Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

20 Οκτωβρίου 2012

Διακοπή εργασιών για 100.000 επιχειρήσεις


Διακοπή εργασιών για 100.000 επιχειρήσεις
Επιστολή προς τον πρωθυπουργού και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων απέστειλε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), με την οποία ζητά άμεση συνάντηση μαζί τους.
Όπως σημειώνεται στη σχετική επιστολή, τα νούμερα από τη Eurostat δείχνουν ότι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης απειλεί τις αντοχές της κοινωνίας, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και οδηγεί σε μαζική καταστροφή θέσεων εργασίας, δεν επιτρέπει κυβερνητικούς και κομματικούς απομονωτισμούς και μονομερείς αποφάσεις.
«Η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, έχει οδηγήσει σε διακοπή εργασιών 100.000 επιχειρήσεις (καθαρή μείωση) τα τελευταία 2½ χρόνια. Στοιχεία που επιβεβαιώνονται και από την Eurostat. Σε ότι αφορά δε τις θέσεις απασχόλησης, χάθηκαν περί τις 500.000 από το 2010 έως σήμερα στον ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα η οικονομική κρίση να τείνει να μετατραπεί και σε έντονα ανθρωπιστική. Ο ιδιωτικός τομέας και ιδιαίτερα οι μικρές επιχειρήσεις έχουν "γονατίσει". Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι ιδιαίτερα σε περιόδους ύφεσης, πιστωτικής ασφυξίας και μεγάλης ανεργίας το μοναδικό εργαλείο που μπορεί να οδηγήσει με στοχευμένες παρεμβάσεις την Ελληνική Οικονομία σε μια πρώτη ανάκαμψη, για να ακολουθήσει και ο ιδιωτικός τομέας, να αλλάξει και το επενδυτικό κλίμα, είναι το πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Γι’ αυτό και πρέπει να εξαιρεθεί από τη διαδικασία μείωσης του ελλείμματος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ.
Περισσότερες από 90.000 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολά από το 2008 μέχρι το 2011, με τις προβλέψεις για τη φετινή χρονιά να παραμένουν δυσοίωνες. Τα στοιχεία αυτά, περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα έκθεσης αξιολόγησης των επιδόσεων που σημείωσαν οι ΜμΕ σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με την έρευνα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ΜμΕ τη φετινή χρονιά αναμένεται να συρρικνωθεί περαιτέρω, φτάνοντας στις 758.701 επιχειρήσεις από 765.839 πέρυσι και 856.137 που ήταν το 2007, για να αρχίσει να ανακάμπτει το 2013, όποτε εκτιμάται ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί στις 762.280, πλησιάζοντας τα επίπεδα του 2011.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό έγγραφο της ΕΕ στην Ελλάδα, οι ΜμΕ είναι πολύ σημαντικές σε σχέση με το μέσο όρο των χωρών της ΕΕ.
Ωστόσο, η κρίση έχει προκαλέσει δραματική συρρίκνωσή τους. Παρά τη σημαντική αυτή απώλεια, οι ΜμΕ στη χώρα εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το 99,9% του συνόλου των επιχειρήσεων και καλύπτουν το 69,9% της οικονομικής προστιθέμενης αξίας και το 85,1% της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα (εξαιρείται ο χρηματοπιστωτικός). Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι το 24% των ΜμΕ δραστηριοποιούνται στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και έντασης γνώσης, τομείς υπηρεσιών που θεωρούνται «κλειδί» για τη μελλοντική ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Πηγή: Α.Π.Ε.- Μ.Π.Ε.

Στα ύψη οι ελαστικές μορφές εργασίας

Στα ύψη οι ελαστικές μορφές εργασίας
Τη δραματική αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας και τη μείωση των μισθών την τελευταία διετία απεικονίζουν στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση.
Όπως ειδικότερα προκύπτει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012
κατατέθηκαν στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ 28.161 συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης, 109.885 συμβάσεις μερικής απασχόλησης, 1.079 συμβάσεις έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών και 882 συμβάσεις παραγωγής κατά μονάδα εργασίας (φασόν).
Επίσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 κατατέθηκαν στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ 44.122 μετατροπές συμβάσεων, από τις οποίες οι 24.750 αφορούσαν μετατροπή από πλήρη σε μερική απασχόληση και οι 19.372 από πλήρη σε εκ περιτροπής απασχόληση.
Κατά το έτος 2011 κατατέθηκαν: 
84.519 συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης, 300.230 συμβάσεις μερικής απασχόλησης, 4.345 συμβάσεις έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών και 194 συμβάσεις παραγωγής κατά μονάδα εργασίας (φασόν). Επίσης κατά το 2011 κατατέθηκαν στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ 58.962 μετατροπές συμβάσεων από τις οποίες 32.420 αφορούσαν μετατροπή από πλήρη σε μερική απασχόληση και οι 26.542 από πλήρη σε εκ περιτροπή απασχόληση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, κατά το 2011 κατατέθηκαν συνολικά 163 επιχειρησιακές συμβάσεις και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται οι συναφθείσες επιχειρησιακές συμβάσεις καταδεικνύουν μία τάση μείωσης του μισθού σε ποσοστό 25% έως 30%.
Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι με το Ν. 4046/2012 θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα των εργοδοτών να προβούν μονομερώς σε μειώσεις της τάξης του 22% των μισθών και των ημερομισθίων των εργαζομένων που αμείβονται με βάση τα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως αυτά ίσχυαν κατά την 1.1.2012 και όπως διαμορφώνονται με βάση την προϋπηρεσία.
Σε περιπτώσεις δε εργαζομένων που είναι κάτω των 25 ετών, καθώς και για τους μαθητευόμενους και όσους προσλαμβάνονται με τις διατάξεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας η μείωση ορίζεται στο 32%. Οι περικοπές αρχίζουν από τη μέρα δημοσίευσης του Ν. 4046/2012 στο ΦΕΚ, δηλαδή από 14 Φεβρουαρίου 2012.
Από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 έως 31 Ιουνίου 2012, έχουν συναφθεί 496 επιχειρησιακές συμβάσεις οι οποίες αφορούν 57.614 εργαζόμενους και η μέση μείωση των μισθών είναι 24,26% ενώ η υψηλότερη μείωση άγγιξε το 40%. Ωστόσο, για τους περισσότερους εργαζόμενους, 109.123 στον αριθμό, υπήρξαν μειώσεις με ατομικές συμβάσεις εργασίας με βάση το Ν. 4046/12, που κατά μέσο όρο είναι 23,36% ενώ έφτασαν και στο 30%.

