Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

5 Απριλίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ: ΦΤΩΧΟΙ..ΚΡΙΜΑ..ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.. ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ..

NEWSIT

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ Απήγαγαν 17χρονο, τον άφησαν να πεθάνει από ασιτία και εγκατέλειψαν το πτώμα του σε ένα παγκάκι!

- Είχαν το 17χρονο παιδί από το Πακιστάν 3 μήνες νηστικό
- Εκβίαζαν τους γονείς και ζητούσαν συνεχώς παραπάνω λύτρα!
- Από τους 8 απαγωγείς έχει συλληφθεί ο ένας

Οι απαγωγές μεταξύ πακιστανών για λύτρα είναι μια συνήθης πρακτική, όπως λένε αστυνομικοί που παρακολουθούν αυτές τις υποθέσεις. Όμως η συγκεκριμένη υπόθεση που αποκαλύφθηκε ξεπερνάει κάθε αρρωστημένη φαντασία!

Σύμφωνα με το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στα τέλη Οκτωβρίου του 2010 πακιστανοί απήγαγαν ανήλικο ομοεθνή τους ο οποίος είχε φύγει από το Πακιστάν για μια καλύτερη ζωή.
Δράστες είναι οκτώ ομοεθνείς του, οι οποίοι ήταν στο κύκλωμα που μετέφεραν (μαζί με άλλα άτομα) το παιδάκι στην Ελλάδα.

Η οικογένεια πλήρωσε το αντίτιμο για την μεταφορά του παιδιού στην Ελλάδα, αλλά με το που έφτασε στην χώρα μας το απήγαγαν και ζήτησαν από τους γονείς του στο Πακιστάν 5.500 ευρώ, για να το αφήσουν ελεύθερο.

Το πόσο αδίστακτοι είναι αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται από την συνέχεια της ιστορίας. Οι γονείς, σε άθλια οικονομική κατάσταση, βρήκαν τα χρήματα και τα έδωσαν, όμως οι απαγωγείς ζητούσαν κι άλλα!

Κι ενώ η οικογενεια αγωνιούσε και ζούσε με την ελπιδα το παιδί τους να αφεθεί ελεύθερο, οι απαγωγείς το είχαν νηστικό και φυλακισμένο με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασιτία!

Πέθανε στις 9 Ιανουαρίου του 2011, μετά από σχεδόν τρεις μήνες ομηρίας.

Οι εγκληματίες απαγωγείς όμως χωρίς ίχνος οίκτου, συνέχισαν να μην δείχνουν κανέναν σεβασμό στον νεκρό.

Οι απαγωγείς πήραν το άψυχο κορμάκι του 17χρονου και για να το ξεφορτωθούν, το πέταξαν επάνω σε ένα παγκάκι στους Αγίους Αναργύρους, όπου το βρήκαν συγγενείς του που μένουν στην Ελλάδα...

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 24χρονος Πακιστανός, ενώ οι υπόλοιποι δράστες αναζητούνται.

Άγνωστο αντικείμενο προσπερνά αεροσκάφος με μεγάλη ταχύτητα - Βίντεο


Άγνωστο αντικείμενο προσπερνά αεροσκάφος με μεγάλη ταχύτητα - Βίντεο

05-04-2012 14:11:46



Ένα ενδιαφέρον βίντεο μεταφόρτωσε ένας επιβάτης πολιτικής πτήσης. Το αεροσκάφος που επέβαινε ο επιβάτης ο  Thomas Roth βρισκόταν στη διαδικασία της προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Canberra στην Αυστραλία όταν λευκό αντικείμενο σε σχήμα σταγόνας προσπέρασε το αεροσκάφος μεγάλη ταχύτητα. Το βίντεο είναι αυθεντικό, που σημαίνει ότι δεν έχει υποστεί κάποια άλλη επεξεργασία.
Το τι ακριβώς μπορεί να είναι το αντικείμενο αυτό είναι άγνωστο πάντως δεν μπορεί να είναι δύο πράγματα. Είτε κάποιο πουλί καθώς δεν μπορεί να ταχύτερο από το αεροσκάφος, ούτε και κάποιο UAV αφενός γιατί το σχήμα του δεν παραπέμπει σε κάτι τέτοιο και αφετέρου γιατί απαγορεύεται να πετούν τόσο κοντά σε πολιτικές πτήσεις. 
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

UFO Caught from Plane - Canberra Australia - April 04, 2012

An unidentified flying object was caught on camera from an airplane near Canberra, Australia on April 04, 2012, filmed by passenger Thomas Roth. The UFO was flying very fast below the Aircraft. It doesn't look like a normal plane or helicopter. What do you think about it?
COMMENT. The Only only way this video could be tricked would by editing it. This is not camera malfunction. For those who think this thing could be a bird, a balloon, a blimp, a small plane and even a fighter plane....it's physically impossible. There is nothing in this world that could fly these speed and that close to a jumbo jet a cruising speed. This could be it.

