Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

12 Ιανουαρίου 2012

Bruni Sergio - Torna a Surriento

Altro classico interpretato magnificamente dal maestro Sergio Bruni, la voce di Napoli!



---------------

Mina - Munasterio e Santa Chiara

Mina interpreta la canzone napoletana nei primi anni 60





----------------

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ !!!

 ΓΡΑΦΕΙ-ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΚΑΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ:

««Πιθανή εξοδος της Ελλάδας απο το Ευρώ θα προξενούσε ένα ανώφελο, παγκόσμιο οικονομικό δράμα. Τα στελέχη της Ευρωπαικής ένωσης γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο πρέπει να αποφευχθεί. Η Ελλάδα, σαν οικονομικό μέγεθος, δεν είναι το μεγάλο προβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή ένωση.»»

ΤΟΤΕ, ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ !!!! ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ !!!
--------------

ΤΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ !!!

 ΚΡΙΣΙ, ΞΕ-ΚΡΙΣΙ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ, ΦΑΥΛΟ, ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΚΟ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ !!!  
ΜΙΚΡΟ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τα μΕΡΤικά των συνδικαλιστών...

Tου Πασχου Μανδραβελη

Μάλλον δεν το αντελήφθη και πάλι κανείς, αλλά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να απεργούν. Αυτή τη φορά το αίτημα της κραταιάς ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είναι «να μη συρρικνωθεί η δημόσια τηλεόραση» (και μαζί μ’ αυτήν τα τριακόσια εκατομμύρια που εμείς οι βαριά φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουμε κάθε χρόνο). Το κλείσιμο της ΕΤ1 και η αναδιάρθρωση των δεκάδων περιφερειακών ραδιοσταθμών πνίγηκε στα λύματα του πολιτικού κύκλου. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να στοιχηματίσει ότι πρώτα θα δούμε τη χώρα χρεοκοπημένη και μετά κάποιον περιφερειακό ραδιοσταθμό της ΕΡΤ κλειστό.

Δεν υπάρχει ούτε το αίτημα των δημοσιογράφων «να μη γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι». Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ικανοποίησε το αίτημά τους· δημοσιογράφοι και τεχνικοί εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο. 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει μια ακόμη απαίτηση. Δεν ξέρουμε αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι ο πρόεδρός της είναι διοικητικός υπάλληλος, αλλά το τελευταίο αίτημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης -και γι’ αυτό συνεχίζουν τις απεργίες- είναι να εξαιρεθούν και οι διοικητικοί της ΕΡΤ στο ενιαίο μισθολόγιο. Το σύνθημά τους -όπως καταγράφεται στην τελευταία ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ- είναι γραμμένο σε οργουελιανή γλώσσα: «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν ζητάνε ειδική, αλλά ίση μεταχείριση». Προφανώς ζητούν ίση, στην ειδική μεταχείριση. Και άντε να καταλάβουμε την ιδιαιτερότητα του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και των οπερατέρ που ακολουθούν τους ρεπόρτερ στις αποστολές. Είναι όμως αδύνατον να κατανοήσει κάποιος γιατί ένας φύλακας της ΕΡΤ πρέπει να έχει άλλη μεταχείριση από τον φύλακα ενός υπουργείου.

Ξέρουμε: η ΕΡΤ δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και γι’ αυτό λένε οι συνδικαλιστές της δεν πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση με τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, που εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο. Αυτό θα ήταν λογικό, αν οι Ελληνες πολίτες -μαζί με όλα τ’ άλλα χαράτσια- δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν 4,25 ευρώ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, βλέπουν δεν βλέπουν ΕΡΤ. Παρένθεση: τώρα που απεργούν επί μήνες γιατί συνεχίζουμε να πληρώνουμε;

Το θέμα είναι απλό: αν οι συνδικαλιστές δεν θέλουν να ακολουθούν τους κανόνες του Δημοσίου, προφανώς δεν πρέπει να τους ακολουθούν παντού. Οφείλουν να ζητήσουν από το κράτος να διακόψει το υποχρεωτικόν της πληρωμής της ΕΡΤ, έτσι ώστε να χαρούν ολόκληρη την ανεξαρτησία τους. Δεν μπορεί οι εισπράξεις να είναι υπόθεση του Δημοσίου και οι κανόνες του ιδιωτικού.

Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι σπρώχνουν την ΕΡΤ σε αδιέξοδο. Λογικό είναι γιατί ο φορέας της ραδιοτηλεόρασης έχει γίνει ο γόρδιος δεσμός των ρουσφετολογικών παρεμβάσεων όλων των κυβερνήσεων, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Το χειρότερο είναι ότι αποδεικνύουν ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός δεν λύνεται, αλλά μόνο κόβεται. Ναι: η χώρα χρειάζεται δημόσια ραδιοτηλεόραση -δεδομένης, μάλιστα, της ποιότητας που εκπέμπουν τα ιδιωτικά κανάλια- αλλά δημόσια τηλεόραση δεν πρόκειται να αποκτήσουμε όσο τη διαφεντεύουν οι συνδικαλιστές [ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΕΘΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΜΕ !!! ΟΠΩΣ ΕΚΡΑΥΓΑΖΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 1974, ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΙΕΣ ΤΗΣ "ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ"!!].

Το κλείσιμο της ΕΡΤ και η δημιουργία ενός νέου φορέα -συρρικνωμένου και χρήσιμου- είναι η μόνη λύση. Οσο υπάρχει ακόμη αυτή η λύση.
-------------------
ΓΙΑΤΙ, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ???? ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ !!!! 
ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟ Τ.Π.Π. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΡΤ ??? ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ, ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΠΑΨΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΡΔΙΟΦΩΝΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΙΕΣ ΤΗΣ "ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ" ??? 
ΟΜΩΣ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΟΝΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 1981 !!!! 
ΚΑΤΟΠΙΝ, ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ, ΚΑΙ Η ΕΡΤ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡ-ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΘΗΚΕ ΜΕ  ΩΚΕΑΝΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ (ΒΡΗΚΕ ΑΣΥΛΟ ΕΚΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΩΝ ΠΑΣΟΚΟΣ --ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΚΛΗΤΗΡΑΣ, ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΑΛΑΝΙΑΡΑ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ --ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙ-- "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ"!!!) ΚΑΙ Η ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΖΑΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΗΣ ΘΩΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΙΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, ΣΤΟ Τ.Π.Π. --ΠΛΗΡΩΝΕ ΠΙΑ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ !!!! 
ΕΜΕΙΣ, ΑΠΟΝΕΜΟΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟΝ "ΗΡΩΣ ΤΗΣ [...]" --ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΝ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ "ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" !!!
---------------

Η ελληνική επιχειρηματική τάξις που μας εφερε ως εδώ!

"Ηγετική φυσιογνωμία μίας ομάδας που είχε εγκληματική δράση"







Σε μήνυση που υπέβαλε η νέα ηγεσία της ιδιωτικής τράπεζας αναφέρεται ότι "ο κ. Λαυρεντιάδης έστησε έναν μηχανισμό, μέσω του οποίου πέτυχε την έγκριση πιστοδοτήσεων υπέρογκου ύψους σε επιχειρήσεις που άμεσα ή έμμεσα συνδέονταν με τον ίδιον, εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα του σε βάρος όχι μόνον της παλαιάς Proton, αλλά και της σημερινής Νέας Τράπεζας ως διαδόχου της".

"Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τα αρμόδια όργανα εκ των υστέρων ιδίως κατά της διάρκεια του έτους 2010 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2011, η Proton παρέσχε χρηματοδοτήσεις σε νεοσυσταθείσες, εγχώριες ή υπεράκτιες εταιρείες με σκοπό κυρίως την εξαγορά κλάδων και θυγατρικών εταιρειών συμφερόντων του κ Λαυρέντη Λαυρεντιάδη Alapis και Elfe με κοινό χαρακτηριστικό τις εσπευσμένες και συνοπτικές και παρεκκλίνουσες από τις εσωτερικά προβλεπόμενες διαδικασίες της Τράπεζας. Σε πολλές περιπτώσεις οι εν λόγω δανειοδοτήσεις λάμβαναν χώρα σε εταιρείες που είχαν ιδρυθεί κατά την ίδια μέρα ή μόλις λίγες ημέρες πριν και δεν παρουσίαζαν, φυσικά, ουδεμία επιχειρηματική δραστηριότητα".

Με απλά λόγια, η νέα διοίκηση της Proton αποδίδει στον κ. Λαυρεντιάδη σχέδιο, με το οποίο κατάφερνε να εξασφαλίζει δανειοδότηση εκτός ορίων από εταιρείες που "κατασκευάστηκαν" με τη συνεργασία προσώπων που εργάζονταν στις δικές του επιχειρήσεις, εξαπατώντας όχι μόνο τους μετόχους της τράπεζας, αλλά και τις εποπτικές αρχές.

Στη μήνυση, ο κ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται ότι "διέπραξε απάτη σε βαθμό κακουργήματος, αφού παραπλάνησε τους λοιπούς μετόχους της Τράπεζας και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, αποκρύπτοντάς τους βασικά στοιχεία των χορηγούμενων χρηματοδοτήσεων, τα οποία, υπό κανονικές συνθήκες, θα οδηγούσαν στην μη χρηματοδότηση ή στη διαφορετική αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου".

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η νέα διοίκηση της Proton, διεκδικώντας αποζημίωση 200 εκατ.ευρώ λόγω της περιουσιακής βλάβης που υπέστη η τράπεζα, επισημαίνεται ότι "καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου έπαιξε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος, με τη σύμπραξη των συμβούλων, συνεργατών του και λοιπών εμπλεκομένων προσώπων, παρενέβη στην διαδικασία έγκρισης πιστοδοτήσεων μέσω της αντικατάστασης των μέχρι τότε στελεχών της Proton με πρόσωπα εμπιστοσύνης του, τα οποία ήταν σε κάποιες περιπτώσεις, πρώην στελέχη των εταιρειών του".

Πώς παραπλανήθηκαν οι μέτοχοι της τράπεζας

Η ηγετική ομάδα που ανέλαβε την Proton μετά τη διοίκηση Λαυρεντιάδη ανασυνθέτει βήμα - βήμα τις παρεμβάσεις του πρώην μεγαλομετόχου της τράπεζας προκειμένου να μην αποκαλύπτονται οι παράνομες συναλλαγές του.

"Η Διεύθυνση Εσωτερικής Επιθεώρησης παρόλο που διέθετε επικαιροποιημένο κανονισμό και έξι υπαλλήλους και κατά τα έτη 2008 και 2009 είχε διενεργήσει ελέγχους στις Διευθύνσεις Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής και Private Banking με αντικειμενικότητα και ορθή απεικόνιση του πιστωτικού κινδύνου, αποδυναμώθηκε επίσης σημαντικά με τις αλλαγές και τις μετακινήσεις των στελεχών που έγιναν από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας του έργου της και την ανεπαρκή αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου. Έτσι, η Διεύθυνση Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής, παρά το σημαντικό μέγεθος του χαρτοφυλακίου της και την περαιτέρω αλματώδη μεγέθυνση του, δεν εντάχθηκε στο ελεγκτικό έργο της".

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι "πέραν κάθε αμφισβήτησης και αμφιβολίας όλοι οι νυν μηνυμένοι ενώθηκαν με κοινό σκοπό και με κοινή εγκληματική δράση για να διαπράξουν, τόσο σε βάρος της νυν σε εκκαθάριση Τράπεζας Proton, όσον και σε βάρος της Τράπεζας μας, πράξεις μεταξύ άλλων απάτης κι απιστίας", ενώ ο κ. Λαυρεντιάδης χαρακτηρίζεται ως η "ηγετική φυσιογνωμία αυτής της ομάδας και αυτός που εξ υπαρχής διηύθυνε την οργάνωση αυτή".