Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

5 Ιουλίου 2012

Πεντάμηνη διακοπή της κράτησης του Σ. Ξηρού αποφάσισε το δικαστήριο +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΣΧΟΛΙΟΝ:
--- ΘΑΤΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ (ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά ΝΑ ΕΔΙΔΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΑΔΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 17Ν-ΝΑΒΛΕΠΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥΣ!
--- ΑΛΗΘΕΙΑ! ΗΡΩΤΗΘΗ Ο κ. Σ. ΞΗΡΟΣ ΠΩΣ ΑΝΤΕΜΕΤΩΠΙΖΕ ΤΑΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΗ ΘΑΝΑΤΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ??? ΤΑ ΜΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑΣ ΑΝΤΕΜΕΤΩΠΙΖΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΑΠΑΞΙΑ! "ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ" ΕΛΕΓΑΝ, "ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ" ΕΛΕΓΑΝ!!!
--- ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ-ΠΙΘΑΝΗ ΛΥΣΙ ΤΟΥ ΑΙΝΙΓΜΑΤΟΣ 17Ν, ΚΑΘΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ --ΜΕΡΙΚΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΤΡΟΧΩΝ ΑΦΕΛΩΝ ΦΟΥΚΑΡΑΔΩΝ, ΦΟΝΕΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣ-- ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΣΥΝΕΣΚΟΤΙΣΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΙΓΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ: ΠΟΙΟΣ ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΟ Ο ΓΟΥΕΛΣ???
----------------------------
Πεντάμηνη διακοπή της κράτησης του Σάββα Ξηρού αποφάσισε το δικαστήριο

Διακοπή της κράτησης του Σάββα Ξηρού για πέντε μήνες και μεταφορά του στον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου θα νοσηλεύεται φρουρούμενος αποφάσισε το δικαστήριο.

Ο ίδιος ζήτησε την αποφυλάκισή του γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως είπε, κινδυνεύει στο ένα μάτι με ολική απώλεια όρασης ενώ στο άλλο έχει περιοριστεί σημαντικά. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε χειρουργηθεί στο ένα από τα δύο του μάτια. Επιπλέον, αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα ακοής ενώ μικρόβιο του προκάλεσε σοβαρά οιδήματα στα πόδια.

Σημειώνεται πως ήταν η τρίτη φορά που εξετάζεται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά αίτηση αποφυλάκισής του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
   

SOS-ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ! Λαθρομεταναστευτικό μίσος ενάντια στους 'Ελληνες...

Λαθρομεταναστευτικό μίσος ενάντια στους 'Ελληνες...μαζεύτε τους, τώρα!

Πριν κάποιες μέρες στο ύψος της Καλλιθέας κάπου στη Συγγρού στις οχτώ το πρωί μια κοπέλα έβγαινε από τα "Γρηγόρης -μικρογεύματα" κρατώντας ένα κύπελλο καφέ στο χέρι και στον ώμο την τσάντα της. Μόλις βγήκε δέχθηκε επίθεση από δύο Ασιάτες λαθρομετανάστες οι οποίοι την έριξαν κάτω έχοντας ως στόχο την τσάντα της. Η κοπέλα δεν πρόβαλε καμία αντίσταση, οι λαθρομετανάστες ωστόσο άρχισαν να την κλωτσούν με απίστευτο μίσος, σε τέτοιο βαθμό που η κοπέλα σφάδαζε από τους πόνους. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν κάποιοι εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα ή έξω από αυτό, αλλά δεν τη βοήθησε κανείς!..Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε εγχείρηση στα ισχύα επειδή της έσπασαν τα οστά από τις κλωτσιές οι λαθρομετανάστες.!


Είναι φανερό πια ότι οι άνθρωποι αυτοί που ήρθαν παράνομα στη χώρα μας παριστάνοντας τους πρόσφυγες και τους κακομοίρηδες, δεν κλέβουν απλά για να βρουν χρήματα αλλά διψούν για αίμα!
'Εχουν απύθμενο μίσος απέναντι σε εμάς τους Έλληνες και το βιώνουμε καθημερινά.
Τι θα γίνει με αυτό το τεράστιο πρόβλημα που λέγεται λαθρομετανάστευση;
Θα το πάρουν κάποτε στα σοβαρά οι κυβερνήσεις να αρχίσουν επιτέλους τις απελάσεις που είναι και η μοναδική λύση;
Όσο για τις ΜΚΟ που θέλουν την παρουσία των φονιάδων λαθρομεταναστών λόγω χρηματοδοτήσεων που εισπράττουν, ας τους ακολουθήσουν στην Ασία, Αφρική ή Αλβανία προκειμένου να γευθούν τη φιλοξενία τους!