------------------------ 

Ο Β.Πούτιν ακύρωσε την επίσκεψη

Ο Β.Πούτιν ακύρωσε την επίσκεψη - "Παιχνίδια" των αντιπροέδρων της ΝΔ 
05-04-2012 12:36:32


Σε δραματική φάση περιέρχονται οι σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας με την ματαίωση του ταξιδιού του νεοεκλεγέντος Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ελλάδα το Πάσχα. Το αξιοπερίεργο είναι ότι η αιτία της ματαίωσης της επίσκεψής του φαίνεται ότι δεν αφορά ενέργειες και πράξεις κυβερνητικών στελεχών που σχετίζονται με την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου και εξακολουθούν να κατέχουν κυβερνητικά πόστα και στη νυν κυβέρνηση, αλλά τους δύο αντιπροέδρους της ΝΔ, τον υπουργό Εξωτερικών Σ.Δήμα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλο! 

Αυτό τουλάχιστον μεταδίδεται από την Μόσχα. Κάτι που ακυρώνει βέβαια σε μεγάλο βαθμό τα οφέλη της επίσκεψης του Α.Σαμαρά στη Μόσχα. Χωρίς να αποκλείεται και επιχείρηση υπονόμευσης του Α.Σαμαρά από τα ίδια του τα στελέχη, καθώς γενικά στη Συγγρού, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ατυχές για τον νυν πρόεδρο της ΝΔ.

Σε ότι αφορά το υπουργείο Εξωτερικών και τον Σ.Δήμα, υποτίθεται ότι όταν τέθηκε θέμα διοργάνωσης της επίσκεψης απαντήθηκε ότι «Λόγω του Πάσχα ο κυβερνητικός μηχανισμός δεν θα είναι σε θέση να υποστηρίξει την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου»!
Η πηγή είναι απόλυτα αξιόπιστη, αλλά από στο υπουργείο Εξωτερικών έχουν διαφορετική γνώμη και χθες ο εκπρόσωπος Τύπου Γ.Δελαβέκουρας προχώρησε σε δήλωση που έλεγε ότι «Ο Β.Πούτιν είναι καλοδεχούμενος στην Ελλάδα, όποτε θέλει να έρθει».
Σήμερα πηγή του υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στο defencenet.gr υποστήριξε ότι «Δεν ξέρουμε αν πραγματικά υπήρξε θέμα επίσκεψης του Β.Πούτιν στην Ελλάδα. Από την ρωσική πρεσβεία μας είπαν ότι από τα ελληνικά ΜΜΕ είχαν ενημερωθεί για το θέμα».
Όμως ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ χθες δεν είπε κάτι τέτοιο. Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής: «Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος στη χώρα μας. Άλλωστε, πέραν των ιστορικών, φιλικών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες, θα αποτελούσε ξεχωριστή τιμή για την Ελλάδα, να είναι η πρώτη χώρα που θα επισκεφθεί ο κ. Πούτιν μετά την πρόσφατη εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας. Θα χαρούμε πολύ να τον υποδεχθούμε και ελπίζουμε να επισκεφθεί τη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν, το Πάσχα ή αργότερα, είτε ιδιωτικά ή επίσημα, στο Άγιο Όρος ή οπουδήποτε αλλού».
Η δήλωση είναι τυπική και δεν απαντά στο ερώτημα αν ζητήθηκε από την Ρωσία να οργανωθεί η επίσκεψη και απαντήθηκε ότι ο κυβερνητικός μηχανισμός δεν θα είναι σε ετοιμότητα να υποστηρίξει την επίσκεψή του.
Η δεύτερη αιτία της ακύρωσης της επίσκεψής του έρχεται από το υπουργείο Άμυνας: Η Μόσχα έχει γίνει έξαλλη από την θέση του Δ.Αβραμόπουλου που παίζει «full ΗΠΑ», χωρίς να κρατά στοιχειώδη διπλωματικά προσχήματα έστω και αποφάσισε εν μέσω ουσιαστικής ακυβερνησίας της χώρας κα εν μέσω προεκλογικής περιόδου να βάλει την Ελλάδα στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ και να διαθέσει μία υπερπολύτιμη πυροβολαρχία  Patriot για να … αντιμετωπίσουμε, υποτίθεται, τι; Τα βαλλιστικά όπλα του Ιράν!
Φυσικά οι πάντες γνωρίζουν ότι η αντιπυραυλικη ασπίδα αφορά την προσπάθεια του ΝΤΟ να ακυρώσει το βαλλιστικό πλεονέκτημα της Ρωσίας σε περίπτωση κρίσης, αλλά το ερώτημα είναι ποια ελληνικά συ΄μφέροντα εξυπηρετούνται από αυτή την απόφαση.
Μάλιστα ζητήθηκε να υπάρξει ενημέρωση του Δ.Αβραμόπουλου για τις ρωσικές θέσεις από υψηλόβαθμη ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλή στενό συνεργάτη του Β.Πούτιν, στις 9 Απριλίου, αλλά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τους απαντήθηκε ότι «Είναι προεκλογική περίοδος και δεν μπορεί να σας δεχθεί ο υπουργός»! 
Η επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη θα γινόταν με αφορμή την επιθυμία του για προσκύνημα στο Άγιο Όρος, ένα «τάμα» που είχε κάνει όταν ξεκινούσε τον προεκλογικό του αγώνα ο βαθιά θρησκευόμενος αρχηγός του μεγαλύτερου ορθόδοξου κράτους. Σχετικό ρεπορτάζ παίχθηκε και στην Κύπρο από το κανάλι "Σίγμα"

ΗΠΑ: Κόστισαν οι εισαγωγές 1,3 εκατ. θέσεις εργασίας από το 2007;

CAPITAL.GR

Του Peter Coy

Αν ανατρέξει κανείς σε επίσημα στοιχεία θα συμπεράνει ότι οι Αμερικανοί εργαζόμενοι επωφελήθηκαν από το διεθνές εμπόριο τα τελευταία χρόνια. Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου αγαθών συρρικνώθηκε 25% από το 2007 έως το 2011, προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό. Η συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος συμφέρει τους εργαζόμενους, επειδή σημαίνει πως απασχολούνται περισσότεροι Αμερικανοί στην παραγωγή αγαθών για εγχώρια και διεθνή κατανάλωση.

Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που τα νούμερα αυτά είναι λάθος; Άλλωστε, ο μεταποιητικός κλάδος των ΗΠΑ απώλεσε 2 εκατ. θέσεις εργασίας από το 2007 έως το 2011. Νέα έκθεση του -φιλικού προς τους Δημοκρατικούς- Ινστιτούτου Προοδευτικής Πολιτικής συμπεραίνει ότι το έλλειμμα είναι χειρότερο από αυτό που εμφανίζουν τα επίσημα στοιχεία. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, η αμερικανική κυβέρνηση υποτιμά το πόσα από αυτά που καταναλώνουν οι Αμερικανοί παράγονται από άλλες χώρες, ιδιαίτερα χώρες χαμηλού κόστους, όπως η Κίνα. Οι συντάκτες της έκθεσης Michael Mandel και Diana Carew υπολόγισαν ότι οι -ολοένα αυξανόμενες- εισαγωγές της περιόδου 2007-2011 αντιστοιχούν σε απώλεια 1,3 εκατ. θέσεων απασχόλησης στις ΗΠΑ, ή περίπου στο 1/3 των θέσεων που χάθηκαν το διάστημα αυτό στον ιδιωτικό τομέα πλην του κατασκευαστικού κλάδου.

Οι Mandel και Carew υποστηρίζουν ότι η υπηρεσία οικονομικής ανάλυσης του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου υποτίμησε την αξία των εισαγωγών από χώρες χαμηλών μισθολογικών επιπέδων λόγω της μεροληπτικότητας των στοιχείων για τις εισαγωγές. Λένε ότι όταν μια αμερικανική επιχείρηση στρέφεται προς έναν φτηνότερο προμηθευτή -όπως μια κινεζική εταιρεία- και ο λογαριασμός των εισαγωγών της συρρικνώνεται, η κυβέρνηση υποθέτει λανθασμένα πως η αμερικανική εταιρεία αγοράζει λιγότερα πράγματα, παρά μειώνει κόστος ανά προϊόν. Σαν αποτέλεσμα υποτιμά την αξία των εισαγωγών.

Απηύθυνα σχετικό ερώτημα στην υπηρεσία Οικονομικής Ανάλυσης για το ζήτημα και μου απάντησε πως ενώ το φαινόμενο συμβαίνει, δεν έχει τόσο μεγάλη επίδραση όση εκτιμά ο Mandel.

Ο Coy είναι συντάκτης οικονομικών του Bloomberg Businessweek.

Η ουτοπία της εσωτερικής υποτίμησης

Η ουτοπία της εσωτερικής υποτίμησης



Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη
 Πηγή:www.capital.gr

Για ποια εσωτερική υποτίμηση μιλά άραγε ο κ. Τόμσεν όταν η έρευνα του Ινστιτούτου Λιανικού Εμπορίου δείχνει ότι από  τον Ιανουάριο του 2010 ως τον Φεβρουάριο του 2012 οι τιμές στα σούπερ - μάρκετ ανέβηκαν κατά 1,36%, ενώ οι μισθοί συνετρίβησαν κατά 25% τουλάχιστον και  η ανεργία εξακολουθεί να απογειώνεται. Κατά τον τρόπο αυτό μόνο η αγοραστική δύναμη χάνεται και η ύφεση βαθαίνει. Και το ίδιο το Ινστιτούτο εξηγεί ότι υπάρχουν διαρθρωτικοί λόγοι, όπως κυρίως η αύξηση του ΦΠΑ, που δεν επιτρέπουν να προχωρήσουν σε μειώσεις.

Η αντιφατική πολιτική της κατεύθυνσης της Τρόικας δείχνει πια με απλά στοιχεία, ότι ακόμα και η κεντρική ιδέα του μεγάλου μνημονιακού κειμένου των 150 σελίδων της 9ης Μαΐου, έχει ουσιώδη προβλήματα στην προσέγγιση της κεντρικής του ιδέας. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι υπερβολικές πια τιμές της βενζίνης που πλησιάζουν τα 2 ευρώ το λίτρο αλλά και οι αναμενόμενες αυξήσεις του πετρελαίου θέρμανσης.

Ο ιδιωτικός τομέας, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα των εισηγμένων, κλυδωνίζεται, ενώ τίποτε δεν φαίνεται να επιταχύνεται ως προς την αναχρηματοδότηση της οικονομίας. Η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σκεπάζεται από ένα πέπλο μυστηρίου, το προεδρείο των σει την ερχόμενη Τρίτη. Αν ο μη γένοιτο αμφισβητηθεί και ο ιδιωτικός χαρακτήρας των τραπεζών τότε το καίριο χτύπημα θα δοθεί σε μια οικονομία, που θα γεμίσει χρεοκοπίες.

Με τα δεδομένα αυτά έχει αμφισβητηθεί έντονα τις τελευταίες ημέρες και το ενδεχόμενο των εκλογών, παρά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ομως αντί να προετοιμαζόμαστε για νέες τσαρλατανικές προεκλογικές ομιλίες, καλύτερο θα ήταν να κοιτάξουμε πώς θα συντονισθεί ένα οικονομικό επιτελείο, που δεν θα πρέπει να χάσει ούτε μια μέρα από το δεύτερο τρίμηνο στο οποίο μπήκαμε.

Στα πλαίσια αυτά οι αυτοκτονίες που βλέπουμε δείχνουν την κορύφωση της αγωνίας μιας κοινωνίας που σύρεται από ένα πρωτοφανές πρόγραμμα-σοκ που τείνει να προσιδιάσει στην λογική της Χιλής του Πινοσέτ. Ποιοί θα διαχειριστούν την επόμενη μέρα είναι ένα μεγάλο ζήτημα καθώς τα τελευταία γκάλοπ πλέον περιπλέκουν την εικόνα. Με αυτό το αλαλούμ δεν αποκλείεται το εκλογικό σώμα να αμφισβητήσει ακόμα και αυτήν την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οπότε η Αριστερά θα έχει ρόλο.