Πηγή: Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε.

"Υπαρχουν αστυνομικοί χρυσαυγίτες"! + Η ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

   ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΕΝΔΙΑ:   

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ!
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ?
ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗΣ ΒΑΘΜΟ) ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΣΑΙ ΠΑΣΟΚ (ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΗΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ (ΚΑΙ ΝΑ "ΚΛΕΙΝΗΣ ΤΟ ΜΑΤΙ") ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ --ΜΙΚΡΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Μετά την απόπειρα δολοφονίας (21-12-1992) του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Παπαδημητρίου, η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ! ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΥΠΟΠΤΩΝ (ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ! --ΕΙΧΕ ΙΔΗ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ, ΤΟΝ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟ ΣΑΝ "ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ", ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΩΝ, ΜΕ ΑΝΕΣΙ ΚΑΙ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΙΡΩΝΕΥΕΤΟ!-- "ΚΑΤΣΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!")!
ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ??? 
ΠΙΘΑΝΩΣ ΟΧΙ,  ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Η Ν.Δ. -- Η Ν.Δ. ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΚΟ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ! ΠΡΟΣΕΤΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΟΥΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΕΔΕΙΞΕ Η Ν.Δ. ΔΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ 17Ν! ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΠΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η Ν.Δ. ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗΝ ΤΗΣ 17Ν ΟΤΙ ΟΥΤΟΣ ΗΤΟ ΕΠΙΜΕΜΠΤΟΣ*, ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ -ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑ ΗΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ!!!
ΕΜΕΙΣ, ΩΣ "ΜΙΑ ΖΩΗ" ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ --ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΕΧΟΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙ ΜΑΣ ΔΙΑΤΙ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΚΗ ΣΑΣ!
----------------------------------
* Αλήθεια, διατί ήτο στόχος ο κ. Παπαδημητρίου?

Κατά τα λεχθέντα εις την ΔΙΚΗΝ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ):
"Oι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα όταν ο πρόεδρος ζήτησε από τον Kουφοντίνα να εξηγήσει τους λόγους που επελέγη ως στόχος της 17ο κ. Παπαδημητρίου. O «Λουκάς», επιχειρώντας να δώσει απάντηση στο «γιατί» του βουλευτή αλλά και της έδρας του δικαστηρίου, υποστήριξε ότι ο κ. Παπαδημητρίου επελέγη ως στόχος λόγω του ότι ήταν γραμματέας της Kοινοβουλευτικής Oμάδας που «αποφάσισε το ξεπούλημα της AΓET» και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής της Bουλής που χειριζόταν την υπόθεση. O Kουφοντίνας δεν αρκέστηκε σε αυτό, αφού επιτέθηκε και κατά του Kωνσταντίνου Mητσοτάκη. «H οργάνωση ήθελε να χτυπήσει τους θεσμούς. Tο 1992 έχουμε μία πρωτοφανή έξαρση νεοφιλελευθερισμού, με πατριάρχη της φαυλότητας τον Kωνσταντίνο Mητσοτάκη»."

ΤΙ ΕΛΕΧΘΗ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ?
Nωρίτερα, η αναγνώριση από τον μάρτυρα κ. Γιώργο Bουτζάλη των Bασίλη Tζωρτζάτου και Δημήτρη Kουφοντίνα, καθώς και η αναγνώριση μετ’ επιφυλάξεως του Σάββα Ξηρού ως δραστών στην επίθεση κατά του κ. Λευτέρη Παπαδημητρίου είχε προκαλέσει και πάλι αψιμαχίες. «Aναγνωρίζω κάποιους... Tον κ. Tζωρτζάτο, ήταν αυτός που πυροβολούσε από δεξιά, και τον κ. Kουφοντίνα, ο οποίος καθόταν στη θέση του οδηγού στο φορτηγάκι με το οποίο διέφυγαν. Eίμαι σίγουρος 100%». Ως το τρίτο άτομο στην επίθεση ο μάρτυρας κατέδειξε τον Σάββα Ξηρό. «Mε ένα ποσοστό 70–80% μπορώ να πω ότι ήταν αυτός, αλλά δεν είμαι σίγουρος». 
------------------------------
Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΠΕ:

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος χαρακτήρισε τη 17 Νοέμβρη ως οργάνωση «τρόμου» και «θανάτου» και όχι «εκφοβισμού», εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι δράστες της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του ήθελαν να τον σκοτώσουν, σημειώνοντας ότι η επίθεση εναντίον του ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη και αποσκοπούσε όχι στον τραυματισμό του αλλά στον αργό και επώδυνο θάνατό του.
«Σώθηκα λόγω της έγκαιρης μεταφοράς μου στο νοσοκομείο και της αποτελεσματικής ιατρικής βοήθειας που μου παρασχέθηκε. Δέχθηκα πέντε πυροβολισμούς εξ επαφής. Αν ήθελαν να με εκφοβίσουν, θα πυροβολούσαν στον αέρα» ανέφερε.
Ο πρώην βουλευτής, ο οποίος είχε τραυματιστεί στα πόδια κατά την επίθεση της 17Ν, υποστήριξε ότι τα χαρακτηριστικά που είχε ο ένας από τους δύο δράστες που τον πυροβόλησαν μοιάζουν με αυτά του Βασίλη Τζωρτζάτου.
«Το έντονο βλέμμα του, μου θυμίζει το Βασίλη Τζωρτζάτο, αλλά, επειδή αντιλαμβάνομαι την έννοια της λέξης ''αναγνώριση'' δεν θα την χρησιμοποιήσω ελαφρά τη καρδία. Είναι πιο πιθανό να ήταν εκεί από το να μην ήταν» είπε ο κ. Παπαδημητρίου.
Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι στην επίθεση εναντίον του συμμετείχαν τουλάχιστον πέντε άτομα και ζήτησε από το Δημήτρη Κουφοντίνα να του εξηγήσει για ποιο λόγο τον επέλεξαν ως στόχο. «Να ερωτηθεί αυτός που αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και να απαντήσει σε τί έφταιξε ο Παπαδημητρίου» ανέφερε.


