Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

9 Ιουλίου 2012

ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Η Γιάννα, οι Κλίντον, ο Αλέξης και άλλες θεωρίες συνομωσίας.




Αίσθηση προκαλεί στη κοινή γνώμη η αποκάλυψη του Στέφανου Κασιμάτη στην «Καθημερινή», που θέλει την Γιάννα Αγγελοπούλου να πληρώνει εταιρεία συμβούλων που ανήκει στον Μπίλ Κλίντον για να βοηθήσει προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει πιο lifestyle τις σκληροπυρηνικές αλανιάρες συνιστώσες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» ο Σαμαράς ενημερώθηκε για το σχετικό δημοσίευμα από το βράδι της Παρασκευής και αποφάσισε να εξαντλήσει όλη του την επιθετικότητα στο πρόσωπο του Τσίπρα, όπως και έκανε από το βήμα της Βουλής. Τον κατήγγειλε ανοιχτά ότι είναι υποκινούμενος από το λόμπυ της δραχμής. 
Πέρα από τις όποιες φιλοδοξίες της Γιάννας, η οποία θέλει να εκδικηθεί το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας, -στις οποίες κάνει αναφορά ο Κασιμάτης-, οι Έλληνες διαπιστώνουν ότι μια τεραστίων διαστάσεων Αμερικανογερμανική σύγκρουση βρίσκεται σε εξέλιξη με φόντο της Ελλάδα. 
Για να ακριβολογούμε πρόκειται για ένα μέρος του αμερικανικού κατεστημένου, αυτό που κάποιοι αποκαλούν «βαθύ κράτος της Αμερικής» και στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το ζεύγος Κλίντον. Οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν όλα τα (βρώμικα) μέσα στην προσπάθεια επικράτησης της μιας σε βάρος της άλλης. 
Ας μην λησμονούμε ότι η αποκάλυψη του παγκοσμίου σκανδάλου δωροδοκιών τηςSiemens έγινε από τους Αμερικανούς όταν η γερμανική πολυεθνική θέλησε να διεκδικήσει μερίδιο της κινέζικης πίτας των αξονικών τομογράφων το οποίο αποτελούσε μονοπώλιο της General Electric. Η Γερμανία καθώς και ένα κομμάτι της Αμερικής συγκρούονται ήδη και για τις αποκρατικοποιήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τα συμφέροντα είναι τεράστια παρότι ακόμη δεν έχουν αρχίσει να δουλεύουν τα τρυπάνια των υδρογονανθράκων.
Αν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι πιο κοντά στα γερμανικά συμφέροντα και ο ΣΥΡΙΖΑ πιο κοντά στα αμερικανικά, θα αναρωτηθούμε φωναχτά, ποιος διάολε είναι με τα ελληνικά συμφέροντα;
Στο μεταξύ θα θυμηθούμε ότι οι κ.κ Χριστοφοράκος, Γιουγκ και Καραβέλας- υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens- την κοπάνησαν κυριλέ από την Ελλάδα και μια θεωρία συνομωσίας θέλει ο φάκελος με το όνομα «Καραβέλας», ως αποστολέας, που εξερράγη στα χέρια του υπασπιστή του Χρυσοχοίδη ακολούθησε χρονικά μιας έρευνας που έγινε σε σπίτι στελέχους της γερμανικής πολυεθνικής στα βόρεια προάστεια.
Όσο για το μέτωπο Κλίντον-Γιάννας-Τσίπρα η αντίστοιχη ιστορία συνομωσίας θέλει στην ιστορία να εμπλέκονται ο πολύς Τζόρτζ Σόρος αλλά και ο ΓΑΠ. Ο μεν Σόροςβρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο με τους Κλίντον, ο δε ΓΑΠ ακούγεται ότι τα βρήκε προεκλογικά με τον Τσίπρα, εξ ου και ο Αλέξης κρατούσε χαμηλούς τόνους απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό.
Υ.Γ> Αλήθεια κ. Σαμαρά εκείνη η περίφημη εξεταστική για το πως φθάσαμε στο Μνημόνιο σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκεται;
Y.Γ 2> Στη πραγματικότητα "αμερικανόφιλοι" και "γερμανόφιλοι" υπάρχουν και στα δύο στρατόπεδα-της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Τους ελληνόφιλους Έλληνες αναζητούμε έστω κια την ύστατη ώρα...

Ντροπή: Αξιωματικοί με 400 ευρώ "καθαρά" το μήνα!

Ντροπή: Αξιωματικοί με 400 ευρώ "καθαρά" το μήνα!

ΕΝ αναμονή της απόφασης της κυβέρνησης για το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων ή καλύτερα των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα για το αν θα καταφέρει να τηρηθεί η υπόσχεση Σαμαρά για ακύρωση της μείωσης των μισθών τους μεσοσταθμικά κατά 12%, εκατοντάδες στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ήδη καλούνται να ζήσουν με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα, ενώ χιλιάδες είναι οι συνάδελφοί τους των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί μισθοδοσίας πιστώνονται με 500-600 ευρώ, μηνιαίως!

Τα ποσά αυτά προκύπτουν μετά την παρακράτηση δόσεων στεγαστικών δανείων μόνο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Με τα χρήματα τα οποία τους μένουν οι ένστολοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν την εφορία και τα πάσης φύσεως χαράτσια. Α, επίσης να ζήσουν οι ίδιοι και - αν έχουν - και οι οικογένειές τους!

Σύμφωνα με τις οικονομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, περί τα 500 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λαμβάνουν μετά την παρακράτηση δανείων ως 400 ευρώ μηνιαίως.

Περίπου 1000 στρατιωτικοί βάζουν στην τσέπη τους 500 ευρώ, 2500 λαμβάνουν εκκαθάριση της τάξεως των 600 ευρώ το μήνα, ενώ στις 10 χιλιάδες ανέρχονται οι ένστολοι που μετά βίας φτάνουν τα 800 ευρώ. Όσοι δε λαμβάνουν μισθό έως 1200 ευρώ το μήνα αποτελούν το 1/3 του συνόλου των στελεχών.

Οι απολαβές αυτές είναι χαμηλότερες από τις απολαβές στελεχών ΕΔ σε πολλές πρώην κομμουνιστικές χώρες, όσο για την Ρωσία που κάποτε έδινε μισθούς 600 ευρώ στους αξιωματικούς, ο χαμηλότερος μισθός αξιωματικού σήμερα είναι καθαρά 1500 ευρώ και του στρατηγού 5.000 ευρώ!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
 
 

Πώληση 4 Α340-300 Airbus: Ξεπλένοντας μία απάτη με ένα σκάνδαλο...

Πώληση 4 Α340-300 Airbus: Ξεπλένοντας μία απάτη με ένα σκάνδαλο...


Το πρώτο σκάνδαλο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι γεγονός και αποτελεί - όπως άλλωστε αποτελεί και η ίδια η κυβέρνηση - συνέχεια ανάλογης απόφασης της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Χθες, λίγες ώρες πριν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή η κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αγαπημένο παιδί της πράσινης διαπλοκής, υπέγραψε την απόφαση πώλησης από το ελληνικό Δημόσιο, των τεσσάρων αεροσκαφών τύπου Airbus A340-300, που χρησιμοποιούσαν η παλιά «Ολυμπιακή Αεροπορία» και οι «Ολυμπιακές Αερογραμμές». 
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, "η πώληση αυτή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και συνιστά υποχρέωση της χώρας, αφού είχε αποφασιστεί έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό, ο οποίος έληξε με επιτυχία τον περασμένο Αύγουστο, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα"! 

Στο διαγωνισμό αυτό πλειοδότης ανακηρύχθηκε η εταιρεία Apollo Aviation Group, η οποία και προσέφερε το μεγαλύτερο τίμημα (40,4 εκατ. δολάρια) μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας. 

Φυσικά δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από ξέπλυμα χρήματος από το σκάνδαλο Λ.Λαυρεντιάδη, μια υπόθεση που σε ότι αφορά το σκέλος των Αirbus την οποία είχε αποκαλύψει το defencenet.gr στις 2 Ιανουαρίου 2012 και τεκμηρίωσε με σειρά δημοσιευμάτων. Από τότε κανείς δεν τόλμησε να βάλει την υπογραφή του για το ξέπλυμα του χρήματος σου σκανδάλου μέχρι χθες που ο Γ.Σουρνάρας αιφνιδιαστικά και επαναλαμβάνουμε πριν λάβει καν ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση στην Βουλή, "ξεφορτώθηκε" τα αεροσκάφη.

Ας δούμε τον βόθρο που κρύβεται πίσω από το θέμα και ας αναλογιστούμε απλά το τι έρχεται,όταν τάνουν στο σημείο να ξομιμοποιήσουν εκουσίως ή ακουσίως κανονικό ξέπλυμα "μαύρου χρήματος"..
Η υπόθεση της πώλησης των τεσσάρων Airbus A340-300 της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, όχι μόνο για το εξευτελιστικό τίμημα των 40 εκατ. ευρώ πρόκειται περισσότερο περί δωρεάς, παρά πώλησης.
Και μπορεί το τίμημα να ήταν σκανδαλώδες, αλλά τελικά αυτό ήταν το ολιγότερο: Η προέλευση αυτών των χρημάτων και για το ποιοι κρύβονται πίσω από την αγορά. Πίσω από την μυστηριώδη «αμερικανική» εταιρεία, με έδρα… τα νησιά Kέϊμαν, την Apollo Aviation που τα αγόρασε.   

Πέντε υπουργοί της κυβέρνησης Λ.Παπαδήμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος και οι υπουργοί Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Βορίδης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης, είχαν υπογράψει τότε ως μέλη της διϋπουργικής την πώληση-δωρεάν των Airbus.  

Ας δούμε από την αρχή την υπόθεση: Κατά την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο νέος ιδιοκτήτης Marfin Group δεν ήθελε να κρατήσει τα τέσσερα αεροσκάφη γιατί σκόπευε να περικόψει, όπως και έκανε τις υπερατλαντικές πτήσεις και έτσι τα τέσσερα αεροσκάφη, σχετικά νεότευκτα (παράδοσης 1999) έμειναν στην ιδιοκτησία του κράτους. Η Π.Α. με αρχηγό τον Β.Κλόκοζα είχε ενδιαφερθεί το 2010 για τα αεροσκάφη, προκειμένου να μετατραπούν σε εναέρια τάνκερ, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε, για άγνωστους λόγους.

Μία εταιρεία, η Cirrus το 2009 προσφέρει 97 εκατ. αλλά η υπόθεση δεν προχωρά για επίσης άγνωστους λόγους. Ο δεύτερος διεθνής ανοικτός διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τη ΔΕΑΑ στις αρχές του 2011, πριν την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του Δημοσίου, και το στάδιο των τελικών προσφορών έληξε στις 20 Ιουνίου 2011.

Πλειοδότης ανακηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2011 η Apollo Aviation Group, η οποία και προσέφερε το μεγαλύτερο τίμημα (40,4 εκατ. δολάρια) μεταξύ των εταιριών που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας. Αυτό αναφέρει η σημερινή απάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων. Και εδώ έχουμε μία πρώτη σύγκρουση με την... λογική:Πλειοδότης η Apollo Aviation Group, αλλά σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση στην Διαύγεια, της κυβέρνησης η αποτίμηση της αξίας των Airbus, έγινε στις … 23 Δεκεμβρίου από την εταιρεία SL Εngineering & Services! 

Το γράφουν στην Διαύγεια: «Την από 23 Δεκεμβρίου 2011 επιτόπια και ενδελεχή αποτίμηση της αξίας των Αεροσκαφών που διενεργήθηκε από τον ανεξάρτητο σύμβουλο αποτίμησης εταιρία SL ENGINEERING & SERVICES». Άρα αποτιμήθηκαν και πουλήθηκαν τα αεροσκάφη την ίδια μέρα του Δεκεμβρίου, στον πλειοδότη που είχε αναδειχθεί με πλήρη μυστικότητα από τον … Αύγουστο! 

Δηλαδή είχαν ανακηρύξει πλειοδότη τέσσερις μήνες πριν την αποτίμηση (!) την οποία έκανε μία εταιρεία ακόμα πιο μυστηριώδης από την Apollo. Μέχρι εδώ και σε σχέση με την τιμή που πουλήθηκαν τα αεροσκάφη θα ήταν ένα απλό, συνηθισμένο … κρατικό σκάνδαλο.

Αλλά ακριβώς ένα χρόνο πριν στα κεντρικά γραφεία της Proton Bank, στις 24 Δεκεμβρίου (κάποιοι φαίνεται έχουν για γούρι να κάνουν χρυσοφόρες μπίζνες παραμονές Χριστουγέννων) εμφανίζεται στα γραφεία της αμαρτωλής Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο επενδυτικός όμιλος Sciens του επιχειρηµατία Γ.Ρ., και ζητεί δανειοδότηση 35 εκατ. ευρώ. Τυχαίο; Όχι και τόσο.
Όπως γράφει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για το σκάνδαλο της Proton Bankη κυρία Βασιλική Αθανάσογλου, εκτός από σύζυγος του τότε διευθύνοντος συµβούλου της Proton κ. Αντώνη Αθανάσογλου, στενού συνεργάτη, για την ακρίβεια υπαλλήλου αφού ήταν μεγαλομέτοχος της Proton Bank, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι και συνεργαζόμενη δικηγόρος με τον επενδυτικό όμιλο. 

Για την ακρίβεια στις 24 Δεκεμβρίου 2010 εμφανίζεται στην Proton Bank και αιτείται δάνειο 35 εκατ. ευρώ για «κτηματομεσιτικές δραστηριότητες» η θυγατρική της Sciens, η Cyprus Properties & Holdings Ltd, η οποία ιδρύθηκε την … Παρασκευή 24 ∆εκεµβρίου 2010 ως offshore εταιρεία µε έδρα τις νήσους Κέιµαν!
Την ίδια ηµέρα, της ίδρυσής της, παραµονή Χριστουγέννων, η Cyprus Properties & Holdings Ltd, κατέθεσε αίτηση στην Proton Bank για δάνειο 35 εκατ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε την Τετάρτη 29 ∆εκεµβρίου και ... εκταµιεύθηκε αυθηµερόν!

Ωστόσο, όπως σηµειώνουν οι ελεγκτές της ΤτΕ, το επίσηµο εισηγητικό έγινε δύο µήνες µετά, στις 21 Φεβρουαρίου 2011! Σ’ αυτό, προσθέτουν, αναφέρεται ότι «το δάνειο θα χρησιµοποιηθεί για επενδυτική εξαγορά στον χώρο του real estate, χωρίς ωστόσο να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις, αν και η εκταµίευση είχε ήδη πραγµατοποιηθεί».

Η πώληση των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα καλύπτονταν το δάνειο της Sciens προέρχεται από την εκτίμηση της ίδιας της εταιρείας και οι δανειακές ροές του fund στηρίζονται στη γενική ρευστότητα του ήδη υπερδανεισμένου ομίλου Sciens, όπως σημειώνει η ΤτΕ. Τελικός δικαιούχος της Cyprus (δικαιοδοσία Κέιμαν) είναι το Fund Sciens.

Μια άλλη εταιρεία του ίδιου συγκροτήματος, η Ζ ΜΑΝ Cyprus (κυπριακή), δίνει μηδενικά μερίσματα τα δύο τελευταία πριν από την δανειοδότησή της χρόνια και δανειοδοτείται από την Ρroton από το 2007, έχοντας ρυθμίσει δύο φορές το δάνειό της κι έχοντας ένα υπόλοιπο χρηματοδότησης, στο τέλος Μαρτίου του 2011, ύψους 8,2 εκατ. ευρώ.

Η Sciens Διεθνών Συμμετοχών, που δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει την αποπληρωμή των δανείων της (το ύψος του ενός είναι της τάξης των 70 εκατ. ευρώ) προς την Τράπεζα Πειραιώς, παίρνει βραχυπρόθεσμο δανεισμό 25 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton, εκτός από τα 35 της θυγατρικής.
Συνολικά ο όμιλος Sciens Διεθνών Συμμετοχών, παρατηρεί η ΤτΕ, αυξάνει κατά 60 εκατ. ευρώ το 2010 τον δανεισμό του από την Proton, ενώ παράλληλα οι δανειακές του υποχρεώσεις, ύψους 22 εκατ. ευρώ, προς την Τράπεζα Πειραιώς που έληγαν το 2010, μετατίθενται για το 2011 και το 2013...

Εν πάση περιπτώσει η σχέση του fund Sciens με την Proton Bank του Λ.Λαυρεντιάδη μπορεί να περιγραφεί ως πατέρα προς γιου: Όποτε ξεμένει ο γιος ζητάει λεφτά και τα παίρνει την ίδια ημέρα. Μόνο που τα λεφτά του πατέρα είναι τα λεφτά των μετόχων της τράπεζας που τελικά πληρώθηκαν από τους Έλληνες φορολογούμενους με τον πρόσφατο νόμο που έγινε ειδικά για την Proton Bank και πρόκειται για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ…

Φαίνεται όμως ότι στα Κέϊμαν, τον παράδεισο των υπεράκτιων εταιρειών η Sciens, έχει ήδη κάνει ενδιαφέρουσες γνωριμίες: Βρίσκει κάποιους ανθρώπους οι οποίοι αγοράζουν αεροσκάφη σε τιμή ευκαιρίας και τα μεταπωλούν είτε ολόκληρα είτε ως ανταλλακτικά. Και αποφασίζει, να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυτής. Ποια είναι η νέα επένδυση του fund Sciens; Ο ... νυν αγοραστής των Airbus 340-300. Η Apollo Aviation!
Όπου το 2010 η Sciens, όπως μας πληροφορεί και το site της Apollo (.http://www.apollo.aero/pr/4) αναζητεί και άλλους επενδυτές για την εταιρεία ΤΟΥΣ. Πληροφορίες μας λένε, ότι στο fund ανήκει το 50% της Apollo, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Πόσο πουλήθηκαν-χαρίστηκαν τα τέσσερα Airbus; 40 εκατ. ευρώ. Πόση ήταν η δανειοδότηση-σκάνδαλο της Sciens, που αναφέρεται στο πόρισμα των ελεγκτών της ΤτΕ; 35 εκατ. ευρώ! Είχε άλλο ρευστό η Sciens; «Όχι» λέει η TτΕ. «Υπερδανεισμένη» την χαρακτηρίζει. Ποιος κρύβεται πίσω από την Apollo Aviation; Η Sciens. Eλληνική, ελληνικότατη. Τόσο ελληνική, όσο και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης…
Στην απάντηση της Διϋπουργικής  στις 3/01/2012 διαβάζουμε επι λέξει για την διαδικασία που επιλέχθηκε προκειμένου να δικαιολογηθεί η επιλογή της offshore Apollo Aviatin Group:

«3. Ο δεύτερος διεθνής ανοικτός διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τη ΔΕΑΑ στις αρχές του 2011, πριν την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του Δημοσίου, και το στάδιο των τελικών προσφορών έληξε στις 20 Ιουνίου 2011. Πλειοδότης ανακηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2011 η Apollo Aviation Group, η οποία και προσέφερε το μεγαλύτερο τίμημα (40,4 εκατ. δολάρια) μεταξύ των εταιριών που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας. Οι άλλες τρεις εταιρείες που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας ήταν η AerSale Inc. (35 εκατ. δολάρια), η AAR Corp. (33,6 εκατ. δολάρια) και η Universal Asset Management Inc. (24,04 εκατ. δολάρια). Επισημαίνεται επίσης ότι κάποιες εταιρίες εξέφρασαν ενδιαφέρον για τα αεροσκάφη ατύπως και εκτός του πλαισίου της διαγωνιστικής διαδικασίας, συνεπώς δεν μπορούσαν να ληφθούν υπόψη σύμφωνα με τον νόμο». 

Αν ανατρέξει κάποιος όμως στην προκήρυξη διαπιστώνει ότι στις 20 Ιουνίου που υποτίθεται είχε λήξει η προθεσμία κατάθεσης των προσφορών, δεν είχαν καν ζητηθεί οι τελικές προσφορές!

Αυτές, όπως φαίνεται από το έγγραφο που έχουμε στην διάθεσή μας και αναγράφεται στο σχετικό link έγινε στις 23 Ιουνίου! Με καταληκτική ημέρα προσφοράς την 30 Ιουνίου: «Interested parties may submit their applications in writing, together with any other information that may consider necessary or appropriate, either in hard copy at the offices of the State Secretariat for Asset .Restructuring and Privatisation (8 Karageorgi Servias Street, Athens, 6th floor), or via email at the e-mail address ssarp@minfin.gr. Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε until the 30th of June 2011, 14:00 Athens time».

Άρα και η Διϋπουργική είπε ψέματα! Και εδώ πλέον έχουμε μια σειρά ψευδολογιών και "συμπτώσεων" που σαφώς, ας είμαστε μετριοπαθείς, αφού τα πράγματα μιλάνε μόνα τους, προβληματίζουν:

Η αποτίμηση, γίνεται την ημέρα της πώλησης, στις 23 Δεκεμβρίου. Η εταιρεία που κάνει την αποτίμηση μέσα σε μία ημέρα η SL, παντελώς άγνωστη στο χώρο των αξιολογήσεων αεροπορικού υλικού μάλλον έχει δημιουργηθεί για να κάνει ειδικά αυτή την αποτίμηση (το όνομα "SL" μπορεί να το πήρε και από το μοντέλο της Μερσεντές που χρησιμοποιεί κάποιος από τους υπουργούς που έβαλαν την υπογραφή…).

Και στους εκτιμητές κατά σατανική σύμπτωση περιλαμβάνεται και η πανταχού παρούσα (κάτι σαν το Άγιο Πνεύμα - συγχώρα μας Θεέ μου) Lazard η οποία από τότε που εμφανίστηκε δια χειρών Ε.Βενιζέλου και Χ.Παμπούκη στα οικονομικά πράγματα της Ελλάδας, είναι μέσα σε ΟΛΕΣ τις σημαντικές δουλειές του δημοσίου.
Εμείς έχουμε μόνο μία ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα: Τα γνώριζε όλα τα παραπάνω; Γιατί δεν θέλουμε, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ένας υπουργός Οικονομικών θέλει να ξεκινήσει την καριέρα του με ένα τέτοιο "καραμπινάτο" σκάνδαλο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κορυφή του παγόβουνου ο ΝΝ - Εξαπατημένοι νιώθουν από τον Α.Σαμαρά στον ΚΟ της ΝΔ

Κορυφή του παγόβουνου ο ΝΝ - Εξαπατημένοι νιώθουν από τον Α.Σαμαρά στον ΚΟ της ΝΔ


Πολύ παρασκήνιο φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Ν.Νικολόπουλου που απέδειξε ότι  η κυβέρνηση δεν ξέρει να αντιμετωπίζει τις ενδοκυβερνητικές κρίσεις. Και αυτό γιατί η παραίτηση είχε επιδοθεί από χθες το βράδυ, έγινε προσπάθεια να μεταπειστεί ο Ν.Νικολόπουλος, αλλά αυτοί που είχαν αναλάβει την αποστολή δεν τα κατάφεραν, όπως δεν κατάφεραν και αυτοί που είχαν επιφορτιστεί με το καθήκον να βρουν αντιρρησίες βουλευτές, να εντοπίσουν την υποβόσκουσα "αποσκίρτηση" του Ν.Νικολόπουλου.
Το κυριότερο, όμως, που αφορά την κυβερνητική σταθερότητα, είναι ότι υπάρχουν πολλοί - περισσότεροι από 30 - βουλευτές της ΝΔ που είναι κυριολεκτικά "αγανακτισμένοι" τόσο από τον Γ.Στουρνάρα, όσο και από τη νέα φιλομνημονιακή στροφή του Α.Σαμαρά. Και αυτός είναι σημαντικότερο ακόμα και από αυτή την παραίτηση του Ν.Νικολόπουλου
Οι πρώτες ενδείξεις πάντως υπήρχαν από την περασμένη εβδομάδα όταν ο παραιτηθείς υφυπουργός εγκαλέστηκε γιατί δεν τήρησε την δέσμευση του Α.Σαμαρά να μην υποσχεθούν επαναδιαπραγμάτευση και αυτός έδινε διαβεβαιώσεις ότι "δεν θα υπάρξουν νέες αλλαγές στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό, παρότι οι σχετικές συζητήσεις με την τρόικα δεν έχουν καν ξεκινήσει".

Ωστόσο, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εμφανίζονταν χθες προβληματισμένοι από την διαπίστωση ότι ένα τμήμα της πατριωτικής ΝΔ, αυτοί που ήταν να ακολουθήσουν τον Π.Καμμένο, αλλά πείστηκαν και έμειναν και στήριξαν τον Α.Σαμαρά, δυσαρεστήθηκε σφόδρα από την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.
Δεν πρέπει λοιπόν να αποκλείεται προϊόντος του χρόνου, κύμα αποχωρήσεων προς την πλευρά των ... Ανεξάρτητων Ελλήνων ή απλά να ανεξαρτητοποιηθούν!
Τώρα που δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πέσει η κυβερνηση αφού δεν υπάρχει αυτοδυναμία και στηρίζεται σε έναν ευρύ τρικομματικό σχηματισμό, λογικό είναι να χαλαρώσει και η κομματική πειθαρχία αφού κανείς δεν μπορεί να χρεωθεί την πτώση της!
Έτσι, οι βουλευτές της πατριωτικής πτέρυγας, έγιναν "Τούρκοι" (όπως αυτοί που άκουσαν την κατάρριψη του RF-4E) όταν άκουσαν την πλέον φιλοτροϊκανή ομιλία από το παιδί της πράσινης διαπλοκής, τον Γ.Στουρνάρα που ο Α.Σαμαράς διόρισε υπουργό Οικονομικών. 

Από το Μαξίμου αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για τον νέο υφυπουργό αλλά και για το θέμα Νικολόπουλου.

Σ΄ αυτήν πάντως θα επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει... ιστορικό προηγούμενο, να παραιτείται μέλος του υπουργικού συμβουλίου 13 ώρες μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Επί των αιτιάσεων του ιδίου για την επαναδιαπραγμάτευση, κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν στην δήλωση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση αμέσως μετά τη συνάντηση με την τρόικα, ότι δηλαδή ήταν μία “συνάντηση γνωριμιών” στη διάρκεια της οποίας δεν έγινε καμία αναφορά σε τροποποιήσεις του μνημονίου. “Ο κ. Νικολόπουλος συμφώνησε με την δήλωση Βρούτση”, τονίζουν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρονται στην κατάληξη της επιστολής του πρώην υφυπουργού με τον κ. Σαμαρά: “Κύριε πρόεδρε, είμαι στη διάθεσή σας”. Προβάλλοντας με τη σειρά τους ερωτηματικά για το “τι ήταν αυτό” που τον ώθησε να δημοσιοποιήσει την παραίτησή του πριν καν μιλήσει με τον πρωθυπουργό κατ΄ ιδίαν.

Ο πρώην υφυπουργός διαθέτει μεγάλη επιρροή στην Αχαϊα, όπου εκλέγεται. Την δύναμη του έλκει από τις προνομιακές σχέσεις που διατηρεί με την Εκκλησία καθώς, μεταξύ άλλων, έχει σπουδάσει «Οικονομικά της Εκκλησίας».

Έχει αναπτύξει εκδοτική δραστηριότητα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και, στο παρελθόν, διετέλεσε πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Όπως προείπαμε ενώ ο Ν.Νικολόπουλος έστειλε την παραίτησή του στο Μαξίμου... χθες, στην κυβέρνηση κοιμήθηκαν τον ύπνο του δικαίου!

Ίσως να μην ειναι τυχαίο το γεγονός ότι αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή χθες τα μεσάνυχτα, ο κ. Σαμαράς επέστρεψε στο Μαξίμου με τον διευθυντή του γραφείου του Κώστα Μπούρα και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, όπου συζητούσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αλλά δεν κατάφεραν να αλλάξουν την γνώμη του Αχαιού πολιτικού...

Τμήμα ειδήσεων defenceneg.gr


Ο θολός ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών σε Ρωσία και Ελλάδα


Ο θολός ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών σε Ρωσία και Ελλάδα



Οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί της Ρωσίας που χρηματοδοτούνται από ξένους οργανισμούς ή "ανεξάρτητους" πολίτες θα χαρακτηρίζονται πλέον ως «ξένοι πράκτορες», σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε προχθές στη Δούμα το κυβερνών κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, «Ενωμένη Ρωσία» σε μία προσπάθεια να μπει φραγή στην ανεξέλεγκτη δράση τους που είναι σαφές ότι εργάζονται για δυτικά συμφέροντα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ελλάδα, μόνο που ο ρόλος των ΜΚΟ εδώ είναι διαφορετικός...

Πλέον οι περίπου 230.000 ΜΚΟ (!) που λειτουργούν στη Ρωσία θα πρέπει να δημοσιεύουν τους οικονομικούς τους ισολογισμούς και διετείς αναφορές πάνω στις δραστηριότητές τους, ώστε να εξακριβωθεί κατά πόσο αυτές κινούνται ή όχι εναντίον των Ρωσικών συμφερόντων.
Αν κάποια απ' αυτές διαπιστωθεί πως παραβαίνει τους κείμενους νόμους, τότε ο ιδρυτής ή επικεφαλής τους κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια και χρηματικό πρόστιμο μέχρι 7.200 ευρώ.

«Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε ποιος είναι αυτός που προσπαθεί να επηρεάσει τη γνώμη σας. Η χώρα μας πρέπει να έχει μια αντιπολίτευση, αλλά αν αυτή προστατεύει κάποια ξένα συμφέροντα, κάθε πολίτης πρέπει να είναι ενήμερος επ' αυτού», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube για λογαριασμό της Ρωσικής κυβέρνησης.

Η τροπολογία, που τέθηκε υπόψη της Δούμας την Παρασκευή, έρχεται λίγους μήνες αφότου ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, τόνισε ότι η οικονομική υποστήριξη των ΗΠΑ προς ρωσικές ΜΚΟ αποτελούν «ένα αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον».

«Οι δραστηριότητες αυτές πήραν μια τέτοια έκταση που καθίστανται πρόβλημα για τις σχέσεις μας. Ανησυχούμε πραγματικά για το γεγονός ότι από την πλευρά της Ουάσινγκτον χρηματοδοτούνται ορισμένες οργανώσεις και κινήματα στη Ρωσία»..

Το θέμα των ΜΚΟ είναι "πονεμένη" ιστορία καθότι τα πλοκάμια τους έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη και δρουν ως ανεξέλεγκτες φανερές υπηρεσίες, συνήθως με παγκοσμιοποιητικό περιεχόμενο και ατζέντα.
Στην Ελλάδα είναι γνωστά τα σκάνδαλα με τις ΜΚΟ και τα απίστευτα κονδύλια που πιστώθηκαν χωρίς τον παραμικρό έλεγχο από το υπουργείο Εξωτερικών ιδιαίτερα επί υπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου,Δημήτριου Δρούτσα, και Λαμπρινίδη, άτομα που όλως τυχαίως ανήκανε στην αμερικανική επιρροή.

Για του λόγου το αληθές υπάρχει η έκθεση σοκ, του περασμένου Φεβρουαρίου, του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία αποκαλύπτει ότι στο Υπουργείο Εξωτερικών δεν υπήρχε καν μητρώο για τα χρήματα που δίνονταν στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
 
Σύμφωνα με την έκθεση...
 
1.Υπάρχει παντελής απουσία κωδικών του μητρώου των ΜΚΟ.
2.Δεν υπάρχει μητρώο προγραμμάτων που υλοποιούν οι ΜΚΟ.
3.Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αναγράφεται η χώρα στην οποία αφορά το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτείτο.
4.Δεν υπήρχε σύστημα αντιπαραβολής και ελέγχου στοιχείων.
5.Καταχωρήθηκαν εσφαλμένα χρηματοδοτικά στοιχεία.
6.Δεν υπάρχει σύστημα καταχώρησης στοιχείων.
7.Δεν υπάρχει τρόπος καταγραφής παλαιότερων ονομάτων ΜΚΟ.
8.Έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού.

Έτσι χρηματοδοτούνται μόνο οι πράκτορες τυχαίο; Δεν νομίζουμε. Αυτό, βέναια δεν σημαίνει ότι όλες οι ΜΚΟ είναι υπηρέτες ξένων συμφερόντων, αλλά έχει αποδειχθεί ότι στην καλύτερη περίπτωση απλά οι ιδρυτές τους έχουν βρει έναν έξυπνο τρόπο να εισπράττουν χωρίς ... αποδείξεις. Να θυμίσουμε και τον αλήστου μνήμης Άλεξ Ρόντο. Αυτή την απόθανη φυσιογνωμία που όπου πήγαινε μετά από λίγο ξεκινούσαν ταραχές και "πορτοκαλί" επαναστάσεις. Μάλλον συμπτωματικό ήταν...
Η υποστήριξη αν όχι χρησιμοποίηση των ΜΚΟ στον πλανήτη από την οικογένεια Rockfeller είναι γνωστή. Για όσους δεν γνωρίζουν η οικογένεια αυτή μαζί με την φατρία των Rothchild είναι ότι ισχυρότερο στον πλανήτη.

Ο David Rockfeller όπως και ο πατέρας και ο αδελφός του Nelson,θεωρούσε και θεωρεί το έθνος-κράτος ένα θεσμό που πεθαίνει.

Για τις ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις)ο David βλέπει ένα κρίσιμο ρόλο στα παγκόσμια προβλήματα. Όπως έχουν παρατηρήσει ορισμένοι αναλυτές, οι ΜΚΟ είναι η εμπροσθοφυλακή «μίας νέας διπλωματίας που απαξιώνει την εθνική κυριαρχία για χάρη των πολυμερών συμφωνιών», στις οποίες οι ομάδες συμφερόντων «αναζητούν να επιτύχουν σε διεθνές επίπεδο ότι δεν μπορούν να επιτύχουν σε εθνικό» (David Davenport, “The New Diplomacy”, Policy Review, Dec 2002).

Ένα από τα πλέον διαβόητα επιτεύγματα του David στην υπηρεσία της ΝΠΤ (Νέας Παγκόσμιας Τάξης) είναι η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission) ναι η γνωστή Τριμερής Επιτροπή με τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να αποτελεί εξαίσιο στέλεχος.

Επίσης με τα πιστεύω των ΜΚΟ άρα και του David Rocfeller ταιριάζουν σε προκλητικό βαθμό απόψεις αριστερών (ως αγιάτρευτοι διεθνιστές) και αναρχικών ομάδων (για πολλούς ο αναρχικός χώρος είναι άλλος ένας βραχίονας της ΝΤΠ, καθότι έχουν κοινούς αντικειμενικούς σκοπούς περί κατάργησης των εθνών), όπως και οικολογικών οργανώσεων, καθότι και η Οικολογία επιδιώκει την κατάργηση των συνόρων, με ταυτόχρονη ίδρυση ενός Παγκόσμιου Θεσμού που θα εισπράττει παγκόσμιους "πράσινους" φόρους, και θα επιβάλλει την κατα αυτούς οικολογική συνείδηση.
Να θυμίσουμε ότι στο έργο Μπουργκας - Αλεξανδρούπολη αντιτάχθηκαν λυσσαλέα μη κερδοσκοπικές οικολογικές οργανώσεις.
Συνεπώς με βάση την προέλευση της χρηματοδότησης των ΜΚΟ (εκ πλευράς ΗΠΑ), την μόνιμη αντιπαράθεση με ρωσικές και κινεζικές επιδιώξεις (Οι ΜΚΟ έχουν παίξει ρόλο στις εξεγέρσεις των Ουιγούρων Τούρκων στην Κίνα και στην "διεκδικηση" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όντας αδύνατο σημείο του Κινεζικού κράτους), και την καθόλου αντίσταση στους σκοπούς του "βαθέως" αμερικανικού κράτους, προκύπτει η αίσθηση ότι οι ΜΚΟ είναι το "μακρύ" χέρι της CIA στον πλανήτη χωρίς να υπάρχει ανάγκη να εκτίθεται άμεσα η Υπηρεσία. 

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συμπαράταξη για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση πρότεινε σε Ανεξάρτητους Έλληνες η Χρυσή Αυγή

Συμπαράταξη για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση πρότεινε σε Ανεξάρτητους Έλληνες η Χρυσή Αυγή


Σε από κοινού προσπάθεια εντός του Κοινοβουλίου για κατάργηση του νόμου Ραγκούση που αλλοιώνει μεσοπρόθεσμα τον εθνολογικό χάρτη του ελληνικού κράτους, κάλεσε η Χρυσή Αυγή τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Το πρωί και τα δύο κομματα κατέθεσαν προτάσεις νόμου για την κατάργηση του νόμου.
Το Σάββατο κατά την ομιλία του στο βήμα, ο βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, είχε τονίσει: «Επειδή, όπως πληροφορήθην, ανάλογη πρόταση σκοπεύει να καταθέσει και το κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες", καλούμε τους ιθύνοντες του εν λόγω κόμματος σε διάλογο για την εύρεση των σημείων συγκλίσεως στις δύο προτάσεις. Ούτως ώστε να ενισχυθεί κοινοβουλευτικά το λαϊκό πλέον αίτημα για την κατάργηση του νόμου αυτού, που θα δώσει το έναυσμα για συνολική αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα».
«Με τις υπογραφές του συνόλου της κ.ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο αρμόδιος για τον Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης του υπουργείου Εσωτερικών, βουλευτής Β΄ Πειραιώς, Γιάννης Κουράκος κατέθεσε, αμέσως μετά τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση, πρόταση νόμου με την οποία προβλέπεται η κατάργηση του νόμου Ραγκούση. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί προεκλογική δέσμευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του προέδρου του Κινήματος, Πάνου Καμμένου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ό,τι λέμε το εννοούμε και το αποδεικνύουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, σχετικά με την κατάθεση πρότασης νόμου για την κατάργηση του Νόμου Ραγκούση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παραίτηση-βόμβα του υφυπουργού Εργασίας Ν.Νικολόπουλου


Παραίτηση-βόμβα του υφυπουργού Εργασίας Ν.Νικολόπουλου



Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση κάποιοι εννοούν να τιμούν τα παντελόνια που φορούν: Την παραίτησή του από το υπουργείο Εργασίας, λίγες ώρες μετά την λήψη ψήφου εμπιστοσύνης υπέβαλε ο υφυπουργός και βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του, λόγος της παραίτησης είναι η διαφωνία του με την μη επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, και συγκεκριμένα με όρους στα εργασιακά, τα οποία «θα έπρεπε να έχουν τεθεί εξ' αρχής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και οχι να γίνουν "γαργάρα".

Διαβάστε την επιστολή παραίτησης του Ν. Νικολόπουλου

«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.

Εύχομαι να κάνω λάθος.

Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.

Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».

Το επαναλαμβάνω και σήμερα.

Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.

Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.

Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.

Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εξοργισμένος ο Α.Σαμαράς από την παραίτηση Νικολόπουλου

Εξοργισμένος ο Α.Σαμαράς από την παραίτηση Νικολόπουλου


Εξοργισμένος φέρεται να είναι ο Α. Σαμαράς από την αιφνίδια και άνευ λόγου παραίτηση του κ. Νικολόπουλου. Σε αυτό το κλίμα θα είναι η επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα δει το φως της δημοσιότητας σε λίγο. 
Στην ανακοίνωση θα αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο παραίτησης υπουργού μετά από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Πρόκειται για μια άνευ λόγου παραίτηση κάνουν λόγο πηγές από το Μαξίμου καθώς η συνάντηση με την τρόικα ήταν συνάντηση γνωριμίας και όχι διαπραγμάτευσης. Εάν υπάρχει άλλος λόγος για την παράιτηση του Ν. Νικολόπουλου αυτό δεν απασχολεί την κυβέρνηση».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο N. Νικολόπουλος παρέδωσε επιστολή χθες στον πρωθυπουργό μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί του λέγοντάς του ότι είναι ώρα δουλειάς και ότι δεν ισχύουν οι ενστάσεις του για τα περι μη επαναδιαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου συμφωνήθηκε να επικοινωνήσουν «λίγο αργότερα» στο μεταξύ όμως ο Ν. Νικολόπουλος έστειλε την επιστολή παράιτησής στους δημοσιογράφους.
Πηγές της Συγγρού αφήνουν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο διαγραφής του N. Νικολόπουλου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr