Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Μαρτίου 2012

Η κοινωνική πολιτική του Ιωάννη Μεταξά

Η κοινωνική πολιτική του Ιωάννη Μεταξά

October 28, 2011
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο εθνικός κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς αποτελεί κόκκινο πανί και μόνιμο στόχο της αριστερής προπαγάνδας.
Εν μέσω παραληρήματος,συνήθως,εξαπολύουν διάφορες κατηγορίες εναντίον του.
Από την πιο χοντροκομμένη και φαιδρή που θέλει τον Μεταξά να μην είπε το ΟΧΙ έως την πιο “σοβαρή” (σοβαροφανή όπως θα δούμε) που παρουσιάζει τον Μεταξά ως ένα καταπιεστή του λαού.
Με προηγούμενα άρθρα έχουμε ασχοληθεί με την πρώτη και πιο χοντροκομμένη κατηγορία.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με την δεύτερη,την σοβαροφανή.
Θα αναφερθούμε στις προσπάθειες του εθνικού κυβερνήτη να οικοδομήσει ένα κοινωνικό κράτος.
Θα αντιγράψουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο του καθηγητή Ιωάννη Βατικιώτη “Μια πολιτική βιογραφία του Ιωάννη Μεταξά.Φιλολαική Απολυταρχία στην Ελλάδα,1936-1941″ το οποίο προλογίζει ο γνωστός Θάνος Βερέμης.
Είναι κατα τη γνώμη μας χαρακτηριστικά τα αποσπάσματα διότι σε αυτά παρουσιάζονται και κριτικάρονται οι απόψεις του Αγγλου πρεσβευτή στην Αθήνα τα έτη 36-37 Sydney Waterlow.
Ο Sydney Waterlow ο οποίος ήταν τουλάχιστον προκατειλλημένος εναντίον του Μεταξά,παρουσιάζει τις κοινωνικές προσπάθειες του ως αλόγιστες δαπάνες !
Σελίδες 362-364,γράφει ο καθηγητής Βατικιώτης :
“Φαίνεται,λοιπόν, ότι την περίοδο εκείνη ο Μεταξάς ασχολήθηκε πολύ σοβαρά με την κοινωνική πρόνοια,την οποία θεωρούσε βάση της πολιτικής του για την εθνική αναγέννηση,χωρίς να υπολογίσουμε ότι,αν πετύχαινε τους στόχους του,θα παρείχε ακόμη μεγαλύτερη νομιμότητα στην εξουσία και το καθεστώς του.
Ηταν όμως σαφές ότι το άμεσο πρόβλημα του ήταν οικονομικό,πως δηλαδή θα χρηματοδοτούσε όλα αυτά τα σχέδια.Μπορεί να πίστευε βαθιά ότι η κοινωνική πρόνοια ήταν ιερό καθήκον της κυβέρνησης ,αλλά και ένα εντατικό εξοπλιστικό πρόγραμμα ήταν επίσης εθνική αναγκαιότητα και κρατική προτεραιότητα,που απαιτούσε μάλιστα τεράστιες δαπάνες.
Επιπλέον,ο Μεταξάς είχε ανακοινώσει ένα φιλόδοξο,δεκαετές σχέδιο δημοσίων έργων για την αγροτική ανάπτυξη,την έγγειο βελτίωση και την κατασκευή οδών και σιδηροδρόμων,του οποίου ο προυπολογισμός άγγιζε τα 7,5 δις δραχμές.
Ως αρχηγός του δικού του καθεστώτος,ο Μεταξάς ήθελε με κάθε τρόπο να αποφύγει τις αποσπασματικές πολιτικές και να προωθήσει ένα καλύτερα καταρτισμένο εθνικό πρόγραμμα που θα διαπνεόταν από το δικό του φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της χώρας με εθνικό προσανατολισμό.
Οπως παρατήρησε όμως ο Waterlow «το ελληνικό μυαλό,ως συνήθως,(είχε) λάβει ελάχιστα υπόψιν τόσο τις τεχνικές δυσκολίες όσο και το αμείλικτο οικονομικό κόστος».
Θεωρούσε ότι όλα αυτά τα σχέδια ήταν «απόλυτα,σχεδόν,εσφαλμένα»,ότι υπερέβαιναν τις δυνατότητες των Ελλήνων και δεν συνιστούσαν ρεαλιστική οικονομική πρόταση.
«Επομένως,το σημερινό καθεστώς»,αποφάνθηκε με σιγουριά ο Waterlow,«είναι σαν να ξεκινά μια φιλόδοξη σταδιοδρομία αλόγιστων,ως επί το πλείστον,δαπανών.Αυτή είναι η αναπόφευκτη συνέπεια της πατριωτικής φιλοδοξίας όταν συνδυάζεται με την υπέρμετρη αυτοπεποίθηση».

Ο Waterlow,όμως,εκφράζοντας απλώς την προκατάληψή του απέναντι στον Μεταξά,αποκάλυπτε εντυπωσιακή έλλειψη διορατικότητας : ήταν αντίθετος στον Μεταξά και το καθεστώς του γιατί πίστευε ότι ήταν φασιστικό και ότι δεν θα αντιστεκόταν στον Αξονα.
Ο Μεταξάς όμως δεν είχε την επιπολαιότητα του μέσου Ελληνα όταν επρόκειτο για τόσο σοβαρές εθνικές προσπάθειες ή επιχειρήσεις.Ηταν εξαιρετικά ορθολογιστής και υπολογιστικός.
Μάλιστα,με την πολιτική του για την εθνική αναγέννηση εισήγαγε τον σχεδιασμό σαν μια νέα αρχή και ίσως μια νέα εμπειρία για τους Ελληνες.Ακόμη και ο Waterlow αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η πρωτόγνωρη φύση του New Deal του Μεταξά αρκούσε από μόνη της για την προσωρινή επιτυχία του.
Οπως και αν βλέπει κανείς τα πράγματα,η αλήθεια είναι ότι ο Μεταξάς κατάφερε,μέσω του σχεδίου εθνικής αναγέννησης,να μειώσει τις απαιτήσεις εισαγωγής σιτηρών κατά αρκετές χιλιάδες τόνους το χρόνο.
Κατάφερε επίσης να βελτιώσει τις κρατικές υγειονομικές υπηρεσίες και προώθησε την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας,η οποία έφτασε στο επίπεδο να ικανοποιεί τα τρία τέταρτα των αναγκών της χώρας σε βιομηχανικά προιόντα
“.
Υπάρχει καλύτερη απάντηση στους λασπολόγους που υποστηρίζουν οτι ο Μεταξάς ήταν τύρρανος του Ελληνικού λαου από την μαρτυρία του Αγγλου πρεσβευτή ο οποίος -λόγω προκατάληψης σύμφωνα με τον καθηγητή Βατικιώτη-θεωρεί ότι η οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους της 4ης Αυγούστου είχε υπερβολικό κόστος ;
Σελίδες 359-361 :
Συγκεκριμένα,ο Waterlow αναφέρει τη θέσπιση νέων νόμων την Πρωτοχρονιά (Ιανουάριος 1937),έξι μόλις μήνες μετά την ανάληψη δικτατορικών εξουσιών από τον Μεταξά,οι οποίοι θα επιβαρύναν τον κρατικό προυπολογισμό με ετήσιες δαπάνες ύψους 500 εκατομμυρίων δραχμών και είχαν στόχο την ανακούφιση των φτωχότερων τάξεων,πέρα από τα κονδύλια που είχε ήδη ανακοινωθεί ότι «διατέθηκαν για κοινωνικές δαπάνες».Και ότι τα χρήματα θα συγκεντρώνονταν με πρόσθετες επιβαρύνσεις στις ταχυδρομικές και τηλεγραφικές υπηρεσίες,καθώς και με την επιβολή φόρου πολυτελείας στον καπνό,στη χαρτοπαιξία και τη λαχειοφόρο αγορά.
Η κυβέρνηση υποστήριζε ότι δεν επρόκειτο να αλλάξει η δομή του φορολογικού συστήματος.
Ο νέος νόμος απλώς ενίσχυε τον προυπολογισμό του υπουργείου Κοινωνικής Προνοίας (στο οποίο υπαγόταν το υφυπουργείο Υγιεινής) με τις εισπράξεις από τις πρόσθετες επιβαρύνσεις,με αποτέλεσμα να φτάσει τα 500 εκατομμύρια δραχμές.
Επομένως,η υπόσχεση που είχε δώσει ο Μεταξάς,καταλήγει ο Waterlow,«οτι θα χρηματοδοτήσει το New Deal του χωρίς την επιβολή νέων φόρων,δεν έχει αθετηθεί».
Κάποιοι υποστηρίζουν οτι οι νέες επιβαρύνσεις ήταν μια μορφή εμμέσου φόρου,αλλά σ αυτούς τους επικριτές ο Μεταξάς απάντησε ότι επρόκειτο για επιβολή φόρου στην ανθρώπινη αδυναμία,δηλαδή στο κάπνισμα και τα τυχερά παιχνίδια,και ανακοίνωσε ότι υπήρξε πλεόνασμα στον προυπολογισμό του οικονομικού έτους 1935-1936 παρόλο που η σοδειά δεν ήταν καλή.
Ο Waterlow δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για την έντονη αντίδραση της Τράπεζας της Ελλάδος σε αυτά τα μέτρα,τα «οποία,σε συνάρτηση με το πρόγραμμα εξοπλισμού και τις αναπόφευκτα δυσβάστακτες υποχρεώσεις της χώρας για την εισαγωγή σιτηρών από το εξωτερικό,θα ασκήσουν αμείλικτες πιέσεις στο νόμισμα»,υπονοώντας ότι το New Deal του Μεταξά ήταν ασύμβατο με μια υγιή οικονομία.
Παρατήρησε επίσης ότι αντίθετα με τις συστάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Κοινωνίας των Εθνών,ο Μεταξάς προχωρούσε σε αυξήσεις των κοινωνικών δαπανών αντί να μειώνει τον κρατικό προυπολογισμό,προκαλώντας έτσι ανησυχία στους ξένους πιστωτές και διαφωνίες ανάμεσα στους υπουργούς του ως προς το ποιός ήταν ο καλύτερος τρόπος συγκέντρωσης χρημάτων για το New Deal.
Οσοι θεωρούσαν ότι έπρεπε να αντληθούν από τους πλούσιους,έβαζαν σε κίνδυνο την πολιτική θέση του Μεταξά,τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες και τους στόχους του.
Στο σημείο αυτό ο Waterlow σημειώνει ότι ο Μεταξάς δεν ενεργούσε «απλώς με δημαγωγικά κίνητρα».
Εχοντας αναπτύξει υπέρμετρη πεποίθηση στις δυνάμεις του ως διαχειριστή,«πίστευε ειλικρινά (μάλλον αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μου),ότι μπορούσε να αναμορφώσει και να εμπνεύσει τις κρατικές υπηρεσίες σε τέτοιο βάθμο,ώστε να έχουν τη δυνατότητα να δαπανούν τεράστια ποσά για τη διαρκή ωφέλεια εκείνων τους οποίους τώρα αποκαλεί,σε συζήτηση μαζί μου,”ο λαός μου”-εννοώντας τους φτωχούς- τους νέους του ψηφοφόρους ;
Και οφείλει να παραδεχτεί κανείς ότι έχουν γίνει πολλά για την ανακούφιση των φτωχότερων τάξεων».”
Μέσα λοιπόν από τις σκέψεις του προκατειλλημένου εναντίον του Μεταξά Waterlow μαθαίνουμε ότι ο “τύρρανος” Μεταξάς είχε ήδη κάνει πολλά για την ανακούφιση των πιο αδύναμων οικονομικά στρωμάτων του λαού ερχόμενος σε αντίθεση μάλιστα ακόμα και με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Ενας Εθνικιστής,πατέρας της Νίκης και εκφραστής μιας πολιτικής που ανακουφίζει το λαό χωρίς μάλιστα να διστάζει μπροστά στις αντιρρήσεις του τραπεζικού κατεστημένου,δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μας,δεν είναι ένα αγαπητό πρόσωπο για τους μπολσεβίκους.
Το γιατί είναι προφανές.
* O Ιωάννης Γ. Βατικιώτης υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου όπου και ίδρυσε το πρόγραμμα των Πολιτικών Σπουδών.Διετέλεσε επίσης διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα αμερικάνικα πανεπιστήμια (Πρίνστον,Ιντιάνα,Λος Αντζελες,αμερικάνικο πανεπιστήμιο Καίρου).

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΛΟΓΟΥ ΣΥΜΠΕΣΟΝΤΟΣ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟΝ, ΟΦΕΙΛΟΜΕ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩΜΕ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΝ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ:

1. ΕΦ' ΟΣΟΝ ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΑ ΘΑΝΑΙ ΛΙΜΗΝ -ΠΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΚΙΝΗΣΙ ΑΠΕΙΡΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΝΤΑΛΙΚΩΝ, ΠΟΥΛΜΑΝ κλπ ΘΑΠΡΕΠΕ Η ΑΠΟΦΑΣΙ ΑΥΤΗ ΝΑΧΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΟΔΕΥΘΗ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΗ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΟΣΟΙ ΕΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΑΝΕΥ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΗΣΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΙ (ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΙΤΕ, Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ, ΛΕΜΕ π.χ. Ο ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙ, ΟΥΤΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΤΩΡΑ ΚΑΜΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ κ. ΒΟΡΙΔΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ 100 ΗΜΕΡΕΣ! ΚΑΝΟΝΙΚΑ, 100 ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΣΟΥ!)

2. ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΑΚΟΝ! ΜΕΙΖΟΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ! ΠΑΜΕ ΝΑ "ΜΠΑΛΩΣΟΥΜΕ" ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΟΔΟ! ΟΣΟΙ ΤΟ ΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΗΣΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΙ, ΔΙΟΤΙ:

Α. ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΣΕ ΚΥΡΙΑ ΟΔΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΘΗ ΟΥΤΩΣ ΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΩΡΙΑ!

Β.  ΤΑ "ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ" ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑΤΑ! ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ (ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΕΞΙ)= ΕΥΡΙΣΚΩ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΡΕΧΩ (ΣΤΟ ΦΑΡΔΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΘΑΣΩΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕΘΑ!

Γ. Η ΟΔΟΣΑΥΤΗ ΗΤΟ ΑΡΙΣΤΗ, ΟΠΩΣ ΗΤΟ, ΩΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΑΓΟΥΣΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ ΧΩΡΙΑ! ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΗΤΟ!
Δ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΑ ΔΙΠΛΗ (ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΟΔΟΙ ΔΙΑ ΤΑΣ ΔΥΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ) ΜΕ ΠΟΛΛΑΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΜΟΝΟΝ ΔΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΧΗΜΑΤΑ), Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΟΛΙΓΑΣ ΕΞΟΔΟΥΣ/ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ! 

ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΗ Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΛΑΤΑΣΤΑΣΙΣ, ΤΙ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ??? ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΝΑΝ ΣΟΦΟ ΗΓΕΜΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΩΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ 100 ΗΜΕΡΩΝ ??? ΚΑΙ ΜΕ ΓΥΡΩ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΑΒΟΥΝ ΑΠ' ΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ???? ΩΡΕΣ-ΩΡΕΣ ΕΙΜΕΘΑ ΤΟΣΟΝ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΒ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΑ!!!

www.capital.gr - Κεφάλαιο στην ενημέρωση

Ο Βορίδης, τα μεγάλα έργα και ο μισοτελειωμένος δρόμος προς την ανάπτυξη




Του Σταμάτη Ζαχαρού

Το καινούριο κοσκινάκι των Ελλήνων πολιτικών ακούει στο όνομα «Ανάπτυξη». Πρόκειται ακριβώς γι’ αυτή την ανάπτυξη που οι ίδιοι καταδίκασαν τις προηγούμενες δεκαετίες με τις επιλογές τους και τώρα υπόσχονται ότι μπορούν να κάνουν πραγματικότητα. Λόγω της ανάγκης στην οποία βρίσκεται η κοινωνία, είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε τις υποσχέσεις που δίνουν. Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι η αλλαγή περιορίζεται στις υποσχέσεις ενώ στην πραγματικότητα ούτε πιστεύουν απόλυτα σε όσα λένε, ούτε είναι διατεθειμένοι να τα υλοποιήσουν.


Το παράδειγμα των  έργων υποδομής είναι ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό. Σχεδόν κατά γενική ομολογία, το φρένο στις δημόσιες επενδύσεις αποτυπώθηκε άμεσα στο ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ και ένα από τα κυρίαρχα θέματα συζήτησης για το πώς θα επανεκκινήσει η οικονομία αφορά ακριβώς την επανέναρξη των μεγάλων οδικών έργων, που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης. Ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης με την «καλή» φήμη που τον συνοδεύει τουλάχιστον για τις τεχνοκρατικές του καταβολές, έχει δηλώσει ότι το αποτέλεσμα της επανέναρξης των μεγάλων οδικών έργων θα είχε μια θετική επίπτωση τουλάχιστον 2% στο ΑΕΠ της χώρας και μια ακόμη θετικότερη στα ποσοστά ανεργίας καθώς εκτιμάται ότι θα δημιουργούσε –άμεσα και έμμεσα– περί τις 70.000 θέσεις εργασίας.


Είναι φυσικό λοιπόν, ο Μάκης Βορίδης κατά την υπουργοποίησή του να έθεσε ως βασική προτεραιότητα της θητείας του την επανέναρξη των έργων στους 5 μεγάλους οδικούς άξονες. Ένας στόχος που –σε αντίθεση με άλλους που θέτουν οι πολιτικοί μας– δεν έμοιαζε ουτοπικός. Μετά από ταλαιπωρία τουλάχιστον δύο ετών η Ε.Ε. είχε εγκρίνει ένα προσχέδιο για την επανέναρξη των έργων. Ένα προσχέδιο που σε μεγάλο βαθμό έλυνε μέχρι και  τα προβλήματα χρηματοδότησης από τις τράπεζες που υπαναχώρησαν βλέποντας τις συνθήκες να αλλάζουν. Χωρίς διάθεση υποτίμησης για το έργο που είχε μπροστά του ο υπουργός, έπρεπε απλώς να εξειδικεύσει τη λύση και να φροντίσει για την υλοποίηση των επιμέρους θεμάτων που εμποδίζουν τα έργα.


Δυστυχώς, αρκετούς μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Βορίδης δείχνει να ακολουθεί την πεπατημένη. Το δρόμο δηλαδή που έδειξαν οι προκάτοχοί του στο ίδιο θέμα, ο Μιχάλης Ρέππας και ο Γιάννης Ραγκούσης. Ήτοι δεν έκανε τίποτε ή αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, τίποτε ουσιαστικό πέρα από δηλώσεις για την αναγκαιότητα της επανεκκίνησης των έργων και του επείγοντος της κατάστασης.


Tουλάχιστον στον συγκεκριμένο τομέα, η παρουσία του κ. Βορίδη στο νευραλγικό πόστο του αρμόδιου για τα δημόσια έργα υπουργείου, δεν προσέφερε μέχρι στιγμής τίποτε. Καταλάβαμε δηλαδή ότι τα σχεδόν 6 δισ. ιδιωτικής επένδυσης (πολλά από τα οποία αφορούν άμεσες ξένες επενδύσεις μέσω δανείων που δίνουν ξένες τράπεζες για τη χρηματοδότηση των έργων) είναι επείγον να «πέσουν» στην οικονομία. Απαιτείται όμως κυβερνητική παρέμβαση για να επιλυθούν χρόνια και πρόσφατα προβλήματα που εμποδίζουν την επανέναρξη των έργων. Αυτή ακριβώς την παρέμβαση περιμένουμε από τον κ. Βορίδη όπως και από άλλους υπουργούς που σχετίζονται με επιμέρους θέματα για να δούμε μια άμεση επίπτωση που θα δώσει ανάσα στην οικονομία. Ανάσα θα δώσει βεβαίως και στις κατασκευαστικές εταιρείες  που τα τελευταία χρόνια κάθονται άπραγες και αν η απραξία συνεχιστεί, θα αρχίσουν να απολύουν μαζικά κόσμο ή και να κλείνουν.


Και πολιτικά να το δει κανείς το θέμα, τόσο ο κ. Βορίδης προσωπικά όσο και η παράταξη στην οποία πλέον ανήκει μετά την μεταπήδησή του από τον ΛΑΟΣ στη Ν.Δ. έχουν κάθε συμφέρον να δείξουν ότι αυτοί κάνουν πράξη την ανάπτυξη που τόσο καιρό ευαγγελίζονται και λύνουν θέματα εκεί που οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν κάτι ουσιαστικό. Το θέμα είναι, λοιπόν, να δείξει ο κ. Βορίδης ότι δεν ακολουθεί το κακό προηγούμενο των κ.κ. Ρέππα και Ραγκούση. Γιατί κάπου εκεί σκαλώνει η κατάσταση και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, οι εκδρομείς θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται για πολύ καιρό ακόμη στο δρόμο για την Πάτρα και η οικονομία στο δρόμο για την ανάκαμψη...

http://www.capital.gr/news.asp?id=1430747

Π. Κουρουμπλής : Καταγγελία για κρυφές επαφές του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, με τον Τόμσεν

 
Καταγγελία για κρυφές επαφές του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με τον Τόμσεν
Σε e -mail αναφέρεται ο Π. Κουρουμπλής σε υποκλοπή ο Αν. Γεωργίου

Ένα e-mail του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Αν. Γεωργίου προς τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ και επικεφαλής της τρόϊκα κ. Π. Τόμσεν, με το οποίο τον ενημερώνει για την κατάσταση στο εσωτερικό του ΔΣ της Αρχής, αλλά και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ο ίδιος είχε λάβει σε συνεργασία με υψηλόβαθμα στελέχη της Eurostat ώστε να τροποποιηθεί το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων του 2009, ο ανεξάρτητος βουλευτής  κ. Π. Κουρουμπλής.
Μάλιστα φέρεται να ρώτησε τον κ. Γεωργίου αν είναι δική του η επιστολή αυτή ή πλαστή και ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο επισημαίνοντας ότι το επίμαχο κείμενο αποτελεί προϊόν υποκλοπής.
Πάντως ο κ. Κουρουμπλής, σύμφωνα με όσα είπε αργότερα στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός να ενημερώνει ο επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής η οποία λογοδοτεί στην Βουλή των Ελλήνων τον εκπρόσωπο της τρόϊκα, θέτοντας θέμα παραίτησης του κ. Γεωργίου. 

Φέρεται δε ο κ. Κουρουμπλής να του είπε ότι αν θεωρεί πως με την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του εν λόγω e-mail εμπλέκεται στην υποκλοπή, τότε είναι έτοιμος να ζητήσει ο ίδιος την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, ώστε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη. 

«Dear Poul…»
Στο e-mail, με το οποίο απευθύνεται με προφανή οικειότητα προς τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ αποκαλώντας τον «αγαπητό Πόουλ», ο κ. Γεωργίου του επισημαίνει ότι «η άκρως αντικανονική κατάσταση με κάποια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ έχει καταστήσει αναγκαία την δημιουργία μιας πρότασης για τροποποίηση της νομοθεσίας, με σκοπό την αποσαφήνιση του ρόλου του διοικητικού συμβουλίου». Μάλιστα του επισυνάπτει την σχετική τροποποίηση, την οποία, όπως τον ενημερώνει, είχαν συνδιαμορφώσει υψηλόβαθμα στελέχη της Eurostat (οι κκ. Π. Σάμιουελσον και Χ. Σνόρασον) με Έλληνα ειδικό σε θέματα διοικητικού δικαίου αναφέροντάς του ότι τα επίμαχα κείμενα είχαν δοθεί στον γενικό διευθυντή της Eurostat κ. Β. Ραντερμάχερ.

«Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurostat άνοιξε ξανά το θέμα του διορισμού μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ στην κοινή επιτροπή του Πλάνου Δράσης για τα Ελληνικά στατιστικά στοιχεία, τονίζοντας ότι είναι ένα θέμα το οποίο αποτελεί υψηλό ρίσκο για ολόκληρη την προσπάθεια αναθεώρησης του στατιστικού συστήματος και απαιτεί μια τροποποίηση στο νόμο προκειμένου να επιλυθεί», του αναφέρει χαρακτηριστικά (σε μετάφραση δική μας). Και προσθέτει ότι «αυτό το "καυτό" ζήτημα αναμένεται να φτάσει στο ECOFIN στις αρχές Νοέμβρη, εκτός εάν το θέμα αντιμετωπιστεί από την ελληνική πλευρά».
Στο επίμαχο e-mail το οποίο στάλθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 στις 2.35 π.μ., επισημαίνεται ακόμη ότι: 

« (…) υπάρχει απόλυτη ανάγκη να αποσαφηνιστούν οι ρόλοι του προέδρου και των μελών (συμπεριλαμβανομένου και του αντιπροέδρου) μέσα από το νόμο μιας και η συνεχής δυσερμηνεία του παρόντος νόμου από συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα στην λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ και θέτει σε κίνδυνο όλη την διαδικασία αναδιοργάνωσης των ελληνικών στατιστικών».
Ενώ του αναφέρει: «Η υποχρέωση που έχουμε είναι να δούμε αυτές τις τροποποιήσεις να περνούν το συντομότερο δυνατόν, μιας και κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη». Και συμπληρώνει: «Υπάρχει ο κίνδυνος οι τροποποιήσεις στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτές, να αλλαχθούν υποστηρίζοντας την ανάγκη για συμβιβασμούς και έτσι η κατάσταση να παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική κάτι που κανείς δεν μπορεί να ανεχθεί».
Όπως μάλιστα τον ενημερώνει στο τέλος του ηλεκτρονικού μηνύματος: «Θα σου τηλεφωνήσω για να συζητήσουμε το θέμα. Με τους καλύτερους χαιρετισμούς μου, Ανδρέας». 
-------------------------------------
Ανδρέας Γεωργίου: "Φτύστε τον" (για να μην τον ματιάσετε)...
06-03-2012 18:35:57


Bόμβα που κανονικά πρέπει να στείλει στην φυλακή τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, εκλεκτό του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και νυν υπουργό ΠΕΚΑ (αυτός διαχειρίζεται το θέμα των πετρελαίων; Ούτε σταγόνα δεν θα μείνει για την Ελλάδα), έριξε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις καταγγελίες για «φούσκωμα» του ελλείμματος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής παρουσίασε την ηλεκτρονική επιστολή που έστειλε ο κ. Γεωργίου στον επικεφαλής της τρόικα Πολ Τόμσεν, ζητώντας του να επέμβει στο νομοθετικό έργο του κράτους και να αλλάξει το νόμο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ!
Στην ουσία ο πρόεδρος της στατιστικής Αρχής ζητούσε με έμμεσο τρόπο την παρέμβαση του κ. Τόμσεν ώστε να γίνει αποδεκτή χωρίς καμία αλλαγή η προτεινόμενη τροποποίηση του σχετικού νόμου ώστε να απαλλαγεί από την παρουσία ορισμένων μελών της ΕΛΣΤΑΤ όπως αυτές της κυρίας Ζωής Γεωργαντά και του κ. Νίκου Λογοθέτη. Δηλαδή ζητούσε από τον ξένο να αλλάξει ένας ελληνικός νόμος.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν καταγγείλει τόσο τον κ. Γεωργίου όσο και τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι τεχνηέντως «φούσκωσαν» το έλλειμμα προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ.

Ο κ. Γεωργίου απευθύνεται στο «Dear Poul…», μεταξύ άλλων αναφέρει «Η προτεινόμενη τροποποίηση πρέπει να ψηφιστεί όπως είναι το συντομότερο δυνατόν, γιατί κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Υπάρχει κίνδυνος η προτεινόμενη τροποποίηση (εφόσον η κυβέρνηση την προωθήσει) να αλλάξει, για λόγους συμβιβασμού, και σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε το περιθώριο» και καταλήγει με τον γνωστό τρόπο σε ανάλογες περιστάσεις «with my best regards, Andreas».

Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής εξηγεί ότι η «επιστολή δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα καθώς δεν μπορεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανεξάρτητης Αρχής, διορισμένος από τον πρόεδρο της Βουλής να ζητά λύσεις σε διάφορα θέματα από τον Τόμσεν» και συμπληρώνει ότι «ζητώ από τον κ. Πετσάλνικο να απαιτήσει την παραίτηση του κ. Γεωργίου».
Κανονικά σε ένα σοβαρό και ελεύθερο κράτος ο Γεωργίου έπρεπε να είχε συλληφθεί κατά την έξοδό του από την αίθουσα. Αλλά η Ελλάδα του σήμερα, δεν είναι ούτε σοβαρή, ούτε ελεύθερη. Και οι οι νέοι συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων, κυκλοφορούν ελεύθεροι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
---------------------------------

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΣΟΚ - Η Αννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την πολιτική της πλατφόρμα

 
Ξεκαθαρίζει το τοπίο των υποψηφίων στο Πα.Σο.Κ
Η Αννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την πολιτική της πλατφόρμα
Ξεκαθαρίζει το τοπίο στο ΠαΣοΚ στην πορεία προς τη Συνδιάσκεψη όπου θα ανακοινωθούν επισήμως οι υποψηφιότητες για την προεδρεία του κόμματος.

Η κυρία
Αννα Διαμαντοπούλου, χθες, ανακοίνωσε την πολιτική πλατφόρμα της και αμέσως εξεδόθη θετική ανακοίνωση από τον κ. Ευ. Βενιζέλο, η οποία ερμηνεύτηκε ως προάγγελος της πολιτικής συμφωνίας τους. Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε και με τον κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

Το προγραμματικό κείμενο της υπουργού Παιδείας παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με ακροατήριο συμβολικό: στελέχη του περιοδικού Μεταρρύθμιση, της ομάδας Π80, μέλη των κινήσεων «Για την Ελλάδα τώρα» και «Ελλάδα τώρα», οι Νέοι Μεταρρυθμιστές, καθηγητές από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, κ.α . συνολικά 50 άτομα, τμήματα ενός άτυπου δικτύου, το οποίο μοιράζεται σκέψεις και απόψεις για την ανάγκη ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Από το ΠαΣοΚ η υπουργός Παιδείας δεν κάλεσε κανέναν βουλευτή ή υπουργό, πλην της υφυπουργού Παιδείας κυρίας
Εύης Χριστοφιλοπούλου και της κυρίας Εφης Χαλάτση, μέλου του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ που ασχολείται με τα θέματα Παιδείας, επιθυμώντας να ενισχύσει το στίγμα της.

Η κυρία Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, απεκατέστησε πλήρως την επικοινωνία της με τον κ. Βενιζέλο έπειτα από τη διάλυση της λεγόμενης «τρόικας» και μολονότι η σύμπλευση της τον υπουργό Οικονομικών δεν έγινε με τον ηχηρό τρόπο που επέλεξε ο κ. Α. Λοβέρδο, διατηρεί την πολιτική της βαρύτητα. Η υπουργός Παιδείας θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες την επιλογή της για την ηγεσία του ΠαΣοΚ και θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους κατέληξε στην απόφαση της.

Η δήλωση του κ. Βενιζέλου, αναφέρει ότι : «Το προγραμματικό κείμενο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Άννα Διαμαντοπούλου είναι μία σημαντική συμβολή στον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο που πρέπει να διεξαχθεί καθ' οδόν προς τις εκλογές. Χαίρομαι γιατί οι σκέψεις μας διασταυρώνονται σε πολλά σημεία. Η πολιτική είναι η κατ' εξοχήν συλλογική δραστηριότητα και ένα σύγχρονο κόμμα, όπως θέλουμε να είναι το ΠαΣοΚ, καλείται να λειτουργήσει πρωτίστως ως συλλογικός διανοούμενος».

Το πρωί της Τρίτης συναντήθηκε με τον κ. Βενιζέλο και ο κ. Μιχ. Χρυσοχοίδης και σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρουν θέση και άλλα κορυφαία στελέχη, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχει ετοιμάσει πρόγραμμα συναντήσεων μαζί τους όπως και με βουλευτές που στηρίζουν την υποψηφιότητα του. Επίσης, έχει αρχίσει να μορφοποιεί το επιτελείο του το οποίο όμως θα ανακοινωθεί επισήμως έπειτα από την εκλογή του νέου προέδρου του ΠαΣοΚ, μαζί με τον νέο εκπρόσωπο Τύπου, που δεν αποκλείεται να είναι πρόσωπο - έκπληξη.


Σε σχέση με τον χρόνο παραίτησης του, φαίνεται ότι ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να κάνει καμία κίνηση πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup (με τηλεδιάσκεψη) όπου θα κριθεί το PSI. Οπότε το νωρίτερο που μπορεί να παραιτηθεί είναι στις 15 Μαρτίου ενδεχομένως όμως να το κάνει έπειτα από τις εσωκομματικές εκλογές.

Επειτα από αυτά αναμένονται εκδηλώσεις στήριξης και προς την υποψηφιότητα του κ. Χρ. Παπουτσή, ο οποίος όμως έχει πει ότι από την πλευρά του όλες οι ανακοινώσεις θα γίνουν στη Συνδιάσκεψη.

Οι Κινέζοι κατηγορούν εμπλοκή της ΜΙΤ στο ζήτημα των Ουιγούρων Τούρκων

Οι Κινέζοι κατηγορούν εμπλοκή της ΜΙΤ στο ζήτημα των Ουιγούρων Τούρκων
06-03-2012 15:18:46



Όποιος νομίζει πως οι Τουρκική χείρα βοηθείας έχει μάκρος μόνο για τα Βαλκάνια είναι γελασμένος. Η Άγκυρα έχει απλώσει τα πλοκάμια της μέχρι την μακρινή δυτική Κίνα, και αυτό δεν είναι δικό μας μύθευμα, αλλά το λένε με οργή Κινέζοι διπλωμάτες και στελέχη της κινεζικής κυβέρνησης.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν παύσει στιγμή να υποκινούν ταραχές στην επαρχία Ξινγιάνγκ, το κεντροασιατικό σύνορο προς δυσμάς της Κίνας, όπου κατοικούν οκτώ εκατομμύρια τουρκόφωνοι Ουιγούροι μουσουλμάνοι, αποτελώντας το 40% της συγκεκριμένης επαρχίας.

Το Πεκίνο κατηγορεί ανοιχτά ως εγκέφαλο των τουρκικών μεθοδεύσεων την Ουιγούρο επιχειρηματία Ρεμπίγια Καντίρ, η οποία ζει και δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ. Οι Κινέζοι, αναφέρονται ανοιχτά σε εκτεταμένη δράση της τουρκικής ΜΙΤ στην περιοχή, όπου στρατολογούνται και εκπαιδεύονται οι φανατικότεροι τουρκογενείς, σε μια διαδικασία που θυμίζει πολύ τους τουρκοκυπριακούς θύλακες πριν το 1974.

Η Άγκυρα δεν έχει απλώσει τυχαία μέχρις εκεί το χέρι της. Η Ξινγιάνγκ είναι επαρχία πλούσια σε πετρέλαιο και ορυκτά. Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι την είχε επισκεφθεί τον Οκτώβριο του 2010 ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Τουρκία μπαίνει με απροκάλυπτο τρόπο στα χωράφια μιας υπερδύναμης και μην ξεχνάμε ότι και η έτερη υπερδύναμη της Ρωσίας τους κατηγορεί ότι είχαν σχέση οι υπηρεσίες τους με το σχέδιο δολοφονίας Πούτιν. Η Τουρκία παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με εξωφρενικά δυνατότερους από αυτήν αντιπάλους προφανώς με παραινέσεις κύκλων καλά κρυμμένων στις κουρτίνες.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

-----------------------------------------------------

Άτυπο αφοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος!

Άτυπο αφοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος!
06-03-2012 19:19:49


Σε αυτή τη χώρα, δυστυχώς έχουμε ένα «ταλέντο»: Να ξεφτιλίζουμε όλα τα σοβαρά ζητήματα και θέματα. Και βέβαια, πρωταγωνιστές σε αυτό τον άτυπο διαγωνισμό ξεφτιλίσματος των πάντων, ο οποίος κατέληξε φυσικά στην ουσιαστική υποδούλωση της χώρας σε άγνωστες δυνάμεις (γιατί κανείς δεν ξέρει ποιοι τελικά κρύβονται από πίσω) είναι οι πολιτικοί, οι οποίοι ειδικά στο θέμα της ασφάλειας της χώρας δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ.
Και πραγματικά, είναι να απορεί κανείς πως με τους υπουργούς Άμυνας των τελευταίων δέκα χρόνων, τα σύνορα δεν έχουν μετακινηθεί προς Δομοκό ή προς Λαμία ή την Μύκονο (για την τελευταία δεν παίρνουμε όρκο γιατί το πεδίο βολής που έχει εγκαταστήσει μόνιμα το τουρκικό Ναυτικό βρίσκεται έξι μίλια από το Τηγάνι στην ανατολική Μύκονο).
Το τελευταίο, σημερινό κρούσμα αποστολής εξαιρετικά αρνητικών μηνυμάτων σε εχθρούς και φίλους, έλλειψης πολιτικού θάρρους και πάνω απ’όλα έλλειψης ειλικρίνειας, προέρχεται από το νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας free press (!), το οποίο τον εγκαλούσε "για πληρωμές στα υποβρύχια και για το πρόγραμμα των φρεγατών FREMM". Ας δούμε κατ’αρχήν τη δήλωσή του:
«Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος είναι παντελώς ανακριβές, κακόβουλο, συκοφαντικό, αλλά και ύποπτο ως προς την προέλευση των πηγών ‘πληροφόρησης’.
Τόσο εις ό, τι αφορά την πληρωμή των υποβρυχίων, που η προμήθειά τους έχει κυρωθεί με νόμο της κυβέρνησης Παπανδρέου (ν.3885/2010), όσο και για κάθε άλλη προμήθεια αμυντικού υλικού, έχουμε καταστήσει σαφές και με δηλώσεις, αλλά και στη Βουλή, ότι καμία πληρωμή δεν πρόκειται να γίνει χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής. Και για τα υποβρύχια, που αναφέρονται στο άρθρο, καμία πληρωμή δεν έχει γίνει.
Εις ό, τι αφορά τις φρεγάτες, καμία επίσης πληρωμή δεν έχει γίνει, ούτε πρόκειται να γίνει. Όπως έχω δηλώσει και στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, ουδεμία νέα προμήθεια πρόκειται να γίνει, λόγω της δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα. Ούτε λεφτά υπάρχουν, ούτε και πρόθεση.
Η πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και η συντήρηση της υπάρχουσας υποδομής τους. Και για τον σκοπό αυτό έχουμε έγκαιρα φροντίσει».
Έχει καταλάβει αυτός και οι σύμβουλοί του τι έγραψε; Κατ’αρχήν υπάρχουν δηλώσεις του ιδίου στην επιτροπή της Βουλής που διαψεύδουν το σύνολο της ανακοίνωσής του. Για τα δύο νέα υποβρύχια έχει δηλώσει ότι «Όταν θα ξεκινήσει η ναυπήγηση θα καταβληθούν τα χρήματα» και πολύ ορθώς την έκανε αυτή την δήλωση, τονίζοντας μάλιστα ότι θα αναθεωρηθεί (για τρίτη φορά!) η σύμβαση Neptune II, που αρχικά προέβλεπε τον εκσυγχρονισμό των τριών Type 1200/209 και εν συνεχεία την προμήθεια των δύο νέων  Type 214.
Έχουμε πει επανειλημμένα ότι η σύμβαση του Ε.Βενιζέλου ήταν αποικιακή και καλώς θα αναθεωρηθεί. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του σημείου να λέμε επί της ουσίας ότι δεν μας ενδιαφέρει να εντάξουμε τα δύο νέα υποβρύχια στην δύναμή μας επειδή «Η πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και η συντήρηση της υπάρχουσας υποδομής τους» αυτό είναι εθνικά επικίνδυνο.
Αρκετά με τα καραγκιοζιλίκια των διαφόρων «πολιτικών ηγεσιών» που αρχικά υπογράφουν συμβάσεις για τις οποίες θα έπρεπε να πάνε φυλακή τουλάχιστον 50 απατεώνες και εν συνεχεία διαχειρίζονται το ζήτημα, όχι με διάθεση επίλυσης και ενίσχυσης της ασφάλειας της χώρας, αλλά με διάθεση «Εγώ δεν ασχολούμαι με τέτοια ζητήματα».
Και ειδικά όταν αυτά τα ρημαδο-υποβρύχια έχουν κοστίσει στη χώρα πάνω από 2 δισ. ευρώ σε τιμές έτους 2000.
Και ερχόμαστε στις φρεγάτες. Λέει ο υπουργός: «Εις ό, τι αφορά τις φρεγάτες, καμία επίσης πληρωμή δεν έχει γίνει, ούτε πρόκειται να γίνει. Όπως έχω δηλώσει και στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, ουδεμία νέα προμήθεια πρόκειται να γίνει, λόγω της δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα. Ούτε λεφτά υπάρχουν, ούτε και πρόθεση».
Θα ήθελε να του επισυνάψουμε τι δήλωσε για το πρόγραμμα πριν μερικές ημέρες στην Επιτροπή της Βουλής; Δε νομίζουμε. Κάνει κρύο και δεν είναι εποχή για στριπτίζ, ειδικά τώρα που ξεκινάει η προεκλογική εκστρατεία. Και πως να γίνει πληρωμή αφού δεν υπάρχει συμβόλαιο;
Από εκεί και πέρα αν «ουδεμία νέα προμήθεια πρόκειται να γίνει, λόγω της δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα. Ούτε λεφτά υπάρχουν, ούτε και πρόθεση», καλό είναι να ξεκινήσουμε να συζητάμε επί νέας βάσεως τις σχέσεις μας με την Τουρκία και αυτό το λέμε με πάση γνώση και αντίληψη του τι λέμε.
Από την στιγμή που ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες πολίτες επιτρέπουν σε τέτοιες πολιτικές ηγεσίες να διαχειρίζονται κορυφαία ζητήματα ασφάλειας με τέτοιο τρόπο (γιατί το πρόβλημα εν τέλει δεν είναι οι πολιτικοί, αλλά οι πολίτες που δέχονται τέτοιες ηγεσίες), ίσως πρέπει να δούμε πως θα υπάρξει ένας συμβιβασμός με την Τουρκία και τι θα παραχωρήσουμε.
Γιατί με τέτοια πολιτική ηγεσία (καλά για την στρατιωτική ηγεσία που βρίσκεται στην εξουσία από την 1η Νοεμβρίου, ας μην μιλήσουμε γιατί δεν είναι ώρα για ανέκδοτα), το μόνο που θα συμβεί όταν έρθει η ώρα (γιατί το μόνο βέβαιο είναι ότι θα έρθει) είναι να χύσουμε άδικα το πολύτιμο ελληνικό αίμα, όπως συνέβη στα Ίμια και στην Κύπρο. 
Εκτός και αν στείλουμε να πολεμήσουν το ένα εκατομμύριο άνεργους με την λογική ότι έχουμε "φτηνό κρέας". Είναι κι αυτό μια λύση.
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η άμυνα της χώρας είναι χαμηλού κόστους υπόθεση. Ούτε ότι δεν έχουν γίνει - και γίνονται - απάτες με αντικείμενο τις προμήθειες της άμυνας. Όπως κάνουν απάτες οι τράπεζες (αλήθεια, έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι θα πληρώσει "ζεστά" 40 δισεκατομμύρια από το πακέτο των 130 δισ. στις ιδιωτικές τράπεζες των οποίων οι ιδιοκτήτες θα πίνουν σε ακριβά ποτήρια σαμπάνιας το αίμα του, επάνω στο ντεκ των θαλαμηγών τους;), κάνουν απάτες οι κατασκευαστές, κάνουν απάτες οι φαρμακέμποροι, οι φαρμακευτικές και οτιδήποτε έχει να κάνει με τις προμήθειες του δημοσίου.
Δουλειά των πολιτικών είναι να εγκαθιδρύσουν περιβάλλον νομιμότητας. Δουλειά των πολιτικών ΔΕΝ είναι να εκχωρούν τη χώρα είτε υπογράφοντας Μνημόνια, είτε προκαλώντας τεχνητό έλλειμμα ασφάλειας.
Με άρματα χωρίς πυρομαχικά, με ΤΟΜΑ που έχουν θωράκιση και ισχύ πυρός ενός ταξί, αλλά και ταχύτητα κάρου, με τον αρχαιότερο πολεμικό στόλο του ΝΑΤΟ (μέσος όρος ηλικίας φρεγατών, πυραυλακάτων και υποβρυχίων τα 30 χρόνια!), με διαθεσιμότητες περί το 30-50% σε όλα τα μέσα των ΕΔ, με ένα στόλο μαχητικών που σε πέντε χρόνια το 50% θα αποτελεί ένα ωραιότατο στατικό έκθεμα και με 8 ώρες πτήσεις των πιλότων μηνιαίως δεν πολεμάς, ούτε υπερασπίζεσαι.
Κάνεις τουμπεκί και παρακαλάς ο αγάς να σε λυπηθεί…  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
-------------------------------------------

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση «δικαιούται» να δολοφονεί - Επίσημη παρουσίαση της πρακτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια της Extrajudicial Execution = ΦΟΝΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΟΥ!

 Η ΑΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΚΦΡΑΣΙ ΤΗΣ!!!

ΕΧΟΜΕ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Extrajudicial Execution = ΦΟΝΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΟΥ, ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΙΝ: 
Obama Lawyer: No Court Can Challenge Extrajudicial Execution at President’s Whim ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΣΚΑΛΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΔΕΛΥΡΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΑΙ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ! Extrajudicial Execution = ΦΟΝΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ!!!!

 
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση «δικαιούται» να δολοφονεί Αμερικανούς πολίτες
Επίσημη παρουσίαση της πρακτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια

Η κυβέρνηση Ομπάμα υποστήριξε χθες ότι έχει το δικαίωμα να δολοφονεί Αμερικανούς στο εξωτερικό οι οποίοι σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, εκθέτοντας για πρώτη φορά λεπτομέρειες όσον αφορά μια πολιτική οι επικριτές της οποίας λένε πως παραβιάζει το αμερικανικό και το διεθνές δίκαιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ είπε ότι οι Αμερικανοί οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην αλ Κάιντα ή συνδεδεμένες οργανώσεις μπορεί να γίνονται στόχοι θανατηφόρων επιθέσεων εάν υπάρχει άμεση απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και η σύλληψή τους δεν είναι εφικτή.

Σε σχόλια που έκανε σε φοιτητές της Northwestern University School of Law, ο Χόλντερ δεν αναφέρθηκε άμεσα στην επιδρομή μη επανδρωμένου τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους της CIA από την οποία σκοτώθηκε ο Ανουάρ αλ Αουλάκι, ένας γεννημένος στις ΗΠΑ ισλαμιστής ιερωμένος ο οποίος είχε ενταχθεί στην «πτέρυγα» της αλ Κάιντα στην Υεμένη και φέρεται ότι διηύθυνε τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Η απόφαση να χρησιμοποιηθεί θανατηφόρος ισχύς εναντίον ενός πολίτη των Ηνωμένων Πολιτειών -ακόμη και κάποιου που έχει την πρόθεση να δολοφονήσει Αμερικανούς και έχει γίνει επιχειρησιακός ηγέτης της αλ Κάιντα σε μια ξένη χώρα- είναι από τις σοβαρότερες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ηγέτες μιας κυβέρνησης», ανέφερε ο Χόλντερ μιλώντας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νόρθγουεστερν. «Ο Αμερικανικός λαός μπορεί να είναι -και αξίζει να είναι- βέβαιος ότι οι ενέργειες που γίνονται για την άμυνά του συνάδουν με τις αξίες του και τους νόμους του», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων στην Αμερική επικρίνουν έντονα την πολιτική αυτή, λέγοντας ότι ουσιαστικά δίνει το πράσινο φως για να εκτελούνται Αμερικανοί χωρίς την προσήκουσα νομική διαδικασία στα δικαστήρια όπως ορίζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ, κατηγορία την οποία ο Χόλντερ απέρριψε. Η έγκριση δικαστηρίων για τέτοια πλήγματα δεν είναι απαραίτητη, είπε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας πως «ο πρόεδρος μπορεί να διατάσσει τη χρήση βίας στο εξωτερικό εναντίον κάποιου ανώτερου επιχειρησιακού ηγέτη μιας ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε πόλεμο -ακόμη και αν αυτό το πρόσωπο τυχαίνει να είναι πολίτης των ΗΠΑ».

Μάξιμος Χαρακόπουλος : "Τρέμω στην ιδέα την επομένη των εκλογών η Βουλή να είναι ένα Jurassic park" +ΣΧΟΛΙΟΝ ΠΕΡΙ Ν.Δ.

ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΤΟ ΠΙΟ ΓΟΥΣΤΟΖΙΚΟ Jurassic park ΕΙΝΑΙ Η Ν.Δ.!!!
ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ κ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΕ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ "ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΙΣΟΔΙΣΜΟ" ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ  ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ Jurassic park ΠΟΥ ΘΑΤΑΝ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΓΗΡΑΣΑΜΕ ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΟ --ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΣΑΜΑΡΑ-- ΚΛΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ!!! 
ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΤΟΜΩΝ (ΚΥΡΙΩΣ ΝΕΑΡΩΝ), ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΙ! ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΟΜΟΙΑΣΗ, ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΤΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΝΑ ΚΟΚΚΑΛΟ (ΒΕΒΑΙΩΣ Η ΘΕΣΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΚΚΑΛΟ" ΕΙΝΑΙ "ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ"), ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΘΑΜΠΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΨΕΥΔΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΗ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ κοκ! ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΣ ΑΥΤΗΣ (ΤΩΝ ΦΛΟΥΦΛΗΔΩΝ κατά τον κ. Φ. Κρανιδιώτη) ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΤΡΥΦΗΛΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ!
ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ  ΜΕΤΕΜΟΡΦΩΘΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ Jurassic park ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΕΞΙΑΣ ΙΔΕΑΣ! 
------ΛΕΓΕΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ, "ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ", ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟ!! (ΙΔΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟΝ "ΔΕΞΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ")!
------ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΣΑΦΩΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΧΟΥΜΕ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! ΟΤΑΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΡΙΠΤΕΙΣ ΜΥΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΛΗΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!!! ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ!!! 
------ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΙ (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ, ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΠΟΥ ΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ, ΤΟ "ΣΤΕΓΝΩΜΑ" ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κλπ κλπ), ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΡΑΞΑΤΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΗ ΚΑΝΕΙΣ!!!
------ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΑΞΙ ΣΑΦΩΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ!! ΤΟΙΑΥΤΗ ΠΡΑΞΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΟ ΣΥΓΧΩΡΗΤΕΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΩΝ!!! (ΣΤΟ Jurassic park ΘΑ ΑΚΟΥΣΘΟΥΝ ΠΑΡΑΥΤΑ ΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΓΚΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΡΩΓΜΟΙ: "ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ"! --ΝΑΙ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ! ΔΙΟΛΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ! ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΛΩΣ "ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ"!!)

------ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΤΩΝ ΜΕΙΖΟΝΩΝ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΚΕΙ ΝΑ ΙΔΗΣ ΤΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΟ Jurassic park, ΑΠΟ ΤΟ "ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΝΑΜΑΣΤΕ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ, ΤΑΧΕΙ ΑΥΤΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΙ" ΕΩΣ ΤΟ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ"! ΝΑΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ", ΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΟΜΟΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΟΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ή ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΗΚΙΖΟΥΝ Ο,ΤΙ ΑΝΟΗΣΙΑ ΛΕΓΕΙ Η ΚΑΘΕ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ"!! 

------ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η Ν.Δ. Jurassic park, ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΛΕΣ" ?? ΕΔΩ ΦΩΝΑΣΚΟΥΝ, ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ΑΝΑΡΘΡΩΣ, ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΞΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ ΠΑΣΟΚ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ (ΖΗΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ), ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΓΙΑΤΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ, ΚΑΙ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΡΕΛΛΑ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ή ΓΙΑ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ !!! 
------------------------------ 

Μάξιμος Χαρακόπουλος : "Τρέμω στην ιδέα την επομένη των εκλογών η Βουλή να είναι ένα Jurassic park"

05-03-2012 15:15:35



 Image«Τρέμω στην ιδέα την επομένη των εκλογών στη Βουλή να έχουμε μια πανσπερμία κομμάτων. Η Βουλή να είναι ένα Jurassic park, από μικρά κόμματα τα οποία απλά θα εκφράζουν ένα καταγγελτικό λόγο, έναν αντιευρωπαϊκό λόγο και δεν θα πιστεύουν στην παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».

«Κυριολεκτικά θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για τη χώρα και θα πρέπει να αγωνιστούμε, με νύχια και με δόντια για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, έτσι ώστε να υπάρχει ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή που να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εκλογές αυτές είναι πάρα πολύ κρίσιμες. Η χώρα βρίσκεται σ' ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, ίσως, το τρίτο κρισιμότερο μετά τον πόλεμο και στη Νέα Δημοκρατία βρισκόμαστε σε προεκλογικούς ρυθμούς, από τη στιγμή που ολοκληρώνεται η αποστολή αυτής της κυβέρνησης». Σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νεάς Δημοκρατίας.

O κ. Χαρακόπουλος είπε: «Η Γραμματεία Προγράμματος δουλεύει εδώ και πάρα πολύ καιρό με θεματικές ομάδες εργασίας, για το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το πρόγραμμά αυτό, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης. Θα υπάρξουν θεματικές συνδιασκέψεις και κάποιο προγραμματικό Συνέδριο. Συνεπώς, μέχρι τις εκλογές θα υπάρξουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που χρειάζονται προκειμένου να επικοινωνήσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα εστιαστεί, κυρίως, σ' ένα χρονοδιάγραμμα αναπτυξιακών μέτρων. Στόχος μας είναι να πείσουμε την ελληνική κοινωνία για το σημαντικό διακύβευμα που έχουμε μπροστά μας σ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος μίλησε για τις προϋποθέσεις, ώστε να υπάρξει συνεργασία των κομμάτων. «Για να υπάρξει συνεργασία κομμάτων θα πρέπει να υπάρξει μια προγραμματική σύγκλιση. Εμείς έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση σε πολλά ζητήματα σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι η χώρα με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική οδηγείται στην ύφεση. Πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με το κόμμα εκείνο το οποίο κατ' εξοχήν οδήγησε τη χώρα στην ύφεση;»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ - Μέσω των smart phones η NSA υποκλέπτει τα πάντα...

ΕΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΖΗΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!!

Ο κατάσκοπος της τσέπης μας: Μέσω των smart phones η NSA υποκλέπτει τα πάντα...

06-03-2012 01:49:39 






 ---ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΣΟΝ ΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ, ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!

---ΥΠΟΚΛΕΠΤΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ, ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ κλπ.

 ---ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ σκανάρει το δακτυλικό του αποτύπωμα !!!
 
Εξαιρετικά ανησυχητικά νέα σε ότι αφορά την δράση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, βασικά της NSA και δευτερευόντως της CIA με αντικείμενο τα λεγόμενα smart phones. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Τσάρλς Σάμερ, και η εφημερίδα N.Y.Times,  τα κινητά τηλέφωνα τύπου smartphones Apple και Android  είναι στην ουσία κινητοί σταθμοί παρακολούθησης πολιτών:

Βάσει συγκεκριμένου σειριακού αριθμού ο οποίος είναι καταχωρημένος υποχρεωτικά στις υπηρεσίες των ΗΠΑ, γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που είναι ο κάτοχος του τηλεφώνου, φυσικά μπορούν να παρακολουθήσουν τις συνομιλίες οποιουδήποτε, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο ως μέσο υποκλοπής ανοίγοντας τα μικρόφωνά του και να υποκλέψουν την συνομιλία, ακόμα και μέσω μιας νέας εφαρμογής να … υποκλέψουν το δακτυλικό αποτύπωμά του! 

Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή που ο ανυποψίαστος κάτοχος θεωρεί ότι πρόκειται για ένα από παιχνίδι, όπου βάζοντας το δακτυλό του, το κινητό θα μαντέψει … τη διάθεση έχει εκείνη την στιγμή! Στην πραγματικότητα σκανάρει το δακτυλικό του αποτύπωμα το οποίο υποκλέπτεται και μεταβιβάζεται μέσω του διαδικτύου που είναι συνδεδεμένα όλα smart phones, στις υπηρεσίες! 


Επίσης πολύ εύκολα μπορούν να υποκλαπούν τόσο οι φωτογραφίες, όσο και ο κατάλογος των διευθύνσεων και τηλεφώνων που έχει αποθηκεύσει ο κάτοχος.

Ο γερουσιαστής Τ.Σάμερ απαίτησε να διαταχθεί έρευνα για όλες αυτές τις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων τύπου smartphones Apple και Android μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποκλαπούν προσωπικά δεδομένα.
Η παρέμβαση του Γερουσιαστή ακολούθησε το δημοσίευμα της εφημερίδας Τάιμς της Νέας Υόρκης, στο οποίο τονιζόταν ότι οι εφαρμογές iPhone και Android, που κατεβάζουν οι χρήστες, βοηθούν ώστε να αποκτηθεί πρόσβαση σε δεδομένα άλλων χρηστών. Ο Σάμερ ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να δρομολογήσει έρευνες για τις δυνατότητες των εφαρμογών αυτών.
«Όποτε κάποιος παίρνει μία φωτογραφία με το προσωπικό κινητό του τηλέφωνο, αυτή θα πρέπει να παραμένει προσωπική», τόνισε ο Γερουσιαστής, έπειτα από την επιστολή που κατέθεσε στην FTC, στην οποία καυτηριάζει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κερδοσκοπία – Έως και 169% το καπέλο, θησαυρίζουν οι μεσάζοντες!

Το κίνημα της... κερδοσκοπίας – Έως και 169% το καπέλο, θησαυρίζουν οι μεσάζοντες!

Μισθοί και συντάξεις μειώνονται αλλά για τους μεσάζοντες, η κρίση είναι ευκαιρία να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο.

Χρόνια ξέραμε ότι οι τιμές των οπωροκηπευτικών εκτοξεύονται στα ύψη γιατί ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή βρίσκεται εκείνος που μεσολαβεί. Ο άνθρωπος, ή οι άνθρωποι ή οι εταιρίες που παρεμβαίνουν για να φτάσουν τα προϊόντα από το χωράφι στο πιάτο μας.

Αυτό όμως δεν είναι η είδηση. Τα ξέραμε όλα αυτά γι’ αυτό (έστω και καθυστερημένα) φτάσαμε επιτέλους στο κίνημα της πατάτας. Αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, που δημοσιεύει το Έθνος, είναι επί της ουσίας κάτι που ξέραμε, αλλά πάντα μας σοκάρει...


169% καπέλο σε φρούτα και λαχανικά. Τα καρότα «ξεκινούν» από το χωράφι του παραγωγού κοστίζοντας 0,36€ και φτάνουν στους πάγκους των λαϊκών αγορών περίπου στο 1€!


Ίδιο καπέλο και στη ντομάτα: οι παραγωγοί τη δίνουν στους παραγωγούς 0,44€ το κιλό αλλά στους καταναλωτές το κιλό φτάνει να κοστίζει 1,16€. Στα ύψη και η διαφορά τιμών στις πιπεριές (155% η χοντρή, 118 η μακριά), στο λάχανο (117%), στα πορτοκάλια (118%), στα κολοκυθάκια (108%), τις πατάτες (99%), στις μελιτζάνες (96%).


Και να φανταστεί κανείς ότι η ψαλίδα των διαφορών στις τιμές έχει... κλείσει τα τελευταία χρόνια! Φανταστείτε τι όργιο κερδοσκοπίας γινόταν πριν...


Κερδοσκοπία όμως υπάρχει και στα προϊόντα εισαγωγής που αγοράζουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Όπως δείχνει έρευνα του υπουργείου Ανάπτυξης που επίσης δημοσιεύει το Έθνος, στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία και τη Βρετανία, τα είδη προσωπικής υγιεινής πωλούνται με καπέλο έως 96,5%!


Οι Έλληνες πληρώνουν 44,2% ακριβότερα τα απορρυπαντικά, 81,8% τις πάνες, 51,3% τα αναψυκτικά, 38% τις μπύρες και 46,9% τα δημητριακά!


Κάπως έτσι γιγαντώνεται το «κίνημα των τροφίμων». Η αρχή έγινε με τις πατάτες, θα ακολουθήσουν τα αρνιά και πολλά άλλα προϊόντα. Ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι μπαίνουν στο χορό της διάθεσης προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς.


Στις 12 Μαρτίου ο δήμος Γαλατσίου θα διαθέσει πατάτες Νευροκοπίου, ενώ μια ημέρα νωρίτερα το ίδιο θα κάνει ο δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού και στις 10 και 11 του μήνα ο δήμος Κηφισιάς.

Το Σάββατο, 10 Μαρτίου, πατάτες Νευροκοπίου θα διατεθούν και στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Βέροια.

“Κούρεμα” 30% στο Δημόσιο - Νέο πειθαρχικό με ποινές και πρόστιμα μέχρι και 100.000 ευρώ στους υπαλλήλους!

“Κούρεμα” 30% στο Δημόσιο - Νέο πειθαρχικό με ποινές και πρόστιμα μέχρι και 100.000 ευρώ στους υπαλλήλους!

- Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ
-Την Τετάρτη ξεκινά η συζήτηση για μείωση του δημοσίου κατά 30%
- Υποβιβασμός έως και δύο βαθμών προβλέπει το νέο ποινολόγιο
- Οι πειθαρχικές ποινές δεν θα διαγράφονται ποτέ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, έκανε λόγο για μεταρρυθμιστική τομή, αναγκαία, όπως είπε, για την χώρα, ενώ γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Τετάρτη έχει καλέσει στο υπουργείο του τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητήσουν την αλλαγή των δημοσίων οργανισμών, με στόχο την μείωση των δομών τους κατά 30%.


«Οι αλλαγές δεν έχουν σχέση με το μνημόνιο αλλά με το να διαμορφώσουμε την καλύτερη Ελλάδα του 2020», τόνισε ο κ. Ρέππας ο οποίος έκανε δεκτές ορισμένες αλλαγές που προτάθηκαν από τα κόμματα.


Με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι:

Σε αυτοδίκαιη αργία τίθεται πλέον ο υπάλληλος που:

- Διώκεται ποινικά για αδικήματα με έντονη κοινωνική απαξία (πχ δωροδοκία, υπεξαίρεση, ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας, παραπτώματα σχετικά με την παιδική πορνογραφία),


- Στερήθηκε την προσωρινή του ελευθερία ύστερα από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή ένταλμα προσωρινής κράτησης και


- Του επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης ή της προσωρινής παύσης άνω των 6 μηνών μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση.


Σε δυνητική αργία, τίθεται επίσης ο υπάλληλος που:

- Διώκεται πειθαρχικά για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις,


- Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εναντίον του για άτακτη διαχείριση, οι οποίες στηρίζονται σε έκθεση της προϊσταμένης αρχής ή του αρμόδιου επιθεωρητή και


- Εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης και ήρθη η προσωρινή κράτηση ή αντικαταστάθηκε με προσωρινούς όρους


Επίσης, αυξάνονται τα χρονικά όρια παραγραφής για τα παραπτώματα ενώ συντομεύονται οι προθεσμίες ολοκλήρωσης της πειθαρχικής διαδικασίας και της έκδοσης πειθαρχικής απόφασης και γίνονται 2 μήνες από την κλήση σε απολογία ή 4 μήνες από την παραπομπή ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου.


Προβλέπεται ακόμα:

- Η συμμετοχή 2 εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο


- Αυξάνεται ο χρόνος διαγραφής της πειθαρχικής ποινής του προστίμου ενώ


- Δεν διαγράφονται ποτέ οι πειθαρχικές ποινές της (οριστικής και) προσωρινής παύσης, καθώς και του υποβιβασμού.


- Η καταδικαστική πειθαρχική απόφαση παράγει για τον υπάλληλο που δεν υπηρετεί πλέον, σοβαρές δυσμενείς συνέπειες σε οικονομικό επίπεδο αφού κάθε πειθαρχική ποινή ανώτερη του προστίμου μετατρέπεται, ανάλογα με τη βαρύτητα, σε ποινή προστίμου αποδοχών έως 12 μηνών με δυνατότητα επιβολής και διοικητικής κύρωσης.

Χέερτ Βίλντερς : Nα εγκαταλείψει η Ολλανδία το ευρώ ζητά ο ηγέτης της δεξιάς στη χώρα

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ κ. ΒΙΛΝΤΕΡΣ, ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟΝ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!!
ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΑΝΑΛΥΣΙΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ κ. ΒΙΛΝΤΕΡΣ:
 http://hercolano2.blogspot.com/2012/03/important-kevin-macdonald-wilders.html


Nα εγκαταλείψει η Ολλανδία το ευρώ ζητά ο ηγέτης της δεξιάς στη χώρα
05-03-2012 19:23:09




Ο Χέερτ Βίλντερς, ο αρχηγός του δεξιού κόμματος (Κόμμα για την Ελευθερία, PVV) της Ολλανδίας, εξέφρασε σήμερα την επιθυμία να εγκαταλείψει η χώρα του το ευρώ και να επιστρέψει στο φιορίνι και ζήτησε να οργανωθεί δημοψήφισμα για το σκοπό αυτό.

   

"Εμείς λέμε ναι στο φιορίνι, να επιστρέψει αυτό το νόμισμα", είπε ο Βίλντερς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Χάγη. "Αν ο Χέρμαν βαν Ρομπάι (ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης), θεωρεί σέξυ το ευρώ, εμείς βρίσκουμε σέξυ το φιορίνι", πρόσθεσε.

 

"Παλαιότερα ήμασταν πολύ περήφανοι για το φιορίνι, το ωραιότερο νόμισμα της Ευρώπης", συνέχισε ο Βίλντερς, καλώντας την ολλανδική κυβέρνηση να οργανώσει δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

 

Βασιζόμενος σε μια έρευνα που έγινε για λογαριασμό του κόμματός του (Κόμμα για την Ελευθερία, PVV), από το βρετανικό, ευρωσκεπτικιστικό ινστιτούτο Lombard Street Research, ο Βίλντερς είπε ότι "το ευρώ δεν είναι νόμισμα, το ευρώ στοιχίζει λεφτά". Υποστήριξε ότι τα μειονεκτήματά του, όπως η επιβράδυνση της ανάπτυξης και η μείωση των καταναλωτικών δαπανών ήταν πιο σοβαρά από τα πλεονεκτήματα, δηλαδή τη μείωση του κόστους λόγω της ισοτιμίας και την ανάπτυξη του τομέα εισαγωγών-εξαγωγών.

 

"Όσον αφορά τις καταναλωτικές δαπάνες, εκτιμούμε ότι η υιοθέτηση του ευρώ έφερε μια απώλεια 2.700 ευρώ κατ' άτομο κάθε χρόνο", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσαρλς Ντάμας, ο πρόεδρος του Lombard Street Research, παίρνοντας ως βάση σύγκρισης τις επιδόσεις δύο χωρών που δεν υιοθέτησαν το ευρώ, της Ελβετίας και της Σουηδίας.

 

Ο Βίλντερς υποστήριξε επίσης ότι η απώλεια περίπου 51 δισ. ευρώ που θα είχε η χώρα από την έξοδό της από την ευρωζώνη θα αντισταθμιζόταν από τα χρήματα που θα μπορούσε να εξοικονομήσει η Ολλανδία εάν δεν δαπανούσε ποσά για να "σώσει" ή να "βοηθήσει" την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. "Με το φιορίνι θα ήμασταν και πάλι κύριοι των χρημάτων μας", κατέληξε.

 

Το PVV έχει ταχθεί κατά της χορήγησης "πακέτων βοήθειας" στην Ελλάδα. Δεν συμμετέχει στη φιλελεύθερη κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε αλλά την στηρίζει με τους 24 βουλευτές που διαθέτει στην 150μελή Βουλή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΥΡΙΖΑ : "Το αποκαλούμενο "κίνημα της πατάτας" αποτελεί ένα κορυφαίο παράδειγμα αυτοοργάνωσης" - Ολη η ανακοίνωση

ΣΥΡΙΖΑ : "Το αποκαλούμενο "κίνημα της πατάτας" αποτελεί ένα κορυφαίο παράδειγμα αυτοοργάνωσης"

05-03-2012 13:47:44



Image«Το αποκαλούμενο "κίνημα της πατάτας" αποτελεί ένα κορυφαίο παράδειγμα αυτοοργάνωσης των παραγωγών, απέναντι στις ασύδοτες πρακτικές των μεσαζόντων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Αριστερά δεν μπορεί να το αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα ή ακόμα και με εχθρότητα, στο βαθμό που το κίνημα αυτό, όπως και άλλα αντίστοιχα κινήματα, ενεργοποιεί τους πολίτες» αναφέρεται μεταξύ άλλων, αφήνοντας σαφείς αιχμές  προς το ΚΚΕ, το οποίο είχε εκφράσει τη σφοδρή του αντίθεση προς το κίνημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το διαχρονικό καθεστώς ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεσαζόντων, των επιχειρήσεων τροφίμων, αλυσίδων Super Market και των καρτέλ, επιβαρύνει προκλητικά τα εισοδήματα των εργαζομένων εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα, η διάλυση των αγροτικών συνεταιρισμών από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στέρησε άλλο ένα εργαλείο για τη διάθεση φτηνών αγροτικών προϊόντων για τους καταναλωτές. Η μνημονιακή πολιτική της ανεργίας και της φτώχειας, που σφαγιάζει τα εισοδήματα των εργαζομένων, συνοδεύεται από την κερδοσκοπία των μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροδιατροφικού τομέα, με τιμές έως και δεκαπλάσιες από τις τιμές παραγωγού..

Το αποκαλούμενο «κίνημα της πατάτας» αποτελεί ένα κορυφαίο παράδειγμα αυτοοργάνωσης των παραγωγών, απέναντι στις ασύδοτες πρακτικές των μεσαζόντων. Εντάσσεται σε μια σειρά κινημάτων αντίστασης των πολιτών και αυτοοργάνωσής τους, που αμφισβητεί έμπρακτα τις πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων. Ως τέτοιο, η αριστερά δεν μπορεί να το αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα ή ακόμα και με εχθρότητα, στο βαθμό που το κίνημα αυτό, όπως και άλλα αντίστοιχα κινήματα, ενεργοποιεί τους πολίτες, και υπενθυμίζει σε όλα τα πληττόμενα στρώματα της κοινωνίας ότι η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την οργάνωσή τους καθώς και την κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής.

Η εξασφάλιση της επιβίωσης παραγωγών και καταναλωτών απαιτεί συνολική ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών. Το αγροτικό και το γεωτεχνικό κίνημα, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης πρέπει να δυναμώσουν τους αγώνες τους, να ενωθούν με τα κινήματα των εργαζομένων και των πολιτών σε ένα πλατύ ποτάμι λαϊκής αντίστασης και ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της και των συμμάχων της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Για να πάψει η τροφή να είναι εμπόρευμα στα χέρια των κερδοσκόπων, για μια αγροτική παραγωγή με νέα οικολογικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά πρότυπα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

The UFO Events at Minot AFB (the Queen of cases)

 The UFO Events at Minot AFB (the Queen of cases) 
ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ ΕΙΣ 8 ΜΕΡΗ
ΙΔΕ: http://hercolano2.blogspot.com/ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ 03/05 2012
-----------------------------------------------