Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

21 Ιανουαρίου 2012

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ-Αναβάλλεται η συζήτηση των νόμων SOPA/PIPA

Αναβάλλεται η συζήτηση των νόμων SOPA/PIPA αλλά ο κυβερνοπόλεμος συνεχίζεται


Ουάσινγκτον
Η μαζική διαμαρτυρία την εβδομάδα που πέρασε κατά των νόμων SOPA και PIPA οι οποίοι απειλούν την ακεραιότητα του Ίντερνετ έφερε αποτέλεσμα με την απόσυρση του νόμου PIPA από την αμερικανική Γερουσία. Ωστόσο την ίδια ώρα το κλείσιμο της ιστοσελίδας ανταλλαγής αρχείων Megaupload έχει επισύρει την οργή εκατομμυρίων χρηστών και οδήγησε τους Anonymous σε κυβερνοπόλεμο κατά δεκάδων ιστοσελίδων.

Η Γερουσία, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, ανέβαλε επ΄αόριστο τη συζήτηση του νομοσχεδίου PIPA (Protect IP Act) που περιέχει παραπλήσιες διατάξεις με το νομοσχέδιο SOPA το οποίο έχει εισαχθεί στη Βουλή.


Η ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη αναβλήθηκε, εξήγησε ο επικεφαλής της ομάδας της πλειοψηφίας στη Γερουσία, ο Χάρι Ράιντ. Ανωνύμως είχε διαρρεύσει ότι δεν υπάρχουν 60 γερουσιαστές, δηλαδή η απαιτούμενη πλειοψηφία, για να ψηφίσουν το νόμο


Ακολούθησε και ο πρόεδρος της επιτροπής για θέματα Δικαιοσύνης της Βουλής ο οποίος ανακοίνωσε ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο SOPA (Stop Online Piracy) θα μετατεθεί χρονικά «μέχρι να υπάρξει ευρύτερη συμφωνία για το ζήτημα».


«Πρέπει να επανεξετάσουμε την προσέγγιση για το πώς θα επιλύσουμε καλύτερα το πρόβλημα των ξένων κλεφτών που κλέβουν και πουλούν αμερικανικές εφευρέσεις και προϊόντα» είπε σε δήλωσή του ο Λάμαρ Σμιθ, πρόεδρος της επιτροπής απηχώντας σε μεγάλο βαθμό το πνεύμα αρκετών από τους Αμερικανούς βουλευτές.


Αν ψηφίζονταν τα νομοσχέδια (υπήρχε ισχυρή υποστήριξη και μάλιστα διακομματική), οποιοσδήποτε κάτοχος υλικού με πνευματικά δικαιώματα θα μπορούσε να ζητήσει και να πετύχει δικαστικά το μπλοκάρισμα της ιστοσελίδας που περιέχει το υλικό. Σε αυτή την περίπτωση η ιστοσελίδα θα ήταν αόρατη για τους χρήστες όλου του Ίντερνετ.


Ωστόσο μετά την δικτυακή απεργία της περασμένης Τετάρτης η υποστήριξη μειώθηκε.


Μεγάλοι ιστότοποι με πρώτη τη Wikipedia κατέβασαν τους διακόπτες για μία ημέρα στέλνοντας ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σε΄ολο τον πλανήτη για τους κινδύνους που απειλούν το Ίντερνετ από την εφαρμογή των νομοσχεδίων SOPA/PIPA. Ταυτόχρονα οι σελίδες προέτρεπαν τους Αμερικανούς να τηλεφωνήσουν μαζικά στους αντιπροσώπους τους και να τους επισημάνουν την κατάσταση «γονατίζοντας το τηλεφωνικό κέντρο του Κογκρέσου.

 
Την επιτυχία στο θέμα των νομοσχεδίων –οι ακτιβιστές επισημαίνουν ότι η νίκη δεν έχει έρθει ακόμα και τα νομοσχέδια μπορεί να επανέλθουν με άλλη μορφή– επισκίασε το κλείσιμο του Megaupload, της σελίδας μοιράσματος αρχείων.

Με την κατηγορία της παραβίασης των νόμων για την πνευματική ιδιοκτησία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προχώρησαν στη σύλληψη δύο ιδρυτών, την κατάσχεση μηχανημάτων και χρημάτων και στο κλείσιμο της δημοφιλούς σελίδας που φιλοξενούσε εκατομμύρια αρχεία με εξίσου μεγάλο αριθμό χρηστών παγκοσμίως.


Η απάντηση των Anonymous, της ρευστής ομάδας χακτιβιστών, ήταν άμεση: τουλάχιστον 10 ιστοσελίδες και μεταξύ τους του υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, του FBI και της MPAA (είναι η ένωση των αμερικανικών στούντιο) βγήκαν εκτός λειτουργίας μετά από μπαράζ επιθέσεων.


Το μέλλον του Megaupload παραμένει αβέβαιο. Σε έναν από τους λογαριασμούς στο Twitter που σχετίζονται με τους Anonymous έγινε λόγος για μία προσπάθεια ανασύστασης της σελίδας αλλά τίποτα δεν είναι σαφές.


Σε κάθε περίπτωση η χρονική ταύτιση των δύο υποθέσεων (που δεν σχετίζονται άμεσα) και η ευρύτατη κάλυψη από τα μέσα κινητοποίησαν χιλιάδες ανθρώπους για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τις ελευθερίες τους.

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ

ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΕΟΡΤΗ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΑΡΘΡΟΝ ΤΟΥ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΘΕΟΥ" ΕΔΩ

------------

Ι.Κ. Πρετεντέρης-Ποιος δεν θέλει εκλογές;

Ποιος δεν θέλει εκλογές;

Του Ι.Κ. Πρετεντέρη


Εχω την αίσθηση ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με τις εκλογές. Οτι παιχνιδιάρηδες δεν είναι μόνο όσοι τις φοβούνται - αυτοί, τουλάχιστον, έχουν ένα ελαφρυντικό… Αλλά και διάφοροι κομπιναδόροι που προωθούν συγκεκριμένα συμφέροντα ή επιδιώξεις. 
Αρκετά επαναλαμβανόμενα περιστατικά προκαλούν εύλογες απορίες.
 
Πρώτον, παρατηρώ μια προσπάθεια να διευρυνθεί η ατζέντα της κυβέρνησης Παπαδήμου. Υποτίθεται ότι συγκροτήθηκε για μια συγκεκριμένη δουλειά: νέα δανειακή σύμβαση και ανταλλαγή των ομολόγων.
Εξ όσων θυμάμαι, όμως, ουδείς της ανέθεσε να φτιάξει νέο φορολογικό σύστημα ούτε να πετσοκόψει τις επικουρικές συντάξεις ούτε, κυρίως, να επιδιορθώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Είναι αυτά προαπαιτούμενα για τη δανειακή σύμβαση; Δεν το γνωρίζω. Αλλά κανείς δεν μας το είχε πει. Και εκ των υστέρων μπορούμε να κατασκευάζουμε όσα προαπαιτούμενα θέλουμε προκειμένου «τώρα που βρήκαμε Παπαδήμο, να θάψουμε πέντε - έξι».
 
Δεύτερον, παρατηρώ μια προσπάθεια να εκληφθεί ως δεδομένο το ζητούμενο. Δεν ξέρω, ας πούμε, ποιος αποφάσισε στην Ελλάδα ότι «οι μισθοί φούσκωσαν και πρέπει να ξεφουσκώσουν» ούτε με ποιες διαδικασίες το αποφάσισε.
Δεν ξέρω ποιοι συνομολόγησαν ότι πρέπει να κοπούν ο 13ος και ο 14ος μισθός ή να μειωθεί ο κατώτερος. Δεν ξέρω ποιος ψήφισε ότι το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα είναι θέμα μισθολογικού κόστους. 
 
Συνεπώς δεν γνωρίζω ποιον εκπροσωπεί ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση όταν προωθούν τέτοιες απόψεις. Οι δημοκρατίες, βλέπετε, έχουν συγκεκριμένη διαδικασία να παίρνουν αποφάσεις και να νομιμοποιούν τις αποφάσεις τους.
 
Τρίτον, δεν καταλαβαίνω ποιος επιχειρεί να μετατρέψει τη συνεννόηση σε ομοφωνία. Ούτε ποιος θέλει να απαγορεύσει ή, έστω, να δαιμονοποιήσει τις διαφωνίες μεταξύ κομμάτων και τις διαφορές μεταξύ απόψεων, που μπορούν και πρέπει να υπάρχουν - σε δημοκρατία ζούμε!
 
Δεν καταλαβαίνω, δηλαδή, για ποιο λόγο μια διευθέτηση έκτακτης ανάγκης, όπως είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου, πάει υποχθόνια να μετατραπεί σε πάγια συνταγή. Και γιατί κάποιοι επιδιώκουν να τυλίξουν την ελληνική κοινωνία σε ένα πέπλο σιωπής. 
 
Τέταρτον, δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο και με ποια επιδίωξη επιχειρούν ορισμένοι να επιμηκύνουν τον βίο της κυβέρνησης με αστεία προσχήματα.
Τι πάει να πει, για παράδειγμα, ότι «πρέπει να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των ομολόγων πριν διαλυθεί η Βουλή»; Γιατί χρειάζεται να υπάρχει Βουλή για μια διαδικασία που θα έχει καταστεί εντελώς τυπική; Και γιατί δεν μπορεί να επιβλέψει την ολοκλήρωση της ανταλλαγής μια υπηρεσιακή κυβέρνηση Παπαδήμου βαδίζοντας προς τις εκλογές; 
 
Και τελευταίο. Ποιος δεν θέλει εκλογές; Καμία αντίρρηση, αλλά να το πει ανοιχτά. Να το εξηγήσει. Και να αποφασίσουμε όλοι μαζί αν θα γίνουν ή δεν θα γίνουν.
Οχι στα μουλωχτά!

Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι...

Όποιος ήξερε και σιωπούσε είναι συνυπεύθυνος κ. Σημίτη...


Τα χτυπήματα για το Γ. Παπανδρέου είναι απανωτά τις τελευταίες ώρες. Φίλοι κι εχθροί υποστηρίζουν φωναχτά ότι έκανε λάθος χειρισμούς και βύθισε τη χώρα στην ύφεση, ενώ θα μπορούσε πολλούς τρόπους να αποφύγει αυτό που τελικά επέφερε. Οι "μετά Χριστόν προφήτες" δεν έλειψαν ποτέ από την ιστορία αλλά και δε βοήθησαν την ανθρωπότητα.

Έτσι, αυτά που λέει σήμερα ο κ. Σημίτης για το λάθος περιεχόμενο του μνημονίου θα έπρεπε να τα είχε πει 18 μήνες πριν που συντασσόταν. Αποτελούσε υποχρέωση του πρώην πρωθυπουργού που δεν την επιτέλεσε. Το ίδιο ισχύει και για το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο που τώρα λέει ότι η κρίση μπορούσε να αποφευχθεί και οι χειρισμοί που επελέγησαν ήταν εσφαλμένοι. Δεν το έκανε ούτε και αυτός παρ' ότι παρέμεινε στη θέση του. ¨Η δεν το έκανε για να παραμείνει στη θέση του.

Έτσι τώρα που ο Παπανδρέου αποχωρεί και δε θα έχει την ισχύ της θέσης δέχεται και την κριτική. Όποιος ήξερε και δε μιλούσε είναι το ίδιο συνένοχος με τον κ. Παπανδρέου. Και αξίζει την ίδια μεταχείριση από την ιστορία. Γιατί ο κ. Παπανδρέου όσο κι αν προσπαθεί να το απαλείψει φαίνεται όλο και περισσότερο ότι φέρει βαρεία ευθύνη.

Οι δανειστές μας χωρίς αντίσταση και διαπραγμάτευση αφέθηκαν από την κυβέρνηση του να εφαρμόσουν ότι ήθελαν στη ζωή του Έλληνα πολίτη. Και εκείνος μας έλεγε ότι αυτά ήταν τα μόνα μέτρα για τη σωτηρία. Σήμερα οι δανειστές μας ομολογούν κυνικά ότι έκαναν λάθος στη συνταγή. Λάθος που καταδίκασε ένα λαό σε μιζέρια και επέφερε ανεργία 18,5% που θα μας κατατρέχει για χρόνια.

Για όλα αυτά ο κ. Παπανδρέου παρέσχε την πολιτική κάλυψη . Αυτός "άνοιξε την πόρτα" στην τρόικα. Αυτός δέχθηκε ότι ζήτησαν. Αυτός τα νομιμοποίησε.

Και οι υπόλοιποι που σήμερα μιλούν σιώπησαν.

Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι...
-----------------------

Επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας!


 ΝΑΙ, ΚΥΡΙΕ ΜΠΕΓΛΙΤΗ! 
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΕΙΝΑΙ επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας!!!
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΛΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ!!)! 
ΟΠΟΙΟΣ ΖΗΤΕΙ (ή ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΗ) διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του τ. πρωθυπουργού κυρίου Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών κυρίου Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ «ΑΦΕΛΗΣ» !!!! ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΙΣ !!! ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ "ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ !!! ΟΡΘΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ Ο "ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ" ΟΤΙ ΔΕΝ "ΠΑΙΖΟΥΜΕ" ΔΙΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΥΨΗΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ!!!
 ----------------

Μπεγλίτης: «Απειλεί τα εθνικά συμφέροντα η κίνηση Πεπόνη για την ΕΛΣΤΑΤ»

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η ενέργεια του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη να ζητήσει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, σε δήλωσή του κάνει λόγο για «επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας από τον κ. Πεπόνη», ακόμα και για «καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε κίνδυνο εθνικά συμφέροντα» και ζητεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Ειδικότερα, οι δήλωση του κ. Μπεγλίτη έχει ως εξής:

«Αφού για δεύτερη φορά οι «καταγγελίες» των δύο οικονομικών Εισαγγελέων αρχειοθετήθηκαν από την προϊσταμένη αρχή τους και αποδείχθηκε «άνθρακας ο θησαυρός», ο κ. Πεπόνης επανέρχεται για να ζητήσει με έγγραφό του την αποστολή στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γ.Α. Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προχωρήσει, άμεσα, σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες, ενέργειές της.

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