Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

15 Φεβρουαρίου 2012

How Did Wolves Become Dogs?

Perfect Molecule for Vision Shows Eyes Were Designed

Is the Cambrian Explosion Problem Solved?

Marine Reptile Fossil Rewrites Evolution

THE TUNGUSKA EXPLOSION OF 1908

Mystery of Tunguska meteorite solved

Aliens live on Earth, under the ground

Κάκια Μένδρη -Αυτός ο χωρισμός

Tango romance του 1925 σε μουσική Τώνη Φαρούγγια και στίχους Αιμίλιου Σαββίδη

ΒΙΕΝΝΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! +ΣΧΟΛΙΟΝ

Η Βιέννη χρηματοδοτεί μνημείο για τους λιποτάκτες της Βέρμαχτ
Η ανέγερσή του αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013 
Τη χρηματοδότηση της ανέγερσης Μνημείου για τους Αυστριακούς αντιστασιακούς-λιποτάκτες από τη ναζιστική Βέρμαχτ, την περίοδο της ναζιστικής κατοχής της Αυστρίας, από την εισβολή των στρατευμάτων του Χίτλερ το Μάρτιο του 1938 μέχρι την απελευθέρωση της χώρας από τα συμμαχικά στρατεύματα το Μάιο του 1945, ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου της Βιέννης.

Τη σχετική συμφωνία για την ανέγερση του Μνημείου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013, είχαν εγκρίνει ήδη πέρσι τον Απρίλιο τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στο Δήμο και στην τοπική κυβέρνηση στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης, οι Σοσιαλδημοκράτες του δημάρχου και κυβερνήτη Μίχαελ Χόιπλ και οι Πράσινοι της Ελληνίδας αντιδημάρχου και αναπληρώτριας κυβερνήτη, Μαρίας Βασιλάκου.

Την πρόθεσή του για την ανέγερση ενός τέτοιου μνημείου, το οποίο, μετά τη σχετική συζήτηση με ιστορικούς και άλλους ειδικούς, αναμένεται να ανεγερθεί στην Πλατεία των Ηρώων στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, τα δύο κυβερνώντα κόμματα είχαν καταγράψει ήδη στη συμφωνία συνασπισμού τους μετά τις τελευταίες δημοτικές και τοπικές εκλογές στη Βιέννη τον Οκτώβριο του 2010.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αντρέας Μάιλατ-Ποκόρνι, η πρώτη δόση της εγκριθείσας χρηματοδότησης ανέρχεται σε 25.000 Ευρώ, ενώ σε διαβουλεύσεις πρόκειται να προσδιοριστεί σύντομα, η τοποθεσία ανέγερσης του μνημείου.

Πρόσφατα, ο εκπρόσωπος των Πρασίνων της Βιέννης, Ντάβιντ Έντελζον, είχε ασκήσει κριτική στη «σκανδαλώδη» στάση που κράτησε η Αυστρία επί δεκαετίες απέναντι στους λιποτάκτες του ναζιστικού καθεστώτος.

Στο εγχείρημα ανέγερσης του μνημείου έχει συμπεριληφθεί και η επιτροπή προσωπικοτήτων «Δικαιοσύνη για τα θύματα της ναζιστικής στρατονομίας», που ιδρύθηκε το 2008 και αγωνίζεται για την κοινωνική και νομική αποκατάσταση των ανθρώπων, που είχαν πληρώσει εν μέρει με τη ζωή τους την αντίστασή τους κατά των ναζιστών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Τόμας Γκέλντμαχερ, η Πλατεία των Ηρώων -- εκεί όπου ο Χίτλερ είχε εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του μετά την εισβολή των στρατευμάτων του στην Αυστρία το Μάρτιο του 1938 -- θα ήταν ο ιδανικός τόπος ανέγερσης του Μνημείου, μεταξύ άλλων και ως «απάντηση» στην ετήσια σύναξη των ακροδεξιών «αδελφοτήτων» εκεί, στην οποία τα μέλη τους διατρανώνουν κάθε χρόνο τη «λύπη τους για το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο κ. Γκέλντμαχερ απηύθυνε έκκληση να υπάρξει πρόνοια ώστε το Μνημείο να αντανακλά το πνεύμα δικτύωσης της ναζιστικής στρατονομίας, καθώς, όπως σημείωσε, ήταν πολλοί οι θεσμοί τότε που εμπλέκονταν στις διώξεις και ακόμη στο Μνημείο θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση ως προς τους διαφόρους τόπους των εγκλημάτων κατά των αντιστασιακών-λιποτακτών της ναζιστικής Βέρμαχτ.

Για την καλλιτεχνική διαμόρφωση του Μνημείου θα προκηρυχτεί σύντομα σχετικός διαγωνισμός, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί από ειδική επιτροπή και τους τελευταίους μήνες εξετάζονται συγκριτικά, ανάλογα μνημεία σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως για παράδειγμα εκείνο που έχει ανεγερθεί για τους λιποτάκτες της ναζιστικής Βέρμαχτ στην Κολωνία της Γερμανίας. 
---------------------------------------------- 
 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!

ΕΡΩΤΩ: ΔΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑΣ ΛΙΠΟΤΑΞΙΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΗΤΟ ΤΟΣΟΝ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΝ (π.χ. ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΤΟΤΕ, ΠΡΟΕΚΑΛΕΣΕ ΤΕΧΝΗΤΩΣ ΤΟΝ ΛΙΜΟΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΤΩΣ ΕΦΟΝΕΥΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ!)? 
ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ: ΜΑ ΠΩΣ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ, ΟΤΑΝ ΕΧΟΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ!
ΣΩΣΤΑ! ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΔΩ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ!!!
ΑΝΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟΝ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ!!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, ΛΕΓΟΥΝ...
1. ΜΑ ΠΩΣ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΟΥΜ!!!
 
---ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΟΥΜ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΛΑΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ??? 
Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΟΥΜ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ [ΒΕΒΑΙΩΣ, ΔΕΝ ΥΠΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΒΥΤΤΕΜΒΕΡΓΙΟΣ ή ΠΡΩΣΣΟΣ ή ΝΟΤΙΟΡΗΝΑΝΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ!], ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΟΥΜ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΚΙ ΤΟ ΕΠΕΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΩΣ ΤΟΙΟΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ (ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΜΑΣ ΕΠΕΣΚΕΦΘΗ Η κ. ΧΙΛΛΑΡΥ ΚΛΙΝΤΟΝ) ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΝΑΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΠΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ"!
ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΟΥΜ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΛΑΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ??? ΑΣΦΑΛΩΣ, ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ! ΚΑΙ ΩΣ ΤΟΙΟΥΤΟΥΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΑΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΟΥΖΜΠΕΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΤΖΙΚΩΝ ΠΟΥΧΕ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ Η ΕΣΣΔ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ" (Η ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΟΡΓΟΥΕΛΛΙΑΝΗ ΝΙΟΥΣΠΗΚ) ΠΟΥ ΧΑΡΙΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΩΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ (ΕΒΑΖΑΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΒΙΑΖΑΝ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ, ΕΠΙΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΞΗΥΤΕΛΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΣΠΑΓΑΝ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ), ΕΚΑΙΓΑΝ ΚΤΗΡΙΑ "ΓΙΑ "ΠΛΑΚΑ", ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΟΥΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ κοκ κοκ (ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ?? ΟΧΙ, ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙ --ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΤΩ ΟΝΤΙ ΚΑΝΕΙ ή ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ-- Ο ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ!)! ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ??? ΕΠΙΤΗΔΕΣ! ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΡΩΣΣΟΣ (ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ ΤΟΝ ΤΣΑΡΟ, ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ --ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ-- ΟΤΑΝ ΕΥΡΙΣΚΕΤΟ ΕΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΟΝ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΦΟΝΕΥΣΟΥΝ, ΑΠΗΝΤΗΣΕ ΟΤΙ "ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΡΩΣΣΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΜΝΕ"! ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΝΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ (ΠΟΥ ΟΥΔΕΙΣ, ΝΑΙ ΟΥΔΕΙΣ, ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΗΤΟ ΡΩΣΣΟΣ) ΑΠΕΣΕΙΡΕ ΤΗΝ ΕΚ ΡΩΣΣΩΝ ΦΡΟΥΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΜΕ ΑΡΤΙ ΕΛΘΟΝΤΑΣ ΕΞ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!)! 
1. ΜΑ ΠΩΣ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΚΑΜΕ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑΣ!!!
---ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ : ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΩΛΟΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΕΙΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΕΙΝΟ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ! Π.χ. Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΟΙΚΤΡΩΣ ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΡΩΣΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΦΟΒΕΙΤΟ ΟΤΙ ΘΑ "ΜΟΛΟΓΟΥΣΑΝ" ΠΟΙΑ ΗΤΟ ΤΩ ΟΝΤΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΖΩΗ! ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΔΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΚΟΠΩΣ) Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!
ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ Η ΕΣΣΔ ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΤΥΧΙΟΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΑ Ν ΜΕΙΝΗ Η ΧΩΡΑ ΑΚΕΦΑΛΗ!!!
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΤΟ ΑΚΟΜΗ, Η ΕΣΣΔ ΕΙΧΕ ΚΗΡΥΞΕΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ ΕΞΟΝΤΩΤΕΑΣ ΔΙΟΤΙ ΗΣΑΝ ΚΑΠΩΣ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΕΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΛΗΡΩΣ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΑΣ ΕΠΤΑ! ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ (ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΕΓΕΝΕΤΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ --ΗΤΟ ΕΚΛΗΜΑ ??? ΟΧΙ, ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙ --ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΤΩ ΟΝΤΙ ΚΑΝΕΙ ή ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ-- Ο ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ! ΚΑΙ ΔΙ' ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΙΜΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΤΕΤΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΕΘΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ! ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕΘΑ ΤΕΛΙΚΩΣ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΙΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΘΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ "ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ"! ΓΙ' ΑΥΤΟ Σ' ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΠ" ΕΔΩ ΤΟΥ ΔΙΔΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΛΛΗΝ! ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΑΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΒΡΑΙΟΣ!

ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ, ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ! ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑΣΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΟΡΝΕΟ ΚΑΙ ΥΑΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΥΛΕΥΕΙΣ ΤΟ ΝΕΚΡΟΝ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΝΑ ΞΥΛΕΥΘΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΡΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΟΤΑΝ ΡΟΚΑΝΙΣΑΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ! ΕΜΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΝΟΗΤΟ ΣΕΜΝΟ ΤΑΦΟ, ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΔΕΙΣ! ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΗΡΝΗΘΗ Ο ΚΡΕΩΝ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΜΟΙΩΣ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΙΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΟΙ ΚΡΕΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ ΚΑΜΝΟΥΝ, ΟΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΤΩΝΟΥΝ!!!
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ! ΑΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ "ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΙΟΤΗΣ, ΝΑ ΤΑ "ΒΑΖΗΣ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ, Μ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΗΣ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΛΙΚΙ! ΕΞΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ, Ο ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΑΝΕ! ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΗΣΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΟΥΛΑ ΣΟΥ! ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ, ΠΕΣ'ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΜΝΗΣΕ ΤΟΥΣ!!! ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ, ΠΡΑΞΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΙΑ, ΕΚΦΡΑΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΙ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ! «ΔΟΥΛΟΥ ΤΟΔ' ΕΙΠΑΣ, ΜΗ ΛΕΓΕΙΝ Α ΤΙΣ ΦΡΟΝΕΙ»!
ΟΘΕΝ,
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙ ΗΜΑΣ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥΤΟ?
ΠΑΡΕΝΘΕΤΙΚΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΔΕΝ ΕΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ, ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ! ΟΧΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗ! ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΕΓΕΙΡΟΥΝ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΜΟΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ "ΚΟΛΑΜΠΩ" ΟΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ!!!
ΟΜΩΣ, Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΝ ΚΡΑΤΟΣ!

ΕΔΩ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΚΑΛΑ, ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΗΔΗ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΗΣΥΧΟ ΣΤΗΝ ΛΗΣΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ??? ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ??? ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ: ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΒΔΕΛΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟΙ ΝΙΚΗΤΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ!!! ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΘΗ, ΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!!
ΛΥΠΟΥΜΕΘΑ ΤΗΝ ΑΟΥΣΤΡΙΑ, ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΓΙΝΕ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΣΕ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΓΟΓΓΥΣΤΩΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΔΙ' ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ (ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο κ. ΜΑΧΑΘΙΡ)!

ΛΟΙΠΟΝ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙ ΗΜΑΣ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥΤΟ?
ΑΠΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΙΝ ΤΟΥ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΥ ΡΟΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΟΠΟΥ ΦΡΕΝΟΠΑΘΕΙΣ ΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!
ΘΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΩ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΕΙΔΗ ΣΤΟ ΨΥΧΑΤΡΕΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ "ΔΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΟΨΕ Μ' ΕΝΑ ΞΥΡΑΦΙ ΚΟΥΡΕΙΟΥ !!!

ΠΑΡΟΤΙ Η ΦΥΣΙΣ ΔΕΝ ΤΡΕΦΕΙ ΕΥΓΕΝΗ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΙΘΑΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΦΥΛΑΞΗ ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΑΗ ΕΝΑ ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΕΣ, ΜΟΛΟΝΤΟΥΤΟ ΑΦΗΝΟΜΕ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΔΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΞΟΝ, ΑΘΛΙΟΝ, ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΑΩΝ!!!

ΟΙ ΠΕΙΣΙΘΑΝΑΤΟΙ ΥΨΩΝΟΥΝ ΜΝΗΜΕΙΟΝ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ, ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ (ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ? «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΟΥΖΜΠΕΚΟΙ», ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ)! ΕΜΕΙΣ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΜΝΗΜΕΙΟΝ ΝΟΗΤΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΑΩΝ (ΚΑΙ ΟΙ ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΕΙΑ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΣ ΔΑΚΡΥ!)!
---------------------------------

Ο Λ. Παπαδήμος κάλεσε τον Ν. Γκρουέφσκι για ... συνομιλίες! - Με ποιο δικαίωμα;

Ο Λ.Παπαδήμος κάλεσε τον Ν.Γκρουέφσκι για ... συνομιλίες! - Με ποιο δικαίωμα;
15-02-2012 18:39:51




Mε μια κίνηση που προβληματίζει βαθιά γιατί δεν έχει ούτε τη νομιμοπoίηση του ελληνικού λαού, ούτε καμία εξουσιοδότηση να συζητήσει το θέμα, ο δοτός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, φαίνεται ότι έχει εντολές να κλείσει όπως-όπως και το ... Σκοπιανό! Πριν λίγο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr, κάλεσε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ν.Γκρουέφσκι σε συνάντηση ... κορυφής για να συζητήσουν το θέμα και να βρούν "αμοιβαία αποδεκτή λύση"!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συγκεκριμένα πρότεινε με επιστολή του προς τον σκοπιανό ομολογό του, την συνάντηση τους στις Βρυξέλλες το διήμερο 1-2 Μαρτίου στο πλαίσιο των εργασιών του ευρωπαικού Συμβουλίου.

Η κίνηση αυτή είναι εκτός πάσης εθνικής λογικής, την στιγμή που ο Γκρουέφκσι διεθνώς βάλλεται πανταχόθεν για την αλυτρωτική του πολιτική (έχει γεμίσει τα Σκόπια αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τις παλιές σημαίες των Σκοπίων πριν την ενδιάμεση συμφωνία, όπως φαίνεται και στην φωτό της α' σελίδας).

Όπως σημείωνε συνεργάτης του Λ.Παπαδήμου: "Μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης θα πρέπει  να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα"! Δηλαδή πρόκειται να επανεξεταστεί η ελληνική πολιτική άρνησης εισόδου στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. των Σκοπίων πριν επιλυθεί το θέμα της ονομασίας;
Υπενθυμίζεται ότι χτές η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και οι παράμετροι που την επηρεάζουν, με σημαντικότερη αυτή που αφορά την εκκρεμότητα της ονομασίας. Μήπως η κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού έχει "υπαγορευτεί" από το Βερολίνο το οποίο τον έχει παίξει άλλωστε και καθοριστικό ρόλο στον διορισμό του στην πρωθυπουργία; Ο Πρωθυπουργός απαντά με την επιστολή του σε αυτή που προσκόμισε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα η αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης Τεούτα Αρίφι.
Η επιστολή Παπαδήμου εστάλη λίγες ημέρες πριν αρχίσει η επίσκεψη του ειδκού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή, του Μάθιου Νίμιτς, με σκοπό να αναζωογονηθεί η διαπραγματευτική διαδικασία για την επίλυση του θέματος της ονομασίας. Ο κ. Νίμιτς θα βρεθεί στα Σκόπια τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και στην Αθήνα την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

Ιδού η επιστολή του Λ.Παπαδήμου

"Σας ευχαριστώ για την από 22.01.2012 επιστολή σας την οποία μου διεβίβασε η Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Arifi κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα.
Θα ήθελα επίσης να σας διαβεβαιώσω για τη δέσμευση της Ελλάδας υπέρ της συνέχισης και της ενίσχυσης της μακροχρόνιας πολιτικής της για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Προς αυτόν το σκοπό, και στο πλαίσιο της συνεργασίας στα Δυτικά Βαλκάνια, η Ελλάδα εργαζόταν ανέκαθεν ενεργά και με συνέπεια υπέρ της προώθησης των καλών σχέσεων με όλους τους γείτονές της και μεταξύ αυτών.
Η αρχή αυτή παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος για την πρόοδο και ένα απαραίτητο στοιχείο για την επίτευξη του κοινού μας στόχου: την ευρωαντλαντική ενσωμάτωση όλων των χωρών της περιοχής μας. Το σκοπό αυτόν, άλλωστε, υπηρετεί ξεκάθαρα η πρωτοβουλία μας «Ατζέντα 2014», την οποία θα συνεχίσει να προωθεί ενεργά η επικείμενη ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.
Όσον αφορά τις διμερείς μας σχέσεις, στις οποίες η Ελλάδα αποδίδει μείζονα σημασία –όπως αυτό αποδεικνύεται από τη συνεργασία μας σε διαφόρους τομείς, προεξάρχοντος του οικονομικού–, ευελπιστώ ότι θα βελτιωθούν περαιτέρω προς όφελος και των δύο λαών μας.
Ως προς το ζήτημα της ονομασίας, θέση μας είναι ότι θα πρέπει να επιλυθεί μέσω ουσιαστικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ως εκ τούτου, σας ενθαρρύνω να εργαστείτε με εποικοδομητικό τρόπο προς την επίτευξη αυτού του στόχου.  Η επικείμενη επίσκεψη του κ. Nimetz στην περιοχή μας αναμένεται να συμβάλει στην υπό εξέλιξη διαδικασία για την επίλυση του ζητήματος, υπό την προϋπόθεση ότι και τα δύο μέρη θα επιδείξουν την απαραίτητη πολιτική βούληση.
Υπό το φως των ανωτέρω θα ήθελα να προτείνω να συναντηθούμε στο περιθώριο του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.
 Με εκτίμηση,
Λουκάς Παπαδήμος"


Τι λέει για όλα αυτά ο Α.Σαμαράς που στήριξε την πολιτική του καριέρα στο σκοπιανό ζήτημα; Πως μπορεί μια κυβέρνηση "ειδικού σκοπού" όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις που έρχονται και σε ευθεία αντίθεση με την πολιτική της Ν.Δ.; Εκτός αν ισχύει ελαφρά παραφρασμένη η παροιμία "Τώρα που βρήκαμε παπα(δήμο) ας θάψουμε πεντ'έξι (εθνικά θέματα)"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
-------------------------------------------------

ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ - Υπάρχει κάτι χειρότερο από τη μείωση των μισθών

ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

Υπάρχει κάτι χειρότερο από τη μείωση των μισθών

καταχωρήθηκε στις 15.02.2012

Το μεγαλύτερο λάθος που διέπραξαν οι Έλληνες πολιτικοί που χειρίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια την οικονομική κρίση είναι ότι για να αποφύγουν το περιβόητο πολιτικό κόστος κρύφτηκαν πίσω από την τρόικα και τους ηγέτες των δανειστών μας.
Για να αποσείσουν τις ευθύνες από τους ώμους τους διαμόρφωσαν μια πρακτική που αποσκοπούσε να καταδείξει ότι οι ξένοι κάνουν ότι θέλουν στην Ελλάδα, δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης και όλα τα δεινά μας επιβάλλονται χωρίς να υπάρχει πεδίο για αντιρρήσεις.
Και για να δείξουν ότι τάχα αυτοί είναι οι καλοί έκαναν ότι μπορούσαν ώστε να ακυρώσουν στην πράξη τα μέτρα που υπέγραφαν για να ψιθυρίσουν στην κοινωνία ότι τη στηρίζουν μυστικά!

Είναι η απόλυτη τακτική της κατοχής. Την εφαρμόζεις εάν στον τόπο σου υπάρχει κατακτητής. Όχι αν επιλέξεις να φέρεις εσύ κάποιον και να του δώσεις τα... κλειδιά για να γλιτώσεις τη γκρίνια.

Η Ελλάδα σήμερα είναι στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας αλλά είναι απολύτως χρεοκοπημένη αξιακά ανά τον κόσμο.

Στην Ευρώπη έγινε η σπάταλη, αναξιόπιστη και ανίκανη χώρα.
Στο εσωτερικό έγινε η παραδομένη στους δανειστές πατρίδα που δεν έχει κυριαρχία.
Και αλλού πήγε η τρόικα. Και σε άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες οι δανειστές επέβαλαν σκληρότατα μέτρα. Πουθενά δεν δημιουργήθηκε η βεβαιότητα της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, την οποία στην περίπτωση μας διόγκωσαν οι Έλληνες πολιτικοί.

Η πιο βαθιά πληγή που θα μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές δε θα είναι η μείωση των εισοδημάτων μας.
Θα είναι η διήγηση πως οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες επέλεξαν να μας κάνουν να νιώσουμε υποτελείς όχι επειδή δε γινόταν αλλιώς αλλά επειδή ήθελαν να μην επωμισθούν το βάρος των λαθών τους.
----------------------------------------

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 15-2-2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 15-2-2012

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η επιστολή του κ. Σαμαρά εστάλη στις Βρυξέλλες και μέσω αυτής δεσμεύεται όπως του ζητείται να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να επιτύχει το πρόγραμμα.

ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.


Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:


* Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.


* Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.


* Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.


* Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.


Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.


Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».


Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.


Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.
-------------------------

Tι παίρνουν οι βουλευτές και τι πρέπει να τους δώσουμε εμείς

 15 Φεβρουαρίου 2012

Tι παίρνουν οι βουλευτές και τι πρέπει να τους δώσουμε εμείς
Να ξαναθυμηθούμε ακόμα μία φορά τι απολαμβάνουν οι βουλευτές από την ασχολία τους.

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ!
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας [ΛΑΘΟΣ! ΝΑΙ, Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας, ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ, ΣΥΝΤΑΞΙ ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ--Δηλαδή, π.χ. μπορεί η Βουλή να διαλυθή, να γίνουν εκλογές και η νέα Βουλή να ξαναδιαλυθή, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΣΥΝΤΑΞΙ ΜΕΤΑ θητεία ΔΥΟ ΗΜΕΡΩΝ!!!- ή ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣΕΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ!!!]. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ [ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 4ετίας ή 2 Θητειών].
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα.[ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ! Ο ΜΙΣΘΟΣ ΑΝΕΤΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!]
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά...!!!
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο (λιμουζίνα LEXUS --ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,  ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΠΩΛΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΝΗΘΩΣ MERCEDES 600), δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό [ΔΗΛΑΔΗ, ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ!!!- 4 ΒΑΡΔΙΕΣ], 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο).[ΔΗΛΑΔΗ 5 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ +4 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ]
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες (και ως επαγγελματίες, ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ? ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ!).
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.....
[ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ή ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΛΟΥ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΛΙΓΩΤΕΡΑ!!!]
--------------------------
ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ!!! ΟΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΦΥΣΙΚΑ!!! ΚΑΙ ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ  ΝΑ ΕΛΑΤΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ 1.000 ΒΟΥΛΕΥΤΑΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ!!!! ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΕ!!! 
ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ"!!!!
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΗΤΟ ΕΩΣ ΤΟ 1950!!! ΜΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ!!!
ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ!!! ΤΩΡΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΚΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΚΟΠΕΛΛΑ ΠΟΥ ΗΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΓΑ, ΣΕ ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ??? --ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΕΙΠΕ: ΠΡΩΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΤΑ [..] ! ΑΙ! ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ 700 ΚΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ [...] ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ???) ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!

ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!!! Ο ΛΑΟΣ ΛΕΓΕΙ "ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΠΕΪΚΑ", ΩΣ ΕΚΕΙ ΦΘΑΝΕΙ, ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ!!! ΟΜΩΣ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΜΕΧΜΕΤ ΕΙΧΕ ΟΛΟ ΚΙ ΟΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΥΟ (ΔΥΟ, ΟΧΙ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟΥΣ) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ  ΕΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΩΣ ΥΠΗΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!!! ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΠΟΥ ΤΟ ΑΡΠΑΞΕ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΕ ΤΟ "ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΡΕ" ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΡΗΤΗ ΒΟΥΛΗΣΙ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙ' ΑΛΛΟΝ ΣΚΟΠΟΝ ΤΟ ΕΔΩΡΙΣΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝ)!!!
----------------------------------

Β. Βιλιάρδος- ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ: Τα διλήμματα με τα οποία βομβαρδιζόμαστε καθημερινά, μάλλον εξυπηρετούν τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων - οι οποίοι έχουν επιλέξει τη χώρα μας, για να επιβάλλουν τη δικτατορία των αγορών

Η κατοχή δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Υπάρχουν επομένως δύο επιλογές: ή αποδέχεσαι την κατοχή και όλες τις μεθόδους που είναι αναγκαίες για την επιβολή της ή, διαφορετικά, την απορρίπτεις εξ ολοκλήρου και όχι μόνο κάποια συγκεκριμένα μέρη της” (Simone de Beauvoir). 

Κατ’ αναλογία, με το ΔΝΤ και με τη Γερμανία δεν διαπραγματεύεσαι – είτε τους αποδέχεσαι όπως είναι, είτε τους απορρίπτεις εξ ολοκλήρου. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά για «τα μάτια» - για τις ψήφους, για τα προνόμια και για τις (απολύτως θεμιτές, εάν δεν είναι εις βάρος της πατρίδας σου) φιλοδοξίες.

Άρθρο

Σε μία σημερινή, «επαίσχυντη» συνέντευξη του εναντίον της Ελλάδας, σε γερμανικό περιοδικό, ο διευθυντής της Bosch λέει τα εξής:

Εάν οι Έλληνες δεν εγκαταλείψουν με τη θέληση τους την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, θα πρέπει η Κομισιόν να αλλάξει τους ευρωπαϊκούς νόμους και να εκδιώξει την Ελλάδα – αφού μέχρι στιγμής, τα ευρωπαϊκά συμβόλαια δεν επιτρέπουν τον αποκλεισμό καμίας χώρας της Ευρωζώνης”.

Ελπίζουμε να απαντάει σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι ήταν δυστυχώς υπέρ της αποικιοκρατικής σύμβασης υποτέλειας της 12ης Φεβρουαρίου - περιμένοντας ότι, οι «εταίροι» μας θα επιβράβευαν τη δειλία μας και θα σταματούσαν τους συνεχείς «εκβιασμούς», μέσω κάποιων κυβερνώντων μας.

Ελπίζουμε επίσης ότι, κάποια στιγμή θα σταματήσει η σιωπή των αμνών, σύμφωνα με την οποία το κάποτε «τελεσίγραφο» των Γερμανών εισβολέων (1940) στην πατρίδα μας, θα έπρεπε να προβληματίσει τους βουλευτές μας - έτσι ώστε να ψηφίσουν, «νηφάλια, συνειδητά και υπεύθυνα», υπέρ της «αμαχητί συνθηκολόγησης», αντιλαμβανόμενοι σωστά την καταστροφή που τότε θα επακολουθούσε.

Αν μη τι άλλο, η συλλογική απόφαση αντίστασης εναντίον των Γερμανών εισβολέων το 1940, ήταν πολύ πιο επώδυνη, με εξαιρετικά υψηλότερο κόστος, σε σχέση με το σημερινό - πόσο μάλλον αφού είχαμε και έχουμε εναλλακτική δυνατότητα στη διάθεση μας (διαπραγμάτευση με τους πιστωτές για την αναστολή πληρωμών, με στόχο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους μας, έτσι ώστε να εξοφληθεί ολόκληρο σταδιακά, με τα μη τοκογλυφικά επιτόκια της ΕΚΤ - 1%).
  
Άλλωστε, ο Ισολογισμός της Ελλάδας, όπου στη μία πλευρά του (Παθητικό) είναι το δημόσιο χρέος, ενώ στην άλλη (Ενεργητικό) η τεράστια ακίνητη περιουσία του δημοσίου, οι κρατικές επιχειρήσεις, ο υπόγειος πλούτος και οι γερμανικές επανορθώσεις (άρθρο μας), είναι πολύ περισσότερο «πλεονασματικός», από όλες τις άλλες χώρες – αρκεί φυσικά να υπάρξει μία υπερήφανη πολιτική ηγεσία, η οποία να έχει την ικανότητα/επάρκεια να τον απεικονίσει σωστά, διαπραγματευόμενη ορθολογικά με τους δανειστές μας.

Από την άλλη πλευρά, έχοντας ένα από τα μικρότερα συνολικά χρέη (δημόσιο και ιδιωτικό) στην Ευρωζώνη, όπως έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν (μεταξύ άλλων στο άρθρο μας από τον Ιανουάριο του 2011: Η επιλογή της χρεοκοπίας), είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε με όλες τις υποχρεώσεις μας – αφού το δημόσιο χρέος, αντίθετα με το ιδιωτικό, είναι πολύ εύκολα διαχειρίσιμο, όπως έχουμε συχνά τεκμηριώσει. Ο Πίνακας Ι που ακολουθεί, το αποδεικνύει ακόμη μία φορά:

ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Συνολικά χρέη 2011, δημόσια και ιδιωτικά, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ

Χώρα
Σύνολο
Τράπεζες
Επιχειρήσεις
Νοικοκυριά
Δημόσιο






Ιρλανδία
1.166
689
245
123
109
Μ. Βρετανία*
847
547
118
101
81
Ιαπωνία
641
188
143
77
233
Ισπανία
457
111
192
87
67
Γαλλία
449
151
150
61
87
Βέλγιο
435
112
175
53
95
Πορτογαλία
422
61
149
106
106
Ιταλία
377
96
110
50
121
Η.Π.Α.
376
94
90
92
100
Ελλάδα
333
22
74
71
166
Γερμανία**
321
98
80
60
83
Πηγή: MM (IMF)
Πίνακας: Β. Βιλιάρδος
Σημείωση: Τα γερμανικά νοικοκυριά είναι χρεωμένα κατά μέσον όρο με 13.800 €, τα ελληνικά με 10.200 € και τα ιρλανδικά με 30.200 € (πηγή: Creditreform Γερμανίας).  Πρόκειται λοιπόν για ένα τεράστιο πλεονέκτημα της Ελλάδας, το οποίο δεν μπορεί δυστυχώς να χειριστεί σωστά η κυβέρνηση. Το γεγονός αυτό τεκμηριώνει πόσο ικανοί είναι οι Έλληνες, μοναδικό πρόβλημα των οποίων είναι η διεφθαρμένη, ανίκανη και ανεπαρκής Πολιτική τους.  

Το πλεονέκτημα εδώ των χωρών με χαμηλό ιδιωτικό χρέος, όπως η Ελλάδα και η Γερμανία, είναι η δυνατότητα του ιδιωτικού τομέα να χρεωθεί - μεταξύ άλλων για να δανείσει (τράπεζες), για να επενδύσει (επιχειρήσεις) και για να καταναλώσει (νοικοκυριά). Στα πλαίσια αυτά, εάν για παράδειγμα χρεωνόταν (δανειζόταν) ο ιδιωτικός τομέας της Ελλάδας (167% του ΑΕΠ χρέος), κατά 100%, φτάνοντας στο ύψος του ιταλικού ιδιωτικού χρέους (257%), τότε θα μειωνόταν μακροπρόθεσμα, με τις κατάλληλες κινήσεις (επενδύοντας στις επιχειρήσεις και τα ακίνητα του δημοσίου, για παράδειγμα), το δημόσιο χρέος στα 66% - με το συνολικό να παραμένει ως έχει.

Είναι λοιπόν ένα μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας μας, το οποίο δεν πρέπει να χαθεί από την εγκληματική πολιτική του ΔΝΤ και της Γερμανίας – στόχος των οποίων είναι η λεηλασία τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ

Όσον αφορά την «τρομοκρατία», σε σχέση με τους κινδύνους της επιλογής της αναβολής πληρωμών (εντός ευρώ πάντοτε, αφού κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να εγκαταλείψουμε το κοινό νόμισμα, ενώ η χρεοκοπία με εθνικό νόμισμα είναι κάτι εντελώς διαφορετικόάρθρο μας), τα εξής:

(α)  Τα περισσότερα κράτη συνήθως χρεοκοπούν (αναγκάζονται να κηρύξουν στάση πληρωμών καλύτερα, αφού ένα κράτος δεν μπορεί να χρεοκοπήσει, όπως συμβαίνει σε μία επιχείρηση), επειδή δεν έχουν στη διάθεση τους συνάλλαγμα - με το οποίο να μπορούν να πληρώνουν τις εξωτερικές υποχρεώσεις τους, να εισάγουν εμπορεύματα, πρώτες ύλες, ενέργεια κλπ. Η Ελλάδα όμως έχει συνάλλαγμα στη διάθεση της – αφού το Ευρώ είναι συνάλλαγμα.

(β)  Η Ελλάδα δεν είναι κομμουνιστική χώρα, οπότε οι εισαγωγές φαρμάκων, πετρελαίου κλπ. δεν γίνονται από το δημόσιο τομέα, αλλά από τον ιδιωτικό – επομένως, δεν εμποδίζονται από τυχόν έλλειψη χρημάτων του δημοσίου.        

(γ)  Το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού μας είναι «μόλις» 5 δις €. Επομένως, η μείωση του κατά το ποσόν αυτό (κάτι που μας υποχρεώνει επίσης η δανειακή σύμβαση), δεν θα προκαλούσε «σεισμό» στην Ελλάδα.

(δ)  Τα έσοδα του δημοσίου ξεπερνούν τα 50 δις €, οπότε καλύπτονται πλήρως οι μισθοί και οι συντάξεις – ενώ περισσεύουν αρκετά χρήματα. Η εσωτερική χρεοκοπία, η οποία επιχειρείται, έχει ήδη αναφερθεί εκ μέρους μας (άρθρο).

(ε) Πρόβλημα στις τράπεζες και επομένως στις καταθέσεις, θα μπορούσε θεωρητικά να συμβεί ανά πάσα στιγμή – εάν τυχόν τρομοκρατούταν οι καταθέτες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει επίθεση (Bank run) στις τράπεζες. Εάν δεν κάνουμε λάθος δε, ο πρωθυπουργός τρομοκράτησε επαρκώς τους Πολίτες, καθώς επίσης τους βουλευτές την Κυριακή – αν και μάλλον δεν τα κατάφερε, με όλους όσους τοποθετούν τη χώρα υπεράνω των «προνομίων» τους.  

(στ) Οι κοινωνικές αναταραχές (ένα «δείγμα» τους μας δόθηκε παραδόξως την Κυριακή, με την οργανωμένη επίθεση εναντίον της Αθήνας, καθώς επίσης πολλών άλλων πόλεων της πατρίδας μας), όπως επίσης οι επιθέσεις (bank run) εναντίον των τραπεζών ή των supermarkets, θα μπορούσαν σε κάθε περίπτωση να αποφευχθούν, εάν υπήρχε σωστή προστασία και ενημέρωση των Πολιτών.

(ζ)  Στην Αργεντινή (άρθρο μας), αν και κήρυξε στάση πληρωμών μετά από πολλά χρόνια στο ζυγό του ΔΝΤ (λόγω κάποιων προδοτών πολιτικών «ανδρών» της), δεν χρεοκόπησαν όλες οι τράπεζες, παρά το ότι έκλεισαν για λίγες ημέρες - ενώ οι καταθέτες δεν έχασαν τα χρήματα τους (μόνο από τον πληθωρισμό που ακολούθησε, επειδή η χώρα είχε εθνικό νόμισμα).     

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πολλά άλλα «έντεχνα» διλήμματα και ατυχείς εκβιασμούς, οι οποίοι είναι ουσιαστικά άνευ αντικειμένου – ενώ εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, οι οποίοι έχουν επιλέξει τη χώρα μας για να επιβάλλουν τις απαιτήσεις τους. Θεωρούμε όμως ότι, οι Έλληνες είναι σε θέση να τα κατανοήσουν μόνοι τους – οπότε δεν χρειάζεται να επεκταθεί κανείς σε περαιτέρω λεπτομέρειες.      

Ολοκληρώνοντας, όπως φαίνεται, με μέτρα που μάλλον δεν εφαρμόζονται, όχι τουλάχιστον μέσα σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια και εν μέσω ύφεσης, δεν πείθουμε κανέναν – φυσικά ούτε τις αγορές, οι οποίες απαιτούν καθαρές, βιώσιμες λύσεις. Επομένως οδηγούμαστε όλο και πιο κοντά σε μία πραγματικά ανεξέλεγκτη, σε μία «άτακτη» καλύτερα χρεοκοπία (αθέτηση πληρωμών ομολόγων χωρίς καμία προειδοποίηση, κατάρρευση του κράτους κλπ.), με όλο και λιγότερα διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα – με αποτελέσματα που είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον να προβλεφθούν.   

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ                

Σε κείμενο μας τον Απρίλιο του 2009, στο οποίο «κατηγορούσαμε» τη Γερμανία, γράφοντας ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα, θεωρώντας την ως την ιδανική υποψήφια χώρα για τον παραδειγματισμό των υπολοίπων «εταίρων» της Ευρωζώνης (Link), αναφέραμε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Μπορούμε όμως, αδιαφορώντας εντελώς για όλα αυτά, να αντιπαρατεθούμε με επιτυχία στην άδικη επίθεση που δεχόμαστε, αντιστρέφοντας το «παιχνίδι» και εξερχόμενοι με σοβαρά κέρδη από την οικονομική κρίση; Σε τελική ανάλυση, μπορούμε μήπως να τεκμηριώσουμε ότι, τουλάχιστον στην περίπτωση της χώρας μας, η Γερμανία κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην Ευρώπη, εάν υποθέσουμε ότι δεν μας συκοφαντεί, δυσφημίζοντας μας;

Μία τέτοιας έκτασης δυσφήμιση, ακόμη και αν δεχθούμε ότι δεν είναι κακοπροαίρετη, μπορεί να μας κοστίσει πάνω από 10 δις € σε ετήσιους τόκους (δυσανάλογη αύξηση του επιτοκίου δανεισμού μας), καθώς επίσης να καταστρέψει πολλούς τομείς της οικονομίας μας, μέσα σε μία νύχτα. Μπορούμε να το επιτρέψουμε, χωρίς να αντισταθούμε συλλογικά; Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε το Δίκαιο και την Ελλάδα;

ΕΠΙΛΟΓΟΣ 

Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι, όλοι σχεδόν οι Ευρωπαίοι Πολίτες, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με εμάς – αφού όλοι υποφέρουμε από την κατάλυση της Δημοκρατίας, από τη δικτατορία των αγορών, από τις επεκτατικές βλέψεις της πρωσικής Γερμανίας, από την ανεπάρκεια των πολιτικών, από τη διαφθορά, από τη διαπλοκή κοκ.

Αν και θεωρούμε λοιπόν ότι, δεν είμαστε οι μοναδικοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ πιστεύαμε ανέκαθεν στην Ευρωπαϊκή Ιδέα, είμαστε παράλληλα υποχρεωμένοι να λάβουμε τα μέτρα μας – να μην επιτρέψουμε δηλαδή τον περαιτέρω εξευτελισμό ή/και το διασυρμό μας, την άσκοπη κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας, τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής μας περιουσίας, καθώς επίσης την καταδίκη της πατρίδας μας σε μία «κυλιόμενη χρεοκοπία». Στα πλαίσια αυτά, η έγκαιρη αναζήτηση πραγματικών, πρακτικών και εφαρμόσιμων λύσεων, ακόμη και ανατρεπτικών, είναι ίσως η μεγαλύτερη υποχρέωση μας.

Οι λύσεις αυτές οφείλουν να είναι αρχικά μέσα στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης και του κοινού νομίσματος – σημαντικότατα επιτεύγματα, τα οποία δεν πρέπει σε καμία απολύτως περίπτωση να θυσιάσουμε, επειδή μία και μόνο χώρα δημιουργεί προβλήματα. Εν τούτοις, οφείλουμε να ερευνήσουμε και άλλες δυνατότητες, οι οποίες θα εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από εμάς – αφού δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας, όσο και αν το επιθυμούμε.

Σε κάθε περίπτωση φυσικά, θα ήταν προτιμότερο όλων το να αποβληθεί η Γερμανία, εάν συνεχίσει να παραμένει αδιάλλακτη και μη συνεργάσιμη – αφού, εάν καθυστερήσει η πολιτική, καθώς επίσης η δημοσιονομική ένωση, με την παράλληλη «ενεργοποίηση» της ΕΚΤ (Ευρωομόλογα κλπ.), η ήδη «παραπαίουσα» Ευρωζώνη θα καταδικαστεί αμετάκλητα.

Αθήνα, 14. Φεβρουαρίου 2012