ισχύσουν οι πομφόλυγες περί "μονοπωλίων".
Η Ρωσία ανεπίσημα αλλά με σαφήνεια έχει καταδείξει ότι θα θεωρήσει "προσβολή" όχι το να δοθούν σε άλλο πλειοδότη οι ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, αφού κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει οικονομικά την προσφορά των ρωσικών εταιρειών, αλλά το να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός ή να αποκλειστούν τώρα οι ρωσικές εταιρείες λόγω "αντιμονοπωλιακής οδηγίας".
Η ΔΕΠΑ ανήκει κατά 65% στο Ελληνικό Δημόσιο και κατά 35% στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. Η κυβέρνηση, με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων της 15ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε να προβεί στην πώληση της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στον Όμιλο ΔΕΠΑ, με εξαίρεση ποσοστό συμμετοχής 34% στον ΔΕΣΦΑ το οποίο θα παραμείνει υπό τον κρατικό έλεγχο.
Ο Ομιλος ΔΕΠΑ δραστηριοποιείται μέσω της μητρικής εταιρίας ΔΕΠΑ Α.Ε. στη χονδρική πώληση, εμπορία και προμήθεια φυσικού αερίου σε μεγάλους πελάτες. Μέσω του ΔΕΣΦΑ Α.Ε., ο Όμιλος ΔΕΠΑ έχει την ιδιοκτησία και διαχείριση του εγχώριου δικτύου μεταφοράς αερίου υψηλής πίεσης καθώς και των εγκαταστάσεων επαναεριοποίησης υγρού φυσικού αερίου στην Ελλάδα.
Να συμπληρώσουμε ότι η Βικτώρια Νούλαντ απάντησε και σε ερώτηση γενικά για «ενεργειακά παιγνίδια» - όπως διατυπώθηκε σε σχετική ερώτηση - στη Μεσόγειο, με δεδομένη τη συνεργασία του Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα, τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας, τη συμμετοχή αμερικανικών εταιρειών, καθώς και το ρωσικό ενδιαφέρον για την περιοχή.
«Προφανώς, υποστηρίζουμε ανοικτές και διαφανείς εμπορικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις» επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ ειδικά για τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογράμμισε:
«Όπως έχουμε δηλώσει από καιρό, υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου να διεξάγει έρευνες στις υπεράκτιες περιοχές της. Φυσικά, μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζουμε σθεναρά την κυπριακής ιδιοκτησίας διαπραγματευτική διαδικασία που διεξάγεται υπό τις καλές υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών και την προσπάθεια να επανενωθεί το νησί σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το πετρέλαιο του νησιού και το φυσικό αέριο, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιράζονται εξίσου μεταξύ των κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης» σημείωσε η κ. Νούλαντ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Αθήνα πόλη αντιφασιστική»

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ:
ΒΕΒΑΙΩΣ, «Αθήνα πόλη αντιφασιστική», ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!
ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΠΑΝ ΤΟ "ΟΧΙ", ΑΛΛΑ ΕΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΗΡΩΪΚΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙ!
ΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙ, ΒΛΕΠΕΤΕ, ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΗΤΑΝ "ΚΟΡΟΪΔΟ"!
ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ "ΟΧΙ" ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΚΙ' ΕΝΑ "ΝΑΙ"!!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ-ΘΕΛΗΣΑΝ-ΜΑΤΩΣΑΝ-ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Ο ΕΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΛΕΜΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΙΟΛΟΥ "ΚΟΡΟΪΔΑ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!
ΕΠΟΜΕΝΩΣ:
ΑΣΦΑΛΩΣ, «Αθήνα πόλη αντιφασιστική», ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑΜΕ:
"ΑΘΗΝΑ, ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ"!
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ! ΩΡΑΙΟ!
---------------------

ΕΛΣΤΑΤ: Εκρηξη της φτώχειας στην Ελλάδα τον πρώτο χρόνο του μνημονίου


 
ΕΛΣΤΑΤ: Εκρηξη της φτώχειας στην Ελλάδα τον πρώτο χρόνο του μνημονίου
Το ποσοστό αυξήθηκε από 16,3% το 2010 στο 22,9% του πληθυσμού το 2011
Εκρηξη της φτώχειας μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο (το 2010) δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Στην έκθεση με τίτλο «Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα» επισημαίνεται ότι το ποσοστό των πολιτών που αντιμετώπιζε συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε από 16,3% το 2010 στο 22,9% του πληθυσμού το 2011.

Ο δείκτης της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνει τον αριθμό των ατόμων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το εκρηκτικό μείγμα φτώχιας και ανεργίας που άρχισε ήδη να διαμορφώνεται από το 2010 και μετά στη χώρα μας.

Εφιαλτικές είναι οι συγκρίσεις των ετών πριν και μετά την ελληνική κρίση και στον τομέα της ανεργίας. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε από το 7,6% το 2008, πριν το ξέσπασμα της κρίσης, στο 9,5% το 2009 και στη συνέχεια εκτινάχθηκε στο 12,5% το 2010 και στο 17,7% το 2011. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό ανεργίας το Σεπτέμβριο του 2012 ανήλθε σε 26%.

Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο για την εκτιμώμενη πορεία της φτώχειας από το 2011 και μετά είναι ότι η μεθοδολογία της ΕΛΣΤΑΤ έχει προσμετρήσει και τις λεγόμενες «κοινωνικές μεταβιβάσεις», όπως τα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα και βοηθήματα ανεργίας,  ασθένειας, αναπηρίας και ανικανότητας, το ΕΚΑΣ, τις ενισχύσεις σε νοικοκυριά μόνιμων κατοίκων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, το πλέγμα δηλαδή των κοινωνικών επιδομάτων που πλήττει το Μνημόνιο 3 από την 1.1.2013. Χωρίς αυτό το δίχτυ ασφαλείας τη χρονιά που διανύουμε τα ποσοστά της φτώχειας ενδέχεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.  

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν οι υλικές στερήσεις. Το ποσοστό ανήλθε από το 24.1% το 2010 στο 28.4% το 2011 και ο συγκεκριμένος δείκτης καταγράφει μεταξύ άλλων όσους αδυνατούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή ενοικίων, δόσεων δανείου, πάγιων  λογαριασμών (ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, αερίου  κλπ.) καθώς και στις δόσεις δανείου κατοικίας ή πιστωτικών καρτών, ενώ στερούνται κατά περίπτωση πρόσβαση σε σειρά άλλων αγαθών και υπηρεσιών.

Γυναίκες οι πιο ευάλωτες

Η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι το άλμα της φτώχειας είναι εντονότερο στις γυναίκες, καθώς ο σχετικός δείκτης ανήλθε από 16,8% το 2010 σε 23,5% του συνολικού πληθυσμού γυναικών το 2011.

Αντιστοίχως, στις οικογένειες με έναν ενήλικα και εξαρτώμενα παιδιά το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε από το 33.4% το 2010 στο 43,2% του συνόλου το 2010.