Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

3 Μαΐου 2010

ΚΚΕ: Σάλπισμα ήττας

ΚΚΕ: Σάλπισμα ήττας 
RESALTO -- Ροβεσπιέρος --- Site Admin


Το παρακάτω κείμενο είναι από το «Ριζοσπάστη». Το στιλ γραφής δείχνει ότι το έχει γράψει ο Νίκος Μπογιόπουλος, ένας από τους πιο καλούς αναλυτές.

Το επιλέξαμε γιατί συνθέτει την πολύ ορθή ανάλυση σε επίπεδο διαπιστώσεων, αλλά και την ανυπαρξία επαναστατικής προοπτικής και πράξης.


Στον τομέα της πολιτικής και οργανωτικής πρακτικής δεν έχει να πει τίποτα: Μένει σε φλύαρες κούφιες ρητορείες, δεν δίνει καμιά προοπτική αγώνα και κλιμάκωσης του αγώνα.

Και αυτό δεν αποτελεί θεωρητική και πολιτική αδυναμία του συγγραφέα. Απλώς ο συγγραφέας κινείται εντός της γραμμής του κόμματος: Μια γραμμή παθητικών ταξικών ουρλιαχτών, εκλογικής εμπορίας της λαϊκής οργής και όχι οργάνωσης της οργής σε ένα μαζικό και αυτόνομα οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Θα προβούμε, αργότερα, στην ανάλυση αυτού του σαλπίσματος της εκτόνωσης της λαϊκής οργής, δηλαδή της ήττας.


Το κείμενο του «Ρ»:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5614534&publDate=24/4/2010
 

Κήρυξαν και επισήμως τον «πόλεμο»!

Αυτοί που δίνουν 28 δισ. στους τραπεζίτες,
ζητούν από τους εργαζόμενους «συναίνεση»!

*
Αυτοί που με το φορολογικό μειώνουν κατά 5 μονάδες το φορολογικό συντελεστή για τα κέρδη των βιομηχάνων,
ζητούν από τα λαϊκά νοικοκυριά «συμπαράταξη»!
*
Αυτοί που χρωστάνε πάνω από 10 δισ. στα Ασφαλιστικά Ταμεία τα τελευταία χρόνια, που έχουν λεηλατήσει πάνω από 60 δισ. (!) των αποθεματικών από το 1950,
ζητούν από τους εργάτες «συνεννόηση»!
*
Αυτοί που δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει σάλιο» για τα επιδόματα των ανέργων και που ετησίως «χαρίζουν» πάνω από 8 δισ. στην εργοδοσία που εισφοροδιαφεύγει,
ζητούν από τους ανέργους «ομοψυχία»!
*
Αυτοί που κατάργησαν μέχρι και το συμβολικό φόρο του 1% επί των συγχωνεύσεων του εφοπλιστικού κεφαλαίου,
ζητούν από τον ναυτεργάτη «συστράτευση»!
*
Αυτοί που κόβουν δώρα και μισθούς από τους εργαζόμενους και προσθέτουν απαλλαγές, κίνητρα και χορηγίες στους πλουτοκράτες
ζητούν από τους «εύπορους» μισθωτούς «κατανόηση»!
*
Αυτοί που τα κάνουν πλακάκια με «εταίρους» και «φίλους» στην ΕΕ και
μας δένουν πισθάγκωνα στο ΔΝΤ,
ζητούν «ομοθυμία» από ένα λαό - υποζύγιο!
***
Ο ελληνικός λαός υφίσταται εδώ και 6 μήνες μια διαρκή ιδεολογική τρομοκρατία.
Ανελέητες οι επιθέσεις κατά της ίδιας του της ύπαρξης.