==============================================

Δένδιας: "Υπαρχουν αστυνομικοί χρυσαυγίτες"
Στην παραδοχή ότι υπάρχουν μέλη της ΕΛ.ΑΣ. που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, μετά τις καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας στον Guardian και το BBC, για βασανισμό από αστυνομικούς μελών αντιρατσιστικής οργάνωσης, αλλά και για σχέσεις αστυνομίας και Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Δένδιας στη συνέντευξή του τόνισε ότι η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά βία, ωστόσο σημείωσε ότι πρόκειται για έναν άγνωστο έως σήμερα εχθρό, προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Δεν είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό [το είδος βίας]. Η αστυνομία δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό. Αλλά κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να το περιορίσουμε». Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παραδέχθηκε ότι κάποιοι αστυνομικοί μπορεί να διάκεινται φιλικά στη Χρυσή Αυγή, ωστόσο επέμεινε ότι το Σώμα σε γενικές γραμμές αντιτάσσεται και τόνισε ότι η επίσημη πολιτική είναι να αντιμετωπίζεται η βία από όπου κι αν προέρχεται ως έγκλημα. Προσέθεσε, δε, ότι «βασικός αντίπαλος του φαινομένου της Χρυσής Αυγής είναι η εφαρμογή του νόμου· αν η αστυνομία είναι αποτελεσματική, η Χρυσή Αυγή δεν έχει λόγο ύπαρξης».
Πάντως, χθες ο κ. Δένδιας επέμεινε ότι δεν υπήρξαν βασανισμοί κρατουμένων στην ΓΑΔΑ, μετά τις συμπλοκές στον Αγιο Παντελεήμονα και προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του Guardian, κατηγορώντας την εφημερίδα για υποβολιμαίο δημοσίευμα. Επίσης, δεν αποδέχθηκε πρόσκληση του BBC να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες. Σύμφωνα με μήνυμα του δημοσιογράφου Paul Mason στο Twitter, «λοιπόν, κ. Δένδια, θα λατρέψετε την έρευνά μου στο Newsnight αύριο [σ.σ. Πέμπτη] βράδυ. Σας παρακαλώ απαντήστε στην πρόσκλησή μας για συνέντευξη».

VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή στο 14%

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ:

1. ΠΡΩΤΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ: ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΓΧΥΣΙΣ! ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ! ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΗ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ!

ΚΑΘΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ, Η ΛΑΪΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΛΕΓΕΙ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΕΙΑ!

ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΝΟΜΗΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ!!!
--------------------------------
2.   ««Η δεύτερη ισχυρή πολιτική τάση είναι η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Η ενίσχυση είναι συνεχής μετά τις εκλογές και γίνεται σε βάρος του κατεξοχήν αστικού κόμματος, της ΝΔ. Η πιθανότητα να διεμβολίσει τον παραδοσιακό πολιτικό πυρήνα της ΝΔ αρχίζει να γίνεται ορατή.»» 
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΑΣ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ "παραδοσιακού πολιτικού πυρήνα της ΝΔ" --και γνωρίζομε πολλά-- κατά 80% υποστηρίζουν πλέον ΝΙΚΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ!
ΟΠΟΤΕ:
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ???
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ, ΝΑΙ! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΥΡΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗ-ΣΤΥΛΟΒΑΤΗ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ (ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΜΕ) ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
=================================
VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή
Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και τεράστια ενίσχυση της Χρυσής Αυγής δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για την εφημερίδα "Η Ελλάδα Σήμερα". Συγκεκριμένα, στην εικόνα της εκλογικής επιρροής των κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 30,5%, η ΝΔ 27%, η Χρυσή Αυγή 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, το ΚΚΕ 6,5%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 5,5%, η Δημιουργία Ξανά 1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1% και ο ΛΑΟΣ 0,5%.
Όσον αφορά στα maxima και minima όρια εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεταξύ 28,7% και 32,3%, η ΝΔ μεταξύ 25,3% και 28,7%, η Χρυσή Αυγή μεταξύ 12,6% και 15,4%, οι ΑνΕλ μεταξύ 6% και 8%, το ΚΚΕ μεταξύ 5,5% και 7,5%, το ΠΑΣΟΚ μεταξύ 4,6% και 6,4% και η ΔΗΜΑΡ ομοίως μεταξύ 4,6% και 6,4%. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης, με 25,6%, ενώ όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνουν ο Φώτης Κουβέλης (33%) και ο Αλέξης Τσίπρας (33%) και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς (27%).

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ VPRC:

Ορισμένες παρατηρήσεις πάνω στην έρευνα της VPRC που παρουσιάζεται σήμερα είναι μάλλον ορατές δια γυμνού οφθαλμού: 
  •   Το εκρηκτικό κοινωνικό κλίμα που υποβόσκει στη χώρα. Σχεδόν τα δύο τρίτα του ελληνικού πληθυσμού βρίσκονται κοντά σε κατάσταση φτώχειας. Η ανεργία καταγράφεται σε ποσοστό ρεκόρ του 26%. Η οικονομική κατάσταση του 80% των νοικοκυριών έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο. Η απόρριψη των νέων μέτρων που θα προταθούν προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες φτάνει ένα ανάλογο ποσοστό. 
  •  Η πολιτική συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας επιστρέφει στην προ έτους εικόνα, με το μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος να δείχνει τάσεις απομάκρυνσης από την πολιτική διαδικασία. 
  •  Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται ίσως για τη σημαντικότερη τάση που δείχνουν αυτήν τη στιγμή οι πολιτικές διεργασίες. Η συνεχής πτωτική τάση του κόμματος αυτού, αλλά και η χαμηλή πλέον αποδοχή του αρχηγού του, προδιαθέτουν για ένα πολύ δύσκολο μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή έρευνα κατατάσσεται στην τελευταία θέση των κοινοβουλευτικών κομμάτων με ποσοστό που φτάνει το 5.5%. 
  •  Η δεύτερη ισχυρή πολιτική τάση είναι η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Η ενίσχυση είναι συνεχής μετά τις εκλογές και γίνεται σε βάρος του κατεξοχήν αστικού κόμματος, της ΝΔ. Η πιθανότητα να διεμβολίσει τον παραδοσιακό πολιτικό πυρήνα της ΝΔ αρχίζει να γίνεται ορατή. 
  •  Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση των πολιτικών προτιμήσεων αυτήν τη στιγμή με ποσοστό λίγο πάνω από το 30%. Η ενίσχυσή του όμως δεν γίνεται με υψηλούς ρυθμούς. 
  •  Τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα του Κοινοβουλίου (ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ) διατηρούν σχεδόν τις εκλογικές τους δυνάμεις. Αντίθετα, φαίνεται ότι μονιμοποιείται η εκλογική «εξαφάνιση» των Οικολόγων – Πράσινων, του ΛΑΟΣ και της Δημιουργίας Ξανά. 
  •   Είναι σχεδόν βέβαιον ότι οι εκλογικοί συσχετισμοί διακρίνονται ακόμα από πολύ μεγάλη ρευστότητα και τίποτα δεν μπορεί ως τάση να αποκλειστεί τους επόμενους μήνες. Με την εξαίρεση του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, τα υπόλοιπα κόμματα φαίνεται ότι βρίσκονται σε ένα μεταίχμιο. Κυρίως το ΠΑΣΟΚ, το μέλλον του οποίου έχει αρχίσει να γίνεται δύσκολο.
=======================================















