Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

18 Μαΐου 2020

Gatestone Institute: Γιατί η Γαλλία έχει μετατραπεί σε μία εκκολαπτόμενη ισλαμική δημοκρατία

Gatestone Institute: Γιατί η Γαλλία έχει μετατραπεί σε μία εκκολαπτόμενη ισλαμική δημοκρατία


Gatestone Institute: Γιατί η Γαλλία έχει μετατραπεί σε μία εκκολαπτόμενη ισλαμική δημοκρατία



Νικηφόρα μέχρι στιγμής η εκστρατεία των ριζοσπαστικοποιημένων Ισλαμιστών στη Γαλλία - Συνεχείς στρατολογήσεις

Η Γαλλία έχει μάθει να ζει με την ισλαμική απειλή, πέντε χρόνια  μετά τις δολοφονίες στο Charlie Hebdo και το Hyper Cacher, εκτιμά το Gatestone Institute, επικαλούμενο τη σχετική αρθρογραφία στον γαλλικό Τύπο.

 «Δεν περνά ένας μήνας ... χωρίς μια δολοφονική επίθεση με την κραυγή του  Allahu Akbar που λαμβάνει χώρα στο έδαφός μας .... Αλλά ποια είναι  η ορθή καταπολέμηση των επιπτώσεων του ισλαμισμού αν δεν αντιμετωπίσουμε την προέλευση του, την ιδεολογία του θανάτου.

Σε αυτό το μέτωπο η άρνηση συνεχίζει να ανταγωνίζεται την αδράνεια και τίποτα δεν έχει αλλάξει τα τελευταία πέντε χρόνια», γράφει χαρακτηριστικά η Figaro.

Στο όνομα της ποικιλομορφίας, των μη διακρίσεων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Γαλλία δέχτηκε πολλά κτυπήματα στον πολιτισμό και στην ιστορία της ...

Οι Ισλαμιστές συνεχίζουν την εκστρατεία τους, η οποία ακόμη και χωρίς όπλα βρίσκει εύφορο έδαφος.

Η Γαλλία ζει την πέμπτη θλιβερή επέτειο της θανάσιμης  επίθεσης των τζιχαντιστών στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, που έλαβε χώρα στις 7 Ιανουαρίου 2015.

Τον Δεκέμβριο 2019, η Γαλλίδα γερουσιαστής Nathalie Goulet προειδοποίησε ότι είναι πιθανότερες περισσότερες επιθέσεις.

«Στη Γαλλία έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να αποτρέψουμε την δράση των εξτρεμιστών.

«Εάν η κατάσταση παραμείνει έτσι, θα υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν 12.000 ριζοσπάστες ισλαμιστές στη λίστα παρακολούθησης της τρομοκρατίας της Γαλλίας.

Ωστόσο, μόνο κάποιες δεκάδες θεωρούνται ότι βρίσκονται κάτω από 24ωρη παρακολούθηση.

Αυτή η εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από μια νέα σειρά ισλαμιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων: η αστυνομία τραυμάτισε έναν άνδρα με μαχαίρι σε έναν δρόμο στη βορειοανατολική πόλη της Μετς, δύο ημέρες μετά την επίθεση στο προάστιο Villejuif του Παρισιού, μια πράξη την οποία οι εισαγγελείς αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατική επίθεση.

Και στα δύο περιστατικά, οι επιτιθέμενοι φώναζαν «Allahu Akbar». Αυτός ο τύπος επίθεσης ονομάστηκε «συνηθισμένη τζιχάντ» γράφει η Figaro.

Η υποταγή

«Η σοβαρότητα του ισλαμικού πολιτικού γεγονότος στη Γαλλία υποτιμάται έντονα», λέει ο νομικός Thibault de Montbrial, πρόεδρος της Γαλλικής Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας.

Η υποταγή κερδίζει.

Ενώ οι γαλλικές φυλακές έχουν γίνει χώρος αναπαραγωγής για τους τζιχαντιστές, ο εξισλαμισμός των προαστίων των πόλεων, των ορεινών περιοχών, προωθείται απόλυτα.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό Le Point αφιέρωσε πρόσφατα μια ιστορία κάλυψης στα «εδάφη που κατακτήθηκαν από τους ισλαμιστές».

Σε πολλούς από αυτούς τους τομείς, η βία κυριαρχεί. Στο πρωινό της Πρωτοχρονιάς υπήρχαν καμένα 1.500 αυτοκίνητα.

Σε πρόσφατα δημοσιευμένο βιβλίο, ο Bernard Rougier, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Sorbonne-Nouvelle και διευθυντής του Κέντρου Αραβικών και Ανατολικών Σπουδών, εξηγεί για «τα εδάφη που κατακτώνται από τον ισλαμισμό», ότι ο ισλαμισμός διασπά τις γειτονιές της εργατικής τάξης.

Αυτά τα «οικοσυστήματα», αναφέρει, εργάζονται πάνω σε μια «λογική ρήξης» της γαλλικής κοινωνίας, τις αξίες και τα θεσμικά της όργανα και είναι χτισμένα σε τζαμιά, βιβλιοπωλεία, αθλητικές λέσχες και εστιατόρια halal.

Ο Hugo Micheron, ερευνητής στην Ecole Normale Supérieure, παρατηρεί ότι οι τζιχάντες διαβιούν άνετα στην «εδαφική και κοινωνική απομόνωση».

Ενώ οι Ισλαμιστές ιεροκήρυκες και στρατολόγοι βρίσκονται έξω στους δρόμους, αναζητώντας τα αδύναμα μυαλά που θα αποτελέσουν την πρώτη γραμμή του ιερού πολέμου τους, το πολιτικό Ισλάμ επίσης δημιουργεί εκλογικές λίστες στα προάστια της Γαλλίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Emanuel Macron αντιτίθεται στην απαγόρευση αυτών των πολιτικών ομάδων.

«Η Γαλλία είναι μια εκκολαπτόμενη ισλαμική δημοκρατία», σημείωσε ο Αλγερινός μυθιστοριογράφος Boualem Sansal.

Σε αυτά τα «εδάφη», είπε, ζουν πολλοί από τους τρομοκράτες που επιτίθενται στη Γαλλία, από τους αδελφούς Kouachi του Charlie Hebdo μέχρι τους τζιχαντιστές που έσπειραν τον θάνατο στο θέατρο Bataclan.

Δύο πληθυσμοί που ζουν «δίπλα-δίπλα» θα βρεθούν σύντομα πρόσωπο με πρόσωπο εκτιμά ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Gerard Collomb.

Πλέον και οι τζιχαντιστές έχουν δημόσιους θεσμούς. Επιπλέον οι ισλαμιστές έχουν, στρατολογήσει δεκάδες Γάλλους στρατιώτες και πρώην στρατιωτικούς που έχουν μεταστραφεί στο Ισλάμ.

Πολλοί έχουν έρθει από ειδικές μονάδες με εξειδίκευση στον χειρισμό όπλων και εκρηκτικών. Η Γαλλία μετατρέπεται σε «κοινωνία επαγρύπνησης» στον αγώνα της ενάντια στην « Λερναία Ύδρα» της ισλαμιστικής μαχητικότητας, όπως είπε ο Macron.

Στα πέντε χρόνια μετά τη σφαγή στο Charlie Hebdo, που στόχευσε στην ελευθερία της έκφρασης, οι Ισλαμιστές μπόρεσαν να διαπράξουν βιαιοπραγίες εναντίον στόχων όπως ένας ιερέας σε μια Καθολική Εκκλησία στη Ρουέν. μια εθνική κοσμική εορτή (η επίθεση της ημέρας της Βαστίλης στη Νίκαια).

Τις εβραϊκές κοινότητες (από το Παρίσι έως την Τουλούζη) και τους απλούς ανθρώπους.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ένας ισλαμιστής χτύπησε σε ένα από τα πιο ασφαλή κτίρια της Γαλλίας: το μνημειώδες αρχηγείο της αστυνομίας των Παρισίων κοντά στον καθεδρικό ναό της Notre Dame, όπου δολοφόνησε τέσσερις από τους συναδέλφους του.

«Αυτή είναι μια σημαντική καμπή στην ισλαμική τρομοκρατία», δήλωσε ο Gilles Kepel, εμπειρογνώμονας για τη Μέση Ανατολή και την τζιχάντ.

«Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η αστυνομία στην οποία βασιζόμαστε για να μας προστατεύσει και η οποία υποτίθεται ότι είναι η τελευταία μας επίθεση εναντίον της τρομοκρατίας, μπορεί να είναι ίδια το θύμα της τρομοκρατίας», προσθέτει.

Μετά την επίθεση, επτά αστυνομικοί, «ύποπτοι ριζοσπαστικοποίησης», εξαναγκάστηκαν σε παράδοση των όπλων τους. 

«Έχω την εντύπωση ότι οι ανοσοποιητικές μας άμυνες έχουν καταρρεύσει και ότι ο ισλαμισμός κερδίζει», λέει ο Γάλλος συγγραφέας Pascal Bruckner.

Πέντε χρόνια μετά τις τρομοκρατικές δολοφονίες στο Charlie Hebdo, η ελευθερία του λόγου είναι λιγότερο ελεύθερη στη Γαλλία.

«Κανείς δεν θα δημοσιεύσει σήμερα κινούμενα σχέδια του Μωάμεθ», δήλωσε πρόσφατα ο Philippe Val, πρώην συντάκτης του Charlie Hebdo.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, πάω στο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα περίπου για να υποβάλω μια καταγγελία σχετικά με απειλές κατά της ζωής, όχι προσβολές, απειλές θανάτου», λέει η Marika Bret, δημοσιογράφος στο Charlie Hebdo σήμερα.

Στο Παρίσι, πέντε χρόνια μετά τις δολοφονίες στο Charlie Hebdo, υπήρξε μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας όχι για την τρομοκρατία, αλλά για την «ισλαμοφοβία».

«Ο Βολταίρος σβήνει μπροστά στον Μωάμεθ και ο Διαφωτισμός πριν από την Υποταγή», έγραψε ο συγγραφέας Éric Zemmour. Και το Κατάρ εξακολουθεί να χρηματοδοτεί ελεύθερα την κατασκευή τζαμιών στη Γαλλία.

Το 2017, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία των Εβραίων σε τρομοκρατική επίθεση στο σούπερ μάρκετ Kosher στο Παρίσι, μία Εβραία η Sarah Halimi, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε στο διαμέρισμα του Παρισιού από τον γείτονά της Kobili Traoré, ο οποίος φώναζε «Allahu Akbar».

Το εφετείο έκρινε πρόσφατα ότι ο Traoré, επειδή είχε καπνίσει κάνναβη, δεν ήταν «υπεύθυνος για τις πράξεις του».

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ραβίνος της Γαλλίας Haim Korsia, η απόφαση είναι μια «άδεια να σκοτώσει τους Εβραίους».

«Ο αντισημιτισμός σήμερα είναι τόσο φρικτός που θα ήταν δύσκολο να το κρύψει κανείς χωρίς να εμπλακεί σε γελοιοποίηση», δήλωσε ο ιστορικός Georges Bensoussan.

Μια εβδομάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo, στην οποία σκοτώθηκαν εννέα μέλη του προσωπικού της και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν, το περιοδικό δημοσίευσε ένα εξώφυλλο που απεικονίζει τον προφήτη του Ισλάμ με δάκρυ στο μάγουλο του και λέγοντας: «Tout est Pardonné» («Όλα συγχωρούνται»).

Πέντε χρόνια αργότερα, όλοι πραγματικά φαίνεται να έχουν συγχωρεθεί.

Τότε, πολλοί με υπερηφάνεια είπαν, «είμαι ο Charlie». Οι περισσότεροι αποδείχτηκαν ότι δεν ήταν.

Gatestone Institute: Η μεταναστευτική κρίση στην ΕΕ θα επαναληφθεί πολλές φορές στο μέλλον



Όσο οι μετανάστες πιστεύουν ότι τους περιμένει ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, τα κράτη πρόνοιας, τα οποία έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ευπρόσδεκτα στην υποδοχή των μεταναστών και τα οποία τους παρέχουν όλα τα είδη κοινωνικών δικαιωμάτων, οι αλλοδαποί θα συνεχίσουν να διασχίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Gatestone Institute: Η μεταναστευτική κρίση στην ΕΕ θα επαναληφθεί πολλές φορές στο μέλλον

H χαοτική κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αποδεικνύει ότι, η ΕΕ δεν ακολουθεί μια συνεκτική μεταναστευτική πολιτική

Η Ευρώπη και το γραφειοκρατικό της κέντρο στις Βρυξέλλες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη, ότι ολόκληρη η ήπειρος και ειδικότερα η Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της με το μεταναστευτικό επισημαίνει σε ανάλυσή του το Gatestone Institute.

Όπως σημειώνει, η χαοτική κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αποδεικνύει ότι, η ΕΕ δεν ακολουθεί μια συνεκτική μεταναστευτική πολιτική.

Η κατάσταση αυτή εξακολουθεί να υφίσταται παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από το χειρότερο κύμα μετανάστευσης στη σύγχρονη εποχή και παρά το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan απειλεί με άνοιγμα των συνόρων εδώ και καιρό. 

Αντιθέτως, η «αλληλεγγύη» στην Ελλάδα που εκφράζεται από κορυφαίους εκπροσώπους της ΕΕ φαίνεται να προέρχεται από το ότι δεν έχει άλλες εναλλακτικές λύσεις παρά να στηριχθεί στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η Ελλάδα ζήτησε από την ΕΕ να στείλει ενισχύσεις της Frontex, προκειμένου να ξεκινήσει μια ταχεία επέμβαση στα σύνορα στα θαλάσσια σύνορά της στο Αιγαίο.

Η  Frontex συμφώνησε και θα ζητήσει από τα κράτη - μέλη της ΕΕ να παρέχουν ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό.

Η μόνη «πολιτική» που ισχύει φαίνεται να είναι αυτή που κατοχυρώνεται στη Συνθήκη του Δουβλίνου.

Σύμφωνα με αυτή, η ευθύνη βαραίνει συνήθως το πρώτο κράτος μέλος της ΕΕ στο οποίο οι αιτούντες άσυλο φτάνουν.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ συζητούν αυτή τη στιγμή πώς να σταματήσουν τον Erdogan από το να αυξήσει την πίεση στα ελληνικά σύνορα και να προκαλέσει μεταναστευτική κρίση συγκρίσιμη με εκείνη του 2015.

Ό, τι και αν αποφασίσει η ΕΕ για το θέμα αυτό, θα είναι μόνο μία διαχείριση κρίσης.

Ακόμη και αν η ΕΕ κατορθώσει να επιλύσει τα προβλήματά της με τον Erdogan, το οποίο είναι αμφίβολο και θα είναι μόνο προσωρινό, το θεμελιώδες πρόβλημα της Ευρώπης θα παραμείνει.

Όσο οι μετανάστες πιστεύουν ότι τους περιμένει ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, τα κράτη πρόνοιας, τα οποία έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ευπρόσδεκτα στην υποδοχή των μεταναστών και τα οποία τους παρέχουν όλα τα είδη κοινωνικών δικαιωμάτων, οι αλλοδαποί θα συνεχίσουν να διασχίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα. 

Η τρέχουσα μεταναστευτική κρίση θα επαναληφθεί πολλές φορές στα επόμενα χρόνια, καταλήγει το Gatestone Insitute.

 

Gatestone Institute: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι νεκρή, απλώς δεν το γνωρίζει ακόμη

Gatestone Institute: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι νεκρή, απλώς δεν το γνωρίζει ακόμη




Gatestone Institute: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι νεκρή, απλώς δεν το γνωρίζει ακόμη

Σε περιόδους κρίσης, οι τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες φαίνονται ρομποτικοί και απαθείς, ενώ τα κράτη καθίστανται απαραίτητα για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης ή μιας πανδημίας

Ο νέος κορωνοϊός φαίνεται να διαλύει το εύθραυστο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει σε νέα ανάλυσή του το Gatestone Institute.

Ο στόχος της ΕΕ υποτίθεται ότι ήταν μια «στενότερη ένωση».

Αλλά τώρα, εάν η ΕΕ δεν δείξει αλληλεγγύη και συνοχή σε μια εποχή παγκόσμιας κρίσης, ποιος είναι ο σκοπός της;

Οι ιδεολογικοί υποστηρικτές του έχουν ένα μότο: κάθε νέο πρόβλημα πρέπει να λυθεί από περισσότερη Ευρώπη.

«Η Ευρώπη είναι το μέλλον μας, δεν έχουμε κανένα άλλο», είπε κάποτε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Hans-Dietrich Genscher.

Αν και αυτή είναι μεταξύ σημαντικών δηλώσεων, στην πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση πεθαίνει, αναφέρει το Gatestone Institute.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει "Ένωση".

Υπάρχει ένας όμιλος ευρωπαϊκών κρατών που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ορισμένους κανόνες που ονομάζονται «ένωση».

Σε περιόδους κρίσης, οι παλιές ευρωπαϊκές διαιρέσεις φαίνονται πάντα να ξανανοίγουν - και οι κρίσεις αποτελούν μέρος της παλιάς ηπείρου, πιθανώς η επιτομή της.

Ο κορωνοϊός έχει τώρα φέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε παρακμή.

Ενόψει της πανδημικής καταστροφής της Ιταλίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδειξε μόνο ανικανότητα και αδιαφορία.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen μάλιστα «ζήτησε συγγνώμη» στην Ιταλία και αναγνώρισε ότι η ΕΕ δεν είχε ανταποκριθεί καλά στην πανδημία του Covid-19.

Όταν η Ιταλία ζήτησε αλληλεγγύη από τους ευρωπαίους γείτονές της, αυτοί αρνήθηκαν.

Ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, μίλησε για μια «δειλή Ευρώπη».

Η ιταλική εφημερίδα υπέρ της ΕΕ, η La Repubblica, την ονόμασε "Άσχημη Ευρώπη".

Και σύμφωνα με έρευνες το 70% των Ιταλών πιστεύουν ότι η Γερμανία προσπαθεί να τους «στραγγαλίσει».

Λόγω του κορωνοϊού ο χώρος Σένγκεν της Ευρώπης, για ταξίδια χωρίς διαβατήρια εντός της ΕΕ και ένας από τους δύο πυλώνες του δόγματος της ΕΕ, τέθηκε σε αναστολή και τα εσωτερικά σύνορα έκλεισαν χωρίς συντονισμένη δράση.

Κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαρτίου, εννέα χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους.

Στη συνέχεια, η ΕΕ ανακοίνωσε το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της για 30 ημέρες.

«Δεν καταλαβαίνετε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βιώνουμε;», ρώτησε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sánchez τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel κατά τη διάρκεια μιας από τις τελευταίες συνόδους κορυφής της ΕΕ.

Αυτό που φαίνεται να θέλουν οι Γερμανοί ήταν τα πλεονεκτήματα μιας διευρυμένης αγοράς του ευρώ χωρίς τα μειονεκτήματά της, όπως η «αλληλεγγύη» στην περίπτωση των μεταναστών ή του κορωνοϊού.

Μια έκθεση του Ιδρύματος Bertelsmann διαπίστωσε ότι η Γερμανία, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τέταρτο της οικονομικής παραγωγής της ευρωζώνης, επωφελήθηκε περισσότερο από την ενιαία αγορά της ΕΕ, κερδίζοντας επιπλέον 86 δισ. ευρώ ετησίως λόγω αυτής.

Είναι πιθανό αυτό να είναι το οικονομικό μπόνους που τώρα βοηθά τη Γερμανία να αντιμετωπίσει την επιδημία.

Άλλωστε, η Γερμανία είχε 25.000 αναπνευστήρες, ενώ η Γαλλία είχε μόνο 5.000 και η Ιταλία εξαναγκάστηκε από την έλλειψη τους να λάβει αποφάσεις σχετικά με το ποιος θα θεραπευτεί.

«Δεν θα ήταν ευρωπαϊκή αλληλεγγύη η Γερμανία να παραδώσει τουλάχιστον μερικούς από τους νέους αναπνευστήρες σε χώρες που τις χρειάζονται σήμερα;» αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος της Die Zeit, Jochen Bittner.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, ωστόσο, ακόμη πιο γρήγορα από την συμπάθεια και την αλληλεγγύη, εξαπλώθηκε η πικρία και η δυσαρέσκεια.

Το 2017, ο Jeroen Dijsselbloem, ο τότε υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι χώρες της Νότιας Ευρώπης όπως η Ιταλία σπατάλησαν τα χρήματά τους σε «ποτά και γυναίκες».

Αυτόν τον μήνα, μια από τις κορυφαίες εφημερίδες της Γερμανίας, η Die Welt, έγραψε ότι η ιταλική μαφία περίμενε τα χρήματα των Βρυξελλών.

Το Βερολίνο δεν συγκινήθηκε, ακόμη και από τις φωτογραφίες του ιταλικού στρατού που μεταφέρει δεκάδες φέρετρα από μια πόλη επειδή το τοπικό κρεματόριο δεν μπορούσε να απορροφήσει τους θανόντες.

Δεκάδες φέρετρα που περιμένουν ταφή παρατάσσονται σε εκκλησίες.

Μια άλλη ανελέητη μάχη που έδωσε η Ιταλία με την ΕΕ ήταν για προστατευτικές μάσκες προσώπου.

Η Γαλλία υιοθέτησε μια επιθετική πολιτική απόκτησής τους.

Η Γερμανία απαγόρευσε την εξαγωγή τους.

Αυτές οι μονομερείς αποφάσεις υπονόμευσαν μια πολύ διαδεδομένη αρχή της ΕΕ: ​​την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων στην ενιαία αγορά.

Όπως ανέφερε η L'Express, η Γαλλία κατέσχεσε τέσσερα εκατομμύρια μάσκες που ανήκαν σε σουηδική εταιρεία και οι οποίες προορίζονταν, εν μέρει, για την Ιταλία και την Ισπανία.

Ένας Γερμανός συγγραφέας, ο Hans-Magnus Enzensberger, αποκαλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «ήπιο τέρας», προέβλεψε ότι «όλες οι αυτοκρατορίες της ιστορίας άνθισαν για έναν περιορισμένο χρόνο ζωής, προτού βρεθούν σε υπερβολική παρακμή και εσωτερικές αντιφάσεις".

Για να αναζωογονήσουν τις οικονομίες τους, οι χώρες που πλήττονται περισσότερο, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, ισχυρίστηκαν ότι θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από ένα κοινό χρέος της ΕΕ που θα αντληθεί μέσω ομολόγων.

Η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Μάλτα και η Ιρλανδία υποστήριξαν αυτήν τη λύση, αλλά η Γερμανία και η Ολλανδία αντιτάχθηκαν στην πρόταση.

Η Ολλανδία μάλιστα απαιτούσε τα δάνεια να συνοδεύονται από «μακροπρόθεσμους όρους», όπως η μείωση του μεγέθους του κράτους πρόνοιας.

Η ίδια έλλειψη ενδιαφέροντος εκδηλώθηκε και από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που χρηματοδοτήθηκε από τα κράτη μέλη της ΕΕ, για ένα κράτος που αντιμετωπίζει δυσκολίες.

"Η Βόρεια Ευρώπη εγκαταλείπει τη Νότια Ευρώπη!" είπε ο πρώην ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Sigmar Gabriel.

"Καλύτερα να έχουμε Eurobonds και coronabonds παρά μια κατεστραμμένη ΕΕ", ανέφερε.

Οι προϋποθέσεις που απαιτούνται, ωστόσο, θα ήταν απαράδεκτες για την Ιταλία: οι χώρες που πλήττονται από τον Covid-19 - Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία - είναι αυτές που έχουν το μικρότερο δημοσιονομικό χώρο.

«Η Ευρώπη δεν συμφώνησε ποτέ όταν τη χρειαστήκαμε», ανέφερε ο Γάλλος οικονομολόγος Jean-Paul Fitussi.

"Και ως εκ τούτου, ήταν προβλέψιμο ότι οι βόρειες χώρες θα έλεγαν όχι στην αμοιβαιοποίηση του χρέους.

Αλλά χωρίς αμοιβαίο χρέος, η σημερινή κρίση δεν επιλύεται.

Και αν δεν το κάνουμε θα είναι συλλογική αυτοκτονία".

Σύμφωνα με το Gatestone, σε περιόδους κρίσης, οι τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες φαίνονται ρομποτικοί και απαθείς, ενώ τα κράτη καθίστανται απαραίτητα για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης ή μιας πανδημίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι νεκρή, απλώς δεν το γνωρίζει ακόμη.


ΠΗΓΗ = www.bankingnews.gr

Gatestone institute: Εγκληματικό δίκτυο στην Ευρώπη έχουν στήσει συμμορίες μεταναστών

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΛΟΥ «ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΚΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ», ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΚΤΗΝΩΔΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΗ Η ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΑΦΡΙΚΗ!!! 

ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ;; ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΟΥΤΕ ΝΟΜΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΠΟΙΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΔΙΑΘΕΣΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΜΕ ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ!!!

DON'T ROCH THE BOAT OF MULTICULTURALISM, ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΤΟΣΟΝ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ!

 

Gatestone institute: Εγκληματικό δίκτυο στην Ευρώπη έχουν στήσει συμμορίες μεταναστών

 



Η νιγηριανή μαφία δεν έχει περιορίσει τις δραστηριότητές της μόνο στην Ιταλία - Έχει εξαπλωθεί και στην Βόρεια Ευρώπη, όπως η Γερμανία και η Σουηδία.

Εγκληματικό δίκτυο στην Ευρώπη έχει στήσει η νιγηριανή μαφία αναφέρει σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του το Gatestone Institute.
Ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα εγκληματικά δίκτυα στην Ευρώπη είναι η νιγηριανή μαφία, η οποία εξαπλώνει τις εγκληματικές δραστηριότητές της σε ολόκληρη την ήπειρο. Αποτελείται από αντίπαλες ομάδες όπως το Black Axe, Vikings και Maphite.

Πρόσφατα, οι αρχές της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, των Κάτω Χωρών και της Μάλτας διεξήγαγαν μια διεθνή επιχείρηση με στόχο δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες μαφιόζων της Νιγηρίας.
Η αστυνομία συνέλαβε μέλη των συμμοριών με τις κατηγορίες  εμπορίας ανθρώπων, της διακίνησης ναρκωτικών, της ληστείας, της εκβιασμό, της σεξουαλικής βίας και της πορνείας.


Σύμφωνα με ανάλυση της Washington Post, που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2019, σχετικά με τη μαφία της Νιγηρίας στην Ιταλία:
«Φέρνουν από το βορρά στο Τορίνο προς τα νότια στο Παλέρμο, ναρκωτικά, χρησιμοποιούν γυναίκες για πορνεία στους δρόμους της Ιταλίας, βρίσκουν νέα μέλη ανάμεσα στους μετανάστες, στρατολογούν παράνομα ανθρώπους από τα ιταλικά κέντρα παροχής ασύλου. 


Η νιγηριανή μαφία, εστιάζει στην εμπορία γυναικών κατά δεκάδες χιλιάδες.
Η ιταλική υπηρεσία πληροφοριών χαρακτηρίζει τις συμμορίες νιγηριανών ως δομημένη και δυναμική από οποιαδήποτε ξένη εγκληματικής οργάνωση που δρα στην Ιταλία.
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες λένε ότι έως και 20.000 Νιγηριανές γυναίκες, έφθασαν στη Σικελία μεταξύ 2016 και 2018, με σκοπό την πορνεία.
 

Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι οι νιγηριανές συμμορίες έχουν ισχυρές στην Ιταλία την χώρα που άνοιξε τις πόρτες της Ευρώπης για τους μετανάστες που εισήλθαν στην Ευρώπη.
Αυτό που διακρίνει τα δίκτυα εγκληματικότητας της Νιγηρίας είναι η βαρβαρότητα τους - η ιταλική αστυνομία αναφέρει ότι τέτοια βιαιότητα συναντάται μόνο σε πόλεμο - για να κρατούν τον έλεγχο τις περιοχές που δρουν ενώ χρησιμοποιούν και τελετές βουντού. Σύμφωνα με μια έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του ΟΗΕ (IOM) του Ιουλίου του 2017, τα θύματα εμπορίας φύλου δίνουν έναν όρκο «σφραγισμένο με ένα τελετουργικό βουντού ή μια ιεροτελεστία (το θύμα έχει δεσμευτεί να τιμήσει τη συμφωνία του)». 

Οι διακινητές εύκολα μπορούν να εκβιάσουν τις οικογένειες των ανθρώπων που μένουν πίσω στην Αφρική ή σε άλλες χώρες.
Σύμφωνα με την έκθεση κατά τα τελευταία τρία χρόνια, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης της Ιταλίας κατέγραψε σχεδόν 600% αύξηση του αριθμού των πιθανών θυμάτων σωματεμπορίας που φθάνουν στην Ιταλία δια θαλάσσης.
 

Η ανοδική αυτή τάση συνεχίστηκε κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2017, με τα περισσότερα θύματα να φθάνουν από τη Νιγηρία.
Στην έκθεσή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του ΟΗΕ εκτιμάται ότι το 80% των κοριτσιών, συχνά ανηλίκων, που φτάνουν από τη Νιγηρία - οι αριθμοί των οποίων αυξήθηκαν δραματικά από 1.454 το 2014 σε 11.009 το 2016 - ήταν δυνητικά θύματα εμπορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση.


Η νιγηριανή μαφία δεν έχει περιορίσει τις δραστηριότητές της μόνο στην Ιταλία.
Έχει εξαπλωθεί και στην Βόρεια Ευρώπη, όπως η Γερμανία και η Σουηδία.
Στο Λονδίνο, ένα τρίο των μελών του Black Axe κρίθηκε ένοχο για ξέπλυμα περίπου 1 εκατομμυρίου λιρών, από απάτες με τηλέφωνα και ηλεκτρονικά ταχυδρομεία. 


Η νιγηριανή μαφία, ειδικά η ομάδα Black Axe, έχει επίσης εξαπλωθεί στον Καναδά, όπου μια έκθεση του Globe and Mail του 2015 την έχει χαρακτηρίσει ως "θρησκεία θανάτου" καθώς κατηγορούνται για δεκάδες δολοφονίες και βιασμούς.
Στις ΗΠΑ, το FBI συνέδεσε πρόσφατα μια σειρά από οικονομικές  απάτες με την Νιγηριανή συμμορία Black Axe. 


Στη Σουηδία, η αστυνομία περιέγραψε την συμμορία Black Axe ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά συνδικάτα εγκληματικών πράξεων στον κόσμο.
Τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πρόσφατα μια ιστορία που δείχνει πώς λειτουργεί η συμμορία των Νιγηριανών Black Axe.
Σε μια 16χρονη νιγηριανή κοπέλα υποσχέθηκαν δουλειά στη Σουηδία ως κομμώτρια.
Όταν έφτασε στην Σουηδία η νιγηριανή συμμορία Black Axe την ανάγκασε να εργαστεί ως πόρνη, αφού είχε περάσει ένα τελετουργικό βουντού.
Έχουμε τώρα το αίμα σας είπαν τα μέλη της Black Axe εάν φύγετε  θα σας βρούμε.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Σουηδίας, το τελετουργικό βουντού είναι ένας τρόπος για να ελέγχουν και να εκμεταλλεύονται τα θύματα εμπορίας ανθρώπων που πιστεύουν στο βουντού οι συμμορίες των νιγηριανών .


Παρόμοιες τελετές σημειώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018 και 2019, όταν ένας διακινητής επιχείρησε να μεταφέρει νιγηριανές γυναίκες από τη Νιγηρία στη Γερμανία και στην Ισπανία.
Ο αριθμός των γυναικών από την Νιγηρία που εξωθούνται στην πορνεία στη Γερμανία, αυξάνεται.
Το 2013, μόλις το 2,8% των θυμάτων ήταν από τη Νιγηρία.
Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε 5% το 2016 και σε ποσοστό 8% το 2017. 


Οι νιγηριανές συμμορίες αποτελούν μόνο ένα μέρος, του προβλήματος, η εισαγόμενη εγκληματικότητα από συμμορίες μεταναστών έχει αυξηθεί στην Ευρώπη.
Εκτός από την κοινή στάση στο έγκλημα, η κουλτούρα των συμμοριών μεταναστών είναι ένα κοκτέιλ θρησκείας, τιμής, ντροπής και αδελφοσύνης.
Στη Σουηδία, το έγκλημα των συμμοριών μεταναστών έχει γίνει ένα σχεδόν ανυπέρβλητο πρόβλημα ορισμένοι μιλούν για ακήρυκτο πόλεμο.
Η Δανία καταπολεμά όλο και περισσότερο το έγκλημα μεταξύ των συμμοριών μεταναστών.
Στη Γερμανία, όπου οι συμμορίες μεταναστών είναι γνωστές ως εγκληματικές οικογένειες , οι αρχές αναμένουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα για δεκαετίες.


ΠΗΓΗ = www.bankingnews.gr