www.eglimatikotita.gr

SOS-Νέο κύμα λάθρο στη χώρα- Εκρηκτική η άνοδος για το 2012


Νέο κύμα λάθρο στη χώρα- Εκρηκτική η άνοδος για το 2012



Ως μέγα παραμύθι τελικά αποδεικνύεται η θεωρία πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα διώχνει τους λαθρομετανάστες από τη χώρα, ή τουλάχιστον αποθαρρύνει άλλους να συρρέουν στα "σύνορα".
Έτσι και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης εκρηκτική άνοδο εμφανίζουν οι αριθμοί, για το πρώτο 5μηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, των παράνομων μεταναστών οι οποίοι με συνοπτικές διαδικασίας περνούν το τυπικό πλην όμως άνευ άλλης ουσιαστικής ή πρακτικής σημασίας του ορίου των ελληνικών συνόρων.
Έτσι και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ το πρώτο 5μηνο του 2012 συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα 35.821 άτομα έναντι 30.231 το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Πιο συγκεκριμένα από την ελληνοαλβανική διαχωριστική γραμμή εισήλθαν 5172 λαθραίοι μετανάστες, από την αντίστοιχη γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εισήλθαν 15.878 λαθραίοι μετανάστες και από διάφορες άλλες «πύλες» εισόδου 12.746 λαθραίοι μετανάστες.
Σε ότι αφορά τώρα τις απελάσεις ή επαναπροωθήσεις για το πρώτο 5μηνο του 2012, αυτές κινήθηκαν στον… αστρονομικό αριθμό των 6.081 ατόμων. Αν από αυτούς αφαιρεθούν 2147 άτομα τα οποία απελάθηκαν σε Αλβανία (1937) και Βουλγαρία (210) –και τα οποία ενδεχομένως να έχουν ήδη εισέλθει ξανά στη χώρα, τότε ο ουσιαστικός αριθμός των απελάθέντων μειώνεται μόλις στα 3.934 άτομα. 
Κάθε χρόνο στατιστικά αποστέλλονται και η Ελλάδα «υποδέχεται» περί τους 100.000 λαθραίους επίδοξους εποίκους.
Δεδομένων των καταθλιπτικών στοιχείων για τη δημογραφία των αυτοχθόνων κατοίκων τα οποία σύμφωνα με την τελευταία απογραφή δείχνουν μείωση πληθυσμού κατά 1 εκατ. σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, αλλά και την παντελή αδιαφορία του κράτους γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τουλάχιστον ο λαός που φέρει το όνομα Έλληνες βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης από διάφορες άλλες εθνικότητες και οι οποίες αργά ή γρήγορα θα αναλάβουν τα ηνία της συγκεκριμένης «χώρας».
Ήδη και βάση των πρώτων εκτιμήσεων της απογραφής του 2012 οι ξένοι "νόμιμοι" -αυτοί δηλαδή που καταμετρήθηκαν- φτάνουν το 1.300.000 εποίκων ενώ στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι παράνομοι αυτοί δηλαδή που δεν κατάφεραν τα κλιμάκια της ΕΛΣΤΑΤ να τους απογράψουν.
Αυτός άλλωστε είναι και ο απώτερος στόχος των διεθνών κέντρων που συντονίζουν, σχεδιάζουν και προωθούν το συγκεκριμένο καθεστώς –και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ο σχεδιασμός τους εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία- και πάντα βέβαια με την αμέριστη βοήθεια ντόπιων πρακτόρων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ??? ΜΑ ΜΙΑ Ε.Δ.Ε. !!!!

Σήμερα, ανακοινώθηκε ότι με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικολάου Δένδια διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

Επίσης, με Απόφαση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων. 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΗΝ Ν. ΚΟΡΕΑ!!!


Ο Νίκος Σ. Λαιμός πίσω από την παραγγελία του $1,2 δισ.


Του Ηλία Γ. Μπέλλου
Η ναυτιλιακή Enesel συμφερόντων Νίκου Σ. Λαιμού είναι η ελληνική εταιρεία πίσω από την παραγγελία μαμούθ στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία της  Hyundai Heavy Industries η οποία έγινε γνωστή χθες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη παραγγελία μέχρι στιγμής το 2012 στον κλάδο και προκάλεσε αίσθηση ακόμα και στους πλέον αισιόδοξους κύκλου της αγοράς.
Στρατηγικός εταίρος στην επένδυση είναι από την αρχή η Evergreen,  ταϊβανέζικη  ναυτιλιακή εταιρεία τακτικών μεταφορών (Liner)  και μια από τις μεγαλύτερες στο χώρο της.  Η Evergreen σχεδιάζει να δρομολογήσει τα πλοία στις γραμμές της Ασίας και της Μεσογείου καθώς υπόκειται ήδη σε ασφυκτικό ανταγωνισμό από τους ομολόγους της μεταξύ των οποίων και η Cosco .
Ο Νίκος Σ. Λαιμός μπαίνει έτσι δυναμικά στα  πολύ μεγάλα ποντοπόρα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πραγματοποιώντας μια επένδυση της τάξης των 1,2 δισ. δολ. Τα μακροχρόνια ναυλοσύμφωνα που συνοδεύουν την παραγγελία αυτή εξασφαλίζουν ικανές ταμειακές ροές για την χρηματοδότηση της όπως άλλωστε και το οικονομικό εκτόπισμα του εφοπλιστή, σχολιάζουν στην Ακτή Μιαούλη.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που Το fund Kiamco της Korea Development Bank αρχικά είχε υπογράψει την παραγγελία αλλά υπαναχώρησε φέροντας έτσι σε δυσχερέστατη θέση ναυπηγεία και Evergreen. 
Η παραγγελία αφορά 10 πολύ μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ή mega-boxships όπως αποκαλούνται στην αγορά χωρητικότητας 13,800-teu (εμπορευματοκιβωτίων) έκαστο.
Τα ναυπηγεία της Hyundai Heavy δήλωσαν ότι τα 10 containerships  θα παραδοθούν όλα έως τα μέσα του 2014. Χαρακτηριστικό του αντίκτυπου της είδησης έιναι ότι οι μετοχές των ναυπηγείων σημείωσαν κέρδη τςη τάξης του 5% στο άκουσμά της.
Τα ναυπηγεία ανακοίνωσαν ότι έλαβαν παραγγελίες 1,341 τρισ. γουόν (1,2 δισ. δολάρια) για την κατασκευή 10 containers για μια εταιρεία με έδρα την Ελλάδα χωρίς να αποκαλύψουν την ταυτότητα του Λαιμού.
Ωστόσο, ακόμη και αυτό αφήνει την μεγαλύτερη ναυπηγική εταιρεία παγκοσμίως, μακριά από τους φιλόδοξους στόχους της για τις νέες παραγγελίες φέτος.
«Οι παραγγελίες αυτές είναι αξιοσημείωτες, εάν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Αναμένουμε κάποιες παραγγελίες να ολοκληρωθούν στο β΄ εξάμηνο ώστε να βοηθήσουν να επιτευχθεί ο στόχος για τις παραγγελίες αυτού του έτους».
Στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου οι νέες παραγγελίες της Hyundai Heavy διαμορφώθηκαν στα 7,32 δισ. δολάρια, ενώ ο ετήσιος στόχος κάνει λόγο για ετήσιες παραγγελίες ύψους 30,55 δισ. δολαρίων.

