Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

13 Φεβρουαρίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ ΣΧΟΛΙΟΝ-ΤΟ ΑΟΠΛΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΣ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ! ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΣΤΑΣΗ "ΑΜΥΝΤΙΚΗ" (Δηλαδή απλώς μία αστυνομική δύναμι να προστατεύη τον εαυτόν της! Θα πείτε, και τότε γιατί ειναι εκεί? Δια το θεαθήναι!)
ΟΜΩΣ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΛΩΣ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΘΩΩΝΕΙ!
ΙΔΟΥ! Η ΕΙΔΗΣΙΣ ΛΕΓΕΙ (ΒΗΜΑ):

«Την τελευταία διετία η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε προσαγωγή τουλάχιστον 3000 ατόμων που φέρεται να συμμετείχαν σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Από αυτές τις προσαγωγές έχουν προκύψει συλλήψεις περίπου 1300 ατόμων του αντεξουσιαστικού χώρου. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 70 έως 80% των ατόμων που συμμετέχουν σε επεισόδια και λεηλασίες έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στο δικαστήριο. Ομως σχεδόν κανένας δεν έχει προφυλακισθεί , ορίζονται τακτικές δικάσιμοι και οι περισσότεροι από τους υπόπτους επανέρχονται δριμύτεροι στους δρόμους».

Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε, μιλώντας στο «Το Βήμα», ανώτατος αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τις καταστροφές στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής και την προσπάθεια αντιμετώπισης των ομάδων αντεξουσιαστών. Οι αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «διαρκή ανακύκλωση των κουκουλοφόρων» λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων αλλά και λόγω της εξαιρετικής δυσκολίας να τεκμηριωθεί η συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, σε όλη τη χώρα δραστηριοποιούνται περίπου 4500 αντεξουσιαστές από τους οποίους περίπου 1800 έως 2000 στην Αθήνα. Οι αντεξουσιαστές προκαλούν περισσότερα από 500-600 επεισόδια μικρής ή μεγάλης έκτασης στην Αθήνα, κάθε χρόνο. Η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ έχει καταγεγραμμένο ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό των εμπλεκομένων σε αυτά τα επεισόδια. Ομως υπάρχει αδυναμία να ελεγχθεί η κατάσταση.

Οπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές «ακόμη δεν έχουν εκδικασθεί υποθέσεις για συλλήψεις του 2007 και του 2008...... Αυτή η διαρκής εκκρεμοδικία υποβοηθά τους οργανωτές των επεισοδίων. Οταν τελικά, μετά από πάροδο τριών ή τεσσάρων ετών γίνονται οι δίκες, ελάχιστοι αστυνομικοί μάρτυρες μπορούν να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή των, κατά περίπτωση, κατηγορουμένων. Κι έτσι οι προσαγωγές και οι συλλήψεις μένουν χωρίς αντίκρισμα».
--------------------------------
ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ, ΛΕΓΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ, ΣΤΟΝ ΚΛΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΜΕ ΣΚΟΠΟΝ ΝΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΥ ΥΠΟ ΞΕΝΩΝ ΕΧΘΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΟΠΩΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΧΘΕΣ 12/2/2012 ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο κ. Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ««μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού οργάνωσαν ένα σχέδιο....» ΕΔΩ). ΟΘΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΘΑΡΩΣ ΔΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΥΝΘΕΤΟΝ ΨΥΧΟ-ΥΛΙΚΟΝ ΣΑΜΠΟΤΑΖ (όπως τα διδάσκει η σύγχρονη ψυχολογία του πολέμου)! 
ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΛΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ!!!
ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΟΡΙΣΗ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ ΑΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑΙ ΕΙΝΑΙ "ΕΝΕΡΓΕΙΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΑΙ" ΚΑΙ ΩΣ ΤΟΙΑΥΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!
ΑΥΤΟ ΑΡΚΕΙ ΔΙΑ ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ!!!!
-------------------------------

Ως το 2020 η Ελλάδα θα γυρίσει στις αγορές αισιοδοξεί η Μέρκελ

 
Ως το 2020 η Ελλάδα θα γυρίσει στις αγορές αισιοδοξεί η Μέρκελ
Η γερμανίδα καγκελάριος απέκλεισε κάθε σκέψη για χαλάρωση του μνημονίου

Αισιόδοξη για τη μείωση του ελληνικού χρέους σήλωσε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε.  Κατά την άποψή της, η χώρα θα μπορέσει μέχρι το 2020 να μειώσει το χρέος της τόσο, ώστε να μπορέσει και πάλι να αναχρηματοδοτηθεί μόνη της. «Η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία το έτος 2020 με βιωσιμότητα του χρέους γύρω στο 120% να επιστρέψει και πάλι στις αγορές», δήλωσε στο Βερολίνο μετά τη συνάντησή της με την ομάδα εμπειρογνωμόνων «Νέα αρχιτεκτονική των χρηματαγορών», με επικεφαλής τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της ΕΚΤ ¨Οτμαρ Ίσινγκ.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες στην Ελλάδα, η Μέρκελ απέρριψε αιτήματα να καταστεί ηπιότερο το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. «Αλλαγή αυτού του προγράμματος δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει», τόνισε. Η Μέρκελ χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη συναίνεση του ελληνικού κοινοβουλίου στα νέα μέτρα λιτότητας.

Τόνισε όμως ότι δεν πρόκειται μόνο για μέτρα λιτότητας, αλλά και για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας πρέπει να τονωθεί. Θα παρασχεθεί επίσης βοήθεια για τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και για τη διαχείριση του φορολογικού συστήματος, επεσήμανε η καγκελάριος, παραπέμποντας στο ότι μπορούν να διατεθούν και πόροι από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και άλλες πηγές. «Κάνουμε τα πάντα για να διατεθούν χρήματα και για την ανάπτυξη. Αλλά αυτά τα χρήματα θα πρέπει φτάσουν και στο σωστό μέρος» είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τα μέτρα δεν έχουν στόχο «να βασανίσουν κάποιον». Στόχος είναι να βοηθηθεί η Ελλάδα να επανέλθει στο δρόμο της ανταγωνιστικής και αναπτυσσόμενης οικονομίας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, οι νομοθετικά κατοχυρωμένοι κατώτατοι μισθοί στην Ελλάδα είναι σαφώς μεγαλύτεροι του μέσου όρου των χωρών της Ευρωζώνης: «Στον ανταγωνισμό η Ελλάδα είναι υπερβολικά ακριβή» είπε.
-----------------------------------------------
---ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΤΟΣ ??? ΟΤΙ ΘΑ "ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ" ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ 2012 !!!!
---ΤΩΡΑ Η κ. ΜΕΡΚΕΛ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ «Η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία το έτος 2020 με βιωσιμότητα του χρέους γύρω στο 120% να επιστρέψει και πάλι στις αγορές»!!!!
------------------------------------------- 

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ!

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ! [ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ", ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ", ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΕΣ (νέο φρούτο) ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΤΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!]

Σύμφωνα με την αστυνομία από τους 79 συνολικά συλληφθέντες, οι 53 είναι Έλληνες και οι 26 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 9 από Αλβανία, 4 Αλγερία, ένας Τυνησία, ένας Μαυριτανία, 2 Ρουμανία, 2 Πολωνία, ένας Αφγανιστάν, ένας Μολδαβία, 4 Παλαιστίνη, ένας Ιράκ. 
NEWSIT
-------------------------------------------

Ο «στρατηγός» με τη μωβ ομπρέλλα!

Ο «στρατηγός» με τη μωβ ομπρέλλα

Μεθοδικά, οργανωμένα, με σχέδιο που έμοιαζε να έχει καταστρωθεί μέχρι την τελευταία του γραμμή, ομάδες κουκουλοφόρων που ξεπηδούσαν από όλα τα σημεία του κέντρου της Αθήνας, κατάφεραν να μετατρέψουν την πρωτεύουσα σε κόλαση.

Τον συνέλαβε ο φακός | Ο «συντονιστής» με την ομπρέλα  Οργανωμένο σχέδιο χωρίς συντονιστές δεν νοείται... Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε έναν από αυτούς στην αρχή των επεισοδίων να περιφέρεται κρατώντα
Τον συνέλαβε ο φακός | Ο «συντονιστής» με την ομπρέλα

Οργανωμένο σχέδιο χωρίς συντονιστές δεν νοείται... Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε έναν από αυτούς στην αρχή των επεισοδίων να περιφέρεται κρατώντας ανά χείρας μια μοβ ομπρέλα, με την οποία φαίνεται να στέλνει μηνύματα στους συγκεντρωμένους.

Ο «συντονιστής με την ομπρέλα» φορά μάσκα και εικονίζεται με μονίμως ψηλά το χέρι του, προκειμένου να γίνεται ορατός από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, καθώς δίνει οδηγίες για το τι πρέπει να συμβεί. Ο ίδιος δεν φαίνεται πουθενά να προβαίνει σε βανδαλισμούς και οι «αρμοδιότητές του» μοιάζουν απολύτως διακριτές από των υπολοίπων...

Μεθοδικά, οργανωμένα, με σχέδιο που έμοιαζε να έχει καταστρωθεί μέχρι την τελευταία του γραμμή, ομάδες κουκουλοφόρων που ξεπηδούσαν από όλα τα σημεία του κέντρου της Αθήνας, κατάφεραν να μετατρέψουν την πρωτεύουσα σε κόλαση.
Το πλάνο προέβλεπε, εκτός από τα κλασικά (μολότοφ, πετροπόλεμο, αποκολλήσεις μαρμάρων κ.λπ.), καταδρομικές επιθέσεις εναντίον κτιρίων - στόχων, όπως ήταν τα πολλά τραπεζικά υποκαταστήματα του κέντρου που παραδόθηκαν στη μανία των κουκουλοφόρων.

Αυτόπτες μάρτυρες υπογράμμιζαν ότι οι ομάδες των ταραξιών φρόντιζαν να αποκόβουν τον δρόμο στα οχήματα της πυροσβεστικής είτε με οδοφράγματα είτε ακόμα και με αυτοσχέδια «κορδόνια», ενώ οι ταυτόχρονοι εμπρησμοί που εκδηλώθηκαν στην πρωτεύουσα αποκαλύπτουν το σχέδιο καταστροφής που έφεραν σε πέρας οι ομάδες του τρόμου.
ETHNOS.GR
-----------------------------------------------------------------

«πως έζησα ''από μέσα'' τα χθεσινά γεγονότα στο Σύνταγμα.»

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012
PRESS.GR
Ένα ηλιόλουστο απόγευμα...  

Σήμερα με πιο καθαρό μυαλό θα ήθελα να σας πω πως έζησα ''από μέσα'' τα χθεσινά γεγονότα στο Σύνταγμα.
Τρομερά μεγάλο πλήθος κόσμου μιλάμε για ίσως 1.000.000 πολιτών, δεν μπορούσες να περάσεις από Μοναστηράκι,Σύνταγμα,Ευαγγελισμό,Ομόνοια καθώς και σε όλα τα τριγύρω στενά.... νέοι, γέροι, πατεράδες, παππούδες, εγγόνια, δεξιοί, αριστεροί, ανένταχτοι, δημοκράτες αλλά πάνω απ'όλα Έλληνες που δεν αντέχουν άλλο την οικονομική εξαθλίωση αλλά και την μείωση της εθνικής κυριαρχίας που έχει υποστεί η χώρας μας για χάρη των ''αγορών'' και του ευρώ μέσα σε αυτούς όμως υπήρχαν και δύο προσωπικότητες οι οποίες είναι η ζωντανή ιστορίας της αντίστασης στην Ελλάδα, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος δυο αγωνιστές που αν και πολλοί τους θεωρούν βολεμένους και ψεύτες θα πρέπει να αναγνωρίσουν πως αν και έχουνε προβλήματα υγείας(ειδικά ο Μίκης που δεν μπορεί καν να σταθεί μόνος του) ήτανε εκεί μαζί με όλους εμάς όπως την εποχή που ήτανε νέοι και είναι από τους λίγους νυν και πρώην πολιτικούς που κρατάνε την ελληνική σημαία ακόμα ψηλά ενώ θα μπορούσαν να κάτσουν σπίτι τους όπως άλλοι ''αγωνιστές'' που καλούν τον κόσμο να αντιδράσει και εκείνοι κάθονται στους ακριβούς καναπέδες τους.
-------------------
Η αστυνομία έκανε πάλι την δουλειά που κάνει τόσα χρόνια, με βαρβαρότητα που δεν είχε προηγούμενο κατέστειλε την ειρηνική διαμαρτύρια ρίχνοντας τόνους χημικών μέσα στα στενά!
Φτάσανε στο σημείο να πετάξουν δακρυγόνα στην Ερμού όπου θα μπορούσε ο κόσμος να πάθει ασφυξία και να έχουμε νεκρούς!
Αυτό όμως που με στεναχωρεί περισσότερο είναι πως μέσα στον κόσμο που έφαγε τα δακρυγόνα σίγουρα θα ήτανε και συγγενείς τους, και όλα αυτά για 450 ευρώ και αύριο μεθαύριο που θα είναι παράλυτοι δεν θα τους κοιτάξει ούτε ο Παπούλιας, ούτε ο Βενιζέλος ούτε κανείς.
Στην πραγματικότητα είναι κάτι χειρότερο από δολοφόνοι, είναι χαζοί, αγράμματοι και κομπλεξικοί δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι από την φουρνιά των 1200 αστυνομικών που βγήκαν οι 800 επειδή ήτανε στουρνάρια τους έστειλαν στα ΜΑΤ, ήτανε σαν να τους είπαν εσείς είσαστε άξιοι μόνο για να δέρνεται και για τίποτα άλλο.
-------------------
Και ας περάσουμε και στην τραγική ελληνική τηλεόραση όπου με μπροστάρη το Mega προσπάθησε να σαμποτάρει την χθεσινή συγκέντρωση που ίσως ήτανε η μεγαλύτερη που έχει γίνει!
Το mega μάλιστα μας μίλησε για 20.000(!) διαδηλωτές οπότε ή εμείς που ήμασταν εκεί είμαστε φαντασιόπληκτοι ή κάποιος μας δουλεύει κατάμουτρα.

Τι βλέπουμε όμως σήμερα στις ειδήσεις; 
Μα φυσικά καμμένα μαγαζιά και επεισόδια!

Είναι πραγματικά άδικο και λυπηρό να σου καίνε και να σου κλέβουν το μαγαζί ενώ παράλληλα εργαζόμενοι να χάνουν την δουλειά τους από κάποιους τραμπουκοκλέφτες που είναι το ίδιο ζώα με τους μπάτσους, ενώ προσπάθησαν να βάλουν φωτιά και στην εθνική βιβλιοθήκη που αυτό σημαίνει πως εκτός από ζώα είναι και απολίτιστοι.

Να καταδικάζει η τηλεόραση λοιπόν τα επεισόδια αλλά είτε το θέλουν είτε όχι το 99% του κόσμου που ήτανε εκεί δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα και αυτό πρέπει να προβάλλουν.

Αλλά αυτά που λέω είναι παραμύθια της χαλιμάς καθώς όλοι γνωρίζουμε πως σχεδόν όλα τα κανάλια είναι καρκίνωμα στην ελληνική κοινωνία και πάντα θα εξυπηρετούν την τρόικα,την κυβέρνηση και την αστυνομία.

Σταματήστε να τους βλέπετε, δεν χρειάζεται να σας τρομάζουν με ψέμματα.
Εχθές είδα μέσα στο πλήθος και αρκετούς τουρίστες(που δεν ήτανε ούτε μπαχαλάκηδες ούτε λαθρομετανάστες), και με κάνουνε να νευριάζω γιατί ο Έλληνας προτιμάει να πάει για καφέ ενώ ο τουρίστας είναι στην πλατεία και τρώει δακρυγόνα για εμένα και γι'αυτόν που κάθετε στον καναπέ και διεκδικεί κάτι το οποίο δεν θα κερδίσει αυτός!

Το νέο μνημόνιο πέρασε,χάθηκε μια μάχη αλλά όχι ο πόλεμος.

Ο λαός μπορεί να μην κάψει την βουλή άλλα θα τους κάψει πολιτικά στις ερχόμενες εκλογές, και το ΜΠΑΤΣΟΚ και τον Σαμαρά που κάνει το παγόνι και θέλω να πιστεύω πως οι νεοδημοκράτες που είδαν τι παιχνίδι παίζει ο πρόεδρος τους να κατάλαβαν πως δεν πρέπει να ξανακάνουν το ίδιο λάθος ψηφίζοντας πάλι την Νέα Δημοκρατία.
Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα...ευκαιρία να το αποδείξει ο λαός!
------------------------------

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ - «Μνημόνιο» για τους ανίκανους!

 
 ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
 
 
OΤΑΝ ΠΡΙΝ από πέντε μήνες, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011, επιλέξαμε στη στήλη αυτή τον τίτλο «Πολιτική χρεωκοπία» δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο γρήγορα θα αναγκασθούμε από την επικαιρότητα να τον χρησιμοποιήσουμε και στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας... Γράφαμε τότε ότι «η βαθιά κρίση που πλήττει τη χώρα μας είναι πρωτίστως πολιτική και δευτερευόντως οικονομική» και ότι για την πλειονότητα των πολιτικών μας «οι καρέκλες και τα εγώ τους παραμένουν σημαντικότερα από τη σωτηρία της πατρίδας». «Δεν αντιλαμβάνονται», επισημαίναμε, «ότι με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα, σύντομα τα αξιώματα που τώρα ονειρεύονται θα είναι κοστούμια αδειανά! Και οι ίδιοι σκιάχτρα και απολιθώματα του πιο μαύρου και αποκρουστικού εθνικού μας παρελθόντος, παραδομένοι στη χλεύη των επόμενων γενεών, το μέλλον των οποίων υποθηκεύουν και ναρκοθετούν σήμερα...».

ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ να στεγνώσει η μελάνη, το άρθρο εκείνο επιβεβαιώθηκε πλήρως. Το πολιτικό σύστημα της χώρας βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης. Η αξιοπιστία του έχει φθάσει στο ναδίρ. Και όσα από τα πρόσωπα που κυριάρχησαν τις τελευταίες δεκαετίες στην πολιτική μας σκηνή είναι ακόμη στα πράγματα, αντιμετωπίζονται από τους πολίτες με τρόπο έντονα απαξιωτικό. Ελάχιστοι πολιτικοί έχουν απομείνει έξω από το «κάδρο» της λαϊκής οργής και αγανάκτησης. Και καθημερινά προστίθενται και άλλοι. Για πρώτη φορά, από τη μεταπολίτευση του 1974 μέχρι σήμερα, η ελληνική κοινωνία εμφανίζεται αποφασισμένη να τους αλλάξει όλους και να τα αλλάξει όλα. Δημιουργεί με τη σειρά της τώρα το δικό της «μνημόνιο», ώστε όταν σύντομα στηθούν οι κάλπες να θυμάται καλά τις μοιραίες πράξεις και τις... παραλείψεις, τα σκόπιμα «λάθη» και τις «αβλεψίες», τις μικρές και τις μεγάλες προδοσίες, με ονόματα και... διευθύνσεις!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ γνωρίζουν πια ότι εκτός από τις πολιτικές εντυπώσεις, που με ιδιαίτερο ζήλο καλλιεργούν νυχθημερόν οι κομματικοί μηχανισμοί και οι αρχηγοί τους, υπάρχει και η ουσία, δηλαδή το πραγματικό έργο που παράγουν ή δεν παράγουν προς όφελος της χώρας και των κατοίκων της. Γνωρίζουν ότι εκτός από τις μεγαλόστομες και «ανέξοδες» διακηρύξεις υπέρ ή κατά του Μνημονίου και της τρόικας, εκτός από το «θέατρο» των συνεχών ελιγμών και των τακτικισμών, υπάρχει και το πεδίο της πραγματικής πολιτικής, στο οποίο όλα κρίνονται με βάση την ουσιαστική συμβολή των πολιτικών δυνάμεων και των ηγεσιών τους στην αντιμετώπιση και την επίλυση των ζωτικών μας εθνικών προβλημάτων. Γιατί βέβαια, εκτός από τη μάχη ανάμεσα στο Μνημόνιο και το... αντιμνημόνιο, υπάρχει και η μάχη ανάμεσα στην ικανότητα και την ανικανότητα! Στα λόγια είναι όλοι δυνατοί...

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ τραγική εικόνα της χώρας μας, που για πέμπτο συνεχή χρόνο βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στην ύφεση, δεν οφείλεται μόνο στο κακό, κάκιστο Μνημόνιο, ούτε μόνο στους... άθλιους δανειστές, που πράγματι επέδειξαν και επιδεικνύουν εξοργιστικά αρνητική στάση απέναντι στην Ελλάδα. Οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στην εξίσου εξοργιστική ανικανότητα του πολιτικού μας προσωπικού. Είναι δυνατόν δυο χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ, που το δημοσκοπικό του ποσοστό έφτασε πλέον κάτω από το μισό του ποσοστού της ανεργίας στη χώρα, να μην έχει κάνει ούτε μια αποκρατικοποίηση; Είναι δυνατόν ο ευρύτερος δημόσιος τομέας να εξακολουθεί να παράγει διαρκώς ελλείματα και να μην κάνουν τίποτε, την ίδια στιγμή που στραγγαλίζουν την ιδιωτική οικονομία, οδηγώντας με συνεχείς φορολογικές αφαιμάξεις χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στο λουκέτο και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο; Δεν είναι προφανές ότι αν είχαν κλείσει οι μισές έστω μαύρες τρύπες της κρατικής σπατάλης, δεν θα είχαμε φθάσει σε ένα τόσο σκληρό και απάνθρωπο δεύτερο Μνημόνιο; Τόσο δύσκολο ήταν να το καταλάβουν; Και τι έκαναν, αλήθεια, για την ανάπτυξη, εκτός από το να την... πιπιλάνε σαν καραμέλα στις ομιλίες και στις δηλώσεις τους; Ποια πρωτοβουλία πήραν; Ποιο έργο, που θα αναζωπύρωνε την οικονομική δραστηριότητα οραματίστηκαν; Και ποιο έβαλαν μπροστά;

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι εκτός από την τρόικα και το Μνημόνιο, πίσω από τη σημερινή άθλια εικόνα της χώρας βρίσκεται και η τραγική ανικανότητα των πολιτικών που μας κυβέρνησαν. Σε ορισμένες περιπτώσεις και η δόλια εξυπηρέτηση μικροκομματικών και προσωπικών συμφερόντων όσων στελέχωναν και στελεχώνουν τους διεφθαρμένους μηχανισμούς εξουσίας των κομμάτων, που κυριάρχησαν στη χώρα τα τελευταία 38 χρόνια. Ηρθε η ώρα να τους ξεριζώσουμε! Οπως μου έγραψε προχθές ένας φίλος στο twitter, ήρθε η ώρα να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του πολιτικού... 




Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 - 7:00 
----------------------------------------------------------

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!

"Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι, όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια και τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας.

"Γιατί πρέπει να βγουν οι κουκούλες, για να δούμε όχι μόνο αυτοί ποιοι είναι, αλλά και ποιοι κρύβονται από πίσω τους, οι οποίοι δε θέλουν να μπορεί, να έχει το δικαίωμα ο Ελληνικός λαός να εκφράζεται ελεύθερα", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ? ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ ΜΕΤΑ 38 ΕΤΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ, ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ !!!
ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΙΚΡΑ!!! 

ΟΣΟ ΔΙΑ ΤΟΝ κ. ΣΑΜΑΡΑ (ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΔΕΞΙΑ), ΜΕ ΘΛΙΨΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ ΣΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ":
«ΕΒΓΑΛΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ "ΒΓΑΛΕΙ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ!»
-----------------------------------------------

Από σήμερα σε ισχύ, οι μισθοί των 490 ευρώ!

Από σήμερα σε ισχύ, οι μισθοί των 490 ευρώ

CAPITAL.GR
Της Ρούλας Σαλούρου


«Πλήρεις κανόνες δικαίου άμεσης εφαρμογής» αποτελούν σύμφωνα με το άρθρο 1 του νέου Μνημονίου που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, χθες το βράδυ από τη Βουλή, την ίδια ώρα που το κέντρο της Αθήνας φλεγόταν, οι διατάξεις που αλλάζουν άρδην το σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα και οδηγούν σε μεγάλη και απότομη υποτίμηση της αμοιβής της εργασίας.


Έτσι, από σήμερα, υπό την πίεση των δανειστών μας, για άμεση εφαρμογή, χωρίς καθυστερήσεις, οι μισθοί που προβλέπονται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) μειώνονται κατά 22% σε σύγκριση με το επίπεδο που ίσχυε την 1η Ιανουαρίου 2012. Για τους νέους (ηλικίας κάτω των 25), οι μισθοί που ορίζονται από την ΕΓΣΣΕ θα μειωθούν κατά 32%, χωρίς περιοριστικούς όρους.


Από σήμερα, αναστέλλονται και οι διατάξεις του νόμου και των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν αυτόματες αυξήσεις μισθών, περιλαμβανομένων εκείνων περί ωριμάνσεων. Παρ’ ότι στην έκθεση της Β’ Διεύθυνσης Επιστημονικών Μελετών, στο πλαίσιο της νομοτεχνικής επεξεργασίας του σχεδίου νόμου που με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίστηκε με πλειοψηφία 199 βουλευτών, διατυπώνονται ενστάσεις ως προς τη συνταγματικότητα των  διατάξεων που παρεμβαίνουν στη συλλογική αυτονομία και παρακάμπτουν Διεθνείς Συμβάσεις και άρθρα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, αυτές μπορούν να εφαρμοστούν από σήμερα, και μάλιστα χωρίς την ψήφιση εφαρμοστικών νόμων.


Υπό το βάρος της αναγκαιότητας του νέου δανείου, ο νόμος πλέον, οδηγεί τους ανειδίκευτους εργάτες αλλά και όσους αμείβονται με τους κατώτατους μισθούς, στην απώλεια έως και τριών μισθών ετησίως. Μάλιστα, στο κείμενο του Μνημονίου, προβλέπεται δυνατότητα και νέας μείωσης των κατώτατων ορίων που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ, έως τον Ιούλιο ώστε να ευθυγραμμισθούν με αυτά της Πορτογαλίας, δηλαδή τα  566 ευρώ μικτά.  Ήδη, από σήμερα, ο κατώτατος μισθός πέφτει στα 586,08 ευρώ (καθαρά 489,38), ενώ για τους νέους κάτω των 25 η αμοιβή καθορίζεται στα 510,94 ευρώ (καθαρά 440,44 ευρώ). Η μείωση των κατώτατων μισθών, εκτιμάται ότι θα συμπαρασύρει μία σειρά επιδομάτων που  συνδέονται με την ΕΓΣΣΕ με κυριότερο το επίδομα ανεργίας το οποίο σήμερα, υπολογίζεται με βάση το 55% του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.


Δηλαδή, από τα 461,5 ευρώ που είναι σήμερα το επίδομα ανεργίας, ενδέχεται να υποχωρήσει στα 359,97 ευρώ. Αυτό αναμένεται να ξεκαθαριστεί από το υπουργείο Εργασίας. Αντίστοιχα, πιθανότατα μειώνονται το επίδομα ασθενείας αλλά και η αμοιβή που δίνεται για την άσκηση μαθητείας από τον ΟΑΕΔ σε νέους κάτω των 23 ετών (από τα 527,92 θα πέσει στα 410,26 ευρώ).


Στην έκθεση πάντως της Βουλής, επισημαίνεται πως το εάν υφίστανται λόγοι δημοσίου συμφέροντος, και κυρίως εάν  παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, αποτελεί ζήτημα το οποίο τελικά θα κριθεί από τα αρμόδια Δικαστήρια, εφόσον, το ζήτημα τεθεί ενώπιόν τους κατόπιν σχετικής δικαστικής προσφυγής.


Όσο για την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων, από σήμερα συμβάσεις που έχουν λήξει και δεν έχουν υπογραφεί νέες, εφόσον έχει παρέλθει ένα επιπλέον 3μηνο, καταργούνται. Εφόσον δεν έχει συναφθεί νέα συμφωνία, οι αμοιβές των εργαζόμενων θα επανέλθουν στον βασικό μισθό της σύμβασης, και τα μόνα επιδόματα που θα ισχύουν είναι τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων επαγγελμάτων, έως ότου αντικατασταθούν από εκείνα της νέας συλλογικής σύμβασης ή των νέων τροποποιημένων ατομικών συμβάσεων. Αυτό σημαίνει δηλαδή, ότι η μετενέργεια περιορίζεται σε ορισμένους µόνο όρους της συλλογικής σύμβασης εργασίας.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διάταξη αυτή θα οδηγήσει όσους αμείβονται με κλαδικές συμβάσεις, σε απώλεια μισού μισθού. Υπό την προϋπόθεση, ότι δεν θα υπογράψουν ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις, που θα οδηγήσουν αυτόματα σε μοναδικό δίχτυ ασφαλείας των μειωμένο κατά 22% κατώτατο...


Ως προς τη διάρκεια ισχύος των συλλογικών συμβάσεων, ο νέος μνημονιακός νόμος ορίζει ως ανώτατη διάρκεια τα 3 χρόνια, ενώ συμβάσεις που έχουν ήδη συναφθεί για 24 μήνες ή περισσότερο, θα έχουν υπολειπόμενη διάρκεια 1 έτους. Σύμφωνα βέβαια με έγκριτους νομικούς η συγκεκριμένη διάταξη είναι περιττή και προκαλεί ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά της, αφού το άρθρο 9 του ν. 1876/1990,  ορίζει ότι «Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας συνάπτονται για ορισμένο ή αόριστο χρόνο. Κάθε συλλογική σύμβαση εργασίας, που προβλέπει διάρκεια ισχύος πέρα από 1 έτος, θεωρείται ότι έχει αόριστη διάρκεια». Συνεπώς, οποιαδήποτε συλλογική σύμβαση εργασίας συμφωνείται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, μπορεί να καταγγελθεί ελεύθερα από τα συμβαλλόμενα μέρη,  οποτεδήποτε, δηλαδή και πριν από την αναφερόμενη στη σύμβαση διάρκεια. 


Ως προς την µονιµότητα που προβλέπεται σε ορισμένους κανονισμούς εργασίας ή συλλογικές συμβάσεις αλλά ακόμη και σε ατομικές συμβάσεις, που στην ουσία λήγουν µε τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου ορίου (συνήθως ηλικίας), μέχρι πρότινος, οι συμβάσεις αυτές μπορούσαν να λυθούν πριν από την πάροδο του ορίου αυτού, μόνο εάν διαπιστωνόταν σπουδαίος λόγος, δηλαδή όταν οι συγκεκριμένες περιστάσεις καθιστούν επαχθή τη συνέχιση της σύμβασης για εκείνον που τις επικαλείται. Από σήμερα όμως, περισσότεροι από 65.000 εργαζόμενοι σε πάνω από 80 δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ και Τράπεζες, ιδιωτικοποιημένες, υπό ιδιωτικοποίηση ή κρατικού ενδιαφέροντος, μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν εκτός επιχείρησης, καθώς καταργείται η εν λόγω μονιμότητα, οι συμβάσεις μετατρέπονται σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου και είναι δυνατόν να λυθούν, χωρίς να προτείνεται και να αποδεικνύεται κάποια συγκεκριμένη αιτία. Μόνο όριο θα παραμένει η αρχή της καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος. Και για αυτή τη διάταξη, η νομική υπηρεσία της Βουλής έχει εκφράσει τις ενστάσεις της, ως προς την κατάργηση με νόμο, συλλογικών συμβάσεων εργασίας.  Να σημειωθεί ότι, ο προηγούμενος εφαρμοστικός νόμος, προέβλεπε για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους  μείωση  αποδοχών  κατά 35% σε σχέση με τις απολαβές του Δεκεμβρίου του 2009.


Από σήμερα, καταργείται και η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας και απαιτείται πλέον, η σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών (εργοδοτών και εργαζομένων).


Στο Μνημόνιο καθορίζονται επίσης, δράσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του 2012. Σε αυτές, περιλαμβάνεται η μέχρι τέλος Μαρτίου αναθεώρηση των κοινωνικών προγραμμάτων, μέσω της περικοπής πολλών επιδομάτων.

Αλλάζει άρδην το τοπίο στο εσωτερικό της Ν.Δ.

 Αλλάζει άρδην το τοπίο στο εσωτερικό της Ν.Δ
Βαθύ ιδεολογικό χάσμα από τη μαζική ανταρσία 21 βουλευτών
Αλλάζει άρδην το τοπίο στο εσωτερικό της Ν.Δ



Βαθύ ιδεολογικό χάσμα, μεγάλο εσωκομματικό ρήγμα και πλήγμα στο αρχηγικό imperium προκάλεσε η μαζική ανταρσία 21 βουλευτών που αρνήθηκαν να συνταχθούν με την κομματική γραμμή. Στην πιο κρίσιμη και ιστορική ψηφοφορία μετά τη μεταπολίτευση, ο κ. Αντ. Σαμαράς, πέρασε το βράδυ της Κυριακής την πιο δύσκολη και…επώδυνη νύχτα, από την 29η Νοεμβρίου, ημέρα που εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η ευθεία αμφισβήτηση του ιδίου από 21 βουλευτές που αψήφησαν τη σκληρή κομματική γραμμή (οι 20 καταψήφισαν τη συμφωνία και ένας απουσίαζε), αλλάζει άρδην το τοπίο στο εσωτερικό της Ν.Δ.
 Οι συνέπειες πλέον είναι απρόβλεπτες για τη συνοχή της Ν.Δ., καθώς με μια πρωτοφανή σε μαζικότητα «ανταρσία» οι αμφισβητίες δημιούργησαν μια πολύ κακή εικόνα για το κόμμα, επιφέροντας σημαντικό πλήγμα, καθώς το ένα τέταρτο της Κ.Ο. αγνόησε τις προειδοποιήσεις της ηγετικής ομάδας. 

 «Η ζωή συνεχίζεται. Ήταν μια δύσκολη και δυσάρεστη, αλλά αναγκαία απόφαση» είπε μιλώντας με δημοσιογράφους ο κ. Σαμαράς, λίγα λεπτά μετά την αποπομπή των βουλευτών από την Κ.Ο., προσπαθώντας να…«διαγράψει», μια οδυνηρή για τη Ν.Δ. εμπειρία.
 «Ήταν οργανωμένο σχέδιο και μελετημένη, ανταρσία. Είχαν σχέδιο και το προετοίμαζαν εδώ και καιρό…» έλεγαν κορυφαία στελέχη για τους αντάρτες και συμπλήρωναν με έμφαση και αρκετή δόση υπερβολής: «Είχαν δώσει μέχρι και όρκο μεταξύ τους!».
 «Αστειότητες» απαντούσαν οι περισσότεροι διαγραφέντες και διευκρίνιζαν ότι όλοι σχεδόν στήριξαν τον κ. Σαμαρά στην εσωκομματική αναμέτρηση πριν δυόμιση περίπου χρόνια και πορεύτηκαν μαζί του από τότε, δίνοντας την αντιμνημονιακή μάχη, ενώ οι περισσότεροι από τους «αντάρτες» χαρακτηρίζονται ως «λαϊκοί δεξιοί» με έντονα εθνικοπατριωτικά χαρακτηριστικά. 

 Η κομματική πειθαρχία που επέβαλλε ο κ. Σαμαράς, οι πιέσεις από την ηγεσία της Κ.Ο., οι προειδοποιήσεις την ύστατη στιγμή, ακόμα και η τελευταία συνομιλία που είχε με τους «αντάρτες» ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν τους έκαμψε. Ολοι ήταν αποφασισμένοι να επιμείνουν, δηλώνοντας ευθέως στον ίδιο τον κ. Σαμαρά, στον δεύτερο όροφο της Βουλής, «όχι».
 Η ηγετική ομάδα αιφνιδιάστηκε από τον μεγάλο αριθμό των βουλευτών, αφού ουδείς είχε καταλάβει τι γίνεται στο παρασκήνιο και ο κ. Σαμαράς είχε λανθασμένη εικόνα από τα αρμόδια στελέχη. «Οι διαρροές θα είναι τρεις με τέσσερις» έλεγαν, μέχρι την ομιλία του κ. Σαμαρά το πρωί του Σαββάτου και τελικώς αιφνιδιάστηκαν, έχοντας πρώτα δώσει στον πρόεδρο του κόμματος μια εντελώς λανθασμένη εκτίμηση.
Ο κ. Σαμαράς αιφνιδιάστηκε στην Κ.Ο., αφού είδε σε μια συνεδρίαση, που οργανώθηκε τελείως «ερασιτεχνικά», να…«παίρνουν κεφάλι» και να διαμορφώνουν κλίμα οι βουλευτές που ξιφουλκούσαν κατά του νέου μνημονίου και βάλλοντας κατά της νέας στρατηγικής του προέδρου. 

Το παιχνίδι είχε χαθεί από πολύ νωρίς…Η ηχηρή διαφοροποίηση βουλευτών που στήριξαν με πάθος τον κ. Σαμαρά τα τελευταία χρόνια, ήταν μια μαχαιριά στο κεντρικό σύστημα εξουσίας. Και αυτό, διότι, η αναφορά του κ. Σαμαρά ότι η Ν.Δ. είναι το μόνο συντεταγμένο κόμμα και η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη, αγνοήθηκε πλήρως.


Η εικόνα που εμφάνισε η Κ.Ο. μόνο αυτή την αναφορά του κ. Σαμαρά δεν επιβεβαίωσε, οδηγώντας κεντρικά κορυφαία στελέχη να επισημαίνουν το πρόβλημα που υπήρξε και να μιλάνε για την αναγκαιότητα αλλαγών στο κομματικό οργανόγραμμα  και ανασύνταξης της ηγετικής ομάδας σε καίρια πόστα. 

Στο στόχαστρο πολλών βρίσκεται ο γ.γ. της Κ.Ο. κ. Κ. Τασούλας, τον οποίο κατηγορούν ότι δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα τις παρασκηνιακές διεργασίες, δεν ενημέρωσε ως εκ τούτου τον κ. Σαμαρά, ενώ του επιρρίπτουν ευθύνες για τους χειρισμούς του.
Είναι αποδεκτό από πολλές πλευρές, ότι το μέγεθος της ρήξης στην Κ.Ο. αλλάζει πλέον όλο το σχεδιασμό του κόμματος στην πορεία προς τις κάλπες και αρκετά στελέχη αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί πλέον να δώσει μια προεκλογική μάχη υψώνοντας αντιμνημονιακή σημαία.

Εξάλλου, η «ανταρσία» και τα όσα προηγήθηκαν στο παρασκήνιο, έδειξε ότι πολλοί από όσοι στήριξε ο κ. Σαμαράς και εμπιστεύτηκε διαφοροποιήθηκαν και σε αυτή την κρίσιμη μάχη είχε την πολύτιμη βοήθεια στελεχών που δεν ανήκαν στον σκληρό πυρήνα του, όπως π.χ. των φιλελεύθερων.

Συνολικά εκτός Κ.Ο. της Ν.Δ. και εκτός κόμματος (τυπικά εκτός κόμματος θα βρεθούν σήμερα με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας υπό τον κ. Ι. Τραγάκη) βρέθηκαν οι βουλευτές Έλενα Κουντουρά και Ελίζα Βόζεμπεργκ (Α΄Αθηνών), Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανία), Κωνσταντίνος Παπασιώζος (Αρτας),  Γιώργος Βλάχος (Αττικής), Μιχάλης Γιαννάκης (Βοιωτίας),  Μαργαρίτης Τζήμας (Δράμας),  Τσαμπίκα Ιατρίδη (Δωδεκανήσων), Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος (Εβρου), Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος (Εύβοιας), Κωνσταντίνος Γκιουλέκας (Α΄ Θεσσαλονίκης), Ζήσης Τζηκαλάγιας (Καστοριάς), Χρήστος Ζώης (Λάρισας), Σπυρίδων Γαληνός (Λέσβου), Παναγιώτης Μελάς (Α΄ Πειραιά), Γεώργιος Καρασμάνης (Πέλλας), Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καριπίδης και  Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά (Σερρών) και Γεώργιος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής).
Εκτός Ν.Δ. βρέθηκε και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος απουσίαζε από την ψηφοφορία ενώ όλο το βράδυ βρισκόταν στη Βουλή, ενώ σήμερα θα διαγραφεί και από το κόμμα και ο κ. Π. Καμμένος που ήταν εκτός Κ.Ο. εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.  

Παρά την πρωτοφανή στάση των βουλευτών, συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., αν και αναγνώριζαν ότι ήταν μια οδυνηρή εξέλιξη, εκτιμούν ότι η στάση του κ. Σαμαρά θα ενισχύσει την εικόνα του ως ηγέτη που βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.
Παράλληλα, θεωρούν ότι οι έντονοι κραδασμοί από τη χθεσινή ομαδική «ανταρσία» θα απορροφηθούν σύντομα, καθώς το κόμμα εισέρχεται σε προεκλογική τροχιά.

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Η μετάλλαξη του Α. Σαμαρά

      
13/2/2012
 
Η μετάλλαξη του Α. Σαμαρά
 
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
 
Γ. Μανώλης: «Μας αποκλείει από τα ψηφοδέλτια και το κόμμα επειδή υιοθετήσαμε τη γραμμή που μας έλεγε ο ίδιος!»

Πολιτική κωλοτούμπα. Ο... «ηγέτης του αντιμνημονιακού αγώνα» διαγράφει όποιον ψηφίσει κατά του Μνημονίου!
Κωμικοτραγική είναι πλέον η πολιτική εικόνα του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, μετά την απίθανη στροφή 180 μοιρών στη στάση του απέναντι στο νέο Μνημόνιο. Γελάει όλη η Ελλάδα μαζί του μετά την ανακοίνωση που έκανε ότι θα αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ όποιον βουλευτή τολμήσει να ψηφίσει κατά του νέου Μνημονίου, το οποίο είναι πολύ χειρότερο από το πρώτο! Ο μέχρι τον Νοέμβριο εμφανιζόμενος ως ανυποχώρητος «ηγέτης του αντιμνημονιακού αγώνα» στον χώρο της Δεξιάς δεν αρκέστηκε στον κολοσσιαίο συμβιβασμό της συμμετοχής του στη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Τώρα, με τον φανατισμό του νεοστρατολογημένου στο «μνημονιακό στρατόπεδο» διακήρυξε ότι θα αποκεφαλίζει πολιτικά επιτόπου όποιον βουλευτή ή στέλεχος του κόμματός του τάσσεται εναντίον του νέου Μνημονίου! Εφτασε μάλιστα μέχρι του σημείου να πει ότι «τζάμπα μάγκες και τζάμπα επαναστάτες δεν θέλω στα ψηφοδέλτια» χαρακτηρίζοντας έτσι όσους βουλευτές της ΝΔ αρνούνται να διασυρθούν πολιτικά και οι ίδιοι και επιμένουν να τάσσονται κατά του νέου Μνημονίου.
Προφανώς ο Α. Σαμαράς υπονοεί ότι ο ίδιος ήταν «γνήσιος μάγκας και γνήσιος επαναστάτης» όταν δήλωνε «αντιμνημονιακός».

Με οίκτο αντιμετώπισε τον «αντιμνημονιακό ριψάσπιδα» αρχηγό του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος είπε στον Αντώνη Σαμαρά και στους συναδέλφους του δεξιούς βουλευτές: «Οποιος φοβάται πεθαίνει κάθε μέρα. Οποιος δεν φοβάται πεθαίνει μόνο μια φορά»! Καίρια η παρατήρηση και του Γιάννη Μανώλη σε συνομιλητές του, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» στο ρεπορτάζ του: «Ο Αντώνης Σαμαράς μάς έκλεισε την πόρτα από τα ψηφοδέλτια και από το κόμμα επειδή... υιοθετήσαμε τη γραμμή που ο ίδιος υπερασπιζόταν»!

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή. Ετσι δεν είναι γνωστό πόσοι τελικά βουλευτές της ΝΔ δεν ακολούθησαν τον αρχηγό του κόμματός τους στη «μνημονιακή» του μετάλλαξη. Ο αριθμός τους σίγουρα έχει αξία, δεν έχει όμως καθοριστική πολιτική σημασία.

Το βέβαιο όμως είναι ότι μετά την ψηφοφορία αυτή έχουμε ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Το νέο Μνημόνιο, ας μην κρυβόμαστε, πέρασε μόνο εξαιτίας της αλλαγής στάσης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πλέον φέρει την κύρια πολιτική ευθύνη για όλα τα ανείπωτα δεινά που θα πλήξουν εκατομμύρια Ελληνες!

Η ΝΔ από σήμερα και πέρα είναι το κύριο «μνημονιακό» κόμμα! Τα συνήθη φληναφήματα του προέδρου και των στελεχών της (του τύπου «Σώσαμε τη χώρα από τον γκρεμό στον οποίο την είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ») είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Βεβαίως και ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση της χώρας μας και του λαού μας, αλλά πιο βαθιά στην άβυσσο αδυνατούσε να μας ρίξει ο Παπανδρέου, γι' αυτό και παραιτήθηκε.

Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Αν η κυβέρνηση Παπανδρέου επιχειρούσε να περάσει μόνη της το νέο Μνημόνιο, είναι αμφίβολο αν το ελικόπτερο θα προλάβαινε να πάρει σώο τον Γιώργο από το Μέγαρο Μαξίμου! Η ΝΔ περνάει το νέο Μνημόνιο και ο Σαμαράς περιμένει να τον κάνουν πρωθυπουργό μετά από τη στάση του αυτή, ως ανταμοιβή για την «άψογη συνεργασία» του τόσο με τους εσωτερικούς υποστηρικτές του Μνημονίου όσο και με τους ξένους επικυρίαρχους.

Στη βάση της επικείμενης κατάληψης της εξουσίας άλλωστε προσπαθεί να δελεάσει τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ, γι' αυτό και θέτει την τουλάχιστον τέταρτη... «αμετάθετη» ημερομηνία εκλογών, προκαλώντας πανελλήνιο καγχασμό για πολλοστή φορά. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που προέκυψε μετά την καιροσκοπική εγκατάλειψη της τριπλής συμμαχίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ από τον Γιώργο Καρατζαφέρη μήπως και σώσει τίποτα από την επιρροή του κόμματός του, αποτελεί... προπόνηση για τη μετεκλογική συμμαχία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να προκύψει μετά τη μεταπήδηση του Σαμαρά στη θέση του ηγέτη του «μνημονιακού» στρατοπέδου. Μόνο που όμηρος στα νύχια του ΠΑΣΟΚ στη μετεκλογική συγκυβέρνηση μαζί του, ο Α. Σαμαράς θα βλαστημήσει την ώρα και τη στιγμή!

ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ
Η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ

ΠΡΩΤΗ φορά μετά τη μεταπολίτευση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκυβερνούν μόνα τους ως κόμματα - χωρίς την Αριστερά ως «τσόντα», όπως το 1989-1990, ή τον ΛΑΟΣ, όπως μέχρι την Παρασκευή. Αυτή η συγκυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά αλλάζει ριζικά τόσο το συνολικό πολιτικό σκηνικό όσο και τους εσωκομματικούς συσχετισμούς στα δύο κόμματα εξουσίας και ιδίως στη ΝΔ. Από «προδότες» που θεωρούνταν μέχρι τώρα οι «μνημονιακοί» βουλευτές της ΝΔ, ξαφνικά πήραν ουσιαστικά την εξουσία του κόμματος στα χέρια τους μετά την ολοκληρωτική μεταστροφή του Α. Σαμαρά υπέρ του νέου Μνημονίου. Είναι πλέον ισχυροποιημένοι όσο ποτέ, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ χάνει τους δικούς του υποστηρικτές που τους... διαγράφει (!), οπότε η θέση του αποδυναμώνεται.
----------------------------

ΕΡΕΙΠΙΟ ΤΟ ΝΕΟΔΜΗΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ!


Θ. Πελεγρίνης: «Καλέσαμε εγγράφως την ΕΛ.ΑΣ για να προστατεύσει τη Νομική»

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών επιρρίπτει ευθύνες στην αστυνομία

ΤΟ ΒΗΜΑ --- ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  πριν 28'

Αντεπιτίθεται η πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέροντας ότι είχε ειδοποιήσει την αστυνομία εγκαίρως εδώ και τρεις ημέρες για την κατάληψη της Νομικής Σχολής με 3 διαδοχικά έγγραφα αλλά δεν είχε απάντηση σε καμία ειδοποίηση ή επίσημη ενημέρωση από τους εκπροσώπους της.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγρινης έδωσε στην δημοσιότητα 3 έγγραφα τα οποία έστειλε στην αστυνομία. Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής κ. Μ. Τσινισιζέλης δήλωσε στο Βήμα: «Φυσικά και καλέσαμε την αστυνομία. Εγώ προσωπικά μίλησα με εκπρόσωπο της και τους ζήτησα να λάβουν τα μέτρα τους εγκαίρως. Νομίζω ότι οι εκπρόσωποι της αστυνομίας δεν είναι ενήμεροι για το νέο νόμο. Εμείς κινηθήκαμε με βάση τη διαδικασία που ορίζει. Να θυμίσω επίσης ότι το άσυλο έχει καταργηθεί».

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του πρύτανη Θ. Πελεγρίνη, που κάνει λόγο για «ψεύδη». «Εξ αρχής το Πρυτανικό Συμβούλιο σε στενή συνεργασία με τον Κοσμήτορα της ΝΟΠΕ έλαβε όλα εκείνα τα μέτρα που όφειλε να λάβει το Ίδρυμά μας για την ασφάλεια των κτηρίων του.

Προς τούτο απευθύνθηκε εγγράφως στις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας για τις δικές των ενέργειες χωρίς καμία ανταπόκριση εκ μέρους τους ούτε καν επικοινωνία. Ως εκ τούτου η κατάσταση που δημιουργήθηκε στο κτήριο της ΝΟΠΕ οφείλεται στην αβελτηρία των Πολιτείας - και μόνον σ' αυτήν».

«Λυπούμαι» τονίζει ο πρύτανης «διότι μία ακόμη φορά η Πολιτεία άφησε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην τύχη του. Ετσι εστάλη επιστολή με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Χρ. Παπουτσή η οποία κοινοποιήθηκε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ελένη Ράϊκου, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Νικ. Παπαγιαννόπουλο και την υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου.

Στην επιστολή διαβίβαζαν έγγραφο του Κοσμήτορα Μιχ. Τσινισιζέλη για την κατάσταση που επικρατούσε στη Σχολή. Επίσης έκαναν έκκληση για τη διασφάλιση των κτηρίων του Ιδρύματος, που βρίσκονται στο Κέντρο της Αθήνας και ειδικά το Ιστορικό Κτήριο του Πανεπιστημίου στην οδό Πανεπιστημίου 30 που, όπως σημείωναν, είναι αφρούρητο με αποτέλεσμα "ο προαύλιος χώρος των Προπυλαίων να έχει καταλειφθεί από χρήστες ναρκωτικών και άλλα άτομα, πράγμα που συνεπάγεται σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια του, εν όψει της υφιστάμενης καταστάσεως"».

Επίσης με άλλο έγγραφο του ο πρύτανης ενημέρωνε και πάλι τις αρχές ότι δεν έχει πρόσβαση στο κτήριο της Νομικής Σχολής ενώ από τις 9 Φεβρουαρίου ο πρύτανης παρακαλούσε τις αρχές να προβούν «σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διαφύλαξη των κτηρίων του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας».

Στην Νομική Σχολή οι εκπρόσωποι της διοίκησής της βρήκαν σήμερα το πρωί μεγάλες καταστροφές στο εσωτερικό της, σπασμένα μάρμαρα, σπασμένα γυαλιά, σπασμένες πόρτες. Συνολικά κλάπηκαν 10 από τους 16 προτζέκτορες της Σχολής, έσπασαν 15 πόρτες, καταστράφηκαν αίθουσες.

Μέσα σε αίθουσα μύριζε έντονα βενζίνη, κάτι που έκανε τους καθηγητές να υποπτευθούν ότι ενδεχομένως εκεί παρασκευάστηκαν μολότοφ. Σε άλλες αίθουσες βρήκαν υπολείμματα εστιών φωτιάς.
Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για το νέο κτίριο της Νομικής το οποίο είχε κατασκευαστεί πρόσφατα.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ: Η ΕΛ.ΑΣ ήξερε το σχέδιο καταστροφών αλλά δεν έδρασε!

Η ΕΛ.ΑΣ ήξερε το σχέδιο καταστροφών αλλά δεν έδρασε
Ενδιαφέρθηκε μόνο για τη φύλαξη του Κοινοβουλίου


ΤΟ ΑΤΤΙΚΟΝ ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, Η ΑΘΗΝΑ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ!

Η ΕΛ.ΑΣ ήξερε ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για εκτεταμένα επεισόδια την Κυριακή το βράδυ, όμως δεν έκανε οτιδήποτε για να το αποτρέψει! Υπήρχαν πληροφορίες για σχέδιο εμπρησμών, μέχρι και για χρήση όπλων από κουκουλοφόρους, αλλά η Αστυνομία δεν έλαβε κανένα αποτρεπτικό μέτρο.

Ουσιαστικά άφησε περίπου 1.000 αντεξουσιαστές, χωρισμένους σε πέντε βασικές ομάδες κρούσης, να πυρπολήσουν και να προκαλέσουν ζημιές σε περίπου 150 κτίρια στην Αθήνα, 40 από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Καταστροφές σημειώθηκαν επίσης σε τράπεζες, καταστήματα στις οδούς Σταδίου, Κοραή, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Αθηνάς και αλλού. Οι καταστροφές επεκτάθηκαν μέχρι τον Κεραμικό, τις παρυφές του Αγίου Παντελεήμονα, το Μετς , την Πλάκα, τα Εξάρχεια και τους Αμπελόκηπους, σε μια ακτίνα τουλάχιστον οκτώ χιλιομέτρων. Επιπλέον έγινε πλιάτσικο σε δεκάδες καταστήματα της Αθήνας.


Η εικόνα της Αθήνας παρέπεμπε το βράδυ της Κυριακής σε μέρες της 6ης Δεκέμβρη 2008. Η ΕΛ.ΑΣ εστίασε το ενδιαφέρον της στην προστασία του Κοινοβουλίου και άλλων κυβερνητικών κτιρίων αφήνοντας τις ομάδες των κουκουλοφόρων σχεδόν ανενόχλητες να καταστρέφουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.


Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, κυρίως από την επαρχία, είχαν μείνει αδρανείς μέσα στο Ζάππειο για να παρεμποδιστεί κυκλωτική κίνηση διαδηλωτών με στόχο το Μέγαρο Μαξίμου και το Κοινοβούλιο. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι το όχημα ρίψης νερού, που έχει αποκτήσει το ελληνικό δημόσιο προ διετίας έναντι περίπου 500.000 ευρώ, βρισκόταν παρκαρισμένο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου!


Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ μέσω των ασυρμάτων ζητούσε αργά το βράδυ της Κυριακής μαζικές προσαγωγές υπόπτων από την περιοχή της οδού Αθήνας, όταν οι καταστροφές πια είχαν ολοκληρωθεί.


Η μοναδική κίνηση των αστυνομικών ήταν να απωθήσουν τη βασική ομάδα αντεξουσιαστών από την πλατεία Συντάγματος, χωρίς να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο πώς θα αντιδρούσε και πώς θα απέτρεπε επεισόδια και βανδαλισμούς στις γύρω περιοχές.


Ακόμη και όταν τα επεισόδια έφταναν στην οδό Αθηνάς, στην Ομόνοια, στα Εξάρχεια, οι περισσότερες διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν στατικές πέριξ της πλατείας Συντάγματος και όχι στην προσπάθεια καταδίωξης των κουκουλοφόρων. Ετσι λοιπόν, η κατάσταση βρέθηκε γρήγορα εκτός ελέγχου αφού οι κουκουλοφόροι άφηναν πίσω τις πολυδιασπασμένες ομάδες των ΜΑΤ και είχαν τα χρονικά περιθώρια να πυρπολούν και να καταστρέφουν δεκάδες κτίρια.


Στο επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ επικρατούσε χάος, αφού από παντού έφταναν πληροφορίες για νέες εφόδους και καταστροφές των αντεξουσιαστών χωρίς καμιά αποτρεπτική ικανότητα.


Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει δυσφορία σε ανώτατα στελέχη στη λεωφόρο Κατεχάκη, αφού φανερώνει ότι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για αποτροπή των επεισοδίων απέτυχε παταγωδώς.
----------------------------------------

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟΝ ΑΡΘΡΟΝ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Μπορούμε να προσβλέπουμε στο χάος;
Οι κυριακάτικες εικόνες ταραχών, καταστροφής ,φωτιάς και απόλυτου χάους είναι ενδεικτικές όσων θα επακολουθήσουν αν η Ελλάδα καταρρεύσει υπό το βάρος μιας άτακτης χρεοκοπίας.

Όσα βιώσαμε την Κυριακή παραπέμπουν σε μέλλον ζοφερό, σε συνθήκες αντίστοιχες, αν όχι χειρότερες, εκείνων που επικράτησαν πριν από δέκα χρόνια στην Αργεντινή.

Ακόμη κι εκείνοι που με ευκολία περισσή προτρέπουν σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία αντελήφθησαν τον κίνδυνο και την απειλή και έσπευσαν να αποδώσουν τις ταραχές σε αλλότριες δυνάμεις και ξένα κέντρα, επειδή ακριβώς δεν μπορούν να αποδεχθούν ένα τόσο ζοφερό μέλλον για την πατρίδα μας.

Όμως ότι κι αν λένε η βία είναι εντός μας. Ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία θα φέρει κατά πάσα βεβαιότητα τυφλές συγκρούσεις και χάος μοναδικό. Γι' αυτό και είναι απαραίτητο η χρεοκοπία να αποφευχθεί και η χώρα να μην παρασυρθεί σε μια σύγκρουση δίχως τέλος.

Δυστυχώς το χάος παραμονεύει και όπως ιστορικά έχει αποδειχθεί εύκολα εγκαθίσταται στην Ελλάδα.

ΤΟ ΒΗΜΑ 
---------------------------------------------------
1. ΤΟ ΧΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 500.000 ΕΞΑΝΕΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΗΣΑΝ ΕΞΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ!
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974!  ΤΟΥΣ ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ/ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ, ΕΙΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΕΙΤΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ, ΕΙΤΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΙΑ ή ΤΗΣ ΜΙΤ, ΕΙΤΕ "ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΕΣ", ΕΙΤΕ ΜΑΦΙΑ ή ΚΑΜΟΡΑ, ΕΙΤΕ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ", ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ!!! ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΙΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΗΘΗ ΤΟΥ!!! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!! 
ΤΟ ΑΝ «Ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία θα φέρει κατά πάσα βεβαιότητα τυφλές συγκρούσεις και χάος μοναδικό. »ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΗΤΟ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟΝ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΤΩΧΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΣΤΕΓΟΙ! ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙ!

ΔΙ' ΗΜΑΣ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΗΣΑΝ ΚΑΛΟΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΧΟΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΟΥΝ:
Α. ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΟΓΚΟ ΤΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΝΙΓΕ! ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΣΝ ΟΤΙ ΗΤΟ ΛΙΑΝ ΠΙΘΑΝΗ ΜΙΑ ΤΟΙΑΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΗΡΕ ΤΑΣ ΜΥΡΙΑΔΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΤΑΝ ΕΝΕΦΑΝΙΣΘΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΟΒΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗΝ ΝΑ ΡΙΨΟΥΝ ΑΝΕΥ ΑΦΟΡΜΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΜΙΚΗΣ)!
Β. ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ «Ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία θα φέρει κατά πάσα βεβαιότητα τυφλές συγκρούσεις και χάος μοναδικό. Γι' αυτό και είναι απαραίτητο η χρεοκοπία να αποφευχθεί και η χώρα να μην παρασυρθεί σε μια σύγκρουση δίχως τέλος.»! ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΗΣΥΧΑ-ΗΣΥΧΑ ΝΑ ΕΚΠΝΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ"!
Γ. ΚΙ ΑΛΛΑ ΩΦΕΛΙΜΑ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ, ΟΠΩΣ, ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΓ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΣΤΟ ΠΥΡ 45 ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ --ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΙΣ!!

2. ΔΙΑΤΙ, ΟΛΟΙ ΕΝ ΧΟΡΩ ΟΜΙΛΟΥΝ ΔΙ' ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ??? 
ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΓΚΗΣ!! ΕΝΑ ΤΟΙΟΥΤΟΝ ΣΧΕΔΙΟΝ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΗ (ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΠΑΡΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ "ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ") ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ!!! ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΝ ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ Σ' ΑΥΤΑ ???? 
ΑΡΑ, ΕΧΟΜΕ ΔΥΟ ΤΙΝΑ: ΕΙΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΥΜΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΠΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗ ΕΙΣ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΟΔΙΚΕΙΟΝ, ΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΙΟΥΤΟΝ ΣΧΕΔΙΟΝ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΟΡΔΙΑ ΠΕΡΙ "ΑΤΑΚΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ" ΕΧΕΙ ΣΚΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΖΗΣ ΕΝΑΝ ΛΑΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΝ!
3. ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ "ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ' ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (ΑΤΑΚΤΗ ή ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ)! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΣ! Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΑ 360 ΔΙΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΗ, ΝΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΚΡΙΜΑ, ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ "ΓΑΛΑΖΙΟ ΔΟΥΝΑΒΗ"), ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΧΘΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ!
ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ, "ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ", Η ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΒΡΗ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, π.χ. ΕΝΟΙΚΙΑΣΙΣ ΤΗΣ ΑΟΖ, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

ΤΟ ΠΙΟ ΑΘΛΙΟ ΨΕΜΜΑ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΠΙΚΡΩΣ) ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΑΕΙΠΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΔΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΕΘΑ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ, "Η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ"! ΝΑΙ, ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ, ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΛΙΜΑ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΔΑΦΟΣ (ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΗ, ΕΚΧΕΡΣΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟ 82% ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΜΒΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ), ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ (ΣΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, ΑΠΟ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟ ΚΑΙ ΟΣΜΙΟ ΕΩΣ ΟΥΡΑΝΙΟ), ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΘΕΣΙ!
---------------------------------
ΙΔΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΤΟ "ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΙ":
------------------------------------------

Καταρρέει το ετοιμόρροπο πολιτικό οικοδόμημα


Δημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 13, 2012 10:13 am

Καταρρέει το ετοιμόρροπο πολιτικό οικοδόμημα



Βαθιά ρωγμή υπέστη χθες, και εντός Βουλής, το καθεστωτικό οικοδόμημα: Ρωγμή ταχείας κατεδάφισής του…

Το συναινετικό, παπαδήμιο, κυβερνητικό πραξικόπημα συσσώρευσε τα «υλικά» της κατεδάφισης. Η «Δανειακή Σύμβαση» των ευρω-δικτατόρων και τοκογλύφων ήταν το σπίρτο της ανάφλεξης των «υλικών». Τέλος ο γενικός λαϊκός ξεσηκωμός προμήθευσε τις γρανιτένιες βάσεις στήριξης της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ των βουλευτών…

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι δύο κυβερνητικοί πυλώνες του καθεστώτος, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, και παρά τις ασφυκτικές πιέσεις, τις εκβιαστικές και τρομοκρατικές απειλές, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΑΝ ανοικτά και δεδηλωμένα από ένα πλήθος βουλευτών τους και μάλιστα υψηλών κλιμακίων της κοινοβουλευτικής τους ιεραρχίας.

Αυτό το γεγονός δεν είναι απλώς πρωτοφανές, αλλά καταλυτικό των πολιτικών εξελίξεων. Σηματοδοτεί τελεσίδικα το θάνατο αυτών των κυβερνητικών καθεστωτικών πυλώνων, συνακόλουθα την ταχεία και παταγώδη κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού.

Καμία δύναμη, πλέον, δεν μπορεί να σώσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Η κατεδάφισή τους θα προσλάβει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις. Θα αρχίσουν, σε πυρετικούς ρυθμούς να «ξηλώνονται», όπως ξηλώνονται τα νήματα από ένα κουρελιασμένο πουλόβερ…

Το ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη γίνει «κομμάτια και θρύψαλα». Χθες κορυφώθηκε αυτή η διαδικασία. Όταν 32 βουλευτές ΣΥΝΟΛΙΚΑ, έστω και με τα θεατρικά τεχνάσματα της παρασιτικής, πασοκικής αχρειότητας, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ το κόμμα τους, αυτό αποτυπώνει μια εσωτερική θύελλα στο ΠΑΣΟΚ απείρως πολλαπλάσια.

Το πιο σημαντικό όμως είναι άλλο: Όταν υπουργοί εν ενεργεία ή πρώην, του διαμετρήματος της Κατσέλη, του Καστανίδη και της Βάσως Παπανδρέου, έρχονται σε ανοικτή ρήξη με τη συγκυβέρνηση, αυτό προδιαγράφει καταλυτικά τους ταχείς ρυθμούς κατεδάφισης του ΠΑΣΟΚ…

Το ίδιο και στη ΝΔ: Όταν 21 βουλευτές στασιάζουν ανοικτά και μεταξύ αυτών οι κοινοβουλευτικοί τους εκπρόσωποι, δείχνει ότι οι διαλυτικές και αποσυνθετικές διεργασίες μέσα σε αυτό το κόμμα έχουν γίνει ανεξέλεγκτες.

ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να συγκρατήσει πια τη γενική κατάρρευση και της ΝΔ, του έτερου πυλώνα του κυβερνητικού οικοδομήματος.

Απεναντίας,
οι θεαματικές κωλοτούμπες του Σαμαρά, οι άθλιοι θεατρινισμοί του, η ολοκληρωτική υποταγή του και η τρομοκρατική στήριξη των δολοφονικών εντολών της διεθνούς χουντο-τοκογλυφίας, θα προσδώσουν ακόμα πιο εκρηκτικές μορφές στην κατεδάφιση της ΝΔ.

Τέτοιες ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ εθνικές ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ στιγματίζουν ανεξίτηλα και αφανίζουν τα κόμματα και τους ηγέτες που τις διέπραξαν…

Ο Σαμαράς, όπως και ο ΓΑΠ και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη αυτών των κομμάτων θα περάσουν στην ιστορία με το στίγμα του δωσίλογου ανδρείκελου…

Και διερωτάται κανείς. Είναι ο Σαμαράς τόσο ηλίθιος που έβγαλε μόνος του τα μάτια και έβαλε ο ίδιος την τζίφρα της διάλυσης της ΝΔ;

ΟΧΙ. Δεν είναι ηλίθιος. Απλώς είναι χειροπόδαρα δεμένος από τα ισχυρά οικονομικά κέντρα των αποφάσεων και τους μηχανισμούς τους: Είναι και αυτός ένα ατόφιο ανδρείκελο, ένας εκτελεστής εντολών…

Ο Σαμαράς, όπως και οι ΓΑΠ-Βενιζέλος, θα αποκτήσουν το «ιστορικό προνόμιο» της διάλυσης των κομμάτων τους…

Θυμίζουμε τι γράφαμε πριν από λίγες ημέρες στο άρθρο:
«Ο Σαμαράς θα διαπραγματευτεί τα έξοδα της κηδείας μας…»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6267

«Με το εδώλιο και τα εκβιαστικά «σιδερένια στεφάνια» δεν μπορεί να συγκρατήσεις τη διάλυση ενός σάπιου βαρελιού…
Αυτό, συντομότατα, θα το μάθει και ο Σαμαράς, όπως και τα άλλα κομματικά ναυάγια: Του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ….»


Τέλος, την ίδια τύχη θα έχει και η τυχοδιωκτική «ακροδεξιά» τσόντα: Ο ΛΑ.Ο.Σ.

Αυτό το κόμμα από την αρχή ήταν μια τεχνητή κατασκευή των «νταβάδων» που άντεξε στο χρόνο από την αφηνιασμένη προβολή των ΜΜΕ. Τώρα εκπλήρωσε το ρόλο του, αυτό του προβοκάτορα-«λαγού» και μάλλον ήρθε το τέλος του…

Με αυτά τα δεδομένα κανένα από τα τρία αυτά κόμματα δεν θέλει εκλογές, διότι ο παταγώδης καταποντισμός τους είναι τελεσίδικος.

Ωστόσο, και κάθε παράταση των εκλογών ενισχύει τις διαλυτικές και αποσυνθετικές διεργασίες στο εσωτερικό αυτών των κομμάτων. Κινδυνεύουν να τιναχτούν, εντελώς στον αέρα και πριν από τις εκλογές…

Από την άλλη, έχουν δημιουργηθεί πλέον σε μεγάλο βαθμό οι «πρώτες ύλες» για την προώθηση (από τα ισχυρά κέντρα των αποφάσεων) της ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ του πολιτικού σκηνικού, το οποίο θα βαπτίσουν «ΑΝΑΝΕΩΣΗ».

Οι «αντιμνημονιακοί» δεν έχουν, μετά τα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή, απλώς αυξηθεί, αλλά αποτελούν και ισχυρή κοινοβουλευτική «μαγιά», ικανή να συσπειρώσει και να συγκολλήσει πολλά νέα πολιτικά σχήματα ή εκτρώματα…

Έχουν πλέον δημιουργηθεί οι πολιτικοί και οργανωτικοί όροι για τα στρατηγικά σχέδια των «νταβάδων»: Αναπαλαίωσης του πολιτικού χάρτη και τη δημιουργία ισχυρών «κεντροαριστερών σχημάτων» τα οποία θα αναλάβουν τη διαχείριση της χρεοκοπίας του ελληνικού λαού και την «έξοδο» (δήθεν) από το σημερινό ΕΦΙΑΛΤΗ…

Κάτω από αυτό το πρίσμα και κάτω από την ασφυκτική αναγκαιότητα εκτόνωσης της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, οι εκλογές, μάλλον, είναι προ των πυλών…

Οι πραιτοριανοί του χημικού πολέμου





Δημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 13, 2012 12:30
Οι πραιτοριανοί του χημικού πολέμου

Είναι αδίστακτοι και στυγνοί δολοφόνοι…

Τα κυβερνητικά ανδρείκελα τον εξοντωτικό οικονομικό και πολιτικό πόλεμο που έχουν κηρύξει λυσσωδώς εναντίον του ελληνικού λαού σήμερα τον «επένδυσαν» και με τις αποτρόπαιες μορφές του στρατιωτικού πολέμου: τις οβίδες χημικών!!!!

Οι πραιτοριανοί της δωσίλογης παπαδήμιας συγκυβέρνησης, με πρωτοφανή αγριότητα, στραταρχική αυθάδεια και δολοφονικό κυνισμό, ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ «μάζες» χημικών» εναντίον του ελληνικού λαού που ΕΝΤΕΛΩΣ άοπλος εκδήλωνε την ΟΡΓΗ του και την ΑΠΟΓΝΩΣΗ του: Συναισθήματα που έθρεψαν και γιγάντωσαν τα κυβερνητικά ανδρείκελα των ευρω-δικτατόρων δημίων και των ληστών της τοκογλυφικής μαφίας…

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού ξεχείλισε ειρηνικά στους δρόμους της Αθήνας και περικύκλωσε τη Βουλή, εντός της οποίας οι τρομοκράτες της τρομοκρατημένης παπαδήμιας κυβέρνησης δίνανε μια μακάβρια, θεατρική παράσταση ψήφισης και επικύρωσης της τελικής εξόντωσής του, του ολοκληρωτικού αφανισμού της Ελλάδας.

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού ξεχύθηκαν για να βροντοφωνάξουν το ΟΧΙ τους απέναντι στην προκλητική και ωμη ΠΡΟΔΟΣΙΑ των δωσίλογων ανδρεικέλων της κυβέρνησης.

Τα πανικόβλητα όντα της καθεστωτικής παρασιτίας το μόνο μέσον άμυνας που βρήκαν απέναντι στο ΕΙΡΗΝΙΚΟ χείμαρρο της λαϊκής απελπισίας και αγανάκτησης ήταν ο ΠΟΛΕΜΟΣ των χημικών.

Αυτό και μόνο αποκαλύπτει το κτηνώδες δικτατορικό τους πρόσωπο.

Αποκαλύπτει ότι είναι πωρωμένοι εκτελεστές του ελληνικού λαού και της Ελλάδας.
Γενικεύουν και με τον στρατιωτικό ΠΟΛΕΜΟ τον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό τους πόλεμο. Δεν απέχουν πολύ από το να σηκώσουν ΑΝΟΙΚΤΑ και τα πυροβόλα εναντίον μας, να προσδώσουν δηλαδή και την ένοπλη διάσταση του ΠΟΛΕΜΟΥ που έχουν κηρύξει εναντίον του ελληνικού λαού και της χώρας…

Η σημερινή επίθεση των πραιτοριανών της κυβέρνησης με ΧΗΜΙΚΑ, ήταν μια καλά σχεδιασμένη στρατιωτική επιχείρηση.

Το σχέδιο είχε δύο σκέλη: Το οργανωμένο κτύπημα στο «ψαχνό» με χημικά για τη διάλυση ή την αραίωση του όγκου και της πυκνότητας της λαϊκής παλίρροιας και μετά την επίθεση με κουκουλοφόρους προβοκάτορες.

Γι αυτό η επίθεση με τα χημικά άρχισε από πολύ νωρίς, από τις 5.15 περίπου στα νευραλγικά σημεία: Πλατεία Συντάγματος, Πανεπιστημίου (στο ύψος της Μεγάλης Βρετάνιας, αλλά και στα Προπύλαια), στη Μητροπόλεως και σε άλλα σημεία.

Οι επιθέσεις αυτές ξεκίνησαν από τους πραιτοριανούς εντελώς αναίτια, δίχως καμία πρόκληση. Ήταν επιθέσεις προσχεδιασμένες ΟΧΙ μόνο για να σπείρουν τον τρόμο, αλλά κυρίως για να αναχαιτίσουν τον όγκο και την πυκνότητα του κόσμου γύρω από τη Βουλή, αλλά και σε άλλα νευραλγικά σημεία, να εκκενώσουν τους χώρους…

Μετά τις επιθέσεις αυτές με τις «μάζες» χημικών και όταν «αραίωσαν» κάπως οι χώροι, ξεδιπλώθηκε η δεύτερη επιχείρηση: Αυτή της δράσης των κουκουλοφόρων, έτσι ώστε να υπάρξει το «άλλοθι» των εμπρησμών, αλλά και του πλημμυρίσματος της Αθήνας με τα χημικά δηλητήρια…

Παρόλα αυτά ο ελληνικός λαός ΟΧΙ μόνο δεν τρομοκρατήθηκε, αλλά διαρκώς ανασυντασσόταν και συγκρουόταν με τους πραιτοριανούς.

Αυτό το «στοιχείο» της γενναιότητας και του ηρωισμού του ελληνικού λαού αποτελεί τη ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ των σημερινών γεγονότων, τον καταλυτικό παράγοντα που προδικάζει το ΤΕΛΟΣ των ανδρεικέλων.

Τα ανδρείκελα, μέσα στον πανικό της κατάρρευσής τους και ποτισμένα με τη βαρβαρότητα της δικτατορικής τους αυθάδειας και μοχθηρίας, ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ το λαό.

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ την ΟΡΓΑΝΩΣΗ του, την ΑΥΤΟ-ΑΜΥΝΑ του και την «επεξεργασία» των ΜΕΣΩΝ θωράκισής τους στις επιθέσεις των πραιτοριανών…

Υ.Γ.
Τα ΜΜΕ, για άλλη μια φορά υποβάθμισαν τον όγκο, το εύρος και τον παλμό του σημερινού γενικού ξεσηκωμού.

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους.

Ενδεικτικά: Γύρω από το Σύνταγμα τα πάντα ήταν ασφυκτικά.

Ποτάμι πυκνό η Πανεπιστημίου μέχρι την Ομόνοια…

Το ίδιο και η Σταδίου…

Ακαδημία και γύρω δρόμοι πλημμυρισμένοι…

Μητροπόλεως, Καραγιώργη Σερβίας και γύρω δρόμοι «συνωστισμένοι»…

Από την πλευρά της Αμαλίας προς τη Συγγρού δεν έχουμε εικόνα…


Αυτά είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες και επιμελώς παρασιωπήθηκαν…

ΣΧΟΛΙΟΝ-Ο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ!

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:

ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ! ΓΚΡΑΝ ΣΟΥΞΕ ΤΟ ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ!
ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΘΑΥΜΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΟΥ ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ!
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΥΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ!
ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΩΣ, ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΥΣ, ΚΑΤΕΣΤΗ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΘΗ ΤΟ ΚΑΚΟ ΒΑΜΠΙΡ (Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΚΑΙ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΗ ΤΟ ΚΑΛΟΝ.... ΕΞΑΙΦΝΗΣ, ΜΕ ΕΝΑ ΓΥΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΚΟΒΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ Ο ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ (Α. ΣΑΜΑΡΑΣ), ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΚΙΝΗΣΙ, ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙ ΑΝΑΠΗΔΗΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΗΤΟ ΤΟ ΒΑΜΠΙΡ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ, ΚΙ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΧΗ ΗΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΩΣ!!! ΣΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΦΙΝΑΛΕ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΚΑΘΩΣ ΕΒΥΘΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΟΔΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΜΑΓΜΕΝΟΝ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΛΑΣ!!!
ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΤΟΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ !!!
-------------------------------------
ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΥΣ Ο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ! Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΣ "Η ΑΙΤΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ" ΗΤΟ ΤΕΛΕΙΑ!!! 45 ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ ΚΑΗΚΑΝ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΕΚΤΙΝΑΣΣΟΝΤΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕΣΟΥΡΑΝΑ Σ' ΕΝΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΖΗΜΙΩΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΡΗΞΙ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ!!! ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ! ΕΠΕΙΔΗ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΗ ΚΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΗΣΑΝ ΤΑ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ! ΤΟ ΑΤΤΙΚΟΝ, Η ΣΤΟΑ ΠΕΖΜΑΤΖΟΓΛΟΥ, Η ΣΤΟΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ, Η ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΟΥ κ.ο.κ.
-------------------------------------
ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ "ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ": ΕΑΛΩ!
-------------------------------------
Υ.Γ. ΑΣ ΕΧΟΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΑΣ, ΚΙ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ «ΠΛΟΥΤΟ, ΖΩΗ, ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ»!
-----------------------------------

Το τέλος της εθνικής μας κυριαρχίας - "Κατάσχεση δημόσιας περιουσίας, σύλληψη, κράτηση..."

Το τέλος της εθνικής μας κυριαρχίας - "Κατάσχεση δημόσιας περιουσίας, σύλληψη, κράτηση..."     
13-02-2012 09:27:52


Ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από το νέο Μνημόνιο που αποδεικνύει ότι όχι απλώς παραδίδεται η χώρα στους ξένους δανειστές, αλλά όπως το defencenet.gr έχει αποκαλύψει ανοίγει το δρόμο ακόμα και για επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, αλλά και συλλήψεις Ελλήνων δημόσιων λειτουργών στο εξωτερικό ή όπου βρίσκονται, δημοσιεύουμε σήμερα. Πρόκειται όχι για επιστροφή στην βαυαροκρατία, αλλά επιστροφή στην Φραγκοκρατία.

Ιδού τι αναφέρει το κείμενο της ντροπής που υπερψήφισαν οι 199 βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας:

"Κάθε ένα από τα (σ.σ.: συμβεβλημένα) μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες  που σχετίζονται με αυτή την Συμφωνία. Κάθε ασυλία συμπεριλαμβανομένης χωρίς περιορισμούς ασυλία από (σ.σ.: συνέπειες) μήνυσης/αγωγής, αποφάσεις δικαστηρίων ή άλλη αρχή, από σύλληψη, κράτηση ή  περιοριστικό  ένταλμα πριν από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφαση και από κάθε μορφή εκτέλεσης και επιβολής κατά αυτής, των περιουσιακών της στοιχείων ή έσοδα μετά την δικαστική απόφαση μέχρι το σημείο που δεν απαγορεύεται από υποχρεωτικό νόμο.
 
Εφαρμοστικός Νόμος και Δικαιοδοσία
Αυτή η συμφωνία και κάθε μη υποχρεωτικές υποχρεώσεις που προέρχονται από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται από το αγγλικό δίκαιο. Τα μέρη αποδέχονται να καταθέσουν την διαφορά τους στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου".

Το περιεχόμενο του κειμένου είναι ανατριχιαστικό και απορεί κανείς πως μπορεί κάποιοι έχουν εκπέσει του εθνικού φρονήματος σε τέτοιο βαθμό ώστε να ψηφίζουν τέτοιο κείμενο.
Το οποίο κείμενο τι λέει; Πρώτον ότι το δημόσιο στερείται πλέον κάθε ασυλίας και τα περιουσιακά στοιχεία ή έσοδά του μπορούν να κατασχεθούν! Και αυτό αφορά και τα έσοδα από υδρογονάνθρακες, από πάσης φύσεως ορυκτά, από πάσης φύσεως δημόσια περιουσία κλπ.
Αλλά μπορούν μέχρι και να συλληφθούν και να κρατηθούν Έλληνες πολίτες αν δεν πληρωθούν τα δάνεια των τοκογλύφων!
Μπορεί να εκδοθεί διεθνές ένταλμα κατά της χώρας. Και το ερώτημα είναι πως θα συλληφθούν και θα κρατηθούν; Καλά στο εξωτερικό, μπορούν να συλλάβουν τους πρεσβευτές (με το παρόν άρθρο δεν ισχύει η ασυλία τους τουλάχιστον στις χώρες που δεν απαγορέυεται με υποχρεωτικό νόμο, όπως π.χ. οι ΗΠΑ). Στην Ελλάδα, όμως πως θα συμβεί αυτό αφού η χώρα παραιτήθηκε του δικαιώματος της ασυλίας;
Μήπως με «εισαγώμενη» εκτελεστική εξουσία;
Γιατί πως αλλιώς θα συλληφθούν ή θα κρατηθούν οι Έλληνες που θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για την μη πληρωμή τόκων σε περίπτωση χρεοκοπίας; Αλήθεια, ποιοι είναι οι καθ’ύλην αρμόδιοι; Γιατί δεν αναφέρονται στο κείμενο; Και τι εννούμε "εισαγώμενη εκτελεστική εξουσία"; Στρατεύματα; Ευρωχωροφυλακή, τι;
Και προσέξτε πως υποθήκευσαν μέσα σε μία νύχτα όλο τον εθνικό πλούτο με μία φράση: «Κάθε ένα από τα μέρη  αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον  σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες».
Δηλαδή το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα έσοδα που προκύπτουν από όλη την παραγωγή του ελληνικού κράτους τέθηκαν ως «εγγύηση» και αν κάτι «δεν πάει καλά», που λέει κι ο έτερος (από την ... ανάποδη σε σχέση με τον Α.Σαμαρά) «νεοφώτιστος» Γ.Καρατζαφέρης κατάσχεται επι τόπου.
Και να είστε σίγουροι ότι θα φροντίσουν κάτι να μην πάει καλά. Ακριβώς για να λεηλατήσουν το «χρυσάφι» που θα έχουν στα χέρια τους. Και τότε...

Και για να επιβεβαιωθεί το ότι επιστρέφουμε στην Φραγκοκρατία, «αποκλειστική αρμοδιότητα» για την εκτέλεση των παραπάνω, έχουν τα δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Πάντως είμαστε υποχρεωμένοι να παραθέσουμε και την θέση του υπουργού Οικονομικών Ε.Βενιζέλου για το θέμα, καθώς γνωρίζοντας το τι ακριβώς σημαίνει αυτό (αλίμονο!) μίλησε ειδικά στην Βουλή επί του ζητήματος δύο φορές και μάλιστα την δεύτερη σχεδόν αποκλειστικά γι’αυτό:

Ιδού λοιπόν τι υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ:

«Γιατί επιλέγεται το αγγλικό Δίκαιο συνήθως; Γιατί είναι το πιο παλιό, το πιο επεξεργασμένο, αυτό που παραπέμπει στην πιο πλούσια νομολογία, αυτό που γίνεται διεθνώς αποδεκτό, αυτό που γνωρίζει όχι απλά και μόνο η αγορά με την έννοια των ιδιωτών, αλλά και η αγορά με την έννοια των δημοσίων θεσμών που μετέχουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες και συμβάσεις. (σ.σ.: !!!)»

»Και όσοι κόπτονται για την εθνική κυριαρχία (σ.σ.: ούτε καν το δικαίωμα δεν τους αναγνωρίζει να ενδιαφέρονται για την εθνική κυριαρχία), για τα πολιτιστικά αγαθά, για τον ορυκτό πλούτο, για την υφαλοκρηπίδα, για την ΑΟΖ, για τις έρευνες προκειμένου να ανακαλύψουμε κι εμείς πολύ σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, πρέπει να είναι ήσυχοι (σ.σ.: Είδαμε πόσο ήσυχοι πρέπει να είμαστε πιο πάνω»»

» Γιατί γίνεται από όλους δεκτό ότι στα θέματα αναγκαστικής εκτέλεσης το Δίκαιο που ισχύει, είναι το Δίκαιο της χώρας στην οποία κινείται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, άρα το ελληνικό Δίκαιο (σ.σ.: Μα, αφού οικειοθελώς παραιτηθήκαμε της ασυλίας!).»

» Η δικαιοδοσία ανήκει στα ελληνικά Δικαστήρια και οι κανόνες εκτέλεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου είναι παρόμοιοι με αυτούς που το Σύνταγμά μας προβλέπει για κάθε Έλληνα ή ξένο ιδιώτη, που εγείρει αξιώσεις κατά του Ελληνικού Δημοσίου και μπορεί να εκτελέσει μια απόφαση που εκδίδεται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου (σ.σ: Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν παράρτημα στο «Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου»;)

» Επαναλαμβάνω ότι αυτό αφορά μόνο την ιδιωτική περιουσία και όχι τη δημόσια περιουσία, όχι τη δημόσια κτήση, όχι τα δημόσια αγαθά, όχι τα πολιτιστικά αγαθά, όχι τον ορυκτό πλούτο (σ.σ.: Ποια ιδιωτική περιουσία; Το χρέος είναι 100% του δημοσίου. Λέει πουθενά μέσα για ιδιωτική περιουσία το Μνημόνιο;)!
--------------------------------------------------