*
Χτες ο κύβος ερρίφθη:

Τον καλούν να αποδεχτεί την «ενοχή» του για τα εγκλήματα εκείνων που τον εκμεταλλεύτηκαν, τον εξαπάτησαν και που τώρα ισχυρίζονται ότι «πατριωτικό καθήκον» του εργάτη, του υπάλληλου, του άνεργου, είναι να κάτσει να τον εξανδραποδίσουν!
*
Χρησιμοποιούν κάθε χυδαία μέθοδο προπαγάνδας που διαθέτει το σύστημα της «νόμιμης και ηθικής» Δημοκρατίας τους.
Από το «διαίρει και βασίλευε» μέχρι τον «κοινωνικό αυτοματισμό». Από την εμπέδωση της ψοφοδεούς προτροπής «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» μέχρι τον φιλοτομαρισμό της «επί πτωμάτων» επιβίωσης.
Η λογική «ή θα αποδεχτείς το πλιάτσικο ή θα ζεις κάνοντας πλιάτσικο» (!), σε όλο της το μεγαλείο!
*
Απέναντι σε όλο αυτό το «δηλητήριο», που σε απίθανες ποσότητες διοχετεύει ενάντια στην κοινωνία η ολιγαρχία,
φτάνοντας να επενδύει ακόμα και στο «χάος» μιας κοινωνικής έκρηξης που η ίδια προκαλεί και που επιδιώκει προκαταβολικά να την ξεστρατίσει,
η ελπίδα βρίσκεται στην αντίσταση, στην ανυπακοή, στην απειθαρχία, στην αντεπίθεση, στην ανατροπή!
*
Η λαϊκή δυσφορία, η οργή, πρέπει εδώ και τώρα,
με τρόπο οργανωμένο, προσανατολισμένο, περιφρουρημένο, να μπολιαστεί με τη ριζοσπαστική, την εξεγερτική, την ταξική πυξίδα της ρήξης, που θα παράξει την «υπέροχη αρμονία της σύγκρουσης».
*
Το πλέον δημοκρατικό δικαίωμα του λαού, το τελευταίο καταφύγιο της ελευθερίας του, να αντισταθεί, να αρνηθεί, να απορρίψει τους «δημίους» του, θέλουν να το συκοφαντήσουν, να το προβοκάρουν και να το παρουσιάσουν σαν «κίνδυνο» για έναν και μοναδικό λόγο:
Επειδή αποτελεί τη μοναδική ελπίδα ότι δε θα επιτραπεί στα δρεπανηφόρα της κυβέρνησης, στα κοράκια της ΕΕ και στα βαμπίρ του ΔΝΤ να αποδεκατίσουν το λαό για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
*
Η ταξική δικτατορία του κεφαλαίου, η εγχώρια πλουτοκρατία και τα κόμματά της, η ΕΕ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, κήρυξαν και επισήμως τον «πόλεμο» κατά του λαού.

Είναι η ώρα που καλούνται οι μάζες να βγουν στο προσκήνιο. Η ώρα να ξεχυθεί η δημοκρατική πλειοψηφία του λαού στους δρόμους. Να βάλει στη γωνία τα ενεργούμενα της «συναίνεσης» ή της «καταστροφής», που κατά το δοκούν χρησιμοποιεί ως συμπαίχτες του το αστικό καθεστώς, και να θέσει τις βάσεις για το χτίσιμο της ζωής μας σε άλλη βάση, με άλλες προτεραιότητες, με άλλη φιλοσοφία:

Της ζωής που κανόνα της θα έχει να ικανοποιήσει τις ανάγκες του εργάτη, και όχι το «νόμο» του κεφαλαιοκράτη. 



ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ πάνω στην πρακτική του ΚΚΕ 


Πρώτη παρατήρηση. 

Σε επίπεδο δράσης, δηλαδή πολιτικής και οργανωτικής πρακτικής, το κείμενο το μόνο που λέει είναι το ακόλουθο:

«Είναι η ώρα που καλούνται οι μάζες να βγουν στο προσκήνιο. Η ώρα να ξεχυθεί η δημοκρατική πλειοψηφία του λαού στους δρόμους. Να βάλει στη γωνία τα ενεργούμενα της «συναίνεσης» ή της «καταστροφής», που κατά το δοκούν χρησιμοποιεί ως συμπαίχτες του το αστικό καθεστώς, και να θέσει τις βάσεις για το χτίσιμο της ζωής μας σε άλλη βάση, με άλλες προτεραιότητες, με άλλη φιλοσοφία». 

ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!


Η Ηγεσία του ΚΚΕ καλεί τον κόσμο να κατεβεί στο δρόμο. Αυτό σε πολιτικούς όρους, αν οι λέξεις δεν έχουν χάσει τη σημασία τους, σημαίνει Εξέγερση!!!

Η εξέγερση είναι ένα ανώτατο στάδιο ανάπτυξης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και εκφράζεται ΠΑΝΤΑ μέσα από τα πολιτικά όργανα του κινήματος και μέσα από τις συγκεκριμένες μορφές οργάνωσής του.

Ποια είναι όλα αυτά; Υπάρχουν; Πού βρίσκονται;


ΤΙΠΟΤΑ δεν υπάρχει. Συνεπώς το κάλεσμα είναι μια εκλογική δημαγωγία και εμπορία και όχι πραγματικό πολιτικό σάλπισμα αγώνα και οργάνωσης του αγώνα…

Η ηγεσία του ΚΚΕ παίζει με την απελπισία του λαού και εμπορεύεται, ΚΑΘΑΡΑ εκλογικά, αυτή την οργισμένη απελπισία… 

Παρατήρηση δεύτερη. 

Το να κατεβεί ο λαός στο δρόμο, δηλαδή να εξεγερθεί είναι μια κούφια φράση που τη λένε, απλώς για εντυπωσιασμό και εκλογική εμπορία, μόνο αυτοί που τρέμουν το λαό στο δρόμο.


Γι’ αυτό ΟΥΔΕΠΟΤΕ αγωνίστηκαν να κατεβεί ο λαός στο δρόμο.

Μια λαϊκή εξέγερση, ιδιαίτερα συνειδητή εξέγερση, δεν πέφτει από τον ουρανό. Περνάει κάποιες διαλεκτικές φάσεις ανάπτυξης, μαζικοποίησης και οργάνωσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Και οι πλέον αυθόρμητες λαϊκές εκρήξεις δεν ξεπηδούνε ξαφνικά από το κεφάλι της Αθηνάς. Αναπτύσσονται διαλεκτικά από τις εμβρυακές μορφές πάλης και οργάνωσης μέχρι τις ανώτερες.

Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν προωθεί ούτε Απεργιακές Επιτροπές Αγώνα, αλλά ούτε καν ενιαίο-μετωπικά έμβρυα λαϊκών Επιτροπών Αγώνα. Το μόνο που επιδιώκει είναι η εκλογική οργάνωση του κομματικά χειραγωγημένου στρατού του. Τόσο πολύ τρέμει κάθε ανεξαρτησία και αυτό-οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού.

Όταν χωρίς πολιτικές και οργανωτικές σκαλωσιές οι οποίες να εγγυώνται τη συνέχεια, την αξιοπιστία, την προοπτική, την ανάπτυξη και την ενότητα του αγώνα, καλείς τον κόσμο σε παλλαϊκό ξεσηκωμό, αυτό δεν είναι απλώς τυχοδιωκτικό, αλλά κούφια ρητορεία εκλογικής καπηλείας της οργής του κόσμου.

Κούφια ρητορεία εκλογικής καπηλείας και εντυπωσιασμού ΓΙΑΤΙ ο κόσμος στο δρόμο δεν κατεβαίνει έτσι από μόνος του, δίχως κύτταρα οργάνωσης, δίχως να έχει περάσει, τουλάχιστον η πρωτοπορία του κόσμου, μέσα από εμβρυακές κινηματικές διαδικασίες, δίχως προοπτική στον αγώνα.

