Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

13 Μαρτίου 2012

Jews and Bolshevism

Αποκάλυψη-κόλαφος: "Η Ελλάδα εκτός αγορών για 10 χρόνια"!

Αποκάλυψη-κόλαφος: "Η Ελλάδα εκτός αγορών για 10 χρόνια"!
13-03-2012 12:23:56


"Η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στις αγορές μετά το 2015. Ίσως το 2022" εκτιμά η τρόικα στην νέα έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που παρουσίασε χθες στο Eurogroup, διαψεύδοντας για άλλη μιά φορά τους ψεύτες του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης Παπαδήμου, που υποστήριζαν δημόσια ότι: "Η Ελλάδα μέχρι το 2015 θα επιστρέψει στις αγορές"., όπως βέβαια έλεγαν για το 2012 και το 2013. 
Σύμφωνα με την ανάλυση που καταρτίστηκε από την  Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και την οποία δημοσιοποίησε σήμερα το Reuters, με δεδομένο το υψηλό εκτιμώμενο επίπεδο χρέους είναι αβέβαιες οι προοπτικές της Ελλάδας να επανέλθει στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος.
 «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το πρόγραμμα μπορεί να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά», αναφέρει η ανάλυση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, όπου σημειώνεται πως μετά την ανταλλαγή ομολόγων το ελληνικό χρέος υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και αν υπάρξει εφέτος ύφεση μόνο 4,2% μπορεί να υποχωρήσει στο 116,5%  του ΑΕΠ το 2020 και κάτω από το 90% το 2030. Φυσικά οι προϋποθέσεις αυτές είναι αδύνατο να επιτευχθούν.
Ακόμη, τονίζεται πως υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι να διακοπεί η πτωτική πορεία του χρέους ή και να αντιστραφεί από  διάφορα σοκ. «Βάσει ενός εναλλακτικού, λιγότερου ευνοικού αλλά πιο πιθανού σεναρίου, το ποσοστό χρέους το 2020 θα  παραμείνει πάνω από το 145% του ΑΕΠ», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΕ ΖΑΛΙΖΕΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ - To ταμείο που βγήκε μείον

To ταμείο που βγήκε μείονΠριν από ένα χρόνο η Eurobank Equities, εταιρεία από την οποία προήλθε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Κώστας Μητρόπουλος, πλειοδοτούσε στην άτυπη δημοπρασία για τα ασημικά των 50 δις. ευρώ, κάνοντας αναφορές για αξιοποίηση περιουσίας άνω των 66 δις. ευρώ. Το ποσό μπορεί να μην επαληθευτεί αλλά στελέχη της Eurobank αποσπάστηκαν στο Ταμείο.
Και οι τεχνοκράτες πέφτουν έξω…

Ήταν Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 όταν οι εκπρόσωποι της τρόικας έδιναν συνέντευξη τύπου για τα μέτρα μείωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.
Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Servaas Deroose, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποκάλυψε τη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για αποκρατικοποιήσεις 50 δις. ευρώ μέχρι το 2015 (15 δις. ευρώ μέχρι 2012), αιφνιδιάζοντας τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

O υπουργός εκνευρίστηκε διότι δημοσιοποιήθηκε η είδηση όχι από τον ίδιο, αλλά από την τρόικα. Παρά ταύτα επιβεβαίωσε τη συμφωνία (σ.σ. ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο υπουργός, ο οποίος απέτυχε σε οποιοδήποτε στόχο έβαλε, αλλά ξαναέγινε υπουργός...).
Στο άκουσμα της υψηλής στάθμισης της παραμέτρου των αποκρατικοποιήσεων στη μείωση του δημόσιου χρέους, αρκετοί ειδικοί περί του θέματος εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο στόχος των 50 δις. είναι ανέφικτος. Ο γράφων είχε κάνει μία μίνι έρευνα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (13 Φεβρουαρίου 2011), ανατρέχοντας στο παρελθόν. Από την έρευνα προέκυψε ότι η αξία των αποκρατικοποιήσεων τα προηγούμενα 15 χρόνια ήταν μόνο 16 δις. ευρώ.  Δηλαδή σε περισσότερα χρόνια στη διάρκεια των οποίων η οικονομία μεγεθύνθηκε αντλήθηκε κλάσμα του μεγαλεπήβολου στόχου των 50 δις. ευρώ. Βέβαια ο στόχος των 50 δις. έχει – και πρέπει να επισημανθεί - μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν: περιλαμβάνει πολλαπλάσια σε αριθμό περιουσιακά στοιχεία. Το αντικείμενό του είναι πολύ μεγαλύτερο έναντι οποιουδήποτε αντίστοιχου προγράμματος  του παρελθόντος. Όμως το  ποσό που αναμένεται να αντληθεί θα είναι δυσανάλογα μικρό, λόγω του ότι η ελληνική οικονομία διανύει περίοδο βαθιάς ύφεσης. 

Σε αυτό το συμπέρασμα συμφωνούσαν όλοι ή για να είμαστε ακριβείς, σχεδόν όλοι. Υπήρχαν και εξαιρέσεις. Μία από αυτές ήταν η Eurobank Securities, η χρηματιστηριακή εταιρεία του ομίλου EFG Eurobank. Η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή συνέταξε μία αναφορά στην οποία διατύπωσε την εκτίμηση ότι η αξία των έργων προς αξιοποίηση μπορεί να ξεπεράσει τα 66 δις. ευρώ για περίοδο 5 ετών, συμπεριλαμβανομένων κάποιων επενδύσεων για υποδομές.
Με άλλα λόγια, η αναφορά έμοιαζε με ένα λαμπερό ήλιο, που φώτιζε τη μαύρη μιζέρια, που έφεραν οι ελληνικές κυβερνήσεις και η τρόικα.  
Η αναφορά περιέγραφε τα διάφορα επενδυτικά σχέδια σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Εκμετάλλευση αυτοκινητόδρομων, εκμετάλλευση λιμανιών, ανάπτυξη και εκμετάλλευση της περιοχής του Ελληνικού, του αεροδρομίου στο Ηράκλειο Κρήτης, την επέκταση της σύμβασης για την εκμετάλλευση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, την ομαδοποίηση μικρών-περιφερειακών αεροδρομίων και την εκμετάλλευσή τους, την αδειοδότηση νέων τυχερών παιχνιδιών, την ιδιωτικοποίηση των εταιρειών που εκμεταλλεύονται πόσιμο νερό, και πολλά μεγάλα έργα στον κλάδο της ενέργειας.
To κείμενο διανεμήθηκε στον τύπο λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη τύπου της τρόικας. Τόσο, το αντικείμενο της μελέτης όσο και ο χρονικός της ορίζοντας συνέπεσαν με αυτά που ανακοίνωσε η τρόικα. Φαίνεται ότι η χρηματιστηριακή είχε προετοιμαστεί για το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ των αποκρατικοποιήσεων, όπως οι περισσότερες επενδυτικές τράπεζες, οι οποίες κερδίζουν από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχουν.

Ποιός όμως ήταν επικεφαλής της χρηματιστηριακής, όταν η εταιρεία έκανε αυτές τις γεμάτες προσδοκίες μελέτες και μιλούσε για πακτωλό επενδύσεων; Ηταν ο κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο οποίος κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της χρηματιστηριακής.  
Ο ίδιος άνθρωπος λίγους μήνες (καλοκαίρι του 2011) εγκατέλειψε τη Eurobank Securities. Πού πήγε; Αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε από την κυβέρνηση να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος του νεοσύστατου Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου γνωστού ως ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή του οχήματος ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Το ταμείο αυτό ιδρύθηκε δήθεν για να επιταχυνθεί η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων. Μεταβιβάστηκαν (και ακόμα μεταβιβάζονται προς αυτό) τα προς αξιοποίηση-πώληση περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου.
Μέχρι τότε, το ρόλο της διαχείρισης του όλου προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων είχε η καθ’ ύλην αρμόδια ειδική γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών, η Γενική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων. Διευκρινίζουμε ότι η Γενική Γραμματεία έκανε όλο αυτό το διάστημα το έργο της υποστήριξης και της προετοιμασίας. Όμως οι αποφάσεις λαμβάνονταν από την πολιτική ηγεσία η οποία καθυστερούσε να υλοποιήσει τις όποιες δεσμεύσεις. Αποτέλεσμα ήταν οι προβλέψεις να πέφτουν συστηματικά έξω και ως προς το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων. Ετσι, λοιπόν η τρόικα απαίτησε τη σύσταση ειδικού ταμείου για τον παραπάνω σκοπό.

Το έργο του ταμείου

Όταν το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο ανέλαβε τις τύχες του ταμείου θέλησε να δείξει έργο. Ολοκλήρωσε δύο συμφωνίες, που τις είχε όμως προετοιμάσει η Γενική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων. 
-       Η πιο σημαντική από αυτές ήταν αξίας 935 εκατ. ευρώ και είχε τόσο στην πλευρά του αγοραστή όσο και του πωλητή το ελληνικό δημόσιο. Αφορούσε στην επέκταση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ (το δημόσιο είναι μέτοχος του ΟΠΑΠ 34% και ασκεί διοίκηση) την περίοδο 2020-2030 και στην αδειοδότηση επίσης του ΟΠΑΠ με νέα είδη τυχερών παιγνίων (VLT’s).
-       Η δεύτερη συμφωνία αφορούσε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης των δικαιωμάτων για χρήση συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone και Wind Hellas) και αντλήθηκαν  € 380 εκατομμύρια
-      
Προηγουμένως, η Γενική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων είχε ολοκλήρωσει την πώληση του 10% των μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom έναντι 391 εκατ. ευρώ ενώ αργότερα διενήργησε τον διαγωνισμό για την πώληση των τεσσάρων αεροπλάνων Airbus έναντι 31 εκατ. ευρώ στην Apollo Aviation (συμμετέχει και η εταιρεία Sciens, εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο συμφερόντων Γιάννη Ρήγα και Τράπεζας Πειραιώς).
Προκειμένου να δείξει έργο η διοίκηση των κ.κ. Κουκιάδη-Μητρόπουλου επιστράτευσε τα μαγικά των εταιρειών επικοινωνίας. Την πρώτη δουλειά – μετά από διαγωνιστική διαδικασία - πήρε η εταιρεία V+O συμφερόντων Γιάννη Ολύμπιου και Θωμά Βαρβιτσιώτη (αδελφός του βουλευτή της Ν.Δ., Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και υιός του πρώην υπουργού και ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη). Η εταιρεία προσελήφθη για ένα τρίμηνο με κόστος 150.000 ευρώ.
Υπό την καθοδήγηση της V+O το Ταμείο εξέδωσε δελτίο τύπου στις 17 Νοεμβρίου 2011 για να μας ενημερώσει ότι εκτός από τον διαγωνισμό των Κρατικών Λαχείων που έχει ανακοινωθεί, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων επιταχύνεται με έξι διαγωνισμούς μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2012 με πρώτον αυτόν της αξιοποίησης του Ελληνικού.
Ο στόχος των τεχνοκρατών δεν είχε όμως τύχη. Με εξαίρεση τον διαγωνισμό της αξιοποίησης του Ελληνικού, καμία άλλη προκήρυξη δεν έγινε εντός του Ιανουαρίου. Ακολούθησαν οι προκηρύξεις για τη ΔΕΠΑ στις 29 Φεβρουαρίου 2012 και για την αξιοποίηση του κτηρίου που στεγάζει το Golden Hall 2 Μαρτίου 2012.
Ο  στόχος  τώρα είναι να προκηρυχθούν  22 διαγωνισμοί έως τον Ιούλιο (σχεδόν το μισό από το υφιστάμενο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων).
Για τον μεγαλεπήβολο στόχο των 50 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 5 δις. θα εισπράττονταν το 2011; Ούτε κουβέντα. Κανείς δεν μιλάει και όλοι θέλουν να τον ξεχάσουν, μόλις ένα χρόνο μετά την οριοθέτησή του. Όπως επίσης και τον αναθεωρημένο στόχο ότι θα εισπράττονταν 3,3 δις. ευρώ εντός του α’ τρμμήνου του 2012 ή 9 δις. ευρώ στο σύνολο του 2012. Τώρα ο αρχικός στόχος των 50 δις. ευρώ έχει κατέβει επισήμως, όπως μας είπαν από το Ταμείο, στα 19 δις. Ανεπισήμως, το ποσό τοποθετείται γύρω στα 15 δις. ευρώ.

Με το σταγονόμετρο η ενημέρωση, με αδιαφάνεια οι προσλήψεις και οι δαπάνες

Η επίσημη ενημέρωση του Ταμείου για την εσωτερική του λειτουργία παρέχεται με το σταγονόμετρο. Περιορίζεται δε, στα ονόματα των μελών μέλη του διοικητικού συμβούλιου και των παρατηρητών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποιοι και πως στελεχώνουν το ταμείο, ούτε για τις δαπάνες, με εξαίρεση μία και μόνο συγκεντρική ενημέρωση για το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας του ταμείου.
Ας δούμε τα πράγματα αναλυτικά:  
Πρόεδρος του ταμείου διορίστηκε ο κ. Ιωάννης Κουκιάδης, καθηγητής Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ διορίστηκε, επίσης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος του ομίλου Εurobank (πρώην Εκτελεστικός Πρόεδρος της Eurobank EFG Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ. και Επικεφαλής Επενδυτικής Τραπεζικής, Χρηματιστηριακής και Private Equity του ομίλου Eurobank EFG. Επίσης πρώην Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ.). Για τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης υπήρξε διακομματική συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Το ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε ως εκτελεστικό διευθυντή τον κ. Ανδρέα Ταπραντζή, στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των ΕΛΤΑ. Η ΝΔ τοποθέτησε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου τον κ. Αντώνη Βαρθολομαίο, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος της Πήγασος Χρηματιστηριακής. Ο ίδιος διετέλεσε πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ και γενικός διευθυντής της εταιρείας Αθηναϊκών Συμμετοχών, η χρηματιστηριακή πορεία της οποίας αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2001. Το ΛΑΟΣ πρότεινε και τοποθέτησε την κυρία Αννα Ζωηρού, επιστημονικός σύμβουλος επί Ευρωπαϊκών και Οικονομικών θεμάτων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ! 
Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου παρίστανται ως παρατηρητές, δύο εκπρόσωποι που έχουν προταθεί – σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του Ταμείου –από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για τους κ.κ. Maarten Verwey και Hervé Le Roy. 

Κάπου εδώ σταματάει και η επίσημη ενημέρωση. Για τους λοιπούς επαγγελματίες που επανδρώνουν το όχημα μεταφοράς εθνικού πλούτου προς την αγορά-ιδιώτες δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Το Ταμείο, το οποίο έχει δαπανήσει άνω των 200.000 ευρώ σε υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας δεν έχει ανακοινώσει ούτε τα πρόσωπα που κάλυψαν τις επτά θέσεις των εμπειρογνωμόνων (προβλέπονται από τη νομοθεσία). Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα θέματα. Είναι επίσης άγνωστο πόσα στελέχη, από πού προήλθαν και με ποιο τρόπο προσελήφθησαν από το Ταμείο;  Όλα αυτά καλύπτονται από ένα πέπλο μυστικότητας.
Πληροφορίες,  κάνουν λόγο για την πρόσληψη στελεχών τα οποία προηγουμένως είχαν εργαστεί σε επιχειρήσεις από την διοίκηση των οποίων πέρασε ο κ. Μητρόπουλος, όπως είναι ο όμιλος της Eurobank και η εταιρεία παροχής συμβουλών Kantor Α.Ε. (ο κ. Μητρόπουλος ήταν εκ των βασικών μετόχων της εταιρείας συμβούλων Kantor, στην οποία απέκτησε συμμετοχή η Eurobank το 1999). Επίσης, λέγεται ότι προσελήφθησαν άτομα από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αρεστά στον κ. Ταπραντζή.

Αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένα τέτοια στελέχη. Η κυρία Σοφία Αθανασοπούλου είναι πρότζεκτ μάνατζερ στο ΤΑΙΠΕΔ. Η προηγούμενη επαγγελματική της εργασία ήταν στην εταιρεία Post Bank Green Institute Α.Ε. την κοινή εταιρεία, που ίδρυσαν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας (ο οποίος είχε αρχικά και το management) για να κάνει επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη. Στην πράξη η εταιρεία αυτή δεν έκανε καμία σοβαρή επένδυση. Όμως η κυρία Αθανασοπούλου προωθήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ. Αντίθετα, η συμμαχία Γριβέα-Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έληξε άδοξα. Θυμίζουμε πως το Post Bank Green Institute Α.Ε. ήταν η εταιρεία που χρηματοδοτούσε τα συνέδρια που διοργάνωναν η μη κυβερνητική οργάνωση i4cense,  που ίδρυσε ο Αντρίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού και η εταιρεία C&C International του Κυριάκου Γριβέα.
Για την ιστορία η κυρία Σοφία Αθανασοπούλου εργάστηκε και στην εταιρεία Kantor για πολλά χρόνια 1999-2010.
Ο κ. Αποστόλης Τ. είναι επίσης πρότζεκτ μάνατζερ στο ΤΑΙΠΕΔ, μετά την απόσπασή του από την Eurobank, στην οποία δεν έκανε κάτι σχετικό με επενδύσεις αλλά ήταν βοηθός γενικού διευθυντή στον τομέα της λιανικής τραπεζικής.
Ο Φίλιππος Α. είναι επίσης πρότζεκτ μάνατζερ στο ΤΑΙΠΕΔ. Και αυτός αποσπάστηκε από την Eurobank Χρηματιστηριακή. Προηγουμένως, πέρασε για ένα μικρό διάστημα στην Ελληνική Τεχνοδομική ενώ διετέλεσε γενικός διευθυντής στην Kantor A.E. για περίπου οκτώ χρόνια.

Με άλλα λόγια δεν δόθηκαν ευκαιρίες σε όλους τους κατάλληλους ανθρώπους με τα κατάλληλα προσόντα, αλλά μόνο σε αυτούς που είχαν κάποια προσόντα και κυρίως κατάλληλες γνωριμίες. 

Για όλα αυτά, αλλά και για τις στρατιές των συμβούλων, οι οποίοι προσλαμβάνονται και επαναπροσλαμβάνονται για την ίδια δουλειά !!! (πρέπει να αφιερωθεί ολόκληρο κεφάλαιο) η  διοίκηση του Ταμείου ξέχασε πολύ γρήγορα το λογαριασμό. Και δεν δίνει λογαριασμό, τον οποίο πληρώνουν οι Ελληνες πολίτες.
Ετσι, με εξαίρεση μία αναφορά που δημοσιοποιήθηκε την 1 Νοεμβρίου 2011 και αφορά σε έναν απολογισμό έργου του α’ τριμήνου της λειτουργίας του, έκτοτε δεν υπάρχει τίποτα.  Καμία αναφορά ούτε καν συγκεντρωτική δεν υπάρχει για το Ταμείο, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί υπό καθεστώς αδιαφάνειας και προσωπικών γνωριμιών.

Κατά τα άλλα το ΤΑΙΠΕΔ επιμένει στα θέματα επικοινωνίας. Προφανώς για να κάνουν την τρίχα τριχιά, όπως κάνουν μέχρι σήμερα. Κι επειδή η σύμβαση με την V+O τελείωσε, το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε δεύτερο διαγωνισμό για σύμβουλο επικοινωνίας. Ο διαγωνισμός θα γινόταν πολύ γρήγορα, μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση της ΕΔΕΕ (Ενωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος), η οποία ζήτησε παράταση για να προετοιμαστούν καλύτερα οι εταιρείες. Τελικώς ο διαγωνισμός μεταφέρθηκε για τις 20 Ιανουαρίου 2012. Μέχρι τις 6 Μαρτίου δεν υπήρχε ανακοίνωση για το ποιος ανέλαβε τη δουλειά, η οποία θα έχει διάρκεια ενός έτους με ενδεικτικό προϋπολογισμό 150.000 ευρώ. Το ταμείο πάντως βρήκε στο πρόσωπο ενός συναδέλφου τον άνθρωπο που θα στελεχώσει το γραφείο τύπου και ο οποίος μας παρείχε κάποιες απαντήσεις επί των πολλών ερωτήσεων που του θέσαμε. Οι περισσότερες έμειναν αναπάντητες. Όπως για παράδειγμα, οι ερωτήσεις α) για τους έξι διαγωνισμούς που θα προκηρύσσονταν εντός του Ιανουαρίου 2012, β) για το πλήθος των συμβούλων,  8 στον αριθμό,  στην περίπτωση των Κρατικών Λαχείων, γ) για την πρόσκληση επανα-πρόσληψης συμβούλων για την αξιοποίηση των κρατικών τραπεζών, έργο το οποίο έγινε ήδη από την Γενική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, δ) για το ποιοι στελεχώνουν το ΤΑΙΠΕΔ, ε) για την άστοχη όπως φαίνεται πρόβλεψη που διατύπωσε η Eurobank Equities για επενδύσεις άνω των 66 δις. ευρώ, όταν διευθύνων σύμβουλος ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Κ. Μητρόπουλος, στ) για τις δαπάνες κ.ά. 
-----------------------------------------------
Ξεπουλάνε, αντί peanuts, για έναν ολόκληρο αιώνα τα φιλέτα του Δημοσίου. Υπεύθυνος επικοινωνίας Χρ. Κώνστας!Το έγκυρο
Alter έκλεισε αλλά ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Κώνστας, ο οποίος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Μνημονίου δεν πήγε χαμένος.
Το περίφημο Ταμείο Αξιοποίησης του Δημοσίου για το οποίο έχει ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ ο Χρήστος Ιωάννου στο ΜΟΝΟ που κυκλοφορεί, τον έχρισε υπεύθυνο επικοινωνίας. Το συγκεκριμένο Ταμείο έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα www.hradf.com την προς αξιοποίηση περιουσία του Δημοσίου.
Ανάμεσα στα ακίνητα και ο περίφημος Αστέρας Βουλιαγμένης τον οποίο πάνε να ξεπουλήσουν για 250 εκατ. ευρώ! Το ξεπούλημα ονομάζεται επινοικίαση για 100 χρόνια! Δηλαδή για έναν ολόκληρο αιώνα!..

Αντίστοιχη αξιοποίηση προτείνουν και για την Κασσιώπη Κέρκυρας εξ' όσων διαβάζουμε στη παρακάτω ανακοίνωση>


Έναρξη Διεθνούς Διαγωνιστικής Διαδικασίας
για την Αξιοποίηση Ακινήτου στην Περιοχή Κασσιώπη της Κέρκυρας
από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου
Το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοινώνει την έναρξη της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση οικοπέδου που βρίσκεται στην περιοχή Κασσιώπη της Κέρκυρας.
Ο διεθνής διαγωνισμός προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου μέσω διάθεσης του δικαιώματος επιφανείας, που μπορεί να εκτείνεται χρονικά μέχρι τα εκατό (100) έτη. Πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση 500 περίπου στρεμμάτων, στα βόρειο-ανατολικά παράλια της Κέρκυρας με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και σε απόσταση μόλις 38 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας.
Η Κέρκυρα διαθέτει Διεθνές Αεροδρόμιο το οποίο εξυπηρετεί πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, και πτήσεις τσάρτερ από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης καθώς και λιμάνι με σύνδεση προς τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, την Πάτρα και την Ιταλία. Η τουριστική αξιοποίηση του ακινήτου θα τροφοδοτήσει την τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.
Στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι υποψήφιοι επενδυτές θα κληθούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την 10η Απριλίου 2012 και να αποδείξουν ότι πληρούν τα οικονομικά και νομικά κριτήρια που αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.
Όσοι προ-επιλεγούν θα πρέπει να καταθέσουν Δεσμευτική Προσφορά σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέας Ταπραντζής δήλωσε: « Βασικός στόχος μας είναι η αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή με πρώτη θετική συνέπεια τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας… Η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα είναι το πιο γνωστό και δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Μεσογείου. Διαθέτει ιδιαίτερη αίγλη, φυσικό κάλλος, θαυμάσιο κλίμα και ενδιαφέροντα αξιοθέατα που την καθιστούν έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Με την αξιοποίηση του εξαιρετικού ακινήτου της Κασσιώπης, φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε την Κέρκυρα ως ευρύτερο τουριστικό προορισμό …»

Η εταιρεία Eurobank EFG Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ. είναι ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ταμείου για τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία επισκεφτείτε το www.hradf.com

Πληροφορίες για Δημοσιογράφους: Επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας ΤΑΙΠΕΔ
(Χρήστος Ν. Κώνστας e-mail: ckonstas@hraf.gr, τηλ: 210 32 74 458, κιν: 6975 88 35 36.)__

Οι αγορές - Τα ονόματα και οι εταιρείες που έκαψαν την Ελλάδα!

13 Μαρτίου 2012 -- ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγορές - Τα ονόματα και οι εταιρείες που έκαψαν την Ελλάδα!

Φανταστείτε μια πολεμική ενέργεια! Μια δολιοφθορά στις γραμμές του «εχθρού»! Μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε δύο στρατούς! Ποια είναι τα «εργαλεία» που χρειάζεται ένας επιτιθέμενος; Σίγουρα , τα πυρομαχικά και σίγουρα ένα σχέδιο δράσης εναντίον του αμυνόμενου!
Στην περίπτωση της επίθεσης στην Ελλάδα, ποια ήταν τα εργαλεία της κρίσης; Ποια ήταν τα όπλα στη φαρέτρα του «εχθρού» και ποιο ήταν το σχέδιό του;


Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα, όσο το δυνατόν πιο απλά, χωρίς περιττούς οικονομικούς όρους αλλά πάνω απ όλα με ονόματα! Τόσο προσώπων όσο και εταιριών!


Διότι εδώ και δύο χρόνια που ο Ελληνικός λαός δέχεται μια πολεμικού τύπου επίθεση, κάποιοι στην Ελλάδα, εξακολουθούν να κρύβουν από τους Ελληνες ακόμη και το όνομα του «εχθρού»! Αντίθετα σε γειτονικές χώρες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι και ποιο είναι το σχέδιο τους!


Εδώ, εξακολουθούμε να τους ονομάζουμε γενικά κι αόριστα ως «αγορές» διότι η διαπλοκή των πολιτικών με τον δημοσιογραφικό κόσμο, μέσω της διαφημιστικής πίτας, δεν επιτρέπει ούτε καν το όνομα τους να αναφερθεί!!!


Και ναι μεν η Ευρώπη είναι συνένοχη και συμμέτοχη στο έγκλημα κατά της χώρας μας, στην Ελλάδα, με μεγάλη ευκολία αναφερόμαστε στον «εχθρό» όταν είναι made in USA αλλά με μεγάλη δυσκολία αναφερόμαστε στον εχθρό όταν είναι ευρωπαίος και μοιράζει διαφημίσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες!!


Μάλιστα στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα , τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν, διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα!


Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι στην Ευρώπη και συνεπώς στην Ελλάδα, θα εξαντλούσαν κάθε νομική δραστηριότητα εναντίον τους, εντούτοις, ουδείς άδραξε αυτή την μοναδική ευκαιρία και στη Γηραιά Ηπειρο δεν κουνήθηκε φύλο!!! Το ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι θα το δείτε παρακάτω και θα αντιληφθείτε το ΓΙΑΤΙ !


Πάμε όμως να εξετάσουμε τα πράγματα με ψυχραιμία!


ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΊΣΗΣ


CDS - Ασφάλιστρα κινδύνου


Εξι ήταν τα εργαλεία με τα οποία κατασκευάστηκε … εργαστηριακά η κρίση και ο ιός απελευθερώθηκε στην Ευρώπη ! Επιλογή; Τα «κράτη-γουρούνια» (PIGS, από τα αρχικά των λέξεων, Portugal Ireland, Greek, Spain) είχαν προεπιλεγεί και στα «εργαστήρια» των τοκογλύφων είχαν γίνει οι απαραίτητες «προσομοιώσεις» με αποτέλεσμα να επιλεγεί ως καλύτερος στόχος, η Ελλάδα, για την τελική επίθεση κατά του Ευρώ, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη! Ποια ήταν λοιπόν τα εργαλεία αυτά;


Το πρώτο εργαλείο ήταν τα «ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) που ενώ σχεδιάστηκε για την ασφάλεια των ομολόγων, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτικό μηχανισμό, Πουθενά! Υποτίθεται ότι τα CDS διασφαλίζουν τους κατόχους ομολόγων έναντι της χρεοκοπίας του εκδότη τους! Με δεδομένο όμως ότι επέτρεψαν να κατέχουν ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) ακόμη κι άτομα που δεν έχουν αγοράσει ομόλογα μιας χώρας, επέτρεψαν το σπεκουλάρισμα των τζογαδόρων. Κάποτε είχα γράψει ότι όταν κατέχει CDS, ένας μη κάτοχος ομολόγων, είναι σαν να επιτρέπουν οι τράπεζες που δίνουν δάνεια, να αγοράζουν ασφάλιστρα των κατοικιών, και όσοι δεν έχουν σχέση με το εκάστοτε σπίτι!


Δηλαδή, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, αν πάρετε ένα στεγαστικό δάνειο , και ο γείτονας σας, μπορεί να αγοράζει και να πουλά τα ασφάλιστρα του σπιτιού που αγοράσατε. Κάποια στιγμή, αν το ασφάλιστρο πάει στα ύψη, τότε, τι πιο φυσικό, να βάλει φωτιά στο σπίτι σας, προκειμένου να εισπράξει το υψηλότατο ασφάλιστρο, που κάποτε το είχε αγοράσει πάμφθηνα!!!


Πέραν των Cds, ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ήταν τρεις επενδυτικές τράπεζες και τρεις οίκοι αξιολόγησης.


Τράπεζες – Επενδ. Εταιρίες:


GOLDMAN SACHS

NEUBERGER BERMAN (συμφερόντων Rotschild)
BLACKROCK, U.K.(συμφερόντων Rotschild)

Οίκοι Πιστοληπτικής Αξιολόγησης:

FITCH
MOODY’s
STANDARD & POOR (S&P)
Χρονικά, η κρίση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται, πριν καν τυπωθεί το πρώτο χαρτονόμισμα του Ευρώ. Στην Ελλάδα η Goldman Sachs είχε αλλωσει το κράτος από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και μεγαλούργησε επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου!

Σταχυολογούμε χρονικά, μερικές κινήσεις των «εργαλείων» αυτών στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο τους καλύτερα:


2000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!)


2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ (με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών)


2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.

Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».

Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.


2009 (Οκτώβριος): Έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs και προτείνει τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού «προϊόντος» για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για το 2009 και 2010. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση.

Λίγες μέρες αργότερα: ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, από Α σε Α-. Σημειώνεται πτώση της μετοχής της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.

2009 (αρχές Νοεμβρίου): Έρχεται στην Ελλάδα δεύτερο κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs για να μεταπείσει τους Έλληνες ιθύνοντες.


● Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων: Στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.: οι τιμές της μετοχής της ΕΤΕ αυξάνονται. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών: σημειώνεται άνοδος, και oι πιέσεις στην αγορά ομολόγων και CDS σταματούν.


● Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, Στο Χρηματιστήριο Ν.Υ.:


(α) Σημειώνονται αθρόες πωλήσεις μετοχών της Εθνικής (και στο ΧΑ μετοχών όλου του τραπεζικού τομέα, Εθνική, Alpha, Eurobank, κ.α.).


(β) Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πέφτουν.


(γ) Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.


2009 (12 Δεκεμβρίου): Ο οίκος Fitch ανακοινώνει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (στην κατηγορία ΒΒΒ+), πετώντας την έξω από την αγορά ομολόγων.

2009 (μέσα Δεκεμβρίου): Οι οίκοι Moody’s και S&P μπαίνουν στο παιχνίδι, υποβαθμίζουν κι αυτοί την Ελλάδα, προκαλώντας γενικό ξεπούλημα των ομολόγων της και απογείωση του κόστους δανεισμού της.
2010 (Απρίλιος): Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει ξανά την Ελλάδα (σε ΒΒΒ-) σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδας και εκεί αρχίζει να γίνεται ορατό στους Ελληνες το δράμα που θα ζήσουν.
Ποιοι είναι όμως πίσω από τις αοριστολογίες των δημοσιογράφων που αποκαλούν τον εχθρό μας ως … αγορες;

ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


NEUBERGER BERMAN


▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική

▪ Είναι ο 1ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch

BLACKROCK, HNΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ


▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική

▪ Είναι ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στους οίκους Moody’s και S & P


NEUBERGER BERMAN


Κανείς σήμερα δεν θυμάται ότι η NEUBERGER BERMAN είναι μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στην επίθεση και στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πουλώντας μέσα στο τελαυταίο τρίμηνο του 2009, (κρατηθείτε) 1.700.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.

Ιδρύθηκε από μέλος της οικογένειας Ρότσιλντ, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας του κόσμου, που δανείζει τη χώρα μας από το 1823 !!!

Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν:


● Πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της αμαρτωλής Lehman Brothers που αποτέλεσε ένα άλλο πείραμα των διεθνών τοκογλύφων .

● Πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs.
● Στενός συγγενής του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.

Και φτάνω στο σημείο απ όπου ξεκινήσαμε!


Για να αντιληφθείτε, γιατί ουδείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό όταν στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ν.Αϊχορν για την επίθεση στο Ευρώ.


Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται η στιγμή να πουμε το όνομά τους, κάποιοι δαγκώνουν την γλώσα τους;


Τζόρτζ Σόρος

Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.

● Στενότατος συνεργάτης των Ρότσιλντ σε πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων. Υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρίες, στις οποίες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του Σόρος ήταν μέλη των Δ.Σ. εταιρειών των Ρότσιντλ , αλλά και αντίστροφα.

● Στο Δ.Σ. της κύριας επενδυτικής εταιρείας του Σόρος που ονομάζεται Quantum Fund, συμμετέχει ο Ρίτσαρντ Κατζ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της Rothschild Italia S.p.A. και μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Τραπεζών της!
● Ο Τζορτζ Σόρος, και ο τραπεζίτης Τζέϊκομπ Ρότσιλντ είναι συνεταίροι σε εταιρεία επενδύσεων στην Αφρική και ποιον λέτε να έχουν συνέταιρο; Την γνωστή «ανθέλληνα» που όλοι μας την βρίζαμε για όσα έκανε κατά της χώρας μας, τέως υπουργού των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ .

Τζον Πόλσον

Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου hedge funds «Paulson & Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.

Στίβεν Κοέν

O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρότσιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).


Ντέιβιντ Αϊνχορν

Διεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου hedge funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers,

H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι Ρότσιλντ;


● Ελέγχουν το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων (μέσα από εταιρείες τους όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto, κ.α.)


● Είναι από τις μεγαλύτερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.


● Ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


● Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρότσιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα το 1823. Από τότε μας δανείζουν και ρουφούν το αίμα των Ελλήνων!


● Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.


● Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).


● Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δυο επίπεδα.


● Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως Neuberger Berman).


● Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας , η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα, και μόνο κατ όνομα είναι… Ελληνική αφού μόνο ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων της είναι Ελληνικό.


● Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις , όπως της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα όπως η Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank, και ένα σωρό άλλες.


Ο σκοτεινός κύριος Ακερμαν


Πολλές φορές, θα ακούσετε στις «ειδήσεις» για τον σκοτεινό ρόλο του κυρίου Τζόζεφ Ακερμαν, ο οποίος είναι διοικητής της Deutsche Bank ! Κανείς δεν λέει όμως, τι ακριβώς δουλειά κάνει ο Ακερμαν και πως σχετίζεται με τα προηγούμενα κοράκια των «αόρατων» κατά τα άλλα αγορών! Και που να δείτε, τι έκανε η Ελλάδα για να επιβραβεύσει τον φοβερό και τρομερό ρόλο του!


Ο Τζόσεφ Ακερμαν είναι:


▪ Διοικητής της Deutsche Bank . Γνωρίζετε ότι η D.B. είναι σύμβουλος του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής κρίσης;


▪ Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003 και Β’ αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens σήμερα. Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί έκλεισε η υπόθεση με τα 200 ψωρο-εκατομμύρια που προσέφεραν, ενώ οι μίζες ήταν δις;


▪ Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone !!!


▪ Μη-εκτελεστικός διευθυντής της Royal Dutch Shell, πετρελαϊκής εταιρείας συμφερόντων Ρότσιλντ. Καταλάβατε τώρα γιατί μόλις έβγαλε πετρέλαιο η Κύπρος, πήγε η Shell στα Κατεχόμενα να κάνει το ίδιο; Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει όλος ο πλανήτης «Ελληνες χαράξτε ΑΟΖ», κι εμείς δεν το κάνουμε; Καταλάβατε μήπως γιατί στις αρχές του 2009, SHELL και BP πούλησαν τα πρατήρια τους στην ΕΛΛΑΔΑ αρχές του 2009 ? Όχι απλά γιατί γνώριζαν για την κρίση αλλά γιατί την είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι!!!


▪ Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services (η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία από το πιστωτικό και το πολιτικό ρίσκο). Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ξεκίνησα την περιγραφή μου με τον ρόλο του εργαλείου που ονομάζεται CDS;


Πρόκειται για ένα άτομο με αρκετές δεκάδες ρόλους, και είναι ν απορεί κανείς πως καταφέρνει να εργάζεται με επιτυχία σε τόσες πολλές δύσκολες θέσεις! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το μόνο που κάνει είναι η υπογραφή του σε κάποιες αποφάσεις που άλλοι σχεδιάζουν κι αυτός εκτελεί!


Οσο για εμάς; Εμείς οι Ελληνες λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσει «φανερά» η κρίση, αντί για να τον απελάσουμε από τη χώρα τον βραβεύσαμε κι από πάνω! Ετσι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Τζότζεφ Ακερμαν αναγορεύεται … επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!!!


Ετσι λειτουργεί το σύστημα εδώ στην Ελλάδα!


Βραβεύουμε τους νεκροθάφτες της χώρας μας !


Αν πάλι δεν μπορούμε να τους βραβεύσουμε, τότε τους καθιστούμε ισότιμους συνομιλητές με τους Πρωθυπουργούς μας! Όπως τον κ. Τ.Σόρος για παράδειγμα, του οποίου τα γεύματα με τον ΤΕΩΣ Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τα πληρώσαμε χρυσάφι!!!


Την επόμενη φορά που θα ακούσετε λοιπόν για «αγορές» και «τοκογλύφους» και «οικονομικούς δολοφόνους» θα ξέρετε!


Βάλτε αυτό το άρθρο στα «αγαπημένα» του υπολογιστή σας, γιατί θα σας χρειαστεί άπειρες φορές, όταν κάποιοι, θα εξακολουθούν να προκαλούν συσκότιση στον λαό, με αόριστες αναφορές, φτάνοντας στο σημείο τον Ελληνα πολίτη να αναρωτιέται «ΜΑ ΠΟΙΟΣ είναι ο ΕΧΘΡΟΣ»


Τώρα , γνωρίζετε τον εχθρό! Τουλάχιστον, γνωρίζετε τον εχθρό εκτός των τειχών!


Για τους υπόλοιπους, τους εντός, έχουμε καιρό να ασχοληθούμε!!!

ΙΣΡΑΗΛ: Χτίζει τεράστιο στρατόπεδο κράτησης παράνομων μεταναστών στην έρημο. "Θα καταντήσουμε μειονότητα στην χώρα μας", λέει ο Υπουργός Εσωτερικών

ΙΣΡΑΗΛ: Χτίζει τεράστιο στρατόπεδο κράτησης παράνομων μεταναστών στην έρημο. "Θα καταντήσουμε μειονότητα στην χώρα μας", λέει ο Υπουργός Εσωτερικών


Στόχος να έχει χωρητικότητα 8.000 ανθρώπων

Το μεγαλύτερο κέντρο κράτησης μεταναστών στον κόσμο χτίζεται αυτό τον καιρό στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ.
Το στρατόπεδο 8.000 ατόμων χτίζεται γύρω από τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις των φυλάκων Κετζιότ, στα σύνορα της χώρας με την Αίγυπτο, κι έχει στόχο να «φιλοξενεί» τους παράνομους μετανάστες από την Αφρική, τόσο τους άνδρες όσο και τα γυναικόπαιδα.
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να παρέχουμε όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες συνθήκες μέσα σε αυτό», τόνισε μια πηγή του υπουργείου Άμυνας της χώρας, ανώνυμα, στην Ισραηλινή εφημερίδα «Ha'aretz».
Παράλληλα, το Ισραήλ κατασκευάζει, εδώ και μερικούς μήνες, ένα τεράστιο τείχος από αγκαθωτό σύρμα κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο, και έχει αναβαθμίσει την συνεργασία του με την αιγυπτιακή συνοριακή αστυνομία για να ματαιώσει την μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί πάνω από 70 χλμ. συρματοπλέγματος κι αναμένεται να τοποθετηθούν άλλα 180 χλμ. μέχρι το τέλος του 2012.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ, μέσα στο 2011 εισήλθαν στη χώρα πάνω από 17.000 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, απειλούν την ζωή και την καθημερινότητα των περίπου 7.5 εκατ. κατοίκων.
«Το Ισραήλ είναι μια μικρή χώρα και δεν μπορούμε να αντέξουμε μια πλημμύρα λαθραίων ανέργων. Είναι απειλή για την κοινωνία μας, την οικονομία μας και την ασφάλειά μας», είχε πει, υπερασπιζόμενος την απόφαση κτισίματος του κέντρου κράτησης, προ 18 μηνών ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι οι Αφρικανοί μετανάστες «αλλοιώνουν τον εβραϊκό χαρακτήρα της χώρας».
Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί κι ο Ισραηλινός Υπουργός Εσωτερικών Ελι Γισάι, δηλώνοντας ότι «μόνο μια μικρή μειοψηφία Αφρικανών είναι πραγματικοί πρόσφυγες» κι ότι «η μετανάστευση θα μειώσει τόσο πολύ τους Ισραηλινούς, ώστε στο τέλος θα καταντήσουν μια μειονότητα στην ίδια τους τη χώρα».
Σύνδεσμος
Ωστόσο, οι οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισημαίνουν πως οι λαθρομετανάστες δεν προέρχονται τόσο από την Αίγυπτο, όσο από το Σουδάν και την Ερυθραία, περιοχές που μαστίζονται από εμφύλιους πολέμους. Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ δεν προχωρεί σε μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών στο Σουδάν, την Αίγυπτο ή την Ερυθραία, αλλά ούτε τους και αναγνωρίζει ως πρόσφυγες.

Αριστερός Αμερικανο-Εβραίος αρθρογράφος: Το Ισραήλ πρέπει να μείνει Εβραϊκό, αλλά η Αμερική ας γίνει πολυπολιτισμικό χωνευτήρι!

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012  -- ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Αριστερός Αμερικανο-Εβραίος αρθρογράφος: Το Ισραήλ πρέπει να μείνει Εβραϊκό, αλλά η Αμερική ας γίνει πολυπολιτισμικό χωνευτήρι


Από το Council of Conservative Citizens (CofCC) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Σύμφωνα με τον αριστερό Αμερικανο-Εβραίο αρθρογράφο της The Huffington Post, Menachem Rosensaft: «Η Εβραϊκή Υπόσταση του Ισραήλ είναι Αδιαπραγμάτευτη» και «η μόνιμη, αιώνια εβραϊκή εθνική κυριαρχία του κράτους του Ισραήλ είναι αδιαπραγμάτευτη». Ο ίδιος όμως χαρακτηρίζει τους λευκούς Αμερικάνους που αντιδρούν στο κύμα μεταναστών από χώρες του τρίτου κόσμου, ότι αποτελούν μια «μάστιγα».
Ο Rosensaft, στο άρθρο του λέει ότι ο Peter Brimlow, ο Jared Taylor, και ο εκλειπών ηγέτης του CofCC Dr. Samuel Francis, είναι πολύ κακοί άνθρωποι. Ο Rosensaft λέει ότι το να μάχεται κάποιος για μια μεταναστευτική πολιτική υπέρ των λευκών Αμερικάνων είναι κάτι «κακό» και ότι οι λευκοί Αμερικανοί πρέπει να μείνουν σιωπηλοί μπροστά στα κύματα μεταναστών από χώρες του τρίτου κόσμου που καταφθάνουν συνεχώς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αντι-συντηρητική διατριβή του Rosensaft έχει τίτλο «Λευκός Εθνικισμός: Μια μάστιγα που δεν φεύγει» (“White Nationalism: A Scourge That Wont Go Away”).
Ωστόσο ....
Όπως και οι περισσότεροι αριστεροί, ο Rosensaft είναι απίστευτα υποκριτής! Λίγους μόλις μήνες πριν, στην Huffington Post δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Η Εβραϊκή Υπόσταση του Ισραήλ είναι Αδιαπραγμάτευτη» (“Israels Jewish Essence Is Non-Negotiable”).
Εκεί ο Rosensaft υποστηρίζει για το Ισραήλ, τις ίδιες πολιτικές που υποστηρίζουν οι Brimlow, Tayloe και Francis.
Ο Rosensaft παραθέτει το επιχείρημά του ότι το Ισραήλ ήταν Εβραϊκό για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι εβραϊκό τώρα, και εβραϊκό θα πρέπει να παραμείνει. Λέει ότι ούτε οι Παλαιστίνιοι, ούτε ο ΟΗΕ θα αποφασίσουν για το είδος της χώρας που το Ισραήλ πρέπει να είναι. Απορρίπτει εντελώς θα λέγαμε, την πολυπολιτισμικότητα για το Ισραήλ.
Ο Rosensaft δηλώνει : «η μόνιμη, αιώνια εβραϊκή εθνική κυριαρχία του κράτους του Ισραήλ είναι αδιαπραγμάτευτη». Ο ίδιος ο Rosensaft όμως, ο οποίος πιθανότατα δεν θα είχε το θάρρος να ζήσει στο Ισραήλ, δαιμονοποιεί τους Taylor, Brimelow, και Francis που φωνάζουν ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν μια καλύτερη πολιτική για τη μετανάστευση.
Παρατίθενται παρακάτω τμήματα του άρθρου του Rosensaft - ο οποίος είναι δικηγόρος, αντιπρόεδρος της ‘Αμερικανικής Συνάντηση των Εβραίων Επιζώντων του Ολοκαυτώματος και των Απογόνων τους’ και διδάσκει νομοθεσία της γενοκτονίας και εγκλημάτων πολέμου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στις Νομικές Σχολές της Columbia, Cornell και Syracuse - με ένα σχόλιο – ερώτημα από τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ: Είτε είναι «καλός» ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας ενός κράτους, είτε είναι «κακός». Πως μπορεί αλλού να είναι «κακός» - και όσοι αγωνίζονται για να παραμείνει η εθνική ταυτότητα όσο γίνεται περισσότερο αναλλοίωτη να είναι «καλοί» και «ήρωες» που αγωνίζονται για την επιβίωση του έθνους τους (βλ. ΕΔΩ) - και αλλού να είναι «κακός» - και όσοι αγωνίζονται για το ίδιο πράγμα να είναι «κακοί» και «ρατσιστές»; [ΚΟΚΚΙΝΕ ΟΥΡΑΝΕ κάνεις αφελείς ερωτήσεις! Άλλα πράγματα, ως λέγει το Ταλμούδ και η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ισχύουν γιά τον "περιούσιο λαό" καί άλλα γιά τους Γκόγιμ (=η λέξις σημαίνει τρία τινά, ο μη-Εβραίος, ο Ελλην, το άγριο σκυλί της ερήμου)]

Γράφει στο άρθρο του ο Rosensaft:
Αντιδρώντας στην συμμετοχή του "λευκού εθνικιστική" και ακτιβιστή κατά της μετανάστευσης Peter Brimelow σε πάνελ με θέμα «Η αποτυχία της Πολυπολιτισμικότητας: Πώς η επιδίωξη της διαφορετικότητας αποδυναμώνει την αμερικανική ταυτότητα» του Συντηρητικού Πολιτικού Συνεδρίου Δράσης (CPAC), ο Ed Schultz, στην εκπομπή του MSNBC ‘The Ed Show, είπε «είδαμε το CPAC να συγκεντρώνει τους ακρο-δεξιούς. Αλλά ακόμα και το CPAC πρέπει να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή κάπου."
Ο Schultz παραθέτει σχόλια του Brimelow στο CPAC ότι, «οι Δημοκρατικοί έχουν παρατήσει κάθε προσπάθεια να κερδίσουν την ψήφο της λευκής εργατικής τάξης, έτσι ώστε χρησιμοποιούν διγλωσσία για να δημιουργήσουν μια εκλογική πελατεία. Είναι προδοσία. Ακούμε για ρατσισμό, αλλά το πραγματικό ζήτημα είναι η προδοσία».
Ο Brimelow σίγουρα δεν μασάει τα λόγια του. Είπε σε έναν δημοσιογράφο του CBS ότι η αμερικανική μεταναστευτική πολιτική, "δημιουργεί μια ισπανόφωνη κατώτερη τάξη παράλληλα με την αφρο-αμερικανική κατώτερη τάξη".
«Αυτοί είναι άνθρωποι που είναι εντελώς δυσλειτουργικοί», δήλωσε ο Brimelow. "Ζητάνε τα επιδόματα κράτους. Δεν κάνουν καμία εργασία - τουλάχιστον όχι νόμιμη εργασία - και τα παιδιά τους έχουν ξεφύγει". Η Καλιφόρνια, η οποία ήταν κάποτε "παράδεισος", πρόσθεσε, "έχει μετατραπεί σε ισπανόφωνη παραγκούπολη."
Ο Brimelow είναι ιδρυτής και εκδότης της ιστοσελίδας VDARE.com που έχει χαρακτηριστεί ως "ομάδα μίσους" από το (αριστερό) Southern Poverty Law Center και η οποία, σύμφωνα με την θεωρούμενη ‘αυθεντία’ (εβραϊκή) Anti-Defamation League, "παρουσιάζει το έργο ατόμων με ρατσιστική, αντισημιτική και αντιμεταναστευτική ιδεολογία. "
Η ADL έχει παρακολουθήσει τις δραστηριότητες του Brimelow για κάποιο χρονικό διάστημα. Τον Φεβρουάριο του 2009, όπως λέει η ADL, "ο Brimelow σε μια διάσκεψη ρατσιστών στη Βαλτιμόρη του Μέρυλαντ, που ήταν αφιερωμένη στην ‘Διατήρηση του Δυτικού Πολιτισμού’, διατύπωσε τις ρατσιστικές του απόψεις, υποστηρίζοντας ότι η εισροή των "μη παραδοσιακών" μεταναστών είναι ένα πρόβλημα σε όλο τον δυτικό κόσμο και ότι η απώλεια του ελέγχου της χώρας από τους «λευκούς προτεστάντες» θα σημάνει την κατάρρευση του αμερικανικού πολιτικού συστήματος. Προέτρεψε τους λευκούς να ανταποκριθούν δημιουργώντας ένα λευκό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα. "
• Ο Kevin MacDonald, που χαρακτηρίζεται από την ADL ως «αντισημίτης», έγραψε στις 14 Νοεμβρίου 2006: «η εβραϊκή δραστηριότητα συλλογικά, σε όλη την ιστορία, είναι καλύτερα κατανοητή ως μια πολυσύνθετη και άκρως επιτυχημένη ομάδα με στρατηγική που στρέφεται κατά των γειτονικών λαών και των κοινωνιών που τους υποδέχονται. Ο στόχος είναι ο έλεγχος των οικονομικών πόρων και η πολιτική εξουσία. Ένα παράδειγμα είναι η συντριπτική εβραϊκή υποστήριξη για την μη παραδοσιακή μετανάστευση (εννοεί από χώρες του τρίτου κόσμου), η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της ιστορικής λευκής πλειοψηφίας της Αμερικής "

• Πάλι ο Κέβιν ΜακΝτόναλντ έγραψε στις 5 Νοεμβρίου 2005, σε μια ανασκόπηση του ‘The Jewish Century’ (Εβραϊκός Αιώνας) από κάποιον Yuri Slezkine ότι: "Παρά το σημαντικό ρόλο που είχαν οι Εβραίοι στο κίνημα των μπολσεβίκων, οι περισσότεροι Εβραίοι δεν ήταν Μπολσεβίκοι πριν από την επανάσταση. Οι Εβραίοι όμως, ήταν κυρίαρχοι. ανάμεσα στους μπολσεβίκους, και μόλις ξέσπασε η Επανάσταση, η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων Εβραίων έγινε συμπαθούντες και ενεργά συμμετέχοντες .... το κύριο σημείο του Slezkine είναι ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την κατανόηση της ιστορίας του 20ου αιώνα είναι η άνοδος των Εβραίων στη Δύση και τη Μέση Ανατολή, και η άνοδος και η πτώσης τους στη Ρωσία. Νομίζω ότι έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό. Αν υπάρχει κάποιο δίδαγμα, είναι ότι οι Εβραίοι δεν έγιναν μόνο μια ελίτ σε όλους αυτούς τους τομείς, έγιναν μια εχθρική ελίτ - εχθρική προς τους παραδοσιακούς λαούς και τους πολιτισμούς των τριών περιοχών που ήρθαν να κυριαρχήσουν ...."
• Ο Jared Taylor, έγραψε στις 4 Ιουλίου 2008 : «Αυτό που οι ρεαλιστές της φυλής βρίσκουν πιο εξοργιστικό για το φιλελευθερισμό του τελευταίου μισού αιώνα δεν είναι μόνο ότι έχει χάσει την ενστικτώδη εκτίμησή του για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της Δύσης, αλλά ενεργά και άγρια τους επιτίθεται. Οι λευκοί κάνουν κάτι που άλλοι άνθρωποι δεν έχουν κάνει ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία. Οι άρχοντες μας και οι ελίτ μας καλωσορίζουν την αντικατάστασή μας από αλλοδαπούς, δυσφημώντας τους προγόνους μας και τους δικούς τους, θυσιάζοντας τα συμφέροντά μας μπροστά σε εκείνα των μειονεκτικών μειονοτήτων, και θεωρώντας ότι το σύνολο της ιστορία της Δύσης, είναι κάτι σαν μια παγκόσμια μάστιγα λεηλασίας και εκμετάλλευσης. Αυτό είναι μια ασθένεια που μας σκοτώνει, και πρέπει να αντεπιτεθούμε. "

Και καταλήγει το άρθρο του Rosensaft :
Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν φανατικοί ανάμεσά μας που ασπάζονται θεωρίες φυλετικής, εθνικής ή θρησκευτικής ανωτερότητας. Έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους, τις δηλητηριώδεις, στις γωνίες των δρόμων ή στις ιστοσελίδες τους. Κανείς, ωστόσο, δεν υποχρεώνεται να τους καλέσει να γίνουν μέρος της ευγενικής κοινωνίας.
Το γιατί οι διοργανωτές της CPAC επέλεξαν να δώσουν στον Peter Brimelow μια πλατφόρμα να περάσει τις ιδέες του και οι άλλοι συμμετέχοντες επέλεξαν να μην καταγγείλουν ή ακόμη να μην αποστασιοποιηθούν από την τοξική ρητορική του είναι ένα ζήτημα που αξίζει να ερευνηθεί.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /
-------------------------------------------

Ανδρέας Λυκουρέντζος : «Αν η πλειοψηφία πάει προς τα αριστερά, αυτό σημαίνει φτώχεια» +ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ

 ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ:
ΚΥΡΙΕ γραμματέα της ΝΔ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ. ΤΟΥ 2004-2009 ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! 
ΣΕΙΣ ΜΠΑΖΑΤΕ "ΑΒΕΡΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ" ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! 
ΣΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΛΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ! ΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΜΕ ΕΞΑΛΛΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ! 
ΣΕΙΣ ΥΠΟΘΑΛΨΑΤΕ ΚΑΘΕ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ, ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟ! ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΦΕΟΥΔΟ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΜΠΑΔΑ (ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΤΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ?)! 
ΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΚΑΤΙ! ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ!! 
ΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΗΔΗ ΤΟ 2004 ΕΙΧΑΜΕ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ (ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟΤΕ!), ΟΜΩΣ ΑΦΗΝΑΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ (ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: ΗΠΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ --ΣΤΗΝ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!)! 
ΣΕΙΣ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ! ΑΠΑΞΙΩΣΑΤΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΑΤΕ! ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΒΑΣΗ ΨΗΦΙΣΕ ΣΑΜΑΡΑ! ΑΚΡΙΒΩΣ ΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΙΕΣ ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΚΛΙΚΑΣ!)!
ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΘΕ ΣΩΣΤΟΙ, ΕΝΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ! ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ή ΟΧΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2!!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΦΕΡΕΤΕ "ΚΑΠΕΛΛΟ"!!!
ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ, ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ: ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΑΘΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ! ΤΕΛΟΣ!!!!
ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ! ΤΩΡΑ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ Η ΒΑΣΗ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΕΨΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΤΗΣ!!!
ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ, ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ: ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ Ν.Δ. !!! ΑΡΚΕΤΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!! ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ!!! 
ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ! ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙ ΚΑΙ ΣΘΕΝΟΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΙ!!! ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΕΞΙΟΙ!!! ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ ΣΤΟΥΣ  ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ! ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΧΩΡΑ!!! ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ! ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΪΚΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ!!!
-----------------------------------------
Ανδρέας Λυκουρέντζος : «Αν η πλειοψηφία πάει προς τα αριστερά, αυτό σημαίνει φτώχεια»
13-03-2012 16:50:50


 «Αν η πλειοψηφία πάει προς τα αριστερά, αυτό σημαίνει φτώχεια, πόνο και αδιέξοδα», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Real, ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

«Οι ευθύνες των πολιτών μπροστά στην κάλπη είναι συγκλονιστικές: Τυφλές επιλογές με μικρά κόμματα και αποχή, καλά είναι να συζητούνται τώρα, αλλά την ώρα της κάλπης θα πρέπει όλοι να σκεφτούν την επόμενη ημέρα», τόνισε και επισήμανε την ανάγκη για αυτοδυναμία της ΝΔ.

Ο γραμματέας της ΝΔ επέμεινε ότι στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να πάρει την αυτοδυναμία, για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα αναπτυξιακών δράσεων, με μείωση φόρων, προκειμένου να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων, ενώ έκανε αυτοκριτική για την υπόσχεση της ΝΔ περί επανίδρυσης του κράτους το 2004, λέγοντας:

«Οι επιδόσεις μας σε αυτό τον τομέα ήταν πενιχρές. Στεναχωρώ κάποιους φίλους και συναδέλφους, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Θυμηθείτε, όμως, πώς αντιδρούσαν οι κοινωνικοί εταίροι και κάποιοι από τους δημοσιογράφους, σε αυτές τις αλλαγές».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ! Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε 18.500 ευρώ για τα social media του ΥΠΕΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!!

Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε 18.500 ευρώ για τα social media του ΥΠΕΚΑ


 13-03-2012 16:16:24


 Απίστευτη πρόκληση στην Ελλάδα του 2012 συνιστά η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής να δαπανήσει το ποσό των 18.500 ευρώ για να μάθουν στο γραφείο Τύπου του υπουργείου να χειρίζονται το twitter, το you tube και άλλα social media.

Υπό τον πομπώδη τίτλο «Αξιολόγηση διαδικτυακών εφαρμογών ΥΠΕΚΑ για ενημέρωση των πολιτών» οι υφιστάμενοι του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ανέθεσαν χωρίς διαγωνισμό -από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- στην εταιρεία Communication Effect Α.Ε. την εκτέλεση του έργου της αναβάθμισης της παρουσίας του υπουργείου σε: you tube, twitter, Frickr και Slideshare.
Οπως αποδεικνύεται από την απόφαση του υπουργείου το έργο αυτό αποτελεί τεράστια πολυτέλεια και είναι από αυτά που η εκτέλεσή τους στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτεί παρά ένα και μόνο επαρκώς καταρτισμένο προγραμματιστή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ - Θράσος Σαχινίδη για την οικονομική καταστροφή των μικροεπενδυτών λόγ

Θράσος Σαχινίδη για την οικονομική καταστροφή των μικροεπενδυτών λόγω PSI
13-03-2012 11:45:38


Θρασύτατος και αλαζονικός ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε ότι "Αυτή τη στιγμή, αυτό που κάνουμε είναι η προστασία της ίδιας της χώρας" αναφορικά με το΄ότι οι ιδιώτες ομολογιούχοι χάνουν οριστικά τα λεφτά τους και δεν θα πρέπει να αναμένουν αποζημίωση για το κεφάλαιο που έχασαν λόγω του PSI, όπως είχε δεσμευθεί με δήλωσή του στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος (μην τους ξεχάσουμε και τους δύο στις ερχόμενες εκλογές...).
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του "Σκάι" ο κ. Σαχινίδης επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η προστασία της ίδιας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν περίπου 11.000 ιδιώτες φυσικά πρόσωπα που υπέστησαν κούρεμα των κεφαλαίων που είχαν τοποθετήσει σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου κατά 53,5%. Υπολογίζεται ότι οι ομολογιούχοι στο εσωτερικό κατέχουν ομόλογα αξίας 2,3 δισ.ευρώ, εκ των οποών 1,3 δισ. αγοράστηκαν σε δημόσιες εγγραφές του δημοσίου και ακόμη ένα δισ.ευρώ αποκτήθηκε μέσω της δευτερογενούς αγοράς.

Επιπλέον δύο δισ. ευρώ είναι η αξία των ομολόγων που κατέχουν φυσικά πρόσωπα από το εξωτερικό.

Πόσα χάνουν οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων του ελληνικού δημοσίου

Με βάση το PSI, ένας ιδιώτης που αγόρασε ομόλογα αξίας 10.000 ευρώ χάνει αμέσως 5350 ευρώ και για τα υπόλοιπα 4650 ευρώ θα λάβει 23 νέα ομόλογα με επιτόκια από 0,6% έως και 3,65% και διάρκεια από έξι μήνες μέχρι και 30 χρόνια.

Με απλά λόγια, μπορεί η ολοκλήρωση του PSI να απέτρεψε μια ελληνική χρεοκοπία, καταστρέφει όμως οικονομικά χιλιάδες πολίτες που επένδυσαν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, είτε επειδή εμπιστεύτηκαν την χώρα τους είτε επειδή με αυτό τον τρόπο αποζημιώθηκαν για υπηρεσίες που παρείχαν ή για προϊόντα που πούλησαν σε εταιρείες και οργανισμούς του δημοσίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

UBS: "Πριν από το τέλος του 2014 η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει για 2η φορά"

UBS: "Πριν από το τέλος του 2014 η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει για 2η φορά"
13-03-2012 17:28:13Μέχρι το 2013 και πριν το τέλος του 2014, η Ελλάδα θα χρειαστεί να προχωρήσει σε νέα αναδιάρθρωση του χρέους της, χρεοκοπώντας επί της ουσίας και δεύτερη φορά, οπότε και ανοίγει η πόρτα εξόδου από το ευρώ, επισημαίνει σε έκθεσή της ο ελβετικός χρηματοπιστωτικός οίκος UBS.

Μάλιστα, οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ, μετά τη δεύτερη αναδιάρθρωση του χρέους της, ουσιαστικά μετά τη δεύτερη χρεοκοπία της.

«Την ώρα που με ‘κούρεμα’ 53,5% στα ελληνικά ομόλογα και ενώ η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από το PSI υπολογίζεται σε 105 εκατ. ευρώ, το πραγματικό όφελος για την Ελλάδα δεν ξεπερνά τα 27 δισ. ευρώ, γεγονός που αφήνει τη χώρα εκτεθειμένη σε ένα μη βιώσιμο μονοπάτι», τονίζει μεταξύ άλλων η UBS.
"H Eλλάδα με τους ρυθμούς ανάπτυξης που ακολουθεί σήμερα και από τους οποίους δεν πρόκειται να ξεφύγει τα επόμενα χρόνια, είναι πρακτικά αδύνατο να γλιτώσει την έξοδό της από την ευρωζώνη".

Κατά τον οίκο, η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο σημαντικό «κούρεμα» στο χρέος από κοινού με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ. Ένα "κούρεμα" το οποίο θα περιλαμβάνει και το ΔΝΤ!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr