Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

1 Απριλίου 2012

IMPORTANT - The Blackhoods of Antifa

Paul Weston - Multiculturalism — Merits and Debits

Paul Weston - Cool War — Warm War — Hot War

IMPORTANT-The Totalitarian EU Tightens Its Grip

IMPORTANT- Ethnically Cleansing the English

ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ! Σε κλοιό ανομίας η Νομική

 
Σε κλοιό ανομίας η Νομική
Η... μάχη με τα λουκέτα για την είσοδο από τον πεζόδρομο της Μασσαλίας, η στάση των Αρχών και των φοιτητών 
 
Μέσα στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών διδάσκονται οι νόμοι. Εξω από το κτίριο επικρατεί ανομία. Μικροπωλητές, τοξικομανείς που κάνουν χρήση ουσιών μέρα μεσημέρι, έμποροι ναρκωτικών που αναζητούν πελάτες, φοιτητές αριστερών παρατάξεων έτοιμοι να παρέμβουν υπέρ του όποιου μικροκακοποιού προκειμένου να μην πλησιάσουν αστυνομικοί το κτίριο. Στη Νομική Σχολή κανένας δεν θεωρεί ότι το άσυλο έχει καταργηθεί. Ούτε η Αστυνομία, ούτε οι φοιτητές, ούτε οι καθηγητές του ιδρύματος.

Οι εικόνες που εξελίσσονται καθημερινά στην οδό Σόλωνος είναι συγκλονιστικές. Τόσο ώστε ύστερα από τρεις επιστολές των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών προς όλους τους αρμόδιους φορείς, 76 καθηγητές της Νομικής Σχολής αποφάσισαν να αντιδράσουν και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Τι ακολούθησε; Το δράμα μεταφέρθηκε στην... πόρτα της οδού Μασσαλίας. Η Αστυνομία δεν μπορεί να προχωρήσει σε ελέγχους και συλλήψεις, καθώς θεωρεί προϋπόθεση το να κλείσει η πόρτα της Νομικής επί της οδού Μασσαλίας για να μην μπουν στον πανεπιστημιακό χώρο οι μικροπωλητές και οι τοξικομανείς όταν τους κυνηγήσει.


Ο πόλεμος της... πόρτας
Η διοίκηση της σχολής από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να κλείσει την πόρτα, καθώς όπως καταγγέλλουν καθηγητές της σχολής φοιτητές αριστερών παρατάξεων αντιδρούν γιατί δεν θέλουν την Αστυνομία στην περιοχή. Ανεξαρτήτως του αν υποθάλπονται με αυτόν τον τρόπο έκνομες ενέργειες. Αποτέλεσμα του παραπάνω παραλογισμού; Η πόρτα τις προηγούμενες ημέρες έκλεισε και μάλιστα διπλοαμπαρώθηκε, προκειμένου να κάνουν οι αρχές τους ελέγχους. Κάποιοι όμως την έσπασαν και πέταξαν κάτω τα λουκέτα.

«Η πόρτα της σχολής θα κλείσει και θα μείνει κλειστή όσο χρειαστεί»
δηλώνει στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Θ. Φορτσάκης. «Αν δεν κλείσει η πόρτα θα κλείσει η σχολή. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση σε δημόσιο κτίριο» συνεχίζει χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση πώς αντέδρασε η Αστυνομία κατά τη διάρρηξη της πόρτας, με δεδομένο ότι η ένταση στην περιοχή ήταν ξεκάθαρη και λογικά θα πρέπει να υπήρχαν δυνάμεις της στην περιοχή, ο κ. Φορτσάκης απαντάει με μία ερώτηση: «Εσείς εάν ήσασταν αστυνομικός και βλέπατε να επιτίθενται σε ένα δημόσιο κτίριο δεν θα ενδιαφερόσασταν; Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε την αστυνομία της Νομικής Σχολής. Η αδιαφορία του υπουργείου Προστασίας τους προηγούμενους μήνες για την αντιμετώπιση του προβλήματος ήταν εξωφρενική, καθώς τους έχουμε καλέσει και προσπαθούμε να τους κινητοποιήσουμε καιρό. Η άποψή μου είναι ότι ένα πανεπιστήμιο πρέπει να έχει τη δική του φύλαξη από ανθρώπους ειδικά εκπαιδευμένους γι' αυτή τη δουλειά».

Τη μηνυτήρια αναφορά για το θέμα συνέταξαν και προώθησαν νεότεροι καθηγητές της Νομικής, λέκτορες και επίκουροι, άνθρωποι που έχουν επιστρέψει πρόσφατα από το εξωτερικό και ήθελαν «να βάλουν ένα λιθαράκι στην ανανέωσή της», όπως λέει χαρακτηριστικά καθηγητής που μίλησε στο «Βήμα».

«Ή το λύνουμε ή κλείνουμε»
«Η κατάσταση που βιώνουμε έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» συμπληρώνει αναπληρώτρια καθηγήτρια της σχολής που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της: «Κατ' αρχήν δεν μπορούμε να διδάσκουμε μέσα στη σχολή την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και έξω να οργιάζει το παρεμπόριο μικροπωλητών. Εκτός αυτού όμως το εμπόριο ναρκωτικών είναι καθημερινότητα μπροστά στα μάτια όλων μας. Εγώ προσωπικά είδα ναρκομανή να κάνει ένεση στα γεννητικά του όργανα, καθώς δεν υπήρχε πλέον φλέβα στο υπόλοιπο σώμα του. Οι έμποροι προμηθεύουν ναρκωτικά σε χρήστες στο χρονικό διάστημα που φοιτητές μπαινοβγαίνουν στη σχολή. Στην ίδια σχολή που είναι κόσμημα επιστημονικά για τη χώρα και οι γονείς των φοιτητών της έχουν πληρώσει μια περιουσία για να σπουδάσουν τα παιδιά τους σ' αυτήν. Την Αστυνομία την έχουμε καλέσει πολλές φορές και επώνυμα. Δεν έρχονται».

Τη μηνυτήρια αναφορά δεν υπέγραψαν περίπου 25 καθηγητές από το σύνολο των 110 διδασκόντων στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής. Κάποιοι έλειπαν στο εξωτερικό με εκπαιδευτική άδεια και δεν κατέστη δυνατόν να ειδοποιηθούν εγκαίρως. Κάποιοι άλλοι, όπως λέει εκπρόσωπος της διοίκησης της σχολής, είναι φιλήσυχοι άνθρωποι και δεν ήθελαν να αναμειχθούν στο θέμα.

«Ακόμη και όσοι δεν υπέγραψαν όμως πιστεύω ότι κατ' ουσίαν συμφωνούν με την κίνησή μας»
λέει ο κ. Φορτσάκης και συμπληρώνει: «Πάντως αν δεν ληφθούν μέτρα και μάλιστα άμεσα, θα συζητήσουμε σοβαρά αν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε μέσα σ' αυτό το καθεστώς της ανασφάλειας», υπονοώντας ως και συμβολικό κλείσιμο του Νομικού Τμήματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Την εβδομάδα που πέρασε ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν ξεκάθαρα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη η πόρτα της οδού Μασσαλίας ήταν κλειστή, την Πέμπτη το πρωί άνοιξε υπό το βάρος της πίεσης φοιτητών, την Πέμπτη έκλεισε ξανά οπότε και την έσπασαν...

Οι φοιτητές αντιδρούν
«Φοβόμαστε να πάμε στη σχολή»
«Η κατάσταση που ζούμε είναι απαράδεκτη. Παιδιά φεύγουν από τη Νομική το βράδυ κλαίγοντας καθώς τους έχουν κλέψει κινητά ή υπολογιστές. Οι εικόνες που βλέπουμε είναι τραγικές» λέει η φοιτήτρια της Σχολής Αριστέα Διαμαντοπούλου. «Πολλοί φοιτητές φοβούνται να έρθουν στη σχολή. Χτυπούν ενέσεις μπροστά μας, βλέπουμε να γίνεται εμπόριο ναρκωτικών. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι φοιτητές που ανήκουν σε αριστερές παρατάξεις δεν αφήνουν την Αστυνομία να μπει στο κτίριο. Η κατάσταση αυτή όμως πρέπει να σταματήσει προτού συμβεί κάτι χειρότερο».
Για το ίδιο θέμα ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης από πέρυσι τον Ιούλιο έχει απευθυνθεί με επιστολές του σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς: τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, τον δήμαρχο Αθηναίων, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον αρχηγό της Αστυνομίας, τον αστυνομικό διευθυντή και τον προϊστάμενο Δίωξης Ναρκωτικών.

Πρόβλημα ασφάλειας υπάρχει και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου μπορεί να μη γίνεται εμπόριο ναρκωτικών, αλλά ανθεί το παρεμπόριο. «Στόχος μας είναι να καταστήσουμε το πανεπιστήμιο έναν ασφαλέστερο χώρο, γι' αυτό και θα υποβάλουμε αίτημα στο υπουργείο για την πρόσληψη ανθρώπων ειδικά εκπαιδευμένων οι οποίοι με τη συνοδεία υπαλλήλων του πανεπιστημίου θα διασφαλίζουν την ασφάλεια που απαιτείται» λέει σχετικά ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Κ. Γάτσιος και καταλήγει: «Πρέπει να εξασφαλίσουμε στο πανεπιστήμιό μας συνθήκες ασφάλειας».

Λιτότητα και ανεργία πνίγουν την Ισπανία

 
Λιτότητα και ανεργία πνίγουν την Ισπανία
Η κυβέρνηση επιμένει στις πιο άγριες περικοπές από το 1975
 
Η επισήμανση του ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι στις αρχές της εβδομάδας ότι η Ισπανία «δεν έχει επιδείξει τη δέουσα προσοχή στα δημοσιονομικά της» και τα όσα διαδραματίστηκαν στη Μαδρίτη κατά τη γενική απεργία της περασμένης Πέμπτης ήταν αρκετά για να αναζωπυρώσουν τους παλιούς φόβους της Ευρώπης: η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί παρά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν διατεθεί για τη «διάσωση» των εθνικών οικονομιών και τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος.


Ο ιταλός πρωθυπουργός προσπάθησε να ανασκευάσει τις αρχικές δηλώσεις του, όμως ένας νέος «χορός» κινδυνολογικών προβλέψεων είχε ήδη ανοίξει. Σύμφωνα μάλιστα με έκθεση της Citigroup, οι πιθανότητες αναδιάρθρωσης του ισπανικού χρέους «είναι σήμερα μεγαλύτερες παρά ποτέ» από την αρχή της κρίσης. Μάλιστα οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας προβλέπουν ότι αν η οικονομική ύφεση χειροτερέψει το ισπανικό μνημόνιο θα υπογραφεί «μέσα στο έτος». Και δεν είναι οι μόνοι. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της UBS Στέφαν Ντεό χαρακτήρισε πριν από λίγες ημέρες την Ισπανία «το μεγαλύτερο ρίσκο για το βραχυπρόθεσμο μέλλον της Ευρώπης»! Η στάση αυτή των αγορών αποτυπώνεται στην άνοδο των ισπανικών σπρεντ τις τελευταίες ημέρες.

Βεβαίως ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Ολι Ρεν έσπευσε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου περί αναδιάρθρωσης του ισπανικού χρέους. Ωστόσο είναι γεγονός ότι ο Μαριάνο Ραχόι βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του «ενδιαφέροντος» των αγορών έχοντας συμπληρώσει μόλις τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης. Οπως μάλιστα αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα η ισπανική εφημερίδα «El Pais», στην πραγματικότητα η οικονομία της Ισπανίας έχει ήδη τεθεί υπό την αυστηρή επιτήρηση της Κομισιόν, καθώς Βερολίνο και Βρυξέλλες έχουν ήδη αποστείλει τελεσίγραφο για άμεση περικοπή άλλων 55 δισ. ευρώ από τις δημόσιες δαπάνες ως το τέλος του 2013, προκειμένου να αποφευχθεί το μνημόνιο, κάτι που αναπόφευκτα θα πλήξει την πληγωμένη ισπανική οικονομία.

Μπροστά σε όλα αυτά, οι Ισπανοί τίμησαν την κυβέρνησή τους με την πρώτη γενική απεργία της χρονιάς την περασμένη Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι βλέπουν ότι τα δύο χρόνια λιτότητας του σοσιαλιστή Θαπατέρο και τα τελευταία μέτρα του κεντροδεξιού Ραχόι δεν έπεισαν κανέναν, δεν βελτίωσαν την οικονομική κατάσταση της κεντρικής διοίκησης και των αυτόνομων περιφερειών και δεν δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας. Αντιθέτως, η κρίση βαθαίνει και (σχεδόν) κανένας δεν πιστεύει ότι το 2012 θα είναι καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές.

Το δημόσιο χρέος μπορεί να μην είναι υψηλό, συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες του Νότου, όμως αθροιστικά μαζί με το ιδιωτικό χρέος αγγίζει το 260% του ΑΕΠ. Βασική πηγή ανησυχίας είναι και η δεινή οικονομική κατάσταση των περιφερειών, οι οποίες χρωστούν συνολικά 135 δισ. ευρώ, με την πιστοληπτική αξιολόγηση ορισμένων από αυτές, όπως η υπερχρεωμένη Βαλένθια, να βρίσκεται στο επίπεδο των «σκουπιδιών».

Ο υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκουίντος τόνισε τις προηγούμενες ημέρες ότι η κυβέρνηση θα είναι εγγυητής αυτού του χρέους. Την ίδια στιγμή η κυβέρνησή του αναιρεί τις προεκλογικές υποσχέσεις για ένα διαφορετικό μείγμα λιτότητας «χωρίς πρόσθετους φόρους» υπό την πίεση της Κομισιόν, η οποία ζητεί μείωση του ελλείμματος στο 3% ως το 2013. Παρά το ότι ο ενδιάμεσος στόχος για αυτή τη χρονιά τοποθετήθηκε στο 5,3%, πολλοί οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως είναι αδύνατο να επιτευχθεί, με δεδομένο ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το -1,5% και πιθανόν να αγγίξει το -2,7% σύμφωνα με τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Αλλωστε ο στόχος της προηγούμενης κυβέρνησης για δημοσιονομικό έλλειμμα 4,4% είχε βασιστεί στην (εντελώς ανεδαφική, όπως αποδεικνύεται) πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,3% στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο μεγάλος ασθενής της οικονομίας παραμένει το τραπεζικό σύστημα που πασχίζει να επουλώσει τις πληγές από το σκάσιμο της φούσκας της στεγαστικής αγοράς το 2008. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ισπανίας τα επισφαλή δάνεια ανέρχονται σε 8% (ποσοστό υπερδιπλάσιο σε σχέση με το 2009), ενώ υπολογίζεται ότι μέρος των 135 δισ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί κυρίως σε στεγαστικά δάνεια, δεν θα αποπληρωθεί ποτέ. Την ίδια στιγμή η εποπτική τραπεζική αρχή συνιστά στους πιστωτές να περιορίσουν τις κατασχέσεις, καθώς έχουν συσσωρευθεί ακίνητα ύψους άνω των 170 δισ. ευρώ, τα οποία όμως χάνουν την αξία τους. Η κυβέρνηση καλεί τις τράπεζες να αυξήσουν τις προβλέψεις έναντι ζημιών κατά 80%, στα 50 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας από το δημόσιο ταμείο. Βέβαια οι ισπανικές τράπεζες έσπευσαν μαζικά να επωφεληθούν από τον φτηνό δανεισμό της ΕΚΤ, ο οποίος άγγιξε συνολικά το 1 τρισ. ευρώ. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για τη «συγκεντροποίηση» του κλάδου. Η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας La Caixa ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την έναρξη διμερών διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Banca Civica. Εφόσον ευοδωθεί ο «γάμος», ο νέος όμιλος θα είναι ο μεγαλύτερος στη χώρα βάσει περιουσιακών στοιχείων και υποκαταστημάτων.

Η «Ελλάδα της Ισπανίας»
Η Βαλένθια αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μεταξύ των περιφερειών καθώς συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της κρίσης των τελευταίων ετών. Η κυβέρνηση καλείται να καλύψει χρέος ύψους 20% του ΑΕΠ, με την ύφεση να αγγίζει το 6,4% για την περίοδο 2008-2010. Ο τοπικός Τύπος χαρακτηρίζει συχνά τη Βαλένθια «Ελλάδα της Ισπανίας» ή «Παλέρμο της Ιβηρικής» λόγω της ενδημικής διαφθοράς και της εκτεταμένης διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Το αεροδρόμιο του Καστεγιόν στοίχισε 150 εκατ. ευρώ αλλά παραμένει ένα κτίριο-φάντασμα και συγχρόνως ένα «ζωντανό» μνημείο μεγαλομανίας. Αλλά δεν είναι το μόνο. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται αεροδρόμια που έχουν βάλει λουκέτο, θεματικά πάρκα και εκθεσιακά κέντρα αξίας 700 εκατ. ευρώ όπως της Σαραγόσα, το «μεγαλύτερο σύμπλεγμα δικαστηρίων στον κόσμο» έξω από τη Μαδρίτη, το οποίο έχει μείνει στα θεμέλια από το 2008, και η Πόλη του Πολιτισμού στη Γαλικία, η οποία έχει ήδη στοιχίσει 400 εκατ. ευρώ αλλά ακόμη δεν λειτουργεί. Κοινά χαρακτηριστικά των δεκάδων μεγαλόπνοων σχεδίων είναι οι αμοιβές εκατομμυρίων που δόθηκαν σε παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες όπως ο Σαντιάγο Καλατράβα, το πολύ υψηλό κόστος συντήρησης έργων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις (όπως το ποδηλατοδρόμιο των 100 εκατ. ευρώ στη Μαγιόρκα) δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματικές ανάγκες, και η εμπλοκή τοπικών αξιωματούχων σε σκάνδαλα υπερκοστολόγησης. Η κρίση μπορεί να έχει αναγκάσει τα νοσοκομεία στη Βαρκελώνη να υπολειτουργούν, η κυβέρνηση όμως της Καταλωνίας διατηρεί ακόμη προξενεία σε πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ και οι άλλες περιφέρειες διατηρούν 200 αντιπροσωπείες ανά τον κόσμο.


Η συνεδρίαση του Eurogroyp
800 δισ. στο τραπέζι για φρένο στην κρίση
Χωρίς συνέντευξη Τύπου από τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αλλά με συμφωνία για την αύξηση των κεφαλαίων του μηχανισμού διάσωσης στα 800 δισ. ευρώ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στην Κοπεγχάγη.

Η «δύναμη πυρός» για την αντιμετώπιση της σοβούσας οικονομικής κρίσης θα αποτελείται από τα 500 δισ. ευρώ του μόνιμου μηχανισμού ESM και τα 300 δισ. ευρώ από το προσωρινό ταμείο στήριξης (EFSF) και μέσω διμερών δανείων.
Οι ευρωπαίοι υπουργοί κατέληξαν και πάλι στη χρυσή τομή, καθώς η Γερμανία ασκούσε πιέσεις να μη δοθούν περισσότερα χρήματα, ενώ εξωγενείς παράγοντες όπως ο ΟΟΣΑ αλλά και το ΔΝΤ ζητούν από την Ευρώπη να δημιουργήσει ένα «τείχος προστασίας» άνω του 1 τρισ. ευρώ. Ενδεικτικές είναι άλλωστε οι δηλώσεις του εκπροσώπου της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ ότι «δεν πρόκειται για αύξηση των κεφαλαίων του μηχανισμού αλλά απλώς για έναν διαφορετικό τρόπο υπολογισμού».

Δημοσιονομικά μέτρα ύψους άνω των 27 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ραχόι στο πλαίσιο του «πιο σκληρού προϋπολογισμού μετά το 1978», όπως τον χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκουίντος. Οι μισθοί στο Δημόσιο θα παραμείνουν παγωμένοι και αυτή τη χρονιά, οι δαπάνες των υπουργείων θα περιοριστούν κατά 17%, ενώ αυξάνεται ο φόρος κατανάλωσης στον καπνό και επιλεκτικά σε άλλα αγαθά, όχι όμως και ο γενικός συντελεστής του ΦΠΑ. Τα μέτρα αναμένεται να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα κατά 12 δισ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες οικονομίες θα προκύψουν σε επίπεδο περιφερειών. Ωστόσο οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι αυτό θα είναι μόνο το πρώτο μέρος της λιτότητας για αυτή τη χρονιά, καθώς η κυβέρνηση καλείται να καλύψει ένα κενό στον προϋπολογισμό που αγγίζει τα 50 δισ. ευρώ.

Βρετανία: Νόμος για παρακολούθηση τηλεφώνων, Internet και e-mail

 
Βρετανία: Νόμος για παρακολούθηση τηλεφώνων, Internet και e-mail
Στόχος η έγκαιρη αντιμετώπιση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας
 
Με νόμο που πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, η βρετανική κυβέρνηση θα μπορεί να ελέγχει πιο εύκολα τα τηλεφωνήματα, τα e-mail, τα μηνύματα και τη χρήση του Διαδικτύου όσων βρίσκονται στη Βρετανία, αποκαλύπτουν οι Sunday Times.

Αν το μέτρο γίνει δεκτό, παρά τις αντιδράσεις που εκφράζουν Συντηρητικοί βουλευτές και οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα, οι εταιρείες επικοινωνιών θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν ειδικό εξοπλισμό, ο οποίος προσφέρει στην υπηρεσία πληροφοριών GCHQ (Αρχηγείο Κυβερνητικών Πληροφοριών) πρόσβαση στα δεδομένα επικοινωνίας, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Τα δεδομένα επικοινωνίας αφορούν για παράδειγμα το με ποιον επικοινώνησε ο χρήστης και πότε, ή το ποιες ιστοσελίδες επισκέφθηκε. Για τον έλεγχο των δεδομένων αυτών, τα οποία θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο, δεν θα απαιτείται η έκδοση εντάλματος.

Ένταλμα θα απαιτείται πάντως στην περίπτωση που ζητηθεί πρόσβαση στο περιεχόμενο των επικοινωνιών, δηλαδή στο περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και των email του χρήστη.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας υποστηρίζει ότι η κίνηση είναι απαραίτητη, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν τα μέτρα αντιμετώπισης του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, ωστόσο οργανώσεις πολιτικών ελευθεριών ασκούν κριτική στη νομοθεσία.

«Πρόκειται για πρωτοφανή κίνηση με την οποία η Βρετανία υιοθετεί τα ίδια μέτρα παρακολούθησης που χρησιμοποιεί η Κίνα και το Ιράν» δήλωσε ο Νικ Πικλς, διευθυντής της οργάνωσης Big Brother Watch.

O Πικλς θεωρεί μάλιστα ότι τα μέτρα λαμβάνονται ενόψει των Ολυμπιακών του Λονδίνου φέτος το καλοκαίρι. «Αν πρόκειται όντως για σοβαρό θέμα ασφάλειας τότε γιατί το υπουργείο Εσωτερικών δεν φρόντισε να εφαρμοστούν τα μέτρα πριν από τους Ολυμπιακούς;» διερωτήθηκε.

Αντιδράσεις ήρθαν εξάλλου και από το κόμμα των Συντηρητικών. Ο βουλευτής Ντέιβιντ Ντέιβις, τέως σκιώδης υπουργός Εσωτερικών, έκανε λόγο για κίνηση που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση «να κρυφακούει έναν τεράστιο αριθμό ατόμων».

Ανάλογη νομοθεσία είχε προταθεί και από την κυβέρνηση των Εργατικών το 2006, τελικά όμως αποσύρθηκε λόγω εκτεταμένων αντιδράσεων.

Χρ. Γιανναρᾶς - Nα ξαναϋπάρξει Eλλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Nα ξαναϋπάρξει Eλλάδα

Tου Χρηστου Γιανναρα


Mοιάζει να είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελλαδικού κράτους που τόσοι πολλοί συμφωνούν τόσο πολύ σε τόσες πολλές διαπιστώσεις: Για τα κακουργήματα, από πρόθεση ή ανικανότητα, των επαγγελματιών της πολιτικής. Για τη διαφθορά, πρωτογενή ή από μεθοδικό εκμαυλισμό, της ελλαδικής κοινωνίας. Για τη γενοκτονική απανθρωπία, εν ψυχρώ σχεδιασμένη ή εκμεταλλευτική συγκυριών, της διεθνούς τοκογλυφίας.
Πρόσθετες αναλύσεις των διαπιστώσεων περιττεύουν, αν και, κάθε τόσο, μας ξαφνιάζουν συμπτώματα συλλογικής εθελοτυφλίας ή ευήθειας. Nαι, απίστευτο κι όμως αληθινό: υπήρξαν διακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες εκατόν πενήντα ένας συμπολίτες μας, που χωρίς να τους εξαναγκάσει κανένας και ενώ η εκλογή του συγκεκριμένου αρχηγού στο κόμμα τους ήταν δεδομένη, πήγαν να δηλώσουν με την ψήφο τους τη βοσκηματώδη υποταγή τους στο ποιμνιοστάσιο. Συγκριτικά είναι ασήμαντος αριθμός, περίπου το 3% του εκλογικού σώματος. Aλλά παραμένει δραματικά δυσοίωνο ποσοστό αυτευνουχισμού της λογικής, απώλειας επαφής με την πραγματικότητα, όταν τα γεγονότα βοούν, τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια, με πρωτοσέλιδες απηχήσεις σε παγκόσμια κλίμακα και στον κάθε πολιτικής απόχρωσης Tύπο. Bοούν τη μικρόνοια και ανικανότητα ή την εγκληματική ανοχή των κυβερνώντων που υπέταξαν την Eλλάδα στο εφιαλτικό ΔNT. Oσες διαπιστώσεις κι αν προστεθούν, όσο κι αν τεκμηριωθούν, οι παραιτημένοι από τη νοημοσύνη τους δεν μεταπείθονται. Mε κομμένη τρεις και τέσσερις φορές τη σύνταξή τους, με περιορισμένο σε επίπεδο λιμού τον μισθό τους, με άνεργα τα παιδιά τους, θα στήνονται στην ουρά για να δηλώσουν αφοσίωση στον τύραννο άρχοντα προαγωγό τους. Aς μην ξεχνάμε ότι η δημοκρατία (ακόμα και το ερζάτς: η λεγόμενη «κοινοβουλευτική») είναι άθλημα, όχι θαυματουργική συνταγή, και το άθλημα έχει προϋποθέσεις γι’ αυτό και οι επιδόσεις ποικίλλουν. Eίναι συνάρτηση τής κατά κεφαλήν καλλιέργειας η πραγμάτωση της δημοκρατίας, ανέφικτη για συλλογικότητες συμβιβασμένες με τη φαυλότητα, τη μικρόνοια, τον μηδενισμό. Oι συντεχνίες της ασυδοσίας στην Eλλάδα, οι επονομαζόμενες «κόμματα», έχουν κατορθώσει, με πολύχρονες μεθοδεύσεις εξηλιθίωσης του λαού, να ταυτίζεται στις συνειδήσεις το άθλημα με τη θέα του αθλήματος – ονομάζουμε «φιλάθλους» (ότι αγαπούν το άθλημα) τους θεατές του αθλήματος, όχι τους αθλούμενους. Eίτε για το ποδόσφαιρο πρόκειται είτε για τη δημοκρατία.
Θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τις φιλοδοξίες συν-εννόησης στο ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού που αρνείται συνειδητά να παγιδευτεί στην υποκατάσταση του αθλήματος από το θέαμα, της πραγματικής μετοχής από την ψυχολογική ομηρεία. Στην ασήμαντη αριθμητικά μειονότητα που απορρίπτει (για λόγους αυτοάμυνας της ανθρωπιάς) αυθωρεί το ερώτημα: «τι ομάδα είσαι;», «τι κόμμα είσαι;». Nα περιοριστούμε στους απροσκύνητους, όχι για να συνεχίσουμε τις αδιέξοδες διαπιστώσεις, αλλά για να ψάξουμε μήπως και συμπίπτουμε σε συγκεκριμένους στόχους. Στο τι θέλουμε να μας εξασφαλίζει η δημοκρατία, ποιες ανάγκες μας να υπηρετεί, ποια ιεράρχηση - αξιολόγηση αναγκών να προϋποθέτει.
Kαι εδώ αρχίζουν τα δυσκολότερα: Διότι τους βοσκηματώδεις των «φιλαθλητικών» ποιμνιοστασίων είναι λογικό να τους αντιπαρέλθεις, εφαρμόζεις το «άφετε τους νεκρούς θάπτειν τους εαυτών νεκρούς». Aλλά πώς να αγνοήσεις συμπολίτες με εντυπωσιακά τεκμήρια καλλιέργειας (τίτλους σπουδών, περγαμηνές αναγνώρισης, προϋπηρεσία σε πόστα υψηλών απαιτήσεων) που αρνούνται τον προβληματισμό; H συντριπτική πλειονότητα, σχεδόν η ολότητα των «καλλιεργημένων» στην Eλλάδα, η «διανόηση» της χώρας (τουλάχιστον αυτή που προβάλλεται και κυριαρχεί στη δημοσιότητα) δεν διανοείται να συζητήσει στόχους, ανάγκες που να τις υπηρετήσει η δημοκρατία, ιεράρχηση των αναγκών. Aυτά όλα είναι αυτονοήτως δεδομένα: οι κοινωνικοί στόχοι, τα ζητούμενα από τη δημοκρατία, η ιεράρχηση των ζητουμένων, προσφέρονται ολοκληρωμένα στο ευρωπαϊκό υπόδειγμα, σαρκώνονται στα κράτη και στις κοινωνίες της Eυρώπης. Kάθε αναζήτηση ιδιαιτερότητας αναγκών και στόχων, ιδιοπροσωπίας στην πραγμάτωση του επικαιρικού «παραδείγματος», είναι αδιανόητη, επικίνδυνη, συνιστά απειλή. Aπορρίπτεται χωρίς να κριθεί – ή απλώς χλευάζεται, διακωμωδείται. Για τα προβλήματα του ελλαδικού κράτους και της ελλαδικής κοινωνίας υπάρχει μία και μόνη λύση: η μίμηση, ο μεταπρατισμός, η αντιγραφή του δεδομένου προτύπου.
Δεν θέτει καν το ερώτημα η εξουσιαστική αυτή στην Eλλάδα αντίληψη, γιατί εκατόν ογδόντα χρόνια τώρα ακριβώς (1832 - 2012) προσπαθεί αυτός ο λαός να μιμηθεί, να αντιγράψει, να αναπαραγάγει το δυτικό υπόδειγμα και δεν τα καταφέρνει: το κράτος χρειάζεται συνεχώς επανίδρυση, η κοινωνία δεν πετυχαίνει να λειτουργήσει με τους δάνειους άξονες συνοχής και αναφοράς της ατομικής ευθύνης, οι συμπεριφορές εκχυδαΐζονται, η παιδεία είναι για την κοινή συνείδηση ανίατο πρόβλημα, η πολιτική, από την εποχή του Mακρυγιάννη ώς την εποχή του Pοΐδη και ώς σήμερα, ίδια και απαράλλαχτα διεφθαρμένη, σάπια και ανίκανη. Γιατί;
H πεισματική άρνηση να συζητηθεί αυτό το ερώτημα στην Eλλάδα, μοιάζει διαπλεκόμενη με βολικούς ψυχολογικούς εφησυχασμούς, ιδεολογικές μονομανίες, συμφέροντα επενδυμένα στον εφησυχασμό ή στις μονομανίες, συμπλεγματικές αγκυλώσεις «υπεραναπληρώσεων» μειονεξίας – ή απλώς σε καλοαμειβόμενο (όχι οπωσδήποτε με χρήματα) πρακτοριλίκι. Aλλά τώρα, εντελώς τώρα, η ιστορική μας πορεία των Nεοελλήνων έφτασε σε ένα όριο που μοιάζει με ενδεχόμενο ιστορικού τέλους. Zούμε μια κυριολεκτική καταστροφή, που δεν περιορίζεται στην οικονομική χρεοκοπία και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, αλλά διευρύνεται και στον πρωτοφανή διεθνή διασυρμό, στην πάγκοινη χλεύη του ελληνικού ονόματος. Zούμε την καταστροφή της γλώσσας, τον αφανισμό της ιστορικής συνείδησης, το ρήμαγμα του σχολείου και τον εξευτελισμό του πανεπιστημίου, την οικιστική μας αυτοχειρία και τον ασύδοτο βανδαλισμό της αισθητικής του τοπίου, τη ριζική αλλοτρίωση της λαϊκής ευσέβειας και παράδοσης.
Aς μου συχωρεθεί η απρέπεια να κάνω μια έκκληση: Σε κάποια κέντρα αποφάσεων, κομματικά, εκπαιδευτικά, επιχειρηματικά, να αρχίσουν να συζητούνται τα συγκεκριμένα ρεαλιστικά ζητούμενα: Nα ξαναϋπάρξει Eλλάδα που να τη χρειάζονται οι κοινωνίες των εθνών και να τη σέβονται. Nα επανιδρυθεί το κράτος ξαναχτίζοντας εξ υπαρχής την ελληνική του ταυτότητα. Oχι με ιδεολογήματα ελληνικότητας, αλλά με προτεραιότητα των ελληνικών αναγκών: γλώσσα, ιστορική συνείδηση, κατά κεφαλήν καλλιέργεια, δημιουργική φαντασία, σέβας του ιερού. Nα οργανωθεί με σοβαρότητα και ευφυΐα η πολιτική επιδίωξη αυτού του στόχου.
Nα θεωρήσουμε ευκαιρία τη δεδομένη σήμερα καταστροφή.

THE THOUGHT POLICE IN ACTION - Lithuanian Historian Accused of “Denying the Holocaust”

Comments on Treblinka Statements by Caroline Sturdy Colls

Thomas Mann’s War-time Radio Speeches

Skin discoloration caused by carbon monoxide poisoning

The Case of Professor Daniel McGowan

Winter in Germany 1946-1947

Italian Daily: Holocaust "The Greatest Lie of Modern Times"

Immigration flood to spell end of Europe? INTERVIEW - Heinz-Christian Strache

Η ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΑΠΟ "ΤΟ ΒΗΜΑ")

τα «κουρεμένα» ελληνικά ομόλογα

Στη χωματερή Ελλάς... τα «κουρεμένα» ελληνικά ομόλογα

Της Ζέζας Ζήκου



Παρ’ όλες τις θριαμβολογίες για την επιτυχή έκβαση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η επόμενη μέρα είναι «μαύρη» για τις ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους 11.000 ιδιώτες κατόχους, τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία, δηλαδή για όλους τους κατόχους των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Ποιος ο λόγος να αντιμετωπιστούν όλοι αυτοί που ήταν υποχρεωμένοι να δανείζουν το κράτος μας ως ίσα κι όμοια με τους «τζάμπα» τραπεζίτες (ιδίως της Βόρειας Ευρώπης) και τα hedge funds που επέλεγαν να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα;
Οι «τρύπες» που άφησε το «κούρεμα» των ομολόγων στις ελληνικές τράπεζες θα ξεπεράσουν τα 26 δισ. ευρώ, ποσό που θα πρέπει να καλυφθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καθώς κρίνεται η επιβίωσή τους. Είναι τόσο κρίσιμο το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και προκειμένου να αποφευχθεί η πολιτική κριτική, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην το περάσει από τη Βουλή, αλλά να εγκριθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα γίνει μόνο από το Υπουργικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών μετόχων στις επερχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου, για την αποφυγή της άμεσης κρατικοποίησης, θα είναι τουλάχιστον 10%. Οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών ασκούν αφόρητες πιέσεις στην κυβέρνηση ώστε να διασφαλίζονται μεν τα συμφέροντα του Δημοσίου, αλλά και να παρέχονται σαφή κίνητρα στους ιδιώτες μετόχους, που φτάνουν τις 700.000, για συμμετοχή στις αυξήσεις κεφαλαίου που θα διενεργηθούν. Με τον τρόπο αυτό, τα πιστωτικά ιδρύματα θα παραμείνουν στον έλεγχο του ιδιωτικού τομέα, με την προοπτική επιστροφής της κρατικής βοήθειας που υπολογίζεται ώς και 50 δισ. ευρώ, σε εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. 5 χρόνια).
Οι υπόλοιποι χαμένοι επέλεξαν τον δρόμο της σύγκρουσης με την Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με καταγγελίες Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), όπως το ΤΕΕ, το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» και η Σύνοδος Πρυτάνεων, η Τράπεζα της Ελλάδος μετέφερε, μέσα στο 2012, διαθέσιμα κεφάλαιά τους στο κοινό κεφάλαιο του νόμου 2469/14/3/1997 (ΦΕΚ 38/Α΄), τα επένδυσε σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και, στη συνέχεια, τα «κούρεψε». Ετσι, το κατατεθειμένο κεφάλαιο του ΤΕΕ, που μέχρι και τις 9.3.2012 ανερχόταν στα 2.781.569,43 ευρώ, μειώθηκε στις 12.3.2012 στα 850.621,87 ευρώ. Οπως καταγγέλλουν οι φορείς αυτοί, η ΤτΕ προχώρησε σε αυτές τις επιλογές «χωρίς τη βούλησή τους, εν αγνοία τους και πλήττοντας την ταμειακή επάρκειά τους για την κάλυψη τακτικών δαπανών».
Μήνυση κατά του διοικητή Γιώργου Προβόπουλου αποφάσισαν να υποβάλουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αγνοώντας τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι θα καλυφθούν οι απώλειες των αποθεματικών των νοσοκομείων μετά το «κούρεμα». Κάνουν λόγο για «άγρια περικοπή των αποθεματικών που διατηρούσαν τα νοσοκομεία στην ΤτΕ», επισημαίνοντας ότι αυτό θα έχει «σοβαρές επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασθενών, πολλοί εκ των οποίων θα κινδυνεύσουν από την έλλειψη υλικών λόγω της οικονομικής ασφυξίας που προκαλείται στα νοσοκομεία της χώρας».
Δραματικές καταστάσεις βιώνουν και τα ελληνικά πανεπιστήμια και λόγω του «κουρέματος» των αποθεματικών τους στο PSI και τα σοβαρά προβλήματα θέτουν εν αμφιβόλω τη λειτουργία τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, από τα 120 εκατ. ευρώ που είχαν σε καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος, για τις λειτουργικές τους ανάγκες, 17 πανεπιστήμια της χώρας, σήμερα έχουν μείνει 33 εκατ. ευρώ, ενώ έξι ΑΕΙ έχουν μηδενικούς λογαριασμούς.

G. BRITAIN - Interview with political prisoner Hussain al-Samamra