Ο λαός βαρέθηκε τις κομματικές και συνδικαλιστικές παρελάσεις και τις φιέστες των γενικών απεργιών (αλήθεια γνωρίζει το ΚΚΕ τι σημαίνει Γενική Απεργία, ας διαβάσει λίγο το Λένιν και τη Ρόζα) που απλώς «ξεσπούν» δίχως καμία συνέχεια, δίχως καμία προοπτική, παραπέρα κλιμάκωση και οργάνωση…

Το να «διατάζεις» το λαό σε γενικές απεργιακές φιέστες δίχως να προωθείς τη δική του αυτό-οργάνωση, δηλαδή τη συγκρότηση ενιαίο-μετωπικών οργάνων πάλης και Επιτροπών Αγώνα (Απεργιακές Επιτροπές, Λαϊκές Επιτροπές κατά συνοικία, ομάδες περιφρούρησης και αυτοάμυνας, λαϊκές πολιτοφυλακές κ.λπ), ΤΟΤΕ, ουσιαστικά, δεν θέλεις καμία ανάπτυξη δυναμικού κινήματος, απλώς εξαπατάς με κούφιες «ταξικές» φράσεις.

Αυτό που κάνει μια ζωή η ηγεσία του ΚΚΕ.

Παρατήρηση τρίτη 

Μια απεργιακή κινητοποίηση για να πάει μπροστά και να κλιμακωθεί σε ανώτερα επίπεδα δυναμικού αγώνα απαιτεί τη δημιουργία Απεργιακών Επιτροπών. Επιτροπές οι οποίες ενώνουν τους εργαζόμενους πάνω σε συγκεκριμένα αιτήματα και αποτελούν την οργανωμένη έκφραση του ΛΟΓΟΥ, της ΑΠΟΦΑΣΗΣ και της ΔΡΑΣΗΣ των εργατών: Αυτό είναι το αλφάβητο της επαναστατικής Θεωρίας και Πράξης των Κινημάτων. 
Οι γραφειοκράτες των συνδικάτων και των «αριστερών» κομμάτων (ΚΚΕ και ΣΙΑ) αντιμάχονται λυσσαλέα την συγκρότηση τέτοιων Επιτροπών οι οποίες αυτές και μόνο μπορούν να αναπτύξουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες σε ανώτερα και δυναμικά επίπεδα πάλης.

Ουσιαστικά οι ποικίλοι γραφειοκράτες δεν θέλουν κανένα αυθεντικό λαϊκό κίνημα, διότι χάνουν την εξουσία τους πάνω στα κινήματα.
 Έτσι «κατασκευάζουν» ανεξάρτητους συνδικαλιστικούς και κομματικούς στρατούς, χωρίς καμία δυνατότητα Αυτενέργειας, Λόγου και ΑΠΟΦΑΣΗΣ, δηλαδή χωρίς ενεργητική συμμετοχή του ίδιου του λαού στο κίνημα:Αυτό αποτελεί ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ κάθε αυθεντικού κινήματος…

Τελευταία παρατήρηση.

Σήμερα η κατάσταση βράζει. Η λαϊκή οργή διογκώνεται εκρηκτικά. Η προώθηση Ενιαίο-Μετωπικών Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα, μέσα στους εργαζόμενους, τις λαϊκές συνοικίες, στους αγρότες, σε κάθε κοινωνικό και πνευματικό χώρο, θα πολλαπλασίαζαν και θα φούντωναν τις Επιτροπές επιδημικά και εκρηκτικά.

Οι Επιτροπές θα «φούσκωναν» παλιρροϊκά, θα προκαλούσαν «επαναστατικό σοκ» σε όλη την ελληνική κοινωνία και θα παγίωναν γρανιτένια θεμέλια ενός γιγάντιου και ρωμαλέου λαϊκού κινήματος.

Αυτό το ΚΙΝΗΜΑ θα αποφάσιζε για τις λειτουργίες τους, τους σκοπούς, τα μέσα του και τα όργανα πάλης του.


Ένα πραγματικά αυθεντικό Αριστερό κόμμα δεν φοβάται τέτοια Κινήματα, ακριβώς γιατί γνωρίζει ότι το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ της εξέλιξης είναι αυτά τα κινήματα και τα κόμματα είναι τα πολιτικά υποκείμενα που ανοίγουν ή κλείνουν τους δρόμους, που αγωνίζονται να προωθήσουν ή να αναστείλουν την ορμή των κινημάτων και τις επαναστατικές εξεγέρσεις οι οποίες αποτελούν το ΑΝΩΤΑΤΟ στάδιο ανάπτυξης αυτών των Κινημάτων…

Χωρίς τέτοια αυθεντικά εργατικά και λαϊκά κύτταρα Αγώνα τίποτε δεν μπορεί να επιτευχθεί: Ούτε να αμυνθεί ο λαός απέναντι στις επιθέσεις του κεφαλαίου και των μηχανισμών του, ούτε να «δηλώσει» ανυπακοή και απειθαρχία (τα αγαπημένα σλόγκαν του ΚΚΕ), ούτε να επιτεθεί και να αλλάξει την κοινωνία προς το συμφέρον του…

ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά δεν προωθεί το ΚΚΕ, ενώ έχει τις δυνάμεις και μπορεί να το κάνει.

Το αντίθετο: Καλεί σε γενικές λαϊκές παρελάσεις χωρίς καμία πολιτική και οργανωτική κλιμάκωση και προοπτική αυθεντικού κινηματικού αγώνα.

Κούφια λόγια με ένα και μόνο σκοπό: Την εκλογική του επιβίωση και ανάπτυξη. 

Το αποτέλεσμα είναι και αυτό ένα:

Η απογοήτευση, η εκτόνωση και η διάλυση κάθε πραγματικής «συνθήκης» λαϊκού αγώνα: Δηλαδή η ΗΤΤΑ…

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4427

Γ. Παπανδρέου:Ο ηδονισμός του δωσιλογισμού

Γ. Παπανδρέου:Ο ηδονισμός της πολιτικής αναπηρίας
και του δωσιλογισμού


 RESALTO --- Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 02, 2010


Τέτοιο «όνειδος» δεν το έχει ξαναζήσει η ελληνική, αλλά και η παγκόσμια ιστορία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα καταγραφεί στην ιστορία σαν το πιο στιγματισμένο πρόσωπο: Σαν το πρόσωπο που ανύψωσε τον εφιάλτη της κατοχής σε πολιτική και ηθική αξία και τη συνήθεια του αίσχους σε αρετή.


Θα περάσει στην ιστορία σαν ο πρωθυπουργός που τον δικό του δωσιλογισμό και την αυθάδεια του καλοαναθρεμμένου ψεύδους του θέλει να τα καταστήσει καθεστώς: Ένα καθεστώς γύψου, ακινησίας και σιωπής, ένα καθεστώς στο οποίο το ΑΙΣΧΟΣ θα μας γίνει συνήθεια: Που θα μας καθιστά κωφάλαλους και τυφλούς, που θα μας κάνει να δεχόμαστε την τρομοκρατία των διεθνών δικτατόρων σαν φυσικό φαινόμενο, που θα μας μετατρέπει σε άβουλα, υπάκουα και θλιβερά όντα...

Πρώτη φορά στην ιστορία η οικονομική και πολιτική κατοχή στα κοράκια και τους γύπες του διεθνούς κεφαλαίου βαπτίζεται σωτηρία της Ελλάδας.

Πρώτη φορά στην ιστορία η υπερχρέωση στους διεθνείς τοκογλύφους δεν είναι χρεοκοπία, αλλά …ανάπτυξη(!!!)

Πρώτη φορά στην ιστορία η θηριώδης εξόντωση των εργαζομένων και των λαών, καθώς και η κακουργηματική, ολοκληρωτική ισοπέδωση των πάντων βαπτίζονται «εθνική σωτηρία» και ΟΧΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ και τελεσίδικη χρεοκοπία…

Πρώτη φορά το ψεύδος, το ολοκληρωτικό ψεύδος, μεταλλάσσεται σε αλήθεια, η τερατώδης ανηθικότητα σε εντιμότητα και ήθος, η προστυχιά και ο δωσιλογισμός σε αρετές…

Πρώτη φορά στην ιστορία ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ της ΚΑΤΟΧΗΣ, της ολοκληρωτικής κατοχής της Ελλάδας, εμφανίζεται σαν μελλοντικός δημοκρατικός παράδεισος.

ΟΛΑ αυτά τα αποκρουστικά συμπύκνωσε στο διάγγελμά του, χωρίς καμιά αιδώ και συναίσθηση, ο κατοχικός μας πρωθυπουργός.

Μέσα στον ηδονισμό της δωσίλογης πώρωσής του μας έδωσε και το περίγραμμα του «νέου πατριωτισμού»: Ο «νέος πατριωτισμός» θα είναι ένα κράτος ζόφου και τρόμου μέσα στο οποίο το να είσαι άνθρωπος θα είναι περιπέτεια, το να σκέφτεσαι θα είναι αμαρτία και το να βρίσκεις εργασία θα είναι θαύμα. 

Και αν διαφωνείς και διαμαρτύρεσαι για το θάνατό σου θα είναι έγκλημα εσχάτης προδοσίας, κατά της «πατρίδας»!!!

Η κακουργία δεν είναι πάντα αποτυπωμένη με τις ευανάγνωστες μορφές της ζοφερής ψυχής, για τον απλό λόγο ότι στους πωρωμένους, ψυχή δεν υπάρχει. Κάθε πωρωμένος δωσίλογος δεν αποτυπώνει την ελεεινότητά του, ακριβώς γιατί δεν έχει καμία απολύτως επίγνωση και συναίσθηση. Κανένα δισταγμό. Καμιά τύψη.

Αυτή την ηδονική ηρεμία της δωσίλογης αναισθησίας έχει ο Γ. Παπανδρέου και η διεφθαρμένη παρέα του…

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4465

Το χρέος: το όχημα των εφιαλτικών σχεδιασμών

Κυρ Μάϊ 02, 2010 

Το χρέος: το όχημα των εφιαλτικών σχεδιασμών



Ζούμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα στην πιο αποκρουστική της έκφραση: Το συνδυασμό της ωμής τρομοκρατικής κακουργίας, με την ασύλληπτη αυθάδεια της θηριώδους υποκρισίας και απάτης. 
Με «εφιάλτη» το δαιμονοποιημένο «χρέος» και τη συνακόλουθη «χρεοκοπία», γιγαντώνεται στο πολλαπλάσιο το χρέος, δηλαδή οι «αλυσίδες» τις υπερχρέωσης!!!

Η θηριώδης, παρανοϊκή αυθάδεια της καθεστωτικής απάτης βρίσκεται στη «διάσπαση» της αλυσίδας: Χρέος - χρεοκοπία-υπέρ χρέος.
Πιο απλά: Μας τρομοκρατούν, ουρλιάζοντας υστερικά για χρεοκοπία, λόγω του μεγάλου χρέους και σιωπούν σκανδαλωδώς τούτο: Ότι το πολλαπλασιαστικά διογκωμένο χρέος των νέων δανεισμών οδηγεί μαθηματικά και με χειμαρρώδεις ρυθμούς στη χρεοκοπία.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να αντιληφθεί τον εφιαλτικό, φαύλο καπιταλιστικό κύκλο:Λεηλασία των λαών, χρεοκοπία και αποτέφρωση των κοινωνιών, υπερκέρδη των καπιταλιστικών καρτέλ του χρήματος, θηριώδη υπερχρέωση των κρατών, μοιραία και παταγώδη χρεοκοπία των εθνών- κρατών, συνακόλουθα το πέρασμα των εθνικών κοινωνιών στους διεθνείς οικονομικούς γύπες, που σημαίνει ιδιωτικοποίηση των εθνών κρατών. 
Αυτό σχεδιάζεται από τις διεθνείς ελίτ της εξουσίας για όλες τις αδύνατες χώρες. Η Ελλάδα είναι το «πρόγραμμα πιλότος». Θα το αναπτύξουμε στη συνέχεια.

Η μεγάλη απάτη γίνεται φανερή με δύο σειρές απλών ερωτημάτων:

Πρώτη σειρά: Γιατί το ελληνικό χρέος έχει δαιμονοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό παράκρουσης; Γιατί έχει ανυψωθεί σε εφιάλτη, σε τρομοκρατικό «σκιάχτρο»;
Οι περισσότερες καπιταλιστικές χώρες έχουν το ίδιο ύψος χρέους, ακόμα και μεγαλύτερο μερικές.
Γιατί σε αυτές δεν αποτελεί το «δαίμονα» της καταστροφής και της χρεοκοπίας;
Γιατί κανείς δεν μιλάει για χρεοκοπία των ΗΠΑ με χρέος, αναλογικά, κατά πολύ μεγαλύτερο από την Ελλάδα;

Δεύτερη σειρά: Οι νέοι και επαχθείς δανεισμοί ποιες ανάγκες θα καλύψουν; Παραγωγικές ή αναχρηματοδότησης των χρεών;

Θα «κυκλοφορήσουν» στην κοινωνία ή θα δοθούν για την απρόσκοπτη κερδοφορία των ποικίλων αρπαχτικών;

Οι νέες χρεώσεις θα μπουν στον κύκλο της κάλυψης των παλιών χρεών, δηλαδή με απλά λόγια αυτά τα χρήματα θα τα «ξεκοκαλίσουν» τα διεθνή και ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η απάτη γίνεται ολοκάθαρη: τα νέα δυσβάσταχτα δάνεια θα μοιραστούν στους διεθνείς και εγχώριους ληστές.


Και μαζί με αυτά και τα επιπλέον κέρδη από την ολοκληρωτική και βάρβαρη απομύζηση του ελληνικού λαού.


Η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη: Πτώχευση και πλειστηριασμός της Ελλάδας: Το πέρασμα του δημοσίου πλούτου και χώρου, κάθε δημόσιου αγαθού, στα διεθνή καρτέλ του χρήματος. Δηλαδή ιδιωτικοποίηση του ελληνικού έθνους –κράτους, τεμαχισμός της Ελλάδας και προτεκτοράτα των πλανητικών δυνάμεων του ιμπεριαλισμού. 

ΟΛΑ αυτά επικαλύπτονται και αποκρύπτονται επιμελώς από τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς και τους πολιτικούς υπηρέτες-δοσίλογους.
Δαιμονοποιούν το χρέος για να οδηγήσουν την Ελλάδα στην κατοχή των διεθνών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και κυρίως στη δικτατορία του ΔΝΤ, ώστε να στρωθεί το έδαφος για τα επόμενα βήματα.
ΟΛΟΣ αυτός ο σχεδιασμός (γιατί περί σχεδιασμού πρόκειται) δεν γίνεται από ψυχολογικές διαστροφές των ηγεμόνων του κόσμου.

Οι κτηνάνθρωποι των οικονομικών και πολιτικών, αλλά και δημοσιογραφικών εξουσιών, είναι υποταγμένοι στα ανταγωνιστικά αδιέξοδά τους και στη σήψη του συστήματός τους.

Σήμερα, όπως έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενά μας, βρισκόμαστε σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Έχει κηρυχθεί ένα άγριος και εξοντωτικός πόλεμος, από τις πλανητικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εναντίον του συνόλου της ανθρωπότητας. 

Τα πρώτα θύματα αυτού του πολέμου είναι οι αδύνατες καπιταλιστικές χώρες και κράτη.

[..................]http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4467 

ΔΝΤ, FED, ΤΡΑΠΕΖΕΣ (2)
































ΔΝΤ, FED, ΤΡΑΠΕΖΕΣ
























ΒΑΤΕΡΛΩ ΚΑΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ

Οι βουλευτές και η κρίσις

''Μας τιµωρούν!''

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 3 Μαΐου 2010