Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

29 Απριλίου 2012

ΚΑΘΑΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ: ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ εκπαιδεύουν Σύριους αντικαθεστωτικούς

UCKάδες στο Κοσσυφοπέδιο εκπαιδεύουν Σύριους αντικαθεστωτικούς σύμφωνα με τη σερβική Βlic


Τρεις ακτιβιστές της αντιπολίτευσης της Συρίας, έφθασαν στο Κοσσυφοπέδιο για να μάθουν από τον λεγόμενο ‘Αλβανικό Στρατό’ στον οποίο ηγετική θέση έχουν πολιτικοί και πρώην UCK-άδες, πώς να αντιταχθούν στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, γράφει η σερβική εφημερίδα Blic.

O Amar Abdulhamid, ο οποίος εκδιώχθηκε από τη Συρία, είπε ότι η παραμονή του στο Κοσσυφοπέδιο θα του χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης για τον αγώνα που κάνουν στη Συρία.

«Είμαστε εδώ, στο Κοσσυφοπέδιο,  για να αποκτήσουμε γνώσεις από την εμπειρία του Απελευθερωτικού  Στρατού του Κοσσυφοπεδίου- UCK πώς να οργανωθούμε και πως δημιουργήσουμε ένοπλους σχηματισμούς», είπε ο Abdulhamid.

Η άφιξή τους στο Κοσσυφοπέδιο συνδέεται με το γεγονός ότι η συριακή αντιπολίτευση έχει επικριθεί συχνά για την αδυναμία της στον αγώνα ενάντια στο καθεστώς του Άσαντ.

«Πράγματι, πρέπει να δράσουμε από κοινού ως συνασπισμός της αντιπολίτευσης»,
δήλωσε ο Σύριος που μέχρι το 2005 ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ωστόσο, άλλες λεπτομέρειες για την παραμονή και την εκπαίδευσή τους δεν αποκαλύφθηκαν, σημειώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ: Ο Σαμαράς θέλει να ανακηρύξει ΑΟΖ μειώνοντας τις αμυντικές δαπάνες!

Αυτοκτονία: Ο Α. Σαμαράς θέλει να ανακηρύξει ΑΟΖ μειώνοντας τις αμυντικές δαπάνες!

Ο Αντώνης Σαμαράς από την Κρήτη επανέλαβε ότι αν αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας θα ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αλλά περιέργως δεν είπε τίποτα για την απόφαση της Τουρκίας να ανακηρύξει ουσιαστικά δική της ΑΟΖ επάνω στην ελληνική με την έγκριση γεωτρήσεων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, απομονώνοντας το Καστελόριζο!
"Πολύ κοντά, μέσα στην Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, την ΑΟΖ, υπάρχει τεράστιος ενεργειακός πλούτος. Τώρα μιλάνε πια γι' αυτό ανοικτά οι ξένοι. Αλλά εδώ δεν τολμάμε ακόμα να την ανακηρύξουμε", τόνισε και δεσμεύτηκε: "Εμείς θα το κάνουμε!".Ο κ. Σαμαράς διαφοροποιήθηκε από εκείνους που υποτιμούν το θέμα της ΑΟΖ  και έκανε λόγο για κοιτάσματα, "Με πολύ μεγάλες πιθανότητες να εκφράζουν έναν τεράστιο υποθαλάσσιο πλούτο στην χώρα μας".


To θέμα είναι πως θα ανακηρύξει ΑΟΖ την στιγμή που ψηφίζει συνέχεια υπέρ της μείωσης των αμυντικών δαπανών. Χωρίς Ένοπλες Δυνάμεις εγγυημένα ικανές να υπερασπιστούν νικηφόρα τα ελληνικά δικαιώματα στην Α.Μεσόγειο;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Τα πέντε ψέματα του κ. Βενιζέλου μόλις χθες!"


«Άλλος είναι ο κ. Βενιζέλος που λίγους μήνες πριν υπέγραψε το δεύτερο Μνημόνιο, και άλλος ο κ. Βενιζέλος που δίνει σήμερα υποσχέσεις στους πολίτες;» διερωτήθηκε σε υψηλούς τόνους η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Σπόρτιγκ στη Νέα Σμύρνη, την Κυριακή το πρωί.
Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του capital.gr, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Λ. Κατσέλη εξέφρασε την πεποίθηση ότι η «Κοινωνική Συμφωνία» θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές της 6ης του Μάη, ώστε, με την είσοδό της στη Βουλή, να μπει «ένα ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου που ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν συμφωνήσει και υπογράψει».
Επιδίωξη της «Κοινωνικής Συμφωνίας», επεσήμανε, είναι «να ανασυγκροτηθεί η προοδευτική παράταξη», ώστε «να προταχθούν προτάσεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση απέναντι στο Μνημόνιο της λιτότητας και της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας». Η «μάχη είναι πολιτική», τόνισε η κυρία Κατσέλη, είναι «μάχη ενάντια στα εξωθεσμικά κέντρα και τη διαπλοκή που φοβούνται την ανεξάρτητη φωνής της Κοινωνικής Συμφωνίας».
Κατά την ομιλία της, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελο Βενιζέλο, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί, μία βδομάδα πριν τις εκλογές, να παραπλανήσει τους πολίτες, εκθέτοντας τα πέντε ψέματα που εντόπισε στη χθεσινή ομιλία του.
- Πρώτο ψέμα, η υπόσχεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Η κα. Κατσέλη τόνισε ότι η υπόσχεση αυτή αναιρείται πλήρως από την υπογραφή που ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να βάλει στο δεύτερο Μνημόνιο, με το οποίο τον Ιούλιο έρχεται νέα μείωση του κατώτατου μισθού, νέο ψαλίδισμα των συντάξεων, ενώ δεν  αποκλείεται να ξανανοίξει το ζήτημα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
- Ψέμα δεύτερο, η παρουσίαση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για την στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας. Η κα Κατσέλη επεσήμανε ότι ενώ η ίδια από τις αρχές του 2010, πριν ακόμα υπογραφεί το πρώτο Μνημόνιο, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να εκπονήσει ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε τώρα ν’ αντιγράψει την πρόταση που η ίδια τότε είχε εκθέσει και σήμερα αποτελεί βασική επιλογή της «Κοινωνικής Συμφωνίας». Η κα. Κατσέλη χαρακτήρισε ως πλήρως αναξιόπιστη αυτή την πρόταση του κ. Βενιζέλου, και αναρωτήθηκε, εάν πραγματικά την πιστεύει, γιατί δεν την έκανε πράξη τους 10 μήνες που ήταν Υπουργός Οικονομικών και είχε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
- Ψέμα τρίτο, οι δεσμεύσεις που διατυπώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την υπαγωγή στις σχετικές ρυθμίσεις των ατομικών επιχειρήσεων. «Ο κ. Βενιζέλος οφείλει να εξηγήσει γιατί απέσυρε η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις αυτές από τη Βουλή πριν λίγες εβδομάδες», συρόμενη ουσιαστικά από τις υποδείξεις της τρόικας και εγχώριων εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας. Η κα Κατσέλη, επεσήμανε, επίσης, ότι για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε την πρακτική αντιγραφής των θέσεων της «Κοινωνικής Συμφωνίας», καθώς οι βουλευτές που την απαρτίζουν είχαν πρώτοι καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή ήδη από τον Μάρτιο του 2012.
- Ψέμα τέταρτο, το κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους ψηφοφόρους να τον υποστηρίξουν για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός και να ολοκληρωθεί αυτό το επίτευγμα. Η κα Κατσέλη χαρακτήρισε τουλάχιστον προκλητικό αυτό το κάλεσμα του κ. Βενιζέλου. «Αποτελεί, άραγε, επίτευγμα η εξαθλίωση των πολιτών, η ραγδαία συρρίκνωση των εισοδημάτων και το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων;» αναρωτήθηκε η κα Κατσέλη, καλώντας τον κ. Βενιζέλο πάψει να εμπαίζει τους πολίτες.
- Ψέμα πέμπτο, η προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να εμφανισθεί ως ομογάλακτος του Γάλλου σοσιαλιστή Ολάντ και ως αντιμαχόμενος με την πολιτική των Μέρκελ – Σαρκοζί. Η κα Κατσέλη επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, είναι αντίθετα ταυτισμένο, όπως τόνισε, με την «βαθύτατα συντηρητική μνημονιακή προσέγγιση της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί.»
Κατά το τέλος της ομιλίας της, η κα Κατσέλη, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν μαζί τη μάχη τις επόμενες ημέρες, ώστε η «Κοινωνική Συμφωνία» μπει στη Βουλή, ως μια ισχυρή φωνή που θα εργαστεί για ν’ ανατρέψει τον αδιέξοδο και επικίνδυνο δρόμο που ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν προδιαγράψει για τη χώρα".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΟΙ ΕΠΟΙΚΙΣΤΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ!


Tραγωδία στον Έβρο, υπό περίεργες συνθήκες, όταν άνδρες των αστυνομικών αρχών και της Frontex εντόπισαν στην περιοχή Λυκώφης Έβρου, αυτοκίνητο να παραλαμβάνει 6 λαθρομετανάστες και μετά από καταδίωξη από ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά να καούν τρία άτομα και να τραυματιστούν άλλα τέσσερα που επέβαιναν σε αυτό.
Κατά ένα περίετγο τρόπο, το όχημα δεν ακινητοποιήθηκε αμέσως από τους αστυνομικούς, αλλά παρακολουθήθηκε (προφανώς για να φανεί αν υπήρχαν συνεργάτες εντός του ελληνικού εδάφους) και στη συνέχεια το εγκλώβισαν με δύο οχήματα, ένα της Frontex και ένα της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης.
Ο οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος στην προσπάθειά του να προσπεράσει το όχημα του Frontex έχασε τον έλεγχο του οχήματος με συνέπεια να εκτραπεί από την πορεία του και να ανατραπεί σε παρακείμενο αγρό. Το όχημα πήρε αμέσως φωτιά ενώ στην προσπάθειά τους να διασώσουν τους επιβαίνοντες οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι 4 άτομα είχαν τραυματιστεί σοβαρά ενώ δυο άλλα είχαν χάσει τη ζωή τους.
Λίγο αργότερα, βρέθηκε απανθρακωμένο ακόμη ένα πτώμα άντρα, στα συντρίμμια του αυτοκινήτου, ο οποίος πιθανολογείται ότι είναι ο διακινητής. Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται δύο Κινέζες και δύο Ιρανοί.
Την ίδια ώρα, σε άλλη επιχείρηση της Αστυνομίας συνελήφθη στις όχθες του ποταμού Έβρου Σύρος διακινητής, ο οποίος μετέφερε σε βάρκα από την Τουρκία 6 λαθρομετανάστες. Η πτώση της στάθμης του ποταμού Έβρου, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, έχει αυξήσει την διακίνηση λαθρομεταναστών στη χώρα μας, από τα κυκλώματα των Τούρκων διακινητών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια νέα Ελλάδα γεννιέται - Διάλυση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αν ηττηθούν, προβλέπουν οι ξένοι


Μια νέα Ελλάδα γεννιέται - Διάλυση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αν ηττηθούν, προβλέπουν οι ξένοι


Το τέλος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών και ένταξή τους στα νέα κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπικές προβλέψεις που δείχνουν ιστορική και καθοριστική ήττα την ερχόμενη Κυριακή με ποσοστό μεταξύ 35 και 40% και για τους δύο μαζί, προβλέπει έκθεση ξένης πρεσβείας μεγάλου δυτικού κράτους που διαβιβάστηκε στα κεντρική διπλωματική υπηρεσία του εν λόγω κράτους.
Σύμφωνα με την έκθεση "Οι αποχωρήσεις των βουλευτών από τα δύο κόμματα κατά τον τελευταίο χρόνο  καταδεικνύουν ισχυρές πολιτικά φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό των δύο κομμάτων, ως απόρροια των πιέσεων του εκλογικού σώματος. Από την στιγμή που θα καταγραφεί στιε εκλογές της 6ης Μαΐου ότι τα δύο κόμματα πάψουν να είναι "μεγάλα" σε εκλογικά ποσοστά, τότε είναι πιθανόν βουλευτές που θα εκλεγούν εντός των παλαιών κομμάτων να θεωρήσουν ότι πολιτικό μέλλον έχουν μόνο εκτός των κομμάτων αυτών, αφού θα έχει καταδειχθεί ότι οι συνάδελφοί τους που αποχώρησαν, ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι από πολιτικής άποψης. Συν το γεγονός ότι η κομματική κατάρρευση θα οδηγήσει στην απομάκρυνση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την κρατική εξουσία που αποτελούσε σημαντικό στοιχείο κομματικής συνεκτικότητας".
Βάσει της έκθεσης, η ελληνική πολιτική σκηνή αποκτά χαρακτηριστικά "υψηλής ρευστότητας" ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και "είναι άγνωστο το πως και αν θα επιβιώσει η οικονομική ελίτ της χώρας που βάσιζε την ύπαρξή της στην πολιτική ελίτ την οποία ενίσχυε πάντα προεκλογικά για να έχει "ανταποδοτικά οφέλη" μετεκλογικά".
Σε ότι αφορά την εκλογική επιρροή των κομμάτων μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, πλέον το σύνολο των ΜΜΕ δημοσιεύουν αυτά που οι αναγνώστες του defencenet.gr, διάβασαν εδώ και τέσσερις ημέρες στις σελίδες του (τα ποσοστά είναι με αναγωγή των αναποφάσιστων): ΠΑΣΟΚ και ΝΔ 15-17% και 21-23% αντίστοιχα, ισχυρή επιρροή των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ποσοστά 8-11%, Χρυσή Αυγή 5%+ με τεράστια επιρροή στις ηλικίες 18-25 ετών, ΣΥΡΙΖΑ 12-13%, ΚΚΕ 10%+, ΔΗΜΑΡ 6%+, ΛΑΟΣ 3%+, Οικολόγοι 2-3%, ΔΗΣΥ 2-3% κλπ.
Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερδίας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που σίγουρα δεν ανήκει στο αντιμνημονιακό πατριωτικό μπλόκ, το οποίο τιτλοφορείται "ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΙς ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ" σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι: "Από τις αρχές της εβδομάδας διεξάγονταν κυλιόμενες έρευνες, οι οποίες κατέγραφαν σε ημερήσια βάση τις τάσεις της κοινής γνώμης. Την Παρασκευή, δε, οι αρχηγοί των κομμάτων παρέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», τις εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις, με σταθμισμένο δείγμα και αναγωγές. Το σύνολο των ευρημάτων επιβεβαιώνει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί και προ της απαγόρευσης δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων. Αυτό σημαίνει ότι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ το άθροισμα του δικομματισμού στην πρόθεση ψήφου μετά δυσκολίας προσεγγίζει το 40%.
Το στοιχείο, όμως, που φαίνεται ότι προβληματίζει έντονα τους δημοσκόπους έχει να κάνει με το γεγονός ότι από τα καθημερινά κύματα των ερευνών προκύπτουν τάσεις αποσυσπείρωσης στα μεγάλα κόμματα, γεγονός πρωτοφανές για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απομένει ως τις εκλογές. Για παράδειγμα, η Ν.Δ. έδειξε να πληρώνει δημοσκοπικά την επιλογή των όσων διαδραματίστηκαν με την υποψηφιότητα Συμπιλίδη. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να δυσκολεύεται (εξαιρετικά) να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους που κατευθύνθηκαν κυρίως προς τα κόμματα της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ - Δημοκρατική Αριστερά).

Από τα τελευταία στοιχεία των δημοσκοπήσεων προ των αναγωγών καταγράφεται ένα εφιαλτικό πολιτικό τοπίο, αφού στην πρόθεση ψήφου τα δύο μεγάλα κόμματα ξεπερνούν μετά μεγάλης δυσκολίας το 30% (εννοεί χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων), δίνοντας μάχη για το 40%.
Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι σε μία από τις σφυγμομετρήσεις το ΠΑΣΟΚ πλασάρεται στην τρίτη θέση. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι οι δημοσκόποι για πρώτη φορά δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε αναγωγή εκλογικού αποτελέσματος, αφού -πέραν του μεγάλου αριθμού των αναποφάσιστων- καταγράφονται πρωτόγνωρες συμπεριφορές στο εκλογικό σώμα, που κάλλιστα μπορούν, όπως υποστηρίζουν, να οδηγήσουν σε εκπλήξεις το βράδυ της 6ης Μαΐου".
Όλα δείχνουν ότι μια ιστορική εβδομάδα ξεκινά για την χώρα, αύριο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σταυρου Λυγερου - Μονομαχούν πριν ξανασυνεταιριστούν

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Μονομαχούν πριν ξανασυνεταιριστούν
Του Σταυρου Λυγερου

Μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες, η ελπίδα των δύο κομμάτων εξουσίας για συσπείρωση της τελευταίας στιγμής δεν επιβεβαιώνεται. Εάν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώσουν αθροιστικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο σχηματισμός συμμαχικής κυβέρνησης θα καταστεί μονόδρομος. Η τρόικα θα ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις στους ηγέτες γαλάζιων και πράσινων για να συμφωνήσουν. Το σενάριο αυτό, όμως, δεν είναι χωρίς εμπόδια.
Ο Σαμαράς διεκδικεί ρητορικά την αυτοδυναμία και απειλεί εμμέσως με νέες εκλογές για να την κατακτήσει. Το χαρτί αυτό, ωστόσο, μπορεί να το παίξει εάν αποσπάσει 35%-36%. Οχι όταν το ποσοστό του απέχει πολύ από τον στόχο κι όταν, μάλιστα, η εκλογική επιρροή του έχει καθοδική τάση. Ο πραγματικός στόχος του είναι να γίνει πρωθυπουργός.
Δεδομένου ότι το κριτήριο κυβερνητικών συμπράξεων είναι η στάση έναντι του Μνημονίου, ο δυνάμει μόνος εταίρος είναι το ΠΑΣΟΚ. Η απαίτηση Σαμαρά, όμως, να γίνει πρωθυπουργός προσκρούει σε αντιστάσεις. Οι πολίτες που θα ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ είναι δύο κατηγοριών: Πρώτον, όσοι υποστηρίζουν συνειδητά το Μνημόνιο (είναι η μειονότητα). Δεύτερον, όσοι είναι ταυτισμένοι με το ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως της πολιτικής που εφαρμόζει (είναι η πλειονότητα).
Η δεύτερη κατηγορία, που λειτουργεί με όρους φυλής, είναι παραδοσιακά και βαθύτατα αντιδεξιά. Γι’ αυτό και θεωρεί αμάρτημα το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει για πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Αρκετοί πράσινοι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι τον Ιούνιο 2011 ο Σαμαράς είχε θέσει ως όρο για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας τον αποκλεισμό του Παπανδρέου. Κατ’ αυτούς, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ νομιμοποιείται να θέσει αντίστοιχο όρο.
Πολλά, πάντως, θα εξαρτηθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα. Εάν η Ν.Δ. υπερβεί το 30% (όχι πολύ πιθανό) ή εάν η διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά μεγαλύτερη από πέντε μονάδες, η διαπραγματευτική θέση του αρχηγού της θα είναι ισχυρή. Ο κ. Βενιζέλος θα πιεσθεί ασφυκτικά για να συμπράξει. Η τρόικα θέλει «φιλομνημονιακή» κυβέρνηση και γι’ αυτό –σύμφωνα με πληροφορίες– μετά τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει, έχει αποδεχθεί το ενδεχόμενο πρωθυπουργοποίησης του Σαμαρά.
Τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τον αρχηγό της Ν.Δ. εάν η εκλογική επίδοση είναι χαμηλή και η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ μικρή. Τότε, θα είναι αυτός που θα δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις για να αποδεχθεί ως πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο. Και μάλιστα, η πίεση δεν θα προέλθει μόνο από το ΠΑΣΟΚ, την τρόικα και εγχώριους υποστηρικτές του Μνημονίου. Θα προέλθει και από τη (νεο)φιλελεύθερη πτέρυγα της Ν.Δ., πιθανώς και από καραμανλικούς.
Ο Σαμαράς το φοβάται και γι’ αυτό προσπάθησε να συγκροτήσει τα ψηφοδέλτια κατά τρόπο που να αναδείξουν μία ελεγχόμενη απ’ αυτόν Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στην πολιτική, όμως, αυτοί οι υπολογισμοί είναι αβέβαιοι. Αυτό που μετράει είναι η δυναμική που θα αναπτυχθεί την κρίσιμη ώρα. Ειδικά όταν η αναμενόμενη εκλογική επιτυχία των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Καμμένου μετατρέπει τη Ν.Δ. σε μεσαίο κόμμα και εκ των πραγμάτων αποδυναμώνει τη θέση του αρχηγού της.
Το αστείο αυτής της προεκλογικής εκστρατείας είναι ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρονται λες και βρισκόμαστε στην προ κρίσης εποχή, όταν λειτουργούσαν σαν μονομάχοι για το τρόπαιο της εξουσίας. Οι πρώην άσπονδοι αντίπαλοι, όμως, είναι οι σημερινοί και κατά πάσα πιθανότητα και αυριανοί εταίροι, αφού έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο, το οποίο λειτουργεί ως κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης.
Για να ανασχέσουν τη μετατόπιση των ψηφοφόρων προς αντιμνημονιακά κόμματα και συχνά προς αντισυστημικές επιλογές, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. χρησιμοποιούν τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα «Μνημόνιο ή χάος», «ψηφίστε μας ή ακυβερνησία» κ.λπ. Κρύβουν, βεβαίως, ότι το ζητούμενο είναι μια αποτελεσματική κυβέρνηση που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και όχι μια κυβέρνηση που θα την οδηγήσει στην κατάρρευση.
Στην πραγματικότητα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. επιχειρούν να χειραγωγήσουν το εκλογικό σώμα, καλλιεργώντας τον φόβο. Η τακτική αυτή, ωστόσο, δεν οδηγεί μακριά. Ισχυριζόμενοι αυθαιρέτως, μάλιστα, ότι η αντιμνημονιακή ψήφος ισοδυναμεί με ψήφο υπέρ της δραχμής, ροκανίζουν την ιδεολογική ηγεμονία του ευρωπαϊσμού, γεγονός που αργά ή γρήγορα θα πολλαπλασιάζει τους Ελληνες που θα ταυτίζουν την εξαθλίωσή τους με την ύπαρξη του ευρώ.
Το ίδιο αντίστροφο αποτέλεσμα θα έχει και η πρακτική των μνημονιακών δυνάμεων να στιγματίζουν κάθε αντίθετη άποψη σαν «λαϊκισμό». Καλλιεργούν τη βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη ότι υπάρχει «υπεύθυνη» και «ανεύθυνη» ψήφος και ως εκ τούτου σε κρίσιμες στιγμές τον λόγο δεν πρέπει να έχει το εκλογικό σώμα, αλλά οι «επαΐοντες», που βεβαίως τυγχάνει να είναι σταυροφόροι του Μνημονίου και εκλεκτοί της τρόικας. Η τακτική τους, όμως, είναι τυχοδιωκτική. Εξωθεί τα θύματα της ασκούμενης πολιτικής να αντιδράσουν σ’ αυτή την ιδεολογική τρομοκρατία, στρεφόμενα προς αυτό που οι μνημονιακοί αποκαλούν λαϊκίστικες επαγγελίες.

Β. Μουλόπουλος - Το ερώτημα....

Το ερώτημα
Επειτα από τρία χρόνια (ή μήπως 40;) καταστροφικής διακυβέρνησης, οι serial killers αυτής της άτυχης χώρας βρίσκονται σε πανικό.

Και είναι πραγματικά χιουμοριστικές οι συνεχείς παραινέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών προς τον ελληνικό λαό να ψηφίσει τους δημίους του.

Η αλήθεια είναι ότι η κρίση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη (της Γερμανίας περιλαμβανομένης), γίνεται όλο και πιο βαθιά.

Η αλήθεια είναι ότι η κρίση έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη και έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των ταλιμπάν του παγκόσμιου νεοφιλελευθερισμού.

Για τις προβλέψεις και τις δυνατότητες των εγχώριων σαλτιμπάγκων που μας κυβερνούν καλύτερα ας μη μιλήσουμε.
Η νέα δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν είναι ένα συμβόλαιο θανάτου για το 90% των Ελλήνων, χωρίς καμία πιθανότητα να ανακόψει την ύφεση.

Μιλάνε για ανάπτυξη με λέξεις και όρους που θυμίζουν εξορκιστές μυστικιστικών θρησκειών.

Εχω μάλιστα τη σοβαρή υποψία ότι οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος τα βράδια θα κάνουν ιεροτελεστίες βουντού προσφέροντας ανθρωποθυσίες ελλήνων εργαζομένων στα είδωλα των τραπεζιτών.

Είναι θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Οι μόνοι που δεν το καταλαβαίνουν (ή κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν) είναι οι συστημικοί οικονομολόγοι (γιατί ίσως δεν τους το δίδαξαν στη London School of Economics) και οι υπάλληλοι της ολιγαρχίας του χρήματος που μας κυβερνούν. Αν κάποιος από αυτούς είχε κάνει τον κόπο να διαβάσει Ιστορία θα είχε μάθει ότι η συνταγή «που θα μας σώσει» έχει αποτύχει όπου και αν εφαρμόστηκε. Οτι το μόνο που πέτυχε ήταν καταστροφή, βία και αυταρχισμό. Εξόντωσε λαούς, κατέστρεψε τη Δημοκρατία και εκκόλαψε το αβγό του φιδιού.
Αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα χρησιμοποίησαν φλογοβόλα για να κάψουν ανθρώπινες ζωές, για να κάψουν κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας, κάθε δυνατότητα ανάπτυξης.

Απέλυσαν, έκλεισαν επιχειρήσεις και καταστήματα, σφάγιασαν μισθούς και συντάξεις, διέλυσαν τη δημόσια υγεία και παιδεία, γκρέμισαν το κοινωνικό κράτος και υπέγραψαν το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Χόρτασαν τα πιο αδηφάγα ένστικτα του καπιταλισμού. Εξέθρεψαν μια τάξη κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών χωρίς καμία κοινωνική ευθύνη και λογοδοσία.

Και σήμερα οι εμπρηστές ζητούν να ψηφιστούν στις επόμενες εκλογές για να σβήσουν τη φωτιά που οι ίδιοι έβαλαν.

Αυτό είναι και το ερώτημα των εκλογών. Τώρα που ο βασιλιάς είναι γυμνός και το αντιλαμβάνεται όλο το «πόπολο», τώρα που η πυρκαγιά εξαπλώνεται, το ερώτημα είναι ποιος θα τη σβήσει.

Αυτό θα καθορίσουν οι επόμενες εκλογές. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να το καταφέρουν οι πυρομανείς που την άναψαν και την τροφοδότησαν.

Το «πόπολο» έγινε λαός. Και ο λαός απαιτεί να ξαναγίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Αρνείται να καθήσει στην ουρά περιμένοντας την εξόντωσή του.

Δεν ξέρουν τι θέλουν, λένε οι πολιτικοί και οι οργανικοί διανοούμενοι του νεοφιλελευθερισμού. Αυτοί που αποφασίζουν γι' αυτούς, χωρίς αυτούς. Τους διαφεύγει ότι γνωρίζουν πολύ καλά αυτό που δεν θέλουν.

Τους διαφεύγει ότι θέλουν πίσω αυτά που τους έκλεψαν: την ελπίδα, τη ζωή, την αξιοπρέπεια.

http://www.zougla.gr: Αποτελέσματα διαδικτυακής ψηφοφορίας 20/04/12


http://www.zougla.gr: Αποτελέσματα διαδικτυακής ψηφοφορίας 20/04/12

 

Πανικός από τις δημοσκοπήσεις

Πανικός από τις δημοσκοπήσεις

 http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=193611
Θολό εξακολουθεί να παραμένει το πολιτικό σκηνικό μία βδομάδα πριν από την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Μεταπολίτευσης.

Οι επιτελείς των κομμάτων εξουσίας αναζητούν τη στρατηγική που θα τους επιτρέψει να εξέλθουν του αδιεξόδου στο οποίο τους έχει φέρει η επιλογή της υπερψήφισης του μνημονίου. [ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ? ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ?] Από τις αρχές της εβδομάδας διεξάγονταν κυλιόμενες έρευνες, οι οποίες κατέγραφαν σε ημερήσια βάση τις τάσεις της κοινής γνώμης. Την Παρασκευή, δε, οι αρχηγοί των κομμάτων παρέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», τις εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις, με σταθμισμένο δείγμα και αναγωγές. Το σύνολο των ευρημάτων επιβεβαιώνει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί και προ της απαγόρευσης δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων. Αυτό σημαίνει ότι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ το άθροισμα του δικομματισμού στην πρόθεση ψήφου μετά δυσκολίας προσεγγίζει το 40%. «Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος που έχουν θέσει οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» έμπειρος δημοσκόπος.

Το στοιχείο, όμως, που φαίνεται ότι προβληματίζει έντονα τους δημοσκόπους έχει να κάνει με το γεγονός ότι από τα καθημερινά κύματα των ερευνών προκύπτουν μικρές τάσεις αποσυσπείρωσης, γεγονός πρωτοφανές για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απομένει ως τις εκλογές. Για παράδειγμα, η Ν.Δ. έδειξε να πληρώνει δημοσκοπικά την επιλογή των όσων διαδραματίστηκαν με την υποψηφιότητα Συμπιλίδη. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να δυσκολεύεται (εξαιρετικά) να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους που κατευθύνθηκαν κυρίως προς τα κόμματα της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ - Δημοκρατική Αριστερά). Ετσι η αδυναμία των δύο κομμάτων να καταφέρουν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους έχει ως συνέπεια το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Από τα τελευταία στοιχεία των δημοσκοπήσεων προ των αναγωγών καταγράφεται ένα εφιαλτικό πολιτικό τοπίο, αφού στην πρόθεση ψήφου τα δύο μεγάλα κόμματα ξεπερνούν μετά μεγάλης δυσκολίας το 30%, δίνοντας μάχη για το 40%. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι σε μία από τις σφυγμομετρήσεις το ΠΑΣΟΚ πλασάρεται στην τρίτη θέση. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι οι δημοσκόποι για πρώτη φορά δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε αναγωγή εκλογικού αποτελέσματος, αφού -πέραν του μεγάλου αριθμού των αναποφάσιστων- καταγράφονται πρωτόγνωρες συμπεριφορές στο εκλογικό σώμα, που κάλλιστα μπορούν, όπως υποστηρίζουν, να οδηγήσουν σε εκπλήξεις το βράδυ της 6ης Μαΐου.

ΘΕΣΙΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΣΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ: ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ:
Α. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ!
1. ΣΤΑΣΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ!*
2. ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΟΥΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ!
3. ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΙΤΟ-ΣΤΑΛΙΝ-ΔΗΜΗΤΡΩΦ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΠΕΕΑ, Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΟΠΩΦ. ΦΑΝΕΡΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!

Β. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΠΑΣΗ ΔΥΝΑΜΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΣΗ ΤΟ ΤΕΛΕYΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΘΗ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΜΟΙΩΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ! ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΡΗΤΩΣ! ΕΝ ΤΗ ΠΡΑΞΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ"!
ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ!
----------------
* Πηγή: Ριζοσπάστης, 12/07/1935 «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα.» Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε.
--
**3ο ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ 1924 Πηγή: Απόφαση 3ου Έκτακτου Συνεδρίου Κ.Κ.Ε (26/11/1924-03/12/1924). Δημοσιεύθηκε στον Ριζοσπάστη.- «Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. Δίχως την καταπίεση του μακεδονικού και θρακικού λαού, δίχως την καταπίεση των ξένων εθνών, της είναι αδύνατο να δυναμώσει επάνω μας τον κοινωνικό της ζυγό. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών. Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε τον κοινωνικό ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει επάνω σε μάς. Δεν μπορούμε αλλιώτικα να γλιτώσουμε από τους κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεσπούν εις βάρος μας εν όσω εξακολουθεί η σημερινή κατάσταση του διαμελισμού και της καταπιέσεως της Μακεδονίας και Θράκης από τη Βαλκανική και Τουρκική μπουρζουαζία.Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη… Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!
---------------------------
NEWSIT

''Δεν φοβάμαι τη Χρυσή Αυγή, κινείται στα όρια της παρανομίας''

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για κυβέρνηση της Αριστεράς χωρίς ακροδεξιά στηρίγματα, ενώ απαντά στα σενάρια συνεργασίας με τον Π.Καμμένο.

  • Στη διακαναλική συνέντευξη τύπου ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για κοινό πρόγραμμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
  • Το Μνημόνιο 2 όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές από Σαμαρά και Βενιζέλο και προβλέπει χιλιάδες απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων.
  • Ο Α.Τσίπρας τόνισε ''ο λαός μας πεθαίνει, ο λαός μας πεινάει'' απαντώντας γιατί πρέπει να αναζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση συνεργασίας.
  • Δήλωσε πως ''Παπαρήγα και ΚΚΕ κινούνται στα όρια του παραλόγου'' αλλά αναγνώρισε την προσφορά του Κομουνιστικού Κόμματος, ενώ θεωρεί πως η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα βάλει στη Βουλή την Χρυσή Αυγή, το αβγό του φιδιού όπως χαρακτηριστικά είπε.
  • ''Ο Χρυσοχίδης φτιάχνει προεκλογικά στρατόπεδα συγκέντρωσης για να καλύψει τη ''ρετσινιά'' πως δεν διάβασε το Μνημόνιο'' ήταν το σχόλιο του Α.Τσίπρα.
  • ''Η κόλαση δεν επαναδιαπραγματεύεται, θέλουμε ακύρωση Μνημονίου'' προέταξε ως στόχο για μετά τις εκλογές ο Α.Τσίπρας.

 

ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ" ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ!

NEWSIT
Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται κοντά στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, όπου ήταν προγραμματισμένη η προεκλογική συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής, μέλη αριστερών κομμάτων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
"Μπαρούτι" μυρίζει η περιοχή γύρω από το Γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη" στη Νέα Αλικαρνασσό , όπου πραγματοποιείται η συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής.
Όπως γράφει το cretalive.gr το γυμναστήριο βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων.

Η αστυνομία έχει κυριολεκτικά "εγκλωβίσει" τους αριστεριστές σε ένα χώρο περίπου 200 μέτρα πιο μακριά από το Γυμναστήριο, ενώ την συγκέντρωση των Χρυσαυγιτών παρακολουθούν περίπου 50 άτομα

Στους δρόμους σύμφωνα με το prismanews έχουν βγει και οι κάτοικοι από γειτονικά σπίτια της περιοχής

ΣΧΟΛΙΟΝ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!

ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ" ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΗΝ ΕΠΟΧΗΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ ΚΙ ΑΥΤΑ, ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΙΝΤΛ! ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Η  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΙΔΕΩΝ! ΜΙΑ ΤΟΙΑΥΤΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΗΤΟ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ "ΠΡΑΣΙΝΩΝ" ΚΟΜΜΑΤΩΝ! ΟΙ "ΠΡΑΣΙΝΟΙ" ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΟΝΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ! ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΑΒΟΗΤΟΙ ΔΙΟΤΙ ΕΔΙΝΑΝ ΞΥΛΟ Σ' ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΨΕΛΛΙΣΗ ΟΤΙ Η "ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ" ΟΦΕΙΛΕΤΟ ΣΤΑ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ! ΕΔΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ" ΕΙΝΑΙ 100% ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΘΥΡΑΜΒΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ κ. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕ ΤΟ "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ" ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ κ. ΠΑΡΙΤΣΗΣ ΗΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΩΝ! ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ, ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ Η "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ Η ΣΧΕΣΙΣ ΜΕ ΤΟ "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ"! (ΟΡΘΩΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗ! ΟΙ "ΚΟΣΜΟΕΞΟΥΣΙΑΣΤΑΙ" ΤΟΧΟΥΝ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ: Η ΕΛΛΑΣ ΕΩΣ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ). ΤΩΡΑ ΕΧΟΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ "ΤΡΕΛΛΑ" ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ "ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ" ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟΝ ΝΑ ΔΕΛΕΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΙΝ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΗΣ (ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΟΠΥΡΑΪΤ) ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ή ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΦΙΛΜ! ΒΕΒΑΙΩΣ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΙ", ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΥΤΟΙ, ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΒΛΑΚΩΔΟΥΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΑΠΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ "ΜΟΥΣΙΚΗΣ"! ΟΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΤΑΤΟΙ! ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΣ, ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ, ΞΕΡΟΥΝ "ΑΠ' ΕΞΩ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ" ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΟΣ, ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΟΓΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΩΝ ΡΟΥΖΒΕΛΤ-ΤΣΩΡΤΣΙΛ-ΣΤΑΛΙΝ!
ΒΕΒΑΙΩΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΑΛΙΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΕΣ! ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΤΕ ΟΛΑ, ΙΔΟΥ ΟΙ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ", ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥΣ Ο κ. ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΝ (ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ, ΜΑ ΤΟΝ ΘΕΟ, "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ"! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΑΝ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΣ Ν.Δ., ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΥΝΗΓΑΝΕ, -ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ?- ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΕΞΟΣΙΑΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ, ΟΜΩΣ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΥΚΑΡΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ! ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΔΡΑΜΟΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ "ΕΚΑΝΕ ΚΛΙΚ" ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΑΠ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΞΑΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΟΥΣΑΝ ΛΥΣΣΑΛΕΩΣ ΗΤΟ "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ"!). ΑΝ ΕΙΣΘΕ ΤΥΠΟΣ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ "ΒΡΙΣΚΕΤΕ" ΙΔΟΥ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ! ΑΝ ΕΙΣΘΕ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΕΙΡΑΡΙΘΜΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΩΝ! ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕTΕ ΝΑ "ΣΩΣEΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ" ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ! ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΛΕΙΑΔΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ" ΕΩΣ ΤΗΝ GREENPEACE. ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ.. ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ.. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΣΘΕ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ "ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ" ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ, ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟΝ ΠΟΘΕΙΤΕ, ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ "ΦΙΛΟΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΘΕ "ΝΕΟΝΑΖΙ", ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΘΕ "ΦΑΝ" ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!
---------------------------------------------------
Πειρατές στην... κάλπη
Είναι νέοι, δεν παίρνουν θέση για το μνημόνιο και διεκδικούν ελευθερία στην επικοινωνία
Υπάρχει ένα κόμμα το οποίο δεν διαθέτει, για λόγους... οικονομίας, ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ούτε πρόεδρο, δεν βρίσκει υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες επειδή τα περισσότερα μέλη του είναι κάτω των 25 ετών, δεν βρίσκει χρήματα για προεκλογική εκστρατεία, δεν έχει έδρα παρά μόνο μια... «τρύπα» στο Μοναστηράκι, αποστρέφεται το υπάρχον πολιτικό σύστημα, δεν παίρνει θέση για το μνημόνιο. Κι όμως διαθέτει το μεγαλύτερο γραφείο στον κόσμο, το Ιnternet! Πρόκειται για το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (ΠΕΙΡ), που μετέχει στις εκλογές της 6ης Μαΐου μόνο με 45 υποψηφίους σε 31 εκλογικές περιφέρειες, με προϋπολογισμό μόλις 15.000 ευρώ.

Εχουν κεντρικό σύνθημα «Ψήφισε Πειρατές - Ψήφισε εσένα» και στόχο, αν εισέλθουν στη Βουλή, να μας κάνουν, όπως λένε, όλους... πειρατές. Μην τους φανταστείτε με μαύρες σημαίες με νεκροκεφαλές και χιαστί σπαθιά, σύμβολα που θυμίζουν όσους δρούσαν προ αιώνων στις θάλασσες του κόσμου, αλλά μια ομάδα νέων ανθρώπων που επιδιώκουν να αποτελέσουν, όπως λένε, το νέο «λειτουργικό σύστημα» εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον.
Είναι ένα ιδιόμορφο κόμμα για τα ελληνικά δεδομένα το Κόμμα των Πειρατών, αφού το κυριότερο στέλεχός του, ο κ. Ανέστης Σαμουρκασίδης, 42 ετών, από τη Θεσσαλονίκη, δεν θα είναι υποψήφιος, ούτε και ο 30χρονος κ. Ι. Παναγόπουλος, ο άνθρωπος που υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος και κατέθεσε στον Αρειο Πάγο. Ο μικρότερος σε ηλικία υποψήφιος, στη Χαλκιδική, είναι ο κ. Δ. Παπαμιχαήλ (έχουν και οι Πειρατές τον Παπαμιχαήλ τους), κομπιουτεράς, και ο μεγαλύτερος, ο αρχιτέκτονας κ. Γ. Μισούλης, στην Α' Αθηνών, 62 ετών. Λόγω ελλείψεως στελεχών ηλικίας πάνω από 25 ετών δεν θα έχουν υποψηφίους στις μονοεδρικές και σε ορισμένες άλλες περιφέρειες, ενώ δεν έχουν καταθέσει ψηφοδέλτιο Επικρατείας για να μην επιβαρύνουν όσους περιληφθούν σε αυτό με 200 ευρώ, ποσό το οποίο οι περισσότεροι δεν διαθέτουν.
Λένε ότι ονομάζονται Πειρατές επειδή μοιράζονται αρχεία: «Το μοίρασμα αρχείων όμως περιλαμβάνει την ταυτόχρονη αποστολή και λήψη από κάθε συνδεδεμένο πρόσωπο. Δεν υπάρχει κεντρικό σημείο ελέγχου. Αντίθετα, υπάρχει μια κατάσταση όπου ο πολιτισμός και η ροή των πληροφοριών κυλούν μεταξύ εκατομμυρίων διαφορετικών ανθρώπων. Κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι εντελώς καινούργιο στην ιστορία της ανθρώπινης επικοινωνίας».
Οι Πειρατές τάσσονται υπέρ της κομματικής καθαρότητας. Δεν δέχονται, δηλαδή, στελέχη που ήταν ενταγμένα σε άλλα αστικά κόμματα και πριν από λίγες ημέρες, όταν πληροφορήθηκαν από το «αδελφό» Κόμμα Πειρατών Γερμανίας ότι έχουν διεισδύσει σε αυτό και νεοναζιστές, έλεγξαν όλα τα μέλη τους και διαπίστωσαν ότι «ευτυχώς δεν είχαμε μέλη της Χρυσής Αυγής, αυτού του νεοναζιστικού κόμματος, στις τάξεις μας», όπως βεβαιώνουν.
Σχετικά πάντως με το αν ενθαρρύνουν το «κατέβασμα» από το Διαδίκτυο ταινιών, τραγουδιών, εκδόσεων κτλ., ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Σαμουρκασίδης ξεκαθαρίζει: «Δεν ενθαρρύνουμε κανέναν σε παρανομίες. Ενθαρρύνουμε τη χρήση ανοιχτού και ελεύθερου λογισμικού. Θέλουμε να αλλάξει η νομοθεσία και το κοπιράιτ να αφορά μόνο τις εμπορικές χρήσεις, όχι τις προσωπικές. Είναι αδιανόητος και αντισυνταγματικός κάθε έλεγχος της ιδιωτικής επικοινωνίας υπό την επίφαση του κοπιράιτ».

Λουκάς Παπαδήμος - ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ 2,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΠΛΗΡΩΣΕ ΦΟΡΟ 500 ΕΥΡΩ!

Με παχυλά εισοδήματα αφορολόγητα, και απαιτεί "θυσίες"!


Σοκαριστική όσο και άκρως εξοργιστική είναι η αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φορολογείται ελάχιστα (έως καθόλου) για τα παχυλά εισοδήματά του. Και μάλιστα στη χειρότερη δυνατή συγκυρία για τη χώρα, κατά την οποία ο ίδιος και το επιτελείο του με καθοδηγητή την τρόικα επιβάλλουν απανωτά χαράτσια στους Έλληνες πολίτες απαιτώντας από αυτούς να σηκώσουν το βάρος μιας απάνθρωπης και αδιέξοδης πολιτικής. 
   
Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Το Παρόν, αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπαδήμος, από το 2004 έως το 2011 εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνολικά 2.238.484,09 ευρώ και πλήρωσε φόρο μόλις 511 ευρώ.

Βέβαια νομίμως ο κ. Παπαδήμος δεν πληρώνει φόρο, καθώς η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει για τους υπαλλήλους της οι αποδοχές τους να είναι αφορολόγητες (!!!) 

Σημειώνεται ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, ως ακαδημαϊκός, για έξοδα παραστάσεως παίρνει 1.400 ευρώ το μήνα που είναι κι αυτά αφορολόγητα.
Ερευνητέο είναι αν και η σύνταξη που παίρνει ως πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι και αυτή αφορολόγητη...


Ισχύει λοιπόν και εδώ μια χαρά το σύνθημα ενός αισχρού και άθλιου συναφιού που υποστηρίζει: "Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό". Ναι, μόνο που αυτοί οι ίδιοι κόβουν και ράβουν τους νόμους στα μέτρα τους! Για να μην πούμε για την ηθική... Σε περίπτωση που κάποιος πιστεύει ότι έχει βελτιωθεί κάτι ως προς το θράσος του συγκεκριμένου συναφιού (πολιτικών, τραπεζιτών, τεχνοκρατών εν γένει) ή ότι θα αλλάξει ποτέ προς το καλύτερο, ας το ξεχάσει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr