Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

11 Φεβρουαρίου 2012

Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ - ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ (11/2/2012)


Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ - ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ (11/2/2012)

Δημοσίευση: 11 Φεβ. 2012, 19:55 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Φεβ. 2012, 21:47

IN.GR
   
«Το κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται το πρόγραμμα αυτό είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στο τηλεοπτικό του μήνυμα, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Κυριακής. για τη νέα δανειακή σύμβαση, το PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε το διάγγελμά του περιγράφοντας τις βασικές αιτίες για τις οποίες η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση: αυξανόμενος δανεισμός των προηγούμενων ετών, δυσμενές διεθνές περιβάλλον, αστάθεια και αβεβαιότητα στο εσωτερικό.

«Όταν τα δανεικά τελείωσαν, το κράτος δεν μπορούσε πια να χρηματοδοτεί δαπάνες, η κατανάλωση υποχώρησε, και η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε. Το μοντέλο ανάπτυξης που είχαμε μέχρι το 2009 δεν είχε μέλλον. Ήταν καταδικασμένο να τερματιστεί.»

Για μία ακόμα φορά αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες που θα είχε μια άτακτη χρεοκοπία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δημαγωγούν όσοι πιστεύουν ότι θα ήταν προτιμότερη.

«Θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας θα κατέρρεε. Η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη ύφεσης, αστάθειας, ανεργίας και παρατεταμένης εξαθλίωσης.»

Ο κ. Παπαδήμος συνέχισε λέγοντας ότι οι αντοχές των πολιτών έχουν αγγίξει τα όριά τους και ότι τα τελευταία δύο χρόνια καταβάλλεται μια υπερπροσπάθεια.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα αντλεί σήμερα τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική στήριξη που δόθηκε ποτέ με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους. Αυτό αντανακλά τη βούληση των εταίρων μας να στηρίξουν την παραμονή μας στο ευρώ. Για  αυτό μας πιέζουν: για να αξιοποιήσουμε τη στήριξη αυτή, δημιουργώντας εμείς οι ίδιοι τις προϋποθέσεις βιώσιμης συμμετοχής μας στο κοινό νόμισμα. Οφείλουμε να εξυγιάνουμε την οικονομία μας. Να μην δαπανούμε περισσότερο από όσα παράγουμε.»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η χώρα δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να κάνει την οικονομία πιο παραγωγική και ανταγωνιστική.

«Για να διασώσουμε όσα κατακτήσαμε, πρέπει να αλλάξουμε όλα όσα κάναμε λάθος. Πρέπει να εξυγιάνουμε το κράτος και να χτίσουμε την οικονομία μας σε στέρεες βάσεις για να επιτύχουμε υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη.

» [...] Και θα ήταν η μεγαλύτερη ήττα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας αν από λιποψυχία ή ελλιπή αίσθηση ευθύνης, από βαριά αμέλεια ή από μοιραίο λάθος αυτή η χώρα κατέληγε κάποια στιγμή χρεοκοπημένη και έξω από το ευρώ.

» Θα είναι μια τεράστια αδικία της Ιστορίας, η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, που τα τελευταία 65 χρόνια βίωσε έναν εμφύλιο και μια δικτατορία, αλλά πρόκοψε, έφτιαξε την ευημερία της, οικοδόμησε μια Δημοκρατία, θεσμούς και αξίες, να φτάσει στην πτώχευση και να βρεθεί, από ένα ακόμα λάθος, σε εθνική απομόνωση και εθνική απόγνωση.»

Ο κ. Παπαδήμος είπε ακόμα ότι πατριωτικό δεν είναι να ρίξουμε τις ασπίδες, αλλά ενωμένοι να πάρουμε τις αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η προσαρμογή της οικονομίας μας δεν τελειώνει σε ένα χρόνο, αλλά θα χρειαστεί προσπάθεια, συνέχεια και συνέπεια.

«Σε ό,τι με αφορά, ανέλαβα την ευθύνη και τον κίνδυνο να κάνω ό,τι μου αναλογεί για να φτάσουμε στην άκρη αυτής της διαδρομής. Και θα το κάνω» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε όλο το διάγγελμα του πρωθυπουργού:

"Ελληνίδες, Έλληνες,

Απευθύνομαι σήμερα σε σας για να σας εκθέσω με απόλυτη ειλικρίνεια την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε και τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν.

Το ελληνικό Κοινοβούλιο καλείται αύριο να αναλάβει μια ιστορική ευθύνη. Καλείται να εξετάσει και να εγκρίνει το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας κατά τα επόμενα χρόνια.

Το οικονομικό πρόγραμμα και η δανειακή σύμβαση που θα το συνοδεύσει έχουν τεράστια σημασία για το μέλλον της χώρας. Η νέα δανειακή συμφωνία εξασφαλίζει τη χρηματοδότησή μας με 130 δισ. ευρώ και μας δίνει τη δυνατότητα να μειώσουμε το υπάρχον δημόσιο χρέος κατά περίπου 100 δισ. ευρώ. Με τη μείωση του χρέους θα απελευθερωθούν πολύτιμοι πόροι για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία, θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας και εμπιστοσύνης.

Με την πιστή εφαρμογή του προγράμματος θα αποκατασταθεί η δημοσιονομική σταθερότητα και η διεθνής ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, η οποία θα επανέλθει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης - πιθανότατα από το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Χωρίς δημοσιονομική εξυγίανση και χωρίς μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει.

Η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα, που επετεύχθη μετά από πολυήμερες, εντατικές και σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, έχει τη στήριξη των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας. Κατοχυρώνει το μέλλον της πατρίδας μας στο ευρώ και θέτει τις βάσεις για να ξεπεράσουμε τη σημερινή οικονομική κρίση. Παράλληλα, η συμφωνία αποτυπώνει τις ακραίες συνθήκες ανάγκης στις οποίες εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα μας.

Ο κεντρικός και ουσιαστικός σκοπός όλων μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας μας. Τα τελευταία πέντε χρόνια, όμως, η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι αναπτυσσόταν στηριζόμενη σε συνεχώς αυξανόμενο δανεισμό. Όταν τα δανεικά τελείωσαν, το κράτος δεν μπορούσε πια να χρηματοδοτεί δαπάνες, η κατανάλωση υποχώρησε, και η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε. Το μοντέλο ανάπτυξης που είχαμε μέχρι το 2009 δεν είχε μέλλον. Ήταν καταδικασμένο να τερματιστεί. Αυτό συνέβη όταν τα ελλείμματα διαμορφώθηκαν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα, κληροδοτώντας μας ένα τεράστιο χρέος.

Για την ύφεση ευθύνεται επίσης το δυσμενές διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Όμως ο πιο καθοριστικός παράγοντας είναι η αστάθεια και η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Είναι ο φόβος της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ που σκιάζει τους αποταμιευτές, αναστέλλει τις επενδυτικές αποφάσεις, παγώνει την οικονομική δραστηριότητα, εμποδίζει την ανάκαμψη της οικονομίας. Στην αβεβαιότητα, την αστάθεια και την ανασφάλεια θα θέσει τέρμα το αξιόπιστο πρόγραμμα, η χρηματοδοτική στήριξη και η αναδιάρθρωση του χρέους που το συνοδεύουν.

 Το πρόγραμμα περιέχει πολλές ρυθμίσεις τις οποίες θα έπρεπε να είχαμε υιοθετήσει από μόνοι μας προ πολλού. Αν τις είχαμε εφαρμόσει όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες, δεν θα είχαμε φτάσει σε τόσο δεινή κρίση.

 Το πρόγραμμα όμως περιέχει και ρυθμίσεις που καμία κυβέρνηση δεν θα υιοθετούσε υπό ομαλές συνθήκες. Μέτρα που δοκιμάζουν τις αντοχές και πλήττουν το εισόδημα μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας. Έχουμε απόλυτη επίγνωση ότι το οικονομικό αυτό πρόγραμμα συνεπάγεται βραχυπρόθεσμα οδυνηρές θυσίες για τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν ήδη δοκιμαστεί σκληρά.

Λένε ορισμένοι: από ένα τέτοιο οικονομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα, καλύτερη η χρεοκοπία. Πλανώνται οικτρά όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, ή δημαγωγούν επικίνδυνα. Μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια. Θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης.

Οι αποταμιεύσεις των πολιτών θα κινδύνευαν. Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία, καθώς έχει ακόμα πρωτογενές έλλειμμα πάνω από 5 δισ. ευρώ. Δηλαδή τα έσοδα του κράτους δεν αρκούν για να καλύψουν τις δαπάνες, ακόμα κι αν παύαμε να εξυπηρετούμε το χρέος.

Η εισαγωγή βασικών αγαθών -όπως φάρμακα, πετρέλαιο, και μηχανήματα- θα γινόταν προβληματική, αφού η χώρα, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, θα έχανε κάθε πρόσβαση σε δανεισμό και η ρευστότητα θα συρρικνωνόταν. Επιχειρήσεις θα έκλειναν μαζικά, αδυνατώντας να αντλήσουν χρηματοδότηση. Η ανεργία, η οποία είναι ήδη απαράδεκτα υψηλή θα αυξανόταν περισσότερο.

Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας θα κατέρρεε. Η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη ύφεσης, αστάθειας, ανεργίας και παρατεταμένης εξαθλίωσης.

Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγούσαν, αργά ή γρήγορα, στην έξοδο από το ευρώ. Από χώρα του πυρήνα της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα καταντούσε χώρα αδύναμη, στο περιθώριο της Ευρώπης.

Κοιτάμε τον ελληνικό λαό στα μάτια με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης. Το κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται το πρόγραμμα αυτό είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε.

Γνωρίζουμε ότι οι αντοχές των πολιτών αγγίζουν τα όριά τους. Τα τελευταία δύο χρόνια καταβάλλεται μια υπερπροσπάθεια. Παρά τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έχουμε κατορθώσει πολλά, με μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, όπως καταγράφεται από τη συνεχιζόμενη ύφεση και την αύξηση της ανεργίας στο 20%.

Τα τελευταία δύο χρόνια μειώσαμε το πρωτογενές δημόσιο έλλειμμα από 24 δισ. ευρώ σε 5 δισ., μείωση που αντιστοιχεί σε 8 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Ανακτήσαμε περίπου το 1/3 της ανταγωνιστικότητας που χάθηκε κατά τα προηγούμενα δέκα έτη. Οι προσπάθειες και οι θυσίες του ελληνικού λαού αποδίδουν και δικαιούνται το σεβασμό όλων.

 Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα αντλεί σήμερα τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική στήριξη που δόθηκε ποτέ με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους. Αυτό αντανακλά τη βούληση των εταίρων μας να στηρίξουν την παραμονή μας στο ευρώ. Γι’ αυτό μάς πιέζουν: για να αξιοποιήσουμε τη στήριξη αυτή, δημιουργώντας εμείς οι ίδιοι τις προϋποθέσεις βιώσιμης συμμετοχής μας στο κοινό νόμισμα. Οφείλουμε να εξυγιάνουμε την οικονομία μας. Να μην δαπανούμε περισσότερο από όσα παράγουμε.

  Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία να κάνουμε την οικονομία μας πιο παραγωγική και ανταγωνιστική. Για να διασώσουμε όσα κατακτήσαμε, πρέπει να αλλάξουμε όλα όσα κάναμε λάθος. Πρέπει να εξυγιάνουμε το κράτος και να χτίσουμε την οικονομία μας σε στέρεες βάσεις για να επιτύχουμε υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Αυτός είναι ο αγώνας της γενιάς μας. Και θα ήταν η μεγαλύτερη ήττα τής μεταπολιτευτικής Ελλάδας αν από λιποψυχία ή ελλιπή αίσθηση ευθύνης, από βαριά αμέλεια ή από μοιραίο λάθος αυτή η χώρα κατέληγε κάποια στιγμή χρεοκοπημένη και έξω από το ευρώ. Αν, την ώρα που χώρες πολύ φτωχότερες από μας καταβάλλουν σκληρές προσπάθειες για να μπουν στη ζώνη του ευρώ, εμείς βαδίζαμε την πορεία εξόδου.

 Θα είναι μια τεράστια αδικία της ιστορίας, η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, που τα τελευταία 65 χρόνια βίωσε έναν εμφύλιο και μια δικτατορία, αλλά πρόκοψε, έφτιαξε την ευημερία της, οικοδόμησε μια δημοκρατία, θεσμούς και αξίες, να φτάσει στην πτώχευση και να βρεθεί, από ένα ακόμα λάθος, σε εθνική απομόνωση και εθνική απόγνωση.

 Δεν θα βγούμε από την κρίση χωρίς θυσίες. Είμαστε λαός περήφανος και φιλότιμος. Ξέρουμε από αγώνες. Και αυτός είναι σήμερα ο αγώνας της πατρίδας μας. Να έχουν τα παιδιά μας την ευρωπαϊκή Ελλάδα της σταθερότητας, της ευημερίας και της δημοκρατίας που κατακτήσαμε τα τελευταία τριάντα χρόνια.
 
Πατριωτικό σήμερα δεν είναι να ρίξουμε τις ασπίδες, αλλά ενωμένοι να πάρουμε τις αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας. Θα υπερασπιστούμε τη θέση μας στο ευρώ και στην Ευρώπη.

Το οικονομικό πρόγραμμα που έχει κατατεθεί στη Βουλή, και η χρηματοδοτική στήριξη που θα το συνοδεύει, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να διασώσουμε τα σημαντικότερα κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών για να διασφαλίσουμε τη θέση της Ελλάδας στην ομάδα των αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης και στο ευρώ. Είναι απολύτως αναγκαία για να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η προσαρμογή της οικονομίας μας δεν τελειώνει σε ένα χρόνο. Για την ολοκλήρωση των αλλαγών θα χρειαστεί σκληρή προσπάθεια, συνέχεια και συνέπεια, δημιουργική συνεργασία και πνεύμα ενότητας των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και πίστη στην ανάγκη να αλλάξουμε τη χώρα μας.
 
Σε ό,τι με αφορά, ανέλαβα την ευθύνη και τον κίνδυνο να κάνω ό,τι μου αναλογεί για να φτάσουμε στην άκρη αυτής της διαδρομής. Και θα το κάνω.
-----------------------------------

Murdering Khader Adnan (ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ)

 ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΗ, ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ, ΟΥΔΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΥΝ "ΜΟΛΟΓΑΕΙ", ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ! ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΜΜΕ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΜΕ ΤΑ "ΒΑΣΑΝΑ" ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΝΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ!!! ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!!
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΛΟΓΟΥ ΣΥΜΠΕΣΟΝΤΟΣ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ!
ΑΠ' ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΦΡΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗΜΟΡΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΩ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! ΛΟΓΟΚΡΙΝΩ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ "ΧΑΛΑΣΩ ΤΗΝ ΜΕΡΑ" ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΑ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΦΤΕΙ ΒΑΡΙΑ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!!! ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΦΘΟΝΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ π.χ. ΙΔΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΦΩΣΦΟΡΟΥ (ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ) ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ "ΦΙΛΟΥΡΙΔΙΑ"!!!

----------------------------------

Audacious propels drones, cowardice perishes intone!

Ethnic Cleansing in a Zionist Fairyland

Ancient Stones Are Still Enigmatic for Scientists

Unknown fire and jelly-like creatures live in Earth's atmosphere

Reanimators try to grasp the afterlife mystery

Scientists claim life after death exists

Tibetan and Indian monks still master the art of levitation

Unique Russian woman talks to animals, communicates with the dead and reads people’s minds

Ν.Δ.: ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑ!


Ύπουλη κίνηση Γ. Παπανδρέου: Μεταμφιέστηκε "Αντώνης Σαμαράς" και μίλησε στη ΚΟ της ΝΔ!    
11-02-2012 13:37:52  

Απίστευτο! Ο Γιώργος Παπανδρέου εκμεταλλευόμενος τις απόκριες είχε το θράσος να ντυθεί "Αντώνης Σαμαράς", και να εμφανιστεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ως πρόεδρος του κόμματος, όπου μίλησε με το γνωστό πάθος τους υπέρ του εθνοκτόνου Μνημονίου!

Προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  με τον γνωστό τρομολάγνο τρόπο που χρησιμοποιεί εδώ και δυόμιση χρόνια, εξαπέλυσε συκοφαντίες κατά όσων αντιδρούν στο Μνημόνιο αποκάλεσε «τζάμπα μάγκες» όσους αντιδρούν στο Μνημόνιο και τέλος για να γίνει ακόμα πειστικότερος έκανε μια επίθεση στον … εαυτό του λέγοντας ότι "Ο Γ.Παπανδρέου μας έκανε την ζημιά με το δημοψήφισμα και τότε όλοι στράφηκαν εναντίον μας".

Επρόκειτο καθαρά για μια αυτοκριτική, την έχει ξανακάνει ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος απλά ήθελε να πει ότι μέχρι εκείνη την στιγμή όλα έβαιναν καλώς στη χώρα, απλά έκανε το λάθος με το δημοψήφισμα.

Ο Γ.Παπανδρέου ντυμένος «Αντώνης Σαμαράς» δεν ήταν βέβαια ιδιαίτερα πειστικός, αφού οι βουλευτές της ΝΔ δεν πίστευαν ότι ο πρόεδρός τους θα μπορούσε να απορρίψει και να «φτύσει» ολόκληρη της πολιτική της παράταξης από το 2010 μέχρι σήμερα, υιοθετώντας, τρόϊκα, Παπαδήμο, Μνημόνιο, παλαιό και νέο και να προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους πολίτες μιλώντας για «καταστροφές και άδεια ράφια αν δεν υπογραφεί η εκχώρηση της λαϊκής κυριαρχίας», αλλά επειδή δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι έχει συμβεί και που πραγματικά βρισκόταν ο Α.Σαμαράς άκουγαν αμίλητοι.

Ας δούμε τα κύρια σημεία από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, ντυμένου Αντώνη Σαμαρά στην Κ.Ο. της Ν.Δ. για να αντιληφθείτε το θράσος του εν λόγω πολιτικού (σ.σ.: του Γ.Παπανδρέου, όχι του Α.Σαμαρά. Ο Α.Σαμαράς αγνοείται που βρίσκεται...):

 -«Δεν τολμώ να διανοηθώ τη χώρα μου με δελτίο στα τρόφιμα, άδεια ράδια, χωρίς φάρμακα και και χωρίς καύσιμα. Αν δεν ψηφίσετε το Μνημόνιο όλα αυτά θα συμβούν!»

-«Τζάμπα μάγκες δεν θέλω για υποψηφίους στις εκλογές». Το είπε απευθυνόμενους σε βουλευτές που προτίθενται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο απειλώντας ότι δεν θα είναι υποψήφιοι (βέβαια όταν θα έρθει ο κανονικός Α.Σαμαράς που προφανώς τον έχουν κρύψει σε καμιά αποθήκη, αυτά δεν θα ισχύσουν»

 -«Βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να χάσουμε την ελευθερία μας και την ανεξαρτησία μας. Πρέπι να ψηφίσουμε το Μνημόνιο!" αυτό δεν έχει βαρεθεί να το λέει από το 2010 ο Γ.Παπανδρέου; Και δεν καταλαβαίνει ότι ποτέ ένας πατριώτης Α.Σαμαράς δεν θα έλεγε τέτοιες φράσεις;

 -«Είμαστε πια το μόνο εμπόδιο για όσους θέλουν να διαλυθεί η Ελλάδα» (τους κοροϊδεύει κι όλας ο Παπανδρέου τους βουλευτές της ΝΔ

 -«Μπορούν να μας υποχρεώσουν να φύγουμε από μόνοι μας από το ευρώ» είπε, αλλά αυτό το έχει ξαναπεί ο Γ.Παπανδρέου και του είχε απαντήσει κατάλληλα ο Α.Σαμαράς, οπότε εκεί άρχισαν κάποιοι να υποψιάζονται ότι επρόκειτο για μεταμφισεμένο

 -Αναφέρθηκε στη σημασία του "κουρέματος" του χρέους, η οποία μπορεί να οδηγήσει "στη σταθεροποίηση του χάους". "Το κούρεμα μας αποτρέπει από το γκρεμό της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας".

Αμέσως μετά το τέλος της ΚΟ ξεκίνησαν οι έρευνες για το που έκρυψαν τον Αντώνη Σαμαρά, τον αρχηγό της παράταξης, τον πατριώτη και εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα, αυτός που μόνος του τα βάζει με όλους τους κακούς, τον αγωνιστή κατά του Μνημονίου, αυτόν που θα ακολουθούσε την πολιτική που θα έβγαζε την χώρα από τον δρόμο της ξένης επικυριαρχίας και θα την έβαζε στο δρόμο της ανάπτυξης. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΡΕΣΑΛΤΟ-ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ.....


ΘΥΜΙΟΣ (ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ)

Οι δύο «όψεις» των «εθνοσωτήριων ψαλμών»


Βαδίζουμε στον τάφο μας πολιορκημένοι από φαιδρούς ψαλμούς: Ψαλμοί για τη …σωτηρία μας!!!

Για ποια «σωτηρία»; Για το τέλος του δρόμου: Να μπούμε και να εντοιχιστούμε στον τάφο, για τον πλήρη δηλαδή ενταφιασμό μας…

Τέτοιου είδους είναι οι «εθνοσωτήριοι» ψαλμοί αυτής της εκτρωματικής κυβέρνησης των τριπόδων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ): Τα δωσίλογα «τρίποδα» της διεθνούς χρηματιστηριακής και τραπεζικής χούντας και των ευρω-δικτατορικών μηχανισμών της.

Οι «εθνοσωτήριοι» ψαλμοί κατακλύζουν, σαν άγρια νεροποντή, τα πάντα από τα μεγάλα λαρύγγια των μίσθαρνων οργάνων της φαιάς προπαγάνδας: ΜΜΕ και από τα πολυεδρικά και πολύχρωμα δίκτυα των ακαδημαϊκών και πνευματικών ιερατείων…

Οι «εθνοσωτήριοι» ψαλμοί δεν έχουν μόνο μία «όψη», την ορατή κυβερνητική «όψη». Έχουν και την «όψη» της καθεστωτικής «αντιπολίτευσης»: τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Η «αντιπολιτευτική» αυτή όψη αποτελεί πάντα την ασφαλιστική δικλίδα ενός καταρρέοντος καθεστώτος και φοράει πάντα πολύχρωμες μάσκες με αστραφτερά μακιγιάζ: Είναι, δηλαδή, το δόλιο ναρκωτικό και παραισθησιογόνο του καθεστώτος το οποίο, σε εποχές γενικής σήψης και πολιτικής κατάρρευσης, προβάλλεται σαν «αντίδοτο» στη φρίκη…

Ο χαρακτήρας αυτής της «αντιπολιτευτικής» απάτης συνίσταται σε τούτο: Στην εκλογική της λογική, λογική εξ ορισμού άκρως καθεστωτική.

Ο κοινοβουλευτικός φετιχισμός, δηλαδή ο εκλογικός κρετινισμός, αποτελεί το δομικό χαρακτηριστικό της καθεστωτικής απάτης.

Η ιστορία έχει αποφανθεί τελεσίδικα επ’ αυτού: Από τον κοινοβουλευτικό δρόμο ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έγιναν ριζικές ανατροπές και κατακτήσεις, ούτε καν πλησίασαν οι λαοί το δρόμο της δικής τους πολιτικής συμμετοχής και αυτό-οργάνωσης.

Το αντίθετο: Ο κοινοβουλευτισμός ήταν η «δημοκρατία» κατά την οποία εκχωρούσε ο λαός την εξουσία του στους μεταπράτες και πληρεξούσιους, μια εκχώρηση που έφραζε κάθε δίοδο στην πραγματική λαϊκή εξουσία και αυτό-οργάνωση, στην πραγματική δημοκρατία…

Ο κοινοβουλευτισμός είναι αναμφίβολα μια μεγάλη ιστορική κατάκτηση της ανθρωπότητας, αλλά έχει νόημα ΜΟΝΟ όταν αυτή η κατάκτηση δεν γίνεται ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ. Έχει νόημα δηλαδή όταν αποτελεί συμπληρωματικό στοιχείο των εργατικών και λαϊκών αγώνων, τακτικό μέσον της στρατηγικής ανάπτυξης, οργάνωσης, διαπαιδαγώγησης και συνειδητοποίησης του λαού και ΟΧΙ υποκατάστασης του λαού και των κινημάτων από τους εκλογικούς πληρεξούσιους…

Σήμερα ο κοινοβουλευτικός δρόμος είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ελεγχόμενος και υποταγμένος στους μηχανισμούς των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων), στα μεγάλα αφεντικά των μαφιών του χρήματος και των πολυπλόκαμων μηχανισμών και «μπράβων» τους: ΜΜΕ, εταιρείες βολιδοσκοπήσεων, δίκτυα ιδεολογικών και πολιτικών ροπαλοφόρων, ποικίλα και πολύχρωμα καθεστωτικά ιερατεία…

Το ίδιο, ολοκληρωτικά ελεγχόμενα, χειραγωγούμενα και υποταγμένα είναι και τα κόμματα τα οποία έχουν φετιχοποιήσει τον εκλογικό δρόμο και έχουν καταστήσει τον κοινοβουλευτισμό ειδωλολατρία…

Η άλλη «όψη», συνεπώς των «εθνοσωτήριων» ψαλμών είναι η «αντιπολιτευτική» κοινοβουλευτική ειδωλολατρία.

Αυτή η «ειδωλολατρία» θα πρέπει να αποτελεί το πολιτικό κριτήριο, τη Λυδία Λίθο, για την αξιολόγηση κάθε κόμματος και πολιτικού σχήματος, κάθε πολιτικής «εκκόλαψης».

Κάθε τι που καθορίζεται ΟΧΙ από την ανάπτυξη, συνειδητοποίηση και ΑΥΤΟ-οργάνωση του λαού και των ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ του, κάθε τι που δεν συμβάλλει, θεωρητικά και πρακτικά, στην Πολιτική και Οργανωτική συγκρότηση της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, αλλά κερδοσκοπεί εκλογικά πάνω στη λαϊκή ΟΡΓΗ, εξ ορισμού κινείται ΕΝΤΟΣ των καθεστωτικών πλαισίων: Των άμεσα ελεγχόμενων κα υποταγμένων στους μηχανισμούς της Νέας Τάξης.

Σήμερα, για να προσανατολιστεί κανείς μέσα στον κυκεώνα της πολιτικής σύγχυσης και της «αντιπολιτευτικής» ΑΠΑΤΗΣ (κομμάτων, νέων σχημάτων και Μεσσιών) ΔΕΝ πρέπει να πιστεύει τα λόγια, αλλά να μελετά την ιστορία όλων αυτών, να μελετά όχι τόσο αυτό που λένε όλοι αυτοί για τον εαυτό τους ή τα «ωραία» τους λόγια (και αυτά δραματικά ετεροχρονισμένα), ΑΛΛΑ να μελετά προσεκτικά την ΠΡΑΚΤΙΚΗ τους συμπεριφορά και τον πολιτικό τους ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Να μελετά εκείνο που κάνουν στην πράξη, τη συνέπειά τους, πώς ενεργούν και ποια στάση κρατούν στα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας και ιδιαίτερα σε κείνα που θίγουν καταλυτικά τα θεμέλια της Νέας Τάξης όπως και σε εκείνα που μας οδήγησαν στο σημερινό εφιάλτη: Από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, μέχρι τα στρατηγικά ζητήματα υπονόμευσης και διάλυσης της εθνικής μας υπόστασης και των ιστορικών ιστών της ελληνικής κοινωνίας (π.χ. λαθρομετανάστευση, άγριες και ισοπεδωτικές επιθέσεις εναντίον της Ιστορίας, εναντίον των εθνικών δομών και συμβόλων καθώς και του ορθόδοξου φρονήματος όπως και η «αντιρατσιστική» τρομοκρατία, τα ποικίλα τρομοκρατικά παιχνίδια χειραγώγησης του λαού και πολλά άλλα…).

Το σπουδαιότερο: Για να προσανατολιστεί κανείς μέσα στο σημερινό τυφώνα των πολιτικών, «εθνοσωτήριων» ψαλμωδών πρέπει να εξετάσει προσεκτικά το ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ των πολιτικών σχέσεων που προωθούν αυτοί οι «ψαλμωδοί» με το λαό. Είναι χαρακτήρας που θέτει ΠΡΑΚΤΙΚΑ ως υποκείμενο των εξελίξεων το λαό, την πολιτική και οργανωτική του ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ συγκρότηση ή τοποθετεί ΠΡΑΚΤΙΚΑ το λαό και την ξεχειλίζουσα οργή του στη θέση του ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ της εκλογικής κερδοσκοπίας, προβολής και αναρρίχησης των «ψαλμωδών»…

Οι σχέσεις που αναπτύσσουν και εδραιώνουν με το Λαό τα κόμματα, οι ηγέτες και η πληθώρα των νέων «σωτήρων» που ξεφυτρώνουν, σαν τα Μανιτάρια σήμερα (με την συστηματική, διακριτική και δόλια προβολή τους από τους μηχανισμούς προπαγάνδας), είναι το Α και το Ω της πολιτικής έρευνας και κριτικής.

Ο «εθνοσωτήριος» Λόγος που αναπτύσσει και εδραιώνει εκλογικές σχέσεις μεταξύ κόμματος και λαού, που ερημώνει το κινηματικό τοπίο, που καταλύει τη διαλεκτική κλίμακα και τις «σκαλωσιές» ενός ισχυρού στελεχικού δυναμικού μέσα στο αγωνιστικό γίγνεσθαι αλλά εστιάζει τα πάντα στην εκλογική σχέση του κομματικού «πληρεξούσιου» με τα λαό, είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ καθεστωτικός και ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ελεγχόμενος από τους μηχανισμούς των μεγάλων αφεντικών…

Είναι, τουλάχιστον, αστείο να εμφανίζεται κάποιος σαν «σωτήρας» με βάση το «πρόσωπό» του και τα «ωραία» του λόγια, με βάση μια πολιτική σχέση με τους εξεγερμένους και απελπισμένους πολίτες, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ προσωπική και εκλογική: Αυτό είναι ακραία μορφή εκλογικής ειδωλολατρίας και βοναπαρτισμού σταλινικής εξαχρείωσης…

Ένας ηγέτης από την πλευρά των λαϊκών κινημάτων δεν αναπτύσσει ΠΟΤΕ τέτοιου είδους προσωπολατρικές σχέσεις και δεν μπορεί να ΥΠΑΡΞΕΙ δίχως «σκαλωσιές» ισχυρών μεσαίων και ανώτερων στελεχών του λαϊκού κινήματος.

Τέτοιοι ηγέτες, δίχως κινηματικό «έδαφος» και «σκαλωσιές» εκκολάπτονται και κατασκευάζονται ΜΟΝΟ από το καθεστώς στη βάση των εκλογικών σχέσεων και της καθεστωτικής ειδωλολατρίας…

Γι αυτό και βρίσκουν ΠΑΝΤΑ πρόσβαση, διακριτική στην αρχή, στις εστίες προπαγάνδας, διαφήμισης και προβολής του καθεστώτος.

Σήμερα, όπως έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενα κατασκευάζεται μια πολύχρωμη ποικιλία νέων ανδρεικέλων τα οποία αύριο θα αξιοποιηθούν δεόντως για την αναπαλαίωση του καταρρέοντος πολιτικού σκηνικού: Σχήματα και πολιτικές δυνάμεις «αριστερών» ροπών και «κεντροαριστερών» επιμειξιών και χρωμάτων.


Δεν είναι, λοιπόν, τυχαία η νεροποντή των δημοσκοπήσεων και η ανοικτή προβολή των «αριστερών» δορυφόρων και δεκανικιών της παγκοσμιοποίησης: ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, Κουβέλη και πιο «ριζοσπαστικών» …μετώπων «εθνοσωτήριων» μελωδών…

Η Συνταγή στην Ελλάδα έχει εφαρμοστεί με επιτυχία πολλές φορές και μας οδήγησε στο σημερινό εφιάλτη…

Αν πέσουμε και πάλι στην παγίδα τους θα θρέψουμε τους νέους «σωτήρες» μας από τις δυνάμεις εκείνες που όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων δεκαετιών υπήρξαν οι πλέον φανατικοί στυλοβάτες της Νέας Τάξης, των ιδεολογημάτων της και των «διαστροφών» της: ΣΥΝ, Κουβέλης και λοιποί Μεσσίες του «αριστερού» και σταλινικού παιχνιδιού που σήμερα φοράνε «εθνοσωτήριες» μάσκες…

Φυσικά το σκοτάδι δεν είναι τόσο πυκνό, όσο φαίνεται. Θα διαλυθεί ΑΜΕΣΑ μόλις μπει σε κινηματική ενέργεια, δηλαδή ξεχυθεί στο ΔΡΟΜΟ, η λαϊκή ΟΡΓΗ, γεγονός που δεν θα αργήσει.

ΤΟΤΕ όλοι οι κάλπικοι παράδες (και είναι δραματικά πολλοί) θα αποκαλυφτούν…


----------------------------------------------

«Μεγάλες φιλοδοξίες και μικρές φιλοδοξίες»


Όπως γράψαμε, καθοριστικό και αλάθευτο κριτήριο αξιολόγησης των πολιτικών υποκειμένων είναι ο χαρακτήρας των σχέσεων που αναπτύσσουν με τις εργατικές και λαϊκές μάζες.

Ο Αντόνιο Γκράμσι συμπυκνώνει αυτή τη διαλεκτική του «χαρακτήρα των σχέσεων» σε ένα μικρό κείμενο με τον τίτλο: «Μεγάλες φιλοδοξίες και μικρές φιλοδοξίες» («παρελθόν και παρόν», εκδόσεις «Στοχαστής»).

Για τα πολιτικά υποκείμενα και τους «αρχηγούς» που χρησιμοποιούν το λαό σαν αντικείμενο, δηλαδή αναπτύσσουν σχέσεις εκλογικές και δημαγωγικές, γράφει:

«Ο κακός ΄΄δημαγωγός΄΄ θεωρεί τον εαυτό του σαν αναντικατάστατο, δημιουργεί γύρω του ερήμωση, συστηματικά εκμηδενίζει και εξαλείφει τους πιθανούς ανταγωνιστές του, θέλει να έρχεται κατ’ ευθείαν σε σχέση με τις μάζες…

…η κοινοβουλευτική και εκλογική νοοτροπία προσφέρουν έδαφος γι’ αυτή την ιδιαίτερη μορφή δημαγωγίας, που κορυφώνεται στον καισαρισμό και βοναπαρτισμό…».

Για τα κόμματα που τοποθετούν το λαό στη θέση του υποκειμένου και για τους αυθεντικούς αρχηγούς ο Γκράμσι γράφει:

«Αντίθετα, ο πολιτικός αρχηγός με μεγάλες φιλοδοξίες τείνει να δημιουργήσει ένα ενδιάμεσο στρώμα μεταξύ αυτού και των μαζών (τις «σκαλωσιές» που λέμε, δική μας σημείωση), να δημιουργήσει ικανούς και όμοιούς του «ανταγωνιστές» για να ανεβάσει το επίπεδο της ικανότητας των μαζών, να δημιουργήσει στοιχεία που θα μπορούν να τον αντικαταστήσουν στη λειτουργία του αρχηγού. Αυτός σκέφτεται σύμφωνα με τα συμφέροντα των μαζών…».

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τις καρικατούρες του ακραίου βοναπαρτισμού όλων αυτών των «Μετώπων» που ξεπετάχτηκαν, από το κεφάλι της Αθηνάς, την τελευταία διετία και «ταξίδεψαν» από νεοταξικά «εκτρώματα» και κατασκευές «ΕΑΜ», σε πτήσεις διορισμένων «ηγετών» στη Σπίθα (Μίκη) και κατέληξαν σε νέες καιροσκοπικές επιμειξίες και σε ραδιοφωνικές εκπομπές της διαπλοκής…

Η εποχή μας θα γεννήσει πολλά εκτρώματα…

Αναδημοσιεύουμε ένα παλιό μας άρθρο, γραμμένο το 1998, εμπνευσμένο από το Γκράμσι (περιέχεται στη συλλογή κειμένων: «Μυθολογίες και Μεταλλάξεις», εκδόσεις Κάκτος).

Δημαγωγία

Ο κομματικός λόγος καθορίζεται από τις σχέσεις που αναπτύσσουν τα κόμματα με τις λαϊκές μάζες. Ο μεταβατικός ενεργητικός πολιτικός λόγος είναι αυτός που υφαίνει οργανικούς και εποικοδομητικούς δεσμούς με τον πολίτη και ανυψώνει το επίπεδο της πολιτικής γνώσης και συνείδησης. Ο λόγος αυτός αντιμετωπίζει το λαό ως υποκείμενο των εξελίξεων, ως τον κύριο ιστορικό πρωταγωνιστή.

Οι εκλογικοί κομματικοί μηχανισμοί αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν αντικείμενο, σαν εργαλείο εξυπηρετικό, για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Το γλωσσικό αποτύπωμα αυτής της κοινοβουλευτικής φιλοσοφίας είναι η ξύλινη γλώσσα.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της γλώσσας είναι η πληθωρική ρητορεία λέξεων-αξιών ή όρων νοηματικά ρευστών. Είναι ένας πολιτικός λόγος με πλεονασμούς και διακριτικά συστατικά την κατάχρηση συνωνύμων, την έντονη συναισθηματική φόρτιση, τη μεγαλοστομία και τη νοηματική ασάφεια.

Ο δημαγωγικός αυτός λόγος παγιδεύει το δέκτη συναισθηματικά και ηθικά. Ταυτόχρονα εμποδίζει και την επικοινωνία, μετατρέποντας τις λέξεις από έννοιες σε ασαφείς και νοηματικά ρευστές ηθικές κατηγορίες. Η «ξύλινη» γλώσσα προβάλλει την ηθική διάσταση σε βάρος του νοήματος και μαζί με την υπερβολή και το στόμφο εμποδίζει την κατανόηση και υποβάλλει την άκριτη αποδοχή. Αυτή η πληθωρική ασάφεια του κομματικού λόγου πετυχαίνει την απομάκρυνση της λογικής και την παγίδευση του οπαδού στα «θαυμαστικά επιφωνήματα και κατάρες».

Η κοινοβουλευτική και εκλογική νοοτροπία προσφέρουν έδαφος για τη δημαγωγία εκείνη που μεταχειρίζεται σαν εργαλείο τις λαϊκές μάζες, τροφοδοτεί και ξύνει τα ταπεινά ένστικτα και πάθη: Δημαγωγία που κορυφώνεται στον καισαρισμό και βοναπαρτισμό μέσα από μια συστηματική εκμηδένιση κάθε εποικοδομητικής σχέσης με το λαό και ερήμωσης του πολιτικού τοπίου.

Βεβαίως, σύμφωνα με τον Αντόνιο Γκράμσι, έχουμε και την «ανώτερη δημαγωγία» η οποία αναπτύσσει οργανικές σχέσεις του «δημαγωγού» με το λαό και συντελεί στην πολιτική εξύψωσή του: Δημαγωγία που στηρίζεται στον πρωταγωνιστικό ιστορικό ρόλο των μαζών, που αποτυπώνει τον επαναστατικό τους παλμό και είναι αξεχώριστο το ατομικό καλό από το συλλογικό καλό.

Ο Γκράμσι συνδέει την έννοια της «δημαγωγίας» με αυτή της «φιλοδοξίας»: Δύο έννοιες που έχουν καθιερωθεί με μειωτική σημασία και αξιοκαταφρόνητη, οι οποίες δείχνουν ταπεινό καιροσκοπισμό και προδοσία ιδεών και αρχών. Και αυτό γιατί συγχέεται η μεγάλη φιλοδοξία με τις μικρές φιλοδοξίες και συνήθως βλέπουμε την πάλη των μικρών φιλοδοξιών (των εντελώς προσωπικών) κατά της μεγάλης.

«Η μεγάλη φιλοδοξία, εκτός του ότι είναι αναγκαία για την πάλη, δεν είναι ούτε αξιοκαταφρόνητη ηθικά. Κάθε άλλο: όλα εξαρτώνται από το αν ο φιλόδοξος υψώνεται αφού έχει προκαλέσει γύρω του ερήμωση, ή αν η ανάδειξή του καθορίζεται συνειδητά από την εξύψωση ενός ολόκληρου κοινωνικού στρώματος και από το αν ο φιλόδοξος βλέπει ακριβώς τη δική του ανύψωση Σα στοιχείο της γενικής εξύψωσης» ( Γκράμσι: «παρελθόν και παρόν», εκδόσεις «Στοχαστής»).

Σήμερα μας πνίγουν σαν βρόχος στο λαιμό οι μικρές φιλοδοξίες. Η πάλη των ταπεινών κινήτρων έχει πάρει διαστροφικές διαστάσεις προσωπικής προβολής και αναρρίχησης. Σε αυτό συνετέλεσε και η πλήρης αλλοτρίωση της πολιτικής πράξης που επήλθε από την κυριαρχία του τηλεοπτικού θεάματος. Η δημαγωγία έχασε την απευθείας επαφή με τις μάζες και οι μικρές φιλοδοξίες προσαρμόστηκαν στις ανάγκες του διαφημιστικού θεάματος. Το «τέρας» της αλλοτριωμένης πολιτικής πράξης ισοπέδωσε εντελώς τις σχέσεις της κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης και επέβαλε το καθεστώς της «συνασπισμένης ηλιθιότητας».

Η κατάσταση αυτή εκφράζεται από τη στενότητα νέων ηγετών. Γιατί οι ηγέτες δεν κατασκευάζονται μέσα στις χοάνες των εργαστηρίων, ούτε από τα ΜΜΕ και τις γραφειοκρατικές κλίκες των αποστεωμένων κομματικών μηχανισμών. Οι ηγέτες διαμορφώνονται μέσα από τη θεωρητική και πολιτική πράξη, μέσα από τη ζωντανή αντιπροσώπευση κοινωνικών τάξεων και συλλογικών συμφερόντων. «Δεν μπορεί να υπάρξει επεξεργασία των ηγετών εκεί όπου λείπει η θεωρητική δραστηριότητα, εκεί όπου δεν αναζητούνται συστηματικά και δεν μελετώνται οι λόγοι ύπαρξης και ανάπτυξης της εκπροσωπευομένης τάξης». (Γκράμσι).

Ο αριστερός ηγέτης διαμορφώνεται και από τον αγώνα για την εξασθένηση της αλλοτριωμένης πολιτικής πράξης, αγώνα που έχουν εγκαταλείψει παντελώς τα παραδοσιακά αριστερά κόμματα, υποταγμένα πλήρως στο καθεστώς των μικρών φιλοδοξιών...

Φυσικά οι ηγέτες δεν πέθαναν, όπως δεν πέθανε και η πολιτική, έστω και αν βιάστηκαν κάποιοι να την κηδεύουν. Ο νέος ιστορικός κύκλος των κοινωνικών εντάσεων και λαϊκών κινητοποιήσεων θα γεννήσει τους ηγέτες του...
------------------------------------------

Τα σχέδια των Αδελφών Μουσουλμάνων για τη Μέση Ανατολή

 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΙ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΙ ΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ.... ΤΥΝΗΣΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

Τελευταία ανανέωση: 11 / 02 / 2012 - 09:15 

Τα σχέδια των Αδελφών Μουσουλμάνων για τη Μέση Ανατολή

Τα τανκς και ο στρατός επέστρεψαν στους δρόμους της Αιγύπτου, για την πρώτη επέτειο της ανατροπής του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Της Διονυσίας Προκόπη
Πριν από ένα χρόνο εκατομμύρια Αιγυπτίων πανηγύριζαν την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ και του καθεστώτος του, μετά από 30 χρόνια εξουσίας. Μέσα σε δεκαοκτώ ημέρες εξέγερσης, εκατοντάδες νεκρούς και αλλεπάλληλα διαγγέλματα, στις 11 Φεβρουαρίου 2011, ο τότε αντιπρόεδρος της Αιγύπτου ανακοίνωσε την παράδοση της εξουσίας στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και την απόσυρση του Μουμπάρακ στην κατοικία του στο Σαρμ Ελ Σέιχ.
Πολλοί έσπευσαν να στέψουν με επιτυχία την «επανάσταση του Facebook», παρόλο που τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο στρατός.
Ένα χρόνο μετά, τα αιτήματα της εξέγερσης παραμένουν ανικανοποίητα, με το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο να καθυστερεί την παράδοση της εξουσίας σε εκλεγμένη, πολιτική κυβέρνηση και με τις ισλαμικές δυνάμεις να έχουν κερδίσει την πλειοψηφία του αιγυπτιακού κοινοβουλίου.
Η νέα κραταιή δύναμη που αναδείχθηκε από τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές είναι οι ισλαμιστές Αδελφοί Μουσουλμάνοι.
Οι «σκιές» που πέφτουν πάνω στην επέτειο της πτώσης Μουμπάρακ σε ένα βαθμό οφείλονται και στην ισλαμιστική Αδελφότητα. Η πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στην Αίγυπτο κρύβει «περίεργα» περιστατικά με πρωταγωνιστές τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, όπως σημειώνουν Αιγύπτιοι αναλυτές.

Αιματοχυσία στο Πορτ Σαΐντ

Των αιματηρών επεισοδίων στο στάδιο του Πορτ Σαΐντ, που άφησαν πίσω τους 70 νεκρούς σε μια μέρα, είχε προηγηθεί ένα από τα «περίεργα» αυτά περιστατικά. Στις 31 Ιανουαρίου, οπαδοί των Αδελφών Μουσουλμάνων εμπόδισαν μια διαδήλωση υποστηρικτών της εξέγερσης της 25η Ιανουαρίου να καταλήξει στο αιγυπτιακό κοινοβούλιο.
Οι διαδηλωτές ζητούσαν άμεση μεταβίβαση της εξουσίας σε εκλεγμένο πρόεδρο, καθώς το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο έχει ορίσει τον Ιούνιο ως το μήνα που θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση. Με το χρονοδιάγραμμα του στρατού συμφωνούν και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και μάλιστα μετά τη νίκη τους στις κοινοβουλευτικές εκλογές δεν έχουν κανένα λόγο να ταράξουν τις ισορροπίες. Οι οπαδοί των Αδελφών Μουσουλμάνων απέκλεισαν την πρόσβαση στο κοινοβούλιο και συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους νεαρούς αριστερών και φιλελεύθερων οργανώσεων. Βέβαια, είχαν και τη βοήθεια των δυνάμεων ασφαλείας, άνδρες των οποίων είχαν αναλάβει την οπισθοφυλακή των Αδελφών Μουσουλμάνων.
«Πούλα, πούλα, πούλα την επανάσταση Μπάντι», φώναζαν οι διαδηλωτές και οι οπαδοί της Αδελφότητας απαντούσαν «Ο λαός διάλεξε τους Αδελφούς Μουσουλμάνους».
Μετά από λίγες ημέρες ήρθαν τα επεισόδια στο γήπεδο Πορτ Σαΐντ και ο τραγικός απολογισμός τους πυροδότησε νέες φήμες ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν ενεργό ρόλο στην εξέλιξή τους, αν όχι και στο σχεδιασμό τους, από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο. Παρόλα αυτά, η ρήξη μεταξύ κοσμικών και ισλαμικών ομάδων στην Αίγυπτο κρίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη από τη σύγκρουση με τη στρατιωτική ηγεσία.

Το σχέδιο ηγεμονίας των Αδελφών Μουσουλμάνων στην περιοχή

Έχοντας κερδίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Αιγύπτου, προσβλέπουν σε μια εκλογή πρωθυπουργού από το δικό τους στρατόπεδο. Για την προεδρία φαίνεται πως δεν ενδιαφέρονται, καθώς θα ήθελε να την ελέγξει ο στρατός, με ένα πρόσωπο προερχόμενο από το δικό του χώρο.
Η δράση όμως των Αδελφών Μουσουλμάνων δεν περιορίζεται στην Αίγυπτο. Την ώρα που η επιρροή τους εκεί φαίνεται να έχει παγιωθεί, μέλη της οργάνωσης πολεμούν κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, ενώ γίνεται προσπάθεια να επανακτήσουν δεσμούς με το Ιράν.
Συνδετικός κρίκος είναι η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, «μητέρα» της οποίας είναι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.
Η ατζέντα της χθεσινής επίσκεψης του επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγε, στην Τεχεράνη, περιλάμβανε και τη διάνοιξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ της ιρανικής κυβέρνησης και των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Σύμφωνα ισραηλινές πηγές, στη στρατηγική της Αδελφότητας εντάσσεται φερόμενο σχέδιο της Χαμάς να πάρει τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, ώστε να κυριαρχήσει και στη Δυτική Όχθη, μετά τη Λωρίδα της Γάζας.
Προς το παρόν, στην Παλαιστίνη συγκροτείται κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή της Χαμάς και της Φατάχ.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είχαν φροντίσει τις επαφές τους και στην Τουρκία, με αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης, πριν ακόμα από την πτώση Μουμπάρακ.
Με την ανοχή της Τουρκίας, την εύνοια της Τεχεράνης, τον «έλεγχο» της Παλαιστίνης και έναν πρωθυπουργό στην Αίγυπτο, υλοποιείται η στρατηγική των Αδελφών Μουσουλμάνων να κυριαρχήσουν στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, καθώς ήδη το έχουν καταφέρει στην Τυνησία, τη Λιβύη και σύντομα στη Συρία.

---------------------------------------------------

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!


ΣΧΟΛΙΟΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ:
ΕΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗ ΤΙ ΛΕΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ???

Ορθώς παρατηρεί δια το σύνθημα "ανάπτυξη" ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου: 

Η ΔΙΑΡΚΩΣ επαναλαμβανόμενη από τους πολιτικούς μας επίκληση της ανάγκης για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να υπερβούμε τη βαθιά κρίση και να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, τείνει πλέον να καταστεί γραφική! Και αυτό γιατί αποτελεί κενό λόγο, καθώς δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες ιδέες και προτάσεις. Γίνεται επιπόλαια και εκ του προχείρου, με τη συνήθη, πολυχρησιμοποιημένη, αλλά και ξεπερασμένη μορφή του πολιτικού συνθήματος και με μοναδικό στόχο το εμπόριο της ελπίδας. Οπως κάποτε τα κόμματα και οι πολιτικοί μας ταγοί «εμπορεύθηκαν» την ελπίδα της αλλαγής και του εκσυγχρονισμού, της ειρηνικής επανάστασης και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, της επανίδρυσης του κράτους και της απάλειψης της γραφειοκρατίας, έτσι τώρα εκμεταλλεύονται την προσδοκία και την αγωνία των πολιτών για ανάπτυξη και πρόοδο. Η λέξη ανάπτυξη είναι σήμερα η πιο «πολυφορεμένη» λέξη του πολιτικού μας λεξιλογίου... Ολοι υπόσχονται, ως άλλη πανάκεια, την ανάπτυξη! Κανείς, όμως, δεν... αναπτύσσει τους τρόπους και τα εργαλεία με τα οποία θα επιτευχθεί ή την επιθυμητή μορφή και το περιεχόμενό της.
ΕΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗ ΤΙ ΛΕΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ??? ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ???
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΠΟΥΝ ΤΕΛΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΟΧΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ!!!
ΘΑΡΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΔΩ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ "ΒΑΛΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ " ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ???
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ! ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ!!!! ΤΑ "ΤΕΛΕΙΩΣΕ" Η ΠΡΟΣΦΙΛΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ --ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ-- ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΙ, "ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ!!!
ΙΔΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΚΩΘΗ ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΟΤΙ Η ΡΕΝΩ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ!!!
ΕΞΗΓΗΣΑΜΕ ΛΕΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟ ΑΠ' ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ!
ΟΠΟΤΕ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ Η ΡΕΝΩ ΣΕ ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΑΣΙΟ-ΓΙΓΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ (ΕΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΤΑΓΓΕΡΗ) ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΣ DACIA!!!
ΟΘΕΝ,
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ, ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΑΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!! ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ!!! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΡΘΗ ΚΙ ΑΠΟ ΔΩ Η ΡΕΝΩ!!!
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΒΑΤΟ ΔΡΟΜΟ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ) ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ, ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ, ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΤΑΡΤΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟ!!!




Απίστευτο!Δεν δίνουν το κείμενο του νέου μνημονίου για να το διαβάσουν οι βουλευτές!

Απίστευτο!Δεν δίνουν το κείμενο του νέου μνημονίου για να το διαβάσουν οι βουλευτές!

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=12113

Τα όσα υποστηρίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παν.Κουρουμπλής, σε δήλωσή του είναι απίστευτα! Ο κ.Κουρουμπλής ,λέει ότι βουλευτές ζητούν το κείμενο του νέου μνημονίου ,ώστε να το μελετήσουν για να ξέρουν τι θα ψηφίσουν,αλλά κανείς δεν τους το δίνει,πουθενά δεν μπορούν να το βρουν! Απίστευτη Ελλάδα.


Η δήλωση του κ.Κουρουμπλή:



Ενόψει της ψηφοφορίας της Κυριακής για το νέο μνημόνιο η κοινωνία βρίσκεται αγανακτισμένη και εξεγερμένη. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να βρει την επίσημη πληροφόρηση σε σχέση με το ακριβές κείμενο που επιδιώκουν να δεσμεύσει τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες. Οι ίδιοι οι βουλευτές, όσοι εξ αυτών συναισθάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και το συνεπαγόμενο βάρος της ευθύνης τους, αναζητούν το κείμενο που καλούνται από την κυβέρνηση της ‘ανίερης συμμαχίας’ να ψηφίσουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής απαντούν ότι δεν έχει καν φτάσει σε αυτές.



Την ίδια στιγμή συγκεκριμένα ειδησεογραφικά δίκτυα ενημέρωσης δίνουν στη δημοσιότητα το κείμενο, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής (στην αγγλική ή σε μη-επίσημες και αμφίβολες μεταφράσεις), συνιστώντας τη μοναδική πηγή πληροφόρησης τόσο για τους βουλευτές, όσο και για κάθε έλληνα πολίτη. Ο ίδιος ο θεσμός του κοινοβουλίου και οι λειτουργίες του αυτοϋπονομεύονται κατά αυτόν τον τρόπο, επιτρέποντας σε συγκροτήματα των media να το υποκαθιστούν.



Πως σε μία κρίσιμη στιγμή καθοριστική για τα επόμενα χρόνια καλείται ο εκπρόσωπος του λαού, κάτω από αυτές τις συνθήκες, να αποφασίσει για δεσμεύσεις που πρέπει να είναι αποτέλεσμα επιλογής στηριγμένης στην πλέον τεκμηριωμένη γνώση; 

Η ιστορία διδάσκει ότι η δημοκρατία πρέπει να προστατεύεται διαφυλάσσοντας τους θεσμούς και τις λειτουργίες της, διαφορετικά αφήνει ανοιχτή την πόρτα στους ίδιους τους δολοφόνους της.
-------------------------------

ΝΑ ΚΑΙ Ο ...ΣΤΑΥΡΟΣ!!!

ΔΙΑΒΑΖΟΜΕ:
Πάγωσε κι ο σταυρός «E» 10/2

ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ αγκάλιασαν και τον σταυρό. Μόνο που αυτός ο σταυρός βρίσκεται στην κορυφή του όρους Ζίλμπερεν της Ελβετίας, του Ασημένιου Βουνού. Σταυρός περήφανος που ατενίζει τις βουνοκορφές και μάλιστα συχνά μόνο εκείνες που ξεπερνούν τα σύννεφα και τις ομίχλες και ατενίζουν τον γαλάζιο ουρανό και τον ήλιο πάνω από τη μιζέρια των γκρίζων κοιλάδων.
------------------------------------
ΚΑΙ ΛΕΓΟΜΕ (ΣΥΓΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΩΪ-ΠΡΩΪ):
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΜΙΑΝΟΥΝ! ΤΙΠΟΤΕ ΜΑ ΤΙΠΟΤΕ!!! 
ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΩΣ ΤΙΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ!!!
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΨΗΛΕΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΩΝ ΤΟ ΘΝΗΣΙΜΑΙΟΝ!!!
ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΕΚΕΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΟΥ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ, ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΕΞΙ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!
--------------------------------



"Μνημόνιο καταστολής πλήθους": Στρατιωτικές δυνάμεις εναντίον διαδηλωτών.

 ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ-ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ (ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΪΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΕΩΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ"), ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ κ. ΜΕΡΝΤΟΧ (και των πτωχών συγγενών του), ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ", "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ", ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΙΣΤΗΣ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ "ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ", ΤΟΤΕ, Ο ΛΑΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΑΙ, ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ, ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΩΝΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΥΠΕΡΑΓΑΝ ΕΠΑΙΝΕΙΤΑΙ, ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΤΙ "Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ", ΤΟΤΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ "Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ"! 

ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ (ΕΠΕΙΔΗ ΗΣΘΑΝΘΗ ΒΑΘΕΩΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΟΝΥΧΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΔΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΥΑΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΝΕΩΝ ΤΟΥ "ΝΕΟΥ ΘΑΥΜΑΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ") ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΡΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΚΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΝΑΡΚΟΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ (ΑΜΥΔΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΓΧΙΣΕΙ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΗ ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΟΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΒΔΕΛΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΑΣ ΟΨΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ, ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ (ΚΑΙ ΤΑΣ ΔΟΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ) ΕΙΝΑΙ "ΠΛΗΘΟΣ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ "ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ"!!!

-------------------------------------

"Μνημόνιο καταστολής πλήθους": Στρατιωτικές δυνάμεις εναντίον διαδηλωτών.Τι ισχύει

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=1480


Ναι υπάρχουν μονάδες καταστολής πλήθους σε στρατιωτικές μονάδες. Ναι έχουν εκπαιδευτεί γι΄ αυτή την αποστολή με βάση εντολές και σχέδια του ΝΑΤΟ. Το Onalert  παρουσιάζει ένα μεγάλο μέρος του εγχειριδίου εκπαίδευσης για τέτοιες αποστολές.
[.......]

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ


  Από το 2005 τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων,εκπαιδεύονται σε επιχειρήσεις «καταστολής πλήθους»! Το Onalert, παρουσιάζει το «Μνημόνιο Καταστολής Πλήθους» από το οποίο προκύπτει ότι τα «χακί-ΜΑΤ», έχουν εξοπλιστεί πλήρως με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει για την αντιμετώπιση διαδηλωτών και έχουν περάσει από μεθοδική εκπαίδευση.


Το ερώτημα που προκύπτει είναι που θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι δυνάμεις.Θα περιοριστούν μόνο πέριξ των μονάδων ,όπως υποστηρίζουν Έλληνες και νατοϊκοί αξιωματούχοι ή τώρα που η   Συμμαχία   –με βάση όσα αποφασίστηκαν στη τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας - θα μπορεί να επεμβαίνει και σε περιοχές που υπάρχει «κοινωνική αναταραχή» ,θα «δίνουν ένα χεράκι βοήθειας» στους αστυνομικούς.Οι Έλληνες αξιωματικοί είναι κατηγορηματικοί ότι ισχύει το πρώτο.



Η ανάγκη δημιουργίας τμημάτων καταστολής πλήθους,προέκυψε από τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν τον Μάρτιο του 2004 στο Ουρόσεβατς. Έλληνες αλλά και στρατιώτες άλλων χωρών δέχτηκαν επιθέσεις από έξαλλους διαδηλώτες και η αλήθεια είναι ότι υπήρξε αμηχανία στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών. Αμηχανία που σε κάποιες περιπτώσεις ξένων αποστολών οδήγησε σε χρήση υπέρμετρης βίας,ακόμη και πυροβολισμών. Με αυτή την αφορμή το ΝΑΤΟ ,αποφάσισε να εκπαιδεύσουν όλες οι χώρες-μέλη ειδικά τμήματα που θα αναλαμβάνουν τέτοιες αποστολές. Αν κάποιοι στο ΝΑΤΟ ,έβλεπαν πιο μακρυά κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει.




Το Μνημόνιο υπογράφτηκε στις 17 Ιουνίου 2005.Μ΄ αυτό το κείμενο συγκροτήθηκαν άμεσα κατασταλτικές μονάδες στα στρατόπεδα Στρατονομίας και σε όποια στρατιωτική εγκατάσταση είχε άμεση ή έμμεση σχέση με το ΝΑΤΟ. Το ίδιο συνέβη και στο Κόσσοβο,αλλά και όπου αλλού υπάρχουν ανεπτυγμένες στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Στην εισαγωγή του Μνημονίου διαβάζουμε:


«Μετά τα γεγονότα της 17ης Μαρτίου του 2004 στην πόλη Ουρόσεβατς του Κοσσυφοπεδίου, κρίθηκε αναγκαία η συγκρότηση τμήματος το οποίο θα συμμετείχε σε επιχειρήσεις καταστολής πλήθους. Οι εθνικοί περιορισμοί που δέσμευαν την εμπλοκή στρατιωτικού τμήματος με πολίτες άρθηκαν, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις».







Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση όμως είναι ο εξοπλισμός αυτών των στρατιωτικών τμημάτων καταστολής. Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει το Onalert άνδρες αυτών των μονάδων μπορούν να φέρουν ως οπλισμό:



.

• Ακουστικά μη φονικά όπλα, που προκαλούν προσωρινή κώφωση.

• Μικροβιακά μη φονικά όπλα που παραλύουν το διαδηλωτή.
• Χημικά μη φονικά όπλα.

• Ηλεκτρομαγνητικά μη φονικά όπλα, με επίδραση στα νευρικά συστήματα στήριξης του σώματος.

• Μη φονικά όπλα κινητικής δύναμης (μετάδοση ικανοποιητικής ορμής στο σώμα του προσβαλλόμενου διαδηλωτή για να ζαλιστεί σοβαρά).

• Μη φονικά όπλα που προκαλούν προσωρινή τύφλωση.



Ο κατάλογος του οπλισμού τους είναι ανεξήγητα μακρύς. Επίσης αίσθηση προκαλεί η σύνθεση των διμοιριών καταστολής καθώς περιλαμβάνει και ένοπλους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και δύο ελεύθεροι σκοπευτές. Επίσης ένας...χειριστής βιντεοκάμερας για να μαγνητοσκοπεί τους διαδηλωτές .Προβλέπεται επίσης η παρουσία ενός τζιπ τύπου Χάμερ,ενός τεθωρακισμένου οχήματος Μ 113 και ενός πυροσβεστικού οχήματος.






Οι διμοιρίες καταστολής πλήθους κάνουν πολύ συχνά ασκήσεις με σενάρια που έχουν να κάνουν με πλήθη εξαγριωμένων διαδηλωτών τα οποία «πολιορκούν» στρατόπεδα. Η χρησιμότητα τους για τέτοιου είδους αποστολές είναι κατανοητή .Από εκεί και πέρα όμως κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι θα προέκυπτε αν πάνω στην απελπισία μιας κυβέρνησης,γινόταν δεκτή η εισήγηση κάποιου μέλους της για ενεργοποίηση του άρθρου 48 «Περί Πολιορκίας» και η «έξοδος» των «χακί-ΜΑΤ» από τα στρατόπεδα .




Τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος,φθάσαμε απ΄ ότι φαίνεται πολύ κοντά σ΄ αυτό το σημείο. Ευτυχώς επικράτησε η ψυχραιμία.Πρέπει να επισημανθεί ότι οι πλέον ψύχραιμοι και κάθετα αρνητικοί ακόμη και στο να συζητήσουν ενδεχόμενο χρησιμοποίησης στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους της Αθήνας ήταν οι στρατιωτικοί και αυτό είναι το πλέον παρήγορο. Ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δ.Γράψας αντέδρασε οργισμένα ακόμη και στην φήμη που είχε διασπαρεί εκείνη τη νύχτα στη πρωτεύουσα,κάνοντας σαφές ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση για χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων στην καταστολή των επεισοδίων.








Πραξικόπημα η ψηφοφορία για το Μνημόνια: Με 3(!) άρθρα θα "δέσουν" την Ελλάδα για 50 χρόνια!

Πραξικόπημα η ψηφοφορία για το Μνημόνια: Με 3(!) άρθρα θα "δέσουν" την Ελλάδα για 50 χρόνια!
10-02-2012 22:50:37




Κοινοβουλευτικό παραξικόπημα - ένα ακόμα - θα συνιστά η ψήφιση του νέου Μνημονίου στην Βουλή, καθώς ... δεν θα εξειδικεύονται τα μέτρα του νέου οικονομικού προγράμματος, που θα ψηφίσει η Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή γιατί το νομοσχέδιο θα περιέχει μόνο τρία άρθρα!

Συγκεκριμένα το PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν την νέα δανειακή σύμβαση, τα οποία θα εμπεριέχονται στον εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος πρέπει να έλθει στην Βουλή εντός δεκαπενθημέρου.
Αυτά αν τα έκανε η χούνται θα την έβριζαν μέχρι να γίνουν τα κόκκαλα των κινηματιών, σκόνη.
Τώρα απλά "σώζουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
---------------------------------------------

Η ΘΕΣΙΣ ΜΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ (10/2/2012): ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΛΑ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ"!

Γράφει στο σημερινό του άρθρο ο κ. ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ:

Μόνο ως ακραίος καιροσκοπισμός μπορεί να εκληφθεί η στάση των υπουργών και των βουλευτών που παραιτούνται για να μην ψηφίσουν τα μετρα.και ειδικά αυτών του ΠΑΣΟΚ. Αφού με την ψήφο τους στο πρώτο μνημόνιο και όλα τα άλλα νομοσχέδια που ακολουθήσαν οδήγησαν τον τόπο ως εδώ, τώρα παραιτούνται.
Και παραιτούνται όχι απο την πολιτική. Όχι απο τις έδρες τους. Αλλά από τα αξιώματα. Με μόνο στόχο να γλιτώσουν την οργή των πολιτών με το φθηνό επιχείρημα ότι αντέδρασαν στα αντιλαϊκά μέτρα. Σίγουροι ότι τα μέτρα αυτά θα ψηφιστούν από τους άλλους και η χώρα δε θα χρεοκοπήσει, προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απ έξω για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους.
Η στάση αυτή είναι η πιο ανεύθυνη. Κανείς απο όσους παραιτούνται σήμερα δε δικαιούται να παραμείνει στην πολιτική σκηνή. Κανείς τους δεν είχε τα κότσια να υπερασπίσει τα έργα και τις αποφάσεις του ως το τέλος και να υποστεί τις συνέπειες. Και μόλις βρήκε την ευκαιρία πήδηξε σαν το ποντίκι απο το φλεγομενο πλοίο.
Αυτή δεν είναι στάση συνείδησης .Ειναι υποκρισία στην πιο δύσκολη για τον τόπο στιγμή.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!!
ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΘΗΚΕ ΟΛΗ Η ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΚΙ Ο,ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΓΗ ΤΗΣ!!!
ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ!!! ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ (ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΤΡΙΠΛΟΠΛΗΡΩΣΕΙ) ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! ΟΠΩΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΔ ΕΞΟΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ!!!
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΕΣΤΩ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΨΟΓΟΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΠΑΣΗΣ ΤΙΜΗΣ!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΛΕΓΗΣ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ!!! ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΜΕ ΘΕΡΜΩΣ!

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑΣ ΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΙΔΗΛΟΝ, ΟΤΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΤΑ ΚΡΗΜΝΩΝ! ΑΣ ΕΝΩΤΙΣΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΣΤΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ Η κ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:
Η προσπάθεια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας δεν μπορεί να βασίζεται στη μείωση των μισθών και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Δεν μπορεί να τίθεται ως προϋπόθεση και στόχος του νέου προγράμματος η «βαλκανοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας και η κατάλυση δημοκρατικών κοινωνικών κατακτήσεων που αποτελούν πολύτιμο και αναπόσπαστο κομμάτι του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού.
ΑΣ ΕΝΩΤΙΣΘΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!! ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΙ ΤΗΣ Public Issue, ΤΟ 91% (ΝΑΙ, ΤΟ 91%) ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ "Η ΧΩΡΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ" ΚΑΙ ΤΟ 80% ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ "ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ"!!

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑΣ ΣΤΑΣΕΩΣ  ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΙΠΟΥΝ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ", ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΟΜΙΜΗ ΛΥΣΙ, ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!! 
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΦΝΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΗΣΑΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ, ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΤΗ ΚΙ ΑΜΠΑΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ, ΟΡΘΟΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ!!!

ΟΣΟ ΔΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΠΟΥ ως αναφέρεται, ΟΜΙΛΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ, ΛΕΓΕΙ, ΚΑΝΕΙ, ΖΗΤΕΙ ΨΗΦΟΝ, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΠΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΕΘΑ:
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΝΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ! ΣΕΙΣ, Ο κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΡΑΒΑΤΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ! 
ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!! ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΙ ΤΗΣ Public Issue, Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΣ, ΤΟ 48% ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗΝ ΓΝΩΜΗΝ ΔΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΣΑΣ!!!
ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΙΣ ΣΑΣ! ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΥΤΑ!!!
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ??? ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ ???
Η ΛΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ!!!
ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ!!! ΝΑ ΚΑΤΕΒΗΤΕ ΜΕ ΚΟΜΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΩΜΕ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ!!! ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ!!!
ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!!
----------------------------------------------

ΙΤΑΛΙΑ-ΟΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ


Την πανάκριβη αγορά F-35 διά χειρός Μπερλουσκόνι ακυρώνει ο Μάριο Μόντι

Δημοσίευση: 10 Φεβ. 2012, 16:29  IN.GR

[…]Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της χώρας, που συνεδρίασε με επικεφαλής τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, παρουσία του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι και του υπουργού Εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι, τόνισε ότι «πρέπει να αναθεωρηθούν, όπου αυτό είναι δυνατό, σημαντικά προγράμματα επενδύσεων».

Η κύρια αναφορά, σύμφωνα με τους σχολιαστές, είναι στην αγορά 131 μαχητικών F -35, συνολικού κόστους 15 δισ. ευρώ, που είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα επιλεγεί η οδός της μείωσης ή της ακύρωσης της παραγγελίας, αλλά τα κόμματα της κεντροαριστεράς, το Δημοκρατικό Κόμμα, το Αριστερά και Ελευθερία και το «Ιταλία των Αξιών», μαζί με το μετριοπαθές «Μέλλον και Ελευθερία», ζητούν την άμεση επανεξέταση και συρρίκνωση ή ματαίωσή της.
[…]

ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΜΟΝΟΝ "ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ" ΔΕΝ ΗΤΑΝ!!! 15 ΔΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΠΟΣΟΝ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΚΤΩΛΟΥΣ "ΠΕΤΑΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ" (φερ' ειπείν, δια "πολιτιστικές εκδηλώσεις")! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ 131 ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ! ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο κ. ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΕΚΑΜΕ ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΚΑΛΗ ΑΓΟΡΑ, ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΑΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟ "ΠΑΖΑΡΙ"!
ΤΩΡΑ Η ΘΕΣΙΣ ΤΗΣ (ΚΕΝΤΡΟ)ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ!!! ΑΥΤΗ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΑΡΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΗ!!! ΕΚΕΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝΟΥΣ!!! ΕΔΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΩΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ "ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ" (ΕΩΛΗ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!! ΗΘΕΛΑΝ ΑΠΛΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΝΟΥΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΠΟΠΩΦ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ!!!), ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΟΤΙ "ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ" [ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ, ΚΑΚΩΣ, ΛΕΓΟΥΝ, Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΕΔΙΩΚΕΤΟ IMPERO!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΡΟΥΣΒΕΛΤ-ΤΣΩΡΤΣΙΛ-ΣΤΑΛΙΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ (ΙΕΧΩΒΑ)]!
ΟΘΕΝ:
ΟΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ, ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥΣ κ. ΜΟΝΤΙ (ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΟΧΙ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ The Goldman Sachs Group, Inc. ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΩΣ International Advisor ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΑ ΔΥΣΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΗΤΑ "ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ" ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΙ ΤΟΥ 2008 -- ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΝΑΠΕΘΕΣΑΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ --ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΑΧΟΛΟΙ, ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ!)!

ΛΟΓΟΥ ΣΥΜΠΕΣΟΝΤΟΣ:
ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ κ. ΜΟΝΤΙ, ΤΗΝ κ. ΦΟΡΝΕΡΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΥΝΕ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ! ΤΟΤΕ  ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗ! ΤΩΡΑ ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ "ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ" (Ο ΣΥΡΜΟΣ ΒΛΕΠΕΤΕ) ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!!
--------------------------------