Ετσι κι αλλιώς η Deutsche Bank προβλέπει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι.

panagiotis.bousbourelis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Η χώρα που έβλεπε τα κρουαζιερόπλοια να περνούν...



Της Έφης Καραγεώργου

Το κρουαζιερόπλοιο SilverWind με 300 Αμερικανούς επιβάτες ήταν προγραμματισμένο να πιάσει το λιμάνι της Ρόδου την περασμένη Παρασκευή. Ερχόταν από το Κουσάντασι, με τελικό προορισμό τη Χάιφα και ενδιάμεσο σταθμό στη Ρόδο.

Όμως το πλοίο δεν έδεσε στο λιμάνι, αφού οι ξεναγοί στη Ρόδο βρίσκονταν -και συνεχίζουν ακόμα- σε απεργία. Ο καπετάνιος ενημέρωσε τους επιβάτες του ότι δεν θα μπορούσαν να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του νησιού και η απόφαση ελήφθη. Συνεχίζουμε για Χάιφα.

Χθες, 200 Ισπανοί που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Zenith -το οποίο είχε δέσει στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας- ήθελαν να επισκεφθούν με ταχύπλοα τη Ρόδο για ξενάγηση. Ακύρωσαν την επίσκεψη λόγω της απεργίας των ξεναγών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι:

- Το SilverWind είναι ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο και το επταήμερο ταξίδι κοστίζει 7.000 δολάρια το άτομο. Κάθε επιβάτης στο λιμάνι που προσεγγίζει το πλοίο δαπανά περισσότερα από 400 δολάρια.

- Το κρουαζιερόπλοιο Zenith, μετά τα περσινά «παρατράγουδα» που έγιναν στο λιμάνι του Πειραιά, έβγαλε τη Ρόδο από τη ρότα του, ως λιμάνι προορισμού και προτιμά να δένει στη «φιλική» Τουρκία.

Ο πρόεδρος των πρακτόρων της Ρόδου κ. Κώστας Γεωργιάδης, μίλησε στο Capital.gr και σημειώνει χαρακτηριστικά πως: Η Ρόδος το 2008 υποδέχθηκε 725 κρουαζιερόπλοια που αποβίβασαν 750.000 τουρίστες. Πέρυσι ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που προσέγγισαν στο νησί μειώθηκε στα 526 με 588.000 επιβάτες. Για φέτος είναι προγραμματισμένες 456 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, με περίπου 450.000 τουρίστες. Και έχει υπολογιστεί ότι ο κάθε επιβάτης αφήνει στο νησί 90 δολάρια (κατά μέσο όρο). Δηλαδή τα έσοδα των 67,5 εκατ. δολαρίων του 2008, θα μειωθούν στα 40,5 εκατ. ευρώ φέτος.

Όπως είναι γνωστό, το πρόβλημα με τα κρουαζιερόπλοια με σημαίες τρίτων χωρών, η κυβέρνηση το λύνει τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθώντας να άρει το καμποτάζ, που όπως φαίνεται έχει ρίξει μεγάλη… άγκυρα.

Όμως ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει πως υπάρχουν πολλά προβλήματα που κάνουν μη ανταγωνιστικά τα ελληνικά λιμάνια για τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας. Για παράδειγμα, ανάλογα με το μέγεθος ένα κρουαζιερόπλοια θα πληρώσει για ρυμούλκηση και ανεφοδιασμό στο λιμάνι της Ρόδου από 18.000 έως 25.000 ευρώ. Τα ρυμουλκά είναι υποχρεωτικά στο λιμάνι της Ρόδου. Όχι όμως και στη γειτονική Τουρκία.

«Η Ρόδος είναι πολύ ακριβή στις υπηρεσίες προς τα κρουαζιερόπλοια, και σήμερα οι εταιρείες αναζητούν πιο φτηνές λύσεις. Προτιμούν λοιπόν να πιάνουν σε άλλα λιμάνια της Μεσογείου. Και το χειρότερο είναι ότι πλέον η Ρόδος δεν αποτελεί λιμάνι προορισμού, αλλά ενδιάμεσο σταθμό» προσθέτει ο ίδιος.

Δεν είναι όμως μόνο οι κρουαζιέρες. Προβλήματα πλέον ανακύπτουν και με τα καθημερινά δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά. Ακόμα και στις γραμμές που είχαν τρία και τέσσερα πλοία την ημέρα (όπως ήταν το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος) φέτος είναι δρομολογημένα λιγότερα συμβατικά πλοία και τα ταχύπλοα δεν έχουν αρχίσει ακόμα τα δρομολόγια.

Η κίνηση ακόμα και σε αυτούς τους προορισμούς είναι μειωμένη φέτος κατά 25% σε σχέση με πέρυσι (παρότι υπάρχουν λιγότερα δρομολόγια), ενώ οι κρατήσεις για το Πάσχα κινδυνεύουν να τιναχτούν στο αέρα, λόγω της απεργίας των ναυτεργατών, αναφέρει στο Capital.gr ο κ. Νίκος Παπαθανασίου (πρακτόρευση πλοίων) από την Τήνο.

Πηγή:www.capital.gr

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 NEWSIT

Ηράκλειο: Οι ληστές βασάνισαν ηλικιωμένες αδερφές-''Έλεγαν πως θα μας σφάξουν''!

Οι δύο αδερφές έμελε να περάσουν τα 80 τους χρόνια, για να ζήσουν την πιο μαρτυρική νύχτα της ζωής τους...

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνουν οι ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, που αποτελούν τα εύκολα "θύματα" αδίστακτων δραστών. Ακόμη μία υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα (04-04-2012) στο Ατσαλένιο, όταν τέσσερις ληστές εισέβαλαν στο σπίτι μιας 84χρονης και μιας 82χρονης, τις οποίες κακοποίησαν και λήστεψαν.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα και για περίπου δύο ώρες οι ληστές "αλώνιζαν" στο σπίτι των αδελφών, χωρίς κανένας από τη γειτονιά να αντιληφθεί το παραμικρό. Το νέο περιστατικό ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων αποδεικνύει την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ηράκλειο, όπου οι ηλικιωμένοι αποτελούν τον πιο αδύναμο κρίκο για τους ληστές, τους διαρρήκτες και κάθε λογής κακοποιούς.

Οι τέσσερις ληστές χτύπησαν πάντως «φλέβα χρυσού», αφού οι δύο αδερφές έκρυβαν στο σπίτι τους μερικές χιλιάδες ευρώ, τις οποίες βρήκαν οι δράστες και πήραν μαζί τους φεύγοντας. Οι τέσσερις ληστές βρήκαν δύο φακέλους που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ περίπου.

''Μου έλεγαν ότι θα με σφάξουν''

«Ήταν γύρω στη μια τη νύχτα. Δεν είχαμε κοιμηθεί και μιλούσα με την αδερφή μου. Ξαφνικά τέσσερα άτομα μπήκαν στο υπνοδωμάτιο κι άρχισαν να μας φωνάζουν και να ζητάνε τα λεφτά. «Δώσε μου τα λεφτά, πες μας πού είναι γιατί θα σε σφάξουμε» μου έλεγαν. Η άτυχη γυναίκα προσπάθησε να σηκωθεί από το κρεβάτι και τότε ο ένας από τους τέσσερις «εισβολείς» τη γρονθοκόπησε.

«Μου έριξε γροθιές στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Ακόμη πονάω. Του έλεγα να μη με χτυπάει γιατί δεν είμαι καλά». Δύο εκ των ληστών φορούσαν κουκούλες, οι άλλοι δύο δεν είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά του πρόσωπου τους, ενώ και οι τέσσερις σύμφωνα με την ηλικιωμένη φορούσαν γάντια, προφανώς για να μην αφήσουν αποτυπώματα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι ληστές είναι βέβαιο ότι γνώριζαν τις δύο ηλικιωμένες, όπως επίσης ήξεραν και από πού θα μπουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Το σπίτι τους είναι ισόγειο και βρίσκεται στο τέρμα ενός μικρού στενού στην περιοχή του Ατσαλένιου. Οι δράστες δεν παραβίασαν την κεντρική είσοδο, υπό το φόβο ότι μπορεί να τους έβλεπαν. Παραβίασαν μια πλαϊνή πόρτα με αιχμηρό αντικείμενο, ενδεχομένως κατσαβίδι.

12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΛΤΑ!

Ηράκλειο: Νέο χτύπημα ληστών στα ΕΛΤΑ!

Η ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι...

Αυτή τη φορά στόχος των δραστών ήταν τα ΕΛ.ΤΑ στην περιοχή των Μοιρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, οι ληστές εισέβαλαν στο ταχυδρομικό κατάστημα και υπό την απειλή όπλου ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες αρπάζοντας άγνωστο χρηματικό ποσό!
NEWSIT

Πόσο κόβονται οι επικουρικές συντάξεις από 1η Μαίου

Πόσο κόβονται οι επικουρικές συντάξεις από 1η Μαίου - Παραδείγματα

Newsit

Πόσα λεφτά θα πάρουν στα χέρια τους οι συνταξιούχοι μετά την αναδρομική παρακράτηση που θα τους γίνει από 1η Ιανουαρίου. Ποιοι εξαιρούνται. Ολες οι λεπτομέρειες στο Newsit από τον οικονομολόγο Γιάννη Σωπασή.

Νέο μαχαίρι στις ήδη ψαλιδισμένες επικουρικές και κύριες συντάξεις από 1η Μαίου. Οι μειωσεις  θα είναι κλιμακωτές και διαμορφώνονται ως εξής:
Οι επικουρικές εώς 200 ευρώ δε θα υποστούν καμία μείωση.
Από 201 ευρώ εως 250 ευρώ η μείωση θα είναι 10% επί του συνολικού ποσού.
Από 251 ευρώ εως 300 ευρώ η μείωση θα είναι 15% επί του συνολικού ποσού.
Από 301 ευρώ και πάνω η μείωση θα είναι 20% επί του συνολικού ποσού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
- Επικουρική σύνταξη 250 ευρώ μετά τη μείωση του 10% θα φτάσει τα 225 ευρώ.
Προσοχή: για τους επόμενους 8 μήνες που θα γίνει η αναδρομική παρακράτηση ο συνταξιούχος θα λαμβάνει 207 ευρώ. Μετά τους 8 μήνες θα παίρνει 225 ευρώ.

- Επικουρική σύνταξη 300 ευρώ μετά τη μείωση του 15% θα φτάσει τα 255 ευρώ.
Προσοχή: για τους επόμενους 8 μήνες που θα γίνει η αναδρομική παρακράτηση ο συνταξιούχος θα λαμβάνει 227 ευρώ. Μετά τους 8 μήνες θα παίρνει 255 ευρώ.

- Επικουρική σύνταξη 500 ευρώ μετά τη μείωση του 20% θα φτάσει τα 400 ευρώ.
Προσοχή: για τους επόμενους 8 μήνες που θα γίνει η αναδρομική παρακράτηση ο συνταξιούχος θα λαμβάνει 337 ευρώ. Μετά τους 8 μήνες θα παίρνει 400 ευρώ.

- Επικουρική σύνταξη 700 ευρώ μετά τη μείωση του 20% θα φτάσει τα 560 ευρώ.
Προσοχή: για τους επόμενους 8 μήνες που θα γίνει η αναδρομική παρακράτηση ο συνταξιούχος θα λαμβάνει 472 ευρώ. Μετά τους 8 μήνες θα παίρνει 560 ευρώ.

ΨΑΛΙΔΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Μειώσεις και θα υποστούν από την 1η Μαίου όπως εξηγεί στο Νewsit ο κύριος Σωπασής και οι συνταξιούχοι των κύριων συντάξεων αυτό όμως αφορά όσους παίρνουν συντάξεις από 1300 ευρώ και πάνω. Οι συνταξιούχοι αυτοί θα υποστούν μείωση 12% οχι επί του συνόλου αλλά για το ποσό της διαφοράς από το πλαφόν εως τη συνταξή τους.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
- Κύρια σύνταξη 1600 ευρώ, με τη μείωση του 12% που γίνεται στα 300 ευρώ θα φτάσει τα 1564 ευρώ.
Προσοχή: για τους επόμενουςυ 8 μήνες που θα γίνει η αναδρομική παρακράτηση ο συνταξιούχος θα λαμβάνει 1514,5 ευρώ. Μετά τους 8 μήνες θα παίρνει 1564 ευρώ.


ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ:
Οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας του άρθρου 42 του ν. 1140/1981 και του άρθρου 30 του ν. 2084/1992. Τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βίαιων συμβάντων, καθώς και οι ορφανικές οικογένειες αυτών.
Οι αιμορροφιλικοί, οι μεταμοσχευόμενοι από συμπαγή όργανα, οι πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία που λαμβάνουν σύνταξη με βάση τον ν. 612/1977, οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα και πάσχουν από μυασθένεια, ακρωτηριασμό, φωκομέλεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, οι συνταξιούχοι γονείς, αδέρφια και σύζυγοι αναπήρων, καθώς και τα συνταξιούχα ορφανά και από τους δύο γονείς παιδιά που πάσχουν από νοητική υστέρηση ή αυτισμό.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ "ΛΥΩΣΟΥΝ" ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ! Φόρο ιδιοκατοίκησης και αύξηση των έμμεσων φόρων θέλει η Κομισιόν!

Newsit

Μικραίνουν την ιδιοκτησία - Θα πληρώνουμε ενοίκιο στο ίδιο μας το σπίτι - Φόρο ιδιοκατοίκησης και αύξηση των έμμεσων φόρων θέλει η Κομισιόν

- Θέλουν επίσης αύξηση των φόρων σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα!
- "Στην Ελλάδα", λένε, "οι φόροι είναι στο 33%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. 40%"
- Ζητούν κατάργηση των ήδη "ψαλιδισμένων" φοροαπαλλαγών

Επειδή κάποιοι είναι ανίκανοι να εισπράξουν, επειδή κάποιοι δεν μπορούν εδώ και 2 χρόνια να στήσουν έναν στοιχειώδη μηχανισμό ο οποίος θα εφαρμόζει όσα αποφασίζονται οι δανειστές και εταίροι μας βλέπουν ως λύση την εύκολη. Αυτή δηλαδή που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια χωρίς κόπο. Φόρους, φόρους, φόρους.

Στην τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για περαιτέρω αύξηση του επιπέδου φορολογίας έστω με «έμμεσα» μέτρα όπως η κατάργηση φοροαπαλλαγών και η επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκατοίκησης!

Δηλαδή σε λίγο καιρό να πληρώνουμε επι της ουσίας ενοίκιο στο κράτος για την ιδιοκτησία μας. Και αν προσθέσει κανείς σε αυτό τους ήδη υπάρχοντες φόρους και χαράτσια, πλέον η ιδιοκτησία και στην Ελλάδα γίνεται απαγορευτική.

ΟΙ εγκέφαλοι της ΚΟΜΙΣΙΟΝ συγκρίνουν τα επίπεδα φορολογίας μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης από την οποία προκύπτει ότι το συνολικό επίπεδο φορολογίας στην Ελλάδα ήταν το 2011 32,5% του ΑΕΠ έναντι 39,5% που είναι ο μέσος όρος στις 17 χώρες της Ευρωζώνης.

Ετσι λοιπόν προτείνουν:

- Επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος στην ιδιοκατοίκηση
- Κατάργηση των φοροαπαλλαγών
- Αύξηση φόρων κατοχής ακίνητης περιουσίας

Και δεν σταματούν μόνο εκεί. Λένε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αυξηθούν περισσότερο οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης που επιβάλλονται σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.

Το πως μετρούν αυτά τα περιθώρια δεν εξηγούν, σε μια χώρα με ψαλιδισμένους μισθούς και συντάξεις, με είδη πρώτης ανάγκης στα ύψη και με κανένα μέτρο που να απαλύνει τουλάχιστον κάποια από τα βάρη. Όπως για παράδειγμα να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι δημόσιες συγκοινωνίες τώρα που η βενζίνη κοντεύει τα 2 ευρώ.

ΤΟ ΟΤΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ ΣΤΟ "ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΙ!

Κορινθία: ''Ακίνητοι γιατί σας την ανάψαμε'' - Ληστές με καλάσνικοφ σε βενζινάδικο!

Οι δράστες χτύπησαν τα μεσάνυχτα και αιφνιδίασαν τους δύο υπαλλήλους...

Η ληστεία έγινε σε βενζινάδικο που βρίσκεται στο 103ο χλμ. Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών. Οι 3 άγνωστοι δράστες που φορούσαν κουκούλες, μπήκαν μέσα και με την απειλή κοντόκαννης καραμπίνας και πολεμικού τυφεκίου τύπου kalasnikov, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν άγνωστο για την ώρα, χρηματικό ποσό.

Οι ολονύκτιες έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, δεν απέφεραν καρπούς...