Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

3 Ιανουαρίου 2013

Συνταγή θανάτου


 
Συνταγή θανάτου
Η ευρωζώνη εισήλθε και de jure από προχθές – γιατί de facto έχει εισέλθει εδώ και πολύ καιρό – στην εποχή της τρέλας: στην εποχή του νέου Δημοσιονομικού Συμφώνου. Ενός «ζουρλομανδία» όπως τον έχουν ήδη πολλοί διεθνώς χαρακτηρίσει, ο οποίος τη δένει χειροπόδαρα και της στερεί κάθε ελπίδα να ξεπεράσει την κρίση.
Το Σύμφωνο είναι μεν συμβατό με τις τρέχουσες επιδιώξεις της Γερμανίας, η οποία και το επέβαλε με «συνοπτικές διαδικασίες» εκβιάζοντας δια της κρίσης χρέους, αποτελεί όμως την ταφόπλακα πλήθους χωρών του κοινού νομίσματος. Κι αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι οι προδιαγραφές που δημιουργεί για το «νέο ευρώ» που στην ουσία θεσμοθετεί, είναι εντελώς αδύνατο να πιαστούν από εκείνες: κι αυτό δεν ισχύει μόνον για την Ελλάδα, αλλά για πολύ ισχυρότερες και αρτιότερα δομημένες χώρες, που θα πάρουν κι αυτές, έστω και με μικρότερη οξύτητα, τον αδιέξοδο δρόμο της ύφεσης.
Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο είναι ένα «πακέτο» κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της γερμανικής οικονομίας και στερεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε μέσο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις λιγότερο ανεπτυγμένες οικονομίες της ευρωζώνης, την οποία και καθιστά το μοναδικό μεγάλο οικονομικό χώρο της γης που δεν διαθέτει στα χέρια του τα κλασικά εργαλεία που όλοι οι άλλοι (Αμερικανοί, Ιάπωνες, ακόμα και, σε άλλο επίπεδο, και οι Κινέζοι) διαθέτουν.
Ετσι, η υιοθέτησή του, προκαλεί μία διπλή ανισορροπία: η πρώτη είναι μέσα στην ίδια την ευρωζώνη, καθώς οι χώρες που δεν «αντέχουν» το ίδιο τους το νόμισμα οδηγούνται νομοτελειακά πια στην πλήρη υπαγωγή τους στον ισχυρό της «ομάδας». Η δεύτερη, πιο μεσοπρόθεσμη, είναι ότι καθιστά την ευρωζώνη ως σύνολο πιο ευάλωτη στο διεθνή «ανταγωνισμό» κάτι που, όμως, ακριβώς επειδή υπάρχει η πρώτη διάσταση, αυτή την ώρα κάθε άλλο παρά ενοχλεί τους Γερμανούς, ενώ θα έπρεπε να τους ανησυχεί σφόδρα.
Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για το ποιος θα πληρώσει το άμεσο κόστος: οι κοινωνίες των κρατών που τελούν σε συγκριτική αδυναμία. Όμως, η τραγωδία είναι ότι όλο αυτό το κόστος δεν θα γεννήσει μια νέα προοπτική: αντίθετα, θα τις βυθίσει ακόμα περισσότερο.
Τα χθεσινά στοιχεία για τη μεταποιητική βιομηχανία στην Ελλάδα δείχνουν το δρόμο – κι αυτό δεν αφορά το ελληνικό κράτος με όλες του τις αδιανόητες στρευλώσεις. Αφορά την ιδιωτική, και μάλιστα την «πραγματική», οικονομία που υποχωρεί καθολικά και άτακτα.
Η εικόνα αυτού του τρόμου μπορεί να είναι σήμερα ορατή εξόφθαλμα στην Ελλάδα, όμως, ήδη έχει αρχίζει και εμφανίζεται συστημικά πια σε πολλές άλλες χώρες που βλέπουν ότι διέξοδος δεν υπάρχει, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, παρά τις προσπάθειες και τις θυσίες.
Πρόκειται, δυστυχώς, για μία απόλυτη συνταγή θανάτου…

Στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο θρησκευτικός όρκος


 
Στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο θρησκευτικός όρκος
Θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη προσφυγή που ζητά την κατάργησή του
Το θέμα της κατάργησης του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά από σειρά προσφυγών κατά της Ελλάδας.

Οι προσφεύγοντες, Παναγιώτης Δημητράς, Αντρέα Τζίλμπερτ, Νικόλαος Μυλωνάς, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ευαγγελία Βλάμη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ναυσικά Παπανικολάτου και Δημήτρης Τσαμπρούνης, μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» διαμαρτύρονται, στην προσφυγή τους, για την υποχρέωση που επιβάλλεται στους μάρτυρες των ελληνικών δικαστηρίων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο.

Σημειώνοντας ότι τα μέλη του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι» παραβρέθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε 48 ποινικές υποθέσεις που αφορούσαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η υποχρέωση των μαρτύρων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, συνείδησης και θρησκείας των σχετικών διατάξεων της Σύμβασης, με τις οποίες απαγορεύονται οι διακρίσεις.

Παράλληλα, οι προσφεύγοντες, ισχυρίζονται στην προς εκδίκαση προσφυγή τους, ότι η παρουσία χριστιανικών συμβόλων στις αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλοι οι Έλληνες δικαστές είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, δημιουργούν αμφιβολίες για την αμεροληψία των αποφάσεών τους.

ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ!!!

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ!!!!
ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ!!!
ΚΑΛΩΣ ΤΟ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ!!!
ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!! ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!!!! 
ΤΩΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑΡΘΗ ΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!!!
ΘΑ ΠΕΘΑΝΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟ!!! 
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΗ??

------------------
NEWSIT


Αστυνομικοί κατέληξαν στο νοσοκομείο, ύστερα από επίθεση αλλοδαπών




Δυο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους στο πλαίσιο της Επιχείρησης “Ξένιος Δίας”.

Στις 11.30, τρεις αστυνομικοί έκαναν πεζή περιπολία στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια, όταν ξαφνικά μια πολυάριθμη ομάδα αλλοδαπών, οι οποίοι διακινούσαν λαθραία τσιγάρα, τους επιτέθηκαν με πέτρες και λοστούς. 

Δύο από αυτούς τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ένας είχε κάταγμα στον πήχη του δεξιού χεριού και ο άλλος κάταγμα στην παλάμη και στον αντίχειρα του δεξιού χεριού.

Μετά το περιστατικό, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή προς την Πλατεία Εξαρχείων και ενεργείται προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.