Πηγή:www.capital.gr
«Απόβαση» σε ναυπηγικές μονάδες της Νοτίου Κορέας και της Κίνας πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι Ελληνες εφοπλιστές



Στροφή Ελλήνων εφοπλιστών σε πλοία κοντέινερ και LNG
Του Νικου Μπαρδουνια

«Απόβαση» σε ναυπηγικές μονάδες της Νοτίου Κορέας και της Κίνας πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα αρκετοί Ελληνες εφοπλιστές επιλέγοντας να επενδύσουν σε πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου (LNG) και μεταφοράς υγραερίου (LPG), καθώς εκτιμάται ότι η ζήτησή τους θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα έτη. Μόνο τους τελευταίους δέκα μήνες εκτιμάται από ναυλομεσιτικούς οίκους ότι οι Ελληνες προχώρησαν σε παραγγελίες περισσότερων από 20 πλοίων τύπoυ LNG και LPG, συνολικού ύψους 700 εκατ. δολαρίων, και εάν υπολογισθούν και τα πλοία για τα οποία υπάρχει «οψιόν», τότε ο αριθμός τους φθάνει στα 30 και η συνολική επένδυση ξεπερνάει τα 900 εκατ. δολάρια. Ανάμεσα στους Ελληνες εφοπλιστές που προχώρησαν σε παραγγελίες νεότευκτων LNG και LPG είναι ο όμιλος Αγγελικούση, η οικογένεια Λογοθετίδη και o όμιλος Βαφειά. Οι παραγγελίες έγιναν, κυρίως, σε ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας (Hyundai και Daewoo) και στα κινεζικά ναυπηγεία Guangzhou Wenchong και Cosco (για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ξηρού φορτίου).
Τα δύο τελευταία έτη, 2010-2011, οι Ελληνες εφοπλιστές έγραψαν στο βιβλίο παραγγελιών, σύμφωνα με στοιχεία του οίκου GA Moundreas, 347 παραγγελίες νεότευκτων, εκ των οποίων οι 171 αφορούσαν πλοία χύδην φορτίου, οι 48 δεξαμενόπλοια, οι 44 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβώτιων, οι 29 LNG, ενώ επίσης έγιναν παραγγελίες και για άλλες κατηγορίες πλοίων, μεταξύ των οποίων και 4 πλωτές δεξαμενές άντλησης και επεξεργασίας πετρελαίου. Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, προκύπτει ότι τα δύο τελευταία έτη οι Ελληνες εφοπλιστές έκαναν στροφή στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβώτιων και στα LNG. Ειδικότερα, ενώ το 2010 έγιναν 9 μόνο παραγγελίες για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το 2011 οι παραγγελίες έφθασαν τις 45, ενώ στα πλοία LNG το 2010 έγιναν μόνο δύο παραγγελίες και πέρυσι έφτασαν στα 25. Φέτος, έως τα μέσα Μαρτίου έχουν καταγραφεί πέντε νέες παραγγελίες για πλοία LNG και εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες.
Να σημειωθεί ότι συνολικά το ναυπηγικό πρόγραμμα των Ελλήνων εφοπλιστών, τα τελευταία έτη, αφορά 611 πλοία συνολικής χωρητικότητας 57,9 εκατ. dwt, με προτίμηση, κυρίως, στα ναυπηγεία της Κίνας και της Νοτίου Κορέας. Στις προτιμήσεις τους βρίσκονται επίσης ναυπηγεία σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Ινδία και οι Φιλιππίνες. Η Ελλάδα, όπως ανέφεραν κύκλοι της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), αν και θα μπορούσε να βρίσκεται στο ενδιαφέρον των ναυτιλιακών εταιρειών για μικρές κατασκευές ή εκτεταμένες μετασκευές, εντούτοις δεν προτιμάται για τρεις λόγους: πρώτον, λόγω του υψηλού κόστους επισκευών, δεύτερον, επειδή δεν τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης και, τρίτον, εξαιτίας της έλλειψης εργασιακής ειρήνης, αποτέλεσμα των «ακραίων μορφών δράσης του συνδικάτου που δραστηριοποιείται στα ναυπηγεία και στην Επισκευαστική Ζώνη Περάματος». Τα υπό παραγγελία πλοία αναμένεται να παραδοθούν έως το 2015, εάν δεν ακυρωθούν παραγγελίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αυτοκίνητα: Μεγαλύτερη η κάμψη των πωλήσεων τον Ιούνιο


Αυτοκίνητα: Μεγαλύτερη η κάμψη των πωλήσεων τον Ιούνιο
Συνεχίστηκε με αυξανόμενο ρυθμό, τον Ιούνιο εφέτος, η «καθίζηση»- παρά τις προσφορές και την πετρελαιοκίνηση- στις πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα, επιτείνοντας τα ήδη οξυμένα προβλήματα του κλάδου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Ιούνιο η πτώση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων ανήλθε σε 44,3% και ειδικά στα επιβατηγά σε 45,2% (τον Ιούνιο πέρυσι η μείωση ήταν 32,2% και 31% αντίστοιχα). Ως αποτέλεσμα, κατά το α΄ εξάμηνο εφέτος κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 42.999 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 40,3% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2011 (στα επιβατηγά η μείωση των πωλήσεων ανέρχεται σε 41,2%).
Μείωση 42% είχε παρουσιαστεί στις πωλήσεις το εξάμηνο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010 (ειδικά στα επιβατηγά οι πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 42,2%).
Επίσης, η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) μειώθηκε κατά 35,6% τον Ιούνιο εφέτος (τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι η μείωση στις πωλήσεις ήταν 28,4%). Το διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου 2012 κυκλοφόρησαν 17.166 νέες μοτοσικλέτες (άνω των 50 cc) έναντι 25.475 το 2011, παρουσιάζοντας μείωση 32,6%.
Μείωση 23,5% είχε παρουσιαστεί το α΄ εξάμηνο 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010, στις πωλήσεις αυτές.
www.kathimerini.gr

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ!

ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!


Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ! 


Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως πρόσφατα (Νοέμβριος 2011) διανεμήθηκε προς διδασκαλία, στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας ένα καινούργιο βιβλίο γραμματικής, για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, αντικαθιστώντας την μέχρι τώρα ισχύουσα γραμματική του Μανώλη Τριανταφυλλίδη, η οποία εδιδάσκετο πλέον των 30 χρόνων. Σύμφωνα με την καινούργια γραμματική που συντάχθηκε από τους: κ. Ειρήνη Φιλιππάκη – Warburton, κ. Μιχάλη Γεωργιαφέντη, κ. Γεώργιο Κοτζόγλου και την κ. Μαργαρίτα Λουκά και εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, με την ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ανακαλύπτουμε πως:
Tα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!!!
 
Τα: α, ε, ι, ο, και το ου. Καθώς και ότι τα φωνήεντα η, υ, ω έχουν καταργηθεί!!!
 
Και τα σύμφωνα από 17, έμειναν μόνον τα 15!!! Τα ξ και ψ δεν υπάρχουν πλέον!!!
 
Σημειωτέον, πως στα φωνήεντα συγκαταλέγεται και ο δίφθογγος «ου», καθώς και στα σύμφωνα συμπεριλαμβάνονται τα δίψηφα σύμφωνα ντ, μπ, γκ!.
 Σύμφωνα με τους συγγραφείς στον πρόλογο του βιβλίου: «Στόχος του εγχειριδίου είναι να οδηγήσει με τρόπο ευχάριστο και παιγνιώδη τους μικρούς μαθητές στην συνειδητοποίηση του συστηματικού χαρακτήρα της γλώσσας. …Τα ιδιαίτερα αυτά χαρακτηριστικά του βιβλίου Γραμματική Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού υπαγόρευσαν κάποιες απαραίτητες απλοποιήσεις αλλά και ορισμένες σημαντικές διαφοροποιήσεις από τις παραδοσιακές γραμματικές»!!!!!!!
 Και παρακάτω :
 «Δεν εξετάζουμε λεπτομερώς τους φθόγγους της γλώσσας μας, γιατί δεν θέλουμε να προκαλέσουμε σύγχυση σε μαθητές και δασκάλους με την ανάλυση φαινομένων αλλοφωνίας.»
 Έτσι λοιπόν ο Βρασίδας, ο συμβολικός δάσκαλος του βιβλίου, ο οποίος βοηθά τον μαθητή να εξιχνιάσει τα μυστήρια της γλώσσας στις σελίδες 35 και 36 όπου γίνεται αναφορά στους φθόγγους, παρουσιάζει τα παραπάνω. Το αλφάβητό μας, τα πραγματικά φωνήεντα και σύμφωνα δεν παρουσιάζονται ξεκάθαρα πουθενά αλλού στο βιβλίο, παρά μόνον σε ένα σχέδιο τύπου ταχυμέτρου αυτοκινήτου (σελ. 39)! Όσο για τα φωνήεντα, δεν γίνεται καμία μνεία, παρά μόνον η ελλιπής αυτή αναφορά των πέντε φθόγγων!
 
Με την προγενέστερη Γραμματική του Μαν. Τριανταφυλλίδη, γαλουχήθηκαν γενιές Ελλήνων, που μάθανε να ομιλούνε την Ελληνική Γλώσσα. Αλλά και αλλοδαποί που γεννήθηκαν, έζησαν και σπούδασαν σε ελληνικά σχολεία, και πέτυχαν στα ελληνικά πανεπιστήμια είχαν γαλουχηθεί με την ίδια γραμματική χωρίς να δυσκολευτούν!… Εφ’ όσον οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει, ποιόν λόγο εξυπηρετεί η αλλαγή της κλασσικής γραμματικής σε «φωνητική» γραμματική;
 Η γλώσσα μας, η αρχαιότερη όλων των λαών, τις τελευταίες δεκαετίες έχει υποστεί αλλεπάλληλους βιασμούς από τους εκάστοτε υπευθύνους, οι οποίοι εντελώς ανεύθυνα λειτουργώντας ωσάν γλωσσοπλάστες, αποφάσιζαν για την «εκλαΐκευση» της, και ταυτόχρονα την καταστροφή της!
 Με τις αλλεπάλληλες αλλαγές ανά 15 – 20 χρόνια (βλέπε: αυγό ή αβγό; Ξύδι ή ξίδι; Μονοτονικό σύστημα!) οι γενιές των Ελλήνων μαθαίνουν η κάθε μία και από μια ελαφρώς διαφοροποιημένη ελληνική γραμματική, μη μπορώντας καν να παρακολουθήσουν ούτε οι γονείς τα παιδιά τους!!
 Θέλω να πιστεύω πως το βιβλίο αυτό εκδόθηκε χωρίς τον ενδελεχή έλεγχο, και ως εκ τούτου, εκ παραδρομής δημοσιοποιήθηκε κάποια πρόταση κάποιου ανθέλληνα φιλόλογου, και όχι εσκεμμένα, πάρθηκε η απόφαση ενός ακόμα βιασμού της ελληνικής γλώσσας, μιας γλώσσας που τόσο διψασμένα άνθρωποι από όλο τον κόσμο προσπαθούν να κάνουν κτήμα τους.
 Και ερωτώ, όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι Έλληνες:

1) Δεν μας φτάνει η οικονομική κατακρήμνιση της πατρίδος μας, πρέπει να υποστούμε και την εθνική μας εξολόθρευση;
 2) Πρέπει να θυσιάσουμε την γλώσσα μας για να μοιάσουμε στους Δυτικούς, για να γίνουμε αρεστοί από αυτούς; Οι οποίοι, επανήλθαν και ζητούν πλέον την ίδια μας την πατρίδα;
 3) Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το βιβλίο είχε εγκριθεί από το 2007, αλλά λόγω αντιρρήσεων δεν εκδίδετο. Υπ’ όψιν, ότι οι αποσπασμένοι δάσκαλοι στο Ινστιτούτο όταν ερωτήθηκαν σχετικώς έκριναν το βιβλίο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!
 4) Τι περίμεναν άραγε για να εκδώσουν αυτό το βιβλίο της Γραμματικής; Μήπως την εγκατάσταση στον υπουργικό θώκο της κ. Διαμαντοπούλου, που θεωρεί ότι «η αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει επίσημη γλώσσα της Ελλάδος»;;;
 5) Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες επιστημόνων, το μονοτονικό σύστημα έφερε την δυσλεξία στην πρώτη θέση των μαθησιακών δυσκολιών, εξαιτίας της ελλείψεως βασικών κανόνων γραμματικής και τονισμού. Με τόσα πολλά παιδιά να δυσκολεύονται από την απουσία των κανόνων, σκέφτεστε τι θα συμβεί με την απουσία των φωνηέντων τα οποία ενυπάρχουν στο DNA μας από την αρχή της υπάρξεως μας στον πλανήτη;;;

Εφαρμόζοντας την νέα Γραμματική, η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ και η ελληνική γλώσσα θα γίνει μια συμβατική γλώσσα όπως και τόσες άλλες.
 Οι δάσκαλοι τελικά καλούνται να «μορφώσουν» Έλληνες;;;;;;;;;;;;;;;;;
 Με ποια γλώσσα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 Με ποια γραμματική;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ας θυμηθούμε τις ομολογίες των ιδίων των πρωταγωνιστών των προηγούμενων αλλαγών (π.χ. δηλώσεις Ράλλη) και ας αξιώσουμε να διατηρηθεί η Ελληνική γλώσσα, έτσι όπως μας παραδόθηκε, με την ετυμολογία της, με την μουσικότητα της και το βασικότερο όλων την σημασιολογία της! Γιατί το κάθε γράμμα μας έχει την βαρύτητά του, ο κάθε φθόγγος έχει την μουσικότητα του, και ο κάθε τόνος είχε την αξία του. Ας εκτιμήσουμε την ελληνική μας γλώσσα για να μας σεβαστούνε και οι εταίροι μας σαν λαό με θέληση, με δυναμισμό και με υπόσταση!

Σε αυτές τις σελίδες θα παρατηρήσετε αλλαγές και παραλείψεις που κάνουν οι συγγραφείς, έτσι ώστε το βιβλίο να τείνει να μοιάσει στην αγγλική γραμματική. Μιας και ο κύριος Βρασίδας μας κάνει εισαγωγή στα φωνήεντα και στα σύμφωνα, στην επόμενη σελίδα, λογικό θα ήταν να μας συστήσει τα (7) επτά φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας…
 Όμως,…….

Τα φωνήεντα (4 + 1) εμφανίζονται μόνον στο εξώφυλλο της τσάντας! Τα η, υ, ω είναι ανύπαρκτα!
 Αλλά και τα σύμφωνα: ξ και ψ έχουν εξαφανιστεί!

Και η ανάλυση στις επόμενες 2 σελίδες συνεχίζει μόνο με τα σύμφωνα… Ουδέν σχόλιο για τα φωνήεντα…

Τα χειλικά, οδοντικά και λαρυγγικά σύμφωνα ενώθηκαν, ανακατεύθηκαν και ξαναχωρίστηκαν όπως βόλευε τους συγγραφείς σε τριβόμενα και κλειστά !
 Και η «ανάμιξη» των συμφώνων συνεχίζεται…
 Ευτυχώς που υπάρχει και το «ταχύμετρο» για να διδάσκονται τα παιδιά μας την αλφάβητο! – βέβαια, με στροβιλισμό το δίχως άλλο!

Και ολοκληρώνοντας την ενότητα, γίνεται και μια μικρή αναφορά για τα ξ και ψ σαν διπλά γράμματα, ενώ καθιερώνονται τα γκ, μπ, ντ στην αλφάβητο…

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ (www.syllogosdelmouzos.gr)(τελευταίες αναρτήσεις) , ΑΝΆΡΤΗΣΕ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ” Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΗ” ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ , ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ (ΚΥΡΙΑΣ) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.
[Αναδημοσίευση από olympia.gr]

Έκθεση ΟΗΕ: "Μοναδική πηγή ορυκτού πλούτου η Ελλάδα - Αγώνας για τον έλεγχο της"


Έκθεση ΟΗΕ: "Μοναδική πηγή ορυκτού πλούτου η Ελλάδα - Αγώνας για τον έλεγχο της"




Εκτός από τους υδρογονάνθρακες η Ελλάδα φαίνεται ότι αποτελεί γενικά "Ελ Ντοράντο" σπάνιων στρατηγικών ορυκτών και αυτό ίσως είναι και μία αοό τις αιτίες της κακοδαιμονίας της: Έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, αποκαλύπτει ότι "βάσει ερευνών και εξορύξεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η χώρα κάθεται επάνω σε μία πλάκα με δεκάδες εξαιρετικά σπάνια ορυκτά με εφαρμογή στην βαριά βιομηχανία, αεροναυπηγική κλπ. τα οποία τα διαθέτει και σε μεγάλες ποσότητες". 

Στην έκθεση αποκαλύπτεται η ύπαρξη χουντίτη (μοναδική παγκοσμίως η ύπαρξη του εν λόγω υλικού που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση πυρκαγιών και ως αντιπυρικό υλικό στις οικοδομές), πρώτη στην προμήθεια βωξίτη, νικελίου, περλίτη και στην εξαγωγή ακατέργαστου μαγνησίου στην Ευρώπη και παράλληλα δεύτερη στην Ευρώπη και πέμπτη σε όλο τον κόσμο στην παραγωγή λιγνίτη.
"Αυτός είναι μόνο ένας από τους άσσους που κρύβει η Ελλάδα στο… μανίκι της και που μπορεί να είναι η λύση εξόδου από την οικονομική κρίση", σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα που σοχλιάζει την έκθεση του ΟΗΕ. Ωστόσο επισημαίνει ότι ακριβώς αυτή η αφθονία σπάνιων ορικτών εχει δημιουργήσει μεγάλο διεθνή ανταγωνισμό για τον έλεγχο των κοιτασμάτων αυτών από ξένους διεθνείς παράγοντες.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΟΗΕ, ο τομέας των εξορύξεων στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας καθώς αντιπροσωπεύει το 3% – 5% του ΑΕΠ, ενώ απασχολεί επισήμως 20.000 άτομα και ανεπισήμως 60.000 εργαζομένους. Ειδικότερα, ο λιγνίτης προμηθεύει 21 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ότι το 2009 η συνολική παραγωγή του ορυκτού πλούτου ήταν περίπου 63 εκατομμύρια τόνοι, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι συνολικά οι πωλήσεις σε ορυκτά και μέταλλα ανέρχονται ετησίως στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, η παραγωγή το 2009 σημείωσε σημαντική πτώση, που αποδίδεται στην ύφεση. Τη στιγμή που η παραγωγή βωξίτη, για παράδειγμα, το 2008 ανήλθε στους 2,1 εκατομμύρια τόνους, το 2009 έπεσε στους 1,9.

Από την έκθεση του ΟΗΕ προκύπτει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά αποθέματα σε ορυκτά, τα οποία η χώρα έχει πάψει να εκμεταλλεύεται ή δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με αυτά. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον πηλό, τον ασβεστόλιθο, το σχιστόλιθο, την καολίνη και το γύψο.

Στη «Figaro» αναφέρεται ότι οι προοπτικές στον τομέα των ορυκτών και των μετάλλων διαφαίνονται καλές. Επικαλούμενη Αμερικανούς αναλυτές, αναφέρει ότι η μεταλλευτική βιομηχανία θα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμή της κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2013, ενώ σύμφωνα με άλλη εκτίμηση η ελληνική βιομηχανία έχει ήδη αρχίσει να «ανεβαίνει» εξαιτίας της μεγάλης διεθνούς ζήτησης των ελληνικών μετάλλων και ορυκτών και εν όψει των αποκρατικοποιήσεων που επίκειτναι.
Αναφέρονται οι περιπτώσεις της ΛΑΡΚΟ που παρά το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός νικελίου στην Ευρώπη, η εταιρεία οδεύει προς κλείσιμο ενώ η απαίτηση των αεροναυπηγικών βιομηχανιών για το υλικό είναι τεράστια, όπως επίσης και η περίπτωση της ΔΕΗ που εκμεταλλεύεται τεράστια ορυχεία λιγνίτη και παρ'όλα αυτά είναι ζημιογόνος!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πλήρης διάλυση: Αποφυλάκισαν τρομοκράτες πριν γίνει η δίκη και αυτοί εξαφανίστηκαν! +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΚΑΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ-ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ 17Ν ΕΚΑΛΥΠΤΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΕΡΕΥΝΑ) ΕΝΩ Ο ΤΥΠΟΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΜΕ, ΠΡΟΕΒΑΙΝΕ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΔΟΞΟΠΟΙΗΣΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ! ΑΡΑ, Η "ΑΠΟΔΡΑΣΙΣ" ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΗΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ! Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΑ ΤΟ 18ΜΗΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ ΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΥΤΑΣ ΤΑΣ  ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ! 
------------------------------------------
Πλήρης διάλυση: Αποφυλάκισαν τρομοκράτες πριν γίνει η δίκη και αυτοί εξαφανίστηκαν!



Αυτά, μόνο στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα συμβαίνουν: Αποφυλάκισαν τα κατηγορούμενα για βαριά κακουργήματα, όπως απόπειρες ανθρωποκτονιών πολλών ανθρώπων, δεκάδες επιθέσεις όπως αυτή με ρουκέτα RPG-7 κατά της αμερικανικής πρεσβείας, τα κορυφαία στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης, Επαναστατικός Αγώνας, Νίκο Μαζιώτη και την συντρόφό του Παναγιώτα Ρούπα και βέβαια αυτοί ... εξαφανίστηκαν! 

Οι Ν. Μαζιώτης και Π. Ρούπα είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τη λήξη του 18μηνου της προφυλάκισής τους. Τώρα, γιατί κατηγορούμενοι με τόσο βαριά αδικήματα και γιατί μια τόσο σοβαρή υπόθεση δεν έγινε δυνατό να εκδικαστεί μέσα σε ένα 18μηνο, αυτό πλέον ξεφεύγει από τον λογική! Όπως επίσης και γιατί δεν τους παρακολουθούσαν στενά μετά την αποφυλάκισή τους.

Για να καταλάβουμε πόσο "σκληροί" ήταν οι όροι αποφυλάκισής τους, έπρεπε να εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο ... Α.Τ. Εξαρχείων. Τελευταία φορα αναφέρουν οι πληροφορίες εμφανίστηκαν λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν έχουν εμφανιστεί στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου – η δεύτερη την Τρίτη - ενώ δεν έδωσαν και το παρών την 1η του μηνός στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων ως όφειλαν από τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους.

Κατόπιν αυτού, εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης, αλλά τα ερωτήματα είναι πολλά για την υπόθεση.
Ο Επαναστατικός Αγώνας έκανε την εμφάνισή του στις 5 Σεπτεμβρίου 2003, διεκδικώντας μια θέση στην "ορφανή" τρομοκρατία στη χώρα μας μετά την εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ.

Η οργάνωση έδωσε το "παρών" και δήλωσε τις προθέσεις της με μια παρθενική διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Κύριος στόχος της, οι "ανθρωποφύλακες", όπως χαρακτηρίζουν τους αστυνομικούς τα μέλη της στις προκηρύξεις τους.

Στην επτάχρονη δράση της, από το 2003, η οργάνωση έχει πραγματοποιήσει πλήθος χτυπημάτων, το πιο ισχυρό από τα οποία ήταν αυτό εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας, στις 12 Ιανουαρίου του 2007.

Η επίθεση έγινε με αντιαρματική ρουκέτα RPG, που καρφώθηκε στο θυρεό της πρεσβείας, και το χτύπημα αυτό σηματοδότησε την... "προαγωγή" των μελων του Επαναστατικού Αγώνα. Οι αρχές μέχρι τότε μιλούσαν για "αναβαθμισμένη δράση αντιεξουσιαστών". Από τότε, τα μέλη της οργάνωσης αναφέρονται ως "τρομοκράτες" και επικηρρύσονται απ' τους Αμερικανούς.

Το 2004 ο "Επαναστατικός Αγώνας" πραγματοποίησε τρεις επιθέσεις. Μια από αυτές, στις 5 Μαϊου, είχε στόχο το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή για τη χώρα μας, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων. Η είδηση έκανε τότε το γύρο του κόσμου.

Το 2005, η δράση του Επαναστατικού Αγώνα συνεχίστηκε με δύο επιθέσεις, μια εκ των οποίων στις 12 Οκτωβρίου. Τρομοκράτες "παγίδευσαν" ξημερώματα το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, με παράπλευρες απώλειες, αφού τραυματίστηκαν τρεις πολίτες.

Στις 30 Μαϊου του 2006, στο στόχαστρο των τρομοκρατών μπήκε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης. Με τηλεχειριζόμενη βόμβα, τα μέλη του Επαν. Αγώνα έστησαν ένα παγιδευμένο ποδήλατο κοντά στο σπίτι του και περίμεναν σ' ένα αλσύλιο λίγα μέτρα πιο πέρα για να την πυροδοτήσουν. Μόλις 8 λεπτά πριν από την έκρηξη είχαν περάσει απ' το σημείο τα δύο από τα τέσσερα παιδιά του Γιώργου Βουλγαράκη, τα οποία πήγαιναν στο σχολείο.

Το 2007, εκτός από την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία, ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε δύο ακόμη χτυπήματα.

Στις 23 Δεκεμβρίου του 2008 τα μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν με δύο Καλάσνικοφ σε λεωφορείο των ΜΑΤ στο Γουδί, ενώ στις 5 Ιανουαρίου του 2009 χρησιμοποίησαν δύο ΑΚ-47, ένα υποπολυβόλο MP5 και χειροβομβίδα για να επιτεθούν σε τρεις αστυνομικούς των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Τότε τραυματίστηκε ο νεαρός αστυφύλακας Διαμαντής Ματζούνης.

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Μάιο του 2009 πραγματοποίησαν τρία χτυπήματα, αναβαθμίζοντας τις επιθέσεις τους, αφού άρχισαν να χρησιμοποιούν εκατοντάδες κιλά εκρηκτικών. Στο στόχαστρό τους μπήκαν το Χρηματιστήριο την επαύριο των εκλογών του 2009, τα γραφεία της Citibank και η Eurobank στην Αργυρούπολη, που σχεδόν ισοπεδώθηκε.

Ο βαρύς οπλισμός των μελών του Επαναστατικού Αγώνα είναι εντυπωσιακός και θεωρείται, σύμφωνα με τις αρχές, ότι αποκτήθηκε και με τη βοήθεια κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.
Το ξήλωμα της οργάνωσης ξεκίνησε με τον θάνατο του Λάμπρου Φουντά σε συμπλοκή με αστυνομικούς. Στις 04.43, τα ξημερώματα της 11ης Μαρτίου 2010 στην οδό Κουντουριώτου 33 στη Δάφνη, περιπολικό της Άμεσης Δράσης, που πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή, εντόπισε δύο άνδρες μέσα σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας «SEAT IBIZA», τους οποίους οι δυο αστυνομικοί θεώρησαν υπόπτους και αποφάσισαν να τους ελέγξουν.

Όταν οι αστυνομικοί άναψαν τον φάρο του περιπολικού, οι δύο άνδρες βγήκαν από το ΙΧ και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να πλήξουν το υπηρεσιακό όχημα. Τότε οι αστυνομικοί καλύφθηκαν πίσω από το περιπολικό και ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από σφαίρα στην αριστερή ωμοπλάτη ο ένας από τους δράστες, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας.

Δίπλα στον νεκρό, ο οποίος φορούσε διπλά δερμάτινα γάντια, βρέθηκε περίστροφο τύπου ΖASTAVA μέ έξι σφαίρες εκ των οποίων είχαν ριχτεί τα δύο. Επίσης, στο σακίδιο που έφερε στην πλάτη του, βρέθηκε χειροβομβίδα, ενώ στο μπουφάν του εσωτερικά είχε συσκευή ασύρματης επικοινωνίας. Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκαν πέντε κάλυκες των εννέα χιλιοστών, τέσσερις βολίδες και ένα περίβλημα βολίδας. Η χειροβομβίδα, η οποία είναι επιθετική, ανατολικής προέλευσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

-----------------------------------
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Εξαφανίστηκε ο Ν. Μαζιώτης
Παραβίασε τους περιοριστικούς όρους,
ενώ κανείς αρμόδιος δεν ειδοποίησε την Αντιτρομοκρατική



Του Γιαννη Σουλιωτη
Χάθηκαν τα ίχνη των Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα, οι οποίοι δικάζονται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους και πλέον ουδείς γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκονται. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι Μαζιώτης και Ρούπα έχουν εξαφανιστεί και από τα σημεία που επέλεγαν να κινούνται όλο το προηγούμενο διάστημα.
Η εξέλιξη, εκτός από ανησυχία, έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες έντονο εκνευρισμό στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. Αρμόδιοι αξιωματικοί κατηγορούν ανοιχτά για «ανεπάρκεια» τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές καθώς, όπως σημειώνουν, λόγω της κωλυσιεργίας όσων ενεπλάκησαν στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι αποφυλακίστηκαν, καθώς συμπλήρωσαν 18 μήνες προφυλακισμένοι. Σχολιάζουν μάλιστα δηκτικά και το γεγονός ότι με σχετικό βούλευμα οι περιοριστικοί όροι που τους είχαν αρχικά επιβληθεί έγιναν ηπιότεροι, καθώς αντί για 6 όφειλαν να δίνουν το παρών 3 φορές σε αστυνομικό τμήμα.


Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξαν χθες ότι οι Μαζιώτης και Ρούπα, που σημειωτέον έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, την 20ή Ιουνίου και την 1η Ιουλίου δεν έδωσαν ως όφειλαν το παρών στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους αποφυλάκισής τους. Ωστόσο κανείς αρμόδιος, και συγκεκριμένα η Ασφάλεια, δεν ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική σχετικά.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη, σε συνδυασμό με την απουσία τους από το δικαστήριο όπου εξελίσσεται η δίκη για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, έχει σημάνει συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις αμέσως επόμενες ώρες να εκδοθεί εκ νέου ένταλμα σύλληψης των δύο.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο πάντως δήλωσαν άγνοια για το θέμα. Διευκρίνισαν ότι η μη παρουσία τους στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, δεν συνιστά παραβίαση των περιοριστικών όρων, εφόσον εκπροσωπούνται μέσω των συνηγόρων τους. Αρνήθηκαν ωστόσο να επιβεβαιώσουν τη μη εμφάνιση των δύο στο αστυνομικό τμήμα, παραπέμποντας για το θέμα στην ΕΛ.ΑΣ.
Σημειώνεται ότι η δίκη ήταν προγραμματισμένη να συνεχιστεί με ανάγνωση εγγράφων τη Δευτέρα, ωστόσο αναβλήθηκε για την προσεχή Παρασκευή.