Γιώργος Κύρτσος-Κοινωνικές ανατροπές φέρνουν τα μέτρα του νέου μνημονίου


Εντυπωσιακές πολιτικές ευκαιρίες για ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.
Κοινωνικές ανατροπές φέρνουν τα μέτρα του νέου μνημονίου
Παρά την προσπάθεια της κυβερνητικής ηγεσίας να δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας σε σχέση με τη διαπραγμάτευση των μέτρων του νέου μνημονίου και την εξασφάλιση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, οι περισσότεροι πολίτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το 2013 και το 2014 θα κλιμακωθεί η οικονομική και κοινωνική κρίση. Υποτίθεται ότι μέσα από αυτή τη δοκιμασία θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την καθυστερημένη έξοδο της εθνικής οικονομίας από την ύφεση. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε για να δούμε το τελικό οικονομικό αποτέλεσμα. Προς το παρόν, το μόνο βέβαιο είναι ότι αλλάζει η σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας και προσφέρονται νέες πολιτικές, εκλογικές ευκαιρίες στα λεγόμενα αντισυστημικά κόμματα.

Από τα 2/3 στο 1/3
Μέχρι την εκδήλωση της κρίσης υπερχρέωσης που οδήγησε στην πολιτική των μνημονίων είχαμε την κοινωνία των 2/3. Ύστερα από δεκαετίες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης 2 στους 3 Έλληνες είχαν αποκτήσει ένα καλό ή επαρκές επίπεδο διαβίωσης και συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο «ελληνικό όνειρο». Μετά το 2008, όταν η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση έφερε στην επιφάνεια τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και άρχισε να εφαρμόζεται μία περιοριστική έως ισοπεδωτική οικονομική πολιτική, χάθηκαν κατακτήσεις δεκαετιών.
Η εφαρμογή νέων μέτρων ύψους 13,5 δισ. το 2013-2014 πρόκειται να μεγαλώσει την οικονομική και κοινωνική πίεση που δέχονται οι περισσότεροι συμπολίτες μας. Οι αναλυτές της Eurobank υπολογίζουν ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) θα μειωθεί κατά 8,34 δισ. ευρώ από την εφαρμογή των νέων μέτρων λιτότητας στη διάρκεια της επόμενης διετίας. Εκτιμούν ότι η αρνητική επίπτωση των μέτρων θα είναι της τάξης των 5,34 δισ. ευρώ το 2013 και 3 δισ. ευρώ το 2014. Με την τεχνοκρατική γλώσσα που χρησιμοποιούν, παρουσιάζουν μια νέα πτώση του ΑΕΠ κατά 4,5%, η οποία θα συμβάλει στη διατήρηση του «ρεκόρ Γκίνες» λιτότητας και ύφεσης που περιέγραψε ο κ. Σαμαράς στους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Με την ενίσχυση της λιτότητας και των φαινομένων ύφεσης θα οδηγηθούμε σε νέα αύξηση του αριθμού των ανέργων, στην οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων, στη φτωχοποίηση ενός σημαντικού μέρους της μεσαίας τάξης, ακόμη και στη δημιουργία μιας στρατιάς εργαζομένων οι οποίοι δεν θα μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες λόγω εξαιρετικά χαμηλών αποδοχών και μερικής κοινωνικής ασφάλισης. Εξαιτίας των αρνητικών οικονομικών εξελίξεων ωριμάζουν κοινωνικές αλλαγές. Υποχωρούμε από την κοινωνία των 2/3 στην κοινωνία του 1/3, εφόσον μόνο το 30%-35% του πληθυσμού θα έχει ένα ευρωπαϊκό επίπεδο διαβίωσης και θα έχει λύσει τα βασικά οικονομικά και κοινωνικά του προβλήματα.

Τα μνημόνια στο σπίτι
Με το πέρασμα του χρόνου γίνεται πιο απειλητική η παρουσία των μέτρων των μνημονίων στον οικογενειακό προϋπολογισμό και στην καθημερινότητα των νοικοκυριών. Η μίζερη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αμφισβητεί όσα μέχρι πριν από λίγα χρόνια θεωρούσαμε αυτονόητα και κάνει πιο δύσκολη την ανάκαμψη της οικονομίας, εφόσον προκαλεί τεράστιες δυσλειτουργίες σε σημαντικούς κλάδους της.
Το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύτηκε από 7,4% τον Ιούλιο του 2008 σε 25,1% τον Ιούλιο του 2012 και όλα δείχνουν ότι θα κινηθεί προς το 30% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Το 2008 είχαμε 4.559.000 απασχολούμενους, 364.000 ανέργους και 3.406.000 οικονομικά μη ενεργούς ενήλικες. Το 2012 έχει αλλάξει δραματικά η σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας, εφόσον οι απασχολούμενοι έχουν περιοριστεί σε 3.763.000, οι άνεργοι έχουν αυξηθεί σε 1.261.000 και οι οικονομικά μη ενεργοί ενήλικες ανέρχονται σε 3.356.000. Το 2008 οι απασχολούμενοι ξεπερνούσαν το άθροισμα των ανέργων και των οικονομικά μη ενεργών κατά 789.000, ενώ σήμερα οι απασχολούμενοι υπολείπονται του αθροίσματος των ανέργων και των οικονομικά μη ενεργών ενήλικων συμπολιτών μας κατά 854.000. Πρόκειται για μία ανατροπή στην ίδια τη διάρθρωση της κοινωνίας, που κάνει πραγματικά ασήκωτο το οικονομικό βάρος του δημόσιου χρέους και εξαιρετικά δύσκολη την έξοδο από την κρίση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τον Ιούλιο του 2008 μέχρι τον Ιούλιο του 2012 το ποσοστό των άνεργων νέων κάτω των 24 ετών εκτοξεύτηκε από το 22,1% στο 54,2% και των ανέργων στην ηλικιακή κατηγορία από 25 έως 34 ετών από το 10,4% στο 31,4%.
Η μαζική ανεργία συντηρεί ένα κλίμα οικονομικής και κοινωνικής ανασφάλειας και λειτουργεί σαν καταλύτης για να περάσουμε από την κοινωνία των 2/3 στην κοινωνία του 1/3.
Οικονομικά ερείπια άφησαν πίσω τους η υπερχρέωση και τα μνημόνια στη στρατηγικής σημασίας για τη διαμόρφωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων οικοδομική δραστηριότητα. Από το 2008, οπότε εκδηλώθηκε η κρίση, μέχρι σήμερα η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας ξεπερνάει το 75%. Το εκπληκτικό είναι ότι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουλίου 2012, τα τελευταία που έχουν δημοσιευτεί, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα κατέγραψε πτώση κατά 51,5% στον αριθμό των αδειών, κατά 43% στην επιφάνεια και κατά 49,2% στον όγκο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011. Η οικονομική «εξαφάνιση» της οικοδομής οδηγεί στην ενίσχυση των φαινομένων ύφεσης, ενώ η πολιτική των μνημονίων έχει μετατρέψει τη μικρή και τη μεσαία ιδιοκτησία από εγγύηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης σε ένα ασήκωτο φορολογικό φορτίο.
Η κρίση στα ακίνητα και στην οικοδομή περνάει στο τραπεζικό σύστημα. Πάνω από 20% των στεγαστικών δανείων θεωρούνται επισφαλή, εφόσον εξυπηρετούνται με καθυστέρηση άνω των 3 μηνών. Οι επισφάλειες στα στεγαστικά δάνεια ξεπερνούν τα 15 δισ. ευρώ και ανεβάζουν το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος για το ελληνικό Δημόσιο και τους φορολογούμενους πολίτες.

Δείκτες δυστυχίας
Σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι επισφάλειες στα καταναλωτικά δάνεια, που αναλογούν ήδη στο 30% των συνολικών καταναλωτικών δανείων και ανέρχονται σε 9 δισ. ευρώ.
Η ελληνική κοινωνία περνάει από τον υπερκαταναλωτισμό της περιόδου 1999-2008 σε συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική μείωση του αριθμού των ασφαλισμένων οχημάτων. Από 5.525.000 που ήταν το 2009 περιορίστηκαν σε 4.942.000 το 2011 και η τάση αυτή ενισχύεται με το πέρασμα του χρόνου. Η κυκλοφορία πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων οχημάτων μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες οικονομικές καταστάσεις, σε περίπτωση ατυχημάτων, και συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση των ασφαλιστικών εταιρειών σε μία εξαιρετικά δύσκολη γι’ αυτές περίοδο.
Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, σε πολυτέλεια τείνει να μετατραπεί και η πληρωμή του λογαριασμού της κινητής τηλεφωνίας. Το 2008 οι επισφαλείς απαιτήσεις στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας ήταν μόλις 1,4% του κύκλου εργασιών. Το 2010 αυξήθηκαν σε 6,9% και το 2011 σε 10,3%, το οποίο μεταφράζεται σε 287 εκατ. ευρώ. Επειδή το μερίδιο των έμμεσων φόρων στον μέσο λογαριασμό της κινητής τηλεφωνίας είναι γύρω στο 26,9%, οι εταιρείες του κλάδου υποχρεώθηκαν να καταβάλουν φόρους 77 εκατ. ευρώ για ανείσπρακτα έσοδα. Θεωρείται βέβαιο ότι το 2012 θα αυξηθεί θεαματικά το ποσοστό των επισφαλειών στην κινητή τηλεφωνία και πως θα συνεχιστεί η κλιμάκωση του φαινομένου το 2013 και το 2014.
Η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης, αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης κατά 40%-50% το χειμώνα του 2012-2013. Εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν θα θερμανθούν επαρκώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών εξαιτίας της εισοδηματικής, φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζεται. Ανάλογη προσαρμογή της καταναλωτικής συμπεριφοράς παρατηρείται στην κίνηση στις εθνικές οδούς, ακόμη και στην Αττική Οδό. Η μείωση των διελεύσεων στη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών κυμαίνεται από 30% έως 60%.

Χωρίς κράτος πρόνοιας
Η μέση ελληνική οικογένεια δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτήσει τις καταναλωτικές συνήθειες που απέκτησε τη δεκαετία πριν από την εκδήλωση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, το 2008. Είναι φανερό ότι έπρεπε να βάλουμε τέλος σε ορισμένες καταναλωτικές υπερβολές, περάσαμε όμως στο άλλο άκρο, της επιβολής ενός τρόπου ζωής που δεν έχει σχέση με το ευρωπαϊκό πρότυπο που προσδιόρισε τις στρατηγικές επιλογές μας.
Το πέρασμα από την κοινωνία των 2/3 στην κοινωνία του 1/3 επιταχύνεται και από την κατάρρευση του κράτους πρόνοιας. Πάνω από 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται στο στάδιο της συνταξιοδότησης περιμένουν στην ουρά για το πολυσυζητημένο εφάπαξ, το οποίο μειώθηκε σε διάστημα 12 μηνών κατά 45% κατά μέσο όρο. Το συνεχές ψαλίδισμα των συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων αποσταθεροποιεί κοινωνικά τις οικογένειες που στηρίζονται στο εισόδημα των ηλικιωμένων μελών τους για να καλύψουν τις ανάγκες των νεότερων, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν μια θέση στην αγορά εργασίας.
Η λεηλασία του δημόσιου χρήματος που συνεχίζεται στον τομέα του φαρμάκου και των νοσοκομείων του ΕΣΥ έχει κι αυτή σημαντικές κοινωνικές συνέπειες, εφόσον προκάλεσε ήδη την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων στην κάλυψη του κόστους των φαρμάκων και των νοσηλίων στο 30% του συνόλου.
Κοινωνία-κυβέρνηση σε πορεία σύγκρουσης
Το πέρασμα στην κοινωνία του 1/3 προετοιμάζει πολιτικές ανατροπές.
Το αναγκαστικό πέρασμα από την κοινωνία των 2/3 στην κοινωνία του 1/3 αλλάζει με δραματικό τρόπο το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων και τη δυναμική.
Τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων δημοσκοπήσεων (Βαρόμετρο της Public Issue και μέτρηση της VPRC) μας προετοιμάζουν για το μέλλον που διαμορφώνουν οι κοινωνικές ανατροπές.

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ
Και οι δύο μετρήσεις εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκτά προβάδισμα 3-4 μονάδων έναντι της ΝΔ και να προηγείται, με χαρακτηριστική άνεση, στο κρίσιμο μέγεθος της παράστασης νίκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει πλέον μεγαλύτερες εκλογικές δυνάμεις από τη ΝΔ και αρχίζει να αποκτά εικόνα κόμματος που βρίσκεται στον προθάλαμο της εξουσίας. Οι δημοσκοπήσεις δεν δεσμεύουν βέβαια τις πολιτικές εξελίξεις, θεωρούμε όμως απόλυτα λογική την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στις κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνει η πολιτική των μνημονίων. Στις εκλογές του Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ήδη πρώτο κόμμα μεταξύ των νέων και των λιγότερο νέων, που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες από τα 18 έως τα 55 έτη. Η ΝΔ στήριξε την εκλογική πρωτιά της στους άνω των 55 ετών. Είναι πρακτικά αδύνατο να διατηρήσει την πολιτική υπεροχή της στη βάση μιας πολιτικής που οδηγεί τους νέους στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο και έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα σκληρή και για τους γονείς τους.
Οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς μετά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης και της άμεσης αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων δεν οδηγούν σε αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής, απλώς φανερώνουν την πολιτική αμηχανία της κυβερνητικής ηγεσίας.
Το πέρασμα στην κοινωνία του 1/3 φαίνεται ότι διευκολύνει την ανασύνταξη των δυνάμεων του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ εμφανίζεται δημοσκοπικά ενισχυμένο και τα μέλη και οι φίλοι του κάνουν πραγματικά εντυπωσιακές εμφανίσεις στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Ακροδεξιά νέμεση
Τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες στη Χρυσή Αυγή. Με βάση τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης δημοσκόπησης, έχει διπλασιάσει το ποσοστό της, σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, στο 14%. Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε, μιλώντας στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ότι η ανεργία τρέφει τον εξτρεμισμό και πως οι Ευρωπαίοι εταίροι αρχίζουν να κατανοούν την αναγκαιότητα ενίσχυσης της αναπτυξιακής διάστασης της πολιτικής των μνημονίων. Ανεξάρτητα από τον προβληματισμό του Έλληνα πρωθυπουργού και των Ευρωπαίων ομολόγων του, η εφαρμογή του νέου «πακέτου» μέτρων και πολλών από τα λεγόμενα προαπαιτούμενα μέτρα θα ενισχύσει τα φαινόμενα ύφεσης και θα προετοιμάσει το έδαφος για νέα μεγάλη αύξηση της ανεργίας. Άλλωστε η Χρυσή Αυγή δεν τρέφεται πολιτικά μόνο από το αναγκαστικό πέρασμα στην κοινωνία του 1/3, αλλά και από τα προβλήματα που δημιουργεί η μαζική παράνομη μετανάστευση, όπως και από τη διαφθορά του παραδοσιακού κομματικού, πολιτικού συστήματος.

Τεστ αντοχής
Η εφαρμογή των νέων μέτρων, το πρώτο τρίμηνο του 2013, μπορεί να οδηγήσει σε μετωπική αντιπαράθεση της κοινωνίας με τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου τείνει να μετατραπεί σε αμελητέα πολιτική δύναμη και δημιουργεί πλέον ειδήσεις κυρίως στο επίπεδο της διαπλεκόμενης νομής της εξουσίας. Μεγαλύτερες είναι οι πολιτικές, εκλογικές αντοχές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ίσως εξαιτίας της υψηλής δημοτικότητας του προέδρου της κ. Κουβέλη, αλλά και της εκπαίδευσης των στελεχών της στην ανελέητη πολιτική αντιπαράθεση με τον σκληρό πυρήνα του μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ δείχνει μέχρι σήμερα μεγάλη δημοσκοπική αντοχή, εφόσον το ποσοστό της έχει υποχωρήσει μόνο 2-3 μονάδες σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου. Το πολιτικό κόστος της κυβερνητικής πολιτικής το σηκώνουν, σε αυτή τη φάση, τα μικρότερα κόμματα της συγκυβέρνησης, και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ. Η κατάσταση όμως μπορεί να αλλάξει, μόλις διαπιστώσουν οι ψηφοφόροι στους οποίους απευθύνθηκε ο κ. Σαμαράς με το προεκλογικό πρόγραμμα των 18 σημείων ότι οι εισοδηματικές και φορολογικές επιλογές του ισοδυναμούν με μεθοδευμένη πολιτική εξαπάτηση χωρίς ιστορικό προηγούμενο κατά τη διάρκεια της τελευταίας πεντηκονταετίας.
Χωρίς να είμαστε σε θέση να προβλέψουμε την ακριβή εξέλιξη των πραγμάτων, μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες πολιτικές ανατροπές. Το αναγκαστικό πέρασμα από την κοινωνία των 2/3 στην κοινωνία του 1/3 αναμένεται να δώσει μεγάλα πολιτικά γεγονότα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

SOS ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΛΛΗΝΙΖΕΤΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



Η πολιτιστική γενοκτονία εις βάρος
των ντόπιων Μακεδόνων Ελλήνων

Δημήτρη Ε. Ευαγγελίδη

Τα τελευταία χρόνια συντελείται στην περιοχή μας (και όχι μόνον), με την ανοχή των ελληνικών αρχών και με την σύμπραξη πολιτικάντηδων πάσης κατηγορίας και επιπέδου, ένα ειδεχθές έγκλημα, που είναι γνωστό σε όσους διαθέτουν στοιχειώδη γνώση και αντίληψη των πραγμάτων ως πολιτιστική γενοκτονία.

Υπενθυμίζω ότι ο όρος αναφέρεται κυρίως στην καταστροφή ή σκόπιμη αλλοίωση των άυλων/συμβολικών/πνευματικών στοιχείων της πολιτιστικής παράδοσης ενός πληθυσμού (γλώσσα, ήθη και έθιμα, μουσική κ.λπ.), ενώ για την καταστροφή των υλικών στοιχείων (κτήρια αρχιτεκτονικής αξίας, αγάλματα, ναοί, θρησκευτικά λατρευτικά αντικείμενα, πάσης φύσεως έργα τέχνης, βιβλία κ.λπ.) έχει επικρατήσει η χρήση του όρουΒανδαλισμός. Αναφερόμενοι σε συγκεκριμένα παραδείγματα ώστε να γίνει ευκολότερα κατανοητός ο όρος, στο κράτος του Ισραήλ π.χ. έχουν υπάρξει συχνά καταγγελίες πολιτιστικής γενοκτονίας εις βάρος των Σεφαρδιτικής καταγωγής Ισραηλινών από τους Ασκεναζίτες ομοφύλους τους, που κυριαρχούν στην πολιτική, στην δημόσια διοίκηση, στον στρατό, στην καλλιτεχνική ζωή κ.λπ. οι οποίοι περιφρονούν και υποβαθμίζουν σκόπιμα την σεφαρδιτική κουλτούρα, ενώ σε μια άλλη, πιο γνωστή περίπτωση, συχνά διαβάζουμε για καταγγελίες πολιτιστικής γενοκτονίας εις βάρος των Θιβετιανών εκ μέρους του Κινεζικού κράτους με στόχο την εξαφάνιση της θιβετιανής κουλτούρας.

Όπως προαναφέρθηκε, τα ίδια φαινόμενα πολιτιστικής γενοκτονίας παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια εις βάρος των ντόπιων Μακεδόνων Ελλήνων εκ μέρους του Σκοπιανού κράτους και των εδώ ενεργουμένων τους, μεθοδικά, συγκαλυμμένα, παρασκηνιακά και ως συνήθως ύπουλα, με την πρόχειρη και αληθοφανή (για όσους δεν μπορούν να αντιληφθούν το τί συμβαίνει) δικαιολογία της διατήρησης (!) της παράδοσης.

Τα κρούσματα εντοπίζονται:

α. Στην βαθμιαία αλλοίωση του γλωσσικού μας ιδιώματος, με την εισαγωγή λέξεων, εκφράσεων κ.λπ. της κατασκευασμένης σκοπιανής γλώσσας

β. Στην συστηματική εξαφάνιση της παραδοσιακής μας μουσικής και τραγουδιών και την αντικατάστασή τους από σκοπιανά προπαγανδιστικά κατασκευάσματα που «πλασάρονται» σε πανηγύρια των χωριών όπου μετακαλούνται σκοπιανά συγκροτήματα και τραγουδιστές/τραγουδίστριες

γ. Στους τοπικούς χορούς της αυθεντικής μας παράδοσης που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν λόγω της εμφάνισης χορών που διδάσκονται σε τοπικούς πολιτιστικούς Συλλόγους από εισαγόμενους σκοπιανούς χοροδιδάσκαλους ή ακόμα χειρότερα από δικούς μας που «μετεκπαιδεύτηκαν» δωρεάν σε πόλεις των Σκοπίων και μετέφεραν «μοντέρνους» παραδοσιακούς (!) χορούς, σε ένα αποκορύφωμα παραλογισμού.

δ. Στην εισαγωγή «παραδοσιακών» τοπικών ενδυμασιών με την εύκολη δικαιολογία της φθηνότερης τιμής και οι οποίες αντικαθιστούν τις αυθεντικές τοπικές φορεσιές που συχνά ουδεμία σχέση έχουν με τις γνήσιες. Κλασσικό παράδειγμα η τοπική αστική ενδυμασία της Έδεσσας, που χαρακτηρίζεται από σκούρα χρώματα και αποχρώσεις και η οποία αντικαθίσταται σταδιακά από εισαγόμενες φορεσιές με παρδαλά χρώματα, κόκκινο-άσπρο, έντονο ανοιχτό πράσινο, καναρινί (!) κ.λπ.

ε. Στην εισαγωγή ξενόφερτων «εθίμων», που εμφανίστηκαν στην Έδεσσα πρόσφατα από το πουθενά και τα οποία ήσαν παντελώς άγνωστα στην πόλη μας, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τις διαβόητες «Μέτσκες» (=αρκούδες, ένα θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε), που κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι προωθούν συστηματικά, έχοντας δυστυχώς παρασύρει και αρκετούς καλοπροαίρετους, οι οποίοι πιστεύουν ότι έτσι διατηρούν τις τοπικές παραδόσεις!

Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν λόγω μια γενικευμένης άγνοιας, ιδίως των νεωτέρων, οι οποίοι αδυνατούν (για πολλούς και διαφόρους λόγους, η ανάλυση των οποίων εκφεύγει των πλαισίων ενός άρθρου) να αντιληφθούν τι είναι αυθεντικά παραδοσιακό και τι νοηματοδοτεί σε τελική ανάλυση ο όρος «παράδοση» στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και των πάσης φύσεως και προέλευσης θεραπαινίδων της, του άκρατου καταναλωτισμού, του ασύδοτου χρηματιστηριακού κεφαλαίου των διεθνών τοκογλύφων, των μνημονίων, της σκόπιμης εθνοαποδόμησης, των μεταμοντέρνων «Ιστορικών» τύπου Λιάκου, Ρεπούση, Κουλούρη και Σία και του αμερικανοπροωθούμενου Νεο-Οθωμανισμού.

Παναγία Μεσονησσιώτισσα

Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις και διαπιστώσεις υπήρξε μια αφίσα που κολλήθηκε αφειδώς σε τοίχους και κολώνες και η οποία διαφήμιζε τιςπολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν 7-8 Σεπτεμβρίου στο χωριό Νησί, που, σύμφωνα με την άποψη των διοργανωτών περί πολιτισμού, περιελάμβαναν: «Γεύσεις (προφανώς κουλτουριάρικα σουβλάκια και λουκάνικα), Ζωντανή μουσική (υπάρχει άραγε και νεκρή μουσική;), Χορό (τι είδους χορό δεν γράφει), Λαϊκό γλέντι (αυτή η διατύπωση, δεν ξέρω γιατί, μου φέρνει στο μυαλό εικόνες από τύπους και τύπισσες που έχουν έρθει στο τσακίρ-κέφι ανεβασμένοι στα τραπέζια) και τέλος, το απαραίτητο αλατοπίπερο, Μακεδονική παράδοση (δηλαδή;)». Για το τελευταίο και για όσους δεν κατάλαβαν, κάτω από τον τίτλοΜεσονησσιώτισσα (χωρίς άλλες διευκρινήσεις, αφού ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν, κατά τα μυαλά των διοργανωτών, ποια είναι η Μεσονησιώτισσα) υπάρχει ένας υπότιτλος που γράφει εις άπταιστον (έτσι νομίζουν) σκοπιανή γλώσσα «Μάλα Μπογκουρόιτσα», ό εστίν μεθερμηνευόμενον «Μικρή Παναγία» στα σκοπιανά και «Γειτονιά της Παναγίας» στα ντόπια (πρβλ. γκιούπκα μάλα=γύφτική γειτονιά, μαχαλάς, από παραφθορά της τουρκ. λέξης mahalle=συνοικία, γειτονιά). Και για τους μικρόνοες και αγράμματους σκοπιανολάγνους που θα σπεύσουν να δικαιολογηθούν ότι ο υπότιτλος δεν είναι στα σκοπιανά, αλλά στα ντόπια, τους υπενθυμίζω ότιείμαι ντόπιος, γνωρίζω εντόπικα και επί πλέον αρκετά Βουλγαρικά, άρα και το σκοπιανό γλωσσικό κατασκεύασμα, ώστε να ξεχωρίζω «τα πρόβατα από τα ερίφια», που λένε. Στα ντόπια το επίθετο μικρός, -ή, -ό είναι «μαλέτσκο, -α», στα βουλγάρικα «μάλ’κ, μάλκα, μάλκο» και στα σκοπιανά «μαλ, μάλα, μάλο». Γιατί άραγε δεν αλλάξαν και το «Μπογκουρόιτσα» σε «Μπογκοροντίτσα» όπως ονομάζουν την Παναγία στα βουλγάρικα και στα σκοπιανά; Προφανώς γιατί αυτή είναι η τακτική: Λίγο-λίγο, αργά και σταθερά.

Με λίγα λόγια: Η κατάσταση αρχίζει και ξεφεύγει και κάποτε οι πραγματικοί ντόπιοι οφείλουν να αρχίσουν να ασχολούνται περισσότερο με αυτά τα ζητήματα και όχι να τα εγκαταλείπουν σε κάποια δακτυλοδεικτούμενα άτομα που παριστάνουν τους «φανατικούς» ντόπιους εξυπηρετώντας προσωπικά συμφέροντα και απολαβές...
ΔΕΕ

Πρωτοδημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Pella News" στις 12-9-12

ΤΡΙΚΥΜΙΑ


  

ΟΧΙ ΜΟΝΑΞΙΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ):
ΟΧΙ ΜΟΝΑΞΙΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ!
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ!
ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΑΡΙΣΤΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ, ΔΕΝ ΛΕΜΕ!
ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ "ΠΑΜΕ" ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΜΑΡΟΚΟ-ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΦΑΛΤΣΕΤΤΑΣ!
===========================================
Γερμανία: Αμετανόητος ο τουρκικής καταγωγής μουσουλμάνος που μαχαίρωσε αστυνομικούς



Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάσθηκε ένας Γερμανός μουσουλμάνος τουρκικής καταγωγής ο οποίος είχε μαχαιρώσει δύο αστυνομικούς. Ο 26χρονος κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

Η επίθεση εναντίον των αστυνομικών έγινε τον Μάιο στη Βόνη, όταν μέλη ενός κόμματος που συνδέεται με νεοναζιστές διαδήλωσαν κρατώντας σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ έξω από ένα τοπικό τέμενος. Οι αστυνομικοί είχαν σχηματίσει αλυσίδα για να αποτρέψουν τυχόν επιθέσεις εναντίον των ατόμων αυτών.

Γερμανοί μουσουλμάνοι, που επιδιώκουν την επιστροφή στο θρησκευτικό και πολιτικό σύστημα του 8ου αιώνα, οργάνωσαν αντιδιαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 150 άτομα. Πολλοί από αυτούς φορούσαν μάσκες και κρατούσαν σφεντόνες. Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, ο 26χρονος έτρεξε προς το μέρος των αστυνομικών και τους μαχαίρωσε.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του, επειδή δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια για την πράξη του. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, που είναι τουρκικής καταγωγής, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν αναγνωρίζει την εξουσία του δικαστηρίου και ότι μόνο ο Αλλάχ μπορεί να διακρίνει το καλό από το κακό. «Μην περιμένετε ο μουσουλμάνος να παραμείνει ήρεμος όταν προσβάλουν τον προφήτη», είπε χαρακτηριστικά.

Το Pro NRW είναι ένα μικρό, ακροδεξιό κόμμα με αντιμεταναστευτική πολιτική το οποίο στηρίζεται από δηλωμένους νεοναζιστές αν και το ίδιο αρνείται ότι έχει νεοναζιστική ιδεολογία. Στη διαδήλωση που οργάνωσε στη Βόνη, επικαλούμενο το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου, συμμετείχαν μερικές δεκάδες άτομα. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr